Hogia Fakturahantering

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Hogia Fakturahantering"

Transkript

1 Hogia Fakturahantering En rationell och säker hantering av kundfordringar Rätt betalt i rätt tid Kundreskontran är designad för en effektiv och säker hantering av både dina kunder och fordringar med utgångspunkt i att ta rätt betalt i rätt tid! För oss är det en självklarhet att varje faktura bokförd i reskontran är en verifikation som uppdateras i huvudboken direkt. Något som underlättar analysen enormt i efterhand, så att du inte riskerar att ta ut en resultaträkning utan att månadens fakturor finns med. Det finns dessutom många elektroniska finesser i reskontrahanteringen som hjälper dig att kapa tid. Både när det gäller distributionssätt och på den finansiella sidan. Hos Hogia är ekonomerna mycket mer än bara administratörer. De är lika mycket affärsutvecklare som går i täten med prognoser, analyser och intressanta genomlysningar av statistik. Varför är det så egentligen? Kanske för att de fullt ut utnyttjar det programstöd som finns att tillgå i det ekonomiska arbetet. Det gör att de får tid över till att agera proffsigt stöd till sina bolagschefer och resultatansvariga. Kundreskontra och fakturering är en viktig kugge i det dagliga arbetet. Det är ju affärerna som driver verksamheten framåt. Våra ekonomer har lärt sig att kreditförluster i de allra flesta fall görs på befintliga kunder och inte på nya. Alltså var det viktigt att få ett inbyggt programstöd så att kreditupplysning kan göras direkt inifrån kundreskontran, där det dagliga arbetet med kunderna görs. Våra ekonomer, som är viktiga påverkare i vår produktutveckling, har också ställt krav på en bra avtalsfakturering eftersom de flesta av Hogias kunder i genomsnitt stannar hos oss i 10 år. All återkommande fakturering på både serviceavtal och tjänster sköts via avtalsfaktureringen. Givetvis är det också så att vi sedan länge slutat upp med att skicka pappersfakturor till varandra inom koncernen och till viss del även ut mot våra kunder. Den elektroniska fakturahanteringen har gjort att vi numera känner oss riktigt gröna.

2 Kundreskontra och fakturering Det är via kundreskontran du håller ordning på dina kunder och inkommande betalningar. Drivkraften i ett företagande stavas pengar det handlar om att vara effektiv och att få betalt i rätt tid. Med en pålitlig faktureringsprocess ökar givetvis chanserna för detta. Själva distributionen av fakturor kan skötas på många olika sätt. Kanske tillhör du dem som vill arbeta med elektronisk fakturering och skicka dina fakturor till en serviceoperatör som förmedlar dem elektroniskt eller skriver ut, kuverterar och skickar dem vidare till mottagaren. Eller så kanske du vill skicka fakturorna som pdf via e-post till kunderna. Det är viktigt att kunna välja alltså är det viktigt för oss att kunna erbjuda flexibilitet. Integrerat med stor flexibilitet Faktureringen är helt integrerad med kund-, artikel- och valutaregistret samt kundreskontran. Varje faktura bokförd i reskontran är också en verifikation som uppdateras i huvudboken direkt. Uppdatering av både kundreskontra och huvudbok sker i samband med fakturautskriften. Det här är något som underlättar analysen i efterhand och du vet med säkerhet att allting som bokförts också finns med i huvudboken. Du riskerar alltså inte att ta ut en resultaträkning utan att månadens fakturor finns med. Flexibiliteten är stor eftersom vi vet att kraven på både fakturautseende och fakturainnehåll är väldigt olika beroende på företagets storlek och verksamhetsinriktning. I Hogias fakturering ingår ett blankettset av standardkaraktär som du kan kopiera och sedan omforma fritt, men originalet finns kvar för säkerhets skull. Du kan skapa din egen layout utan krångel och lägga in företagslogotype på fakturan. Medan du designar din faktura ser du resultatet i en grafisk layout, något som gör det hela enkelt och användarvänligt. Flexibilitet behöver alltså inte vara liktydigt med att det är krångligt. Det jag tycker är bland det bästa med Hogia Ekonomi är att varje faktura bokförd i reskontran är en verifikation som uppdateras i huvudboken direkt. Det underlättar kontoanalysen enormt i efterhand och man vet att allting man bokfört faktiskt finns i huvudboken. Så många gånger jag tagit ut en resultaträkning ute hos kund med andra ekonomisystem och börjat analysera den innan jag kommit på att månadens fakturor som ligger i separat fakturajournal fortfarande inte påverkat huvudboken och därmed resultaträkningen. Runo Liljestam, Liljestams Redovisningsbyrå AB

3 Avtalsfakturering Med avtalsfakturering hanterar du enkelt återkommande och löpande fakturering, såsom serviceavtal, prenumerationer eller återkommande tjänster. När du vill skicka flera fakturor till en och samma kund gällande olika perioder är funktionen för avtalsfakturering en suverän lösning. Dels sparar du tid och dels får du en mycket bättre kontroll eftersom du inte riskerar att missa något eller skapa förvirring hos kunden genom att hantera fakturorna på olika sätt. Du bestämmer själv om avtalen skall förlängas automatiskt och i så fall med hur många månader samt om det är avier eller fakturor som skall skapas vid varje faktureringstillfälle. Skillnaden mellan fakturering och avisering är att momsen inte redovisas i samband med själva aviseringen, utan först vid betalningen av avin. Momsen läggs på ett vilande momskonto till dess betalning sker, då ombokning görs till rätt intäktskonto och det normala momskontot. Om avtalet ska vara löpande kan du lägga in ett uppsägningsdatum som bevakas av ekonomisystemet. Du väljer själv tidsintervallet för bevakningen, kanske vill du ha varningen en månad innan uppsägningsdatum och programmet gör dig sedan uppmärksam på när det är dags att agera. Det man inte vill ha i huvudet får man ha i datorn, bokstavligt talat. Programmet skapar en överskådlig faktureringsplan som gör det lätt att följa upp de enskilda avtalen. Du ser vad som är på gång, vad som är fakturerat, vad som är betalt och vilka avtalstyper som har flest kunder. Automatisk förlängning är något som underlättar det dagliga arbetet. Naturligtvis finns det en koppling mot kundregistret så att förändringar av adressuppgifter och liknande som görs där, också slår igenom på alla befintliga avtal. Med den typen av integration har du alltid uppdaterade uppgifter överallt i systemet, något som underlättar det dagliga arbetet mycket. Återigen handlar det om att ha ett proffsigt och konsekvent agerande ut mot sina kunder.

