SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR BERGASKOLAN LÄSÅRET

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR BERGASKOLAN LÄSÅRET"

Transkript

1 SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR BERGASKOLAN LÄSÅRET TRYGGHET OCH STUDIERO Analys av föregående års resultat och åtgärder: Förra året genomfördes en revidering av planen mot diskriminering och kränkande behandling. Det förtydligades för eleverna genom en elevversion som på enkelt sätt beskrev planens innehåll och vad den innebär i praktiken för eleverna. Denna kunde sedan användas av personal som ett diskussionsunderlag tillsammans med eleverna. Vi fick även förstärkning i personalen av en elevcoach som arbetar med motivationssamtal och ART. Dessa åtgärder har fallit väl ut och bidragit till en miljö där eleverna kan vara öppnare mot varandra och personalen. Sammanställning av svar på trivselenkäten som lämnas ut till eleverna på höstterminen Frågeställning: 1 Trivs du i skolan? 2 Känner du dig trygg i skolan? 3 Hur upplever du stämningen på rasterna? 4 Har du sett någon bli kränkt i skolan? Finns det någon vuxen du känner att du kan prata med om du upplever att 5 någon blir kränkt? 6 Äter du i matsalen? Smedjebackens kommun Familje- och utbildningsförvaltningen Smedjebacken E-post: fou@smedjebacken.se Telefon: Telefax: Bankgiro: Org.nr: SE Säte Smedjebacken

2 Sammanställning av svar på SKLs elev- och vårdnadshavarenkät: Frågeställning: 1 Jag/Mitt barn känner mig/sig trygg i skolan. Analys av årets resultat: Årets resultat har inte förändrats nämnvärt från förra året, både elever (medelvärde 3,5) och vårdnadshavare (medelvärde 3,6) känner god trygghet både i skolan och med skolan. Överlag verkar det som att det förebyggande arbetet mot diskriminering och kränkningar har god effekt men det är ett långsiktigt arbete som måste repeteras ofta. Eleverna visar förtroende och tillit mot personal då de oftast kan komma och prata om saker som de berörs av, vilket ökar tryggheten på sikt. Personalförstärkning i form av elevcoach har fallit väl ut och bör fortsätta som tidigare. Elevcoachen har kunnat jobba med motivationshöjande samtal och åtgärder med de elever som är i behov av det. Avseende studiero så tänker vi bli tydligare med användandet av mobiltelefoner genom att lärarna har tydligare mandat att samla in telefoner vid lektionernas början. Åtgärder inför läsår : Arbetet med likabehandlingsplanen ska fortsätta som förra året, även en elevversion ska delas ut. Specialpedagog har till uppgift att kartlägga behovet av socialt stöd syftande till att ta fram åtgärder som höjer trygghetskänslan hos eleverna. Skolan har även infört ett lokalt elevhälsoteam som träffas en gång i veckan för att följa upp elever i behov av särskilt stöd. Snabbare insatser ger tryggare elever. Trygghetsteamen i kommunen träffas två gånger per termin i syfte att dra lärdomar av varandras insatser samt diskutera hur vi gemensamt ökar tryggheten i skolan. Större mandat till lärare att bestämma över användandet av mobiltelefoner.

3 ELEVERS UTVECKLING MOT MÅLEN Analys av föregående års resultat och åtgärder: Mattelyftet har genomförts med gott resultat. Lärarna är mycket nöjda med utbildningen och implementerar efter hand de saker de kommit fram till gynnar eleverna och undervisningen. Vi ser fortfarande en långsam men dock positiv utveckling inom matematikämnet. Implementeringen av Skolverkets allmänna råd och extra anpassningar och särskilt stöd fortsätter genom tydligare kartläggning av elevers behov. Sammanställning av svar på SKLs elev- och vårdnadshavarenkät: Frågeställning: 1 Skolarbetet gör mig/ditt barn nyfiket så hon/han vill lära sig mer. 2 Jag/Mitt barn vet vad hon/han ska kunna för att nå målen i de olika ämnena. Lärarna på min/ditt barns skola hjälper ditt barn i skolarbetet om ditt barn behöver 3 det. 4 Jag/Ditt barn får veta hur det går för henne/honom i skolarbetet. 5 Mina/Ditt barns lärare förväntar sig att ditt barn ska nå målen i alla ämnen. 6 Jag är på det hela taget nöjd med mitt barns skola.

4 Sammanställning över elever i behov av särskilt stöd År Grund Språk Funktionssvårigheter Behov Åp Sär svårigheter Fysiska Läs/skriv Diagnos Sv 2 Hp F-klass År 1 År 2 År 3 År 4 År 5 År 6 År År År År Elevhälsan BUP HAB IFO Nyanl 1 Oroande Frånvaro Plac Psykosoc ohälsa F-klass År 1 År 2 År 3 År 4 År 5 År 6 År År År Når mål (X av antal elever) Resultat av de nationella proven i årskurs 9 Nationellaprov sammanställning.xls 1 Under året mottogs 45 nyanlända varav 29 st var födda 2000 (åk 9)

5 Betygssammanställning

6 Sammanställning av meritvärde Klassen ht 15 Klassen vt 16 Pojkar vt 16 Flickor vt 16 År 7 200,5 199,0 179,2 216,1 År 8 197,7 191,0 159,8 236,3 År 9 180,4 185,9 155,8 212,5 Gymnasiebehörighet 73,6 % av åk 9 har gymnasiebehörighet. Det innebär att 14 elever inte har full behörighet.

