TRAFIKUTREDNING BLÅSIPPAN

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "TRAFIKUTREDNING BLÅSIPPAN"

Transkript

1 PM TRAFIKUTREDNING BLÅSIPPAN SLUTVERSION

2 1 INLEDNING Tyréns har fått i uppdrag att genomföra en trafikutredning som syftar till att utreda vilka trafikomfördelningar föreslagna åtgärder kring fastigheten Blåsippan 1 (med IKEA of Sweden) medför med och utan utökad exploatering. Det åtgärdspaket som föreslagits av Älmhults kommun och IKEA och som därmed utreds är: 1. Ny anslutning mellan Tulpanvägen och väg 120, där korsningen med väg 120 utformas med vänstersvängskörfält. 2. Förbjuden utfart från kv Blåsippan mot Bäckgatan (i Tulpanvägens förlängning), d.v.s. endast infart från Bäckgatan blir tillåten. 3. Tulpanvägens östra anslutning mot Bäckgatan stängs. 4. Genomfartsförbud på Sunnerbogatan. Analysen utförs dels för personbilstrafik (kapitel 2-6) och dels för tunga fordon (kapitel 7). Analysen utförs dels för dagens trafik och dels med ett scenario med utökad exploatering av Blåsippan 1 i kombination förväntad trafikering år FÖRUTSÄTTNINGAR Den norra delen av Bäckgatan, vid cirkulationen och korsningen med Tulpanvägen, har en del problem gällande köer, korta avstånd mellan korsningar (otydlig trafiksituation) samt konflikter mellan gång-, cykel och biltrafikanter. IKEA of Sweden planerar att utöka sin verksamhet inom Kv. Blåsippan. Detta innebär bland annat att antalet anställda kommer öka med cirka 600 personer, från 1900 till 2500 personer. Det förväntas även tillkomma cirka 100 besökare i samband med den utökade exploateringen. Detaljplanen för Kv. Blåsippan möjliggör för en utbyggnad av parkeringen i form av ett p-dock/p-garage. IKEA har idag inga planer på att genomföra detta, men eftersom detaljplanen medger det har det lagts som en förutsättning för hur trafiken efter IKEAs utökade exploatering alstras och fördelar sig. I de fall IKEA väljer att utöka parkeringen kan antalet platser utökas med 60 %. Alla dessa platser antas kunna nyttjas av tillkommande anställda. De tillkommande besökarna förväntas kunna rymmas inom befintlig besöksparkering. Parkeringen på Kv. Blåsippan kan således utökas med 117 parkeringsplatser. Tyréns AB Malmö Besök: Isbergs gata 15 Tel: Säte: Stockholm Org.nr: (19)

3 2 BEFINTLIG TRAFIKSITUATION 2.1 BEFINTLIGA TRAFIKRÖRELSER TRAFIKMÄTNINGAR För att bringa klarhet i hur trafikrörelserna ser ut i området kring IKEA of Sweden har trafikmätningar genomförts av Tyréns och av Älmhults kommun, se figur 1. Vad gäller trafikflödena på Väg 120 har värden hämtats in från Trafikverkets Nationella Vägdatabas (NVDB). Presenterade värden avser vardagsmedelsdygnstrafik och gäller totalt antal rörelser på sträckan, d.v.s. totalt för båda riktningarna. För väg 120 är det årsmedeldygnstrafiken som inhämtats. Figur 1 Trafikmätningar (19)

4 2.2 FÖRDELNING AV BEFINTLIGA TRAFIKRÖRELSER FRÅN OLIKA OMRÅDEN För att kunna jämföra hur befintlig och framtida trafikrörelser kommer fördela sig i området med ny utformning, görs en bedömning av hur trafiken för tre olika delområden fördelas i området. De tre delområdena är Bostadsområdet med Tulpanvägen mfl (figur 2), Verksamheterna i öster (figur 3) och Verksamheter inom Kv. Blåsippan (figur 4). Baserat på de trafikmätningar som har gjorts och antaganden om trafikalstring och svängandelar har fördelningar av trafiken från de olika delområdena tagits fram. Trafikrörelserna gäller antalet bilrörelser in + ut på respektive gatulänk och innefattar inte tung trafik. Figur 2 Befintlig fördelning boende kring Tulpanvägen mfl. 4(19)

5 lig fördelning verksamheter öster Figur 3 Befint- 5(19)

6 fördelning verksamheter kv. Blåsippan Figur 4 Befintlig 6(19)

7 3 FÖRESLAGEN UTFORMNING De av kommunen och IKEA föreslagna åtgärderna presenteras i figur 5. Figur 5 Föreslagna åtgärder Åtgärderna som föreslås är följande: ÅTGÄRD 1 Ny anslutning mellan Tulpanvägen och väg 120, där korsningen med väg 120 utformas med vänstersvängskörfält österifrån. Den nya korsningen skapar en ny anslutning till både Blåsippan 1 men också till bostäderna kring Sunnerbogatan och Tulpanvägen. Syftet är att avlasta Bäckgatan, för att förbättra trafiksituationen där, men även Sunnerbogatan. Den nya anslutningen ger förbättrad tillgänglighet till bostadsområdet kring Tulpanvägen och Sunnerbogatan, samtidigt som Sunnerbogatan avlastas, vilket leder till förbättrad trafiksäkerhet och bullersituation där. ÅTGÄRD 2 I dagsläget är anslutningen från Blåsippan 1 (i Tulpanvägens förlängning) till Bäckgatan öppen för trafik i alla riktningar. För att skapa en tydligare och säkrare trafiksituation på framförallt Bäckgatan föreslås anslutningen enkelriktas så att bara infart från Bäckgatan till Blåsippan 1 tillåts. Infart till parkeringen och lastintaget på Blåsippan 1 (i Tulpanvägens förlängning) kan då ske från två håll, både via Bäckgatan och via den nya anslutningen till väg 120 och Tulpanvägen, medan utfart bara är möjlig via den nya kopplingen till väg 120. ÅTGÄRD 3 Den tredje åtgärden innebär att Tulpanvägens anslutning österifrån till Bäckgatan stängs. Åtgärden syftar till att minska risken för konflikter på Bäckgatan mellan motorfordon och cyklister och fotgängare. ÅTGÄRD 4 Genomfartstrafik förbjuds på Sunnerbogatan mellan Tulpanvägen och Liljegatan. Detta görs för att undvika ökade trafikmängder på Sunnerbogatan i samband med att utfarten från Blåsippan 1 till Bäckgatan stängs. På 7(19)

8 så sätt måste trafik både från Blåsippan 1, men även från bostadsområdet längs Tulpanvägen, som ska söderut, köra ut via väg OMFÖRDELNING AV DAGENS TRAFIKRÖRELSER 4.1 OMFÖRDELNING FRÅN RESPEKTIVE DELOMRÅDE Med den föreslagna utformningen är bedömningen att trafiken fördelar sig enligt figur 6, 7 och 8. I figur 6 ses förväntad fördelning av trafikrörelserna kopplat till de boende kring Tulpanvägen. De 25 fordon som redan idag lämnar området Söderut på Sunnerbogatan förväntas göra detta även i framtiden då detta antas vara trafik som har sina start/målpunkter i det södra delen av området och således inte använder Sunnerbogatan för genomfart. Figur 6 Omfördelning befintliga trafikrörelser boende kring Tulpanvägen mfl. med ny utformning. 8(19)

9 Figur 7 Omfördelning befintliga trafikrörelser för verksamheter öster med ny utformning. 9(19)

10 Figur 8 Omfördelning befintliga trafikrörelser för verksamheter Kv. Blåsippan med ny utformning 10(19)

11 4.2 BEFINTLIG TRAFIK MED NY UTFORMNING I figur 9 nedan presenteras de nya trafikmängderna på respektive gata som föranleds av omfördelningarna, som i sin tur är en följd av föreslagen utformning. Även skillnaden mellan befintliga trafikmängder och nya trafikmängder presenteras. Bedömningen är att det blir störst ökning på Ikeagatan som ökar med ca 590 f/d till totalt ca 1000 f/d vilket föranleds av att östra delen av Tulpanvägens koppling till Bäckgatan stängs av. Denna avstängning kommer också medföra högre trafikmängder på Vallgatan öster om Bäckgatan där det ökar från ca 420 f/d till ca 750 f/d. Med anledning av den nya korsningen med väg 120 är bedömningen att trafikrörelserna på väg 120 på sträckan mellan nya korsningen och cirkulationsplatsen kommer att öka med ca 212 f/d till totalt ca 4300 f/d. Väster om korsningen bedöms trafikflödet förbli oförändrat. Även öster om cirkulationsplatsen är bedömningen att flödena blir oförändrade. Största minskningen bedöms ske på Bäckgatan mellan cirkulationsplatsen och Tulpanvägen där trafikmängden minskar med 1039 f/d. Även på sträckan mellan Tulpanvägen och Vallgatan sker en liten minskning. På sträckorna söder om Vallgatan och norr om Ikeagatan bedöms trafikmängderna vara oförändrade. Figur 9 Omfördelning av befintliga trafikrörelser med ny utformning. 11(19)

