TEIK41 - Teknisk kommunikarion på kinesiska II!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "TEIK41 - Teknisk kommunikarion på kinesiska II!"

Transkript

1 1 ( 6) TEIK41 - Teknisk kommunikarion på kinesiska II Sändlista Mathias Henningsson Karin Karltorp Susann Årnfelt Sandra Gustavsson Li Li Tunek Johan Holtström Kurskod Examinator TEIK41 Li Li Tunek Kursen gavs Årskurs 2 Termin Period 2 Kursens delar x Föreläsningar x Lektioner Laborationer Projekt Ansvarig sektion Program Y, I HT x Tentamina Inlämningsuppgifter Seminarier Annat Antal studenter som deltagit i utvärderingen I: 3, Y: 4 Totalt antal studenter på kursen 13

2 Utvärderingen är genomförd av Therese Luong 2 ( 6) Ansvarig studienämndsordförande Tobias König Sammanfattning och återkoppling från tidigare år Sammanfattning av tidigare års utvärderingar där åsikter och förändringsförslag nämns. Återkoppling under kursen från examinatorn angående föregående års utvärdering. Sammanfattning från förgående år: Från HT14: Studenterna tycker överlag att kursen är bra, men önskar med skriv- och hörövningar. Det extra tekniska materialet var mycket uppskattat även om det var svårt. Kursens upplägg diskuterades, speciellt tentamen. Studenterna föreslog två separata tentamina. Föreläsaren vill se fler studenter förberedda för föreläsningarna, så att det vore möjligt att avancera snabbare (översatt från engelska). Studenterna tyckte att kursen var bra överlag. Examinatorns kommentar: Vissa av texterna är ändrade sedan förra året. Utöver det är kursen ungefär likadan som förra året. Sammanfattning av utvärderingen Sammanfattning av det viktigaste som tas upp i utvärderingen tillsammans med förbättringsförslag. Studenterna är överlag nöjda med kursen. Studenterna är positiva till delmomentet med en skriftlig rapport och muntlig presentation. Utvärderingens genomförande En utförlig sammanfattning av de olika processerna i utvärderingens genomförande. Klassen kallades till ett diskussionsmöte där alla som deltog fick framföra sina åsikter. Efter detta sammanställdes åsikterna till en utvärdering som skickas till examinatorn, samt diskuterade resultatet under ett språkråd. Examinatorn fick möjlighet att kommentera utvärderingen och förbättringar diskuterades. Utvärderaren skrev klart utvärderingen som senare korrekturlästes av Snordf och vice Snordf innan den skickades till LinTek. Kursens innehåll jämfört med studiehandboken Jämförelse av studiehandbokens mål, IUAE-matrisen, förkunskapskrav, organisation, kursinnehåll, kurslitteratur och examination mot kursens genomförande. Den faktiska kursen stämmer bra överens med Studiehandboken och målen som skrivs där känns relevanta efter fullgjord kurs.

3 3 ( 6) Kursen i utbildningen Kursens relevans i utbildningen och hur kursens innehåll står i relation till programmålen. Kursens placering i programmet samt arbetsbelastningen i förhållande till poäng. Kursen är relevant för utbildningen då studenterna kommer att ha utlandsstudier som skall läsas på språket. Den ligger bra i programmet anser studenterna. Arbetsbelastningen stämmer bra överens med antalet poäng. Arbetsbelastningen är högre jämfört med förra kursen, vilket studenterna tyckte var bra. En student tyckte att tidigare kurser har varit för enkla och anser att nivån borde vara högre på dessa. Bra nivå på nuvarande kurs. Kursens organisation Kursens upplägg och de olika momentens relation till kursens innehåll. Kommunikation mellan studenter och lärarlaget samt inom lärarlaget. Upplägget på kursen har varit enligt standard och har fungerat bra. Kursens moment är bra i förhållande till kursens innehåll. Kommunikationen har fungerat bra. Föreläsningar Sammanfattning av föreläsningarna gällande innehåll, struktur, föreläsarnas pedagogik, tidsplanering och förbättringsförslag. Kursen innehåller inga föreläsningar. Lektioner Sammanfattning av lektionerna gällande innehåll, struktur, lektionshandledarnas pedagogik, tidsplanering och förbättringsförslag. Överlag har lektionerna fungerat bra och lärarna har varit väl förberedda. Ett fåtal händelser då det varit få studenter på lektionerna och de funnits tid över så menar studenterna att det hade varit uppskattat med t.ex. hörövningar. En stor del av de texter som tas upp på lektion berör området ekonomi/affärer och en del studenter hade gärna sett om fler tekniska texter även berör andra områden som elektronik/ fysik/data. Några studenter anser att en del lektioner ibland inte varit särskilt givande och hade gärna sett att det varit ett annat upplägg på lektionerna. I nuläget tyckte en del studenter att upplägget på lektionen ger lika som om man hade läst igenom texten och grammatiken på egen hand. Ett förslag är att läxorna tar mindre lektionstid och det finns en del av lektionen som man inte kan förbereda sig till. I övrigt är studenterna nöjda med lektionernas olika moment.

4 4 ( 6) Examinatorns kommentar: Det finns extratexter i teknik för den intresserade. Det är dock inte lika mycket teknik som ekonomi. Laborationer Sammanfattning av laborationerna gällande innehåll, struktur, laborationshandledarnas pedagogik, tidsplanering och förbättringsförslag. Kursen innehåller inga laborationer. Projekt Sammanfattning av projektet gällande innehåll, struktur, handledarnas delaktighet, tidsplanering och förbättringsförslag. Kursen innehåller inga projekt. Övriga kursmoment Sammanfattning av övriga kursmoments innehåll, struktur, tidsplanering och förbättringsförslag. Kursen innehåll en presentation/inlämning. Se mer under Examination. Litteratur Litteraturens användningsfrekvens, innehåll och relevans i kursen. Studenterna är mycket nöjda med kursboken. De var positivt att glosorna fanns skrivet på både traditionellt och förenklat. Övriga kommentarer kring boken var att den endast berörde ekonomiområdet, varför man hade kunnat komplettera med mer tekniska texter. En annan kommentar var att en del texter saknade ett kritiskt förhållningssätt. Förtydligande från studeranderepresentant: Boken framställde Kina i mycket god dager, men gav inte så stort utrymme för kritik mot Kina. Examinatorns kommentar: Det finns kritik mot Kina i boken Examination Examinationens utformning, relevans, nivå och koppling till kursinnehållet. Kursen examinerades genom tre olika moment: inlämningsuppgift/presentation, dugga/ meningar/reklampresentation och skriftlig tentamen. Nedan går det att läsa om studenternas åsikter kring de olika momenten: Inlämningsuppgift/presentation- Inlämningsuppgiften och presentationen tyckte studenterna var ett bra sätt att både öva på att skriva samt att hålla i ett muntligt framförande.

