Lisa kortmanual. Version Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel Karlskrona Org. nr

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Lisa kortmanual. Version 8.12 2013-05-08. Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-33 35 30 371 87 Karlskrona Org. nr 556324-4036 www.miljodata."

Transkript

1 Lisa kortmanual Version Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel Karlskrona Org. nr

2 Systematisk uppföljning av arbetsmiljön Lisa är en förkortning av Lokalt InformationsSystem om Arbetsskador samt tillbud. Lisa har ursprungligen utvecklats av Miljödata i samarbete med Arbetsmiljöverket och introducerades Det är ett dataprogram som är konstruerat för registrering och uppföljning av arbetsskador, tillbud och avvikelser inom företag och organisationer. Lisa underlättar rapportering över företagets skadebild för ledningen. Materialet kan i Lisa redovisas på ett snabbt, åskådligt och informativt sätt. Sammanställningar och uppföljningar av arbetsskador inom företaget är viktiga för att kartlägga och inventera risker i arbetsmiljön. Statistiken är även värdefull vid planering av företagets resurser och insatser. En klar fördel i större företag är att informationen samlas in centralt och på ett enhetligt sätt. Företaget kan göra jämförelser med t ex hela branschen. Vid registrering av arbetsskador följer Lisa samma metodik som används vid produktion av officiell statistik med hjälp av Informationssystemet om arbetsskador (ISA). Detta innebär bl.a. detaljerad registrering av skadeförlopp vid arbetsolycka eller orsak till arbetssjukdom. Samma metodik möjliggör jämförelser med officiell branschstatistik. Registreringsformuläret i Lisa följer Försäkringskassans blankett FK 9210 för registrering av arbetsskador. Varför arbeta med Lisa? I AFS 2001:1 om systematiskt arbetsmiljöarbete står det att arbetsgivaren är skyldig att utreda orsaker till ohälsa och olyckor (även mindre allvarliga) samt allvarliga tillbud i arbetet. Vissa förebyggande åtgärder måste genomföras omedelbart. Andra kan kanske vänta, men ska tas upp i en skriftlig handlingsplan med uppgift om när de ska vara genomförda och vem som ansvarar för dem. Det som står i handlingsplanen ska genomföras så snart det är praktiskt möjligt. De åtgärder som har genomförts skall efterkontrolleras. Tillbud och händelser med våld eller hot om våld ska dokumenteras och utredas, vare sig de är allvarliga eller inte. Arbetsgivaren ska varje år göra en skriftlig sammanställning av olycksfall och allvarliga tillbud som inträffat i arbetet. Detta kan skötas på ett effektivt sätt med Lisa. Med Lisa får du: Stöd för att samla nödvändig information om händelser Automatisk redovisning av alla åtgärder och aktiviteter i en handlingsplan Utskrift av anmälningsblankett till Försäkringskassan och AFA Hjälp att hålla reda på aktuella händelser och åtgärder All statistik och redovisning som behövs Lisa Kortmanual Sida 2(8)

3 Fliken Händelseöversikt Lisa startas och används från en vanlig webbläsare (Microsoft Internet Explorer). Rapportering av vissa händelser kan också ske utan att logga in och då får du som chef mail från Lisa om den registrerade händelsen. Börja med att klicka på knappen Logga in. Efter inloggningen visas fliken Händelseöversikt, med en lista över alla inträffade händelser på just din arbetsplats: I Lisa ser du flikar längst upp som är funktioner du kan välja mellan. En del flikar har även underflikar. I Händelseöversikten visas en händelse per rad, de olika händelsetyperna är markerade med olika färger (se fyrkanterna längst ut till vänster): Den kolumnrubrik som är markerad med pil är vald sortering (som Datum i bilden ovan). Du kan ändra sortering genom att klicka på valfri kolumn, då sorteras Händelseöversikten efter Lisa Kortmanual Sida 3(8)

4 den kolumn du klickade på. Längst ut på raden visas en gem-symbol om bifogat dokument finns på händelsen. Status på skadorna visas också som en färgmarkerad fyrkant: Ej åtgärdade händelser är händelser utan registrerade åtgärder, Under utredning är händelser med registrerade åtgärder, Avslutade är händelser som markerats som avslutade i Handlingsplanen och Efterkontrollerade är händelser som markerats som efterkontrollerade i Handlingsplanen. Högerklickar du på en av kolumnerna kan du ändra vilka kolumner som ska visas i din Händelseöversikt samt även i vilken ordning. Allra längst upp på sidan finns ett urvalsfönster, där kan du välja att t ex endast se tillbud i Händelseöversikt och sedan klicka på Sök. Då visas din lista enligt det urval du valt, välj Urval för att välja mer detaljrikt eller söka en viss skada/person. Dubbelklickar du på en rad/händelse kommer du till fliken Händelsestatus och underfliken Handlingsplan för händelsen du valt. På varje bild finns det Hjälpknapp som även inkluderar hantering av länkar, med tydlig och anpassad information till den funktion som du ska använda i Lisa. Det finns även en flik som heter Länkar där samlade dokument och söksidor finns. 1. Börja arbetet med att registrera händelse - fliken Ny Händelse Avsikten är att enkelt och snabbt samla in information om en händelse, för att i ett senare skede komplettera/utreda de bakomliggande orsakerna. Registreringen sker med hjälp av en guide som du hittar under fliken Ny Händelse, klicka på t ex rutan Skada: Lisa Kortmanual Sida 4(8)

