EVALD manual. Evald version

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "EVALD manual. Evald version 2 2014-05-02"

Transkript

1 EVALD manual Evald version

2

3 Innehåll KURSVÄRDERING PÅ ENGELSKA... 1 Egna frågor på engelska...1 Sammanställning på engelska...1 KURSVÄRDERING GENERELLT... 2 Skapa kursvärdering...2 Ändra öppnings/stängningsdatum...5 Lägga till/byta studentrepresentant...6 SKAPA EGNA FRÅGOR... 7 Skapa kategori...7 Byt namn på kategori...7 Radera kategori...8 Flytta kategori drag-och-släpp...8 Skapa fråga...9 Ändra fråga...13 Radera fråga...13 Flytta fråga drag-och-släpp...13 Förhandsgranska...14 PUBLICERA EGNA FRÅGOR KURSANSVARIGES KOMMENTAR Ange antal studenter som följt kursen...15 Färdig med kommentarerna...16 STUDENTREPRESENTANTS KOMMENTAR SAMMANSTÄLLNING Vem har svarat?...18 Påminnelse för studenten i Studentwebben...19 Svaret på en individuell kursvärdering...19 SKRIVA UT KURSVÄRDERINGEN STUDENTEN SVARAR PÅ KURSVÄRDERINGEN EJ ÖPPEN KURSVÄRDERING LOGGA IN SVARA PÅ KURSVÄRDERINGEN SVARA PÅ KURSVÄRDERINGEN - ENGELSKA RESULTATET PÅ KURSVÄRDERINGEN RESULTATET PÅ KURSVÄRDERINGEN - ENGELSKA STUDENTREPRESENTANT SAMMANSTÄLLNING AV KURSVÄRDERINGEN KURSANSVARIG KOMMENTARER STUDENTREPRESENTANT KOMMENTARER Evald version

4

5 EVALD Kursvärdering på engelska Kursvärderingen innehåller 9 obligatoriska frågor med möjlighet att lägga till egna frågor. De obligatoriska frågorna kan visas både på svenska och på engelska. Det är studenten själv som väljer att visa kurshemsidan på engelska och där igenom få de obligatoriska frågorna på engelska. Egna frågor på engelska Har du egna frågor du vill ställa i kursvärderingen måste du välja om de ska visas på svenska eller engelska. De egna frågorna kommer inte att byta språk när studenten väljer nytt språk på kurshemsidan! Den frågetyp du väljer till din egen fråga kan däremot visas på engelska. Det här är en fråga i kursvärderingen, när studenten visar kurshemsidan på engelska. Frågetypen visas på engelska för studenten. Sammanställning på engelska När kursvärderingen har stängts kommer studenterna att se den publicerade sammanställningen på det språk som kurshemsidan visas på. 1 (25)

6 Kursvärdering generellt Du kan skapa kursvärderingen, lägga till egna frågor, spara och fortsätta skriva frågor en annan dag. Studentvy Vem får svara på frågorna??? Slunik tittar i Ladok på vilken student som är REGISTRERAD på kurstillfället. Om en student har registrerat avbrott i Ladok, kommer studenten inte att kunna svara på värderingen. Öppningsdatum: Kursvärderingen är öppen för redigering fram till och med dagen före öppningsdatumet. Studenterna kan fylla i kursvärderingen från och med öppningsdatumet. Stängningsdatum: Studenterna kan fylla i kursvärderingen till och med stängningsdatumet. Dagen efter stängningsdatumet så kommer de obligatoriska frågorna, och de egna frågorna som du själv har valt, att publiceras på kurshemsidan. Kommentarer publiceras aldrig! Skapa kursvärdering Klicka på knappen skapa kursvärdering Ange öppningsdatum och stängningsdatum 2 (25)

7 Kopiera en kursvärdering från ett tidigare kurstillfälle Har du skapat kursvärderingen vid ett tidigare kurstillfälle kan du välja att kopiera det. Om du inte väljer att göra det vid det här tillfället så kan du välja att lägga till frågor från en tidigare kursvärdering, en i taget, när du ska skapar egna frågor (se sid 7). Klicka på knappen kopiera tidigare kursvärdering Skriv in kurskoden på den kurs du vill kopiera kursvärderingen ifrån. Klicka på Sök 3 (25)

8 Markera det kurstillfälle där kursvärderingen finns och klicka på OK. Tips! Du kan klicka på en kolumnrubrik och sortera listan efter den kolumnen, stigande eller fallande! Kursens namn och anmälningskod visar vilken kursvärdering du valt att kopiera. 4 (25)

9 Studentrepresentant En student från kursen ska utses som studentrepresentant, att delta i kommenteringen av kursvärderingen. Vet du inte studentnamnet nu när du skapar kursvärderingen kan du ange det senare, även efter att kursvärderingen har öppnats. Klicka på Skapa kursvärdering Ändra öppnings/stängningsdatum Har du skapat en kursvärdering och där angett öppnings- och stängningsdatum, kan du ändra datumet fram till och med dagen före öppningsdatumet. Efter att kursvärderingen är öppen kan du inte ändra datumen själv, kontakta då Slunik supporten. Klicka på knappen Ändra Ändra datum och klicka på Ändra datum 5 (25)

10 Lägga till/byta studentrepresentant Namnet på studentrepresentanten kan du lägga till/byta även efter att kursvärderingen har öppnats. Klicka på knappen ändra En lista över de studenter som är registrerade på kursen visas. Markera namnet i listan så infogas studentens AD-inloggningsnamn automatiskt. Klicka på knappen Spara. 6 (25)

11 Skapa egna frågor 9 obligatoriska frågor finns från början av kursvärderingen. Dessa kan du inte ta bort eller flytta på. Eventuella frågor som du lägger till själv får nummer 10 och uppåt. Skapa kategori En kategori illustreras av en mapp när du administrerar och visas som en rubrik i kursvärderingen. Klicka på knappen Skapa kategori Skriv in namnet på kategorin och klicka på Spara Byt namn på kategori Markera den kategori du vill byta namn på Klicka på knappen Editera kategori Skriv in det nya namnet och klicka på Spara 7 (25)

12 Radera kategori Du kan inte radera en kategori som innehåller frågor. Radera/flytta alla frågor först. Markera den kategori som du vill ta bort Klicka på knappen Radera kategori Bekräfta med Ja Flytta kategori drag-och-släpp Du kan enkelt flytta på din kategori genom att dra och släppa den. Släpp när du ser ett streck, då är flytten OK. Peka med musen på kategorin du vill flytta på, håll ned vänster musknapp Dra och släpp kategorin dit du vill flytta den Obs! Om du ser en röd ring med vitt kryss i så blir inte flytten godkänd! Om du släpper musen nu så händer ingenting. Dra tills krysset försvinner och du ser ett streck som visar var kategorin kommer att placeras. 8 (25)