4 Elektronisk fakturering förenklar Själva distributionen av fakturor kan skötas på flera olika sätt. Det blir allt vanligare att anlita en serviceoperatör som vidaredistribuerar fakturor i digital form. Då behöver du inte fundera på om dina kunder kan ta emot dina elektroniska fakturor det kan de garanterat! Serviceoperatörerna tillhandahåller en mängd olika format och de kan på så sätt alltid få fram informationen till mottagaren. Om din kunds system överhuvudtaget inte stödjer elektronisk fakturahantering så skriver operatören ut fakturan, kuverterar och skickar iväg den. Du har i praktiken outsourcat din manuella fakturahantering och på så vis rationaliserat bort en både tidskrävande och kostsam arbetsuppgift. Elektronisk fakturering innebär också att du kan skicka en faktura som pdf via e-post direkt till fakturamottagaren. I e-postmeddelandet läggs en pdf-fil som innehåller fakturan och som mottagaren själv kan skriva ut som underlag. Där ligger även en XML-fil som kan importeras direkt till leverantörsreskontran, förutsatt att fakturamottagaren arbetar med ett ekonomisystem som stödjer det aktuella formatet. Inom koncerner, där det är vanligt med internfakturering mellan bolagen, är elektronisk fakturering ett ypperligt verktyg. Det skapar ett avsevärt snabbare fakturaflöde i organisationen! Utöver de tidsvinster som skapas med att skicka och ta emot fakturor elektroniskt så är givetvis miljövinsterna enormt stora. I Sverige skickas det varje år ut 1,4 miljarder (!) fakturor och än så länge är bara några procent av dem elektroniska, enligt en uträkning som kredithanteringsföretaget Intrum Justitia gjort. Pappersfakturorna motsvarar ett utsläpp av hela ton koldioxid per år enligt samma uträkning. Det är ofantligt mycket när man tänker efter, och så onödigt. Egentligen är det tekniska steget inte speciellt stort att ta för ett företag, utan det handlar snarare om en beteendeförändring. Att våga tänka i nya banor och att våga förändra sitt arbetssätt det är den stora utmaningen.

5 Betalningar och kravhantering Det är viktigt att skapa en tydlig och enhetlig process i arbetet med företagets kundfordringar. Med Hogia får du ett automatiserat stöd för din krav- och räntehantering. Dessutom har du alla möjligheter att rationalisera dina betalningsflöden rejält, bland annat med hjälp av den automatiska matchningen av kundinbetalningar gentemot kundreskontran. Redan vid relativt små volymer av kundinbetalningar per månad så sparar du mycket tid genom att slippa lägga tid på manuell avstämning och granskning. Effektiv kreditbedömning Givetvis är det en trygghet att veta om det företag du skall göra affärer med är kreditvärdigt. Risken för kundförluster finns alltid, men det går att minimera riskerna med hyfsat enkla medel. Tillhör du dem som gör noggranna kreditbedömningar av nya kunder, men litar på att de gamla betalar som vanligt? Väldigt få är medvetna om att hela 80 % av alla kreditförluster görs på den befintliga kundstocken och inte på nya kunder. Det gäller att skapa en tydlig process i det ekonomiska arbetet så att det blir rutin att kontinuerligt utföra dessa kontroller och varför inte då direkt från ditt dagliga arbetsredskap; ekonomisystemet. Funktionen för kreditupplysning finns lättillgänglig direkt på kundkortet i reskontran och du kan med en knapptryckning snabbt få information om kundens rating. För att kunna utnyttja den här finansiella tjänsten krävs att du har ett avtal CreditSafe. Din kreditbedömning blir med tiden både säkrare och mer tidseffektiv, eftersom inget hindrar att du gör regelbundna kreditkontroller på både nya och befintliga kunder. Automatisk avprickning av kundbetalningar När du hämtar en fil med kundbetalningar från Bankgirot eller Plusgirot och läser in den i betalningsrutinen sker en automatisk matchning mot kundreskontran. De betalningar som inte matchar någon obetald faktura visas på bildskärmen och kan skrivas ut som ett bra underlag för kontroll över vad som är fel på inbetalningen. Du kan också göra en fördjupad sökning på t ex beloppet. De betalningar som matchar en obetald faktura bokförs med ett enda klick. Det innebär att fakturorna markeras som betalda i reskontran och en verifikation skapas i redovisningen. Den tid som du normalt sett hade behövt lägga ner på manuell matchning av betalningar mot respektive kundfordring kan nu användas till annat. Dessutom ser du felaktiga inbetalningar direkt, så att du får järnkoll på läget. Det är en rätt skön känsla. Med en automatisk matchning av inbetalningar mot kundreskontran får du snabbt koll på läget. Du slipper ett monotont arbetsmoment och sköter samtidigt företagets redovisning på ett effektivare sätt. Nästan för bra för att vara sant eller hur?

6 Autogiro och faktura med OCR Autogiro/OCR ger dig en effektiv hantering av betalningsrutinerna med en mycket hög säkerhet. Med autogiro får kunden möjlighet att låta banken automatiskt dra betalningen av en faktura fån sitt konto. När betalningen kommer in till bank- respektive postgirot skapas en redovisningsfil som du sedan läser in i programmet. Autogiro är ett bra och bekvämt betalningssätt för dina kunder som samtidigt ger dig enkla rutiner och säkra betalningar. Om du har många fakturor sparar du dessutom massor av tid och du vet att kunden alltid betalar på rätt dag! OCR skapar en fakturautskrift som medger optisk läsning. Har du många kunder är OCR oslagbart eftersom det innebär att du inte behöver lägga någon tid på betalningsregistrering. Arbetsinsatsen från din sida är att läsa in den fil som skickas till dig från post- eller bankgirot. Det kan du göra med kaffet i handen samtidigt. Frigör kapital genom elektronisk finans Tycker du att det är obehagligt att hantera inkassoärenden själv eller saknar du helt enkelt tiden att följa upp den här typen av ärenden på ett bra sätt? Har du tänkt på att du kan frigöra tid genom att utnyttja ett elektroniskt stöd för detta? Hogias kundreskontra har integrationer till både Svea Ekonomi och Intrum Justitia. Aktörer på marknaden som är experter på just detta och andra finansiella tjänster. Inkasso Inkasso är ofta förenat med olust hos många och man drar sig för att sätt igång den typen av process. Genom att överlåta hanteringen till Svea Ekonomi eller Intrum Justitia så slipper du sätta dig in i alla de lagar och regler som omgärdar inkassohanteringen. Dessa företag har väl utarbetade rutiner för att maximera antalet lyckade inkassoärenden och under hela inkassoprocessen kan du följa dina ärenden via Internet. Bevakning och kravhantering Om läget ändå är sådant att du inte får betalt på utsatt datum, så gäller det att agera snabbt. Det är inte roligt om kunderna använder ditt företag som bank man känner sig rätt utnyttjad. Hogias kundreskontra innehåller en automatiserad krav- och räntehantering som hjälper dig att snabbt få fram påminnelser och räntefakturor. När du registrerar en för sent inkommen betalning så räknar programmet automatiskt ut dröjsmålsränta. Det är lätt att ta bort kunder ur kravhanteringen så fort de har betalat och på så sätt undviker du tidsödande och ibland pinsamma misstag. Det blir lätt irriterat om ytterligare påminnelser går ut till kunder som redan betalt. Factoring och fakturaförsäljning Via en enkel knapptryckning från kundreskontran skickar du iväg hela eller delar av egna kundfordringar elektroniskt för belåning (så kallad factoring) eller försäljning till Svea Ekonomi eller SEB. Det här är ett säkert och bra sätt att få loss rörelsekapital och snabbt förbättra företagets likviditet, utan att behöva låna pengar på banken. För att det ska fungera krävs ett avtal med Svea Ekonomi om att utnyttja deras finansiella tjänster. Programmet lämnar ett stort utrymme för individuella variationer mellan olika kunder när det gäller betalningsvillkor och kreditlimit. I kravrutinen finns även möjlighet att skriva ut kontokurant, d v s löpande räkning mellan dig och din kund. Om en faktura skickas för inkasso utelämnas den ur den normala kravrutinen och när betalning av en sådan faktura sker uppmanar programmet dig att dra tillbaka inkassoåtgärderna. Alla företag råkar någon gång ut för sena betalare. Med bra rutiner för din kravhantering kan du ta det lugnt. september 2008