5 5 ( 6) De var mycket nöjda med detta moment i kursen. Studenterna tyckte att det var positivt med lärarens feedback efteråt. Dugga/Meningar/reklam- Duggorna är bra och bör finnas kvar då det är ett sätt att hålla igång teckenskrivandet. Studenterna tyckte att det var bra att de fick träna på att skriva meningar men att inlämningen via Lisam är i viss mån överflödig. Studenterna tyckte reklampresentationen var bra. Tentamen- I det stora hela bra. Många tyckte tentan var onödigt svår då det var en hel del frågor som handlade om att memorera bland annat culture -texterna. Studenterna anser att den innehöll mycket utantillkunskap som inte borde vara på tentan, eftersom det inte testar språkkunskaper utan mer hur mycket du kan minnas. Förslag som gav var att skippa culture - texterna eller bättre information innan tentamen. En annan åsikt från en student angående examinationen var att det var dåligt informerat kring hur slutbetyget skulle sättas. Examinatorns kommentar: Det finns en exempeltenta samt en tydlig beskrivning på vad som kommer på tentan. Under utvärderingen togs det upp att många studenter haft svårt att förstå sammanvägningen av de olika momenten till betyg i kursen. Examinatorn påpekar att sammanvägningen baseras på hur många högskolepoäng momentet ger, men anser att det kan vara värt att lägga till en beskrivning på hur sammanvägningen går till. Feedback under kursens moment Återkoppling och respons på studenternas insatser under olika moment och dess inverkan på studenternas framtida prestationer. Studenterna tyckte det var bra med feedback från både presentation och rapport. En del hade gärna velat ha mer specifik feedback på förbättring. En student fick till exempel bra på sin presentation men skulle gärna vilja ha förslag på vad man skulle kunna förbättra. Många studenter menar att läraren gärna får rätta studenterna mer när det gäller uttal och toner under lektionstid. Examinatorns kommentar: Mer specifik kritik på uttal, toner och stil skulle ta för yrket tid. Det gäller att hitta en medelväg. Studiemiljö Åsikter gällande studieplatser, schemaläggning, lokaler, anmälningssystem, ventilation och sittplatser under kursens olika moment. Bra.

6 6 ( 6) Samläsning Åsikter om huruvida alla studenter, oavsett programtillhörighet, har haft samma möjlighet att tillgodogöra sig innehållet i kursen, samt hur samläsning med studenter från andra program har påverkat kursen i sin helhet. Bra. Studenternas övriga kommentarer Bra nivå på kursen De tidigare har varit på lite för lätt nivå. Ibland för lite innehåll på lektionerna pga få studenter (typ förbered extraövningar kanske hörövningar?) Förra året gavs det förslag till att ha två tentor men studenterna tycker att det räcker med att ha en tenta. Examinatorns övriga kommentarer Inget utöver det som sagts.

TEII41 - Teknisk kommunikation på japanska II!

TEII41 - Teknisk kommunikation på japanska II! 1 ( 6) TEII41 - Teknisk kommunikation på japanska II Sändlista Mathias Henningsson Karin Karltorp Susann Årnfelt Sandra Gustavsson Li Li Tunek Johan Holtström Kurskod Examinator TEII41 Li Li Tunek Kursen

Läs mer

THSP41 - Teknisk kommunikation på spanska II - del 1

THSP41 - Teknisk kommunikation på spanska II - del 1 1 ( 6) THSP41 - Teknisk kommunikation på spanska II - del 1 Sändlista Kurskod Examinator Marisol Arias Abrahamsson Johan Holtström THSP41 Marisol Arias Abrahamsson Kursen gavs Årskurs 2 Termin Period 2

Läs mer

THSP21 - Teknisk kommunikation på spanska I, del 1

THSP21 - Teknisk kommunikation på spanska I, del 1 1 ( 5) THSP21 - Teknisk kommunikation på spanska I, del 1 Sändlista Kurskod Examinator Sandra Gustavsson Mathias Henningsson Marisol Arias-Abrahamsson Johan Holtström THSP21 Marisol Arias-Abrahamsson Kursen

Läs mer

THFR41 - Teknisk kommunikation på franska II - del 1

THFR41 - Teknisk kommunikation på franska II - del 1 1 (6) THFR41 - Teknisk kommunikation på franska II - del 1 Sändlista Svante Gunnarsson Torun Berlind Elin Önstorp Matilda Leinsköld Miguel Gimenez Rodriguez Johan Holtström Kurskod THFR41 Examinator Miguel

Läs mer

THTY41 - Teknisk kommunikation på tyska 2 - del 1

THTY41 - Teknisk kommunikation på tyska 2 - del 1 1 (6) THTY41 - Teknisk kommunikation på tyska 2 - del 1 Sändlista Svante Gunnarsson Torun Berlind Elin Önstorp Fredrik Wiklund Christoph Röcklingsberg Johan Holström Kurskod THTY41 Examinator Christoph

Läs mer

TSDT18-Signaler och System

TSDT18-Signaler och System 1 (9) TSDT18-Signaler och System Sändlista Kurskod Håkan Örman Torun Berlind Elin Önstorp Sandra Gustavsson Håkan Örman Lasse Alfredsson Klas Nordberg TSDT18 Examinator Examinator Kursen gavs Årskurs 3

