Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheten Sidensvansen 6 i stadsdelen Östermalm, Dp

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheten Sidensvansen 6 i stadsdelen Östermalm, Dp"

Transkript

1 STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSREDOGÖRELSE PLANAVDELNINGEN Tara Nezhadi SID 1 (8) Tfn Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheten Sidensvansen 6 i stadsdelen Östermalm, Dp Innehåll Sammanfattning... 1 Bakgrund... 2 Förslagets syfte och huvuddrag... 2 Hur samrådet bedrivits... 2 Inkomna synpunkter och stadsbyggnadskontorets ställningstagande... 2 Statliga och regionala myndigheter och förbund... 3 Kommunala nämnder, bolag och förvaltningar... 3 Övriga remissinstanser... 4 Sakägare enligt fastighetsförteckning... 4 Stadsbyggnadskontorets sammanvägda ställningstagande... 7 Föreslagna förändringar... 8 Sammanfattning Syftet med planen är att ge planstöd till den skolverksamhet som idag finns på fastigheten. Befintlig byggnad inrymmer Tyska Skolan vilken har tidsbegränsat bygglov som löpt ut Planförslaget sändes ut på samråd Under samrådet har 23 skrivelser inkommit. Flertalet remissinstanser tillstyrker planförslaget. Länsstyrelsen, Miljöförvaltningen och Östermalm stadsdelsnämnd har inget att erinra. Stockholms stadsmuseum har inga invändningar mot att planen bekräftar skolanvändning men anser att skyddsbestämmelse q1 bör skärpas till och skyddar byggnadens exteriör, befintlig mur samt interiören så som ursprunglig planlösning, ursprunglig fast inredning såsom snickerier, stucktak, öppna spisar, dekorativ målning och trapphus med räcken. Trafikkontoret framför att lättillgängliga cykelplatser bör kunna erbjudas skolans elever. Sex skrivelser har inkommit från boende/sakägare, alla från fastigheten Sidensvansen 5. De samtycker inte med planförslaget och klagar över skolverksamheten. Det vanligaste klagomålet rör sig om ljudnivån från lekande barn vid raster samt trafikstörningar vid lämning och hämtning av barn. Box 8314, Stockholm. Besöksadress Fleminggatan 4 Telefon Fax stadsbyggnadskontoret@stockholm.se

2 SID 2 (8) Med anledning av de synpunkter som framförts under samrådet kommer förslaget ändras enligt följande: För att tillgodose Stockholms stadsmuseums synpunkt ska bestämmelsen q1 i planhandlingarna kompletteras så att för q1 även gäller att muren och trappan inte får rivas. Exteriören får inte förvanskas. Eventuella ändringar av fönster och dörrar ska grundas på den ursprungliga utformningen. Byggnadens interiör liksom fast inredning såsom snickerier, stucktak, öppna spisar, dekorativ målning och trapphus med räcken ska bevaras i största möjliga mån. Angående klagomål från boende bedömer kontoret att buller från lekande barn på raster och trafiken inte kan medföra någon betydande olägenhet för grannarna. Skolan är liten och har få antal elever. Trafikkontoret har inte sett problem med trafiken och har inte invändningar mot förslaget. Miljöförvaltningen har varken synpunkt på störningar om lekande barn vid rasterna eller biltrafiken. Dessutom finns ett allmänt intresse att ha skolor i anslutning till bostadsbebyggelse och i Stockholms innerstad är det vanligt att skolor blandas med bostäder i samma kvarter. I kringliggande fastigheterna finns bostäder, kontor samt Engelbrektskyrkan. Skolan har sin verksamhet på dagtid och det finns inget buller kväll och natt varken från lekande barn eller angörande trafik. Aktuell fastighet har varit Östtysklands ambassad sedan 1960 och från 1994 har Tyska Skolan bedrivit sin verksamhet i den. Sammantaget anser kontoret att den befintliga skolverksamheten inte påverkar befintlig boendemiljö i sådan mån, att det inte bör kunna accepteras i centrala Stockholm. Bakgrund Förslagets syfte och huvuddrag Detaljplanen syftar till att ge planstöd till den skolverksamhet som idag finns på fastigheten. Hur samrådet bedrivits Plansamråd för aktuell detaljplan pågick under perioden Information om samrådet skickades ut enligt sändlista till remissinstanser och berörda sakägare enligt fastighetsförteckningen. Samrådsförslaget visades på stadsbyggnadskontorets hemsida, Inkomna synpunkter och stadsbyggnadskontorets ställningstagande Nedan redovisas en sammanfattning av de synpunkter som inkom under samrådet. Stadsbyggnadskontorets kommentarer och ställningstagande redovisas i kursiv stil efter varje ämne.

3 SID 3 (8) Statliga och regionala myndigheter och förbund Länsstyrelsen Länsstyrelsen lämnar förslaget utan åtgärd. Stockholms läns landsting Trafikförvaltning Trafikförvaltningen har inga synpunkter på förslaget. Storstockholms Brandförsvar Storstockholm Brandförsvar hade tidigare svarat vid behovsbedömningen och identifierat Valhallavägen som en farligt gods-led. Trafikverket Trafikverket har inga invändningar mot planen. Stadsbyggnadskontorets ställningstagande Planområdet ligger på ett avstånd om mer än 170 meter från Valhallavägen samt att det finns byggnader (kvarteret Sånglärkan), Balders hage och Östermalmsgatan emellan riskobjekt och planområdet. Kontoret bedömer inte Valhallavägen som riskobjekt till aktuellt planområde. Kommunala nämnder, bolag och förvaltningar Lantmäterimyndigheten Lantmäterimyndigheten har ingen erinran till upprättat planförslag. Stadsdelsnämnden Östermalm stadsdelsnämnd ställde sig bakom planförslaget. Miljö- och hälsoskyddsnämnden Miljö- och hälsoskyddsnämnden tillstyrker planförslaget. Trafikkontoret Trafikkontoret framför att lättillgänglig cykelparkering bör kunna erbjudas skolans elever. Det framgår ej om cykelparkering i källaren kan användas till detta ändamål. I övrigt har trafikkontoret ingen erinran. Exploateringskontoret Ingen skrivelse har inkommit. Stockholms stadsmuseum Stockholms stadsmuseum har inga invändningar mot att planen bekräftar skolanvändning och framför att det är positivt att möjligheter till bostadsanvändning kvarstår i planen. Vidare anser museet följande: I planen har en skyddsbestämmelse införts som skyddar byggnadens exteriörer mot förvanskning samt reglerar underhållet. Skyddsbestämmelser q1 bör skärpas till exteriörens utformning med material, portar och fönster etc. samt mur mot gatan skall bevaras. Det är här viktigt att skydda interiören; ursprunglig planlösning samt ursprunglig fast inredning såsom snickerier, stucktak, öppna spisar, dekorativ målning och trapphus med räcken skall bevaras.

