MANUAL version 4.13 ADMINISTRATÖR

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "MANUAL version 4.13 ADMINISTRATÖR"

Transkript

1 MANUAL version 4.13 ADMINISTRATÖR

2 INNEHÅLL ADMINISTRATION INSTALLATION OCH INSTÄLLNINGAR Driftstart och inloggning Startfönster Ekonomiska enheter Lägga upp grupper Teamfiltrering Besökstyper Insatser och KVÅ-koder Anteckningstyper och varningar Rapportinställningar Anpassningar PERSONAL OCH BEHÖRIGHET Lägga in personal Personalfönstret Tilldela användarnamn, behörighet och lösenord Medarbetares behörighet Standardroller i MK Om en medarbetare slutar PERSONALENS SCHEMA Schematurer Arbetstid Rullande schema - Lägga rullande schema - Ändra pågående schemacykel - Ändra kommande schemacykel Schemasymboler Dagsschema Schemat i grafisk planering PATIENTER Lägga upp patienter Patientflikar Patientens status Tilldela teamtillhörighet PLANERING - SKAPA BESÖK Skapa nytt besök Skapa enstaka besök Skapa kedjaåterkommande besök

3 Kopiera kedja/återkommande besök Skapa snabbesök Gruppaktiviteter Dubbelbemannade besök PLANERING - BESÖKSFÖRDELNING Grafisk planering Besöksinformation Fördela besök i vyn alla besök Justera besök i grafisk planering Fördela besök i grafiska vyn Planerade besök PLANERERING - SLINGOR Vad är slingor? Skapa slinga Lägga till besök i slingan Lägga till flera besök i slingan Autoplanera enligt slingor Slingvyn PLANERERING AVBOKA BESÖK Grafisk vy Vyn alla besök Avboka flera besök fliken avbokat RAPPORTER Se Rapportsammanställning SUPPORT OCH BACKUP/LÄSKOPIA MOBIL KLINIK 5, PÅ WEBBEN

4 INSTALLATION OCH INSTÄLLNINGAR DRIFTSTART OCH INLOGGNING För att installera och driftsätta mobil KLINIK skickas en fil från Joliv med ändelsen.rdp. Kopiera filen till skrivbordet på de datorer som skall ha tillgång till mobil KLINIK. Klicka på.rdp-filen. Klicka Godkänn om en säkerhetsvarning visas. Klicka på ikonen och ange användarnamn och lösenord. Kryssa i rutan Kom ihåg lösenordet. Kontakta Jolivs support om datorn inte kommer ihåg användarnamn och lösenord. STARTFÖNSTER Huvudmeny Aktuell grupp Planeringsvy Kalender för navigering Schemalagd personal Anteckningar Besöksinformation

5 EKONOMISKA ENHETER Varje verksamhet har angiven kombikakod/-er. Varje besökstyp/utfört besök kopplas till en angiven kombika för att ersättning från beställaren ska betalas ut till rätt verksamhet. Kombikakod meddelas av beställaren. Klicka på Admin Ek. enheter - Skapa ny. Ange namn på enheten och kombikakod. Klicka på Spara. LÄGGA UPP GRUPPER Klicka på Admin - Grupper - Skapa ny. Skriv in namnet på gruppen. Klicka på Spara. TEAMFILTRERING Team är en funktion/egenskap som kan ges både till personal och patient. Teamfunktionen är enbart en filtreringsfunktion för att söka ut de besök som, är knutna till en patient eller personal med en viss teamtillhörighet. (Besök utan patientkontakt omfattas inte!)

6 Gå till menyval Admin Team. Klicka på Skapa ny för att skapa ett nytt team. Tilldela teamet ett namn och en beskrivning. Klicka på Spara. Nu finns teamet tillgängligt i systemet och kan tilldelas både personal och patienter. Klicka på Personal/Patienter. Dubbelklicka på aktuell personal/patient som ska tilldelas en teamtillhörighet. Klicka på fliken Team. I den vänstra kolumnen ser du medarbetarens/patientens tilldelade team. I den högra kolumnen visas alla tillgängliga team. Dubbelklicka på ett team för att lägga till det teamet till medarbetaren/patienten. Klicka på Spara BESÖKSTYPER (läs mer i Manual mobil KASSA) Besökstypens egenskaper under GVR-registreras styr hur, och om, registrering av besökstypen sker till GVR. Klicka på Admin Besökstyper - Skapa ny. Ange namn för besökstyp. Välj alternativ för GVR-besökstyp. Välj alternativ för GVR-registrera. Klicka på Spara.

7 Var noggrann vid ändringar av det här slaget eftersom de påverkar beteendet för alla grupper. Som standard anges besökstyp 2 Hembesök och registrering Med vårdperiodens kombika. För registrering utanför vårdperiod, besök utan patientkontakt, teambesök, konsultuppdrag och besök som ska undantas registrering se avsnitt mobil KASSA. Om besökstypens namn ändras kommer inte redan skapade besök att få angivet registreringsbeteende. Lägg hellre till en ny besökstyp och använd den om ni står inför en namnändring.

8 INSATSER OCH KVÅ-KODER (läs mer i Manual mobil KASSA) En insats beskriver vad som ska utföras under patientbesöket och kan vara av olika typer: 1) Insatser direkt relaterade till en KVÅ-kod, ex. XV015 (Läkemedelsgenomgång, enkel) 2) Insatser utan KVÅ-kod (dvs utan registreringskrav, t ex Dosettdelning) 3) Insatser med KVÅ-kod som inte är något som ska utföras i praktiken, men som krävs av beställaren, ex. ZV020 (användande av tolk) En insats som ska registreras till beställarorganisationen kräver en KVÅ-kod. Vilken kod som ska anges för vilken insats specificeras från Beställaren. Endast en kod kan anges per insats. Om ett visst uppdrag innebär att flera KVÅ-koder ska registreras delas de upp på flera insatser. Klicka på Admin - Insatser - Skapa ny. Insatser kan vara gruppspecifika, om inte samma insatser används i alla grupper. Välj om insatsen ska läggas till eller tas bort från den aktuella gruppen. Alla ändringar som görs träder omedelbart i kraft för alla besök, både registrerade och icke-registrerade i mobil KASSA och mobil KLINIK. Besök som redan registrerats påverkas inte i GVR.

9 ANTECKNINGSTYPER OCH VARNINGAR Klicka på Admin - Varningar - Skapa ny. Välj en symbol och betydelse för symbolen/varningen. Klicka på Spara. Var noggrann vid ändringar av det här slaget eftersom de påverkar beteendet för alla grupper. RAPPORTINSTÄLLNINGAR Ange vilken information som ska synas på utskriften av respektive rapport. Se Rapportsammanställning för beskrivning av standardrapporter i mobil KLINIK 4.13.

10 ANPASSNINGAR Ange vilka anpassningar som önskas i installationen. Rådgör gärna med Joliv om inställningar och anpassningar.

11 PERSONAL OCH BEHÖRIGHET LÄGGA IN PERSONAL Välj aktuell grupp i huvudmenyn Klicka på Personal - Skapa ny Skriv in personnummer - Personalfönstret öppnas Om personen redan finns inlagd i en annan grupp skrivs medarbetaren även in i den nya gruppen utan att alla personuppgifter måste fyllas i. Personalfönstret visar de grupper som medarbetaren är medlem i. PERSONALFÖNSTRET Fyll i aktuella fält och klicka på Spara. Fliken Besök visar medarbetarens veckoschema med inbokade besök. Fliken Antecknat visar all dokumentation som medarbetaren skapat. Fliken Kontakter visar en lista på de patienter medarbetaren är kontaktperson för. Fliken Grupper visar de grupper medarbetaren är medlem i och har behörighet att använda. Fliken Team visar de team medarbetaren är medlem i. Medarbetarens signatur syns i vyn Alla besök.

12 TILLDELA ANVÄNDARNAMN, BEHÖRIGHET OCH LÖSENORD Klicka på Admin Anv.roller. Ange användarnamn - Markera aktuell medarbetare. - Välj ett användarnamn. - Klicka på Skapa användarnamn. - Klicka på Ok. Tilldela behörighet - Markera aktuell medarbetare. - Välj roll i listan nere till höger. - Klicka på Lägg till roll. Ange lösenord - Markera aktuell medarbetare. - Klicka på Ange lösenord. - Ange lösenordet. - Klicka på Ok. En ny användarroll adderas till den/de tidigare rollerna och medarbetare ska ha flera roller. Glömt lösenord ersätts på samma sätt som ovan. MEDARBETARES BEHÖRIGHET Medarbetare med normal behörighet har skrivrättigheter när det gäller patienter i den egna gruppen. De har även läsrättigheter för information om patienten som skapats i andra grupper. Det kan till exempel vara besök eller anteckningar.

