Arbetsplan. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Arbetsplan. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN"

Transkript

1 UTBILDNINGSNÄMNDEN HERRÄNGENS SKOLA TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR SID 1 (8) Handläggare: Gerd Geiryd Telefon: Arbetsplan Inledning Herrängens skola är en F-5 skola belägen i Älvsjö. Vid läsårsstarten 12/13 var 373 elever inskrivna i skolbarnsomsorgen, 92 elever inskrivna i den öppna fritidsverksamheten och det totala antalet elever i grundskolan var 521 st. Vår organisation består av totalt 19 klasser med ett genomsnittligt elevantal på ca: 27 st. elever per klass. Skolan är organiserad i 7 arbetslag och varje arbetslag leds av en arbetslagsledare. Skolans ledning, styrgruppen, består av rektor och biträdande rektorer. Arbetslagsledarna tillsammans med rektorer bildar skolans ledningsgrupp. Styrgrupp och ledningsgrupp träffas en gång per vecka. Personal läsåret 12/13 består av 78 personer varav 33 st. undervisande lärare och 28 st. pedagoger arbetar inom skolbarnsomsorgen. Fyra personer är anställda i skolrestaurangen. Skolans expedition bemannas med skolsekreterare, kanslist och vaktmästare. Skolan har ett eget skolbibliotek som används flitigt av alla elever. Elevhälsoteamet består av rektor, biträdande rektorer, skolsköterska, skolpsykolog och specialpedagoger/lärare. SAMS är skolans antimobbingteam och består av representanter från varje arbetslag. SAMS har möten varje vecka och samarbetar med stiftelsen Friends. Skolans vision lyder "Elever från Herrängens skola ska med stor social kompetens och med hög kunskapsnivå vara väl förberedda för framtidens kommunikativa samhälle." Herrängens skola strävar efter att ge eleverna maximal personlig utveckling såväl socialt som kunskapsmässigt. Vi ska ge eleverna bästa tänkbara kunskaper och redskap för att kunna studera, leva och arbeta i en globaliserad värld. Skolbarnsomsorg och skola arbetar integrerat på ett naturligt sätt genom organisationen i arbetslagen. Alla pedagogers specifika kompetens tas till vara i samverkan inom arbetslaget. Det medvetna integrerade arbetet ger en högre kvalitet för elevernas sociala utveckling och påverkar elevernas möjlighet att nå högre i sina mål.

2 SID 2 (8) Åtgärder för utveckling Skolan behöver utveckla ett systematiskt uppföljningsarbete för att trygga att fler elever ökar måluppfyllelsen och säkerställer en hög kunskapsnivå. En metod för uppföljning så att skolan tidigare kan fånga upp elever i behov av stöd behöver utvecklas. Vi behöver också satsa på att utveckla strategier för inkludering av elever i behov. För att utveckla bedömaröverenstämmelse måste vi samverka med de närliggande kommunala skolorna. I rättning, bedömning och genomförande av de nationella proven ska fler lärare vara involverade. De som undervisar eleverna i ämnet ska inte rätta proven. Skolan behöver utveckla strategier för användningen av IT i undervisningen. Skolan ska säkerställa att stadens administrativa system används fullt ut. Vi ska fortsätta utvecklandet av en modell för det systematiska kvalitetsarbetet i arbetslagen. Mål/Åtaganden Normer och värden NÄMNDMÅL: Samtliga elever i stadens kommunala skolor möter dagligen en god fysisk och psykosocial arbetsmiljö Indikator Årsmål Period Ogiltig frånvaro i grundskolan 3 % 2013 Andel elever som enligt skolundersökningen F-klass är nöjda med - Jag känner mig trygg i skolan Andel elever som enligt skolundersökningen F-klass är nöjda med - Jag kan arbeta i lugn och ro på lektionerna Andel elever som enligt skolundersökningen åk 2 är nöjda med - Jag kan arbeta i lugn och ro på lektionerna. Andel elever som enligt skolundersökningen åk 2 är nöjda med - Jag känner mig trygg i skolan Andel elever som är nöjda med Jag kan arbeta utan att bli störd, enligt skolundersökningen åk 5 Andel elever som är nöjda med Jag känner mig trygg i skolan, enligt skolundersökningen åk 5 95 % % % % % % 2013

3 SID 3 (8) Vi åtar oss att utveckla arbetet med likabehandling och jämställdhet. Vi åtar oss att skapa en skolmiljö med trygghet och arbetsro för alla elever. Alla elever ska känna trygghet och trivas i skolan. Alla elever ska känna att de kan arbeta i lugn och ro. På skolan pågår ett utvecklingsarbete med Likabehandlingsplanen. I den beskriver skolan hur vi arbetar främjande och förebyggande mot kränkande behandling och diskriminering (utifrån kön, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning, sexuell läggning). Skolan har ordningsregler med konsekvenstrappa. Ordningsreglerna upprättas i dialog med elever, föräldrar och personal. Antimobbningsgruppen SAMS arbetar för alla elevers trygghet och genomför bl.a. operativt arbete med elevgrupper, s.k. kamratstödsgrupper, vid behov. Ett av skolans främjande arbetssätt mot kränkande behandling är Livskunskapslektioner. I åk 3-5 finns utbildade kompisstödjare som bl.a. har till uppgift att vara uppmärksamma på problem som mobbing eller utanförskap. De har regelbundna träffar. Varje termin genomför hela skolan en Kompisdag för att stärka gemenskap och samarbete mellan eleverna i de olika årskurserna. Likaså blandas elever från olika klasser vid aktiviteter och utflykter på fritidstid. Speciellt utbildad personal i SAMS är ett stöd för alla elever både i akuta ärenden såväl i det främjande, förebyggande och strategiska arbetet kring trygghet och trivsel. Elevernas trivsel och arbetssituation följs upp av mentorerna vid utvecklingssamtalen två gånger per läsår. Fritidspedagogernas närvaro under hela dagen är av central betydelse för att upptäcka och förhindra diskriminering, trakasserier och annan kränkande behandling. Kompisstödjare träffar representanter ur SAMS regelbundet för genomgång och för att få stöd. I de fall då kompisstödjarna misstänker kränkande särbehandling, tar SAMS vid. Alla indikationer på mobbning rapporteras, dokumenteras och utreds. Varje vårtermin får eleverna fylla i en trygghetsenkät med frågeställningar utifrån diskrimineringsgrunderna; kön, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder.

