Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 :

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2014-11-03"

Transkript

1 Handledning Biträdessidan

2 Innehåll 1 Inledning Logga in/ut på biträdessidan Logga in på biträdessidan Logga ut från biträdessidan Biträdets administration av assistenter Ge assistent behörighet till din kalender Ta bort assistentens behörighet till din kalender Assistent administrerar biträden Välj vilket biträde du ska administrera Administrera kalender Se inbokade tider Tillgängliggör enstaka tider Tillgängliggör återkommande tider Ta bort tillgängliggjord tid Hantera kostnadsräkningar Se lista över ärenden Skapa ny/ändra kostnadsräkning Hantera grunduppgifter Lägg till detaljer Lägga till bilagor Se sammanställning Skicka till Migrationsverket... 16

3 1 Inledning I det här dokumentet har vi samlat en enkel instruktion för hur du som offentligt biträde eller sekrererare/assistent till offentligt biträde administrerar Biträdessidan ( För att kunna logga in på biträdessidan behöver du en personlig e- legitimation. Mer information om e-legitimation hittar du på e-legitimation.se, läs mer under BankID. Som offentligt biträde kan du läsa mer på vår externa hemsida, Migrationsverket- Offentliga biträden och på Migrationsverket - E-tjänst för biträden.

4 2 Logga in/ut på biträdessidan 2.1 Logga in på biträdessidan Gå in via den länk som du fått i ett mejl. Länken finns också på Migrationsverkets webbplats under rubriken Externa aktörer och därefter rubriken i vänstermenyn För offentliga biträden. Spara gärna startsidan som en favorit i din webbläsare. Gå vidare genom att välja din typ av e-legitimation och följ instruktionerna på skärmen. När du loggat in visas Startsida med menyer till vänster. Innehållet i menyn och startsidan är olika beroende på om du är offentligt biträde eller assistent. Se avsnitt 3 Administrera assistenter för hur du som offentligt biträde gör för att lägga till assistent som användare.

5 2.2 Logga ut från biträdessidan Klicka på Logga ut, längst upp till höger på sidan. Stäng webbläsaren av säkerhetsskäl. Observera! Glöm inte att både logga ut och stänga webbläsaren. Konfidentiella uppgifter finns nämligen tillgängliga i kalenderfunktionen om du inte loggar ut.

6 3 Biträdets administration av assistenter Som offentligt biträde kan du ge eller ta bort behörighet för en eller flera assistenter för att de ska administrera din kalender. Det är du som ansvarar för att ge och tar bort behörigheterna. 3.1 Ge assistent behörighet till din kalender Välj Administrera assistent i vänstermenyn. Du kommer då in på en sida där du kan lägga till eller ta bort assistenter. Klicka på knappen Ny när du vill ge behörighet till en assistent. Fyll i uppgifter. Observera att det är viktigt att korrekt personnummer fylls i eftersom assistenten loggar in med egen personlig e-legitimation. Finns assistenten i systemet sedan tidigare, exempelvis om assistenten är kopplad till annat offentligt biträde, behöver du bara ange personnummer så fylls namnet i automatiskt. Klicka på Spara när du är klar. När du sparat syns assistentens namn i listan och han eller hon kan direkt logga in med sin e-legitimation.

7 3.2 Ta bort assistentens behörighet till din kalender Välj Administrera assistent i vänstermenyn. Sätt en bock i rutan till höger om assistenten som du ska ta bort behörighet för och klicka sedan på knappen Koppla bort markerade.

8 4 Assistent administrerar biträden Som assistent behöver du välja vilket offentligt biträde som du ska administrera kalendern för. Detta gör du genom att välja Kalenderhantering i menyn till vänster. 4.1 Välj vilket biträde du ska administrera Du väljer offentligt biträde genom att klicka på pilen till höger om Välj biträde. I den lista som fälls ut väljer du det biträde som du ska administrera. Du får då tillgång till biträdets kalender genom att klicka på fliken Kalender, som syns till höger om fliken Bokningar efter att du valt ett biträde.

9 5 Administrera kalender Det går att tillgängliggöra tider maximalt sex månader framåt i tiden. Du kan välja mellan följande tider: Starttid förmiddag: 8:00 8:30 9:00 Sluttid förmiddag: 11:30 12:00 Starttid eftermiddag: 12:00 12:30 13:00 Sluttid eftermiddag: 16:00 16:30 Observera! Restid ingår inte i den tillgängliga tiden. Tider som du gjort tillgängliga men som inte Migrationsverket inte utnyttjat, tas automatiskt bort ur din kalender fram till dagens datum. Se startsidan för aktuell information om bokningsläget. 5.1 Se inbokade tider När du väljer fliken Bokningar ser du en lista över dina inbokade möten. Är du assistent ser du inbokade möten för valt biträde. Klickar du på ett möte så visas detaljerad information om mötet. Om du väljer fliken Kalender visas inbokade möten i en månadskalender med färg och tidsangivelser. Tillgänglig tid =ljusgul markering Bokade mötestider = ljusröd markering Dagens datum =mörkare gul Markerad dag = lila

10 5.2 Tillgängliggör enstaka tider Välj kalenderflik. Fälten för att hantera tider för den aktuella dagen under kalendern visas. Lägg in start- och sluttid för förmiddag och eftermiddag. Välj tider. Klicka på Lägg till. 5.3 Tillgängliggör återkommande tider Det är möjligt att snabbt tillgängliggöra flera tider på en gång. Detta gör du antingen genom att markera flera dagar i kalendern eller genom att klicka på knappen Lägg till återkommande tid.

11 När du markerar i kalendern ser du det markerade datumintervallet under kalendern. Har du klickat på Lägg till återkommande tid får du själv lägga in datumintervallet. Välj datumintervall, dag(ar) och tider. Klicka på Lägg till. Du har tillgängliggjort tid inom datumintervallet. 5.4 Ta bort tillgängliggjord tid Klicka på aktuell dag i kalendern. De tillgängliggjorda tiderna visas. Klicka på Ta bort. Observera! Om du blivit preliminärbokad men bokningen ännu inte godkänts i Migrationsverkets system av en behörig beslutsfattare, syns det inte i kalendern. Du kan själv inte ta bort den tiden om du inte kan den aktuella tiden. Ett meddelande som säger att du ska kontakta Migrationsverket visas. Vid kontakten bestämmer ni om det är möjligt att boka om till annan tid eller om Migrationsverket ska förordna ett annat biträde.