Kom igång med Avtalsfakturering

Kom igång med Avtalsfakturering Kom igång med Avtalsfakturering Avtalsfakturering är ett utmärkt verktyg för att hantera återkommande och löpande fakturering t ex vid serviceavtal, hyror, prenumerationer. När du vill skicka flera fakturor

Läs mer

Kom igång med Avtalsfakturering

Kom igång med Avtalsfakturering Kom igång med Avtalsfakturering Avtalsfakturering är ett utmärkt verktyg för att hantera återkommande och löpande fakturering, exempelvis vid serviceavtal, hyror, prenumerationer. När du vill skicka flera

Läs mer

Husarbete (beskrivning för dig som har tilläggsmodulen Husarbete och som arbetar i det nya grundboksutseendet)

Husarbete (beskrivning för dig som har tilläggsmodulen Husarbete och som arbetar i det nya grundboksutseendet) Husarbete (beskrivning för dig som har tilläggsmodulen Husarbete och som arbetar i det nya grundboksutseendet) Riksdagen har beslutat om nya regler för dig som utför rot- och rutarbete. Det innebär att

Läs mer

Uppföljning av granskningen av kommu- nens kravrutiner

Uppföljning av granskningen av kommu- nens kravrutiner Uppföljning av granskningen av kommu- nens kravrutiner Uppvidinge kommun Revisionsrapport 2011-01-31 Eva Gustafsson Innehåll Bakgrund, syfte och revisionsfråga......3 Iakttagelser......3 Arbetsgången......3

Läs mer

Kom igång med koppling Hogia Lindorff Inkasso

Kom igång med koppling Hogia Lindorff Inkasso Kom igång med koppling Hogia Lindorff Inkasso För att kunna använda tjänsten behövs ett avtal med Lindorff, fakturering, kundreskontra i Hogias ekonomi/affärssystem och tillägget Elektronisk finans. Kommunikation

Läs mer

ROT + RUT = HUSAVDRAG

ROT + RUT = HUSAVDRAG Naturligtvis finns det en smart lösning för detta i Hogias ekonomisystem! Våra konkurrenter berättar gärna att deras system stödjer husavdraget. Vi på Hogia förstod inte meningen med att tala om det för

Läs mer

Kom igång med E-fakturering

Kom igång med E-fakturering Kom igång med E-fakturering Allmänt. Det finns två sätt att skicka elektroniska fakturor från Hogias ekonomisystem. Normalt är att skicka fakturorna via en VAN-leverantör. För elektronisk fakturering inom

Läs mer

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor Att skicka fakturor Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor Välkommen! Att skicka kundfakturor via banken innebär ett effektivt sätt att jobba och

Läs mer

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring Att skicka fakturor Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring Välkommen! Att skicka kundfakturor via banken innebär ett effektivt sätt

Läs mer

Närmare relation. Bättre prestation.

Närmare relation. Bättre prestation. Närmare relation. Bättre prestation. Jurist & Inkasso är specialister inom inkasso, juridik, fakturering och finansiering. Våra kunder är företagare med fordringar mot andra företag samt fastighetsägare,

Läs mer

Arbetsgång för Husarbete

Arbetsgång för Husarbete Arbetsgång för Husarbete Riksdagen har beslutat om nya regler för dig som utför rot- och rutarbete. Det innebär att du måste lämna fler uppgifter än tidigare till Skatteverket för att få utbetalning för

Läs mer

2007 års nyheter i Hogia Ekonomi

2007 års nyheter i Hogia Ekonomi 2007 års nyheter i Hogia Ekonomi En sammanställning av programförändringar som skett i versionerna 2007.1 och 2008.1 av Hogia Ekonomi Innehåll: Sida Nyheter i modulen Redovisning 1 Nyheter i modulen Leverantörsreskontra

Läs mer

ALLMÄNT OM FAKTURERING... 2

ALLMÄNT OM FAKTURERING... 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING ALLMÄNT OM FAKTURERING... 2 1. FAKTURERING... 4 1.1 SINGEL- OCH SAMLINGSFAKTURERING... 4 1.2 FAKTURERING AV EN ORDER ELLER EN KUND... 6 2. BOKFÖRINGSORDER... 8 3. KREDITERING OCH BORTTAGNING

Läs mer

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring Att skicka fakturor Fördjupning till dig som ska använda bankens fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring Välkommen! Genom att skicka kundfakturor via banken kan du och ditt företag

Läs mer

Elektronisk fakturahantering

Elektronisk fakturahantering Elektronisk fakturahantering Vad är Elektronisk fakturahantering? Elektronisk fakturahantering som förkortas EFH är en tilläggsfunktion i MONITOR som tillhandahåller systemstöd för att scanna in och elektroniskt

Läs mer

BgMax Bankgiro Inbetalningar

BgMax Bankgiro Inbetalningar BgMax Bankgiro Inbetalningar Innehåll BANKGIRO INBETALNINGAR - NYTT FILFORMAT FÖR BANKGIROT INBETALNINGAR... 3 INSTÄLLNINGAR... 3 Kundnummer för okända betalningar... 4 Förvalt betalningssätt... 5 Startvärde...

Läs mer

Introduktion till SveaWebPay INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Introduktion till SveaWebPay INNEHÅLLSFÖRTECKNING Introduktion till SveaWebPay Detta dokument beskriver det du behöver veta för att smidigt komma igång med betalningar via SveaWebPay. Ett ytterligare syfte med dokumentet är att ge en god bild över vilka

Läs mer

INNEHÅ LLSFÖ RTECKNING

INNEHÅ LLSFÖ RTECKNING Entré INNEHÅ LLSFÖ RTECKNING AHLSELL OFFICE KUNDRESKONTRA... - 2 - Innehåll i Ahlsell Office Kundreskontra... - 2 - KUNDRESKONTRA... - 3 - Fakturalista... - 4 - Kort beskrivning av funktioner i fakturalistan...