7 Analys av årets resultat: Överlag så visar skolan en positiv utveckling sett till meritvärden. Från åk 7 till åk 9 så förbättras resultaten inom åldersklassen men fortfarande ligger vi relativt lågt jämförelsevis med andra skolor och kommuner och skillnaden mellan pojkar och flickor kvarstår i alla årskurser. Vi ser dock brister i möjligheterna att ge tillräckligt med särskilt stöd till dessa elever (pojkar) då organisationen saknar redundans. Huvuddelen av personalen redan arbetar 100%, det finns helt enkelt inget utrymme att utöka för stödtimmar e d inom tilldelad ram. Vi genomför kartläggning av de olika behoven och jobbar mot att ge eleverna mer individuellt stöd inom ordinarie skoltid. Lovskolorna har fått bättre genomslag, vi hade mellan elever vid både påsklovsskolan och sommarskolan. På grund av att antagningen till gymnasieskolan och genomförandet av sommarskolan låg så tätt inpå varandra så kunde inga nior komplettera sina betyg detta året utan fokus låg på att få sjuor och åttor att ligga bättre till inför kommande läsår. Åtgärder inför läsår : Den frivilliga studiehjälpen är nu flyttad från tisdagar kl till torsdagar kl Studiehjälpen leds av specialpedagog och speciallärare. Vi räknar med att få fler elever som då kan delta m h t tiden. Varje vecka läggs ett arbetspass om 90 minuter in i schemat. Arbetspasset ger eleverna möjlighet att arbeta med det de anser de behöver mer hjälp med eller om de behöver arbeta i kapp. Detta leds av mentorerna i respektive klass. Vi fortsätter att kraftsamla till Egna studier som elevens val. Hit hänvisas främst de elever som har svårt att nå godkänt i kärnämnena. Vi fortsätter att satsa lärarresurser (fyra ämneslärare) som här kan hjälpa eleverna mer individuellt. Elevcoachen fortsätter arbeta med att studiemotiverande åtgärder samt samtal. Studieteknik och genomgång av hjälpmedel genomförs i alla klasser för alla elever så alla kan ta del av dessa, även de som kanske inte riktigt hittat sitt sätt att lära sig på. Bästa skola-projektet som alla kommunens skolor deltar i genomförs under hösten. Vi räknar med att nå högre kunskapsresultat med hjälp av detta. Formativ bedömning och bättre analyser av genomfört arbete kan i framtiden ge oss bättre möjligheter att vidta rätt typ av åtgärder överlag. KVALITET OCH INFLYTANDE Analys av föregående års resultat och åtgärder: Fortfarande finns det elever på skolan som upplever att lärarna inte tar hänsyn till deras åsikter. Föräldrarnas möjlighet till inflytande begränsas i och med lågt deltagande vid föräldramöten. Lärarna upplever sitt arbete meningsfullt och att de bidrar till skolans mål, De trivs på sin arbetsplats, men stor del av dem bedömer arbetsbelastningen vara för hög. Vi fortsätter utvecklingen av kommunikation med elever och föräldrar via Fronter som förstahandskanal. Vi fortsätter att utveckla det gemensamma genomförandet av skolenhetsråd tillsammans med Röda Berga. Rektor och förstelärare samverkar i syfte att höja kvalitén på undervisningen.

8 Analys av årets resultat: Fortfarande är vårdnadshavares inflytande begränsat, då uppslutning vid föräldramöten och skolenhetsråd är relativt lågt. Föräldrarna är dock oftast nöjda med den information som de får vid utvecklingssamtalen. Avseende lärarnas arbetsmiljö så ligger resultaten huvudsakligen kvar på samma nivåer som tidigare. Lärarna anser att de har rätt kompetens och att de gör skillnad. Det som har försämrats är främst arbetsbelastningen. Lärarna bedömer att de får mindre och mindre tid att hinna med sina arbetsuppgifter, vilket enligt uppgift beror främst på den ökade administrationen samt den ökade mängden av elevärenden. Detta innebär att det i första hand blir planering och uppföljning av undervisningen som får för lite tid. Vi har även haft små möjligheter att genomföra samverkansarbete mellan skolledning och förstelärare beroende på svårt att hitta gemensamma tider som passar. Sammanställning av svar på SKLs elev- och vårdnadshavarenkät: Frågeställning: 1 Lärarna på min/ditt barns skola tar hänsyn till elevernas åsikter. Enkätsvar från vårdnadshavarenkäten: Enkätsvar från personalenkäten angående den psykosociala arbetsmiljön: Frågeställning: 1 Trivsel / relationer: Trivs du på din arbetsplats? 2 Meningsfullhet i arbetet: Vet du hur ditt arbete bidrar till arbetsplatsens mål? Kompetens nog för att klara jobbet: Har du den rätta kompetensen, så att du kan göra ett bra 3 jobb? 4 Arbetsbelastning: Känner du att du hinner med dina arbetsuppgifter? 5 Hälsa: Lever du så att du mår bra till kropp och själ? 6 Feedback: Delger ni varandra både konstruktiv och positiv feedback på arbetsplatsen?

9 Inflytande / påverkansmöjlighet: Känner du dig delaktig i hur ditt arbete / dina arbetsuppgifter 7 utformas? 8 Ledarskap: Får du det stöd du behöver av din chef? 9 Sammantaget tycker jag att situationen jämfört med för 3 månader sedan är: Åtgärder inför läsår : Vi bibehåller ett snitt på 18 timmars undervisningstid per heltidsanställd lärare i syfte att försöka hålla ned arbetsbelastningen. Strävan på sikt ska vara att lösgöra uppgifter från lärare så de kan ägna sig åt planering, genomförande och uppföljning av undervisning i högre grad. Vi upprättar en lokal ledningsgrupp (med förstelärare, SYV och specialpedagog) som träffas en gång i veckan i syfte att planera och följa upp verksamheten på ett mer formellt sätt. Vi trycker på vårdnadshavares användning av Fronter för uppföljning av resultat, dels genom information från skolledning i utskick och föräldramöten och dels vid utvecklingssamtalen. Inga fler skriftliga betygsvarningar kommer att skickas ut, utan detta kommuniceras via Fronter och utvecklingssamtal. Vi inför mer formella klassråd under vart fjärde arbetspass, där elevrådsrepresentanterna ska ta med frågor till elevrådet. Elevrådet kommer att få mer inflytande genom att arbeta mer med gemensamma frågor i skolan samt tydligare arbeta mot klassen som språkrör.

