Arbetsplan. Inledning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Arbetsplan. Inledning"

Transkript

1 Arbetsplan Inledning Vision En skola Där alla är öppna för det livslånga lärandet Där alla vet att de kan och de duger Där alla känner glädje i arbetet, tar ansvar, är kreativa och kan samarbeta Där alla får utvecklas i sin egen takt, efter sin förmåga och känner sig sedda, hörda och förstådda. Verksamhetsbeskrivning Maltesholmsskolan har idag ca 460 elever fördelade på tre förskoleklasser, 14 grundskoleklasser årskurs 1 6, två träningssärskoleklasser årskurs F 9 samt en samundervisningsklass årskurs F 6. Våra fritidshem och vår fritidsklubb ligger i eller i anslutning till skolbyggnaderna. Vi arbetar med både hjärna och hjärta. Många arbetsområden har sin utgångspunkt i litteratur, traditioner eller andra kulturyttringar. Vi skulle också kunna uttrycka det så att vi satsar på alla ämnen för att ge våra elever en bas för ett framtida val. Båda hjärnhalvorna behöver stimulans under skoltiden. Våra två utgångspunkter för arbetet med samtliga elever är den sociala gemenskapen och det svenska språket. Maltesholms anda vill vi beskriva på följande sätt: Våra ledord är: ÖPPENHET ORDNING OCH REDA GODA KUNSKAPER Alla är inte lika, alla är lika viktiga, alla ska vara med. Tillsammans skapar vi en bra skola. Våra trivselpunkter är: Visa respekt för dig själv Visa respekt för andra Visa respekt för våra saker och vår miljö. Dessa citat är kända av såväl personal, elever och föräldrar. I ord och handling ska dessa genomsyra verksamheten. På skolan arbetar under läsåret ca 87 personer varav 3 lärare och 8 elevassistenter i särskolan och samundervisningsklasser. Elevhälsa Elevhälsoteamet består av rektor, specialpedagoger, skolsköterska samt skolpsykolog. Elevhälsoteamet träffas varje vecka och följer upp anmälan av elevhälsoärenden, pågående elevhälsoärenden, samt diskuterar förebyggande elevhälsoarbete. Elevhälsoteamet arbetar efter modellen: Probleminventering, analys, förslag på åtgärd, beslut / ansvarsfördelning, uppföljning och avslut. Styrdokument Vi arbetar utifrån de styrdokument som finns för skolan. Lgr -11 sida 1 av 8 ( )

2 Stockholms skolplan Verksamhetsplan för Utbildningsnämnden i Stockholm En skola i världsklass Arbetsplaner för Maltesholmsskolan Arbetsplan för Maltesholmsskolan Arbetsplanen har arbetats fram i samråd med personal på personalmöten och APT. Elever och föräldrar har varit involverade på elevråd och föräldraråd, samt på föräldramöten. Maltesholmsskolans verksamhet omsätter under år 2013 ca 44 miljoner kr. Åtgärder för utveckling Ytterligare utveckla arbetssätt för att öka måluppfyllelsen hos samtliga elever. Fortsätta vårt arbete med PRIO för att lyfta kunskapsresultaten för våra elever. Utveckla bedömaröverensstämmelse. Kompetensutveckling i bedömning och betyg. Fortsätta utveckla system för en större systematisk uppföljning, utvärdering, analys och planering i samtliga ämnen i alla årskurser. Fortsätta med NTA - Natur och teknik för alla - samt fortbildning i alla årskurser och skolformer. Utveckla projektet "Skapande skola". Fortsatt kompetensutveckling för personal när det gäller hur vi använder IT i undervisningen. Utveckla arbetet med inkludering. Mål/Åtaganden Normer och värden Samtliga elever i stadens kommunala skolor möter dagligen en god fysisk och psykosocial arbetsmiljö Indikator Årsmål Period Ogiltig frånvaro i grundskolan 2 % 2014 Andel elever som enligt skolundersökningen F-klass är nöjda med - Jag känner mig trygg i skolan 85 % 2014 Andel elever som enligt skolundersökningen F-klass är nöjda med - Jag kan arbeta i lugn och ro på lektionerna Andel elever som enligt skolundersökningen åk 2 är nöjda med - Jag kan arbeta i lugn och ro på lektionerna. 80 % % 2014 Andel elever som enligt skolundersökningen åk 2 är nöjda med - Jag känner mig trygg i skolan 85 % 2014 Andel elever som enligt skolundersökningen åk 5 är nöjda med Jag kan arbeta i lugn och ro på lektionerna 75 % 2014 Andel elever som enligt skolundersökningen åk 5 är nöjda med Jag känner mig trygg i skolan, 90 % 2014 Alla elever ska erbjudas daglig fysisk aktivitet utöver idrott Att alla elever och personal ska uppleva att skolan har fokus på hälsa och fysisk aktivitet. sida 2 av 8 ( )

3 Varje fritidshem har varje dag fysiska aktiviteter för eleverna. Personal är utbildad i RÖRIS och har tillgång till programmen. På fritidshemmen och fritidsklubben erbjuds olika idrottsaktiviteter inom projektet Idrottslyftet t ex basket, friidrott, fotboll och pingis. Vi har olika rörelseprojekt t ex Hela skolan hoppar eller lunchpromenader. Alla elever har under skoldagen rörelse insprängt i verksamheten. Vid terminens slut utvärderar varje fritidshem och klass sina aktiviteter. Alla klasser och fritidshem ska arbeta aktivt med värdegrundsfrågor Vi förväntar oss att elevernas känsla av trygghet ska öka inom grund och särskolans samtliga årskurser och på våra fritidshem. Vi arbetar med värdegrundsfrågor och livskunskap i alla ämnen och i det dagliga arbetet. Vid terminens slut utvärderar varje klass och fritidshem. Integrera grundskola - särskola. Ökad integrering och olika samarbetsformer på skol, fritids, klass och elevnivå. Grundsärskolans elever är helt integrerade inom skolbarnsomsorgen. Elever från grundsär har vissa lektioner i grundskoleklass. Gemensamma samlingar, friluftsdagar och avslutningar Rapporter från genomförda projekt. Återkoppling från föräldramöten. Samtal med eleverna. Utvärdering i samband med läsårsslut. Vi åtar oss att erbjuda alla elever i F - 3 en stimulerande och trygg skolbarnsomsorg och därvid utveckla barnens sociala och emotionella utveckling. Att pojkar och flickor ska utvecklas så långt som möjligt i sin sociala och emotionella utveckling. Fritidspersonalen deltar hela dagen i barnens verksamhet såsom klasskontakt, idrottsundervisningen, i matsalen, på raster och eftermiddagsverksamhet. Efter skoldagens slut har fritidshemmen egen verksamhet. Den innehåller aktiviteter som utvecklar barnens sociala och emotionella sidor såsom t ex samarbete, kreativitet och fysisk aktivitet. Vi har god inblick i barnets hela dag, en helhetssyn på eleven. sida 3 av 8 ( )