Läs mer

TSTE05-Elektronik och mätteknik

TSTE05-Elektronik och mätteknik " " 1 (" 7) TSTE05-Elektronik och mätteknik Sändlista Håkan Öhrman Torun Berlind Elin Önstorp Sandra Gustavsson Mikael Olofsson Tomas Svensson Kurskod Examinator TSTE05 Mikael Olofsson Kursen gavs Årskurs

Läs mer

TEII42 - Teknisk kommunikation på japanska II - del 2

TEII42 - Teknisk kommunikation på japanska II - del 2 1 (5) TEII42 - Teknisk kommunikation på japanska II - del 2 Sändlista Kurskod Examinator Mathias Henningsson Karin Karltorp Susann Årnfelt Seth Ramström Clas Rydergren Li Li Tunek Johan Holtström TEII42

Läs mer

THFR21- Teknisk Kommunikation i franska del 1

THFR21- Teknisk Kommunikation i franska del 1 1 ( 5) THFR21- Teknisk Kommunikation i franska del 1 Sändlista Mathias Henningsson Miguel Gimenez Johan Holtström Sandra gustavsson Kurskod Examinator THFR21 Miguel Gimenez Kursen gavs Årskurs 1 Termin

Läs mer

TBMT41-Projekt i medicinsk teknik

TBMT41-Projekt i medicinsk teknik 1 (7) TBMT41-Projekt i medicinsk teknik Sändlista Håkan Örman Torun Berlind Elin Önstorp Matilda Leinsköld Håkan Örman Göran Salerud Göran Salerud Kurskod TBMT41 Examinator Göran Salerud Kursen gavs Årskurs

Läs mer

Torun Berlind Elin Önstorp Sandra Gustavsson Klas Nordberg. Föreläsningar Lektioner Laborationer Projekt

Torun Berlind Elin Önstorp Sandra Gustavsson Klas Nordberg. Föreläsningar Lektioner Laborationer Projekt 1 (6) TSBB09-Bildsensorer Sändlista Håkan Örman Torun Berlind Elin Önstorp Sandra Gustavsson Klas Nordberg Kurskod TSBB09 Examinator Klas Nordberg Kursen gavs Årskurs 4 Termin 1 Period 2 Kursens delar

Läs mer

TATA24 - Linjär algebra

TATA24 - Linjär algebra 1 (6) TATA24 - Linjär algebra Sändlista Inger Klein Tea Nygren Siv Söderlund Magdalena Smeds Tomas Sjödin Göran Forsling Kurskod TATA24 Examinator Tomas Sjödin Kursen gavs Årskurs 2 Termin HT Kursens delar

Läs mer

Programutvecklingsmetodik, teori

Programutvecklingsmetodik, teori 1 (5) TDDC93- Programutvecklingsmetodik, teori Sändlista Inger Klein Annalena Kindgren Siv Söderlund Magdalena Smeds Kristian Sandahl Tommy Färnqvist Kurskod TDDC93 Examinator Kristian Sandahl Kursen gavs

Läs mer

TDDD38-Avancerad programmering i C++

TDDD38-Avancerad programmering i C++ 1 (5) TDDD38-Avancerad programmering i C++ Sändlista Inger Erlander Klein Tea Nygren Siv Söderlund Fredrik Wiklund Tommy Olsson Tommy Färnqvist Kurskod TDDD38 Examinator Tommy Olsson Kursen gavs Årskurs

Läs mer

THFR41 - Teknisk kommunikation på franska del II

THFR41 - Teknisk kommunikation på franska del II 1 ( 6) THFR41 - Teknisk kommunikation på franska del II Sändlista Kurskod Examinator Mathias Henningsson Miguel Giménez Johan Holtström THFR41 Miguel Giménez Kursen gavs Årskurs 2 Termin Period 2 Kursens

Läs mer

TTIT02-Matematisk Grundkurs

TTIT02-Matematisk Grundkurs 1 (6) TTIT02-Matematisk Grundkurs Sändlista Inger Klein Tea Nygren Siv Söderlund Magdalena Smeds Joakim Arnlind Göran Forsling Kurskod TTIT02 Examinator Joakim Arnlind Kursen gavs Årskurs 1 Termin HT Kursens

Läs mer

TGTU43- Kommunikation på arbetsplatsen

TGTU43- Kommunikation på arbetsplatsen 1 (5) TGTU43- Kommunikation på arbetsplatsen Sändlista Inger Erlander Klein Tea Nygren Siv Söderlund Fredrik Wiklund Kurskod TGTU43 Examinator Kursen gavs Årskurs 1 Termin VT Kursens delar Ansvarig sektion

Läs mer

TATA76-Flervariabelanalys

TATA76-Flervariabelanalys 1 (5) TATA76-Flervariabelanalys Sändlista Inger Erlander Klein Tea Nygren Siv Söderlund Sandra Gustavsson Simin Nadjm-Tehrani Fredrik Andersson Jesper Thorén Kurskod TATA76 Examinator Fredrik Andersson

Läs mer

Torun Berlind Elin Önstorp Sandra Gustavsson. Håkan Örman. Peter Christensen Peter Schmidt. X Föreläsningar X Lektioner X Laborationer Projekt

Torun Berlind Elin Önstorp Sandra Gustavsson. Håkan Örman. Peter Christensen Peter Schmidt. X Föreläsningar X Lektioner X Laborationer Projekt 1 (6) TFYA76 Mekanik del 1 Sändlista Kurskod Håkan Örman Torun Berlind Elin Önstorp Sandra Gustavsson Håkan Örman Peter Christensen Peter Schmidt TFYA76 Examinator Peter Christensen Kursen gavs Årskurs

Läs mer

TATA75 - Relativitetsteori

TATA75 - Relativitetsteori 1 (5) TATA75 - Relativitetsteori Sändlista Svante Gunnarsson Torun Berlind Elin Önstorp Matilda Leinsköld Fredik Andersson Göran Forsling Kurskod TATA75 Examinator Fredik Andersson Kursen gavs Årskurs

Läs mer

TBMT01- Analys av bioelektriska signaler!