10 ÅTGÄRDER MOT KRÄNKANDE BEHANDLING Analys av föregående års resultat och åtgärder De åtgärder vi genomfört visar sig inte falla ut i statistiken men vi har uppnått ett mer öppet klimat, vilket kan innebära att fler elever tar steget fram och berättar om upplevda kränkningar. Det öppna klimatet märks genom den dialog elever och vuxna har på skolan. Vår likabehandlingsplan fungerar men behöver fortfarande förtydligas för eleverna så det blir ett dokument som de kan referera till vid behov. År Antal incidentrapporter Förklaring F-klass År 1 År 2 År 3 År 4 År 5 År 6 År 7 14 Huvudsakligen kränkningar År 8 1 År 9 4 Kränkningar Summa: 19 Analys av årets resultat: Resultatet ser ut som förra året med något färre antal rapporter. Vi bedömer att det inte finns någon systematisk mobbning på skolan men vi har uppföljning på vissa konflikter som skulle kunna eskalera till regelrätt mobbning. De flesta incidenter har kunnat redas ut utan några större insatser mer än allvarssamtal med elever och i förekommande fall vårdnadshavare. Implementeringen av elevversionen av Likabehandlingsplanen har inte slagit igenom fullt ut ännu men vi ser att elever oftare och oftare reagerar när någon blir utsatt. Detta beror också på att eleverna känner trygghet med personalen och med förtroende kan vända sig till de vuxna i skolan. Vi ser fortfarande tendensen att det är flest incidenter i åk 7, vilket kan bero på att det blandas elever från olika skolor samt att de inte är helt trygga när de kommer till en ny skola och högstadiet. Åtgärder inför läsår : Ett tätare samarbete med elevhälsan, främst kurator och skolsköterska, där de får möjlighet att vara med i åk 7 och informera samt bedriva sitt förebyggande arbete. Gemensamma tillfällen där klasser, årskurser och hela skolan får möjlighet att ta del av erfarenheter kring mobbning och kränkningar i form av föreläsningar och kortare utbildningar. Gemensamt forum för skolornas trygghetsteam där de kan dela med sig av erfarenheter och arbetsmetodik i syfte att snabbare fånga upp de incidenter som ske.

11 Ort: Smedjebacken Datum: Underskrift av ansvarig rektor: Namnförtydligande: Henrik Nordberg

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR HAGGE SKOLA LÄSÅRET

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR HAGGE SKOLA LÄSÅRET SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR HAGGE SKOLA LÄSÅRET 13-1 TRYGGHET OCH STUDIERO Analys av föregående års resultat och åtgärder: Vi har arbetat med att upprätta ett elevkontrakt under läsåret. Detta är

Läs mer

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR BERGASKOLAN LÄSÅRET

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR BERGASKOLAN LÄSÅRET SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR BERGASKOLAN LÄSÅRET 2017-2018 TRYGGHET OCH STUDIERO Analys av föregående års resultat och åtgärder: Åtgärder som identifierades förra året var: Skolan fortsätter med att

Läs mer

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR BERGASKOLAN LÄSÅRET

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR BERGASKOLAN LÄSÅRET SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR BERGASKOLAN LÄSÅRET 2014-15 TRYGGHET OCH STUDIERO Analys av föregående års resultat och åtgärder: Enkätsvar påvisar hög andel av elever och vårdnadshavare som upplever

Läs mer

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR RÖDA BERGASKOLAN LÄSÅRET 15/16

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR RÖDA BERGASKOLAN LÄSÅRET 15/16 SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR RÖDA BERGASKOLAN LÄSÅRET 15/16 TRYGGHET OCH STUDIERO Analys av föregående års resultat och åtgärder lå 14/15: Precis som förra året visar elev- och föräldraenkäterna att

Läs mer

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR RÖDA BERGASKOLAN LÄSÅRET 14/15

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR RÖDA BERGASKOLAN LÄSÅRET 14/15 SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR RÖDA BERGASKOLAN LÄSÅRET 14/15 TRYGGHET OCH STUDIERO Analys av föregående års resultat och åtgärder: Precis som förra året visar elev- och föräldraenkäterna att eleverna

Läs mer

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR RÖDA BERGASKOLAN

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR RÖDA BERGASKOLAN SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR RÖDA BERGASKOLAN LÄSÅRET 13/14 TRYGGHET OCH STUDIERO Analys av föregående års resultat och åtgärder: Resultatet av elev- och föräldraenkäterna visade ett mycket bra resultat.

Läs mer

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR KYRKSKOLAN LÄSÅRET 2014/2015

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR KYRKSKOLAN LÄSÅRET 2014/2015 SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR KYRKSKOLAN LÄSÅRET 2014/2015 TRYGGHET OCH STUDIERO Analys av föregående års resultat och åtgärder: -Trygghetsteamet ska ha tid gemensamt, detta ska planeras in på vårt

Läs mer

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VAD SKOLA LÄSÅRET

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VAD SKOLA LÄSÅRET SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VAD SKOLA LÄSÅRET 2016-2017 TRYGGHET OCH STUDIERO -Vi kommer att fortsätta ha en hög vuxennärvaro på raster, vid bussar och vid olika aktiviteter så att eleverna känner

Läs mer

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VADS SKOLA LÄSÅRET

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VADS SKOLA LÄSÅRET SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VADS SKOLA LÄSÅRET 2018-2019 TRYGGHET OCH STUDIERO - De rutiner vi har som bygger på Skollagen samt trivselregler och hög vuxennärvaro fungerar väl, både enligt lärare,