4 SID 4 (8) Vid klasskonferenser och överlämnande konferenser följs elevernas sociala situation upp. Elevhälsan utför varje år en hälsoprofil av samtliga elever i åk 4. Stadens Brukarundersökning i förskolan och åk 2 är ett viktigt uppföljningsinstrument gällande trygghet och arbetsro. Kunskap/Bedömning och betyg NÄMNDMÅL: Samtliga elever i stadens kommunala skolor ska ges förutsättningar att utvecklas så långt som möjligt utifrån läroplansmålen Indikator Andel elever som enligt skolundersökningen anser - Jag kan rekommendera min skola (åk 5) Andel elever som klarat samtliga delprov på det nationella provet i matematik i årskurs 3 Andel elever som klarat samtliga delprov på det nationella provet i svenska i årskurs 3 Årsmål Period 85 % % % 2013 Andel elever som läser med flyt i årskurs 3 93 % 2013 Andel vårdnadshavare som enligt skolundersökningen anser - Jag kan rekommendera mitt barns fritidshem (åk 2) Andel vårdnadshavare som enligt skolundersökningen anser - Jag kan rekommendera mitt barns skola (F-klass) Andel vårdnadshavare som enligt skolundersökningen anser - Jag kan rekommendera mitt barns skola (åk 2) 93 % % % 2013 Vi åtar oss att öka elevernas måluppfyllelse och säkerställa en hög kunskapsnivå. Ökad måluppfyllelse. Högre resultat på nationella prov i åk 3. Lärarna utgår från läroplanens förmågor i respektive ämne när de planerar undervisningen (skriver Lpp: er). Planeringen ska ha en tydlig koppling till lärarens bedömning av elevernas kunskaper.

5 SID 5 (8) Lärarna skriver gemensamma Lpp: er. Diagnoser, prov, muntliga redovisningar och andra bedömningsmetoder används för att identifiera varje elevs kunskapsnivå och behov. Kartläggning och uppföljning av elevers läsutveckling (LUS). Skolan erbjuder läxhjälp för elever i behov. Varje vecka har eleverna Stjärntid/HEL/IUP-tid då varje elevs IUP följs upp individuellt och elever i behov ges extra stöd. Ett särskilt arbete kring att utveckla matematikundervisningen kommer att genomföras under två års tid. Under detta läsår gör skolan en nulägesbeskrivning genom att bl.a. inventera lärarnas kompetens, kartlägga lärares metoder och arbetssätt och titta på skolans måluppfyllelse och resultat. Därefter ska skolan analysera nuläget och skriva en handlingsplan för vidare utveckling. Skolan har lärarmöten för alla lärare varje vecka. I år använder vi höstens möten för kompetensutveckling inom IT, bedömning och Learning study. Mentorskap med hög lärartäthet i åk 4-5. Utnyttjar lärarnas kompetens genom ämnesbyten. Lärarna träffas varannan vecka årskursvis och arbetslagsvis för att planera och följa upp undervisningen. Lärarna får konsultation av specialpedagog vid behov. Specialpedagog arbetar med elever med särskilda behov. Datorer används som hjälpmedel för elever med läs- och skrivsvårigheter. Undervisning i halvklass och mindre grupper. Samverkan skola och fritids möjliggör fler delningstimmar. Resultaten på de nationella proven i svenska och matematik i åk 3 följs upp och analyseras. PRIM-gruppens utvärdering av elevernas grundläggande kunskaper i matematik i åk 2 följs upp och analyseras. Elevernas resultat följs upp på individnivå vid klasskonferenser en gång per år. Varje terminsslut får varje elev ett skriftligt omdöme i alla ämnen eleven undervisats i. I början av varje termin har eleverna ett utvecklingssamtal där kunskapsutvecklingen följs upp på individnivå och en IUP upprättas. Elevernas läsutveckling följs upp med hjälp av Läsutvecklingsschema, LUS. Elevernas måluppfyllelse följs upp på gruppnivå vid läsårets slut när arbetslagen har sin utvärdering.

6 SID 6 (8) Utveckling Skolan ska utveckla ett systematiskt arbete för uppföljning av elevernas kunskaper för att tidigare fånga elever med stödbehov. Vidareutveckla de specialpedagogiska insatserna. Utveckla pedagogiska arbetssätt/modeller för inkludering av elever i behov. Skolan ska utveckla arbetet bedömaröverensstämmelser inom skolan och med närliggande skolor. I rättning, bedömning och genomförande av de nationella proven ska fler lärare vara involverade. Elevens ansvar och inflytande NÄMNDMÅL: Samtliga elever i stadens kommunala skolor ska ha ett reellt inflytande över, ansvar för och förståelse för sitt eget lärande Indikator Andel elever som är nöjda med Jag vet vad jag behöver kunna för att nå målen i de olika ämnena, enligt skolundersökningen år 5 Andel vårdnadshavare som enligt skolundersökningen F-klass är nöjda med Jag och mitt barn vet vad mitt barn behöver för att lära och utvecklas Andel vårdnadshavare som enligt skolundersökningen i fritidshem är nöjda med det inflytande mitt barn har över fritidshemmets aktiviteter Andel vårdnadshavare som enligt skolundersökningen åk 2 är nöjda med - Jag och mitt barn vet vad mitt barn behöver för att lära och utvecklas Årsmål Period 80 % % % % 2013 Vi åtar oss att arbeta med varje elevs delaktighet i planering och utvärdering av arbetsområden för att öka elevernas medvetenhet om sin egen kunskapsutveckling. Högre andel vårdnadshavare som enligt Skolundersökningen är nöjda med "Jag och mitt barn vet vad mitt barn behöver för att lära och utvecklas". Flera arbetslag genomför elevledda utvecklingssamtal där eleven utvärderar sina tidigare mål och presenterar vad han/hon ska arbeta vidare med. Eleverna använder sin HEL/IUP/Stjärn-tid för att reflektera över sin kunskapsutveckling. Eleverna ges möjlighet att delta i planeringar och utvärderingar av arbetsområden. Tydliga pedagogiska planeringar (LPP: er) med beskrivningar av undervisningens

