SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden 2015-04-15"

Transkript

1 Tid och plats A-salen, kl. 13: Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Tomas Thornell (S), 1:e vice ordförande Ulla Blanking (M) tjänstgörande för Camilla Albinsson (KD) Anna Gustbée (M) Ove Löfqvist (M) Martha-Elena Sandberg (M) Margareta Jonsson (C) Gunnel Jansson (MP) Stanley Källner (FP) Ingrid Holmgren (S) tjänstgörande för Ibrahim Bhu Gelle (S) Lovisa Alm (S) Allan Nilsson (S) tjänstgörande för Lovisa Alm (S) Juan Soto (S) tjänstgörande för Mikael Bruér (S) Sven Johansson (C) tjänstgörande för Mikael Bruér (S) Eva-Britt Svensson (V) Kent Svensson (S) tjänstgörande för Eva-Marie Rasmusson (S) Romeo Pettersson (SD) tjänstgörande för Charlotte Holmström (SD) Övriga närvarande Ersättare Robert Nordmark (M) Ronnie Kemner (M) Johanna Raita (M) Gunnar Nordmark (FP) Tjänstemän Övriga Ann-Christin Norlander, förvaltningschef Lena Tibblin, sekreterare Anna Rosander, avdelningschef ekonomi Anders Allard, verksamhetsutvecklare Caroline Nordahl, förvaltningssekreterare 22 Kjell Magnusson, omsorgschef 22 Justering Justerare Plats och tid Tomas Thornell (S) Omsorgsförvaltningen 1(18)

2 Justerade paragrafer Ajournering Anmärkning Underskrifter Sekreterare Lena Tibblin Ordförande Ulf Hedin Justerare Tomas Thornell 2(18)

3 Bevis om anslag av protokoll omsorgsnämndens protokoll från sammanträdet är justerat Anslagsdag Anslaget tas ner Förvaringsplats för protokollet OMSORGSFÖRVALTNINGEN Den som vill överklaga ett beslut ska göra det skriftligt inom tre veckor från anslagsdagen Underskrift Lena Tibblin 3(18)

4 Förteckning över omsorgsnämnden ärenden 22 Dnr Information och utbildning Dnr s delårsrapport 1, Dnr s interna kontrollplan Dnr Remiss- Förslag till Växjö kommuns måltidspolitiska program Dnr Fortsätta att använda och vidareutveckla tjänster inom BO IT Dnr Rekryteringscenter för chefer inom Växjö kommun Dnr Hyra Ljungadalsgatan 2 - Hemfosa Dnr Information från ledamöter Dnr Förvaltningschefen informerar Dnr Anmälan av delegeringsbeslut omsorgsnämnden Dnr Övrigt (18)

5 22 Dnr Information och utbildning s beslut noterar informationen. Caroline Nordahl, förvaltningssekreterare informerar om delegering av beslut och om omsorgsnämndens delegationsordning Kjell Magnusson, omsorgschef och Anders Allard, verksamhetsutvecklare informerar om boendestöd. 5(18)

6 23 Dnr s delårsrapport 1, 2015 s beslut fastställer nämndens delårsrapport 1 och översänder den till kommunstyrelsen. Enligt gällande ekonomistyrningsprinciper ska varje nämnd lämna delårsrapporter till kommunledningsförvaltningen. Växjö kommun upprättar två delårsrapporter under året, efter mars och augusti. Delårsrapporten efter mars avser uppföljning av ekonomi och personal samt en helårsprognos, eventuellt kompletterad med möjlig måluppföljning och eller verksamhetsutveckling. Rapporterna ska ha behandlats av nämnderna innan kommunens delårsrapport behandlas av kommunstyrelsen. Förslag till omsorgsnämndens delårsrapport 1 presenteras till omsorgsnämndens sammanträde 15 april Beslutet skickas till Kommunstyrelsen 6(18)

7 24 Dnr s interna kontrollplan 2015 s beslut fastställer föreslagen plan för omsorgsnämndens interna kontroll Kommunallagen fördelar ansvaret för uppföljning och kontroll av kommunens verksamheter på kommunstyrelsen, nämnderna och revisorerna. Nämnder ska göra egna kontroller och se till att verksamheten bedrivs på ett tillfredsställande sätt. (KL 6:7). Från och med 2011 fungerar även delar av kommunstyrelsens interna kontrollplan övergripande för kommunkoncernen. Ärendet Det primära syftet med internkontroll är att säkerställa att de av fullmäktige fastställda målen uppfylls. Intern kontroll utgör ett ledningsverktyg för att driva och följa upp olika verksamheter och projekt av väsentlig betydelse för såväl den politiska som den administrativa ledningen. s interna kontrollplan baseras bland annat på de förbättringsområden som framkom av nämndens interna kontrollplan för 2014 samt kommunövergripande områden beslutade av kommunstyrelsen. Beslutsunderlag s arbetsutskott har i 18/2015 föreslagit att omsorgsnämnden fastställer föreslagen plan för omsorgsnämndens interna kontroll (18)