Läs mer

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR KYRKSKOLAN LÄSÅRET

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR KYRKSKOLAN LÄSÅRET SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR KYRKSKOLAN LÄSÅRET 2015-2016 TRYGGHET OCH STUDIERO Analys av föregående års resultat och åtgärder: Vi ordnar gemensamma aktiviteter för att skapa en positiv anda på skolan.vi

Läs mer

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VADS SKOLA LÄSÅRET

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VADS SKOLA LÄSÅRET SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VADS SKOLA LÄSÅRET 2015-2016 TRYGGHET OCH STUDIERO Analys av föregående års resultat och åtgärder: Vi kommer att fortsätta arbeta med "trappan" (en arbetsmodell som förklarar

Läs mer

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR HAGGE SKOLA LÄSÅRET 2015/2016

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR HAGGE SKOLA LÄSÅRET 2015/2016 SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR HAGGE SKOLA LÄSÅRET 2015/2016 TRYGGHET OCH STUDIERO Analys av föregående års resultat och åtgärder: Läsåret inleddes med att skolans trivselregler gicks igenom i varje

Läs mer

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VADS SKOLA LÄSÅRET 2013-2014

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VADS SKOLA LÄSÅRET 2013-2014 SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VADS SKOLA LÄSÅRET 2013-2014 TRYGGHET OCH STUDIERO Analys av föregående års resultat och åtgärder: Påminna vårdnadshavare så att de lämnar in enkätsvar till skolan. Detta

Läs mer

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR KYRKSKOLAN LÄSÅRET

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR KYRKSKOLAN LÄSÅRET SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR KYRKSKOLAN LÄSÅRET 2017-2018 TRYGGHET OCH STUDIERO Analys av föregående års resultat och åtgärder: -Upprätta och implementera handlingsplan gällande studiero på lektioner

Läs mer

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR BERGASKOLAN LÄSÅRET 2013-2014

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR BERGASKOLAN LÄSÅRET 2013-2014 SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR BERGASKOLAN LÄSÅRET 2013-2014 TRYGGHET OCH STUDIERO Analys av föregående års resultat och åtgärder: I personalgruppen har vi under läsåret fört diskussioner kring olika

Läs mer

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR KYRKSKOLAN LÄSÅRET 2013/2014

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR KYRKSKOLAN LÄSÅRET 2013/2014 SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR KYRKSKOLAN LÄSÅRET 213/214 TRYGGHET OCH STUDIERO Analys av föregående års resultat och åtgärder: Vi har tagit fram tydliga riktlinjer med hjälp av skollagen vad gäller

Läs mer

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR KYRKSKOLAN LÄSÅRET

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR KYRKSKOLAN LÄSÅRET 444444444444444444444444444444444444444444444444444 Reviderad 2017-03-22 SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR KYRKSKOLAN LÄSÅRET 2016-2017 TRYGGHET OCH STUDIERO4 Analys av föregående års resultat och åtgärder:

Läs mer

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR FRITIDSHEMMET RÖDA BERGA LÄSÅRET 13/14

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR FRITIDSHEMMET RÖDA BERGA LÄSÅRET 13/14 SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR FRITIDSHEMMET RÖDA BERGA LÄSÅRET 13/14 ANALYS AV FÖREGÅENDE ÅRS RESULTAT OCH ÅTGÄRDER All personal på fritidshemmet är väl förtrogna med fritidshemmets uppdrag. Vi diskuterar

Läs mer

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VINSBO SKOLA LÄSÅRET

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VINSBO SKOLA LÄSÅRET Reviderad 2018-08-22 SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VINSBO SKOLA LÄSÅRET 2017-2018 TRYGGHET OCH STUDIERO Analys av föregående års resultat och åtgärder: Vi har hög närvaro av vuxna ute på skolgården.

Läs mer

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR FRITIDSHEMMET RÖDA BERGA LÄSÅRET 15/16

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR FRITIDSHEMMET RÖDA BERGA LÄSÅRET 15/16 SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR FRITIDSHEMMET RÖDA BERGA LÄSÅRET 15/16 ANALYS AV FÖREGÅENDE ÅRS RESULTAT OCH ÅTGÄRDER All personal på fritidshemmet är väl förtrogna med fritidshemmets uppdrag. Vi diskuterar

Läs mer

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR RÖDA BERGASKOLAN LÄSÅRET 16/17

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR RÖDA BERGASKOLAN LÄSÅRET 16/17 Reviderad 17-3-22 SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR RÖDA BERGASKOLAN LÄSÅRET 16/17 TRYGGHET OCH STUDIERO Analys av föregående års resultat och åtgärder lå /16: Lärarna uppfattar att stämningen är god på

Läs mer

Mariebergsskolan skolområde sydplan mot diskriminering och kränkande behandling

Mariebergsskolan skolområde sydplan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-06-17 Mariebergsskolan skolområde sydplan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola samt Grundsärskola Ansvariga för planen Rektor

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Stavreskolan

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Stavreskolan Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Stavreskolan 4-9 2015 KVALITÉTSARBETE Stavreskolans kvalitetsarbete fokuseras runt vårt systematiska årshjul där

Läs mer

Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Björkskolan 2015/2016 På Björkskolan arbetar vi aktivt med; Värdegrund under hela läsåret. Gott språkbruk samt artighet, trivsel och

Läs mer

Furutorpskolan 7-9. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola åk 7-9 Ansvarig för planen: Rektor Johan Johansson

Furutorpskolan 7-9. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola åk 7-9 Ansvarig för planen: Rektor Johan Johansson 1(7) Datum 2015-08-03 Handläggare Rektor Johan Johansson Barn- och utbildningsförvaltningen 0451-26 77 95 johan.johansson@hessleholm.se Plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Furutorpskolan

Läs mer

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Nordalsskolan

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Nordalsskolan PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Nordalsskolan 2018/2019 1 1 2 PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING NORDALSSKOLAN 2018 Alla barn och elever har rätt att lära och utvecklas i

Läs mer

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling.

