SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Kvarnhagskällan, Kvarnvägen, Växjö

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden 2010-09-29. Kvarnhagskällan, Kvarnvägen, Växjö"

Transkript

1 Plats Kvarnhagskällan, Kvarnvägen, Växjö Tid Kl. 16: Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Yvonne Ekaremål (C) Bert Sundström (S) Hannington Lubwana (M) Nils Erik Carlström (FP) Zenia Barreira (V) Sven Johansson (C) Kerstin Johansson, kommunarkivarie Louise Jeppsson, kommunjurist Jan Karlman, ekonomisekreterare Karin Tomczak, sekreterare Justering Justerare Nils Erik Carlström (FP) Plats och tid Kommunkansliet, 4 oktober 2010 Justerade paragrafer (17)

2 Underskrifter Sekreterare Karin Tomczak Ordförande Yvonne Ekaremål (C) Justerare Nils-Erik Carlström (FP) 2(17)

3 Bevis om anslag av protokoll s protokoll från sammanträdet är justerat Anslagsdag Anslaget tas ner Förvaringsplats för protokollet Kommunledningsförvaltningen Den som vill överklaga ett beslut ska göra det skriftligt inom 3 veckor från anslagsdagen. Underskrift. Karin Tomczak 3(17)

4 Förteckning över valnämndens ärenden den 29 september Information från valkansliet 45 Valmyndighetens nyhetsbrev till valnämnden 46 Utvärdering av nationellt val Skrivelse om hanteringen av valsedlar i vallokaler 48 Om brister i röstmottagningen i vissa vallokaler 49 Anmälan om felaktighet vid röstning Incident utanför Panncentralens vallokal 51 Statistikinsamling och enkätfrågor 52 Meddelanden 53 Övrigt Utdragsbestyrkande 4(17)

5 44 Information från valkansliet s beslut noterar informationen i protokollet. Bakgrund s kansli informerar: Många röstmottagare har rapporterat att arbetsbelastningen varit ovanligt stor under detta val. Kronobergsrummet är nu tom och allt material är iordningställt. Mycket stora mängder valsedlar har slängts, inklusive ett stort antal kartonger med namnvalsedlar, vilka egentligen är partiernas och inte kansliets ansvar att ta hand om. År 2014 när två val sker kommer det att krävas att någon anställd kan ägna en heltidstjänst åt arbetet med valen, på grund av arbetsbelastningen. Det finns nu valkuvert kvar i lager, vilket inte är tillräckligt för nästa val. En ny lättare typ av valurna i plast har i år använts i vissa lokaler ute i landet. Denna möjlighet kan ses över inför nästa val. Sedelräknare för sorterade valsedlar har under detta val använts av länsstyrelsen i Kalmar och på Lessebo kommun. Möjligheten att använda sedelräknare kan undersökas inför nästa val. Utdragsbestyrkande 5(17)

6 45 Valmyndighetens nyhetsbrev till valnämnden Dnr VN/2008:7 s beslut noterar informationen i protokollet. Bakgrund Valmyndighetens nyhetsbrev 2010: :19 Utdragsbestyrkande 6(17)

7 46 Utvärdering av nationellt val 2010 s beslut noterar utvärderingen i protokollet. Bakgrund och valnämndens kansli utvärderar valet 2010 muntligen. Bland annat framkommer följande iakttagelser. Ordförande Yvonne Ekaremål (C): Valdeltagandet i riksdagsvalet har ökat med två procent till 86,71 procent vilket jämfört med valet 2006 innebär drygt 3100 fler röster. I kommunvalet har valdeltagandet ökat med drygt 3300 röster jämfört med valet 2006, till 83,93 procent. Riksdags-, kommun- och landstingsrösterna tillsammans innebär en ökning på nästan fler valsedlar jämfört med valet Dalbo och Nydala hade lägst valdeltagande i 2010 års val. Valdeltagandet i Araby hade ökat. Högst valdeltagande var det i Gamla Hovshaga, Sandsbro, Nöbbele och Teleborg. Andelen blanka röster i kommunvalet 2010 var lägre än i kommunvalet Omkring ettusen blanka röster noterades. Mycket få röster bedömdes vara ogiltiga i den slutgiltiga räkningen. Drygts sjutusen fler personer förtidsröstade i 2010 års val jämfört med 2006 års, vilket är mer än femtio procent fler än sist. Totalt förtidsröstade tjugo tusen personer. En utvärderingsenkät kommer inom kort att skickas ut till ordföranden i respektive valdistrikt. Utdragsbestyrkande 7(17)

8 46 fortsättning Vice ordförande Bert Sundström (S): Ångerröstningen har varit problematisk, vilket bör meddelas Valmyndigheten. Det vore bra om det gick att börja granska förtidsrösterna innan de körs ut till lokalen, detta för att spara tid. Nils-Erik Carlström (FP): Ångerröstningen har varit problematisk och det behöver kommuniceras att denna bör tas bort. Förtidsröstningen bör kunna avslutas redan på fredagen. Det har varit problematiskt att det i vissa vallokaler blivit kö mellan valskärmarna och röstmottagarna. Den som står vid dörren måste hålla bättre ordning och inte släppa in för många personer i taget. Om för många valsedlar läggs i de nuvarande valsedelshållarna döljs de partiers sedlar som finns i facket bakom. Valsedlar får ej delas ut innanför den skylt som säger vallokal. Partiföreträdare måste stå utanför denna gräns med sitt material. Kanske skulle själva vallokalen behöva markeras bättre framöver. En uppdelning i två skift kan behöva diskuteras. I Lessebo kommun arbetar röstmottagarna under förmiddags-, respektive eftermiddagspass. Sedan komemr samtliga in och räknar på kvällen. Utdragsbestyrkande 8(17)