13 Detta innebär att ett personal som arbetar dagtid kan se, men inte redigera besök, som ska utföras av personalen under natt. Personalen på dagen kan också läsa anteckningar som skapats under natten vilket ur kvalitetssynpunkt är en mycket viktig funktion. Information och funktioner som medarbetare inte är behörig till är dolda eller skrivskyddade. STANDARDROLLER I MK Vid leverans finns ett antal fördefinierade roller med följande normala användning: Begränsad användare: läsbehörighet till patient- och personalinformation. Saknar tillgång till menyval Admin. Standardanvändare: läsbehörighet till valda delar under menyval Admin. Kan planera besök och schemalägga med färdiga schematurer. Administratör: medarbetare med administrativt uppdrag, som omfattar vissa inställningar samt delar av planering och schemaläggning. Systemadministratör: medarbetare med administrativt uppdrag som innefattar inställningar i programmet, men ej tillgång till patientinformation. Global administratör: medarbetare med tillgång till alla grupper, med den grundbehörigheten medarbetaren har. OM EN MEDARBETARE SLUTAR Klicka på Admin - Anv.roller. Markera aktuell medarbetare. Klicka på Radera användarnamn. Medarbetaren kan nu inte logga in i mobil KLINIK. Gå in på medarbetarens personuppgifter. Välj status Dold så försvinner medarbetaren från rullgardinslistor. All framtida schemaläggning och framtida bokade besök avbokas. Medarbetarens historik sparas.

14 PERSONALENS SCHEMA SCHEMATURER Schemat i mobil KLINIK baseras på turer, och kan vara antingen rullande eller planeras dagsvis. Välj Admin - Turer. Skriv in namnet på turen i rutan Namn, (max tre tecken). Ange start- respektive sluttid och vid behov tid för rast. Klicka på Spara. Specialturer som sjuk, VAB eller semester skapas på samma sätt, men utan att ange varken tid eller rast. Ändra schematuren genom att markera vald tur och redigera namn och/eller tid. Klicka på Spara. Radera schematurer genom att markera vald tur och klicka på Radera. Ett meddelande visas om att ev. bokningar på den aktuella schematuren kommer att försvinna.

15 Det gällande schemat för dagen visas på flera ställen i mobil KLINIK. I menyn till vänster i Alla besök: I Grafisk planering: I Dagsschema:

16 ARBETSTID Ange en medarbetares arbetstid (beräknat per vecka) i medarbetarens information. Schemalagd tid beräknas i schemat och avvikelse från medarbetarens arbetstid beräknas. Gör tidsberäkningen på den schematid som syns i schema-fönstret. Arbetstidsberäkningen görs för schemaläggning i alla grupper. Ställ in hur tiden visas: - 28 dagar (4 veckor) - Schemacykel - Månad

17 RULLANDE SCHEMA Syftet med det rullande schemat (Admin/Rullande schema) är att förse dagsschemat med ett grundschema som upprepas i cykel efter cykel. Ändringar i Rullande schema påverkar inte de dagar som är manuellt ändrade i Dagsschemat, t ex där man gjort turbyten eller lagt in semester. Ändringar i Rullande schema påverkar endast schema framåt i tiden. LÄGGA RULLANDE SCHEMA Det återkommande grundschemat skapas i Admin/Rullande schema. Tillfälliga ändringar såsom turbyten, semester, extrapass görs i Dagsschemat, där också timanställda läggs in. Första gången det rullande schemat ska användas i en grupp måste startdatum och schemats längd definieras. Detta görs nere till höger i schemafönstret. Tryck därefter på knappen Justera start/längd. Har ni olika långa schemacykler måste ni hitta minsta gemensamma nämnare. Klicka på Admin för att komma till det rullande schemat. Välj Ny rad. Klicka på knappen med tre prickar för att välja medarbetare. Klicka på avsedd dag och välj schematur i listan. - Ta bort den valda dagen genom att högerklicka. Klicka på Spara för att rulla ut schemat.

18 ÄNDRA PÅGÅENDE SCHEMACYKEL Se till att det står Aktuell schemacykel i Rullande schema för att ändringarna ska påverka den pågående cykeln. Ändringar som görs kommer ändra schemaläggningen i Dagsschemat från och med idag, utom de arbetspass som tidigare ändrats manuellt i Dagsschemat. Har tex en medarbetare fått turen SEM i dagsschemat sedan tidigare kommer den ligga kvar även efter schemaändringen. ÄNDRA KOMMANDE SCHEMACYKEL

19 För att ändra det rullande schemat från nästa schemacykel utan att påverka pågående rullande schemacykel, välj Redigera nästa cykel innan schemaändringen genomförs. Startdatum för den nya schemaperioden ändras till det datum då det rullande schemat startar om från v 1. Därefter kan schemaändringarna göras utan att påverka pågående rullande schemacykel. De ändringar som genomförs kommer påverka schemaläggningen i Dagsschemat från och med startdatum för nästa schemacykel, utom de arbetspass som ändrats manuellt i Dagsschemat. SCHEMASYMBOLER Kryssa i rutan Visa hjälp för att se förklaringar till de symboler som förekommer i schemat. Kryssa i rutan Zooma in för att zooma in och se både turbeteckningar och klockslag i det rullande schemat

20 Till höger om schemaperioden visas antal schemalagda timmar och eventuell differens mot den angivna veckoarbetstiden. Staplarna längst upp redovisar den sammanlagda besökstiden och schematiden för respektive dag, samt beläggningen som är procent av planerad besökstid jämfört med schematid. DAGSSCHEMA I Dagsschemat kan ändringar i det utrullade rullande schemat göras på dagsbasis som till exempel frånvaro, turbyten och extraarbete. Det rullande schemat påverkas inte av detta utan fortsätter som vanligt nästa gång det återkommer. Dagsschemat visas som en vecka, 28 dagar eller en månad i taget. Om rullande schema inte används kan schema läggas dag för dag i Dagsschemat. Välj Ny rad. Klicka på knappen med tre prickar för att välja medarbetare. Klicka på den avsedda dagen och välj schematur i listan. Klicka på Spara. Välj En vecka för att zooma in Dagsschemat och visa både turbeteckningar och klockslag.

21 SCHEMAT I GRAFISK PLANERING Ändra schematur för personalen Klicka på Klocksymbolen bredvid personalens namn. Välj ny schematur, eller välj *(Ange tid) för att välja ett eget tidsintervall. Längden på den gula schemastapeln ändras nu.

22 PATIENTER LÄGGA UPP PATIENTER Välj den grupp som patienten ska tillhöra. Klicka på Patienter - Lägg till. Skriv in personnummer och kundfönstret öppnas. Fyll i aktuell information under de olika patientflikarna. Klicka på Spara. PATIENTFLIKAR Vid användning av mobilapplikationen visas den information som fyllts i under patientflikarna för medarbetaren. För att kunna planera enligt kontaktmannaskap krävs att fälten för OAS/PAL alt Kontaktperson/Kontaktperson 2 är ifyllda. Kontakta Joliv vid eventuella frågor om innehållet i patientflikarna. PATIENTENS STATUS Välj patient i patientlistan. Ändra status i gruppen till det aktuella alternativet. Justera datum om det behövs.

23 - Status Tillf. Utskriven innebär stopp av besökskedjor. - Status Avliden innebär stopp av besökskedjor och utskrivning ur samtliga grupper. - Status Utskriven innebär stopp av besökskedjor. TILLDELA TEAMTILLHÖRIGHET Klicka på menyval Patienter. Dubbelklicka på aktuell patient som ska tilldelas en teamtillhörighet. Klicka på fliken Team. I den vänstra kolumnen visas patientens tilldelade team. I den högra kolumnen visas alla tillgängliga team. Dubbelklicka på ett team för att lägga till det teamet till patienten. Klicka på Spara Team är en funktion/egenskap som kan ges både till personal och patient. Teamfunktionen är enbart en filtreringsfunktion för att söka ut de besök som, är knutna till en patient eller personal med en viss teamtillhörighet. (Besök utan patientkontakt omfattas inte.)

24 PLANERING SKAPA BESÖK SKAPA NYTT BESÖK Öppna den aktuella patienten och välj fliken Besök. Övre delen av fönstret visar besöken för den aktuella veckan. Växla vecka med pilarna. Nedre delen av fönstret visar de kedjor som skapar återkommande besök. Längst ner finns funktionsknappar för att skapa: - Enstaka besök - Återkommande besök - Kopiera kedja - Snabbesök SKAPA ENSTAKA BESÖK Klicka på Skapa enstaka besök för att skapa ett besök som endast sker vid ett tillfälle. Välj Besökstyp och eventuellt Slinga om det behövs. Välj vilken tid besöket är planerat att utföras.