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling. Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling. Östmarks skola och fritidshem Fastställd 2018-11-05 Gäller till 2019-09-30 Revideras varje läsår, ansvarig är rektor Likabehandlingsarbetet regleras

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. För Wämöskolan Läsåret 15/16

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. För Wämöskolan Läsåret 15/16 Plan mot diskriminering och kränkande behandling För Wämöskolan Läsåret 15/16 Inledning Denna plan handlar om hur arbetet på Wämöskolan ska bedrivas för att metodiskt främja likabehandling samt för att

Läs mer

Granbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Granbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Granbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Granbergsskolan 7-9 Läsår 2014/15 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Forsnässkolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskolan 4-9, Grundsärskolan

Forsnässkolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskolan 4-9, Grundsärskolan Forsnässkolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskolan 4-9, Grundsärskolan Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret

Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret 0 Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret 2015-2016 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I Junibackens skola förskoleklass grundskola åk 1-6 fritidshem Ansvarig rektor Åsa Strömberg 1 Innehåll

Läs mer

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING VISION Midgårdsskolan är en skola som bryr sig, där vi ser varandra och tar ansvar för att alla ska må bra. Eleverna ska uppleva att de får vara som de

Läs mer

Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret

Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret 0 Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret 2015-16 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I Knutsbo skola grundskola åk 1-4 fritidshem Ansvarig rektor Åsa Strömberg 1 Innehåll Styrkort 2016-2017...

Läs mer

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6 Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6 Lärande Verksamhetens måluppfyllelse Svenska Studieresultat ämnesprov grundskolan Betyg Antal elever Antal elever

Läs mer

Målen i planen mot diskriminering och kränkande behandling, augusti augusti 2016

Målen i planen mot diskriminering och kränkande behandling, augusti augusti 2016 2015-06-24 Målen i planen mot diskriminering och kränkande behandling, augusti 2015- augusti 2016 Främjande insatser från förra planen, 2014 All personal arbetar aktivt med synliggörandet av s Likabehandlingsplan

Läs mer

Elevhälsans arbete under läsår 15/16 har utvärderats genom sammanställning av synpunkter som inhämtats via digital

Elevhälsans arbete under läsår 15/16 har utvärderats genom sammanställning av synpunkter som inhämtats via digital Elevhälsoplan för Itgymnasiet Skola: IT-Gymnasiet Uppsala Rektor: Mathias Laveno Version: 2016-05-11 16:44:30 Resultat av föregående års utvärdering Utvärdering av läsåret 2015/2016 Sammanfattning Elevhälsans

Läs mer

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling för Brogårdsgymnasiet i Kristinehamn, läsåret 2013/14

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling för Brogårdsgymnasiet i Kristinehamn, läsåret 2013/14 Brogårdsgymnasiet Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling för Brogårdsgymnasiet i Kristinehamn, läsåret 2013/14 Likabehandlingsplanen beskriver hur Brogårdsgymnasiet säkerställer att ingen

Läs mer

Lyrfågelskolans förebyggande och åtgärdande arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Lyrfågelskolans förebyggande och åtgärdande arbete mot diskriminering och kränkande behandling Lyrfågelskolans förebyggande och åtgärdande arbete mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2016/2017 Datum för upprättande: 2016-11-14 Planen gäller för läsåret:2016/2017 Ansvarig: Claes Hellborg

Läs mer

Kvalitetsrapport Hagabackens skola

Kvalitetsrapport Hagabackens skola 2016-06-02 Kvalitetsrapport 2015-2016 Hagabackens skola 1 1. GRUNDFAKTA 2 2. RESULTAT 2.1 Normer och värden Påstående: Årets res. Årets res. Förra året Förra året inte alls/ ganska dåligt % ganska bra/

Läs mer

TORSBERGSGYMNASIETS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasieskola Ro 3, 4 och 5

TORSBERGSGYMNASIETS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasieskola Ro 3, 4 och 5 TORSBERGSGYMNASIETS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasieskola Ro 3, 4 och 5 Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Vår lokala Likabehandlingsplan 2014

Vår lokala Likabehandlingsplan 2014 Vår lokala Likabehandlingsplan 2014 Albäcksskolan Klass 7-9 Vi på Albäcksskolan främjar likabehandling genom att främja och förebygga diskriminering trakasserier och annan kränkande behandling. Ditt bästa

Läs mer

Kvalitetsrapport 2014-2015

Kvalitetsrapport 2014-2015 Datum 2014-06-30 6 Antal sidor Kvalitetsrapport 2014-2015 Oleby Marcus och Anna 0564-477 00 direkt 070-642 16 65 mobil marcus.lech@torsby.se Innehållsförteckning 1. Fokusområde vad har vi uppnått 1.1 Analys

Läs mer

PLAN FÖR LIKABEHANDLING SKYTTEANSKA SKOLANS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING SKYTTEANSKA SKOLAN OCH FRITIDSHEM VÄLKOMMEN

PLAN FÖR LIKABEHANDLING SKYTTEANSKA SKOLANS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING SKYTTEANSKA SKOLAN OCH FRITIDSHEM VÄLKOMMEN PLAN FÖR LIKABEHANDLING SKYTTEANSKA SKOLANS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING SKYTTEANSKA SKOLAN OCH FRITIDSHEM 2017 VÄLKOMMEN Vi berömmer Va dig själv Vi hjälper Vi lyssnar på Vi pratar

Läs mer

KVALITETSRAPPORT, FORSMARKS SKOLA, LÄSÅRET 2012/13

KVALITETSRAPPORT, FORSMARKS SKOLA, LÄSÅRET 2012/13 KVALITETSRAPPORT, FORSMARKS SKOLA, LÄSÅRET 2012/13 1:3 Statistik, kompetensförsörjning 2:3 Brukar- och personalenkäter X 3:3 Resultat/Måluppfyllelse En brukarenkät har genomförts bland eleverna i gymnasieskolan.

