Kvalitetsredovisning. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kvalitetsredovisning. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN"

Transkript

1 UTBILDNINGSNÄMNDEN HÄGERSTENSÅSEN/HÄGE R STENSHAMNENS SKOLENH ET SID 1 (10) Handläggare: Helen Petersson Telefon: Kvalitetsredovisning Inledning Vår skolenhet består av två skolor, Hägerstensåsens skola och Hägerstenshamnens skola. Hägerstensåsens skola har 450 elever i årskurs F-6. Skolan ligger på Hägerstensåsen och lokalerna är anpassade för integrerade arbetslag. Hägerstenshamnens skola har 180 elever i årskurs F-3. Skolan ligger i Axelsberg. Hägerstensåsens skola har 72 medarbetare och Hägerstenshamnens har 31 medarbetare. Våra lärare, fritidspedagoger och förskollärare har behörighet för sina tjänster. 14 av 27 barnskötare har behörighet för sina tjänster. Antalet elever per klass är 23 och antalet elever per lärare är 18. Av våra elever F-3 är 99 % inskrivna i skolbarnsomsorgen. Antalet elever per personal i skolbarnsomsorgen är 13.5 För elever i årskurs 4-6 på Hägerstensåsens skola erbjuds en öppen eftermiddagsverksamhet "Klubben" Till Hägerstensåsen hör "resursgruppen" som är en central anordnad undervisningsgrupp för elever med särskilda behov åk 6-9. Gruppen har plats för 9 elever. Under läsåret har gruppen haft 5-6 elever Kvalitetsarbete Verksamheten utvärderas kontinuerligt av våra lärare, förskollärare och pedagoger i skolbarnsomsorgen. Vid två tillfällen per år genomförs utvärderingar inom klassens ram. Arbetslagen utvärderar sin verksamhet, skola och omsorg utifrån givna frågeställningar och reviderar sina handlingsplaner två gånger om året. För att utvärdera verksamheten använder vi vår egen enkät till elever och föräldrar och Stockholms brukarundersökning. Utvärdering av skolans verksamhet sker tillsammans med eleverna i elevråd, matråd. Tillsammans med lärarna utvärderas trygghet och trivsel i skolans miljö. En viktig del av utvärderingen och uppföljningen är elevernas utvecklingssamtal. Inför utvecklingssamtalet på vårterminen gör lärarna en bedömning av varje elevs måluppfyllelse i form av ett skriftligt omdöme i samtliga ämnen. Omdömet ges via skol webben till föräldrarna i förväg och utgör grund för samtalet och upprättandet av elevernas IUP (individuella utvecklingsplan). Sammanställning av samtliga elevers måluppfyllelse och läsutveckling (LUS)

2 SID 2 (10) Sammanställning av samtliga elevers måluppfyllelse och läsutveckling (LUS resultat) följs upp av skolledningen. Eleverna deltar i skolans kvalitetsarbete genom att kontinuerligt utvärdera sin verksamhet inom klassens ram och i skolbarnsomsorgen. Varje år genomförs en elevenkät. "Hur bra är vår skola" I sin portfolio och i utvecklingssamtalet utvärderar eleverna sitt arbete. Återkoppling av elevenkäten görs av klasslärarna Föräldrarna deltar i kvalitetsarbetet genom utvecklingssamtalen, genom att delta i föräldramöten och att svara på enkäten. "Hur bra är vår skola". Utvärdering sker även i skolans föräldraråd. Skolans kvalitetsredovisning diskuteras på personalens APT och behandlas i skolans samverkansgrupp. Återkoppling görs på höstens föräldramöten och på föräldrarådet. Åtgärder för utveckling från föregående kvalitetsredovisning På våra skolor ska vi ständigt arbeta med att utveckla arbetsätt och arbetsformer för att bevara elevernas nyfikenhet och lust att lära. På så sätts ger vi våra elever goda förutsättningar att nå läroplanens mål. Vår analys av de nationella proven, utvärderingar av undervisningen och enkäten visar på områden som vi kan utveckla. Skolledning och ett antal lärare har gått på utbildning i "synligt lärande" och vi har haft en studiedag för lärare och all omsorgspersonal i "synligt lärande". Vi ska arbeta med det både i skolan och på fritids de kommande åren. Vi fortsätter att arbeta med att utveckla pedagogiska planeringar (PP) utifrån läroplanens centrala innehåll. Skolledningen tillsammans med omsorgspersonal fortsätter att arbeta med utveckling av skolbarnomsorgen enligt stadens utvecklingsplan Vi fortsätter att utveckla vårt likabehandlingsarbete utifrån vår likabehandlingsplan. Alla lärare ska delta kollegial kunskapsutveckling (lärare lär lärare).

3 SID 3 (10) Mål/Åtaganden Normer och värden Utvärdering av likabehandlingsplan/plan kränkande behandling Likabehandlingsplanen har utvärderats av föräldrar, lärare och elever samt i likabehandlingsgruppen. Likabehandlingsplanen är omgjord och vår likabehandlingsgrupp arbetar efter nya rutiner som ännu inte är helt förankrad hos all personal. Utvärdering av vår enkät "Hur bra är vår skola" visar eleverna inom lågstadiet 95% tycker att vi arbetar på ett bra sätt mot mobbing. Motsvarande siffror på mellanstadiet 93%. NÄMNDMÅL: 2 Alla elever i stadens kommunala skolor har en god lärmiljö Indikator Andel elever F-klass nöjda med - Jag känner mig trygg i skolan Andel elever F-klass nöjda med - Jag kan arbeta i lugn och ro på lektionerna Andel elever åk 2 nöjda med - Jag kan arbeta i lugn och ro på lektionerna. Periodens utfall Årsmål Period 73,5 % 80 % ,5 % 75 % ,5 % 70 % 2014 Andel elever åk 2 nöjda med - Jag känner mig trygg i skolan 89 % 95 % 2014 Andel elever åk 5 nöjda med - Jag kan arbeta i lugn och ro på lektionerna 53 % 80 % 2014 Andel elever åk 5 nöjda med - Jag känner mig trygg i skolan 88 % 95 % 2014 ÅTAGANDE: Vi åtar oss att arbeta aktivt för att förebygga mobbning och öka elevernas trygghet och säkerhet i skola och omsorg. Arbetssätt Utifrån vår värdegrund tar vuxna och elever ansvar och visar respekt för varandra. Personalen har ett gemensamt förhållningssätt samt gemensamma rutiner och regler. Särskilt viktigt är trygghet och säkerhet för eleverna under rast och fritids utevistelse. Därför finns det alltid flera vuxna tillhands för eleverna.