TBMT01- Analys av bioelektriska signaler! TBMT01- Analys av bioelektriska signaler Sändlista Håkan Öhrman Torun Berlind Elin Önstorp 1 ( 5) Sandra Gustavsson Tomas Strömberg Göran Salerud Kurskod Examinator TBMT01 Tomas Strömberg Kursen gavs Årskurs

Läs mer

TDDB68 - Processprogrammering och operativsystem

TDDB68 - Processprogrammering och operativsystem 1 (6) TDDB68 - Processprogrammering och operativsystem Sändlista Inger Klein Tea Nygren Siv Söderlund Magdalena Smeds Christoph Kessler Tommy Färnqvist Kurskod TDDB68 Examinator Christoph Kessler Kursen

Läs mer

THTY42-Teknisk kommunikation på tyska II - del 2

THTY42-Teknisk kommunikation på tyska II - del 2 1 (6) THTY42-Teknisk kommunikation på tyska II - del 2 Sändlista Kurskod Examinator Mathias Henningsson Karin Karltorp Susann Årnfelt Seth Ramström Mathias Henningsson Christoph Röcklinsberg Johan Holtström

Läs mer

I några frågor som följer ska du ringa in ditt svar utifrån hur väl påståendet stämmer överens med din uppfattning på skalan 1-6

I några frågor som följer ska du ringa in ditt svar utifrån hur väl påståendet stämmer överens med din uppfattning på skalan 1-6 Litteraturvetenskap kandidatkursen HT 15 Institutionen för litteraturvetenskap och idéhistoria, SU. 18 studenter deltog i utvärderingen Din medverkan i utvärderingen är viktig för utvecklingen av kursinnehåll

Läs mer

TAMS27-Matematisk statistik

TAMS27-Matematisk statistik 1 (5) TAMS27-Matematisk statistik Sändlista Inger Klein Tea Nygren Siv Söderlund Magdalena Smeds Jörg-Uwe Löbus Ingegerd Skoglund Kurskod TAMS27 Examinator Jörg-Uwe Löbus Kursen gavs Årskurs 2 Termin VT

Läs mer

TEII21-Teknisk kommunikation på japanska - del 1

TEII21-Teknisk kommunikation på japanska - del 1 1 (6) TEII21-Teknisk kommunikation på japanska - del 1 Sändlista Svante Gunnarsson Torun Berlind Elin Önstorp Matilda Leinsköld Li Li Tunek Johan Holtström Kurskod TEII21 Examinator Li Li Tunek Kursen

Läs mer

Enkätresultat. Enkät: Utvärdering moment 2. Datum: 2011-04-26 16:28:20 Aktiverade deltagare (Klinisk psykologi 1 (22,5hp)) Besvarad av: 27(47) (57%)

Enkätresultat. Enkät: Utvärdering moment 2. Datum: 2011-04-26 16:28:20 Aktiverade deltagare (Klinisk psykologi 1 (22,5hp)) Besvarad av: 27(47) (57%) Enkätresultat Enkät: Utvärdering moment 2 Status: öppen Datum: 2011-04-26 16:28:20 Grupp: Aktiverade deltagare (Klinisk psykologi 1 (22,5hp)) Besvarad av: 27(47) (57%) 1. I vilken utsträckning anser du

Läs mer

Kursanalys DH1601, VT09

Kursanalys DH1601, VT09 Kursanalys DH1601, VT09 Formulär för kursansvarig. Kursanalysen utförs under kursens gång. (Nomenklatur: F föreläsning, Ö övning, R räknestuga, L laboration, S seminarium) Kursdata Kursens namn Kommunikation

Läs mer

Rutin för lönegrundande medarbetarsamtal

Rutin för lönegrundande medarbetarsamtal Rutin för lönegrundande medarbetarsamtal Det lönegrundande medarbetarsamtalet syftar till att: vara ett instrument för planering, styrning och utvärdering, vara ett medel för att föra ut verksamhetens

Läs mer

TSKS10 - Signaler, information och kommunikation

TSKS10 - Signaler, information och kommunikation 1 (6) TSKS10 - Signaler, information och kommunikation Sändlista Inger Klein Tea Nygren Siv Söderlund Magdalena Smeds Erik G. Larsson Klas Nordberg Kurskod TSKS10 Examinator Erik G. Larsson Kursen gavs

Läs mer

Kursutvärdering. oktober 1, 2010

Kursutvärdering. oktober 1, 2010 UMEÅ UNIVERSITET Institutionen för informatik Projektledning och projektarbete i IT-projekt (7,5 hp) Ansvarig lärare: Rikard Harr HT 2010 oktober 1, 2010 Kursutvärdering En viktig del i vår strävan att

Läs mer

TDDC75-Diskreta strukturer

TDDC75-Diskreta strukturer 1 (5) TDDC75-Diskreta strukturer Sändlista Inger Erlander Klein Tea Nygren Siv Söderlund Fredrik Wiklund Christer Bäckström Tommy Färnqvist Kurskod TDDC75 Examinator Christer Bäckström Kursen gavs Årskurs

Läs mer

Sammanställning kursutvärdering

Sammanställning kursutvärdering Sammanställning kursutvärdering Kurs: Destinationer, 15 hp Termin: ht 2015 Kursansvarig lärare: Erika Sörensson Övriga lärare: Kajsa Åberg, Ulrika Åkerlund Totalt 19 studenter har regelbundet deltagit

Läs mer

TDDD39-Perspektiv på informationsteknologi

TDDD39-Perspektiv på informationsteknologi 1 (5) TDDD39-Perspektiv på informationsteknologi Sändlista Inger Erlander Klein Tea Nygren Siv Söderlund Sandra Gustavsson Simin Nadjm-Tehrani Ola Leifler Ahmed Rezine Kurskod TDDD39 Examinator Ola Leifler

Läs mer

TATA24-Linjär Algebra

TATA24-Linjär Algebra 1 (6) TATA24-Linjär Algebra Sändlista Håkan Örman Torun Berlind Elin Önstorp Sandra Gustavsson Håkan Örman Jesper Thorén Jesper Thorén Kurskod TATA24 Examinator Jesper Thorén Kursen gavs Årskurs 1 Termin

Läs mer

Tea Nygren Siv Söderlund Fredrik Wiklund. Carl Hemmingsson. Magnus Johansson. Carl Hemmingsson. Föreläsningar Lektioner Laborationer Projekt