5 En arbetsskada (olycka, arbetssjukdom) är en händelse som medfört någon form av skada och ska enligt lag anmälas till försäkringskassan. Tillbud är ett samlingsbegrepp för olika typer av nästan-skador d.v.s. händelser som skulle ha kunnat leda till arbetsskador. Elevskada hanterar skador inom skolan. Börja med att välja en av guiderna under fliken Ny händelse. Skaderegistreringen är den längsta guiden och du fyller i uppgifterna i fälten så gott det går. Följ fälten för registrering, och klicka på -symbolerna om du behöver hjälp. Datum, skadetyp, ansvarig, person och en beskrivning av händelsen är obligatoriska uppgifter att fylla i. Ange person genom att klicka på Välj och söka upp personen i databasen. Du kan även ange om du vill ge behörighet till ytterligare ett arbetsområde angående just denna specifika skada. Klicka då på Lägg till, ange arbetsområde och bekräfta med att klicka på OK. Ett E-postmeddelande går då till ansvarig som får kännedom om skadan och kan vidta åtgärder för att minimera skaderisken där. Du kan registrera åtgärder på samtliga händelseguider för att undvika att liknande händelser inträffar igen. Skriv i datumet, skriv en anteckning om åtgärden och markera om den redan är utförd och i så fall när. Klicka på underfliken Spara händelsen när du är klar, den hittar du i högra hörnet på skärmbilden. När du sparat kommer du direkt till fliken Händelsestatus och skadans Handlingsplan, där du överst ser du skadans ID nummer. Se Bilaga för kopplingen mellan dessa registrerade uppgifter och själva blanketten! Samtliga händelser kan du vid ett senare tillfälle gå in och komplettera genom att i fliken Händelsestatus välja underfliken Redigera händelsen. Tillbud liknar skaderegistreringen men innehåller färre fält. Datum, organisationsdel och en beskrivning av händelsen ifråga är obligatoriska fält att fylla i. Tillbud är ett samlingsbegrepp för olika typer av nästan-skador dvs. inte förväntade händelser som skulle kunna medföra risk eller skada för någon. Lisa Kortmanual Sida 5(8)

6 2. Gå till Handlingsplanen för händelser och följ händelsen När du sparat händelsen visas automatiskt fliken Händelsestatus med en Handlingsplan för händelsen. Här ser du ID numret på din händelse (Skada #652), aktiviteter som redan gjorts och redan registrerade åtgärder: Här finns även underflikar t ex Bifogade dokument om du vill koppla ett dokument till händelsen och Sammanställning för att se en kort sammanställning och ev. konvertera en händelse till en annan händelsetyp. Kryssa i när skadan är insänd till försäkringskassan, avslutad, efterkontrollerad osv. (detta anger status för skadan när du sedan tittar på statistik). Fyller du i ett planerat färdigdatum och detta överskrids i tid utan att åtgärden blivit utförd, visas datum med röd färg. Du kan dubbelklicka på en av åtgärderna för att komma in i åtgärds-registreringen och redigera eller klarmarkera åtgärden (fyll då i utfört datum). Bifoga dokument t ex en bild genom att klicka på underfliken Bifogade dokument. Knappen Lägg till åtgärd kan användas för att skapa ytterligare åtgärder kopplade till händelsen. Fyll i uppgifterna i dialogrutan, se nästa bild. Du kan även markera att den ska komma med på anmälningsblanketten samt ange kostnad i kronor och tid om du vill. Vill du att den ska epost-bevakas kan du ange det längst ner (på följande bild har vi valt att åtgärden ska epost-bevakas av ansvarige på Miljödata). När du sparat visas även den på handlingsplanen för händelsen ifråga. Lisa Kortmanual Sida 6(8)

7 3. Skriv ut Skadeanmälan och gör AFA anmälan/webanmälan I samband med att du sparar en skada och kommer till Handlingsplanen, kan du där enkelt skriva ut skadan på blanketten Skadeblankett FKF9210 genom att klicka på knappen FKblankett. Data från skadeformuläret förs över och klistras in på en blankett som utformats som ett Acrobat Reader dokument. Du kan även välja att skriva ut uppgifterna på AFA blanketten, klicka då på knappen AFAblankett. Då skrivs informationen automatiskt över från skaderegistreringen till AFA blanketten. Övrig information kan du fylla i direkt innan du skriver ut blanketten. Kryssa i händelsens handlingsplan att blanketten är insänd. Lisa Kortmanual Sida 7(8)

8 I de fall koppling finns mot AFAs webanmälan visas denna när du klicka på AFA blanketten. Skicka in uppgifterna (som förts över) och när du stänger kryssas automatiskt aktiviteten i på handlingsplanen. De flesta utskrifter kan skrivas ut i PDF-, Word- eller Excelformat. 4. Redovisa statistik Snabbstatistik redovisar enkel statistik direkt. Detta ger en snabb översikt med siffror och grafer över t ex antal skador och hur många som befinner sig under utredning mm. Klicka på staplarna när du gjort ett urval så får du mer information om det du valt. Du kan också visa och skriva ut Fördjupad statistik genom att välja flera begrepp med kolumnuppdelning och eget urval, samt exportera till Excel: Lisa Kortmanual Sida 8(8)

Lisa kortmanual. Version 10.1 2015-08-27. Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-33 35 30 371 87 Karlskrona Org. nr 556324-4036 www.miljodata.

Lisa kortmanual. Version 10.1 2015-08-27. Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-33 35 30 371 87 Karlskrona Org. nr 556324-4036 www.miljodata. Lisa kortmanual Version 10.1 2015-08-27 Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-33 35 30 87 Karlskrona Org. nr 556324-4036 www.miljodata.se Systematisk uppföljning av arbetsmiljön Lisa är en förkortning

Läs mer

Kortmanual Adato Version KARLSKRONA TELEFON TELEFAX

Kortmanual Adato Version KARLSKRONA TELEFON TELEFAX Kortmanual Adato Version 5.7 2011-04-29 371 87 KARLSKRONA TELEFON TELEFAX 0455-33 35 30 0455-128 28 info@miljodata.se www.miljodata.se Rehabsystemet Adato Enligt 22 kap, 3 lagen om allmän försäkring skall

Läs mer

Kortmanual Adato. Version 5.98 2013-05-08. Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-333530 371 87 Karlskrona Org.nr 556324-4036 www.miljodata.

