SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun"

Transkript

1 Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl Beslutande Ledamöter Bert Sundström (S), ordförande Anna Hultstein (M) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik Carlström (FP) Therese Graesén (S) 2 13 Jonas Danielsson (S) 1 Övriga närvarande Ersättare Jonas Danielsson 2-13 Karl-Erik Nedfors (C) Holger Petersson (KD) Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Lars Svensson, valsamordnare Helen Karlsson Jakobsson, utredningssekreterare Fredrik Pettersson, sekreterare Anna Hultstein Kommunkansliet Justerade paragrafer 1-13 Underskrifter Sekreterare.. Fredrik Pettersson Ordförande.. Bert Sundström Justerare.. Anna Hultstein 1 (17)

2 Bevis av anslag av protokoll ens protokoll från sammanträdet är justerat. Anslagsdag Anslaget tas ner Förvaringsplats för protokollet Kommunledningsförvaltningen Den som vill överklaga ett beslut ska göra det skriftligt inom tre veckor från anslagsdagen Underskrift.. Fredrik Pettersson 2 (17)

3 Förteckning över valnämndens ärenden den 30 januari Uppdragsbeskrivning för röstmottagare för valen Distribution av namnvalsedlar vid valen ens årsbokslut för 2013 januari eller februari 4 Skrivelse om tillgänglighet i röstningslokaler 5 Nytt personuppgiftsombud för valnämnden 6 Utvärdering av EU-valet 2009 och allmänt val Utbildningsmaterial från valmyndigheten 8 Valmyndighetens nyhetsbrev till valnämnden 9 Meddelanden 10 ens sammanträde den 27 februari Delegation för valnämndens ordförande att teckna avtal om hantering av förtidsröster vid valen Delegation till valsamordnaren att beställa valmaterial 13 Övriga frågor 3 (17)

4 1 Uppdragsbeskrivning för röstmottagare för valen 2014 Dnr VN/2014:1 ens beslut en återremitterar ärendet för komplettering av underlaget. Uppdragsbeskrivning bör fastställas för uppdragen som röstmottagare och för ordförande och vice ordförande i vallokalerna, detta för tydlighetens skull och för att undvika eventuella missförstånd eller liknande. Det måste vara tydligt vem som har ansvaret för vad som gäller i olika situationer. Beslutsunderlag Kommunchefen har i en skrivelse den 8 januari 2014 redogjort för ärendet och lämnat förslag till beslut. I skrivelsen finns förslag till uppdragsbeskrivningar för de olika röstmottagningsuppdragen i Växjö kommun. Beslutet skickas till Valsamordnaren Utredningssekreteraren 4 (17)

5 2 Distribution av namnvalsedlar vid valen 2014 Dnr VN/2014:5 ens beslut 1. en distribuerar inte partiernas namnvalsedlar vid val till riksdag, kommun och landsting en distribuerar partiernas namnvalsedlar vid val till Europarlamentet 2014 under förutsättning att det rör sig om en gemensam valsedel för hela landet. Enligt vallagen ska valnämnden ansvara för distribution av valsedlar med parti- och valbeteckning till vallokalerna vid både EU-valen och de allmänna valen enligt följande: Valsedlar med parti- och valbeteckning för val till riksdagen, samt landstings- och kommunfullmäktige för varje parti som i något av de två senaste riksdagsvalen fått mer än en procent av rösterna i hela landet. Valsedlar med parti och valbeteckning för val till kommunoch landstingsfullmäktigevalet för varje parti som redan är representerat där och som inte uppfyller något av kraven enligt ovan. Valsedlar med parti- och valbeteckning för val till Europaparlamentet för varje parti som vid något av de två senaste valen har fått mer än en procent av rösterna i hela landet eller valsedlar med parti- och valbeteckning samt uppgifter om kandidater om ett sådant parti deltar med endast en valsedel. I valet till EU-parlamentet har således valnämnden ansvaret för att distribuera val göra detta under förutsättning att det rör sig om en gemensam valsedel för hela landet. Beslutsunderlag Valsamordnaren har i en skrivelse den 30 januari 2014 redogjort för ärendet och lämnat förslag till beslut. Av skrivelsen framgår att valnämndens ansvar för valsedlar regleras i 8 kapitlet i vallagen och att en eventuell distribution av valsedlar utöver vad som där anges skulle kunna leda till juridiska konsekvenser. 5 (17)

6 2 fortsättning Yrkanden Nils-Erik Carlström (FP): 1. en distribuerar inte partiernas namnvalsedlar vid val till riksdag, kommun och landsting en distribuerar partiernas namnvalsedlar vid val till Europarlamentet 2014 under förutsättning att det rör sig om en gemensam vallista för hela landet. Beslutsordning Ordförande Bert Sundström frågar om yrkandet kan antas och konstaterar att valnämnden beslutar enligt Nils-Erik Carlströms yrkande. Beslutet skickas till Valsamordnaren 6 (17)

7 3 ens årsbokslut för 2013 Dnr VN/2014:4 ens beslut en godkänner årsbokslutet för I enlighet med Växjö kommuns riktlinjer för budget, ekonomiska rapporter, bokslut och årsrapporter ska varje nämnd upprätta en årsrapport med bokslut som överlämnas till kommunstyrelsen. Beslutsunderlag Kommunchefen har i en skrivelse den 22 januari 2014 lämnat en årsrapport med bokslut för år 2013 för valnämnden. Beslutet skickas till Kommunstyrelsen 7 (17)

