Betänketidsutlåtande Detaljplan för del av fastigheten Sirius 11 i stadsdelen Vasastaden i Stockholm Dp

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Betänketidsutlåtande Detaljplan för del av fastigheten Sirius 11 i stadsdelen Vasastaden i Stockholm Dp"

Transkript

1 Stadsbyggnadskontoret Betänketidsutlåtande Planavdelningen Torbjörn Johansson Sida 1 (7) Telefon Betänketidsutlåtande Detaljplan för del av fastigheten Sirius 11 i stadsdelen Vasastaden i Stockholm Dp Innehåll Godkänt dokument - Martin Schröder, Stadsbyggnadskontoret Stockholm, , Stadsbyggnadskontoret Fleminggatan 4 Box Stockholm Telefon stadsbyggnadskontoret@stockholm.se stockholm.se Sammanfattning... 1 Bakgrund... 2 Förslagets syfte och huvuddrag... 2 Granskning... 2 Synpunkter inkomna under granskning... 2 Remissinstanser... 2 Sakägare enligt fastighetsförteckningen... 2 Synpunkter inkomna under samråd och granskning som ej tillgodosetts... 5 Stadsbyggnadskontorets ställningstagande... 5 Stadsbyggnadskontorets sammanvägda ställningstagande... 7 Sammanfattning Planen syftar till att bekräfta befintligt gårdshus med tillhörande tillbyggnad som används som bostad. Detta genom att bekräfta pågående användning genom att föreskrift om att marken inom området inte får bebyggas tas bort. Planförslaget sändes ut på betänketid Under betänketiden har fyra yttranden inkommit. Remissinstanserna har ingen erinran mot planförslaget. En sakägare är starkt kritisk till förslaget. Kontoret bedömer att förändringen av det befintliga gårdshuset saknar väsentlig betydelse för boende i grannfastigheterna. Inkomna synpunkter föranleder inga ändringar av förslaget. Kontoret föreslår att förslaget till detaljplan antas.

2 Sida 2 (7) Bakgrund Förslagets syfte och huvuddrag Inom området finns ett befintligt gårdshus med tillhörande tillbyggnad som används som bostad. Planändringen syftar till att bekräfta denna pågående användning genom att planbestämmelse om att marken inom området inte får bebyggas tas bort. Planen avgränsas till att innefatta det aktuella gårdshuset och del av gården. Förändringen är inte märkbar från gatan. Granskning Aktuell detaljplan sändes ut för betänketid under perioden Information skickades ut enligt sändlista till remissinstanser, berörda sakägare enligt fastighetsförteckningen samt andra intressenter som under samrådet skriftligen framfört synpunkter. Planförslaget visades på stadsbyggnadskontorets hemsida, Godkänt dokument - Martin Schröder, Stadsbyggnadskontoret Stockholm, , Synpunkter inkomna under granskning Nedan redovisas en sammanfattning av de synpunkter som inkom under granskningen. Yttrandena i sin helhet finns att ta del av i planakten. Remissinstanser Länsstyrelsen Länsstyrelsen har inget att erinra mot planförslaget enligt 5 kap. 22 PBL. AB Fortum Värme samägt med Stockholms stad AB Fortum Värme har inget att erinra. TeliaSonera Skanova Access AB TeliaSonera har inget att invända mot gällande detaljplaneförslag. Sakägare enligt fastighetsförteckningen Carina Torgestad och Birger Persson, Sirius 11 Carina Togestad och Birger Persson anför i sitt yttrande att byggnadsnämnden bör avslå ansökan om denna detaljplaneändring bland annat därför att: 1. Huset det gäller redan är färdigbyggt på egen risk med SBKs goda minne. Se chefsjuristens uttalande i bilaga 1 punkt 11 föregående samråd.

3 Sida 3 (7) 2. Chefsjuristen säger att om det blir aktuellt att återställa bygget, som byggts på egen risk, så kommer SBK i sitt beslut om återställande eller ej, att väga in nedlagda kostnader. Vi konstaterar att i Stockholms stad är det riskfritt att bygga på egen risk! 3. Chefsjuristen visar också att det inte är frågan om en avvägning mellan kringboendes behov och beställarens/byggarens begäranden, utan att manegen är krattad för beställaren! 4. Frågan om lov att bygga det som nu redan har byggts det numera tre plan höga huset - har dessutom redan avgjorts i domstol! Först avgjort till vår fördel av länsstyrelsen. Därefter, också till vår fördel, efter motpartens överklagan också avgjort av Mark och miljödomstolen, detaljplan (SBK /MMD P ) och bygglov (SBK /MMD,P & MÖD P ). 5. Motparten/staden sökte inte prövningstillstånd hos mark och miljööverdomstolen. Godkänt dokument - Martin Schröder, Stadsbyggnadskontoret Stockholm, , 6. Stockholms stad och/ eller motparten startade eller initierade istället en ny detaljplaneprocess i exakt samma ärende för att bekräfta det på egen risk redan färdigbyggda huset. 7. Vi konstaterar att SBK åter driver samma detaljplaneprocess vi redan vunnit i Lst och MMD. Detta är uppenbart olämpligt ur ett rättssäkerhetsperspektiv. MMDs beslut måste rimligen accepteras, inte som nu rivas upp av dem förlorande parten. Staden hade rätt att söka prövningstillstånd men gjorde inte det. Denna detaljplaneprocess bör därför stoppas av byggnadsnämnden. 8. I sitt utkast till samrådsredogörelse slår handläggaren fast att Planen möjliggör inte för ytterligare byggnadsytor än tillbyggnaden om ca 16 kvm. Vi konstaterar att på en av de få ritningar i ansökan som uppvisar ett klart angivet avstånd i meter har byggaren själv angivit att väggarna i tillbyggnaden är 4X4.30 dvs. någon kvm mer än 16 kvm. Då återstår ingen byggnadsyta att utöka det gamla huset med. Det finns inga slutgiltiga ritningar i planen. Dock kan vem som helst, med blotta ögat, konstatera att det på den lilla huskroppen nu på ett pagodliknade sätt pålagda taket, dels är högre än förut men också bredare längst ner, och mer rakt uppåt stående än förut. 9. Vi bedömer att bredden på huset från plan 2 och uppåt har ökats med 80 cm. Det innebär att byggnadsytan på plan 2 ökar med ca 5 kvm och att plan 3 också ökar i storlek. Sådana ökningar ryms inte i planen. När taket nu är brantare ökar den invändiga byggytan även på plan 3. Byggaren/beställaren har utan tillstånd ökat byggnadsytan på huset med ca kvm mer än stadsbyggnadskontoret medgivit.