25 Välj vilka insatser som ska utföras. Vid behov kan du ange en beskrivning av hur insatserna ska utföras. Vid behov kan du bocka i rutan Viktig tid. Då syns en klocka i vyn Alla besök och Grafisk planering, samt på utskrifter av vissa rapporter. Klicka på Spara.

26 SKAPA KEDJA/ÅTERKOMMANDE BESÖK Klicka på Skapa återkommande. Fyll i den aktuella informationen under fliken Beskrivning. - För mer information om hur du fyller i informationen, se Skapa enstaka besök. Klicka på fliken Återkommer. Ange det första tillfällets datum och tid för besöket. Välj hur ofta besöket ska upprepas. Klicka på Spara.

27 KOPIERA KEDJA/ÅTERKOMMANDE BESÖK Klicka på det återkommande besök som ska kopieras. Klicka på kopiera återkommande. Nu finns det två besök med samma innehåll. Klicka på ett av besöken för att ändra på det som ska ändras. Tex Slinga, Insatser eller Återkommer. Klicka på Spara.

28 ÄNDRING AV PÅGÅENDE KEDJA/ÅTERKOMMANDE BESÖK För att ändra en pågående kedja, klicka på Visa kedja i besöket. Symbolen visar att du är i besökskedjan. Det som finns under fliken Beskrivning kan redigeras utan att skapa en ny kedja. Alla besök i kedjan, från och med nu och framåt, påverkas av ändringar under denna flik. Under fliken Återkommer kan tiden redigeras utan att skapa ny kedja. Alla besök från och med nu och framåt påverkas av ändringen.

29 För att ändra från ett specifikt datum i framtiden eller för att ändra hur besöket eller aktiviteten upprepas, klicka på Ersätt med ändrad kopia.

30 Välj ändringsdatum, dagens datum är förvalt. Klicka på datumet för att välja annat datum. Den nya kedjan skapas, välj att redigera Beskrivning och/eller Återkommer. Exempel: Lägg till en ny insats under fliken Beskrivning och ändra hur besöket ska återkomma: Från början var besöket Dagsvis. Ändra till Veckovis vissa dagar.

31 SKAPA SNABBESÖK Klicka på Snabbesök för att skapa ett redan utfört besök. Välj Besökstyp och Utfört av. Välj vilken tid besöket är utfört. Välj vilka insatser som är utförda. Vid behov kan du ange en beskrivning av hur insatserna utfördes. Vid behov kan du bocka i rutan Viktig tid. Då syns en klocka i vyn Alla besök och Grafisk planering, samt på utskrifter av vissa rapporter. Klicka på Spara. GRUPPAKTIVITETER En gruppaktivitet är en aktivitet som inte är knuten till en patient, t ex APT, lunch, Bil 1,. Aktiviteten kan planeras ut på medarbetaren på samma sätt som ett patientbesök, och skapas under Personal/Gruppaktiviteter.

32 Välj Skapa enstaka eller Återkommande aktivitet. I fältet för Besökstyp kan aktiviteten skrivas in med fritext. Ange om aktiviteten ska räknas in i arbetstiden, samt om det är en Viktig tid. Under fliken Återkommer anges första tillfället för aktiviteten och hur ofta den ska upprepas. Ett tips är att välja intervallet Vissa tider för att skapa flera likadana aktiviteter. Det skapas då flera Aktivitetsklossar på olika tider som sedan kan planeras på medarbetarna och justeras i tid. DUBBELBEMANNING Dubbelbemanning är vanligt när en patient samtidigt besöks av flera medarbetare. För att hantera detta i mobil KLINIK kan besök enkelt delas. Detta sker genom att ett redan fördelat besök dras till ytterligare en medarbetare. Dra besöket från besöksfältet till ytterligare en personal. Notera att det i statistiken och dagvyn kommer att visas som två besök. Detta beror på att programmet hanterar besöken ur personalens perspektiv, dvs. både medarbetarna har besökt Patienten. Patienten upplever det dock som endast ett besök, utfört av två personer. När ett dubbelbemannat besök bockas av, bockas besöket automatiskt av hos båda medarbetarna. Håll nere shift-tangenten och dra besöket till ytterligare en personal. En kopia av besöket skapas men den medarbetare som besöket först dragits till (person 1) är ansvarig för besöket. Drar man i det ena besöket i sidled/tid

33 kommer kopian följa med. Besöket kan markeras som utfört av båda personerna. När den person 1 bockar av besöket blir det markerat som utfört. Om person 2 bockar besöket blir det endast avbockat i den personens lista (i vyn Alla besök) och inte förrän person 1 också bockat besöket får det den gröna bocken i listan Alla besök. (Genom att skapa två separata besök på patienten kan besöken ha olika tidslängder och innehåll och bockas av som två separata besök. Observera att besöken då saknar relation till varandra och kan flyttas i tid utan att det andra följer med.)

34 PLANERING - BESÖKSFÖRDELNING GRAFISK PLANERING Den övre delen - Till vänster hittar du en lista över personalen. - De ljusgula staplarna är personalens schematider. Den nedre delen - Besöken är markerade som färgade staplar. BESÖKSINFORMATION Klicka på ett besök i Grafisk planering för att få en kortfattad beskrivning. Dubbelklicka på besöket för att få upp hela besöksinformationen. Klicka på Visa kedja i besöksinformationen för att se fullständig information om återkommande besök.

35 OBS! När du gör ändringar i en kedja, till exempel byter slinga eller beskrivning, så genomförs ändringen endast framåt i tiden. Slingan kommer alltså aktiveras först nästa dag, eller nästa gång kedjan inträffar. FÖRDELA BESÖK I GRAFISK PLANERING Den grafiska planeringen sorterar de oplanerade besöken på fyra olika sätt. 1. Enligt slingor. 2. Enligt föregående vecka (som planeringen såg ut samma veckodag föregående vecka). 3. Enligt gårdagen (som planeringen såg ut igår). 4. Enligt kontaktmannaskap (besöken sorteras efter vem som är kontaktperson). 5. Enligt valfri dag.

36 För att planera enligt något av de ovanstående sorteringssätten. Markera det önskade sorteringssättet. Klicka på Autoplanera. Planera manuellt (exempelvis om ett besök inte kan sorteras enligt något av de ovanstående sätten). Håll nere musknappen och dra till den aktuella medarbetaren. Du kan dra en hel besöksrad genom att hålla in Ctrl-knappen samtidigt. JUSTERA BESÖK I GRAFISK PLANERING Justera tid. Håll nere musknappen och dra besöket i sidled. OBS! Vill du ändra hela besökskedjan måste du dubbelklicka för att öppna besöket och sedan välja Visa kedja innan du gör justeringen. Besök försedda med klocka (Viktig tid): Dubbelklicka för att öppna besöket, gör tidsjusteringen direkt i besöket. Klicka på skrivarsymbolen för att få en utskrift av medarbetarens besök för dagen.

37 FÖRDELA BESÖK I VYN ALLA BESÖK Oplanerade besök står med fet stil i vyn Alla besök. Klicka på det aktuella besöket. Håll in musknappen, dra det till rätt personal och släpp. Raden med personalens namn måste bli rosa för att besöket ska planeras till/på medarbetaren. Du kan fördela flera besök åt gången genom att hålla nere Shift- eller Ctrl-tangenten och markera flera besök. Dra dem sedan till rätt personal. BOKADE BESÖK Dubbelklicka på en medarbetares namn för att se vilka besök personen har bokade. De bokade besöken står med tunn stil i Alla besök och har medarbetarens signatur. Klicka på krysset vid medarbetarens namn för att avboka dennes besök. Exempelvis om medarbetaren blir sjuk. Besöken återgår då till fet stil i Alla besök.

38

39 PLANERING - SLINGOR VAD ÄR SLINGOR? Slingor (kallas ibland fasta turer ) möjliggör gruppering av besök hos flera patienter som bor i geografisk anslutning till varandra, eller om besöken normalt utförs av en och samma person. Detta underlättar planeringen eftersom alla besöken kan samlas som en slinga i planeringen och inte behöver fördelas ett och ett. SKAPA SLINGA Välj Administration. Välj Slingor i menyn på vänster sida. Klicka på Skapa ny. Namnge slingan och ge den en kort beskrivning. Om slingan ska utföras av speciella medarbetare kan du välja dem i rullgardinsmenyn. Detta behövs för att kunna Autoplanera enligt slingor. Klicka på Spara.

40 LÄGGA TILL BESÖK I SLINGAN Öppna besöket från den grafiska planeringen för att få en bra översikt. Klicka på den patients besök som ska införas i slingan. Klicka på Visa kedja i besöksfliken för att lägga hela besökskedjan i slingan och inte bara det enstaka tillfället. Nu visas en beskrivning av besökskedjan. Klicka på Slinga och välj vilken slinga besöket ska höra till. Klicka på Spara.

