SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden"

Transkript

1 Tid och plats E-salen, kl Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), ordförande Bengt-Göran Sandell (S), vice ordförande, Yvonne Ekaremål (C) Emelie Öberg (S) Ulla Svensson (M) Övriga närvarande Ersättare Tjänstepersoner Justering Justerare Plats och tid Patricia Aguilera (S) Nils-Erik Carlström (L) Carina Elmefall, kanslichef Martin Fransson, gruppledare sekretariat Jonna Johansson, administratör Fredrik Pettersson, sekreterare Bengt-Göran Sandell Kommunkansliet Justerade paragrafer Underskrifter Sekreterare Fredrik Pettersson Ordförande Benny Johansson Justerare Bengt-Göran Sandell 1 (19)

2 Bevis om anslag av protokoll valnämndens protokoll från sammanträdet är justerat. Anslagsdag Anslaget tas ner Förvaringsplats för protokollet Kommunkansliet Den som vill överklaga ett beslut ska göra det skriftligt inom tre veckor från anslagsdagen Underskrift Fredrik Pettersson 2 (19)

3 Förteckning över valnämndens ärenden den 20 december Dnr Justering av protokoll Dnr Arvode till röstmottagare m.fl. vid EU-valet Dnr Förtidsröstning vid val till Europaparlamentet Dnr Information om avskärmning av valsedlar/inventering av vallokaler och röstningslokaler Dnr Utbildning för röstmottagare vid val till Europaparlamentet Dnr Ny dokumenthanteringsplan för valnämnden Dnr Ångerröstning Dnr Sammanträdestider Dnr Tidplan EU-val 2019 samt eventuellt extra val Dnr Redovisning av delegationsbeslut Dnr Valmyndighetens nyhetsbrev till valnämnden Dnr Meddelanden Dnr Övrigt (19)

4 115 Dnr Justering av protokoll s beslut utser Bengt-Göran Sandell (S) till att justera protokollet. ska besluta vem som ska justera protokollet utöver ordförande. 4 (19)

5 116 Dnr Arvode till röstmottagare m.fl. vid EU-valet 2019 s beslut föreslår att kommunstyrelsens organisations- och personalutskott fastställer ersättningarna till röstmottagare med flera vid 2019 års val till Europaparlamentet samt vid ett eventuellt extra val under mandatperioden, i enlighet med förslag daterat Utöver de av organisations- och personalutskottets fastställda ersättningar till röstmottagare vid valet 2018 så beslutade valnämnden själva om vissa tillägg gällande milersättning till röstmottagare. Dessutom uppmärksammades i samband med valet en del skillnader i ersättningsnivåer som kan uppfattas som orättvisa med hänsyn till arbetsbelastning. Av den anledningen har valkansliet tagit fram ett förslag till hur ersättningarna kan se ut i samband med EU-valet i maj Beslutsunderlag Kommunchefen har i en skrivelse den 11 december 2018 redogjort för ärendet och lämnat förslag till beslut. Av skrivelsen framgår att bestämmelserna för ersättningar till röstmottagare behöver anpassas till de beslut valnämnden tagit i samband med valet 2018 om milersättning till röstmottagare. Framförallt rör det sig om att alla röstmottagare som har över 10 km i enkel färdriktning till en förrättning eller obligatorisk utbildning har rätt till milersättning. Dessutom föreslås att ersättningen för en ordförande ska vara samma oavsett storlek på valdistrikt. En annan viktig förändring är att det föreslås en höjning av timarvodet för röstmottagare som tjänstgör under förtidsröstningen, från 130 kr per timme till 140 kronor per timme. Beslutet skickas till Kommunstyrelsen 5 (19)

6 117 Dnr Förtidsröstning vid val till Europaparlamentet 2019 s beslut 1. beslutar att Smålands museum fortsatt ska vara röstningslokal under förtidsröstningen vid EU-valet i maj Röstningen flyttas dock in i Hörsalen och öppettiderna anpassas till museets öppettider. 2. beslutar att i Öjaby flyttas förtidsröstningen från Öjaby hemvård/tofsmesen till Öjaby församlingshem. 3. beslutar att på Teleborg flyttas förtidsröstningen från biblioteket till Videums hus Charlie på Framtidsvägen. 4. beslutar att på Öster, Öjaby, Araby, Hovshaga och Teleborg inleds förtidsröstningen först 13 maj istället för 8 maj. Inför 2019 års val till Europaparlamentet behöver valnämnden besluta om hur förtidsröstningen ska organiseras. Förtidsröstningen pågår mellan 8 maj till 26 maj och kravet på kommunen enligt vallagen är att det ska finnas minst en röstningslokal öppen under varje dag förtidsröstningen pågår. I övrigt är det upp till kommunen att bestämma omfattningen av förtidsröstningen. Valkansliet skulle redan nu vilja ha några inriktningsbeslut för att underlätta planering och bokning av lokaler. Beslutsunderlag Kommunchefen har i en skrivelse den 12 december 2018 redogjort för ärendet och lämnat förslag till beslut. Av skrivelsen framgår att vid val till Europaparlamentet faller valdeltagandet i regel från nästan 90 % vid val riksdag, kommun och landsting till under 60 % i EU-valet. Av denna anledning och att det från 2019 införs krav på att valsedlar ska vara avskärmade föreslår valkansliet vissa ändringar kring förtidsröstningen. Vi bedömer att det låga valdeltagandet öppnar för att senarelägga röstmottagningen i vissa stadsdelar i Växjö. Detta ger oss dessutom bättre möjlighet att fokusera på färre röstningslokaler de första tre dagarna med hänsyn till de nya reglerna om valsedlar. 6 (19)

7 Utöver det bedömer valkansliet att lokalerna på Teleborgs bibliotek och Öjaby hemvård inte är ändamålsenliga för att tillgodose de nya reglerna kring avskärmade valsedlar. Vi föreslår därför att röstmottagningen flyttas till Videums hus Charlie respektive Öjaby församlingshem. Kostnaden för hus Charlie är cirka 7000 kronor för hela perioden (kan tillkomma viss personalkostnad). Kostnaden för Öjaby församlingshem finns inte uppgifter om ännu, men erfarenhetsmässigt när valnämnden hyr lokaler av Svenska kyrkan brukar kostnaden vara relativt låg. Valkansliet har även inventerat Smålands museum. Vi bedömer att den plats i lobbyn som vi använde oss av vid valet 2018 inte är ändamålsenlig vid EUvalet Vi har fått möjlighet att flytta in i Hörsalen i museet. Då kan både valsedlar och valskärmar placeras i det rummet tillsammans med mottagning. Anpassar vi öppettiderna till museets öppettider kan kostnaden förbli densamma som Håller vi fast vid samma tider som 2018 kommer kostnaden för lokalhyra att öka från cirka kronor till cirka kronor. Beslutet skickas till För åtgärd Valkansliet För kännedom Berörda röstmottagare Kontaktpersoner röstningslokaler 7 (19)