4 Uppföljande utvärdering i samband med utvecklingssamtal samt i barnintervjuer och en enkätundersökning till elever och föräldrar. Vi åtar oss att på alla skolans fritidshem arbeta förebyggande mot mobbing enligt vår likabehandlingsplan. Fritidshemmen på Maltesholmsskolan har ett gott samarbete med varandra vilket är en styrka när vi behöver reda ut konflikter. Vi arbetar förebyggande mot mobbing. Vi reder ut eventuella konflikter genom samtal där barnen får reflektera över vad som hänt. på planeringstid i varje arbetslag samt i utvärdering i slutet på läsåret. Kunskap/Bedömning och betyg Samtliga elever i stadens kommunala skolor ska ges förutsättningar att utvecklas så långt som möjligt utifrån läroplansmålen Indikator Årsmål Period Andel elever som uppnått godkänd nivå på delproven i det nationella provet i matematik i årskurs 3 85 % 2014 Andel elever som uppnått godkänd nivå på delproven i det nationella provet i svenska/svenska som andraspråk i årskurs 3 85 % 2014 Andel elever som uppnått godkänd nivå på det nationella provet i matematik i år 6 85 % 2014 Andel elever som uppnått godkänd nivå på det nationella provet i svenska/svenska som andraspråk i årskurs 6 85 % 2014 Alla elever ska utmanas i sin läsning och stimuleras i sin läsutveckling Att alla elever når så hög måluppfyllelse som möjligt. Vi gör detta genom läsutmaningar, läsprojekt, boksamtal, läsgrupper, tyst läsning, högläsning, författarprojekt, bibliotekskunskap och besök, läsprojekt med hemmen, skriva sagor, novelltävling samt uppmuntra till läsning. Vi ger tidig intensiv en-till-en undervisning under en period, till elever som ligger i riskzonen för att få läs- och skrivsvårigheter. Genom lästester, diagnoser, LUS-läsutvecklingsschema som stäms av tre gånger under läsåret samt genom nationella prov i Årskurs 3 och Årskurs 6. Skolan ska kontinuerligt följa upp och förbättra arbetet med kunskap och lärande Att alla elever når så hög måluppfyllelse som möjligt. sida 4 av 8 ( )

5 Vi har utvecklingssamtal varje termin med samtliga elever och vårdnadshavare och upprättar då individuella utvecklingsplaner. Maltesholmsskolans alla elever i Årskurs 3 genomför nationella prov i svenska och matematik. De elever som inte uppnår godkänt upprättas det åtgärdsprogram för. Maltesholmsskolans alla elever bedöms enligt LUS, Läsutvecklingsschema, tre gånger per läsår. De elever som inte uppnår målen i LUS ges extra stöd. Systematisk uppföljning och utvärdering av elevernas kunskapsutveckling i förhållande till de nationella målen i samtliga ämnen i samtliga klasser på grundskolan och i särskolan. Åtagandet säkras genom att utvecklingsplanen kontinuerligt följs upp och utvärderas vid följande termins utvecklingssamtal. Åtagandet säkras genom att nationella prov, LUS-resultat och åtgärdsprogram följs upp vid utvecklingssamtalen eller annat tillfälle. Vi dokumenterar elevernas kunskapsutveckling och sociala utveckling med hjälp av digitala verktyg inom Skolwebben. Genom fördjupade diskussioner om utvärdering, uppföljning och bedömning följer vi upp. Varje elev ska göra framsteg i sin läs- och språkutveckling. Vi arbetar språkutvecklande i alla ämnen Varje elevs läs- och språkutveckling följs upp genom t ex Läsutvecklingsschema. Elevens ansvar och inflytande Samtliga elever i stadens kommunala skolor ska ha ett reellt inflytande över, ansvar för och förståelse för sitt eget lärande Indikator Andel elever som enligt skolundersökningen åk 5 är nöjda med Jag vet vad jag behöver kunna för att nå målen i de olika ämnena Andel vårdnadshavare som enligt skolundersökningen i fritidshem är nöjda med det inflytande mitt barn har över fritidshemmets aktiviteter Andel vårdnadshavare som enligt skolundersökningen åk 2 är nöjda med - Jag och mitt barn vet vad mitt barn behöver för att lära och utvecklas Årsmål Period 80 % % % 2014 Skolan ska arbeta för att eleverna i grundskolan och särskolan ska ta ökat ansvar för sina studier och för samarbetet med övriga på skolan. Att eleverna tar ökat ansvar för sina studier och för samarbetet med övriga på skolan. sida 5 av 8 ( )

6 Skolan har ett uppdrag att låta eleverna med ökande mognad också ta ett ökat ansvar för sina studier, något som vi arbetar med att stimulera på olika sätt t ex genom klassråd, matråd, elevråd samt på fritidshem. På utvecklingssamtal för varje elev görs en utvärdering av hur eleven visar hänsyn i samarbetet med andra och hur eleven tar ansvar för sina studier. görs individuellt av lärare och personal på fritidshem och övergripande på skolan utifrån den sammanställning som görs av skolledning. Skolan strävar efter att alla elever ska ha inflytande över och ta ansvar för sitt eget lärande, utifrån personlig mognad samt känna ansvar för sin egen arbetsmiljö. Att alla elever, pojkar och flickor, får en ökad medvetenhet om sin egen inlärning och sitt eget inflytande över sitt lärande. Tydliga mål på kort och lång sikt. Samtal med de yngre eleverna: Vad ska jag lära mig? Vad har jag lärt mig? Vad kan jag utveckla? De äldre eleverna har loggböcker/skoldagböcker, där de reflekterar över det egna lärandet. Individuella utvecklingsplaner och vid behov åtgärdsprogram. Utvecklingssamtal och uppföljning av dem. Enkla, korta utvärderingar muntliga eller skriftliga efter avslutade arbeten och aktiviteter under läsårets gång. Loggböcker/skoldagböcker. Utvecklingssamtal. Utvärderingsenkäter vid läsårets slut. Samverkan a Samverkan med andra aktörer ska öka såväl inom närområdet som internationellt Fortsätta samarbetet i form av nätverksträffar mellan skola, närpolis, socialtjänst samt fritid. Forsatt uveckling av samarbetet med olika skolor och myndigheter. Vi fortsätter samarbetet med socialtjänst, närpolis, fritid samt skola i nätverksträffar i Hässelby Gård och Hässelby Strand. Nätverksträffarna är ca 6 tillfällen per år. Vi träffas i nätverket och får information om vårt område från alla som är med i nätverket. Vi samarbetar med varandra för att öka tryggheten och synligheten i våra verksamheter. Vi utvärderar samarbetet vid sista träffen på vårterminen och tar med oss de erfarenheterna in i planeringen för kommande läsår. sida 6 av 8 ( )