12 6 Hantera kostnadsräkningar 6.1 Se lista över ärenden För att se nya och påbörjade kostnadsräkningar väljer du menyn Kostnadsräkningar. Du ser då listan över nya och pågående ärenden för kostnadsräkningar. Är du assistent måste du först välja vilket biträde du vill hantera kostnadsräkningar för. När du kommer in på sidan syns nya och påbörjade kostnadsräkningar i en lista. Om en kostnadsräkning omfattar en familj är den markerad med noteringen (grp) efter dossiernumret på den som är huvudperson i gruppen, kolumnen längst till vänster. Medlemmarna i gruppen är inte presenterade i listan men blir synliga när du klickar på Skapa-knappen och påbörjar kostnadsräkningen. Klicka på länken Sök så öppnas utökade sökmöjligheter i e-tjänsten. Välj de sökkriterier du önskar. Klicka på Ny sökning så uppdateras listan under sökfönstret. Du kan välja flera typer av Status (Ej påbörjad/påbörjad/skickad) - tryck ner Ctrl tangenten på tangentbordet klicka på fler av alternativen i listan så kommer de med i den nya sökningen.

13 6.2 Skapa ny/ändra kostnadsräkning Klicka på Skapa till höger om ärendet i listan. Ändra en redan sparad kostnadsräkning som inte är inskickad genom att klicka på Ändra till höger om ärendet. Du kan på detta vis arbeta med kostnadsräkningen löpande. Till din hjälp finns det informationstexter visas under fälten som ska fyllas i. Markera eller klicka på i för att visa informationen i fältet. Om du klickat på i så ligger informationstexten kvar. Stäng genom att klicka på blå krysset under informationstexten Hantera grunduppgifter Grunduppgifter är viktiga för att ange till vilket företag och kontonummer utbetalningen ska gå. Under rubriken Ärenden i grupp ser du vilket/vilka ärenden som kostnadsräkningen gäller för Referens I fältet för Referens kan du skriva in ett eget referensnummer.

14 Företag och betalkonto För att kunna välja företag och konto för utbetalningen måste du tala om för Migrationsverket att företaget har dotterbolag eller moderbolag. Du ansvarar själv för att lägga till det kontonummer som du vill att utbetalningen ska gå till. För att registrera nytt konto, klicka i Nytt, skriv kontonummer, välj PG eller BG och spara. Finns kontot redan registrerat behöver du inte registrera det på nytt utan väljer kontonumret i listan. När du valt Spara kan du gå vidare och lägga till detaljer. En sparad kostnadsräkning går att plocka upp igen och ändra. Ångrar du en inmatning och vill ta bort kostnadsräkningen klickar du på Ta bort, du kommer då tillbaka till listan med nya och pågående ärenden för kostnadsräkningar. Ärendet ligger kvar i listan med status Ej påbörjad.

15 6.2.2 Lägg till detaljer Klicka på fliken Detaljer. Välj datum för detaljen. Det går inte att välja ett datum framåt i tiden. Välj vilken detalj som det gäller t ex Arbetstid. Klicka på Spara. Detaljen läggs i sammanställningen till höger om registreringen Uppdatera detaljer Du kan ändra en detalj i efterhand efter att du har sparat den. Klicka på raden i sammanställningen till höger. Detaljen läggs upp i inmatningsfönstret. Välj Spara detaljen. Klicka på Avbryt om du ångrar du dig eller valt fel.

16 Ta bort detaljer Det är enkelt att ta bort en detalj. Klicka på krysset till höger om detaljen i sammanställningen Lägga till bilagor För vissa detaljer (Arbetstid, Resekostnad och Utlägg) går det att bifoga specifikation som styrker kostnaden. Klicka på Bläddra. Välj den lokala fil du vill bifoga från din egen dator. Filen måste vara en PDF för att vi ska kunna läsa den hos oss När filnamnet står i rutan klickar du på Lägg till. Filen laddas över till Migrationsverket. Klicka på Spara. 6.3 Se sammanställning När du är klar med kostnadsräkningen eller vill se en detaljerad sammanställning över ditills inlagda händelser klickar du på fliken Sammanställning. 6.4 Skicka till Migrationsverket Bocka i Företaget innehar F-skatt för att kunna skicka din kostnadsräkning via e-tjänsten. Har du inte F-skatt måste du skicka in ett yrkande om arvode via vanliga posten. För att skicka kostnadsräkningen till Migrationsverket klickar på knappen Skicka till Migrationsverket.

17 Kostnadsräkningen skickas elektroniskt till Migrationsverket och det skapas ett dokument och ett ärende. För att se det färdiga dokumentet: Går du tillbaka till ärendelistan. Klickar på Kostnadsräkningar i menyn. Klickar på Sök och markerar Skickad i fältet för Status. Systemet söker nu på nytt. För att öppna en kopia av dokumnetet i PDF-format klickar du på symbolen till höger om ärendet. Du måste ha PDF Reader installerad för att kunna se dokumentet.

18

Handledning. Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden. Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 :

Handledning. Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden. Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 : Handledning Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 : 2017-06-13 Innehåll 1 Inledning... 3 2 Logga in/ut på biträdessidan... 3 2.1 Logga in på

Läs mer

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2016-06-09

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2016-06-09 Handledning Biträdessidan Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2016-06-09 Innehåll 1 Inledning... 3 2 Logga in/ut på biträdessidan... 4 2.1 Logga in på biträdessidan... 4 2.2 Logga ut från

Läs mer

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1.