8 118 Dnr Information om avskärmning av valsedlar/inventering av vallokaler och röstningslokaler s beslut noterar information Fredrik Pettersson, sekreterare, informerar om valkansliets arbete med inventering av vallokaler/röstningslokaler med anledning av nya lagkrav på avskärmning av valsedlar som träder i kraft vid årsskiftet. Samtidigt som inventeringen genomförs även en tillgänglighetskontroll av alla lokaler. Vissa förändringar av lokaler kan komma att krävas för att kunna tillgodose de nya kraven. Valkansliet tar även fram förslag på hur röstmottagarna kan möblera lokalerna för att underlätta deras arbete. 8 (19)

9 119 Dnr Utbildning för röstmottagare vid val till Europaparlamentet 2019 s beslut 1. Obligatorisk utbildning för röstmottagare avseende vallokal ska hållas 13, 14 och 15 maj 2019 från kl i Ulriksbergskyrkan. 2. Obligatorisk utbildning för röstmottagare avseende förtidsröstning ska hållas i kommunhuset den 6 maj 2019 kl De röstmottagare som ska tjänstgöra vid både förtidsröstningen och i vallokal går på utbildningen den 6 maj. Utöver det genomför de webbutbildning avseende vallokal. 4. De röstmottagare som av godtagbara skäl inte kan medverka vid den obligatoriska utbildningen kan efter valkansliets bedömning istället genomföra webb-utbildning. 5. En frivillig workshop för ordförande (eller vice ordförande om ordförande om ordförande har förhinder) genomförs den 16 maj på kvällstid i kommunhuset. Vallagen anger att röstmottagare måste genomgå utbildning före tjänstgöring. Hur den utbildningen ska utformas är upp till varje valnämnd. Valkansliet lämnar härmed förslag på datum och plats för utbildningen. Beslutsunderlag Kommunchefen har i en skrivelse den 12 december 2018 redogjort för ärendet och lämnat förslag till beslut. Av skrivelsen framgår att valkansliet bedömer att vi vid EU-valet kan dra ner antalet utbildningskvällar från fyra till tre (en röstmottagare går på ett av dessa utbildningstillfällen), främst av den anledningen att Ulriksbergskyrkan hade gott om plats i lokalen, men även på grund av att de flesta röstmottagare nyligen genomgått utbildning inför valet Vid 2018 års val var det flera röstmottagare som ansåg att utbildningen för förtidsröstning och vallokal inte ska förläggas samma kväll. Därför föreslår valkansliet att utbildning för förtidsröstning hålls den 8 maj och att de 9 (19)

10 röstmottagare som även ska tjänstgöra i vallokal kompletterar med webbutbildning. Skulle det inkomma önskemål om en fysisk utbildning från dessa röstmottagare kan valkansliet sätta in ett extra pass. I övrigt behövs möjligheten att i vissa fall tillåta endast webb-utbildning, framförallt när det gäller erfarna röstmottagare som inte har någon möjlighet att delta på den fysiska utbildningen. I utvärderingsenkäterna för 2018 års val framfördes synpunkter från flera ordföranden om mer fokus på praktiska frågor kring uppdraget. Valkansliet föreslår därför att vi genomför en frivillig workshop den 16 maj för de ordföranden som önskar detta ytterligare stöd. Beslutet skickas till För kännedom Röstmottagare 10 (19)

11 120 Dnr Ny dokumenthanteringsplan för valnämnden s beslut 1. antar förslag till ny dokumenthanteringsplan för valnämnden. 2. Beslutet innebär att den tidigare dokumenthanteringsplanen som antogs upphör att gälla. Dokumenthanteringsplanen är ett verktyg för att underlätta hanteringen av myndighetens handlingar. Dokumenthanteringsplanen beskriver myndighetens handlingar, både papper och elektronisk information, och hur dessa ska hanteras. Av Växjö kommuns arkivreglemente fastställt av kommunfullmäktige framgår att: Varje myndighet skall upprätta en plan som beskriver myndighetens handlingar och hur dessa hanteras. Dokumenthanteringsplanen skall antas av myndigheten efter samråd med kommunstyrelsen (kommunarkivet). Planen skall fortlöpande revideras. Dokumenthanteringsplanen styr även gallring (förstöring) av handlingar inom myndigheten. Allmänna handlingar får gallras enligt arkivlagen 10 första stycket. En antagen dokumenthanteringsplan gäller som gallringsbeslut. Beslutsunderlag Kommunchefen har i en skrivelse den 29 november 2018 redogjort för ärendet och lämnat förslag till beslut. Av skrivelsen framgår att valnämndens dokumenthanteringsplan senast reviderades 2005 och är i behov av uppdatering. En ny kommunövergripande mall för dokumenthanteringsplan har tillkommit. Den största förändringen gäller möjligheten till e-arkiv och innebär att en ny digital hantering av valnämndens dokument kommer att krävas. I övrigt har dokument som inte längre skapas tagits bort från planen och vissa andra dokument har tillkommit eller fått en tidsenlig beskrivning. 11 (19)

12 Beslutet skickas till För kännedom Kommunarkivet 12 (19)

13 121 Dnr Ångerröstning s beslut vidtar ingen åtgärd med anledning av skrivelsen. Ljungby kommun har i en skrivelse väckt frågan om att i ett gemensamt initiativ för kommunerna i Kronobergs län skriva till länsstyrelsen i syfte att verka för avskaffandet av ångerröstningen. diskuterade frågan på sitt sammanträde i oktober och beslutade då att återremittera ärendet för inhämtande av mer underlag i frågan. Beslutsunderlag Ljungby valnämnds beslut i 52/2018 om ångerröstning med mera. Statistik om antalet ångerröstande i Växjö kommun. Yrkanden Benny Johansson (M) med instämmande av Emelie Öberg (S) och Yvonne Ekaremål (C): vidtar ingen åtgärd med anledning av skrivelsen. Beslutsordning Ordförande Benny Johansson (M) frågar om yrkandet kan antas och konstaterar att valnämnden beslutar enligt det egna yrkandet. 13 (19)

