Utställningsutlåtande/Granskningsutlåtande Detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede i Stockholm Dp

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Utställningsutlåtande/Granskningsutlåtande Detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede i Stockholm Dp"

Transkript

1 STADSBYGGNADSKONTORET UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE/GRANSKNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Emma Byström SID 1 (5) Tfn Utställningsutlåtande/Granskningsutlåtande Detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede i Stockholm Dp Innehåll Utställningsutlåtande/Granskningsutlåtande Detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede i Stockholm Dp Sammanfattning... 1 Bakgrund... 2 Förslagets syfte och huvuddrag... 2 Utställning/granskning... 2 Synpunkter inkomna under utställning... 2 Remissinstanser... 2 Sakägare enligt fastighetsförteckningen... 3 Övriga... 3 Synpunkter inkomna under samråd och utställning som ej tillgodosetts... 4 Stadsbyggnadskontorets ställningstagande... 4 Sammanfattning Planen syftar till att möjliggöra bebyggelse av ca 50 nya lägenheter längs med Åstorpsringen i stadsdelen Gamla Enskede. Planförslaget ställdes ut Under utställningen har 8 yttranden inkommit. Flertalet remissinstanser tillstyrker planförslaget men framför synpunkter i sak, framför allt vad gäller gator och trafik, tillgänglighet och avfallshantering. De flesta sakägare och övriga boende som framfört synpunkter önskar att färgvalet specificeras samt att träd och natur bevaras intakta. Kontoret bedömer att några mindre justeringar bör göras innan planen antas. Inkomna synpunkter föranleder följande förändringar av planförslaget: Plankartan har utökats med bestämmelsen - Enstaka tekniska anordningar/teknikutrymmen i mindre omfattning får anordnas ovan tak, dock ej över högsta totalhöjd - Terrasser, stödmurar, trappor och cykelställ med tak får anordnas på mark som inte får bebyggas och på mark som får byggas under med planterbart bjälklag - Redovisat garageplan i planbeskrivningen har bytts ut för att synliggöra ny lösning för handikapp-parkering (s 7). - Gränserna på plankartan för garagets utbredning mot gatan har ändrats till att följa gränserna för husen. Kontoret föreslår att förslaget till detaljplan antas.

2 2 (5) Bakgrund Förslagets syfte och huvuddrag Detaljplanen syftar till att möjliggöra bebyggelsen av ca 50 lägenheter längs Åstorpsringen i stadsdelen Gamla Enskede. Byggnaderna består av fyra separerade huskroppar. Mellan dem skapas gränder och mot parken ordnas gårdar som sluter an till den allmänna marken. Parken blir synlig från Åstorpsringen genom de öppna gränderna. Utställning/granskning Aktuell detaljplan ställdes ut under perioden Information skickades ut enligt sändlista till remissinstanser, berörda sakägare enligt fastighetsförteckningen samt andra intressenter som under samrådet skriftligen framfört synpunkter. Övriga informerades genom annons i Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet Planförslaget visades i Tekniska Nämndhuset, i foajén till Enskede Bibliotek, Dalens allé 10 samt på stadsbyggnadskontorets hemsida, Synpunkter inkomna under utställning Nedan redovisas en sammanfattning av de synpunkter som inkom under utställningen. Yttrandena i sin helhet finns att ta del av i planakten. Remissinstanser Trafikkontoret Kontoret rekommenderar 0,8 p-platser/lägenhet och 1,5 cykelparkeringsplatser/lägenhet. De poängterar att det är viktigt att kunna säkerställa tillgången till garaget och parkeringsplatserna för besökare. Projekteringen av gatumark önskas ske i samråd med och godkännas av trafikkontoret. Anslutningen från garagerampen ska utföras med en genomgående gångbana. Stadens krav om att kunna anordna en parkeringsplats för rörelsehindrade inom 10 meter från entrén kan endast uppfyllas för 3 av 4 huskroppar. Föreslagen trappa ska utformas på ett tillgängligt sätt och förses med kontrastmarkering och räcken. Gångbanan vid alla entréer till fastigheterna ska vara plana. Kontoret förordar en maskinell lösning vad gäller avfallshantering och angöringsfickan bör skyltas som ständig lastplats. Kontoret önskar ta del av den trädinventering som gjorts, tallarnas värde borde belysas och inte bara ekens. AB Fortum Värme samägt med Stockholms stad AB Fortum Värme skriver att de kanske kan erbjuda fjärrvärme, dock kan en anslutningsavgift behöva tas ut. Effektberäkningar behöver göras först. Miljöförvaltningen Miljöförvaltningen anser att de synpunkter som framfördes under samrådet till stor del har tillgodosetts och att det inte har gjorts några ändringar som föranleder nya synpunkter.