Tea Nygren Siv Söderlund Fredrik Wiklund. Carl Hemmingsson. Magnus Johansson. Carl Hemmingsson. Föreläsningar Lektioner Laborationer Projekt 1 (6) TFYY68 - Mekanik Sändlista Inger Erlander Klein Tea Nygren Siv Söderlund Fredrik Wiklund Carl Hemmingsson Magnus Johansson Kurskod TFYY68 Examinator Carl Hemmingsson Kursen gavs Årskurs 2 Termin

Läs mer

TDDD35 - Användbara system

TDDD35 - Användbara system 1 (5) TDDD35 - Användbara system Sändlista Inger Erlander Klein Tea Nygren Siv Söderlund Fredrik Wiklund Aseel Berglund Jalal Maleki Kurskod TDDD35 Examinator Aseel Berglund Kursen gavs Årskurs 2 Termin

Läs mer

TATA24 - Linjär Algebra

TATA24 - Linjär Algebra TATA24 - Linjär Algebra Sändlista Kurskod Examinator Inger Erlander Klein Tea Nygren Siv Söderlund Seth Ramström Fredrik Heintz Tomas Sjödin Jesper Thorén TATA24 Tomas Sjödin Kursen gavs 2015 HT Kursens

Läs mer

TSTE12-Konstruktion av digitala system

TSTE12-Konstruktion av digitala system 1 (5) TSTE12-Konstruktion av digitala system Sändlista Svante Gunnarsson Torun Berlind Elin Önstorp Matilda Leinsköld Kent Palmkvist Tomas Svensson Kurskod TSTE12 Examinator Kent Palmkvist Kursen gavs

Läs mer

TSEA29-Konstruktion med Mikrodatorer

TSEA29-Konstruktion med Mikrodatorer 1 (7) TSEA29-Konstruktion med Mikrodatorer Sändlista Inger Klein Tea Nygren Siv Söderlund Magdalena Smeds Tomas Svensson Johan Löfberg Kurskod TSEA29 Examinator Tomas Svensson Kursen gavs Årskurs 3 Termin

Läs mer

SVENSKA ÖVERGRIPANDE MÅL FÖR ÅR 6, 7, 8, 9: LYSSNA

SVENSKA ÖVERGRIPANDE MÅL FÖR ÅR 6, 7, 8, 9: LYSSNA SVENSKA ÖVERGRIPANDE MÅL FÖR ÅR 6, 7, 8, 9: Att DU kan LYSSNA, och förstå vad du hör. Att DU kan TALA, så man förstår vad du säger. Att DU kan LÄSA, och förstå vad du läser. Att DU kan SKRIVA, så man förstår

Läs mer

Nedlagd studietid och olika kurskarakterisika en anspråkslös analys baserad på kursvärderingsdata. Fan Yang Wallentin

Nedlagd studietid och olika kurskarakterisika en anspråkslös analys baserad på kursvärderingsdata. Fan Yang Wallentin Nedlagd studietid och olika kurskarakterisika en anspråkslös analys baserad på kursvärderingsdata. Fan Yang Wallentin Inledning I denna miniundersökning analyseras hur studietiden är relaterad till attityder

Läs mer

Måttbandet nr 143 januari 2007

Måttbandet nr 143 januari 2007 Måttbandet nr 143 januari 2007 Eleverna ger högt betyg åt Kulturskolans verksamhet! Sammanställning av enkät till Kulturskolans elever hösten 2006. Gunilla Carlson planeringssekreterare GOTLANDS KOMMUN

Läs mer

TDDD39-Perspektiv på informationsteknologi

TDDD39-Perspektiv på informationsteknologi 1 (6) TDDD39-Perspektiv på informationsteknologi Sändlista Inger Erlander Klein Tea Nygren Siv Söderlund Fredrik Wiklund Ola Leifler Peter Dalenius Kurskod TDDD39 Examinator Ola Leifler Kursen gavs Årskurs

Läs mer

Nationella prov i årskurs 3 våren 2013

Nationella prov i årskurs 3 våren 2013 Utbildningsstatistik 1 (8) Nationella prov i årskurs 3 våren 2013 Syftet med de nationella proven är i huvudsak att dels stödja en likvärdig och rättvis bedömning och betygsättning i de årskurser där betyg

Läs mer

POL 102 VT07, Polska, språkfärdighet I

POL 102 VT07, Polska, språkfärdighet I POL 102 VT07, Polska, språkfärdighet I POL 102 VT07, Polska, språkfärdighet I Översikt Totalt antal svar 1 Filter nej Gruppera efter fråga nej Du är Kvinna 0% 0 Man 100% 1 Din ålder Under 25 0% 0 25-35

Läs mer

2016-03-15 Personalavdelningen. Underlag för lönesamtal, utifrån universitetets generella lönekriterier

2016-03-15 Personalavdelningen. Underlag för lönesamtal, utifrån universitetets generella lönekriterier 2016-03-15 Personalavdelningen Underlag för lönesamtal, utifrån universitetets generella lönekriterier Lönepolitiken Linnéuniversitetets lönepolitik anger att lönen ska utgöra ersättning för utfört arbete,

Läs mer

Sammanställning av utvärdering

Sammanställning av utvärdering Sammanställning av utvärdering Kursen Klassmusik delkurs 1 och 2 Kursanordnare SMI 23-24/4 + 30/4 2012 17 Deltagare på kursen 9 Inkomna svar Berit Lindh Åre Kulturskola berit.lindh@are.se Innehållsförteckning

Läs mer

Varför är det så viktigt hur vi bedömer?! Christian Lundahl!

Varför är det så viktigt hur vi bedömer?! Christian Lundahl! Varför är det så viktigt hur vi bedömer?! Christian Lundahl! Fyra olika aspekter! Rättvisa! Reflektion och utvärdering av vår egen undervisning! Motivation för lärande! Metalärande (kunskapssyn)! 1. Rättvisa!