8 4 Skrivelse om tillgänglighet i röstningslokaler Dnr VN/2013:14 ens beslut 1. en beslutar att inte utmärka några valsedelställ eller motsvarande anordningar med partisymboler i avvaktan på kommande förändringar i vallagen. 2. en besvarar skrivelsen med att samtliga röstningslokaler är tillgänglighetsanpassade. 3. ens beslut justeras omedelbart. Kennerth Björn har till valnämnden i en skrivelse den 9 december 2013 framför önskemål om att röstsedlarna ska förvaras i en ask med partisymboler. Beslutsunderlag Valsamordnaren har i en skrivelse den 22 januari 2014 redogjort för ärendet och lämnat förslag till beslut. Av skrivelsen framgår att det enligt vallagen för närvarande inte är möjligt att skydda en partisymbol men att det däremot är möjligt att registrera en partibeteckning. Partibeteckningen är detsamma som partiets namn, som sedan finns på valsedlarna. Vallagen kommer att ändras inför de allmänna valen 2018 och då kommer det vara möjligt för partierna att registrera partisymboler. Beslutet skickas till Kennerth Björn 8 (17)

9 5 Nytt personuppgiftsombud för valnämnden Dnr VN/2014:2 ens beslut 1. en utser Ulf Petersson, Regionförbundet Södra Småland, Videum Science Park, , Växjö till personuppgiftsombud. 2. Uppdraget gäller från och med Beslutet anmäls till Datainspektionen och Regionförbundet Södra Småland. Varje nämnd i Växjö kommun är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter som behandlas vid myndigheten. För att försäkra sig om att man följer personuppgiftslagen (PuL) ska varje myndighet utse ett personuppgiftsombud. Kanslichefen har i en skrivelse den 10 januari 2014 informerat om att det nuvarande personuppgiftsombudet för samtliga nämnder i Växjö kommun, Anders Göransson vid Regionförbundet, har slutat sin anställning. en måste därför utse ett nytt personuppgiftsombud. Växjö kommun har avtalat med Regionförbundet Södra Småland att hålla ett personuppgiftsombud för samtliga nämnder i Växjö kommun. Regionförbundet har således föreslagit Ulf Petersson som nytt personuppgiftsombud. Beslutsunderlag Kanslichefens skrivelse daterad Information från Regionförbundet om revidering av personuppgiftsombud daterad Beslutet skickas till Datainspektionen Regionförbundet Södra Småland 9 (17)

10 6 Utvärdering av EU-valet 2009 och allmänt val 2010 Dnr VN/2010:17 ens beslut en noterar redovisningen till protokollet. Eftersom det under 2014 kommer att genomföras både EU-val och allmänna val är det lämpligt att titta tillbaka på EU-valet 2009 och allmänna valen 2010 för att se vad som fungerade bra/mindre bra. Efter både valet 2009 och 2010 genomfördes utvärderingar baserade på synpunkter från röstmottagarna i Växjö kommuns vallokaler. Dessutom inkom ett antal incidentanmälningar. 10 (17)

11 7 Utbildningsmaterial från valmyndigheten Dnr VN/2013:10 ens beslut en noterar informationen till protokollet Valmyndigheten har publicerat skriften Handbok kommunens uppgifter vid valen Manualer för röstmottagning kommer att publiceras under vecka 4 för val till Europaparlamentet och under vecka 12 för val till riksdag, landstingsfullmäktige och kommunfullmäktige. Andra manualer publiceras löpande under våren och kommer då presenteras för valnämnden. 11 (17)

12 8 Valmyndighetens nyhetsbrev till valnämnden Dnr VN/2014:3 ens beslut en noterar informationen till protokollet. Valmyndighetens nyhetsbrev 2013:5, 2013:6 samt 2014:1 redovisas för valnämnden. 12 (17)

13 9 Meddelanden Dnr VN/2013:7 ens beslut en noterar informationen. Inkomna beslut samt information av intresse redovisas för valnämnden: 1. Information från länsstyrelsen om hålltider för Kommunfullmäktige Landsbygdsprogram för Växjö kommun. 3. Kommunstyrelsens organisations- och personalutskott Rätt till heltid 4. Länsstyrelsens beslut om Växjö kommuns valkrets- och valdistriktsindelning. 13 (17)

14 10 ens sammanträde den 27 februari 2014 ens beslut ens sammanträde den 27 februari 2014 flyttas från till Polisens informationsmöte med partierna om valen 2014 krockar med valnämndens planerade sammanträde den 27 februari. Beslutet skickas till Samtliga ledamöter och ersättare 14 (17)

15 11 Delegation för valnämndens ordförande att teckna avtal om hantering av förtidsröster vid valen 2014 ens beslut ens ordförande får delegation att sluta avtal om transport, sortering och förvaring av förtidsröster vid EU-valet och allmänt val en ämnar sluta avtal med en extern part gällande hantering av förtidsröster vid valen Hanteringen gäller transport, sortering och förvaring av förtidsröster från kommunens förtidsröstningsställen. Beslutet skickas till ens ordförande 15 (17)

16 12 Delegation till valsamordnaren att beställa valmaterial ens beslut en ger valsamordnaren delegation att beställa valmaterial till båda valen Valkansliet har genomfört en inventering av det egna valmaterialet och gjort en bedömning av hur mycket nytt som måste beställas inför EU-valet och de allmänna valen Exempelvis måste en del nya valskärmar och valsedelställ beställas från valmyndigheten. Dessutom ska kommunen lägga beställning på valsedlar och valkuvert. Kostnaden för detta belastar valnämnden. Beslutet skickas till Valsamordnaren 16 (17)

17 13 Övriga frågor Länsstyrelsen har i en skrivelse de 22 januari inbjudit till en genomgång inför valen Valkansliets tjänstemän anmäler sig till mötet. Lars Svensson, valsamordnare, redogör för hur valkansliets förberedelser inför valen 2014 fortskrider. Bl.a. måste drygt 50 nya röstmottagare rekryteras. 17 (17)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M) Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Ulf Hedin (M), ordförande. Bert Sundström

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Ulf Hedin (M), ordförande. Bert Sundström Plats C-salen Tid Kl. 13.30 14.20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M), ordförande Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid kl. 13.30 13.55 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M), ordförande Bert Sundström (S) Nils-Erik Carlström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.25 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Bert Sundström (S), ordförande Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik Carlström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun. Ulf Hedin (M), ordförande. Bert Sundström