3 3 (5) Landstingets Trafikförvaltning (SL) Från och med den 1 januari 2013 omorganiseras AB SL:s verksamhet och blir knuten till den nyinrättade Trafikförvaltningen inom Stockholms läns landsting. Trafikförvaltningen informerar om ett antal busslinjer som trafikerar precis i närheten av planområdet och att ca 600 m bort från planområdet finns tunnelbanestationen Sandsborg. Vidare säger de att de in- och utfarter som planeras till området bör studeras noggrant så att det inte uppstår framkomlighetsproblem och trafiksäkerhetsproblem för förbipasserande busstrafik. GC-vägar till kollektivtrafiken ska utformas säkra, trygga, gena, attraktiva och tillgängliga för personer med funktionsnedsättning. Det är viktigt att eventuella störningar från busstrafik beaktas. Sakägare enligt fastighetsförteckningen Pia Sundqvist, Täppgränd 14, Enskededalen (fastighet Dalen 9) Pia anser att det är toppen att det byggs i området och att förslaget har ändrats så att den tidigare kompakta, långa huskroppen nu har blivit fyra mindre. Pias enda invändning är färgsättningen. Det vore väl naturligt att utgå ifrån färgsättningen på fasaderna i Dalenområdet, och välja en varm, ljus färg som man blir glad av. På skisserna ser det misstänkt blått ut. Bygg gärna, men tänk på hur färgsättningen påverkar både boende och omgivning. Sylvia Lindgren med 8 namnunderskrifter Undertecknade motsätter sig att det lilla grönområde som finns kvar av Dalenparken ska exploateras och bebyggas med bostäder. Även om det bearbetade förslaget ger mer luft än tidigare förslag så kommer lekytor att gränsa direkt till tomtmark/terrasser. Dalen riskerar att bli helt omkringbyggt om den lilla, lilla grönyta som finns idag också ska försvinna. Den planerade bebyggelsen tar i anspråk en mycket populär pulkabacke, möjligheten att få uppleva en gnutta spänning av orörd natur och ett rekreationsstråk för de kringboende. Undertecknade vill att det aktuella planarbetet avbryts. Övriga Jenny Skagstedt Jenny anser att området tål högre byggnadshöjd, men att husen är fina och måttliga och att de blir roligare mot att ha ett lamellhus parallellt med det på andra sidan Åstorpsringen. Hon undrar ifall det ska blir hyresrätter eller bostadsrätter? Jenny vill poängtera vikten av att garantera bollplanen och menar att det i redogörelsen nämns om att skydda park och värdeträd men inte bollplanen. Denna är av största värde för området och används mycket, både av klubbar men också spontant av de som bor i området. Hon menar att belysning kan vara störande för boende i nya hus, men är ett måste för en bollplan och att den i sin tur är viktig för folkhälsan. Nina Hjerpe med 6 namnunderskrifter Nina vill poängtera vikten av att bevara träden i området. De betyder så mycket för vår livsglädje, trivsel och för syrets skull. Även djuren blir påverkade.

4 4 (5) Synpunkter inkomna under samråd och utställning som ej tillgodosetts - Byggnadens placering och höjd - Bevarande av naturmark och lekytor - Parkeringsplatser och ökande biltrafik - Planarbete avbryts Stadsbyggnadskontorets ställningstagande Upplåtelseform Upplåtelseformen regleras inte i detaljplanen. Byggnadens placering, höjd och gestaltning Kontoret anser att färgsättningen är anpassad till sin omgivning och väl smälter in mot natur och bebyggelse runtomkring. Byggnaderna byggs i råmaterial och färgen blir därefter. De material som planeras att användas är ljus skiffer i en varm, grå nyans in mot parken och tegel i olika ljusa och mörkt beiga nyanser ut mot gatan. Vad gäller husens placering så hänger det samman med programsamrådet av Kärrtorpsprogrammet som stadsbyggnadsnämnden godkände redovisningen av 17 mars Då bestämdes att förslag till detaljplaner skulle upprättas i enlighet med programmet. Det nya förslaget innebär att två av byggnaderna blir fem våningar och två blir fyra våningar. Den högre höjden i två av byggnaderna motiveras av att det nu är fyra separata hus och att det skapas släpp mellan byggnaderna. Att ha entréer vända mot grönområdet har inte varit aktuellt då kontoret eftersträvar en stadsmässig, trygg och publik gata vilken motiverar entréer mot gata. Bevarande av naturmark och lekytor Planförslaget omfattar inte bollplanen. En trädinventering av eken är gjord. I övrigt har träd och naturmark inspekterats på plats av förvaltningarna och ingen ytterligare inventering har bedömts nödvändig. Kontoret är medveten om att förslaget innebär att naturmarken och den gröna kullen utsätts för exploatering och att delar av den väl använda parken kommer att försvinna för de boende. Parkeringsplatser och ökande biltrafik In- och utfarter ska studeras noggrant av byggherre och projektör. Eventuella störningar från busstrafik kommer att hanteras av byggherren. P-talet är något lägre än stadens norm och det motiveras av att förslaget ligger inom rimligt avstånd till kollektivtrafik, bussar och tunnelbana, samt att det i förslaget har handlat om att skona grönområdet från större intrång av garaget. Cykelparkering finns i garage med plats för 54 cyklar. Resterande (rekommenderat 75 platser med p-tal 1,5) kan stå på gårdar och på kvartersmark. Tillgång till garaget regleras genom att de boende har ett passersystem genom vilken de också släpper in besökare.

5 5 (5) Tillgänglighet GC-vägar ska vara säkra, gena, trygga, attraktiva och tillgängliga för personer med funktionsnedsättning. Trappa ska utformas på ett tillgängligt sätt med kontrastmarkering och räcken. P-plats för rörelsehindrade inom 10 m från entré/trapphus gäller i garaget. Förslaget är uppdaterat med en ny lösning för hus 1 så att alla byggnader nu uppfyller tillgänglighetskraven. Det kommer att vara möjligt att göra i ordning en plan gångbana vid entréer. Avfall Staden förordar maskinell lösning av avfallshanteringen. I mån av plats inom kvartersmark kommer detta att försöka ordnas. Det finns utrymme för en sopsugstank under planerat soprum vilken i så fall endast skulle kräva en anslutningspunkt i gata för tömning. Kontoret föreslår att förslag till detaljplan antas. Eva Nyberg-Björklund planchef Emma Byström planarkitekt

Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede (48 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede (48 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2013-09-23 Handläggare: Emma Byström Tfn 08-508 26 657 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen Gubbängen Dp,

Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen Gubbängen Dp, STADSBYGGNADSKONTORET GRANSKNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Martin Larsheim SID 1 (5) Tfn 08-508 27 284 2013-11-05 Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för Julpsalmen 4 i stadsdelen Liseberg i Stockholm Dp