4 SID 4 (8) Rådet till skydd för Stockholms skönhet Skönhetsrådet tillstyrker förslag till detaljplan. SISAB SISAB har inget att erinra Stadsbyggnadsnämndens råd för funktionshindersfrågor Rådet har inga synpunkter. Stadsbyggnadskontorets ställningstagande Befintliga cykelplatser är tillgängliga för både elever och personal. Det är väldigt unga elever och det är några få elever som använder cykel. Bestämmelsen q1 i planhandlingarna ska kompletteras så att för q1 även gäller att muren och trappan inte får rivas. Exteriören får inte förvanskas. Eventuella ändringar av fönster och dörrar ska grundas på den ursprungliga utformningen. Byggnadens interiör liksom fast inredning såsom snickerier, stucktak, öppna spisar, dekorativ målning och trapphus med räcken ska bevaras i största möjliga mån. Övriga remissinstanser Stockholm Vatten AB Stockholm vatten framför att vid eventuell ny fastighetsindelning erfordras upprättande av en gemensamhetsanläggning med gemensam anslutning till befintliga va-serviser i Bragegatan. Fortum Distribution AB Fortum Distribution AB har ingen erinran vad gäller distributionsanläggningar för el. AB Fortum Värme AB Fortum har ingen erinran mot planförslaget. TeliaSonera Skanova Access AB TeliaSonera Skanova Access AB har inget att erinra till detaljplaneförslaget. STOKAB Ingen skrivelse har inkommit. Hyresgästföreningen Ingen skrivelse har inkommit. Sakägare enligt fastighetsförteckning S K boende på Östermalmsgatan 18 som har sin balkong mot skolgården framför följande: Enligt uppgifter från Miljöförvaltningen (inspektion 2005) har lokalerna bedömts lämpliga för att bedriva barnomsorg och undervisning i. Enligt Mf uppfyller lokalerna de krav som ställs för aktuell verksamhet.

5 SID 5 (8) Bullernivån är tidvis outhärdlig och omöjliggör ett användande av balkongen under skoltid. Den enkla sanningen är att byggnaden inte lämpar sig för skolverksamhet. Den bullernivå som anges kring 55 dba är helt enkel inte korrekt. Jag vänder mig därför bestämt emot föreslagen detaljplan. C T boende på Engelbrekts Kyrkogata 7 anser följande: Beslutet att inhysa en skola i fd östtyska ambassadens lokal har inneburit stora förändringar i vår boendemiljö, främst när det gäller buller. Vår fastighet Engelbrekts Kyrkog 7 ligger mindre än 4 meter från inpassering och skolgård, det är mindre än 10 meter mellan fastigheterna, varje morgon (7:30) passerar ca 200 barn med föräldrar genom denna grind som alltså ligger mindre än 4 meter från våra lägenheter, ljudnivån är hög! Skolgårdens placering mellan huskropparna förstärker ljudet, det studsar mellan väggarna. Biltrafiken har ökat avsevärt, skolan står för 98 % av alla bilar. Engelbrekts Kyrkogata är en smal enkelriktad kullerstens gata med parkering på bägge sidor, det blir köer, bilar går på tomgång, det smälls i bildörrar och tutas. Ljudnivån när barnen har rast är så hög att vi som bara har rum mot skolgården inte kan vistas i lägenheterna, det är omöjligt att jobba hemifrån, om man är sjuk så går man hellre till jobbet, det funkar inte att vara hemma, för de som är pensionärer eller hemma med små barn är det ett stort problem. Om skolan ska kunna fortsätta att ha sin verksamhet här krävs vissa åtgärder så som bullerdämpande, t ex treglasfönster för oss som bara har rum mot Engelbrekts Kyrkogatan och skolgården. Så vitt jag vet har skolan inte haft kommunikation med oss boende och tar väldigt lite hänsyn, man glömmer t ex. att släcka på kvällarna och att stänga ringsignalen under lov och helgdagar mitt i veckan. G H boende på Östermalmsgatan 18 påpekar följande: Sorgligt nog så kan konstateras att Tyska skolan på ett mycket negativt sätt har påverkat och ändrat karaktär på intilliggande område. Detta på flera sätt, allt ifrån att det under vissa tider, i samband med lämning och hämtning av barn, ofta råder parkeringsproblem till att det frekvent uppstår mindre skador på parkerade fordon i form av småbucklor ifrån bildörrar till mindre parkeringsskador. Det odiskutabelt mest störande är dock den mycket störande ljudnivån vilken på rasterna är en direkt sanitär olägenhet. Den höga ljudnivån är relaterad till barnens skrik på rasterna och är av sådan karaktär att det under dessa de-facto inte är görligt att föra samtal per telefon med annan person. Något som självfallet påverkar min vardag då jag ofta sitter hemma och arbetar. Barnens totala avsaknad av förmåga att relatera och kommunicera på ett normalt sätt gör det omöjligt att ha fönster öppna, något som speciellt är mycket frustrerande under de varmare årstiderna. Ljudnivån ifråga, under rasterna, är av sådan karaktär att vore detta inom industrin så skulle skyddsombud omedelbart stänga verksamheten.