4 Sida 4 (7) 10. Handläggaren konstaterar också att: Planen möjliggör endast en takhöjning om ca 1.20 m för att kunna lägga om taket samt möjliggöra ett mindre loft. NN, Upplandsgatan 45, bodde vid förra samrådet på våning 2, i Upplandsgatans gårdshus i höjd med plan 3 på det bygge vi nu strider om. De har mätt och hävdar, i kraft av sitt läge i förhållande till det påbyggda huset, att den totala höjningen av huset är minst 1.70 m. Detta ryms inte inom planen. 11. Planen överskrids sålunda med minst 50 cm på höjden. Byggytan överskrids med ca kvm. Å andra sidan hävdar handläggaren att stadsbyggnadskontoret låtit göra en inmätning på tillbyggnadens utbredning och takhöjningen och allt faller inom planen. Det är svårt att tro att handläggaren har rätt i vad han säger. 12. Före ombyggnationen var det 1,5 plan ovan jord. Nu är det 3 plan ovan jord. Då såg vi ner på gårdshusets första plan och hade 1,5 planet i höjd med oss men vi kunde se över gårdshusets tak och såg då Upplandsgatans huvudbyggnader. Nu ser vi bara himmel, rakt upp. Godkänt dokument - Martin Schröder, Stadsbyggnadskontoret Stockholm, , 13. Samtidigt har insynen ökat med 100 procent, genom de nya jättestora fönstren på gårdshusets plan 2 och Det är inte möjligt att det ovannämnda har åstadkommits genom att höja taket med bara 1.20 m! Det är inte möjligt att gå från 1,5 plan till 2,5 plan med bara en höjning om 1.20 m! Det skulle räcka till 40 cm per plan! Eller ett loft med 1.20 m i takhöjd en lekstuga! 15. Uppenbarligen är det ekonomiskt ologiskt att ens överväga ett nybygge på 1.20 m utom för att det skulle behövas ett nytt tak, vilket inte framstått som något mera trängande behov i ansökan. Å andra sidan skulle denna låga höjning vara lättare att få acceptans för i en bygglovsprocess som gäller en så trång gård som det är frågan om. Detta kan ha lett till att beställaren/byggaren redan från början avsåg att bygga högre än planen, när han väl fått bygglov - och att det just är detta som skett, vilket förklarar en hel del i frågan; t.ex. att mätningar av höjden inte redovisas. 16. En förklaring till mysteriet att handläggaren tror sig ha kontroll på bygget kan vara att SBK lät göra inmätningen långt före huset var färdigbyggt och att byggaren har plussat på lite efteråt. I september 2013 kom en mätkonsult och mätte huset. Det var 9 månader innan huset stod klart! Handläggaren har fått två avgörande förhållanden om bakfoten. Förhållanden som har betydelse för den slutliga bedömningen. För det första hävdar han (sidan 10) i samrådsredogörelsen, Att gårdshusets byggs upp med flera våningar är inte korrekt!!! Vi

5 Sida 5 (7) som ser huset dagligen vet att det är flera våningar ovan jord plus ett källarplan! En förklaring till handläggarens felaktiga tro kan vara de missvisande ritningar och det flygfoto som beställaren har presenterat. Det är svårt att göra en avvägning mellan olika intressen om man inte vet vad man vad man talar om! Handläggaren kräver heller inte in riktiga ritningar. En gjord mätning av husets höjd redovisas inte i samrådsredogörelsen. Han noterar att t.ex. Stadsmuseet påpekar brister i ritningarna. Att Stadsmuseet tycker att planens utformning är olämplig föranleder inte några justeringar från stadsbyggnadskontoret! För det andra påstår handläggaren i samrådsredogörelsen (sid 9) att vår lägenhet ligger dock högre än det befintliga gårdshuset. Det är fel! Efter ombyggnationen av gårdshuset ligger vår våning, våra sovrum och balkong i höjd med gårdshusets andra plan. Att hålla reda på detta har självfallet en stor betydelse för möjligheten att göra en rättvis avvägning mellan privata intressen. Gårdshusets jättestora, numer vertikalt stående, fönster på plan 2 respektive 3 ger en avsevärd störning, vilket t.ex. familjen NN, nämnda ovan, framförde innan sin avflyttning. Insynen i vår lägenhet från gårdshuset har ökat avsevärt, med 100 %. Godkänt dokument - Martin Schröder, Stadsbyggnadskontoret Stockholm, , För den nu allt mer ökande exploateringen av innergårdar är det viktigt att förtätning bara nyttjas där det är rimligt för fortsatt trivsamt boende. Den nu föreslagna förtätningen på Sirius 11 är inte rimlig. Denna repris på detaljplaneansökan som redan tidigare förkastats av länsstyrelsen och Mark- och miljödomstolen och som nu i detta samråd avslås av Stadsmuseet bör också avslås av byggnadsnämnden. Synpunkter inkomna under samråd och granskning som ej tillgodosetts - Inte ta upp förslaget för antagande. Stadsbyggnadskontorets ställningstagande Byggrättens storlek och läge Byggrätten är strikt begränsad i planförslaget. Tillbyggnaden placeras i ett läge nära gathusets gårdsflygel, där det tidigare legat en mindre tillbyggnad. Tillbyggnadens placering är optimal sett till platsen, genom att den placeras intill en fönsterlös del av fasaden på huvudbyggnaden. Placeringen har valts för att minimera påverkan på intilliggande bostäder.

