RAPPORT. Trafikanalys Krokomsporten KROKOMS KOMMUN UPPDRAGSNUMMER SWECO SOCIETY AB SARA JOHANSSON. Sweco. repo001.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "RAPPORT. Trafikanalys Krokomsporten KROKOMS KOMMUN UPPDRAGSNUMMER SWECO SOCIETY AB SARA JOHANSSON. Sweco. repo001."

Transkript

1 repo001.docx KROKOMS KOMMUN Trafikanalys Krokomsporten UPPDRAGSNUMMER SWECO SOCIETY AB SARA JOHANSSON Sweco

2 Sammanfattning Krokoms kommun har ett pågående ärende för att revidera detaljplan för området Krokomsporten för att tillåta livsmedelshantering. För att säkerställa att utbyggnad av handelsområdet inte leder till problem i trafiksystemet har kapacitetsanalyser gjorts utifrån befintliga trafikflöden kompletterat en beräkning av trafikalstringen för att se att systemet inte blir överbelastat. Analyserna visar på god framkomlighet att trafiksystemet klarar av en stor ökning av motorfordonstrafiken innan problem uppstår. Situationen för oskyddade trafikanter belyses också, främst utifrån framkomlighet och trafiksäkerhet med förslag på åtgärder såsom passager över vägen, översyn av belysning och vägvisning. De rekommendationer som ges är främst inriktade mot att förbättra situationen för oskyddade trafikanter och förbättrade möjligheter att åka kollektivt till och från området. Sweco Bangårdsgatan 2 Box 553 SE Östersund, Telefon +46 (0) Fax +46 (0) Sweco Society AB Org.nr Styrelsens säte: Stockholm En del av Sweco-koncernen Sara Johansson Trafikanalytiker/Uppdragsledare Östersund Telefon direkt +46 (0) Mobil +46 (0) sara.johansson@sweco.se

3 Innehållsförteckning 1 Inledning Bakgrund Syfte Metod 2 2 Förutsättningar Dagens infrastruktur Vägnät Kollektivtrafik Oskyddade trafikanter Dagens trafikflöden Exploatering och trafikalstring 10 3 Analys Kapacitetsberäkning befintlig utformning Trafikmiljön för oskyddade trafikanter Trafik inom handelsområdet 15 4 Åtgärdsförslag 15 5 Källor 16

4

5 1 Inledning 1.1 Bakgrund Krokoms kommun har ett pågående ärende att ändra detaljplanen för Krokomsporten, fastigheterna Hissmoböle 2:335, 2:336, 2:346 då en privat exploatör har för avsikt att bygga ut handelsområdet. Ändringen av detaljplanen innebär att byggrätten avseende byggnadsyta och bruttoyta utökas på de aktuella fastigheterna samt att handel med livsmedel avses tillåtas inom planområdet. Totalt utökas byggrätten med kvadratmeter byggnadsyta för livsmedelshandel samt att den maximala byggnadshöjden ökas från 6 meter till 12 meter. Inom detaljplaneförändringen ryms även en utökning av antalet parkeringsplatser, både för besökande och personal. Detaljplaneändringen har varit ute på samråd under 2017 varpå Trafikverket har lämnat synpunkter på densamma. Trafikverket efterfrågar en analys och beskrivning av trafiken utifrån de frågor som förväntas aktualiseras i och med ökade trafikflöden på platsen. Trafikverket vill säkra framkomligheten och trafiksäkerheten på väg 339 Föllingevägen och E14. Området Krokomsporten omfattar området väster om väg 339 och begränsas i söder av E14. I området finns även en mack samt Krokoms värdshus på östra sidan av väg Syfte Figur 1: Översiktsbild Krokomsporten (Källa: OpenStreetMap) Denna utredning syftar till att belysa trafiksituationen med en utbyggnad av området Krokomsporten. I området finns redan idag en handelsetablering som nu avses att utökas vilket resulterar i att trafiken i området förväntas öka. 1(16)

6 Analysen syftar till att se över hela trafiksituationen för området Krokomsporten, dvs biltrafik, godstrafik, kollektivtrafik, gång och cykel. Konsekvenser ska beskrivas för väg 339 och E14, fokus ligger på att säkerställa god framkomlighet under maxtimmarna så att inte trafik till och från Krokomsporten orsakar en bakåtblockering till E14 med köbildning och/eller trafiksäkerhetsproblem som följd. Trafikanalysen syftar även till att beskriva situationen för de oskyddade trafikanterna att ta sig till och från området på ett trafiksäkert sätt. Analysen utgör underlag inför det fortsatta arbetet med revidering av detaljplan för området. Sedan samrådet har planförslaget justeras något med färre antal parkeringsplatser. Enligt de uppgifter kommunen tagit fram beräknas antalet parkeringsplatser i området uppgå till 269 stycken då området är fullt utbyggt. 1.3 Metod I uppdraget ingår att kartlägga dagens trafiksituation i området, både med avseende på infrastruktur och trafikflöden där mätningar endast finns tillgängliga för vägtrafiken. Trafik som förväntas tillkomma på grund av exploateringen adderas till nuvarande trafikflöden. Framkomligheten studeras utifrån mätningar och antaganden om hur stor andel av trafiken som färdas under maxtimmen för biltrafiken varpå kapaciteten beräknas med hjälp av Capcal, ett program för beräkning av kapacitet och framkomlighet i korsningar. Från beräkningarna erhålls ett mått på belastningsgraden och eventuell köbildning per körfält. Belastningsgraden beräknas som kvoten mellan aktuellt trafikflöde och kapacitet, för att säkerställa god framkomlighet bör denna kvot ligga under 0,8, över detta värde ökar risken för köbildning och störningar riskeras. Analysen ligger till grund för resonemang om tänkbara åtgärder för att säkerställa framkomligheten. För att studera robustheten i systemet ökas dessa trafikflöden successivt för att se hur mycket trafik som systemet kan hantera innan det blir överbelastat. En översyn görs även av möjligheten för oskyddade trafikanter att ta sig till och från samt inom det aktuella området. Här görs en genomgång av nuvarande förutsättningar samt vilken typ av principiella åtgärder som skulle kunna genomföras för att öka trafiksäkerheten och framkomligheten för de oskyddade trafikantern. 2 Förutsättningar 2.1 Dagens infrastruktur Området Krokomsporten ligger i Krokoms kommun, nära E14 genom Jämtland, mellan Östersund och Åre. Idag har området främst sällanköpshandel och planer finns nu på att komplettera området med livsmedelshandel Vägnät Uppgifter om vägsystemet har hämtats från den nationella vägdatabasen (NVDB) som finns på Trafikverkets hemsida. Vägbredden på E14 är ca 13 m vilket fördelas på 6,5 m 2(16)

7 på både in- och utgående körfält med undantag för utgående körfält åt nordväst som endast är 5 m brett. Väg 339 är 8 m vilket breddas upp till 5,5 m för inkommande och 5,0 m för utgående körfält närmast cirkulationsplatsen på E14. Väg 615 sydväst om cirkulationsplatsen på E14 är endast 6,5 m bred. Infarten mot Krokomsporten från väg 339 är 7,0 m bred. Hastighetsgränsen på E14 sydöst om aktuell plats är 80 km/h och nordväst om aktuell plats 90 km/h, närmast cirkulationsplatsen är hastigheten nedsatt till 60 km/h för in- och utgående körfält. Hastigheten på väg 339 är 50 km/h. På väg 615 är hastigheten 90 km/h, vilket sänks till 70 km/h och allra närmast cirkulationsplatsen är hastigheten 50 km/h för både in- och utgående körfält. Se även Figur 2 nedan för hastighetsgränser i området. Figur 2: Hastighetsgränser i området kring Krokomsporten. (Källa: NVDB på webb, Trafikverket) E14 ingår i det utpekade stamvägnätet i vägar som bildar större sammanhängande stråk. E14 är rekommenderad väg för farligt gods och pekas ut som väg med större volymer av tyngre transporter. Både E14 och väg 339 ingår i det funktionellt prioriterade vägnätet (FPV) där E14 ingår i nationellt och internationellt viktiga vägar medan väg 339 ingår i kategorin kompletterande regionalt viktiga vägar. Båda vägarna ingår i det funktionellt prioriterade vägnätet för dagliga personresor, godstransporter, kollektivtrafik samt att E14 även ingår i kategorin långväga personresor. 3(16)

8 Trafiksäkerhetsklassen bedöms som låg, både för E14 och väg 339 i nuläget, för korsningar i området och för oskyddade trafikanter saknas denna uppgift i nuläget i NVDB. 4(16) Figur 3: Trafiksäkerhetsklassning enligt NVDB (Källa: NVDB på webb, Trafikverket) Krokomsporten ingår i transportkorridoren Green Highway med en satsning på hållbara transporter och laddinfrastruktur för elbilar. På platsen finns totalt 12 laddplatser för elbilar av olika typ. Parkeringsbehovet vid Krokomsporten har av Krokoms kommun beräknats baserat på parkeringspolicy för ett hållbart Östersund där parkeringstalet beräknas enligt 11 platser per BTA för besökare och 4 platser per BTA för anställda. Enligt riktlinjer för parkeringstal uppgår det totala behovet av parkeringsplatser till 269 stycken då området är fullt utbyggt enligt såväl dagens detaljplaner som planerad framtida utbyggnad med livsmedelshantering. Inom det område som berörs av planändringen ökar antalet parkeringsplatser från 47 besöksparkeringar och 10 personalparkeringar till 74 för besökande och 27 för anställda Kollektivtrafik Krokomsporten trafikeras av busslinjerna 150, 155 och 156 som går via Krokoms centrum, Dvärsätt och Östersund. Hållplatsen har 14 avgångar på vardagar, 6 avgångar på lördagar och 3 på söndagar.