9 46 fortsättning Sven Johansson (C): Det krävs mer bemanning så att förtidsrösterna hinner granskas under dagen. Tillgängligheten var inte bra i alla lokaler. Det var för trångt i vissa lokaler. I vissa lokaler var det dels trångt framför valsedelsställen, dels hade valsedlarna inte ställts i alfabetisk ordning enligt instruktionen, dels hölls inte valsedlarna under uppsikt. Valsedlarna bör vara inne i vallokalen så att de kan hållas under uppsikt, men då ska röstmottagarna enbart släppa in några personer i taget i vallokalen. De lokaler som har flest förtidsröster bör kunna prioriteras framför de lokaler som har färre, för att underlätta arbetet i lokalerna. Ett problem är att röstmottagarna inte kan träna innan det blir skarpt läge. Lokalerna för förtidsröstning skulle kunna fungera som goda exempel där röstmottagare kan göra studiebesök inför arbete på valdagen. Zenia Barreira (V): Det blev trångt med valsedlar i valsedelsställen. Det tycks inte ha fungerat att lägga lite sedlar i taget i facken. I en lokal var det mycket dålig lukt hela valdagen. Ångerröstning är nödvändigt att ha kvar, för väljarnas skull. Någon har kommenterat att det inte är bra att valnämndens ledamöter har på sig samma skylt som övriga röstmottagare under valdagen, eftersom det ansågs att det skulle synas vilka som tillhör valnämnden. Utdragsbestyrkande 9(17)

10 46 fortsättning Louise Jeppsson: Det är svårt att få fram nya lokaler. Vill valnämnden använda andra lokaler än kommunala blir kostnaden avsevärt högre. En möjlighet att spara tid i lokalerna skulle vara att använda en delad röstlängd. Jan Karlman: Det är svårt att placera valsedlarna så att de hamnar under uppsikt och samtidigt garanterar valhemligheten. Kerstin Johansson: Att göra mindre distrikt är troligen den enda lösningen för att förbättra situationen ute i lokalerna. Mycket tydlig information gick ut till distrikten om hur valsedlarna skulle placeras i valsedelsställen. Ställen i kartong är dock mycket dåligt konstruerade och detta måste framföras till Valmyndigheten. Utdragsbestyrkande 10(17)

11 47 Skrivelse om hanteringen av valsedlar i vallokaler Dnr VN/2010:12 s beslut uppdrar åt ordförande Yvonne Ekaremål (C) och kommunjurist Louise Jeppsson att besvara skrivelsen i enlighet med den diskussion som förts på sammanträdet. Bakgrund Roland Gustbée (M) har inkommit med en skrivelse, den 19 september 2010, där han framför klagomål på hanteringen av valsedlar i en vallokal. diskuterar skrivelsen och det utkast till svar som tagits fram inför sammanträdet. Beslutsexpediering För åtgärd/verkställighet Louise Jeppsson Yvonne Ekaremål (C) För kännedom Roland Gustbée (M) Utdragsbestyrkande 11(17)

12 48 Om brister i röstmottagningen i vissa vallokaler Dnr VN/2010:14 s beslut uppdrar åt ordförande Yvonne Ekaremål (C) och kommunjurist Louise Jeppsson att besvara skrivelsen i enlighet med den diskussion som förts på sammanträdet. Bakgrund Carin Högstedt (V) har inkommit med en skrivelse, den 27 september 2010, där hon framför synpunkter på röstmottagningen i vissa vallokaler. Carin Högstedt kommer även med förslag på åtgärder för att komma till rätta med de påtalade bristerna. diskuterar skrivelsen och det utkast till svar som tagits fram inför sammanträdet. Beslutsexpediering För åtgärd/verkställighet Louise Jeppsson Yvonne Ekaremål (C) För kännedom Carin Högstedt (V) Utdragsbestyrkande 12(17)

13 49 Anmälan om felaktighet vid röstning 2010 Dnr VN/2010:15 s beslut uppdrar åt ordförande Yvonne Ekaremål (C) och kommunjurist Louise Jeppsson att besvara skrivelsen i enlighet med den diskussion som förts på sammanträdet. Bakgrund Christine Waldemar har inkommit med en skrivelse, den 29 september 2010, där hon framför synpunkter på en incident i en vallokal i Växjö. Synpunkterna avser dels att flera personer setts gå in bakom samma skärm, dels att placeringen av valsedlar ansågs olämplig. diskuterar skrivelsen och det utkast till svar som tagits fram inför sammanträdet. Beslutsexpediering För åtgärd/verkställighet Louise Jeppsson Yvonne Ekaremål (C) För kännedom Christine Waldemar Utdragsbestyrkande 13(17)

14 50 Incident utanför Panncentralens vallokal Dnr VN/2010:13 s beslut 1. konstaterar att incidenten inträffade utanför vallokalen och att det inträffade därför är en fråga för partierna och inte för valnämnden. 2. uppdrar åt ordförande Yvonne Ekaremål (C) och kommunjurist Louise Jeppsson att besvara skrivelsen i enlighet med den diskussion som förts på sammanträdet. Bakgrund Willemo Carlsson (M) har inkommit med en skrivelse, den 23 september 2010, där hon framför synpunkter på en incident utanför en vallokal i Växjö. diskuterar skrivelsen och det utkast till svar som tagits fram inför sammanträdet. Beslutsexpediering För åtgärd/verkställighet Louise Jeppsson Yvonne Ekaremål (C) För kännedom Willemo Carlsson (M) Utdragsbestyrkande 14(17)

15 51 Statistikinsamling och enkätfrågor s beslut uppdrar åt Kerstin Johansson att besvara formuläret. Bakgrund Valmyndigheten har skickat ett formulär för statistik som de vill samla in efter valet. Valmyndigheten vill också ha svar på ett antal enkätfrågor om valmaterial, valdatsystemet med mera. Svaren ska ha inkommit till valmyndigheten senast den 4 oktober Utdragsbestyrkande 15(17)

16 52 Meddelanden Inga meddelanden rapporterades. Utdragsbestyrkande 16(17)

17 53 Övrigt Ordförande Yvonne Ekaremål (C) tackar valnämnden och dess kansli för de enorma insatser som gjorts inför, under och efter valet Vice ordförande Bert Sundström (S) tackar ordförande för hennes fina arbete. Utdragsbestyrkande 17(17)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd 2010-05-17. Bert Sundström (S) Birgitta Reis (M) Nils-Erik Carlström (FP) Zenia Barreira (V)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd 2010-05-17. Bert Sundström (S) Birgitta Reis (M) Nils-Erik Carlström (FP) Zenia Barreira (V) Plats B-salen Tid Kl. 15:00-15:45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Yvonne Ekaremål (C) Bert Sundström (S) Birgitta Reis (M) Nils-Erik Carlström (FP) Zenia