6 Som granne så kan jag inte annat än att begära och hoppas på att Stockholm Stad beslutar att inte förlänga det tillstånd Tyska Skolan tillfälligt erhållit. T G och M D boende på Östermalmsgatan 18 framför följande: Att såväl skolor som förskoleverksamhet måste finnas på ett bra sätt är självklart. Det borde också vara självklart att man då anpassar verksamheten till redan befintlig omgivning som boende och trafiksituation. SAMRÅDSREDOGÖRELSE SID 6 (8) Skolans redan pågående verksamhet innebär en hel del extra trafik på såväl Bragevägen som Engelbrekts Kyrkogata. Båda dessa gator är i sig själva såväl smala som fullparkerade. Eftersom väldigt många föräldrar verkar föredra att skjutsa sina barn till skolan påverkar det såväl miljön som framkomligheten för oss boende samt även boendes parkeringsmöjligheter då många föräldrar verkar lämna bilen i närområdet under dagen. Ljudnivån från skolans elever är mycket hög. Detta förvärras naturligtvis vid raster när eleverna är utomhus och leker. Det borde gå att använda olika bullerdämpande material på såväl mark som väggar för att få ned den höga ljudnivån. Ljudet i sig består framförallt av barnens höga röstvolym. Rösterna studsar i sin tur mot väggarna och sprider sig. Nivån är så pass hög att det kan vara störande även inomhus med stängda fönster. Då är det lätt att förstå hur det är om man vill vistas utomhus på den egna gården. Hoppas att detta tas i beaktande i den fortsatta verksamheten. P J boende på Östermalmsgatan 18 föreslår följande: Det vore bra om Tyska skolans skolgård kan öppnas upp och göras tillgänglig för barnen i området att leka på efter skoltid. Det saknas idag en plats för mindre barn att leka på i området. Idag blir de tillsagda av personalen att lämna skolgården. Andra skolgårdar, såsom Carlssons är öppen, för andra att leka på efter skoltid. Det skulle möjligen öka acceptansen för att skolan läggs i bostadsområdet, med de trafikstörningar etc. som det trots allt medför. P B, ägare till fastigheten Sidensvansen 5 har tagit emot klagomål från en majoritet av hyresgästerna och framför följande: Jag har från en majoritet av hyresgästerna i huset mottagit klagomål på olägenheter härrörande från skolan. Det vanligaste klagomålet rör den störande ljudnivån. Till exempel arbetar ett antal av hyresgästerna hemifrån och dessa menar att detta inte längre går att göra p g a den höga ljudnivån från skolans rastgård. Hyresgästerna har också anfört att bostadsfastighetens gård inte längre kan användas som en plats för rekreation under skolans rasttid. Ett annat klagomål rör den ökade trafiken. På morgonen har det räknats till mer än 150 bilar som kommer för att lämna av barn till skolan. Skolans störande inverkan på omgivningen begränsar sig inte bara till vardagarna. Kvarteret är byggt för boende. Husen ligger nära och gårdarna är små. Engelbrekts Kyrkogata är smal och kullerstensbelagd och ljud från bilar förstärks av att husen ligger så nära. Som ägare och hyresvärd till den närmast intilliggande fastigheten varken informerades eller tillfrågades jag om den förändrade verksamheten i den f d ambassaden. Jag har varit i kontakt med Miljöförvaltningen och begärt bullermätning utan resultat. Jag har varit i kontakt med skolan för att diskutera bullerbegränsade åtgärder men skolledningen har inte visat intresse eller förståelse. Jag har efterhört vilka möjligheter som finns för att minska

7 bullerpåverkan i fastighetens bostadslägenheter och förstått att detta kommer bli kostsamt. Jag anser att rådande skolverksamhet är en väsentlig olägenhet för Sidensvansen 5:s boende. Jag kan inte ge samtycke till fortsatt skolverksamhet utan att åtgärder görs för att begränsa det buller som följt av verksamheten. SAMRÅDSREDOGÖRELSE SID 7 (8) Stadsbyggnadskontorets ställningstagande Kontoret bedömer att buller från lekande barn på raster och trafiken inte kan medföra någon betydande olägenheter för grannarna. Skolan är liten och har få antal elever. Trafikkontoret har inte sett problem med trafiken och har inte fått invändningar mot förslaget. Miljöförvaltningen har varken synpunkt på störningar om lekande barn vid rasterna eller biltrafiken. Dessutom finns ett allmänt intresse att ha skolor i anslutning till bostadsbebyggelse och i Stockholms innerstad är det vanligt att skolor blandas med bostäder i samma kvarter. I kringliggande fastigheterna finns bostäder, kontor samt Engelbrektskyrkan. Skolan har sin verksamhet på dagtid och det finns inget buller på kväll och natt varken från lekande barn eller angörande trafik. Aktuell fastighet har varit Östtyskland ambassad sedan 1960 och från 1994 har Tyska Skolan bedrivit sin verksamhet i den. Angående synpunkt av P J om att skolgården öppnas och göras tillgänglig för barnen i området att leka på efter skoltid, anser kontoret att detta är en fråga till Tyska Skolan som bedriver verksamheten inte Stadsbyggnadskontoret. Sammantaget anser kontoret att den befintliga skolverksamheten inte påverkar befintlig boendemiljö i sådan mån, att det inte bör kunna accepteras i centrala Stockholm. Stadsbyggnadskontorets sammanvägda ställningstagande För att tillgodose Stockholms stadsmuseums synpunkt ska bestämmelsen q1 i planhandlingarna kompletteras så att för q1 gäller även att exteriörens utformning med material, portar och fönster samt befintlig mur mot gatan och grannfastigheter ska bevaras. Byggnadens interiör liksom ursprunglig planlösning, fast inredning såsom snickerier, stucktak, öppna spisar, dekorativ målning och trapphus med räcken ska bevaras. Angående klagomål från boende bedömer kontoret att buller från lekande barn på raster och trafiken inte kan medföra någon betydande olägenheter för grannarna. Skolan är liten och har få antal elever. Trafikkontoret har inte sett problem med trafiken och har inte fått invändningar mot förslaget. Miljöförvaltningen har varken synpunkt på störningar om lekande barn vid rasterna eller biltrafiken. Dessutom finns ett allmänt intresse att ha skolor i anslutning till bostadsbebyggelse och i Stockholms innerstad är det vanligt att skolor blandas med bostäder i samma kvarter. I kringliggande fastigheterna finns bostäder, kontor samt

8 SID 8 (8) Engelbrektskyrkan. Skolan har sin verksamhet på dagtid och det finns inget buller kväll och natt varken från lekande barn eller angörande trafik. Aktuell fastighet har varit Östtysklands ambassad sedan 1960 och från 1994 har Tyska Skolan bedrivits sin verksamhet i den. Sammantaget anser kontoret att den befintliga skolverksamheten inte påverkar befintlig boendemiljö i sådan mån, att det inte bör kunna accepteras i centrala Stockholm. Föreslagna förändringar Med anledning av de synpunkter som framförts under samrådet kommer förslaget ändras enligt följande: För att tillgodose Stockholms stadsmuseums synpunkt ska bestämmelsen q1 i planhandlingarna kompletteras så att för q1 gäller även att muren och trappan inte får rivas. Exteriören får inte förvanskas. Eventuella ändringar av fönster och dörrar ska grundas på den ursprungliga utformningen. Byggnadens interiör liksom fast inredning såsom snickerier, stucktak, öppna spisar, dekorativ målning och trapphus med räcken ska bevaras i största möjliga mån. Nina Åman Planchef Tara Nezhadi Planhandläggare

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen Norrtull i Stockholm, Dp

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen Norrtull i Stockholm, Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSREDOGÖRELSE PLANAVDELNINGEN MARIA BORUP SID 1 (5) TFN 010 452 21 21 2014-06-30 Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Blåklinten 14 i stadsdelen Vasastaden, Dp