7 SID 7 (8) syfte, innehåll och grunder för bedömning gör elever medvetna om de kunskaper och förmågor de förväntas kunna inom ett ämnesområde. Lärare samtalar med eleverna om studieteknik och lärande. Eleverna använder, utifrån mognad och ålder, skoldagbok/loggbok för att träna på att ta ansvar för sina studier. Varje klass har lektionstid varje vecka för HEL/IUP/Stjärn-tid. För att genomföra dessa lektioner krävs ökade personalresurser. Studiedagar används för uppföljning och utvärdering. Läraren följer tillsammans med eleven upp elevens lärandeprocess på HEL/IUP/Stjärn-tid. Åtagandet följs upp i arbetslagen på studiedagen i januari. Arbetslagen utvärderar arbetsplanen i juni. Vi åtar oss att öka elevernas inflytande över fritidshemmens verksamhet/aktiviteter. Högre andel vårdnadshavare som enligt skolundersökningen är nöjda med det inflytande deras barn har över fritidshemmets aktiviteter. Fritidshemmet ska planera för att ge eleverna möjlighet till aktiva val av aktivitet utifrån mognad och ålder. En tydlig planering för fritidstiden ska synliggöra olika aktiviteter och val. På fritidsråd och samling kan demokratiska val genomföras och förtydligas. På fritidsråd och samlingar ska eleverna ges delaktighet och inflytande över sin fritidstid. Pedagogerna ska vara tydliga i den vardagliga dialogen med eleverna när aktiva val ges. Pedagogerna ska uppmuntra elevernas egna val och initiativ. Utvecklingsgruppen diskuterar och arbetslagen delger varandra hur arbetet men åtagandet fortlöper, ger varandra tips och idéer. Skolan har en utvecklingsgrupp som ansvarar för veckovisa fritidsmöten. På dessa möten diskuteras olika pedagogiska frågor och möjlighet att delge varandra framgångsrika arbetssätt.

8 SID 8 (8) med elever sker på fritidsråd/samling. med vårdnadshavare via skolundersökningen. med personalen hur arbetslagen arbetat med elevinflytande och elevdelaktighet på utvärderingen av Arbetsplanen. Utveckling Att eleverna på sikt ska känna större delaktivitet och inflytande över sin fritidstid och därigenom uppleva en större trivsel. De olika arbetslagen ska kunna delge varandra bra arbetssätt och på så sätt utveckla sitt eget arbete genom att ta till vara på goda exempel". Samverkan NÄMNDMÅL: a Samverkan med andra aktörer ska öka såväl inom närområdet som internationellt Vi åtar oss att öka samarbetet med förskolor, Kulturskolan och socialtjänsten. Ökat samarbete med förskolor, Kulturskola och socialtjänst. Skolan samarbetar med Älvsjö stadsdelsförvaltning och dess förskolor. Förskolelärarna träffar förskolans pedagoger och föräldrar för överlämnande samtal. Samarbete med Kulturskolan vid större evenemang t.ex. skolstart, skolavslutning, Herrängens skolas dag. Delta i RoS-möten d.v.s. Rektor och Socialtjänst. Tid avsätts för möten med berörda samverkanspartners. Vid behov kontaktar biträdande rektor överlämnande förskola. Skolan för en regelbunden dialog med Kulturskolans pedagoger. Representanter från socialtjänsten träffar årligen skolledningen för uppföljning och vidare planering för samverkan.

Kvalitetsredovisning. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN

Kvalitetsredovisning. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN UTBILDNINGSNÄMNDEN HERRÄNGENS SKOLA TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR XDNRX SID 1 (14) 2013-09-20 Handläggare: Gerd Geiryd Telefon: XTelefonX Kvalitetsredovisning Inledning Herrängens skola är en F-5 skola belägen

Läs mer

Arbetsplan. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN

Arbetsplan. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN UTBILDNINGSNÄMNDEN HERRÄNGENS SKOLA TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 012/2013 SID 1 (10) 2013-10-21 Handläggare: Gerd Geiryd Telefon: 08 50821900 Arbetsplan Inledning Herrängens skola är belägen i Älvsjö. Skolan tar

Läs mer

Arbetsplan Bromstensskolan 2013/14

Arbetsplan Bromstensskolan 2013/14 Per Hansson, rektor Bromstensskolan 2013-10-31 A 1 (11) Arbetsplan Bromstensskolan 2013/14 Introduktion Den här arbetsplanen beskriver vilka arbetsområden vi på Bromstensskolan kommer att fokusera på under

Läs mer

Arbetsplan/Verksamhetsplan 2012

Arbetsplan/Verksamhetsplan 2012 UTBILDNINGSNÄMNDEN ÅRSTADALSSKOLAN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR XDNRX SID 1 (8) 2011-11-04 Handläggare: Birgitta Fagerlund Telefon: 076-12 22 210 Arbetsplan/Verksamhetsplan Inledning Ledningsorganisation Årstadalsskolan

Läs mer

Arbetsplan 2013/2014. Inledning. Åtgärder för utveckling UTBILDNINGSNÄMNDEN

Arbetsplan 2013/2014. Inledning. Åtgärder för utveckling UTBILDNINGSNÄMNDEN UTBILDNINGSNÄMNDEN RÅLAMBSHOVSSKOLAN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 000089/2013 SID 1 (6) 2013-10-23 Handläggare: Gunilla Olsson Telefon: 08-50808700 Arbetsplan 2013/2014 Inledning Rålambshovsskolan ligger på Kungsholmen

Läs mer

Arbetsplan. Inledning. Åtgärder för utveckling UTBILDNINGSNÄMNDEN

Arbetsplan. Inledning. Åtgärder för utveckling UTBILDNINGSNÄMNDEN UTBILDNINGSNÄMNDEN BLACKEBE RGSSKOLAN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 22-10-31 SID 1 (13) 22-10-31 Handläggare: Henrik Nöbbelin Telefon: 076-1242842 Arbetsplan Inledning Blackebergsskolan är en F-5 skola med ca 240