14 122 Dnr Sammanträdestider 2019 s beslut beslutar att sammanträda vid följande datum och tider under 2019: 23 januari klockan (även introduktion för nämnden) 20 februari klockan mars klockan april klockan maj klockan juni klockan augusti klockan september klockan december klockan Utöver ovan tider tillkommer tjänstgöring för valnämndens ledamöter och ersättare på valdagar samt vid valnämndens preliminära rösträkning (s.k. onsdagsräkning) på onsdagen efter ett allmänt val gäller detta 26 maj samt 29 maj. Efter samråd med ordförande kan det även förekomma tillsyn av röstningslokaler och viss röstmottagning på andra tider. ska besluta om sina sammanträdestider för Eftersom det under maj 2019 ska genomföras val till Europaparlamentet behöver valnämnden sammanträda en gång per månad under stora delar av året. Beslutet skickas till Ledamöter och ersättare 14 (19)

15 123 Dnr Tidplan EU-val 2019 samt eventuellt extra val s beslut 1. fastställer tidplanerna för EU-valet 2019 samt eventuellt extra val. Valkansliet reviderar tidplanerna vid behov. 2. Tidplanerna följs upp av valnämnden vid varje sammanträde. Valkansliet har på uppdrag av presidiet tagit fram tidplaner för valet till Europaparlamentet 2019 samt till ett eventuellt extra val. 15 (19)

16 124 Dnr Redovisning av delegationsbeslut s beslut godkänner redovisningen. Följande delegationsbeslut har fattats enligt valnämndens delegationsordning sen det senaste sammanträdet: s ordförandes delegationsbeslut om länsstyrelsens begäran om yttrande angående överklagande av val. 16 (19)

17 125 Dnr Valmyndighetens nyhetsbrev till valnämnden s beslut noterar informationen i protokollet. Valmyndighetens nyhetsbrev nummer 20 och 21 för 2018 presenteras för valnämnden. 17 (19)

18 126 Dnr Meddelanden s beslut noterar redovisningen av inkomna meddelanden. Följande information av intresse har inkommit till valnämnden sen föregående sammanträde: Kommunfullmäktiges beslut 242/2018 om delårsrapport för Växjö kommun till och med augusti KSOP:s beslut 99/2018 om ändrade arvodesbelopp för förtroendevalda. Kommunens revisorers beslut 141/2018 om grundläggande granskning av valnämnden. Information från länsstyrelsen om träffar och utbildningar inför EUvalet Kommunfullmäktiges beslut 296/2018 om kommunikationspolicy och grafisk profil. Kommunfullmäktiges beslut i 297/2018 om budget för Växjö kommun 2019 med verksamhetsplan för (19)

19 127 Dnr Övrigt s beslut beslutar att ta upp frågan om vem som vara röstmottagare igen på sitt sammanträde i januari Fredrik Pettersson, sekreterare, frågar nämnden om tolkning av reglerna angående vem som får tjänstgöra som röstmottagare i Växjö kommun. Ordförande Benny Johansson (M) informerar om valnämndens möte med kommunens revisorer den 13 november angående deras grundläggande granskning. Ordförande Benny Johansson (M) frågar om intern kontrollplan för Kanslichefen Carina Elmefall svarar. Johansson informerar även om valnämndens utbildning med länsstyrelsen på Elite Park Hotell den 7 februari Ordförande Johansson tackar alla i nämnden och förvaltningen för insatserna under året och i synnerhet kring det allmänna valet. Ett särskilt tack riktas till Ulla Svensson (M) och Patricia Aguilera (S) som inte kommer fortsätta i nämnden under kommande mandatperiod. 19 (19)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00 11.10 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstepersoner Justering Justerare Benny Johansson (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00 10.15 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Emelie Öberg (S) Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00 10.00 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande 48-54 Bengt-Göran Sandell (S) Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Emelie Öberg (S) Ulla Svensson (M) 45-47

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09:00 10:00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Benny Johansson (M), ordförande Bengt-Göran Sandell (S), vice ordförande Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09:00 10.10 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Benny Johansson (M), ordförande Bengt-Göran Sandell (S), vice ordförande Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00-10.00 Beslutande Ledamöter Bengt-Göran Sandell (S), ordförande Ulla Svensson (M) Tobias Adersjö (MP) Yvonne Ekaremål (C) Emelie Öberg (S) Övriga närvarande Ersättare Patricia

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00 10.10 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik Carlström (L)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Tid och plats H-salen, kl. 09:00-10:10 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Yvonne Ekaremål (C) Tobias Adersjö (MP) 16-23 Ulla Svensson (M) 24-27

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Tid och plats H-salen, kl. 09:00 10:00 Beslutande Ledamöter Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Emelie Öberg (S) 28 31 Ulla Svensson (M) Nils-Erik Carlström (L) Tobias Adersjö

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats H-salen, kl. 09.00-10.15 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S) Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Emelie Öberg (S) Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats H-salen, kl. 09.00 10.40 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S) Tobias Adersjö (MP) Yvonne Ekaremål (C) Emelie Öberg (S) Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats A-salen, kl. 09.00 11.15 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Nils-Erik Carlström (L) Emelie Öberg (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00-09.55 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S) Ulla Svensson (M) Yvonne Ekaremål (C) Eva Kjellberg (S) Tjänstepersoner Justering Justerare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats H-salen, kl. 09:00 10:05. Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Emelie Öberg (S) Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M) Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Bengt-Göran Sandell (S) Ibrahim Buh Gelle (S)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Bengt-Göran Sandell (S) Ibrahim Buh Gelle (S) Tid och plats H-salen klockan 13.30 13.55 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M) Ordförande Bert Sundström (S) 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Eva Kjellberg (S) Nils-Erik Carlström (FP) Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.50 Beslutande Ledamöter Bert Sundström (S), ordförande Anna Hultstein (M) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik Carlström (FP) Therese Graesén (S) 2 13 Jonas Danielsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats H-salen, Växjö kommun kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats H-salen, Växjö kommun kl Tid och plats H-salen, Växjö kommun kl. 13.30-14.30 Beslutande Ledamöter Bert Sundström (S), ordförande Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Eva Kjellberg (S) Ulla Svensson (M) Övriga närvarande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Ulf Hedin (M), ordförande. Bert Sundström

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Ulf Hedin (M), ordförande. Bert Sundström Plats C-salen Tid Kl. 13.30 14.20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M), ordförande Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun. Ulf Hedin (M), ordförande. Bert Sundström