Läs mer

TFYA75 - Fysik kandidatprojekt

TFYA75 - Fysik kandidatprojekt 1 (7) TFYA75 - Fysik kandidatprojekt Sändlista Kurskod Håkan Örman Torun Berlind Elin Önstorp Sandra Gustavsson Håkan Örman Per Sandström Magnus Johansson TFYA84 Examinator Per Sandström Kursen gavs Årskurs

Läs mer

VICTUMS SYSTEMATISKA KVALITETSARBETE UTVECKLINGSOMRÅDE: Elevenkäten ht 2015 KRYSSA I DE MÅL KVALITETSARBETET GÄLLER

VICTUMS SYSTEMATISKA KVALITETSARBETE UTVECKLINGSOMRÅDE: Elevenkäten ht 2015 KRYSSA I DE MÅL KVALITETSARBETET GÄLLER VICTUMS SYSTEMATISKA KVALITETSARBETE UTVECKLINGSOMRÅDE: Elevenkäten ht 2015 KRYSSA I DE MÅL KVALITETSARBETET GÄLLER Dubbelklicka på aktuell ruta och välj Markerad KUNSKAPER NORMER OCH VÄRDEN ELEVENS ANSVAR

Läs mer

Utbytesstudier vid Aalto University Helsingfors, Finland Höstterminen 2014 Therese Widin, Fastighet och Finans KTH Therese.Widin@hotmail.

Utbytesstudier vid Aalto University Helsingfors, Finland Höstterminen 2014 Therese Widin, Fastighet och Finans KTH Therese.Widin@hotmail. Utbytesstudier vid Aalto University Helsingfors, Finland Höstterminen 2014 Therese Widin, Fastighet och Finans KTH Therese.Widin@hotmail.com Det var en hel del informationstillfällen, blanketter och datum

Läs mer

Sammanställning av utvärderingar av kurs HU4304 höstterminen 2008

Sammanställning av utvärderingar av kurs HU4304 höstterminen 2008 Sammanställning av utvärderingar av kurs HU4304 höstterminen 2008 Sex personer har fyllt i utvärderingsenkäten. En person läser kursen HU4304 som fristående kurs och de övriga läser den inom ett program.

Läs mer

Sammanfatta era aktiviteter och effekten av dem i rutorna under punkt 1 på arbetsbladet.

Sammanfatta era aktiviteter och effekten av dem i rutorna under punkt 1 på arbetsbladet. Guide till arbetsblad för utvecklingsarbete Arbetsbladet är ett verktyg för dig och dina medarbetare/kollegor när ni analyserar resultatet från medarbetarundersökningen. Längst bak finns en bilaga med

Läs mer

THTY42 Teknisk kommunikation på tyska II - del 2

THTY42 Teknisk kommunikation på tyska II - del 2 1 (6) THTY42 Teknisk kommunikation på tyska II - del 2 Sändlista Håkan Örman Torun Berlind Elin Önstorp Fredrik Wiklund Håkan Örman Christoph Röcklinberg Johan Holtström Kurskod THTY42 Examinator Christoph

Läs mer

DEMOKRATI 3 DEMOKRATINS VILLKOR

DEMOKRATI 3 DEMOKRATINS VILLKOR SIDA 1/8 WORKSHOP I KLASSRUMMET TEMA: DEMOKRATI LÄRARMANUAL I det här dokumentet finns allt du behöver veta för att hålla workshopen. Här ser du också tydligt i vilka moment du använder det arbets- och

Läs mer

Vi skall skriva uppsats

Vi skall skriva uppsats Vi skall skriva uppsats E n vacker dag får du höra att du skall skriva uppsats. I den här texten får du veta vad en uppsats är, vad den skall innehålla och hur den bör se ut. En uppsats är en text som

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete Systematiskt kvalitetsarbete Rapport Läsår: 2015/2016 Organisationsenhet: STENSFSK/FSK Stensåkra Förskola Fokusområde: Samverkan Cecilia Stenemo, Barn- och utbildningsförvaltningen, Stensåkra förskola,

Läs mer

Policy för bedömning i skolan

Policy för bedömning i skolan UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN GRUNDSKOLEAVDELNINGE N TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2012-10-04 Handläggare: Anna-Carin Dalborg Telefon: 08-508 33 572 Elisabeth Forsberg Uvemo Telefon: 08-508 33 010 Till Utbildningsnämnden

Läs mer

TGTU43-Kommunikation på arbetsplatsen

TGTU43-Kommunikation på arbetsplatsen 1 (7) TGTU43-Kommunikation på arbetsplatsen Sändlista Inger Erlander Klein Tea Nygren Siv Söderlund Sandra Gustavsson Simin Nadjm-Tehrani Eva K. Törnqvist Eva K. Törnqvist Kurskod TGTU43 Examinator Eva

Läs mer

BRUKARUNDERSÖKNING EKONOMISKT BISTÅND IFO 2015 SOCIALFÖRVALTNINGEN 2016-01-15

BRUKARUNDERSÖKNING EKONOMISKT BISTÅND IFO 2015 SOCIALFÖRVALTNINGEN 2016-01-15 BRUKARUNDERSÖKNING EKONOMISKT BISTÅND IFO 2015 SOCIALFÖRVALTNINGEN 2016-01-15 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INLEDNING... 3 2 AVGRÄNSNINGAR & GENOMFÖRANDE... 3 3 RESULTAT... 3 3.1 AVSER BESÖKET ETT NYBESÖK...4

Läs mer

Begreppet delaktighet inom rättspsykiatrisk vård

Begreppet delaktighet inom rättspsykiatrisk vård Begreppet delaktighet inom rättspsykiatrisk vård Mikael Selvin ¹, Kjerstin Almqvist ², Lars Kjellin ¹, Agneta Schröder ¹ 1) University Health Care Research Center, Faculty of Medicine and Health, Örebro

Läs mer

Förskolan Vårskogen, Svaleboskogen 7. Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-16

Förskolan Vårskogen, Svaleboskogen 7. Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-16 Förskolan Vårskogen, Svaleboskogen 7 Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-16 Planen gäller från november 2015-oktober 2016 Ansvariga för planen är avdelningens förskollärare Hela arbetslaget

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Resultat för Solbacka (minst 7 svarande) Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Resultat för Solbacka (minst 7 svarande) Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Resultat för Solbacka (minst 7 svarande) Särskilt boende Resultaten för er verksamhet Det här är en sammanställning av resultaten för er verksamhet från undersökningen