6 Sida 6 (7) Planen tillåter en takhöjning på den befintliga gårdsbyggnaden med maximalt 1,2 m från dagens höjd. Taket lutar främst bort från bostäderna. Sammantaget innebär detta att höjningen av taket endast medför en mycket begränsad påverkan i fråga om skuggning, utsikt och ljusförhållanden. Dessutom har takkuporna placerats så att de vänds från intilliggande bostäders fönster och riktas så att insyn undviks. Godkänt dokument - Martin Schröder, Stadsbyggnadskontoret Stockholm, , Insyn och olägenhet Hänsyn till nämnda grannar och övriga har påverkat planens utformning genom att tillbyggnaden begränsats till en våning och har placerats närmast en fönsterlös del av flygelbyggnadens fasad. Tillbyggnadens maximalhöjd begränsas till +30,2. Underkanten på fönstren i lägenheten på våning ett i flygelbyggnaden ligger ca 30 cm högre än tillbyggnadens tak. Det innebär att tillbyggnaden inte medför någon påverkan av betydelse, trots att avståndet mellan tillbyggnaden och flygelbyggnadens fönsterlösa del av fasaden bara är ca 2 meter. Dagsljusinfallet i lägenheten på våning ett i gathusets flygelbyggnad påverkas något genom höjningen av taket på det befintliga gårdshuset. Den har begränsats kraftigt och tillåter enbart ett loft och inte en hel ny våning. Genom att gårdsbyggnaden ligger förskjuten i sidled i förhållande till fönstren på närmaste bostadsrättslägenhet och genom att taket lutas från denna lägenhet blir påverkan på utsikt, dagsljusinfall m.m. mycket begränsad. På grund av gårdshusets läge nordost om flygelbyggnaden bedöms inte att förslaget medför någon skuggning. Tillbyggnaden till gårdshuset bedöms inte medföra några insynsproblem för lägenheten en trappa upp i gathusets gårdsflygel. Inte heller bedöms att förändringarna på det befintliga gårdshuset, som bl.a. omfattar byte av takkupa och ändring av takfönster till takkupor, medför någon försämring av redan tidigare rådande insynsförhållanden. Stadens bedömning är att intresset av att modernisera bostaden i det befintliga gårdshuset väger tyngre än intresset av att undgå de mycket begränsade konsekvenser förslaget medför. I denna skälighetsbedömning ingår även hänsyn till det allmänna intresset av att komplettera innerstadens kvarter och möjliggöra att innerstadsgårdar förtätas där det är lämpligt. Det ingår i stadens strategi att stärka centrala Stockholm, enligt Stockholms översiktsplan. Planen har utformats så att de fördelar som kan vinnas med den överväger de begränsade olägenheter som planen kan medföra de närboende. Mot bakgrund av att förslaget utformats så att det medför en mycket liten påverkan på närboende har staden bedömt att det inte kan vara fråga om någon betydande olägenhet.

7 Godkänt dokument - Martin Schröder, Stadsbyggnadskontoret Stockholm, , Betänketidsutlåtande Sida 7 (7) Stadsbyggnadskontorets sammanvägda ställningstagande Avvägning mellan motstående enskilda intressen handlar å ena sidan om planbeställarens önskan att bekräfta och komplettera sin befintliga bostad, vilket bostadsrättsföreningen har bejakat och samtyckt till i en extra föreningsstämma. Å andra sida har detta intresse vägts mot planens konsekvenser för de närmast boende grannarna. Kontoret har gjort bedömningen att förändringen av det befintliga gårdshuset saknar väsentlig betydelse för boende i grannfastigheterna samtidigt som det ger möjlighet att tillskapa en ändamålsenlig och god bostad i gårdshuset. Stadsbyggnadskontoret föreslår att detaljplanen antas. Martin Schröder planchef Torbjörn Johansson stadsplanerare

Granskningsutlåtande Detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm i Stockholm Dp

Granskningsutlåtande Detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm i Stockholm Dp Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Plan Bromma, Kungsholmen Karin Norlander Sida 1 (6) Telefon 08-508 27 410 2016-10-25 Granskningsutlåtande Detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm i Stockholm

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen Vasastaden

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen Vasastaden STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-10-28 Handläggare: Tara Nezhadi Tfn 08-508 272 51 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för del av fastigheten Sirius 11 i stadsdelen Vasastaden, S-Dp

Planbeskrivning Detaljplan för del av fastigheten Sirius 11 i stadsdelen Vasastaden, S-Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN DNR 2014-06310 Torbjörn Johansson 2014-10-16 Tfn 08-508 27 352 1(14) Planbeskrivning Detaljplan för del av fastigheten Sirius 11 i stadsdelen Vasastaden, S-Dp 2014-06310

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2016-11-05 Handläggare Karin Norlander Telefon 08-508 27 410 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Adlern Mindre 34 m.fl. i stadsdelen Vasastaden

Antagande av förslag till detaljplan för Adlern Mindre 34 m.fl. i stadsdelen Vasastaden Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-09-30 Handläggare David Essinger Telefon 08-508 274 47 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Adlern Mindre 34 m.fl. i

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för del av Killingen 20 m fl i stadsdelen Vasastaden (11 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för del av Killingen 20 m fl i stadsdelen Vasastaden (11 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen -54 Sida 1 (8) 2015-10-05 Handläggare Martin Schröder Telefon 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för del

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2017-11-20 Handläggare Anna Lina Axelsson Telefon 08-508 27 430 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Pahl

Läs mer

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Humlegården 49 i stadsdelen Östermalm i Stockholm Dp Innehåll

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Humlegården 49 i stadsdelen Östermalm i Stockholm Dp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Planavdelningen Martina Norrman Sida 1 (8) Telefon 08-508 275 82 2017-06-19 Granskningsutlåtande Detaljplan för Humlegården 49 i stadsdelen Östermalm i Stockholm

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Barnhuset 25 i stadsdelen Norrmalm (0 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Barnhuset 25 i stadsdelen Norrmalm (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2015-02-25 Handläggare Helena Wessberg Telefon 08-508 27 331 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Barnhuset

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen Norrtull i Stockholm, Dp

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen Norrtull i Stockholm, Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSREDOGÖRELSE PLANAVDELNINGEN MARIA BORUP SID 1 (5) TFN 010 452 21 21 2014-06-30 Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Ugglemossen 40 m.m. i stadsdelen Mälarhöjden, Dp Innehåll

Samrådsredogörelse Detaljplan för Ugglemossen 40 m.m. i stadsdelen Mälarhöjden, Dp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Samrådsredogörelse Plan, ledningen Tony Andersson Sida 1 (6) Tfn 08-508 27 318 2016-04-25 Samrådsredogörelse Detaljplan för Ugglemossen 40 m.m. i stadsdelen Mälarhöjden, Dp 2013-19235

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen Gubbängen Dp,

Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen Gubbängen Dp, STADSBYGGNADSKONTORET GRANSKNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Martin Larsheim SID 1 (5) Tfn 08-508 27 284 2013-11-05 Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen