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun. Ulf Hedin (M), ordförande. Bert Sundström Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M), ordförande Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.25 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Bert Sundström (S), ordförande Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik Carlström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid kl. 13.30 13.55 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M), ordförande Bert Sundström (S) Nils-Erik Carlström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden 2012-04-19. C-salen, kommunhuset. Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C) Therese Lindroth (S) Holger Petersson (KD)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden 2012-04-19. C-salen, kommunhuset. Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C) Therese Lindroth (S) Holger Petersson (KD) Plats C-salen, kommunhuset Tid Kl. 13:30 13:55 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M), ordf. Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden 2010-09-29. Kvarnhagskällan, Kvarnvägen, Växjö

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden 2010-09-29. Kvarnhagskällan, Kvarnvägen, Växjö Plats Kvarnhagskällan, Kvarnvägen, Växjö Tid Kl. 16:00 19.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Yvonne Ekaremål (C) Bert Sundström (S) Hannington Lubwana (M) Nils Erik Carlström

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden, 24 januari 2019, klockan 15:00. Ulla Segerlund. Roland Nirlén. Margareta Henricsson

Förvaltningsbyggnaden, 24 januari 2019, klockan 15:00. Ulla Segerlund. Roland Nirlén. Margareta Henricsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 5, Onsdag 23 januari 2019 kl. 10:00 11:15 Utses att justera Margareta Henricsson Justeringens plats och tid Förvaltningsbyggnaden,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden 2018-12-07 1 (9) Plats och tid Stadshuset, KS-salen, klockan 13:00-14:00 ande Ersättare Kjell Gustafsson (S), ordförande Gunilla Carlsson (C) Jan-Erik Jeppsson (M) Kent Kärrlander (S) Bengt-Olof

Läs mer

Catarina Deremar (C) ordförande Jessica Tindre Falk (M) 1:e vice ordförande Inger Wennberg (S) 2:e vice ordförande

Catarina Deremar (C) ordförande Jessica Tindre Falk (M) 1:e vice ordförande Inger Wennberg (S) 2:e vice ordförande Tid och plats 2 april 2019, kl. 17:30-19:00 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 9-19 Utses att justera Inger Wennberg ande Ledamöter Catarina Deremar (C) ordförande Jessica Tindre Falk (M) 1:e vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Valnämnden 1(9) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 16.30-17.40 Beslutande Margaretha Persson (Hela Edas Lista) ordförande Björn Olsson (C) Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Tina Brink

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats C-salen, kl. 08.30 11.40 Beslutande Ledamöter Örjan Mossberg (V), Ordförande Nils Fransson (L), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP) Kennerth Sjögren (S) Magnus Jisborg (M) Sture Andersson

Läs mer

Protokoll 1 (9) Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef. Hans Inge Persson (C) Roland Hansson (S) Anslag/bevis. Valnämnden. Kommunhuset Skurup

Protokoll 1 (9) Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef. Hans Inge Persson (C) Roland Hansson (S) Anslag/bevis. Valnämnden. Kommunhuset Skurup Protokoll 1 (9) Plats och tid Holger, kommunhuset, 2018-06-27, kl. 15.00 15.15 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef Justerade paragrafer 13-17 Justeringens plats

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 16:00-16:40. Christer Påhlsson (S), vice ordförande Martin Snygg (L) Sandra Berwing, nämndsekreterare

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 16:00-16:40. Christer Påhlsson (S), vice ordförande Martin Snygg (L) Sandra Berwing, nämndsekreterare Valnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2019-02-18 Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 16:00-16:40 ande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Dan Larson (M), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15)

PROTOKOLL 1 (15) PROTOKOLL 1 (15) 2018-05-16 Valnämnden Plats och tid Sammanträdesrum Stadshuset rum 104, kl. 8.15-10.45 Beslutande Tobias Wass (S), ordförande Per-Ivar Skogqvist (KD), vice ordförande Agneta Hansson (V)

Läs mer

uppleifi SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Caisa Lycken (MP), Ordförande Jan Öman (M), Vice ordförande Anders A Aronsson (L) Johan Pelling (S) Anders Eriksson (S)

uppleifi SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Caisa Lycken (MP), Ordförande Jan Öman (M), Vice ordförande Anders A Aronsson (L) Johan Pelling (S) Anders Eriksson (S) uppleifi Plats och tid: Storskogen, Stationsgatan 12, klockan 18:30-19.50 Ledamöter: Caisa Lycken (MP), Ordförande Jan Öman (M), Vice ordförande Anders A Aronsson (L) Johan Pelling (S) Anders Eriksson

Läs mer

Catarina Deremar (C) ordförande Jessica Tindre Falk (M) 1:e vice ordförande Inger Wennberg (S) 2:e vice ordförande

Catarina Deremar (C) ordförande Jessica Tindre Falk (M) 1:e vice ordförande Inger Wennberg (S) 2:e vice ordförande Tid och plats Paragrafer Bevis om anslag Protokollets förvaringsplats Utses att justera ande Ledamöter 13 juni 2019, kl. 17:30-19:00, Rådrummet, Tierp 20-24 Anslaget sätts upp: 2019-06-28 Anslaget tas

Läs mer

Protokoll Valnämnden

Protokoll Valnämnden Protokoll 2019-01-24 Tid Plats 10:00-11:20 Lillängen ande ledamöter Arild Wanche (KD) (ordförande) Eva Hermansson (S) (vice ordförande) Arne Augustsson (C) Sara Pettersson (MP) Gundega Hallinder (V) Ej

Läs mer

Fanni Nilsson, Valsamordnare Alexander Arbman, Valhandläggare. Justeringens plats och tid Kommunhuset Åseda, onsdagen den 16 januari 2019 kl. 11.

Fanni Nilsson, Valsamordnare Alexander Arbman, Valhandläggare. Justeringens plats och tid Kommunhuset Åseda, onsdagen den 16 januari 2019 kl. 11. 1(16) Plats och tid Storasjö, Åseda, fredagen den 11 januari 2019 kl. 10:00-10:45 Beslutande Bjarne Svensson (S), Ordförande Carl Krekola (M), 1:e vice ordförande Ernst Wiksten (S), som tjänstgörande ersättare

Läs mer

Annika Höök, nämndsekreterare Louise Pettersson, utredare/utvecklare

Annika Höök, nämndsekreterare Louise Pettersson, utredare/utvecklare Tid och plats 25 april 2019, kl. 18:00-19:00 i Kommunhuset, A-salen, Kommunhuset, Tierp Paragrafer 13-26 Utses att justera Monica Norén ande Ledamöter Catarina deremar (C), Ordförande Jessica Tindre Falk

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, Rådrummet, kl. 08.00-09.00 Beslutande och övriga närvarande Inger Wennberg (S) ordförande Monica Norén (S) 1:e vice ordförande Lilian Carlsson (C) 2:e vice ordförande Louise