4 SID 4 (10) Vi arbetar aktivt för att motarbeta mobbning och all personal ingriper vid oönskat och kränkande beteende. När mobbning förekommer följer vi vår likabehandlingsplan som ingår i planen mot kränkande behandling. Inom klassens ram använder vi kompissamtal som en form att lära sig att lösa problem men också att lära sig säga nej och hantera besvikelser. För att öka tryggheten och möjligheten för eleverna att lära känna varandra har vi utvecklat olika former av fadderverksamhet. Vi arbetar aktivt för att pojkar och flickor jämnställs. Vi behandlar medvetet våra elever som enskilda individer oberoende av könstillhörighet. Vi uppmuntrar alla elever att delta i olika aktiviteter. Detta genusperspektiv ska genomsyra vår verksamhet. På båda skolan finns ett elevhälsoteam bestående av skolledare, skolsköterska, psykolog och specialpedagog/lärare som träffas varannan vecka. Arbetet utgår från skolenhetens elevhälsoplan och på teamets möten (EHT) diskuteras och planläggs olika elevärenden. Vi samarbetar med förskolor och mottagande skolor för att få en så bra övergång som möjligt från förskola till skola. Uppföljning I utvecklingssamtalet som genomförs en gång per termin diskuteras varje elevs skolsituation och sociala utveckling. I en enkätundersökning utvärderas regelbundet den psykosociala situationen på skolan. Elevhälsovårdens gemensamma enkät för år 4 (till alla skolor i Stockholm) är ett sätt att se hur klimatet är på skolan och vad som eventuellt behöver åtgärdas. För att motverka kränkande beteende följer vi vår likabehandlingsplan som ingår i enhetens plan mot kränkande behandling. Resultat På vår enkät "Hur bra är vår skola" framkom det att eleverna i årskurs F-3 att de till 96% känner sig trygga på fritids och i skolan. I skolundersökningen för årskurs 5 visar att 93% känner sig trygga i skolan. Vilket har ökat lite varje år. Analys Samtliga arbetslag har fortsatt arbeta med arbetsro under läsåret. Vad är arbetsro? Hur skapar vi arbetsro för varandra.

5 SID 5 (10) Siffrorna visar ett bättre resultat i år utom hos förskoleklasserna. Vi behöver forstsätta att arbeta med att förbättra arbetsron i klassrummen särskilt i förskoleklasserna. ÅTAGANDE: Vi åtar oss att satsa på barnens friskvård. Arbetssätt Förebyggande hälsofrämjande arbete är nödvändigt då en av grundförutsättningarna för lärandet är elevernas fysiska och psykiska välmående. Vi har en hälsogrupp som ansvarar för det hälsofrämjande arbetet. I gruppen ingår personal från varje arbetslag, skolsköterska, idrottslärare och skolledning. Gruppen har utbildats för hälsofrämjande uppdrag. Målet är att lära våra elever att göra hälsofrämjande val. Eleverna uppmuntras till mer rörelse i skolan och på fritiden. Eleverna uppmuntras också att promenera till och från skolan för att få daglig motion på ett naturligt sätt. Under skoldagen gör vi avbrott i arbetet genom "Friskis och Svettis". De flesta lärarna har gått på utbildning i utomhuspedagogik där de har fått lära sig sig att ha undervisning i naturen. Vår skolbarnomsorg innehåller utomhusaktiviteter i närområdet varje dag. Vi uppmuntrar eleverna att delta i fritidsaktiviteter och bjuder in föreningar i närområdet för att presentera sig och låta barnen prova på olika aktiviteter. Vi satsar på hälsosam kost både till lunch och mellanmål. Husmor informerar i klasserna hur eleverna ska göra rätt val av kost. Under höstterminen i september och under vårterminen i maj har vi hälsomånader. Då anordnas gemensamma rörelsepass för barn och vuxna på solgården. Varje arbetslag genomför olika hälsofrämjande aktiviteter. Inom hälsofrämjande arbetet ingår också livskunskap. Vi arbetar för jämställdhet mellan flickor och pojkar i våra verksamheter. Vi behandlar alla elever som enskilda individer oberoende av könstillhörighet. Uppföljning Elevernas fysiska och psykiska hälsa följs upp tillsammans med elevhälsan och föräldrarna. Skolsköterskan gör en hälsoprofil i årskurs 4 som ligger till grund för samtal med föräldrar och elevhälsoteam. Uppföljning görs genom skolans enkät. Resultat Föräldrarna är mycket nöjda med skolans hälsoarbete. Det framkommer på möten och i vår utvärdering. Eleverna är nöjda med skolluncherna och mellanmålen enligt utvärdering i skolans matråd.

6 SID 6 (10) Personalen i köket har sett att eleverna äter mer olika grönsaker och vi har utökat salladsbordet. Vi har en vegetarisk dag i veckan och en vegetarisk rätt varje dag. Eleverna väljer oftare idag att äta vegetarisk kost. Analys Vårt aktiva hälsoarbete på skolan har bra former som hela tiden har utvecklats. Bedömning och analys Kunskap/Bedömning och betyg NÄMNDMÅL: 1 Alla elever i stadens kommunala skolor utvecklas och når målen för sin utbildning Indikator Andel elever som nått kravnivån på det nationella provet i matematik i åk 3 Andel elever som nått kravnivån på det nationella provet i svenska/svenska som andraspråk i åk 3 Andel elever som uppnått kravnivån på det nationella provet i matematik i åk 6 Andel elever som uppnått kravnivån på det nationella provet i svenska/svenska som andraspråk i åk 6 Periodens utfall Årsmål Period 95 % 90 % % 90 % % 95 % % 95 % 2014 ÅTAGANDE: Vi åtar oss att utveckla metoder för att varje elev ska uppnå läroplanens mål. Arbetssätt Skolans lärare och pedagoger samarbetar i arbetslag, där medarbetarnas kompetenser ger oss möjlighet att möta eleverna på bästa sätt för deras utveckling och lärande. På Hägerstensåsens skola ser vi lärandet i ett F-6 perspektiv och i Hägerstenshamnens skola i ett F-3 perspektiv. Eleverna uppmuntras att söka kunskap, samarbeta och ta egna initiativ. Vi arbetar mot tydliga kort- och långsiktiga mål, som är väl kända för elever och föräldrar. En viktig uppgift för eleverna under den första skolveckan är, att arbeta med och konkretisera sina mål för läsåret. Under året dokumenterar eleverna sitt lärande enligt bla. portfoliometoden. På vårterminen presenteras ett skriftligt omdöme för