Läs mer

ARBETSPLAN 2014 KUNGSHOLMENS GRUNDSKOLA

ARBETSPLAN 2014 KUNGSHOLMENS GRUNDSKOLA UTBILDNINGSNÄMNDEN KUNGSHOLMENS G RUNDSK OLA TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR XDNRX SID 1 (9) 2013-11-07 Handläggare: Elisabeth Ollas-Paulsson Telefon: 08-508 082 20 ARBETSPLAN 2014 KUNGSHOLMENS GRUNDSKOLA SID 2 (9)

Läs mer

Parkskolan åk 1-6, Läsåret

Parkskolan åk 1-6, Läsåret Arbetsplan åk 1-6 Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande prioriterade områden, som finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret 2018-19 Fortsatt utveckling av inkluderande arbetssätt

Läs mer

UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN KARLBERGS SKOLA. Arbetsplan. förskoleklass skola fritids

UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN KARLBERGS SKOLA. Arbetsplan. förskoleklass skola fritids Arbetsplan förskoleklass skola fritids 2013-2014 SID 2 (11) Inledning "Så fort man kliver in blir man sedd och möts av en varm miljö brukar besökare säga. Karlbergs skola upplevs som den lilla skolan i

Läs mer

Lidåkers fritidshem PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Anna-Karin Florberger Rektor 150930

Lidåkers fritidshem PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Anna-Karin Florberger Rektor 150930 Lidåkers fritidshem PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Anna-Karin Florberger Rektor 150930 Sidan 2 av 6 Lidåkers fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling 15/16 Grunduppgifter

Läs mer

Arbetsplan Bruksskolan åk /2019

Arbetsplan Bruksskolan åk /2019 Arbetsplan Bruksskolan åk 1-6 2018/2019 Normer och Värden Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens krav

Läs mer

, Mikael Johansson, Annie-Frid Johansson, Läsåret Arbetsplan åk F-6

, Mikael Johansson, Annie-Frid Johansson, Läsåret Arbetsplan åk F-6 Arbetsplan åk F-6 Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande förbättringsområden, som tillsammans med pedagogernas förbättringsområden, finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret

Läs mer

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2013/14

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2013/14 Datum 140826 1 (8) Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2013/14 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Arbetsplan 2015/2016 Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska utvecklas till att uppfylla skollagens krav.

Läs mer

Arbetsplan. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN

Arbetsplan. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN UTBILDNINGSNÄMNDEN LÅNGBRODALSSKOLAN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR SID 1 (11) 2011-11-29 Handläggare: Lis Wohlin Telefon: Arbetsplan Inledning Inledning Vår skola är en F-5 skola som ligger i södra Älvsjö. Vi har

Läs mer

Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6

Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6 Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6 Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi når målen? Hur ska vi göra? Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens

Läs mer

Arbetsplan Åtorpsskolan åk /2019

Arbetsplan Åtorpsskolan åk /2019 Arbetsplan Åtorpsskolan åk 1-6 2018/2019 Normer och Värden Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens krav

Läs mer

Likabehandlingsplan Högbergsskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsåret

Likabehandlingsplan Högbergsskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsåret Likabehandlingsplan Högbergsskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsåret 2017 2018 Innehåll 1. Bakgrund och syfte... 2 2. Definitioner... 2 3. Mål... 2 4. Förebyggande aktiviteter...

Läs mer

Arbetsplan 2013/2014. Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst

Arbetsplan 2013/2014. Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst Arbetsplan 2013/2014 Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst Innehållsförteckning 1. Inledning 2. Förutsättningar 3. Läroplansmål Normer och värden 4. Läroplansmål Kunskaper 5. Läroplansmål Elevernas

Läs mer

Arbetsplan. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN

Arbetsplan. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN UTBILDNINGSNÄMNDEN HÄSSELBY VILLASTADS SKOLA TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 000037/2012 SID 1 (11) 2012-11-23 Handläggare: Ylva Buhrgard Telefon: 08-50841651 Arbetsplan Inledning Inledning 1.1 Organisation Hässelby

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling, Withalaskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling, Withalaskolan 1 (9) Plan mot diskriminering och kränkande behandling, Withalaskolan Dokumenttyp: Handlingsplan Beslutad av: Rektor (2018-09-01) Gäller för: Withalaskolan Giltig fr.o.m.: 2018-09-01 Dokumentansvarig:

Läs mer

Svar till Skolinspektionen med anledning av Beslut för grundsärskolan Noltorpsskolan Dnr :468

Svar till Skolinspektionen med anledning av Beslut för grundsärskolan Noltorpsskolan Dnr :468 Alingsås 150813 Svar till Skolinspektionen med anledning av Beslut för grundsärskolan Noltorpsskolan Dnr 43-2015:468 Postadress: 441 81 Alingsås Besöksadress: Kungsgatan 9 Bedömning av brist Skolinspektionen

Läs mer

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15 Datum 150904 1 (9) Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat:

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat: Upprättat: 170904 Utvecklingsplan Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018 Det Systematiska Kvalitéts Arbetet (SKA) på Tingbergsskolan Ett systematiskt kvalitetsarbete

Läs mer

Arbetsplan. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN LÅNGBRODALSSKOLAN

Arbetsplan. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN LÅNGBRODALSSKOLAN UTBILDNINGSNÄMNDEN LÅNGBRODALSSKOLAN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR XDNRX SID 1 (12) 2012-10-31 Handläggare: Lis Wohlin Telefon: XTelefonX Arbetsplan Inledning Långbrodalsskolans arbetsplan inbegriper samtliga verksamhetsområden

Läs mer

Skolans lärare är organiserade i arbetslag F-3, 4-6,7-8 och 9. Skolbarnomsorgen och särskolan utgör egna arbetslag.

