Samrådsredogörelse Detaljplan för område vid kv. Borgarståndet, Skarpnäcks Gård 1:1 i stadsdelen Skarpnäcks Gård, Dp

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Samrådsredogörelse Detaljplan för område vid kv. Borgarståndet, Skarpnäcks Gård 1:1 i stadsdelen Skarpnäcks Gård, Dp"

Transkript

1 STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSREDOGÖRELSE PLANAVDELNINGEN Torbjörn Johansson SID 1 (11) Tfn Detaljplan för område vid Kv Borgarståndet i stadsdelen Skarpnäck i Stockholm DP Samrådsredogörelse Detaljplan för område vid kv. Borgarståndet, Skarpnäcks Gård 1:1 i stadsdelen Skarpnäcks Gård, Dp Innehåll Sammanfattning... 1 Bakgrund... 2 Förslagets syfte och huvuddrag... 2 Hur samrådet bedrivits... 2 Inkomna synpunkter och stadsbyggnadskontorets ställningstagande... 2 Statliga och regionala myndigheter och förbund... 2 Kommunala nämnder, bolag och förvaltningar... 3 Övriga remissinstanser... 4 Sakägare enligt fastighetsförteckning... 5 Övriga, ej sakägare... 6 Stadsbyggnadskontorets sammanvägda ställningstagande Föreslagna förändringar Sammanfattning Stadsbyggnadskontoret har upprättat ett detaljplaneförslag som innebär att en förskola om fem avdelningar och barn kan uppföras invid korsningen Kanslersvägen - Skrivarvägen i Enskede. Planområdet består idag av parkmark. Box 8314, Stockholm. Besöksadress Fleminggatan 4 Telefon Fax stadsbyggnadskontoret@stockholm.se

2 SID 2 (11) Planförslaget har varit föremål för samråd under perioden 5 december januari Under samrådet har 28 yttranden inkommit. Flertalet remissinstanser tillstyrker planförslaget men framför synpunkter i sak, gällande befintliga ledningar, kompensationsåtgärder för naturmark som tas i anspråk av bebyggelsen samt frågor som rör sophantering. De flesta sakägare och övriga boende som framfört synpunkter önskar att förskolan ska vara mindre både avseende dess utbredning samt färre antal barn och avdelningar. Några boende ifrågasätter behovet av förskola. Flera boende befarar även att trafik- och parkeringssituationen med hämtande och lämnande föräldrar i bil kan blir ett problem. Det finns även farhågor för att man möjligheten att ha en majbrasa försvåras eller tas bort i och med planförslaget. Några boende påpekar att förskolans gård gränser till en populär pulkabacke. Efter samrådet har detaljplanens södra gräns ändrats och fällningsförbud för ett par träd har tagits bort. Utformningsbestämmelser har tagits bort och reviderats. Bakgrund Förslagets syfte och huvuddrag Detaljplanen syftar till att möjliggöra förskola inom område som ligger invid korsningen Kanslersvägen - Skrivarvägen i Enskede. Hur samrådet bedrivits Plansamråd för aktuell detaljplan pågick under perioden 5 december januari Information om samrådet skickades ut enligt sändlista till remissinstanser och berörda sakägare enligt fastighetsförteckningen. Samrådsförslaget visades i Tekniska Nämndhuset, Fleminggatan 4 och på Skarpnäcks stadsdelskontor i Björkhagen, Björkhagsplan 6, samt på stadsbyggnadskontorets hemsida, (Pågående planer Sök). Annons om samråd och samrådsmöte publicerades i lokaltidningen Mitt i den 29 november Samrådsmöte hölls onsdag den 14 december 2011 i Folket Hus Bagarmossen, Lillåvägen 44. Vid mötet deltog ca 20 personer. Inkomna synpunkter och stadsbyggnadskontorets ställningstagande Nedan redovisas en sammanfattning av de synpunkter som inkom under samrådet. Stadsbyggnadskontorets kommentarer och ställningstagande redovisas i kursiv stil efter varje ämne. Statliga och regionala myndigheter och förbund Länsstyrelsen Länsstyrelsen har för närvarande Inget att tillföra planförslaget, enligt 5 kap 22 PBL. Storstockholms lokaltrafik (SL) SL har inga synpunkter på förslaget.

3 SID 3 (11) Storstockholms Brandförsvar SSBF tillstyrker detaljplanen men påpekar att brandskydd och räddningsfrågor är viktigt att hantera i vidare process, SSBF bistår gärna med information. Trafikverket Trafikverket har inga synpunkter på förslaget. Kommunala nämnder, bolag och förvaltningar Lantmäterimyndigheten Lantmäterimyndigheten har inga synpunkter på planförslaget. Stadsdelsnämnden i Skarpnäck Skarpnäcks stadsdelsnämnd tillstyrker detaljplanen och ser positivt på att en ny modern förskola byggs på platsen. Miljöförvaltningen Miljöförvaltningen tillstyrker detaljplanen under förutsättning att kompensationsåtgärder vidtas för den naturmark som tas i anspråk för bebyggelsen, samt att kompensationsåtgärderna framgår av planhandlingarna. Miljöförvaltningen bedömer att platsen ur miljösynpunkt är mycket lämplig för en förskola, eftersom barnen kommer få god tillgång till naturlek, samt att störningar som buller och luftföroreningar är låga på platsen. Byggnationen kommer dock ske på parkmark som enligt sociotopkartan är en värdefull friyta av socialt och kulturellt intresse. Ytan har också ett värde som ekologisk spridningskorridor. Miljöförvaltningen konstaterar att de miljöfrågor som förvaltningen tagit upp i MKB-underlaget för detaljplanen i stort har beaktats, och har för övrigt inget att erinra mot förslaget. Miljöförvaltningen fattar detta beslut enligt delegation från miljö- och hälsoskyddsnämnden. Stadsbyggnadskontorets ställningstagande: Stadsbyggnadskontoret anser att ett flertal olika projekt eller åtgärder kan utgöra kompensationsåtgärd för aktuell detaljplan. En möjlig kompensationsåtgärd är t.ex. friställande av ekar i förskolans direkta omgivning eller inom stadsdelen. Stockholms stadsmuseum Stadsmuseet tillstyrker planen och anser att den byggnad som föreslås rivas har begränsat kulturhistoriskt värde. Stadsmuseet ser det som positivt att dalgångens karaktär avses bibehållas liksom att befintliga träd och berghällar skyddas genom detaljplanen.