8 25 Dnr Remiss- Förslag till Växjö kommuns måltidspolitiska program s beslut - lämnar skrivelse daterad 8 april 2015 som remissvar på förslag till Växjö kommuns måltidspolitiska program med följande förändring - Punkt 10 i det måltidspolitiska programmet ska ha samma lydelse som i förslaget. Kommunfullmäktige beslutade i 88/2014 att inrätta en kommungemensam måltidsorganisation. Kommunfullmäktige uppdrog till kommunstyrelsen att bland annat genomföra organisationsförändringen samt återkomma med nödvändiga mål och styrdokument. Delprojektet att skapa ett måltidspolitiskt program påbörjades efter kommunfullmäktiges beslut med syftet att arbeta fram ett politiskt förankrat och antaget måltidsprogram för måltidsverksamhetens styrning och inriktningar. En arbetsgrupp bestående av tjänstemän från måltidsorganisationen och utvecklingsenheten har genom delprojektet arbetat fram ett förslag på Växjö kommuns måltidspolitiska program. Styrgruppen till projektet har bestått av förtroendevalda från kommunstyrelsens organisations- och personalutskott. Till arbetsgruppen har olika referens och fokusgrupper varit kopplade med bland annat tjänstemän från olika förvaltningar. Kommunstyrelsen har skickat tidsprogrammet på remiss till omsorgsnämnden, nämnden för arbete och välfärd samt utbildningsnämnden. Remissvar ska lämnas senast 17 april Ärendet Föreslaget måltidsprogram syftar till att förtydliga Växjö kommuns åtaganden i kommunens måltidsverksamhet. Programmets mål och inriktningar ska gälla alla former av matlagning och servering som sker i den kommunala verksamheten. Måltidsprogrammet innehåller Växjö kommuns vision för måltiden i kommunen, övergripande inriktningsmål samt specifika mål och 8(18)

9 inriktningar. Målen ska följas genom kvalitativa och kvantitativa metoder. Översyn av programmet ska dessutom göras i början av varje mandatperiod. Yrkanden Gunnel Jansson (MP) med instämmande av Ove Löfqvist (M), Eva-Britt Svensson (V), Tomas Thornell (S) och Anna Gustbée (M): Punkt 10 i det måltidspolitiska programmet ska ha samma lydelse som i förslaget Beslutsordning Ordförande frågar om yrkandet kan antas och konstaterar att omsorgsnämnden beslutar enligt Gunnel Janssons yrkande 9(18)

10 26 Dnr Fortsätta att använda och vidareutveckla tjänster inom BO IT s beslut 1. uppdrar till förvaltningschef att fortsätta testa, utvärdera och när motiverat införa tjänster som provas inom ramen för BO IT. 2. uppdrar till förvaltningschef att till hösten 2015 påbörja en upphandling för att införa nattillsyn via kamera och att återkomma med ett förfrågningsunderlag. BO IT är en samverkansform mellan Växjö kommun, Region Kronoberg, Växjöbostäder och Wexnet för att underlätta självständighet, social samvaro och trygghet för kommuninvånarna med hjälp av ny teknik. På så sätt kan livskvaliteten öka och behov av hemtjänst minskas eller skjutas fram. Ärendet Samverkan baserar sig på en öppen teknisk plattform som skapats tillsammans med en extern leverantör, där också en visningslägenhet utrustats med olika typer av teknik för att kunna sprida information och utbilda personal, beslutshavare samt kommuninvånare. En utvärdering i form av en informationssäkerhetsanalys har genomförts av tjänsten nattillsyn via kamera med slutsatser som är viktiga i en framtida upphandling. Likaså har ett externt fristående säkerhetsföretag testat nattillsyn via kamera med ett godkänt resultat. Testet med att införa och utvärdera tjänsten nattillsyn via kamera har tagits emot positivt av både omsorgstagare och personal i Växjö kommun. Tjänsten används för närvarande hos tre omsorgstagare. Hjälpmedelsinstitutet har i olika rapporter belyst flera positiva effekter av att införa e-tjänster som till exempel nattillsyn via kamera. Detta framgår inte minst i en rapport som tagits fram för Västerås och Järfälla kommuner där 10(18)

11 man idag använder tjänsten nattillsyn via kamera som en del i sin verksamhet. Bedömning Det kan finnas stora fördelar för den enskilde omsorgstagaren då användandet av ny teknik (IKT) i till exempel kontakten med hemtjänsten och sjukvården ger ökad frihet och integritet. Det gör det möjligt att snabbt få stöd, och omvänt är det enkelt att få kontakt med omsorgstagaren oberoende av tid och plats. I takt med att det kommer många nya produkter och tjänster som underlättar vardagen för äldre och funktionsnedsatta har attityden till välfärdsteknologi blivit mer positiv. Några områden som är aktuella framåt är tillsyn dag- och nattetid, social samvaro, påminnelse, uppmuntran till egen aktivitet, rehabilitering på distans och möjlighet till mobila trygghetslarm. Utmaning ligger i att på pedagogiskt sätt kommunicera med omsorgstagare och personal i Växjö kommun så att vi ny teknik kan användas som ett naturligt hjälpmedel och som ett komplement till andra insatser. Beslutsunderlag s arbetsutskott har i 17/2015 föreslagit att uppdrar till förvaltningschef att fortsätta testa, utvärdera och när motiverat införa tjänster som provas inom ramen för BO IT. uppdrar till förvaltningschef att till hösten 2015 påbörja en upphandling för att införa nattillsyn via kamera och att återkomma med ett förfrågningsunderlag. 11(18)