7 SID 7 (10) föräldrarna inför utvecklingssamtalet och vid samtalet diskuteras och upprättas den individuella utvecklingsplanen (IUP). Att kunna kommunicera och att ta till sig information är en av grundförutsättningarna för allt lärande. Sång, rim och ramsor används som naturlig språkträning i förskoleklasserna. Förskoleklasserna och år 1 arbetar med språkutveckling enligt Bornholms modellen. För att extra träna och stimulera läsförmågan anordnas lässtunder för alla åldrar med högläsning varje dag och regelbunden lästräning i olika läsgrupper. En gång per termin anordnar vi Hela skolan läser en lässtund där samtliga elever och vuxna deltar. Ämnet matematik skall ge såväl kunskap i vardagsmatematik som grund för fortsatta studier. Vi vill öka måluppfyllelsen och lusten att lära genom att utveckla elevernas förmåga att analysera och lösa problem. Arbetslagen planerar temaarbeten där yngre och äldre elever arbetar tillsammans. IT skall vara ett naturligt verktyg i arbetet och datorer ska finnas utplacerade, så lätt tillgängliga som möjligt. Uppföljning Arbetslagen utvärderar elevernas måluppfyllelse utifrån måldokumenten. Till hjälp för bedömningen genomförs de nationella proven. Tre gånger per läsår bedöms elevernas läsutveckling enligt läsutvecklingsschema, LUS. Elevernas resultat sammanställs och analyseras. För de elever som har behov av extra stöd finns detta i form av specialpedagog, speciallärarinsatser, resurstimmar eller handledning till arbetslagen. I samarbete mellan föräldrar, pedagoger och elever upprättas ett åtgärdsprogram för de elever som är i behov av särskilt stöd på våra skolenheter. Förutom den ordinarie specialundervisningen finns en liten grupp för elever i behov av extra stöd. Inför utvecklingssamtalet med elever, föräldrar och lärare ges skriftlig information och på samtalet och diskutera den enskilda elevens kunskapsutveckling och elevens individuella utvecklingsplan (IUP) upprättas. Resultat Vi har högre måluppfyllelse i matematik jämfört med förra läsårets resultat. Vi har därför satsat på svenskan och arbetat med genrepedagogik i alla årskurser och ämnen.

8 SID 8 (10) Analys Vi ligger i nivå med stadens resultat. Bedömning och analys Elevens ansvar och inflytande NÄMNDMÅL: 3 Alla elever i stadens kommunala skolor har inflytande över, förståelse för och tar ansvar för sitt eget lärande utifrån sina förutsättningar Indikator Andel elever åk 5 nöjda med - Jag vet vad jag behöver kunna för att nå målen i de olika ämnena Andel vårdnadshavare F-klass nöjda med - Jag och mitt barn vet vad mitt barn behöver för att lära och utvecklas Andel vårdnadshavare fritidshem nöjda med det inflytande mitt barn har över fritidshemmets aktiviteter Andel vårdnadshavare åk 2 nöjda med - Jag och mitt barn vet vad mitt barn behöver för att lära och utvecklas Periodens utfall Årsmål Period 84 % 90 % ,5 % 70 % ,5 % 85 % % 85 % 2014 ÅTAGANDE: Vi åtar oss att ge eleverna möjlighet att påverka sin dag i skola och omsorg. Arbetssätt Elevernas delaktighet i såväl lärandet som skolans miljö skall öka. En förutsättning för inflytande över sitt lärande är att tydliga mål som eleverna förstår, finns utarbetade. Portfolio är en dokumentationsmetod som ger eleverna möjlighet att på ett tydligt sätt följa och ha inflytande över sitt eget lärande. På våra skolor har samtliga elever sin egen portfolio som tydligt ska innehålla målen och det färdiga arbetet. Varje klass har klassråd en gång i veckan för att diskutera gemensamma frågor om lärande och skolans miljö. Varje klass har representanter i skolans elevråd. Elevrådet träffas en gång i månaden. Elevrådet diskuterar skolans utveckling, miljö, gemensamma problem och olika gemensamma aktiviteter. Varje fritidshem har ett fritidshemsråd med representanter från klasserna som

9 SID 9 (10) regelbundet träffas och diskuterar fritidshems frågor. Matrådet har en viktig funktion inom skolans friskvårdssatsning. I matrådet träffas husmor, personal, elever och skolledning, tre gånger per termin, för att diskutera och utvärdera matsedel och matsalsrutiner och skolans hälsoarbete. Uppföljning Uppföljning och återkoppling sker på klassråden. Elevrådets synpunkter och förslag diskuteras i klasserna, föräldraråden och i skolornas ledningsgrupper. Frågor och synpunkter angående den fysiska miljön tas upp på möten med fastighetsbolaget SISAB. Elevernas trivsel och delaktighet följs upp i vår årligen återkommande enkät. Resultat Bedömning och analys Övrig uppföljning Sammanfattande analys Hägerstensåsen/Hägerstenshamnens skolenhet är en väl organiserad och fungerande enhet med elever som når goda studieresultat. Genomgående ligger elevernas kunskapsresultat över genomsnittet för staden. Eleverna uppger i samtal att de trivs och känner sig trygga på skolan och att de lär sig mycket. Vi kommer även fortsättningsvis att ha höga krav på undervisningens innehåll och måluppfyllelse. För att än mer förbättra trivsel och miljö måste alla i skolan ta ett gemensamt ansvar för att skapa en god miljö fri från mobbning och kränkande beteende. För att nå fortsatt goda resultat och måluppfyllelse är det viktigt att vi samverkar i arbetslag så lärare och pedagoger samarbetar utifrån sina olika konsistenser. Språket är avgörande för att nå målen. För eleverna är det nödvändigt att förstå sitt lärande. De måste ges möjlighet och kunskap om hur de ska vara delaktiga samt ta ett ökat ansvar för sitt lärande. Samtliga lärare arbetar med "Lärare utvecklar lärare". Vi fortsätter arbeta med projektet "Skapande skola" Vi har påbörjat långsiktigt arbete med "synligt lärande". Som vi ska arbeta med både på fritids och i skolan. Prioriterade åtgärder för utveckling På våra skolor ska vi ständigt arbeta med att utveckla arbetsätt och arbetsformer för att bevara elevernas nyfikenhet och lust att lära. På så sätt ger vi våra elever goda förutsättningar att nå läroplanens mål.

10 SID 10 (10) Vår analys av de nationella proven, utvärderingar av undervisningen och enkäten visar på områden vi behöver utveckla. Synligt Lärande Arbeta med utveckling av pedagogiska planeringar (PP) utifrån läroplanens centrala innehåll. Skapande skola, kulturprojekt år F-6. Fortsatt arbete med utveckling av fritids. Fortsatt arbete kollegial kunskapsutveckling (lärare utvecklar lärare). Kvalitetsredovisning upprättad av Biträdande rektor Helen Petersson

Arbetsplan. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN

Arbetsplan. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN UTBILDNINGSNÄMNDEN HÄGERSTENSÅSEN/HÄGE R STENSHAMNENS SKOLENH ET SID 1 (12) 2012-10-31 Handläggare: Helén Petersson Telefon: 508 39 903 Arbetsplan Inledning Inledning Vår skolenhet består av två skolor,

Läs mer

Parkskolan åk 1-6, Läsåret

Parkskolan åk 1-6, Läsåret Arbetsplan åk 1-6 Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande prioriterade områden, som finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret 2018-19 Fortsatt utveckling av inkluderande arbetssätt

Läs mer

Arbetsplan Bromstensskolan 2013/14

Arbetsplan Bromstensskolan 2013/14 Per Hansson, rektor Bromstensskolan 2013-10-31 A 1 (11) Arbetsplan Bromstensskolan 2013/14 Introduktion Den här arbetsplanen beskriver vilka arbetsområden vi på Bromstensskolan kommer att fokusera på under

Läs mer

Kvalitetsredovisning. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN TULLGÅRDSSKOLAN

Kvalitetsredovisning. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN TULLGÅRDSSKOLAN UTBILDNINGSNÄMNDEN TULLGÅRDSSKOLAN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (13) 2014-09-17 Handläggare: Anna Magnusson Kvalitetsredovisning Inledning Tullgårdsskolan ligger på Södermalm. Skolan byggdes och invigdes 1995.