13 Skapa fråga Skapa egna frågor och sortera upp dom under kategorier. En fråga illustreras av en punkt. Markera den kategori du vill att frågan ska ligga under Klicka på knappen Skapa fråga Du kan skapa en fråga på tre sätt: 1. Skriv frågan själv och välj frågetyp 2. Importera fråga från en frågebank 3. Importera egen fråga från en annan kursvärdering Obs! Idag finns inte frågebanken på engelska. Du kan välja en fråga på svenska från frågebanken, och sedan översätta den själv. En engelsk frågebank kommer att finnas framöver. Skapa fråga Skriv din fråga 9 (25)

14 Välj frågetyp från listan. Klicka på Spara. Importera fråga från Frågebank Klicka på knappen Importera fråga Markera frågan och klicka på OK Välj frågetyp och klicka på Spara 10 (25)

15 Importera fråga från tidigare kursvärdering Klicka på knappen Importera fråga Skriv in kurskoden från den kurs du vill kopiera frågan ifrån, klicka på Sök 11 (25)

16 Skriv in kurskoden igen, och klicka på Sök (bugg som gör att du behöver skriva kurskoden två gånger, ska åtgärdas!) Markera kurstillfället och klicka på OK Markera frågan och klicka på OK. Du har nu möjlighet att uppdatera frågan eller frågetypen om du vill. Klick på Spara 12 (25)

17 Ändra fråga Markera frågan du vill ändra på. Klicka på knappen Ändra fråga Gör dina ändringar och klicka på Spara Radera fråga Markera frågan du vill ta bort Klicka på knappen Radera fråga Bekräfta med Ja Flytta fråga drag-och-släpp Vill du flytta på en fråga från en kategori till en annan kan du bara dra och släppa. Se under Skapa egna frågor flytta kategori, sid 8, för mera information. 13 (25)

18 Förhandsgranska Förhandsgranska då och då när du skapar kursvärderingen och se hur det kommer att se ut. Klicka på knappen Förhandsgranska Förhandsgranska värderingen på svenska eller engelska. Det är de obligatoriska frågorna som växlar språk, de egna frågorna visas som de skapades. Klicka på Stäng fönstret 14 (25)

19 Publicera egna frågor När kursvärderingen är stängd kommer sammanställningen av alla de 9 obligatoriska frågorna att publiceras på kurshemsidan automatiskt. Du kan här välja vilka av de egna frågorna som du också vill ska publiceras. Har du inte valt innan kursvärderingen är stäng kan du göra det efteråt. Obs! Kommentarer kommer INTE att publiceras. Bocka för de frågor du vill att sammanställningen ska publicera på kurshemsidan Kursansvariges kommentar Du som kursansvarig eller administratör i Slunik kan skriva kommentarer till en kursvärdering. Obs! Fältet för kommentarer är öppet en månad efter att värderingen har stängts. Därefter kommer kommentarerna att automatiskt publiceras på kurshemsidan! Skriv in dina kommentarer och gör dina eventuella formateringar Obs! Du måste klicka på knappen Spara kommentarer innan du klicka någon annanstans, annars sparas inte din text! Ange antal studenter som följt kursen För att kunna se statistik över svarsfrekvensen behöver du ange hur många studenter som har gått kursen. 15 (25)

20 OM kursvärderingen skapas efter att studenterna registrerats och visas i listan Studenter, kommer studentantalet automatiskt att hämtas. När kommentarerna är låsta, dvs. en månad efter kursvärderingen stängts eller när du manuellt bockat för att du är klar med kommentarerna, kommer även denna funktion låsas. KOM IHÅG att studenter som registreras avbrott i Ladok, kommer inte ha möjlighet att logga in och svara på värderingen. Skriv in antalet studenter och klick på Spara Färdig med kommentarerna När du har skrivit dina kommentarer färdigt, och klickat på Spara kommentarer, måste du ange att du är färdig för att kommentarerna ska publiceras på kurshemsidan. Bocka för Jag är klar med mina kommentarer Obs! Efter att du har bekräftat med Ja är kommentarerna låsta och du kan inte editera texten mera. Om du inte bockar för att du är klar kommer kommentarerna automatiskt att publiceras på kurshemsidan, en månad efter kursvärderingens stängningsdatum. Studentrepresentants kommentar Studenterna utser en student i klassen som ska ansvara för att kommentera kursvärderingen. 16 (25)

21 Studentrepresentanten har en egen inloggning där hela sammanställningen visas, med kommentarer. När den kursansvarige är färdig med sina kommentarer visas även dom. Studentrepresentanten har en månad på sig, efter att kursvärderingen är stängd, att skriva kommentarerna. När studentrepresentanten har skrivit färdigt sina kommentarer visas de i Slunik administrationen. Kommentarerna publiceras automatiskt på kurshemsidan. För att logga in går studenten till och klickar på länken Studentrepresentant. 17 (25)

22 Sammanställning När kursvärderingen stängs visas sammanställningen, med kommentarer, i Slunik administrationen. Du kan alltså INTE se sammanställningen förrän dagen efter det stängningsdatum som angetts på värderingen. På kurshemsidan publiceras sammanställningen alltid utan kommentarer, dagen efter stängningsdatumet. Vem har svarat? Du kan inte se namnet på den student som har svarat på kursvärderingen. Medans kursvärderingen är öppen för studenterna att fylla i, så kommer du under länken Sammanställning kunna se hur många som hittills har svarat. När kursvärderingen är stängd kan du se antal svar i sammanställningen. 18 (25)

23 Påminnelse för studenten i Studentwebben Studenter som har en öppen kursvärdering kommer att få en påminnelse i studentwebben, med en länk till kurshemsidan. Påminnelsen visas så fort kursvärderingen öppnas, till och med att den stängs. Endast studenter som är registrerade på kursen i Ladok får denna påminnelse. Studentwebben Svaret på en individuell kursvärdering Kom ihåg, du kan aldrig koppla ihop en kursvärdering med en students namn! I sammanställningen kan du - klicka på en kommentar för att visa hela kursvärderingen som den personen har skickat in. - klicka på en stapel, och välja en persons kursvärdering. Namnen visas som Student 1, Student 2 osv. 19 (25)