Läs mer

Fakturering med Kundreskontra

Fakturering med Kundreskontra Fakturering med Kundreskontra Genom att använda e-bokföringens modul Fakturering med Kundreskontra kan du skapa fakturor och hålla koll på din kundreskontra i e-bokföringen. Inställningar Innan du börjar

Läs mer

Nyheter i version 2015.2, 2015.1 och 2014.4

Nyheter i version 2015.2, 2015.1 och 2014.4 Nyheter i version 2015.2, 2015.1 och 2014.4 Här följer en sammanställning av programförändringar som skett i de senare versionerna av Hogia Ekonomi, Hogia Approval Manager och Hogia Order/Lager/Inköp.

Läs mer

Kundreskontra Hybron MPS version 7.7.0

Kundreskontra Hybron MPS version 7.7.0 Kundreskontra Hybron MPS version 7.7.0 Kundreskontra - Hybron MPS version 7.7.0 1-1 1 Innehållsförteckning 1 Innehållsförteckning...1-2 2 Kundreskontra...2-3 2.1 Grundinställningar för export SIE...2-3

Läs mer

Granskning av rutiner för kravverksamheten

Granskning av rutiner för kravverksamheten Revisionsrapport Granskning av rutiner för kravverksamheten Eslövs kommun December 2008 Karin Andersson Innehållsförteckning 1 Sammanfattning...1 2 Inledning...2 2.1 Bakgrund och revisionsfråga...2 2.2

Läs mer

Bankgirots Autogiro en helt elektronisk tjänst

Bankgirots Autogiro en helt elektronisk tjänst Bankgirots Autogiro en helt elektronisk tjänst Bakgrund Har funnits i Sverige sedan 1965 Dagens Autogiro togs i drift 2011 och är helt elektronisk En tjänst där pengarna dras automatiskt från betalarens

Läs mer

TRADITIONELLA FAKTURALÖSNINGAR VS. BILLOGRAM

TRADITIONELLA FAKTURALÖSNINGAR VS. BILLOGRAM TRADITIONELLA FAKTURALÖSNINGAR VS. Mycket har hänt under de senaste åren, inte minst när det kommer till hur man som företag måste tänka för att attrahera och behålla kunder. I dag är domen tydlig: den

Läs mer

Kundreskontra. Företagsunderhåll/Kundreskontra

Kundreskontra. Företagsunderhåll/Kundreskontra Kundreskontra Se till att Utbildningsföretaget eller Utbildningsföretaget OOF AB är valt. För att kravrutiner och räntefakturering ska fungera i programmets kundreskontra fordras att du gör vissa inställningar

Läs mer

Oktober 2000 Version 1:1. Välkommen till e-giro webhotell

Oktober 2000 Version 1:1. Välkommen till e-giro webhotell Oktober 2000 Version 1:1 Välkommen till e-giro webhotell Inledning Inledning E-giro webbhotell. Är en integrerad elektronisk fakturerings- och betalningstjänst. Skapar nya möjligheter till direktkommunikation

Läs mer

Instruktionsdokument Husarbete (hushålls- och ROT-arbete)

Instruktionsdokument Husarbete (hushålls- och ROT-arbete) Allmänt gällande Husarbete Instruktionsdokument Den 1 juli 2009 införs avdrag för husarbete, ett nytt system för skattereduktion på arbetskostnader för hushålls- och ROT-arbete. För mer detaljerad beskrivning

Läs mer

Nyheter i version 2015.1 och 2014.4

Nyheter i version 2015.1 och 2014.4 Nyheter i version 2015.1 och 2014.4 Här följer en sammanställning av programförändringar som skett i den nya versionen av Hogia Ekonomi, Hogia Approval Manager och Hogia Order/Lager/Inköp. Innehåll Hogia

Läs mer

Välkommen till Modern Ekonomi

Välkommen till Modern Ekonomi MODERN EKONOMI Mats Olsson - Falköping Lena Grevsjö - Kungsbackakontoret Mats Olsson - Falköpingskontoret Välkommen till Modern Ekonomi Modern Ekonomi är ett av Sveriges snabbast växande företag för ekonomitjänster.

Läs mer

Fyra sätt att tjäna mer pengar på er fakturering

Fyra sätt att tjäna mer pengar på er fakturering Fyra sätt att tjäna mer pengar på er fakturering Många företagare blir förvånade av vetskapen att deras faktureringsflöde är en potentiell källa för intäkter. Fokus ligger oftast på att öka försäljningen

Läs mer

Inbetalade kundfakturor

Inbetalade kundfakturor Inbetalade kundfakturor När en kundfaktura stängs i e-bokföring läggs den i en lista över obetalda kundfakturor. Sidan Kundreskontra Fakturor - Obetalda visar alla obetalda kundfakturor. Fakturor som skapats

Läs mer

Visma Fakturering. Enkelt och smidigt faktureringsprogram. Fakturering. Kundreskontra

Visma Fakturering. Enkelt och smidigt faktureringsprogram. Fakturering. Kundreskontra Visma Fakturering. Pris (inkl 6 månaders serviceavtal) från 1.290:- (frakt och moms tillkommer). Enkelt och smidigt faktureringsprogram Visma Fakturering Visma Fakturering är ett lättarbetat faktureringsprogram

Läs mer

Arbetsgång för Husarbete (beskrivning för dig som har tilläggsmodulen Husarbete och arbetar i det ursprungliga grundboksutseendet)

Arbetsgång för Husarbete (beskrivning för dig som har tilläggsmodulen Husarbete och arbetar i det ursprungliga grundboksutseendet) Arbetsgång för Husarbete (beskrivning för dig som har tilläggsmodulen Husarbete och arbetar i det ursprungliga grundboksutseendet) I Hogia Ekonomi kan du på ett enkelt sätt arbeta med avdrag för husarbeten

Läs mer

Husarbete (beskrivning för dig som har tilläggsmodulen Husarbete och som arbetar i det nya grundboksutseendet)

Husarbete (beskrivning för dig som har tilläggsmodulen Husarbete och som arbetar i det nya grundboksutseendet) Husarbete (beskrivning för dig som har tilläggsmodulen Husarbete och som arbetar i det nya grundboksutseendet) I Hogia Ekonomi kan du på ett enkelt sätt arbeta med avdrag för husarbeten med hjälp av tilläggsmodulen

Läs mer

Riktlinjer för Debitering och Kravhantering

Riktlinjer för Debitering och Kravhantering Riktlinjer för Debitering och Kravhantering Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Debitering och kravhantering Riktlinjer Kf160926, 160 Kommunfullmäktige Dokumentansvarig/processägare

Läs mer

Det finns några goda skäl till att att ett företaget själv sköter inkassoärenden.