12 5 PLANERAD EXPLOATERING OCH DESS TRAFIKALSTRING IKEA of Sweden planerar att utöka sin verksamhet inom Kv. Blåsippan. Detta innebär bland annat att antalet anställda kommer öka med cirka 600 personer, från 1900 till 2500 personer. Det förväntas även tillkomma cirka 100 besökare i samband med den utökade exploateringen. Av de tillkommande anställda förväntas cirka 40 % köra bil till jobbet. Detta antagande är grundat på en resvaneuppskattning genomförd av IKEA. 240 av de tillkommande anställda förväntas alltså ta bilen till jobbet. Av besökarna förväntas 60 % angöra IKEA of Sweden med bil. Besökarna förväntas åka 1,5 person per bil vilket medför att ytterligare 40 bilar angör IKEA of Sweden. Sammantaget ger den utökade exploateringen upphov till 560 nya fordonsrörelser. Sammantaget ökar alstringen av trafik från cirka 700 fordon per dygn till knappt fordon per dygn. 12(19)

13 6 OMFÖRDELNING AV FRAMTIDA TRAFIKRÖRELSER 6.1 TRAFIKPROGNOS 2040 Trafikprognoser för år 2040 har tidigare tagits fram i samband med kommunens översiktsplanearbete. Den senaste revideringen gjordes i februari 2017, och resultatet av denna utgör utgångpunkten för trafiksituationen runt planområdet vid prognosåret Utgångspunkten för trafikprognosen var dels Trafikverkets uppräkningstal och dels utbyggnader av bostäder och verksamheter i enlighet med översiktsplanen. Trafikflödet på de statliga vägarna räknades upp med uppräkningstal som delvis justerades mot hur trafikflödet på bl.a. väg 120 har utvecklats historiskt. Trafikflödet på de kommunala vägarna har inte räknats upp utan trafikflödets ökning på dessa är en följd av de trafiktillskott som de studerade utbyggnaderna förväntas alstra. Utbyggnadernas trafiktillskott på vägnätet har baserats på antaganden kring mål- och startpunkter såväl inom Älmhult som utanför samhället, t.ex. på väg 120 västerut. De studerade vägnätet omfattar bland annat en ny koppling, Norra Ringvägen, till stora utbyggnadsområden i nordvästra delarna av Älmhulttill väg 120 väster om de nu studerade planområdet, vilket innebär att trafikflödet på väg 120 beräknas öka till prognosåret Trafiksituationen på vägnätet kring planområdet enligt trafikprognosen för år 2040 redovisas i bilden nedan: Figur 10. Trafikflöden på vägnätet kring planområdet enligt trafikprognos 2040, rev februari Trafikprognosen är gjord för huvudvägnätet varför trafiken på lokalgatorna runt planområdet inte ingår i prognosbilden. Trafikflödet på dessa gator utgörs huvudsakligen av lokal trafik och antas inte omfattas av en generell trafikökning. 6.2 TRAFIKFÖRDELNING FRÅN UTBYGGD VERKSAMHET I KV BLÅSIPPAN Parkeringen på Kv. Blåsippan kan utökas med 117 platser vilket möjliggör för ytterligare 234 fordonsrörelser per dygn in+ut från området. Av besökarna förväntas 60 % anlända till IKEA of Sweden i bil. Besökarna förväntas åka 1,5 personer per bil vilket medför att ytterligare 40 bilar angör besöksparkeringen, detta ger upphov till 80 fordonsrörelser per dygn in+ut från området. Totalt kommer det genereras 314 nya fordonsrörelser till och från Kv. Blåsippan. Av de nytillkomna anställda förväntas 40 % köra bil. Detta har grundats på tidigare resvaneuppskattningar genomförda av IKEA. De nyanställda kommer sammantaget behöva 240 parkeringsplatser. Eftersom endast 117 av dessa ryms inom Kv. Blåsippan förväntas övriga parkera i anslutning till IKEA hotellet och muséet. Detta ger upphov till att det tillkommer ytterligare 246 fordonsrörelser per dygn in+ut till parkeringen tillhörande hotell och museum. De tillkommande anställda och besökarna förväntas fördela sig i nätet likt anställda och besökare gör idag. Den utökade exploateringen av Kv. Blåsippan medför att trafiken på väg 120 samt Bäckgatan ökar. Även trafiken på gatan genom planområdet och på Tulpanvägen väster om Kv. Blåsippan kommer att öka. 13(19)

14 Trafiken på Sunnerbogatan kommer inte att öka som en följd av IKEAs exploatering då ett genomfartsförbud införs. I figur 11 ses den tillkommande trafiken samt dess fördelning som en följd av IKEAs exploatering på Kv. Blåsippan. Från bostadsområdet vid Tulpanvägen samt verksamhetsområdet öster om Bäckgatan sker ingen omfördelning till följd av IKEAs planerade exploatering. Figur 11. Trafikfördelning från utbyggd verksamhet i kv Blåsippan 6.3 FRAMTIDA TRAFIK MED NY UTFORMNING EXKLUSIVE PLANERAD EXPLOATERING I figur 12 redovisas trafiksituationen vid prognosåret 2040 utan tillkommande trafik från IKEAs utbyggnad inom Kv. Blåsippan med de trafikomfördelningar de föreslagna åtgärderna ger upphov till. Omfördelningen av trafik till/från kv Blåsippan motsvarar den som redovisas i kapitel (19)

15 Figur 12. Bedömda trafikflöden 2040 med ny utformning men utan IKEA of Swedens planerade utbyggnad. Relativa tal (+/- ) avser förändrade flöden jämfört med år 2040 utan exploatering och ny utformning. 6.4 FRAMTIDA TRAFIK MED NY UTFORMNING INKLUSIVE PLANERAD EXPLOATERING I figur 13 redovisas trafiksituationen vid prognosåret 2040 inklusive tillkommande trafik från IKEAs utbyggnad inom Kv. Blåsippan med de trafikomfördelningar de föreslagna åtgärderna ger upphov till. 15(19)

16 Figur 13. Bedömda trafikflöden 2040 inklusive utbyggnad av IKEA of Sweden och med ny utformning. Relativa tal (+/-) avser förändrade flöden jämfört med år 2040 utan exploatering och ny utformning. Omfördelningen tillsammans med den tillkommande trafiken från IKEA:s utbyggnad bidrar till en liten ökning av trafikflödet på huvudvägnätet. Det sker även en ökning av trafiken på vissa av gatorna som ansluter direkt till IKEA:s verksamhetsområde så som Vallgatan öster om Bäckgatan och Ikeagatan. I övrigt sker ingen förändring av trafikflödena på lokalvägnätet. I förhållande till den totala trafiken på infartsgatorna (väg 120 och Bäckgatan) till området är den ökning av trafikflödet som sker som en följd av IKEA:s exploatering mycket liten. Som mest står trafiken från IKEA:s utbyggnad för 1,6 % av den totala trafiken på någon gata i huvudvägnätet (väg 120 västerut). Den största trafikökningen som sker till följd av ökad exploatering och omfördelning i nätet sker på Bäckgatan norr om cirkulationen där trafiken beräknas öka med 610 fordon. 16(19)

17 7 TUNGA FORDON Enligt uppgifter från IKEA sker idag ca leveranser per medelvardag till IKEA of Sweden, varav hälften är större distributionsbilar och andra hälften mindre budbilar. Det innebär ca lastbilar per dag kör till och från kv Blåsippan, d.v.s. 25 bilrörelser per medelvardagsdygn. Lastkajen ligger i västra änden av Tulpanvägens förlängning, nära anslutningen till Sunnerbogatan. Idag bedöms i princip all tung trafik köra in och ut via anslutningen till Bäckgatan. Figur 14. Dagens tunga trafik till och från kv. Blåsippan. Antal fordonsrörelser per vardag. Föreslagna ombyggnadsåtgärder innebär att utfart inte kan ske mot Bäckgatan samt att ny in- och utfart från väg 120 kan ske västerifrån via nya anslutningen till Tulpanvägen. För att undvika smittrafik söderut längs Sunnerbogatan föreslås genomfartsförbud på delen mellan Tulpanvägen och Liljegatan. Efter IKEA:s planerade utbyggnad i kv Blåsippan bedöms (i samråd med IKEA) antalet leveranser med tunga fordon vara ca 15 per medelvardag, d.v.s. ca 30 bilrörelser per medelvardagsdygn. Bedömda trafikflöden med utbyggnad av kv Blåsippan och med föreslagen ny utformning och reglering av gatunätet redovisas i bild 14 nedan. 17(19)