Skolans lärare är organiserade i arbetslag F-3, 4-6,7-8 och 9. Skolbarnomsorgen och särskolan utgör egna arbetslag. UTBILDNINGSNÄMNDEN FRUÄNGENS SKOLA Handläggare: Per-Arne Wigren Telefon: TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 1 (8) 2009-11-19 Arbetsplan Inledning Fruängens skola är en kommunal grundskola F-9 samt grundsärskola 1-10,

Läs mer

Arbetsplan. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN

Arbetsplan. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN UTBILDNINGSNÄMNDEN SÖDE RHOLMSSKOLAN BILAGA 1 SID 1 (13) 2012-11-01 Handläggare: AnnMarie Taylor Telefon: 08-508 249 72 Arbetsplan Inledning Söderholmsskolan - en skola för framtiden - är en kommunal grundskola

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling på Centrumskolan (Förskoleklass, Grundskola och Fritidshem)

Plan mot diskriminering och kränkande behandling på Centrumskolan (Förskoleklass, Grundskola och Fritidshem) Plan mot diskriminering och kränkande behandling på Centrumskolan (Förskoleklass, Grundskola och Fritidshem) INLEDNING Alla skolor måste ha en plan mot diskriminering och kränkande behandling. Denna plan

Läs mer

Kometskolans likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling

Kometskolans likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Kometskolans likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling 2018-2019 Det händer att uttryck som jag bara skojade eller tål du inte lite skämt används till personer som precis blivit/känt sig kränkta,

Läs mer

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Onsjöskolan Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Läsåret 2018/2019 Vänersborg hösten 2018 Onsjöskolans likabehandlingsplan Onsjöskolans likabehandlingsplan omfattar såväl arbetet med likabehandling,

Läs mer

Arbetsplan. förskoleklass skola fritids

Arbetsplan. förskoleklass skola fritids Arbetsplan förskoleklass skola fritids 2012-2013 SID 2 (11) Inledning Den lilla skolan i den stora staden! Så fort man kliver in blir man sedd och möts av en varm miljö brukar besökare säga. Karlbergs

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling Varje verksamhet (förskola, skola och fritidshem) i AcadeMedia AB ska varje år beskriva sitt arbete mot diskriminering, trakasserier och annan kränkande

Läs mer

2016/2017. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS

2016/2017. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS 2016/2017 Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS SKOLANS LEDORD HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS VISION Mariebergsskolans vision är att alla ska känna glädje och trygghet i en demokratisk lärandemiljö. All

Läs mer

Arbetsplan Vågen utifrån framtagna förbättringsområden

Arbetsplan Vågen utifrån framtagna förbättringsområden Arbetsplan Vågen utifrån framtagna förbättringsområden 2019 2020 Månadsrapporten ska utgå från de faktorer vi kan påverka. Följande faktorer ska särskilt beaktas: Undervisningens och utbildningens innehåll

Läs mer

Kvalitetsredovisning. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN

Kvalitetsredovisning. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN UTBILDNINGSNÄMNDEN HÄGERSTENSÅSEN/HÄGE R STENSHAMNENS SKOLENH ET SID 1 (10) 2014-09-08 Handläggare: Helen Petersson Telefon: 0768250924 Kvalitetsredovisning Inledning Vår skolenhet består av två skolor,

Läs mer

Hanahöj och Hångers rektorsenhet. Hånger skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hanahöj och Hångers rektorsenhet. Hånger skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Hanahöj och Hångers rektorsenhet Hånger skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsår: 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola och fritidshem

Läs mer

Bessemerskolan - Estetiska programmet Estetik och medias plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bessemerskolan - Estetiska programmet Estetik och medias plan mot diskriminering och kränkande behandling Bessemerskolan - Estetiska programmet Estetik och medias plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasium Läsår: Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Verksamhetsplan. Ekeby skola och fritidshem 2018/2019

Verksamhetsplan. Ekeby skola och fritidshem 2018/2019 Verksamhetsplan Ekeby skola och fritidshem 2018/2019 Innehållsförteckning Verksamhetsidé-vision sid. 2 Förutsättningar sid. 2 Ekeby skolas årshjul sid. 1. Läroplansmål Normer och värden sid. 4 2. Läroplansmål

Läs mer

Plan för likabehandling, mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling

Plan för likabehandling, mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling OVANÅKERS KOMMUN 2016-09-30 Barn- och utbildning Rotebergs skola Chris Sommar Plan för likabehandling, mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Vår målsättning: Alla ska trivas i skolan.

Läs mer

Bessemerskolan VOs plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bessemerskolan VOs plan mot diskriminering och kränkande behandling Bessemerskolan VOs plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Gymnasieskola VO programmet Läsår 2015/2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Björkskolan 2015/2016 På Björkskolan arbetar vi aktivt med; Värdegrund under hela läsåret. Gott språkbruk samt artighet, trivsel och

Läs mer

Innehållsförteckning. Inledning 3. Riktlinjer 4. Kvalitetssäkring 5. Verksamhetsbeskrivning 6. Normer och värden 7. Kunskaper 8

Innehållsförteckning. Inledning 3. Riktlinjer 4. Kvalitetssäkring 5. Verksamhetsbeskrivning 6. Normer och värden 7. Kunskaper 8 Skolplan Innehållsförteckning Inledning 3 Riktlinjer 4 Kvalitetssäkring 5 Verksamhetsbeskrivning 6 Normer och värden 7 Kunskaper 8 Elevens ansvar och inflytande 11 Skola och hem 12 Övergång och samverkan

Läs mer

Arbetsplan. Inledning

Arbetsplan. Inledning Arbetsplan Inledning Oxhagsskolan är en F 6-skola i Akalla/Kista. Skolan har cirka 315 inskrivna barn i grundskola, grundsärskola och förskoleklasser. Cirka 195 elever är inskrivna på fritidshem. Varje

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen. Tvedegårds förskola. Främja, förebygg, upptäck och åtgärda

Barn- och utbildningsförvaltningen. Tvedegårds förskola. Främja, förebygg, upptäck och åtgärda Plan mot diskriminering och kränkande behandling Barn- och utbildningsförvaltningen Tvedegårds förskola Främja, förebygg, upptäck och åtgärda Planen visar förskolans eller skolans arbete för att motverka

Läs mer

Plan för att främja likabehandling, förebygga diskriminering och kränkande behandling. för Läsåret 2018/2019

Plan för att främja likabehandling, förebygga diskriminering och kränkande behandling. för Läsåret 2018/2019 Plan för att främja likabehandling, förebygga diskriminering och kränkande behandling för Läsåret 2018/2019 Innehåll Vision... 3 Mål... 3 Styrdokument... 3 Begreppsförklaringar... 4 Ansvarsfördelning...