Det finns några goda skäl till att att ett företaget själv sköter inkassoärenden. Allmänt DPR Inkasso är ett program som ingår i DPR faktureringsprogram, men DPR Inkasso finns även som ett separat program. DPR INKASSO är till för dig som vill klara av att själv hantera krav som du har

Läs mer

Att skicka e-fakturor. Fördjupning till dig som ska använda fakturaportalen

Att skicka e-fakturor. Fördjupning till dig som ska använda fakturaportalen Att skicka e-fakturor Fördjupning till dig som ska använda fakturaportalen Välkommen till bankens e-fakturatjänst Att skicka e-fakturor med bankens fakturaportal är enkelt. Du skapar fakturaunderlaget

Läs mer

Större kassa med effektivare fakturering

Större kassa med effektivare fakturering Större kassa med effektivare fakturering Cash is king. Detta bekanta uttryck är så sant som det är sagt. Kanske inte cash i sin faktiskt fysiska form, men definitivt dess funktion i ett företag. Att företag

Läs mer

Total IN Inläsningsfil

Total IN Inläsningsfil Total IN Inläsningsfil Sida 1 av 17 Innehållsförteckning FILFORMAT FÖR PLUSGIROT INBETALNINGAR... 3 INSTÄLLNINGAR... 3 Kundnummer för okända betalningar... 4 Förvalt betalningssätt... 5 Startvärde... 5

Läs mer

Internetbanken. öppen alla dagar klockan 0-24. www.sparbanken-nord.se

Internetbanken. öppen alla dagar klockan 0-24. www.sparbanken-nord.se Internetbanken öppen alla dagar klockan 0-24 www.sparbanken-nord.se Säkerhet i internetbanken. För att du ska känna dig trygg när du gör dina bankärenden i internetbanken tillämpar vi en av marknadens

Läs mer

Sist, men långt ifrån minst, den webbaserade fakturan gör stor skillnad för er viktigaste tillgång - kunden.

Sist, men långt ifrån minst, den webbaserade fakturan gör stor skillnad för er viktigaste tillgång - kunden. FÖR EKONOMI I denna guide kommer du få svar på hur er ekonomiavdelning med en webbaserad faktureringslösning markant kan minska churn, förbättra kassaflödet och samtidigt göra stora kost nads besparingar.

Läs mer

EXFLOW NAV BROSCHYR VÄLJ LÖNSAMHET ISTÄLLET FÖR ADMINISTRATION HANTERA DINA LEVERANTÖRSFAKTUROR DIREKT I MICROSOFT DYNAMICS NAV

EXFLOW NAV BROSCHYR VÄLJ LÖNSAMHET ISTÄLLET FÖR ADMINISTRATION HANTERA DINA LEVERANTÖRSFAKTUROR DIREKT I MICROSOFT DYNAMICS NAV EXFLOW NAV BROSCHYR VÄLJ LÖNSAMHET ISTÄLLET FÖR ADMINISTRATION HANTERA DINA LEVERANTÖRSFAKTUROR DIREKT I MICROSOFT DYNAMICS NAV Vad är ExFlow NAV? För vem? ExFlow NAV är en tilläggsmodul i Microsoft Dynamics

Läs mer

Det finns även möjlighet att importera fakturaunderlag som avser husarbete.

Det finns även möjlighet att importera fakturaunderlag som avser husarbete. H U S A R B E T E Sida 1 Husarbete Du kan på ett enkelt sätt arbeta med avdrag för husarbeten med hjälp av tilläggsmodulen Husarbete. Nedan beskrivning är för dig som använder det nya grundboksutseendet.

Läs mer

Börja med Smart... 3. Registrera din kund... 12 Registrera din artikel... 15 Göra en faktura... 16

Börja med Smart... 3. Registrera din kund... 12 Registrera din artikel... 15 Göra en faktura... 16 Innehåll Börja med Smart... 3 Integration med bokföringen... 3 Hogia-ID... 4 Guide - Smart - Registrera dina uppgifter... 5 Startsidan... 8 Guide - Fakturering... 9 Registrera din kund... 12 Registrera

Läs mer

Husarbete (beskrivning för dig som inte har vår tilläggsmodul Husarbete)

Husarbete (beskrivning för dig som inte har vår tilläggsmodul Husarbete) Husarbete (beskrivning för dig som inte har vår tilläggsmodul Husarbete) Beskrivningen gäller för de fakturor som registreras under menyn Bearbeta - Fristående faktura (Affärssystem: Bearbeta Fakturaunderlag).

Läs mer

Hantering av inbetalningar. Hanteringen av inbetalningar hittar du under rubriken Reskontra/Inbetalningar i programmets vänsterkant.

Hantering av inbetalningar. Hanteringen av inbetalningar hittar du under rubriken Reskontra/Inbetalningar i programmets vänsterkant. INBETALNINGAR Hanteringen av inbetalningar hittar du under rubriken Reskontra/Inbetalningar i programmets vänsterkant. Flödet för inbetalningar sker vanligtvis enligt följande mönster: Inbetalningarna

Läs mer

RIKTLINJER FÖR FAKTURERING 040-1 BETALNINGSBEVAKNING OCH KRAVVERKSAMHET

RIKTLINJER FÖR FAKTURERING 040-1 BETALNINGSBEVAKNING OCH KRAVVERKSAMHET RIKTLINJER FÖR FAKTURERING 040-1 BETALNINGSBEVAKNING OCH KRAVVERKSAMHET Antagna av kommunfullmäktige 1989-03-21. Ändrade av kommunstyrelsen 1992-08-12, 201. *) Ändrade av kommunfullmäktige 1998-03-26,

Läs mer

Guide till e-bokföring En del av internetbanken för företag

Guide till e-bokföring En del av internetbanken för företag Guide till e-bokföring En del av internetbanken för företag Framtagen åt Swedbank av Speedledger 1 2 Nu kan du börja e-bokföra Med e-bokföring kan du enkelt sköta företagets eller föreningens löpande bokföring.

Läs mer

Riktlinjer. Fakturering- och kravhantering

Riktlinjer. Fakturering- och kravhantering Riktlinjer Fakturering- och kravhantering Dokumenttyp Riktlinjer För revidering ansvarar Ekonomichef Dokumentet gäller till och med Tills vidare Diarienummer 2016-000398 049 Uppföljning och tidplan Fastställt

Läs mer

Datainspektionen informerar. Värt att veta om inkasso. (reviderad den 1 april 2006)

Datainspektionen informerar. Värt att veta om inkasso. (reviderad den 1 april 2006) Datainspektionen informerar 8 Värt att veta om inkasso (reviderad den 1 april 2006) En viktig regel i vårt samhälle är att man ska betala sina räkningar och andra skulder i rätt tid. Ibland händer det

Läs mer

Krav/Påminnelsefakturering

Krav/Påminnelsefakturering Krav/Påminnelsefakturering Här följer en beskrivning av Krav/påminnelsefakturering i ekonomisystemet. Krav- och påminnelsefakturering är olika benämningar för samma funktion. Fakturablanketten Det finns

Läs mer

Individ- och Familje omsprg. Färdtjänst. Kundregister. Kundreskontra. Fakturering Från försystem. Fil till volymprinting, e-faktura, Autogiro