24 Skriva ut kursvärderingen Från utskriftsfunktionen kan du välja att skriva ut kursvärderingen i olika varianter. Resultatet blir en.pdf-fil. Klicka på ikonen Print i högra hörnet. Välj skriv ut på svenska eller engelska. Välj mellan: - Frågeformulär Endast frågorna i kursvärderingen kommer med. - Standardfrågor Sammanställningen av de 9 obligatoriska frågorna. - Standardfrågor + kommentarer Sammanställningen av de 9 obligatoriska frågorna med eventuella kommentarer. - Standardfrågor & Egna-frågor Sammanställning av de 9 obligatoriska frågor och egna frågor - Standardfrågor & Egna-frågor + kommentarer Sammanställning av de 9 obligatoriska frågor och egna frågor med kommentarer. 20 (25)

25 Studenten svarar på kursvärderingen Ej öppen kursvärdering Om kursvärderingen inte är öppen för studenten visas texten Kursvärderingen är inte öppen! på kurshemsidan. Läraren anger datum när kursvärderingen ska öppnas och när den ska stängas. Logga in Är kursvärderingen öppen så kommer en inloggningsruta fram och studenten kan logga in. Endast studenter som är registrerade på kursen har behörighet att logga in. Samma användarnamn och lösenord som studenten har till bla. Studentwebben. 21 (25)

26 Svara på kursvärderingen De första 9 obligatoriska frågorna måste besvaras innan det går att spara värderingen. Under tiden som värderingen är öppen kan studenten alltid logga in igen och fortsätta svara/ändra svaren. Svara på kursvärderingen - engelska Om studenten väljer att visa kurshemsidan på engelska visas de 9 obligatoriska frågorna på engelska. De frågor som läraren skriver själv kan bara vara på ett språk, det språk läraren väljer. 22 (25)

27 Resultatet på kursvärderingen Resultatet på kursvärderingen visas på kurshemsidan direkt när kursvärderingen är stängd. Det vill säga alla 9 obligatoriska frågor utan kommentarer (visas aldrig). Även de frågor som läraren har skrivit själv och valt att visa. Senast en månad efter att kursvärderingen är stängd publiceras även lärarens och studentrepresentantens kommentarer. Resultatet på kursvärderingen - engelska Om studenten har valt att visa kurshemsidan på engelska visas sammanställningen på engelska. De frågor som läraren skriver själv kan bara vara på ett språk, det språk läraren väljer. 23 (25)

28 Studentrepresentant Studentrepresentanten loggar in från Sammanställning av kursvärderingen Studentrepresentanten kan se sammanställningen av kursvärderingen, och kommentarerna! 24 (25)

29 Kursansvarig kommentarer Här visas kursansvariges kommentarer när det är klart. Studentrepresentant kommentarer Studentrepresentanten skriver sina kommentarer, klicka på Spara och kan fortsätta skriva en annan dag. När det är klart väljer man Jag är klar med mina kommentarer. Kursansvarige kan då se studentrepresentantens kommentarer. Efter en månad så kommer de automatiskt att publiceras - även om man inte är klar! 25 (25)

SLUNIK manual. SLUNIK version 2 2010-08-03

SLUNIK manual. SLUNIK version 2 2010-08-03 SLUNIK manual SLUNIK version 2 2010-08-03 Innehåll SLUNIK...1 Kursledare... 1 Lärare... 1 LOGGA IN... 1 Hjälp, inloggning... 2 Välj kurs att administrera... 2 Om du inte ser din kurs i listan... 3 Filtrera

Läs mer

Skapa en kursvärdering

Skapa en kursvärdering Skapa en kursvärdering Tanken med ett kursvärderingssystem är att ställa frågor till studenterna och automatiskt sammanställa deras svar för presentation. En kursvärdering består av ett eller flera frågeformulär.

Läs mer

Kursvärderingar guide för lärare

Kursvärderingar guide för lärare Guide Kursvärderingar guide för lärare Denna guide beskriver hur man steg för steg skapar en kursvärdering och skriver en kursrapport i Studentportalen. Exempel på frågor, kursvärderingar och kursrapporter

Läs mer

Genomgång utav KURT Kursvärderingssystemet för Linköpings Universitet

Genomgång utav KURT Kursvärderingssystemet för Linköpings Universitet Genomgång utav KURT Kursvärderingssystemet för Linköpings Universitet Överblick Varför kursvärdering? Samtliga kurser inom den grundläggande utbildningen vid LiU ska utvärderas med stöd av det elektroniska

Läs mer

LUVIT Resource Centre 1.4. Användarmanual

LUVIT Resource Centre 1.4. Användarmanual LUVIT Resource Centre 1.4 Användarmanual INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 1 PORTALEN... 2 LOGGA IN... 2 SJÄLVREGISTRERING... 2 ÖPPNA KURSER... 3 NYHETER... 4 DEN PERSONLIGA MENYN... 4 MENYN...

Läs mer

Manual. It s learning. Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg

Manual. It s learning. Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg Manual It s learning Målgruppen: externa utförare inom Vård och Omsorg Rekommenderade webbläsare: Internet Explorer, aktuella versioner (PC) Safari (ipad, Mac) Örebro kommun 20150911 v 1.1 orebro.se 2

Läs mer

Hotspot låter användaren skapa genvägar till andra sidor.

Hotspot låter användaren skapa genvägar till andra sidor. Hotspot låter användaren skapa genvägar till andra sidor. Du kan låta bilder och/eller text bli knappar för genvägar eller navigering. Genvägarna kan leda till en annan sida i din resurs (intern sida)

Läs mer

www.luvit.com LUVIT Portal Användarmanual

www.luvit.com LUVIT Portal Användarmanual www.luvit.com LUVIT Portal Användarmanual Innehållsförteckning 1 INLEDNING... 4 2 STARTSIDA... 5 2.1 MENYN UPPE TILL HÖGER... 5 2.1.1 Mitt campus... 5 2.1.2 Om BSVC... 5 2.1.3 Kurskatalog... 5 2.1.4 Länkar...

Läs mer

skapa genvägar till andra sidor (externa och interna)

skapa genvägar till andra sidor (externa och interna) Hotspot skapa genvägar till andra sidor (externa och interna) Du kan låta bilder och/eller text bli knappar för genvägar eller navigering. Genvägarna kan leda till en annan sida i din resurs (intern sida)

Läs mer

Kursvärdering. Denna manual beskriver hur du kan skapa en mapp i Fronter som heter Kursvärdering där du ladda upp reslutat från kursutvärderingar.