12 27 Dnr Rekryteringscenter för chefer inom Växjö kommun s beslut överför kronor till kommunstyrelsen i ramjusteringar för rekryteringscenter från och med Från och med 1 januari 2015 startas ett rekryteringscenter för att öka kvaliteten i chefsrekrytering med avseende på rekryteringsprocess och rekryteringskostnad. Ärendet För att säkra och utveckla ett gott ledarskap i Växjö kommun ska nya chefer rekryteras genom kompetensbaserad rekrytering och genomgå ett introduktionsprogram i enlighet med Ledarstrategin för Växjö kommun. Rekryteringscentret säkrar en likvärdig rekrytering där hänsyn tas till kraven på att vara chef i organisationen. Rekryteringscentret finansieras genom en ramjustering från kommunens samtliga förvaltningar. Centret bemannas av 1,5 heltidstjänster, fördelade på tre personer (fullt bemannat från och med april 2015). Eftersom förvaltningarnas behov och önskemål i rekryteringssammanhang ser olika ut, har varje förvaltning fått ett antal timmar tillgodo i rekryteringscenter. Dessa räknas av efter uppdragens omfattning. Kostnaderna för rekryteringscenter fördelas på samtliga förvaltningar, vilket för omsorgsnämnden innebär kronor för Beslutsunderlag s arbetsutskott har i 16/2015 föreslagit att överför kronor till kommunstyrelsen i ramjusteringar för rekryteringscenter från och med (18)

13 28 Dnr Hyra Ljungadalsgatan 2 - Hemfosa s beslut beslutar att hyra lokaler i Hemfosas fastighet på Ljungadalsgatan 2 i Växjö samt att förvaltningschef undertecknar hyreskontraktet. Omsorgsförvaltningen hyr i dagsläget tre lokaler på Storgatan 50 och 52, de benämns som Storgatan 50, Rosa huset och Västerled. Det är inte Omsorgsförvaltningens behov att byta lokaler från Storgatan 50 och 52, vilka har en utmärkt lokalisering i förhållande till CLV och centralförvaltningen på Västergatan 17. Byte av lokaler är initierat av utbildningsförvaltningens behov att ta över lokalerna för att bygga om till skola. Ärendet Omsorgsförvaltningen hyr i dagsläget lokaler på Storgatan 50 och 52. De innefattar funktionerna, myndighetsavdelning, avgiftshandläggare, bemanningsenhet samt chefer Västerled. Med viss omflyttning inom förvaltningen samt med hjälp av lokalförsörjningsgruppen, finns nu en föreslagen lösning där chefer Västerled kan flytta in i rosa huset på Storgatan 52, bemanningsenheten flyttar till Vallgatan och myndighetsavdelning och avgiftshandläggarna flyttar till Ljungadalsgatan. Myndighetsavdelningen har sedan ett halvår varit trångbodda och saknat ca 10 arbetsplatser. Den nya lösningen innebär en total kostnadsökning om ca kr per år. Det är ungefär samma antal kvadratmeter, 1880 jämfört med tidigare Lokalerna är dock mer yteffektiva då antalet arbetsplatser totalt ökar med ca 15. Kostnad per kvadratmeter ökar med 288 kr per år eller 31 %. Det första kontraktet som nu måste tecknas för att man ska kunna starta processen är avtalet för Ljungadalsgatan. Årshyran för detta kontrakt är kr,det skrivs på 5 år och hela kontraktet är värt Enligt delegationsförteckningen fattas beslutet i nämnden. 13(18)

14 29 Dnr Information från ledamöter s beslut noterar informationen. Gunnel Jansson (MP) informerar om ett besök på det särskilda boendet Solgården i Gemla. 14(18)

15 30 Dnr Förvaltningschefen informerar s beslut noterar informationen. En anmälan enligt Lex Sarah har gjorts till Inspektionen för vård och omsorg. Anmälan avser en händelse med en lyft. Information om några kommunala enheter som arbetar med problem i sin verksamhet. Information om en inkommen synpunkt. Information utifrån en artikel i Smålandsposten om en faktura avseende taxiresor som gjorts 2010 men fakturerats nu. Det är oklart om det finns en koppling till färdtjänst. Information om förändringar i Vederslöv. Hemvårdsgruppen kommer att knoppas av från Kinnevaldsgården och tillsammans med södra teleborg bilda en ny hemvårdsgrupp. Den nya gruppen kommer att utgå från södra Teleborg. Rekrytering av avdelningschef för sjuksköterskeorganisationen är avslutad. Avdelningschef blir Louise Bertilsson. Rekrytering till ny tjänst som medicinskt ansvarig sjuksköterska är avslutad. Marita Jonsson har fått denna tjänst. Förvaltningssekreterare Caroline Nordahl kommer att vara tjänstledig under 6 månader med start Ersättare under denna tid kommer att vara Henrik Mohlin. Det kommer att bli Växjöbostäder som bygger den nya bostaden med särskild service på Högstorp. 15(18)

16 Det pågår en debatt mellan Sveriges kommuner och landsting och Socialstyrelsen om de föreskifter och allmänna råd som omfattar bemanning i särskilt boende. Förvaltningschef bedömer att omsorgsförvaltningen redan idag uppfyller kraven i föreskiften. Information om läget inför sommarsemestrarna. Det har i år lyckats bra att rekrytera sjuksköterskor. När det gäller baspersonal ser det bra ut i Växjö tätort. Det är svårare att rekrytera till orterna utanför tätorten. 16(18)