4 SID 4 (11) Trafikkontoret Trafikkontoret tillstyrker detaljplanen men framför vissa synpunkter och information. Parkeringsförhållanden på Kanslersvägen/ Skrivarvägen kommer att ändras så att parkering endast är tillåten på ena sidan av gatan. Trafikkontoret anser att det eventuellt krävs ett fåtal kantstensparkeringar för hämtning/ lämning av barn. Vidare anser trafikkontoret att parkstråket/ gångvägen som löper i nord-sydlig riktning bör hållas fritt från bodar och liknande. Trafikkontoret anser också att avfallshanteringen bör ses över mot bakgrund av att maskinell hämtning är att föredra. Stadsbyggnadskontorets ställningstagande Stadsbyggnadskontoret anser att sophanteringen har lösts på ett ändamålsenligt sätt. Verksamheten ansvarar för att sopkärlen står på en plats som är max 10 m från sopbilens uppställningsplats. Frågan har beretts inom stadsdelsförvaltningen som ansvarar för verksamheten. Stadsbyggnadskontoret anser att det är en bärande idé att parkstråket hålls fritt från bebyggelse. Däremot är det nödvändigt att reservera plats för barnvagnsförråd och cykelparkeringar i syfte att främja gång- och cykeltrafik. Rådet till skydd för Stockholms skönhet Skönhetsrådet anser att förskolebyggnaden utnyttjar befintlig plats väl. Enligt rådets uppfattning bör man dock ha en ljusare färgsättning än den planerade med hänvisning till förskolans relativt mörka läge i svackan mellan berg och med höga träd runt om. En ljus kulör skulle också göra att byggnaden ansluter bättre till den befintlig bebyggelse vid Kanslersvägen. Rådet tillstyrker förslag till detaljplan med erinran om färgsättningen. Stadsbyggnadskontorets ställningstagande Stadsbyggnadskontoret har noggrant diskuterat färgsättningen i projektgruppen. Givet platsens förutsättningar är en dov färgsättning självklar med tanke på omgivningens beskaffenhet som skogsbeklädd dalgång. Övriga remissinstanser Fortum Distribution AB Åtgärder i Fortum Distribution AB:s befintliga anläggningar utförs efter beställning till Fortum Distribution samt bekostas av byggherren. Inom området finns befintliga hög- och lågspänningsledningar som bör flyttas med hänsyn till magnetfält kontra förskoleverksamhet samt för konfliktfri tillgänglighet vid reparationsarbeten (bifogar karta). I övrigt har Fortum ingen erinran. Stadsbyggnadskontorets ställningstagande Stadsbyggnadskontoret har i samråd med exploateringskontoret kommit fram till att ledningen som löper i nord-sydlig riktning bör flyttas så att den ligger under gc-vägen. På så sätt säkras åtkomligheten samt skyddsavstånd till lekytor (5 m) uppnås. Ledningen som ligger i öst-västlig riktning kan ligga kvar med stöd av u-område. Denna ledning ligger under område för entré och lastning.

5 SID 5 (11) AB Fortum Värme Fortum har inget att erinra. TeliaSonera Skanova Access AB TeliaSonera Skanova Access AB har befintlig teleanläggning i planområdet (bifogar karta). I det nordöstra hörnet av planområdet har Skanova en markförlagd ledning. Skanova önskar att förslaget till detaljplan kompletteras så att kvartersmark på lämpligt sätt markeras såsom u-område där Skanovas ledning finns. Vad gäller arbeten i marken behöver försiktighet iakttas så att inte den befintliga teleanläggningen skadas eller på annat sätt påverkas. I övrigt har Skanova inget att erinra. Stadsbyggnadskontorets ställningstagande Synpunkten noteras och u-område kommer att adderas. Hyresgästföreningen Sydost Hyresgästföreningen har inget att erinra. Stockholm Vatten Stockholm Vatten har inget att erinra. Sakägare enligt fastighetsförteckning Lillevi och Sune Dannemann Lillevi och Sune Danneman ifrågasätter om det verkligen behövs en ny förskola för 100 barn eftersom det finns flertalet förskolor i närområdet. De anser att trafiksituationen vad gäller angöring och parkering måste ses över, både vad gäller hämtning-lämning av barn samt leveranser till och från förskolan. De anser att närhet till kommunala kommunikationer saknas. De påpekar att det hänt att föräldrar till barn i förskolan Barnasinnet har parkerat så att infarter till fastigheter har blockerats. Lillevi och Sune Danneman anser att staden bör utreda möjligheten att åter öppna förskolan på Riksrådsvägen som idag är dagverksamhet för barn med handikapp. Birgit Eklund Birgit Eklund är starkt kritisk till byggnation av förskolan. Hon anser att detaljplanen inte är förenlig med ÖP 99. Birgit Eklund påpekar att planerad byggnad är väsentligt större än befintlig byggnad på platsen. Hon anser att normen att max 20% av fastigheten får bebyggas (generell planbestämmelse för villabebyggelse) bör gälla även för den tillkommande förskolebyggnaden. Hon anser att befintlig byggnad bör redovisas tydligare på detaljplanens illustrationsplan. Vidare är Birgit Eklund mycket kritisk till att förskolan planeras i två plan eftersom barn inte bör gå i trappor eller åka hiss utan vuxens sällskap. Hon anser också en så stor förskola kommer att innebära hög risk för smittspridning när så många barn vistas på samma plats. Hon är kritisk till utformning av fasad och tak och menar att plattor eller skärmtegel inte passar i omgivand bebyggelse eftersom denna utgörs av trähus.

6 Takmaterial bör utgöras av rött tegel som övrig bebyggelse. Birgit Eklund undrar varför de befintliga björkarna (11 st) inte kan vara kvar som en hel grupp. SAMRÅDSREDOGÖRELSE SID 6 (11) Hon påpekar att huset på Skrivarvägen 2 redan idag har sättningar som orsakats av trafik. Birgit Eklund ifrågasätter att en förskola behövs i området efter som förskolan på Riksrådsvägen fått stänga. Hon påpekar att det finns både tillgängliga förskolor och dagmammor i området. Hon anser att den noggrann demografisk utredning bör göras som redovisar förväntad inflyttning och förväntat antal barn. Hon anser att det är orealistiskt att tro att flertalet föräldrar kommer att gå eller cykla med sina barn till förskolan. En ny förskola bör placeras närmre kommunikationer såsom tunnelbana och buss. Förskolan kommer att ta parkmark i anspråk, området utgör ett grönstråk som står i förbindelse med Nackareservatet och Birgit Eklund pekar på att det är en värdefull naturmiljö med betydelse för friluftslivet. Platsen används av friluftslivet bla. genom att tomtägarföreningen anordnar majbrasa varje år. Birgit Eklund anser att platsen för majbrasan måste flyttas med konsekvensen att ett antal träd måste tas bort. Helena Carlheim-Gyllensköld Tycker att förskolan blir för stor för platsen. Trafiken till och från förskolan måste utredas noga. Sandra och Lasse Nilsson Sandra och Lasse Nilsson anser att planerad förskola är för stor och att den bör krympas till 3 avdelningar och bara omfatta 1 våning. Trafiken skulle bli mindre omfattande och byggnaden skulle smälta bättre in i miljön. Sakägarna Tom Meyer, Sigrid Hellman och Ted Westin har inkommit med yttrande genom underskrift på Nina Strömberg Dominkovics yttrande. Övriga boende, ej sakägare, intresseföreningar m fl. Sandra och Lasse Nilsson + 49 namnunderskrifter (ej adresser angivna) Namnunderskrifterna protesterar mot planerad förskola på Kanslersvägen. Daghemmet tar för stor plats av grönområdet som är mycket frekventerat. Där hålls årligen områdets majbrasa. Även områdets enda pulkabacke blir förstörd av bygget. Trafiken på framförallt Kanslersvägen kommer att öka. Därför önskas ett mindre daghem. Då kan majbraseplatsen samt pulkabacken räddas och biltrafiken blir inte så störande. Nina Strömberg Dominkovic och 73 namnunderskrifter (med adress angiven) De boende anser att en förskola är välkommen i området. Planförslaget är väl studerat och anpassat till platsen. De boende anser dock att förskolans storlek bör minskas från fem till fyra avdelningar. Det minskar även trafikflödena. Att byggnaden är placerad på nordvästra delen av fastigheten är bra, liksom att enligt planförslaget minska intrånget i spridningskorridoren genom att