18 Figur 14. Bedömd överflyttning av antal tunga fordon per medelvardag till och från kv. Blåsippan efter utbyggnad av IKEA of Sweden med ny utformning. Planerade åtgärder innebär att tung trafik till och från kv Blåsippan överförs från anslutningen till Bäckgatan till den nya anslutningen till väg 120 via Tulpanvägen. All utfartstrafik överförs dit, liksom ca 32 % av trafiken till kv Blåsippan. Genomfartsförbudet bedöms medföra att ingen överflyttning sker till Sunnerbogatan. Tung trafik som idag kör på Tulpanvägen, delen öster om Bäckgatan (75 fordon per dygn), bedöms framförallt flytta över till Ikeagatan fram till Bäckgatan norr om väg 120 och dels till Sjögatan-Fabriksgatan-Vallgatan. Omfördelningen innebär att Bäckgatan avlastats, och då framförallt i avsnittet strax söder om cirkulationsplatsen vid väg 120 och förbi korsningen med Tulpanvägen. Ökad trafik med tunga fordon blir det på Tulpanvägen, delen mellan Sunnerbogatan-anslutningen till kv Blåsippan och nya anslutningen till väg 120, på Ikeagatan-Bäckgatan samt Fabriksgatan-Vallgatan, delen öster om Bäckgatan. 18(19)

19 8 SLUTSATS Den planerade utbyggnaden av IKEA:s verksamhet i kv Blåsippan beräknas ge en total trafikökning på 560 fordon/dygn, av vilken drygt 300 antas parkera inom kv Blåsippan och resterande fordon parkerar vid muséet norr om väg 120. De föreslagna åtgärderna innebär att såväl befintlig som tillkommande trafik på gatorna kring kv Blåsippan, samt på gatunätet öster om Bäckgatan fördelas om. Omfördelningen av trafiken (med den planerade utbyggnaden av IKEA:s verksamhet i kv Blåsippan) beräknas medföra en minskning av trafiken med ca 1000 fordon/dygn på Bäckgatans södra anslutning till väg 120. Den största ökningen beräknas uppstå på Bäckgatans norra anslutning till cirkulationsplatsen, där trafiken beräknas öka med ca 600 fordon/dygn. 19(19)

HERRGÅRDSGÄRDET TRAFIKUTREDNING

HERRGÅRDSGÄRDET TRAFIKUTREDNING RAPPORT HERRGÅRDSGÄRDET TRAFIKUTREDNING 2018-06-01 UPPDRAG 286841, Herrgårdsgärdet Tenhult - trafik- och bullerutredning Titel på rapport: Herrgårdsgärdet Trafikutredning Status: Slutrapport Datum: 2018-06-01

Läs mer

BERÄKNING AV TRAFIKFLÖDEN INOM SVARTÅ STRAND, MJÖLBY

BERÄKNING AV TRAFIKFLÖDEN INOM SVARTÅ STRAND, MJÖLBY PM BERÄKNING AV TRAFIKFLÖDEN INOM SVARTÅ STRAND, MJÖLBY SLUTRAPPORT 2013-12-16 Sammanfattning Det centrala området Svartå strand i Mjölby planeras genomgå en omvandling från verksamhetsområde till ett

Läs mer

TRAFIKUTREDNING HÄLLEVIK STIBY 4:17 MFL

TRAFIKUTREDNING HÄLLEVIK STIBY 4:17 MFL RAPPORT TRAFIKUTREDNING HÄLLEVIK STIBY 4:17 MFL 2016-01-20 Uppdrag 265929, Trafikutredning Hällevik Titel på rapport: Trafikutredning Hällevik Stiby 4:17 mfl Status: Slutversion Datum: 2016-01-20 Medverkande

Läs mer

TRAFIKUTREDNING BJÖRKLUNDA I HÄSSLEHOLM

TRAFIKUTREDNING BJÖRKLUNDA I HÄSSLEHOLM RAPPORT TRAFIKUTREDNING BJÖRKLUNDA I HÄSSLEHOLM SLUTRAPPORT 2017-07-07 UPPDRAG 277661, Björklunda trafikutredning Titel på rapport: Trafikutredning Björklunda i Hässleholm Status: Datum: 2017-07-07 MEDVERKANDE

Läs mer

Översiktlig trafikutredning Brämhult. 1. Bakgrund och syfte. 2. Utredningsområde

Översiktlig trafikutredning Brämhult. 1. Bakgrund och syfte. 2. Utredningsområde 8-04-06 Översiktlig trafikutredning Brämhult 1. Bakgrund och syfte Borås stad har tagit fram ett förslag till detaljplan som möjliggör utbyggnad av 100 bostäder samt utvidgning av befintlig förskoleverksamhet

Läs mer

PM Trafik Långflon 2 avseende detaljplan för del av Aspberget 1:127, 1:128 och 1:234

PM Trafik Långflon 2 avseende detaljplan för del av Aspberget 1:127, 1:128 och 1:234 Bilaga 3 PM Trafik Author Gustav Silverin Phone +46 10 505 54 71 E-mail gustav.silverin@afconsult.com Date 2015-02-20 Project ID 704807 Client KLARA arkitektbyrå ab PM Trafik Långflon 2 avseende detaljplan

Läs mer

Trafikutredning TCR Oskarshamn

Trafikutredning TCR Oskarshamn 2014-02-17, sid 1(12) Trafikutredning TCR Oskarshamn 2014-02-17, sid 2(12) Beställare Kristian Wendelboe Wendelboe West Properties Uppdragsledare/Trafikplanerare Trafikplanerare Patrik Lundqvist Karin

Läs mer

TRAFIKANALYS I LJUNGBY CENTRUM SKÅNEGATAN OCH STATIONSGATANS TRAFIKBELASTNING

TRAFIKANALYS I LJUNGBY CENTRUM SKÅNEGATAN OCH STATIONSGATANS TRAFIKBELASTNING PM TRAFIKANALYS I LJUNGBY CENTRUM SKÅNEGATAN OCH STATIONSGATANS TRAFIKBELASTNING 19 MARS 2012 Titel: Trafikanalys i Ljungby centrum Status: Koncept Datum: 2012 03 19 Beställare: Ljungby kommun Kontaktperson:

Läs mer

PM Kapacitetsanalys Dergårdsområdet, Lerums kommun

PM Kapacitetsanalys Dergårdsområdet, Lerums kommun Handläggare Cecilia Norberg Tel +46 10 505 31 38 Mobil +46 73 066 92 80 E-post cecilia.norberg@afconsult.com Mottagare Lerums kommun Jakob Aldén Datum 2017-01-27 Projekt-ID 723019 PM Kapacitetsanalys Dergårdsområdet,

Läs mer

Trafikutredning Planprogram Hentorp Södra

Trafikutredning Planprogram Hentorp Södra Skövde kommun Trafikutredning Planprogram Hentorp Södra Göteborg, 2011-01-19 Reviderat 2011-04-13 Trafikutredning Planprogram Hentorp Södra Datum 2011-01-19 Reviderat 2011-04-13 Uppdragsnummer 61441038924

Läs mer

UPPDRAGSLEDARE. Stefan Andersson UPPRÄTTAD AV. Stefan Andersson

UPPDRAGSLEDARE. Stefan Andersson UPPRÄTTAD AV. Stefan Andersson 14 UPPDRAG Trafikutredning Brämhult-Kyrkvägen UPPDRAGSNUMMER 12602343 UPPDRAGSLEDARE Stefan Andersson UPPRÄTTAD AV Stefan Andersson DATUM Trafkutredning, avstängning av Kyrkvägen Bakgrund och syfte Samghällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

PM TRAFIKPROGNOS - RANAGÅRD

PM TRAFIKPROGNOS - RANAGÅRD Author Johan Hallberg Cecilia Norberg Phone +46 10 505 30 75 Recipient Anna Winnberg Samhällsbyggnadskontoret, Halmstads kommun E-mail johan.hallberg@afconsult.com Date 22/01/2016 Trafikprognos Ranagård,