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09:00 10:00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Benny Johansson (M), ordförande Bengt-Göran Sandell (S), vice ordförande Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid kl. 13.30 13.55 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M), ordförande Bert Sundström (S) Nils-Erik Carlström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Ulf Hedin (M), ordförande. Bert Sundström

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Ulf Hedin (M), ordförande. Bert Sundström Plats C-salen Tid Kl. 13.30 14.20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M), ordförande Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik

Läs mer

Plats C-salen, kommunhuset, Västra esplanaden 18, Växjö. Bert Sundström (S) Hannington Lubwama (M) Nils-Erik Carlström (FP) Zenia Barreira (V)

Plats C-salen, kommunhuset, Västra esplanaden 18, Växjö. Bert Sundström (S) Hannington Lubwama (M) Nils-Erik Carlström (FP) Zenia Barreira (V) Plats C-salen, kommunhuset, Västra esplanaden 18, Växjö Tid Kl. 15:00-16:15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Yvonne Ekaremål (C) Bert Sundström (S) Hannington Lubwama (M) Nils-Erik

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00 10.10 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik Carlström (L)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M) Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Tid och plats H-salen, kl. 09:00 10:00 Beslutande Ledamöter Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Emelie Öberg (S) 28 31 Ulla Svensson (M) Nils-Erik Carlström (L) Tobias Adersjö

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.25 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Bert Sundström (S), ordförande Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik Carlström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09:00 10.10 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Benny Johansson (M), ordförande Bengt-Göran Sandell (S), vice ordförande Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden 2012-04-19. C-salen, kommunhuset. Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C) Therese Lindroth (S) Holger Petersson (KD)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden 2012-04-19. C-salen, kommunhuset. Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C) Therese Lindroth (S) Holger Petersson (KD) Plats C-salen, kommunhuset Tid Kl. 13:30 13:55 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M), ordf. Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun. Ulf Hedin (M), ordförande. Bert Sundström

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun. Ulf Hedin (M), ordförande. Bert Sundström Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M), ordförande Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00 10.00 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande 48-54 Bengt-Göran Sandell (S) Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Emelie Öberg (S) Ulla Svensson (M) 45-47

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.50 Beslutande Ledamöter Bert Sundström (S), ordförande Anna Hultstein (M) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik Carlström (FP) Therese Graesén (S) 2 13 Jonas Danielsson

Läs mer

Inger Wennberg (S), ordförande Monica Norén (S), 1:e vice ordförande. Louise Pettersson, sekreterare

Inger Wennberg (S), ordförande Monica Norén (S), 1:e vice ordförande. Louise Pettersson, sekreterare Tid och plats Paragrafer 22-26 30 oktober 2018, kl. 08:00-09:00 i Kommunhuset, Medborgarrummet, Tierp Utses att justera Beslutande Ledamöter Monica Norén Inger Wennberg (S), ordförande Monica Norén (S),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00 10.15 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Emelie Öberg (S) Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00 11.10 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstepersoner Justering Justerare Benny Johansson (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Bengt-Göran Sandell (S) Ibrahim Buh Gelle (S)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Bengt-Göran Sandell (S) Ibrahim Buh Gelle (S) Tid och plats H-salen klockan 13.30 13.55 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M) Ordförande Bert Sundström (S) 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Eva Kjellberg (S) Nils-Erik Carlström (FP) Övriga

Läs mer

Östen Lejon, ordförande Johan Heikkilä Erkki Bergman Rolf Kummu Britt-Marie Honkamaa Rolf Mäkitalo

Östen Lejon, ordförande Johan Heikkilä Erkki Bergman Rolf Kummu Britt-Marie Honkamaa Rolf Mäkitalo 1 (6) Valnämnden 2010-06-11 Plats och tid Beslutande Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå fredagen den 11 juni 2010 kl 14.00-14.10 Östen Lejon, ordförande Johan Heikkilä Erkki Bergman Rolf Kummu Britt-Marie

Läs mer

Bert Johansson (S) ordförande Gunilla Magnusson (KV) Odd Torsson (KD) Rose-Marie Fahlén (S) tjänstgörande ersättare. Eva Nordgaard, sekreterare

Bert Johansson (S) ordförande Gunilla Magnusson (KV) Odd Torsson (KD) Rose-Marie Fahlén (S) tjänstgörande ersättare. Eva Nordgaard, sekreterare Valnämnden 2014-10-27 1 (3) Plats och tid Kommunhuset Hyltebruk, kl 17:30 18:30 Beslutande Bert Johansson (S) ordförande Odd Torsson (KD) Rose-Marie Fahlén (S) tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats H-salen, kl. 09.00-10.15 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S) Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Emelie Öberg (S) Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Catarina Deremar (C) ordförande Jessica Tindre Falk (M) 1:e vice ordförande Inger Wennberg (S) 2:e vice ordförande

Catarina Deremar (C) ordförande Jessica Tindre Falk (M) 1:e vice ordförande Inger Wennberg (S) 2:e vice ordförande Tid och plats Paragrafer Bevis om anslag Protokollets förvaringsplats Utses att justera ande Ledamöter 13 juni 2019, kl. 17:30-19:00, Rådrummet, Tierp 20-24 Anslaget sätts upp: 2019-06-28 Anslaget tas

Läs mer

Valnämnden

Valnämnden Valnämnden 2010-06-14 1 Plats och tid Kyrksalen klockan 17:00-17:35 Beslutande Kjell-Åke Johansson (KD) Hans Dahm (S) Ove Emanuelsson (M) Ingemar Ryefalk (FP) Liselott Nydén (S) Jan Holm (S), tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats A-salen, kl. 09.00 11.15 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Nils-Erik Carlström (L) Emelie Öberg (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats H-salen, kl. 09.00 10.40 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S) Tobias Adersjö (MP) Yvonne Ekaremål (C) Emelie Öberg (S) Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Tid och plats H-salen, kl. 09:00-10:10 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Yvonne Ekaremål (C) Tobias Adersjö (MP) 16-23 Ulla Svensson (M) 24-27

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Lars Nilsson. Laila Furskog. Monica Nordvall-Hedström

Underskrifter Sekreterare Lars Nilsson. Laila Furskog. Monica Nordvall-Hedström SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 85 (93) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden sammanträdesrum 3 10:00 12:25 Beslutande Laila Furskog (S), ordförande Jan-Erik Apelqvist (S) Ove Haarala (V) Margareta Henricsson