7 SID 7 (11) naturmark sparas i största möjliga utsträckning på förskolans gård. Likaså att enligt planförslaget använda naturliga lekmaterial såsom utplacerade stockar och kubbar, och avstå från lekutrustning målad i starka färger. Byggnaden anses vara för stor både för friytan i söder och jämfört med intilliggande bebyggelse. En minskning av byggnaden i söder föreslås enligt bifogat motförslag, se nedan. De boende anser inte att planen innebär en rimlig avvägning mellan bebyggelse och naturmiljö. De anser att förskolan tar bort karaktären av skogsglänta. Pulkaåkare krockar med staketet, och det saknas utrymme för den välbesökta majbrasan. Därför föreslås fastighetens utbredning i söder dras tillbaka. En radie om 15 meter runt läget för majbrasan föreslås behållas fri och förskolans fastighetsgräns bör flyttas längre norrut. Det anses bra att enligt planförslaget tillgodose behovet av barnvagns- och cykelparkering för personal och föräldrar inom förskolans fastighet, samt att inte ytterligare mark tas i anspråk för biltrafik eller parkering. De boende vill undvika ytterligare belastning av tung byggtrafik under byggåret, och en framtida ökning av biltrafik av föräldrar och personal. Trots att det inte är genomfartstrafik är många husgrunder skadade. Någon typ av farthinder (men inte gupp) föreslås placeras på Kanslersvägen innan byggstart.

8 SID 8 (11) Tony Samil Identiskt innehåll som Nina Strömberg Domikovics yttrande, se ovan. Emilie Bergman Att det byggs fler förskolor i området, anses bra. Det känns viktigt att det blir en byggnad vars utseende passar väl in i området och lyfter platsen. Det anses inte viktigt att man ska behålla platsen där valborgsbrasan alltid varit, det tros gå att lösa på något annat sätt. Sylvia Buchberger Lantz och Christian Buchberger Förslaget till den stora förskolan kommer att innebära ett ingrepp i en känslig 1920-talsmiljö, en av de få bevarade i Stockholm. Ett modernt tvåvåningskomplex intill området skulle innebära ett arkitektoniskt brott mot helheten. Buchbergers förstår behovet av barnomsorg i stadsdelen men anser att fem avdelningar och ca 100 barn kommer medföra ökad trafik och därmed en ökad fara för barnen i området. Dessutom kommer många av föräldrarna parkera i anslutning till förskolan vilket medför en oacceptabel trafiksituation. Ett exempel är förskolan på Holmögaddsvägen där det är tät trafik och stora trafikproblem. Därför bör förskolan minskas till ca 3 avdelningar och en parkeringsplats eller en vändplats bör anläggas. Yvette Ekelund Ekelund anser att en förskola med fem avdelningar om 100 barn skulle bli en för stor belastning på närområdet. Med så många barn kommer biltrafiken öka markant och miljön påverkas negativt. Hon befarar att upptagningsområdet blir stort vilket får till följd att många föräldrar då får en lång resväg och sannolikt kommer lämna och hämta med bil. En förskola med färre antal avdelningar (3-4) är att föredra då en mindre del av grönområdet tas i anspråk och platsen för majbrasa kan vara kvar. Även ur pedagogisk synpunkt är det bättre med färre antal platser. För att minska körsträckan för mattransporter mellan planerad förskola och förskolan Barnasinnet bör de istället ske via gång- och cykelvägsvägnätet mha elfordon. Barbro Karlsson Identiskt innehåll som Yvette Ekelunds yttrande, se ovan. Nina Hjerpe och 4 namnunderskrifter Det är viktigt att bevara de vackra träden, som är viktiga för livsglädje, trivsel och syret. Alla som vistas i området påverkas, även djuren. Pia Hasselrot Den nuvarande planen att bygga en förskola om cirka fem avdelningar och 100 barn kommer att påverka närområdet negativt på flera sätt. Om staden beslutar sig för att bygga en förskola på platsen bör den innehålla max 2 avdelningar. Negativa effekter: En förskola kommer att leda till en stor ökning av biltrafiken. Många föräldrar hämtar och lämnar sina barn med bil vilket kommer att bli en risk för de barn som rör sig i området. Den nya förskolan ska även förse en annan förskola med mat vilket kommer att öka antalet tunga transporter på lokala gator med dåliga grundförhållanden.

9 SID 9 (11) Det område som kommer att hägnas in används mycket idag. Ett bygge kommer att omöjliggöra den valborgsbrasa som samlar hela området samt starkt begränsa barnens pulkaåkande i den så kallade Fantombacken. Skarpnäcks Trädgårdsstadsförening Skarpnäcks Trädgårdsstadsförening anser att den specialritade huskroppen är inplacerad så att natur sparas. Behovet av förskoleplatser är stort och denna förskola är bara en av flera som planeras eller byggs. En fråga som föreningen bevakar är den majbrasa som föreningen ordnar sedan 25 år. Brasan kommer inte längre kunna tändas då förskoletomten gör stort intrång på platsen. Föreningen anser inte att något annat lämpligt ställe finns för ändamålet då det inte kan säkerställas att den i planen antydda platsen kommer godkännas av polisen. Föreningen förordar därför att förskolan tomtgräns flyttas norrut till läget för befintlig tomtgräns. För att kompensera för den krympta gräsytan föreslås att gångvägen upp till Nämndemansbacken i hela sin sträckning flyttas närmare bergsbranten. Föreningens förslag till sträckning kan anläggas med i princip samma lutning och utan större ingrepp på berg i dagen eller karaktärsträd. I fall föreningens synpunkter inte bifalles önskas istället att träd norr och söder om den alternativa platsen för valborgsmässoeld, tas bort. Stadsbyggnadskontorets ställningstagande Inflyttningen till Stockholms Stad har de senaste åren varit större än förväntad och ger ett ökat behov av förskoleplatser. Behovet av förskolor är stort både nu och på lång sikt. På flera förskolor är barngrupperna, dvs antal barn per avdelning, större än stadens praxis. Därutöver finns flertalet förskolor som idag bedrivs i tillfälliga lokaler. I dagsläget (maj 2012) står ca 450 barn i kö till förskola inom Skarpnäcks stadsdelsförvaltning. Sammantaget medför det ett stort behov för stadsdelen att kunna uppföra en eller flera nya förskolor. Förskolans storlek, dvs. antal avdelningar, styrs av många faktorer såsom ekonomiska förutsättningar, personalförsörjning m.m. I dagsläget är det svårt att få till stånd en ny förskoleenhet med mindre än 5 avdelningar. Det finns många exempel på välfungerade förskolor med 5 och 6 avdelningar. Den nya översiktsplanen för Stockholm (Promenadstaden översiktsplan för Stockholm) vann laga kraft 10 april 2012 vilket innebär att ÖP99 (inklusive byggnadsordning) ej längre är aktuell. I den nya översiktsplanen är området markerat som gles stadsbebyggelse. Stadsplaneringen måste göra avvägningar mellan bevarande och utveckling av bebyggelsestrukturen. I detta fall anser stadsbyggnadskontoret att platsen är väl lämpad för en förskola och att dess placering och utformning samspelar med såväl landskap som stadsbild. I arbetet med detaljplanen har avvägning gjorts mellan behovet av förskola, befintlig bebyggelsemiljö och ianspråktagande av naturmark. Stadsbyggnadskontoret anser mot bakgrund av volymstudier och anpassning till platsen att byggnadens storlek är motiverad givet det stora behovet av förskoleplatser. Befintlig, omgivande bebyggelse utgör volymmässigt måttstock för tillkommande bebyggelse. Omgivande villabebyggelse upptar ca 20 % av fastigheten, denna regel tillämpas inte vid nybyggnation av allmänna byggnader såsom förskolor och liknande. Omgivande bebyggelse utgörs huvudsakligen av trähus. Stadsbyggnadskontoret anser att byggnadens volym, placering och färgsättning har störst betydelse för anpassning till plats och