Läs mer

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden antar förslaget till ändring av detaljplan. Anette Scheibe Lorentzi

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden antar förslaget till ändring av detaljplan. Anette Scheibe Lorentzi Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2016-06-22 Handläggare Suzanna Tsygankova Telefon 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till ändring av detaljplan för fastigheten

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna Kämpinge 1 och Neglinge 1 i stadsdelen Tensta

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna Kämpinge 1 och Neglinge 1 i stadsdelen Tensta Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2014-05-19 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Väderkvarnen 20 i stadsdelen Norrmalm

Antagande av förslag till detaljplan för Väderkvarnen 20 i stadsdelen Norrmalm Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-04-20 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Väderkvarnen

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon Anette Scheibe Lorentzi

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon Anette Scheibe Lorentzi Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-01-26 Handläggare Hilda Petersson Telefon 08-508 27 268 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheten Tönsberg 4 m m i stadsdelen Husby, SDp Innehåll

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheten Tönsberg 4 m m i stadsdelen Husby, SDp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Torbjörn Johansson Sida 1 (5) Tfn 08-508 27 352 2015-05-26 Detaljplan för fastigheten Tönsberg 4 m m i stadsdelen Husby, SDp 2013-19078 Innehåll Stadsbyggnadskontoret

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Blåklinten 14 i stadsdelen Vasastaden, Dp

Samrådsredogörelse Detaljplan för Blåklinten 14 i stadsdelen Vasastaden, Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSREDOGÖRELSE PLANAVDELNINGEN Oskar Bergström SID 1 (5) Tfn 08-50827130 2012-01-16 Samrådsredogörelse Detaljplan för Blåklinten 14 i stadsdelen Vasastaden, Dp 2011-07464 Innehåll

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Hönsfodret 1 i stadsdelen Södermalm

Antagande av förslag till detaljplan för Hönsfodret 1 i stadsdelen Södermalm Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (5) 2017-05-30 Handläggare Sophia Norrman Winter Telefon 08-50827264 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Hönsfodret

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Skansen 18 m.fl. i stadsdelen Norrmalm i Stockholm Dp

Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Skansen 18 m.fl. i stadsdelen Norrmalm i Stockholm Dp Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Planavdelningen Ronnie Kristola Sida 1 (5) Telefon 08-508 27 278 2016-03-14 Stadsbyggnadskontoret Fleminggatan 4 Box 8314 104 20 Stockholm Telefon 08-508 27 300

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Kometen 3 i stadsdelen Vasastaden (bekräfta befintlig användning)

Antagande av förslag till detaljplan för Kometen 3 i stadsdelen Vasastaden (bekräfta befintlig användning) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2014-02-06 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Kometen

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret

Stadsbyggnadskontoret Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Dnr 2013-14789 Anna-Stina Bokander Sida 1 (6) Telefon 08-508 26 265 2016-05-11 Granskningsutlåtande Detaljplan för ändring genom tillägg till detaljplan Pl 6085

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Farsta 2:1 vid Lingvägen i stadsdelen Hökarängen i Stockholm, Dp

Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Farsta 2:1 vid Lingvägen i stadsdelen Hökarängen i Stockholm, Dp Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Plan Östra Söderort Madeleine Lundbäck Sida 1 (6) Telefon 08-508 27 316 2016-04-04 Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Farsta 2:1 vid Lingvägen i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Sirius 11, i stadsdelen Norrmalm, Vasastaden (utbyggnad av gårdshus)

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Sirius 11, i stadsdelen Norrmalm, Vasastaden (utbyggnad av gårdshus) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (8) 2013-02-12 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08-508 282 84 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Klocktornet 6 i stadsdelen Bromma Kyrka, S-Dp

Planbeskrivning Detaljplan för Klocktornet 6 i stadsdelen Bromma Kyrka, S-Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Christian Bleckman 2014-03-14 Tfn +46 08-508 27 300 1(7) Planbeskrivning Detaljplan för Klocktornet 6 i stadsdelen Bromma Kyrka, S-Dp 2013-20197 Box 8314, 104 20 Stockholm.

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen Norrmalm, Dp (23 studentbostäder)

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen Norrmalm, Dp (23 studentbostäder) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2015-09-14 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning av förslag till detaljplan för Kv Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter)

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning av förslag till detaljplan för Kv Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelning Sida 1 (7) 2016-05-04 Handläggare Maria Sahlstrand Telefon 08-508 27 482 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Klocktornet 6 i stadsdelen Bromma Kyrka, Dp

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Klocktornet 6 i stadsdelen Bromma Kyrka, Dp STADSBYGGNADSKONTORET BETÄNKETIDSHANDLING PLANAVDELNINGEN Christian Bleckman 2014-06-24 Tfn +46 08-508 27 300 1(9) Lagakraft 2015-09-17 Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Klocktornet 6 i stadsdelen

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Sjökalven 17 i stadsdelen Östermalm, Dp Innehåll. Stadsbyggnadskontoret

Samrådsredogörelse Detaljplan för Sjökalven 17 i stadsdelen Östermalm, Dp Innehåll. Stadsbyggnadskontoret Stadsbyggnadskontoret Samrådsredogörelse Planavdelningen Maria Borup Sida 1 (7) Tfn 08-508 27 353 2016-02-12 Samrådsredogörelse Detaljplan för Sjökalven 17 i stadsdelen Östermalm, Dp 2014-04024 Innehåll

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Förrådsbacken 1 i stadsdelen Östermalm (påbyggnad kontor)

Antagande av förslag till detaljplan för Förrådsbacken 1 i stadsdelen Östermalm (påbyggnad kontor) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-06-03 Handläggare: Emma Byström Tfn 08-508 266 57 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Förrådsbacken 1 i stadsdelen Östermalm

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Älgen 5 i stadsdelen Östermalm (18 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Älgen 5 i stadsdelen Östermalm (18 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-04-04 Handläggare Catarina Holdar Telefon 08-508 274 44 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Älgen 5 i stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Åldermannen i stadsdelen Mälarhöjden (14 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Åldermannen i stadsdelen Mälarhöjden (14 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (8) 2013-02-13 Handläggare: Elin Lundbäck Tfn +46 08-508 27 131 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Åldermannen