41 LÄGGA TILL FLER BESÖK I SLINGAN Se föregående sida och gör likadant med de andra besöken som ska ingå i slingan. Ta bort ett besök från en slinga genom att göra som du gjorde för att lägga till men välja slingan Ej vald. Granska resultatet i vyn Slingor. Justera tiderna för att få ett jämnt flöde i slingan genom att hålla nere musknappen och dra besöksstapeln i sidled Byt slinga på enstaka besök på dagsbasis genom att hoppa över steget Visa kedja. I vyn Slingor får du god överblick över aktiverade slingor och deras innehåll. Detta gör det lätt att fylla igen eventuella luckor. Härifrån är det också lätt att kontrollera att besöken är jämnt fördelade utifrån antal besök och insatser.

42 AUTOPLANERA ENLIGT SLINGOR I Grafisk planering, välj att sortera Enligt slingor. Dagens aktuella slingor visas i det nedre fältet. Klicka på Autoplanera för att fördela besöken på de medarbetare som angivits som primärt ansvariga för respektive kedja. Den sekundärt ansvariga kommer att bli vald i de fall den primärt ansvariga inte är i tjänst. Du kan också dra besöken manuellt till medarbetaren, antingen ett i taget eller hela slingan, genom att hålla ner Ctrl-knappen.

43 SLINGVYN För att se och administrera slingor används slingvyn Klicka på knappen Slingor för att öppna slingvyn Dubbelklicka på den slinga du vill se/redigera I övre delen syns slingorna i grafisk vy I nedre delen syns de kedjor som ingår i slingan Dubbelklicka på den slinga du vill se/redigera Ändra tid på besöket genom att dra dem i sidled Du kan också ändra tiden på en kedja genom att klicka direkt i kedjan i den nedre delen av vyn

44 När du flyttar ett besök i sidled får du frågan om det ska gälla endast detta besök eller detta och alla efterföljande Gör ditt val och klicka på Ok eller Avbryt Samtliga besök är flyttade från till fr o m 18/1

45 PLANERING AVBOKA BESÖK GRAFISK VY Besök som inte ska utföras dras till någon av avbokningstyperna längst ner i den grafiska vyn. VYN ALLA BESÖK Besök som dras till någon avbokande tur, markeras med en genomstrykning i vyn Alla besök.

46 AVBOKA FLERA BESÖK - FLIKEN BOKAT Att avboka fler besök samtidigt kan göras i Kundfönstret under fliken Bokat. Välj önskat datumintervall. Markera besöken. Välj avbokningstyp. Verkställ genom att klicka på den gröna pilen. De avbokade besöken blir då genomstrukna. För att ångra en avbokning, markera den och välj Återställ.

47 RAPPORTER Klicka på Rapporter på menyraden. Välj den aktuella rapporten i rullgardinsmenyn till vänster. Välj tid, kund, personal/grupp och sorteringsordning i panelen till vänster. Klicka på Skapa rapport. OBS! Datumväljaren i mobil KLINIK anger intervallet från-till. Det betyder att om ni vill ha en hel månad ska du ange intervallet som i exemplet nedan. 1 oktober -1 november ger alla dagar i oktober, inga dagar i november. Den rapport du har valt visas i fönstret. Välj mellan att läsa direkt på skärmen eller att skriva ut rapporten. Om du vill ha rapporten utskriven, klicka på Skriv ut. Längst upp till höger visas utskriftens sidhuvud. För beskrivning av respektive Rapport se dok Rapportsammanställning.

48 SUPPORT OCCH BACKUP/LÄSKOPIA SUPPORT, BEHÖVER DU HJÄLP? Under Hjälp-knappen hittar du manualer samt svar på de vanligaste frågorna. Om mobil KLINIK får driftavbrott kan du se dina besök i läskopian/backup-miljö. (Gäller de enheter som har sin drift hos Joliv AB.) Läskopian finns på För att logga in krävs användarrollen Webbanvändare (Admin/Anvroller), samt företagskod. Personal med planerade besök: Tryck på valfri personal för att se vilka besök personen har inplanerade. Dagsväljare Med pilarna kan man bläddra mellan tillgängliga dagar. Snabbutskrift: För att snabbt kunna skriva ut scheman för personalen kan man här markera aktuell personal och sedan trycka på Skriv ut markerade.

49 MOBIL KLINIK 5, PÅ WEBBEN Ett utvecklingsarbete pågår för att flytta mobil KLINIK till webben. Arbetet kommer ske kontinuerligt och över en längre tid men redan idag finns vissa funktioner och rapporter tillgängliga. Vi rekommenderar våra användare att besöka webben om exempelvis utskriftsproblem uppstår och vissa funktioner kommer framöver enbart utvecklas på webben då mobil KLINIK 4 kommer fasas ut. För att kunna logga in via webben behövs användarrollen Webbanvändare. Lägg till rollen Webbanvändare i mobil KLINIK 4: Klicka på Admin och fliken Anv.roller Markera aktuell medarbetare Välj rollen Webbanvändare i listan nere till höger Klicka på Lägg till roll Logga in på webben: Inloggning sker med användarnamn och lösenord. Vid första inloggningen behövs företagskod, kontakta Joliv för mer information. support@joliv.se,

Copyright Joliv AB 2011. Schema Version 4.5. Joliv AB Linslagargränd 1 721 30 Västerås Tel: 021-470 89 01 info@joliv.se www.joliv.

Copyright Joliv AB 2011. Schema Version 4.5. Joliv AB Linslagargränd 1 721 30 Västerås Tel: 021-470 89 01 info@joliv.se www.joliv. Copyright Joliv AB 2011 Schema Version 4.5 Schematurer Schemat i mobil KLINIK baseras på turer, och kan vara antingen rullande eller planeras dagsvis. Schematurer skapas i Admin/Turer. Skriv in namnet

Läs mer

MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2

MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2 MANUAL MOBIL KLINIK APP 2.2 Innehåll Innan appen tas i bruk 2 Registrera besök manuellt 6 Dokumentera besöket 7 Registrera besök med NFC-tagg 7 Planera nytt besök 9 Avboka besök 10 Patienter 10 Anteckningar

Läs mer

MOBIL KASSA FÖR ENHETER MED VÅRDPERIODSREGISTRERING I TAKECARE

MOBIL KASSA FÖR ENHETER MED VÅRDPERIODSREGISTRERING I TAKECARE MOBIL KASSA FÖR ENHETER MED VÅRDPERIODSREGISTRERING I TAKECARE 1 ALLMÄNT OM BESÖKSREGISTRERING I MOBIL KLINIK... 3 ALLMÄNT OM MOBIL KASSA... 3 REGISTRERING I MOBIL KASSA... 3 BESÖKSREGISTRERING, STEG 1,2,3...

Läs mer

E-hälsa för bättre vård och omsorg

E-hälsa för bättre vård och omsorg E-hälsa för bättre vård och omsorg Ladda ner appen för /KLINIK Informationen om appen gäller både och mobil KLINIK. Terminologin skiljer sig mellan programmen och verksamhetsområdena men funktionerna är

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL mobil KLINIK 4.1

ANVÄNDARMANUAL mobil KLINIK 4.1 ANVÄNDARMANUAL mobil KLINIK 4.1 Detta verk är skyddat av upphovsrättslagen och får ej helt eller delvis mångfaldigas Profdoc Joliv AB Västerås 2008-07-02 2 Grunder Innehåll 1 Grunder 4 1.1 Huvudfönstret...

Läs mer

1 Grunder. Huvudfönstret. Gruppväljare

1 Grunder. Huvudfönstret. Gruppväljare 1 Grunder mobil OMSORG startas som ett vanligt program från startmenyn eller via en ikon på skrivbordet. Om programmet är konfigurerat för inloggning visas en inloggningsdialog där du ska ange ditt Windows-användarnamn

Läs mer

Önska arbetstider- Manual

Önska arbetstider- Manual Önska arbetstider- Medarbetare Manual Version 2015.01 Medvind Informationsteknik AB Innehåll Innehåll... 2 Logga in... 3 Ange lösen... 3 Lägga in tider... 4 Välj period... 4 Välja arbetspass... 4 Snabbinmatning...

Läs mer

Webbklient för användare

Webbklient för användare Webbklient för användare Time Care Planering 4.2.30xx Copyright 20112 Allocate Software plc and its subsidiaries 1 (23) Copyright 20112 Allocate Software plc and its subsidiaries 2 (23) Innehållsförteckning

Läs mer

Instruktion för den anställde att önska arbetstider på webben

Instruktion för den anställde att önska arbetstider på webben Instruktion för den anställde att önska arbetstider på webben version 2010.05 Medvind Informationsteknik AB 2011-04-06 Logga in.... 3 Ange lösen... 3 Lägga in tider.... 4 Välj period... 4 Välja arbetspass...