10 SID 10 (11) omgivning. På platsen finns flera vackra träd, stadsbyggnadskontoret har gjort en bedömning av vilka träd som är möjliga att bevara samt infört planbestämmelse om återplantering för träd som måste tas bort i samband med byggskede. Förskolan som ligger vid Riksrådsvägen är idag för liten och för dåligt tillgänglighetsanpassad för att kunna återigen användas som förskola. På platsen finns i dag en befintlig byggnad som kommer att rivas, planerad byggnad är betydligt större. Planerad byggnad ligger tillbakadragen västerut från Kanslersvägens fond, delvis i souterrängplan. Att förskolan uppförs i två våningar försämrar inte användbarheten för barn och personal. Vidare kvarstår möjligheten till utblick från husen på Nämndemansbacken. Byggnadens fasader föreslås ha färger som återfinns i den befintliga skogsgläntan i angränsning till planområdet. Sedumtak på byggnaden har stor betydelse för fördröjning av dagvatten. Stadsbyggnadskontoret anser att avvägningen mellan bebyggelse och naturmark är rimlig och väl avvägd. Förskolebyggnaden och dess gård har planerats omsorgsfullt och med hänsyn till stor del av den allmänna naturmarken kan bevaras söder om planområdet. Trafikkontoret ansvarar för att erfoderliga kantstensparkeringar och/ eller eventuella hastighetssänkande åtgärder anordnas eller vidtas om behov uppstår vid förskolan. I samband med byggnation ansvarar byggherren, enligt genomförandeavtal med exploateringskontoret, för mätning och dokumentation av eventuella skador på grannfastigheter. Stadsbyggnadskontorets sammanvägda ställningstagande Inkomna yttranden har i huvudsak berört trafik, majbrasan, pulkabacken samt byggnadens storlek och förskolans omfattning. Stadsbyggnadskontoret har efter samrådet tagit större hänsyn till pulkabacken och majbrasans läge. Däremot ligger förskolans omfattning och storlek fast. Förskolans storlek är en förutsättning för att den ska kunna komma till stånd eftersom det idag är svårt att finansiera nya förskolor med mindre än 5 avdelningar. Föreslagna förändringar Kontoret föreslår att förslaget ändras enligt följande: Utformningsbestämmelser revideras. Plangränsen (som utgör grund till fastighetsgräns) flyttas norrut. Fällningsförbud för vissa träd har tagits bort. Istället anges 2 platser inom planområdet där träd ska finnas (befintliga eller återplanterade).

11 Stadsbyggnadskontoret bedömer att ovanstående revideringar innebär en lämplig avvägning mellan allmänna och enskilda intressen. SAMRÅDSREDOGÖRELSE SID 11 (11) Nina Åhman planchef Torbjörn Johansson planhandläggare

Utställningsutlåtande Detaljplan för område vid kv. Borgarståndet, Skarpnäcks Gård 1:1 i stadsdelen Skarpnäcks Gård, Dp

Utställningsutlåtande Detaljplan för område vid kv. Borgarståndet, Skarpnäcks Gård 1:1 i stadsdelen Skarpnäcks Gård, Dp STADSBYGGNADSKONTORET UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Torbjörn Johansson SID 1 (6) Tfn 08-508 273 52 2012-08-27 Utställningsutlåtande Detaljplan för område vid kv. Borgarståndet, Skarpnäcks Gård

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen Norrtull i Stockholm, Dp

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen Norrtull i Stockholm, Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSREDOGÖRELSE PLANAVDELNINGEN MARIA BORUP SID 1 (5) TFN 010 452 21 21 2014-06-30 Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Blåklinten 14 i stadsdelen Vasastaden, Dp

Samrådsredogörelse Detaljplan för Blåklinten 14 i stadsdelen Vasastaden, Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSREDOGÖRELSE PLANAVDELNINGEN Oskar Bergström SID 1 (5) Tfn 08-50827130 2012-01-16 Samrådsredogörelse Detaljplan för Blåklinten 14 i stadsdelen Vasastaden, Dp 2011-07464 Innehåll

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Ugglemossen 40 m.m. i stadsdelen Mälarhöjden, Dp Innehåll

Samrådsredogörelse Detaljplan för Ugglemossen 40 m.m. i stadsdelen Mälarhöjden, Dp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Samrådsredogörelse Plan, ledningen Tony Andersson Sida 1 (6) Tfn 08-508 27 318 2016-04-25 Samrådsredogörelse Detaljplan för Ugglemossen 40 m.m. i stadsdelen Mälarhöjden, Dp 2013-19235

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1 i stadsdelen Tensta (förskola)

Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1 i stadsdelen Tensta (förskola) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2014-10-29 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede (48 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede (48 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2013-09-23 Handläggare: Emma Byström Tfn 08-508 26 657 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheten Tönsberg 4 m m i stadsdelen Husby, SDp Innehåll

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheten Tönsberg 4 m m i stadsdelen Husby, SDp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Torbjörn Johansson Sida 1 (5) Tfn 08-508 27 352 2015-05-26 Detaljplan för fastigheten Tönsberg 4 m m i stadsdelen Husby, SDp 2013-19078 Innehåll Stadsbyggnadskontoret

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen Gubbängen Dp,

Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen Gubbängen Dp, STADSBYGGNADSKONTORET GRANSKNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Martin Larsheim SID 1 (5) Tfn 08-508 27 284 2013-11-05 Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Kometen 3 i stadsdelen Vasastaden (bekräfta befintlig användning)

Antagande av förslag till detaljplan för Kometen 3 i stadsdelen Vasastaden (bekräfta befintlig användning) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2014-02-06 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Kometen

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning av Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola)

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning av Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2012-10-02 Handläggare: Emma Castberg Tfn +46 50827137 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Strandviolen 6 m.fl. i stadsdelen Hässelby Villastad (gruppboende)

Antagande av förslag till detaljplan för Strandviolen 6 m.fl. i stadsdelen Hässelby Villastad (gruppboende) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-01-14 Handläggare: Oskar Bergström Tfn 08-508 27 130 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Strandviolen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola)

Antagande av förslag till detaljplan för Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-01-11 Handläggare: Emma Castberg Tfn 08 50827137 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Grågåsen 26 m.fl.