Samrådsredogörelse Detaljplan för Blåklinten 14 i stadsdelen Vasastaden, Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSREDOGÖRELSE PLANAVDELNINGEN Oskar Bergström SID 1 (5) Tfn 08-50827130 2012-01-16 Samrådsredogörelse Detaljplan för Blåklinten 14 i stadsdelen Vasastaden, Dp 2011-07464 Innehåll

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Ugglemossen 40 m.m. i stadsdelen Mälarhöjden, Dp Innehåll

Samrådsredogörelse Detaljplan för Ugglemossen 40 m.m. i stadsdelen Mälarhöjden, Dp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Samrådsredogörelse Plan, ledningen Tony Andersson Sida 1 (6) Tfn 08-508 27 318 2016-04-25 Samrådsredogörelse Detaljplan för Ugglemossen 40 m.m. i stadsdelen Mälarhöjden, Dp 2013-19235

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Sidensvansen 6 i stadsdelen Östermalm

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Sidensvansen 6 i stadsdelen Östermalm STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (10) 2014-02-12 Handläggare: Tara Nezhadi Tfn 08-508 27 251 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Sidensvansen

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheten Tönsberg 4 m m i stadsdelen Husby, SDp Innehåll

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheten Tönsberg 4 m m i stadsdelen Husby, SDp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Torbjörn Johansson Sida 1 (5) Tfn 08-508 27 352 2015-05-26 Detaljplan för fastigheten Tönsberg 4 m m i stadsdelen Husby, SDp 2013-19078 Innehåll Stadsbyggnadskontoret

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Kometen 3 i stadsdelen Vasastaden (bekräfta befintlig användning)

Antagande av förslag till detaljplan för Kometen 3 i stadsdelen Vasastaden (bekräfta befintlig användning) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2014-02-06 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Kometen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen Vasastaden

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen Vasastaden STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-10-28 Handläggare: Tara Nezhadi Tfn 08-508 272 51 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen

Läs mer

Detaljplan för Fenix 1 och del av Norrmalm 6:1 i stadsdelen Norrmalm i Stockholm Dp

Detaljplan för Fenix 1 och del av Norrmalm 6:1 i stadsdelen Norrmalm i Stockholm Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Suzanna Tsygankova SID 1 (7) Tfn 08-508 27 568 2014-01-10 Samrådsredogörelse Detaljplan för Fenix 1 och del av Norrmalm 6:1 i stadsdelen Norrmalm i Stockholm Dp 2013-00776

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede (48 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede (48 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2013-09-23 Handläggare: Emma Byström Tfn 08-508 26 657 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede

Läs mer

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Ankaret 28 i stadsdelen Kungsholmen i Stockholm Dp Innehåll

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Ankaret 28 i stadsdelen Kungsholmen i Stockholm Dp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Planavdelningen Andrew Blank Sida 1 (10) Telefon +46 (0)8-508 27 226 2017-09-22 Granskningsutlåtande Detaljplan för Ankaret 28 i stadsdelen Kungsholmen i Stockholm

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Förarsätet 8 i stadsdelen Örby (0 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Förarsätet 8 i stadsdelen Örby (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2014-11-11 stadsplanerare Tara Nezhadi Telefon 08-508 27 251 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Pilträdet 12 i stadsdelen Kungsholmen, Dp Innehåll

Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Pilträdet 12 i stadsdelen Kungsholmen, Dp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Samrådsredogörelse Planavdelningen Suzanna Tsygankova Sida 1 (8) Tfn 08-508 27 568 2015-06-15 Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Pilträdet 12 i stadsdelen Kungsholmen, Dp 2013-07728

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Hönsfodret 1 i stadsdelen Södermalm

Antagande av förslag till detaljplan för Hönsfodret 1 i stadsdelen Södermalm Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (5) 2017-05-30 Handläggare Sophia Norrman Winter Telefon 08-50827264 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Hönsfodret

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Telefonfabriken 1 m.fl. i stadsdelen Midsommarkransen, Dp

Samrådsredogörelse Detaljplan för Telefonfabriken 1 m.fl. i stadsdelen Midsommarkransen, Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSREDOGÖRELSE PLANAVDELNINGEN Torbjörn Johansson SID 1 (6) Tfn 08-508 27 352 2013-08-21 Samrådsredogörelse Detaljplan för Telefonfabriken 1 m.fl. i stadsdelen Midsommarkransen,

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Sjökalven 17 i stadsdelen Östermalm, Dp Innehåll. Stadsbyggnadskontoret

Samrådsredogörelse Detaljplan för Sjökalven 17 i stadsdelen Östermalm, Dp Innehåll. Stadsbyggnadskontoret Stadsbyggnadskontoret Samrådsredogörelse Planavdelningen Maria Borup Sida 1 (7) Tfn 08-508 27 353 2016-02-12 Samrådsredogörelse Detaljplan för Sjökalven 17 i stadsdelen Östermalm, Dp 2014-04024 Innehåll

Läs mer

Antagande av förslag till tillägg till stadsplan Pl 5293 samt detaljplan TDp för fastigheten Geten 25 i stadsdelen Vasastaden

Antagande av förslag till tillägg till stadsplan Pl 5293 samt detaljplan TDp för fastigheten Geten 25 i stadsdelen Vasastaden Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2014-03-21 Handläggare Tara Nezhadi Telefon 08-508 27 251 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till tillägg till stadsplan Pl

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen Norrmalm, Dp (23 studentbostäder)

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen Norrmalm, Dp (23 studentbostäder) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2015-09-14 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till tillägg till detaljplan Dp 88154A för del av fastigheten Kattrumpstullen 1 i stadsdelen Norra Djurgården

Antagande av förslag till tillägg till detaljplan Dp 88154A för del av fastigheten Kattrumpstullen 1 i stadsdelen Norra Djurgården Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (9) 2014-03-21 Handläggare Tara Nezhadi Telefon 08-508 27 251 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till tillägg till detaljplan Dp

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Förrådsbacken 1 i stadsdelen Östermalm (påbyggnad kontor)

Antagande av förslag till detaljplan för Förrådsbacken 1 i stadsdelen Östermalm (påbyggnad kontor) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-06-03 Handläggare: Emma Byström Tfn 08-508 266 57 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Förrådsbacken 1 i stadsdelen Östermalm

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Skålen 24 i stadsdelen Vasastaden, Dp Innehåll

Samrådsredogörelse Detaljplan för Skålen 24 i stadsdelen Vasastaden, Dp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Samrådsredogörelse Planavdelningen Dnr 2012-19764 Mattias Olsson Sida 1 (7) Tfn 08-508 27 261 2015-04-20 Samrådsredogörelse Detaljplan för Skålen 24 i stadsdelen Vasastaden, Dp 2012-19764