7 Föräldrainflytandet tas till vara och utvecklas. Att föräldrar är nöjda med vår grundskola, särskola och våra fritidshem. Vi anser att möjligheten till föräldrainflytande har sin utgångspunkt i att skolan ger information om verksamheten och att vi är intresserade av föräldrars synpunkter. Detta sker genom att: Vi alltid är beredda att samtala med föräldrar både enskilt och i grupp. Rektor och biträdande rektor deltar i höstens första föräldramöten. Lärare i förskoleklass och Årskurs 1 har samtal med föräldrar om deras barn vid läsårsstart. Lärare presenterar terminens arbete och arbetssätt på föräldramöte och i informationsblad. Föräldrar från varje klass inbjuds till Föräldraråd tre gånger per termin. Utvärdering i slutet på läsåret. Samarbetet mellan förskola, förskoleklass, skola och fritidshem ska stärkas. Övergången från vår skola till högstadieskola ska utvecklas och stärkas. Fortsatt gott och utvecklande samarbete för våra elever med förskolor och skolor. Vi utvecklar ett förtroendefullt samarbete mellan förskola, förskoleklass, skola och fritidshem för att stödja och berika elevernas allsidiga utveckling och lärande i ett långsiktigt perspektiv. Samarbetet utgår från de nationella och lokala mål som gäller för respektive verksamhet. Vi genomför överlämnandekonferenser och samtal mellan förskola, förskoleklass, skola/fritidshem, föräldrar och personal. Överlämningskonferenser sker mellan skolår 6 och skolår 7 till respektive högstadieskola som våra elever väljer. Samarbetet utvärderas kontinuerligt i möten med förskola och skola, samt i enkäter till föräldrar efter intagning i förskoleklass. Utveckling Utveckla de rutiner vi har för samarbetet mellan förskoleklass och skola samt mellan förskola och förskoleklass b Samverkan med andra aktörer ska öka såväl inom närområdet som internationellt Skolan och omvärlden Utbildningsnämnden bidrar aktivt till en hållbar livsmiljö 15 % av våra inköpta livsmedel ska vara ekologiskt producerade. Husmor inhandlar ekologiska livsmedel. sida 7 av 8 ( )

8 Inköpen konteras på särskilt konto och stäms av. Allt papper i klassrummen källsorteras av elever och personal. Allt återvinningspapper läggs i klassrummens pappersboxar. Dessa töms av elever på avsett ställe i sopförrådet. Eleverna tar kontakt med vaktmästaren som öppnar förrådet. Kontinuerlig uppföljning i elevrådet samt uppföljning av vaktmästare ett tillfälle per termin. Resursanvändning Maltesholmsskolan är organiserad så att all personal tillhör ett arbetslag. Arbetslaget har gemensamma uppgifter, gemensam ekonomi och olika kompetenser som man disponerar utifrån verksamhetens uppdrag på bästa sätt. Vi arbetar tillsammans för att skapa ett tryggt och positivt klimat som är bra för alla. Övrigt Personal Den lilla skolan i den stora skolan All personal tillhör ett arbetslag Laget ansvarar för fördelning av sina resurser och att verksamheten bedrivs på ett professionellt sätt utifrån styrdokumenten. Om problem uppstår kan man konsultera elevvårdsteamet. Problem som man anser inte kan lösas på ett tillfredsställande sätt har man skyldighet att skriftligt informera rektor om. Vi börjar läsåret med startdagar för all personal. Vi avslutar läsåret med utvärderingsdagar. Ett personalmöte i månaden är APT, arbetsplatsträff. Rektor håller i APT-mötena och all personal ska delta. Mobbningsarbete Varje arbetslag tar särskilt ansvar för att mobbningsfrågorna både förebyggande och åtgärdande hålls aktuellt. Frågor som man behöver diskutera mer kring tas upp med skolsköterska och biträdande rektor. Vid detta möte bestäms hur man ska arbeta vidare. Rektor är ytterst ansvarig. Likabehandlingsplan samt plan mot kränkande särbehandling har utarbetats och nyupprättas årligen. En förenklad klassrums/fritidsversion av likabehandlingsplanen finns i alla verksamheter. Bilagor sida 8 av 8 ( )

Kvalitetsredovisning. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN

Kvalitetsredovisning. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN UTBILDNINGSNÄMNDEN MALTE SHOLMSSKOLAN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 000066/2014:736 SID 1 (15) 2014-09-10 Handläggare: Bodil Torelm Telefon: 08-50841600 Kvalitetsredovisning Inledning Maltesholmsskolan Maltesholmsskolan

Läs mer

Verksamhetsplan 2016 för Maltesholmsskolan

Verksamhetsplan 2016 för Maltesholmsskolan Maltesholmsskolan Tjänsteutlåtande Dnr: Sid 1 (14) 2016-01-29 Handläggare Bodil Torelm Telefon: Till Maltesholmsskolan Verksamhetsplan 2016 för Maltesholmsskolan Förslag till beslut Maltesholmsskolan 16563

Läs mer

Arbetsplan. Inledning. Åtgärder för utveckling UTBILDNINGSNÄMNDEN

Arbetsplan. Inledning. Åtgärder för utveckling UTBILDNINGSNÄMNDEN UTBILDNINGSNÄMNDEN BLACKEBE RGSSKOLAN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 22-10-31 SID 1 (13) 22-10-31 Handläggare: Henrik Nöbbelin Telefon: 076-1242842 Arbetsplan Inledning Blackebergsskolan är en F-5 skola med ca 240

Läs mer

UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN KARLBERGS SKOLA. Arbetsplan. förskoleklass skola fritids

UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN KARLBERGS SKOLA. Arbetsplan. förskoleklass skola fritids Arbetsplan förskoleklass skola fritids 2013-2014 SID 2 (11) Inledning "Så fort man kliver in blir man sedd och möts av en varm miljö brukar besökare säga. Karlbergs skola upplevs som den lilla skolan i

Läs mer

Arbetsplan. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN

Arbetsplan. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN UTBILDNINGSNÄMNDEN HERRÄNGENS SKOLA TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 202012 SID 1 (8) 2012-11-07 Handläggare: Gerd Geiryd Telefon: 08 50821900 Arbetsplan Inledning Herrängens skola är en F-5 skola belägen i Älvsjö.