Individ- och Familje omsprg. Färdtjänst. Kundregister. Kundreskontra. Fakturering Från försystem. Fil till volymprinting, e-faktura, Autogiro Fakturering Kundreskontra system Billing Bakgrund Kommunsystem kan erbjuda Er ett mycket kompetent system för volymfakturering. Systemet passar särskilt bra för t.ex. en kommun eller verksamhet där olika

Läs mer

BESKRIVNING AV SEMINARIEPASS

BESKRIVNING AV SEMINARIEPASS BESKRIVNING AV SEMINARIEPASS Alfabetisk ordning Nordea Nordea Betalningslösningar I vilken tjänst kan man rätta felaktiga betalningar online innan de går till bokföring i banken? Vad händer när gamla tjänster

Läs mer

Kom igång med Hogia Bankgiro Link

Kom igång med Hogia Bankgiro Link Kom igång med Hogia Bankgiro Link Hogia Bankgiro Link är Bankgirots senaste kommunikationssätt; smidigt, flexibelt och utbyggbart för att kunna klara framtida teknikskiften. Det är ett mycket säkert kommunikationssätt

Läs mer

Om SpeedLedger e-bokföring. Ett automatiskt bokföringsprogram med direktkoppling till internetbanken

Om SpeedLedger e-bokföring. Ett automatiskt bokföringsprogram med direktkoppling till internetbanken Om SpeedLedger e-bokföring Ett automatiskt bokföringsprogram med direktkoppling till internetbanken Bokför och fakturera som ett proffs Utan att vara det! Vår affärsidé är att förenkla bokföring för småföretagare

Läs mer

Nyhetsdokument Vitec Hyra 1.52

Nyhetsdokument Vitec Hyra 1.52 INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyhetsdokument Vitec Hyra 1.52 Version 1.52 Nov 2014 VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 C, 426 77 V. FRÖLUNDA

Läs mer

Granskning av kommunens kravrutiner

Granskning av kommunens kravrutiner Revisionsrapport* Granskning av kommunens kravrutiner Uppvidinge kommun Februari 2008 Eva Gustafsson *connectedthinking Innehållsförteckning 1 Inledning...1 2 Tillvägagångssätt...1 3 Iakttagelser...1 3.1

Läs mer

Arbetsgång för olika verifikationsserier

Arbetsgång för olika verifikationsserier Arbetsgång för olika verifikationsserier Att arbeta med olika verifikationsserier underlättar och strukturerar upp det dagliga arbetet i Hogias ekonomisystem och förenklar ditt avstämningsarbete. Grundinställningen

Läs mer

Vi är glada att kunna presentera ännu en ny version av CloudofSweden och den finns nu tillgänglig för dig som kund. Nytt i versionen är:

Vi är glada att kunna presentera ännu en ny version av CloudofSweden och den finns nu tillgänglig för dig som kund. Nytt i versionen är: Nytt i version 16.3 Vi är glada att kunna presentera ännu en ny version av CloudofSweden och den finns nu tillgänglig för dig som kund. Nytt i versionen är: Kom igång med CloudofSweden ROT och RUT-fakturering

Läs mer

Visma.net AutoPay. Elektroniska betalningar har aldrig varit enklare

Visma.net AutoPay. Elektroniska betalningar har aldrig varit enklare Visma.net AutoPay Elektroniska betalningar har aldrig varit enklare Innehåll Vad är Visma.net AutoPay?... 3 Hur fungerar Visma.net AutoPay?... 3 Fördelar... 3 Hur är det att jobba med Visma.net AutoPay?...

Läs mer

Ekonomihandbok. Dokumentjustering Upprättare av utgåva nr. 1: Cecilia Bruhn/CECBRU

Ekonomihandbok. Dokumentjustering Upprättare av utgåva nr. 1: Cecilia Bruhn/CECBRU Utgåva nr: 1 Sida nr: 1(5) 1 INLEDNING KUNDFORDRINGAR... 2 2 BETALNINGSBEVAKNING... 2 2.1 PÅMINNELSER... 2 2.2 INKASSO... 2 2.3 DRÖJSMÅLSRÄNTA... 3 3 VÄRDERING AV KUNDFORDRINGAR... 3 3.1 OSÄKRA FORDRINGAR...

Läs mer

Kom igång med fakturering

Kom igång med fakturering Kom igång med fakturering Företagsinställningar Gör de inställningar som ska gälla för faktureringen. Gå till menyn Arkiv - Företagsinställningar - Fakturering 1. (Affärssystem: Inställningar - Företag

Läs mer

VÅRA TJÄNSTER KREDITUPPLYSNINGAR SOM SPEGLAR VERKLIGHETEN

VÅRA TJÄNSTER KREDITUPPLYSNINGAR SOM SPEGLAR VERKLIGHETEN VÅRA TJÄNSTER KREDITUPPLYSNINGAR SOM SPEGLAR VERKLIGHETEN INNEHÅLLSFÖRTECKNING VARFÖR DECIDAS 3 UPPLYSNINGSTJÄNSTER Kreditupplysning Beslutsstöd 4 4:1 4:2 INFORMATIONSTJÄNSTER Personnummer Adresser Telefonnummer

Läs mer

Fakturering/Kundreskontra

Fakturering/Kundreskontra Fakturering/Kundreskontra Detta dokument används endast under utbildning i MONITOR G5. Det arbetssätt som beskrivs i utbildningen kanske inte stämmer på just ditt företag, så anteckningar behöver göras

Läs mer

Kom igång med fakturering

Kom igång med fakturering Kom igång med fakturering Företagsinställningar Gör de inställningar som ska gälla för faktureringen. Gå till Arkiv - Företagsinställningar - Fakturering 1. (Affärssystem: Inställningar - Företag - Fakturering

Läs mer

Innehållsförteckning FAKTURERA ENKELT 2

Innehållsförteckning FAKTURERA ENKELT 2 Innehållsförteckning Kom igång ---------------------------------------------------------------------------------------- 3 Byt från övningsföretaget till ditt eget företag ----------------------------------------

Läs mer

Arbetsgången för Husarbete i Small Office Fakturering

Arbetsgången för Husarbete i Small Office Fakturering Arbetsgången för Husarbete i Small Office Fakturering Avdraget för husarbeten gäller för både reparations- och ombyggnadsarbete samt hushållsarbete. För mer detaljerad beskrivning besök skatteverkets hemsida

Läs mer

Bestämmelser för fakturering och kravverksamhet i Uddevalla kommun

Bestämmelser för fakturering och kravverksamhet i Uddevalla kommun Blad 1 Bestämmelser för fakturering och kravverksamhet i Uddevalla kommun Fastställda av kommunstyrelsen 20 juni 2012, 193 1. Inledning Dessa bestämmelser omfattar kreditgivning, avtal, fakturering och

Läs mer

Visma Förening. Ekonomiprogram för ideella föreningar. Medlemsregister. Fakturering. Avtalsfakturering