Läs mer

Kvalitetsrapport för Lorensberga skolan läsåret

Kvalitetsrapport för Lorensberga skolan läsåret 1 Kvalitetsrapport för Lorensberga skolan läsåret 2015-2016 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I grundskola åk 7-9 Göran Törnqvist, rektor & Ann- Sofie Gunnarsson, biträdande rektor. 2 Innehåll KVALITETSARBETE...

Läs mer

Välkommen till. Hallerna skola Läsåret 16/17

Välkommen till. Hallerna skola Läsåret 16/17 Välkommen till Hallerna skola Läsåret 16/17 Välkommen till oss! Vision Sektor utbildnings gemensamma vision är Vi utbildar världsmedborgare, en nutidens förskola/skola för framtidens barn och elever. Hallernas

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Djura skola

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Djura skola Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Djura skola Kvalitetsredovisning 215/216 Verksamheter inom skolväsendet ska på huvudmanna- och enhetsnivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp

Läs mer

Borbackas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Borbackas plan mot diskriminering och kränkande behandling Borbackas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: F-6 samt fritidshem Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-6 samt

Läs mer

Bredaryds skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bredaryds skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Bredaryds skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola, förskoleklass och fritidshem Läsår: 2017-2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Systematiskt Kvalitetsarbete

Systematiskt Kvalitetsarbete Systematiskt Kvalitetsarbete 2017-2018 Tomtbergaskolans rektorsområde Eleverna känner sig nöjda med vår skola och är trygga här oavsett ålder. Tryggheten bland fritidsbarnen är ännu högre, vi har stora

Läs mer

LIKABEHANDLINGSPLAN 2015/2016 SKYTTEANSKA SKOLAN SKYTTEANSKA SKOLANS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Vi är öppna med varandra

LIKABEHANDLINGSPLAN 2015/2016 SKYTTEANSKA SKOLAN SKYTTEANSKA SKOLANS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Vi är öppna med varandra LIKABEHANDLINGSPLAN SKYTTEANSKA SKOLANS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING SKYTTEANSKA SKOLAN 2015/2016 Vi är öppna med varandra Vi berömmer varandra Vi bry oss om varandra Vi hjälper varandra

Läs mer

Kvalitetsrapport för Kyrkskolan 4-6

Kvalitetsrapport för Kyrkskolan 4-6 0 Kvalitetsrapport för Kyrkskolan 4-6 Läsåret 2015-2016 Gällande för verksamheten i Kyrkskolan åk 4-6 Ansvarig rektor Sara Pernolf 1 Innehåll Styrkort 2016-2017, Kyrkskolan 4-6... 2 MÅL... 4 KVALITETSARBETE...

Läs mer

Lekebergsskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Lekebergsskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Lekebergsskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola Ansvariga

Läs mer

Kvalitetsrapport. Ramshyttans skola

Kvalitetsrapport. Ramshyttans skola Kvalitetsrapport Ramshyttans skola Läsåret 2016-2017 Innehållsförteckning 1. Grundfakta... 3 2. Resultat... 4 2.1 Normer och värden, elevers ansvar och inflytande... 4 2.2 Kunskaper, bedömning och betyg...

Läs mer

Grundsärskolan och gymnasiesärskolan i Klippans kommun Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015

Grundsärskolan och gymnasiesärskolan i Klippans kommun Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015 Grundsärskolan och gymnasiesärskolan i Klippans kommun Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015 2(8) Bakgrund Den 1 januari 2009 kom nya bestämmelser om att skydda barn och elever mot diskriminering,

Läs mer

Celsiusskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Celsiusskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Celsiusskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola Läsår 2015/2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola

Läs mer

Västerviks Gymnasium RO5s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Västerviks Gymnasium RO5s plan mot diskriminering och kränkande behandling Västerviks Gymnasium RO5s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Gymnasieskolan och Gymnasiesärskola Läsår 2017/2018 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

St Botvids gymnasiums plan mot diskriminering och kränkande behandling

St Botvids gymnasiums plan mot diskriminering och kränkande behandling St Botvids gymnasiums plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasieskolan och gymnasiesärskolan 2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling för Jungs Friskola

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling för Jungs Friskola Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling för Jungs Friskola 2017-2018 Beredskapsplan för att främja alla elevers rättigheter oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning,

Läs mer

Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola årskurs 4-9 samt fritidshem 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Plan mot diskriminering, trakasserier och. kränkande behandling. Läsåret 2014-2015. Kristinebergskolan

Plan mot diskriminering, trakasserier och. kränkande behandling. Läsåret 2014-2015. Kristinebergskolan 1(11) Barn- och utbildningsförvaltningen Kristinebergskolan Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Läsåret 2014-2015 Kristinebergskolan 2 Innehållsförteckning Kristinebergskolans

Läs mer

Plan för likabehandling, mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling

Plan för likabehandling, mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling OVANÅKERS KOMMUN 2016-09-30 Barn- och utbildning Rotebergs skola Chris Sommar Plan för likabehandling, mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Vår målsättning: Alla ska trivas i skolan.