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2017-11-20 Handläggare Anna Lina Axelsson Telefon 08-508 27 430 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Pahl

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ängsskäran 20 i stadsdelen Solhem

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ängsskäran 20 i stadsdelen Solhem STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-07-02 Handläggare: Tara Nezhadi Tfn 08-508 27 251 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ängsskäran

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Pälskappan 4 i stadsdelen Fruängen, Dp Innehåll

Samrådsredogörelse Detaljplan för Pälskappan 4 i stadsdelen Fruängen, Dp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Samrådsredogörelse Planavdelningen Annika Lindgren Sida 1 (8) Tfn 08-508 273 51 2016-08-19 Samrådsredogörelse Detaljplan för Pälskappan 4 i stadsdelen Fruängen, Dp 2014-07651 Innehåll

Läs mer

Inbjudan till samråd om program för del av fastigheten Åkermyntan 9 och fastigheten Kärrliljan 4 i stadsdelen Hässelby Villastad, SDp

Inbjudan till samråd om program för del av fastigheten Åkermyntan 9 och fastigheten Kärrliljan 4 i stadsdelen Hässelby Villastad, SDp Stadsbyggnadskontoret Dnr 2012-14378 Planavdelningen 2015-03-04 Maria Pettersson Sida 1 (6) Telefon 08-508 26 662 Programsamråd Enligt sändlista Inbjudan till samråd om program för del av fastigheten Åkermyntan

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning av Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola)

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning av Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2012-10-02 Handläggare: Emma Castberg Tfn +46 50827137 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för del av Sjöbotten 1 i stadsdelen Älvsjö (380 studentlägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för del av Sjöbotten 1 i stadsdelen Älvsjö (380 studentlägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2014-03-06 Handläggare: Tony Andersson Tfn 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för del av Sjöbotten

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-08-28 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08 508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter) Förslag

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2016-11-05 Handläggare Karin Norlander Telefon 08-508 27 410 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för del av fastigheten Sjöbotten 1 i stadsdelen Älvsjö i Stockholm Dp

Granskningsutlåtande Detaljplan för del av fastigheten Sjöbotten 1 i stadsdelen Älvsjö i Stockholm Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Tony Andersson SID 1 (5) Tfn 08-508 27 318 2014-02-24 Granskningsutlåtande Detaljplan för del av fastigheten Sjöbotten 1 i stadsdelen Älvsjö i Stockholm Dp 2012-10003

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola)

Antagande av förslag till detaljplan för Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-01-11 Handläggare: Emma Castberg Tfn 08 50827137 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Grågåsen 26 m.fl.

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Flygeleven 2 i stadsdelen Skarpnäcks Gård (0 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Flygeleven 2 i stadsdelen Skarpnäcks Gård (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (9) 2015-08-17 Handläggare Hedda Nilsson Orviste Telefon 08-508 27 133 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Flygeleven 2 i stadsdelen

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Skutkrossen 17 i stadsdelen Vinsta, (tillfälligt planstöd för befintlig skola), S-ÄDp

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Skutkrossen 17 i stadsdelen Vinsta, (tillfälligt planstöd för befintlig skola), S-ÄDp Stadsbyggnadskontoret Samrådsredogörelse Planavdelningen Tony Andersson Sida 1 (8) Telefon 08-508 27 318 2018-04-20 Samrådsredogörelse Detaljplan för Skutkrossen 17 i stadsdelen Vinsta, (tillfälligt planstöd

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen Gubbängen Dp,

Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen Gubbängen Dp, STADSBYGGNADSKONTORET GRANSKNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Martin Larsheim SID 1 (5) Tfn 08-508 27 284 2013-11-05 Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Diktsamlingen 1 i stadsdelen Abrahamsberg (ca 25 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Diktsamlingen 1 i stadsdelen Abrahamsberg (ca 25 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-11-21 Handläggare: Niklas Zetterberg Tfn 08-508 273 38 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för område vid

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Kometen 3 i Vasastaden

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Kometen 3 i Vasastaden STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2013-03-26 Handläggare: Torbjörn Johansson Telefon: 08 508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm i Stockholm Dp

Granskningsutlåtande Detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm i Stockholm Dp Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Plan Bromma, Kungsholmen Karin Norlander Sida 1 (6) Telefon 08-508 27 410 2016-10-25 Granskningsutlåtande Detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm i Stockholm

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Förarsätet 8 i stadsdelen Örby, Dp

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Förarsätet 8 i stadsdelen Örby, Dp STADSBYGGNADSKONTORET 2014-10-20 PLANAVDELNINGEN TARA NEZHADI Tfn 08-508 27 251 1(8) Laga kraft: 2015-06-17 Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Förarsätet 8 i stadsdelen Örby, Dp 2013-10279-54 Orienteringskarta

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Kattrumpstullen 1 i stadsdelen Norra Djurgården (skoländamål)

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Kattrumpstullen 1 i stadsdelen Norra Djurgården (skoländamål) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (8) 2013-07-23 Handläggare: Tara Nezhadi Tfn 08-508 27 251 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Kattrumpstullen 1

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Dellen 4 i stadsdelen Årsta (80 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Dellen 4 i stadsdelen Årsta (80 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2012-05-24 Handläggare: Inge Almqvist Tfn 08-50827382 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Dellen 4 i stadsdelen Årsta (80

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för Obelisken 25 i stadsdelen Södermalm i Stockholm Dp

Granskningsutlåtande Detaljplan för Obelisken 25 i stadsdelen Södermalm i Stockholm Dp STADSBYGGNADSKONTORET GRANSKNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Oskar Bergström SID 1 (6) Tfn 08-508 27 130 2014-07-01 Granskningsutlåtande Detaljplan för Obelisken 25 i stadsdelen Södermalm i Stockholm Dp

Läs mer

Planbeskrivning Tillägg till stadsplan Pl 5293 samt detaljplan TDp för fastigheten Geten 25 i stadsdelen Vasastaden, TDp

Planbeskrivning Tillägg till stadsplan Pl 5293 samt detaljplan TDp för fastigheten Geten 25 i stadsdelen Vasastaden, TDp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Tara Nezhadi 2014-02-21 Tfn 08-508 27 251 1(10) Laga kraft: 2014-05-31 Planbeskrivning Tillägg till stadsplan Pl 5293 samt detaljplan TDp 2002-11171-54 för fastigheten

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Sjövik 5 i stadsdelen Liljeholmen (440 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Sjövik 5 i stadsdelen Liljeholmen (440 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (8) 2013-11-18 Handläggare: Josefin Westerlund Tfn 08-508 27 452 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Sjövik 5