9 Figur 4: Linjekarta Östersund och Krokom (Källa: Länstrafiken Z) Hållplatsen Krokomsporten är belägen längs väg 339. I sydvästlig riktning ligger hållplatsen i nära anslutning till infarten mot handelsområdet och i nordöstlig riktning strax norr om Strandvägen, ca 150 meter från planområdet. 5(16)

10 Figur 5: Orienteringsfigur över området med busshållplatser markerade i rött (Källa: OpenStreetMap.org) Oskyddade trafikanter För gång och cykel finns inte några egna anslutningar till området. I den mån oskyddade trafikanter ska ta sig till och från Krokomsporten är de hänvisade till vägrenen längs väg 339. Anslutning vidare mot centrala Krokom sker sedan i huvudsak via Strandvägen som är försedd med trottoar och gatubelysning. Vid cirkulationsplatsen på E14 finns delvis möjlighet för fotgängare och cyklister att passera över refugerna på väg 339 och på E14 sydöst om cirkulationsplatsen. Däremot är utrymmet längs väg 339 väldigt begränsat och oskyddade trafikanter har väldigt lite utrymme mellan vägräcke och motorfordon på västra sidan (till höger i Figur 6 nedan) vilket ändå gör platsen till en osäker trafikmiljö, se även Figur 7. 6(16)

11 Figur 6: Väg 339 Föllingevägens anslutning mot cirkulationsplatsen på E14 Figur 7: Passage för fotgängare och cyklister över väg 339 Föllingevägen (Källa: Google Maps) Mellan passagerna över väg 339 och E14 samt vidare mot väg 615 finns en gång- och cykelbana, denna slutar dock ut i norrgående vägbana på väg 615 utan någon passage över denna refug. Detta gör att cyklister på väg söderut i riktning mot Rödön leds in i norrgående körfält innan de kan korsa över i södergående körfält, se Figur 8. 7(16)

12 Figur 8: Gång och cykelbana som slutar mot väg 615 (Källa: Google Maps) Den lösning som finns på platsen idag riskerar att skapa förvirring och otrygghet för oskyddade trafikanter, då det vid en första anblick ser ut att finnas en lösning anpassad för oskyddade trafikanter som dock inte är fullt genomarbetad. För att förbättra för fotgängare och cyklister skulle man behöva göra en översyn på platsen. Förutom fotgängare och cyklister förekommer även skotertrafik i området och skoterled korsar över från sydvästra sidan av E14 över densamma och vidare på östra sidan av väg 339. Överfarten av skoterleden kan möjligen vara anledningen till den till synes märkliga utformningen på platsen med passager endast över vissa av refugerna. Figur 9: Skoterled som passerar Krokomsporten (Källa: skoterleder.org) 8(16)

13 2.2 Dagens trafikflöden Trafikflöden för nuläget har hämtats från Vägtrafikflödeskartan på Trafikverkets hemsida. I det aktuella området finns trafikmätningar gjorda på E14, väg 339 samt väg 615. Mätningar på E14 är gjorda både väster om Krokomsporten i riktning mot Åre och sydöst i riktning mot Östersund. Mätningarna är utförda under perioden En sammanställning av trafikmätningar i området återfinns nedan, där årsdygnstrafiken (ÅDT) redovisas, följt av andelen tung trafik inom parentes och angivelse av aktuellt mätår. Figur 10: Trafikmätningar i området (Källa: Vägtrafikflödeskartan, Trafikverket) Timflödesmätningar finns gjorda i området, där framgår att eftermiddagens maxtimme är den mest belastade under dygnet med knappt 10 % av trafiken på väg 339 (mätt november 2017). På E14 utgör eftermiddagens maxtimme ca 11 % av dygnstrafiken (mätt november 2014) och på väg 615 ca 12 % av dygnstrafiken. På väg 339 är trafiken under eftermiddagens maxtimme främst riktad in mot Krokom, ca två tredjedelar jämfört med en tredjedel i riktning mot E14. På E14 är trafiken främst riktad åt nordväst, ca % jämfört med % i riktning åt sydöst. Motsvarande sammanställning har även gjorts för morgonens maxtimmar, där kan dock konstateras att trafikflödena är klart lägre än under eftermiddagens maxtimme. På förmiddagen inträffar maxtimmen på väg 339 mellan 6-7 och på E14 mellan 7-8 enligt de mätningar som utförts. Under denna tid förutsätts flödet till och från Krokomsporten vara väldigt lågt då affärerna är stängda, eventuellt sker vissa varutransporter och tillhörande personalresor för att motta dessa. Utifrån detta har kapacitetsberäkningar gjorts för eftermiddagens maxtimme. 9(16)

14 2.3 Exploatering och trafikalstring I planförslaget ingår upp till kvadratmeter bruttoyta för livsmedelshantering. Generella trafikalstringstal för livsmedelshantering är 0,3-0,4 resor per kvadratmeter bruttoarea 1, vilket här skulle ge resor per dygn vid fullt utbyggd livsmedelshantering. En jämförelse har även gjorts mot Trafikverkets trafikalstringsverktyg där antalet bilresor skattas till ca 700 resor per dygn med förutsättningen kvadratmeter bruttoarea som stormarknad. För att beräkna trafiken under eftermiddagens maxtimme antas att beläggningen på besöksparkeringen är 60 % och att besökare stannar i 80 minuter. På personalparkeringen antas beläggningsgraden vara 80 % och att personal stannar i genomsnitt 8h (480 minuter). Den totala trafiken i maxtimmen beräknas till 190 fordonsrörelser, varav 176 från besökande och 14 från personal. Antagandet om fordonsrörelser i maxtimmen är troligen något högt i förhållande till estimat för dygnstrafiken, men då analysen främst syftar till att visa på framkomligheten vid ett utbyggt område anses det viktigast att inte underskatta trafiken i området under maxtimmen. 3 Analys 3.1 Kapacitetsberäkning befintlig utformning På platsen är eftermiddagens maxtimme den mest belastade utifrån trafikflödesmätningar, det förutsätts även att trafik till och från Krokomsporten är som störst under eftermiddagens maxtimme. För kapacitetsberäkningarna har de trafikflöden mätta per timme som redovisas ovan nyttjats. Trafik till och från Krokomsporten har beräknats utifrån antagandet om omsättning av parkeringsplatser enligt ovan. För att efterlikna den verkligen platsen och dess förutsättningar har körfältsbredden i Capcal justerats ned för att tydliggöra att det endast är ett inkommande körfält från vardera håll. För att studera en situation med viss förekomst av oskyddade trafikanter har det i programmet inkluderats 10 fotgängare och 10 cyklister över respektive väg vid Krokomsporten samt över väg 339, sydöstra delen av E14 samt väg 615 vid cirkulationsplatsen. Den tunga trafiken antas utgöra 10 % av den totala trafiken. Trafikflöden i maxtimmen har fördelats enligt antagande om hur trafiken fördelar sig i olika riktningar där h står för högersvängande, r för trafik rakt igenom och v för vänstersvängande i figurerna nedan. Kapacitetsanalysen visar på att framkomligheten på platsen bedöms vara god för den motorburna trafiken, detta redovisas i form av belastningsgrader i figurerna nedan där det inkommande flödet anges i förhållande till kapaciteten. I alla tillfarter ligger 10(16) 1 Se exempelvis Trafikutredning för exploatering norr om Ulricehamnsmotet, Cowi, 2013 som räknar på 0,15 resor per riktning och kvadratmeter bruttoarea vilket motsvarar 0,3 resor per kvadratmeter bruttoarea

15 belastningsgraden klart under 0,8, både för cirkulationsplatsen på E14 och in- och utfart till Krokomsporten, se Figur 11 och Figur 12. Figur 11 Trafikflöden i eftermiddagens maxtimme vid cirkulationsplatsen på E14, dagens trafik Figur 12: Trafikflöden i eftermiddagens maxtimme vid Krokomsporten, dagens trafik 11(16)

16 För analys av ett scenario med utbyggt handelsområde har den beräknade tillkommande trafiken adderats till befintliga uppmätta flöden. Framkomligheten på platsen bedöms vara god för den motorburna trafiken, även med en utökning av handelsplatsen, då samtliga beräknade belastningsgrader klart understiger 0,8. Högst belastning har den sydöstra tillfarten på E14 med 0,28 vilket ändå visar på en god framkomlighet under eftermiddagens maxtimme, se Figur 13. Figur 13: Trafikflöden i eftermiddagens maxtimme vid cirkulationsplatsen på E14, dagens trafik samt tillägg för livsmedelshantering Vid Krokomsporten beräknas den södra delen av väg 339 få högst belastning med belastningsgraden 0,14. Analysen visar på god framkomlighet för motorfordonstrafiken även vid en utbyggnad av handelsområdet, se beräknade belastningsgrader i Figur (16)