Läs mer

Arbetsplan. Inledning. Åtgärder för utveckling UTBILDNINGSNÄMNDEN

Arbetsplan. Inledning. Åtgärder för utveckling UTBILDNINGSNÄMNDEN UTBILDNINGSNÄMNDEN BLACKEBE RGSSKOLAN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 22-10-31 SID 1 (13) 22-10-31 Handläggare: Henrik Nöbbelin Telefon: 076-1242842 Arbetsplan Inledning Blackebergsskolan är en F-5 skola med ca 240

Läs mer

Skolans lärare är organiserade i arbetslag F-3, 4-6,7-8 och 9. Skolbarnomsorgen och särskolan utgör egna arbetslag.

Skolans lärare är organiserade i arbetslag F-3, 4-6,7-8 och 9. Skolbarnomsorgen och särskolan utgör egna arbetslag. UTBILDNINGSNÄMNDEN FRUÄNGENS SKOLA Handläggare: Per-Arne Wigren Telefon: TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 1 (8) 2009-11-19 Arbetsplan Inledning Fruängens skola är en kommunal grundskola F-9 samt grundsärskola 1-10,

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete för Läsåret

Systematiskt kvalitetsarbete för Läsåret Systematiskt kvalitetsarbete för Läsåret 2011-2012 Gyttorps fritidshem Nora kommun Arbetsgång för kvalitetsarbetet... 2 Åtgärder för utveckling enligt föregående års kvalitetsredovisning... 2 Verksamhetens

Läs mer

Arbetsplan/Verksamhetsplan 2012

Arbetsplan/Verksamhetsplan 2012 UTBILDNINGSNÄMNDEN ÅRSTADALSSKOLAN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR XDNRX SID 1 (8) 2011-11-04 Handläggare: Birgitta Fagerlund Telefon: 076-12 22 210 Arbetsplan/Verksamhetsplan Inledning Ledningsorganisation Årstadalsskolan

Läs mer

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15 Datum 150904 1 (9) Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Arbetsplan. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN

Arbetsplan. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN UTBILDNINGSNÄMNDEN HERRÄNGENS SKOLA TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 202012 SID 1 (8) 2012-11-07 Handläggare: Gerd Geiryd Telefon: 08 50821900 Arbetsplan Inledning Herrängens skola är en F-5 skola belägen i Älvsjö.

Läs mer

Arbetsplan för Ödenäs skola F-6

Arbetsplan för Ödenäs skola F-6 151013 Arbetsplan för Ödenäs skola F-6 Läsåret 2015/2016, Barn- och ungdomsförvaltningen, Utvecklingsenheten Telefon: 0322-61 60 00 Fax: 0322-61 63 40 E-post: barn.ungdom@alingsas.se Barn- och ungdomsförvaltningens

Läs mer

Arbetsplan 2013/2014. Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst

Arbetsplan 2013/2014. Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst Arbetsplan 2013/2014 Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst Innehållsförteckning 1. Inledning 2. Förutsättningar 3. Läroplansmål Normer och värden 4. Läroplansmål Kunskaper 5. Läroplansmål Elevernas

Läs mer

Åtgärder för utveckling från föregående kvalitetsredovisning

Åtgärder för utveckling från föregående kvalitetsredovisning UTBILDNINGSNÄMNDEN BLACKEBE RGSSKOLAN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 2012-10-29 Handläggare: Henrik Nöbbelin Telefon: 08-50842842 Kvalitetsredovisning Inledning Blackebergsskolan är en F-5 skola med för närvarande

Läs mer

Kvalitetsredovisning. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN

Kvalitetsredovisning. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN UTBILDNINGSNÄMNDEN KLASTORP- E SSINGESKOLOR TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR XDNRX SID 1 (13) 2014-09-10 Handläggare: Sandie Sandqvist Telefon: XTelefonX Kvalitetsredovisning Inledning Klastorp och Essinge skolor

Läs mer

STORFORS KOMMUN. Kroppaskolan Årskurs 1 3

STORFORS KOMMUN. Kroppaskolan Årskurs 1 3 STORFORS KOMMUN Kroppaskolan Årskurs 1 3 Lokal arbetsplan Läsåret 2016-2017 Inledning: Kroppaskolan ligger i Storfors tätort och innefattar förskoleklass årskurs 3 samt fritidshem. Skolan har totalt 136

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING för år 2008

KVALITETSREDOVISNING för år 2008 KVALITETSREDOVISNING för år 2008 Rönninge skola MÅLUPPFYLLELSE Mål Mål 3 Barnen i förskoleklassen utvecklas utifrån sina förutsättningar Målet är ej uppfyllt Mål 4 Barnen i fritidshemmet utvecklas utifrån

Läs mer

Arbetsplan för Sollebrunns skola åk F-9 Läsåret 2016/2017

Arbetsplan för Sollebrunns skola åk F-9 Läsåret 2016/2017 160921 Arbetsplan för Sollebrunns skola åk F-9 Läsåret 2016/2017, Barn- och ungdomsförvaltningen, Utvecklingsenheten Telefon: 0322-61 60 00 Fax: 0322-61 63 40 E-post: barn.ungdom@alingsas.se Barn- och

Läs mer

Astrid Lindgrens skola AAstirid LIndgresn skola DOKUMENTNAMN

Astrid Lindgrens skola AAstirid LIndgresn skola DOKUMENTNAMN AAstirid LIndgresn skola DOKUMENTNAMN skolan Vi vet vart vi ska. Vi utvärderar, analyserar och förändrar. Utnyttja alla våra sinnen. Lär oss på olika sätt. Är tydliga! Gör våra elever medvetna om målen.