Läs mer

UPPDRAGSLEDARE. Mauricio Ruiz UPPRÄTTAD AV. Johanna Johansson

UPPDRAGSLEDARE. Mauricio Ruiz UPPRÄTTAD AV. Johanna Johansson UPPDRAG Trafikutredning Primus UPPDRAGSNUMMER 3780081000 UPPDRAGSLEDARE Mauricio Ruiz UPPRÄTTAD AV Johanna Johansson DATUM 01 REVIDERAT 09 Trafikutredning Primus Stockholm stad vill möjliggöra för nya

Läs mer

Inledning Planerade förändringar Detaljplan för del av Selleberga 17: Trafikflöden... 3

Inledning Planerade förändringar Detaljplan för del av Selleberga 17: Trafikflöden... 3 Trafikrapport Trafikrapport: Detaljplan för del av Selleberga 17:1 1 Inledning Bjuvs kommun har tagit fram ett förslag till detaljplan för del av Selleberga 17:1. Syftet med detaljplanen är att möjliggöra

Läs mer

TRAFIKANALYS FANFAREN

TRAFIKANALYS FANFAREN KARLSTADS KOMMUN TRAFIKANALYS FANFAREN KARLSTAD 2017-06-22 TRAFIKANALYS FANFAREN Karlstad Karlstads Kommun KONSULT WSP Analys & Strategi 121 88 Stockholm-Globen Besök: Arenavägen 7 Tel: +46 10 7225000

Läs mer

FJÄRÅS MÅ 3:13 TRAFIKBULLERUTREDNING

FJÄRÅS MÅ 3:13 TRAFIKBULLERUTREDNING RAPPORT FJÄRÅS MÅ 3:13 TRAFIKBULLERUTREDNING 2016-04-28 UPPDRAG Nummer, Uppdragsnamn Titel på rapport: Fjärås Må 3:13 Trafikbullerutredning Status: Slutrapport Datum: 2016-04-28 MEDVERKANDE Beställare:

Läs mer

Trafikprognos samt en bullerberäkning för fyra fastigheter i Åkarp

Trafikprognos samt en bullerberäkning för fyra fastigheter i Åkarp [Delprodukt] Skapad av: Fackansvarig: Dokumentdatum: 2013-11-20 Diarienr/Ärendenr: TRV 2010/35145 Version: Anna-Karin Ekström, Tyréns AB Anna-Karin Ekström, Tyréns AB/Ansvarig MKB Cristiano Piga, Tyréns

Läs mer

Trafikutredning, Detaljplan för del av Druvefors, kv Nejlikan m fl

Trafikutredning, Detaljplan för del av Druvefors, kv Nejlikan m fl UPPDRAG Borås, kv Nejlikan TU UPPDRAGSNUMMER 2392053 UPPDRAGSLEDARE Stefan Andersson UPPRÄTTAD AV Stefan Andersson DATUM Trafikutredning, Detaljplan för del av Druvefors, kv Nejlikan m fl Bakgrund Borås

Läs mer

PM ang trafik kring ett planerat parkeringsgarage på Davidshallstorg.

PM ang trafik kring ett planerat parkeringsgarage på Davidshallstorg. 1 2006-11-23 PM ang trafik kring ett planerat parkeringsgarage på Davidshallstorg. Trafiksituation idag På torget finns idag 88 parkeringsplatser och på de angränsande gatorna runt omkring torget finns

Läs mer

Trafikutredning Fridhem, Tjörns kommun I samband med detaljplan Fridhem del av Hövik 5:1

Trafikutredning Fridhem, Tjörns kommun I samband med detaljplan Fridhem del av Hövik 5:1 Beställare: 471 80 SKÄRHAMN Beställarens representant: Kristina Stenström Konsult: Uppdragsledare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Maria Young Uppdragsnr: 104 23 38 Innehållsförteckning 1 Inledning...

Läs mer

Jönköpings kommun. PM Skeppsbron. Malmö

Jönköpings kommun. PM Skeppsbron. Malmö Jönköpings kommun Malmö 2016-01-08 Datum 2016-01-08 Uppdragsnummer 1320006609-001 Utgåva/Status 1 Johan Svensson Anna Persson Johan Jönsson Uppdragsledare Handläggare Granskare Ramböll Sverige AB Skeppsvägen

Läs mer

Kompletterande Trafikutredning Planiaområdet

Kompletterande Trafikutredning Planiaområdet Nacka Kommun Kompletterande Trafikutredning Planiaområdet Version 5.2 Stockholm 2015-08-20 Kompletterande Trafikutredning Planiaområdet Datum 2015-08-20 Uppdragsnummer Utgåva/Status Version 5.2 Carl Chytraeus

Läs mer

Kv. Päronet 2. Kompletterande handling - Trafik. Utredare. Therese Nyman Ann Storkitt Olga Hanelis

Kv. Päronet 2. Kompletterande handling - Trafik. Utredare. Therese Nyman Ann Storkitt Olga Hanelis Kv. Päronet 2 Kompletterande handling - Trafik Utredare Therese Nyman Ann Storkitt Olga Hanelis 2016-01-13 Innehåll Kompletterande trafikutredning Kv. Päronet 2... 3 1. Bakgrund och syfte... 3 2. Kompletterande

Läs mer

Trafikutredning Storvreta

Trafikutredning Storvreta Trafikutredning Storvreta 2008.05.22 Resultat från trafikanalyser Projektorganisation Uppsala kommun Projektledare Pernilla Hessling, Stadsbyggnadskontoret Uppdragsansvarig Handläggare Trafiksimulering

Läs mer

Trafikanalys Luleå Kronan

Trafikanalys Luleå Kronan Luleå kommun Malmö 2016-09-22 Datum 2016-09-22 Uppdragsnummer 1320021084 Utgåva/Status Anders Sjöholm Johan Jönsson Johannes Wolfmaier Uppdragsledare Handläggare Granskare Ramböll Sverige AB Skeppsgatan

Läs mer

KOCKBACKA, BRO Trafikprognos för 2010 vid exploatering

KOCKBACKA, BRO Trafikprognos för 2010 vid exploatering Uppdragsnr: 10033453 1 (10) KOCKBACKA, BRO Trafikprognos för 2010 vid exploatering 2003-04-07 WSP Samhällsbyggnad 121 88 Stockholm-Globen Besök: Arenavägen 7 Tel: 08-688 60 00 Fax: 08-688 69 10 WSP Sverige

Läs mer

Trafikomfördelning. E22 Fjälkinge - Gualöv Ärendenummer: TRV 2017/1732

Trafikomfördelning. E22 Fjälkinge - Gualöv Ärendenummer: TRV 2017/1732 PM Trafikomfördelning E22 Fjälkinge - Gualöv 2017-10-11 Ärendenummer: TRV 2017/1732 Trafikverket Postadress: Box 366, 201 23 Malmö E-post: trafikverket@trafikverket.se Telefon: 0771-921 921 TMALL 0004

Läs mer

Trafikanalys av Dragonvägen - Odensalavägen, Märsta

Trafikanalys av Dragonvägen - Odensalavägen, Märsta SIGTUNA KOMMUN Trafikanalys av Dragonvägen - Odensalavägen, Märsta 2012-12-13 Uppsala Trafikanalys av Dragonvägen - Odensalavägen, Märsta Datum 2012-12-13 Uppdragsnummer 61381254612 Utgåva/Status Version

Läs mer

TILLÄGG TRAFIKUTREDNING, HEJANS LYCKA - KARLSKRONA KOMMUN RAPPORT

TILLÄGG TRAFIKUTREDNING, HEJANS LYCKA - KARLSKRONA KOMMUN RAPPORT TILLÄGG TRAFIKUTREDNING, HEJANS LYCKA - KARLSKRONA KOMMUN RAPPORT 2017-03-21 TILLÄGG TRAFIKUTREDNING TILLÄGG TRAFIKUTREDNING HEJANS LYCKA, KARLSKRONA KOMMUN 2017-03-21 KUND Karlskrona kommun KONSULT WSP

Läs mer

Trafik-PM Konsekvensen för trafik på närliggande vägnät i samband med utbyggnadsplanerna vid Villa Brevik