Granskningsutlåtande Detaljplan för Julpsalmen 4 i stadsdelen Liseberg i Stockholm Dp STADSBYGGNADSKONTORET UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE/GRANSKNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Sebastian Wahlström Klampfl SID 1 (5) Tfn 08-508 27 246 2014-09-30 Granskningsutlåtande Detaljplan för Julpsalmen 4 i stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Kaplanen 1 m m i stadsdelen Nockeby (60 seniorboende)

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Kaplanen 1 m m i stadsdelen Nockeby (60 seniorboende) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2010-07-28 Handläggare: Renoir Danyar Tfn 08-508 266 59 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Kaplanen

Läs mer

Utställningsutlåtande Detaljplan för Sätra Stall 1 i stadsdelen Sätra i Stockholm Dp

Utställningsutlåtande Detaljplan för Sätra Stall 1 i stadsdelen Sätra i Stockholm Dp STADSBYGGNADSKONTORET UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Maria Grahm SID 1 (5) Tfn 08-508 275 97 2012-06-27 Utställningsutlåtande Detaljplan för Sätra Stall 1 i stadsdelen Sätra i Stockholm Dp 2009-05987

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Diktsamlingen 1 i stadsdelen Abrahamsberg (ca 25 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Diktsamlingen 1 i stadsdelen Abrahamsberg (ca 25 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-11-21 Handläggare: Niklas Zetterberg Tfn 08-508 273 38 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för område vid

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Åldermannen i stadsdelen Mälarhöjden (14 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Åldermannen i stadsdelen Mälarhöjden (14 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (8) 2013-02-13 Handläggare: Elin Lundbäck Tfn +46 08-508 27 131 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Åldermannen

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Blåklinten 14 i stadsdelen Vasastaden, Dp

Samrådsredogörelse Detaljplan för Blåklinten 14 i stadsdelen Vasastaden, Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSREDOGÖRELSE PLANAVDELNINGEN Oskar Bergström SID 1 (5) Tfn 08-50827130 2012-01-16 Samrådsredogörelse Detaljplan för Blåklinten 14 i stadsdelen Vasastaden, Dp 2011-07464 Innehåll

Läs mer

Utställningsutlåtande Detaljplan för Tallkrogsvägen, del av Gubbängen 1:1 i stadsdelen Tallkrogen i Stockholm Dp

Utställningsutlåtande Detaljplan för Tallkrogsvägen, del av Gubbängen 1:1 i stadsdelen Tallkrogen i Stockholm Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Niklas Zetterberg SID 1 (5) Tfn 08-50827335 2012-07-02 Utställningsutlåtande Detaljplan för Tallkrogsvägen, del av Gubbängen 1:1 i stadsdelen Tallkrogen i Stockholm

Läs mer

Utställningsutlåtande Detaljplan för Modet 1 i stadsdelen Bagarmossen i Stockholm Dp

Utställningsutlåtande Detaljplan för Modet 1 i stadsdelen Bagarmossen i Stockholm Dp STADSBYGGNADSKONTORET UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Maria Sahlstrand SID 1 (6) Tfn 08-508 274 82 2012-110-26 Utställningsutlåtande Detaljplan för Modet 1 i stadsdelen Bagarmossen i Stockholm Dp

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för del av fastigheten Sjöbotten 1 i stadsdelen Älvsjö i Stockholm Dp

Granskningsutlåtande Detaljplan för del av fastigheten Sjöbotten 1 i stadsdelen Älvsjö i Stockholm Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Tony Andersson SID 1 (5) Tfn 08-508 27 318 2014-02-24 Granskningsutlåtande Detaljplan för del av fastigheten Sjöbotten 1 i stadsdelen Älvsjö i Stockholm Dp 2012-10003

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Ugglemossen 40 m.m. i stadsdelen Mälarhöjden, Dp Innehåll

Samrådsredogörelse Detaljplan för Ugglemossen 40 m.m. i stadsdelen Mälarhöjden, Dp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Samrådsredogörelse Plan, ledningen Tony Andersson Sida 1 (6) Tfn 08-508 27 318 2016-04-25 Samrådsredogörelse Detaljplan för Ugglemossen 40 m.m. i stadsdelen Mälarhöjden, Dp 2013-19235

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola)

Antagande av förslag till detaljplan för Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-01-11 Handläggare: Emma Castberg Tfn 08 50827137 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Grågåsen 26 m.fl.

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede (48 lägenheter)

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede (48 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (10) 2012-12-17 Handläggare: Emma Byström Tfn 08-508 266 57 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2017-11-20 Handläggare Anna Lina Axelsson Telefon 08-508 27 430 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Pahl

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Rågö 1 i stadsdelen Farsta

Antagande av förslag till detaljplan för Rågö 1 i stadsdelen Farsta STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2011-11-21 Handläggare: Emma Byström Tfn 08-50826657 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Rågö 1 i stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2016-11-05 Handläggare Karin Norlander Telefon 08-508 27 410 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen Norrtull i Stockholm, Dp

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen Norrtull i Stockholm, Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSREDOGÖRELSE PLANAVDELNINGEN MARIA BORUP SID 1 (5) TFN 010 452 21 21 2014-06-30 Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret

Stadsbyggnadskontoret Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Dnr 2013-14789 Anna-Stina Bokander Sida 1 (6) Telefon 08-508 26 265 2016-05-11 Granskningsutlåtande Detaljplan för ändring genom tillägg till detaljplan Pl 6085

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för del av Sjöbotten 1 i stadsdelen Älvsjö (380 studentlägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för del av Sjöbotten 1 i stadsdelen Älvsjö (380 studentlägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2014-03-06 Handläggare: Tony Andersson Tfn 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för del av Sjöbotten

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Väderkvarnen 20 i stadsdelen Norrmalm

Antagande av förslag till detaljplan för Väderkvarnen 20 i stadsdelen Norrmalm Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-04-20 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Väderkvarnen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Kometen 3 i stadsdelen Vasastaden (bekräfta befintlig användning)