Visma Förening. Ekonomiprogram för ideella föreningar. Medlemsregister. Fakturering. Avtalsfakturering Visma Förening. Pris från 1.990:- (inklusive moms, frakt tillkommer). Ekonomiprogram för ideella föreningar Visma Förening Visma Förening är ett perfekt program för dig som arbetar med ekonomin och medlemshanteringen

Läs mer

Produkt beskrivning. - pay the safe way

Produkt beskrivning. - pay the safe way Produkt beskrivning Öka försäljningen - minska administrationen Nätet är en försäljningskanal att räkna med och distanshandel är i sig inget nytt. Postorderföretagen har sålt på distans i över 100 år och

Läs mer

Autogirobetalning. Välj själv vilket sätt som passar dig att betala

Autogirobetalning. Välj själv vilket sätt som passar dig att betala Autogirobetalning Välj själv vilket sätt som passar dig att betala Läs noga igenom innan du bestämmer dig Villkor för Autogiro Villkor för autogiro Jag medger att uttag får göras från det konto jag har

Läs mer

Införande av elektroniska fakturor i staden Motion av Yvonne Fernell-Ingelström (m) (2005:54)

Införande av elektroniska fakturor i staden Motion av Yvonne Fernell-Ingelström (m) (2005:54) Utlåtande 2005: RI (Dnr 126-3619/2005) Införande av elektroniska fakturor i staden Motion av Yvonne Fernell-Ingelström (m) (2005:54) Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta följande Motion (2005:54)

Läs mer

Kundreskontra. Kapitel 9 Kundreskontra Innehåll

Kundreskontra. Kapitel 9 Kundreskontra Innehåll Kapitel 9 Kundreskontra Innehåll Kundreskontra...3 Inbetalningar...4 Fakturanummer...5 Fakturadatum...5 Ordernummer...5 Att betala / betalt...5 Förf.dag/bet.dag...5 Bet.via...5 Avi nr...5 Differens...5

Läs mer

Kundfakturors sändsätt

Kundfakturors sändsätt Kundfakturors sändsätt 2014-11-05. Åbergs DataSystem AB, Göran Gustafsson I version 217 som vi släppte i slutet av oktober 2014 gjorde vi en förändring på hur fakturor kunde skickas till kunderna. Till

Läs mer

Visma Compact 1000 ett användarvänligt och flexibelt ekonomiprogram

Visma Compact 1000 ett användarvänligt och flexibelt ekonomiprogram Visma Compact 1000. Pris från 3.990:- (6 månaders serviceavtal ingår, frakt och moms tillkommer). Offert, order, fakturering och kundreskontra Visma Compact 1000 ett användarvänligt och flexibelt ekonomiprogram

Läs mer

Övningsmaterial för Visma eekonomi

Övningsmaterial för Visma eekonomi Övningsmaterial för Visma eekonomi VILL DU HA ÖVNINGAR I VISMA eekonomi? DET HÄR ÖVNINGSMATERIALET ÄR TILL FÖR DIG! Senast uppdaterad: 2016-01-10 Introduktion Välkommen till nya jobbet! Vi på Övningsbolaget

Läs mer

Rebus är uppbyggt av olika moduler och grundpaketet i Rebus Bussbokning innehåller flera av dessa. En funktion för avståndsberäkning.

Rebus är uppbyggt av olika moduler och grundpaketet i Rebus Bussbokning innehåller flera av dessa. En funktion för avståndsberäkning. Rebus Bussbokning Rebus Bussbokning innehåller ekonomi- och bokningsprogram för bussbeställningstrafik och är ett nytt branschanpassat system som riktar sig till både större och mindre bussbolag. Rebus

Läs mer

Över 400 000 kunder har redan valt en lösning från Mamut

Över 400 000 kunder har redan valt en lösning från Mamut Över 400 000 kunder har redan valt en lösning från Mamut Komplett ekonomisystem med säljstöd och webbutik Testvinnende økonomisystem Allt i en lösning Mest för pengarna Enkelt att använda Tillgänglig support

Läs mer

Nya intäktskanaler för er e-handel

Nya intäktskanaler för er e-handel Nya intäktskanaler för er e-handel I denna guide diskuterar vi kortfattat hur Billogram hjälper e-handlare bli mer tidseffektiva, kundvänliga samt öka sina intäkter genom att äga hela faktureringsflödet

Läs mer

Innehållsförteckning. EKONOMIDATA I SOLNA VÄSTKUSTENS EKONOMIDATA Brevduvegatan 3 2014-12-03 169 72 SOLNA Tel 0703 18 34 97

Innehållsförteckning. EKONOMIDATA I SOLNA VÄSTKUSTENS EKONOMIDATA Brevduvegatan 3 2014-12-03 169 72 SOLNA Tel 0703 18 34 97 Innehållsförteckning 1 Bokslut Arbetsgång... 3 1.1 Har du bokfört alla händelser som skett under året?... 3 1.2 Är resultatet för föregående år omfört till kontot för balanserat resultat?... 3 2 Bank-

Läs mer

Visma Compact 1500 ett användarvänligt och flexibelt ekonomiprogram

Visma Compact 1500 ett användarvänligt och flexibelt ekonomiprogram Visma Compact 1500. Pris från 6.490:- (frakt och moms tillkommer). Offert, order, fakturering, kundreskontra och leverantörsreskontra med utbetalningar Visma Compact 1500 ett användarvänligt och flexibelt

Läs mer

Internetbanken. Öppet alla dagar klockan 0 24.

Internetbanken. Öppet alla dagar klockan 0 24. Internetbanken Öppet alla dagar klockan 0 24. Internetbanken har öppet när det passar dig Vi vill alltid ge dig bästa tänkbara service. Därför har du möjlighet att besöka banken på det sätt och de tider

Läs mer

Riktlinjer för fakturering och kravhantering

Riktlinjer för fakturering och kravhantering 1/5 Beslutad när: 2017-09-25 187 Beslutad av Diarienummer: Ersätter: - Gäller för: Kommunfullmäktige KS/2017:383-003 Gäller fr o m: 2017-10-03 Gäller t o m: Dokumentansvarig: Uppföljning: Alla nämnder

Läs mer

Steg 12 Affärssystem Visma/SPCS Adm 1000 Windows 7/8

Steg 12 Affärssystem Visma/SPCS Adm 1000 Windows 7/8 Steg 12 Affärssystem Visma/SPCS Adm 1000 Windows 7/8 Okt 14 Liljedalsdata.se Liljedalsdata Steg 12 W78 Sida 1 Inledning Förkunskaper Steg 1, 2, 3, 11. Starta och lägg upp ditt företag Om din verksamhet

Läs mer

Välkommen till e-giro privat

Välkommen till e-giro privat Välkommen till e-giro privat Välkommen till e-giro privat! Inledning De svenska internetbankerna växer snabbt. Fler och fler betalar räkningar och fakturor via sin dator och slipper köer, krångel och

Läs mer

Leverantörsutbetalningar i Rebus 2014-12-10: Åbergs DataSystem AB, Göran Gustafsson

Leverantörsutbetalningar i Rebus 2014-12-10: Åbergs DataSystem AB, Göran Gustafsson Leverantörsutbetalningar i Rebus 2014-12-10: Åbergs DataSystem AB, Göran Gustafsson Denna manual beskriver hur leverantörsutbetalningar fungerar i Rebus. Det finns från och med version 218 (januari 2015)

Läs mer

1. Registrering av digitala Internfakturor. Innehållsförteckning. Redovisning - Ekonomisystem 2010-01-08 Internfakturor

1. Registrering av digitala Internfakturor. Innehållsförteckning. Redovisning - Ekonomisystem 2010-01-08 Internfakturor Redovisning - Ekonomisystem 2010-01-08 Internfakturor Innehållsförteckning 1. Registrering av digitala Internfakturor... 1.1 Registrering en Digital Internfaktura i Kostnadsfördelning... 1 1.2 Bifoga fil

Läs mer

Påminnelsen Endast de medlemmar som är med vid det första aviseringstillfället men som inte har betalat kommer med i påminnelsen.