Kortmanual Adato. Version 5.98 2013-05-08. Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-333530 371 87 Karlskrona Org.nr 556324-4036 www.miljodata. Kortmanual Adato Version 5.98 2013-05-08 Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-333530 371 87 Karlskrona Org.nr 556324-4036 www.miljodata.se Rehabsystemet Adato Arbetsgivaren skall i samråd med den anställde

Läs mer

Kortmanual Adato Version 5.8 2011-12-14

Kortmanual Adato Version 5.8 2011-12-14 Kortmanual Adato Version 5.8 2011-12-14 Miljödata AB www.miljodata.se BG 5504-4325 Besöksadress: Ronnebygatan 46 371 87 Karlskrona 0455-33 35 30 PG 17141-3 Org. Nr 556324-4036 Rehabsystemet Adato Enligt

Läs mer

Kortmanual Adato Chef

Kortmanual Adato Chef Kortmanual Adato Chef 2014-12-09 Miljödata AB www.miljodata.se BG 5504-4325 Besöksadress: Ronnebygatan 46 371 87 Karlskrona 0455-33 35 30 PG 17141-3 Org. Nr 556324-4036 Om rehabsystemet Adato Arbetsgivaren

Läs mer

Manual för registrering av arbetsskada i Lisa

Manual för registrering av arbetsskada i Lisa Lisa, Lokalt InformationsSystem om Arbetsskador samt tillbud Manual för registrering av arbetsskada i Lisa Version 8.02 2012-05-28 @F En arbetsskada (olycka, arbetssjukdom) är en händelse som medfört någon

Läs mer

Sickanportal Översikt

Sickanportal Översikt Sickanportal Översikt Version 2.69 2018-05-18 Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-33 35 30 371 87 Karlskrona Org. nr 556324-4036 www.miljodata.se Sjukskrivningstjänsten Sickan Med sjukskrivningstjänsten

Läs mer

Lathund - system för tillbud och arbetsskador

Lathund - system för tillbud och arbetsskador Lathund - system för tillbud och arbetsskador 2 (11) 3 (11) Innehållsförteckning Logga in i systemet... 4 Handlägga ett ärende... 5 Spara ett ärende... 6 Avsluta ett ärende... 6 Skapa en rapport... 7 Skapa

Läs mer

Manual för registrering av elevskada i Lisa Version 7.05 2011-10-31 @F

Manual för registrering av elevskada i Lisa Version 7.05 2011-10-31 @F Lisa, Lokalt InformationsSystem om Arbetsskador samt tillbud Manual för registrering av elevskada i Lisa Version 7.05 2011-10-31 @F Registrering av elevskada går att göra via en dator som är ansluten till

Läs mer

Manual Anmäla arbetsskada, tillbud och otillåten påverkan i Lisa

Manual Anmäla arbetsskada, tillbud och otillåten påverkan i Lisa Manual Anmäla arbetsskada, tillbud och otillåten påverkan i Lisa 2013-06-18 1 av 17 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Vanliga frågor och svar... 3 Vad är Lisa?... 3 Vad händer med min anmälan?... 3 Kan jag påbörja

Läs mer

Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03

Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03 Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Vyer anpassa det du

Läs mer

Lathund Fritidshem 2014-10-03

Lathund Fritidshem 2014-10-03 Lathund Fritidshem 2014-10-03 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Vyer anpassa det du vill se... 4 Kolumner...

Läs mer

Incidentrapportering på KI lathund för chefer och andra som ska hantera inkomna arbetsmiljöärenden

Incidentrapportering på KI lathund för chefer och andra som ska hantera inkomna arbetsmiljöärenden Incidentrapportering på KI lathund för chefer och andra som ska hantera inkomna arbetsmiljöärenden 2017-05-10 Ingela Djupedal, Laboratoriesäkerhetssamordnare, Miljö- och säkerhetsenheten Margareta Bratt

Läs mer

Incidentrapportering på KI

Incidentrapportering på KI Incidentrapportering på KI lathund för chefer och andra som ska hantera inkomna arbetsmiljöärenden Ingela Djupedal, Laboratoriesäkerhetssamordnare, Miljö- och säkerhetsenheten Margareta Bratt Carlström,

Läs mer

Tillbud är ett samlingsbegrepp för olika typer av nästan skador dvs. ej förväntade händelser som skulle kunnat medföra risk eller skada för någon.

Tillbud är ett samlingsbegrepp för olika typer av nästan skador dvs. ej förväntade händelser som skulle kunnat medföra risk eller skada för någon. Lisa, Lokalt InformationsSystem om Arbetsskador samt tillbud Manual för registrering av tillbud i Lisa Version 8.02 2012-05-30 @F Tillbud är ett samlingsbegrepp för olika typer av nästan skador dvs. ej

Läs mer

Kortmanual Adato Chef

Kortmanual Adato Chef Kortmanual Adato Chef 2016-05-10 Miljödata AB www.miljodata.se BG 5504-4325 Besöksadress: Ronnebygatan 46 371 87 Karlskrona 0455-33 35 30 PG 17141-3 Org. Nr 556324-4036 Om rehabsystemet Adato Arbetsgivaren

Läs mer

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef Uppdaterad 2010-05-11 Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef 1 Innehållsförteckning Handläggarens roll och ansvarsuppgifter... 3 Närmaste chefs roll och ansvarsuppgifter... 3 Praktisk handläggning

Läs mer

Synergi Användarhandbok - bearbetning

Synergi Användarhandbok - bearbetning Synergi Användarhandbok - bearbetning 008-03-0 Ver..5 Innehållsförteckning Symboler... 3 Rapportera... 4 Mottagning och fördelning av ärende... 5 Skicka rapporten till annan ansvarig enhet... 6 Om någon

Läs mer

FELANMÄLAN PÅ INTERNET

FELANMÄLAN PÅ INTERNET FELANMÄLAN PÅ INTERNET Inledning, skapa länkar på skrivbordet. 1. Felanmälan 2. Kvittens på felanmälan 3. Lösen 4. Arbetsledare 5. Dela ut fel till utförare, Ändra och lägga till kommentarer 6. Sätta prioritering

Läs mer

Aditro HR Portalen - logga in och byta lösenord

Aditro HR Portalen - logga in och byta lösenord Aditro HR Portalen - logga in och byta lösenord 2015-04-22 Innehåll 1. Att komma åt HR portalen... 2 2. Logga in och byta lösenord... 2 Inloggning... 2 Byta lösenord... 2 Glömt lösenord... 3 Hjälpfunktionen...