17 31 Dnr Anmälan av delegeringsbeslut omsorgsnämnden 2015 s beslut godkänner redovisningen av delegeringsbeslut. har i vissa ärenden överlåtit sin beslutanderätt till utskott, nämndens ordförande och tjänstemän enligt en av nämnden tagen delegationsordning. Beslut som fattas med stöd av delegationen ska redovisas till nämnden. 17(18)

18 32 Dnr Övrigt s beslut noterar informationen. Reservation Martha Elena Sandberg (M) frågar om när ledamöterna kommer att få sina Ipads. De kommer att delas ut i partigrupperna. I en del grupper har det redan skett. Utbildning kommer att ges vid omsorgsnämndens sammanträde 20 maj. 18(18)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid och plats A-salen, kl. 14:30-14:40 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Tomas Thornell (S), 1:e vice ordförande Camilla Albinsson (KD), 2:e vice ordförande Elaine Sandell Belin (M), tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid och plats Kronobergsrummet, kl. 13:30-16.25 Beslutande Ledamöter Elaine Sandell Belin (M), tjänstgörande ersättare för Ulf Hedin (M), Ordförande Tomas Thornell (S), tjänstgörande ordförande Camilla

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden 2015-12-16

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden 2015-12-16 Tid och plats A-salen, kl. 13:35-16:10 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Tomas Thornell (S), 1:e vice ordförande Camilla Albinsson (KD), 2:e vice ordförande Anna Gustbée (M) Ove Löfqvist (M)

Läs mer

Margareta Jonsson (C) Mikael Svensson (MP),

Margareta Jonsson (C) Mikael Svensson (MP), Tid och plats A-salen, kl. 13:30-16.40 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Tomas Thornell (S), 1:e vice ordförande Karl-Erik Nedfors (C), tjänstgörande ersättare för Anna Zelvin (KD), 2:e vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid och plats A-salen, kl. 13:30-16:30 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Tomas Thornell (S), 1:e vice ordförande Camilla Albinsson (KD), 2:e vice ordförande Karl-Erik Nedfors (C), tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden 2016-05-18

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden 2016-05-18 Tid och plats Kronobergsrummet, kl. 14:00-14.35 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Tomas Thornell (S), 1:e vice ordförande Camilla Albinsson (KD), 2:e vice ordförande Elaine Sandell Belin (M),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid och plats A-salen, kl. 13:30-16:50 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Juan Soto (S), tjänstgörande ersättare för Tomas Thornell (S), 1:e vice ordförande Camilla Albinsson (KD), 2:e vice

Läs mer

Karl-Erik Nedfors (C) Ida Eriksson (M) Margareta Jonsson (C) Gunnar Nordmark (L) Per Säbom (S)

Karl-Erik Nedfors (C) Ida Eriksson (M) Margareta Jonsson (C) Gunnar Nordmark (L) Per Säbom (S) Tid och plats Beslutande Ledamöter Konferensrum på Parketten, förvaltningen för arbete och välfärd, Vintervägen 9 C. kl. 13:30-16:50 Ulf Hedin (M), Ordförande Tomas Thornell (S), 1:e vice ordförande Camilla

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid och plats A-salen, kl. 16:40-16:50

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid och plats A-salen, kl. 16:40-16:50 Omsorgsnämnden Tid och plats A-salen, kl. 16:40-16:50 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Margareta Jonsson (C), tjänstgörande ersättare för Tomas Thornell (S), 1:e vice ordförande Ronnie Kemner

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid och plats A-salen, kl. 13:30-16:35 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Tomas Thornell (S), 1:e vice ordförande, 52 del av 61 Per Säbom (S), tjänstgörande ersättare för Tomas Thornell (S),

Läs mer

Karl-Erik Nedfors (C) Ronnie Kemner (M) Margareta Jonsson (C) Per Säbom (S)

Karl-Erik Nedfors (C) Ronnie Kemner (M) Margareta Jonsson (C) Per Säbom (S) Tid och plats A-salen, kl. 13:40-17:20 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Tomas Thornell (S), 1:e vice ordförande Anna Zelvin (KD), 2:e vice ordförande Benny Johansson (M) Ove Löfqvist (M)

Läs mer

Elaine Sandell Belin (M) Margareta Jonsson (C) Per Säbom (S)

Elaine Sandell Belin (M) Margareta Jonsson (C) Per Säbom (S) Tid och plats A-salen, kl. 13:30-16.00 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Tomas Thornell (S), 1:e vice ordförande Ronnie Kemner (M), tjänstgörande ersättare för Camilla Albinsson (KD), 2:e

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid och plats Omsorgsförvaltningens stora konferensrum, kl. 15:10-15:25 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Anna Zelvin (KD), 1:e vice ordförande Julia Berg (S), 2:e vice ordförande Benny Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid och plats A-salen, kl. 13:30-15:30 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Tomas Thornell (S), 1:e vice ordförande Anna Zelvin (KD), 2:e vice ordförande Benny Johansson (M) Elaine Sandell Belin

Läs mer

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Martin Edberg (S)

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Martin Edberg (S) Tid och plats VKABs sammanträdesrum, kl. 13.30 16.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S),

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 16.20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärds arbetsutskott Den 11 april, kl. 08:30-10:30 på 11 gården Storgatan 83.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärds arbetsutskott Den 11 april, kl. 08:30-10:30 på 11 gården Storgatan 83. Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstepersoner Justering Justerare Den 11 april, kl. 08:30-10:30 på 11 gården Storgatan 83. Oliver Rosengren (M), Ordförande Martin Edberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden 2013-08-28. Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7, Växjö