Läs mer

Östen Lejon, ordförande Johan Heikkilä Erkki Bergman Rolf Kummu Britt-Marie Honkamaa Rolf Mäkitalo

Östen Lejon, ordförande Johan Heikkilä Erkki Bergman Rolf Kummu Britt-Marie Honkamaa Rolf Mäkitalo 1 (16) Valnämnden 2010-03-19 Plats och tid Beslutande Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå fredagen den 19 mars 2010 kl 13.00-13.45 Östen Lejon, ordförande Johan Heikkilä Erkki Bergman Rolf Kummu Britt-Marie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats E-salen, kl. 11.00 12.35 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), ordförande Bengt-Göran Sandell (S), vice ordförande, Yvonne Ekaremål (C) Emelie Öberg (S) Ulla Svensson (M) Övriga närvarande

Läs mer

ANSLAGSBEVIS Protokollet är justerat och tillkännagivet genom anslag

ANSLAGSBEVIS Protokollet är justerat och tillkännagivet genom anslag Plats och tid Vellinge kommunhus, sammanträdesrum 1, kl. 18.00 18.40 ande Lars Olin (M) ordförande Elisabeth Tedestål (M) Britt Lindal (M) Gustav Schyllert (M) Bengt Bergström (FP) Kjell Bornhager (KD)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats H-salen, Växjö kommun kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats H-salen, Växjö kommun kl Tid och plats H-salen, Växjö kommun kl. 13.30-14.30 Beslutande Ledamöter Bert Sundström (S), ordförande Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Eva Kjellberg (S) Ulla Svensson (M) Övriga närvarande

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, Trosa kl Greger Tidlund (S) vice ordf. Lars Haraldsson (KD) Organ: Valnämnden 21-29

Plats och tid: Trosa kommunhus, Trosa kl Greger Tidlund (S) vice ordf. Lars Haraldsson (KD) Organ: Valnämnden 21-29 Plats och tid: hus, Trosa kl. 15.30-16.00 Beslutande ledamöter Dan Larson (M) ordf. Greger Tidlund (S) vice ordf. Lars Haraldsson (KD) Ej tjänstgörande ersättare Birgitta Danielsson (S) Sonja Sareyko (C)

Läs mer

21 augusti 2018, kl. 18: i Kommunhuset, A-salen - lilla delen, Tierp. Frida Nyberg

21 augusti 2018, kl. 18: i Kommunhuset, A-salen - lilla delen, Tierp. Frida Nyberg Tid och plats Paragrafer 19-27 21 augusti 2018, kl. 18:00-19.00 i Kommunhuset, A-salen - lilla delen, Tierp Utses att justera ande Ledamöter Frida Nyberg Inger Wennberg (S), ordförande Monica Norén (S),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll VALNÄMNDEN Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 13:15-14:00 Beslutande Laila Borger (S), ordförande Stig Lindqvist (S) Per-Axel Siljebäck (M) Monika Pettersson (C) Mikael Karlsson

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Lars Nilsson. Laila Furskog. Ove Haarala. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag 52-56

Underskrifter Sekreterare Lars Nilsson. Laila Furskog. Ove Haarala. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag 52-56 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 97 (105) Plats och tid Beslutande Förvaltningsbyggnaden Laila Furskog (S), ordförande Ove Haarala (V) Jan-Erik Apelqvist (S) Margareta Henricsson (Ns) Ingegärd Hjerpe (S) Gun

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00-09.55 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S) Ulla Svensson (M) Yvonne Ekaremål (C) Eva Kjellberg (S) Tjänstepersoner Justering Justerare

Läs mer

Gösta Hansson (c), ordförande Elving Claessonl (s), vice ordförande Vivianne Gustafsson (s) Christina Johansson (fp) Lasse Andersson (m)

Gösta Hansson (c), ordförande Elving Claessonl (s), vice ordförande Vivianne Gustafsson (s) Christina Johansson (fp) Lasse Andersson (m) Valnämnden 23-27 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl. 16.00-18.00 Beslutande Gösta Hansson (c), ordförande Elving Claessonl (s), vice ordförande Vivianne Gustafsson (s) Christina Johansson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 08:30-10:30 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunilla Magnusson (KV), Per-Anders Andersson (S) ersätter Maria Johansson Arnström (S) (ordförande),

Läs mer

Valnämnden (7)

Valnämnden (7) Valnämnden 2014-08-18 1 (7) Plats och tid Kommunhuset Hyltebruk, kl 17:30 18:30 Beslutande Sonja Andersson (C) ordförande Bert Johansson (S) vice ordförande Odd Torsson (KD) Gunilla Magnusson (KV) Rose-Marie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00-10.00 Beslutande Ledamöter Bengt-Göran Sandell (S), ordförande Ulla Svensson (M) Tobias Adersjö (MP) Yvonne Ekaremål (C) Emelie Öberg (S) Övriga närvarande Ersättare Patricia

Läs mer

Thomas Carlsson (S) Göran Kornestedt (S) Margareta Gustavsson (C) Lennart Thunborg (SD)

Thomas Carlsson (S) Göran Kornestedt (S) Margareta Gustavsson (C) Lennart Thunborg (SD) Sida 1 (15) Plats och tid Svarvaren, torsdagen den 31 januari 2019 kl 16:00-17:00 ande Karina Gren (S), ordförande Hans Dahm (S) Mattias Johansson (C) Claes-Gunnar Almestål (L) Ove Emanuelsson (M), vice

Läs mer

Catarina Deremar (C) ordförande Jessica Tindre Falk (M) 1:e vice ordförande Inger Wennberg (S) 2:e vice ordförande

Catarina Deremar (C) ordförande Jessica Tindre Falk (M) 1:e vice ordförande Inger Wennberg (S) 2:e vice ordförande Tid och plats 2 april 2019, kl. 17:30-19:00 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 9-19 Utses att justera Inger Wennberg ande Ledamöter Catarina Deremar (C) ordförande Jessica Tindre Falk (M) 1:e vice

Läs mer

Jerry Elvin (ersättare Gunnar Nilsson) Valnämnden Kanslienheten. Plats och tid Näset, kommunhuset, kl