Läs mer

Lathund för chef i KIA

Lathund för chef i KIA 1 (9) Lathund för chef i KIA När du som chef går in i KIA så ser du den här vyn: Här kan du ta fram en lista de händelser du ansvarar för Här under Mitt KIA hittar du också händelser du har ansvar för

Läs mer

Kortmanual Adato. Senast ändrad:

Kortmanual Adato. Senast ändrad: Kortmanual Adato Senast ändrad: 2016-11-08 Miljödata AB www.miljodata.se BG 5504-4325 Besöksadress: Ronnebygatan 46 371 87 Karlskrona 0455-33 35 30 PG 17141-3 Org. Nr 556324-4036 Om rehabsystemet Adato

Läs mer

Lathund för hantering av Miljöavvikelser i DF RESPONS

Lathund för hantering av Miljöavvikelser i DF RESPONS Lathund för hantering av Miljöavvikelser i DF RESPONS Beskrivning av hur du anmäler, utreder och följer upp miljöavvikelser i Östersunds kommuns system för miljöavvikelser, DF RESPONS. Innehåll 1. Process

Läs mer

Landstinget i Värmland, mars 2012

Landstinget i Värmland, mars 2012 Snabbguide Landstinget i Värmland, mars 2012 Innehållsförteckning Snabbguide till basfunktioner i LISA+... 3 Om LISA+... 3 Att komma igång... 3 Inloggning... 5 Att byta lösenord... 5 Hur görs personsökning?...

Läs mer

Manual för ADDIS-net. Innehåll

Manual för ADDIS-net. Innehåll Manual för ADDIS-net Innehåll Inloggning... 2-3 Söksidan... 3 Registrera en ny intervju... 4 Födelsedatum/UNO-kod... 4 Lås/Lås upp intervju... 4 Redigera intervju-information... 4 Mata in svar i en intervju...

Läs mer

Nyheter i IA-systemet

Nyheter i IA-systemet Nyheter i IA-systemet från 2015-09-27 Sida 2 av 11 INNEHÅLL 1. ALLMÄNT OM VERSIONEN... 3 2. NYTT GRÄNSSNITT... 4 2.1. Logga ut-knappen... 4 2.2. Hjälp och information om systemet... 4 2.3. Vallistor...

Läs mer

Användarhandledning Nordea Swish Företag Admin

Användarhandledning Nordea Swish Företag Admin Användarhandledning Nordea Swish Företag Admin Swish Företag Ta betalt enklare Admin, manual version 2.0 Innehåll 1 Nordea Swish Företag Admin... 3 1.1 Kort introduktion... 3 1.2 Administratör i avtalet...

Läs mer

På följande sidor återfinns en kort dokumentation som beskriver några användbara programfunktioner.

På följande sidor återfinns en kort dokumentation som beskriver några användbara programfunktioner. RengöringsSystemet V4 På följande sidor återfinns en kort dokumentation som beskriver några användbara programfunktioner. Översikt över innehåll i bifogad dokumentation: Visa / Visa ej flikar/knappar i

Läs mer

TILLBUD, ARBETSSKADOR och OLYCKSFALL

TILLBUD, ARBETSSKADOR och OLYCKSFALL TILLBUD, ARBETSSKADOR och OLYCKSFALL Vad är ett tillbud? Tillbud är en händelse som skulle ha kunnat medföra en arbetsskada. Det är ofta en ren tillfällighet som spelat in att det inte uppstod en skada.

Läs mer

Innehållsförteckning. 1: Introduktion 3. 2: Roller 3

Innehållsförteckning. 1: Introduktion 3. 2: Roller 3 Arbetsgång i IA Innehållsförteckning 1: Introduktion 3 2: Roller 3 3: Arbetsgång vid händelserapportering i IA 4 3.1: Händelse rapporteras Light-registrering 5 3.2: Händelseansvarig (chef) kompletterar

Läs mer

Manual. Registrera i Kvalitetsregister PsykosR

Manual. Registrera i Kvalitetsregister PsykosR Manual Registrera i Kvalitetsregister PsykosR 2017-09-20 Innan du börjar Förutsättningar For att logga in behöver du: Ett giltigt SITHS-kort (Tjänste-ID) En dator med kortläsare Vara upplagd som användare/rapportör

Läs mer

Hantering Reklamationer. Version Torkelson Möbel AB

Hantering Reklamationer. Version Torkelson Möbel AB Hantering Reklamationer Version 1.0 2011-08-17 Torkelson Möbel AB Hantering Reklamationer 2011-07-11 2(8) Gå till http://extranet.torkelson.se. 1. Inloggning 2. Skapa ny reklamation Tryck på Skapa reklamation

Läs mer

med Office 365 i Dynamics NAV 2015

med Office 365 i Dynamics NAV 2015 Arbeta Arbeta med med Office 365 i Dynamics NAV 2015 Office 365 i Dynamics NAV 2015. - En guide för att enkelt komma igång Innehåll Kom igång med Office 365 i Dynamics NAV 2015... 1 Använd Word i Dynamics

Läs mer

Önska arbetstider- Manual

Önska arbetstider- Manual Önska arbetstider- Medarbetare Manual Version 2015.01 Medvind Informationsteknik AB Innehåll Innehåll... 2 Logga in... 3 Ange lösen... 3 Lägga in tider... 4 Välj period... 4 Välja arbetspass... 4 Snabbinmatning...