Läs mer

Mats Gustafsson, valsamordnare

Mats Gustafsson, valsamordnare O 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09.00-10.00 Beslutande Övriga deltagande Ronny Larsson (S), ordförande Lars Nyman (S) Ann-Mari Pettersson (S) Bengt Vickes(C) Anna-Maria Busk (V) Ulla Matsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Plats och tid Rådhuset, Festsalen, kl. 10:00-11:55 Paragraf 1-10 Närvarande Se sidan 2 Justeringens plats och tid 2018-04-27... Sekreterare Lena Arnberg... Ordförande Eiran Cooper

Läs mer

Valnämnden. Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Valnämnden. Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(12) Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, 14.00 15.10 Beslutande Birgitta Zadenius (L), tjg ers för Kate Haeggstrom (C) Ingrid Ekström (SD) Anette Hallberg (S), vice ordf Pernilla Ekelund (L), ordf

Läs mer

Valnämnden. Plats och tid Strået, Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare

Valnämnden. Plats och tid Strået, Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare 1(13) Plats och tid Strået, 13.30 14.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Göran Winér (S) ordf. Kate Haeggström (C) Ingrid Ekström (SD), vice ordf. Per-Olof Andersson (M) Anette Hallberg (S) Björn

Läs mer

Utses att justera Brita Nyman Justeringsdatum 21 december 2017 Paragrafer Anneli Drakenberg Ordförande Bo Bergkvist Justerande Brita Nyman

Utses att justera Brita Nyman Justeringsdatum 21 december 2017 Paragrafer Anneli Drakenberg Ordförande Bo Bergkvist Justerande Brita Nyman 1 (14) Plats och tid Nacka stadshus kl 17:30-18:30 BESLUTANDE Bo Bergkvist (M) Brita Nyman (S) Annika Jung (M) Sten Grack (L) Pernilla Fexdal (MP) Birgitta Rasmussen (V) Kjell Åkerlund (L) Ulf G Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sirvan Mostafey (S), Ordförande Anna Thuresson (C), 1:e vice ordförande Anders Byström (L) Carl Sääv (SD) David Sandborg (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sirvan Mostafey (S), Ordförande Anna Thuresson (C), 1:e vice ordförande Anders Byström (L) Carl Sääv (SD) David Sandborg (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1(9) Plats och tid Bysjön, kommunhuset, kl 08:30 Beslutande Ledamöter Sirvan Mostafey (S), Ordförande Anna Thuresson (C), 1:e vice ordförande Anders Byström (L) Carl Sääv (SD)

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Valnämnden

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Valnämnden SAMMANTRÄDES Valnämnden 2019-04-09 1 Plats och tid Klätten, Kommunhuset Öckerö, klockan 09.00-11.05 Beslutande Ledamöter Johan Hamnebo (KD), ordförande Stig Ottosson (M) Anders Post (L) Sylke Sandberg

Läs mer

Catarina Deremar (C) ordförande Jessica Tindre Falk (M) 1:e vice ordförande Inger Wennberg (S) 2:e vice ordförande

Catarina Deremar (C) ordförande Jessica Tindre Falk (M) 1:e vice ordförande Inger Wennberg (S) 2:e vice ordförande Tid och plats 5 februari 2019, kl. 17:30-19:30 i Kommunhuset, Rådrummet, Kommunhuset, Tierp Paragrafer 1-8 Utses att justera Inger Wennberg ande Ledamöter Catarina Deremar (C) ordförande Jessica Tindre

Läs mer

Kommunsekreterarens kontor

Kommunsekreterarens kontor 1(9) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 13:00-13:45 Beslutande Ledamöter Åke Jonsson (S), Ordförande Ulla Mortimer (M), 1:e vice ordförande Jonas Frost (S) Bertil Höglund (L) Lena Arnells (C) Nils Erik

Läs mer

Kent Östergren (S) Vivi-Ann Gustafsson (S) Helene Stranne (M) ordförande Kerstin Johansson (C), Kristina Bock Grahl (C)

Kent Östergren (S) Vivi-Ann Gustafsson (S) Helene Stranne (M) ordförande Kerstin Johansson (C), Kristina Bock Grahl (C) Plats och tid Kommunhuset, Hållö, Kungshamn den 14 augusti 2018 kl. 10.00-12.15 Beslutande Närvarande ersättare Helene Stranne (M) ordförande Kerstin Johansson (C), 40-48 Kristina Bock Grahl (C) Christina

Läs mer

Plats C-salen, kommunhuset, Västra esplanaden 18, Växjö. Bert Sundström (S) Hannington Lubwama (M) Nils-Erik Carlström (FP) Zenia Barreira (V)

Plats C-salen, kommunhuset, Västra esplanaden 18, Växjö. Bert Sundström (S) Hannington Lubwama (M) Nils-Erik Carlström (FP) Zenia Barreira (V) Plats C-salen, kommunhuset, Västra esplanaden 18, Växjö Tid Kl. 15:00-16:15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Yvonne Ekaremål (C) Bert Sundström (S) Hannington Lubwama (M) Nils-Erik

Läs mer

Eva Larsson, kommunsekreterare Cecilia Christensen, kanslichef Elisabeth Olsson, registrator. Kansliavdelningen kommunhuset Klippan, :00

Eva Larsson, kommunsekreterare Cecilia Christensen, kanslichef Elisabeth Olsson, registrator. Kansliavdelningen kommunhuset Klippan, :00 1 (22) Paragrafer 9-20 Plats och tid Sessionssalen kommunhuset Klippan kl. 13:30-14:20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Kent Lodesjö (S) (ordförande)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1(13) Plats och tid Resecentrum onsdagen den 7 mars 2018 kl. 13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Eva Nilsson (s) Justeringens plats och

Läs mer

21 augusti 2018, kl. 18: i Kommunhuset, A-salen - lilla delen, Tierp. Frida Nyberg

21 augusti 2018, kl. 18: i Kommunhuset, A-salen - lilla delen, Tierp. Frida Nyberg Tid och plats Paragrafer 19-27 21 augusti 2018, kl. 18:00-19.00 i Kommunhuset, A-salen - lilla delen, Tierp Utses att justera ande Ledamöter Frida Nyberg Inger Wennberg (S), ordförande Monica Norén (S),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats B-salen, kl. 08:30-11:05 Beslutande Ledamöter Örjan Mossberg (V), Ordförande Nils Fransson (L), 1:e vice ordförande Valon Rama (S) Lars Edqvist (MP) Bahtije Breznica (S) Kennerth Sjögren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden 2018-05-25 1 (9) Plats och tid Stadshuset, KS-salen, klockan 13:00-14:30 ande Ersättare Kjell Gustafsson (S),ordförande Gunilla Carlsson (C) Jan-Erik Jeppsson (M) Kent Kärrlander (S) Bengt-Olof