Kursvärdering. Denna manual beskriver hur du kan skapa en mapp i Fronter som heter Kursvärdering där du ladda upp reslutat från kursutvärderingar. Kursvärdering Denna manual beskriver hur du kan skapa en mapp i Fronter som heter Kursvärdering där du ladda upp reslutat från kursutvärderingar. Här finns även tips på några olika sätt att skapa en kursvärdering

Läs mer

Testsamling i Studentportalen

Testsamling i Studentportalen Guide Testsamling i Studentportalen I en testsamling kan du skapa automat- eller lärarrättade tester med olika slags frågor, t.ex. lucktext, flervalsfråga, enkät och spela in ljud. Du väljer själv om testet

Läs mer

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef Uppdaterad 2010-05-11 Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef 1 Innehållsförteckning Handläggarens roll och ansvarsuppgifter... 3 Närmaste chefs roll och ansvarsuppgifter... 3 Praktisk handläggning

Läs mer

En kort guide till VFU-portalen. För dig som arbetar som VFU-administratör på lärosäte

En kort guide till VFU-portalen. För dig som arbetar som VFU-administratör på lärosäte En kort guide till VFU-portalen För dig som arbetar som VFU-administratör på lärosäte Version 1.2, uppdaterad mars 2013 Följande sidor kommer ge en kort och övergripande guide till de vanligaste funktionerna

Läs mer

Komma igång med Learnify - snabbmanual

Komma igång med Learnify - snabbmanual Komma igång med Learnify - snabbmanual Välkomna till Learnifys snabbmanual. Här ger vi dig en snabbgenomgång eller påminnelse om våra viktigaste och mest använda tjänster och verktyg. På vår hemsida www.learnify.se

Läs mer

Komma igång med Learnify - snabbmanual

Komma igång med Learnify - snabbmanual Komma igång med Learnify - snabbmanual Välkomna till Learnifys snabbmanual. Här ger vi dig en snabbgenomgång eller påminnelse om våra viktigaste och mest använda tjänster och verktyg. På vår hemsida www.learnify.se

Läs mer

Hantera dokument i arkivet

Hantera dokument i arkivet Hantera dokument i arkivet 2 Innehållsförteckning 1. SÖK EFTER DOKUMENT... 4 2. ÖPPNA ETT DOKUMENT... 5 3. BLÄDDRA MELLAN DOKUMENT... 6 4. STÄNG ETT ÖPPNAT DOKUMENT... 6 5. SPARA EN SÖKNING... 7 6. VÄLJ

Läs mer

Skoladmin kom igång! Innehåll

Skoladmin kom igång! Innehåll Skoladmin kom igång! Välkommen till nya Skoladmin! Det har skett lite förändringar i själva verktyget där du skapar nya kurser och lägger upp nyheter. Du kommer att känna igen all information som läggs

Läs mer

Lathund till VFU-portalen

Lathund till VFU-portalen Lathund till VFU-portalen VFU-samordnare Senast uppdaterad: 2018-05-14 Innehåll Innehåll... 2 Startsidan... 3 Översikt över arbetsplatser på ett område... 5 Redigera information för en arbetsplats... 6

Läs mer

Så här funkar Föreningsliv

Så här funkar Föreningsliv Så här funkar Föreningsliv Logga in Logga in på den adress du fått skickat till dig via mail. Använd det lösenord och användarnamn som du tilldelats. Kom alltid ihåg att logga ut när du skrivit färdigt,

Läs mer

Grupper i Studentportalen

Grupper i Studentportalen Guide Uppdaterad 2014-05-28 Grupper i Studentportalen Studentportalens gruppindelningsfunktion gör det möjligt att dela in studenter på ett kurstillfälle eller ett samläsningstillfälle i olika grupper.

Läs mer

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Aktivitetsstöd Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (27) Datum 2013-09-26 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen/föreningsadministratör... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt

Läs mer

FIRSTCLASS. Innehåll:

FIRSTCLASS. Innehåll: FIRSTCLASS Innehåll: Hämta klient...2 Installera klient...2 Konfigurera klient...2 Koppla upp...3 Skrivbordet...3 Mailbox...3 Presentation...3 Skapa ett nytt meddelande...4 Söka mottagare för nytt meddelande...4

Läs mer

Manual Jourläkarschema Alingsås - Version 1.0

Manual Jourläkarschema Alingsås - Version 1.0 Manual Jourläkarschema Alingsås - Version 1.0 Denna manual innehåller olika avsnitt och beroende på vilken roll man har är de olika avsnitten aktuella. OBS! För att kunna planera jourpass måste man som

Läs mer

KIWAS LATHUND FÖR KURSGIVARE

KIWAS LATHUND FÖR KURSGIVARE 1 KIWAS LATHUND FÖR KURSGIVARE Söka kursplan i KIWAS Sök efter skapade kursplaner genom att klicka på Lista kursplaner i menyn under fliken Kurser. Listan som visas är begränsad till de kursplaner som

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual Innehåll 1. INLEDNING 4 2. ROLLER 4 2.1. CHEF 4 2.2. MEDARBETARE 4 2.3. ADMINISTRATÖR 4 2.4. KURSLEDARE 5 2.5. UTBILDARE 5 3. BEGREPP 5 3.1. ENHET 5 3.2.

Läs mer

Lathund till VFU-portalen

Lathund till VFU-portalen Lathund till VFU-portalen VFU-koordinator Senast uppdaterad: 2012-01-12 Innehåll 1. Startsidan... 3 2. Översikt över arbetsplatser på ett område... 5 3. Redigera information för en arbetsplats... 6 4.