Läs mer

ARBETSPLAN 2014 KUNGSHOLMENS GRUNDSKOLA

ARBETSPLAN 2014 KUNGSHOLMENS GRUNDSKOLA UTBILDNINGSNÄMNDEN KUNGSHOLMENS G RUNDSK OLA TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR XDNRX SID 1 (9) 2013-11-07 Handläggare: Elisabeth Ollas-Paulsson Telefon: 08-508 082 20 ARBETSPLAN 2014 KUNGSHOLMENS GRUNDSKOLA SID 2 (9)

Läs mer

Kvalitetsredovisning. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN

Kvalitetsredovisning. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN UTBILDNINGSNÄMNDEN HÄGERSTENSÅSEN/HÄGE R STENSHAMNENS SKOLENH ET SID 1 (10) 2014-09-08 Handläggare: Helen Petersson Telefon: 0768250924 Kvalitetsredovisning Inledning Vår skolenhet består av två skolor,

Läs mer

Arbetsplan Bromstensskolan 2013/14

Arbetsplan Bromstensskolan 2013/14 Per Hansson, rektor Bromstensskolan 2013-10-31 A 1 (11) Arbetsplan Bromstensskolan 2013/14 Introduktion Den här arbetsplanen beskriver vilka arbetsområden vi på Bromstensskolan kommer att fokusera på under

Läs mer

Arbetsplan. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN

Arbetsplan. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN UTBILDNINGSNÄMNDEN BANDHAGENS SKOLA TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 1426-001-162/2013 SID 1 (12) 2013-10-25 Handläggare: Ylva Wikman Telefon: 08 508 48840 Arbetsplan Inledning Bandhagens grundskola, grundsärskola

Läs mer

Kvalitetsredovisning. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN

Kvalitetsredovisning. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN UTBILDNINGSNÄMNDEN BANDHAGENS SKOLA TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 1414-001-148/2013 SID 1 (17) 2013-10-18 Handläggare: Ylva Wikman Telefon: 08 508 48840 Kvalitetsredovisning Inledning Bandhagens grundskola, grundsärskola

Läs mer

Arbetsplan 2013/2014. Inledning. Åtgärder för utveckling UTBILDNINGSNÄMNDEN

Arbetsplan 2013/2014. Inledning. Åtgärder för utveckling UTBILDNINGSNÄMNDEN UTBILDNINGSNÄMNDEN RÅLAMBSHOVSSKOLAN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 000089/2013 SID 1 (6) 2013-10-23 Handläggare: Gunilla Olsson Telefon: 08-50808700 Arbetsplan 2013/2014 Inledning Rålambshovsskolan ligger på Kungsholmen

Läs mer

Innehållsförteckning. Inledning 3. Riktlinjer 4. Kvalitetssäkring 5. Verksamhetsbeskrivning 6. Normer och värden 7. Kunskaper 8

Innehållsförteckning. Inledning 3. Riktlinjer 4. Kvalitetssäkring 5. Verksamhetsbeskrivning 6. Normer och värden 7. Kunskaper 8 Skolplan Innehållsförteckning Inledning 3 Riktlinjer 4 Kvalitetssäkring 5 Verksamhetsbeskrivning 6 Normer och värden 7 Kunskaper 8 Elevens ansvar och inflytande 11 Skola och hem 12 Övergång och samverkan

Läs mer

Arbetsplan/Verksamhetsplan 2012

Arbetsplan/Verksamhetsplan 2012 UTBILDNINGSNÄMNDEN ÅRSTADALSSKOLAN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR XDNRX SID 1 (8) 2011-11-04 Handläggare: Birgitta Fagerlund Telefon: 076-12 22 210 Arbetsplan/Verksamhetsplan Inledning Ledningsorganisation Årstadalsskolan

Läs mer

2016/2017. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS

2016/2017. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS 2016/2017 Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS SKOLANS LEDORD HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS VISION Mariebergsskolans vision är att alla ska känna glädje och trygghet i en demokratisk lärandemiljö. All

Läs mer

Parkskolan åk 1-6, Läsåret

Parkskolan åk 1-6, Läsåret Arbetsplan åk 1-6 Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande prioriterade områden, som finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret 2018-19 Fortsatt utveckling av inkluderande arbetssätt

Läs mer

Skolans lärare är organiserade i arbetslag F-3, 4-6,7-8 och 9. Skolbarnomsorgen och särskolan utgör egna arbetslag.

Skolans lärare är organiserade i arbetslag F-3, 4-6,7-8 och 9. Skolbarnomsorgen och särskolan utgör egna arbetslag. UTBILDNINGSNÄMNDEN FRUÄNGENS SKOLA Handläggare: Per-Arne Wigren Telefon: TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 1 (8) 2009-11-19 Arbetsplan Inledning Fruängens skola är en kommunal grundskola F-9 samt grundsärskola 1-10,

Läs mer

Arbetsplan. Inledning

Arbetsplan. Inledning Arbetsplan Inledning Oxhagsskolan är en F 6-skola i Akalla/Kista. Skolan har cirka 315 inskrivna barn i grundskola, grundsärskola och förskoleklasser. Cirka 195 elever är inskrivna på fritidshem. Varje

Läs mer

2015/2016. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS

2015/2016. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS 2015/2016 Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS Mariebergsskolans vision är att alla ska känna glädje och trygghet i en demokratisk lärandemiljö. All planering och alla aktiviteter

Läs mer

Kvalitetsanalys läsåret 2014/15

Kvalitetsanalys läsåret 2014/15 Kvalitetsanalys läsåret 2014/15 Klättenskolan Postadress Besöksadress Telefon Internet Giro och org nr Sunne kommun Stöpafors 0565-160 00 växel www.sunne.se 744-2684 bankgiro 79. Klättenskolan 686 93 Sunne

Läs mer

Arbetsplan 2013/2014. Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst

Arbetsplan 2013/2014. Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst Arbetsplan 2013/2014 Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst Innehållsförteckning 1. Inledning 2. Förutsättningar 3. Läroplansmål Normer och värden 4. Läroplansmål Kunskaper 5. Läroplansmål Elevernas

Läs mer

STORFORS KOMMUN. Kroppaskolan Årskurs 1 3

STORFORS KOMMUN. Kroppaskolan Årskurs 1 3 STORFORS KOMMUN Kroppaskolan Årskurs 1 3 Lokal arbetsplan Läsåret 2016-2017 Inledning: Kroppaskolan ligger i Storfors tätort och innefattar förskoleklass årskurs 3 samt fritidshem. Skolan har totalt 136

Läs mer

Åtgärder för utveckling från föregående kvalitetsredovisning

Åtgärder för utveckling från föregående kvalitetsredovisning UTBILDNINGSNÄMNDEN BLACKEBE RGSSKOLAN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 2012-10-29 Handläggare: Henrik Nöbbelin Telefon: 08-50842842 Kvalitetsredovisning Inledning Blackebergsskolan är en F-5 skola med för närvarande

Läs mer

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Arbetsplan 2015/2016 Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska utvecklas till att uppfylla skollagens krav.