Läs mer

Användarmanual för ParaGå Web

Användarmanual för ParaGå Web 1 Användarmanual för ParaGå Web 2014-12-10 jsj stockholm.se 2 Innehållsförteckning Innehåll Innehållsförteckning... 2 Webbgränssnittet... 4 Att hitta i systemet... 4 Hjälptexter... 4 Inloggning i webbgränssnittet...

Läs mer

Användarhandbok Ver. 1.3.0.1 2013-12-16

Användarhandbok Ver. 1.3.0.1 2013-12-16 Användarhandbok Ver. 1.3.0.1 2013-12-16 Innehållsförteckning 1 Terminologi... 3 2 Knappar i toppmenyn... 4 3 Logga in i ParaGå... 5 3.1 Starta ParaGå med genväg... 5 3.2 Starta ParaGå utan genväg... 5

Läs mer

Manual till Genomförandewebben. Treserva

Manual till Genomförandewebben. Treserva SBG1000, v1.3, 2010-04-07 ÄLDREFÖRVALTNINGEN 2013-08-20 1 (34) Manual till Genomförandewebben Treserva Sundbybergs stad, 172 92 Sundbyberg BESÖKSADRESS Kavallerivägen 4, Rissne TELEFON 08-706 80 00 TELEFAX

Läs mer

Instruktion till. Genomförandewebben Treserva

Instruktion till. Genomförandewebben Treserva ÄLDREFÖRVALTNINGEN INS 3.2A 1 (37) Instruktion till Genomförandewebben Treserva SBG1000, v1.3, 2010-04-07 Sundbybergs stad, 172 92 Sundbyberg BESÖKSADRESS Östra Madenvägen 4 TELEFON 08-706 80 00 TELEFAX

Läs mer

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Ledare. Datum: Version 2. Sidan 1 (17)

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Ledare. Datum: Version 2. Sidan 1 (17) Aktivitetsstöd Behörigheten Ledare Datum: 2015-09-22 Version 2 Sidan 1 (17) Innehållsförteckning 1. Ledare... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt

Läs mer

Handledning. Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden. Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 :

Handledning. Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden. Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 : Handledning Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 : 2017-06-13 Innehåll 1 Inledning... 3 2 Logga in/ut på biträdessidan... 3 2.1 Logga in på

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

Heroma app MinTid Användarmanual

Heroma app MinTid Användarmanual 1 (37) Heroma 2018.2 cgi.com Innehållsförteckning... 1 Innehållsförteckning... 2 1.1 Hämta MinTid... 3 1.2 Logga in... 4 1.2.1 Nytt tillfälligt lösenord via e-post... 5 1.3 Navigering... 6 1.4 Startsida...

Läs mer

Skola24 Förskola/Fritidshem Vårdnadshavare

Skola24 Förskola/Fritidshem Vårdnadshavare Skola24 Förskola/Fritidshem Vårdnadshavare Skola24 Förskola/fritidshem innehåller funktioner för att registrera och följa upp barns vistelsetid på förskolan/fritidshemmet. Vårdnadshavare kan direkt i systemet

Läs mer

Skola24 Förskola/Fritidshem Vårdnadshavare

Skola24 Förskola/Fritidshem Vårdnadshavare Skola24 Förskola/Fritidshem Vårdnadshavare Skola24 Förskola/fritidshem innehåller funktioner för att registrera och följa upp barns vistelsetid på förskolan/fritidshemmet. Vårdnadshavare kan direkt i systemet

Läs mer

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare 1 Innehållsförteckning 1 Ledare... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Användare - Låst lösenord...

Läs mer

Manual för schemaläggning av operationssal.

Manual för schemaläggning av operationssal. Manual för schemaläggning av operationssal. 2017-03-10 Manual för schemaläggning av operationssal. Manualen beskriver först hur man lägger ett grundschema och sedan hur man infogar en schemaperiod då ett

Läs mer

Schemahantering i Personec P

Schemahantering i Personec P Schemahantering i Personec P Manual för chef och chefsstöd Från och med uppgradering hösten 2017 får systemet för hantering av schema nytt utseende 170901/AB Sida 2 av 15 Innehåll Innehåll... 2 Skapa nytt

Läs mer

Användarmanual för ParaGå Web (Phoniro)

Användarmanual för ParaGå Web (Phoniro) Användarmanual för ParaGå Web (Phoniro) 2013-12-18 stockholm.se Innehållsförteckning Innehåll Innehållsförteckning... 2 1 Webbgränssnittet... 4 1.1 Att hitta i systemet... 4 1.2 Hjälptexter... 4 1.3 Inloggning

Läs mer

Kom igång med Platon. Publicerad 2011-12-22. Tersus Skolsystem AB Lilla Nygatan 2, 411 08 Göteborg Tel: 031-85 70 50

Kom igång med Platon. Publicerad 2011-12-22. Tersus Skolsystem AB Lilla Nygatan 2, 411 08 Göteborg Tel: 031-85 70 50 Kom igång med Platon Publicerad 2011-12-22 Tersus Skolsystem AB Lilla Nygatan 2, 411 08 Göteborg Tel: 031-85 70 50 Innehåll Kom igång med Platon 1 Beskrivning 4 Förberedelser inför schemaläggning 4 Läsårsperioder

Läs mer

FAST TID LATHUND DOKUMENTET BESKRIVER FÖRUTSÄTTNINGAR OCH ÄR EN ENKEL GUIDE TILL ATT KOMMA IGÅNG MED FAST.

FAST TID LATHUND DOKUMENTET BESKRIVER FÖRUTSÄTTNINGAR OCH ÄR EN ENKEL GUIDE TILL ATT KOMMA IGÅNG MED FAST. FAST TID LATHUND DOKUMENTET BESKRIVER FÖRUTSÄTTNINGAR OCH ÄR EN ENKEL GUIDE TILL ATT KOMMA IGÅNG MED FAST. FASTTID LATHUND INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inloggningsuppgifter... 2 Nytt lösenord/återställning av

Läs mer

Version Grundschema. Chefswebb. Manual. Medvind Informationsteknik AB

Version Grundschema. Chefswebb. Manual. Medvind Informationsteknik AB Version 2018.1 Grundschema Chefswebb Manual Medvind Informationsteknik AB Innehåll Allmänt... 2 Att skapa ett schema... 3 Skapa ny planeringsgrupp... 3 Innehåll i planeringsgruppen... 4 Att göra ett nytt

Läs mer

Dok nr SOF/AV-13:054,Ver I Treserva Genomfo randewebb. 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4

Dok nr SOF/AV-13:054,Ver I Treserva Genomfo randewebb. 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4 Treserva Genomfo randewebb Innehåll 1 Inloggning... 2 1.1 Växla användare... 3 2 Skrivbordet... 4 3 Sök... 5 4 Meddelanden... 6 5 Nya uppdrag läsa/kvittera uppdrag... 9 6 Vårdplaner... 10 6.1 Läsa vårdplan...

Läs mer

timepoolweb2016.katrineholm.se

timepoolweb2016.katrineholm.se Time Care Pool Vikarie Uppdaterat: 2016-02-16 timepoolweb2016.katrineholm.se Innehållsförteckning 1 TIME CARE POOL WEBB... 3 1.1 Inloggning... 3 2 STARTSIDAN... 4 2.1 Startsidans delar... 4 2.1.1 Välja

Läs mer

Kortfattad instruktion för Crystal Reports. Kom i gång med Crystal Reports. Instruktion Crystal Reports 2014

Kortfattad instruktion för Crystal Reports. Kom i gång med Crystal Reports. Instruktion Crystal Reports 2014 Kortfattad instruktion för Crystal Reports Kom i gång med Crystal Reports När du ska logga in i Crystal Reports ska inloggning alltid ske via sidan om Crystal Reports på vårdgivarwebben. Det är viktigt

Läs mer

VERSION 2.0 ANVÄNDARE. Benämning Artikelnummer Pris Startavift startwebbmc 3 500 kr Årlig Licensavgift webbmobilmc0102 2 400 kr

VERSION 2.0 ANVÄNDARE. Benämning Artikelnummer Pris Startavift startwebbmc 3 500 kr Årlig Licensavgift webbmobilmc0102 2 400 kr 090622 MANUAL FÖR MEMO COMAI WEBBKALENDER VERSION 2.0 ANVÄNDARE Benämning Artikelnummer Pris Startavift startwebbmc 3 500 kr Årlig Licensavgift webbmobilmc0102 2 400 kr Comai AB Follingbo Rosendal 305,

Läs mer

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2014-11-03

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2014-11-03 Handledning Biträdessidan Innehåll 1 Inledning... 3 2 Logga in/ut på biträdessidan... 4 2.1 Logga in på biträdessidan... 4 2.2 Logga ut från biträdessidan... 5 3 Biträdets administration av assistenter...