17 Figur 14: Trafikflöden i eftermiddagens maxtimme vid Krokomsporten, dagens trafik samt tillägg för livsmedelshantering Som känslighetsanalyser har en typ av stresstester utförts där trafikflödet, inklusive tillägg för handel, ökats successivt för att se hur stor ökning trafiksystemet kan hantera. För cirkulationsplatsen på E14 beräknas systemet kunna hantera en dubblering av trafiken, där den sydöstra tillfarten på E14 då får högst belastning med 0,63. Med trafikflöden motsvarande 2,5 gånger dagens trafik nås belastningsgraden 0,84 och vissa köer börjar uppstå, medelkön är ändå bara 1,8 fordon och under 90 % av tiden beräknas i genomsnitt 4,1 fordon i kö i denna tillfart. En ytterligare ökning av trafiken till 3 gånger dagens trafikflöde ger ett överbelastat system med belastningsgrader över 1 på den sydöstra tillfarten på E14. Motsvarande stresstester har även gjorts för in- och utfart mot Krokomsporten. Med en fördubbling av motorfordonstrafiken är den högsta belastningsgraden 0,3 på den sydöstra delen av väg 339. Med trafikflöden motsvarande 3 gånger dagens trafik nås belastningsgraden 0,47 både på den södra delen av väg 339 och på utfarten från Krokomsporten. Motsvarande 3,5 gånger dagens trafik ger belastningsgraden 0,66 från Krokomsporten, dock ändå med i genomsnitt bara 1,5 fordon i kö medan det för flöden motsvarande 4 gånger dagens trafik ger en överbelastning med belastningsgraden 0,92 och i genomsnitt 7,5 fordon i kö och 90 % av tiden under 14,5 fordon i kö ut från Krokomsporten. Sammantaget visar analyserna och de utförda stresstesterna på god framkomlighet och att systemet klarar av en stor ökning på den aktuella platsen innan några stora köproblem uppstår för motorfordonstrafiken. Detta gör att alternativa utformningar med fokus på framkomlighet för motorfordonstrafik inte har utvärderats på platsen. 13(16)

18 3.2 Trafikmiljön för oskyddade trafikanter Den aktuella platsen bedöms inte vara anpassad utifrån oskyddade trafikanter även om man gjort vissa passager kring cirkulationsplatsen på E14. Som diskuteras i avsnitt ovan risker lösningen snarare att skapa en trafikfarlig situation då utrymmet på väg 339 direkt norr om cirkulationsplatsen är väldigt litet vilket kan göra att oskyddade trafikanter får för litet utrymme mot räcket samt att trafikanter söderut på väg 615 leds in i norrgående körfält innan de kan ta sig till södergående körfält. För oskyddade trafikanter handlar det om att tillskapa en trafiksäker plats där även dessa trafikanter ges utrymme och att de lösningar som finns på platsen ska vara anpassade och genomtänkta utifrån deras behov. Krokoms kommun har för avsikt att åstadkomma någon form av cykelparkering vid handelsområdet för att uppmuntra och underlätta för cykelresor till området. För att underlätta för oskyddade trafikanter att ta sig till och från området, men även att ta sig mellan verksamheterna på vardera sida av väg 339 bör någon form av passage övervägas. Idag finns flera exempel på när trafikanter har anledning att ta sig över väg 339, t.ex. resenärer som tankat på macken/ätit på värdshuset och vill gå mot handelsområdet eller rastplatsen strax nedanför handelsområdet, resenärer som laddar sin elbil vid handelsområdet och som under tiden besöker värdshuset eller besökande till handelsområdet som även har ärenden till macken eller värdshuset. Av fotografier på plats tycks det idag finnas en informell passage upptrampad över gräsmattan och i diket på västra sidan av väg 339 vilket indikerar att det finns behov av att passera vägen. 14(16) Figur 15: Upptrampad gångstig från Krokomsporten Till det tillkommer de som färdas till fots eller på cykel från andra delar av Krokom och behöver korsa över vägarna i området för att nå olika målpunkter alternativt passera platsen.

19 3.3 Trafik inom handelsområdet För att hantera trafiken inom planområdet har kommunen planerat för att enkelrikta denna medsols runt handelsområdet för att förenkla genomströmningen och öka trafiksäkerheten. På infartsvägen till handelsområdet och på vägen norr om nuvarande byggnader kommer trafiken även fortsättningsvis vara dubbelriktad för att underlätta varuleveranser, princip för detta redovisas i Figur 16 nedan. Figur 16: Principskiss med enkelriktad trafik medsols runt handelsområdet samt dubbelriktad trafik för varutransporter norr om byggnaderna (Källa: OpenStreetMap.org) 4 Åtgärdsförslag Kapacitetsanalysen visar på god framkomlighet för motorfordonstrafiken på platsen och det bedöms inte ge några stora problem med överbelastning och köbildning med en utbyggnad av handelsområdet. Åtgärder på platsen bör inriktas mot att säkerställa en trafiksäker lösning för de oskyddade trafikanterna. Nuvarande stråk för gång och cykel bör ses över, både utformningsmässigt och med vägvisning för att hjälpa trafikanter att ta sig fram på ett bra sätt. En eller flera passager bör övervägas, dels där Strandvägen ansluter mot väg 339 där det även finns en busshållplats och även någonstans i höjd med handelsområdet för passage över mot värdshuset/macken. Utifrån oskyddade trafikanters perspektiv hade det varit bra med utrymme för gång och cykel på östra sidan av länsväg 339 då anslutningar från Krokoms centrum via Strandvägen samt även vidare söderut mot länsväg 615 görs på östra sidan av länsväg 15(16)

20 339, för resenärer som ska passera platsen slipper dessa då korsa över länsväg 339 två gånger på en kort sträcka. Av utrymmesskäl bedöms det dock svårt att åstadkomma detta på östra sidan av vägen om inte delar av vägbanan tas i anspråk. Istället bedöms det främst möjligt att åstadkomma en yta reserverad för oskyddade trafikanter på västra sidan av länsväg 339 genom att ta delar av befintligt dike och gräsmatta i anspråk. För resenärer som ska passera över länsväg 339 rekommenderas en passage, dess exakta utformning och läge slås fast i fortsatt trafikutredning. Passagen kan exempelvis utformas med refug för att möjliggöra för oskyddade trafikanter att göra uppehåll på väg över. Belysningen längs väg 339 och även på Strandvägen in mot centrala delarna av Krokom är i nuläget anpassad för motorfordonstrafiken och bör ses över för att vara anpassad även till oskyddade trafikanter så att dessa är synliga och har god sikt. För att underlätta för andra typer av resor än bilresor bör en översyn av bussförbindelserna i området göras så att de är anpassade till öppettider i affärerna, både för besökare och personal. Med passager över väg 339 på båda de platser som diskuteras ovan blir respektive hållplatsläge mer tillgängligt och anslutning underlättas. På sikt kan det även vara aktuellt att se över hastighetsgränserna som en anpassning till jämna hastighetsgränser, med tanke på trafiksituationen i området och framtida utbyggnadsplaner rekommenderas en sänkning till 40 km/h på väg Källor Google Maps, hämtat löpande till och med Länstrafiken Z din resa, hämtat OpenStreetMap, openstreetmap.org hämtat löpande till och med Skoterleder.org, hämtat Trafikverket, NVDB på webb, hämtat löpande till och med Trafikverket, Trafikalstringsverktyg, hämtat (16)

Trafikutredning TCR Oskarshamn

Trafikutredning TCR Oskarshamn 2014-02-17, sid 1(12) Trafikutredning TCR Oskarshamn 2014-02-17, sid 2(12) Beställare Kristian Wendelboe Wendelboe West Properties Uppdragsledare/Trafikplanerare Trafikplanerare Patrik Lundqvist Karin

Läs mer

PM TRAFIKANALYS FÖR DETALJPLAN ÄPPLET 7

PM TRAFIKANALYS FÖR DETALJPLAN ÄPPLET 7 PM TRAFIKANALYS FÖR DETALJPLAN ÄPPLET 7 Stockholm-Globen 2017-09-25 WSP Sverige AB WSP Analys & Strategi 121 88 Stockholm-Globen Besök: Arenavägen 7 T: +46 10 7225000 WSP Sverige AB Org. nr: 556057-4880

Läs mer

TRAFIKMODELL ÖSTERSUND

TRAFIKMODELL ÖSTERSUND UPPDRAGSNUMMER: 7000177 TRAFIKMODELL ÖSTERSUND KAPACITETSUTREDNING FÖR NYEXPLOATERING VID LILLÄNGE HANDELSOMRÅDE SWECO TRANSPORTSYSTEM SARA JOHANSSON Sweco Ändringsförteckning Version Datum Förändring

Läs mer

Ramböll Sverige AB. Trafik och gatustruktur--- Skövde kommun. Vägnät i Horsås. Granskningshandling. Göteborg

Ramböll Sverige AB. Trafik och gatustruktur--- Skövde kommun. Vägnät i Horsås. Granskningshandling. Göteborg Ramböll Sverige AB Trafik och gatustruktur--- Skövde kommun Göteborg 2008-02-07 Skövde kommun Datum 2008-02-07 Uppdragsnummer Utgåva/Status Hans Wiktorsson Stephan Schumpp/Staffan Sandberg HW Uppdragsledare