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden 2013-08-28. Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7, Växjö Plats Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7, Växjö Tid Kl. 13.30-17.15 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Lena Wibroe

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations- och personalutskott 2015-02-10

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations- och personalutskott 2015-02-10 Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän 15.10-16.30, C-salen Per Schöldberg (C), ordförande Tony Lundstedt (S) Lars Edqvist (MP) Catharina Winberg (M) Malin Lauber (S)

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S) Catharina Winberg (M) Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S) Catharina Winberg (M) Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Martin Edberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Tid och plats Den 8 februari 2017 i A-salen, kl. 09:00-11:35. Beslutande Ledamöter Oliver Rosengren (M), Ordförande Martin Edberg (S), 1:e vice ordförande Patric Mrad (KD), 2:e vice ordförande Iréne Bladh

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.50 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Ulf Hedin (M), ordförande. Bert Sundström

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Ulf Hedin (M), ordförande. Bert Sundström Plats C-salen Tid Kl. 13.30 14.20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M), ordförande Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Catharina Carlsson (M) Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Catharina Carlsson (M) Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin

Läs mer

Ajournering mellan 46 och 47 kl

Ajournering mellan 46 och 47 kl Omsorgsnämnden 2017-09-28 1(14) Plats och tid Omsorgsförvaltningen, Gärdesvägen 4, Alvesta 28 september 2017 kl. 13.15 16.05 Ajournering mellan 46 och 47 kl. 14.45 15.00 Justerade paragrafer 42-52 Beslutande

Läs mer

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Malin Lauber (S) Lennart Adell Kind (L)

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Malin Lauber (S) Lennart Adell Kind (L) Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30 15.55 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e

Läs mer

Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S)

Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin

Läs mer

Karlsson Margareta, Förvaltningschef Holm Thomas, Ekonom Engberg Åsa, Förvaltningssekreterare

Karlsson Margareta, Förvaltningschef Holm Thomas, Ekonom Engberg Åsa, Förvaltningssekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset klockan 14.15 15. 00 Beslutande ledamöter Bergkvist Åsa (S) Handegard Lars (V) Grahn Gunnar (S) Långström Rolf (L) Monika Utter(MP) Svensson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid och plats A-salen, kl. 13:45-17.45 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Tomas Thornell (S), 1:e vice ordförande Camilla Albinsson (KD), 2:e vice ordförande Benny Johansson (M) Ove Löfqvist

Läs mer

Beslutande Bo Frank (M), ordförande. Åsa Karlsson Björkmarker

Beslutande Bo Frank (M), ordförande. Åsa Karlsson Björkmarker Plats A-salen Tid Kl. 10.00 11.00 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M), ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 2010-03-01

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 2010-03-01 24 Allmän Plats och tid Kommunhuset, Björnekullasalen kl. 19.00-20.25 ande Reino Persson (S) ordförande Friberg, Gun (S) vice ordf. Hellman, Gertrud (M) Eriksson, Lennart (S) Andersson, Lena (C) tjg. ersättare

Läs mer

kl 13.00-16.15 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö

kl 13.00-16.15 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö 1(15) Plats och tid Almliden, Blosset, Bjuv kl 13.00-16.15 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Tid och plats A-salen, kl. 09:00-11:00 Beslutande Ledamöter Oliver Rosengren (M), Ordförande Martin Edberg (S), 1:e vice ordförande Patric Mrad (KD), 2:e vice ordförande Iréne Bladh (M) Tor Lejdfors (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Förbundsstyrelsen Sammanträdesdatum (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Förbundsstyrelsen Sammanträdesdatum (6) 2011-06-20 1 (6) Tid Måndagen den 20 juni kl.16.00 16.30 Plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Sunnerbo, Regionförbundet södra Småland, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée, (m) ordförande

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Tid och plats Den 7 februari 2018 i A-salen, kl. 09:00-11:53 Beslutande Ledamöter Oliver Rosengren (M), Ordförande Martin Edberg (S), 1:e vice ordförande Göran Kannerby (KD) tjänstgörande ersättare för

Läs mer

Per Schöldberg (C), ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Rose-Marie Holmqvist (S) Lennart Adell Kind (FP) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S)

Per Schöldberg (C), ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Rose-Marie Holmqvist (S) Lennart Adell Kind (FP) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S) Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30 15.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C), ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande

Läs mer

Övriga Anställda vid omsorgsförvaltningen, 28, 29

Övriga Anställda vid omsorgsförvaltningen, 28, 29 Tid och plats A-salen, kl. 13:30-16.30 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Tomas Thornell (S), 1:e vice ordförande Robert Nordmark (M), tjänstgörande ersättare för Anna Zelvin (KD) Elaine Sandell

Läs mer

2011-11-10 2014-12-15 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, måndag 15 december, 2014, kl. 15.00 15.30 Beslutande

2011-11-10 2014-12-15 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, måndag 15 december, 2014, kl. 15.00 15.30 Beslutande 2011-11-10 2014-12-15 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, måndag 15 december, 2014, kl. 15.00 15.30 Beslutande Ledamöter Yoomi Renström (S) Ordförande Håkan Englund (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Rolf Olsson (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Johnny Sködt (SD) Nils Nilsson (C)