Läs mer

SuperOffice Sales & Marketing

SuperOffice Sales & Marketing KALENDERN SuperOffice Sales & Marketing Innehåll Kalendern... 1 Navigera i fönstret Kalender... 1 Detaljkortet Aktiviteter... 2 Detaljkortet Försäljning... 3 Dagsvyn... 4 Veckovyn... 5 Månadsvyn... 5 Visa

Läs mer

Hantera dokument i arkivet

Hantera dokument i arkivet Hantera dokument i arkivet 2 Innehållsförteckning 1. SÖK EFTER DOKUMENT... 4 2. ÖPPNA ETT DOKUMENT... 5 3. BLÄDDRA MELLAN DOKUMENT... 6 4. STÄNG ETT ÖPPNAT DOKUMENT... 6 5. SPARA EN SÖKNING... 7 6. VÄLJ

Läs mer

ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL

ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL 1 INLEDNING Programmet ipool är ett system för att på ett effektivt sätt sköta bemanning och personalinformation via ett webbaserat gränssnitt som är enkelt att använda

Läs mer

Lumbago - Förord. Välkommen till Journalprogrammet Lumbago.

Lumbago - Förord. Välkommen till Journalprogrammet Lumbago. Lumbago - Förord Välkommen till Journalprogrammet Lumbago. Vår förhoppning är att du ska få mer tid över för dina patienter och att du ska ha nytta av alla de effektiva funktioner som Lumbago erbjuder.

Läs mer

Outlook Web App 2013

Outlook Web App 2013 Outlook Web App 2013 Boka egen tid Boka egen möten tid Vyer Schemaläggning Gruppkalender Dela kalender Semester Britt Tågmark britt.tagmark@gmail.com Senast ändrad 2014-12-25 Innehåll Logga ut... 1 Öppna

Läs mer

ALEPH ver. 16 Introduktion

ALEPH ver. 16 Introduktion Fujitsu, Westmansgatan 47, 582 16 Linköping INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SKRIVBORDET... 1 2. FLYTTA RUNT M.M.... 2 3. LOGGA IN... 3 4. VAL AV DATABAS... 4 5. STORLEK PÅ RUTORNA... 5 6. NAVIGATIONSRUTA NAVIGATIONSTRÄD...

Läs mer

2. Genom att klicka på actionknappen kommer du in till en meny:

2. Genom att klicka på actionknappen kommer du in till en meny: Konsultportalen Här är en enklare och allmän manual över funktionerna i din konsultportal. Observera att viss funktionalitet som beskrivs nedan kanske inte är tillgänglig just för dig. Det beror på att

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual Innehåll 1. INLEDNING 4 2. ROLLER 4 2.1. CHEF 4 2.2. MEDARBETARE 4 2.3. ADMINISTRATÖR 4 2.4. KURSLEDARE 5 2.5. UTBILDARE 5 3. BEGREPP 5 3.1. ENHET 5 3.2.

Läs mer

MANUAL mobil OMSORG App (MOA) version 1.2.5

MANUAL mobil OMSORG App (MOA) version 1.2.5 MANUAL mobil OMSORG App (MOA) version 1.2.5 Besökslista Vid inloggning i appen kommer den inloggade användarens besökslista visas Knappen längst upp till vänster är utloggningsknapp och knappen uppe till

Läs mer

Outlook 2010 kalender m.m.

Outlook 2010 kalender m.m. Outlook 2010 kalender m.m. Kalmar kommun, datautbildningar 1 ( 13) 2016-03-02 Innehåll Kalendern... 3 Anpassa programfönstret... 3 Vyer i Kalendern... 3 Skapa avtalade tider... 4 Skriv direkt i kalendern...

Läs mer

Lathund för BHV i PMO. version 1.2

Lathund för BHV i PMO. version 1.2 Lathund för BHV i PMO version 1.2 Innehåll Logga in... 3 Mitt arbete... 3 Öppna journal... 4 Sök barn... 4 Registrera ett barn... 5 Sök efter barn som redan är registrerade i PMO... 5 Välj journaltyp...

Läs mer

Lokal administration kommun Cosmic

Lokal administration kommun Cosmic Dok-nr 28643 Författare Version Carina Lundahl, systemförvaltare, Systemförvaltning A 3 Godkänd av Giltigt fr o m Carina Engerström, förvaltningsledare, Verksamhetsutveckling vård och hälsa 2019-06-03

Läs mer

Manual - Storegate Team med synk

Manual - Storegate Team med synk Manual - Storegate Team med synk Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och synkronisera filer med högsta säkerhet inom

Läs mer

Delegeringsmodulen. Innehåll. Dok nr OSF/AU-18:024

Delegeringsmodulen. Innehåll. Dok nr OSF/AU-18:024 Dok nr OSF/AU-18:024 Delegeringsmodulen Innehåll 1 Logga in Delegeringsmodulen... 2 2 Ikoner i verktygsraden... 2 2.1 Mitt skrivbord... 2 2.2 Sök efter personal som redan har en delegering... 3 2.3 Sök

Läs mer

TIDOMAT Portal. Funktionsbeskrivning utbytesschema

TIDOMAT Portal. Funktionsbeskrivning utbytesschema Funktionsbeskrivning utbytesschema Grundschema - Utbytesschema I beräknas samtliga tider utifrån det regelverk som lagts upp på varje tidschema. Varje person har ett grundschema (veckoschema i personbilden).

Läs mer

MULTI COMAI WEBBKALENDER

MULTI COMAI WEBBKALENDER 1 MULTI COMAI WEBBKALENDER 1.1 ANVÄNDARE utvecklar och säljer anpassningsbara smartphone 2 Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Terminologi... 3 1.2 Teknisk kravspecifikation... 4 1.3 Behörigheter... 4 2 Start...

Läs mer

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Aktivitetsstöd Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (27) Datum 2013-09-26 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen/föreningsadministratör... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt

Läs mer

Instruktion för Sök ersättare

Instruktion för Sök ersättare Instruktion för Sök ersättare Version 2008.01 Medvind Informationsteknik AB 2009-05-05 Sök person... 3 Fliken Placering... 3 Förlängning av en placering... 5 Sök person via Sök ersättare... 6 Vakansplanering...

Läs mer

Kom igång med Adela Gymnasium

Kom igång med Adela Gymnasium Kom igång med Adela Gymnasium Publicerad 2011-07-05 Tersus Skolsystem AB Lilla Nygatan 2, 411 08 Göteborg Tel: 031-85 70 50 Innehåll Kom igång med Adela Gymnasium 1 Starta Adela Gymnasium 5 Logga in som

Läs mer

Outlook Web App 2013

Outlook Web App 2013 Outlook Web App 2013 Boka egen tid Boka egen möten tid Vyer Schemaläggning Gruppkalender Dela kalender Semester Örebro kommun orebro.se Innehåll Öppna kalendern... 1 Vyer... 1 Dagens datum och tid... 2

Läs mer

Skapa schema (1 av 5)

Skapa schema (1 av 5) Skapa schema ( av ) A Välj under gruppen Schemaläggning Skapa nytt schema Välj enhet från rullgardinsmenyn Klicka på Sök Välj rätt mall Välj skapa antal schemaperioder 7 Välj datum för Schema 8 Klicka

Läs mer

Manual för schemaläggning

Manual för schemaläggning Manual för schemaläggning Skapat av PASiS Förvaltningsgrupp Datum: 2013-02-27 Reviderad: 2017-07-03 Manual för schemaläggning Sidan 1 av 23 Innehållsförteckning Schemaläggning... 3 Dagmall... 3 Nyuppläggning

Läs mer

Manual - Storegate Team

Manual - Storegate Team Manual - Storegate Team Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och arbeta i filer med högsta säkerhet inom ditt företag.

Läs mer

AKTIVITETSSTÖD. Användardokumentation. Föreningsadministratör

AKTIVITETSSTÖD. Användardokumentation. Föreningsadministratör AKTIVITETSSTÖD Användardokumentation Föreningsadministratör 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehållsförteckning... 2 Om denna dokumentation... 3 Terminologi och förkortningar... Fel! Bokmärket är inte definierat.