Läs mer

UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10)

UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10) UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10) Innehåll Sid 2 Inledning Sid 3 Logga in Sid 4 Startsidan Sid 5 Obligatoriska frågor Sid 6 Kursutvärderingar Sid 10 Statistik Sid 12 Formulär Sid 16 Skapa utvärdering

Läs mer

FUD KURSDATABASEN FÖR FORSKARUTBILDNINGSKURSER

FUD KURSDATABASEN FÖR FORSKARUTBILDNINGSKURSER FUD KURSDATABASEN FÖR FORSKARUTBILDNINGSKURSER Innehåll Inledning sid 3 Skapa kurs sid 4 Redigera kurs sid 5 Skapa kursplan sid 6 Redigera kursplan sid 7 Lämna in kursplan sid 8 Skapa kurstillfälle sid

Läs mer

IT-system. BUP Användarmanual

IT-system. BUP Användarmanual IT-system Användarmanual Innehållsförteckning 1. Att komma igång med... 1 1.1 Installera... 1 1.1.1 Byt databas... 1 1.1.2 Behörighet att byta databas... 2 1.2 Logga in... 3 1.2 Inloggad... 3 1.3 Logga

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

Användarmanual. VisitLog 1.3. RIW Software Technology AB www.riwsoftware.com

Användarmanual. VisitLog 1.3. RIW Software Technology AB www.riwsoftware.com Användarmanual VisitLog 1.3 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Vad är VisitLog?... 3 3 Innan du börjar... 3 4 Administration... 4 4.1 Lokala inställningar... 4 4.1.1 Skrivarinställningar... 4 4.1.2

Läs mer

Manual. Kursplan. Astrakan. ESF Edition Publikt användargränssnitt. Artisan Global Media

Manual. Kursplan. Astrakan. ESF Edition Publikt användargränssnitt. Artisan Global Media Manual Astrakan Kursplan ESF Edition Publikt användargränssnitt Artisan Global Media ~ 2 ~ Innehållsförteckning Publikt användargränssnitt... 3 Allmän... 3 Personlig... 4 Presentation av Kurstillfälle...

Läs mer

Lathund till VFU-portalen

Lathund till VFU-portalen Lathund till VFU-portalen VFU-samordnare Senast uppdaterad: 2013-01-14 Innehåll 1. Startsidan... 3 2. Översikt över arbetsplatser på ett område... 5 3. Redigera information för en arbetsplats... 6 4. Lägg

Läs mer

Användarguide. Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån

Användarguide. Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån 1 Användarguide Sök och administrera dina volontärer på Volontärbyrån 2 Välkommen till Volontärbyrån! Den här guiden beskriver alla funktioner i volontärsamordnaradmin på www.volontarbyran.org. Har du

Läs mer

Flexibel meny i Studentportalen

Flexibel meny i Studentportalen Guide Flexibel meny i Studentportalen Via en flexibel meny kan lärare och administratörer skapa en menystruktur som består av menyblock och funktioner i valfri ordning. På så sätt kan menyn spegla kursens

Läs mer

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24)

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24) Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen.. 2 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord... 5 1.4 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 7 2. Administration 8 2.1 Föreningens

Läs mer

Att beställa ett kursrum

Att beställa ett kursrum Att beställa ett kursrum Denna guide ger en beskrivning i hur man beställer ett kursrum i Fronter. Skapad: 2011-08-16 Innehållsförteckning Hur beställer man ett kursrum i Fronter?... 3 Hur fungerar arkiveringen

Läs mer

Instruktion för ändringar i schemat samt att lägga till information som syns för studenterna.

Instruktion för ändringar i schemat samt att lägga till information som syns för studenterna. Instruktion för ändringar i schemat samt att lägga till information som syns för studenterna. Att ta fram sitt schema i remissen. 1. Kopiera webbadressen och klistra in i adressfältet på din webbläsare;

Läs mer

Instruktioner. Innehåll: 1. Vad är Kimsoft Control (SIDA 2) 3. Hem (SIDA 2)

Instruktioner. Innehåll: 1. Vad är Kimsoft Control (SIDA 2) 3. Hem (SIDA 2) 1 Instruktioner Innehåll: 1. Vad är Kimsoft Control (SIDA 2) 2. Logga in (SIDA 2) 3. Hem (SIDA 2) 4. Skapa/redigera sidor (SIDA 3) 41. Lägg till ny sida (SIDA 3) 42. Avancerat (SIDA 4) 5. Texteditor (SIDA

Läs mer

Önska arbetstider- Manual

Önska arbetstider- Manual Önska arbetstider- Medarbetare Manual Version 2015.01 Medvind Informationsteknik AB Innehåll Innehåll... 2 Logga in... 3 Ange lösen... 3 Lägga in tider... 4 Välj period... 4 Välja arbetspass... 4 Snabbinmatning...

Läs mer

Frontermanual för Rektorsprogrammet

Frontermanual för Rektorsprogrammet Frontermanual för Rektorsprogrammet Denna manual beskriver övergripande vad Fronter är och hur det kan användas. Skapad: 2010-04-27 Version: 1.0 1 Innehållsförteckning Vad är Fronter?... 3 Vilka behörigheter

Läs mer

Enkäter - Lärarmanual

Enkäter - Lärarmanual Med funktionen Enkäter kan du skapa kursvärderingar och undersökningar direkt i Blackboard. En stor fördel med detta jämfört med den traditionella pappersvarianten, är att resultatet sammanställs automatiskt.

Läs mer

Administration av asrp.se

Administration av asrp.se Administration av asrp.se Inloggning sker från: http://www.asrp.se/cms/admin_login.php Avdelningar/rubriker: - Sidor - Användare - Galleri - Övrigt - Annonser - Hästar - Faktablad - Logga ut SIDOR Under

Läs mer

Lärarhögskolan i Stockholm Högskoleförvaltningen Högskoleledningens kansli Magnus Mörck/Katharina Soffronow 08-737 95 76 Katharina.Soffronow@lhs.

Lärarhögskolan i Stockholm Högskoleförvaltningen Högskoleledningens kansli Magnus Mörck/Katharina Soffronow 08-737 95 76 Katharina.Soffronow@lhs. Lärarhögskolan i Stockholm Högskoleförvaltningen Högskoleledningens kansli Magnus Mörck/Katharina Soffronow 08-737 95 76 Katharina.Soffronow@lhs.se Ärendetyp Datum 2007-01-04 1(6) Elementär Websurveyandvänding

Läs mer

Förnyad konkurrensutsättning. Manual för användare

Förnyad konkurrensutsättning. Manual för användare Förnyad konkurrensutsättning Manual för användare Ansvarig utgivare: Göteborgs Stads Upphandlings AB Titel: Förnyad konkurrensutsättning - Manual för användare Version: 1.0.1.2013 2 Innehållsförteckning

Läs mer

Forskare & Handledare. 1. Inloggning

Forskare & Handledare. 1. Inloggning Forskare & Handledare 1. Inloggning Du använder samma inloggning till Forskningsdatabasen som till universitetets övriga system. 2. Startsidan När du loggat in i Forskningsdatabasen (FDB) kommer du till

Läs mer

Manual till automatiseringen för administratörer

Manual till automatiseringen för administratörer Innehåll Manual till automatiseringen för administratörer... 1 Allmänt... 1 Aktivera en kursvärdering... 1 Samläsning av kurser att slå ihop flera kurser ( f d merge-funktionen )... 4 Dela ihopslagna kurser...