Läs mer

Arbetsplan åk 1-6 utifrån framtagna förbättringsområden

Arbetsplan åk 1-6 utifrån framtagna förbättringsområden Arbetsplan åk 1-6 utifrån framtagna förbättringsområden 2019 2020 Månadsrapporten ska utgå från de faktorer vi kan påverka. Följande faktorer ska särskilt beaktas: Undervisningens och utbildningens innehåll

Läs mer

You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer (

You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer ( Varje år upprättar skolan en likabehandlingsplan. Denna plan gäller för läsåret 2013/2014. Den nya likabehandlingsplanen ska förankras; i gruppen, på en arbetsplatsträff på klassråd och elevråd under september

Läs mer

2016/2017. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS

2016/2017. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS 2016/2017 Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS SKOLANS LEDORD HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS VISION Mariebergsskolans vision är att alla ska känna glädje och trygghet i en demokratisk lärandemiljö. All

Läs mer

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2013/14

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2013/14 Datum 140826 1 (8) Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2013/14 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Handlingsplan för Djursdala skola och fritidshem 2015/2016. Upprättad i juni 2015

Handlingsplan för Djursdala skola och fritidshem 2015/2016. Upprättad i juni 2015 Handlingsplan för Djursdala skola och fritidshem 2015/2016 Upprättad i juni 2015 Vi ska bli bäst! 2017 ska Vimmerby vara bland de tio bästa skolkommunerna. För Vimmerby kommuns barn och elever innebär

Läs mer

Hedängskolan 7-9 arbetsplan 2014-2015

Hedängskolan 7-9 arbetsplan 2014-2015 Hedängskolan Handläggare Vårt diarienummer Datum Sidan 1(7) Birgitta Wikström 140908 Reviderad 141024 Hedängskolan 7-9 arbetsplan 2014-2015 MEDBORGARE Kunskapsnämndens mål 2014 Kunskapsförvaltningens verksamheter

Läs mer

2015/2016. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS

2015/2016. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS 2015/2016 Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS Mariebergsskolans vision är att alla ska känna glädje och trygghet i en demokratisk lärandemiljö. All planering och alla aktiviteter

Läs mer

Kvalitetsredovisning 2013/2014

Kvalitetsredovisning 2013/2014 UTBILDNINGSNÄMNDEN KUNGSHOLMENS G RUNDSK OLA TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR XDNRX SID 1 (10) 2014-09-30 Handläggare: Elisabeth Ollas-Paulsson Telefon: 508 08 251 Kvalitetsredovisning 2013/2014 Inledning Kungsholmens

Läs mer

Tingdalsskolan-Björnås plan mot diskriminering och kränkande behandling

Tingdalsskolan-Björnås plan mot diskriminering och kränkande behandling Tingdalsskolan-Björnås plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola förskoleklass åk 1-2 och fritidshem Läsår: 2016-2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Utbildningsinspektion i Larvs skola, grundskola F 6 och Tråvads skola, grundskola F 3

Utbildningsinspektion i Larvs skola, grundskola F 6 och Tråvads skola, grundskola F 3 Utbildningsinspektion i Larvs skola, grundskola F 6 och Tråvads skola, grundskola F 3 Innehåll Utbildningsinspektion i Vara kommun Larvs och Tråvads skolor Dnr 53-2005:1524 Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning

Läs mer

Tingdalsskolan-Björnås plan mot diskriminering och kränkande behandling

Tingdalsskolan-Björnås plan mot diskriminering och kränkande behandling Tingdalsskolan-Björnås plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, grundskola 1-3 och fritidshem Läsår 2015-2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Skolutvecklingsplan. Skolans namn: Hallerna Skola Läsår: Kommun: Stenungsunds kommun. Vi utbildar världsmedborgare

Skolutvecklingsplan. Skolans namn: Hallerna Skola Läsår: Kommun: Stenungsunds kommun. Vi utbildar världsmedborgare Skolutvecklingsplan Skolans namn: Hallerna Skola Läsår:2017-2018 Kommun: Stenungsunds kommun Vi utbildar världsmedborgare Information om skolenheten Hallerna är en nystartad enhet. Verksamheten på enheten

Läs mer

UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN KARLBERGS SKOLA. Arbetsplan. förskoleklass skola fritids

UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN KARLBERGS SKOLA. Arbetsplan. förskoleklass skola fritids Arbetsplan förskoleklass skola fritids 2013-2014 SID 2 (11) Inledning "Så fort man kliver in blir man sedd och möts av en varm miljö brukar besökare säga. Karlbergs skola upplevs som den lilla skolan i

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Brobyskolan

VERKSAMHETSPLAN Brobyskolan 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 Brobyskolan FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2017/18 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår

Läs mer

Utbildningsinspektion i Fredriksbergsskolan

Utbildningsinspektion i Fredriksbergsskolan Utbildningsinspektion i Ronneby kommun Fredriksbergsskolan Dnr 53-2007:1808 Utbildningsinspektion i Fredriksbergsskolan Förskoleklass Grundskola årskurs 1 6 Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning

Läs mer

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Arbetsplan 2015/2016 Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska utvecklas till att uppfylla skollagens krav.

Läs mer

Kvalitetsredovisning Läsåret 2011/12

Kvalitetsredovisning Läsåret 2011/12 2012/10/16 Kvalitetsredovisning Läsåret 2011/12 Åkerö skola Flexgrupp 1 och 2 Särskola och Asbergerklass 1 Innehållsförteckning 1. Presentation av skolan 2. Beskrivning av årets verksamhet 3. Underlag

Läs mer

Sangis skola och fritidshem Kvalitetsredovisning 2010/2011

Sangis skola och fritidshem Kvalitetsredovisning 2010/2011 Sangis skola och fritidshem Kvalitetsredovisning 2010/2011 Volymer och nyckeltal Elevgrupp/åk Antal elever Antal lärare, heltidstjänster förskoleklass 9 0,6 100% 1 9 1,0 100% 2 9 1,0 100% 3 16 1,0 100%

Läs mer

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat:

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat: Upprättat: 170904 Utvecklingsplan Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018 Det Systematiska Kvalitéts Arbetet (SKA) på Tingbergsskolan Ett systematiskt kvalitetsarbete

Läs mer

Lokal Arbetsplan. F-klass och grundskolan

Lokal Arbetsplan. F-klass och grundskolan Lokal Arbetsplan 2011 F-klass och grundskolan NORMER OCH VÄRDEN Skolan ska aktivt och medvetet påverka och stimulera eleverna att omfatta vårt samhälles gemensamma värderingar och låta dem komma till uttryck

Läs mer

Kvalitetsredovisning. Läsåret 2012/2013. Vallargärdets skola i Ulvsby skolområde

Kvalitetsredovisning. Läsåret 2012/2013. Vallargärdets skola i Ulvsby skolområde Kvalitetsredovisning Läsåret 2012/2013 Vallargärdets skola i Ulvsby skolområde Innehåll 1. Kvalitetsutvecklingsplan Planering Uppföljning Utvärdering och utveckling Analys och rapport Kvalitetsredovisning

Läs mer

Arbetsplan Pilen handlingsplan. Förskolan Bofinken 2010/2011 Vision: Lärande ger glädje och möjligheter