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun. Ulf Hedin (M), ordförande. Bert Sundström Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M), ordförande Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00-10.00 Beslutande Ledamöter Bengt-Göran Sandell (S), ordförande Ulla Svensson (M) Tobias Adersjö (MP) Yvonne Ekaremål (C) Emelie Öberg (S) Övriga närvarande Ersättare Patricia

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Bengt-Göran Sandell (S) Ibrahim Buh Gelle (S)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Bengt-Göran Sandell (S) Ibrahim Buh Gelle (S) Tid och plats H-salen klockan 13.30 13.55 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M) Ordförande Bert Sundström (S) 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Eva Kjellberg (S) Nils-Erik Carlström (FP) Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Tid och plats H-salen, kl. 09:00-10:10 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Yvonne Ekaremål (C) Tobias Adersjö (MP) 16-23 Ulla Svensson (M) 24-27

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00 10.15 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Emelie Öberg (S) Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Tid och plats H-salen, kl. 09:00 10:00 Beslutande Ledamöter Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Emelie Öberg (S) 28 31 Ulla Svensson (M) Nils-Erik Carlström (L) Tobias Adersjö

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00 10.00 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande 48-54 Bengt-Göran Sandell (S) Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Emelie Öberg (S) Ulla Svensson (M) 45-47

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden 2012-04-19. C-salen, kommunhuset. Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C) Therese Lindroth (S) Holger Petersson (KD)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden 2012-04-19. C-salen, kommunhuset. Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C) Therese Lindroth (S) Holger Petersson (KD) Plats C-salen, kommunhuset Tid Kl. 13:30 13:55 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M), ordf. Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00 10.10 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik Carlström (L)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats H-salen, kl. 09.00-10.15 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S) Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Emelie Öberg (S) Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd 2010-05-17. Bert Sundström (S) Birgitta Reis (M) Nils-Erik Carlström (FP) Zenia Barreira (V)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd 2010-05-17. Bert Sundström (S) Birgitta Reis (M) Nils-Erik Carlström (FP) Zenia Barreira (V) Plats B-salen Tid Kl. 15:00-15:45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Yvonne Ekaremål (C) Bert Sundström (S) Birgitta Reis (M) Nils-Erik Carlström (FP) Zenia

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats H-salen, Växjö kommun kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats H-salen, Växjö kommun kl Tid och plats H-salen, Växjö kommun kl. 13.30-14.30 Beslutande Ledamöter Bert Sundström (S), ordförande Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Eva Kjellberg (S) Ulla Svensson (M) Övriga närvarande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09:00 10.10 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Benny Johansson (M), ordförande Bengt-Göran Sandell (S), vice ordförande Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00-09.55 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S) Ulla Svensson (M) Yvonne Ekaremål (C) Eva Kjellberg (S) Tjänstepersoner Justering Justerare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09:00 10:00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Benny Johansson (M), ordförande Bengt-Göran Sandell (S), vice ordförande Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00 11.10 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstepersoner Justering Justerare Benny Johansson (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, Trosa kl Ej tjänstgörande Lars Haraldsson (KD) 45-51, 53-54

Plats och tid: Trosa kommunhus, Trosa kl Ej tjänstgörande Lars Haraldsson (KD) 45-51, 53-54 Plats och tid: hus, Trosa kl. 16.00-16.35 Beslutande ledamöter Dan Larson (M) ordf. Greger Tidlund (S) vice ordf. Anita Gustafsson (FP) 45-51, 53-54 Sonja Sareyko (C) 52 Ej tjänstgörande Lars Haraldsson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 08:30-09:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Maria Johansson Arnström (S) (ordförande), Per-Anders Andersson

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, Trosa kl Greger Tidlund (S) vice ordf. Lars Haraldsson (KD) Organ: Valnämnden 21-29

Plats och tid: Trosa kommunhus, Trosa kl Greger Tidlund (S) vice ordf. Lars Haraldsson (KD) Organ: Valnämnden 21-29 Plats och tid: hus, Trosa kl. 15.30-16.00 Beslutande ledamöter Dan Larson (M) ordf. Greger Tidlund (S) vice ordf. Lars Haraldsson (KD) Ej tjänstgörande ersättare Birgitta Danielsson (S) Sonja Sareyko (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats E-salen, kl. 11.00 12.35 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), ordförande Bengt-Göran Sandell (S), vice ordförande, Yvonne Ekaremål (C) Emelie Öberg (S) Ulla Svensson (M) Övriga närvarande

Läs mer

15 maj 2018, kl. 18: i Kommunhuset, A-salen - lilla delen, Tierp

15 maj 2018, kl. 18: i Kommunhuset, A-salen - lilla delen, Tierp van12345 Tid och plats Paragrafer 12-19 15 maj 2018, kl. 18:00-19.00 i Kommunhuset, A-salen - lilla delen, Tierp Utses att justera Helena Broman Beslutande Ledamöter Inger Wennberg (S), ordförande Monica

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats A-salen, kl. 09.00 11.15 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Nils-Erik Carlström (L) Emelie Öberg (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats H-salen, kl. 09:00 10:05. Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Emelie Öberg (S) Övriga

Läs mer

Valnämnd. Tommy Bech (SD) ersätter Stefan Jägnert (SD)

Valnämnd. Tommy Bech (SD) ersätter Stefan Jägnert (SD) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Särörummet, stadshuset Klockan 17.00 17.35 Beslutande Ledamöter Alf Olofsson (S), ordförande Christian Johansson (M), vice ordförande Inger

Läs mer

Plats C-salen, kommunhuset, Västra esplanaden 18, Växjö. Bert Sundström (S) Hannington Lubwama (M) Nils-Erik Carlström (FP) Zenia Barreira (V)

Plats C-salen, kommunhuset, Västra esplanaden 18, Växjö. Bert Sundström (S) Hannington Lubwama (M) Nils-Erik Carlström (FP) Zenia Barreira (V) Plats C-salen, kommunhuset, Västra esplanaden 18, Växjö Tid Kl. 15:00-16:15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Yvonne Ekaremål (C) Bert Sundström (S) Hannington Lubwama (M) Nils-Erik