Läs mer

Innehåll. Manus instruktionsfilm: Språkhantering. Introduktion

Innehåll. Manus instruktionsfilm: Språkhantering. Introduktion Manus instruktionsfilm: Språkhantering Innehåll Språkhantering... 1 Introduktion... 1 Generellt om språkfiltrering i Ping Pong... 3 Språkfiltrering i produktionsverktyget... 4 Att tänka på i administrationsverktyget...

Läs mer

Lathund - TimeEdit Introduktion

Lathund - TimeEdit Introduktion Lathund - TimeEdit Introduktion Lathund - TimeEdit 3.4 - Introduktion v1.3 Kort om TimeEdit Syftet med denna lathund är att beskriva och förklara en del av de begrepp som används i TimeEdit. Vi hoppas

Läs mer

Manual. It s learning. Målgruppen: privata utförare inom Vård och Omsorg

Manual. It s learning. Målgruppen: privata utförare inom Vård och Omsorg Manual It s learning Målgruppen: privata utförare inom Vård och Omsorg Rekommenderade webbläsare: Internet Explorer, aktuella versioner (PC) Safari (ipad, Mac) Örebro kommun 20160201 v 1.2 orebro.se 2

Läs mer

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (26) Datum 2011-09-16 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord...

Läs mer

Kommentar [k1]: Behöver vi kommentera det som finns till höger ovanför schematyp?

Kommentar [k1]: Behöver vi kommentera det som finns till höger ovanför schematyp? Webbklienten Webben är uppbyggd med hjälp av flikar. När du öppnar lärosätets schemasida finns ett antal flikar som syns på webben för alla. Om du loggar in får du ytterligare flikar och möjligheter till

Läs mer

valbara programkurser (inom

valbara programkurser (inom Användarmanual Utbildningsdatabasen Selma för arbetet med kurstillfällen för valbara programkurser (inom sjuksköterskeprogrammen) forskarutbildningsstöd Innehåll 1. Logga in och logga ut... 3 2. Process

Läs mer

Minihandbok för skoladministratörer version 1.4

Minihandbok för skoladministratörer version 1.4 UEDB (UNGDOM OCH ELEVDATABASEN) Minihandbok för skoladministratörer version 1.4 Eva Rehnberg 2014-01-10 Innehåll Ny elev... 2 Inskrivning av ny elev folkbokförd i Stockholms län eller Håbo... 2 Elev med

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual Innehåll 1. KURSKATALOG 3 1.1. SÖK EFTER KURSTILLFÄLLEN 3 2. MINA ATTESTERINGAR 6 3. MINA ANMÄLNINGAR 7 4. HANTERA KURSER 8 4.1. DELTAGARE 9 4.1.1.

Läs mer

Användarutbildning i SiteVision

Användarutbildning i SiteVision Användarutbildning i SiteVision Innehållsförteckning 1 Komma igång med SiteVision 2 1.1 Starta SiteVision 2 1.2 Redigeringsläget i SiteVision 3 1.2.1 Verktygsfält 3 1.2.2 Modulväljare 4 1.2.3 Navigator

Läs mer

Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03

Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03 Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Vyer anpassa det du

Läs mer

Studentens väg från antagen till registrerad Vad ser studenten i Studentportalen? Lägg till en kursregistrering... 7

Studentens väg från antagen till registrerad Vad ser studenten i Studentportalen? Lägg till en kursregistrering... 7 Guide Uppdaterad 2014-05-28 Kursregistrering Via Studentportalens funktion för Kursregistrering är det möjligt att lägga upp information om kursregistrering, kursstart och kontaktuppgifter per kurstillfälle

Läs mer

Kom i gång med PING PONG

Kom i gång med PING PONG Kom i gång med PING PONG Studentmanual Version 4 Kom igång med PING PONG Studentmanual. Version 4 Producerad av Linda Borglund, Anita Eklöf vid Centrum för Lärande och Undervisning, Högskolan i Borås.

Läs mer

Manual för Menys webbaserade kurser i Fronter

Manual för Menys webbaserade kurser i Fronter Manual för Menys webbaserade kurser i Fronter Innehållsförteckning Introduktion 3 Inloggning & Lösenordsbyte 4 Idagsidan 5 Kursens rum (startsida) 6 Webblektion 7 Deltagare 8 Inlämning 9 Kalender 11 Diskussionsforum

Läs mer

Hantera dokument i inkorgen

Hantera dokument i inkorgen Hantera dokument i inkorgen 2 Innehållsförteckning 1. ÖPPNA ETT DOKUMENT... 3 2. BLÄDDRA MELLAN DOKUMENT... 4 3. STÄNG ETT ÖPPNAT DOKUMENT... 5 4. I FLIKEN INFORMATION... 5 5. I FLIKEN KONTERINGAR... 6

Läs mer

SAFE WORK. Instruktioner till Företagets egen sida - för dig som är chef/kontaktperson på ett entreprenadföretag 2013-04-09

SAFE WORK. Instruktioner till Företagets egen sida - för dig som är chef/kontaktperson på ett entreprenadföretag 2013-04-09 SAFE WORK Instruktioner till Företagets egen sida - för dig som är chef/kontaktperson på ett entreprenadföretag 013-04-09 Innehållsförteckning 1. Information om Företagets egen sida...3. Lägga till en

Läs mer

KURSINFO. Kurstillfälle inom program. Versionsförteckning. Datum Version Beskrivning Författare Första utkast Anngreth Johansson

KURSINFO. Kurstillfälle inom program. Versionsförteckning. Datum Version Beskrivning Författare Första utkast Anngreth Johansson KURSINFO Kurstillfälle inom program Versionsförteckning Datum Version Beskrivning Författare 2016-03-01 1.0 Första utkast Anngreth Johansson Innehåll Versionsförteckning... 1 Innehåll... 2 Kurstillfälle

Läs mer

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Version 1 Villaägarnas Riksförbund Sollentuna 2011 Postadress Besöksdress Telefon Fax E-post Hemsida Box 7118, 192 07 Sollentuna Johan Berndes väg 8-10 010-750

Läs mer

Kursvärderingsenkät i KI Survey (läkarprogrammet SVK)

Kursvärderingsenkät i KI Survey (läkarprogrammet SVK) Kursvärderingsenkät i KI Survey (läkarprogrammet SVK) 180528 1 Hur kan jag använda en enkätmall i KI Survey? I verktyget KI Survey finns färdiga mallar för kursvärderingsenkäter. Mallarna har skapats av

Läs mer

Användarhandledning Nordea Swish Företag Admin

Användarhandledning Nordea Swish Företag Admin Användarhandledning Nordea Swish Företag Admin Swish Företag Ta betalt enklare Admin, manual version 2.0 Innehåll 1 Nordea Swish Företag Admin... 3 1.1 Kort introduktion... 3 1.2 Administratör i avtalet...