Trafik-PM Konsekvensen för trafik på närliggande vägnät i samband med utbyggnadsplanerna vid Villa Brevik Konsekvensen för trafik på närliggande vägnät i samband med utbyggnadsplanerna vid Villa Brevik Grontmij AB Väg & Trafik Vår referens Morteza Ghoreishi Johan Ericsson Rapport Innehåll Bakgrund... 3 Nuvarande

Läs mer

Nya Öjersjövägen. Trafikutredning. Partille kommun

Nya Öjersjövägen. Trafikutredning. Partille kommun Trafikutredning Nya Öjersjövägen Partille kommun ÅF-Infrastructure AB, Grafiska vägen 2, Box 1551, SE-40151 Göteborg Sverige Telefon +46 10 505 00 00, Säte i Stockholm, www.afconsult.com Org.nr 556185-2103,

Läs mer

Trafikanalys Lisebergs utvidgning söderut

Trafikanalys Lisebergs utvidgning söderut Göteborgs stad Trafikanalys Lisebergs utvidgning söderut Slutlig Malmö 2018-02-16 Trafikanalys Lisebergs utvidgning söderut Datum 2018-02-16 Uppdragsnummer 1320030106 Utgåva/Status Slutlig Johan Irvenå

Läs mer

Siggbo detaljplan för bostadsändamål - trafik

Siggbo detaljplan för bostadsändamål - trafik Tierps kommun Siggbo detaljplan för bostadsändamål - trafik Uppsala Siggbo detaljplan för bostadsändamål - trafik Datum 2018-04-12 Uppdragsnummer 1320022572-004 Utgåva/Status Version 1.1 Cecilia Friis

Läs mer

Jakobsbergsplatsen. Trafikutredning. Hannes Englesson Trivector Traffic. Trivector Traffic Åldermansgatan 13 SE Lund / Sweden

Jakobsbergsplatsen. Trafikutredning. Hannes Englesson Trivector Traffic. Trivector Traffic Åldermansgatan 13 SE Lund / Sweden 1 PM 2015:103 Jesper Nordlund Hannes Englesson 2016-01-20 Jakobsbergsplatsen Trafikutredning Åldermansgatan 13 SE-227 64 Lund / Sweden Telefon +46 (0)10-456 56 Fax + 46 46 38 65 25 info@trivector.se 2

Läs mer

PM TRAFIKALSTRING & BULLER

PM TRAFIKALSTRING & BULLER PM TRAFIKALSTRING & BULLER Bakgrund Torsås kommun planerar att planlägga ett nytt område för handel/centrumändamål på ca 1,3 ha norr om Bergkvaravägen inom Torsås 2:42. Rubricerat PM syftar till att studera

Läs mer

MAGLEHILL HÖÖR - TRAFIKUTREDNING

MAGLEHILL HÖÖR - TRAFIKUTREDNING RAPPORT MAGLEHILL HÖÖR - TRAFIKUTREDNING 2018-07-13 UPPDRAG 286645, Höör Maglehill mfl Trafk- och bullerutredning Titel på rapport: Maglehill Höör - Trafikutredning Status: Datum: 2018-07-13 MEDVERKANDE

Läs mer

Detaljplan för Vassara 10 - Trafikutredning

Detaljplan för Vassara 10 - Trafikutredning Gällivare kommun Detaljplan för Vassara 10 - Trafikutredning Malmö 2017-02-22 Detaljplan för Vassara 10 - Trafikutredning Datum 2017-02-22 Uppdragsnummer 1320022609 Utgåva/Status 1.0 Frida Svedin Catrin

Läs mer

Trafikering

Trafikering Huddinge kommun planerar för en utbyggnad av Gräsvretens industriområde och en ny in-och utfart till området. Kommunen behöver stöd med att bedöma trafikmängder till och från det planerade området, få

Läs mer

E20 Vårgårda Vara, delen Vårgårda Ribbingsberg

E20 Vårgårda Vara, delen Vårgårda Ribbingsberg TEKNISKT PM TRAFIKANALYS E20 Vårgårda Vara, delen Vårgårda Ribbingsberg Vårgårda och Essunga kommuner, Västra Götalands län Vägplan, val av lokalisering 2017-09-11 Trafikverket Postadress: Box 110, 54

Läs mer

Trafikutredning Roslingsvägen mm i centrala Gällivare

Trafikutredning Roslingsvägen mm i centrala Gällivare Uppdragsnr: 10204776 1 (12) PM Trafikutredning Roslingsvägen mm i centrala Gällivare Kristina Schmidt, Martina Trupina och Sebastian Hasselblom 2015-06-12 Rev 2015-06-16 Innehåll Bakgrund och förutsättningar...

Läs mer

Utredning Detaljplan Infart Kristianstad Trafikalstring och vägtrafikbuller

Utredning Detaljplan Infart Kristianstad Trafikalstring och vägtrafikbuller 1(5) Utredning Detaljplan Infart Kristianstad Trafikalstring och vägtrafikbuller Uppdragsnummer: 226043 Uppdragsansvarig: Johan Bergström Handläggare Anna-Karin Ekström 010-452 22 14 2(5) 1 Förutsättningar

Läs mer

Hjärup NO. - Trafikalstring Etapp 1 och 3. April 2015

Hjärup NO. - Trafikalstring Etapp 1 och 3. April 2015 Hjärup NO - Trafikalstring Etapp 1 och 3 April 2015 Detta PM har utförts under våren 2015 med följande organisation: Beställare Staffanstorps kommun Rådhuset, Torget 1 245 80 Staffanstorp Konsult Tyréns

Läs mer

PM TRAFIKUTREDNING SUNNVÄRA, VARBERGS KOMMUN

PM TRAFIKUTREDNING SUNNVÄRA, VARBERGS KOMMUN PM TRAFIKUTREDNING SUNNVÄRA, VARBERGS KOMMUN ADRESS COWI AB Skärgårdsgatan 1 Box 12076 402 41 Göteborg TEL 010 850 10 00 FAX 010 850 10 10 WWW cowi.se PM TRAFIKUTREDNING SUNNVÄRA, VARBERGS KOMMUN PROJEKTNR.

Läs mer

Trafikutredning, Kallfors 1:4

Trafikutredning, Kallfors 1:4 Södertälje Kommun Trafikutredning, Kallfors 1:4 Uppdragsnr: 105 20 44 Version: 1.0 2018-04-11 Uppdragsgivare: Uppdragsgivarens kontaktperson: Södertälje Kommun Konsult: Norconsult, Uppdragsledare: Teknikansvarig:

Läs mer

1. Bakgrund. 2. Syfte. Uppdrag Beställare. PM trafik för Särö centrum Kungsbacka kommun Olof Franzén Anders Wallergård. PM nummer

1. Bakgrund. 2. Syfte. Uppdrag Beställare. PM trafik för Särö centrum Kungsbacka kommun Olof Franzén Anders Wallergård. PM nummer PM Datum 2016-02-26 Uppdrag Beställare Från Till PM nummer PM trafik för Särö centrum Kungsbacka kommun Olof Franzén Anders Wallergård Ramböll Sverige AB Box 5343, Vädursgatan 6 402 27 Göteborg T: +46-10-615

Läs mer

Trafikutredning Kv. Cirkusängen - Sundbyberg

Trafikutredning Kv. Cirkusängen - Sundbyberg 1 (9) Trafikutredning Med anledning av uppförandet av ett nytt huvudkontor för Swedbank på kvarteret Cirkusängen i Sundbyberg syftar denna trafikutredning till att belysa befintlig och framtida trafiksituation.

Läs mer

PM NORRA STÄKSÖN TRAFIK

PM NORRA STÄKSÖN TRAFIK PM NORRA STÄKSÖN TRAFIK KONCEPT 2014-08-25 1 Bakgrund Planering för ny etablering på norra delen av Stäksön pågår. Som ett led i arbetet studeras förutsättningarna för trafiken i området. För att etableringen

Läs mer

Trafikutredning Sydöstra Hogstad Västanå 2:7 m.fl.

Trafikutredning Sydöstra Hogstad Västanå 2:7 m.fl. Trafikutredning Sydöstra Hogstad Västanå 2:7 m.fl. Namn: Joel Runn Datum: 2017-03-29 Service- och teknikförvaltningen Innehållsförteckning 1. Inledning... 1 1.1 Bakgrund... 1 1.2 Syfte och metod... 2 2.