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL FÖR HANDLARE OCH CHEFER www.icaskolan.se. Innehåll: Statistik: - Ta ut statistik på utbildningar s. 2. Attest:

ANVÄNDARMANUAL FÖR HANDLARE OCH CHEFER www.icaskolan.se. Innehåll: Statistik: - Ta ut statistik på utbildningar s. 2. Attest: ANVÄNDARMANUAL FÖR HANDLARE OCH CHEFER www.icaskolan.se Innehåll: Statistik: - Ta ut statistik på utbildningar s. 2 Attest: - Attestera utbildningsanmälningar s. 4 Användare: - Hantering av medarbetare

Läs mer

Lathund för rapporter och statistik i Synergi

Lathund för rapporter och statistik i Synergi Lathund för rapporter och statistik i Synergi Sid1 (28) Inledning 3 Fliken sökning 4 Fliken Avancerad sökning 5 Fliken Rapportutformning 9 Tips på Sökningar och presentationer 11 Kort Ärenderapport 11

Läs mer

Lathund till VFU-portalen

Lathund till VFU-portalen Lathund till VFU-portalen VFU-samordnare Senast uppdaterad: 2018-05-14 Innehåll Innehåll... 2 Startsidan... 3 Översikt över arbetsplatser på ett område... 5 Redigera information för en arbetsplats... 6

Läs mer

WWW.SERVICECONNECTION.NU

WWW.SERVICECONNECTION.NU ServiceConnection Snabbguide del 2 Återrapportering, underhåll och sökning WWW.SERVICECONNECTION.NU ServiceConnection - Förstasidan Förstasidan På första sidan finns en status sammanställning av aktuella

Läs mer

Sammanställning. Innehållsförteckning. för ledare

Sammanställning. Innehållsförteckning. för ledare för ledare Sammanställning Denna guide avser att hjälpa dig som ledare att administrera dina grupp(er) i MyClub. Allt som görs i MyClub är webbaserat vilket innebär att du kan sköta all administrering

Läs mer

Minimanual för Baltzaranvändare, ABF

Minimanual för Baltzaranvändare, ABF Minimanual för Baltzaranvändare, ABF Inloggning i Baltzar Öppna Baltzar via Internet Explorer i Citrix Klicka på ikonen för Internet Explorer i Citrix Via Startsidan väljer du Baltzar 5 Du hamnar nu i

Läs mer

Lathund till VFU-portalen

Lathund till VFU-portalen Lathund till VFU-portalen VFU-samordnare Senast uppdaterad: 2013-01-14 Innehåll 1. Startsidan... 3 2. Översikt över arbetsplatser på ett område... 5 3. Redigera information för en arbetsplats... 6 4. Lägg

Läs mer

Rutin för anmälan av tillbud, arbetsskada och riskobservation

Rutin för anmälan av tillbud, arbetsskada och riskobservation Rutin för anmälan av tillbud, arbetsskada och riskobservation DOKUMENTNAMN GILTIGHETSPERIOD tillsvidare DOKUMENTTYP Rutin BESLUTAT/ANTAGET DOKUMENTÄGARE Pajala kommun VERSION DOKUMENTANSVARIG HR & ekonomi

Läs mer

Lathund Fritidshem

Lathund Fritidshem Lathund Fritidshem 2018-07-11 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Vyer anpassa det du vill se... 4 Kolumner...

Läs mer

ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL

ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL 1 INLEDNING Programmet ipool är ett system för att på ett effektivt sätt sköta bemanning och personalinformation via ett webbaserat gränssnitt som är enkelt att använda

Läs mer

Funktionerna kan variera beroende på vilka funktionsområden skolan valt att aktivera.

Funktionerna kan variera beroende på vilka funktionsområden skolan valt att aktivera. Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Aktivitetsstöd Importfunktion

Aktivitetsstöd Importfunktion Utbildningsmaterial Aktivitetsstöd Importfunktion Sidan 1 (20) Datum: 2011-10-05 Version 1.2 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Importera en fil med medlemmar i Aktivitetsstöd... 4 3. Lägga till

Läs mer

Föräldrar i Skola24. I systemet har föräldrar möjlighet att:

Föräldrar i Skola24. I systemet har föräldrar möjlighet att: Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual Innehåll 1. INLEDNING 4 2. ROLLER 4 2.1. CHEF 4 2.2. MEDARBETARE 4 2.3. ADMINISTRATÖR 4 2.4. KURSLEDARE 5 2.5. UTBILDARE 5 3. BEGREPP 5 3.1. ENHET 5 3.2.

Läs mer

Vilka skador ska anmälas?

Vilka skador ska anmälas? Vilka skador ska anmälas? Du ska anmäla alla olyckor och sjukdomar som uppstått i arbetet. Det kan gälla kroppslig skada men även ohälsa på grund av den psykosociala arbetsmiljön. Konflikter på arbetsplatsen

Läs mer

Anmäl din arbetsskada

Anmäl din arbetsskada Anmäl din arbetsskada Vilka skador ska anmälas? Du ska anmäla alla olyckor och sjukdomar som uppstått i arbetet. Det kan gälla kroppslig skada men även ohälsa på grund av den psykosociala arbetsmiljön.

Läs mer

Användarmanual för rapportering av förflyttningar av grisar, får eller getter via Internet

Användarmanual för rapportering av förflyttningar av grisar, får eller getter via Internet Användarmanual för rapportering av förflyttningar av grisar, får eller getter via Internet April 2008 Innehållsförteckning 1 Webbplats... 1 1.1 Hem.... 3 1.2 Fördelar med rapportering via Internet... 3

Läs mer

Inloggningsuppgifter till Skola24

Inloggningsuppgifter till Skola24 Inloggningsuppgifter till Skola24 Inloggningsuppgifter till Skola24 får du av ditt barns skola, antingen som ett aktiveringsmail eller i pappersform. Om du får ett aktiveringsmail följer du instruktionerna

Läs mer

Arbeta i Sharepoint dokumenthanteringssystem

Arbeta i Sharepoint dokumenthanteringssystem Arbeta i Sharepoint dokumenthanteringssystem För att komma ifrån problemet med olika versioner av dokument ska alla webbdokument läggas in i dokumenthanteringssystemet Sharepoint. Så här laddar du upp

Läs mer

Anmäl din arbetsskada

Anmäl din arbetsskada Anmäl din arbetsskada Vilka skador ska anmälas? Du ska anmäla alla olyckor och sjukdomar som uppstått i arbetet. Det kan gälla kroppslig skada men även ohälsa på grund av den psykosociala arbetsmiljön.