Läs mer

PM Kapacitetsanalys Dergårdsområdet, Lerums kommun

PM Kapacitetsanalys Dergårdsområdet, Lerums kommun Handläggare Cecilia Norberg Tel +46 10 505 31 38 Mobil +46 73 066 92 80 E-post cecilia.norberg@afconsult.com Mottagare Lerums kommun Jakob Aldén Datum 2017-01-27 Projekt-ID 723019 PM Kapacitetsanalys Dergårdsområdet,

Läs mer

PM NORRA STÄKSÖN TRAFIK

PM NORRA STÄKSÖN TRAFIK PM NORRA STÄKSÖN TRAFIK KONCEPT 2014-08-25 1 Bakgrund Planering för ny etablering på norra delen av Stäksön pågår. Som ett led i arbetet studeras förutsättningarna för trafiken i området. För att etableringen

Läs mer

TRAFIKMODELL ÖSTERSUND

TRAFIKMODELL ÖSTERSUND UPPDRAGSNUMMER: 7001358 TRAFIKMODELL ÖSTERSUND KAPACITETSUTREDNING FÖR NYEXPLOATERING VID LILLÄNGE HANDELSOMRÅDE SWECO SOCIETY JOACIM THELIN SARA JOHANSSON repo002.docx 2013-06-14 Sweco 1 Inledning Bakgrund

Läs mer

Trafikanalys: Utbyggnad av bostäder i Frösö Park och Söder om Vallsundsbron.

Trafikanalys: Utbyggnad av bostäder i Frösö Park och Söder om Vallsundsbron. 14 PM UPPDRAG Trafikanalys Östersund UPPDRAGSNUMMER 12601307 UPPDRAGSLEDARE Sara Johansson UPPRÄTTAD AV Sara Johansson DATUM 2018-03-25 VERSION 1.7 Trafikanalys: Utbyggnad av bostäder i Frösö Park och

Läs mer

Trafikutredning Tosterö

Trafikutredning Tosterö Svenska Hem Entreprenad Stockholm 2017-10-17 Datum 2017-10-17 Uppdragsnummer 1320022838 Utgåva/Status Version 1 Eva-Lena Nilsson Malin Lagervall Johan Wahlstedt Uppdragsledare Handläggare Granskare Ramböll

Läs mer

Trafikering

Trafikering Huddinge kommun planerar för en utbyggnad av Gräsvretens industriområde och en ny in-och utfart till området. Kommunen behöver stöd med att bedöma trafikmängder till och från det planerade området, få

Läs mer

Trafikutredning tillhörande detaljplan för Karossen 5 m.fl

Trafikutredning tillhörande detaljplan för Karossen 5 m.fl 1(111) Trafikutredning tillhörande detaljplan för Karossen 5 m.fl Aktuell trafikutredning redovisar trafikmiljön vid Karossen 5, dess påverkan av föreslagen detaljplan samt förslag på åtgärder. 2(11) Bakgrund...

Läs mer

Trafikutredning detaljplan Gärestad 1:13 m.fl.

Trafikutredning detaljplan Gärestad 1:13 m.fl. -14 UPPDRAG Detaljplan Gärestad 1:13 UPPDRAGSNUMMER 3840317000 UPPDRAGSLEDARE Anna Magnusson UPPRÄTTAD AV Daniel Henricson DATUM REVIDERAD 2018-02-13 Trafikutredning detaljplan Gärestad 1:13 m.fl. Bakgrund

Läs mer

Måvy hotell och trafikantservice

Måvy hotell och trafikantservice Trafikstudie PEAB BOSTAD AB Måvy hotell och trafikantservice Uppsala Trafikstudie Datum 2013-01-22 Uppdragsnummer 61381147814000 Utgåva/Status Slutleverans Anders Attelind Mario Rivera Michael Eriksson

Läs mer

Trafikutredning Tvetavägen

Trafikutredning Tvetavägen Telge Inköp AB Version 1 Stockholm 2018-08-17 Datum 2018-08-17 Uppdragsnummer 1320035759 Utgåva/Status Version 1 Svante Nyberg Malin Lagervall Andreas Samuelsson Uppdragsledare Handläggare Granskare Ramböll

Läs mer

Kapacitetsutredning korsningen Ångbåtsvägen/Bryggavägen Ekerö kommun

Kapacitetsutredning korsningen Ångbåtsvägen/Bryggavägen Ekerö kommun Kapacitetsutredning korsningen Ångbåtsvägen/Bryggavägen Beställare: Box 205 178 23 Ekerö Beställarens representant: Emelie Greiff Konsult: Uppdragsledare Handläggare Norconsult AB Karl Grankvists väg 1A

Läs mer

TRAFIKUTREDNING NYTT VERKSAMHETSOMRÅDE I ROSERSBERG

TRAFIKUTREDNING NYTT VERKSAMHETSOMRÅDE I ROSERSBERG TRAFIKUTREDNING NYTT VERKSAMHETSOMRÅDE I ROSERSBERG 2012-10- INNEHÅLL Bakgrund och Syfte 3 Förutsättningar 3 Effekter av planerat verksamhetsområde 3 Framkomlighet 3 Alternativ 1 - anslutning till Skansvägen

Läs mer

PM - Trafik. Bilaga till Hemavan Björkfors Detaljplan Uppdragsnummer: Uppdragsansvarig: Mikael Yngvesson.

PM - Trafik. Bilaga till Hemavan Björkfors Detaljplan Uppdragsnummer: Uppdragsansvarig: Mikael Yngvesson. 1(9) PM - Trafik Bilaga till Hemavan Björkfors Detaljplan 2012 2013-01-25 Uppdragsnummer: 226443 Uppdragsansvarig: Mikael Yngvesson Handläggare Kvalitetsgranskning Rune Karlberg 010-452 24 91 Mikael Yngvesson

Läs mer

Nya Öjersjövägen. Trafikutredning. Partille kommun

Nya Öjersjövägen. Trafikutredning. Partille kommun Trafikutredning Nya Öjersjövägen Partille kommun ÅF-Infrastructure AB, Grafiska vägen 2, Box 1551, SE-40151 Göteborg Sverige Telefon +46 10 505 00 00, Säte i Stockholm, www.afconsult.com Org.nr 556185-2103,

Läs mer

RAPPORT. Trafikutredning för handelsetablering på Algutsrum 20:10 MÖRBYLÅNGA KOMMUN STOCKHOLM TRAFIKPLANERING UPPDRAGSNUMMER 7000175000 1.

RAPPORT. Trafikutredning för handelsetablering på Algutsrum 20:10 MÖRBYLÅNGA KOMMUN STOCKHOLM TRAFIKPLANERING UPPDRAGSNUMMER 7000175000 1. repo001.docx 2012-03-2914 MÖRBYLÅNGA KOMMUN Trafikutredning för handelsetablering på Algutsrum 20:10 UPPDRAGSNUMMER 7000175000 STOCKHOLM TRAFIKPLANERING JOHANNA FICK UPPDRAGSLEDARE KARIN RENSTRÖM GRANSKARE

Läs mer

PM Trafikutredning, handelsetablering i

PM Trafikutredning, handelsetablering i 1 (5) PM Trafikutredning, handelsetablering i Sköndal Bakgrund En detaljplanerprocess pågår för en etablering av handelsaktörerna Plantagen och Willys i Sköndal, se figur 1 nedan. I ett tidigare skede

Läs mer

UPPDRAGSLEDARE. Mauricio Ruiz UPPRÄTTAD AV. Johanna Johansson

UPPDRAGSLEDARE. Mauricio Ruiz UPPRÄTTAD AV. Johanna Johansson UPPDRAG Trafikutredning Primus UPPDRAGSNUMMER 3780081000 UPPDRAGSLEDARE Mauricio Ruiz UPPRÄTTAD AV Johanna Johansson DATUM 01 REVIDERAT 09 Trafikutredning Primus Stockholm stad vill möjliggöra för nya

Läs mer

PM TRAFIKUTREDNING TOMTEBOVÄGEN

PM TRAFIKUTREDNING TOMTEBOVÄGEN UPPDRAG Coop Tomtebo UPPDRAGSNUMMER 2433490000 UPPDRAGSLEDARE Krister Johansson, HIFAB UPPRÄTTAD AV Katarina Lindberg DATUM 10-05 Bakgrund och syfte Coop AB planerar att etablera en ny butik på en i dagsläget

Läs mer

TRAFIKUTREDNING HÄLLEVIK STIBY 4:17 MFL

TRAFIKUTREDNING HÄLLEVIK STIBY 4:17 MFL RAPPORT TRAFIKUTREDNING HÄLLEVIK STIBY 4:17 MFL 2016-01-20 Uppdrag 265929, Trafikutredning Hällevik Titel på rapport: Trafikutredning Hällevik Stiby 4:17 mfl Status: Slutversion Datum: 2016-01-20 Medverkande