Läs mer

Östen Lejon, ordförande Johan Heikkilä Erkki Bergman Rolf Kummu Britt-Marie Honkamaa Rolf Mäkitalo

Östen Lejon, ordförande Johan Heikkilä Erkki Bergman Rolf Kummu Britt-Marie Honkamaa Rolf Mäkitalo 1 (6) Valnämnden 2010-06-11 Plats och tid Beslutande Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå fredagen den 11 juni 2010 kl 14.00-14.10 Östen Lejon, ordförande Johan Heikkilä Erkki Bergman Rolf Kummu Britt-Marie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden 2010-09-29. Kvarnhagskällan, Kvarnvägen, Växjö

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden 2010-09-29. Kvarnhagskällan, Kvarnvägen, Växjö Plats Kvarnhagskällan, Kvarnvägen, Växjö Tid Kl. 16:00 19.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Yvonne Ekaremål (C) Bert Sundström (S) Hannington Lubwana (M) Nils Erik Carlström

Läs mer

Annika Höök, nämndsekreterare Louise Pettersson, utredare/utvecklare

Annika Höök, nämndsekreterare Louise Pettersson, utredare/utvecklare Tid och plats 25 april 2019, kl. 18:00-19:00 i Kommunhuset, A-salen, Kommunhuset, Tierp Paragrafer 13-26 Utses att justera Monica Norén ande Ledamöter Catarina deremar (C), Ordförande Jessica Tindre Falk

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Valnämnden. Sammanträdesdatum Plats och tid: Trosa kommunhus, Trosa kl Kenneth Tinglöf (KD)

Sammanträdesprotokoll Valnämnden. Sammanträdesdatum Plats och tid: Trosa kommunhus, Trosa kl Kenneth Tinglöf (KD) Plats och tid: hus, Trosa kl. 18.00-18.15 Beslutande ledamöter Dan Larson (M) ordf. Tommy Setzman (S) Kenneth Tinglöf (KD) Ej tjänstgörande - ersättare Övriga närvarande: Jakob Etaat (kanslichef) Justering:

Läs mer

Utses att justera Brita Nyman Justeringsdatum 21 december 2017 Paragrafer Anneli Drakenberg Ordförande Bo Bergkvist Justerande Brita Nyman

Utses att justera Brita Nyman Justeringsdatum 21 december 2017 Paragrafer Anneli Drakenberg Ordförande Bo Bergkvist Justerande Brita Nyman 1 (14) Plats och tid Nacka stadshus kl 17:30-18:30 BESLUTANDE Bo Bergkvist (M) Brita Nyman (S) Annika Jung (M) Sten Grack (L) Pernilla Fexdal (MP) Birgitta Rasmussen (V) Kjell Åkerlund (L) Ulf G Johansson

Läs mer

Catarina Deremar (C) ordförande Jessica Tindre Falk (M) 1:e vice ordförande Inger Wennberg (S) 2:e vice ordförande

Catarina Deremar (C) ordförande Jessica Tindre Falk (M) 1:e vice ordförande Inger Wennberg (S) 2:e vice ordförande Tid och plats Paragrafer Bevis om anslag Protokollets förvaringsplats Utses att justera ande Ledamöter 13 juni 2019, kl. 17:30-19:00, Rådrummet, Tierp 20-24 Anslaget sätts upp: 2019-06-28 Anslaget tas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats H-salen, kl. 09.00 10.40 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S) Tobias Adersjö (MP) Yvonne Ekaremål (C) Emelie Öberg (S) Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid ANKs sammanträdesrum kl. 08:30-09:30 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Maria Johansson Arnström (S) (ordförande), Sonja Andersson (C) (vice ordförande),

Läs mer

Sammanträdesdatum Hans Gardelin, (M) ordförande Eva Johansson (S) Marianne Karlberg (S) ersätter Björn Larsson (S)

Sammanträdesdatum Hans Gardelin, (M) ordförande Eva Johansson (S) Marianne Karlberg (S) ersätter Björn Larsson (S) 1(7) Plats och tid Rademacherrummet, Stadshuset Klockan 13:00 14:40 Beslutande Insynsledamöter Hans Gardelin, (M) ordförande Eva Johansson (S) Marianne Karlberg (S) ersätter Björn Larsson (S) Bernt-Åke

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida 1(10)

Sammanträdesprotokoll Sida 1(10) Sammanträdesprotokoll Sida 1(10) Plats och tid Sevederummet, fredagen den 16 mars 2018 kl 10:00-12.10 Beslutande Ledamöter Eva Berglund (S), Ordförande Sören Sjöholm (M), 1:e vice ordförande Magnus Gustafsson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9)

PROTOKOLL 1 (9) PROTOKOLL 1 (9) 2014-08-15 Valnämnden Plats och tid Sammanträdesrum E3, bottenvåningen Stadshuset, kl. 8.30-11.30 Beslutande Siv Brännström (S), ordförande Lennart Bergman (S) Kjell Norén (S) Gun Sundberg

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, Trosa kl

Plats och tid: Trosa kommunhus, Trosa kl Plats och tid: hus, Trosa kl. 16.00-16.35 Beslutande ledamöter Dan Larson (M) ordf. 14-19 Greger Tidlund (S) vice ordf. 14-20 Birgitta Danielsson (S) 11-13 Lars Haraldsson (KD) Ej tjänstgörande Birgitta

Läs mer

Gösta Hansson (c), ordförande Elving Claessonl (s), vice ordförande Vivianne Gustafsson (s) Christina Johansson (fp) Christina Höij (m)

Gösta Hansson (c), ordförande Elving Claessonl (s), vice ordförande Vivianne Gustafsson (s) Christina Johansson (fp) Christina Höij (m) 01-10 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl. 15.00-18.00 Beslutande Gösta Hansson (c), ordförande Elving Claessonl (s), vice ordförande Vivianne Gustafsson (s) Christina Johansson (fp) Christina