Läs mer

Bilagor: Plankarta utställning Planbeskrivning utställning, Samrådsredogörelse ( ) Granskningsutlåtande ( )

Bilagor: Plankarta utställning Planbeskrivning utställning, Samrådsredogörelse ( ) Granskningsutlåtande ( ) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2015-10-30 Handläggare Till Arne Fredlund Stadsbyggnadsnämnden Telefon 08-508 28 230 Antagande av förslag till detaljplan för del av Lillsjönäs 4 mm i stadsdelen

Läs mer

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Kadetten 29 i stadsdelen Vasastaden i Stockholm Dp

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Kadetten 29 i stadsdelen Vasastaden i Stockholm Dp Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Planavdelningen Nikara Movafaghi Sida 1 (11) Telefon 08-508 27 300 2017-10-30 Granskningsutlåtande Detaljplan för Kadetten 29 i stadsdelen Vasastaden i Stockholm

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola)

Antagande av förslag till detaljplan för Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-01-11 Handläggare: Emma Castberg Tfn 08 50827137 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Grågåsen 26 m.fl.

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för Filmen 1 i stadsdelen Bandhagen i Stockholm Dp

Granskningsutlåtande Detaljplan för Filmen 1 i stadsdelen Bandhagen i Stockholm Dp Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Plan, ledningen Abdallah Azam Sida 1 (6) Telefon 08-508 275 84 2016-08-09 Granskningsutlåtande Detaljplan för Filmen 1 i stadsdelen Bandhagen i Stockholm Dp 2014-20638

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för del av fastigheten Sjöbotten 1 i stadsdelen Älvsjö i Stockholm Dp

Granskningsutlåtande Detaljplan för del av fastigheten Sjöbotten 1 i stadsdelen Älvsjö i Stockholm Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Tony Andersson SID 1 (5) Tfn 08-508 27 318 2014-02-24 Granskningsutlåtande Detaljplan för del av fastigheten Sjöbotten 1 i stadsdelen Älvsjö i Stockholm Dp 2012-10003

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Modellen 4 i stadsdelen Vasastaden (19 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Modellen 4 i stadsdelen Vasastaden (19 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (9) 2015-11-16 Handläggare Mattias Olsson Telefon 08-508 272 61 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Modellen

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Skålen 24 i stadsdelen Vasastaden, Dp Innehåll

Samrådsredogörelse Detaljplan för Skålen 24 i stadsdelen Vasastaden, Dp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Samrådsredogörelse Planavdelningen Dnr 2012-19764 Mattias Olsson Sida 1 (7) Tfn 08-508 27 261 2015-04-20 Samrådsredogörelse Detaljplan för Skålen 24 i stadsdelen Vasastaden, Dp 2012-19764

Läs mer

Godkännande av förslag till detaljplan för Vasastaden 1:16 i stadsdelen Vasastaden (0 lägenheter)

Godkännande av förslag till detaljplan för Vasastaden 1:16 i stadsdelen Vasastaden (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2015-11-05 Handläggare Carl-Henrik Barnekow Telefon 08-508 27 579 Till Stadsbyggnadsnämnden Godkännande av förslag till detaljplan för

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Klocktornet 6 i stadsdelen Bromma Kyrka (0 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Klocktornet 6 i stadsdelen Bromma Kyrka (0 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-12-05 Handläggare: Christian Bleckman Tfn +46 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Klocktornet 6 i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra 30 i stadsdelen Södermalm (7 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra 30 i stadsdelen Södermalm (7 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2017-08-15 Handläggare Fredrik Meurling Telefon 08-508 27 225 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning av förslag till detaljplan för Modellen 4 i stadsdelen Vasastaden (19 lägenheter)

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning av förslag till detaljplan för Modellen 4 i stadsdelen Vasastaden (19 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (11) 2015-05-18 Handläggare Mattias Olsson Telefon 08-508 272 61 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Snöklockan 5 i stadsdelen Vasastaden (bekräfta befintlig bebyggelse)

Antagande av förslag till detaljplan för Snöklockan 5 i stadsdelen Vasastaden (bekräfta befintlig bebyggelse) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (10) 2014-07-01 Handläggare Maria Borup Telefon 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Snöklockan

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Rotundan 3 i stadsdelen Östermalm

Antagande av förslag till detaljplan för Rotundan 3 i stadsdelen Östermalm Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2016-03-14 Handläggare Hans Andrasko Telefon 08-508 27 313 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Rotundan 3 i stadsdelen Östermalm

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i stadsdelen Traneberg

Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i stadsdelen Traneberg Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2016-08-22 Handläggare Thomas Jansson Tfn 08-508 274 14 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Kista Gårdsväg (del av Akalla 4:1 m fl) i stadsdelen Kista (170 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Kista Gårdsväg (del av Akalla 4:1 m fl) i stadsdelen Kista (170 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Stadsbyggnadskontoret Sida 1 (8) 2015-01-09 Handläggare Renoir Danyar Telefon 08-508 26 659 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för område

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Flanören 2 i stadsdelen Stadshagen (upphävande av förbud mot inglasning av balkonger)

Startpromemoria för planläggning av Flanören 2 i stadsdelen Stadshagen (upphävande av förbud mot inglasning av balkonger) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-08-01 Handläggare Suzanna Tsygankova Telefon 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Flanören 2 i stadsdelen Stadshagen

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Hammarbyhöjden 1:1 i stadsdelen Björkhagen i Stockholm Dp

Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Hammarbyhöjden 1:1 i stadsdelen Björkhagen i Stockholm Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Johan Filipsson SID 1 (5) Tfn 08-508 272 52 2012-11-15 Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Hammarbyhöjden 1:1 i stadsdelen Björkhagen i Stockholm Dp 2011-03756-54

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för Julpsalmen 4 i stadsdelen Liseberg i Stockholm Dp

Granskningsutlåtande Detaljplan för Julpsalmen 4 i stadsdelen Liseberg i Stockholm Dp STADSBYGGNADSKONTORET UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE/GRANSKNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Sebastian Wahlström Klampfl SID 1 (5) Tfn 08-508 27 246 2014-09-30 Granskningsutlåtande Detaljplan för Julpsalmen 4 i stadsdelen

Läs mer

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Syftet med planen är att ge planstöd till befintligt gårdshus.