Jerry Elvin (ersättare Gunnar Nilsson) Valnämnden Kanslienheten. Plats och tid Näset, kommunhuset, kl Plats och tid Näset, kommunhuset, kl. 10-11.05 ande Tjänstgörande ersättare Carina Östrand (S), ordförande Jerry Elvin (S), vice ordförande Gunnar Nilsson (M) Bernt Larsson (C) Maria Lagerman (S), ersättare

Läs mer

Sevederummet, Stadshuset, Vimmerby Torsdagen den 21 augusti 2014 IG 08.30-9.30

Sevederummet, Stadshuset, Vimmerby Torsdagen den 21 augusti 2014 IG 08.30-9.30 Vimmerby kommun www. vimmerby.se SAMMANTRÄDESPROTOKOLL l (13) Sammanträdesdatum 2014-08-21 Plats och sammanträdestid Beslutande ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Sevederummet, Stadshuset,

Läs mer

Utses att justera Brita Nyman Justeringsdatum 21 december 2017 Paragrafer Anneli Drakenberg Ordförande Bo Bergkvist Justerande Brita Nyman

Utses att justera Brita Nyman Justeringsdatum 21 december 2017 Paragrafer Anneli Drakenberg Ordförande Bo Bergkvist Justerande Brita Nyman 1 (14) Plats och tid Nacka stadshus kl 17:30-18:30 BESLUTANDE Bo Bergkvist (M) Brita Nyman (S) Annika Jung (M) Sten Grack (L) Pernilla Fexdal (MP) Birgitta Rasmussen (V) Kjell Åkerlund (L) Ulf G Johansson

Läs mer

Gösta Hansson (C), ordförande Elving Claessonl (S), vice ordförande Vivianne Gustafsson (S) Christina Johansson (FP) Lasse Andersson (M)

Gösta Hansson (C), ordförande Elving Claessonl (S), vice ordförande Vivianne Gustafsson (S) Christina Johansson (FP) Lasse Andersson (M) 26-35 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl. 16.00 17.30 Beslutande Gösta Hansson (C), ordförande Elving Claessonl (S), vice ordförande Vivianne Gustafsson (S) Christina Johansson (FP) Lasse

Läs mer

12 april 2018, kl. 08:00-09:00 i Kommunhuset, Medborgarrummet, Tierp. Inger Wennberg (S), ordförande Monica Norén (S), 1:e vice ordförande

12 april 2018, kl. 08:00-09:00 i Kommunhuset, Medborgarrummet, Tierp. Inger Wennberg (S), ordförande Monica Norén (S), 1:e vice ordförande Tid och plats Paragrafer 1-9 12 april 2018, kl. 08:00-09:00 i Kommunhuset, Medborgarrummet, Tierp Utses att justera ande Ledamöter Monica Norén Inger Wennberg (S), ordförande Monica Norén (S), 1:e vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL VALNÄMNDEN. Sammanträdestid: kl Borgmästaren, Stadshuset Lysekil

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL VALNÄMNDEN. Sammanträdestid: kl Borgmästaren, Stadshuset Lysekil SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) VALNÄMNDEN Sammanträdestid: 2018-06-14 kl. 17.00-18.35 Lokal: Beslutande ledamöter Borgmästaren, Stadshuset Lysekil Ersättare Eivor Svensson (opol), ordförande Tommy Fransson

Läs mer

Sammanträdesdatum Hans Gardelin, (M) ordförande Eva Johansson (S) Marianne Karlberg (S) ersätter Björn Larsson (S)

Sammanträdesdatum Hans Gardelin, (M) ordförande Eva Johansson (S) Marianne Karlberg (S) ersätter Björn Larsson (S) 1(7) Plats och tid Rademacherrummet, Stadshuset Klockan 13:00 14:40 Beslutande Insynsledamöter Hans Gardelin, (M) ordförande Eva Johansson (S) Marianne Karlberg (S) ersätter Björn Larsson (S) Bernt-Åke

Läs mer

Lennart Alfredsson (C) tjänstgör för Lena Arnells (C) Tjänstemän Nämndsekreterare Eva-Lena Zetterdahl

Lennart Alfredsson (C) tjänstgör för Lena Arnells (C) Tjänstemän Nämndsekreterare Eva-Lena Zetterdahl 1(11) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 10:00-10:25 Beslutande Ledamöter Åke Jonsson (S), Ordförande Ulla Mortimer (M), 1:e vice ordförande Jonas Frost (S) Bertil Höglund (L) Nils Erik Falk (C) Sture

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Valnämnden (14) Kent Palm. Bo S. Carlén, samordnare

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Valnämnden (14) Kent Palm. Bo S. Carlén, samordnare Nr Valnämnden 2010-05-18 1(14) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 18 maj 2010, klockan 18.00 18.45 Beslutande Kerstin Stefansson (c) Ulla Danielsson (m) Reine Dahlman (s) Kent Palm (v)

Läs mer

Datum: kl 13:00-14:20 Paragrafer: 15-29

Datum: kl 13:00-14:20 Paragrafer: 15-29 Datum: kl 13:00-14:20 Paragrafer: 15-29 Plats: Nämndrummet Hova Underskrifter Kerstin Isaksson Ordförande Britt-Marie Nilsson Sekreterare Justeringens plats och tid: Justeras Monica Joby ande Övriga Kerstin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats H-salen, kl. 09:00 10:05. Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Emelie Öberg (S) Övriga

Läs mer

Valnämnden

Valnämnden Valnämnden 2013-11-12 1 Plats och tid Kommunhuset, tisdag 12 november 2012, kl. 18.00 19.45 Beslutande Lars-Göran Asp (V), ordförande Kerstin Bertilsson (M), vice ordförande Viola Olofsson (S) Stellan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden 2018-12-07 1 (9) Plats och tid Stadshuset, KS-salen, klockan 13:00-14:00 ande Ersättare Kjell Gustafsson (S), ordförande Gunilla Carlsson (C) Jan-Erik Jeppsson (M) Kent Kärrlander (S) Bengt-Olof

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Valnämnden Sammanträdesdatum Kommunhuset Nynäshamn, B-huset plan 1, lokal: Navet kl

PROTOKOLL Sida 1 Valnämnden Sammanträdesdatum Kommunhuset Nynäshamn, B-huset plan 1, lokal: Navet kl PROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2018-10-22 Plats och tid Kommunhuset Nynäshamn, B-huset plan 1, lokal: Navet 2018-10-22 kl. 14.00-16.10 Beslutande Yvonne Lorentzson (S) Bengt Holwaster (MP) Bo Persson