Arbetsplan Pilen handlingsplan. Förskolan Bofinken 2010/2011 Vision: Lärande ger glädje och möjligheter Arbetsplan Pilen handlingsplan Förskolan Bofinken 2010/2011 Vision: Lärande ger glädje och möjligheter Innehållsförteckning 1. Förskolans verksamhet och förutsättningar...3 2. Kvalitetsarbetet...3 3. Utvecklingsåtaganden...4

Läs mer

Kvalitetsredovisning. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN

Kvalitetsredovisning. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN UTBILDNINGSNÄMNDEN MALTE SHOLMSSKOLAN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 000066/2014:736 SID 1 (15) 2014-09-10 Handläggare: Bodil Torelm Telefon: 08-50841600 Kvalitetsredovisning Inledning Maltesholmsskolan Maltesholmsskolan

Läs mer

Kvalitetsredovisning. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN

Kvalitetsredovisning. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN UTBILDNINGSNÄMNDEN BANDHAGENS SKOLA TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 1414-001-148/2013 SID 1 (17) 2013-10-18 Handläggare: Ylva Wikman Telefon: 08 508 48840 Kvalitetsredovisning Inledning Bandhagens grundskola, grundsärskola

Läs mer

ARBETSPLAN 2014 KUNGSHOLMENS GRUNDSKOLA

ARBETSPLAN 2014 KUNGSHOLMENS GRUNDSKOLA UTBILDNINGSNÄMNDEN KUNGSHOLMENS G RUNDSK OLA TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR XDNRX SID 1 (9) 2013-11-07 Handläggare: Elisabeth Ollas-Paulsson Telefon: 08-508 082 20 ARBETSPLAN 2014 KUNGSHOLMENS GRUNDSKOLA SID 2 (9)

Läs mer

Hälsoplan för Tegnérskolan

Hälsoplan för Tegnérskolan Hälsoplan för Tegnérskolan 2010 2011 Tegnérskolans Hälsoplan 2010-2011 Inom skolan arbetar alla kompetenser tillsammans för att bidra till varje elevs utveckling, hälsa och trygghet, men också för att

Läs mer

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola 1 Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete 2017 Kingelstad Byskola skola 2 1. Kortfattad beskrivning av verksamheten Kingelstad Byskola HB startade i december 2012 med förskola. Efter att ha fått tillstånd

Läs mer

Verksamhetsplan Ekeby skola och fritidshem 2016/2017

Verksamhetsplan Ekeby skola och fritidshem 2016/2017 Verksamhetsplan Ekeby skola och fritidshem 2016/2017 Innehållsförteckning Verksamhetsidé-vision sid. 2 Förutsättningar sid. 2 Ekeby skolas årshjul sid. 4 1. Läroplansmål Normer och värden sid. 5 2. Läroplansmål

Läs mer

Arbetsplan Bruksskolan åk /2019

Arbetsplan Bruksskolan åk /2019 Arbetsplan Bruksskolan åk 1-6 2018/2019 Normer och Värden Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens krav

Läs mer

Arbetsplan Åtorpsskolan åk /2019

Arbetsplan Åtorpsskolan åk /2019 Arbetsplan Åtorpsskolan åk 1-6 2018/2019 Normer och Värden Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens krav

Läs mer

Arbetsplan. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN

Arbetsplan. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN UTBILDNINGSNÄMNDEN EKENSBE RGSSKOLAN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR: 000040/2013 SID 1 (12) 2013-10-22 Handläggare: Tomas Langton Telefon: 508 22 259 Arbetsplan Inledning Ekensbergsskolan består av 8 klasser från

Läs mer

S K V A L I T E T S G A R A N T I

S K V A L I T E T S G A R A N T I K V A L I T E T S G A R A N T I 1 (6) Blackebergsskolan läsåret 2009/2010 I n l e d n i n g Blackebergsskolan är en F-5 skola med ca 200 elever. Skolan har två klasser i årskurserna F 2 och en klass i

Läs mer

Matteusskolans systematiska kvalitetsarbete

Matteusskolans systematiska kvalitetsarbete Matteusskolan Sammanfattning måluppfyllelse 2017 Dnr: Sid 1 (7) 2018-01-29 Matteusskolans systematiska kvalitetsarbete På Matteusskolan bedrivs ett systematiskt kvalitetsarbete i syfte att ständigt utveckla

Läs mer

Österfärnebo skolas arbetsplan

Österfärnebo skolas arbetsplan Österfärnebo skolas arbetsplan 2017-2018 MEDBORGARE Normer och värden Alla elever och vuxna ska känna sig respekterade och väl behandlade på Österfärnebo skola. et är nått när resultatet på kommunens enkät

Läs mer

Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Björkskolan 2015/2016 På Björkskolan arbetar vi aktivt med; Värdegrund under hela läsåret. Gott språkbruk samt artighet, trivsel och

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö F-6 skolenhet

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö F-6 skolenhet Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Åkerö F-6 skolenhet Kvalitetsredovisning 2014/2015 Verksamheter inom skolväsendet ska på huvudmanna- och enhetsnivå systematiskt och kontinuerligt planera,

Läs mer

Tingdalsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Tingdalsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Tingdalsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola åk 4-6 och fritidshem Läsår 2015/2016 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Arbetsplan 2013/2014. Inledning. Åtgärder för utveckling UTBILDNINGSNÄMNDEN

Arbetsplan 2013/2014. Inledning. Åtgärder för utveckling UTBILDNINGSNÄMNDEN UTBILDNINGSNÄMNDEN RÅLAMBSHOVSSKOLAN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 000089/2013 SID 1 (6) 2013-10-23 Handläggare: Gunilla Olsson Telefon: 08-50808700 Arbetsplan 2013/2014 Inledning Rålambshovsskolan ligger på Kungsholmen

Läs mer

Arbetsplan. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN

Arbetsplan. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN UTBILDNINGSNÄMNDEN BANDHAGENS SKOLA TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 1426-001-162/2013 SID 1 (12) 2013-10-25 Handläggare: Ylva Wikman Telefon: 08 508 48840 Arbetsplan Inledning Bandhagens grundskola, grundsärskola

Läs mer

Kvalitetsanalys. Tranängskolans f-klass/fritidshem

Kvalitetsanalys. Tranängskolans f-klass/fritidshem Kvalitetsanalys Tranängskolans f-klass/fritidshem Innehållsförteckning et av årets verksamhet... 3 Normer och värden... 3 Verksamhetens resultat... 4 Inflytande/delaktighet... 5 Arbete i verksamheten...

Läs mer

Arbetsplan. Inledning

Arbetsplan. Inledning Arbetsplan Inledning Oxhagsskolan är en F 6-skola i Akalla/Kista. Skolan har cirka 315 inskrivna barn i grundskola, grundsärskola och förskoleklasser. Cirka 195 elever är inskrivna på fritidshem. Varje

Läs mer

Kvalitetsanalys för Myrans heldagsskola läsåret 2013/14

Kvalitetsanalys för Myrans heldagsskola läsåret 2013/14 Saltsjö-Boo 2014-08-11 Kvalitetsanalys för Myrans heldagsskola läsåret 2013/14 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen.