Läs mer

Sammanträdesdatum Valnämnden

Sammanträdesdatum Valnämnden Plats och tid Kindla, kommunhuset, kl. 10-10.50 ande Tjänstgörande ersättare Carina Östrand (S), ordförande Jerry Elvin (S), vice ordförande Gunnar Nilsson (M) Bernt Larsson (C) Ingrid Åberg (KD), ersättare

Läs mer

21 augusti 2018, kl. 18: i Kommunhuset, A-salen - lilla delen, Tierp. Frida Nyberg

21 augusti 2018, kl. 18: i Kommunhuset, A-salen - lilla delen, Tierp. Frida Nyberg Tid och plats Paragrafer 19-27 21 augusti 2018, kl. 18:00-19.00 i Kommunhuset, A-salen - lilla delen, Tierp Utses att justera ande Ledamöter Frida Nyberg Inger Wennberg (S), ordförande Monica Norén (S),

Läs mer

PROTOKOLL 1 (13)

PROTOKOLL 1 (13) PROTOKOLL 1 (13) 2018-04-06 Valnämnden Plats och tid Sammanträdesrum Stadshuset rum 104, kl. 8.15-10.30 Beslutande Tobias Wass (S), ordförande Per-Ivar Skogqvist (KD), vice ordförande Agneta Hansson (V)

Läs mer

Inger Wennberg (S), ordförande Monica Norén (S), 1:e vice ordförande. Louise Pettersson, sekreterare

Inger Wennberg (S), ordförande Monica Norén (S), 1:e vice ordförande. Louise Pettersson, sekreterare Tid och plats Paragrafer 22-26 30 oktober 2018, kl. 08:00-09:00 i Kommunhuset, Medborgarrummet, Tierp Utses att justera Beslutande Ledamöter Monica Norén Inger Wennberg (S), ordförande Monica Norén (S),

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Valnämnden (15) Onsdagen den 20 augusti 2014, klockan , i Skållerudsrummet

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Valnämnden (15) Onsdagen den 20 augusti 2014, klockan , i Skållerudsrummet Nr 4 Valnämnden 2014-08-20 1(15) Tid och plats Onsdagen den 20 augusti 2014, klockan 18.00 19.00, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Lennart Karlsson, ordf. (C) Reine Dahlman, v ordf. (S) Monica Björndahl

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 15:00-16:00

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 15:00-16:00 Valnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2018-06-11 Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 15:00-16:00 Beslutande ledamöter: Dan Larson (M), ordförande 19-24, 26-27 Maria Arman (MP), vice ordförande,

Läs mer

Catarina Deremar (C) ordförande Jessica Tindre Falk (M) 1:e vice ordförande Inger Wennberg (S) 2:e vice ordförande

Catarina Deremar (C) ordförande Jessica Tindre Falk (M) 1:e vice ordförande Inger Wennberg (S) 2:e vice ordförande Tid och plats 2 april 2019, kl. 17:30-19:00 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 9-19 Utses att justera Inger Wennberg ande Ledamöter Catarina Deremar (C) ordförande Jessica Tindre Falk (M) 1:e vice

Läs mer

Nina Wikstrand Petersson (C) Vivi-Anne Karlsson (S) Kommunkansliet, 1 mars Sekreterare Marcus Andersson Paragraf 1-7

Nina Wikstrand Petersson (C) Vivi-Anne Karlsson (S) Kommunkansliet, 1 mars Sekreterare Marcus Andersson Paragraf 1-7 Valnämnden 2018-02-23 1-9 Plats och tid Sammanträdesrum A1, kl. 8.30-9.30 ande Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Lars-Erik Karlsson (C), ordförande Peter Stoltz (S), vice ordförande Andreas

Läs mer

upe,53.10, SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Adjungerad till sammanträdet: Anders A Aronsson (L)

upe,53.10, SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Adjungerad till sammanträdet: Anders A Aronsson (L) upe,53.10, Plats och tid: Storskogen, Stationsgatan 12, id. 18:30-20.40, ajournering kl. 19.45-19.55 Ledamöter: Caisa Lycken (MP), ordförande Jan Öman (M), vice ordförande Johan Rendel (M) Kaja Lindner

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll VALNÄMNDEN Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 14:00-15:10 Beslutande Lilian Palm (S), ordförande Laila Borger (S) Monica Andersson (S) Maarit Hessling (M) Kristina Ohls (C)

Läs mer

upe,n113, SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Storskogen, Stationsgatan 12, plan 4, k1.18:30

upe,n113, SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Storskogen, Stationsgatan 12, plan 4, k1.18:30 upe,n113, 1(10) Plats och tid: Storskogen, Stationsgatan 12, plan 4, k1.18:30 Ledamöter: Caisa Lycken (MP), Ordförande Jan Öman (M), Vice ordförande Johan Pelling (S) Anders Eriksson (S) Karolina Larfors

Läs mer

Protokoll 1 (9) Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef. Hans Inge Persson (C) Roland Hansson (S) Anslag/bevis. Valnämnden. Kommunhuset Skurup

Protokoll 1 (9) Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef. Hans Inge Persson (C) Roland Hansson (S) Anslag/bevis. Valnämnden. Kommunhuset Skurup Protokoll 1 (9) Plats och tid Holger, kommunhuset, 2018-06-27, kl. 15.00 15.15 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef Justerade paragrafer 13-17 Justeringens plats

Läs mer

Fanni Nilsson, Valsamordnare Alexander Arbman, Valhandläggare. Justeringens plats och tid Kommunhuset Åseda, onsdagen den 16 januari 2019 kl. 11.