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1. 2015 05 17 Arbetslöshetskassornas samorganisation SO Version 1.0 ARBETSGIVARINTYG för Sveriges alla arbetsgivare Användarbeskrivning arbetsgivarintyg.nu Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare

Läs mer

SITHS i Easy. Handledning i hanteringen av Självdeklarationen. SITHS i Easy SITHS Förvaltning Senast ändrad 2015-06-11. Sid 1/9

SITHS i Easy. Handledning i hanteringen av Självdeklarationen. SITHS i Easy SITHS Förvaltning Senast ändrad 2015-06-11. Sid 1/9 SITHS i Easy Handledning i hanteringen av Självdeklarationen Sid 1/9 Innehållsförteckning Förutsättningar för att hantera Självdeklarationen i Easy... 3 1. Hantera Självdeklarationen i Easy... 4 2. Dokumenthantering...

Läs mer

Användarmanual till e-tjänsten Ekonomiskt Bistånd

Användarmanual till e-tjänsten Ekonomiskt Bistånd 1 Användarmanual till e-tjänsten Ekonomiskt Bistånd I e-tjänsten Ekonomiskt bistånd kan du på ett enkelt och säkert sätt söka ekonomiskt bistånd. Du kan också följa ditt ärende när du vill och kontakta

Läs mer

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration Självbetjäning för arbetsgivare Användarhandledning Kom igång med Arbetsgivartjänsten Behörighetsadministration Innehåll 1 DOKUMENTINFORMATION... 3 1.1 SYFTE... 3 1.2 AVGRÄNSNINGAR... 3 1.3 STÖD VID LÄSNING...

Läs mer

Lathund för att hantera kongresshandlingar

Lathund för att hantera kongresshandlingar Lathund för att hantera kongresshandlingar Läsplatta - ipad Inför och under kongressen 2015 förekommer handlingarna enbart i digital form, närmare bestämt i PDF-format. I denna lathund får du som använder

Läs mer

Manual. Patient. version 3.50

Manual. Patient. version 3.50 Manual Patient version 3.50 Innehåll Introduktion till Mina vårdkontakter...2 Vem kan använda tjänsten?... 2 Komma igång... 2 Ett säkert system... 2 Svar inom ett par dagar... 2 Support... 2 Skaffa användarkonto...3

Läs mer

Så här ansöker du om försörjningsstöd på datorn

Så här ansöker du om försörjningsstöd på datorn Så här ansöker du om försörjningsstöd på datorn Du som har beviljats försörjningsstöd kan använda Lunds kommuns e-tjänst för att enkelt ansöka igen. Då ansöker du när det passar dig och behöver inte passa

Läs mer

Lathund Slutattestant. Agresso Self Service

Lathund Slutattestant. Agresso Self Service Lathund Slutattestant Agresso Self Service Sidan 2/15 Innehållsförteckning 1. Inloggning 3 2. Startsida 5 Mina uppgifter 5 Rapporter 5 Inköp 5 Alternativ 6 3. Slutattestering av fakturor 6 Åtgärdsknappar

Läs mer

Ansökan elcertifikat. En lathund om hur du ansöker om elcertifikat via Eugén

Ansökan elcertifikat. En lathund om hur du ansöker om elcertifikat via Eugén En lathund om hur du ansöker om elcertifikat via Eugén . Inloggning För att ansöka om elcertifikat behöver du logga in i Eugén, elcertifikatsystemets ITstöd. Öppna en webbläsare och skriv in adressen www.energimyndigheten.se

Läs mer

Lathund för att hantera kongresshandlingar

Lathund för att hantera kongresshandlingar Lathund för att hantera kongresshandlingar Dator PC Inför och under kongressen 2013 förekommer handlingarna enbart i digital form, närmare bestämt i PDF-format. I denna lathund får du som använder en dator/pc

Läs mer

Lathund för att hantera kongresshandlingar

Lathund för att hantera kongresshandlingar Lathund för att hantera kongresshandlingar Läsplatta - ipad Inför och under kongressen 2013 förekommer handlingarna enbart i digital form, närmare bestämt i PDF-format. I denna lathund får du som använder

Läs mer

Autogiro Online för betalningsmottagare Webbtjänst för dig som erbjuder dina kunder Autogiro. 2013-10-07

Autogiro Online för betalningsmottagare Webbtjänst för dig som erbjuder dina kunder Autogiro. 2013-10-07 2013-10-07 Autogiro Online för betalningsmottagare Webbtjänst för dig som erbjuder dina kunder Autogiro. Postadress: 105 19 Stockholm Besöksadress: Palmfeltsvägen 5 Webb: bankgirot.se Bankgironr: 160-9908

Läs mer

Ansökan ursprungsgaranti. En lathund om hur du ansöker om ursprungsgaranti via Eugén

Ansökan ursprungsgaranti. En lathund om hur du ansöker om ursprungsgaranti via Eugén Ansökan ursprungsgaranti En lathund om hur du ansöker om ursprungsgaranti via Eugén . Inloggning För att ansöka om ursprungsgaranti behöver du logga in i Eugén, elcertifikatsystemets IT-stöd. Öppna en

Läs mer

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben Kundens ex Gäller från 2017-01-01 Innehåll Inledning... 2 Ansökan på webben... 2 Förutsättningar... 2 Logga in... 2 Ansökan... 3 Felmeddelanden... 4

Läs mer

Användarmanual för rapportering av förflyttningar av grisar, får eller getter via Internet

Användarmanual för rapportering av förflyttningar av grisar, får eller getter via Internet Användarmanual för rapportering av förflyttningar av grisar, får eller getter via Internet April 2008 Innehållsförteckning 1 Webbplats... 1 1.1 Hem.... 3 1.2 Fördelar med rapportering via Internet... 3

Läs mer

Introduktion till. CDB Internet

Introduktion till. CDB Internet Introduktion till CDB Internet Juni 2012 CDB-Internets webbsida CDB-Internets webbsida nås via Jordbruksverket www.jordbruksverket.se Under bilden E-tjänster väljer du CDB-Internet i snabbvalslistan Första

Läs mer

Ansökan & anmälan om kvotplikt. En lathund om hur du ansöker och anmäler kvotplikt via Eugén

Ansökan & anmälan om kvotplikt. En lathund om hur du ansöker och anmäler kvotplikt via Eugén Ansökan & anmälan om kvotplikt En lathund om hur du ansöker och anmäler kvotplikt via Eugén . Inloggning För att göra en ansökan om elintensiv industri (se avsnitt. Ansökan elintensiv industri) eller anmäla

Läs mer

Användarmanual. Visma TendSign Basic. Uppdaterad 2014-05-21. VISMA COMMERCE AB +46 13 47 47 500 tendsignsupport@visma.com www.tendsign.