Läs mer

Kurs: Svenska som andraspråk Kurskod: GRNSVA2 Verksamhetspoäng: 1000

Kurs: Svenska som andraspråk Kurskod: GRNSVA2 Verksamhetspoäng: 1000 Kurs: Svenska som andraspråk Kurskod: GRNSVA2 Verksamhetspoäng: 1000 Kursen ger elever med annat modersmål än svenska en möjlighet att utveckla sin förmåga att kommunicera på svenska. Ett rikt språk ger

Läs mer

TATA65-Diskret matematik

TATA65-Diskret matematik 1 (6) TATA65-Diskret matematik Sändlista Inger Erlander Klein Tea Nygren Siv Söderlund Fredrik Wiklund Carl Johan Casselgren Göran Forsling Kurskod TATA65 Examinator Carl Johan Casselgren Kursen gavs Årskurs

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013? Verksamhetsresultat för Norr Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013? Verksamhetsresultat för Norr Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013? Verksamhetsresultat för Norr Särskilt boende Resultaten för er verksamhet Här redovisas resultaten för er verksamhet från 2013 års nationella brukarundersökning

Läs mer

Resultat från nationella prov i årskurs 3, vårterminen 2014

Resultat från nationella prov i årskurs 3, vårterminen 2014 Enheten för utbildningsstatistik 2014-10-21 1 (8) Resultat från nationella prov i årskurs 3, vårterminen 2014 Syftet med de nationella proven är i huvudsak att dels stödja en likvärdig och rättvis bedömning

Läs mer

TFYA15-Fysikaliska Modeller

TFYA15-Fysikaliska Modeller 1 (6) TFYA15-Fysikaliska Modeller Sändlista Inger Erlander Klein Tea Nygren Siv Söderlund Sandra Gustavsson Simin Nadjm-Tehrani Fredrik Karlsson Magnus Johansson Kurskod TFYA15 Examinator Fredrik Karlsson

Läs mer

Thomas Padron-Mccarthy Datateknik A, Programmering grundkurs, 7.5 hp (DT1029-54054-20132) Antal svarande = 7. Svarsfrekvens i procent = 17.

Thomas Padron-Mccarthy Datateknik A, Programmering grundkurs, 7.5 hp (DT1029-54054-20132) Antal svarande = 7. Svarsfrekvens i procent = 17. Thomas Padron-Mccarthy Datateknik A, Programmering grundkurs, 7. hp (DT09-0-0) Antal svarande = 7 Svarsfrekvens i procent = 7. Thomas Padron-Mccarthy, Datateknik A, Programmering grundkurs, 7. hp Utvärderingsresultat

Läs mer

Syftet med en personlig handlingsplan

Syftet med en personlig handlingsplan Syftet med en personlig handlingsplan Gör idéerna konkreta Ger dig något att hålla dig till mellan mötena Skapar tillförlitlighet i utvecklingen Hjälper dig att fokusera på några områden Påminnelse om

Läs mer

Kursrapport för WEBB14: Sociala medier, 7,5 hp, H14 (31KSM1)

Kursrapport för WEBB14: Sociala medier, 7,5 hp, H14 (31KSM1) Kursrapport för WEBB14: Sociala medier, 7,5 hp, H14 (31KSM1) Kursansvariga var David Gunnarsson Lorentzen & Charlotte von Essen Övriga medverkande lärare: Jan Buse Emma Forsgren Helena Francke Claes Lennartsson

Läs mer

Svenska som andraspråk, 1000 verksamhetspoäng

Svenska som andraspråk, 1000 verksamhetspoäng Svenska som andraspråk, 1000 verksamhetspoäng Ämnet handlar om hur svenska språket är uppbyggt och fungerar samt om hur det kan användas. Ämnet ger elever med annat modersmål än svenska en möjlighet att

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Stockholms län Resultat för Kampementets Äldreboende (minst 7 svarande) Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Stockholms län Resultat för Kampementets Äldreboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Stockholms län Resultat för Kampementets Äldreboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Resultaten för er verksamhet Det här är en sammanställning av resultaten

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Stockholms län Resultat för Farsta Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Stockholms län Resultat för Farsta Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Stockholms län Resultat för Farsta Hemtjänst Resultaten för er stadsdel Det här är en sammanställning av resultaten för er stadsdel från undersökningen Vad tycker

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej- / killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)?

1. Hur många timmar per vecka har du i genomsnitt lagt ner på kursen (inklusive schemalagd tid)? Juridisk introduktionskurs JU0032, 10207.1112 10 Hp Studietakt = 35% Nivå och djup = Grund Kursledare = Harry Schüssler Värderingsresultat Värderingsperiod: 2011-12-15-2012-01-15 Antal svar 25 Studentantal

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Stockholms län Resultat för Dalahöjdens äldreboende (minst 7 svarande) Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Stockholms län Resultat för Dalahöjdens äldreboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Stockholms län Resultat för Dalahöjdens äldreboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Resultaten för er verksamhet Det här är en sammanställning av resultaten

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Mark Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Mark Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015 Resultat för Mark Särskilt boende Resultaten för er kommun Det här är en sammanställning av resultaten för er kommun från undersökningen Vad tycker de äldre om

Läs mer

Handledning för digitala verktyg Talsyntes och rättstavningsprogram. Vital, StavaRex och SpellRight

Handledning för digitala verktyg Talsyntes och rättstavningsprogram. Vital, StavaRex och SpellRight Handledning för digitala verktyg Talsyntes och rättstavningsprogram Vital, StavaRex och SpellRight Elevens namn:.. Skola: Datum:.. Varför behövs en handledning? Denna handledning är tänkt att användas

Läs mer

Att visa kunskap genom argumentation Muntlig examination inom etik

Att visa kunskap genom argumentation Muntlig examination inom etik Att visa kunskap genom argumentation Muntlig examination inom etik Kristina von Hausswolff senior universitetsadjunkt i datavetenskap, fil kand. datalogi, ämneslärare i filosofi och matematik, fil. mag.