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Syftet med planen är att ge planstöd till befintligt gårdshus. PLANBESKRIVNING 1(5) Planavdelningen 2010-10-01 Dp 2010-03063-54 Tara Nezhadi Tfn 08-508 272 51 Detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen Vasastaden i Stockholm Dp 2010-03063-54 HANDLINGAR Planen

Läs mer

Datum Dnr 2014/320

Datum Dnr 2014/320 1(6) Detaljplan för TALLEN 1 Sölvesborg, Sölvesborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Ärendet handläggs med enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap 6. Tillfälle att ta del

Läs mer

Antagande av förslag till tillägg till stadsplan Pl 5293 samt detaljplan TDp för fastigheten Geten 25 i stadsdelen Vasastaden

Antagande av förslag till tillägg till stadsplan Pl 5293 samt detaljplan TDp för fastigheten Geten 25 i stadsdelen Vasastaden Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2014-03-21 Handläggare Tara Nezhadi Telefon 08-508 27 251 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till tillägg till stadsplan Pl

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ängsskäran 20 i stadsdelen Solhem

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ängsskäran 20 i stadsdelen Solhem STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-07-02 Handläggare: Tara Nezhadi Tfn 08-508 27 251 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ängsskäran

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Förarsätet 8 i stadsdelen Örby (0 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Förarsätet 8 i stadsdelen Örby (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2014-11-11 stadsplanerare Tara Nezhadi Telefon 08-508 27 251 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för del av Sjöbotten 1 i stadsdelen Älvsjö (380 studentlägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för del av Sjöbotten 1 i stadsdelen Älvsjö (380 studentlägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2014-03-06 Handläggare: Tony Andersson Tfn 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för del av Sjöbotten

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-08-28 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08 508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter) Förslag

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Flygeleven 2 i stadsdelen Skarpnäcks Gård (0 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Flygeleven 2 i stadsdelen Skarpnäcks Gård (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (9) 2015-08-17 Handläggare Hedda Nilsson Orviste Telefon 08-508 27 133 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Flygeleven 2 i stadsdelen

Läs mer

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Kavringen 1 i stadsdelen Hökarängen i Stockholm Dp

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Kavringen 1 i stadsdelen Hökarängen i Stockholm Dp Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Plan Östra Söderort Anna-Stina Bokander Sida 1 (7) Telefon: 08-508 26 265 2016-11-11 Granskningsutlåtande Detaljplan för Kavringen 1 i stadsdelen Hökarängen i

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Murmästaren 3 i stadsdelen Kungsholmen (skola)

Startpromemoria för planläggning av Murmästaren 3 i stadsdelen Kungsholmen (skola) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2017-12-01 Handläggare Louice Persson Telefon 08-508 27 249 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Murmästaren 3 i stadsdelen Kungsholmen

Läs mer

Ändring av detaljplan(1283k-15950) för del av fastigheten. Pålsjö 3:1 m fl, norr om Senderödsvägen, Mariastaden

Ändring av detaljplan(1283k-15950) för del av fastigheten. Pålsjö 3:1 m fl, norr om Senderödsvägen, Mariastaden Ändring av detaljplan(1283k-15950) för del av fastigheten Pålsjö 3:1 m fl, norr om Senderödsvägen, Mariastaden Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 18 juli 2016 STANDARDFÖRFARANDE

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Dnr: SBN Detaljplan för. Hyvlaren 14. inom Östertälje i Södertälje. Upprättad

Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Dnr: SBN Detaljplan för. Hyvlaren 14. inom Östertälje i Södertälje. Upprättad Samhällsbyggnadskontoret SAMRÅDSREDOGÖRELSE Dnr: SBN-2015-02847 Detaljplan för Hyvlaren 14 inom Östertälje i Södertälje Upprättad 2016-11-21 Tidigare Beslut i ärendet Nämnd Beslut Beslutsdatum Stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Utställningsutlåtande Detaljplan för Sätra Stall 1 i stadsdelen Sätra i Stockholm Dp

Utställningsutlåtande Detaljplan för Sätra Stall 1 i stadsdelen Sätra i Stockholm Dp STADSBYGGNADSKONTORET UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Maria Grahm SID 1 (5) Tfn 08-508 275 97 2012-06-27 Utställningsutlåtande Detaljplan för Sätra Stall 1 i stadsdelen Sätra i Stockholm Dp 2009-05987

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Pilträdet 12 i stadsdelen Kungsholmen, Dp Innehåll

Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Pilträdet 12 i stadsdelen Kungsholmen, Dp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Samrådsredogörelse Planavdelningen Suzanna Tsygankova Sida 1 (8) Tfn 08-508 27 568 2015-06-15 Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Pilträdet 12 i stadsdelen Kungsholmen, Dp 2013-07728

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Kaplanen 1 m m i stadsdelen Nockeby (60 seniorboende)

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Kaplanen 1 m m i stadsdelen Nockeby (60 seniorboende) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2010-07-28 Handläggare: Renoir Danyar Tfn 08-508 266 59 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Kaplanen

Läs mer

Helsingborgg den 26 mars 2015

Helsingborgg den 26 mars 2015 HELSINGBORGS STAD Stadsbyggnadsnämnden 26 mars 2015 Ärende nr Handläggare: Carl Welin, 042-10 60 68 Stadsbyggnadsnämnden Tillägg tilll detaljplan (akt 1283K 16036) för del av fastigheten Rya 1:30, Rydebäck,

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Härolden 44 i stadsdelen Kungsholmen (takpåbyggnad)

Antagande av förslag till detaljplan för Härolden 44 i stadsdelen Kungsholmen (takpåbyggnad) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (9) 2015-11-04 Handläggare Renoir Danyar Telefon 08-508 26 659 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Härolden

Läs mer

Yttrande i mål P till Nackaa tingsrätt /Mark- och miljödomstolen beträffande de- taljplan för fastigheten Klocktornet stadsdelen Bromma

Yttrande i mål P till Nackaa tingsrätt /Mark- och miljödomstolen beträffande de- taljplan för fastigheten Klocktornet stadsdelen Bromma STADSBYGGNADSKONTORET Christian Bleckman Tel 08-508 27 340 Dnr 2013-20197 Sida 1 (5) 2015-02-16 Till Stadsbyggnadsnämnd Yttrande i mål P 109-15 till Nackaa tingsrätt /Mark- och miljödomstol beträffande