Användarmanual. Visma TendSign Basic. Uppdaterad 2014-05-21. VISMA COMMERCE AB +46 13 47 47 500 tendsignsupport@visma.com www.tendsign. Användarmanual Visma TendSign Basic Uppdaterad 2014-05-21 VISMA COMMERCE AB +46 13 47 47 500 tendsignsupport@visma.com www.tendsign.com Innehållsförteckning Visma TendSign Basic 1. Navigering... 2 1.1

Läs mer

RemoteX Applications Manual för Partner Login

RemoteX Applications Manual för Partner Login RemoteX Applications Manual för Partner Login RemoteX Technologies Innehållsförteckning Introduktion... 3 Partner Login... 4 Förberedelser i RemoteX Applications... 5 Registrera användare för Partner Login...

Läs mer

Administration generellt

Administration generellt Administration generellt Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet Generellt Med Business Online Administration kan du bl.a. registrera, ändra och ta bort användare beställa

Läs mer

sjalvservice.skelleftea.se

sjalvservice.skelleftea.se Handbok för användare sjalvservice.skelleftea.se Datum: 2019-05-02 1 Innehåll 1. Logga in/ut... 3 1.1 Logga in... 3 1.2 Logga ut... 4 2. Mina sidor... 5 2.1 Mina sidor... 5 2.1.1 Mina ärenden... 5 2.1.2.

Läs mer

Användarmanual av Anmälan av foderanläggning via Internet ANVÄNDARMANUAL. för Anmälan av foderanläggningar via Internet 1 (5)

Användarmanual av Anmälan av foderanläggning via Internet ANVÄNDARMANUAL. för Anmälan av foderanläggningar via Internet 1 (5) ANVÄNDARMANUAL för Anmälan av foderanläggningar via Internet 1 (5) 1 Webbplats-Logga in... 3 2 Startsida... 4 2.1 Visa uppgifter på anläggningen... 4 2.2 Ändra uppgifter på anläggningen... 4 2.3 Registrera

Läs mer

SITHS i Easy. Handledning i hanteringen av Självdeklarationen

SITHS i Easy. Handledning i hanteringen av Självdeklarationen Handledning i hanteringen av Självdeklarationen Revisionshistorik Version Datum Författare Kommentar 1.0 2013-06-01 Therese Odmar Mellon Instruktion fastställd 2.0 2014-05-16 Therese Odmar Mellon Instruktion

Läs mer

Så här rapporterar du dina aktiviteter med lösenordsinloggning

Så här rapporterar du dina aktiviteter med lösenordsinloggning 1 MANUAL - AKTIVITETSRAPPORT Så här rapporterar du dina aktiviteter med lösenordsinloggning Observera! Från och med 19 mars så delar vi inte längre ut utökad behörighet. Nu krävs det att du istället skaffar

Läs mer

Handbok för användare

Handbok för användare Handbok för användare Datum: 2018-03-13 1 Innehåll 1. Logga in/ut... 3 1.1 Logga in... 3 1.2 Logga ut... 4 2. Mina sidor... 5 2.1 Mina sidor... 5 2.2 Komplettera ärenden... 7 2.3 Skicka meddelanden...

Läs mer

Manual för statligt LOK-stöd via mobilen/sms

Manual för statligt LOK-stöd via mobilen/sms Manual för statligt LOK-stöd via mobilen/sms 1. Logga in på ditt lags arbetsrum/lagsida. Se till att du har fått extra behörighet som redaktör på huvudsidan. Välj fliken LOK i den gråa menylistan längst

Läs mer

Lathund för att hantera kongresshandlingar. Läsplatta - ANDROID

Lathund för att hantera kongresshandlingar. Läsplatta - ANDROID Lathund för att hantera kongresshandlingar Läsplatta - ANDROID Inför och under kongressen 2013 förekommer handlingarna enbart i digital form, närmare bestämt i PDF-format. I denna lathund får du som använder

Läs mer

Innehåll. Länkar Ladda ner ny version av dokument Radera dokument Noteringar och markeringar Protokoll Sök Dela handling Logga ut Kontaktvägar

Innehåll. Länkar Ladda ner ny version av dokument Radera dokument Noteringar och markeringar Protokoll Sök Dela handling Logga ut Kontaktvägar Meetings Innehåll Funktioner Inloggning Ändra lösenord ipadens läge Nämnder Möten Mötets ärenden Dokument hämta dokument Dokument läsa dokument Navigera mellan ärenden och dokument Länkar Ladda ner ny

Läs mer

Sandsbro AIK - Manual till redaktörer - IdrottOnline Klubb

Sandsbro AIK - Manual till redaktörer - IdrottOnline Klubb Sandsbro AIK - Manual till redaktörer - IdrottOnline Klubb Redigeraläge Startsidan Beskrivning av flikarna Öppna hemsidan: http://www2.idrottonline.se/default.aspx?id=196012 Öppna ditt arbetsrum. Klicka

Läs mer

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Arbetsgivartjänsten Lämna uppgifter

Självbetjäning för arbetsgivare. Användarhandledning Arbetsgivartjänsten Lämna uppgifter Självbetjäning för arbetsgivare Användarhandledning Arbetsgivartjänsten Lämna uppgifter Innehåll 1 DOKUMENTINFORMATION... 3 1.1 SYFTE... 3 1.2 AVGRÄNSNINGAR... 3 1.3 STÖD VID LÄSNING... 3 1.4 GENERELLA

Läs mer

ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL

ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL ANVÄNDARBESKRIVNING FÖR PERSONAL 1 INLEDNING Programmet ipool är ett system för att på ett effektivt sätt sköta bemanning och personalinformation via ett webbaserat gränssnitt som är enkelt att använda