Läs mer

Utbildningsinspektion i Noltorpsskolan, grundskola F 6

Utbildningsinspektion i Noltorpsskolan, grundskola F 6 Utbildningsinspektion i Alingsås kommun Noltorpsskolan Dnr 53-2005:1533 Utbildningsinspektion i Noltorpsskolan, grundskola F 6 Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning av skolan...2 Sammanfattande

Läs mer

Arbetsplan. Inledning

Arbetsplan. Inledning Arbetsplan Inledning Vision En skola Där alla är öppna för det livslånga lärandet Där alla vet att de kan och de duger Där alla känner glädje i arbetet, tar ansvar, är kreativa och kan samarbeta Där alla

Läs mer

Sid 1 (6) Giltig fr.o.m Giltig t.o.m Bromstensskolan

Sid 1 (6) Giltig fr.o.m Giltig t.o.m Bromstensskolan Sid 1 (6) Bromstensskolan Bromstensskolan, en modell för ett integrerat mångkulturellt samhälle där lärandet sätts i centrum och där alla känner trygghet, delaktighet och lust att lära. Bromstensskolan

Läs mer

Enkätundersökning 2014, 2015 Kommunal verksamhet

Enkätundersökning 2014, 2015 Kommunal verksamhet Enkätundersökning 2014, 2015 Kommunal verksamhet Elever förskoleklass till och med årskurs 2 Elever årskurs 3 till och med årskurs 9 Vårdnadshavare förskola Vårdnadshavare skola Svarsfrekvens 2014 2015

Läs mer

Arbetsplan för Nolbyskolans fritidshem Läsåret 2014/2015

Arbetsplan för Nolbyskolans fritidshem Läsåret 2014/2015 november Arbetsplan för Nolbyskolans fritidshem Läsåret 2014/2015 Syftet med detta dokument, Arbetsplanen är att synliggöra verksamheten. Ett sätt att skapa en gemensam bild av verksamheten och hur man

Läs mer

LIKABEHANDLINGSPLAN. Bjurtjärns Skola

LIKABEHANDLINGSPLAN. Bjurtjärns Skola LIKABEHANDLINGSPLAN Bjurtjärns Skola 2011-2012 1. Inledning Likabehandlingsplanen handlar om att skapa en skola fri från diskriminering, trakasserier och kränkande behandling. Rätten till likabehandling

Läs mer

Kvalitetsrapport Så här går det

Kvalitetsrapport Så här går det Kvalitetsrapport Så här går det Uppföljning av det systematiska kvalitetsarbetet på Fårösundsskolan Verksamhetsåret 2014/2015 Kort sammanfattning av enhetens kvalitetsarbete under verksamhetsåret Uppföljning

Läs mer

Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014

Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014 BARN OCH UTBILDNING Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014 Verksamhetsidé På vår skola ges alla elever möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar! Det viktiga för alla på skolan är att

Läs mer

IUP-plan för Sofia skola

IUP-plan för Sofia skola Utbildningsförvaltningen Sida 1 (6) Sofia skola 2013-11-25 IUP-plan för Sofia skola I denna IUP-plan finns beskrivning av hur vi på Sofia skola kommunicerar runt elevers lärande. Här finns också en beskrivning

Läs mer

Kvalitetsrapport. Ramshyttans skola

Kvalitetsrapport. Ramshyttans skola Kvalitetsrapport Ramshyttans skola Läsåret 2016-2017 Innehållsförteckning 1. Grundfakta... 3 2. Resultat... 4 2.1 Normer och värden, elevers ansvar och inflytande... 4 2.2 Kunskaper, bedömning och betyg...

Läs mer

Kvalitetsrapport avseende måluppfyllelse 2015/16

Kvalitetsrapport avseende måluppfyllelse 2015/16 Datum 161001 Kvalitetsrapport avseende måluppfyllelse 2015/16 Verksamhet: Enligt anvisningarna om systematiskt kvalitetsarbete i skollagen (2010:800, 4 kap 3-8 ). Bakgrund är organisation med förskoleklass

Läs mer

Arbetsplan. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN LÅNGBRODALSSKOLAN

Arbetsplan. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN LÅNGBRODALSSKOLAN UTBILDNINGSNÄMNDEN LÅNGBRODALSSKOLAN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR XDNRX SID 1 (12) 2012-10-31 Handläggare: Lis Wohlin Telefon: XTelefonX Arbetsplan Inledning Långbrodalsskolans arbetsplan inbegriper samtliga verksamhetsområden

Läs mer

Arbetsplan. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN

Arbetsplan. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN UTBILDNINGSNÄMNDEN LÅNGBRODALSSKOLAN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR SID 1 (11) 2011-11-29 Handläggare: Lis Wohlin Telefon: Arbetsplan Inledning Inledning Vår skola är en F-5 skola som ligger i södra Älvsjö. Vi har

Läs mer

Kvalitetsredovisning för grundskolan läsåret 2010/2011

Kvalitetsredovisning för grundskolan läsåret 2010/2011 LÄRANDESEKTIONEN AMBJÖRNARPSKOLAN Kvalitetsredovisning för grundskolan läsåret 2010/2011 1 2 Innehåll 1 Verksamhetsbeskrivning (kortfattad) 4 1.1.1 Beskrivning av verksamheten... 4 1.1.2 Beskrivning hur

Läs mer

Färentuna skola Ekerö kommun Kort version, endast sammanfattande bedömning

Färentuna skola Ekerö kommun Kort version, endast sammanfattande bedömning Regina Bergendahl, Nacka Katarina Bergman, Nacka Elisabeth Larsson, Nacka v. 6-7, 2016 Färentuna skola Ekerö kommun Kort version, endast sammanfattande bedömning VÅGA VISA VÅGA VISA är ett utvärderingssamarbete

Läs mer

ARBETSPLAN 2012/13 för skola och fritidshem

ARBETSPLAN 2012/13 för skola och fritidshem Stocksätterskolan ARBETSPLAN 2012/13 för skola och fritidshem Innehållsförteckning 1. Normer och värden...3 2. Kunskaper...4 3. Elevernas ansvar och inflytande...5 4. Skola och hem...6 2 Stocksätterskolans

Läs mer

Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6

Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6 Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6 Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi når målen? Hur ska vi göra? Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens

Läs mer

KVALITETSRAPPORT, FORSMARKS SKOLA, LÄSÅRET 2012/13

KVALITETSRAPPORT, FORSMARKS SKOLA, LÄSÅRET 2012/13 KVALITETSRAPPORT, FORSMARKS SKOLA, LÄSÅRET 2012/13 1:3 Statistik, kompetensförsörjning 2:3 Brukar- och personalenkäter X 3:3 Resultat/Måluppfyllelse En brukarenkät har genomförts bland eleverna i gymnasieskolan.