Antagande av förslag till detaljplan för Kometen 3 i stadsdelen Vasastaden (bekräfta befintlig användning) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2014-02-06 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Kometen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Strandviolen 6 m.fl. i stadsdelen Hässelby Villastad (gruppboende)

Antagande av förslag till detaljplan för Strandviolen 6 m.fl. i stadsdelen Hässelby Villastad (gruppboende) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-01-14 Handläggare: Oskar Bergström Tfn 08-508 27 130 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Strandviolen

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning av Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola)

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning av Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2012-10-02 Handläggare: Emma Castberg Tfn +46 50827137 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Skansen 18 m.fl. i stadsdelen Norrmalm i Stockholm Dp

Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Skansen 18 m.fl. i stadsdelen Norrmalm i Stockholm Dp Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Planavdelningen Ronnie Kristola Sida 1 (5) Telefon 08-508 27 278 2016-03-14 Stadsbyggnadskontoret Fleminggatan 4 Box 8314 104 20 Stockholm Telefon 08-508 27 300

Läs mer

Bilagor: Plankarta utställning Planbeskrivning utställning, Samrådsredogörelse ( ) Granskningsutlåtande ( )

Bilagor: Plankarta utställning Planbeskrivning utställning, Samrådsredogörelse ( ) Granskningsutlåtande ( ) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2015-10-30 Handläggare Till Arne Fredlund Stadsbyggnadsnämnden Telefon 08-508 28 230 Antagande av förslag till detaljplan för del av Lillsjönäs 4 mm i stadsdelen

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för Filmen 1 i stadsdelen Bandhagen i Stockholm Dp

Granskningsutlåtande Detaljplan för Filmen 1 i stadsdelen Bandhagen i Stockholm Dp Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Plan, ledningen Abdallah Azam Sida 1 (6) Telefon 08-508 275 84 2016-08-09 Granskningsutlåtande Detaljplan för Filmen 1 i stadsdelen Bandhagen i Stockholm Dp 2014-20638

Läs mer

Planhandlingarna består av plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning och denna planbeskrivning.

Planhandlingarna består av plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning och denna planbeskrivning. 1(6) PLANBESKRIVNING Planavdelningen Inge Almqvist Tfn 08-508 273 82 2009-12-17 Förslag Detaljplan för område vid kv Granholmen i stadsdelen Skärholmen i Stockholm HANDLINGAR Planhandlingarna består av

Läs mer

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård Uppdragsbeslut 2007-12-12 Samrådsbeslut 1 2008-03-11 Samrådsbeslut 2 2008-08-15 Figeholm, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret jan 2008 SAMRÅDSREDOGÖRELSE samråd 2 Detaljplanen upprättad

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Akalla 4:1, Kista Gårdsväg 3, i stadsdelen Kista (170 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av Akalla 4:1, Kista Gårdsväg 3, i stadsdelen Kista (170 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2011-10-05 Handläggare: Renoir Danyar Tfn 08-50826659 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Akalla 4:1, Kista

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för Obelisken 25 i stadsdelen Södermalm i Stockholm Dp

Granskningsutlåtande Detaljplan för Obelisken 25 i stadsdelen Södermalm i Stockholm Dp STADSBYGGNADSKONTORET GRANSKNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Oskar Bergström SID 1 (6) Tfn 08-508 27 130 2014-07-01 Granskningsutlåtande Detaljplan för Obelisken 25 i stadsdelen Södermalm i Stockholm Dp

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Kista Gårdsväg (del av Akalla 4:1 m fl) i stadsdelen Kista (170 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Kista Gårdsväg (del av Akalla 4:1 m fl) i stadsdelen Kista (170 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Stadsbyggnadskontoret Sida 1 (8) 2015-01-09 Handläggare Renoir Danyar Telefon 08-508 26 659 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för område

Läs mer

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Kavringen 1 i stadsdelen Hökarängen i Stockholm Dp

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Kavringen 1 i stadsdelen Hökarängen i Stockholm Dp Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Plan Östra Söderort Anna-Stina Bokander Sida 1 (7) Telefon: 08-508 26 265 2016-11-11 Granskningsutlåtande Detaljplan för Kavringen 1 i stadsdelen Hökarängen i

Läs mer

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden antar förslaget till ändring av detaljplan. Anette Scheibe Lorentzi

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden antar förslaget till ändring av detaljplan. Anette Scheibe Lorentzi Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2016-06-22 Handläggare Suzanna Tsygankova Telefon 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till ändring av detaljplan för fastigheten

Läs mer

Utställningsutlåtande Detaljplan för delar av Vällingby 4:1 och Nälsta 5:1 (Nälstabadet) i stadsdelen Nälsta i Stockholm Dp 2010-04976

Utställningsutlåtande Detaljplan för delar av Vällingby 4:1 och Nälsta 5:1 (Nälstabadet) i stadsdelen Nälsta i Stockholm Dp 2010-04976 STADSBYGGNADSKONTORET UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Renoir Danyar SID 1 (5) Tfn 08-50826659 2012-05-21 Utställningsutlåtande Detaljplan för delar av Vällingby 4:1 och Nälsta 5:1 (Nälstabadet) i

Läs mer

Utställningsutlåtande Detaljplan för område vid kv. Borgarståndet, Skarpnäcks Gård 1:1 i stadsdelen Skarpnäcks Gård, Dp

Utställningsutlåtande Detaljplan för område vid kv. Borgarståndet, Skarpnäcks Gård 1:1 i stadsdelen Skarpnäcks Gård, Dp STADSBYGGNADSKONTORET UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Torbjörn Johansson SID 1 (6) Tfn 08-508 273 52 2012-08-27 Utställningsutlåtande Detaljplan för område vid kv. Borgarståndet, Skarpnäcks Gård

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i stadsdelen Traneberg

Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i stadsdelen Traneberg Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2016-08-22 Handläggare Thomas Jansson Tfn 08-508 274 14 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna Kämpinge 1 och Neglinge 1 i stadsdelen Tensta