Fanni Nilsson, Valsamordnare Alexander Arbman, Valhandläggare. Justeringens plats och tid Kommunhuset Åseda, onsdagen den 16 januari 2019 kl. 11. 1(16) Plats och tid Storasjö, Åseda, fredagen den 11 januari 2019 kl. 10:00-10:45 Beslutande Bjarne Svensson (S), Ordförande Carl Krekola (M), 1:e vice ordförande Ernst Wiksten (S), som tjänstgörande ersättare

Läs mer

Anslag/bevis. Plats och tid Sammanträdesrum Neden, klockan

Anslag/bevis. Plats och tid Sammanträdesrum Neden, klockan Valnämnden 2017-05-12 1-5 Plats och tid Sammanträdesrum Neden, klockan 8.30-10.15 Beslutande Ersättare inte tjänstgörande Övriga deltagare Lars-Erik Karlsson (C) Reine Antonér (M) Karl-Johan Wiktorp (L)

Läs mer

Varbergs kommun. Sammanträdesprotokoll Valnämnden Plats och tid Stadshus A, sammanträdesrum A1, kl

Varbergs kommun. Sammanträdesprotokoll Valnämnden Plats och tid Stadshus A, sammanträdesrum A1, kl Valnämnden 2014-05-09 1-7 Plats och tid Stadshus A, sammanträdesrum A1, kl. 8.30 10.30 ande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Ulf Prahl, (C) Lennart Andrén, (M) Karl-Johan Wiktorp, (FP) Bengt

Läs mer

Kommunsekreterarens kontor

Kommunsekreterarens kontor 1(9) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 13:00-13:45 Beslutande Ledamöter Åke Jonsson (S), Ordförande Ulla Mortimer (M), 1:e vice ordförande Jonas Frost (S) Bertil Höglund (L) Lena Arnells (C) Nils Erik

Läs mer

Henry Barsk, ordförande Sture Larsson Eva Juntti Berggren Virpi Lampinen. Ann-Kristin Sundelin, sekreterare Ann-Kristin Sundelin ANSLAG/BEVIS

Henry Barsk, ordförande Sture Larsson Eva Juntti Berggren Virpi Lampinen. Ann-Kristin Sundelin, sekreterare Ann-Kristin Sundelin ANSLAG/BEVIS 1 (24) Valnämnden 2014-03-31 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå måndagen den 31 mars 2014 kl 13.00-13.45 Beslutande Henry Barsk, ordförande Sture Larsson Eva Juntti Berggren Virpi Lampinen

Läs mer

Junselerummet, kommunhuset, Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista.... /Victoria Karlsson. Ordförande... Mikael Sjölund (S)

Junselerummet, kommunhuset, Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista.... /Victoria Karlsson. Ordförande... Mikael Sjölund (S) 1 (12) Datum Tid Kl. 14.00 16.00 Plats Beslutande Junselerummet, kommunhuset, Sollefteå Enligt närvaro- och tjänstgöringslista Övriga Victoria Karlsson, sekreterare och valhandläggare 40-47 närvarande

Läs mer

Protokoll för Valnämnden

Protokoll för Valnämnden Protokoll för Valnämnden Plats: Sessionssalen, Kommunhuset, Skutskär Datum och tid: 09:05-09:50 Justering Plats: Kommunhuset, Skutskär Datum och tid: 2018-08-16 13:00 Paragrafer: 19-26 Sekreterare: Malin

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 15.00-17.00 Beslutande Lena Berndin (M), ordförande Eva Gustavsson (C) Egon Hansson (SPI), 1:e vice ordförande Ulla-Christina Lindberg (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Valnämnden (14) Måndagen den 12 februari 2018, klockan , i Skållerudsrummet

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Valnämnden (14) Måndagen den 12 februari 2018, klockan , i Skållerudsrummet Nr 1 Valnämnden 2018-02-12 1(14) Tid och plats Måndagen den 12 februari 2018, klockan 17.30 18.40, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Reine Dahlman (S) Johnny Stücken (S) Lennart Karlsson, ordf. (C)

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 15.00-17.00 Beslutande Lena Berndin (M), ordförande Eva Gustavsson (C) Egon Hansson (SPI), 1:e vice ordförande Ulla-Christina Lindberg (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 16:00-16:40. Christer Påhlsson (S), vice ordförande Martin Snygg (L) Sandra Berwing, nämndsekreterare

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 16:00-16:40. Christer Påhlsson (S), vice ordförande Martin Snygg (L) Sandra Berwing, nämndsekreterare Valnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2019-02-18 Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 16:00-16:40 ande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Dan Larson (M), ordförande

Läs mer

Plats och tid Våraskruv, Åseda, måndagen den 25 februari 2019 kl 13:30-14:51 Sammanträdet ajourneras 14:17-14:28

Plats och tid Våraskruv, Åseda, måndagen den 25 februari 2019 kl 13:30-14:51 Sammanträdet ajourneras 14:17-14:28 1(13) Plats och tid Våraskruv, Åseda, måndagen den 25 februari 2019 kl 13:30-14:51 Sammanträdet ajourneras 14:17-14:28 Beslutande Bjarne Svensson (S), Ordförande Ernst Wiksten (S), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Valnämnden. Sammanträdesdatum

Valnämnden. Sammanträdesdatum Register 1 Överenskommelse mellan de politiska partierna om regler för politisk information m.m. i anslutning till röstningslokaler och vallokaler 2 Diskussion kring distribution av namnvalsedlar under

Läs mer

Valnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid Särörummet, stadshuset Klockan

Valnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid Särörummet, stadshuset Klockan Valnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Särörummet, stadshuset Klockan 17.10-18.20 ande Ledamöter Alf Olofsson (S), ordförande Kjell-Åke Andersson (M), vice ordförande Inger Offneby (C) Lennart

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15)

PROTOKOLL 1 (15) PROTOKOLL 1 (15) 2018-05-16 Valnämnden Plats och tid Sammanträdesrum Stadshuset rum 104, kl. 8.15-10.45 Beslutande Tobias Wass (S), ordförande Per-Ivar Skogqvist (KD), vice ordförande Agneta Hansson (V)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1(13) Plats och tid Resecentrum onsdagen den 7 mars 2018 kl. 13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Eva Nilsson (s) Justeringens plats och