Arvo Hellman (S) ordförande Rolf Olsson (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Johnny Sködt (SD) Nils Nilsson (C) 1 (11) Plats och tid Almliden, Blosset, Bjuv 13.00 15.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Arvo Hellman (S) ordförande Rolf Olsson (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm

Läs mer

Eva Wetterstrand, förvaltningsdirektör Agneta Brus, nämndsekreterare Malin Jonsson, controller Danny Stacey, skolstrateg 14-15

Eva Wetterstrand, förvaltningsdirektör Agneta Brus, nämndsekreterare Malin Jonsson, controller Danny Stacey, skolstrateg 14-15 1(11) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.55 Beslutande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Måns Nilsson (S) Sven-Olov Jansson (S) Sara Hansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Tid och plats H-salen, kl. 09:00-10:10 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Yvonne Ekaremål (C) Tobias Adersjö (MP) 16-23 Ulla Svensson (M) 24-27

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.25 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Bert Sundström (S), ordförande Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik Carlström

Läs mer

Ajournering

Ajournering 1(11) Plats och tid Sammanträdesrummet Roten, Kommunhuset, Svalöv, kl 16.30-17.15 Ajournering 16.50-16.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Jan Zielinski (S), ordförande Fredrik Jönsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Plats och tid Göteborgsvägen 7, Bruket, Mölndal kl. 16:30-21:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Ove Dröscher (S) (ordförande) Margareta Krakowski (L) (vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden 2012-04-19. C-salen, kommunhuset. Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C) Therese Lindroth (S) Holger Petersson (KD)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden 2012-04-19. C-salen, kommunhuset. Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C) Therese Lindroth (S) Holger Petersson (KD) Plats C-salen, kommunhuset Tid Kl. 13:30 13:55 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M), ordf. Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S) Nr 08 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-09-26 1(11) Tid och plats onsdagen den 26 september 2018, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid kl. 13.30 13.55 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M), ordförande Bert Sundström (S) Nils-Erik Carlström

Läs mer

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Sammanträdesrummet, Marnäsliden kl. 13:00-14:50 Beslutande ledamöter Åsa Bergkvist (S) Lars Handegard (V) Torbjörn Tomtlund (M) Ann-Katrin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Magnus Jisborg. Carl Geijer (M) Eva Ericsson (L) Bertil Olsson (KD) Jonas Wanér (V)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Magnus Jisborg. Carl Geijer (M) Eva Ericsson (L) Bertil Olsson (KD) Jonas Wanér (V) Tid och plats C-salen, kl. 08:30 Beslutande Ledamöter Kennerth Sjögren (S) Magnus Jisborg (M) Carl Geijer (M) Eva Ericsson (L) Bertil Olsson (KD) Jonas Wanér (V) Övriga närvarande Tjänstepersoner Sofie

Läs mer

Omsorgsnämnden 2008-08-27 1 (10)

Omsorgsnämnden 2008-08-27 1 (10) Omsorgsnämnden 2008-08-27 1 (10) Plats och tid Tingshuset, onsdagen den 27 augusti 2008, kl. 16.30 18.40 Ajournering kl. 17.40-18.05 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp)

Läs mer

Plats och tid Folkets Hus, sammanträdesrum Norrdal, kl

Plats och tid Folkets Hus, sammanträdesrum Norrdal, kl Socialnämnden 2018-11-22 1-12 Plats och tid Folkets Hus, sammanträdesrum Norrdal, kl. 13.30-14.50 Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Erland Linjer (M) Turid Ravlo-Svensson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2015-08-18. Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30-15.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2015-08-18. Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30-15. Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30-15.05 Beslutande Ledamöter Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Plats och tid Bruket, vård- och omsorgsförvaltningen kl. 16:30-20:15 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Ove Dröscher (S), ordförande Margareta Krakowski (L),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-02-17

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-02-17 Tid och plats A-salen klockan 09.30 11.20 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M) Ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) 1:e vice ordförande Anna Tenje (M) Gunnar Storbjörk (S) Malin Lauber (S) Eva Johansson

Läs mer

Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S), Tony Lundstedt (S), 18 21

Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S), Tony Lundstedt (S), 18 21 Plats C-salen Tid Kl. 13.30 16.05 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S), 11 17 Tony

Läs mer

Ajournering mellan 25 och 26 kl

Ajournering mellan 25 och 26 kl Omsorgsnämnden 2015-04-08 1(2) Plats och tid Högåsen, Aringsåsvägen 11, Alvesta 8 april 2015 kl. 14.15 16.05 Ajournering mellan 25 och 26 kl. 15.00 15.10 Justerade paragrafer 23-32 ande Mats Martinsson

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.50-15.10 Ajournering 14.30-14.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C) Thomas Löfgren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats H-salen, Växjö kommun kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats H-salen, Växjö kommun kl Tid och plats H-salen, Växjö kommun kl. 13.30-14.30 Beslutande Ledamöter Bert Sundström (S), ordförande Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Eva Kjellberg (S) Ulla Svensson (M) Övriga närvarande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen kl. 16:30-20:45 ande ledamöter Ove Dröscher (S) (ordförande) Margareta Krakowski (L) (vice ordförande) Pernilla Övermark (S) 92-96 Marie Lindqvist (V) Johanna

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Bengt-Göran Sandell (S) Ibrahim Buh Gelle (S)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Bengt-Göran Sandell (S) Ibrahim Buh Gelle (S) Tid och plats H-salen klockan 13.30 13.55 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M) Ordförande Bert Sundström (S) 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Eva Kjellberg (S) Nils-Erik Carlström (FP) Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden 2013-11-20. B-salen, Kommunhuset, Västra Esplanaden 18, plan 5, Växjö