Läs mer

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun

Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun GRANSKNINGSUTLÅTANDE 1 (5) Susanne Nilzon, Planarkitekt 0221-253 45 susanne.nilzon@koping.se GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplan för Grönsiskan 35 i Köpings tätort, Köpings kommun Hur samråd och granskning

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Koralen 7 och Bassångaren 13 i stadsdelen Långsjö, Dp

Planbeskrivning Detaljplan för Koralen 7 och Bassångaren 13 i stadsdelen Långsjö, Dp Stadsbyggnadskontoret Planbeskrivning Planavdelningen Joel Berring 2015-04-29 Telefon 08-508 27 387 Sida 1 (9) Planbeskrivning Detaljplan för Koralen 7 och Bassångaren 13 i stadsdelen Långsjö, Dp 2014-13247

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten Lidarände 1 i stadsdelen Kista (bekräfta befintlig tillbyggnad)

Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten Lidarände 1 i stadsdelen Kista (bekräfta befintlig tillbyggnad) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2014-01-08 Handläggare: Suzanna Tsygankova Tfn 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Ynglingen 10 i stadsdelen Östermalm ( 16 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Ynglingen 10 i stadsdelen Östermalm ( 16 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret T jänsteutlåtande Planavdelningen D nr 2012-17433 Sida 1 ( 9 ) 2017-01 - 20 Handläggare Mattias Olsson T elefon 08-508 27 261 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan

Läs mer

Begäran om prövning av planbesked för Kista gård 1 och 2 inom stadsdelen Kista (bostäder och hotell)

Begäran om prövning av planbesked för Kista gård 1 och 2 inom stadsdelen Kista (bostäder och hotell) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2019-05-16 Handläggare Karolina Wendel 08-508 27 161 Till Stadsbyggnadsnämnden Begäran om prövning av planbesked för Kista gård 1 och 2 inom stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Storkvarnen 4 och 5 m m i stadsdelen Rinkeby

Startpromemoria för planläggning av Storkvarnen 4 och 5 m m i stadsdelen Rinkeby STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2012-10-19 Handläggare: Tara Nezhadi Tfn 08-508 272 51 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Storkvarnen 4 och 5

Läs mer

HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN

HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN KS/2006/468 SAMRÅDSREDOGÖRELSE DETALJPLAN FÖR UTKIKEN 12 OCH 13 I VIKEN HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN 2016-08-12 BAKGRUND OCH SYFTE BAKGRUND Fastighetsägaren inkom 2014-06-17 med en ansökan om detaljplaneändring

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Sjökalven 17 och 28 i stadsdelen Östermalm, Dp

Antagande av förslag till detaljplan för Sjökalven 17 och 28 i stadsdelen Östermalm, Dp Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2017-02-02 Handläggare Maria Borup Telefon 08-508 27 353 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Sjökalven 17

Läs mer

Ändring av del av stadsplan för del av Askersunds stad, Kv. Skolan m.fl. Sjötomten 1 och 2. Askersunds kommun, Örebro län.

Ändring av del av stadsplan för del av Askersunds stad, Kv. Skolan m.fl. Sjötomten 1 och 2. Askersunds kommun, Örebro län. Ändring av del av stadsplan för del av Askersunds stad, Kv. Skolan m.fl. Sjötomten 1 och 2. Askersunds kommun, Örebro län. Sammanfattning av planförslaget Syftet med planändringen är att justera byggrätten

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för Obelisken 25 i stadsdelen Södermalm i Stockholm Dp

Granskningsutlåtande Detaljplan för Obelisken 25 i stadsdelen Södermalm i Stockholm Dp STADSBYGGNADSKONTORET GRANSKNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Oskar Bergström SID 1 (6) Tfn 08-508 27 130 2014-07-01 Granskningsutlåtande Detaljplan för Obelisken 25 i stadsdelen Södermalm i Stockholm Dp

Läs mer

DOM Stockholm

DOM Stockholm 1 SVEA HOVRÄTT 060207 DOM 2016-09-07 Stockholm Mål nr P 1341-16 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Vänersborgs tingsrätts, mark- och miljödomstolen, dom 2016-02-01 i mål nr P 3644-15, se bilaga A KLAGANDE F I MOTPARTER

Läs mer

Granskningsutlåtande

Granskningsutlåtande Granskningsutlåtande 1(6) tillhörande tillägg del 2 till stadsplan för del av stadsdelen Lindö, Skår i Norrköping den 22 november 2016 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: Laga kraft: Genomförandetidens sista

Läs mer

Antagande av detaljplan för fastigheten Fenix 1 och del av Norrmalm 6:1 i stadsdelen Norrmalm (bekräfta befintlig byggnad & tillbyggnad för hiss)

Antagande av detaljplan för fastigheten Fenix 1 och del av Norrmalm 6:1 i stadsdelen Norrmalm (bekräfta befintlig byggnad & tillbyggnad för hiss) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2014-01-30 Handläggare: Suzanna Tsygankova Tfn 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av detaljplan för fastigheten Fenix 1 och

Läs mer

Detaljplan för Lekatten 3 Utökad byggrätt för flerbostadshus Östersunds kommun

Detaljplan för Lekatten 3 Utökad byggrätt för flerbostadshus Östersunds kommun Detaljplan för Lekatten 3 Utökad byggrätt för flerbostadshus Östersunds kommun 1 Dnr Ädh 1648/2017 Dnr ByggR: P 2017-43 GRANSKNINGSUTLÅTANDE Detaljplanen har hållits tillgänglig för granskning i Rådhuset

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede (48 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede (48 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2013-09-23 Handläggare: Emma Byström Tfn 08-508 26 657 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Smeden 5 i stadsdelen Vasastaden (5 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Smeden 5 i stadsdelen Vasastaden (5 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (11) 2013-08-20 Handläggare: Giuliana Conciauro Tfn 08-508 27 320 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Smeden

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Förarsätet 8 i stadsdelen Örby, Dp

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Förarsätet 8 i stadsdelen Örby, Dp STADSBYGGNADSKONTORET 2014-10-20 PLANAVDELNINGEN TARA NEZHADI Tfn 08-508 27 251 1(8) Laga kraft: 2015-06-17 Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Förarsätet 8 i stadsdelen Örby, Dp 2013-10279-54 Orienteringskarta

Läs mer

Utställningsutlåtande Detaljplan för Modet 1 i stadsdelen Bagarmossen i Stockholm Dp