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Stockholms län Resultat för Åsengårdens gruppboende (minst 7 svarande) Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Stockholms län Resultat för Åsengårdens gruppboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Stockholms län Resultat för Åsengårdens gruppboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Resultaten för er verksamhet Det här är en sammanställning av resultaten

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Lund Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Lund Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015 Resultat för Lund Hemtjänst Resultaten för er kommun Det här är en sammanställning av resultaten för er kommun från undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen?

Läs mer

Yttrande över remiss av förslag till allmänna råd om prövning samt föreskrifter om prövning

Yttrande över remiss av förslag till allmänna råd om prövning samt föreskrifter om prövning Arbetsmarknadsförvaltningen Vuxenutbildning Stockholm Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2016-03-03 Handläggare Elisabeth Ryde Telefon: 08-508 35 457 Till Arbetsmarknadsnämnden den 15 mars 2016 Ärende 4 Yttrande

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Hallsberg Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Hallsberg Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015 Resultat för Hallsberg Hemtjänst Resultaten för er kommun Det här är en sammanställning av resultaten för er kommun från undersökningen Vad tycker de äldre om

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013? Verksamhetsresultat för Norrköping Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013? Verksamhetsresultat för Norrköping Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013? Verksamhetsresultat för Norrköping Hemtjänst Resultaten för er verksamhet Här redovisas resultaten för er verksamhet från 2013 års nationella brukarundersökning

Läs mer

Introduktion till programmering D0009E. Välkomna!

Introduktion till programmering D0009E. Välkomna! Introduktion till programmering D0009E Välkomna! 1 Kursinformation Läsperiod 3 2014, 7,5 poäng (hp) Ansvarig institution: System- och Rymdteknik Föreläsare/lektionslärare och Examinator: Fredrik Bengtsson

Läs mer

Har vi lösningen för en bättre hemtjänst? Självklart.

Har vi lösningen för en bättre hemtjänst? Självklart. Har vi lösningen för en bättre hemtjänst? Självklart. Låt oss prata om Självklarhetsmetoden. Låt oss prata om Självklarhetsmetoden! 164 000 äldre är beroende av hemtjänsten i sin vardag. Och det är du

Läs mer

Riktlinjer - Rekryteringsprocesser inom Föreningen Ekonomerna skall vara genomtänkta och välplanerade i syfte att säkerhetsställa professionalism.

Riktlinjer - Rekryteringsprocesser inom Föreningen Ekonomerna skall vara genomtänkta och välplanerade i syfte att säkerhetsställa professionalism. REKRYTERINGSPOLICY Upprättad 2016-06-27 Bakgrund och Syfte Föreningen Ekonomernas verksamhet bygger på ideellt engagemang och innehar flertalet projekt där såväl projektledare som projektgrupp tillsätts

Läs mer

Engelska Lyssna/förstå

Engelska Lyssna/förstå Lyssna/förstå fördjupar sin förståelse av talad engelska i olika situationer och sammanhang. Kriterier för G Kriterier för VG Deltar aktivt i aktiviteter ex. Go to the door, Simon says, sånger och verser

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Resultat för Skogåsa (minst 7 svarande) Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Resultat för Skogåsa (minst 7 svarande) Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Resultat för Skogåsa (minst 7 svarande) Särskilt boende Resultaten för er verksamhet Det här är en sammanställning av resultaten för er verksamhet från undersökningen

Läs mer

Pedagogisk målplan FÖRSKOLA - HEM 2014-09-01

Pedagogisk målplan FÖRSKOLA - HEM 2014-09-01 Pedagogisk målplan FÖRSKOLA - HEM 2014-09-01 för planering av verksamhetens innehåll och genomförande utifrån Lpfö 98/10 1. Pedagogiskt område: Förskola - Hem 2. Nulägesbeskrivning Vad står vi nu? 1-5

Läs mer

Introduktion till Open 2012

Introduktion till Open 2012 Introduktion till Open 2012 av Lisbeth Rydén Funktionen med OPEN som jag ser den Alla har sin egen idé med att åka till OPEN. Någon framförallt för att lära sig något om de ämnen som ska avhandlas (kurs),

Läs mer

Information till elever och föräldrar i skolår 5

Information till elever och föräldrar i skolår 5 Information till elever och föräldrar i skolår 5 Att börja skolår 6 innebär en del förändringar jämfört med tidigare skolgång. När det gäller vilka olika ämnen ni skall läsa och hur mycket tid per vecka

Läs mer

Bedömning för lärande formativ klassrumspraktik Per Berggren och Maria Lindroth 2016-04-05

Bedömning för lärande formativ klassrumspraktik Per Berggren och Maria Lindroth 2016-04-05 Bedömning för lärande formativ klassrumspraktik Per Berggren och Maria Lindroth 2016-04-05 Black & Williams fem principer för formativ klassrumspraktik Klargörande av planering och vilka krav som finns

Läs mer

Kvalitetsarbete i förskolan

Kvalitetsarbete i förskolan Kvalitetsarbete i förskolan Läsåret 2015-2016 Förskola/avdelning Mobacken/Villan Ort Hammerdal Ansvarig förskolechef Ewa Ottosson Kontaktinformation Mobacken/Villans förskola Moviksgatan 1 83070 Hammerdal

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Solna_Trygghetens vård och omsorgsboende (minst 7 svarande) Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015. Resultat för Solna_Trygghetens vård och omsorgsboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015 Resultat för Solna_Trygghetens vård och omsorgsboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Resultaten för er verksamhet/område Det här är en sammanställning av

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Stockholms län Resultat för CL Assistans AB (minst 7 svarande) Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014. Stockholms län Resultat för CL Assistans AB (minst 7 svarande) Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014 Stockholms län Resultat för CL Assistans AB (minst 7 svarande) Hemtjänst Resultaten för er verksamhet Det här är en sammanställning av resultaten för er verksamhet

Läs mer

Kortfattad sammanfattning av studenternas synpunkter och förslag

Kortfattad sammanfattning av studenternas synpunkter och förslag Termin: VT 2015 Program: W Kurs: Klimat 1TV026 10 hp Antal registrerade studenter: 11 Svarsfrekvens: (54%) 6/11 Datum: 2015-04-08 Utfall av examination Antal examinerade: 9 Betyg 5: 0 (0%) Betyg 4: 5 (56%)

Läs mer