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna Kämpinge 1 och Neglinge 1 i stadsdelen Tensta Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2014-05-19 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna

Läs mer

Utställningsutlåtande Detaljplan för Valvankaret 1 i stadsdelen Högdalen i Stockholm Dp

Utställningsutlåtande Detaljplan för Valvankaret 1 i stadsdelen Högdalen i Stockholm Dp STADSBYGGNADSKONTORET UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Andrew Blank SID 1 (8) Tfn 08-508 27 226 2012-11-09 Utställningsutlåtande Detaljplan för Valvankaret 1 i stadsdelen Högdalen i Stockholm Dp 2010-10261

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Farsta 2:1 vid Lingvägen i stadsdelen Hökarängen i Stockholm, Dp

Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Farsta 2:1 vid Lingvägen i stadsdelen Hökarängen i Stockholm, Dp Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Plan Östra Söderort Madeleine Lundbäck Sida 1 (6) Telefon 08-508 27 316 2016-04-04 Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Farsta 2:1 vid Lingvägen i stadsdelen

Läs mer

Utställningsutlåtande Detaljplan för del av kvarteren Påsen och Godsvagnen i stadsdelen Södra Hammarbyhamnen, Dp

Utställningsutlåtande Detaljplan för del av kvarteren Påsen och Godsvagnen i stadsdelen Södra Hammarbyhamnen, Dp Stadsbyggnadskontoret Utställningsutlåtande Planavdelningen Maria Tognolina Sida 1 (9) Telefon 08-508 27 205 2015-11-04 Utställningsutlåtande Detaljplan för del av kvarteren Påsen och Godsvagnen i stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen Vasastaden

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen Vasastaden STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-10-28 Handläggare: Tara Nezhadi Tfn 08-508 272 51 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Pilträdet 12 i stadsdelen Kungsholmen, Dp Innehåll

Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Pilträdet 12 i stadsdelen Kungsholmen, Dp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Samrådsredogörelse Planavdelningen Suzanna Tsygankova Sida 1 (8) Tfn 08-508 27 568 2015-06-15 Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Pilträdet 12 i stadsdelen Kungsholmen, Dp 2013-07728

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Farsta 2:1 m fl. vid Nykroppagatan i stadsdelen Farsta (ca lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av Farsta 2:1 m fl. vid Nykroppagatan i stadsdelen Farsta (ca lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-03-22 Handläggare: Eva Nyberg-Björklund Tfn 08-508 27 249 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Farsta

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm i Stockholm Dp

Granskningsutlåtande Detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm i Stockholm Dp Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Plan Bromma, Kungsholmen Karin Norlander Sida 1 (6) Telefon 08-508 27 410 2016-10-25 Granskningsutlåtande Detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm i Stockholm

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Tempelriddarorden 10 i stadsdelen Bredäng (180 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Tempelriddarorden 10 i stadsdelen Bredäng (180 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (8) 2013-09-16 Handläggare: Per Anders Olsson Tfn 08-508 27 293 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Tempelriddarorden

Läs mer

Granskningsutlåtande PUL-tvättad Detaljplan för Farsta 2:1 mm. vid Sirapsvägen i stadsdelen Hökarängen i Stockholm Dp

Granskningsutlåtande PUL-tvättad Detaljplan för Farsta 2:1 mm. vid Sirapsvägen i stadsdelen Hökarängen i Stockholm Dp Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Planavdelningen Johanna Rosvall Sida 1 (8) Telefon 08-508 271 72 2017-06-19 Granskningsutlåtande PUL-tvättad Detaljplan för Farsta 2:1 mm. vid Sirapsvägen i stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för kv Spikklubban mm i stadsdelarna Solberga och Älvsjö

Antagande av förslag till detaljplan för kv Spikklubban mm i stadsdelarna Solberga och Älvsjö STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-12-04 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för kv Spikklubban

Läs mer

Del av Brunnsäng 1:1 (Bovieran)

Del av Brunnsäng 1:1 (Bovieran) Samhällsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Dnr 2015-00397-214 Detaljplan för Del av Brunnsäng 1:1 (Bovieran) inom Brunnsäng i Södertälje Upprättad 2017-05-15 Beslut Stadsbyggnadsnämnden beslöt 2015-03-24

Läs mer

Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm, S-Dp

Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm, S-Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSHANDLING PLANAVDELNINGEN Nils Sylwan 2014-06-30 Tfn 08-508 27 253 1(5) Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm,

Läs mer

Detaljplan för kv Sandhamn vid Ågesta Broväg/Edagränd i Farsta. Remiss. Farsta sdf.

Detaljplan för kv Sandhamn vid Ågesta Broväg/Edagränd i Farsta. Remiss. Farsta sdf. Nils Tunving Ytterstad Telefon: 08-508 269 29 nils.tunving@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2008-08-21 Detaljplan för kv Sandhamn vid Ågesta Broväg/Edagränd i Farsta. Remiss. Farsta sdf. Förslag

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Ånimmen 2 mm i stadsdelen Årsta (förskola)

Antagande av förslag till detaljplan för Ånimmen 2 mm i stadsdelen Årsta (förskola) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-05-23 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Ånimmen 2 mm i stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Moské vid kv Harholmen i stadsdelen Skärholmen

Antagande av förslag till detaljplan för Moské vid kv Harholmen i stadsdelen Skärholmen STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2013-08-19 Handläggare: Inge Almqvist Tfn 08-508 27 382 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Moské vid kv

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Sätra Stall 1 i stadsdelen Sätra (60 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Sätra Stall 1 i stadsdelen Sätra (60 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (8) 2012-08-07 Handläggare: Maria Grahm Tfn 08-508 275 97 Till Stadsbyggnadsnämnden Handläggare: Helena Thomann Tfn 08-508 271 08 Antagande av förslag till detaljplan