Läs mer

Protokoll. Valnämnden

Protokoll. Valnämnden 1 Valnämnden 2 Valnämnden Plats och tid Rådslaget, Rådhuset, Alingsås Paragrafer 8-13 kl. 17:00-17:40 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Utses att justera Torbjörn Gustafsson (C) (ordförande)

Läs mer

PROTOKOLL 1 (12)

PROTOKOLL 1 (12) PROTOKOLL 1 (12) 2014-04-28 Valnämnden Plats och tid Sammanträdesrum E3, bottenvåningen Stadshuset, kl. 13.30-16.00 Beslutande Siv Brännström (S), ordförande Lennart Bergman (S) Thomas Nordenstam (KD)

Läs mer

2014-02-27. Nils Svensson (ppo, ersättare) Göran Kjörk Servicekontoret, Stadshuset. Mona Gustavsson. Göran Kjörk ANSLAG/BEVIS. Valnämnden 2014-02-27

2014-02-27. Nils Svensson (ppo, ersättare) Göran Kjörk Servicekontoret, Stadshuset. Mona Gustavsson. Göran Kjörk ANSLAG/BEVIS. Valnämnden 2014-02-27 VALNÄMNDEN 2014-02-27 Sida 1 (6) Plats och tid Kyhlbergsrummet Stadshuset 2014-02-27 15:00-17:00 Beslutande Mona Gustavsson (ppo) ordförande Lena Boman (ppo) vice ordförande Göran Kjörk (S) Kristina Andersson

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 15.00-17.00 Beslutande Lena Berndin (M), ordförande Eva Gustavsson (C) Egon Hansson (SPI), 1:e vice ordförande Per Skoog (S), ersättare för Ulla-Christina

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Valnämnden (20)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Valnämnden (20) Nr 1 Valnämnden 2014-03-19 1(20) Tid och plats Onsdagen den 19 mars 2014, klockan 17.00 18.30, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Lennart Karlsson, ordf. (C) Reine Dahlman, v ordf. (S) Karin Johansson

Läs mer

15 maj 2018, kl. 18: i Kommunhuset, A-salen - lilla delen, Tierp

15 maj 2018, kl. 18: i Kommunhuset, A-salen - lilla delen, Tierp van12345 Tid och plats Paragrafer 12-19 15 maj 2018, kl. 18:00-19.00 i Kommunhuset, A-salen - lilla delen, Tierp Utses att justera Helena Broman Beslutande Ledamöter Inger Wennberg (S), ordförande Monica

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 15:00-16:00

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 15:00-16:00 Valnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2018-06-11 Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 15:00-16:00 Beslutande ledamöter: Dan Larson (M), ordförande 19-24, 26-27 Maria Arman (MP), vice ordförande,

Läs mer

Annika Höök, nämndsekreterare Louise Pettersson, utredare/utvecklare

Annika Höök, nämndsekreterare Louise Pettersson, utredare/utvecklare Tid och plats 25 april 2019, kl. 18:00-19:00 i Kommunhuset, A-salen, Kommunhuset, Tierp Paragrafer 13-26 Utses att justera Monica Norén ande Ledamöter Catarina deremar (C), Ordförande Jessica Tindre Falk

Läs mer

Ingrid Andersson (S), tjänstgör för Sixten Nylin (S) Christer Persson (S) Torsdagen den 14 juni 2018, Kommunhuset, Bålsta

Ingrid Andersson (S), tjänstgör för Sixten Nylin (S) Christer Persson (S) Torsdagen den 14 juni 2018, Kommunhuset, Bålsta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Kl. 18:00 torsdagen den 14 juni 2018, Skoklosterrummet, Kommunhuset, Bålsta Bertil Brifors (M), Ordförande Robert Kohlström

Läs mer

Kommunsekreterarens kontor

Kommunsekreterarens kontor 1(9) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 13:00-13:45 Beslutande Ledamöter Åke Jonsson (S), Ordförande Ulla Mortimer (M), 1:e vice ordförande Jonas Frost (S) Bertil Höglund (L) Lena Arnells (C) Nils Erik

Läs mer

Valnämnden. Valnämnden Protokoll 1 (7) VN 2018/0009. Plats och tid Stadshusets sessionssal, klockan

Valnämnden. Valnämnden Protokoll 1 (7) VN 2018/0009. Plats och tid Stadshusets sessionssal, klockan Valnämnden Protokoll 1 (7) Diarienummer VN 2018/0009 Valnämnden Plats och tid Stadshusets sessionssal, klockan 17.30 18.45 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga Nils Gårder (L), ordförande Gert Andersson

Läs mer

ANSLAG Valnämndens protokoll från sammanträdet är justerat och finns på kommunstyrelsens expedition, kommunalhuset, Jakobsberg.

ANSLAG Valnämndens protokoll från sammanträdet är justerat och finns på kommunstyrelsens expedition, kommunalhuset, Jakobsberg. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) 2009-03-31 Nämnd e. dyl. Valnämnden Plats och tid Kallhällsrummet, kommunalhuset, Jakobsberg, kl 18.30-19.10 Beslutande Lars Friberg (M), Åsa Härdin Övelius (S), Lars-Göran

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 15.00-16.30 Beslutande Lena Berndin (M), ordförande Eva Gustavsson (C) Egon Hansson (SPI), 1:e vice ordförande Ulla-Christina Lindberg (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida 1(10)

Sammanträdesprotokoll Sida 1(10) Sammanträdesprotokoll Sida 1(10) Plats och tid Sevederummet, fredagen den 16 mars 2018 kl 10:00-12.10 Beslutande Ledamöter Eva Berglund (S), Ordförande Sören Sjöholm (M), 1:e vice ordförande Magnus Gustafsson

Läs mer

67 Erfarenheter från 2014 års allmänna val. 68 Förordnande av röstmottagare i vallokal på valdagen till 2014 års allmänna val

67 Erfarenheter från 2014 års allmänna val. 68 Förordnande av röstmottagare i vallokal på valdagen till 2014 års allmänna val Valnämnden Sammanträdesdatum 2014-09-17 Ärendelista 66 Valnämndens preliminära rösträkning 67 Erfarenheter från 2014 års allmänna val 68 Förordnande av röstmottagare i vallokal på valdagen till 2014 års