Läs mer

Likabehandlingsplan. Hagabodaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Likabehandlingsplan. Hagabodaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Likabehandlingsplan Hagabodaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling 2014/2015 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Rektor, all personal, elever samt vårdnadshavare

Läs mer

Arbetsplan. Inledning

Arbetsplan. Inledning Arbetsplan Inledning Vision En skola Där alla är öppna för det livslånga lärandet Där alla vet att de kan och de duger Där alla känner glädje i arbetet, tar ansvar, är kreativa och kan samarbeta Där alla

Läs mer

Arbetsplan åk 1-6. Utveckla samverkan mellan undervisande pedagoger och studiehandledare genom projektet Nyanländas lärande.

Arbetsplan åk 1-6. Utveckla samverkan mellan undervisande pedagoger och studiehandledare genom projektet Nyanländas lärande. Arbetsplan åk 1-6 Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport 2018-19 har rektor valt följande förbättringsområden, som tillsammans med pedagogernas förbättringsområden ligger till grund för arbetsplanen under

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Västra Husby FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM

VERKSAMHETSPLAN Västra Husby FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2017/18 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår 4

Läs mer

Utbildningsinspektion i Lundabyn, förskoleklass och grundskola årskurs 1 6

Utbildningsinspektion i Lundabyn, förskoleklass och grundskola årskurs 1 6 Utbildningsinspektion i Götene kommun Lundabyn Dnr 53-2006:3231 Utbildningsinspektion i Lundabyn, förskoleklass och grundskola årskurs 1 6 Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning av skolan...2

Läs mer

Sofiaskolan

Sofiaskolan Sofiaskolan Roine Peimer Direktvalsnr: 021-39 13 85 Mail: roine.peimer@vasteras.se Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling. Sofiaskolan 2016-2017 För att främja likabehandling och förebygga

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Tvedegårds förskola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Tvedegårds förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Barn- och utbildningsförvaltningen Tvedegårds förskola Främja, förebygg, upptäck och åtgärda Planen visar förskolans eller skolans arbete för att motverka

Läs mer

Humleskolans plan mot kränkande behandling

Humleskolans plan mot kränkande behandling 1(6) Humleskolans plan mot kränkande behandling Planen omfattar grundskolan årskurs 7-9 Ansvarig för planen: Rektor Martin Grengby Innehållsförteckning: 1. Inledning 2. Främjande och förebyggande insatser

Läs mer

Katarina Södra skolas plan kränkande behandling och diskriminering

Katarina Södra skolas plan kränkande behandling och diskriminering Katarina Södra skolas plan kränkande behandling och diskriminering Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass, Grundskola årskurs 1-6 och skolbarnomsorg Läsår: 2018 2019 Innehållsförteckning

Läs mer

Arbetsplan Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN

Arbetsplan Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN UTBILDNINGSNÄMNDEN ÅRSTADALSSKOLAN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR XDNRX SID 1 (11) 2012-11-06 Handläggare: Birgitta Fagerlund Telefon: 076-12 22 210 Arbetsplan 2013 Inledning Ledningsorganisation Resultatenheten

Läs mer

Arbetsplan för Högalidsskolans fritidshem F

Arbetsplan för Högalidsskolans fritidshem F Arbetsplan för Högalidsskolans fritidshem F-3 2018-2019 1 2 Inledning Högalidskolan är en kommunal grundskola för elever från förskoleklass t.o.m. årskurs 9. På lågstadiet finns tre fritidshemsavdelningar

Läs mer

Nygårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Nygårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Nygårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola åk 1-3, fritidshem Läsår 2015/2016 1/10 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Sid 1 (6) Giltig fr.o.m Giltig t.o.m Bromstensskolan

Sid 1 (6) Giltig fr.o.m Giltig t.o.m Bromstensskolan Sid 1 (6) Bromstensskolan Bromstensskolan, en modell för ett integrerat mångkulturellt samhälle där lärandet sätts i centrum och där alla känner trygghet, delaktighet och lust att lära. Bromstensskolan

Läs mer

Plan mot trakasserier, diskriminering och kränkande behandling (Likabehandlingsplan)

Plan mot trakasserier, diskriminering och kränkande behandling (Likabehandlingsplan) Plan mot trakasserier, diskriminering och kränkande behandling (Likabehandlingsplan) 1. Skolans förhållningssätt Vår vision är att ingen elev på Hjärupslundsskolan ska bli diskriminerad, trakasserad eller

Läs mer

Arbetsplan. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN

Arbetsplan. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN UTBILDNINGSNÄMNDEN HÄGERSTENSÅSEN/HÄGE R STENSHAMNENS SKOLENH ET SID 1 (12) 2012-10-31 Handläggare: Helén Petersson Telefon: 508 39 903 Arbetsplan Inledning Inledning Vår skolenhet består av två skolor,

Läs mer

Verksamhetsplan Ekeby skola och fritidshem 2016/2017

Verksamhetsplan Ekeby skola och fritidshem 2016/2017 Verksamhetsplan Ekeby skola och fritidshem 2016/2017 Innehållsförteckning Verksamhetsidé-vision sid. 2 Förutsättningar sid. 2 Ekeby skolas årshjul sid. 4 1. Läroplansmål Normer och värden sid. 5 2. Läroplansmål

Läs mer

Sylteskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Sylteskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Sylteskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola år 7-9 Läsår: 2014-2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola

Läs mer

Arbetsplan åk 1-6 utifrån framtagna förbättringsområden

Arbetsplan åk 1-6 utifrån framtagna förbättringsområden Arbetsplan åk 1-6 utifrån framtagna förbättringsområden 2019 2020 Månadsrapporten ska utgå från de faktorer vi kan påverka. Följande faktorer ska särskilt beaktas: Undervisningens och utbildningens innehåll

Läs mer

Plan för arbete mot kränkande behandling

Plan för arbete mot kränkande behandling Plan för arbete mot kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Kågeskolan Från 2018 oktober till 2019 Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola och fritidshem F-5 Ansvariga för planen Rektor

Läs mer

Likabehandlingsplan & Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling

Likabehandlingsplan & Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling Barn och utbildningsförvaltningen Likabehandlingsplan & Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling Hästveda Fritidshem 2014-01-01 1 Innehållsförteckning Sidan 1. Fritidshemmets vision...