Läs mer

Utställningsutlåtande Detaljplan för Älvsjö 1:1, område vid Gällerstagränd, i stadsdelen Hagsätra i Stockholm Dp

Utställningsutlåtande Detaljplan för Älvsjö 1:1, område vid Gällerstagränd, i stadsdelen Hagsätra i Stockholm Dp STADSBYGGNADSKONTORET UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Giuliana Conciauro SID 1 (6) Tfn 08-50827320 2012-07-06 Utställningsutlåtande Detaljplan för Älvsjö 1:1, område vid Gällerstagränd, i stadsdelen

Läs mer

STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV DEL AV ULVSUNDA 1:1 I STADSDELEN ULVSUNDA (CA 50 LÄGENHETER)

STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV DEL AV ULVSUNDA 1:1 I STADSDELEN ULVSUNDA (CA 50 LÄGENHETER) TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-05-20 Handläggare: Nina Åhman Tfn 08-508 275 44 Till Stadsbyggnadsnämnden STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV DEL AV ULVSUNDA 1:1 I STADSDELEN ULVSUNDA (CA

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon Anette Scheibe Lorentzi

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon Anette Scheibe Lorentzi Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-01-26 Handläggare Hilda Petersson Telefon 08-508 27 268 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för Kärrtorps centrum, Näskubben 2 m.m i stadsdelen Kärrtorp i Stockholm Dp

Granskningsutlåtande Detaljplan för Kärrtorps centrum, Näskubben 2 m.m i stadsdelen Kärrtorp i Stockholm Dp Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Planavdelningen Dnr 2015-18324 Ewa Wåhlin Sida 1 (8) Telefon 08-508 28 233 2016-11-18 Granskningsutlåtande Detaljplan för Kärrtorps centrum, Näskubben 2 m.m i

Läs mer

Inbjudan till samråd om förslag till detaljplan för Bjurbäcken 6 i stadsdelen Rågsved

Inbjudan till samråd om förslag till detaljplan för Bjurbäcken 6 i stadsdelen Rågsved Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Avdelningen för utveckling, lokaler och stadsmiljö Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-04-24 Handläggare Fredrik Holmgren Telefon: 08-50814050 Till Enskede-Årsta-Vantörs

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Förrådsbacken 1 i stadsdelen Östermalm (påbyggnad kontor)

Antagande av förslag till detaljplan för Förrådsbacken 1 i stadsdelen Östermalm (påbyggnad kontor) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-06-03 Handläggare: Emma Byström Tfn 08-508 266 57 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Förrådsbacken 1 i stadsdelen Östermalm

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Pälskappan 4 i stadsdelen Fruängen, Dp Innehåll

Samrådsredogörelse Detaljplan för Pälskappan 4 i stadsdelen Fruängen, Dp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Samrådsredogörelse Planavdelningen Annika Lindgren Sida 1 (8) Tfn 08-508 273 51 2016-08-19 Samrådsredogörelse Detaljplan för Pälskappan 4 i stadsdelen Fruängen, Dp 2014-07651 Innehåll

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för del av Hässelby Villastad 28:1 i stadsdelen Hässelby Villastad (9 radhus)

Antagande av förslag till detaljplan för del av Hässelby Villastad 28:1 i stadsdelen Hässelby Villastad (9 radhus) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN -54 SID 1 (6) 2013-03-21 Handläggare: Helena Persson Tfn 08-508 27 237 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för del av Hässelby

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Björkhagen Centrum (ca 140 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Björkhagen Centrum (ca 140 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-11-05 Handläggare Sandra Öhrström Telefon 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Björkhagen Centrum (ca 140 lägenheter)

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Ytterstadsavdelningen Normalt planförfarande Dnr Inger Elonsson Tfn

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Ytterstadsavdelningen Normalt planförfarande Dnr Inger Elonsson Tfn TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Ytterstadsavdelningen Normalt planförfarande Inger Elonsson 2003-04-19 Tfn 508 275 72 Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för del av fastigheten Burmanstorp 1 i stadsdelen Farsta

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Farsta Strand till JM AB.

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Farsta Strand till JM AB. Sida 1 (6) 2015-12-18 E2015-03810 Handläggare Kamilla Karlsson 08-508 266 34 Till Exploateringsnämnden 2016-02-04 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Farsta Strand till JM AB.

Läs mer

Synpunkter inkomna under granskning

Synpunkter inkomna under granskning STADSBYGGNADSKONTORET GRANSKNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Anna Åsell SID 1 (5) Tfn 08-508 28 245 2014-11-03 Granskningsutlåtande för publicering (utan namn) Detaljplan för del av fastigheten Liljeholmen

Läs mer

Granskningsutlåtande, granskning nummer två Detaljplan för fastigheten Förgyllda Bägaren 2 m fl. i stadsdelen Hägersten i Stockholm Dp

Granskningsutlåtande, granskning nummer två Detaljplan för fastigheten Förgyllda Bägaren 2 m fl. i stadsdelen Hägersten i Stockholm Dp Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Planavdelningen Tara Nezhadi Sida 1 (7) Telefon 08-508 27 251 2017-12-11 Granskningsutlåtande, granskning nummer två Detaljplan för fastigheten Förgyllda Bägaren

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(6) Normalt planförfarande

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(6) Normalt planförfarande TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(6) Normalt planförfarande Ytterstadsavdelningen 2007-03-09 Martin Schröder Tfn 08-508 266 28 Fax 08-508 266 72 martin.schroder@sbk.stockholm.se Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen Bandhagen (35 lägenheter och bollplan)

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen Bandhagen (35 lägenheter och bollplan) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-10-14 Handläggare: Erik Isacsson Tfn 08-508 273 41 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i stadsdelen Hässelby Strand (50 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i stadsdelen Hässelby Strand (50 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-09-24 Handläggare: Erik Isacsson Tfn 08-508 273 41 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Sjövik 5 i stadsdelen Liljeholmen (440 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Sjövik 5 i stadsdelen Liljeholmen (440 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (8) 2013-11-18 Handläggare: Josefin Westerlund Tfn 08-508 27 452 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Sjövik 5