Läs mer

Lokal arbetsplan Läsåret

Lokal arbetsplan Läsåret Barn- och Utbildning Lokal arbetsplan Läsåret 2017 2018 Strandvägsskolan Rektor Maria Sjödahl Nilsson 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Bakgrund tolkning av skolans kunskapsuppdrag Utbildningen inom skolväsendet

Läs mer

Borbackas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Borbackas plan mot diskriminering och kränkande behandling Borbackas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: F-6 samt fritidshem Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-6 samt

Läs mer

PLAN FÖR ATT MOTVERKA DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING

PLAN FÖR ATT MOTVERKA DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING PLAN FÖR ATT MOTVERKA DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING LEKEBERGSSKOLAN 4-6 GRUNDSÄRSKOLA TRÄNINGSSKOLA 1-9 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola, Fritidshem,

Läs mer

Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass.

Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass. Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass. Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen.

Läs mer

Verksamhetsplan för Rots skolas fritidshem i Älvdalens kommun 2010-2011

Verksamhetsplan för Rots skolas fritidshem i Älvdalens kommun 2010-2011 Verksamhetsplan för Rots skolas fritidshem i Älvdalens kommun 2010-2011 Vision Fritids är roligt, meningsfullt och lustfyllt för alla. Vad skollagen och läroplanen säger Fritidshemmets uppdrag är enligt

Läs mer

Kvalitetsrapport grundskola. Örsjö skola Läsår 2016/2017

Kvalitetsrapport grundskola. Örsjö skola Läsår 2016/2017 Kvalitetsrapport grundskola Örsjö skola Läsår 2016/2017 Jämställdhet 3 Utbildningen i åk 1-6 ska utformas så att alla elever tillförsäkras en skolmiljö som präglas av trygghet och studiero. 4 All verksamhet

Läs mer

Furutorpskolan 7-9. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola åk 7-9 Ansvarig för planen: Rektor Johan Johansson

Furutorpskolan 7-9. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola åk 7-9 Ansvarig för planen: Rektor Johan Johansson 1(7) Datum 2015-08-03 Handläggare Rektor Johan Johansson Barn- och utbildningsförvaltningen 0451-26 77 95 johan.johansson@hessleholm.se Plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Furutorpskolan

Läs mer

Kvalitetsanalys läsåret 2014/15

Kvalitetsanalys läsåret 2014/15 Kvalitetsanalys läsåret 2014/15 Klättenskolan Postadress Besöksadress Telefon Internet Giro och org nr Sunne kommun Stöpafors 0565-160 00 växel www.sunne.se 744-2684 bankgiro 79. Klättenskolan 686 93 Sunne

Läs mer

Tingdalsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Tingdalsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Tingdalsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola åk 3-6 och fritidshem Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2012/13

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2012/13 Datum 130909 1 (9) Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2012/13 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Arbetsplan för Årsunda kyrkskola åk 1-6 läsåret

Arbetsplan för Årsunda kyrkskola åk 1-6 läsåret Årsunda kyrkskola Arbetsplan för Årsunda kyrkskola åk 1-6 2017-2018 MEDBORGARE (Kunskapsnämndens mål) Resultatet för lärande och kunskap förbättras jämfört med närmast föregående mätning. Elevernas inflytande

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Västra Husby FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM

VERKSAMHETSPLAN Västra Husby FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2017/18 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår 4

Läs mer

Lokal verksamhetsplan Grundskola F-6 inklusive fritidshem

Lokal verksamhetsplan Grundskola F-6 inklusive fritidshem Lokal verksamhetsplan Grundskola F-6 inklusive fritidshem Broby/Skönberga ro Söderköpings kommun Läsåret 2017/2018 Söderköpings Vision 2020 Översiktsplan KF Skolprogram KF Flerårsbudget KF Uppdragsplan

Läs mer

Kvalitetsrapport Hagabackens skola

Kvalitetsrapport Hagabackens skola 2016-06-02 Kvalitetsrapport 2015-2016 Hagabackens skola 1 1. GRUNDFAKTA 2 2. RESULTAT 2.1 Normer och värden Påstående: Årets res. Årets res. Förra året Förra året inte alls/ ganska dåligt % ganska bra/

Läs mer

Kronbergsskolans rektorsområde

Kronbergsskolans rektorsområde Kronbergsskolans rektorsområde Boviks skola Lilla Kronbergsskolan Kronbergsskolan Arbetsplan Organisation Miljö och hälsa Skolans inriktning Profil Värdegrund Demokrati Livslångt lärande ORGANISATION Inom

Läs mer

Stjärneboskolan Läsåret 2007-2008. Kvalitetsredovisning

Stjärneboskolan Läsåret 2007-2008. Kvalitetsredovisning Stjärneboskolan Läsåret 2007-2008 Kvalitetsredovisning STJÄRNEBOSKOLAN Skolan ligger vid norra infarten till Kisa, mellan Kisasjön och ett närliggande skogsområde. I detta skogsområde finns skolans uteklassrum

Läs mer

Hanahöj och Hångers rektorsenhet. Hånger skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hanahöj och Hångers rektorsenhet. Hånger skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Hanahöj och Hångers rektorsenhet Hånger skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsår: 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola och fritidshem

Läs mer

Utbildningsinspektion i Nygårdsskolan, grundskola F 3

Utbildningsinspektion i Nygårdsskolan, grundskola F 3 Utbildningsinspektion i Lilla Edets kommun Nygårdsskolan Dnr 53-2005:1523 Utbildningsinspektion i Nygårdsskolan, grundskola F 3 Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning av skolan...2 Sammanfattande

Läs mer

Kungsgårdens skolas arbetsplan 2012-2013

Kungsgårdens skolas arbetsplan 2012-2013 Grundskola Handläggare Vårt diarienummer Datum Sidan 1(7) Jennika Pettersson 2012-07-24 Kungsgårdens skolas arbetsplan 2012-2013 Kunskapsnämndens mål 2012 under MEDBORGARperspektivet Resultaten för lärande

Läs mer

Lokal arbetsplan Läsåret

Lokal arbetsplan Läsåret Bildningsnämnden Lokal arbetsplan Läsåret 2017-2018 Prästbols skola Innehåll Kunskap och kompetens...3 Bakgrund tolkning av skolans kunskapsuppdrag.3 Vision för grundskolan i Sunne kommun.3 Vad som ska

Läs mer

Lokal arbetsplan Läsåret

Lokal arbetsplan Läsåret Lokal arbetsplan Läsåret 2018-2019 Åsenskolan Rektor Jan Setterberg 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Bakgrund tolkning av skolans kunskapsuppdrag Utbildningen inom skolväsendet syftar till att barn och elever

Läs mer

Fullersta rektorsområde

Fullersta rektorsområde Fullersta rektorsområde Fullersta rektorsområde ligger i Huddinge i ett naturskönt område med närhet till skog, sjöar och idrottsplats. Rektorsområdet har ca 90 personal och ca 580 elever som är uppdelade

Läs mer