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden 2013-11-20. B-salen, Kommunhuset, Västra Esplanaden 18, plan 5, Växjö Plats B-salen, Kommunhuset, Västra Esplanaden 18, plan 5, Växjö Tid Kl. 14.00-16.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Lena Wibroe (M), ordförande Wirginia Bogatic (V), vice ordförande Ann Albertsen

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(14) Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset, 14.15 16.10 Beslutande ledamöter Bergkvist Åsa (S) Handegard Lars (V) Tomtlund Torbjörn (M) Grahn Gunnar (S) Svensson Carl-Johan (S), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(9) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 15.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Anders Svärd (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Stefan Pettersson (M) Ingrid

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Dagcentralen Byavången, den, kl. 08.30-09.35 Beslutande Övriga närvarande Lars-Ove Hägerroth (M), ordförande Gunnel Andersson (M) Gunvor Olsson (C) Ann Harrysson (SPI) Ida Bornlykke (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och arbetsmarknadsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och arbetsmarknadsnämnden Sammanträdesdatum Plats och tid Södra Ågatan 4 kl. 17:00-19:35 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Bernt A Runberg (S) (ordförande) Anna-Maria Saastamoinen (S) Mona Berglund Nilsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-01-14

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-01-14 Plats B-salen Tid Kl. 14:00 17:00 Beslutande Ledamöter Carl-Olof Bengtsson (S) Sven Pehrson (C) Marita Bengtsson (MP) Peter Bengtsson (S) Eva R Ericsson (FP) Carl Geijer (M) Ann-Mari Häggsgård (S) Magnus

Läs mer

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare.

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare. 2010-09-23 Sida 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Sölvesborg, Lageråssalen, torsdagen den 23 september 2010 kl 18.30-19.35 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Roine Olsson, ordförande, S Annelie Rosenqvist,

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Vård- och omsorgsnämnden

MÖTESPROTOKOLL Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Plats och tid ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Bruket, Vård- och omsorgsförvaltningen Mölndal kl. 16:30 Sluttid:18:30 Ove Dröscher (S), ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och arbetsmarknadsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och arbetsmarknadsnämnden Sammanträdesdatum Plats och tid Södra Ågatan 4 kl. 17:00-20:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Bernt A Runberg (S) (ordförande) Anna-Maria Saastamoinen (S) Kader Hamakarim (MP)

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 12-16 2 12 Delegerad beslutanderätt...4 13 Ersättningar vid familjehemsvård av barn, unga och vuxna, vårdnadsöverflyttningar m m Ersättningar till kontaktfamiljer och kontaktpersoner samt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2015-06-09. kl. 15.00-16.29 i VKAB:s styrelserum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2015-06-09. kl. 15.00-16.29 i VKAB:s styrelserum Tid och plats Beslutande Ledamöter kl. 15.00-16.29 i VKAB:s styrelserum Per Schöldberg (C), ordförande Tony Lundstedt (S) Lars Edqvist (MP) Catharina Winberg (M) Malin Lauber (S), 83-91 Martin Edberg (S),

Läs mer

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Åsa Malmström, verksamhetschef

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Åsa Malmström, verksamhetschef 1 (10) Plats och tid Tisdagen den 15 december 2015 kl 17:00-18:15 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Bertil Olsson (M), 2:e

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/12 Plats och tid Kommunhuset, lokal Roten, kl. 16.00 16.50 Beslutande Krister Olsson (S), ordförande Anette Hallberg (S) Eva Olofsson (C), tjänstgörande ersättare för Agnetha Persson (C) Thomas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid och plats A-salen, kl. 13:30-16:15 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Tomas Thornell (S), 1:e vice ordförande Camilla Albinsson (KD), 2:e vice ordförande Anna Gustbée (M) Elaine Sandell

Läs mer

Ajournering under 19 kl. 14:30 14:50

Ajournering under 19 kl. 14:30 14:50 2015-02-23 1(18) Plats och tid Sammanträdesrummet K1, Parkgatan 4 Alvesta 2015-02-23 kl. 13:15 17:30 Ajournering under 19 kl. 14:30 14:50 Justerade paragrafer 19 33 Beslutande Sebastian Ohlsson (S), ordförande

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

92 94 direktjustering

92 94 direktjustering 1(2) Plats och tid Omsorgsförvaltningen, Gärdesvägen 2, Alvesta 11 november 2018 kl. 13:15 - Justerade paragrafer 92 94 direktjustering Beslutande Mats Martinsson (S), ordf. Sonia Muhletaler Salsamendi

Läs mer

Gunnar Elm (C) Ulf Hedin (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Rose-Marie Holmqvist (S)

Gunnar Elm (C) Ulf Hedin (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Rose-Marie Holmqvist (S) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10:00 11:20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Bo Frank (M) Gunnar Elm (C) Ulf Hedin (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt

Läs mer

Ajournering mellan 10 och 11 kl. 10:00 10:20 Ajournering mellan 16 och 17 kl. 11:30 12:30 Ajournering under 18 kl. 14:30 14:50