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Väderkvarnen 20 i stadsdelen Norrmalm

Antagande av förslag till detaljplan för Väderkvarnen 20 i stadsdelen Norrmalm Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-04-20 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Väderkvarnen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Ramsökaren 2 i stadsdelen Bandhagen (10 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Ramsökaren 2 i stadsdelen Bandhagen (10 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2011-06-16 Handläggare: Emma Byström Tfn 08-50826657 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Ramsökaren 2 i stadsdelen

Läs mer

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden antar förslaget till ändring av detaljplan. Anette Scheibe Lorentzi

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden antar förslaget till ändring av detaljplan. Anette Scheibe Lorentzi Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2016-06-22 Handläggare Suzanna Tsygankova Telefon 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till ändring av detaljplan för fastigheten

Läs mer

Granskningsutlåtande, granskning nummer två Detaljplan för fastigheten Förgyllda Bägaren 2 m fl. i stadsdelen Hägersten i Stockholm Dp

Granskningsutlåtande, granskning nummer två Detaljplan för fastigheten Förgyllda Bägaren 2 m fl. i stadsdelen Hägersten i Stockholm Dp Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Planavdelningen Tara Nezhadi Sida 1 (7) Telefon 08-508 27 251 2017-12-11 Granskningsutlåtande, granskning nummer två Detaljplan för fastigheten Förgyllda Bägaren

Läs mer

Detaljplan för bostäder vid Theres Svenssons gata inom stadsdelen Lundbyvassen i Göteborg

Detaljplan för bostäder vid Theres Svenssons gata inom stadsdelen Lundbyvassen i Göteborg Granskningsutlåtande Datum: 2016-12-20 Diarienummer: 434/13 Aktbeteckning: 2-5364 Christer Persson Telefon: 031-368 18 56 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för bostäder vid Theres Svenssons

Läs mer

Antagande av detaljplan för fastigheten Fenix 1 och del av Norrmalm 6:1 i stadsdelen Norrmalm (bekräfta befintlig byggnad & tillbyggnad för hiss)

Antagande av detaljplan för fastigheten Fenix 1 och del av Norrmalm 6:1 i stadsdelen Norrmalm (bekräfta befintlig byggnad & tillbyggnad för hiss) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2014-01-30 Handläggare: Suzanna Tsygankova Tfn 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av detaljplan för fastigheten Fenix 1 och

Läs mer

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse. Distrikt Söder, Plangruppen

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse. Distrikt Söder, Plangruppen Samrådsredogörelse Utställning Datum: 2009-04-22 Diarienummer: 0329/07 Distrikt Söder, Plangruppen Agneta Runevad Telefon: 031-368 15 80 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Föreningslokal

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Norra Djurgården 1:40 (personalbyggnad vid bussterminalen på Valhallavägen) i stadsdelen Östermalm

Startpromemoria för planläggning av del av Norra Djurgården 1:40 (personalbyggnad vid bussterminalen på Valhallavägen) i stadsdelen Östermalm Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2014-10-24 Handläggare Hilda Petersson Telefon 08-508 272 68 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Norra

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Borrsvängen 11 i stadsdelen Gubbängen

Startpromemoria för planläggning av Borrsvängen 11 i stadsdelen Gubbängen STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-11-21 Handläggare: Rebecca Kihlman Tfn: 08-508 27 519 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Borrsvängen 11 i stadsdelen Gubbängen

Läs mer

Del av Brunnsäng 1:1 (Bovieran)

Del av Brunnsäng 1:1 (Bovieran) Samhällsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Dnr 2015-00397-214 Detaljplan för Del av Brunnsäng 1:1 (Bovieran) inom Brunnsäng i Södertälje Upprättad 2017-05-15 Beslut Stadsbyggnadsnämnden beslöt 2015-03-24

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Kadetten 29 (12 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Kadetten 29 (12 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN -54 SID 1 (7) 2014-05-19 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Kadetten 29 (12 lägenheter)

Läs mer

Inbjudan till samråd för Program för Stora Sköndal

Inbjudan till samråd för Program för Stora Sköndal Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Veronika Borg Tfn 08-50827264 2017-09-19 Inbjudan till samråd för Program för Stora Sköndal Stadsbyggnadskontoret Fleminggatan 4 Box 8314 104 20 Stockholm Telefon

Läs mer

Bilagor: Plankarta utställning Planbeskrivning utställning, Samrådsredogörelse ( ) Granskningsutlåtande ( )

Bilagor: Plankarta utställning Planbeskrivning utställning, Samrådsredogörelse ( ) Granskningsutlåtande ( ) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2015-10-30 Handläggare Till Arne Fredlund Stadsbyggnadsnämnden Telefon 08-508 28 230 Antagande av förslag till detaljplan för del av Lillsjönäs 4 mm i stadsdelen

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning av förslag till detaljplan för Moské vid kv Harholmen i stadsdelen Skärholmen

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning av förslag till detaljplan för Moské vid kv Harholmen i stadsdelen Skärholmen STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2011-09-26 Handläggare: Inge Almqvist Tfn 08-50827382 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon Anette Scheibe Lorentzi

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon Anette Scheibe Lorentzi Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-01-26 Handläggare Hilda Petersson Telefon 08-508 27 268 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten Lidarände 1 i stadsdelen Kista (bekräfta befintlig tillbyggnad)

Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten Lidarände 1 i stadsdelen Kista (bekräfta befintlig tillbyggnad) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2014-01-08 Handläggare: Suzanna Tsygankova Tfn 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon Förslag till beslut

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon Förslag till beslut Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (10) 2015-08-21 Handläggare Maria Pettersson Telefon 08-508 26 662 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av programsamråd och ställningstagande

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun.

SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun. Samhällsbyggnadsförvaltningen Februari 2013 Hanna Fürstenberg Danielson, planarkitekt Dnr: 2012 KSM 0519 SAMRÅDSREDOGÖRELSE tillhörande detaljplan för fastigheten Odlingslotten 2, Tyresö kommun. Tyresö

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för del av fastigheten Södermalm 3:1 i stadsdelen Södermalm, Dp Innehåll

Samrådsredogörelse Detaljplan för del av fastigheten Södermalm 3:1 i stadsdelen Södermalm, Dp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Samrådsredogörelse Planavdelningen Torbjörn Johansson Sida 1 (10) Tfn 08-508 27 352 2015-09-08 Samrådsredogörelse Detaljplan för del av fastigheten Södermalm 3:1 i stadsdelen Södermalm,

Läs mer

Antagande av upphävande av del av Älvsjö 1:1 i Rågsveds friområde, för möjliggörande av naturreservat

Antagande av upphävande av del av Älvsjö 1:1 i Rågsveds friområde, för möjliggörande av naturreservat Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2018-05-21 Handläggare Helena Wessberg Telefon 08-508 27 331 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av upphävande av del av Älvsjö 1:1 i Rågsveds friområde,

Läs mer

Antagande av förslag till ändring av detaljplan för del av Norra Djurgården 1:40 invid kv. Roslagsbanan i stadsdelen Norra Djurgården, ÄDp

Antagande av förslag till ändring av detaljplan för del av Norra Djurgården 1:40 invid kv. Roslagsbanan i stadsdelen Norra Djurgården, ÄDp Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2018-10-08 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till ändring av detaljplan för del av Norra Djurgården

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Lingonriset 6 i stadsdelen Solhem, Dp

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Lingonriset 6 i stadsdelen Solhem, Dp STADSBYGGNADSKONTORET BETÄNKETIDSHANDLING PLANAVDELNINGEN Tara Nezhadi 2013-12-12 Tfn 08-508 27 251 1(7) Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Lingonriset 6 i stadsdelen Solhem, Dp 2013-11655-54 Orienteringskarta

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i stadsdelen Traneberg

Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i stadsdelen Traneberg Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2016-08-22 Handläggare Thomas Jansson Tfn 08-508 274 14 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna Kämpinge 1 och Neglinge 1 i stadsdelen Tensta

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna Kämpinge 1 och Neglinge 1 i stadsdelen Tensta Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2014-05-19 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Kista Gårdsväg (del av Akalla 4:1 m fl) i stadsdelen Kista (170 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Kista Gårdsväg (del av Akalla 4:1 m fl) i stadsdelen Kista (170 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Stadsbyggnadskontoret Sida 1 (8) 2015-01-09 Handläggare Renoir Danyar Telefon 08-508 26 659 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för område

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för område vid fastigheten Tjockö 1 i stadsdelen Larsboda

Antagande av förslag till detaljplan för område vid fastigheten Tjockö 1 i stadsdelen Larsboda STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2010-03-03 NORMALT PLANFÖRFARANDE Handläggare: Peter Jacobsson Tfn 08-508 269 06 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för område

Läs mer

Detaljplan för samlingslokal med mera på fastigheten Tolered 152:3 inom stadsdelen Tolered i Göteborg, enkelt planförfarande

Detaljplan för samlingslokal med mera på fastigheten Tolered 152:3 inom stadsdelen Tolered i Göteborg, enkelt planförfarande Datum: 2010-10-07 Diarienummer: 0936/09 (FIIa 5098) Joanna Hagstedt Telefon: 031-368 17 06 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för samlingslokal med mera på fastigheten Tolered 152:3 inom

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Gunnebo 15 i stadsdelen Solhem (0 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Gunnebo 15 i stadsdelen Solhem (0 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-10-22 Handläggare: Tony Andersson Tfn 08-508 273 18 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Gunnebo 15 i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Älgen 5 i stadsdelen Östermalm (18 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Älgen 5 i stadsdelen Östermalm (18 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-04-04 Handläggare Catarina Holdar Telefon 08-508 274 44 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Älgen 5 i stadsdelen

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning av förslag till detaljplan för Kv Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter)

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning av förslag till detaljplan för Kv Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelning Sida 1 (7) 2016-05-04 Handläggare Maria Sahlstrand Telefon 08-508 27 482 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Åldermannen i stadsdelen Mälarhöjden (14 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Åldermannen i stadsdelen Mälarhöjden (14 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (8) 2013-02-13 Handläggare: Elin Lundbäck Tfn +46 08-508 27 131 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Åldermannen

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheten Brånberget 1 i stadsdelen Ulvsunda, Dp

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheten Brånberget 1 i stadsdelen Ulvsunda, Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Oskar Bergström SID 1 (8) Tfn 08-508 27 130 2013-04-25 Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheten Brånberget 1 i stadsdelen Ulvsunda, Dp 2012-02602 Innehåll Samrådsredogörelse

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Församlingshuset 5 i stadsdelen Mariehäll.

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Församlingshuset 5 i stadsdelen Mariehäll. STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (8) 2013-11-21 P L A N AV D E L N I N G E N Handläggare: Carla Hedberg Tfn 08-508 27 239 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten

Läs mer

Granskningsutlåtande och samrådsredogörelse Ändring av detaljplan för fastigheten Östermalm 1:61m.fl. i stadsdelen Östermalm, Dp

Granskningsutlåtande och samrådsredogörelse Ändring av detaljplan för fastigheten Östermalm 1:61m.fl. i stadsdelen Östermalm, Dp Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Planavdelningen Thomas Jansson Tfn 0046 761 227 414 Sida 1 (9) 2017-01-30 Granskningsutlåtande Ändring av detaljplan för fastigheten Östermalm 1:61m.fl. i stadsdelen

Läs mer

Godkännande av förslag till detaljplan för Vasastaden 1:16 i stadsdelen Vasastaden (0 lägenheter)

Godkännande av förslag till detaljplan för Vasastaden 1:16 i stadsdelen Vasastaden (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2015-11-05 Handläggare Carl-Henrik Barnekow Telefon 08-508 27 579 Till Stadsbyggnadsnämnden Godkännande av förslag till detaljplan för

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Obelisken 25 i stadsdelen Södermalm, Dp

Samrådsredogörelse Detaljplan för Obelisken 25 i stadsdelen Södermalm, Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Oskar Bergström SID 1 (9) Tfn 08-508 27 130 2014-04-22 Samrådsredogörelse Detaljplan för Obelisken 25 i stadsdelen Södermalm, Dp 2011-16754 Innehåll Sammanfattning...