Läs mer

upe,n113, SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Storskogen, Stationsgatan 12, plan 4, k1.18:30

upe,n113, SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Storskogen, Stationsgatan 12, plan 4, k1.18:30 upe,n113, 1(10) Plats och tid: Storskogen, Stationsgatan 12, plan 4, k1.18:30 Ledamöter: Caisa Lycken (MP), Ordförande Jan Öman (M), Vice ordförande Johan Pelling (S) Anders Eriksson (S) Karolina Larfors

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Valnämnden (6)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Valnämnden (6) SAMMANTRÄDES Valnämnden 2018-05-04 1(6) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 09.30-10.50 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Simonsson (S), ordförande Stig Ottosson (M), vice ordförande Johan Hamnebo

Läs mer

Nina Svensson, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Nina Svensson

Nina Svensson, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Nina Svensson 1(1) Plats och tid Norrtäljesalen, tisdagen den 20 mars 2018 kl 13:00 Beslutande Ledamöter Louise Branting (C), ordförande Ulla Malutchenko (M), tjänstgörande ersättare 13-23 Christina Pettersson (S) Roine

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden : Plats och tid Svea Hund i Kommunhuset, den, kl. 15.0016.30 Beslutande Se sidan två. Övriga närvarande Kanslichef Johan Linander Nämndsekreterare Olof Hammar Registrator Patrik Månehall Utses att justera

Läs mer

Sammanträdesdatum Valnämnden Måndagen den 11 mars 2019 kl Kommunhuset Vestby

Sammanträdesdatum Valnämnden Måndagen den 11 mars 2019 kl Kommunhuset Vestby Valnämnden 2019-03-11 1 Tid och plats Måndagen den 11 mars 2019 kl. 15.00-15.30 Kommunhuset Vestby Beslutande Per Gunnarsson (M), ordförande Mikael Plate (M) Peter Persson (S) Toril Korsvik Jevås (S) Tresphore

Läs mer

Protokoll för Valnämnden

Protokoll för Valnämnden Protokoll för Valnämnden Plats: Sessionssalen, Kommunhuset, Skutskär Datum och tid: 09:00-10:15 Justering Plats: Kommunhuset, Skutskär Datum och tid: 2018-04-03 13:00 Paragrafer: 1-11 Sekreterare: Ordförande:

Läs mer

Inger Wennberg (S), ordförande Monica Norén (S), 1:e vice ordförande. Louise Pettersson, sekreterare

Inger Wennberg (S), ordförande Monica Norén (S), 1:e vice ordförande. Louise Pettersson, sekreterare Tid och plats Paragrafer 22-26 30 oktober 2018, kl. 08:00-09:00 i Kommunhuset, Medborgarrummet, Tierp Utses att justera Beslutande Ledamöter Monica Norén Inger Wennberg (S), ordförande Monica Norén (S),

Läs mer

Valnämnden

Valnämnden 2019-04-09 Valnämnden 2019-04-09 Vn 21 Risk- och sårbarhetsanalys... 2 Vn 22 Förordnande av valförrättare för EU-valet 2019... 3 Vn 23 Förordnande av röstmottagare för EU-valet 2019... 6 Vn 24 Onsdagsräkning

Läs mer

26 februari 2018, kl. 18:00-19:00 i Kommunhuset, A-salen, Tierp

26 februari 2018, kl. 18:00-19:00 i Kommunhuset, A-salen, Tierp An12345 Tid och plats Paragrafer 1-11 26 februari 2018, kl. 18:00-19:00 i Kommunhuset, A-salen, Tierp Utses att justera Benny Larsson Beslutande Ledamöter Inger Wennberg (S), ordförande Monica Norén (S),

Läs mer

Bengt Johansson (S) ... Olle Nykvist. ... Karl-Erik Lindholm (KD) ... Bengt Johansson (S)

Bengt Johansson (S) ... Olle Nykvist. ... Karl-Erik Lindholm (KD) ... Bengt Johansson (S) PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Gemaket,, kl. 18:30 19:00 Ajournering ande Övriga deltagare Ledamöter Karl-Erik Lindholm (KD), ordförande Bengt Johansson (S), vice ordförande Anna Thorburn (C) Anders Eklöf

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Valnämnden Matti Koponen. Sekreterare/Valsamordnare BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen.

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Valnämnden Matti Koponen. Sekreterare/Valsamordnare BEVIS. Kommunstyrelseförvaltningen. Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.10-13.55 Beslutande Ann Svensson (S) Björn Wintler (L) Håkan Carlsson (S) Birgitta Luoto (S) Ingela Wahlstam (V) Björn Johansson

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 15.00-17.00 Beslutande Lena Berndin (M), ordförande Eva Gustavsson (C) Egon Hansson (SPI), 1:e vice ordförande Ulla-Christina Lindberg (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesrum 5, klockan 13:30-15:30. Sammanträdet ajourneras 14:15 14:30. Kommunkansliet, , klockan 11:00

Sammanträdesrum 5, klockan 13:30-15:30. Sammanträdet ajourneras 14:15 14:30. Kommunkansliet, , klockan 11:00 AMMANTRÄDEPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Ajournering Utses att justera Justeringens plats och tid ammanträdesrum 5, klockan 13:30 15:30 ammanträdet ajourneras 14:15 14:30 JanErik Apelqvist Kommunkansliet,

Läs mer

Ola Andersson, säkerhetschef Pontus Gillnäs, administratör Nina Svensson, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-12 Nina Svensson

Ola Andersson, säkerhetschef Pontus Gillnäs, administratör Nina Svensson, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-12 Nina Svensson 1(14) Plats och tid Norrtäljesalen, tisdagen den 6 februari 2018 kl 13:00-14:30 ande Ledamöter Louise Branting (C), ordförande Nils Matsson (M), vice ordförande Christina Pettersson (S) Roine Wallin (L)

Läs mer

Östen Lejon, ordförande Johan Heikkilä Erkki Bergman Rolf Kummu Britt-Marie Honkamaa Rolf Mäkitalo

Östen Lejon, ordförande Johan Heikkilä Erkki Bergman Rolf Kummu Britt-Marie Honkamaa Rolf Mäkitalo 1 (6) Valnämnden 2010-06-11 Plats och tid Beslutande Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå fredagen den 11 juni 2010 kl 14.00-14.10 Östen Lejon, ordförande Johan Heikkilä Erkki Bergman Rolf Kummu Britt-Marie