Läs mer

HERRGÅRDSGÄRDET TRAFIKUTREDNING

HERRGÅRDSGÄRDET TRAFIKUTREDNING RAPPORT HERRGÅRDSGÄRDET TRAFIKUTREDNING 2018-06-01 UPPDRAG 286841, Herrgårdsgärdet Tenhult - trafik- och bullerutredning Titel på rapport: Herrgårdsgärdet Trafikutredning Status: Slutrapport Datum: 2018-06-01

Läs mer

Trafikutredning Måby Hotell

Trafikutredning Måby Hotell Peab Fastighetsutveckling Sverige AB Stockholm 2018-08-10 Datum 2018-08-10 Uppdragsnummer 1320035340 Utgåva/Status 1.0 Svante Nyberg Svante Nyberg Andreas Samuelsson Anna-Karin Ekman Uppdragsledare Handläggare

Läs mer

Trafikutredning, Kallfors 1:4

Trafikutredning, Kallfors 1:4 Södertälje Kommun Trafikutredning, Kallfors 1:4 Uppdragsnr: 105 20 44 Version: 1.0 2018-04-11 Uppdragsgivare: Uppdragsgivarens kontaktperson: Södertälje Kommun Konsult: Norconsult, Uppdragsledare: Teknikansvarig:

Läs mer

PM TRAFIKANALYS BARKARÖ

PM TRAFIKANALYS BARKARÖ 14 UPPDRAG Barkarö Gestaltning UPPDRAGSNUMMER 3371051000 UPPDRAGSLEDARE Camilla Goliath UPPRÄTTAD AV Eva Axelsson DATUM 7 REVIDERAD 2017-08-15 Sammanfattning Fyra fastighetsägare planerar för bostadsbebyggelse

Läs mer

PM Trafik. Södra Årby. Tyréns - Arvid Gentele 1(13) Uppdragsnr: Rapportnr: Rev (): l tl t t\ut d i \T é T fik PM k t LGS d

PM Trafik. Södra Årby. Tyréns - Arvid Gentele 1(13) Uppdragsnr: Rapportnr: Rev (): l tl t t\ut d i \T é T fik PM k t LGS d 1(13) PM Trafik Södra Årby 20111031 Tyréns - Arvid Gentele 2(13) Inledning En ny stadsdel, Södra Årby, planeras i anslutning till Läggesta station. Området omfattar bostäder, verksamheter och samhällsservice.

Läs mer

Kapacitetsanalys Trafikplats Tuna

Kapacitetsanalys Trafikplats Tuna UPPDRAG Kapacitetsberäkningar UPPDRAGSNUMMER 2015313006 UPPDRAGSLEDARE Annette Levedahl UPPRÄTTAD AV Andrew Cunningham DATUM VERSION 1.0 Kapacitetsanalys Trafikplats Tuna Bakgrund En ny planskild korsning

Läs mer

Sammanställning av trafikförutsättningar för detaljplan Ubbarp 8:20 och Vist 10:25 mfl, Ulricehamns kommun

Sammanställning av trafikförutsättningar för detaljplan Ubbarp 8:20 och Vist 10:25 mfl, Ulricehamns kommun ULRICEHAMNS KOMMUN Sammanställning av trafikförutsättningar för detaljplan Ubbarp 8:20 och Vist 10:25 mfl, Ulricehamns kommun ADRESS COWI AB Skärgårdsgatan 1 Box 12076 402 41 Göteborg TEL 010 850 10 00

Läs mer

PM TRAFIKALSTRING & BULLER

PM TRAFIKALSTRING & BULLER PM TRAFIKALSTRING & BULLER Bakgrund Torsås kommun planerar att planlägga ett nytt område för handel/centrumändamål på ca 1,3 ha norr om Bergkvaravägen inom Torsås 2:42. Rubricerat PM syftar till att studera

Läs mer

UPPDRAGSLEDARE. Stefan Andersson UPPRÄTTAD AV. Stefan Andersson

UPPDRAGSLEDARE. Stefan Andersson UPPRÄTTAD AV. Stefan Andersson 14 UPPDRAG Trafikutredning Brämhult-Kyrkvägen UPPDRAGSNUMMER 12602343 UPPDRAGSLEDARE Stefan Andersson UPPRÄTTAD AV Stefan Andersson DATUM Trafkutredning, avstängning av Kyrkvägen Bakgrund och syfte Samghällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Kapacitetsutredning Kristineberg - Vallentuna

Kapacitetsutredning Kristineberg - Vallentuna Kapacitetsutredning Kristineberg - Vallentuna Sweco TransportSystem Kapacitetsutredning ERIK FRANSSON MARTIN HOLMSTEDT 1 (9) -14 S w e co Luntgatan 28 Box 3063 SE-600 03 Norrköping, Sverige Telefon +46

Läs mer

Sweco TransportSystem AB Org.nr Styrelsens säte: Stockholm. En del av Sweco-koncernen

Sweco TransportSystem AB Org.nr Styrelsens säte: Stockholm. En del av Sweco-koncernen 02-01 Utkast 03 Trafiksimulering Åkersberga UPPDRAGSNUMMER 7000826000 DEL 3: VISSIM 2018 UA4 OCH STRESSTEST 1. Bakgrund På uppdrag av Österåkers Kommun genomförde Sweco under sommaren 2015 mikrosimuleringar

Läs mer

ÖSTRAND BIORAFFINADERI. Trafikutredning avseende ANSLUTNING TILL JÄRNVÄGSGATAN. 1 Bakgrund. 2 Förutsättningar, trafik. Innehåll:

ÖSTRAND BIORAFFINADERI. Trafikutredning avseende ANSLUTNING TILL JÄRNVÄGSGATAN. 1 Bakgrund. 2 Förutsättningar, trafik. Innehåll: ÖSTRAND BIORAFFINADERI Trafikutredning avseende ANSLUTNING TILL JÄRNVÄGSGATAN Innehåll: 1. Bakgrund 2. Förutsättningar, trafik 3. Bedömning av framkomlighet 1 Bakgrund SCA planerar för en utbyggnad av

Läs mer

Trafikutredning Lilljansberget

Trafikutredning Lilljansberget Rapport: 2015:79 / Version:0.9 Trafikutredning Lilljansberget Umeå Dokumentinformation Titel: Trafikutredning Lilljansberget, Umeå Serie nr: 2015:79 Projektnr: 15151 Författare: Kvalitetsgranskning: Beställare:

Läs mer

1 Bakgrund 1. 2 Nuläge Trafikflöde och hastighet Kollektivtrafik 2. 3 Nyetablering 2

1 Bakgrund 1. 2 Nuläge Trafikflöde och hastighet Kollektivtrafik 2. 3 Nyetablering 2 Innehållsförteckning 1 Bakgrund 1 2 Nuläge 1 2.1 Trafikflöde och hastighet 1 2.2 Kollektivtrafik 2 3 Nyetablering 2 3.1.1 Sikt 3 3.1.2 Avfartsramp E20 Väg 509 5 3.1.3 Tillgänglighet och trafiksäkerhet

Läs mer

Översiktlig trafikutredning Brämhult. 1. Bakgrund och syfte. 2. Utredningsområde

Översiktlig trafikutredning Brämhult. 1. Bakgrund och syfte. 2. Utredningsområde 8-04-06 Översiktlig trafikutredning Brämhult 1. Bakgrund och syfte Borås stad har tagit fram ett förslag till detaljplan som möjliggör utbyggnad av 100 bostäder samt utvidgning av befintlig förskoleverksamhet

Läs mer

Trafikutredning, handelsetablering i Sköndal

Trafikutredning, handelsetablering i Sköndal 1 (5) PM Trafikutredning, handelsetablering i Sköndal Bakgrund En detaljplanerprocess pågår för en etablering av handelsaktörerna Plantagen och Willys i Sköndal, se figur 1 nedan. I ett tidigare skede

Läs mer

1. Bakgrund. 2. Syfte. Uppdrag Beställare. PM trafik för Särö centrum Kungsbacka kommun Olof Franzén Anders Wallergård. PM nummer

1. Bakgrund. 2. Syfte. Uppdrag Beställare. PM trafik för Särö centrum Kungsbacka kommun Olof Franzén Anders Wallergård. PM nummer PM Datum 2016-02-26 Uppdrag Beställare Från Till PM nummer PM trafik för Särö centrum Kungsbacka kommun Olof Franzén Anders Wallergård Ramböll Sverige AB Box 5343, Vädursgatan 6 402 27 Göteborg T: +46-10-615

Läs mer

Korsningsutredning Färjestadsskolan Karlstads kommun

Korsningsutredning Färjestadsskolan Karlstads kommun Korsningsutredning Färjestadsskolan Karlstads kommun Korsningsutredning Färjestadsskolan Ramböll Malmö Beställare: Karlstads kommun (Emma Rönnbäck) Uppdragsnummer: 1320038706 Datum: 2018-11-01 Utgåva:

Läs mer

Trafikanalys av Dragonvägen - Odensalavägen, Märsta

Trafikanalys av Dragonvägen - Odensalavägen, Märsta SIGTUNA KOMMUN Trafikanalys av Dragonvägen - Odensalavägen, Märsta 2012-12-13 Uppsala Trafikanalys av Dragonvägen - Odensalavägen, Märsta Datum 2012-12-13 Uppdragsnummer 61381254612 Utgåva/Status Version

Läs mer

RAPPORT: Trafikutredning Gubbängsfältet - Revidering. WSP Samhällsbyggnad. Inkom till Stockholms stadsbyggnadskontor , Dnr