Läs mer

Näringslivscenter kl

Näringslivscenter kl OSBY SAMMANTRADESPROTOKOLL 1(8) Plats och tid Näringslivscenter kl. 17.00-18.00 Beslutande Sonja Svenle Pettersson (oberoende fd. GPKS) Margot Malmqvist (S) Eric Juhlin (C) Sven-Inge Bergh (S) Kerstin

Läs mer

Förvaltningsbiblioteket våning 3, Kl

Förvaltningsbiblioteket våning 3, Kl 1(12) Plats och tid ande ledamöter Förvaltningsbiblioteket våning 3, Kl13.30 14.15. Susanne Viklund (S) ordf. Ingmari Georgsson (V) Jenny Westerlund (S) Magnus Svensson (C) Johanna Sjöblom (M) Ej beslutande

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden, 24 januari 2019, klockan 15:00. Ulla Segerlund. Roland Nirlén. Margareta Henricsson

Förvaltningsbyggnaden, 24 januari 2019, klockan 15:00. Ulla Segerlund. Roland Nirlén. Margareta Henricsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 5, Onsdag 23 januari 2019 kl. 10:00 11:15 Utses att justera Margareta Henricsson Justeringens plats och tid Förvaltningsbyggnaden,

Läs mer

Ida Frödén, kanslichef/valsamordnare Maria Lagerman (S) ersättare som inte tjänstgör. Carina Östrand (S) Kanslienheten, 26 februari, kl. 17.

Ida Frödén, kanslichef/valsamordnare Maria Lagerman (S) ersättare som inte tjänstgör. Carina Östrand (S) Kanslienheten, 26 februari, kl. 17. LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid: Näset, kl. 10:00-11:30 ande: Övriga deltagare: Utses att justera Justeringens plats och tid: Gunilla Remnert (V), ordförande Bernt Larsson

Läs mer

Gudrun Mo (C), ordförande Karl-Georg Ekwall (M) May-Britt Landin (FP) Rose-Marie Sjöman (S) Peter Barvestad (ÖP)

Gudrun Mo (C), ordförande Karl-Georg Ekwall (M) May-Britt Landin (FP) Rose-Marie Sjöman (S) Peter Barvestad (ÖP) 1(8) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga, klockan 09.00 11.30 Beslutande Gudrun Mo (C), ordförande Karl-Georg Ekwall (M) May-Britt Landin (FP) Rose-Marie Sjöman (S) Peter Barvestad (ÖP) Övriga närvarande

Läs mer

2011-11-10 2014-08-06 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdagen den 6 augusti, 2014, kl. 18.00 19.

2011-11-10 2014-08-06 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdagen den 6 augusti, 2014, kl. 18.00 19. 2011-11-10 2014-08-06 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdagen den 6 augusti, 2014, kl. 18.00 19.10 Beslutande Ledamöter Åke Jonsson (S) Ordförande Ulla Mortimer (M), vice ordförande

Läs mer

Anna Bryntesson, kommunsekreterare Anneli Karlsson, vik. kommunsekreterare Anne Fager-Lind, assistent

Anna Bryntesson, kommunsekreterare Anneli Karlsson, vik. kommunsekreterare Anne Fager-Lind, assistent 1(18) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 9.00-9.45 Beslutande Pär Carlsson (S) ordförande Björn Olsson (C) v ordf Björn-Åke Bergman (FP) Christer Danielsson (M) ersättare

Läs mer

Valnämnden Protokoll 1 (11) Plats och tid Vintergatan plan 6, Tingsrätten, klockan

Valnämnden Protokoll 1 (11) Plats och tid Vintergatan plan 6, Tingsrätten, klockan Valnämnden Protokoll 1 (11) Diarienummer VN 2018/0035 Valnämnden Plats och tid Vintergatan plan 6, Tingsrätten, klockan 17.30 19.00 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Gunnar Håkansson (MP),

Läs mer

Kent Östergren (S) Vivi-Ann Gustafsson (S) Helene Stranne (M) ordförande Kerstin Johansson (C), Kristina Bock Grahl (C)

Kent Östergren (S) Vivi-Ann Gustafsson (S) Helene Stranne (M) ordförande Kerstin Johansson (C), Kristina Bock Grahl (C) Plats och tid Kommunhuset, Hållö, Kungshamn den 14 augusti 2018 kl. 10.00-12.15 Beslutande Närvarande ersättare Helene Stranne (M) ordförande Kerstin Johansson (C), 40-48 Kristina Bock Grahl (C) Christina

Läs mer

Valnämnden

Valnämnden 2019-03-13 2019-03-13 Plats och tid Kommunhuset i Älmhult klockan 13:30 15:00 Paragrafer 16 22 Utses att justera Tommy Lövquist (S) Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2019-03-18 Underskrifter

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, Rådrummet, kl. 08.00-09.00 Beslutande och övriga närvarande Inger Wennberg (S) ordförande Monica Norén (S) 1:e vice ordförande Lilian Carlsson (C) 2:e vice ordförande Louise

Läs mer

Valnämnden 2009-05-06 1 (11)

Valnämnden 2009-05-06 1 (11) Valnämnden 2009-05-06 1 (11) Plats och tid Tingshuset, onsdagen den 6 maj 2009, kl. 17.00-18.30 (ajournering 17.35-17.50) Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Björn Andersson (m) ordförande

Läs mer

18 Utbildning av röstmottagare vid 2014 års val till Europaparlamentet. 19 Utbildning av röstmottagare vid 2014 års allmänna val

18 Utbildning av röstmottagare vid 2014 års val till Europaparlamentet. 19 Utbildning av röstmottagare vid 2014 års allmänna val Valnämnden Sammanträdesdatum 2014-03-05 Ärendelista 18 Utbildning av röstmottagare vid 2014 års val till Europaparlamentet 19 Utbildning av röstmottagare vid 2014 års allmänna val 20 Säkerhet i röstningslokalen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Valnämnden. Sammanträdesdatum Plats och tid: Trosa kommunhus, Trosa kl Kenneth Tinglöf (KD)