Läs mer

PM: Trafikanalys Skra Bro

PM: Trafikanalys Skra Bro 2016-04-28 Lina Svensson PM: Trafikanalys Skra Bro Med anledning av framtida exploateringar i området vid Skra Bro har en trafikanalys gjorts internt på Trafikkontoret för att säkerställa kapaciteten på

Läs mer

SCENARIO VÄLSVIKEN. Karlstad trafikmodell

SCENARIO VÄLSVIKEN. Karlstad trafikmodell SCENARIO VÄLSVIKEN Karlstad trafikmodell 2017-05-16 SCENARIO VÄLSVIKEN Karlstad trafikmodell KUND Karlstads Kommun KONSULT WSP Analys & Strategi 121 88 Stockholm-Globen Besök: Arenavägen 7 Tel: +46 10

Läs mer

Trafikprognos Sparråsvägen

Trafikprognos Sparråsvägen Trafikprognos Sparråsvägen 2014-04-02 2(10) Beställare Kontakt Kungälv Kommun Björn Carlsson Konsult ÅF Infrastructure AB Uppdragsledare Åsa Nyqvist Trafikprognos Carlos Moran Handläggare Emelie Heijmans

Läs mer

BILTRAFIK. Förutsättningar

BILTRAFIK. Förutsättningar BILTRAFIK Förutsättningar I den trafikutredning ( Trafikutredning Södra Norrlandet, 2009) som upprättats parallellt med fördjupningen redovisas dagens trafiksituation, hur trafiknätet kommer att belastas

Läs mer

2.8 TRAFIK. Smörhagen. Kornhagen. Kornhagen. Fjällbackavägen. Centrum. Fjällbackavägen. Kommande infart till norra samhället via Kornhagen-Smörhagen

2.8 TRAFIK. Smörhagen. Kornhagen. Kornhagen. Fjällbackavägen. Centrum. Fjällbackavägen. Kommande infart till norra samhället via Kornhagen-Smörhagen 32 (68) Fördjupad översiktsplan, Hamburgsund & Hamburgö 2.8 TRAFIK Vägar Huvudvägnätet i området består av Vägverkets väg 900 som är en genomfart söder ut, väg 905 från färjan mot Hökebacken samt vägarna

Läs mer

TRAFIKUTREDNING UPPLANDS-BRO. Rapport Upprättad av: Sofia Eriksson Granskad av: Karin Hassner

TRAFIKUTREDNING UPPLANDS-BRO. Rapport Upprättad av: Sofia Eriksson Granskad av: Karin Hassner TRAFIKUTREDNING UPPLANDS-BRO Rapport 2015-04-27 Upprättad av: Sofia Eriksson Granskad av: Karin Hassner L:\5645\2015\10212904\3_Dokument\36_PM_Rapport\Trafikutredning.docx UPPDATERING AV TRAFIKUTREDNING

Läs mer

PM - Trafik. Bilaga till Hemavan Björkfors Detaljplan Uppdragsnummer: Uppdragsansvarig: Mikael Yngvesson.

PM - Trafik. Bilaga till Hemavan Björkfors Detaljplan Uppdragsnummer: Uppdragsansvarig: Mikael Yngvesson. 1(9) PM - Trafik Bilaga till Hemavan Björkfors Detaljplan 2012 2013-01-25 Uppdragsnummer: 226443 Uppdragsansvarig: Mikael Yngvesson Handläggare Kvalitetsgranskning Rune Karlberg 010-452 24 91 Mikael Yngvesson

Läs mer

TRAFIKUTREDNING NYTT VERKSAMHETSOMRÅDE I ROSERSBERG

TRAFIKUTREDNING NYTT VERKSAMHETSOMRÅDE I ROSERSBERG TRAFIKUTREDNING NYTT VERKSAMHETSOMRÅDE I ROSERSBERG 2012-10- INNEHÅLL Bakgrund och Syfte 3 Förutsättningar 3 Effekter av planerat verksamhetsområde 3 Framkomlighet 3 Alternativ 1 - anslutning till Skansvägen

Läs mer

Trafikutredning detaljplan Gärestad 1:13 m.fl.

Trafikutredning detaljplan Gärestad 1:13 m.fl. -14 UPPDRAG Detaljplan Gärestad 1:13 UPPDRAGSNUMMER 3840317000 UPPDRAGSLEDARE Anna Magnusson UPPRÄTTAD AV Daniel Henricson DATUM REVIDERAD 2018-02-13 Trafikutredning detaljplan Gärestad 1:13 m.fl. Bakgrund

Läs mer

Framtida trafikflöden kring kv Plåten, Sundbyberg

Framtida trafikflöden kring kv Plåten, Sundbyberg PM 2011-02-25, Revision 2, Bilaga 552220-B17 sid 1(5) Framtida trafikflöden kring kv Plåten, Sundbyberg Frågeställning I planarbetet för kv Plåten sammanställdes underlag inför en samrådsprocess. En trafikutredning

Läs mer

Ramböll Sverige AB. Trafik och gatustruktur--- Skövde kommun. Vägnät i Horsås. Granskningshandling. Göteborg

Ramböll Sverige AB. Trafik och gatustruktur--- Skövde kommun. Vägnät i Horsås. Granskningshandling. Göteborg Ramböll Sverige AB Trafik och gatustruktur--- Skövde kommun Göteborg 2008-02-07 Skövde kommun Datum 2008-02-07 Uppdragsnummer Utgåva/Status Hans Wiktorsson Stephan Schumpp/Staffan Sandberg HW Uppdragsledare

Läs mer

PM Trafikanalys Canning

PM Trafikanalys Canning Trafikanalys Canning Datum 170209 Uppdrag Beställare Från Till Strömstad kommun Anders Sjöholm och Oskar Kryh Kristin Ulfstad Ramböll Sverige AB Skeppsgatan 5 211 11 Malmö T: +46-10-615 60 00 D: F: +46-10-615

Läs mer

Trafikutredning, Hälle Lider, Ljungskile I samband med planering av nya seniorbostäder.

Trafikutredning, Hälle Lider, Ljungskile I samband med planering av nya seniorbostäder. Trafikutredning, Hälle Lider, Ljungskile Beställare: Konsult: Uppdragsledare Handläggare Hälle Lider AB Husåsvägen 2 459 30 Ljungskile Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Maria Young Uppdragsnr: 102

Läs mer

Kapacitetsutredning Kristineberg - Vallentuna

Kapacitetsutredning Kristineberg - Vallentuna Kapacitetsutredning Kristineberg - Vallentuna Sweco TransportSystem Kapacitetsutredning ERIK FRANSSON MARTIN HOLMSTEDT 1 (9) -14 S w e co Luntgatan 28 Box 3063 SE-600 03 Norrköping, Sverige Telefon +46

Läs mer

Uppdatering trafikprognos Stora Ursvik

Uppdatering trafikprognos Stora Ursvik SUNDBYBERGS STAD Uppdatering trafikprognos Stora Ursvik Version 2 Stockholm 2013-02-22 Uppdatering trafikprognos Stora Ursvik Datum 2013-02-22 Uppdragsnummer 61201252627 Utgåva/Status Version 2 Eva-Lena

Läs mer

TRAFIKUTREDNING HAMMARSHUSOMRÅDET - EN KAPACITETSANALYS

TRAFIKUTREDNING HAMMARSHUSOMRÅDET - EN KAPACITETSANALYS RAPPORT TRAFIKUTREDNING HAMMARSHUSOMRÅDET - EN KAPACITETSANALYS Kristianstads Kommun Stadsbyggnadskontoret 2012-09-07 Uppdrag: 241428, Trafikutredning Hammarslundsområdet Titel på rapport: Status: Trafikutredning

Läs mer

TILLÄGG TILL TRAFIKUTREDNING HAMMARSHUSOMRÅDET

TILLÄGG TILL TRAFIKUTREDNING HAMMARSHUSOMRÅDET RAPPORT TILLÄGG TILL TRAFIKUTREDNING HAMMARSHUSOMRÅDET Kristianstads kommun Stadsbyggnadskontoret 2013-06-14 Uppdrag: 241428, Trafikutredning Hammarshusområdet Titel på rapport: Status: TILLÄGG TILL TRAFIKUTREDNING

Läs mer

PM NY INFARTSGATA TILL GRÄNNA HAMN GRÄNNA SÖDRA INFARTEN

PM NY INFARTSGATA TILL GRÄNNA HAMN GRÄNNA SÖDRA INFARTEN PM NY INFARTSGATA TILL GRÄNNA HAMN GRÄNNA SÖDRA INFARTEN Uppskattning blivande trafik Bakgrund I synnerhet sommartid under högsäsong har genomfartstrafiken och trafiken till- och från Visingsö svårigheter