Läs mer

Arbetsplan Bruksskolan åk /2019

Arbetsplan Bruksskolan åk /2019 Arbetsplan Bruksskolan åk 1-6 2018/2019 Normer och Värden Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens krav

Läs mer

Sid 1 (6) Giltig fr.o.m Giltig t.o.m Bromstensskolan

Sid 1 (6) Giltig fr.o.m Giltig t.o.m Bromstensskolan Sid 1 (6) Bromstensskolan Bromstensskolan, en modell för ett integrerat mångkulturellt samhälle där lärandet sätts i centrum och där alla känner trygghet, delaktighet och lust att lära. Bromstensskolan

Läs mer

Arbetsplan tillsammans når vi målen -

Arbetsplan tillsammans når vi målen - 1 Arbetsplan 0910 Gribbylunds kommunala F-9 skola - tillsammans når vi målen - Vår gemensamma värdegrund handlar om Jämlikhet, Trygghet, Ansvar och Hänsyn. Dessa ord har mångskiftande betydelse beroende

Läs mer

Lokal Arbetsplan. F-klass och grundskolan

Lokal Arbetsplan. F-klass och grundskolan Lokal Arbetsplan 2011 F-klass och grundskolan NORMER OCH VÄRDEN Skolan ska aktivt och medvetet påverka och stimulera eleverna att omfatta vårt samhälles gemensamma värderingar och låta dem komma till uttryck

Läs mer

Sid 1 (8) Dnr Giltig fr.o.m Giltig t.o.m Östermalmsskolan

Sid 1 (8) Dnr Giltig fr.o.m Giltig t.o.m Östermalmsskolan Sid 1 (8) Östermalmsskolan Verksamhetsbeskrivning Östermalmsskolan är en kommunal grundskola i Stockholms innerstad. Det är en F 6 skola med integrerad skolbarnsomsorg t.o.m. skolår 3 och fristående fritidsklubb

Läs mer

Astrid Lindgrens skola AAstirid LIndgresn skola DOKUMENTNAMN

Astrid Lindgrens skola AAstirid LIndgresn skola DOKUMENTNAMN AAstirid LIndgresn skola DOKUMENTNAMN skolan Vi vet vart vi ska. Vi utvärderar, analyserar och förändrar. Utnyttja alla våra sinnen. Lär oss på olika sätt. Är tydliga! Gör våra elever medvetna om målen.

Läs mer

Bäckahagens skola. Grundskola med två profiler och hög kvalitet. Språk och kunskapsutveckling

Bäckahagens skola. Grundskola med två profiler och hög kvalitet. Språk och kunskapsutveckling Sid 1 (10) Bäckahagens skola Grundskola med två profiler och hög kvalitet Bäckahagens skola omfattar förskoleklass, år 1-9 samt skolbarnsomsorg. Antalet elever är 553 och av dessa har ca 140 ett annat

Läs mer

Arbetsplan Åtorpsskolan åk /2019

Arbetsplan Åtorpsskolan åk /2019 Arbetsplan Åtorpsskolan åk 1-6 2018/2019 Normer och Värden Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens krav

Läs mer

Lokal arbetsplan Läsåret 2014-2015

Lokal arbetsplan Läsåret 2014-2015 Bildningsnämnden Lokal arbetsplan Läsåret 2014-2015 Lysviks skola Kunskap och kompetens Bakgrund tolkning av skolans kunskapsuppdrag Utbildningen inom skolväsendet syftar till att barn och elever ska inhämta

Läs mer

Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014

Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014 BARN OCH UTBILDNING Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014 Verksamhetsidé På vår skola ges alla elever möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar! Det viktiga för alla på skolan är att

Läs mer

Verksamhetsplan Grundsärskola/ fritidshem 2014/2015

Verksamhetsplan Grundsärskola/ fritidshem 2014/2015 Tillsammans når vi toppen! Tre prioriterade utvecklingsområden för skolområde ÖST Höja måluppfyllelse och resultat Nationella prov Betyg Enkätresultat Elevhälsa VÄRDEGRUNDSARBETE Förebyggande arbete Samordna

Läs mer

Kvalitetsrapport grundskola. Örsjö skola Läsår 2016/2017

Kvalitetsrapport grundskola. Örsjö skola Läsår 2016/2017 Kvalitetsrapport grundskola Örsjö skola Läsår 2016/2017 Jämställdhet 3 Utbildningen i åk 1-6 ska utformas så att alla elever tillförsäkras en skolmiljö som präglas av trygghet och studiero. 4 All verksamhet

Läs mer

Lokal arbetsplan Läsåret

Lokal arbetsplan Läsåret Barn- och Utbildning Lokal arbetsplan Läsåret 2014-2015 Strandvägsskolan Rektor Maria Skoogh 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Bakgrund tolkning av skolans kunskapsuppdrag Utbildningen inom skolväsendet syftar

Läs mer

Arbetsplan. förskoleklass skola fritids

Arbetsplan. förskoleklass skola fritids Arbetsplan förskoleklass skola fritids 2012-2013 SID 2 (11) Inledning Den lilla skolan i den stora staden! Så fort man kliver in blir man sedd och möts av en varm miljö brukar besökare säga. Karlbergs

Läs mer

Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6

Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6 Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6 Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi når målen? Hur ska vi göra? Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens

Läs mer

Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass.

Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass. Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass. Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen.

Läs mer

ELEVHÄLSOPLAN FAGERSJÖSKOLAN

ELEVHÄLSOPLAN FAGERSJÖSKOLAN FAGERSJÖSKOLAN UTBILDNING SFÖRVALTNINGEN SID 1 (9) 2013-08-05 ELEVHÄLSOPLAN FAGERSJÖSKOLAN SID 2 (9) Innehållsförteckning Inledning sid. 3 Förebyggande och stödjande elevhälsoarbete sid. 4 Rutiner för

Läs mer

Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Björkskolan 2015/2016 På Björkskolan arbetar vi aktivt med; Värdegrund under hela läsåret. Gott språkbruk samt artighet, trivsel och

Läs mer

Analys av elevresultat och andra resultat samt förslag på åtaganden

Analys av elevresultat och andra resultat samt förslag på åtaganden Resultatdialog Analys av elevresultat och andra resultat samt förslag på åtaganden Mall för arbetslag/ämneslag Skola Arbetslag/ämneslag (Ange skolans namn) (Ange lagets namn) Dataunderlag som använts Betyg,

Läs mer

S K V A L I T E T S G A R A N T I

S K V A L I T E T S G A R A N T I K V A L I T E T S G A R A N T I 1 (6) Blackebergsskolan läsåret 2009/2010 I n l e d n i n g Blackebergsskolan är en F-5 skola med ca 200 elever. Skolan har två klasser i årskurserna F 2 och en klass i

Läs mer

Arbetsplan. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN

Arbetsplan. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN UTBILDNINGSNÄMNDEN HÄGERSTENSÅSEN/HÄGE R STENSHAMNENS SKOLENH ET SID 1 (12) 2012-10-31 Handläggare: Helén Petersson Telefon: 508 39 903 Arbetsplan Inledning Inledning Vår skolenhet består av två skolor,