Läs mer

Beställning till Husfoto. Handledning

Beställning till Husfoto. Handledning Beställning till Husfoto Handledning Datum: 13 mars 2012 Innehåll Inställningar... 2 Så här gör du en beställning... 4 Så här hämtar du materialet... 7 Hur sparas filerna?... 8 Support...11 Kortkommandon

Läs mer

Användarmanual Tidvis 2014-03-26

Användarmanual Tidvis 2014-03-26 Användarmanual Tidvis 2014-03-26 1 Innehåll Allmänt... 3 Funktioner i Tidvis... 4 Tidrapportera... 6 Tidrapportering när schemat inte är inlagt eller arbete sker utanför schemat... 6 Tidrapportering när

Läs mer

RemoteX Applications Manual för Resurs Login

RemoteX Applications Manual för Resurs Login RemoteX Applications Manual för Resurs Login RemoteX Technologies Innehållsförteckning Introduktion... 3 Resurs Login... 4 Förberedelser i RemoteX Applications... 5 Registrera användare för Resurs Login...

Läs mer

HANDBOK NYHETER (inkl. logga och pdf) I OEW

HANDBOK NYHETER (inkl. logga och pdf) I OEW DEN HÄR INSTRUKTIONEN BEHANDLAR; Att skapa en nyhet - använda en logga i nyheten - använda en pdf-fil i nyheten ATT SKAPA EN NYHET 1. Logga in i OEW 2. Om du ska använda en logga eller en pdf-fil i nyheten

Läs mer

Handbok för Energimyndighetens e-tjänster

Handbok för Energimyndighetens e-tjänster Handling Datum 1 (13) Handbok för s e-tjänster EM4500 W-4.0, 2010-11-22 Handling Datum 2 (13) Innehåll 1 Inledning 3 2 Att logga in 4 2.1 Logga in med mobilt BankID... 5 2.2 Logga in med BankID på fil...

Läs mer

Administration av lagets arbetsrum lathund

Administration av lagets arbetsrum lathund Administration av lagets arbetsrum lathund 1: Logga in Öppna din webbläsare och gå in på nya Skuru-webben (www.skuruik.se/handboll). 1. Gå till ditt lags arbetsrum (du hittar laget antingen under Barn/Ungdom

Läs mer

för en broschyr Så här använder du e-tjänsten för ekonomiskt bistånd Underrubrik 1

för en broschyr Så här använder du e-tjänsten för ekonomiskt bistånd Underrubrik 1 Det Mina här sidor är rubrik för en broschyr Så här använder du e-tjänsten för ekonomiskt bistånd Underrubrik 1 Mina sidor så här gör du Med e-tjänsten för ekonomiskt bistånd Mina sidor kan du snabbt och

Läs mer

> Guide till Min webmail

> Guide till Min webmail > Guide till Min webmail Skriv och skicka e-post. Klicka på ikonen Skicka nytt meddelande.. Fältet Avsändare : Här visas vilken e-postadress som kommer att stå som avsändare i ditt mail.. Fältet Mottagare

Läs mer

Kom i gång med PING PONG

Kom i gång med PING PONG Kom i gång med PING PONG Studentmanual Version 4 Kom igång med PING PONG Studentmanual. Version 4 Producerad av Linda Borglund, Anita Eklöf vid Centrum för Lärande och Undervisning, Högskolan i Borås.

Läs mer

Handbok PRIVERA FÖR VÅRDGIVARE

Handbok PRIVERA FÖR VÅRDGIVARE Handbok PRIVERA FÖR VÅRDGIVARE Vad är Privera... 3 Hur loggar man in... 3 Startsida... 3 Skicka fil... 4 Mottagna filer... 5 Ersätta fil... 5 Rätta besök... 7 Utländska patienter... 8 Godkänna... 8 Sök

Läs mer

Användarmanual Livsmedelsverkets Mina sidor för Livsmedelsföretagare

Användarmanual Livsmedelsverkets Mina sidor för Livsmedelsföretagare Användarmanual Livsmedelsverkets Mina sidor för Livsmedelsföretagare Innehållsförteckning 1. Översikt... 4 2. Målgrupp... 4 3. Åtkomst till Mina sidor... 4 4. Logga in... 5 5. Glömt lösenord... 5 6. Ändra

Läs mer

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR

MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR MANUAL FÖR JÄGAREFÖRBUNDETS KRETSAR I följande dokument hittar ni information om hur ni administrerar er nya hemsida. Manualen går endast igenom grundläggande administration. För mer avancerad redigering

Läs mer

Chefens guide till Kompetenskoll version 1,62

Chefens guide till Kompetenskoll version 1,62 Chefens guide till Kompetenskoll version 1,62 Sid 2 av 32 Innehåll Inledning 3 Välkommen till Kompetenskoll 4 Logga in - Byt lösenord Godkänn lagring av uppgifter och cookies 4 DEL 1: Överblick 6 Startsidan

Läs mer

Kortavtalsadministratör. Med behörighet som Kortavtalsadministratör kan du se företagets och anslutna företags kortavtal.

Kortavtalsadministratör. Med behörighet som Kortavtalsadministratör kan du se företagets och anslutna företags kortavtal. Generellt Kortavtalsadministratör I modulen Kort kan du som har behörighet administrera Företagets kort och se Kortavtal. För att få tillgång till Kortmodulen måste du ha ett Kortavtal med banken. När

Läs mer

Internettjänsten Skolmjölk

Internettjänsten Skolmjölk Jordbruksverkets vägledning Internettjänsten Skolmjölk Mars 2008 VG 2:34 Jordbruksverkets vägledningar finns på vår hemsida: www.sjv.se Innehåll 1. Inledning... 4 2. Vad krävs för att söka stöd med hjälp

Läs mer

Beställning till Diakrit

Beställning till Diakrit Februari 2010 Capitex AB Kalmar (huvudkontor): Box 751 Svensknabbevägen 30 391 27 Kalmar Tel vxl 0480-44 74 00 Fax 0480-44 74 01 Stockholm: Gustavslundsvägen 30 167 51 Bromma Tel 08-720 36 50 Fax 08-720

Läs mer

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha 0.8.3. True Fiction P roduction AB Sveavägen 98, 113 50 Stockholm info@truefiction.se www.truefiction.