Läs mer

Susanne Ohlsson. Maria Johansson Arnström (S) Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Valnämnden (14)

Susanne Ohlsson. Maria Johansson Arnström (S) Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Valnämnden (14) MOTESPROTOKOLL Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 08:30-09:45 ande ledamöter Maria Johansson Arnström (S) (ordförande), Rune Gunnarsson (S), Matilda Johansson (S), Gunilla Magnusson (KV), Per-Anders

Läs mer

upe,53.10, SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Adjungerad till sammanträdet: Anders A Aronsson (L)

upe,53.10, SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Adjungerad till sammanträdet: Anders A Aronsson (L) upe,53.10, Plats och tid: Storskogen, Stationsgatan 12, id. 18:30-20.40, ajournering kl. 19.45-19.55 Ledamöter: Caisa Lycken (MP), ordförande Jan Öman (M), vice ordförande Johan Rendel (M) Kaja Lindner

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Valnämnden. Sammanträdesdatum Plats och tid: Trosa kommunhus, Trosa kl Kenneth Tinglöf (KD)

Sammanträdesprotokoll Valnämnden. Sammanträdesdatum Plats och tid: Trosa kommunhus, Trosa kl Kenneth Tinglöf (KD) Plats och tid: hus, Trosa kl. 18.00-18.15 Beslutande ledamöter Dan Larson (M) ordf. Tommy Setzman (S) Kenneth Tinglöf (KD) Ej tjänstgörande - ersättare Övriga närvarande: Jakob Etaat (kanslichef) Justering:

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Valnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sida 1 Valnämnden Sammanträdesdatum PROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2019-04-11 Plats och tid Kommunhuset Nynäshamn, lokal: Bedarön, 2019-04-11 kl. 16:00-16.50 Beslutande Åke Jonsson (M) Margaretha Gustavson (M) Bo Persson (L) Gullevi

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Valnämnden Sammanträdesdatum Kommunhuset Nynäshamn, sammanträdesrum: Landsort, kl. 14:00-15.

PROTOKOLL Sida 1 Valnämnden Sammanträdesdatum Kommunhuset Nynäshamn, sammanträdesrum: Landsort, kl. 14:00-15. PROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2018-01-18 Plats och tid Kommunhuset Nynäshamn, sammanträdesrum: Landsort, 2018-01-18 kl. 14:00-15.00 Beslutande Yvonne Lorentzson (S) ordförande Bengt Holwaster (MP)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll VALNÄMNDEN Plats och tid Stadshusets sammanträdesrum mv klockan 13:15-13:50 Beslutande Marianne Hirsch (S), ordförande Lars Levahn (S) Monica Andersson (S) Rolf Rickmo (M) Per Perers

Läs mer

Protokoll Valnämnden

Protokoll Valnämnden Tid Plats 10:00-11:15 Lillängen ande ledamöter Arild Wanche (KD) (ordförande) Reidun Hannerz-Zita (M) Eva Hermansson (S) (vice ordförande) Göran Parmling (S) ersätter Solveig Widstrand (S) Lennart Eriksson

Läs mer

Sammanträdesdatum Valnämnden

Sammanträdesdatum Valnämnden Plats och tid Kindla, kommunhuset, kl. 10-10.50 ande Tjänstgörande ersättare Carina Östrand (S), ordförande Jerry Elvin (S), vice ordförande Gunnar Nilsson (M) Bernt Larsson (C) Ingrid Åberg (KD), ersättare

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Lars Nilsson. Laila Furskog. Monica Nordvall-Hedström

Underskrifter Sekreterare Lars Nilsson. Laila Furskog. Monica Nordvall-Hedström SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 85 (93) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden sammanträdesrum 3 10:00 12:25 Beslutande Laila Furskog (S), ordförande Jan-Erik Apelqvist (S) Ove Haarala (V) Margareta Henricsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL VALNÄMNDEN. Sammanträdestid: kl Borgmästaren, Stadshuset Lysekil

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL VALNÄMNDEN. Sammanträdestid: kl Borgmästaren, Stadshuset Lysekil SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) VALNÄMNDEN Sammanträdestid: 2018-06-14 kl. 17.00-18.35 Lokal: Beslutande ledamöter Borgmästaren, Stadshuset Lysekil Ersättare Eivor Svensson (opol), ordförande Tommy Fransson

Läs mer

Margareta Gustafsson (C) Christoffer Johansson (S) Frida Blomqvist, administrativ chef Josefin Karlsson, kommunsekreterare.

Margareta Gustafsson (C) Christoffer Johansson (S) Frida Blomqvist, administrativ chef Josefin Karlsson, kommunsekreterare. Plats och tid Svarvaren, torsdagen den 1 februari 2018 kl 18:00-19:10 ande Karina Gren (S), ordförande Liselott Nydén (S) Thomas Carlsson (S) Mattias Johansson (C) Ingemar Ryefalk (L) Ove Emanuelsson (M)

Läs mer

Carina Östrand (S), ordförande Agneta Nilsdotter (MP) Gunnar Nilsson (M) Maria Lagerman (S), ersättare för Jerry Elvin (S)

Carina Östrand (S), ordförande Agneta Nilsdotter (MP) Gunnar Nilsson (M) Maria Lagerman (S), ersättare för Jerry Elvin (S) Plats och tid Näset, kommunhuset, kl. 10-11.10 ande Tjänstgörande ersättare Carina Östrand (S), ordförande Agneta Nilsdotter (MP) Gunnar Nilsson (M) Maria Lagerman (S), ersättare för Jerry Elvin (S) Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats B-salen, kl. 08:30 12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstepersoner Carl-Olof Bengtsson (S), ordförande Carl Geijer (M) Magnus Jisborg (M) Marita Bengtsson (MP) Eva Ericsson (L)

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 15:00-16:00

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 15:00-16:00 Valnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2018-06-11 Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 15:00-16:00 Beslutande ledamöter: Dan Larson (M), ordförande 19-24, 26-27 Maria Arman (MP), vice ordförande,

Läs mer

Glunten, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:05-19:00

Glunten, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:05-19:00 1/14 Plats och tid Glunten, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:05-19:00 Paragrafer 48-56 Beslutande Se deltagarlista på sida 3 Närvarande ersättare Se deltagarlista på sida 3 Övriga deltagande Se deltagarlista