Ajournering mellan 10 och 11 kl. 10:00 10:20 Ajournering mellan 16 och 17 kl. 11:30 12:30 Ajournering under 18 kl. 14:30 14:50 2015-01-16 1(22) Plats och tid Sammanträdesrummet K1, Parkgatan 4 Alvesta 2015-01-16 kl. 9:00 15:35 Ajournering mellan 10 och 11 kl. 10:00 10:20 Ajournering mellan 16 och 17 kl. 11:30 12:30 Ajournering

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats C-salen, kl. 08.30 11.40 Beslutande Ledamöter Örjan Mossberg (V), Ordförande Nils Fransson (L), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP) Kennerth Sjögren (S) Magnus Jisborg (M) Sture Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen kl. 16:30-20:15 Beslutande ledamöter Ove Dröscher (S) (ordförande) Margareta Krakowski (L) (vice ordförande) Lennart Wallensäter (S) Marie Lindqvist (V) Johanna

Läs mer

Elaine Sandell Belin (M) Ronnie Kemner (M), Ida Eriksson (M), Margareta Jonsson (C), 86-97

Elaine Sandell Belin (M) Ronnie Kemner (M), Ida Eriksson (M), Margareta Jonsson (C), 86-97 Tid och plats A-salen, kl. 13:30-18.00 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Tomas Thornell (S), 1:e vice ordförande, 86-97 Karl-Erik Nedfors (C), tjänstgörande ersättare för Camilla Albinsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats Tid Stadshuset kl. 16:00 16:35 1(8) Sammanträdesprotokoll Ledamöter Jan Allan Beer (FP), ordförande Gun-Britt Lööf (FP) Gulistan Batak (FP) Ola Stenfelt (FP) Eva Ahlgren Rosberg (FP) Bodil Möller

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/10 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 16.20 Ajournering 14.20-14.30 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Ingrid

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats B-salen, kl. 08:30 12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstepersoner Carl-Olof Bengtsson (S), ordförande Carl Geijer (M) Magnus Jisborg (M) Marita Bengtsson (MP) Eva Ericsson (L)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00-09.55 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S) Ulla Svensson (M) Yvonne Ekaremål (C) Eva Kjellberg (S) Tjänstepersoner Justering Justerare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-04-22

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-04-22 Plats B-salen Tid Kl. 14:00 17:00 Beslutande Ledamöter Frånvarande Carl-Olof Bengtsson (S) Sven Pehrson (C) Marita Bengtsson (MP) Peter Bengtsson (S) Eva R Ericsson (FP) Carl Geijer (M) Ann-Mari Häggsgård

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats B-salen, kl. 08:30 12:30 Beslutande Ledamöter Carl-Olof Bengtsson (S), Ordförande Sven Pehrson (C), 1:e vice ordförande Johnny Werlöv (V) Marita Bengtsson (MP) Eva Ericsson (L) Peter Bengtsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.50 Beslutande Ledamöter Bert Sundström (S), ordförande Anna Hultstein (M) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik Carlström (FP) Therese Graesén (S) 2 13 Jonas Danielsson

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2010-02-22 11 Plats och tid Kommunhuset, måndag 22 februari 2010, kl. 19.00 19.30 och 19.35 21.10 Beslutande Lars-Åke Bergman (S), Bengt Sjöberg (M), Karl-Johan Gustafson (C), Anne- Charlotte

Läs mer

Plats och tid Norrtäljesalen måndagen den 14 januari 2019 kl :45

Plats och tid Norrtäljesalen måndagen den 14 januari 2019 kl :45 Plats och tid Norrtäljesalen måndagen den 14 januari 2019 kl. 15-15:45 Ledamöter Robert Beronius (L) Linda Hiort af Ornäs (M) Kenneth Hagström (M) Camilla Modenius (M), tj ersättare Emma Wicksell (M),

Läs mer

Omsorgsnämndens protokoll

Omsorgsnämndens protokoll Datum: Onsdagen den 9 december Tid: 14.00 15.50 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 10 december Paragrafer: 91-100 Utses att justera: Tommy Nilzén (MP) Underskrifter:

Läs mer

Margareta Jobs (KD) ersättare för Karin Lundström (BP)

Margareta Jobs (KD) ersättare för Karin Lundström (BP) 1(2) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13:00 14:05 ande Ledamöter Kenneth Dahlström (C), ordförande Per Wiman (KD) Siv Mattes Gärtner (S) Rune Bröms (C) Lars-Erik Jansson (S) Kerstin Marits (M)

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2018-12-03 1(1) Styrelse/Nämnd: Upphandlingsnämnden Dag, tid: 2018-12-03, kl. 13:30 Plats: Övrigt: Kommunstyrelsens sammanträdesrum Vid förhinder att delta i sammanträdet ska ledamot

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10. Kultur- och utbildningsnämnden (13)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10. Kultur- och utbildningsnämnden (13) Nr 10 Kultur- och utbildningsnämnden 2016-11-23 1(13) Tid och plats onsdagen den 23 november 2016, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP)

Läs mer

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden 1(11) Datum Tid 13.00 14.00 Plats Beslutande Övriga närvarande Justerare A-salen, kommunhuset Sollefteå Enligt bifogad närvaro-/tjänstgöringslista Gert Persson, förvaltningschef Ulf Jonasson, ekonom Jerry

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats D-salen, kl. 08:30-12:24 Beslutande Ledamöter Örjan Mossberg (V), Ordförande Nils Fransson (L), 1:e vice ordförande Valon Rama (S) Lars Edqvist (MP) Bahtije Breznica (S) Kennerth Sjögren

Läs mer