Läs mer

Manual Skapa kalender in Axxos OEE

Manual Skapa kalender in Axxos OEE Inledning Den här manualen beskriver hur du skapar en kalender i Axxos OEE samt ger lite tips på saker som kan vara bra att tänka på. Kalendern i Axxos OEE För att skapa eller ändra en kalender i Axxos

Läs mer

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Föreningsadministratör. Datum: 2015-09-22 Version 2. Sidan 1 (30)

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN. Aktivitetsstöd. Behörigheten Föreningsadministratör. Datum: 2015-09-22 Version 2. Sidan 1 (30) Aktivitetsstöd Behörigheten Föreningsadministratör Datum: 2015-09-22 Version 2 Sidan 1 (30) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning... 3 1.1 Användare - Webbadress tillre Aktivitetsstöd... 3

Läs mer

Manual - Storegate Team

Manual - Storegate Team Manual - Storegate Team Om tjänsten Med Storegate Team får du full kontroll över företagets viktiga digitala information. Du kan enkelt lagra, dela och arbeta i filer med högsta säkerhet inom ditt företag.

Läs mer

Introduktion till Konsultportalen

Introduktion till Konsultportalen Introduktion till Konsultportalen Detta är en manual över funktionerna i din konsultportal. Observera att viss funktionalitet som beskrivs nedan kanske inte är tillgänglig just för dig. Det beror på att

Läs mer

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24)

Innehållsförteckning. Sidan 2 (24) Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen.. 2 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord... 5 1.4 Huvudmeny i Aktivitetsstöd... 7 2. Administration 8 2.1 Föreningens

Läs mer

Vad är ManPlan. Du kan också lägga upp ditt kundregister i manplan så att du kan koppla ihop persoanl med både en resurs och kund.

Vad är ManPlan. Du kan också lägga upp ditt kundregister i manplan så att du kan koppla ihop persoanl med både en resurs och kund. Vad är ManPlan Med ManPlan schemalägger du personalens arbetspass och tilldelar personalen till företagets resurser. Resurser definerar du själv och kan vara olika från företag till företag beroende av

Läs mer

Manual för Tidbok. Skapat av PASiS Förvaltningsgrupp Datum: Reviderad: Manual för Tidbok. Sidan 1 av 27

Manual för Tidbok. Skapat av PASiS Förvaltningsgrupp Datum: Reviderad: Manual för Tidbok. Sidan 1 av 27 Manual för Tidbok Skapat av PASiS Förvaltningsgrupp Datum: 2014-05-07 Reviderad:2017-07-03 Manual för Tidbok Sidan 1 av 27 Innehållsförteckning Söka tid till en vårdgivare... 3 Söka tid till flera vårdgivare...

Läs mer

Lönerevision i Hogia Personal

Lönerevision i Hogia Personal Lönerevision i Hogia Personal En lönerevision görs i flera steg; Initiering - Lönerevision Attestering - Skapa förmån - Uppdatera lön. Lönerevision är en process där flera användare kan vara inblandade:

Läs mer

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (26) Datum 2011-09-16 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Låst lösenord...

Läs mer

Instruktion för att planera med uppgifter

Instruktion för att planera med uppgifter Instruktion för att planera med uppgifter Version 2010.05 Medvind Informationsteknik AB 2011-04-06 Att planera med uppgifter... 3 Allmänt... 3 Knyta person till uppgift... 3 På en dag i planeringen...

Läs mer

Kom igång med. Windows 8. www.datautb.se DATAUTB MORIN AB

Kom igång med. Windows 8. www.datautb.se DATAUTB MORIN AB Kom igång med Windows 8 www.datautb.se DATAUTB MORIN AB Innehållsförteckning Grunderna i Windows.... 1 Miljön i Windows 8... 2 Startskärmen... 2 Zooma... 2 Snabbknappar... 3 Sök... 4 Dela... 4 Start...

Läs mer

Högsbynät Mailservice - egroupware -användarmanual för personal i Högsby kommun

Högsbynät Mailservice - egroupware -användarmanual för personal i Högsby kommun Högsbynät Mailservice - egroupware -användarmanual för personal i Högsby kommun Inloggning Hemsida: mail.hogsby.se Om länken inte fungerar eller om du befinner utanför kommunens nätverk, logga in via Mobility

Läs mer

Innehåll Information om hemkatalog och lagring av filer... 2 PC... 3 DAFGU-/GDA-dator, Windows

Innehåll Information om hemkatalog och lagring av filer... 2 PC... 3 DAFGU-/GDA-dator, Windows 2018-02-02 IT-ENHETEN Innehåll Information om hemkatalog och lagring av filer... 2 PC... 3 DAFGU-/GDA-dator, Windows 10... 3 Öppna hemkatalogen... 3 Kontrollera synkronisering av hemkatalog... 4 Återställning

Läs mer

Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll

Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll Manual Skogsappen - Hemkomstkontroll Detta dokument utgör användarhandledningen till funktionen hemkomstkontroll i mobilappen Skogsappen som tillhör tjänsten epiforest. E p i s c o p e M o n i t o r i

Läs mer

Instruktion för avvikelserapportering. Medvind webb

Instruktion för avvikelserapportering. Medvind webb Instruktion för avvikelserapportering Medvind webb version 1.0 Medvind Informationsteknik AB 2009-05-05 Sida 1 Logga in... 3 Vad finns på min webbsida?... 5 Mina inställningar... 7 Vad kan jag rapportera

Läs mer

timepoolweb2016.katrineholm.se

timepoolweb2016.katrineholm.se Time Care Pool Vikarie Uppdaterat: 2017-06-26 timepoolweb2016.katrineholm.se Innehållsförteckning 1 TIME CARE POOL WEBB... 3 1.1 Inloggning... 3 2 STARTSIDAN... 4 2.1 Startsidans delar... 4 2.1.1 Välja

Läs mer

Manual för Medarbetare appen

Manual för Medarbetare appen Manual för Medarbetare appen Appen ger tillgång till Medarbetaren via en mobil eller platta. Du behöver ett konto sedan tidigare till Medarbetaren. 1 Vitec Agrando AB Innehåll 1. Installera appen... 3

Läs mer

Marathon Tid. Betyder att dagen är färdigrapporterad. Dagar utan rapporteringskrav, exempelvis helgdagar, är redan från början grönmarkerade.

Marathon Tid. Betyder att dagen är färdigrapporterad. Dagar utan rapporteringskrav, exempelvis helgdagar, är redan från början grönmarkerade. Marathon Tid... 3 Tidrapportering... 3 Massinmatning... 8 Avprickning... 9 Projektbudget... 10 Medarbetarbudget... 11 Byt medarbetare... 11 Summa projekt... 12 Daglista... 13 Veckoöversikt... 14 Funktioner...

Läs mer

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty Handbok för registrering i UEDB av elever i kommunal gymnasieskola utanför länet uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui

Läs mer

Datum: 2013-03-22 Version 1.6. Sidan 1 (43)

Datum: 2013-03-22 Version 1.6. Sidan 1 (43) Datum: 2013-03-22 Version 1.6 Sidan 1 (43) Innehållsförteckning 1. Aktivitetsstöd - Inledning...3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt lösenord... 3

Läs mer

Användarmanual för assistenter

Användarmanual för assistenter 2018-11-12 Användarmanual för assistenter Den här manualen rättar sig till dig som jobbar som assistent utan att samtidigt vara administratör. Den vanligaste behörighetsprofilen används. Start När du loggar

Läs mer

www.pts.se/archive/documents/ SE/Rapport_tillganglig_webb_2004_14.pdf 2 webzone.k3.mah.se/k99ac3hl/helenalackmagisterkogniton2003.

www.pts.se/archive/documents/ SE/Rapport_tillganglig_webb_2004_14.pdf 2 webzone.k3.mah.se/k99ac3hl/helenalackmagisterkogniton2003. 2 3 1 Är samhällsviktiga tjänster på Internet tillgängliga för personer med funktionshinder? PTS-ER-2004:14, ISSN 1650-9862. www.pts.se/archive/documents/ SE/Rapport_tillganglig_webb_2004_14.pdf 2 webzone.k3.mah.se/k99ac3hl/helenalackmagisterkogniton2003.pdf

Läs mer

Liten lathund för RFS lokala redaktörer av föreningssidor

Liten lathund för RFS lokala redaktörer av föreningssidor Liten lathund för RFS lokala redaktörer av föreningssidor Logga in i Episerver 6: Logga in genom att skriva http://rfs.se/gui i webbläsaren. Skriv ditt användarnamn och lösenord i inloggningsrutan. Klicka

Läs mer

SLUNIK manual. SLUNIK version 2 2010-08-03

SLUNIK manual. SLUNIK version 2 2010-08-03 SLUNIK manual SLUNIK version 2 2010-08-03 Innehåll SLUNIK...1 Kursledare... 1 Lärare... 1 LOGGA IN... 1 Hjälp, inloggning... 2 Välj kurs att administrera... 2 Om du inte ser din kurs i listan... 3 Filtrera

Läs mer

Användarmanual Detta dokument beskriver användningen av xvis, för besökare såväl som receptionister och anställda.