Läs mer

PM Trafik. 1. Förutsättningar. Trafikutredning detaljplan ETERN 3, Umeå

PM Trafik. 1. Förutsättningar. Trafikutredning detaljplan ETERN 3, Umeå Trafik Datum 2014-06-04 Uppdrag Planförfattare Från Till nummer Trafikutredning detaljplan ETERN 3, Umeå Planavdelningen Umeå kommun Mats Burström, Gustav Edvinsson, Ramböll Sv AB Anders Dieter Aubry,

Läs mer

VÄSTRA BÖKHULT TRAFIKBULLERUTREDNING

VÄSTRA BÖKHULT TRAFIKBULLERUTREDNING RAPPORT VÄSTRA BÖKHULT TRAFIKBULLERUTREDNING KONCEPT 2016-03-31 UPPDRAG 269277, Västra Bökhult, Älmhult - trafikbullerberäkning till detaljplan Titel på rapport: Västra Bökhult trafikbullerutredning Status:

Läs mer

PM Trafikprognos tillhörande vägplan Väg 601, delen Tiarpsallén-Kustvägen

PM Trafikprognos tillhörande vägplan Väg 601, delen Tiarpsallén-Kustvägen PM Trafikprognos tillhörande vägplan Väg 601, delen Tiarpsallén-Kustvägen Halmstads kommun, Halland 2014-04-04 Objekt: 130 131 Titel: PM Trafikprognos Utgivningsdatum: 2014-04-04 Utgivare: Trafikverket

Läs mer

RAPPORT TRAFIKUTREDNING HJORTHAGEN, NORRA DJURGÅRDSSTADEN. Contram Hjorthagen SWECO TRANSPORTSYSTEM REGION ÖST

RAPPORT TRAFIKUTREDNING HJORTHAGEN, NORRA DJURGÅRDSSTADEN. Contram Hjorthagen SWECO TRANSPORTSYSTEM REGION ÖST Contram Hjorthagen UPPDRAGSNUMMER 7000243000 TRAFIKUTREDNING HJORTHAGEN, NORRA DJURGÅRDSSTADEN repo001.docx 2012-03-2914 SWECO TRANSPORTSYSTEM REGION ÖST IDA KRISTOFFERSSON Innehållsförteckning 1 Bakgrund

Läs mer

FÖRSKOLA INOM KV REVISORN 31, KRISTIANSTAD

FÖRSKOLA INOM KV REVISORN 31, KRISTIANSTAD Trafikbullerutredning till detaljplan FÖRSKOLA INOM KV REVISORN 31, KRISTIANSTAD RAPPORT UPPDRAG 271876, Kv Revisorn 31, Kristianstad - Trafikbullerutredning inför detaljplan Titel på rapport: Förskola

Läs mer

RAPPORT Trafikprognoser

RAPPORT Trafikprognoser RAPPORT Trafikprognoser Kund Sollentuna Kommun Konsult WSP Samhällsbyggnad 121 88 Stockholm-Globen Besök: Arenavägen 7 Tel: +46 8 688 60 00 Fax: +46 8 688 69 10 WSP Sverige AB Org nr: 556057-4880 Styrelsens

Läs mer

Trafikutredning Skärholmen Centrum

Trafikutredning Skärholmen Centrum Uppdragsnr: 10038637 1 (7) Joakim Ax Per-Olof Jönsson PM Rev: 041013 Trafikutredning Skärholmen Centrum 1 Bakgrund Till följd av den planerade utbyggnaden av Skärholmen Centrum förväntas påfarten till

Läs mer

Trafikanalys detaljplan för vård och forskning vid Per Dubbsgatan

Trafikanalys detaljplan för vård och forskning vid Per Dubbsgatan Göteborgs stad Trafikanalys detaljplan för vård och forskning vid Per Dubbsgatan Slutlig Malmö 2018-05-22 Trafikanalys detaljplan för vård och forskning vid Per Dubbsgatan Datum 2018-05-22 Uppdragsnummer

Läs mer

PM TRAFIKANALYS FÖR DETALJPLAN ÄPPLET 7

PM TRAFIKANALYS FÖR DETALJPLAN ÄPPLET 7 PM TRAFIKANALYS FÖR DETALJPLAN ÄPPLET 7 Stockholm-Globen 2017-09-25 WSP Sverige AB WSP Analys & Strategi 121 88 Stockholm-Globen Besök: Arenavägen 7 T: +46 10 7225000 WSP Sverige AB Org. nr: 556057-4880

Läs mer

Trafikutredning Tavelstället 13

Trafikutredning Tavelstället 13 Opsis AB Malmö 2011-11-21 Datum 2011-11-21 Uppdragsnummer 61661147231000 Utgåva/Status Erik Hedman Erik Björke Erik Hedman Johan Irvenå Uppdragsledare Handläggare Granskare Ramböll Sverige AB Skeppsgatan

Läs mer

R AP P O RT. Sporthotellet Kista EXPLOATERINGSKONTORE T STHLM STADS & TRAFIK UTFORMNING TRAFIK UPPDRAGSNUMMER

R AP P O RT. Sporthotellet Kista EXPLOATERINGSKONTORE T STHLM STADS & TRAFIK UTFORMNING TRAFIK UPPDRAGSNUMMER R AP P O RT EXPLOATERINGSKONTORE T Sporthotellet Kista UPPDRAGSNUMMER 70016 95000 TRAFIK 5-0 0-1 5 1 0 2 x c o ḍ 1 0 o p re 2017-01 - 31 STHLM STADS & TRAFIK UTFORMNING SIV LIVING Sweco Society AB JAKOB

Läs mer

TRAFIKUTREDNING AMHULT CENTRUM, ETAPP 2

TRAFIKUTREDNING AMHULT CENTRUM, ETAPP 2 1(8) STADSBYGGNADSKONTORET GÖTEBORG Göteborg COWI AB Skärgårdsgatan 1, Göteborg Postadress: Box 12076, 402 41 GÖTEBORG Telefon: 010-850 10 00 Telefax: 010-850 11 22 k:\uppdrag10\163291\16-prj\04-bsk\amhult

Läs mer

SKÄRHOLMEN - TRAFIKALSTRING

SKÄRHOLMEN - TRAFIKALSTRING PM SKÄRHOLMEN - TRAFIKALSTRING 2017-0 8-1 7 INLEDNING OCH SAMMANFATTNING Stockholm växer och kommunen har som mål att bygga 140 000 bostäder fram till år 2030. Skärholmen är en av flera utpekade tyngdpunkter

Läs mer

PM TRAFIKANALYS BARKARÖ

PM TRAFIKANALYS BARKARÖ 14 UPPDRAG Barkarö Gestaltning UPPDRAGSNUMMER 3371051000 UPPDRAGSLEDARE Camilla Goliath UPPRÄTTAD AV Eva Axelsson DATUM 7 REVIDERAD 2017-08-15 Sammanfattning Fyra fastighetsägare planerar för bostadsbebyggelse

Läs mer

Annan möjlig exploatering

Annan möjlig exploatering BILAGA 3 Trafik Loviseberg II Vi har kort analyserat trafikalstringen samt trafiksäkerhet för ev. ny industrietablering inom kvarteret Loviseberg i Botkyrka kommun. Förutsättningar Vi har tittat på 2 olika

Läs mer

Trafikanalys: Utbyggnad av bostäder i Frösö Park och Söder om Vallsundsbron.