Läs mer

Södra Utmarkens skolas likabehandlingsplan

Södra Utmarkens skolas likabehandlingsplan Södra Utmarkens skolas likabehandlingsplan en årlig plan för likabehandling och mot diskriminering och kränkande behandling. Gäller för Södra Utmarkens Grundskola Förskoleklass Fritidshem 171001-180930

Läs mer

Lovisedalsskolan RO Skolplan

Lovisedalsskolan RO Skolplan L Ä SÅR 2017/2018 Lovisedalsskolan RO Skolplan Innehållsförteckning Vårt rektorsområde... 3 Vision... 3 Nationella mål... 4 Prioriterade mål och indikatorer... 4 Lovisedalsskolan RO, Skolplan 2(8) Vårt

Läs mer

Bredaryds skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bredaryds skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Bredaryds skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola, förskoleklass och fritidshem Läsår: 2017-2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Huddingegymnasiets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Huddingegymnasiets plan mot diskriminering och kränkande behandling Huddingegymnasiets plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasieskola Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Gymnasieskola

Läs mer

Adolfsbergsskolan F-6 s vision: Lika-unika, stolta barn och vuxna tillsammans för trygghet, glädje och lärande

Adolfsbergsskolan F-6 s vision: Lika-unika, stolta barn och vuxna tillsammans för trygghet, glädje och lärande Adolfsbergsskolan F-6 s vision: Lika-unika, stolta barn och vuxna tillsammans för trygghet, glädje och lärande Arbetsplan 2017/2018 Adolfsbergsskolan F-6 inklusive fritidshem Inledning I denna arbetsplan

Läs mer

Handlingsplan för Djursdala skola och fritidshem 2015/2016. Upprättad i juni 2015

Handlingsplan för Djursdala skola och fritidshem 2015/2016. Upprättad i juni 2015 Handlingsplan för Djursdala skola och fritidshem 2015/2016 Upprättad i juni 2015 Vi ska bli bäst! 2017 ska Vimmerby vara bland de tio bästa skolkommunerna. För Vimmerby kommuns barn och elever innebär

Läs mer

Kvalitetsredovisning. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN TULLGÅRDSSKOLAN

Kvalitetsredovisning. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN TULLGÅRDSSKOLAN UTBILDNINGSNÄMNDEN TULLGÅRDSSKOLAN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (13) 2014-09-17 Handläggare: Anna Magnusson Kvalitetsredovisning Inledning Tullgårdsskolan ligger på Södermalm. Skolan byggdes och invigdes 1995.

Läs mer

Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass och Grundskola upp till årskurs 6 Läsår: 2014/2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

FÅRDALA skola och fritidshem

FÅRDALA skola och fritidshem FÅRDALA skola och fritidshem LIKABEHANDLINGSPLAN 2016-2017 Innehållsförteckning: Inledning sidan 3 Del 1: Värdegrund sidan 4 Del 2: Information och delaktighet sidan 5 Del 3 Främjande arbete för likabehandling

Läs mer

Celsiusskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Celsiusskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Celsiusskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola Läsår 2015/2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola

Läs mer

Spekeröds förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Spekeröds förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Spekeröds förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskola Läsår: 2017/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola

Läs mer

Vällsjöskolan. Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling.

Vällsjöskolan. Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling. Vällsjöskolan Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling. Läsåret 2017-2018 samt augusti-oktober 2018 Vällsjöskolans organisation läsåret 2017/2018 På Vällsjöskolan arbetar vi i arbetslag

Läs mer

Årlig plan för likabehandling och mot kränkningar.

Årlig plan för likabehandling och mot kränkningar. Årlig plan för likabehandling och mot kränkningar. Hörnefors centralskola, Förskoleklass och Fritidshemmet Ankaret F Ö R E T A G 1 Årlig plan för likabehandling och mot kränkningar. Hörnefors centralskola,

Läs mer

Verksamhetsplan. Hagaskolan och fritidshem 2015/2016

Verksamhetsplan. Hagaskolan och fritidshem 2015/2016 Verksamhetsplan Hagaskolan och fritidshem 2015/2016 Innehållsförteckning Verksamhetsidé-vision sid. 2 Förutsättningar sid. 2 Hagaskolans årshjul sid. 3 Hagafritidshem årshjul sid. 4 Utvecklingsarbete sid.

Läs mer

HANDLINGSPLAN FÖR ELEVERS INFLYTANDE på arbetssätt, arbetsformer och undervisningens innehåll Läsåret

HANDLINGSPLAN FÖR ELEVERS INFLYTANDE på arbetssätt, arbetsformer och undervisningens innehåll Läsåret 2014-09-03 Bakgrund Under höstterminen 2013 gjorde Skolinspektionen en tillsyn av Solhemsskolan. Vid tillsynen framkom att Solhemsskolan hade några områden där Skolinspektionen påpekade att verksamheten

Läs mer

Tallbo särskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Tallbo särskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Tallbo särskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: grundsärskola, gymnasiesärskola och fritidshem Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Sid 1 (8) Dnr Giltig fr.o.m Giltig t.o.m Östermalmsskolan

Sid 1 (8) Dnr Giltig fr.o.m Giltig t.o.m Östermalmsskolan Sid 1 (8) Östermalmsskolan Verksamhetsbeskrivning Östermalmsskolan är en kommunal grundskola i Stockholms innerstad. Det är en F 6 skola med integrerad skolbarnsomsorg t.o.m. skolår 3 och fristående fritidsklubb

Läs mer

Broängsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 samt fritidshem Läsår: 2015

Broängsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 samt fritidshem Läsår: 2015 Broängsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 samt fritidshem Läsår: 2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Utvärdering av föregående plans insatser. Det främjande och förebyggande arbetet