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha 0.8.3. True Fiction P roduction AB Sveavägen 98, 113 50 Stockholm info@truefiction.se www.truefiction. ShowYourPics Kom igång guide Alpha 0.8.3 Under menyn längst upp till höger som är samma som ditt namn finner du: Mina konton: En lista med alla konton du har behörighet till. Egna inställningar: Ä ndra

Läs mer

Användarhandbok e-wärna Ställföreträdare

Användarhandbok e-wärna Ställföreträdare Användarhandbok e-wärna Ställföreträdare En digital e-tjänst som innebär att ställföreträdare kan registrera kassabok under året som genererar i en årsräkning, sluträkning eller sluträkning(byte) eller

Läs mer

Manual Rapportera utbildning och prov för moped klass II, snöskoter och terränghjuling

Manual Rapportera utbildning och prov för moped klass II, snöskoter och terränghjuling Manual Rapportera utbildning och prov för moped klass II, snöskoter och terränghjuling 1 av 20 Innehållsförteckning Inloggning... 3 Rapportera utbildning... 3 Steg 1 Val av utbildningsanordnare och utbildningsdatum...

Läs mer

Funktionerna kan variera beroende på vilka funktionsområden skolan valt att aktivera.

Funktionerna kan variera beroende på vilka funktionsområden skolan valt att aktivera. Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Lathund för BHV i PMO. version 1.2

Lathund för BHV i PMO. version 1.2 Lathund för BHV i PMO version 1.2 Innehåll Logga in... 3 Mitt arbete... 3 Öppna journal... 4 Sök barn... 4 Registrera ett barn... 5 Sök efter barn som redan är registrerade i PMO... 5 Välj journaltyp...

Läs mer

3. Skapa sida 5. Hitta innehåll 6. Meny 7. Användare

3. Skapa sida 5. Hitta innehåll 6. Meny 7. Användare 3. Skapa sida 5. Hitta innehåll 6. Meny 7. Användare 2 Så här skapar du en ny sida. Mycket av informationen nedan kan tillämpas på skapandet av andra typer av innehåll, till exempel nyheter, blogginlägg,

Läs mer

Lathund för att hantera kongresshandlingar

Lathund för att hantera kongresshandlingar Lathund för att hantera kongresshandlingar Dator MAC Inför och under kongressen 2013 förekommer handlingarna enbart i digital form, närmare bestämt i PDF-format. I denna lathund får du som använder en

Läs mer

Se din tjänstgöringsplan i BPS. Introduktion till det universitetsgemensamma bemanningsplaneringssystemet

Se din tjänstgöringsplan i BPS. Introduktion till det universitetsgemensamma bemanningsplaneringssystemet Se din tjänstgöringsplan i BPS Introduktion till det universitetsgemensamma bemanningsplaneringssystemet Version 1.1/maj 2012 1. Logga in i BPS Från universitetets webbsida (www.umu.se) klicka på länken

Läs mer

Lathund - Schoolsoft för vårdnadshavare

Lathund - Schoolsoft för vårdnadshavare Lathund - Schoolsoft för vårdnadshavare Startsida Startsidan är uppdelad i två olika sidvisningar. Du kan antingen titta på en dagsflik för att se allt som är aktuellt för den innevarande dagen. Du kan

Läs mer

2. Obligatoriska uppgifter för att kunna behandla din ansökan är:

2. Obligatoriska uppgifter för att kunna behandla din ansökan är: 1. Översikt hur du gör en ansökan 2. Obligatoriska uppgifter i en ansökan 3. Välja utbildningar 4. Skapa ett användarkonto 5. Skapa en ansökan Rangordna dina utbildningsval Bifoga obligatoriska handlingar/bilagor

Läs mer

Ansökan om stöd till kulturverksamhet via webben Gäller från 2015-08-27

Ansökan om stöd till kulturverksamhet via webben Gäller från 2015-08-27 Ansökan om stöd till kulturverksamhet via webben Gäller från 2015-08-27 KULTURFÖRVALTNINGEN Innehåll Kontakta Kulturstöd... 2 Inledning, Ansökan på webben... 3 Logga in... 4 Felmeddelanden... 7 Godkänn

Läs mer

Det finns tre sätt att ta sig till inloggningen för Mina sidor från vår hemsida (startsidan). 1) Genom direktlänk.

Det finns tre sätt att ta sig till inloggningen för Mina sidor från vår hemsida (startsidan). 1) Genom direktlänk. Manual Mina sidor 1 2 Det finns tre sätt att ta sig till inloggningen för Mina sidor från vår hemsida (startsidan). 1) Genom direktlänk. 2) Genom att klicka på Mina sidor i menyn. 3) Genom att klicka på

Läs mer

En guide till mediekatalogen på SLI Utbildningsförvaltningen Uppsala. Svenska läromedel på internet

En guide till mediekatalogen på SLI Utbildningsförvaltningen Uppsala. Svenska läromedel på internet En guide till mediekatalogen på SLI Utbildningsförvaltningen Uppsala Svenska läromedel på internet Uppdaterad 19 augusti 2015 Konto Bli medlem Klicka på hänglåset uppe till höger och välj menyalternativet

Läs mer

Användarmanual för Lagledning.se

Användarmanual för Lagledning.se Användarmanual för Lagledning.se Denna manual är avsedd för dig som en av TEM:s lagkunder och ska fungera som ett stöd när du använder vår tjänst. Innehåll Innehåll... 1 Logga in... 2 Första sidan... 3

Läs mer

Nya funktioner i Insättningsuppgift via Internet

Nya funktioner i Insättningsuppgift via Internet Nya funktioner i Insättningsuppgift via Internet September 2018 Postadress: 105 19 Stockholm Besöksadress: Mejerivägen 1 www.bankgirot.se Bankgironr: 160-9908 Styrelsens säte: Stockholm Växel: 08-725 60

Läs mer

Handbok - CMG Office Web

Handbok - CMG Office Web Handbok - CMG Office Web CMG Office Web CMG Office Web är portalen för ditt företags interna kommunikation. Med Office Web kan du hitta dina medarbetares telefonnummer, organisationstillhörighet och aktiviteter.