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL FÖR KURRE

ANVÄNDARMANUAL FÖR KURRE Uppdaterad.0.0 Sida / ANVÄNDARMANUAL FÖR KURRE KURRE är Svenska studiecentralens webbtjänst där du enkelt och snabbt kan göra kursanmälan och -redovisning elektroniskt. Uppdaterad.0.0 Svenska studiecentralen

Läs mer

Användarmanual Allmän REQS 7

Användarmanual Allmän REQS 7 1 Användarmanual Allmän REQS 7 2 Innehållsförteckning: Inloggning... 3 Allmänt... 4 Bokmärken statistik... 5 Fastighetsinformation... 6 Uppdragsöversikt... 7 Listläge filtrera/sortera... 8 Listläge skriv

Läs mer

En kort guide till VFU-portalen. För dig som har tittbehörighet i portalen

En kort guide till VFU-portalen. För dig som har tittbehörighet i portalen En kort guide till VFU-portalen För dig som har tittbehörighet i portalen Version 1.2, uppdaterad maj 2013 Innehåll Adressen till VFU-portalen... 3 Inloggning... 3 Behörighet... 3 Hur får jag behörighet?...

Läs mer

Användarmanual - OVK. Användarmanual OVK Version 1.5 Daterad: 2014-09-09

Användarmanual - OVK. Användarmanual OVK Version 1.5 Daterad: 2014-09-09 1 Användarmanual - OVK 2 Inloggning... 3 Allmänt... 4 Öppna protokoll... 6 Fylla i protokoll... 7 Skriva ut protokoll... 16 Returnera protokoll... 17 Uppföljning anmärkningar/åtgärder... 17 3 Inloggning

Läs mer

Minimanual för Baltzaranvändare

Minimanual för Baltzaranvändare Minimanual för Baltzaranvändare Inloggning i Baltzar Öppna Baltzar via länken i mailet Ange användare och lösenord och logga in Du hamnar nu i din Inkorg Tryck på knappen F11 för att få hel bildskärm samt

Läs mer

Användarmanual Mina sidor Timvärden

Användarmanual Mina sidor Timvärden Användarmanual Mina sidor Timvärden 1 1 Inloggning 3 2 Översikt 4 2.1 Välj anläggning 4 3 Timvärden 5 3.1 Ändra period 6 3.2 Zooma i diagrammet 7 3.3 Ändra periodstorlek 8 3.4 Visa som 8 3.5 Enhet 9 3.6

Läs mer

IA-systemet tillhandahålls av AFA Försäkring utan kostnad för försäkrade företag.

IA-systemet tillhandahålls av AFA Försäkring utan kostnad för försäkrade företag. IA-systemet tillhandahålls av AFA Försäkring utan kostnad för försäkrade företag. AFA Försäkring ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK. Bolagets huvuduppdrag är att reglera försäkringsanmälningar enligt

Läs mer

Publicera material i Blackboard

Publicera material i Blackboard Marie Andersson, IKT-centrum E-post: iktcentrum@mdh.se 2012-06-25 (Bb Learn 9.1.8) Publicera material i Blackboard Innehåll Att tänka på... 2 Mappar och Lärmoduler... 2 Skapa en mapp... 2 Skapa en lärmodul...

Läs mer

Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret

Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret Uppdaterad version / 2016 MANUAL till BPSD registret De första gångerna man gör en registrering kan det vara bra att ha en manual att följa. Manualen finner du i ditt utbildningsmaterial och på vår hemsida

Läs mer

Arbetsmiljömodulen i MedControl - Snabbguide

Arbetsmiljömodulen i MedControl - Snabbguide Arbetsmiljömodulen i MedControl - Snabbguide Inledning Arbetsmiljömodulen är ett stödsystem för effektiv hantering av tillbud, arbetsskador och förbättringsförslag och ett verktyg i vårt systematiska arbetsmiljöarbete.

Läs mer

Rutiner för systematiskt arbetsmiljöarbete Antagen av Direktionen 010919 Reviderad av Cesam 080214

Rutiner för systematiskt arbetsmiljöarbete Antagen av Direktionen 010919 Reviderad av Cesam 080214 Rutiner för systematiskt arbetsmiljöarbete Antagen av Direktionen 010919 Reviderad av Cesam 080214 Följande rutiner finns inom Sydskånska gymnasiet för att signaler om fysisk- och psykosocial ohälsa och

Läs mer

Lathund för fakturaspecifikation med rapportverktyget BusinessObjects, version 4.0. Version 1.0, 2013-06-14

Lathund för fakturaspecifikation med rapportverktyget BusinessObjects, version 4.0. Version 1.0, 2013-06-14 Lathund för fakturaspecifikation med rapportverktyget BusinessObjects, version 4.0 Version 1.0, 2013-06-14 Utgivare: Trafikverket Kontakt: fakturering.jarnvag@trafikverket.se Distributör: Trafikverket,

Läs mer

Sekreterare och Plussekreterare Version SP2 via PMO

Sekreterare och Plussekreterare Version SP2 via PMO Sekreterare och Plussekreterare Version 3.7.3 SP2 via PMO Starta MedSpeech 1. Från Mitt arbete i PMO klicka på Innehåll Länkar och Diktat - Lista 2. MedSpeech startar och du får upp en lista över diktaten.

Läs mer

Visma Proceedo Version 8.15 2014-05-12. Visma Proceedo Användarhandbok Lokala administratör Administrera

Visma Proceedo Version 8.15 2014-05-12. Visma Proceedo Användarhandbok Lokala administratör Administrera Visma Proceedo Version 8.5 204-05-2 Visma Proceedo Användarhandbok Lokala administratör Administrera. Innehållsförteckning SNABBGUIDE... 3 2 INLOGGNING... 5 3 STARTSIDA... 8 4 INKÖP... 9 4. Allmänt Inköp...

Läs mer

Manual - Symfoni - Kommunanvändare

Manual - Symfoni - Kommunanvändare Sidan 1 av 32 1. Symfoni för kommunanställda........................................................................... 2 1.1 Boendeenheter..................................................................................