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Ånimmen 2 mm i stadsdelen Årsta (förskola)

Antagande av förslag till detaljplan för Ånimmen 2 mm i stadsdelen Årsta (förskola) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-05-23 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Ånimmen 2 mm i stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Diktsamlingen 1 i stadsdelen Abrahamsberg (ca 25 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Diktsamlingen 1 i stadsdelen Abrahamsberg (ca 25 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-11-21 Handläggare: Niklas Zetterberg Tfn 08-508 273 38 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för område vid

Läs mer

PLANBESKRIVNING 1(9) Planavdelningen Dp Torbjörn Johansson Tfn Laga kraft:

PLANBESKRIVNING 1(9) Planavdelningen Dp Torbjörn Johansson Tfn Laga kraft: PLANBESKRIVNING 1(9) Planavdelningen 2012-05-31 Dp 2007-36258-54 Torbjörn Johansson Tfn 08-508 273 52 Laga kraft: 2013-04-03 Detaljplan för område vid Kv Borgarståndet i stadsdelen Skarpnäcks Gård i Stockholm

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Skarpnäcks gård (kontor och lager)

Startpromemoria för planläggning av del av Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Skarpnäcks gård (kontor och lager) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2012-03-05 Handläggare: Anna Forsberg Tfn 08-580 275 28 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Skarpnäcks

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Förarsätet 8 i stadsdelen Örby (0 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Förarsätet 8 i stadsdelen Örby (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2014-11-11 stadsplanerare Tara Nezhadi Telefon 08-508 27 251 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i stadsdelen Traneberg

Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i stadsdelen Traneberg Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2016-08-22 Handläggare Thomas Jansson Tfn 08-508 274 14 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Borrsvängen 11 i stadsdelen Gubbängen

Startpromemoria för planläggning av Borrsvängen 11 i stadsdelen Gubbängen STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-11-21 Handläggare: Rebecca Kihlman Tfn: 08-508 27 519 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Borrsvängen 11 i stadsdelen Gubbängen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ängsskäran 20 i stadsdelen Solhem

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ängsskäran 20 i stadsdelen Solhem STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-07-02 Handläggare: Tara Nezhadi Tfn 08-508 27 251 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ängsskäran

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning av förslag till detaljplan för Moské vid kv Harholmen i stadsdelen Skärholmen

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning av förslag till detaljplan för Moské vid kv Harholmen i stadsdelen Skärholmen STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2011-09-26 Handläggare: Inge Almqvist Tfn 08-50827382 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Rågö 1 i stadsdelen Farsta

Antagande av förslag till detaljplan för Rågö 1 i stadsdelen Farsta STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2011-11-21 Handläggare: Emma Byström Tfn 08-50826657 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Rågö 1 i stadsdelen

Läs mer

Utställningsutlåtande/Granskningsutlåtande Detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede i Stockholm Dp

Utställningsutlåtande/Granskningsutlåtande Detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede i Stockholm Dp STADSBYGGNADSKONTORET UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE/GRANSKNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Emma Byström SID 1 (5) Tfn 08-508 26 657 2013-04-18 Utställningsutlåtande/Granskningsutlåtande Detaljplan för Dalen 9 i

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Pälskappan 4 i stadsdelen Fruängen, Dp Innehåll

Samrådsredogörelse Detaljplan för Pälskappan 4 i stadsdelen Fruängen, Dp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Samrådsredogörelse Planavdelningen Annika Lindgren Sida 1 (8) Tfn 08-508 273 51 2016-08-19 Samrådsredogörelse Detaljplan för Pälskappan 4 i stadsdelen Fruängen, Dp 2014-07651 Innehåll

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Förrådsbacken 1 i stadsdelen Östermalm (påbyggnad kontor)

Antagande av förslag till detaljplan för Förrådsbacken 1 i stadsdelen Östermalm (påbyggnad kontor) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-06-03 Handläggare: Emma Byström Tfn 08-508 266 57 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Förrådsbacken 1 i stadsdelen Östermalm

Läs mer

STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV KV BORGARSTÅNDET I STADSDELEN ENSKEDEDALEN (CA 6 VÅRDLÄGENHETER)

STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV KV BORGARSTÅNDET I STADSDELEN ENSKEDEDALEN (CA 6 VÅRDLÄGENHETER) PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2010-05-17 Torbjörn Johansson Tfn 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV KV BORGARSTÅNDET I STADSDELEN ENSKEDEDALEN (CA 6 VÅRDLÄGENHETER)

Läs mer

Inbjudan till samråd om program för del av fastigheten Åkermyntan 9 och fastigheten Kärrliljan 4 i stadsdelen Hässelby Villastad, SDp

Inbjudan till samråd om program för del av fastigheten Åkermyntan 9 och fastigheten Kärrliljan 4 i stadsdelen Hässelby Villastad, SDp Stadsbyggnadskontoret Dnr 2012-14378 Planavdelningen 2015-03-04 Maria Pettersson Sida 1 (6) Telefon 08-508 26 662 Programsamråd Enligt sändlista Inbjudan till samråd om program för del av fastigheten Åkermyntan

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Bagarmossen vid Stångåvägen (förskola)

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Bagarmossen vid Stångåvägen (förskola) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-04-18 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-50827352 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten

Läs mer

PLANBESKRIVNING 1(9) Planavdelningen S-Dp Torbjörn Johansson Tfn

PLANBESKRIVNING 1(9) Planavdelningen S-Dp Torbjörn Johansson Tfn PLANBESKRIVNING 1(9) Planavdelningen 2011-11-21 S-Dp 2007-36258-54 Torbjörn Johansson Tfn 08-50827352 Förslag Detaljplan för område vid Kv Borgarståndet i stadsdelen Skarpnäcks Gård i Stockholm S-Dp 2007-36258-54

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Sjökalven 17 i stadsdelen Östermalm, Dp Innehåll. Stadsbyggnadskontoret

Samrådsredogörelse Detaljplan för Sjökalven 17 i stadsdelen Östermalm, Dp Innehåll. Stadsbyggnadskontoret Stadsbyggnadskontoret Samrådsredogörelse Planavdelningen Maria Borup Sida 1 (7) Tfn 08-508 27 353 2016-02-12 Samrådsredogörelse Detaljplan för Sjökalven 17 i stadsdelen Östermalm, Dp 2014-04024 Innehåll

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Sköndal 2:1 i stadsdelen Sköndal

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Sköndal 2:1 i stadsdelen Sköndal Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2014-05-19 Handläggare Carla Hedberg Telefon 08-508 27 239 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Gunnebo 15 i stadsdelen Solhem (0 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Gunnebo 15 i stadsdelen Solhem (0 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-10-22 Handläggare: Tony Andersson Tfn 08-508 273 18 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Gunnebo 15 i stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna Kämpinge 1 och Neglinge 1 i stadsdelen Tensta

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna Kämpinge 1 och Neglinge 1 i stadsdelen Tensta Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2014-05-19 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för del av fastigheten Södermalm 3:1 i stadsdelen Södermalm, Dp Innehåll

Samrådsredogörelse Detaljplan för del av fastigheten Södermalm 3:1 i stadsdelen Södermalm, Dp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Samrådsredogörelse Planavdelningen Torbjörn Johansson Sida 1 (10) Tfn 08-508 27 352 2015-09-08 Samrådsredogörelse Detaljplan för del av fastigheten Södermalm 3:1 i stadsdelen Södermalm,

Läs mer

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Ankaret 28 i stadsdelen Kungsholmen i Stockholm Dp Innehåll

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Ankaret 28 i stadsdelen Kungsholmen i Stockholm Dp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Planavdelningen Andrew Blank Sida 1 (10) Telefon +46 (0)8-508 27 226 2017-09-22 Granskningsutlåtande Detaljplan för Ankaret 28 i stadsdelen Kungsholmen i Stockholm

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Smedslätten 1:1 i stadsdelen Äppelviken vid Korsvägen 15.