Läs mer

Administration av lagets arbetsrum. Lathund

Administration av lagets arbetsrum. Lathund Administration av lagets arbetsrum Lathund Innehåll 1 Logga in... 2 2 Koppla serier till ditt lag... 3 3 Koppla serier och matcher till lagets kalender... 4 4 Konfigurera välkomsttext... 5 5 Konfigurera

Läs mer

Outlook Web App 2013

Outlook Web App 2013 Outlook Web App 2013 Boka egen tid Boka egen möten tid Vyer Schemaläggning Gruppkalender Dela kalender Semester Britt Tågmark britt.tagmark@gmail.com Senast ändrad 2014-12-25 Innehåll Logga ut... 1 Öppna

Läs mer

Schema. Under dessa menyer finns dina tillgängliga funktioner. Alternativ kan saknas om skolan inte aktiverat en funktion. Nova Software AB 1 (12) 402

Schema. Under dessa menyer finns dina tillgängliga funktioner. Alternativ kan saknas om skolan inte aktiverat en funktion. Nova Software AB 1 (12) 402 Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

Information från Löne- och Pensionsservice

Information från Löne- och Pensionsservice Information från Löne- och Pensionsservice Information om bankbyte och övergång till e-lönebesked Den 1 juni 2011 byter Östersunds kommun bank till Swedbank. Det innebär att lön kommer att betalas ut via

Läs mer

UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10)

UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10) UTV5 Lathund för skolledning (2013-12-10) Innehåll Sid 2 Inledning Sid 3 Logga in Sid 4 Startsidan Sid 5 Obligatoriska frågor Sid 6 Kursutvärderingar Sid 10 Statistik Sid 12 Formulär Sid 16 Skapa utvärdering

Läs mer

DATALOGISK SNABB MANUAL 5-2014. Reviderad 2015-05-20. Oderup 9267, 24297 Hörby, Tel. 0415-400 25, info@datalogisk.se, www.datalogisk.se.

DATALOGISK SNABB MANUAL 5-2014. Reviderad 2015-05-20. Oderup 9267, 24297 Hörby, Tel. 0415-400 25, info@datalogisk.se, www.datalogisk.se. DATALOGISK SNABB MANUAL Reviderad 2015-05-20 Oderup 9267, 24297 Hörby, Tel. 0415-400 25, info@datalogisk.se, www.datalogisk.se 5-2014 April MOBILE Manual senast ändrad 2015-05-20 Register Inloggningsuppgifter

Läs mer

Handbok PRIVERA FÖR VÅRDGIVARE

Handbok PRIVERA FÖR VÅRDGIVARE Handbok PRIVERA FÖR VÅRDGIVARE 2 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Vad är Privera... 3 Skapa underlag... 3 Logga in i Privera... 3 Startsida... 3 1. Skicka fil... 4 2. Mottagna filer... 4

Läs mer

Manual för Aktiv Ungdoms e-post (Zimbra)

Manual för Aktiv Ungdoms e-post (Zimbra) Manual för Aktiv Ungdoms e-post (Zimbra) fr.o.m 10 juni 2011 Introduktion... 2 Inloggning... 2 E-post... 3 Samla e-posten i konversationer eller som separata meddelanden... 3 Skicka e-post... 3 Adresslistor...

Läs mer

Lathund för webbpublicering på Vi Ungas distriktswebbplatser

Lathund för webbpublicering på Vi Ungas distriktswebbplatser Lathund för webbpublicering på Vi Ungas distriktswebbplatser 1 1. Introduktion 3 2. Inloggning 3 3. Publicering av nyheter 4 4. Hantera nyheter 7 5. Snabblänkar 7 6. Sidor 8 7. Händelser 8 8. Distriktets

Läs mer

1. Enkel sökning Globalsökning Avancerad sökning Historik Söka via klassificeringsstruktur 14

1. Enkel sökning Globalsökning Avancerad sökning Historik Söka via klassificeringsstruktur 14 Ledningskansliet, Juridik och dokumentation Patrik Spånning Westerlund MANUAL 2017-11-16 SLU ID: SLU.ua.2017.2.1.1.IA-9 Manual Sökningar i Public 360 Manual Sökningar i Public 360 Dokumentägare: LK/Dokumentationsenheten/

Läs mer

1177 Vårdguidens e-tjänster

1177 Vårdguidens e-tjänster 1177 Vårdguidens e-tjänster Manual för administratörer www.vgregion.se/minavardkontakter Innehåll Administratör samt övriga behörigheter... 2 Logga in... 2 Egna inställningar... 3 Avisering till vårdgivare...

Läs mer

Boka möteslokal, bollplan eller sporthall

Boka möteslokal, bollplan eller sporthall Boka möteslokal, bollplan eller sporthall Instruktion för privatpersoner Inledning Idrott & förenings e-tjänst är ett webbaserat hjälpmedel för föreningar och privatpersoner i Göteborgs Stad. Genom e-tjänsten

Läs mer

Lathund till Nyköpings föreningsregister - så gör du enkelt dina föreningsärenden på webben

Lathund till Nyköpings föreningsregister - så gör du enkelt dina föreningsärenden på webben Lathund till Nyköpings föreningsregister - så gör du enkelt dina föreningsärenden på webben Gäller från jan 2015 Innehåll Nu förenklar vi för dig som förening i Nyköping... 3 Kontaktpersoner Nyköpings

Läs mer

Godkänn betalningar Generellt Godkänn betalning vid registrering

Godkänn betalningar Generellt Godkänn betalning vid registrering Generellt För att de betalningar du registrerat (se vägledning Registrera betalning) eller sänt in till banken via fil (se vägledning Filer till banken) ska expedieras måste de godkännas och, om betalningarna

Läs mer

Inlämningsverktyget i Fronter för lärare

Inlämningsverktyget i Fronter för lärare Inlämningsverktyget i Fronter för lärare I inlämningsverktyget kan du enkelt se vem som lämnat in ett arbete, när och vad studenterna har lämnat in. Kursdeltagarna kan få påminnelser om sista inlämningsdag.