Påminnelsen Endast de medlemmar som är med vid det första aviseringstillfället men som inte har betalat kommer med i påminnelsen. Rutin faktureringar En gång per år i januari - genomför Riksföreningen för företagssköterskor en avisering av medlemsavgifter i samarbete med Vårdförbundets betalningsservice. Ett par månader senare skickar

Läs mer

PROGRAMVARULEVERANTÖRERNA. SRF tar pulsen på F R A M T I D S S P A N I N G PROGRAMVARULEVERANTÖRER REDOVISNING

PROGRAMVARULEVERANTÖRERNA. SRF tar pulsen på F R A M T I D S S P A N I N G PROGRAMVARULEVERANTÖRER REDOVISNING SRF tar pulsen på PROGRAMVARULEVERANTÖRERNA Just nu är det stort fokus på automatiseringar i redovisningsbranschen. Teknikutvecklingen möjliggör att mer tid kan läggas på kvalificerade arbetsuppgifter

Läs mer

Ny version av Exder 2001-11-05.

Ny version av Exder 2001-11-05. Sida 1 av 5 Ny version av Exder 2001-11-05. En ny release med antalsmässigt färre nyheter än vanligt - men inte desto mindre viktig för många kunder. Nyheterna i stora drag Avprickning av utleveranser

Läs mer

Regler för faktura- och kravhantering. Krokoms kommun

Regler för faktura- och kravhantering. Krokoms kommun Regler för faktura- och kravhantering Krokoms kommun Krokoms kommuns styrdokument STRATEGI avgörande vägval för att nå målen PROGRAM verksamheter och metoder i riktning mot målen PLAN aktiviteter, tidsram

Läs mer

version 9.60 Ekonomi Bokföringsunderlag Kundreskontra Fakturabevakning Räntefakturering

version 9.60 Ekonomi Bokföringsunderlag Kundreskontra Fakturabevakning Räntefakturering version 9.60 Ekonomi Bokföringsunderlag Kundreskontra Fakturabevakning Räntefakturering Innehållsföreteckning Ekonomi... 3 Efter installation... 3 En fakturas livscykel exemplifierat... 4 Avgifter... 5

Läs mer

Din guide till. Hogia Webbrapporter. Ett tillval som hjälper dig arbeta effektivare

Din guide till. Hogia Webbrapporter. Ett tillval som hjälper dig arbeta effektivare Din guide till Hogia Webbrapporter Välkommen till Hogia Webbrapporter Med hjälp av Hogia Webbrapporter kan dina medarbetare/klienter hämta rapporter direkt från företagets/ redovisningsbyråns ekonomisystem

Läs mer

Hogia Kvalitetssäkrad Redovisning HUR?

Hogia Kvalitetssäkrad Redovisning HUR? Hogia Kvalitetssäkrad Redovisning HUR? Presentationen är en förenklad manual för några av de viktigaste funktionerna i Hogia Kvalitetssäkrad Redovisning. Tanken är att presentationen skall ge en första

Läs mer

24SevenOffice Systemdokumentation. Uppdaterad 2012-03-28

24SevenOffice Systemdokumentation. Uppdaterad 2012-03-28 24SevenOffice Systemdokumentation Uppdaterad 2012-03-28 Systemdokumentation Redovisningsplan Baskontoplanen med anvisningar används, standardversion följs. Kunden kan anpassa kontoplanen efter önskemål

Läs mer

Matriks Doc 3 Skapa brevmall. Navision / Microsoft Dynamics NAV. Hur du skapar en brevmall i Word för Matriks Doc som kan användas via kundkortet.

Matriks Doc 3 Skapa brevmall. Navision / Microsoft Dynamics NAV. Hur du skapar en brevmall i Word för Matriks Doc som kan användas via kundkortet. Matriks Doc 3 Skapa brevmall Navision / Microsoft Dynamics NAV Hur du skapar en brevmall i Word för Matriks Doc som kan användas via kundkortet. Joakim Hansson 2009-08-19 Det är min förhoppning att du

Läs mer

Reviderad policy för fodrings bevakning Ekonomichefens förslag till beslut 1. Kommunfullmäktige beslutar att anta policy för fodringsbevakning.

Reviderad policy för fodrings bevakning Ekonomichefens förslag till beslut 1. Kommunfullmäktige beslutar att anta policy för fodringsbevakning. Karlsborgs kommun TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2015-08-18 Diarienummer 1(1) Anders Johansson Ekonomichef Ekonomienheten Reviderad policy för fodrings bevakning Ekonomichefens förslag till beslut 1. Kommunfullmäktige

Läs mer

Fakturerings- och kravpolicy

Fakturerings- och kravpolicy Fakturerings- och kravpolicy Policydokument för den kommunala organisationen i Bergs kommun Antagen av kommunfullmäktige 2014-06-24 Dnr 2014/138 2014-04-07 1 (4) Fakturerings- och kravpolicy för Bergs

Läs mer

e-faktura Total Allmänt Om e-faktura i Danske Bank Distributionskanaler Var hittar jag e-faktura Total?

e-faktura Total Allmänt Om e-faktura i Danske Bank Distributionskanaler Var hittar jag e-faktura Total? Allmänt e-faktura Total är en elektronisk faktureringstjänst i Business Online. Tjänsten möjliggör för dig att: registerhålla och administrera dina fakturamottagare ta emot anmälningsfiler från fakturamottagare

Läs mer

ExFlow AX. Produktbroschyr för ExFlow AX Elektronisk hantering av leverantörsfakturor för Microsoft Dynamics AX Datum: 2009-10-26

ExFlow AX. Produktbroschyr för ExFlow AX Elektronisk hantering av leverantörsfakturor för Microsoft Dynamics AX Datum: 2009-10-26 ExFlow AX Produktbroschyr för ExFlow AX Elektronisk hantering av leverantörsfakturor för Microsoft Dynamics AX Datum: 2009-10-26 Innehåll Översikt... 2 Import av fakturor... 4 Matchning mot inköpsorder...

Läs mer