Läs mer

Protokoll för Valnämnden

Protokoll för Valnämnden Protokoll för Plats: Sessionssalen, Kommunhuset, Skutskär Datum och tid: 13:00-14:35 Justering Plats: Kommunhuset, Skutskär Datum och tid: 2019-02-25 13:00 Paragrafer: 1-11 Sekreterare: Ordförande: Justerare:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd 2013-09-26. C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd 2013-09-26. C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M), ordf. Bert Sundström (S), v. ordf. Yvonne Ekaremål

Läs mer

Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) Lars-Göran Liljedahl (S), Ulf Hjalmarsson (M)

Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) Lars-Göran Liljedahl (S), Ulf Hjalmarsson (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[10] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, plan 4, Uttran, kl. 18:00 18:53 ande Lars-Göran Liljedahl (S), ordförande Tobias Ginman (S) Göran Pelarhagen (L) Willy Viitala (M) Ulf Hjalmarsson

Läs mer

Plats och tid: Skärborgarnas hus, kl. 16:30-17:15. Maria Arman (MP), vice ordförande Martin Snygg (L) Kenneth Tinglöf (KD) Tommy Setzman (S)

Plats och tid: Skärborgarnas hus, kl. 16:30-17:15. Maria Arman (MP), vice ordförande Martin Snygg (L) Kenneth Tinglöf (KD) Tommy Setzman (S) Valnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2018-08-21 Plats och tid: Skärborgarnas hus, kl. 16:30-17:15 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Dan Larson (M), ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Corinne Johnson

ANSLAG/BEVIS Corinne Johnson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[9] Plats och tid Kommunalhuset i Tumba, plan 4, Mälaren, kl. 18:00 18:38 Beslutande Se bilaga Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Se bilaga Jakob Etaat, kanslidirektör,

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Valnämnden

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Valnämnden SAMMANTRÄDES Valnämnden 2019-04-09 1 Plats och tid Klätten, Kommunhuset Öckerö, klockan 09.00-11.05 Beslutande Ledamöter Johan Hamnebo (KD), ordförande Stig Ottosson (M) Anders Post (L) Sylke Sandberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL VALNÄMNDEN. Sammanträdestid: kl Borgmästaren, Stadshuset Lysekil

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL VALNÄMNDEN. Sammanträdestid: kl Borgmästaren, Stadshuset Lysekil SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) VALNÄMNDEN Sammanträdestid: 2018-06-14 kl. 17.00-18.35 Lokal: Beslutande ledamöter Borgmästaren, Stadshuset Lysekil Ersättare Eivor Svensson (opol), ordförande Tommy Fransson

Läs mer

Artur Andersson, ordförande Anne Rousu Erkki Bergman Rolf Mäkitalo. Aina Bleikvassli, sekreterare

Artur Andersson, ordförande Anne Rousu Erkki Bergman Rolf Mäkitalo. Aina Bleikvassli, sekreterare 1 () Valnämnden 2018-03-27 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, tisdagen den 27 mars 2018, kl 13.00 Beslutande Artur Andersson, ordförande Anne Rousu Erkki Bergman Rolf Mäkitalo Övriga deltagande

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Valnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sida 1 Valnämnden Sammanträdesdatum PROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2017-05-03 Plats och tid Nämndhuset Nynäshamn lokal: Bedarön 2017-05-03 kl. 09.00-10.40 Beslutande Yvonne Lorentzson (S), ordförande Bengt Holwaster (MP) Bo Persson (L)

Läs mer

12 april 2018, kl. 08:00-09:00 i Kommunhuset, Medborgarrummet, Tierp. Inger Wennberg (S), ordförande Monica Norén (S), 1:e vice ordförande

12 april 2018, kl. 08:00-09:00 i Kommunhuset, Medborgarrummet, Tierp. Inger Wennberg (S), ordförande Monica Norén (S), 1:e vice ordförande Tid och plats Paragrafer 1-9 12 april 2018, kl. 08:00-09:00 i Kommunhuset, Medborgarrummet, Tierp Utses att justera ande Ledamöter Monica Norén Inger Wennberg (S), ordförande Monica Norén (S), 1:e vice

Läs mer

VALNÄMNDEN KALLELSE VALNÄMNDEN

VALNÄMNDEN KALLELSE VALNÄMNDEN 1 (8) VALNÄMNDEN KALLELSE 2018-04-17 VALNÄMNDEN Tid tisdagen den 24 april 2018 kl. 13:15 Plats Bollnässalen Är Du förhindrad att närvara meddelar Du kundcenter så snart som möjligt, tfn 0278-250 01, e-post

Läs mer

Valnämnden protokoll

Valnämnden protokoll Datum: måndag 20 augusti 2018 Tid: 10:00-10:45 Plats: Västra Roten, kommunhuset Justeringsdag: Måndagen den 20 augusti 2018, kl 18.00 Paragrafer: 22-25 Utses att justera: Lars-Erik Anderström (M) Underskrifter:

Läs mer

Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(14) Plats och tid Svedala kommunhus, mötesrum Torup, tisdag 2019-02-12 kl 17:30-19:15 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista

Läs mer

2014-03-19. Underskrifter Sekreterare 16-20 Lars Nilsson. Gun Isaxon

2014-03-19. Underskrifter Sekreterare 16-20 Lars Nilsson. Gun Isaxon SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 32 (40) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, 10:00 11:30 Beslutande Laila Furskog, (s) ordförande Ingrid Josefsson (m) Gun Isaxon (skp) Tommy Krigsman (ns) Jan-Erik Apelqvist

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Valnämnden Sammanträdesdatum Kommunhuset Nynäshamn, sammanträdesrum: Landsort, kl. 14:00-15.