Läs mer

Lathund Google Kalender (i webbläsare)

Lathund Google Kalender (i webbläsare) Lathund Google Kalender (i webbläsare) För att komma till Google Kalender skriver du www.calendar.google.com i webbläsaren. För att logga in skriver du förnamn.efternamn@zonline.se och sedan ditt lösenord.

Läs mer

Lathund utbildarwebben

Lathund utbildarwebben Handledning 1 (13) Upprättad av Konrad Asterbäck Sjö- och luftfartsavdelningen Bemannings- och behörighetsenheten Sektionen för sjöpersonal Till utbildningssamordnare Handledning 2 (13) shistorik Beskrivning

Läs mer

2. Genom att klicka på actionknappen kommer du in till en meny:

2. Genom att klicka på actionknappen kommer du in till en meny: Konsultportalen Här är en enklare och allmän manual över funktionerna i din konsultportal. Observera att viss funktionalitet som beskrivs nedan kanske inte är tillgänglig just för dig. Det beror på att

Läs mer

Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet

Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet Motsvarande vägledningar för vänstermeny hittar du längre ner i dokumentet Generellt earkiv är ett elektronisk arkiv i Business Online. Med earkiv får du tillgång till de flesta dokument elektroniskt i

Läs mer

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui opasdfghjklzxcvbnmqwertyuiop qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq wertyuiopasdfghjklzxcvbnmqw ertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwer tyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty Handbok för registrering i UEDB av elever i kommunal gymnasieskola utanför länet uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyui

Läs mer

VAKANSFÖRMEDLING - TIMAVLÖNAD

VAKANSFÖRMEDLING - TIMAVLÖNAD Vård- och omsorgsförvaltningen BeSched Britt-Mari Rosenkvist 2017-11-13 VAKANSFÖRMEDLING - TIMAVLÖNAD 2 (8) INNEHÅLL INNEHÅLL... 2 INLOGGNING... 3 ÖNSKA ARBETSPASS... 4 BEMANNINGSGRUPP... 5 LISTOR... 6

Läs mer

Lathund. Manuell fakturering i Tandvårdsfönster

Lathund. Manuell fakturering i Tandvårdsfönster 1 (32) Lathund Manuell fakturering i Tandvårdsfönster Sida 1/32 2 (32) Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 1.1 Övergripande beskrivning... 3 1.2 Förutsättningar... 3 2 Manuell fakturering av ej förhandsbedömd

Läs mer

Mobilapp Administration & Aktivitet

Mobilapp Administration & Aktivitet Mobilapp Administration & Aktivitet Innehåll Logga in och välj organisation... 2 Grupper... 4 Deltagare... 5 Lägg till person i grupp... 6 Ta bort person från grupp... 8 Aktiviteter... 9 Sök aktiviteter...

Läs mer

S2S SECRETS TO SPORTS Lathund

S2S SECRETS TO SPORTS Lathund S2S SECRETS TO SPORTS Lathund BARKARÖ SK Hans Nehrman 2016-02-17 Detta dokument är en instruktion för användare av S2S Secrets to Sports 1. Logga in i S2S Syftet med dokumentet är att beskriva de vanligaste

Läs mer

Kom igång med Riksbyggen Kundwebb

Kom igång med Riksbyggen Kundwebb Kom igång med Riksbyggen Kundwebb På din nya kundwebb får du tillgång till information, hjälp och uppgifter kopplat till ditt boende samt en rad olika verktyg som underlättar i kommunikationen med Riksbyggen.

Läs mer

Användarhandledning för vårdnadshavare 1 (36) Användarhandledning. Procapita Education Vårdnadshavare. Version 3.2 2009-08-17.

Användarhandledning för vårdnadshavare 1 (36) Användarhandledning. Procapita Education Vårdnadshavare. Version 3.2 2009-08-17. Användarhandledning för vårdnadshavare 1 (36) Användarhandledning Procapita Education Vårdnadshavare Version 3.2 2009-08-17 TietoEnator INNEHÅLL 1 PROCAPITA EDUCATION FÖR VÅRDNADSHAVARE... 3 1.1 VÄLKOMMEN!...

Läs mer

För att få konto måste vårdnadshavaren fylla i en ansökan skrifligt och e-posta skolan. Skola24 skickar då en aktiveringskod till vårdnadshavaren.

För att få konto måste vårdnadshavaren fylla i en ansökan skrifligt och e-posta skolan. Skola24 skickar då en aktiveringskod till vårdnadshavaren. Föräldrar i Skola24 Genom föräldrarollen i Skola24 kan föräldrar ta del av en mängd användbar information. En central databas gör det möjligt att med samma inloggning se information om flera barn även

Läs mer

Sekreterare och Plussekreterare Version SP2 via PMO

Sekreterare och Plussekreterare Version SP2 via PMO Sekreterare och Plussekreterare Version 3.7.3 SP2 via PMO Starta MedSpeech 1. Från Mitt arbete i PMO klicka på Innehåll Länkar och Diktat - Lista 2. MedSpeech startar och du får upp en lista över diktaten.

Läs mer

Manual för tidrapportering

Manual för tidrapportering Manual för tidrapportering Vid inloggning kommer man till startsidan, där finns information för dig som Uniflex anställd, ta gärna någon minut för att se om vi lagt upp någon viktig information. Överst

Läs mer

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Version 2 Villaägarnas Riksförbund Sollentuna 2011 Innehåll Redigera befintlig sida... 3 Skriva text eller klistra in kopierad text... 5 Rubriker i brödtext...

Läs mer

Användarmanual för ParaGå Web

Användarmanual för ParaGå Web 1 Användarmanual för ParaGå Web 2014-12-10 jsj stockholm.se 2 Innehållsförteckning Innehåll Innehållsförteckning... 2 Webbgränssnittet... 4 Att hitta i systemet... 4 Hjälptexter... 4 Inloggning i webbgränssnittet...

Läs mer