Utvärdering av föregående plans insatser. Det främjande och förebyggande arbetet Likabehandlingsplan för Landeryds skola, förskoleklassen på Landeryds skola och Linnås fritidshem läsåret 2014-2015 1 Utvärdering av föregående plans insatser Under året har föräldrarådet träffats. Vi

Läs mer

Lokal Arbetsplan. F-klass och grundskolan

Lokal Arbetsplan. F-klass och grundskolan Lokal Arbetsplan 2011 F-klass och grundskolan NORMER OCH VÄRDEN Skolan ska aktivt och medvetet påverka och stimulera eleverna att omfatta vårt samhälles gemensamma värderingar och låta dem komma till uttryck

Läs mer

Arbetsplan Vågen. Kompetensutveckling till pedagoger med integrerade elever i grundskolan,

Arbetsplan Vågen. Kompetensutveckling till pedagoger med integrerade elever i grundskolan, Arbetsplan Vågen Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande prioriterade områden, som finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret 2018-19 Kompetensutveckling till pedagoger med

Läs mer

Utbildningsinspektion i Haganässkolan Förskoleklass, grundskola årskurs 1 5, särskola årskurs 1 6

Utbildningsinspektion i Haganässkolan Förskoleklass, grundskola årskurs 1 5, särskola årskurs 1 6 Utbildningsinspektion i Åstorps kommun Haganässkolan Dnr 53-2005:3062 Utbildningsinspektion i Haganässkolan Förskoleklass, grundskola årskurs 1 5, särskola årskurs 1 6 Innehåll Inledning...1 Underlag...1

Läs mer

Huddingegymnasiets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Huddingegymnasiets plan mot diskriminering och kränkande behandling Huddingegymnasiets plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasieskola Läsår: 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Gymnasieskola

Läs mer

MÅLDOKUMENT FÖR FRITIDSHEM I HAGFORS KOMMUN Antagen av Barn- och bildningsavdelningens ledningsgrupp

MÅLDOKUMENT FÖR FRITIDSHEM I HAGFORS KOMMUN Antagen av Barn- och bildningsavdelningens ledningsgrupp MÅLDOKUMENT FÖR FRITIDSHEM I HAGFORS KOMMUN 2017-2018 Antagen av Barn- och bildningsavdelningens ledningsgrupp 2017-06-02 VISION Vi har Värmlands bästa skola i Hagfors kommun, när vi tidigt ser, hör och

Läs mer

Likabehandlingsplan mot mobbning, diskriminering och kränkande behandling på Brinellgymnasiet i Nässjö

Likabehandlingsplan mot mobbning, diskriminering och kränkande behandling på Brinellgymnasiet i Nässjö Likabehandlingsplan mot mobbning, diskriminering och kränkande behandling på Brinellgymnasiet i Nässjö INLEDNING Nya lagen som trädde ikraft 2006-04-01 innebär förbud mot mobbning, kränkande behandling

Läs mer

Kärda skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Kärda skola och fritidshem

Kärda skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Kärda skola och fritidshem Kärda skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Kärda skola och fritidshem Läsår: 2016 2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Lekebergsskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Lekebergsskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Lekebergsskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola Ansvariga

Läs mer

Härjedalens gymnasieskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsåret 2015/2016

Härjedalens gymnasieskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Läsåret 2015/2016 Härjedalens gymnasieskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2015/2016 Innehåll Grunduppgifter... 4 Verksamhetsformer som omfattas av planen:... 4 Ansvarig för planen:... 4 Vår vision...

Läs mer

Arbetsplan 2014/2015 Olaus Petriskolan inkl fritidshem

Arbetsplan 2014/2015 Olaus Petriskolan inkl fritidshem Arbetsplan 2014/2015 Olaus Petriskolan inkl fritidshem Innehållsförteckning Inledning Förutsättningar Normer och värden Kunskaper samt Bedömning och betyg Delaktighet och inflytande Övergång och samverkan

Läs mer

Kvalitetsredovisning. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN

Kvalitetsredovisning. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN UTBILDNINGSNÄMNDEN HÄSSELBY VILLASTADS SKOLA TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 000037/2012 SID 1 (15) 2012-09-21 Handläggare: Ylva Buhrgard Telefon: Kvalitetsredovisning Inledning 2012-09-17 Ylva Buhrgard 1.1 Organisation

Läs mer

Smögens skola och fritidshemmets årliga plan mot kränkande behandling. Gäller fritidshemmet och åk F-6 Läsåret 2018/19

Smögens skola och fritidshemmets årliga plan mot kränkande behandling. Gäller fritidshemmet och åk F-6 Läsåret 2018/19 Smögens skola och fritidshemmets årliga plan mot kränkande behandling. Gäller fritidshemmet och åk F-6 Läsåret 2018/19 Smögens skola och fritidshemmets årliga plan mot kränkande behandling Skolas plan

Läs mer

Arbetsplan för Latorps skola inklusive förskoleklass och fritidshem ht 2016/vt 2017

Arbetsplan för Latorps skola inklusive förskoleklass och fritidshem ht 2016/vt 2017 Arbetsplan för Latorps skola inklusive förskoleklass och fritidshem ht 2016/vt 2017 Presentation av skolan och fritidshemmets verksamhet och det systematiska kvalitetsarbetet Latorps skola ligger i ett

Läs mer

Borbackas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Borbackas plan mot diskriminering och kränkande behandling Borbackas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: F-6 samt fritidshem Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-6 samt

Läs mer

Kungsgårdens skolas arbetsplan 2012-2013

Kungsgårdens skolas arbetsplan 2012-2013 Grundskola Handläggare Vårt diarienummer Datum Sidan 1(7) Jennika Pettersson 2012-07-24 Kungsgårdens skolas arbetsplan 2012-2013 Kunskapsnämndens mål 2012 under MEDBORGARperspektivet Resultaten för lärande

Läs mer

Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018. Skola: Grundsärskolan

Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018. Skola: Grundsärskolan Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018 Skola: Grundsärskolan Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018 Skola: Grundsärskolan Grundsärskolan inriktning grundsärskola består av tre grupper, Basgrupp 1,

Läs mer