Läs mer

Pedagogisk vision och utvecklingsstrategi för Eskilstuna kommuns fritidshem

Pedagogisk vision och utvecklingsstrategi för Eskilstuna kommuns fritidshem Barn- och utbildningsnämnden 2015-08-24 1 (9) Barn- och utbildningsförvaltningen Förvaltningskontoret Anna Landehag, 016-710 10 62 och utvecklingsstrategi för Eskilstuna kommuns fritidshem Eskilstuna kommun

Läs mer

Verksamhetsplan för Rots skolas fritidshem i Älvdalens kommun 2010-2011

Verksamhetsplan för Rots skolas fritidshem i Älvdalens kommun 2010-2011 Verksamhetsplan för Rots skolas fritidshem i Älvdalens kommun 2010-2011 Vision Fritids är roligt, meningsfullt och lustfyllt för alla. Vad skollagen och läroplanen säger Fritidshemmets uppdrag är enligt

Läs mer

Stjärneboskolan Läsåret 2007-2008. Kvalitetsredovisning

Stjärneboskolan Läsåret 2007-2008. Kvalitetsredovisning Stjärneboskolan Läsåret 2007-2008 Kvalitetsredovisning STJÄRNEBOSKOLAN Skolan ligger vid norra infarten till Kisa, mellan Kisasjön och ett närliggande skogsområde. I detta skogsområde finns skolans uteklassrum

Läs mer

Lokal arbetsplan Läsåret

Lokal arbetsplan Läsåret Barn- och Utbildning Lokal arbetsplan Läsåret 2016-2017 Strandvägsskolan Rektor Maria Sjödahl Nilsson 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Bakgrund tolkning av skolans kunskapsuppdrag Utbildningen inom skolväsendet

Läs mer

Lokal arbetsplan Läsåret

Lokal arbetsplan Läsåret Bildningsnämnden Lokal arbetsplan Läsåret 2014-2015 Bäckalunds skola 1 Kunskap och kompetens Bakgrund tolkning av skolans kunskapsuppdrag Utbildningen inom skolväsendet syftar till att barn och elever

Läs mer

Arbetsplan. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN

Arbetsplan. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN UTBILDNINGSNÄMNDEN HÄSSELBY VILLASTADS SKOLA TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 000037/2012 SID 1 (11) 2012-11-23 Handläggare: Ylva Buhrgard Telefon: 08-50841651 Arbetsplan Inledning Inledning 1.1 Organisation Hässelby

Läs mer

Bredängsskolans mål och visioner En stabil grund inför framtiden med Språk och kommunikation i centrum

Bredängsskolans mål och visioner En stabil grund inför framtiden med Språk och kommunikation i centrum K V A L I T E T S G A R A N T I 2 0 1 0-2 0 1 1 Sid 1 (6) Bredängsskolan Bredängsskolans mål och visioner En stabil grund inför framtiden med Språk och kommunikation i centrum Bredängsskolan ska utveckla

Läs mer

Tyresö kommun Förskolan Båten Lokal Arbetsplan 2014/2015

Tyresö kommun Förskolan Båten Lokal Arbetsplan 2014/2015 Tyresö kommun Förskolan Båten Lokal Arbetsplan 2014/2015 Förskolan Båten Simvägen 37 135 40 Tyresö 070-169 83 98 Arbetsplan 2014/2015 Vårt uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande.

Läs mer

Kvalitetsredovisning 2013/2014

Kvalitetsredovisning 2013/2014 UTBILDNINGSNÄMNDEN KUNGSHOLMENS G RUNDSK OLA TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR XDNRX SID 1 (10) 2014-09-30 Handläggare: Elisabeth Ollas-Paulsson Telefon: 508 08 251 Kvalitetsredovisning 2013/2014 Inledning Kungsholmens

Läs mer

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Onsjöskolan Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Läsåret 2018/2019 Vänersborg hösten 2018 Onsjöskolans likabehandlingsplan Onsjöskolans likabehandlingsplan omfattar såväl arbetet med likabehandling,

Läs mer

Sid 1 (5) Dnr /05 Giltig fr.o.m Giltig t.o.m Bandhagens skola

Sid 1 (5) Dnr /05 Giltig fr.o.m Giltig t.o.m Bandhagens skola Sid 1 (5) Bandhagens skola På Bandhagens skola som är en F-6 grundskola och grundsärskola, arbetar vi för en gemensam värdegrund, där alla vuxna och alla elever deltar. Vi tränar vår emotionella och sociala

Läs mer

Arbetsplan för Högalidsskolans fritidshem F

Arbetsplan för Högalidsskolans fritidshem F Arbetsplan för Högalidsskolans fritidshem F-3 2018-2019 1 2 Inledning Högalidskolan är en kommunal grundskola för elever från förskoleklass t.o.m. årskurs 9. På lågstadiet finns tre fritidshemsavdelningar

Läs mer

Lokal arbetsplan Läsåret

Lokal arbetsplan Läsåret Barn- och Utbildning Lokal arbetsplan Läsåret 2018-2019 Brattfors skola Personal i arbetslaget: Ing-Marie Jonsson, rektor Lena Bjurbäck, lärare i förskoleklass-åk 1 Elin Källgarn, lärare i grundskolan

Läs mer

VI ERBJUDER EN ROLIG, STIMULERANDE OCH LÄRORIK VERKSAMHET DÄR VI SÄTTER BARNET I FOKUS.

VI ERBJUDER EN ROLIG, STIMULERANDE OCH LÄRORIK VERKSAMHET DÄR VI SÄTTER BARNET I FOKUS. K V A L I T E T S G A R A N T I Sid 1 (5) Dalens förskolor VI ERBJUDER EN ROLIG, STIMULERANDE OCH LÄRORIK VERKSAMHET DÄR VI SÄTTER BARNET I FOKUS. Dalens förskolor består av fyra förskolor, med sammanlagt

Läs mer

PLAN FÖR UTVECKLING AV FRITIDSHEM

PLAN FÖR UTVECKLING AV FRITIDSHEM UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN GRUNDSKOLEAVDELNINGE N SID 1 (7) 2012-11-13 DNR 12-411/7073 BILAGA PLAN FÖR UTVECKLING AV FRITIDSHEM UPPDRAGET I skollagen står följande om syftet med utbildningen på fritidshemmet:

Läs mer

Arbetsplan. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN

Arbetsplan. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN UTBILDNINGSNÄMNDEN SÖDE RHOLMSSKOLAN BILAGA 1 SID 1 (13) 2012-11-01 Handläggare: AnnMarie Taylor Telefon: 08-508 249 72 Arbetsplan Inledning Söderholmsskolan - en skola för framtiden - är en kommunal grundskola

Läs mer

Lokal arbetsplan för Tusenskönan.