Läs mer

Manual. It s learning. Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg

Manual. It s learning. Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg Manual It s learning Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg Rekommenderade webbläsare: Internet Explorer, aktuella versioner (PC) Safari (ipad, Mac) Örebro kommun 20150911 v 1.1 orebro.se 2

Läs mer

Synergi Användarhandbok för att söka rapporter

Synergi Användarhandbok för att söka rapporter 2008-12-09 Synergi Användarhandbok för att söka rapporter 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Enkel sökning av rapporter i Synergi... 4 Fliken sökparametrar... 5 Fliken Avancerat... 6 Fliken Rapportutformning...

Läs mer

Manual. valwebb. Förskole- och lärarutbildningarna. Linköpings universitet 2017/2018. VFU-teamet

Manual. valwebb. Förskole- och lärarutbildningarna. Linköpings universitet 2017/2018. VFU-teamet Manual valwebb Förskole- och lärarutbildningarna Linköpings universitet 2017/2018 VFU-teamet INNEHÅLL Inloggning... 3 Inställningar, tecken och symboler... 3 Hitta ditt VFU-område med dina studenter...

Läs mer

Hitta till schemawebben... 2. Sök fram ett schema... 2. Mer information om lokalen eller kursen... 4. Anpassa schemat... 4

Hitta till schemawebben... 2. Sök fram ett schema... 2. Mer information om lokalen eller kursen... 4. Anpassa schemat... 4 Serviceenheten TimeEdit support timeedit@gu.se INSTRUKTIONER TIMEEDIT WEB 2014-05-27 Schemawebb-användare 1 / 11 Hitta till schemawebben... 2 Sök fram ett schema... 2 Mer information om lokalen eller kursen...

Läs mer

Manual för publicering och administration av gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28

Manual för publicering och administration av gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28 1 (12) Manual för publicering och administration av gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet, uppdaterad 2009-09-28 Denna manual innehåller instruktioner för gruppaktiviteter inom Landsbygdsprogrammet.

Läs mer

Lathund till VFU-portalen

Lathund till VFU-portalen Lathund till VFU-portalen VFU-koordinator Senast uppdaterad: 2012-01-12 Innehåll 1. Startsidan... 3 2. Översikt över arbetsplatser på ett område... 5 3. Redigera information för en arbetsplats... 6 4.

Läs mer

Lathund. Föreningen Nordens medlemsregister KomMed Uppdaterad: 2015-09-21

Lathund. Föreningen Nordens medlemsregister KomMed Uppdaterad: 2015-09-21 Lathund Föreningen Nordens medlemsregister KomMed Uppdaterad: 2015-09-21 1 2 Dessa lathundar är utformade för att underlätta för Föreningen Nordens medlemmar att administrera i det nya medlemssystemet

Läs mer

Nyheter i IA-systemet

Nyheter i IA-systemet Nyheter i IA-systemet från 2017-03-28 Sida 2 av 11 INNEHÅLL 1. ALLMÄNT OM VERSIONEN... 3 2. HÄNDELSER... 4 2.1. Datum för uppföljning... 4 2.2. Fritextsökning i händelselistan... 4 2.3. Information om

Läs mer

Kortfattad instruktion för Crystal Reports. Kom i gång med Crystal Reports. Instruktion Crystal Reports 2014

Kortfattad instruktion för Crystal Reports. Kom i gång med Crystal Reports. Instruktion Crystal Reports 2014 Kortfattad instruktion för Crystal Reports Kom i gång med Crystal Reports När du ska logga in i Crystal Reports ska inloggning alltid ske via sidan om Crystal Reports på vårdgivarwebben. Det är viktigt

Läs mer

Kom igång med Riksbyggen Kundwebb

Kom igång med Riksbyggen Kundwebb Kom igång med Riksbyggen Kundwebb På din nya kundwebb får du tillgång till information, hjälp och uppgifter kopplat till ditt boende samt en rad olika verktyg som underlättar i kommunikationen med Riksbyggen.

Läs mer

IT-system. BUP Användarmanual

IT-system. BUP Användarmanual IT-system Användarmanual Innehållsförteckning 1. Att komma igång med... 1 1.1 Installera... 1 1.1.1 Byt databas... 1 1.1.2 Behörighet att byta databas... 2 1.2 Logga in... 3 1.2 Inloggad... 3 1.3 Logga

Läs mer

Användarmanual. VisitLog 1.3. RIW Software Technology AB www.riwsoftware.com

Användarmanual. VisitLog 1.3. RIW Software Technology AB www.riwsoftware.com Användarmanual VisitLog 1.3 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Vad är VisitLog?... 3 3 Innan du börjar... 3 4 Administration... 4 4.1 Lokala inställningar... 4 4.1.1 Skrivarinställningar... 4 4.1.2

Läs mer

Användarmanual Timvärde El o Fjärrvärme

Användarmanual Timvärde El o Fjärrvärme Användarmanual Timvärde El o Fjärrvärme INNEHÅLL 1 Inloggning...2 2 Översikt...3 2.1 Välj anläggning...4 3 Timvärden...5 3.1 Ändra period...6 3.2 Ändra periodstorlek...7 3.3 Visa som...8 3.4 Enhet...9

Läs mer

Medarbetarens guide till Kompetenskoll version 1,62

Medarbetarens guide till Kompetenskoll version 1,62 Medarbetarens guide till Kompetenskoll version 1,62 Sida 2 av 21 Innehåll Inledning 3 Välkommen till Kompetenskoll 4 Logga in - Byt lösenord Godkänn lagring av uppgifter och cookies 4 Del 1: Överblick

Läs mer

Utbildningsmodulen Förening 2014-05-05

Utbildningsmodulen Förening 2014-05-05 Utbildningsmodulen Förening 2014-05-05 Inledning...2 Operativsystem och webbläsare...2 Föreningens utbildningsmodul.3 Inledning...3 Arrangemang...3 Öppna arrangemang...3 Sök arrangemang...5 Kopiera arrangemang...5

Läs mer

Manual till funktionen Rapport/Export (beta) i Compos - Föräldrastöd February 2, 2016

Manual till funktionen Rapport/Export (beta) i Compos - Föräldrastöd February 2, 2016 BILD 1: Compos startsida Klicka på Rapport/Export (beta) under rubriken Rapportgenerator i menyfältet till vänster BILD 2: Rapportgenerator Välj datauttag att exportera genom att klicka på någon av länkarna

Läs mer

Handbok kundwebb för kunder Innehållsförteckning

Handbok kundwebb för kunder Innehållsförteckning Handbok kundwebb för kunder Innehållsförteckning Handbok kundwebb för kunder... 1 Översikt... 2 Logga in... 2 Ditt ärende... 3 Hur använder du kundwebben... 3 informationsfältet... 4 Arbetsfältet... 4

Läs mer

NyA-webben. Användarmanual för Listor och Statistik

NyA-webben. Användarmanual för Listor och Statistik NyA-webben Användarmanual för Listor och Statistik Innehåll Innehåll... 2 Sekretess... 3 In- och utloggning... 3 Inställningar... 6 Listor... 6 Sökandelistor... 6 Adresslistor... 8 Etikettlistor... 9 E-postlistor...