Läs mer

Plan mot kränkande behandling samt Riktlinjer och rutiner mot diskriminering

Plan mot kränkande behandling samt Riktlinjer och rutiner mot diskriminering Barn- och utbildningsförvaltningen Plan mot kränkande behandling samt Riktlinjer och rutiner mot diskriminering Centralskolan årskurs 4-9 Läsåret 2017 2018 Innehåll Grunduppgifter... 3 Utvärdering... 5

Läs mer

Kvalitetsrapport Så här går det

Kvalitetsrapport Så här går det Kvalitetsrapport Så här går det Uppföljning av det systematiska kvalitetsarbetet på Fårösundsskolan Verksamhetsåret 2014/2015 Kort sammanfattning av enhetens kvalitetsarbete under verksamhetsåret Uppföljning

Läs mer

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat:

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat: Upprättat: 170904 Utvecklingsplan Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018 Det Systematiska Kvalitéts Arbetet (SKA) på Tingbergsskolan Ett systematiskt kvalitetsarbete

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Åsaka skola F

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Åsaka skola F Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Åsaka skola F-6 2015 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 4 REDOVISNING

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. gällande Blötbergets skola läsåret 2017/2018

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. gällande Blötbergets skola läsåret 2017/2018 Plan mot diskriminering och kränkande behandling gällande Blötbergets skola läsåret 2017/2018 Plan mot diskriminering och kränkande behandling gällande Blötbergets skola 1. Skolans vision Alla barn ska

Läs mer

LIKABEHANDLINGSPLAN FÖR ROSENFELDTSSKOLAN

LIKABEHANDLINGSPLAN FÖR ROSENFELDTSSKOLAN Karlskrona 2007-01-31 LIKABEHANDLINGSPLAN FÖR ROSENFELDTSSKOLAN LIKABEHANDLINGSPLAN HANDLINGSPLAN FÖR ATT FÖRHINDRA DISKRIMINERING OCH ANNAN KRÄNKANDE BEHANDLING 1 Lagar och andra styrdokument: SFS 2006:67

Läs mer

Plan för lika rättigheter och möjligheter

Plan för lika rättigheter och möjligheter Plan för lika rättigheter och möjligheter Hedebyskolan HT2016/VT2017 I 3 kap. 16 Diskrimineringslagen (2008:567) framgår det att likabehandlingsplanen ska upprättas varje år. Planen ska innehålla en översikt

Läs mer

Smögens skola och fritidshemmets årliga plan mot kränkande behandling. Gäller fritidshemmet och åk F-6 Läsåret 2018/19

Smögens skola och fritidshemmets årliga plan mot kränkande behandling. Gäller fritidshemmet och åk F-6 Läsåret 2018/19 Smögens skola och fritidshemmets årliga plan mot kränkande behandling. Gäller fritidshemmet och åk F-6 Läsåret 2018/19 Smögens skola och fritidshemmets årliga plan mot kränkande behandling Skolas plan

Läs mer

Nygårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Nygårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Nygårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola åk 1-3, fritidshem Läsår 2015/2016 1/10 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Nyboskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling läsåret 2017/2018

Nyboskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling läsåret 2017/2018 Nyboskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling läsåret 2017/2018 Kartläggning av insatserna det föregående läsåret 2016/2017 Riktade insatser Följande insatser genomfördes under läsåret 2016/2017:

Läs mer

Kvalitetsrapport. Stadsskogsskolan

Kvalitetsrapport. Stadsskogsskolan Kvalitetsrapport Stadsskogsskolan Läsåret 2017 2018 Innehållsförteckning 1. Grundfakta... 3 2. Resultat... 4 2.1 Normer och värden, elevers ansvar och inflytande... 4 2.2 Kunskaper, bedömning och betyg...

Läs mer

TORSBERGSGYMNASIETS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING

TORSBERGSGYMNASIETS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING TORSBERGSGYMNASIETS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasieskola Ro 3, 4 och 5 Läsår: 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Likabehandlingsplan samt Plan mot kränkande behandling

Likabehandlingsplan samt Plan mot kränkande behandling Likabehandlingsplan samt Plan mot kränkande behandling Planen gäller från 2015-05-01 till 2015-12-31 Ansvariga för planen Helena Palmquist, Norsborg Yvonne Åkerblad, Östermalm Vision På vår skola ska ingen

Läs mer

Västerviks Gymnasium RO3s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Västerviks Gymnasium RO3s plan mot diskriminering och kränkande behandling Västerviks Gymnasium RO3s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Gymnasieskola Läsår 2016/2017 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Granbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Granbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Granbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Granbergsskolan 7-9 Läsår: 2015/16 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Likabehandlingsplan Härjedalens gymnasium 2010-2011

Likabehandlingsplan Härjedalens gymnasium 2010-2011 Likabehandlingsplan Härjedalens gymnasium 2010-2011 Bildning, fritid och kultur Innehåll Policy för att främja elevers lika rättigheter oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning,

Läs mer

Kvalitetsrapport 2017/2018. Karlbergsskolan

Kvalitetsrapport 2017/2018. Karlbergsskolan Kvalitetsrapport 2017/2018 Karlbergsskolan Köpings kommun Rapporten skriven av: Cecilia Binbach, Sanna Holmkvist, 2018-08-10 Rapporten finns även att läsa och ladda ner på www.koping.se. Inledning Innehåll

Läs mer

Svarteskolan, förskoleklass och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Svarteskolan, förskoleklass och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Svarteskolan, förskoleklass och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planengrundskola, förskoleklass och fritidshem Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass och Grundskola upp till årskurs 6 Läsår: 2014/2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Måttbandet nr 235 februari 2014

Måttbandet nr 235 februari 2014 1 (7) Måttbandet nr 235 februari 2014 Enkät till elever i grundsärskola och gymnasiesärskola hösten 2013 Sammanställning av elevernas svar Verksamhetsuppföljningen: Elionor Briling 2 (7) Hur tycker DU

Läs mer

Datum 2014-12-18. Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling för Brogårdsgymnasiet i Kristinehamn, läsåret 2014/15.