Startpromemoria för planläggning av del av Smedslätten 1:1 i stadsdelen Äppelviken vid Korsvägen 15. STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-11-21 Handläggare: Carla Hedberg Tfn 08-508 27 239 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Smedslätten 1:1 i stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Flygeleven 2 i stadsdelen Skarpnäcks Gård (0 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Flygeleven 2 i stadsdelen Skarpnäcks Gård (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (9) 2015-08-17 Handläggare Hedda Nilsson Orviste Telefon 08-508 27 133 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Flygeleven 2 i stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för del av Hässelby Villastad 28:1 i stadsdelen Hässelby Villastad (9 radhus)

Antagande av förslag till detaljplan för del av Hässelby Villastad 28:1 i stadsdelen Hässelby Villastad (9 radhus) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN -54 SID 1 (6) 2013-03-21 Handläggare: Helena Persson Tfn 08-508 27 237 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för del av Hässelby

Läs mer

SÄTER 5:4, del av. Utlåtande. Detaljplan för. Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län. Upprättad Planenheten

SÄTER 5:4, del av. Utlåtande. Detaljplan för. Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län. Upprättad Planenheten Detaljplan för SÄTER 5:4, del av Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län Utlåtande Upprättad 2009-09-08 Planenheten Antagen BN 2009-09-17 Laga kraft 2009-10-12 Detaljplan för Säter 5:4, del

Läs mer

Utställningsutlåtande Detaljplan för Modet 1 i stadsdelen Bagarmossen i Stockholm Dp

Utställningsutlåtande Detaljplan för Modet 1 i stadsdelen Bagarmossen i Stockholm Dp STADSBYGGNADSKONTORET UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Maria Sahlstrand SID 1 (6) Tfn 08-508 274 82 2012-110-26 Utställningsutlåtande Detaljplan för Modet 1 i stadsdelen Bagarmossen i Stockholm Dp

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Hönsfodret 1 i stadsdelen Södermalm

Antagande av förslag till detaljplan för Hönsfodret 1 i stadsdelen Södermalm Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (5) 2017-05-30 Handläggare Sophia Norrman Winter Telefon 08-50827264 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Hönsfodret

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Kista Gårdsväg (del av Akalla 4:1 m fl) i stadsdelen Kista (170 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Kista Gårdsväg (del av Akalla 4:1 m fl) i stadsdelen Kista (170 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Stadsbyggnadskontoret Sida 1 (8) 2015-01-09 Handläggare Renoir Danyar Telefon 08-508 26 659 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för område

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Åldermannen i stadsdelen Mälarhöjden (14 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Åldermannen i stadsdelen Mälarhöjden (14 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (8) 2013-02-13 Handläggare: Elin Lundbäck Tfn +46 08-508 27 131 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Åldermannen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Ivalo 1 m.m. i stadsdelen Akalla (överföring av mark)

Antagande av förslag till detaljplan för Ivalo 1 m.m. i stadsdelen Akalla (överföring av mark) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2011-09-26 Handläggare: Johan Filipsson Tfn 08-50827252 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Ivalo 1 m.m.

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Kristineberg 1:10 (kontor) i stadsdelen Kristineberg

Startpromemoria för planläggning av Kristineberg 1:10 (kontor) i stadsdelen Kristineberg STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) Handläggare: Helena Hultgren Tfn 08-508 27545 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Kristineberg 1:10 (kontor) i stadsdelen Kristineberg

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Pilträdet 12 i stadsdelen Kungsholmen, Dp Innehåll

Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Pilträdet 12 i stadsdelen Kungsholmen, Dp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Samrådsredogörelse Planavdelningen Suzanna Tsygankova Sida 1 (8) Tfn 08-508 27 568 2015-06-15 Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Pilträdet 12 i stadsdelen Kungsholmen, Dp 2013-07728

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ölet 2 i stadsdelen Tallkrogen (utökad handel)

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ölet 2 i stadsdelen Tallkrogen (utökad handel) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2015-02-04 Handläggare Johan Filipsson Telefon 08-508 27 252 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ölet 2 i stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för del av Sjöbotten 1 i stadsdelen Älvsjö (380 studentlägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för del av Sjöbotten 1 i stadsdelen Älvsjö (380 studentlägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2014-03-06 Handläggare: Tony Andersson Tfn 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för del av Sjöbotten

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Dellen 4 i stadsdelen Årsta (80 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Dellen 4 i stadsdelen Årsta (80 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2012-05-24 Handläggare: Inge Almqvist Tfn 08-50827382 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Dellen 4 i stadsdelen Årsta (80

Läs mer

Planhandlingarna består av plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning och denna planbeskrivning.

Planhandlingarna består av plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning och denna planbeskrivning. 1(6) PLANBESKRIVNING Planavdelningen Inge Almqvist Tfn 08-508 273 82 2009-12-17 Förslag Detaljplan för område vid kv Granholmen i stadsdelen Skärholmen i Stockholm HANDLINGAR Planhandlingarna består av

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i stadsdelen Hässelby Strand (50 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i stadsdelen Hässelby Strand (50 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-09-24 Handläggare: Erik Isacsson Tfn 08-508 273 41 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av förskola invid Fiberpennan i Midsommarkransen (förskola)

Startpromemoria för planläggning av förskola invid Fiberpennan i Midsommarkransen (förskola) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2014-11-03 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 275 32 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av förskola

Läs mer

Antagande av upphävande av del av Älvsjö 1:1 i Rågsveds friområde, för möjliggörande av naturreservat

Antagande av upphävande av del av Älvsjö 1:1 i Rågsveds friområde, för möjliggörande av naturreservat Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2018-05-21 Handläggare Helena Wessberg Telefon 08-508 27 331 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av upphävande av del av Älvsjö 1:1 i Rågsveds friområde,

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen Norrmalm, Dp (23 studentbostäder)

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen Norrmalm, Dp (23 studentbostäder) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2015-09-14 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Telefonfabriken 1 m.fl. i stadsdelen Midsommarkransen, Dp

Samrådsredogörelse Detaljplan för Telefonfabriken 1 m.fl. i stadsdelen Midsommarkransen, Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSREDOGÖRELSE PLANAVDELNINGEN Torbjörn Johansson SID 1 (6) Tfn 08-508 27 352 2013-08-21 Samrådsredogörelse Detaljplan för Telefonfabriken 1 m.fl. i stadsdelen Midsommarkransen,

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon Anette Scheibe Lorentzi

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon Anette Scheibe Lorentzi Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-01-26 Handläggare Hilda Petersson Telefon 08-508 27 268 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för kv Spikklubban mm i stadsdelarna Solberga och Älvsjö