Läs mer

Kommentar [k1]: Behöver vi kommentera det som finns till höger ovanför schematyp?

Kommentar [k1]: Behöver vi kommentera det som finns till höger ovanför schematyp? Webbklienten Webben är uppbyggd med hjälp av flikar. När du öppnar lärosätets schemasida finns ett antal flikar som syns på webben för alla. Om du loggar in får du ytterligare flikar och möjligheter till

Läs mer

Manual för administration av statligt aktivitetsstöd (LOK) via Idrottonline

Manual för administration av statligt aktivitetsstöd (LOK) via Idrottonline Manual för administration av statligt aktivitetsstöd (LOK) via Idrottonline I denna manual beskrivs hur ni ledare administrerar det lokala aktivitetsstödet i sin helhet. Vi går igenom hur man lägger in

Läs mer

Användarmanual 1.x. RIW Software Techn AB info@riwsoftware.com telefon: 08-766 70 20 fax: 08-766 70 05 www.riwsoftware.com

Användarmanual 1.x. RIW Software Techn AB info@riwsoftware.com telefon: 08-766 70 20 fax: 08-766 70 05 www.riwsoftware.com Användarmanual 1.x Page 2 of 18 Innehållsförteckning BookitWise... 3 Systemkrav... 3 Logga in... 4 Kalenderförklaring... 5 Enkelt bokningsformulär... 6 Anvancerat bokningsformulär... 7 Avancerat Lägg till

Läs mer

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund. Logga in

Uppdaterad: 2014-05-07. Lathund. Logga in Uppdaterad: 2014-05-07 Lathund Logga in 1 1 Skriv ej ut manualen! För att alltid ha aktuell information och slippa dyra utskriftskostnader ber vi dig att ladda hem manualen som en PDF från vår hemsida

Läs mer

Instruktion för den anställde att önska arbetstider på webben

Instruktion för den anställde att önska arbetstider på webben Instruktion för den anställde att önska arbetstider på webben version 2010.05 Medvind Informationsteknik AB 2011-04-06 Logga in.... 3 Ange lösen... 3 Lägga in tider.... 4 Välj period... 4 Välja arbetspass...

Läs mer

Datum: 2013-03-22 Version 1.6. Sidan 1 (43)

Datum: 2013-03-22 Version 1.6. Sidan 1 (43) Datum: 2013-03-22 Version 1.6 Sidan 1 (43) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning...3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt lösenord... 3

Läs mer

Komma igång med Qlikview

Komma igång med Qlikview Denna instruktion är till dig som är ny i Qlikview och snabbt vill komma igång med grundläggande funktioner. Innehåll 1 Introduktion... 2 1.1 Behörighet... 2 1.2 Webbläsare... 2 2 Installation av Qlikview

Läs mer

Vårdförbundets medlemssystem Komet

Vårdförbundets medlemssystem Komet Vårdförbundets medlemssystem Komet Instruktion för förtroendevalda med samordningsuppdrag Välkommen till Vårdförbundets medlemssystem Komet. Här följer en kort introduktion till Komet. Har du frågor efter

Läs mer

EVALD manual. Evald version 2 2014-05-02

EVALD manual. Evald version 2 2014-05-02 EVALD manual Evald version 2 2014-05-02 Innehåll KURSVÄRDERING PÅ ENGELSKA... 1 Egna frågor på engelska...1 Sammanställning på engelska...1 KURSVÄRDERING GENERELLT... 2 Skapa kursvärdering...2 Ändra öppnings/stängningsdatum...5

Läs mer

Guide för PDF/A Författare Avd Telefon Datum Version Sid Göran Lindqvist 0921-573 00 2006-08-16 1.1 1 (9)

Guide för PDF/A Författare Avd Telefon Datum Version Sid Göran Lindqvist 0921-573 00 2006-08-16 1.1 1 (9) Göran Lindqvist 0921-573 00 2006-08-16 1.1 1 (9) Inledning Detta dokument är framtaget för att ge generell hjälp med att skapa ett PDF/A-dokument av ett Microsoft Word-dokument. Även hur man ställer in

Läs mer

Användarguide Medlemssystemet

Användarguide Medlemssystemet Användarguide Medlemssystemet Innehållsförteckning Sida Logga in 3 Användare 3 Navigering 4 Sök 4 Medlemsfliken 5 Prenumerationer 7 Skicka e-post 8 Statistik 10 Exportera till Excel 10 Skriva ut 12 Registrera

Läs mer

En kort guide till VFU-portalen. För dig som arbetar som VFU-samordnare i kommunen.

En kort guide till VFU-portalen. För dig som arbetar som VFU-samordnare i kommunen. En kort guide till VFU-portalen För dig som arbetar som VFU-samordnare i kommunen. Version 1.2 maj 2013 Följande sidor kommer ge en kort och övergripande guide till de vanligaste funktionerna i VFUportalen.

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL, INTERAXO

ANVÄNDARMANUAL, INTERAXO ANVÄNDARMANUAL, INTERAXO 1 VARFÖR ÄR DET OLIKA FÄRG OCH UTSEENDE PÅ MAPPARNA? Gula mappar Blå mappar Blårandiga mappar Enkla mappar som man känner igen från Utforskaren. En gul mapp kan innehålla undermappar

Läs mer