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Kavringen 1 samt område invid Saltvägen, del av Farsta 2:1 i stadsdelen Hökarängen (190 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Kavringen 1 samt område invid Saltvägen, del av Farsta 2:1 i stadsdelen Hökarängen (190 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (10) 2015-02-23 Handläggare Anna-Stina Bokander Telefon 08-508 26 265 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Kavringen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Packrummet 9-12 och Årsta 1:1 i stadsdelen Liljeholmen

Startpromemoria för planläggning av Packrummet 9-12 och Årsta 1:1 i stadsdelen Liljeholmen STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (10) 2013-05-13 Handläggare: Ronnie Kristola Tfn 08-508 27 278 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Packrummet 9-12

Läs mer

PLANBESKRIVNING 1(8) Planavdelningen 2011-04-28 Dp 2010-15100-54 Renoir Danyar Tfn 08-50826659

PLANBESKRIVNING 1(8) Planavdelningen 2011-04-28 Dp 2010-15100-54 Renoir Danyar Tfn 08-50826659 PLANBESKRIVNING 1(8) Planavdelningen 2011-04-28 Dp 2010-15100-54 Renoir Danyar Tfn 08-50826659 Detaljplan för Bjälken 20 i stadsdelen Södermalm i Stockholm Dp 2010-15100-54 HANDLINGAR Planen består av

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1 (7) Planavdelningen Dnr Martin Schröder Tfn

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1 (7) Planavdelningen Dnr Martin Schröder Tfn TJÄNSTEUTLÅTANDE 1 (7) Planavdelningen 2008-10-02 Martin Schröder Tfn 08-50826628 Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning för område invid kv Dalbon, del

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för delar av Vällingby 4:1 och Nälsta 5:1 (Nälstabadet) i Nälsta

Antagande av förslag till detaljplan för delar av Vällingby 4:1 och Nälsta 5:1 (Nälstabadet) i Nälsta STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2012-05-21 Handläggare: Renoir Danyar Tfn 08-508 266 59 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för delar av Vällingby 4:1 och Nälsta

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheten Tönsberg 4 m m i stadsdelen Husby, SDp Innehåll

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheten Tönsberg 4 m m i stadsdelen Husby, SDp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Torbjörn Johansson Sida 1 (5) Tfn 08-508 27 352 2015-05-26 Detaljplan för fastigheten Tönsberg 4 m m i stadsdelen Husby, SDp 2013-19078 Innehåll Stadsbyggnadskontoret

Läs mer

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Skärholmen 2:1 i stadsdelen Vårberg i Stockholm Dp Innehåll

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Skärholmen 2:1 i stadsdelen Vårberg i Stockholm Dp Innehåll Bilaga 5 Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Planavdelningen Caroline Henrysson Sida 1 (8) Telefon +46 (0)8-508 27 300 2017-11-01 Granskningsutlåtande Detaljplan för Skärholmen 2:1 i stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen Norrmalm, Dp (23 studentbostäder)

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen Norrmalm, Dp (23 studentbostäder) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2015-09-14 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen

Läs mer

Dp HANDLINGAR Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning.

Dp HANDLINGAR Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning. PLANBESKRIVNING (5) PLANAVDELNINGEN Anna Rex 0-0-9 Dp 09-043 Tfn 0-50 2 596 Detaljplan för Lindansaren 2 m.fl. i stadsdelen Vasastaden i Stockholm Dp 09-043 Drottninggatan HANDLINGAR Planen består av plankarta

Läs mer

Detaljplan för del av kv Skattsedeln m.m. i stadsdelen Hägerstensåsen

Detaljplan för del av kv Skattsedeln m.m. i stadsdelen Hägerstensåsen Miljöförvaltningen Plan- och miljö Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2014-05-05 Handläggare Karl Malmberg karl.malmberg@stockholm.se Miljö- och hälsoskyddsnämnden 2014-05-20 p.14 Detaljplan för del av kv Skattsedeln

Läs mer

Ändring av detaljplan(1283k-15950) för del av fastigheten. Pålsjö 3:1 m fl, norr om Senderödsvägen, Mariastaden

Ändring av detaljplan(1283k-15950) för del av fastigheten. Pålsjö 3:1 m fl, norr om Senderödsvägen, Mariastaden Ändring av detaljplan(1283k-15950) för del av fastigheten Pålsjö 3:1 m fl, norr om Senderödsvägen, Mariastaden Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 18 juli 2016 STANDARDFÖRFARANDE

Läs mer

Utställningsutlåtande Detaljplan för del av fastigheten Hässelby Villastad 28:1 i stadsdelen Hässelby Villastad i Stockholm Dp

Utställningsutlåtande Detaljplan för del av fastigheten Hässelby Villastad 28:1 i stadsdelen Hässelby Villastad i Stockholm Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Helena Persson SID 1 (5) Tfn +46 08-508 27 237 2013-02-08 Utställningsutlåtande Detaljplan för del av fastigheten Hässelby Villastad 28:1 i stadsdelen Hässelby Villastad

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1 (6) Planavdelningen Dnr Inger Elonsson Tfn Stadsbyggnadsnämnden

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1 (6) Planavdelningen Dnr Inger Elonsson Tfn Stadsbyggnadsnämnden TJÄNSTEUTLÅTANDE 1 (6) Planavdelningen 2008-09-10 Inger Elonsson Tfn 08-50827 572 Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av område norr om Björketorpsvägen, på del av fastigheten Grimsta

Läs mer

Genomförandebeskrivning Detaljplan för Timotejen 17 m.m. i stadsdelarna Midsommarkransen och Västberga i Stockholm, Dp