Användarmanual Detta dokument beskriver användningen av xvis, för besökare såväl som receptionister och anställda. Användarmanual Detta dokument beskriver användningen av xvis, för besökare såväl som receptionister och anställda. Tänk på att bilder som ses här kommer från standard installationen av xvis och kan se

Läs mer

TES Mobil. Användarmanual. Användarmanual TES Mobil Dok.nr. 32-019-03-02 v8

TES Mobil. Användarmanual. Användarmanual TES Mobil Dok.nr. 32-019-03-02 v8 1 TES Mobil Användarmanual 2 Innehållsförteckning 1 Introduktion... 3 1.1 Vad kan man göra med TES Mobil?... 3 1.2 Vad är en RFID-tag?... 3 1.3 Olika hantering på olika mobiltelefoner... 3 1.4 Rekommendationer

Läs mer

EVALD manual. Evald version 2 2014-05-02

EVALD manual. Evald version 2 2014-05-02 EVALD manual Evald version 2 2014-05-02 Innehåll KURSVÄRDERING PÅ ENGELSKA... 1 Egna frågor på engelska...1 Sammanställning på engelska...1 KURSVÄRDERING GENERELLT... 2 Skapa kursvärdering...2 Ändra öppnings/stängningsdatum...5

Läs mer

LifePuz Free för Android

LifePuz Free för Android Android version 1.0.3 Innehåll Beskrivning 3 Om LifePuz... 3 Med LifePuz kan du:... 3 Kostnad... 3 Registrering eller inloggning 4 Ny användare... 4 Inloggning... 4 Glömt lösenord... 5 Startsida 6 Kalender

Läs mer

Infobric Ease Snabbguide

Infobric Ease Snabbguide Denna snabbguide ger dig en överblick över de vanligaste momenten en användaradministratör utför. Detta är ingen manual utan ska ses som en enkel guide till utbildade användaradministratörer. Översikt

Läs mer

TIS-Web startguide 3.6. TIS-Web Startguide

TIS-Web startguide 3.6. TIS-Web Startguide TIS-Web Startguide Den här guiden hjälper dig komma igång med de vanligaste funktionerna i TIS-Web, ladda upp data och utvärdering av färdskrivardata. För mer detaljerad information se manualerna som finns

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual Innehåll 1. KURSKATALOG 3 1.1. SÖK EFTER KURSTILLFÄLLEN 3 2. MINA ATTESTERINGAR 6 3. MINA ANMÄLNINGAR 7 4. HANTERA KURSER 8 4.1. DELTAGARE 9 4.1.1.

Läs mer

Frågor: Kontakta supporten på eller barnets förskola/fritidshem. 1 Allmänt 1.1 HJÄLP TILL ANVÄNDAREN

Frågor: Kontakta supporten på eller barnets förskola/fritidshem. 1 Allmänt 1.1 HJÄLP TILL ANVÄNDAREN Vårdnadshavare på förskola/fritidshem Systemet innehåller funktioner för att registrera och följa upp barns vistelsetid på förskolan/fritidshemmet. Vårdnadshavare kan direkt i systemet ange tider för barnets

Läs mer

Handbok vårdplan. Du öppnar fönstret HSL - JOURNAL sök vårdplan via meny-valet Verktyg och väljer där: Sök plan, eller genom att klicka på ikonen

Handbok vårdplan. Du öppnar fönstret HSL - JOURNAL sök vårdplan via meny-valet Verktyg och väljer där: Sök plan, eller genom att klicka på ikonen Handbok vårdplan Innehållsförteckning: 1. sök vårdplan.sid. 1 2. skapa vårdplan och lägg till sökord..sid. 2 3. redigera anteckningar i vårdplan..sid. 4 4. ta bort/avsluta sökord och anteckning i vårdplansdelen

Läs mer

INNEHÅLL. Time Care Pool för vikarier

INNEHÅLL. Time Care Pool för vikarier INNEHÅLL Logga in hemifrån... 2 Logga in på en arbetsplatsdator... 4 Startsidan... 5 Programdelar... 5 Personlig kalender... 6 Inställningar... 6 Anmäl tillgänglighet... 7 Ta bort tillgänglighet... 7 Anmäl

Läs mer

TIME CARE POOL WEBB. Personlig kalender (ikon i vänsterkolumnen)

TIME CARE POOL WEBB. Personlig kalender (ikon i vänsterkolumnen) TIME CARE POOL WEBB Öppna Time Care Pools webbsida Du kommer till Time Care Pools webbsida genom att skiva in följande adress direkt i webbläsaren: http://timepoolweb.linkoping.se Inloggning Nu ska du

Läs mer

Rapport, sök journalanteckningar

Rapport, sök journalanteckningar Rapport, sök journalanteckningar 1. Sök dokumentation för en eller flera enheter/områden 2. Sök dokumentation för specifik patient 3. Sök i vårdplan 4. Aktuellt och Observera 5. Läs hela journalen 1. Söka

Läs mer

1. Logga in på lexman.se/mill2me.se 2. Användarnamn: Första tre bokstäver på för och ebernamnet 3. Lösenord: Första tre bokstäver på för och

1. Logga in på lexman.se/mill2me.se 2. Användarnamn: Första tre bokstäver på för och ebernamnet 3. Lösenord: Första tre bokstäver på för och 1. Logga in på lexman.se/mill2me.se 2. Användarnamn: Första tre bokstäver på för och ebernamnet 3. Lösenord: Första tre bokstäver på för och ebernamnet och lägg 2ll 123 1. Klicka på datumet som du vill

Läs mer

Se till att du har inloggning till din lagsida, kontakta kansliet. Gå till din lagsida och logga in via hänglåset uppe i högra hörnet.

Se till att du har inloggning till din lagsida, kontakta kansliet. Gå till din lagsida och logga in via hänglåset uppe i högra hörnet. Lathund LOK-stöd/aktivitetsstöd 1. Skapa aktiviteter i kalendern 2. Registrera närvaro 3. Klart! Vad är LOK-stöd LOK-stöd, eller aktivitetsstöd, är ett ekonomiskt stöd som föreningar får för redovisade

Läs mer

Förtroende- rapportering. Manual

Förtroende- rapportering. Manual Förtroende- rapportering Medarbetare Manual Version 2012.0 Medvind Informationsteknik AB Innehåll Innehåll... 2 Logga in... 3 Ange lösen... 3 Vad finns på min personliga webbsida?... 5 Visa... 5 Redigera...

Läs mer

Lathund - TimeEdit Introduktion

Lathund - TimeEdit Introduktion Lathund - TimeEdit Introduktion Lathund - TimeEdit 3.4 - Introduktion v1.3 Kort om TimeEdit Syftet med denna lathund är att beskriva och förklara en del av de begrepp som används i TimeEdit. Vi hoppas

Läs mer

Identity Manager. Användarhandbok. Identity Manager. Behörighetsverktyg för Mina tjänster

Identity Manager. Användarhandbok. Identity Manager. Behörighetsverktyg för Mina tjänster Identity Manager Användarhandbok Identity Manager Behörighetsverktyg för Mina tjänster April 2017 1 VAD ÄR IDENTITY MANAGER?... 2 1.1 VAD SKA BEHÖRIGHETSADMINISTRATÖREN GÖRA I IDENTITY MANAGER?... 2 1.2

Läs mer

Manual dinumero Webb

Manual dinumero Webb Hugo Hallqvist Innehållsförteckning 1. Inloggning... 2 2. Välj företag... 3 3. Fakturalista... 4 3.1. Avancerad... 5 4. Visa faktura... 6 4.1. Attest... 7 4.2. Kontering... 9 4.3. Logg...

Läs mer

INOTES-WEBBMAIL Liten lathund om e-postprogrammet inotes

INOTES-WEBBMAIL Liten lathund om e-postprogrammet inotes INOTES-WEBBMAIL 9.0.1 Liten lathund om e-postprogrammet inotes Innehållsförteckning Inloggning på inotes på jobbet... 3 Inloggning på inotes hemma... 3 Startsidan... 4 Läsa e-post... 5 Ta bort mail...

Läs mer

Boka egen tid. Schemaläggning. Dela kalender

Boka egen tid. Schemaläggning. Dela kalender Boka egen tid Boka Svara möten Vyer Schemaläggning Gruppkalender Dela kalender Semester Britt Tågmark britt.tagmark@gmail.com Senast ändrad 2014-12-25 Innehåll Öppna kalendern... 1 Vyer... 1 Dagens datum

Läs mer

Guide för behörighetssystemet i Matilda

Guide för behörighetssystemet i Matilda Guide för behörighetssystemet i Matilda Guiden är uppdaterad t o m Matildaversion 4.7.0. Eftersom olika personer med olika arbetsuppgifter och funktioner inom kostverksamheten använder Matilda på olika

Läs mer