Lokal arbetsplan för Tusenskönan. Lokal arbetsplan för Tusenskönan. Tusenskönans lokala arbetsplan bygger på läroplanen för det obligatoriska skolväsendet samt Landskrona stads skolplan. Arbetsplanen visar hur skolan vill organisera sin

Läs mer

Kvalitetsredovisning Fruängens skola 2014

Kvalitetsredovisning Fruängens skola 2014 UTBILDNINGSNÄMNDEN FRUÄNGENS SKOLA TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR XDNRX SID 1 (18) 2014-09-22 Kvalitetsredovisning Fruängens skola 2014 Inledning Fruängens skola Fruängens skola är en kommunal grundskola F-9 som

Läs mer

Arbetsplan Dallidenskolan Kils kommun 2018/2019

Arbetsplan Dallidenskolan Kils kommun 2018/2019 BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Niclas Larsson, niclas.larsson@kil.se 2018-09-28 Arbetsplan Dallidenskolan Kils kommun 2018/2019 KIL1000, v1.0, 2013-06-14 Kils kommun Postadress Besöksadress Telefon

Läs mer

Barn och Utbildning Leif Hansson, rektor. Lokal arbetsplan. Nordmarks skola, Nordmarkshyttan. Fsk - åk6

Barn och Utbildning Leif Hansson, rektor. Lokal arbetsplan. Nordmarks skola, Nordmarkshyttan. Fsk - åk6 Lokal arbetsplan 2017 2018 Nordmarks skola, Nordmarkshyttan Fsk - åk6 1 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Bakgrund tolkning av skolans kunskapsuppdrag Utbildningen inom skolväsendet syftar till att barn och elever

Läs mer

Lokal arbetsplan Läsåret

Lokal arbetsplan Läsåret Barn- och Utbildning Lokal arbetsplan Läsåret 2017 2018 Strandvägsskolan Rektor Maria Sjödahl Nilsson 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Bakgrund tolkning av skolans kunskapsuppdrag Utbildningen inom skolväsendet

Läs mer

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15 Datum 150904 1 (9) Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING för år 2008

KVALITETSREDOVISNING för år 2008 KVALITETSREDOVISNING för år 2008 Rönninge skola MÅLUPPFYLLELSE Mål Mål 3 Barnen i förskoleklassen utvecklas utifrån sina förutsättningar Målet är ej uppfyllt Mål 4 Barnen i fritidshemmet utvecklas utifrån

Läs mer

Verksamhetsplan Ekeby skola och fritidshem 2016/2017

Verksamhetsplan Ekeby skola och fritidshem 2016/2017 Verksamhetsplan Ekeby skola och fritidshem 2016/2017 Innehållsförteckning Verksamhetsidé-vision sid. 2 Förutsättningar sid. 2 Ekeby skolas årshjul sid. 4 1. Läroplansmål Normer och värden sid. 5 2. Läroplansmål

Läs mer

Lokal arbetsplan för Österåsens skola läsåret 2010/2011

Lokal arbetsplan för Österåsens skola läsåret 2010/2011 2010-10-19 Lokal arbetsplan för Österåsens skola läsåret 2010/2011 Lust att lära och utvecklas hela livet Den lokala arbetsplanen anger skolans prioriterade utvecklingsmål för läsåret, med åtaganden enskilt

Läs mer

Kvalitetsredovisning. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN

Kvalitetsredovisning. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN UTBILDNINGSNÄMNDEN HÄSSELBY VILLASTADS SKOLA TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 000037/2012 SID 1 (15) 2012-09-21 Handläggare: Ylva Buhrgard Telefon: Kvalitetsredovisning Inledning 2012-09-17 Ylva Buhrgard 1.1 Organisation

Läs mer

Norrsätragrundsärskolas kvalitetsredovisning 2013-2014

Norrsätragrundsärskolas kvalitetsredovisning 2013-2014 Grund-/särskola Handläggare Vårt diarienummer Datum Sidan 1(5) 2014-02-20 Norrsätragrundsärskolas kvalitetsredovisning 2013-2014 1. Organisation Grundsärskolan åk 1-6 och fritidshemmet är lokalintegrerade

Läs mer

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Arbetsplan 2016/2017 Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska utvecklas till att uppfylla skollagens krav.

Läs mer

Tyresö kommun Förskolan Båten Lokal Arbetsplan 2013/2014

Tyresö kommun Förskolan Båten Lokal Arbetsplan 2013/2014 Tyresö kommun Förskolan Båten Lokal Arbetsplan 2013/2014 Förskolan Båten Simvägen 37 135 40 Tyresö 070-169 83 98 Arbetsplan 2013/2014 Vårt uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande.

Läs mer

SID 1 (10) 2011-11-18 UTBILDNINGSNÄMNDEN. Handläggare: Nina Jonsson ARBETSPLAN 2012

SID 1 (10) 2011-11-18 UTBILDNINGSNÄMNDEN. Handläggare: Nina Jonsson ARBETSPLAN 2012 SID 1 (10) UTBILDNINGSNÄMNDEN SÖDE RMALMSSKOLAN 2011-11-18 Handläggare: Nina Jonsson ARBETSPLAN 2012 SID 2 (10) Inledning Södermalmsskolan är en F-9 skola som ligger vid Mariatorget i hjärtat av Södermalm.

Läs mer

Lokal arbetsplan Läsåret

Lokal arbetsplan Läsåret Lokal arbetsplan Läsåret 2018-2019 Åsenskolan Rektor Jan Setterberg 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Bakgrund tolkning av skolans kunskapsuppdrag Utbildningen inom skolväsendet syftar till att barn och elever

Läs mer

Arbetsplan. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN

Arbetsplan. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN UTBILDNINGSNÄMNDEN LÅNGBRODALSSKOLAN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR SID 1 (11) 2011-11-29 Handläggare: Lis Wohlin Telefon: Arbetsplan Inledning Inledning Vår skola är en F-5 skola som ligger i södra Älvsjö. Vi har

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola Kvalitetsredovisning 2013/2014 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och

Läs mer

Innehå llsfö rteckning

Innehå llsfö rteckning 1 Innehå llsfö rteckning 1. Inledning 2. Förutsättningar 3. Läroplansmål Normer och värden 4. Läroplansmål Utveckling och lärande 5. Läroplansmål Barns inflytande 6. Läroplansmål Förskola och hem 7. Läroplansmål

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN. Grundskolan

LOKAL ARBETSPLAN. Grundskolan LOKAL ARBETSPLAN Grundskolan Läsåret 2012/2013 Till alla föräldrar med elever på Snapphaneskolan Vi strävar mot samma mål att få trygga, kreativa, självständiga och sociala elever/barn! För att nå vad

Läs mer

Arbetsplan för fritidshem på Enhet Bjärehov 08-11-13 reviderad 10-09-22

Arbetsplan för fritidshem på Enhet Bjärehov 08-11-13 reviderad 10-09-22 Arbetsplan för fritidshem på Enhet Bjärehov 08-11-13 reviderad 10-09-22 Ur Skolverkets allmänna råd 2007 Kvalitet i fritidshem: Fritidshem omfattar skolfri tid. Fritidshemmets uppgift är att genom pedagogisk