Trafikanalys: Utbyggnad av bostäder i Frösö Park och Söder om Vallsundsbron. 14 PM UPPDRAG Trafikanalys Östersund UPPDRAGSNUMMER 12601307 UPPDRAGSLEDARE Sara Johansson UPPRÄTTAD AV Sara Johansson DATUM 2018-03-25 VERSION 1.7 Trafikanalys: Utbyggnad av bostäder i Frösö Park och

Läs mer

Trafik, Kistinge. Enkel trafikutredning med anledning av planprogram för Kistinge industriområde, Halmstad Mars 2015 TEKNIK- OCH FRITIDSFÖRVALTNINGEN

Trafik, Kistinge. Enkel trafikutredning med anledning av planprogram för Kistinge industriområde, Halmstad Mars 2015 TEKNIK- OCH FRITIDSFÖRVALTNINGEN Trafik, Kistinge Enkel trafikutredning med anledning av planprogram för Kistinge industriområde, Halmstad Mars 2015 TEKNIK- OCH FRITIDSFÖRVALTNINGEN Enkel trafikutredning med anledning av planprogram för

Läs mer

Kapacitetsutredning korsningen Ångbåtsvägen/Bryggavägen Ekerö kommun

Kapacitetsutredning korsningen Ångbåtsvägen/Bryggavägen Ekerö kommun Kapacitetsutredning korsningen Ångbåtsvägen/Bryggavägen Beställare: Box 205 178 23 Ekerö Beställarens representant: Emelie Greiff Konsult: Uppdragsledare Handläggare Norconsult AB Karl Grankvists väg 1A

Läs mer

Sammanställning av trafikförutsättningar för detaljplan Ubbarp 8:20 och Vist 10:25 mfl, Ulricehamns kommun

Sammanställning av trafikförutsättningar för detaljplan Ubbarp 8:20 och Vist 10:25 mfl, Ulricehamns kommun ULRICEHAMNS KOMMUN Sammanställning av trafikförutsättningar för detaljplan Ubbarp 8:20 och Vist 10:25 mfl, Ulricehamns kommun ADRESS COWI AB Skärgårdsgatan 1 Box 12076 402 41 Göteborg TEL 010 850 10 00

Läs mer

Trafikutredning Rankhus

Trafikutredning Rankhus Villamarken Exploatering i Stockholm AB Trafikutredning Rankhus Etapp A Uppsala 2017-10-02 Trafikutredning Rankhus Etapp A Datum 2017-10-02 Uppdragsnummer 1320021147 Utgåva/Status Granskningsversion Cecilia

Läs mer

Kapacitetsberäkningar i korsningen Lövholmsvägen/Trekantsvägen

Kapacitetsberäkningar i korsningen Lövholmsvägen/Trekantsvägen 1 (7) Kapacitetsberäkningar i korsningen Lövholmsvägen/Trekantsvägen Slutsatser Vår utredning kring kapacitet och framkomlighet i korsningen Lövholmsvägen/Trekantsvägen visar att: Korsningen klarar sig

Läs mer

TRAFIKUTREDNING HAMNEN, YSTAD

TRAFIKUTREDNING HAMNEN, YSTAD PM TRAFIKUTREDNING HAMNEN, YSTAD SLUTVERSION 2017-09-22 Tyréns AB 205 19 Malmö Besök: Isbergs gata 15 Tel:010 452 20 00 www.tyrens.se Säte: Stockholm Org.nr: 556194-7986 2(19) INNEHÅLLSFÖRTECKNING INLEDNING...

Läs mer

TRAFIKUTREDNING I ANSLUTNING TILL PLANPROGRAM FÖR TOKARPSBERG I BORÅS

TRAFIKUTREDNING I ANSLUTNING TILL PLANPROGRAM FÖR TOKARPSBERG I BORÅS 12601321 TRAFIKUTREDNING I ANSLUTNING TILL PLANPROGRAM FÖR TOKARPSBERG I BORÅS Sweco Society Sweco Society Beställare Borås stad, kontaktperson Jonatan Westlin Konsult, Sweco Society Stefan Andersson,

Läs mer

Trafikutredning Tvetavägen

Trafikutredning Tvetavägen Telge Inköp AB Version 1 Stockholm 2018-08-17 Datum 2018-08-17 Uppdragsnummer 1320035759 Utgåva/Status Version 1 Svante Nyberg Malin Lagervall Andreas Samuelsson Uppdragsledare Handläggare Granskare Ramböll

Läs mer

Innehåll. Sida. BULLERUTREDNING för fastigheten Rosengård 173:3 i Rosengård i Malmö...1. Sammanfattning...1. Bakgrund...1. Trafikförutsättningar...

Innehåll. Sida. BULLERUTREDNING för fastigheten Rosengård 173:3 i Rosengård i Malmö...1. Sammanfattning...1. Bakgrund...1. Trafikförutsättningar... Innehåll BULLERUTREDNING för fastigheten Rosengård 173:3 i Rosengård i Malmö...1 Sida Sammanfattning...1 Bakgrund...1 Trafikförutsättningar...2 Metod...3 Planförslaget 3 Avgränsningar...3 Beräkningsresultat...4

Läs mer

ÖSTRAND BIORAFFINADERI. Trafikutredning avseende ANSLUTNING TILL JÄRNVÄGSGATAN. 1 Bakgrund. 2 Förutsättningar, trafik. Innehåll:

ÖSTRAND BIORAFFINADERI. Trafikutredning avseende ANSLUTNING TILL JÄRNVÄGSGATAN. 1 Bakgrund. 2 Förutsättningar, trafik. Innehåll: ÖSTRAND BIORAFFINADERI Trafikutredning avseende ANSLUTNING TILL JÄRNVÄGSGATAN Innehåll: 1. Bakgrund 2. Förutsättningar, trafik 3. Bedömning av framkomlighet 1 Bakgrund SCA planerar för en utbyggnad av

Läs mer

TRAFIKUTREDNING ÖSTRA KÅLLTORP

TRAFIKUTREDNING ÖSTRA KÅLLTORP TRAFIKKONTORET GÖTEBORGS STAD TRAFIKUTREDNING ÖSTRA KÅLLTORP PM ADRESS COWI AB Skärgårdsgatan 1 Box 12076 402 41 Göteborg TEL 010 850 10 00 FAX 010 850 10 10 WWW cowi.se Virginsgatan, vy från väster PROJEKTNR.

Läs mer

PM TRAFIKUTREDNING VID BURLÖV STATION

PM TRAFIKUTREDNING VID BURLÖV STATION PM TRAFIKUTREDNING VID BURLÖV STATION GRANSKNING 17-11-08 1. Bakgrund Syftet med uppdraget är att utreda lämplig utformning och placering för busshållplatslägen samt korsningslösning för två korsningar.

Läs mer

KV GÄDDAN I PERSTORP TRAFIKUTREDNING

KV GÄDDAN I PERSTORP TRAFIKUTREDNING RAPPORT KV GÄDDAN I PERSTORP TRAFIKUTREDNING 2015-05-08 Uppdrag 262340, Kv Gäddan Titel på rapport: Kv Gäddan i Perstorp Trafiktutredning Status: Slutrapport Datum: 2015-05-08 Medverkande Beställare: Kontaktperson:

Läs mer

Trafikutredning, handelsetablering i Sköndal

Trafikutredning, handelsetablering i Sköndal 1 (5) PM Trafikutredning, handelsetablering i Sköndal Bakgrund En detaljplanerprocess pågår för en etablering av handelsaktörerna Plantagen och Willys i Sköndal, se figur 1 nedan. I ett tidigare skede

Läs mer

Trafikutredning bostäder vid Färgens östra strand I samband med detaljplan, Alingsås kommun

Trafikutredning bostäder vid Färgens östra strand I samband med detaljplan, Alingsås kommun Trafikutredning bostäder vid Färgens östra strand Beställare: ALINGSÅS KOMMUN Beställarens representant: Job van Eldijk Konsult: Uppdragsledare Handläggare Norconsult AB Box 8774 402 76 Göteborg Maria

Läs mer

PM - Trafik. Bilaga till detaljplan Björkfors 1:449 m.fl. Nya bostäder utmed Trollhålsbäcken Uppdragsnummer:

PM - Trafik. Bilaga till detaljplan Björkfors 1:449 m.fl. Nya bostäder utmed Trollhålsbäcken Uppdragsnummer: 1(6) PM - Trafik Bilaga till detaljplan Björkfors 1:449 m.fl. Nya bostäder utmed Trollhålsbäcken 2015-09-15 Uppdragsnummer: 256723 Uppdragsansvarig: Rune Karlberg Handläggare Kvalitetsgranskning Rune Karlberg

Läs mer

Trafikutredning för Särö 1:477

Trafikutredning för Särö 1:477 Förvaltningen för Teknik 2017-12-18 Utges av December 2017 Innehåll 1 Bakgrund och syfte 7 2 Nulägesbeskrivning 8 2.1 Biltrafik... 8 2.2 Gång- och cykeltrafik... 9 2.3 Kollektivtrafik... 10 2.4 Parkering...

Läs mer

PM GRANSKNING AV TRAFIKUTREDNING ÅTTEVÄGENOMRÅDET, HJÄRUP

PM GRANSKNING AV TRAFIKUTREDNING ÅTTEVÄGENOMRÅDET, HJÄRUP PM GRANSKNING AV TRAFIKUTREDNING ÅTTEVÄGENOMRÅDET, HJÄRUP SLUTRAPPORT 2014-10-20 Uppdrag: Titel på rapport: Status: 258123, Trafikutredning Åttevägenområdet PM, Granskning av trafikutredning Åttevägenområdet,

Läs mer