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Strandviolen 6 m.fl. i stadsdelen Hässelby Villastad (gruppboende)

Antagande av förslag till detaljplan för Strandviolen 6 m.fl. i stadsdelen Hässelby Villastad (gruppboende) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-01-14 Handläggare: Oskar Bergström Tfn 08-508 27 130 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Strandviolen

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för kv Duvan 13 Samrådsredogörelse 1

GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för kv Duvan 13 Samrådsredogörelse 1 Detaljplan för kv Duvan 13 Samrådsredogörelse 1 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Inledning Detaljplanen för kv Duvan 13 upprättas med standardförfarande, vilket innebär att samrådet kommer att följas av ett granskningsförfarande

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Ånimmen 2 mm i stadsdelen Årsta (förskola)

Antagande av förslag till detaljplan för Ånimmen 2 mm i stadsdelen Årsta (förskola) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-05-23 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Ånimmen 2 mm i stadsdelen

Läs mer

Samrådsredogörelse. Innehåll

Samrådsredogörelse. Innehåll Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Renoir Danyar Sida 1 (11) Tfn 08-508 26 659 2018-03-13 Ny detaljplan med fastighetsindelningsbestämmelser för del av fastigheten Gubbängen 1:1 vid kv Tippen i stadsdelen

Läs mer

Datum Dnr 2014/320

Datum Dnr 2014/320 1(6) Detaljplan för TALLEN 1 Sölvesborg, Sölvesborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Ärendet handläggs med enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap 6. Tillfälle att ta del

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för kv Lokstallet 6 samt del av Lokstallet 7 i stadsdelen Vasastaden, Dp

Samrådsredogörelse Detaljplan för kv Lokstallet 6 samt del av Lokstallet 7 i stadsdelen Vasastaden, Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSREDOGÖRELSE PLANAVDELNINGEN Maria Sahlstrand SID 1 (10) Tfn 08-508 27 482 2013-05-17 Reviderad 2013-08-20 Samrådsredogörelse Detaljplan för kv Lokstallet 6 samt del av Lokstallet

Läs mer

INKOMNA YTTRANDEN Skriftliga yttranden har under samrådstiden inkommit enligt nedan. Yttrande utan erinran

INKOMNA YTTRANDEN Skriftliga yttranden har under samrådstiden inkommit enligt nedan. Yttrande utan erinran Detaljplan för Centralskolan omfattande del av fastigheten Märsta 1:223, i Märsta, Sigtuna kommun, Stockholms län Samrådshandling SAMRÅDSREDOGÖRELSE Detaljplanen har varit utsänd för samråd från den 25

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Platåskon 1 i stadsdelen Långbro, Dp

Samrådsredogörelse Detaljplan för Platåskon 1 i stadsdelen Långbro, Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Christian Bleckman SID 1 (7) Tfn +46 08-508 27 300 2014-05-09 Samrådsredogörelse Detaljplan för Platåskon 1 i stadsdelen Långbro, Dp 2012-18504 Sammanfattning Planen

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för Filmen 1 i stadsdelen Bandhagen i Stockholm Dp

Granskningsutlåtande Detaljplan för Filmen 1 i stadsdelen Bandhagen i Stockholm Dp Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Plan, ledningen Abdallah Azam Sida 1 (6) Telefon 08-508 275 84 2016-08-09 Granskningsutlåtande Detaljplan för Filmen 1 i stadsdelen Bandhagen i Stockholm Dp 2014-20638

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheterna Torget 24 och 25 i stadsdelen Bromsten (fritids, förskola)

Startpromemoria för planläggning av fastigheterna Torget 24 och 25 i stadsdelen Bromsten (fritids, förskola) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2012-10-04 Handläggare: Tara Nezhadi Tfn 08-508 272 51 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheterna Torget

Läs mer

Antagande av förslag till tillägg till detaljplan för fastigheten Bootes 12 i stadsdelen Gamla Stan

Antagande av förslag till tillägg till detaljplan för fastigheten Bootes 12 i stadsdelen Gamla Stan STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (8) 2012-08-30 Daniel Linder Tfn 08-508 272 56 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till tillägg till detaljplan för fastigheten Bootes

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Smedslätten 1:1 i stadsdelen Äppelviken vid Korsvägen 15.

Startpromemoria för planläggning av del av Smedslätten 1:1 i stadsdelen Äppelviken vid Korsvägen 15. STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-11-21 Handläggare: Carla Hedberg Tfn 08-508 27 239 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Smedslätten 1:1 i stadsdelen

Läs mer

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Humlegården 49 i stadsdelen Östermalm i Stockholm Dp Innehåll

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Humlegården 49 i stadsdelen Östermalm i Stockholm Dp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Planavdelningen Martina Norrman Sida 1 (8) Telefon 08-508 275 82 2017-06-19 Granskningsutlåtande Detaljplan för Humlegården 49 i stadsdelen Östermalm i Stockholm

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför fortsatt planarbete för Basaren 1 i stadsdelen Kungsholmen (50 lägenheter)

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför fortsatt planarbete för Basaren 1 i stadsdelen Kungsholmen (50 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2010-06-29 Handläggare: Linda Palo Tfn 08-508 275 26 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför fortsatt

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon Anette Scheibe Lorentzi Martin Schröder

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon Anette Scheibe Lorentzi Martin Schröder Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (9) 2015-08-14 Handläggare Tara Nezhadi Telefon 08-508 27 251 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning av

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Snöklockan 5 i stadsdelen Vasastaden (bekräfta befintlig bebyggelse)

Antagande av förslag till detaljplan för Snöklockan 5 i stadsdelen Vasastaden (bekräfta befintlig bebyggelse) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (10) 2014-07-01 Handläggare Maria Borup Telefon 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Snöklockan

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Ynglingen 10 i stadsdelen Östermalm, Dp Innehåll

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Ynglingen 10 i stadsdelen Östermalm, Dp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Samrådsredogörelse Planavdelningen Mattias Olsson Sida 1 (9) Tfn 08-508 27 261 2015-01-13 Samrådsredogörelse Detaljplan för Ynglingen 10 i stadsdelen Östermalm, Dp 2012-17433 Innehåll

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Ivalo 1 m.m. i stadsdelen Akalla (överföring av mark)

Antagande av förslag till detaljplan för Ivalo 1 m.m. i stadsdelen Akalla (överföring av mark) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2011-09-26 Handläggare: Johan Filipsson Tfn 08-50827252 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Ivalo 1 m.m.

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Bagarmossen vid Stångåvägen (förskola)

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Bagarmossen vid Stångåvägen (förskola) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-04-18 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-50827352 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten

Läs mer

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning

Granskningsutlåtande. Handläggning. Sammanfattning Granskningsutlåtande Datum: 2017-03-21 Diarienummer: 0687/09 Aktbeteckning: 2-5393 Telefon: 031-368 18 04 E-post: stefan.rosen@sbk.goteborg.se Detaljplan för Bostäder i Kv Fulufjället inom stadsdelen Bagaregården

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Väderkvarnen 20 i stadsdelen Norrmalm vid Malmskillnadsgatan

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Väderkvarnen 20 i stadsdelen Norrmalm vid Malmskillnadsgatan STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-09-23 Handläggare: Carla Hedberg Tfn 08-508 27 239 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Lingonriset 6 i stadsdelen Solhem, S-Dp

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Lingonriset 6 i stadsdelen Solhem, S-Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Tara Nezhadi 2013-09-26 Tfn 08-508 27 251 1(7) Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Lingonriset 6 i stadsdelen Solhem, S-Dp 2013-11655-54 Orienteringskarta med

Läs mer