Läs mer

Hälsoplan för Tegnérskolan

Hälsoplan för Tegnérskolan Hälsoplan för Tegnérskolan 2010 2011 Tegnérskolans Hälsoplan 2010-2011 Inom skolan arbetar alla kompetenser tillsammans för att bidra till varje elevs utveckling, hälsa och trygghet, men också för att

Läs mer

Lokal arbetsplan Läsåret

Lokal arbetsplan Läsåret Lokal arbetsplan Läsåret 2017-2018 Nykroppa skola Personal i arbetslaget: Ing-Marie Jonsson, rektor Ellinore Johansson, lärare F-1 Lisa Jonsson, barnskötare/elevassistent, fritidspersonal Åsa Folkesson,

Läs mer

Lokal arbetsplan 2010/2011

Lokal arbetsplan 2010/2011 Lokal arbetsplan 2010/2011 Sofielundsskolan Arbetslag 8-9 Lokal arbetsplan vid Sofielundsskolan Huvudsyftet med den lokala arbetsplanen är att för alla i organisationen tydliggöra de mål som satts upp

Läs mer

Arbetsplan Vågen utifrån framtagna förbättringsområden

Arbetsplan Vågen utifrån framtagna förbättringsområden Arbetsplan Vågen utifrån framtagna förbättringsområden 2019 2020 Månadsrapporten ska utgå från de faktorer vi kan påverka. Följande faktorer ska särskilt beaktas: Undervisningens och utbildningens innehåll

Läs mer

Arbetsplan förskoleklass

Arbetsplan förskoleklass Arbetsplan förskoleklass Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande prioriterade områden, som finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret 2018-19 Handledning av skolans specialpedagog

Läs mer

Skolutvecklingsplan. Skolans namn: Hallerna Skola Läsår: Kommun: Stenungsunds kommun. Vi utbildar världsmedborgare

Skolutvecklingsplan. Skolans namn: Hallerna Skola Läsår: Kommun: Stenungsunds kommun. Vi utbildar världsmedborgare Skolutvecklingsplan Skolans namn: Hallerna Skola Läsår:2017-2018 Kommun: Stenungsunds kommun Vi utbildar världsmedborgare Information om skolenheten Hallerna är en nystartad enhet. Verksamheten på enheten

Läs mer

Lokal arbetsplan Läsåret

Lokal arbetsplan Läsåret Barn- och Utbildning Lokal arbetsplan Läsåret 2015-2016 Brattfors skola Personal i arbetslaget: Ing-Marie Jonsson, rektor Lena Bjurbäck, lärare i förskoleklass-åk 1 Helena Admund, lärare i grundskolan

Läs mer

Adolfsbergsskolan F-6 s vision: Lika-unika, stolta barn och vuxna tillsammans för trygghet, glädje och lärande

Adolfsbergsskolan F-6 s vision: Lika-unika, stolta barn och vuxna tillsammans för trygghet, glädje och lärande Adolfsbergsskolan F-6 s vision: Lika-unika, stolta barn och vuxna tillsammans för trygghet, glädje och lärande Arbetsplan 2017/2018 Adolfsbergsskolan F-6 inklusive fritidshem Inledning I denna arbetsplan

Läs mer

Arbetsplan Fritidshem

Arbetsplan Fritidshem Arbetsplan Fritidshem Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande prioriterade områden, som finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret 2018-19 Terminsplaneringar delges fritidshemmet

Läs mer

Arbetsplan Vintergatan Skola/ fritids Läsåret 2015/2016

Arbetsplan Vintergatan Skola/ fritids Läsåret 2015/2016 Arbetsplan Vintergatan Skola/ fritids Läsåret 2015/2016 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning s. 2 Vintergatans årskurs 1-3 s. 3 Vintergatans skolbarnomsorg/fritidshem s. 7 Vintergatans förskoleklass

Läs mer

Kvalitetsredovisning. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN TULLGÅRDSSKOLAN

Kvalitetsredovisning. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN TULLGÅRDSSKOLAN UTBILDNINGSNÄMNDEN TULLGÅRDSSKOLAN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (13) 2014-09-17 Handläggare: Anna Magnusson Kvalitetsredovisning Inledning Tullgårdsskolan ligger på Södermalm. Skolan byggdes och invigdes 1995.

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014

Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014 Systematiskt kvalitetsarbete 2013/2014 Perioden januari-mars Hällingsjöskolan Förskoleklass-5 samt fritidshem och fritidsklubb Mål för grundskolan, förskoleklassen och fritidshemmet Nationella mål för

Läs mer

Arbetsplan åk 1-6 utifrån framtagna förbättringsområden

Arbetsplan åk 1-6 utifrån framtagna förbättringsområden Arbetsplan åk 1-6 utifrån framtagna förbättringsområden 2019 2020 Månadsrapporten ska utgå från de faktorer vi kan påverka. Följande faktorer ska särskilt beaktas: Undervisningens och utbildningens innehåll

Läs mer

Lokal arbetsplan Läsåret

Lokal arbetsplan Läsåret Barn- och Utbildning Lokal arbetsplan Läsåret 2016-2017 Brattfors skola Personal i arbetslaget: Ing-Marie Jonsson, rektor Lena Bjurbäck, lärare i förskoleklass-åk 1 Helena Admund, lärare i grundskolan

Läs mer

Arbetsplan för Sollebrunns skola åk F-9 Läsåret 2016/2017

Arbetsplan för Sollebrunns skola åk F-9 Läsåret 2016/2017 160921 Arbetsplan för Sollebrunns skola åk F-9 Läsåret 2016/2017, Barn- och ungdomsförvaltningen, Utvecklingsenheten Telefon: 0322-61 60 00 Fax: 0322-61 63 40 E-post: barn.ungdom@alingsas.se Barn- och

Läs mer

Kvalitetsredovisning. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN

Kvalitetsredovisning. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN UTBILDNINGSNÄMNDEN HERRÄNGENS SKOLA TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR XDNRX SID 1 (14) 2013-09-20 Handläggare: Gerd Geiryd Telefon: XTelefonX Kvalitetsredovisning Inledning Herrängens skola är en F-5 skola belägen

Läs mer

Verksamhetsplan 2014/2015 Förskolan Källbacken

Verksamhetsplan 2014/2015 Förskolan Källbacken Verksamhetsplan 2014/2015 Förskolan Källbacken Verksamhet Förskolan Källbacken är Leksands allra senast byggda förskola, vi flyttade in verksamheten från förskolan Mosippan i februari 2013 Förskolan ligger

Läs mer

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Arbetsplan 2016/2017 Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska utvecklas till att uppfylla skollagens krav

Läs mer

Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret

Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret ÅSENSKOLAN Jan Setterberg Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2016-17 1 Innehåll 1. Resultat och måluppfyllelse... 3 1.1 Kunskaper... 3 1.2 Måluppfyllelse... 3 1.2.1 Läsutveckling

Läs mer