Utställningsutlåtande Detaljplan för Modet 1 i stadsdelen Bagarmossen i Stockholm Dp STADSBYGGNADSKONTORET UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Maria Sahlstrand SID 1 (6) Tfn 08-508 274 82 2012-110-26 Utställningsutlåtande Detaljplan för Modet 1 i stadsdelen Bagarmossen i Stockholm Dp

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon Förslag till beslut. Anette Scheibe Lorentzi

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon Förslag till beslut. Anette Scheibe Lorentzi Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-05-16 Handläggare Anna-Stina Bokander Telefon 08-508 26 265 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till ändring genom tillägg

Läs mer

Ändring av detaljplan(1283k-15950) för del av fastigheten. Pålsjö 3:1 m fl, norr om Senderödsvägen, Mariastaden

Ändring av detaljplan(1283k-15950) för del av fastigheten. Pålsjö 3:1 m fl, norr om Senderödsvägen, Mariastaden Ändring av detaljplan(1283k-15950) för del av fastigheten Pålsjö 3:1 m fl, norr om Senderödsvägen, Mariastaden Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 18 juli 2016 STANDARDFÖRFARANDE

Läs mer

Antagande av upphävande av del av Älvsjö 1:1 i Rågsveds friområde, för möjliggörande av naturreservat

Antagande av upphävande av del av Älvsjö 1:1 i Rågsveds friområde, för möjliggörande av naturreservat Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2018-05-21 Handläggare Helena Wessberg Telefon 08-508 27 331 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av upphävande av del av Älvsjö 1:1 i Rågsveds friområde,

Läs mer

Granskningsutlåtande PUL-tvättad Detaljplan för Farsta 2:1 mm. vid Sirapsvägen i stadsdelen Hökarängen i Stockholm Dp

Granskningsutlåtande PUL-tvättad Detaljplan för Farsta 2:1 mm. vid Sirapsvägen i stadsdelen Hökarängen i Stockholm Dp Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Planavdelningen Johanna Rosvall Sida 1 (8) Telefon 08-508 271 72 2017-06-19 Granskningsutlåtande PUL-tvättad Detaljplan för Farsta 2:1 mm. vid Sirapsvägen i stadsdelen

Läs mer

Beskrivning av planändring

Beskrivning av planändring Samrådshandling 2017-02-16 Dnr:2016:191 Ändring av detaljplan fastställd som Stadsplan för kvarteret Fågeln å Östra stadsdelen i Jönköping. Liljeholmen, Jönköpings kommun Beskrivning av planändring Innehåll

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Diktsamlingen 1 i stadsdelen Abrahamsberg (ca 25 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Diktsamlingen 1 i stadsdelen Abrahamsberg (ca 25 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-11-21 Handläggare: Niklas Zetterberg Tfn 08-508 273 38 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för område vid

Läs mer

Utställningsutlåtande Detaljplan för del av kvarteren Påsen och Godsvagnen i stadsdelen Södra Hammarbyhamnen, Dp

Utställningsutlåtande Detaljplan för del av kvarteren Påsen och Godsvagnen i stadsdelen Södra Hammarbyhamnen, Dp Stadsbyggnadskontoret Utställningsutlåtande Planavdelningen Maria Tognolina Sida 1 (9) Telefon 08-508 27 205 2015-11-04 Utställningsutlåtande Detaljplan för del av kvarteren Påsen och Godsvagnen i stadsdelen

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN DNR SID 1 (7)

TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN DNR SID 1 (7) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2014-04-03 Handläggare: Monika Rudenska Tfn 08-508 27 266 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till tillägg till detaljplan Pl 6762 för kv. Linjalen

Läs mer

1:5. Till planändringen hör plankarta med ändrade planbestämmelser, denna beskrivning samt fastighetsförteckning.

1:5. Till planändringen hör plankarta med ändrade planbestämmelser, denna beskrivning samt fastighetsförteckning. BESKRIVNING Sid 1(5) 2013-04-26 Dnr PLAN.2012.3 Tillägg till stadsplan P 86:1 Sigtuna 2:139 och 2:196-2:248 (Vikingavägen) i Gnesta tätort, Gnesta kommun HANDLINGAR 1:1 Stationsvägen Till planändringen

Läs mer

DOM Stockholm

DOM Stockholm 1 SVEA HOVRÄTT Rotel 060207 DOM 2012-09-18 Stockholm Mål nr P 2076-12 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Vänersborgs tingsrätts, mark- och miljödomstolen, dom 2012-01-30 i mål nr P 6927-11, se bilaga KLAGANDE R J MOTPART

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för Kärrtorps centrum, Grönskär 2 m. m. i stadsdelen Kärrtorp i Stockholm, Dp

Granskningsutlåtande Detaljplan för Kärrtorps centrum, Grönskär 2 m. m. i stadsdelen Kärrtorp i Stockholm, Dp Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Planavdelningen Ewa Wåhlin Sida 1 (11) Telefon 08-508 28 233 2016-09-14 Granskningsutlåtande Detaljplan för Kärrtorps centrum, Grönskär 2 m. m. i stadsdelen Kärrtorp

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Kometen 3 i Vasastaden

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Kometen 3 i Vasastaden STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2013-03-26 Handläggare: Torbjörn Johansson Telefon: 08 508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten

Läs mer

Utställningsutlåtande Detaljplan för Svea Artilleri 2 i stadsdelen Ladugårdsgärdet i Stockholm Dp

Utställningsutlåtande Detaljplan för Svea Artilleri 2 i stadsdelen Ladugårdsgärdet i Stockholm Dp Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Susanna Stenfelt Sida 1 (9) Telefon 08-508 26 142 2015-10-12 Detaljplan för Svea Artilleri 2 i stadsdelen Ladugårdsgärdet i Stockholm Dp 2010-18714 Innehåll Innehåll...

Läs mer

Ansökan om bygglov för nybyggnad av restaurang/bar/cafè/, Vasastaden 1:118, Vasastaden

Ansökan om bygglov för nybyggnad av restaurang/bar/cafè/, Vasastaden 1:118, Vasastaden Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Bygglovsavdelningen Sida 1 (10) 2015-10-01 Handläggare Elise Ljung Telefon 08-50827558 Till Stadsbyggnadsnämnden Ansökan om bygglov för nybyggnad av restaurang/bar/cafè/,

Läs mer