Sammanträdesprotokoll Valnämnden. Sammanträdesdatum Plats och tid: Trosa kommunhus, Trosa kl Kenneth Tinglöf (KD) Plats och tid: hus, Trosa kl. 18.00-18.15 Beslutande ledamöter Dan Larson (M) ordf. Tommy Setzman (S) Kenneth Tinglöf (KD) Ej tjänstgörande - ersättare Övriga närvarande: Jakob Etaat (kanslichef) Justering:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden 2018-05-25 1 (9) Plats och tid Stadshuset, KS-salen, klockan 13:00-14:30 ande Ersättare Kjell Gustafsson (S),ordförande Gunilla Carlsson (C) Jan-Erik Jeppsson (M) Kent Kärrlander (S) Bengt-Olof

Läs mer

Kommunhuset, sammanträdesrum 1, kl

Kommunhuset, sammanträdesrum 1, kl OSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum 1, kl. 18.00-19.00 Beslutande Sonja Svenle Pettersson (oberoende fd. GPKS) Margot Malmqvist (S) Eric Juhlin (C) Sven-Inge

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Valnämnden (21) Måndagen den 19 mars 2018, klockan , i Skållerudsrummet

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Valnämnden (21) Måndagen den 19 mars 2018, klockan , i Skållerudsrummet Nr 2 Valnämnden 2018-03-19 1(21) Tid och plats Måndagen den 19 mars 2018, klockan 17.30 19.00, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Reine Dahlman (S) Johnny Stücken (S) Lennart Karlsson, ordf. (C) Monica

Läs mer

Valnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid Särörummet, stadshuset Klockan

Valnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid Särörummet, stadshuset Klockan Valnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Särörummet, stadshuset Klockan 17.10-18.20 ande Ledamöter Alf Olofsson (S), ordförande Kjell-Åke Andersson (M), vice ordförande Inger Offneby (C) Lennart

Läs mer

53 Erfarenheter från 2014 års val till Europaparlamentet

53 Erfarenheter från 2014 års val till Europaparlamentet Valnämnden Sammanträdesdatum 2014-05-28 Ärendelista 52 Valnämndens preliminära rösträkning 53 Erfarenheter från 2014 års val till Europaparlamentet 54 Förordnande av röstmottagare i vallokal på valdagen

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 15.00-17.00 Beslutande Lena Berndin (M), ordförande Eva Gustavsson (C) Egon Hansson (SPI), 1:e vice ordförande Ulla-Christina Lindberg (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Margareta Gustafsson (C) Christoffer Johansson (S) Frida Blomqvist, administrativ chef Josefin Karlsson, kommunsekreterare.

Margareta Gustafsson (C) Christoffer Johansson (S) Frida Blomqvist, administrativ chef Josefin Karlsson, kommunsekreterare. Plats och tid Svarvaren, torsdagen den 1 februari 2018 kl 18:00-19:10 ande Karina Gren (S), ordförande Liselott Nydén (S) Thomas Carlsson (S) Mattias Johansson (C) Ingemar Ryefalk (L) Ove Emanuelsson (M)

Läs mer

Valnämnden

Valnämnden 2019-04-24 2019-04-24 Plats och tid Kommunhuset i Älmhult klockan 10:00 11:30 Paragrafer 23 27 Utses att justera Kenneth Emilsson (M) Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2019-04-29 Underskrifter

Läs mer

Protokoll. Valnämnden

Protokoll. Valnämnden Valnämnden 26-29 2 26 Lokaler för förtidsröstning allmänna valet 2014...4 27 Valnämndens organisation vid institutionsröstningen...5 28 Valnämndens organisation på valdagen och vid onsdagsräkningen...6

Läs mer

Plats och tid Kommunförvaltningen, , kl

Plats och tid Kommunförvaltningen, , kl PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(23) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2019-03-05, kl.09.30 12.00 Beslutande Magnus Gustafsson (KD) Stig Töyrä (KD) Alice Videkull (SJV) Solveig Lindfors Lehmivaara

Läs mer

Hans-Erik Bylund (S) Kaj Odelstål (V) Göran Håkansson (L) Gunilla Dahlberg Malmén (SD) Monika Andersson (C) Sandra Wisell, valsamordnare

Hans-Erik Bylund (S) Kaj Odelstål (V) Göran Håkansson (L) Gunilla Dahlberg Malmén (SD) Monika Andersson (C) Sandra Wisell, valsamordnare 2018-11-07 1 (4) Valnämnden Plats och tid Sessionssalen, Norbergsvägen 19, klockan 13.15-14.40 Beslutande Hans-Erik Bylund (S) Kaj Odelstål (V) Göran Håkansson (L) Gunilla Dahlberg Malmén (SD) Monika Andersson

Läs mer

Protokoll för Valnämnden

Protokoll för Valnämnden Protokoll för Valnämnden Plats: Sessionssalen, Kommunhuset, Skutskär Datum och tid: 09:05-09:50 Justering Plats: Kommunhuset, Skutskär Datum och tid: 2018-08-16 13:00 Paragrafer: 19-26 Sekreterare: Malin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(10)

Sammanträdesprotokoll 1(10) Sammanträdesprotokoll 1(10) Plats och tid Kommunhusets sessionssal, klockan 17.30 18.55 ande Övriga närvarande Ordförande Olle Rahm (S) Anita Bergman (V) Åsa-Lena Westling (SD) Liane Blom (L) Linnéa Landerstedt

Läs mer

Carina Östrand (S), ordförande Agneta Nilsdotter (MP) Gunnar Nilsson (M) Maria Lagerman (S), ersättare för Jerry Elvin (S)

Carina Östrand (S), ordförande Agneta Nilsdotter (MP) Gunnar Nilsson (M) Maria Lagerman (S), ersättare för Jerry Elvin (S) Plats och tid Näset, kommunhuset, kl. 10-11.10 ande Tjänstgörande ersättare Carina Östrand (S), ordförande Agneta Nilsdotter (MP) Gunnar Nilsson (M) Maria Lagerman (S), ersättare för Jerry Elvin (S) Övriga

Läs mer

Carl-Johan Svensson (S) Björn Flinth (S) kl

Carl-Johan Svensson (S) Björn Flinth (S) kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Sessionssalen, stadshuset onsdag den 12 september 2018 kl. 08:00 15:40 Beslutande ledamöter Anna Lena Andersson (S) Helena Bååth (S) Ulla

Läs mer