RAPPORT: Trafikutredning Gubbängsfältet - Revidering. WSP Samhällsbyggnad. Inkom till Stockholms stadsbyggnadskontor , Dnr RAPPORT: Trafikutredning Gubbängsfältet - Revidering WSP Samhällsbyggnad Uppdragsnr: 10246877 2 (8) Innehållsförteckning 1 Bakgrund... 3 2 Frågeformulering... 4 2.1 C Örbyleden... 4 3 Inventering... 5

Läs mer

PM Trafikutredning korsningen Åsenvägen/ Humlevägen, Jönköpings kommun Upprättad av: Reino Erixon och Pär Larsson

PM Trafikutredning korsningen Åsenvägen/ Humlevägen, Jönköpings kommun Upprättad av: Reino Erixon och Pär Larsson PM Trafikutredning korsningen Åsenvägen/ Humlevägen, Jönköpings 2014-03-31 Upprättad av: Reino Erixon och Pär Larsson PM Trafikutredning korsningen Åsenvägen/Humlevägen, Jönköpings Kund Jönköpings Stadsbyggnadskontoret

Läs mer

Trafikanalys Björnängsvägen / Kraftleden

Trafikanalys Björnängsvägen / Kraftleden UPPDRAG Björnbro, Håbo - trafik UPPDRAGSNUMMER 3370757200 UPPDRAGSLEDARE Staffan Stenvall UPPRÄTTAD AV Martin Holmstedt DATUM Trafikanalys / Sammanfattning Sweco har på uppdrag av Håbo kommun utfört en

Läs mer

Trafikutredning Gubbängsfältet

Trafikutredning Gubbängsfältet Trafikutredning Gubbängsfältet 2013-12-05 Magnus Lind WSP Samhällsbyggnad Uppdragsnr: 10190219 2 (14) Innehållsförteckning 1 Bakgrund... 3 2 Problemformulering... 4 2.1 Alternativa matningar till området...

Läs mer

S we c o In fra s tru c tur e A B Org.nr Styrelsens säte: Stockholm

S we c o In fra s tru c tur e A B Org.nr Styrelsens säte: Stockholm SOLLENTUNA KOMMUN Väsjö Trafikanalys Uppdragsnummer 2127109000 Version 0.95 Sweco Infrastructure AB Sthlm Trafikanalys Martin Holmstedt och Andrew Cunningham 1 (15) S w e co Skolgatan 2 B SE-891 33 Örnsköldsvik,

Läs mer

Detaljplaner för Gårvik och Bergsvik, Munkedals kommun

Detaljplaner för Gårvik och Bergsvik, Munkedals kommun Munkedals kommun Detaljplaner för Gårvik och Bergsvik, Munkedals kommun Trafikutredning Göteborg 2014-10-31 Detaljplaner för Gårvik och Bergsvik, Munkedals kommun Trafikutredning Datum 2014-10-31 Uppdragsnummer

Läs mer

Trafikutredning Fridhem, Tjörns kommun I samband med detaljplan Fridhem del av Hövik 5:1

Trafikutredning Fridhem, Tjörns kommun I samband med detaljplan Fridhem del av Hövik 5:1 Beställare: 471 80 SKÄRHAMN Beställarens representant: Kristina Stenström Konsult: Uppdragsledare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Maria Young Uppdragsnr: 104 23 38 Innehållsförteckning 1 Inledning...

Läs mer

Granåsen. Trafikanalys

Granåsen. Trafikanalys Trafikanalys Granåsen ÅF-Infrastructure AB, Grafiska vägen 2, Box 1551, SE-401 51 Göteborg Sweden Telefon +46 10 505 00 00, Säte i Stockholm, www.afconsult.com Org.nr 556185-2103, VAT nr SE556185210301

Läs mer

Siggbo detaljplan för bostadsändamål - trafik

Siggbo detaljplan för bostadsändamål - trafik Tierps kommun Siggbo detaljplan för bostadsändamål - trafik Uppsala Siggbo detaljplan för bostadsändamål - trafik Datum 2018-04-12 Uppdragsnummer 1320022572-004 Utgåva/Status Version 1.1 Cecilia Friis

Läs mer

TRAFIKUTREDNING BJÖRKLUNDA I HÄSSLEHOLM

TRAFIKUTREDNING BJÖRKLUNDA I HÄSSLEHOLM RAPPORT TRAFIKUTREDNING BJÖRKLUNDA I HÄSSLEHOLM SLUTRAPPORT 2017-07-07 UPPDRAG 277661, Björklunda trafikutredning Titel på rapport: Trafikutredning Björklunda i Hässleholm Status: Datum: 2017-07-07 MEDVERKANDE

Läs mer

PM: Trafikanalys Skra Bro

PM: Trafikanalys Skra Bro 2016-04-28 Lina Svensson PM: Trafikanalys Skra Bro Med anledning av framtida exploateringar i området vid Skra Bro har en trafikanalys gjorts internt på Trafikkontoret för att säkerställa kapaciteten på

Läs mer

PM TRAFIKUTREDNING SUNNVÄRA, VARBERGS KOMMUN

PM TRAFIKUTREDNING SUNNVÄRA, VARBERGS KOMMUN PM TRAFIKUTREDNING SUNNVÄRA, VARBERGS KOMMUN ADRESS COWI AB Skärgårdsgatan 1 Box 12076 402 41 Göteborg TEL 010 850 10 00 FAX 010 850 10 10 WWW cowi.se PM TRAFIKUTREDNING SUNNVÄRA, VARBERGS KOMMUN PROJEKTNR.

Läs mer

PM Trafik. 1. Förutsättningar. Trafikutredning detaljplan ETERN 3, Umeå

PM Trafik. 1. Förutsättningar. Trafikutredning detaljplan ETERN 3, Umeå Trafik Datum 2014-06-04 Uppdrag Planförfattare Från Till nummer Trafikutredning detaljplan ETERN 3, Umeå Planavdelningen Umeå kommun Mats Burström, Gustav Edvinsson, Ramböll Sv AB Anders Dieter Aubry,

Läs mer

Trafikanalys Nacka Strand

Trafikanalys Nacka Strand UPPDRAG Nacka Strand UPPDRAGSNUMMER 435762 UPPDRAGSLEDARE Emma Wiklund UPPRÄTTAD AV Tan Na Cheng DATUM 23-8-9 Trafikanalys Nacka Strand Inledning Denna behandlar trafikanalysen gjord med Capcal för förmiddagens

Läs mer

TRAFIKUTREDNING BLÅSIPPAN

TRAFIKUTREDNING BLÅSIPPAN PM TRAFIKUTREDNING BLÅSIPPAN SLUTVERSION 2019-02-21 1 INLEDNING Tyréns har fått i uppdrag att genomföra en trafikutredning som syftar till att utreda vilka trafikomfördelningar föreslagna åtgärder kring

Läs mer

ATRIUM LJUNGBERG AB. Kapacitetsanalys Sickla industriväg-smedjegatan. Granskningsversion Stockholm

ATRIUM LJUNGBERG AB. Kapacitetsanalys Sickla industriväg-smedjegatan. Granskningsversion Stockholm ATRIUM LJUNGBERG AB Kapacitetsanalys Sickla industriväg-smedjegatan Granskningsversion 2016-10-11 Stockholm Kapacitetsanalys Sickla industriväg- Smedjegatan Datum 2016-10-11 Uppdragsnummer 1320023808 Utgåva/Status

Läs mer

Trafikutredning för Särö 1:477

Trafikutredning för Särö 1:477 Förvaltningen för Teknik 2017-12-18 Utges av December 2017 Innehåll 1 Bakgrund och syfte 7 2 Nulägesbeskrivning 8 2.1 Biltrafik... 8 2.2 Gång- och cykeltrafik... 9 2.3 Kollektivtrafik... 10 2.4 Parkering...

Läs mer

Inledning Planerade förändringar Detaljplan för del av Selleberga 17: Trafikflöden... 3

Inledning Planerade förändringar Detaljplan för del av Selleberga 17: Trafikflöden... 3 Trafikrapport Trafikrapport: Detaljplan för del av Selleberga 17:1 1 Inledning Bjuvs kommun har tagit fram ett förslag till detaljplan för del av Selleberga 17:1. Syftet med detaljplanen är att möjliggöra

Läs mer

Kompletterande Trafikutredning Planiaområdet

Kompletterande Trafikutredning Planiaområdet Nacka Kommun Kompletterande Trafikutredning Planiaområdet Version 5.2 Stockholm 2015-08-20 Kompletterande Trafikutredning Planiaområdet Datum 2015-08-20 Uppdragsnummer Utgåva/Status Version 5.2 Carl Chytraeus

Läs mer

Trafikutredning Storvreta

Trafikutredning Storvreta Trafikutredning Storvreta 2008.05.22 Resultat från trafikanalyser Projektorganisation Uppsala kommun Projektledare Pernilla Hessling, Stadsbyggnadskontoret Uppdragsansvarig Handläggare Trafiksimulering

Läs mer

Trafikutredning Sydöstra Hogstad Västanå 2:7 m.fl.