Datum 2014-12-18. Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling för Brogårdsgymnasiet i Kristinehamn, läsåret 2014/15. Brogårdsgymnasiet Datum 2014-12-18 Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling för Brogårdsgymnasiet i Kristinehamn, läsåret 2014/15. Likabehandlingsplanen beskriver hur Brogårdsgymnasiet säkerställer

Läs mer

Systematiskt kvalitetarbete Grundskolan Kvalitetsrapport 2013-2014

Systematiskt kvalitetarbete Grundskolan Kvalitetsrapport 2013-2014 Systematiskt kvalitetarbete Grundskolan Kvalitetsrapport 2013-2014 2014-06-03 1. GRUNDFAKTA Stadsskogsskolan 1 191 elever, 113 pojkar och 78 flickor 42 med annat modersmål 22 lärare Andel lärare med högskoleexamen

Läs mer

Kvalitetsredovisning. Fröviskolan /2013

Kvalitetsredovisning. Fröviskolan /2013 Kvalitetsredovisning Fröviskolan 7-9 2012/2013 1 Innehållsförteckning 1. Grundfakta 3 2. Resultat 2.1 Normer och värden 3 2.2 Utveckling och lärande 3 2.3 Elevinflytande och demokrati 8 2.4 Enhetens egna

Läs mer

Plan mot kränkande behandling. Högakustenenheten 2018/2019

Plan mot kränkande behandling. Högakustenenheten 2018/2019 Plan mot kränkande behandling Högakustenenheten 2018/2019 Innehållsförteckning Inledning 3 Vision 3 Övergripande mål 3 Bestämmelser och definition 4 Ansvarsfördelning 5 Skolledning 5 Personal 5 Elever

Läs mer

Bygdsiljumskolans plan för arbetet mot diskriminering och kränkande behandling

Bygdsiljumskolans plan för arbetet mot diskriminering och kränkande behandling Bygdsiljumskolans plan för arbetet mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Bygdsiljums skola, fritidshem Verksamhetsformer som omfattas av planen Fritidshem, Förskoleklass, grundskola

Läs mer

Redovisning av elevfrånvaron vårterminen 2014

Redovisning av elevfrånvaron vårterminen 2014 Redovisning av elevfrånvaron vårterminen 2014 15 Kommunala skolenheter har ingen frånvaro att rapportera 2 fristående skolenheter har ingen frånvaro att rapportera Skolpliktiga elever med sammanhängande

Läs mer

Slättaskolan. Slättaskolans likabehandlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret

Slättaskolan. Slättaskolans likabehandlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret s likabehandlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2016-2017 Verksamhetsformer som omfattas av planen s grundskola F-6, Fritidshemmet och särskola. Ansvarig för planen Rektor Christopher

Läs mer

Elevhälsoplan för Björkvallsskolan

Elevhälsoplan för Björkvallsskolan Elevhälsoplan för Björkvallsskolan Elevhälsoarbetet: Det står skrivet i skollagen, från och med 1 juli 2011, att en samlad elevhälsa ska finnas på skolan. Elever ska ha tillgång till medicinska, psykologiska,

Läs mer

Krungårdsskolan F-6s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Krungårdsskolan F-6s plan mot diskriminering och kränkande behandling Krungårdsskolan F-6s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola åk F-6 samt fritidshem Läsår 2015/2016 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Sätra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Sätra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Sätra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, grundskola 1-6, fritidshem. 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Stadsskogsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Stadsskogsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Stadsskogsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskolan 7-9 2017 Tillsammans Lärande omtanke - ansvar Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling - Bie skola www.katrineholm.se Bie skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Skolbarnomsorg, Förskoleklass,

Läs mer

You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer (

You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer ( Varje år upprättar skolan en likabehandlingsplan. Denna plan gäller för läsåret 2013/2014. Den nya likabehandlingsplanen ska förankras; i gruppen, på en arbetsplatsträff på klassråd och elevråd under september

Läs mer

Enkätresultat, Medarbetare - Lärare i gymnasieskolan

Enkätresultat, Medarbetare - Lärare i gymnasieskolan 1. TRIVSEL 1.1 Jag upplever att det råder en positiv stämning på min arbetsplats 3,94 4,15 3,80 4,17 3,25 4,64 1.2 Jag upplever att vi kan föra en öppen diskussion på min arbetsplats 1.3 Jag upplever att

Läs mer

Broängsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 samt fritidshem Läsår: 2015

Broängsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 samt fritidshem Läsår: 2015 Broängsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 samt fritidshem Läsår: 2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Trygghetsplan. Plan mot diskriminering och kränkande behandling för. läsåret (9)

Trygghetsplan. Plan mot diskriminering och kränkande behandling för. läsåret (9) 1 (9) Trygghetsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling för läsåret 2016-2017 Vision Alla som vistas i skolan ska känna trygghet och trivsel. Skolans regler och värdegrund ska genomsyra all

Läs mer

Kvalitetsrapport. Vedevågs skola

Kvalitetsrapport. Vedevågs skola Kvalitetsrapport Vedevågs skola Läsåret 2018 2019 Innehållsförteckning 1. Grundfakta... 3 2. Resultat... 4 Normer och värden, elevers ansvar och inflytande... 4 Kunskaper, bedömning och betyg... 6 3. Enhetens

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling på Faktoriet 2015/16

Plan mot diskriminering och kränkande behandling på Faktoriet 2015/16 Barn- och utbildningsnämnden Datum 1 (6) Barn- och utbildningsförvaltningen Faktoriet Plan mot diskriminering och kränkande behandling på Faktoriet 2015/16 Vår vision På vår skola vill vi skapa goda relationer

Läs mer