Läs mer

Att skriva inlägg i Spelmansgillets bloggar hos Blogspot/Google

Att skriva inlägg i Spelmansgillets bloggar hos Blogspot/Google Att skriva inlägg i Spelmansgillets bloggar hos Blogspot/Google Läsare vem som helst eller utvald krets Bloggen kan konfigureras så att inlägg kan läsas av vem som helst på nätet. Den kan även konfigureras

Läs mer

Selma Manual Utbildningsplan. Studentcentrum/Ladokgruppen

Selma Manual Utbildningsplan. Studentcentrum/Ladokgruppen Selma Manual Utbildningsplan Innehållsförteckning Innehållsförteckning -------------------------------------------------------------------------------------------------- 2 Logga in och logga ut - CAS ----------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Sandsbro AIK - Manual till redaktörer - IdrottOnline Klubb

Sandsbro AIK - Manual till redaktörer - IdrottOnline Klubb Sandsbro AIK - Manual till redaktörer - IdrottOnline Klubb Redigeraläge Startsidan Beskrivning av flikarna Öppna hemsidan: http://www2.idrottonline.se/default.aspx?id=196012 Öppna ditt arbetsrum. Klicka

Läs mer

valbara programkurser

valbara programkurser Användarmanual Utbildningsdatabasen Selma för arbetet med kurstillfällen för valbara programkurser forskarutbildningsstöd Innehåll 1. Logga in och logga ut... 3 2. Process för att skapa kurstillfällen

Läs mer

Inlämning i Studentportalen

Inlämning i Studentportalen Guide Inlämning i Studentportalen Via en inlämning kan studenter ladda upp filer som lärare kan bedöma. Det kan vara en individuell inlämning eller en gruppinlämning. Här kan även lärare och studenter

Läs mer

Anonymiserade tentamina

Anonymiserade tentamina Guide Anonymiserade tentamina Från tentamensanmälan till resultatrapportering hantering i Studentportalen, i skrivningssalar och i Ladok. Instructions in English are available in the manual. Senast uppdaterad:

Läs mer

Användarmanual Allmän REQS 7

Användarmanual Allmän REQS 7 1 Användarmanual Allmän REQS 7 2 Innehållsförteckning: Inloggning... 3 Allmänt... 4 Bokmärken statistik... 5 Fastighetsinformation... 6 Uppdragsöversikt... 7 Listläge filtrera/sortera... 8 Listläge skriv

Läs mer

valbara programkurser

valbara programkurser Användarmanual Utbildningsdatabasen Selma för arbetet med kurstillfällen för valbara programkurser forskarutbildningsstöd Innehåll 1. Logga in och logga ut... 3 2. Process för att skapa kurstillfällen

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual Innehåll 1. KURSKATALOG 3 1.1. SÖK EFTER KURSTILLFÄLLEN 3 2. MINA ATTESTERINGAR 6 3. MINA ANMÄLNINGAR 7 4. HANTERA KURSER 8 4.1. DELTAGARE 9 4.1.1.

Läs mer

För att öppna galleriet, ange adressen http://www.galleri.storsjobygdensfotoklubb.se

För att öppna galleriet, ange adressen http://www.galleri.storsjobygdensfotoklubb.se Använda Bildgalleriet För att öppna galleriet, ange adressen http://www.galleri.storsjobygdensfotoklubb.se Logga in För att skapa och administrera album för galleriet ska du logga in. Användarnamn är användarens

Läs mer

www.grade.com LUVIT LMS Quick Guide Att använda LUVIT Reports

www.grade.com LUVIT LMS Quick Guide Att använda LUVIT Reports www.grade.com LUVIT LMS Quick Guide Att använda LUVIT Reports Att använda LUVIT Reports I LUVIT Administration finns menyn LUVIT Reports där ett antal fördefinierade standardrapporter finns tillgängliga.

Läs mer

Inlämningsverktyget i Fronter för lärare

Inlämningsverktyget i Fronter för lärare Inlämningsverktyget i Fronter för lärare I inlämningsverktyget kan du enkelt se vem som lämnat in ett arbete, när de har lämnat in och vilka filer de har lämnat in. Studenterna i kursen kan få påminnelser

Läs mer

Studentmanual. 2013-08-09 (Bb Learn 9.1.13) iktsupport@oru.se

Studentmanual. 2013-08-09 (Bb Learn 9.1.13) iktsupport@oru.se Studentmanual Inledning... 1 Krav på dator och rekommenderade webbläsare... 1 Support och stöd... 1 Översikt... 1 Logga in i Blackboard... 1 Navigeringsmenyn... 2 Fliken Min Blackboard... 2 Struktur inne

Läs mer

MULTI COMAI WEBBKALENDER

MULTI COMAI WEBBKALENDER 1 MULTI COMAI WEBBKALENDER 1.1 ANVÄNDARE utvecklar och säljer anpassningsbara smartphone 2 Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Terminologi... 3 1.2 Teknisk kravspecifikation... 4 1.3 Behörigheter... 4 2 Start...

Läs mer

Manager för ett gruppkonto i Widgit Online funktionsverket

Manager för ett gruppkonto i Widgit Online funktionsverket Manager för ett gruppkonto i Widgit Online funktionsverket Gruppkonto i Widgit Online Ett gruppkonto i Widgit Online innebär att flera användare tillsammans ingår i en gemensam grupp där man kan dela material

Läs mer

Lathund för att skapa dokument i redigeraren

Lathund för att skapa dokument i redigeraren Lathund för att skapa dokument i redigeraren Denna guide beskriver hur man skapar ett dokument i redigeraren. Redigeraren är Fronters inbyggda textredigerare. Man kan även låta andra skriva och kommentera

Läs mer

Visma Proceedo Version 8.15 2014-05-12. Visma Proceedo Användarhandbok Lokala administratör Administrera

Visma Proceedo Version 8.15 2014-05-12. Visma Proceedo Användarhandbok Lokala administratör Administrera Visma Proceedo Version 8.5 204-05-2 Visma Proceedo Användarhandbok Lokala administratör Administrera. Innehållsförteckning SNABBGUIDE... 3 2 INLOGGNING... 5 3 STARTSIDA... 8 4 INKÖP... 9 4. Allmänt Inköp...