Trafikutredning Sydöstra Hogstad Västanå 2:7 m.fl. Trafikutredning Sydöstra Hogstad Västanå 2:7 m.fl. Namn: Joel Runn Datum: 2017-03-29 Service- och teknikförvaltningen Innehållsförteckning 1. Inledning... 1 1.1 Bakgrund... 1 1.2 Syfte och metod... 2 2.

Läs mer

FÖRDJUPAD TRAFIKUTREDNING FÖR NOLHAGAVÄGEN, KORSNINGARNA VID SÖDRA OCH NORRA METALLVÄGEN

FÖRDJUPAD TRAFIKUTREDNING FÖR NOLHAGAVÄGEN, KORSNINGARNA VID SÖDRA OCH NORRA METALLVÄGEN SKÖVDE KOMMUN FÖRDJUPAD TRAFIKUTREDNING FÖR NOLHAGAVÄGEN, KORSNINGARNA VID SÖDRA OCH NORRA METALLVÄGEN ADRESS COWI AB Skärgårdsgatan 1 Box 12076 402 41 Göteborg TEL 010 850 10 00 FAX 010 850 10 10 WWW

Läs mer

Trafikutredning - detaljplan Asylen 10 Asylens park, Vadstena kommun

Trafikutredning - detaljplan Asylen 10 Asylens park, Vadstena kommun Trafikutredning - detaljplan Asylen 10 Asylens park, Vadstena kommun 2013-06-05 Upprättad av: Anneli Bellinger Granskad av: Catharina Rosenkvist Godkänd av: Anneli Bellinger Handläggare: Anneli Bellinger

Läs mer

Trafikutredning Kv. Cirkusängen - Sundbyberg

Trafikutredning Kv. Cirkusängen - Sundbyberg 1 (9) Trafikutredning Med anledning av uppförandet av ett nytt huvudkontor för Swedbank på kvarteret Cirkusängen i Sundbyberg syftar denna trafikutredning till att belysa befintlig och framtida trafiksituation.

Läs mer

SCENARIO VÄLSVIKEN. Karlstad trafikmodell

SCENARIO VÄLSVIKEN. Karlstad trafikmodell SCENARIO VÄLSVIKEN Karlstad trafikmodell 2017-05-16 SCENARIO VÄLSVIKEN Karlstad trafikmodell KUND Karlstads Kommun KONSULT WSP Analys & Strategi 121 88 Stockholm-Globen Besök: Arenavägen 7 Tel: +46 10

Läs mer

TRAFIKALSTRING BRILLINGE ÅVC

TRAFIKALSTRING BRILLINGE ÅVC RAPPORT TRAFIKALSTRING BRILLINGE ÅVC RAPPORT 2016-12-16 Uppsala kommun, plan- och byggnadsnämnden. Dnr PBN 2015-000522, 2016-12-16 UPPDRAG 272040, Kretsloppsparken Brillinge ÅVC Titel på rapport: Trafikalstring

Läs mer

Trafikanalys TA-plan Fisksätra trafikplats

Trafikanalys TA-plan Fisksätra trafikplats UPPDRAG Analys TA-plan Fisksätra tpl UPPDRAGSNUMMER 7001219000 UPPDRAGSLEDARE Joacim Thelin UPPRÄTTAD AV Joacim Thelin DATUM Trafikanalys TA-plan Fisksätra trafikplats Sweco har fått i uppdrag av Nacka

Läs mer

Trafikutredning, Detaljplan för del av Druvefors, kv Nejlikan m fl

Trafikutredning, Detaljplan för del av Druvefors, kv Nejlikan m fl UPPDRAG Borås, kv Nejlikan TU UPPDRAGSNUMMER 2392053 UPPDRAGSLEDARE Stefan Andersson UPPRÄTTAD AV Stefan Andersson DATUM Trafikutredning, Detaljplan för del av Druvefors, kv Nejlikan m fl Bakgrund Borås

Läs mer

RONNEBY KOMMUN TRAFIKUTREDNING VIGGEN , REVIDERAD

RONNEBY KOMMUN TRAFIKUTREDNING VIGGEN , REVIDERAD RONNEBY KOMMUN TRAFIKUTREDNING VIGGEN 2018-04-26, REVIDERAD 2018-08-10 TRAFIKUTREDNING Viggen Ronneby kommun KONSULT WSP Samhällsbyggnad Box 34 371 21 Karlskrona Besök: Högabergsgatan 3 Tel: +46 10 7225000

Läs mer

ICA Grytan, Västerås - Trafikanalys med hjälp av trafiksimulering i Vissim. Uppdragsnr: (11)

ICA Grytan, Västerås - Trafikanalys med hjälp av trafiksimulering i Vissim. Uppdragsnr: (11) \\ser71sth1se.se.wspgroup.com\projects\7021\2013\10189249 - ICA Grytan, Västerås\5_Beräkningar\Vissim\Rapport\PM Trafikanalys ICA Grytan.docx Mall: Memo.dot ver 1.0 Uppdragsnr: 10189249 1 (11) PM ICA Grytan,

Läs mer

PM TRAFIKUTREDNING TOMTEBOVÄGEN

PM TRAFIKUTREDNING TOMTEBOVÄGEN UPPDRAG Coop Tomtebo UPPDRAGSNUMMER 2433490000 UPPDRAGSLEDARE Krister Johansson, HIFAB UPPRÄTTAD AV Katarina Lindberg, Eva Maaherra Lövheim DATUM 2016-05-09 Bakgrund och syfte Coop AB planerar att etablera

Läs mer

TRAFIKUTREDNING I ANSLUTNING TILL PLANPROGRAM FÖR TOKARPSBERG I BORÅS

TRAFIKUTREDNING I ANSLUTNING TILL PLANPROGRAM FÖR TOKARPSBERG I BORÅS 12601321 TRAFIKUTREDNING I ANSLUTNING TILL PLANPROGRAM FÖR TOKARPSBERG I BORÅS Sweco Society Sweco Society Beställare Borås stad, kontaktperson Jonatan Westlin Konsult, Sweco Society Stefan Andersson,

Läs mer

TÄBY SIMHALL. Kapacitetsanalys Stora Marknadsvägen. Rapport Upprättad av: Frida Aspnäs, Tobias Thorsson

TÄBY SIMHALL. Kapacitetsanalys Stora Marknadsvägen. Rapport Upprättad av: Frida Aspnäs, Tobias Thorsson TÄBY SIMHALL Kapacitetsanalys Stora Marknadsvägen Rapport 2016-02-04 Upprättad av: Frida Aspnäs, Tobias Thorsson TÄBY SIMHALL Kapacitetsanalys Stora Marknadsvägen KUND Täby Kommun KONSULT WSP Analys &

Läs mer

Uppdatering trafikprognos Stora Ursvik

Uppdatering trafikprognos Stora Ursvik SUNDBYBERGS STAD Uppdatering trafikprognos Stora Ursvik Version 2 Stockholm 2013-02-22 Uppdatering trafikprognos Stora Ursvik Datum 2013-02-22 Uppdragsnummer 61201252627 Utgåva/Status Version 2 Eva-Lena

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:335 m.fl. Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:335 m.fl. Krokom, Krokoms kommun KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 1 (14) Datum 2018-05-24 Detaljplan för Hissmoböle 2:335 m.fl. Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING Granskningshandling 2018-05-22 Krokoms kommun Postadress 835 80 Krokom

Läs mer

Trafikutredning för Åsa 4:144 m.fl. Förvaltningen för Teknik

Trafikutredning för Åsa 4:144 m.fl. Förvaltningen för Teknik Förvaltningen för Teknik Mars 2018 Utges av Mars 2018 Innehåll 1 Bakgrund och syfte 7 2 Nulägesbeskrivning 8 2.1 Lokalisering... 8 2.2 Vägsystemet... 8 2.3 Förutsättningar för gångtrafikanter och cyklister...

Läs mer

Trafikutredning i samband med planprogram Åsa

Trafikutredning i samband med planprogram Åsa Kungsbacka kommun Trafikutredning i samband med planprogram Åsa Göteborg 2015-03-10 Trafikutredning i samband med planprogram Åsa Datum 2015-03-10 Uppdragsnummer 1320012119 Utgåva/Status Rebecka Gunnarsson

Läs mer

Trafikutredning Alsike Nord etapp II

Trafikutredning Alsike Nord etapp II ALSIKE FASTIGHETSAKTIEBOLAG Trafikutredning Alsike Nord etapp II Version 1.0 Uppsala 2016-09-26 Datum 2016-09-26 Uppdragsnummer 1320021442-001 Utgåva/Status Version 1.0 Cecilia Friis Cecilia Friis Eva-Lena

Läs mer

Trafikutredning för Frillesås-Rya 1:216 & 1:132. Förvaltningen för Teknik

Trafikutredning för Frillesås-Rya 1:216 & 1:132. Förvaltningen för Teknik Trafikutredning för Frillesås-Rya 1:216 & 1:132 Förvaltningen för Teknik Utges av September 2018 Innehåll 1 Bakgrund och syfte 7 2 Nulägesbeskrivning 8 2.1 Lokalisering... 8 2.2 Vägsystemet... 9 2.3

Läs mer

UPPDRAGSLEDARE. Joacim Thelin UPPRÄTTAD AV. Joacim Thelin

UPPDRAGSLEDARE. Joacim Thelin UPPRÄTTAD AV. Joacim Thelin UPPDRAG Trafikanalys HÖR UPPDRAGSNUMMER 7001006000 UPPDRAGSLEDARE Joacim Thelin UPPRÄTTAD AV Joacim Thelin DATUM Trafikanalys HÖR Sweco har fått i uppdrag av Sundbybergs stad att utreda två olika alternativ

Läs mer

Granskning av trafikförslag utifrån kapacitet och utformning

Granskning av trafikförslag utifrån kapacitet och utformning 1 PM 2017:90 Matilda Segernäs 2017-11-06 Granskning av trafikförslag utifrån kapacitet och utformning Flaket 10, Ica Kvantum Åhus Innehåll 1. Inledning 2 2. Förutsättningar för beräkningar 4 2.1 Trafikmängd

Läs mer

Trafikutredning, Hälle Lider, Ljungskile I samband med planering av nya seniorbostäder.