Genomförandebeskrivning Detaljplan för Timotejen 17 m.m. i stadsdelarna Midsommarkransen och Västberga i Stockholm, Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN DNR 2009-00533-54 Torbjörn Johansson 2012-08-28 Tfn 08-508 273 52 1(5) Genomförandebeskrivning Detaljplan för Timotejen 17 m.m. i stadsdelarna Midsommarkransen och

Läs mer

Förslag till detaljplan för fastigheten Enare 1 i stadsdelen Akalla, Dp

Förslag till detaljplan för fastigheten Enare 1 i stadsdelen Akalla, Dp STADSBYGGNADSKONTORET BETÄNKETID PLANAVDELNINGEN DNR 2011-09519-54 Renoir Danyar SID 1 (5) Tfn 08-50826659 2012-03-30 Enligt sändlista Förslag till detaljplan för fastigheten Enare 1 i stadsdelen Akalla,

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Förarsätet 8 i stadsdelen Örby (0 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Förarsätet 8 i stadsdelen Örby (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2014-11-11 stadsplanerare Tara Nezhadi Telefon 08-508 27 251 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Hammarbyhöjden 1:1 i stadsdelen Björkhagen i Stockholm Dp

Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Hammarbyhöjden 1:1 i stadsdelen Björkhagen i Stockholm Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Johan Filipsson SID 1 (5) Tfn 08-508 272 52 2012-11-15 Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Hammarbyhöjden 1:1 i stadsdelen Björkhagen i Stockholm Dp 2011-03756-54

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Julpsalmen 4 i stadsdelen Liseberg (140 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Julpsalmen 4 i stadsdelen Liseberg (140 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (10) 2014-09-30 Handläggare Sebastian Wahlström Klampfl Telefon 08-508 27 246 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för del av fastigehternagrimsta 1:2 och Råcksta 1:21i stadsdelen Råcksta i Stockholm, DP

Samrådsredogörelse Detaljplan för del av fastigehternagrimsta 1:2 och Råcksta 1:21i stadsdelen Råcksta i Stockholm, DP STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSREDOGÖRELSE PLANAVDELNINGEN Maria Pettersson SID 1 (6) Tfn 08-508 266 62 2012-10-10 Samrådsredogörelse Detaljplan för del av fastigehternagrimsta 1:2 och Råcksta 1:21i stadsdelen

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för Silvret 3 i stadsdelen Grimsta Dp

Granskningsutlåtande Detaljplan för Silvret 3 i stadsdelen Grimsta Dp Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Plan Yttre Västerort Peter Bergqvist Sida 1 (10) Telefon 08-508 27 289 2016-09-21 Granskningsutlåtande Detaljplan för Silvret 3 i stadsdelen Grimsta Dp 2011-15366

Läs mer

Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning.

Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning. PLANBESKRIVNING 1 (5) Strategiska avdelningen 2004-12-21 S-Dp 2004-04194-54 Anna Signal Tfn 08-508 27 565 Plankonsult Sofia Westerlund, Nyréns Arkitektkontor Tfn 08-698 43 75 Förslag Detaljplan för område

Läs mer

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Branddörren 2 i stadsdelen Högdalen i Stockholm Dp Innehåll

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Branddörren 2 i stadsdelen Högdalen i Stockholm Dp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Planavdelningen Maria Sahlstrand Sida 1 (8) Telefon 08-508 27 482 2014-11-12 Granskningsutlåtande Detaljplan för Branddörren 2 i stadsdelen Högdalen i Stockholm

Läs mer

Detaljplan för del av Älvsjö 1:1 vid kv Mjölkboden i Rågsved. Remiss. Ändrade villkor i markanvisningsavtal.

Detaljplan för del av Älvsjö 1:1 vid kv Mjölkboden i Rågsved. Remiss. Ändrade villkor i markanvisningsavtal. Kontaktperson Britta Eliasson Region Ytterstad Telefon: 08-508 264 61 britta.eliasson@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2007-03-08 Detaljplan för del av Älvsjö 1:1 vid kv Mjölkboden i Rågsved.

Läs mer

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden beslutar att planarbete påbörjas. Anette Scheibe Lorentzi

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden beslutar att planarbete påbörjas. Anette Scheibe Lorentzi Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-05-16 Handläggare Sandra Öhrström Telefon 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Hammarbyhöjden

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Ordonnansen 6 i stadsdelen Ladugårdsgärdet (110 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Ordonnansen 6 i stadsdelen Ladugårdsgärdet (110 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-04-07 Handläggare Ronnie Kristola Telefon 08-508 27 278 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Ordonnansen 6 i stadsdelen

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN DNR SID 1 (6)

TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN DNR SID 1 (6) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-01-07 Handläggare: Linda Scherdin Tfn 08-508 273 22 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning av förslag

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon Förslag till beslut

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon Förslag till beslut Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (10) 2015-08-21 Handläggare Maria Pettersson Telefon 08-508 26 662 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av programsamråd och ställningstagande

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Södermalm 8:57 (Färgarplan), i stadsdelen Södermalm (50 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Södermalm 8:57 (Färgarplan), i stadsdelen Södermalm (50 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2015-07-10 Handläggare Andreas Björklund Telefon 08-50827581 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Södermalm 8:57

Läs mer

Dnr P 414 PLANBESKRIVNING. Antagandehandling Detaljplan för KV DANMARK 2 M.FL. Tillskapande av parkeringsplatser.

Dnr P 414 PLANBESKRIVNING. Antagandehandling Detaljplan för KV DANMARK 2 M.FL. Tillskapande av parkeringsplatser. Dnr P 414 PLANBESKRIVNING Antagandehandling 2007-03-09 Detaljplan för KV DANMARK 2 M.FL. Tillskapande av parkeringsplatser Uddevalla kommun ILLUSTRATION 12 nya parkeringsplatser varav 1 är handikappanpassad

Läs mer