Läs mer

Junselerummet, kommunhuset, Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista.... /Victoria Karlsson. Ordförande... Mikael Sjölund (S)

Junselerummet, kommunhuset, Sollefteå. Enligt närvaro- och tjänstgöringslista.... /Victoria Karlsson. Ordförande... Mikael Sjölund (S) 1 (12) Datum Tid Kl. 14.00 16.00 Plats Beslutande Junselerummet, kommunhuset, Sollefteå Enligt närvaro- och tjänstgöringslista Övriga Victoria Karlsson, sekreterare och valhandläggare 40-47 närvarande

Läs mer

Thomas Carlsson (S) Göran Kornestedt (S) Margareta Gustavsson (C) Lennart Thunborg (SD)

Thomas Carlsson (S) Göran Kornestedt (S) Margareta Gustavsson (C) Lennart Thunborg (SD) Sida 1 (15) Plats och tid Svarvaren, torsdagen den 31 januari 2019 kl 16:00-17:00 ande Karina Gren (S), ordförande Hans Dahm (S) Mattias Johansson (C) Claes-Gunnar Almestål (L) Ove Emanuelsson (M), vice

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, Trosa kl Greger Tidlund (S) vice ordf. Anita Gustafsson (FP) 1-5, 7-10 Sonja Sareyko (C) 6

Plats och tid: Trosa kommunhus, Trosa kl Greger Tidlund (S) vice ordf. Anita Gustafsson (FP) 1-5, 7-10 Sonja Sareyko (C) 6 Plats och tid: hus, Trosa kl. 16.00-16.30 Beslutande ledamöter Dan Larson (M) ordf. Greger Tidlund (S) vice ordf. Anita Gustafsson (FP) 1-5, 7-10 Sonja Sareyko (C) 6 Ej tjänstgörande ersättare Lars Haraldsson

Läs mer

Gunilla Frithiof (S)

Gunilla Frithiof (S) 1/14 Plats och tid Magistern, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:00-18:30 Paragrafer 23-31 Beslutande Se deltagarlista på sida 3 Närvarande ersättare Se deltagarlista på sida 3 Övriga deltagande Se deltagarlista

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 15.00-16.30 Beslutande Lena Berndin (M), ordförande Eva Gustavsson (C) Egon Hansson (SPI), 1:e vice ordförande Ulla-Christina Lindberg (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(7) Plats och tid Rademacherrummet, stadshuset, klockan 16:00-17:25 Beslutande Hans Gardelin (M), ordförande Eva Johansson (S) Björn Larsson (S) Bernt-Åke Edlund (M), 20-23 Marianne Karlberg (S) ersätter

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid ANKs sammanträdesrum kl. 08:30-09:30 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Maria Johansson Arnström (S) (ordförande), Sonja Andersson (C) (vice ordförande),

Läs mer

53 Erfarenheter från 2014 års val till Europaparlamentet

53 Erfarenheter från 2014 års val till Europaparlamentet Valnämnden Sammanträdesdatum 2014-05-28 Ärendelista 52 Valnämndens preliminära rösträkning 53 Erfarenheter från 2014 års val till Europaparlamentet 54 Förordnande av röstmottagare i vallokal på valdagen

Läs mer

Protokoll för Valnämnden

Protokoll för Valnämnden Protokoll för Valnämnden Plats: Sessionssalen, Kommunhuset, Skutskär Datum och tid: 09:05-09:50 Justering Plats: Kommunhuset, Skutskär Datum och tid: 2018-08-16 13:00 Paragrafer: 19-26 Sekreterare: Malin

Läs mer

Valnämnden

Valnämnden 2019-03-13 2019-03-13 Plats och tid Kommunhuset i Älmhult klockan 13:30 15:00 Paragrafer 16 22 Utses att justera Tommy Lövquist (S) Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2019-03-18 Underskrifter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd 2010-05-17. Bert Sundström (S) Birgitta Reis (M) Nils-Erik Carlström (FP) Zenia Barreira (V)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd 2010-05-17. Bert Sundström (S) Birgitta Reis (M) Nils-Erik Carlström (FP) Zenia Barreira (V) Plats B-salen Tid Kl. 15:00-15:45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Yvonne Ekaremål (C) Bert Sundström (S) Birgitta Reis (M) Nils-Erik Carlström (FP) Zenia

Läs mer

Protokoll Valnämnden

Protokoll Valnämnden Tid Plats 10:00-10:50 Lillängen Beslutande ledamöter Arild Wanche (KD) (ordförande) Soveig Widstrand (S) Eva Hermansson (S) (vice ordförande) Lennart Eriksson (C) Arne Augustsson (C) ersätter Reidun Hannerz-

Läs mer

Anna Bryntesson, kommunsekreterare Anneli Karlsson, vik. kommunsekreterare Anne Fager-Lind, assistent

Anna Bryntesson, kommunsekreterare Anneli Karlsson, vik. kommunsekreterare Anne Fager-Lind, assistent 1(18) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 9.00-9.45 Beslutande Pär Carlsson (S) ordförande Björn Olsson (C) v ordf Björn-Åke Bergman (FP) Christer Danielsson (M) ersättare

Läs mer

2011-11-10 2014-08-06 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdagen den 6 augusti, 2014, kl. 18.00 19.

2011-11-10 2014-08-06 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdagen den 6 augusti, 2014, kl. 18.00 19. 2011-11-10 2014-08-06 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdagen den 6 augusti, 2014, kl. 18.00 19.10 Beslutande Ledamöter Åke Jonsson (S) Ordförande Ulla Mortimer (M), vice ordförande

Läs mer

Klas Bergman (V), ordförande Sven Holmqvist (S) Torbjörn Lindgren (S) Per-Jonas Parffa (Mp) Lars-Ivan Tuolja (Sv)

Klas Bergman (V), ordförande Sven Holmqvist (S) Torbjörn Lindgren (S) Per-Jonas Parffa (Mp) Lars-Ivan Tuolja (Sv) Plats och tid: Sammanträdesrum 3, kommunhuset, Jokkmokk klockan 16.45 17.05 Beslutande ledamöter och tjänstgörande ersättare: Klas Bergman (V), ordförande Sven Holmqvist (S) Torbjörn Lindgren (S) Per-Jonas

Läs mer

PROTOKOLL 1 (12)

PROTOKOLL 1 (12) PROTOKOLL 1 (12) 2014-04-28 Valnämnden Plats och tid Sammanträdesrum E3, bottenvåningen Stadshuset, kl. 13.30-16.00 Beslutande Siv Brännström (S), ordförande Lennart Bergman (S) Thomas Nordenstam (KD)

Läs mer