Trafikutredning, Hälle Lider, Ljungskile I samband med planering av nya seniorbostäder. Trafikutredning, Hälle Lider, Ljungskile Beställare: Konsult: Uppdragsledare Handläggare Hälle Lider AB Husåsvägen 2 459 30 Ljungskile Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Maria Young Uppdragsnr: 102

Läs mer

Handledning. Förhållningssätt till funktionellt prioriterat vägnät

Handledning. Förhållningssätt till funktionellt prioriterat vägnät Handledning Förhållningssätt till funktionellt prioriterat vägnät Trafikverket Postadress: 781 89 Borlänge E-post: trafikverket@trafikverket.se Telefon: 0771-921 921 TMALL 0004 Rapport generell v 2.0 Dokumenttitel:

Läs mer

TRÄKVISTA - ÖVERSYN AV TRAFIKFRÅGOR INFÖR SAMRÅD

TRÄKVISTA - ÖVERSYN AV TRAFIKFRÅGOR INFÖR SAMRÅD PM TRÄKVISTA - ÖVERSYN AV TRAFIKFRÅGOR INFÖR SAMRÅD SAMRÅDSHANDLING 2017-03-22 Tyréns AB 118 86 Stockholm Besök: Peter Myndes Backe 16 Tel:010 452 20 00 www.tyrens.se Säte: Stockholm Org.nr: 556194-7986

Läs mer

PM Trafikanalys Spekeröds handelsområde och verksamheter

PM Trafikanalys Spekeröds handelsområde och verksamheter Konsult: ÅF Infrastructure AB Uppdragsansvarig: Åsa Nyqvist Beställare: Stenungsunds kommun Kontaktperson: Marcus Broman Interngranskare: Johan Hallberg Handläggare: Robin Hjalmarsson Datum: 2017-02-15

Läs mer

Osby kommun 25 augusti 2016

Osby kommun 25 augusti 2016 Trafikutredning korsning Lars Dufwa väg 23 Osby kommun 25 augusti 2016 Dokumenthistorik Projektnummer: 2012338 Version Dokumenttyp Författare Granskad Date Rev 0.8 Granskningshandling SN JO 20160512 Rev

Läs mer

Utredningsområdet är beläget i stadsdelen Hestra i den nordvästra delen av Borås såsom framgår av figuren nedan.

Utredningsområdet är beläget i stadsdelen Hestra i den nordvästra delen av Borås såsom framgår av figuren nedan. BN2015-1058 10-04 Trafikanalys för nya bostäder i Hestra Bakgrund och syfte Borås stad, Samhällsbyggnadsförvaltningen, genomför ett planeringsarbete som syftar till att möjliggöra utbyggnad av upp till

Läs mer

PM Val av trafiklösning för anslutning till fastighet Uddared 1:101 m.fl i Lerums Kommun

PM Val av trafiklösning för anslutning till fastighet Uddared 1:101 m.fl i Lerums Kommun PM Val av trafiklösning för anslutning till fastighet Uddared 1:101 m.fl i Lerums Kommun Uppdragsledare: Sophie Cronquist Sida: 1 av 17 Upprättad av: Sophie Cronquist Granskad av: Fredrik Johnson Datum:

Läs mer

PM Trafik Långflon 2 avseende detaljplan för del av Aspberget 1:127, 1:128 och 1:234

PM Trafik Långflon 2 avseende detaljplan för del av Aspberget 1:127, 1:128 och 1:234 Bilaga 3 PM Trafik Author Gustav Silverin Phone +46 10 505 54 71 E-mail gustav.silverin@afconsult.com Date 2015-02-20 Project ID 704807 Client KLARA arkitektbyrå ab PM Trafik Långflon 2 avseende detaljplan

Läs mer

Trafik-PM Konsekvensen för trafik på närliggande vägnät i samband med utbyggnadsplanerna vid Villa Brevik

Trafik-PM Konsekvensen för trafik på närliggande vägnät i samband med utbyggnadsplanerna vid Villa Brevik Konsekvensen för trafik på närliggande vägnät i samband med utbyggnadsplanerna vid Villa Brevik Grontmij AB Väg & Trafik Vår referens Morteza Ghoreishi Johan Ericsson Rapport Innehåll Bakgrund... 3 Nuvarande

Läs mer

E20 Vårgårda Vara, delen Vårgårda Ribbingsberg

E20 Vårgårda Vara, delen Vårgårda Ribbingsberg TEKNISKT PM TRAFIKANALYS E20 Vårgårda Vara, delen Vårgårda Ribbingsberg Vårgårda och Essunga kommuner, Västra Götalands län Vägplan, val av lokalisering 2017-09-11 Trafikverket Postadress: Box 110, 54

Läs mer

Jakobsbergsplatsen. Trafikutredning. Hannes Englesson Trivector Traffic. Trivector Traffic Åldermansgatan 13 SE Lund / Sweden

Jakobsbergsplatsen. Trafikutredning. Hannes Englesson Trivector Traffic. Trivector Traffic Åldermansgatan 13 SE Lund / Sweden 1 PM 2015:103 Jesper Nordlund Hannes Englesson 2016-01-20 Jakobsbergsplatsen Trafikutredning Åldermansgatan 13 SE-227 64 Lund / Sweden Telefon +46 (0)10-456 56 Fax + 46 46 38 65 25 info@trivector.se 2

Läs mer

Välsviken. PM Välsviken trafikutredning 2015-12-18

Välsviken. PM Välsviken trafikutredning 2015-12-18 Välsviken PM Välsviken trafikutredning 2015-12-18 Medverkande Titel: PM Välsviken trafikutredning Utgivningsdatum: 2015-12-18 Upprättad av: WSP Samhällsbyggnad Uppdragsansvarig: Catharina Rosenkvist Foton:

Läs mer

TRAFIKUTREDNING I SAMBAND MED FRAMTAGANDET AV NY DETALJPLAN FÖR ÖSTRA DELARNA AV ÖSTRA TORP

TRAFIKUTREDNING I SAMBAND MED FRAMTAGANDET AV NY DETALJPLAN FÖR ÖSTRA DELARNA AV ÖSTRA TORP UDDEVALLA KOMMUN Östra Torp - Trafikutredning UPPDRAGSNUMMER 7001092000 TRAFIKUTREDNING I SAMBAND MED FRAMTAGANDET AV NY DETALJPLAN FÖR ÖSTRA DELARNA AV ÖSTRA TORP GBG STADS- & TRAFIKUTFORMNING ANDREAS

Läs mer

BILTRAFIK. Förutsättningar

BILTRAFIK. Förutsättningar BILTRAFIK Förutsättningar I den trafikutredning ( Trafikutredning Södra Norrlandet, 2009) som upprättats parallellt med fördjupningen redovisas dagens trafiksituation, hur trafiknätet kommer att belastas

Läs mer

Kallebäck - Trafikanalys

Kallebäck - Trafikanalys Uppdragsansvarig Johan Hallberg Handläggare Robin Hjalmarsson Mottagare Trafikkontoret, Göteborgs stad Joachim Karlgren Datum 2017-07-07 Projekt-ID 735243 Kallebäck - Trafikanalys 1 Bakgrund Kallebäcksmotet

Läs mer

TRAFIKUTREDNING AMHULT CENTRUM, ETAPP 2

TRAFIKUTREDNING AMHULT CENTRUM, ETAPP 2 1(8) STADSBYGGNADSKONTORET GÖTEBORG Göteborg COWI AB Skärgårdsgatan 1, Göteborg Postadress: Box 12076, 402 41 GÖTEBORG Telefon: 010-850 10 00 Telefax: 010-850 11 22 k:\uppdrag10\163291\16-prj\04-bsk\amhult

Läs mer

Trafik PM. 1. Bakgrund. Detaljplan för industri/lager/förråd, Doteröd, Stenungsund. Felix Staffanson Åsa Åkesson. Figur 1 Översikt

Trafik PM. 1. Bakgrund. Detaljplan för industri/lager/förråd, Doteröd, Stenungsund. Felix Staffanson Åsa Åkesson. Figur 1 Översikt Trafik Datum 2014-06-24 Uppdrag Beställare Från Till Detaljplan för industri/lager/förråd, Doteröd, Stenungsund Borealis AB Felix Staffanson Åsa Åkesson Ramböll Sverige AB Box 5343, Vädursgatan 6 402 27

Läs mer