Läs mer

Förnyad konkurrensutsättning. Manual för användare

Förnyad konkurrensutsättning. Manual för användare Förnyad konkurrensutsättning Manual för användare Ansvarig utgivare: Göteborgs Stads Upphandlings AB Titel: Förnyad konkurrensutsättning Manual för användare Version: 1.0.5.2015 2 Innehåll 1. Förnyad konkurrensutsättning

Läs mer

Manual för ADDIS-net. Innehåll

Manual för ADDIS-net. Innehåll Manual för ADDIS-net Innehåll Inloggning... 2-3 Söksidan... 3 Registrera en ny intervju... 4 Födelsedatum/UNO-kod... 4 Lås/Lås upp intervju... 4 Redigera intervju-information... 4 Mata in svar i en intervju...

Läs mer

Version 2.3 2014-07-02

Version 2.3 2014-07-02 Version 2.3 2014-07-02 1 Starta NatureIT Starta en webbläsare i din PC, Mac, läsplatta eller smartphone och skriv in www.natureit.se eller www.natureit.no. Då skall du få upp en bild som ser ut så här:

Läs mer

FirstClass Klient 7.0 Manual

FirstClass Klient 7.0 Manual av Sven E Carlsson FirstClass Klient 7.0 Manual till MS Windows FirstClass FAQ... 2 Knappar på Skrivbord och Mailbox... 3 Förkortningar i FirstClass manualen... 4 Koppla upp... 4 Läsa meddelande... 5 Skapa

Läs mer

Manual för kursvärdringsadministratör - Quick Search, kursvärderingssystem

Manual för kursvärdringsadministratör - Quick Search, kursvärderingssystem Manual för kursvärdringsadministratör - Quick Search, kursvärderingssystem Bakgrund Utbildningsnämnden beslutade 2011 att ett nytt gemensamt kursvärderingssystem med gemensamma riktlinjer för Högskolan

Läs mer

Manual Webb-admin för evenemang

Manual Webb-admin för evenemang Manual Webb-admin för evenemang Version: 001 Innehållsförteckning Logga in... 1 Lägg in nytt/redigera evenemang... 3 Prenumerant... 3 Evenemang eller Aktivitet... 3 Huvudtema och Tema... 3 Huvudkategori

Läs mer

Gäller version Användarinstruktion för Hogia Approval Manager Elektronisk attest av leverantörsfaktura

Gäller version Användarinstruktion för Hogia Approval Manager Elektronisk attest av leverantörsfaktura Gäller version 2011.2 Användarinstruktion för Hogia Approval Manager Elektronisk attest av leverantörsfaktura Välkommen som användare av Hogia Approval Manager, en programvara där du kommer att attestera

Läs mer

Forskarstuderande. 1. Inloggning

Forskarstuderande. 1. Inloggning Forskarstuderande 1. Inloggning Du använder samma inloggning till Forskningsdatabasen som till universitetets övriga system. OBS! Är du en extern doktorand utan anställning på MIUN så använder du knappen

Läs mer

3-veckorskontroll i itslearning

3-veckorskontroll i itslearning 3-veckorskontroll i itslearning Funktionen fungerar inte i Internet Explorer, använd Firefox, Chrome eller Safari Detta är en funktion som är framtagen för att kunna effektivisera och underlätta arbetet

Läs mer

Blackboard Studentmanual - Att arbeta med Wikis

Blackboard Studentmanual - Att arbeta med Wikis 1 (5) Blackboard Studentmanual - Att arbeta med Wikis Läraren på kursen kan ha valt att kursen ska använda sig av Wikis. Då syns funktionen i menyn. En wiki är en webbsida/webbplats som användarna skapar

Läs mer

TÄVLINGSLEDARE. [En enkel guide för hur du som tävlingsledare använder SVEMO TA]

TÄVLINGSLEDARE. [En enkel guide för hur du som tävlingsledare använder SVEMO TA] 2013 Svenska Motorcykel- och Snöskoterförbundet Box 2314 600 02 NORRKÖPING Tel. 011-23 10 80 www.svemo.se TÄVLINGSLEDARE [En enkel guide för hur du som tävlingsledare använder SVEMO TA] Innehåll Inledning...

Läs mer

Grundutbildning EPiServer CMS6

Grundutbildning EPiServer CMS6 Grundutbildning EPiServer CMS6 Välkommen! Presentation av kursledare och kursdeltagare Kursinnehåll Verktygsfält och funktioner Skapa sida, spara och publicera Redigera sida Länkar till andra sidor och

Läs mer

Manual för Juseks aktivitetsadministrationssystem

Manual för Juseks aktivitetsadministrationssystem Manual för Juseks aktivitetsadministrationssystem ett system baserat på Softadmin från Multisoft Komma åt och logga in i aktivitetssystemets admindel Tanken är att du skall kunna komma åt systemet på samma

Läs mer

Thomas Pihl 2013. Frontermanual. för studerande vid Forum Ystad

Thomas Pihl 2013. Frontermanual. för studerande vid Forum Ystad Thomas Pihl 2013 Frontermanual för studerande vid Forum Ystad Innehåll Fronter... 2 Inloggning... 2 Komplettera användaruppgifter... 4 Anpassa Min sida... 5 Verktygen på Min sida... 6 Notiser & E-post...

Läs mer

Version 1.8.7A. Tidrapportering med ctimesheet

Version 1.8.7A. Tidrapportering med ctimesheet Version 1.8.7A Tidrapportering med ctimesheet Installation I tidrapporten på webben finns en ikon som heter Mobile. Klicka på ikonen. En sida öppnas och du kan här välja mellan automatisk eller manuell

Läs mer

Framsteg med resultatrapportering

Framsteg med resultatrapportering Guide Framsteg med resultatrapportering Senast uppdaterad: 2015-05-19 Via funktionen Framsteg kan läraren lägga upp kursens olika moment, exempelvis inlämningsuppgifter och närvaro. Läraren kan sedan ange

Läs mer

Kom igång med Adela Gymnasium

Kom igång med Adela Gymnasium Kom igång med Adela Gymnasium Publicerad 2011-07-05 Tersus Skolsystem AB Lilla Nygatan 2, 411 08 Göteborg Tel: 031-85 70 50 Innehåll Kom igång med Adela Gymnasium 1 Starta Adela Gymnasium 5 Logga in som

Läs mer