PROTOKOLL Sida 1 Valnämnden Sammanträdesdatum Kommunhuset Nynäshamn, sammanträdesrum: Landsort, kl. 14:00-15. PROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2018-01-18 Plats och tid Kommunhuset Nynäshamn, sammanträdesrum: Landsort, 2018-01-18 kl. 14:00-15.00 Beslutande Yvonne Lorentzson (S) ordförande Bengt Holwaster (MP)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Magnus Jisborg. Carl Geijer (M) Eva Ericsson (L) Bertil Olsson (KD) Jonas Wanér (V)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Magnus Jisborg. Carl Geijer (M) Eva Ericsson (L) Bertil Olsson (KD) Jonas Wanér (V) Tid och plats C-salen, kl. 08:30 Beslutande Ledamöter Kennerth Sjögren (S) Magnus Jisborg (M) Carl Geijer (M) Eva Ericsson (L) Bertil Olsson (KD) Jonas Wanér (V) Övriga närvarande Tjänstepersoner Sofie

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Valnämnden (6)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Valnämnden (6) SAMMANTRÄDES Valnämnden 2018-05-04 1(6) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 09.30-10.50 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Simonsson (S), ordförande Stig Ottosson (M), vice ordförande Johan Hamnebo

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida 1(14)

Sammanträdesprotokoll Sida 1(14) Sammanträdesprotokoll Sida 1(14) Plats och tid Sevederummet, fredagen den 18 maj 2018 kl 10:00-11.00 Beslutande Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande Sören Sjöholm (M), 1:e vice ordförande Magnus Gustafsson

Läs mer

PROTOKOLL. Valnämnden Sammanträdesdatum: Plats och tid C-salen, Medborgarhuset, Alafors, kl 14:00 15:00

PROTOKOLL. Valnämnden Sammanträdesdatum: Plats och tid C-salen, Medborgarhuset, Alafors, kl 14:00 15:00 1(7) Plats och tid C-salen, Medborgarhuset, Alafors, kl 14:00 15:00 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Sune Rydén (KD), ordförande Ulf-Göran Solving (AD) tjg. för Kajsa

Läs mer

Valnämnden

Valnämnden 2018-06-18 Valnämnden 2018-06-18 Valn 29 Förordnande av röstmottagare... 2 Valn 30 Bemanning på Rådhuset 8 september... 3 Valn 31 Bemanning vid distribution av förtidsröster på valdagen... 4 Valn 32 Bemanning

Läs mer

Carina Östrand (S), ordförande Agneta Nilsdotter (MP) Gunnar Nilsson (M) Maria Lagerman (S), ersättare för Jerry Elvin (S)

Carina Östrand (S), ordförande Agneta Nilsdotter (MP) Gunnar Nilsson (M) Maria Lagerman (S), ersättare för Jerry Elvin (S) Plats och tid Näset, kommunhuset, kl. 10-11.10 ande Tjänstgörande ersättare Carina Östrand (S), ordförande Agneta Nilsdotter (MP) Gunnar Nilsson (M) Maria Lagerman (S), ersättare för Jerry Elvin (S) Övriga

Läs mer

PROTOKOLL 1 (13)

PROTOKOLL 1 (13) PROTOKOLL 1 (13) 2018-10-03 Valnämnden Plats och tid Sammanträdesrum Stadshuset rum 104, kl. 8.15-11.40 Beslutande Tobias Wass (S), ordförande Per-Ivar Skogqvist (KD), vice ordförande Agneta Hansson (V)

Läs mer

Glunten, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:05-19:00

Glunten, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:05-19:00 1/14 Plats och tid Glunten, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:05-19:00 Paragrafer 48-56 Beslutande Se deltagarlista på sida 3 Närvarande ersättare Se deltagarlista på sida 3 Övriga deltagande Se deltagarlista

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll VALNÄMNDEN Plats och tid Stadshusets sammanträdesrum mv klockan 13:15-13:50 Beslutande Marianne Hirsch (S), ordförande Lars Levahn (S) Monica Andersson (S) Rolf Rickmo (M) Per Perers

Läs mer

Anna Bryntesson, kommunsekreterare Anneli Karlsson, vik. kommunsekreterare Anne Fager-Lind, assistent

Anna Bryntesson, kommunsekreterare Anneli Karlsson, vik. kommunsekreterare Anne Fager-Lind, assistent 1(18) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 9.00-9.45 Beslutande Pär Carlsson (S) ordförande Björn Olsson (C) v ordf Björn-Åke Bergman (FP) Christer Danielsson (M) ersättare

Läs mer

Sara Lindgren, nämndsekreterare Margareta Fällström, säkerhets- och telekomstrateg

Sara Lindgren, nämndsekreterare Margareta Fällström, säkerhets- och telekomstrateg 1(10) Plats och tid Ekonomen, våning 1, kl.13.30 14.30. ande ledamöter Susanne Viklund (S) Ordf. Jenny Westerlund (S) Magnus Svensson (C) Lennart Johansson (V) Johanna Sjöblom (M) Ej beslutande ersättare

Läs mer

Register SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Register SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Register 20 Lägesrapport från valkansliet 21 Förordning av röstmottagare - valdagen 22 Delegeringsbeslut 23 Utkörning av namnvalsedlar 24 Information från valnämndens ordförande Plats och tid Beslutande

Läs mer

Nyhetsbrevet i korthet

Nyhetsbrevet i korthet Nyhetsbrevet i korthet S NYHETSBREV FÖR KOMMUNER 2015:3 V Stockholm 2015-03-06 Sida 1 (7) Information till alla kommuner Omval till kommunfullmäktige i Båstad kommun Kalender för omvalet Information till

Läs mer

Valnämnden. Valnämnden Protokoll 1 (15) VN 2018/0010. Plats och tid Knutsalen, Rådhuset, klockan

Valnämnden. Valnämnden Protokoll 1 (15) VN 2018/0010. Plats och tid Knutsalen, Rådhuset, klockan Valnämnden Protokoll 1 (15) Diarienummer VN 2018/0010 Valnämnden Plats och tid Knutsalen, Rådhuset, klockan 17.30 18.30 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Klara Twete (S), ordförande Lars

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden : Plats och tid Dubbelgöken 1 och 2 i kommunhuset, den, kl. 15.00-16.20 Beslutande Övriga närvarande Lena Berndin (M), ordförande Egon Hansson (SPI), 1:e vice ordförande Ulla-Christina Lindberg (S), 2:e

Läs mer