Antagande av förslag till detaljplan för kv Spikklubban mm i stadsdelarna Solberga och Älvsjö STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-12-04 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för kv Spikklubban

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Riksskattmästaren 45 i stadsdelen Skarpnäcks Gård, Dp

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Riksskattmästaren 45 i stadsdelen Skarpnäcks Gård, Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Tara Nezhadi 2014-11-10 Tfn 08-508 27 251 1(8) Laga kraft: 2015-01-10 Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Riksskattmästaren 45 i stadsdelen Skarpnäcks Gård,

Läs mer

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Susanne Nilzon, Planarkitekt 0221-253 45 susanne.nilzon@koping.se GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun Hur samråd och granskning

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Förarsätet 8 i stadsdelen Örby, Dp

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Förarsätet 8 i stadsdelen Örby, Dp STADSBYGGNADSKONTORET 2014-10-20 PLANAVDELNINGEN TARA NEZHADI Tfn 08-508 27 251 1(8) Laga kraft: 2015-06-17 Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Förarsätet 8 i stadsdelen Örby, Dp 2013-10279-54 Orienteringskarta

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för område vid fastigheten Tjockö 1 i stadsdelen Larsboda

Antagande av förslag till detaljplan för område vid fastigheten Tjockö 1 i stadsdelen Larsboda STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2010-03-03 NORMALT PLANFÖRFARANDE Handläggare: Peter Jacobsson Tfn 08-508 269 06 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för område

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Lingonriset 6 i stadsdelen Solhem, S-Dp

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Lingonriset 6 i stadsdelen Solhem, S-Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Tara Nezhadi 2013-09-26 Tfn 08-508 27 251 1(7) Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Lingonriset 6 i stadsdelen Solhem, S-Dp 2013-11655-54 Orienteringskarta med

Läs mer

Genomförandebeskrivning Detaljplan för Timotejen 17 m.m. i stadsdelarna Midsommarkransen och Västberga i Stockholm, Dp

Genomförandebeskrivning Detaljplan för Timotejen 17 m.m. i stadsdelarna Midsommarkransen och Västberga i Stockholm, Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN DNR 2009-00533-54 Torbjörn Johansson 2012-08-28 Tfn 08-508 273 52 1(5) Genomförandebeskrivning Detaljplan för Timotejen 17 m.m. i stadsdelarna Midsommarkransen och

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Kaplanen 1 m m i stadsdelen Nockeby (60 seniorboende)

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Kaplanen 1 m m i stadsdelen Nockeby (60 seniorboende) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2010-07-28 Handläggare: Renoir Danyar Tfn 08-508 266 59 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Kaplanen

Läs mer

UNDERRÄTTELSEHANDLING

UNDERRÄTTELSEHANDLING V 130710 datum 2014-02-24 diarienummer 2011-00634 Dp 5208 UNDERRÄTTELSEHANDLING SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplan för fastigheten BOLMÖRTEN 9 i Fosie i Malmö Planförslaget har varit utsänt på remiss och för

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen Bandhagen (35 lägenheter och bollplan)

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen Bandhagen (35 lägenheter och bollplan) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-10-14 Handläggare: Erik Isacsson Tfn 08-508 273 41 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen

Läs mer

DREVSTA 2:1 m fl Kristinehamns kommun, Värmlands län

DREVSTA 2:1 m fl Kristinehamns kommun, Värmlands län Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Sida Antagendeshandling 1(6) Datum 2006-11-20 Referens Planbeskrivning DREVSTA 2:1 m fl Kristinehamns kommun, Värmlands län E-post Organisationsnr KRISTINEHAMNS KOMMUN

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Väderkvarnen 20 i stadsdelen Norrmalm

Antagande av förslag till detaljplan för Väderkvarnen 20 i stadsdelen Norrmalm Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-04-20 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Väderkvarnen

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för del av fastigheten Ursholmen 1 i stadsdelen Hammarbyhöjden, Dp

Planbeskrivning Detaljplan för del av fastigheten Ursholmen 1 i stadsdelen Hammarbyhöjden, Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Tara Nezhadi 2014-09-19 Tfn 08-508 27 251 1(7) Planbeskrivning Detaljplan för del av fastigheten Ursholmen 1 i stadsdelen Hammarbyhöjden, Dp 2013-10251 Orienteringskarta

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten Ursholmen 1 i stadsdelen Hammarbyhöjden

Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten Ursholmen 1 i stadsdelen Hammarbyhöjden Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2014-09-29 Handläggare Tara Nezhadi Telefon 08-508 27 251 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheten Sidensvansen 6 i stadsdelen Östermalm, Dp

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheten Sidensvansen 6 i stadsdelen Östermalm, Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSREDOGÖRELSE PLANAVDELNINGEN Tara Nezhadi SID 1 (8) Tfn 08-508 27 251 2014-01-14 Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheten Sidensvansen 6 i stadsdelen Östermalm, Dp 2013-02082-54

Läs mer

Detaljplan för kv Zinken (Stallsiken)

Detaljplan för kv Zinken (Stallsiken) Detaljplan för kv Zinken (Stallsiken) Granskningsutlåtande Upprättad Dnr PLAN.2018.14 Sektor samhällsbyggnad FÖRSLAG TILL BESLUT Kommunstyrelsen föreslås med stöd av detta granskningsutlåtande anta detaljplaneförslaget

Läs mer

Bilagor: Plankarta utställning Planbeskrivning utställning, Samrådsredogörelse ( ) Granskningsutlåtande ( )

Bilagor: Plankarta utställning Planbeskrivning utställning, Samrådsredogörelse ( ) Granskningsutlåtande ( ) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2015-10-30 Handläggare Till Arne Fredlund Stadsbyggnadsnämnden Telefon 08-508 28 230 Antagande av förslag till detaljplan för del av Lillsjönäs 4 mm i stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Moské vid kv Harholmen i stadsdelen Skärholmen

Antagande av förslag till detaljplan för Moské vid kv Harholmen i stadsdelen Skärholmen STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2013-08-19 Handläggare: Inge Almqvist Tfn 08-508 27 382 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Moské vid kv

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Församlingshuset 5 i stadsdelen Mariehäll.

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Församlingshuset 5 i stadsdelen Mariehäll. STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (8) 2013-11-21 P L A N AV D E L N I N G E N Handläggare: Carla Hedberg Tfn 08-508 27 239 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Backtimjan 1 och del av Hässelby Villastad 14:35 i stadsdelen Hässelby Villastad (50 bostäder)

Startpromemoria för planläggning av Backtimjan 1 och del av Hässelby Villastad 14:35 i stadsdelen Hässelby Villastad (50 bostäder) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (7) 2017-11-20 Handläggare Thomas Jansson Telefon 08-508 27 414 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Backtimjan 1 och del av Hässelby

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Barnhuset 25 i stadsdelen Norrmalm (0 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Barnhuset 25 i stadsdelen Norrmalm (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2015-02-25 Handläggare Helena Wessberg Telefon 08-508 27 331 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Barnhuset

Läs mer

STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV DEL AV ULVSUNDA 1:1 I STADSDELEN ULVSUNDA (CA 50 LÄGENHETER)

STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV DEL AV ULVSUNDA 1:1 I STADSDELEN ULVSUNDA (CA 50 LÄGENHETER) TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-05-20 Handläggare: Nina Åhman Tfn 08-508 275 44 Till Stadsbyggnadsnämnden STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV DEL AV ULVSUNDA 1:1 I STADSDELEN ULVSUNDA (CA

Läs mer

Detaljplan för Fenix 1 och del av Norrmalm 6:1 i stadsdelen Norrmalm i Stockholm Dp

Detaljplan för Fenix 1 och del av Norrmalm 6:1 i stadsdelen Norrmalm i Stockholm Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Suzanna Tsygankova SID 1 (7) Tfn 08-508 27 568 2014-01-10 Samrådsredogörelse Detaljplan för Fenix 1 och del av Norrmalm 6:1 i stadsdelen Norrmalm i Stockholm Dp 2013-00776

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för Obelisken 25 i stadsdelen Södermalm i Stockholm Dp

Granskningsutlåtande Detaljplan för Obelisken 25 i stadsdelen Södermalm i Stockholm Dp STADSBYGGNADSKONTORET GRANSKNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Oskar Bergström SID 1 (6) Tfn 08-508 27 130 2014-07-01 Granskningsutlåtande Detaljplan för Obelisken 25 i stadsdelen Södermalm i Stockholm Dp

Läs mer

Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm, S-Dp

Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm, S-Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSHANDLING PLANAVDELNINGEN Nils Sylwan 2014-06-30 Tfn 08-508 27 253 1(5) Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm,

Läs mer

Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning.

Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning. PLANBESKRIVNING 1 (5) Strategiska avdelningen 2004-12-21 S-Dp 2004-04194-54 Anna Signal Tfn 08-508 27 565 Plankonsult Sofia Westerlund, Nyréns Arkitektkontor Tfn 08-698 43 75 Förslag Detaljplan för område

Läs mer

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse. Distrikt Söder, Plangruppen

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse. Distrikt Söder, Plangruppen Samrådsredogörelse Utställning Datum: 2009-04-22 Diarienummer: 0329/07 Distrikt Söder, Plangruppen Agneta Runevad Telefon: 031-368 15 80 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Föreningslokal

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon Förslag till beslut

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon Förslag till beslut Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (10) 2015-08-21 Handläggare Maria Pettersson Telefon 08-508 26 662 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av programsamråd och ställningstagande

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Gröna Rutan 1 och 2 i stadsdelen Bredäng (förskola)

Antagande av förslag till detaljplan för Gröna Rutan 1 och 2 i stadsdelen Bredäng (förskola) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (9) 2013-01-14 Handläggare: Andrew Blank Tfn 08-508 27 226 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Gröna Rutan 1

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Åkeshov 1:1 i stadsdelen Åkeshov, Bromma (ca 20 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av Åkeshov 1:1 i stadsdelen Åkeshov, Bromma (ca 20 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-05-25 Handläggare Stella Svanberg Telefon 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Åkeshov

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Bockarna Bruse 1 i stadsdelen Smedslätten vid Nyängsvägen 49A och B.

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Bockarna Bruse 1 i stadsdelen Smedslätten vid Nyängsvägen 49A och B. STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-09-23 Handläggare: Carla Hedberg Tfn 08-508 27 239 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten Bockarna

Läs mer

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden antar förslaget till ändring av detaljplan. Anette Scheibe Lorentzi

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden antar förslaget till ändring av detaljplan. Anette Scheibe Lorentzi Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2016-06-22 Handläggare Suzanna Tsygankova Telefon 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till ändring av detaljplan för fastigheten

Läs mer

Förslag till detaljplan för Hammarbyhöjden 1:1, område vid kv. Skolvärdinnan i stadsdelen Hammarbyhöjden

Förslag till detaljplan för Hammarbyhöjden 1:1, område vid kv. Skolvärdinnan i stadsdelen Hammarbyhöjden Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab Sida 1 (5) 2017-06-19 Handläggare Inger Bogne Telefon: 08-50815450 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2017-08-24 1:1, område vid kv. Skolvärdinnan

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Strandviolen 6 i stadsdelen Hässelby Villastad (1 gruppboende)

Startpromemoria för planläggning av Strandviolen 6 i stadsdelen Hässelby Villastad (1 gruppboende) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2012-02-15 Handläggare: Oskar Bergström Tfn 08-50827130 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Strandviolen 6 i stadsdelen

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Skålen 24 i stadsdelen Vasastaden, Dp Innehåll

Samrådsredogörelse Detaljplan för Skålen 24 i stadsdelen Vasastaden, Dp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Samrådsredogörelse Planavdelningen Dnr 2012-19764 Mattias Olsson Sida 1 (7) Tfn 08-508 27 261 2015-04-20 Samrådsredogörelse Detaljplan för Skålen 24 i stadsdelen Vasastaden, Dp 2012-19764

Läs mer

Plansamråd för Telefonfabriken 1 (Designens hus)

Plansamråd för Telefonfabriken 1 (Designens hus) Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Avdelningen för Samhällsplanering Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2014-11-03 Handläggare David Eriksson Telefon: 08-508 22 053 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

INKOMNA YTTRANDEN Skriftliga yttranden har under samrådstiden inkommit enligt nedan. Yttrande utan erinran

INKOMNA YTTRANDEN Skriftliga yttranden har under samrådstiden inkommit enligt nedan. Yttrande utan erinran Detaljplan för Centralskolan omfattande del av fastigheten Märsta 1:223, i Märsta, Sigtuna kommun, Stockholms län Samrådshandling SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd för samråd från den 25

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra 30 i stadsdelen Södermalm (7 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra 30 i stadsdelen Södermalm (7 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2017-08-15 Handläggare Fredrik Meurling Telefon 08-508 27 225 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten Lidarände 1 i stadsdelen Kista (bekräfta befintlig tillbyggnad)

Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten Lidarände 1 i stadsdelen Kista (bekräfta befintlig tillbyggnad) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2014-01-08 Handläggare: Suzanna Tsygankova Tfn 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede (48 lägenheter)

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede (48 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (10) 2012-12-17 Handläggare: Emma Byström Tfn 08-508 266 57 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av kv. Tjärtunnan m.m. i stadsdelen Stureby (130 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av kv. Tjärtunnan m.m. i stadsdelen Stureby (130 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-11-15 Handläggare: Inge Almqvist Tfn 08-508 273 82 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av kv. Tjärtunnan m.m. i stadsdelen Stureby

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning av förslag till detaljplan för Julpsalmen 4 i stadsdelen Liseberg (140 lägenheter)

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning av förslag till detaljplan för Julpsalmen 4 i stadsdelen Liseberg (140 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (11) 2014-05-16 Handläggare Sebastian Wahlström Klampfl Telefon 08-508 27 246 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Abjörn 14 i stadsdelen Solhem (förskola)

Startpromemoria för planläggning av Abjörn 14 i stadsdelen Solhem (förskola) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-04-19 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Abjörn 14 i stadsdelen Solhem

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för del av Orgelpipan 6 mm i stadsdelen Norrmalm (Station City)

Antagande av förslag till detaljplan för del av Orgelpipan 6 mm i stadsdelen Norrmalm (Station City) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2010-02-26 Handläggare: Klas Groth Tfn 08-508 273 74 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för del av Orgelpipan 6 mm i stadsdelen

Läs mer