Roslags Punsch (80827)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Roslags Punsch (80827)"

Transkript

1 Roslags Punsch (80827) 240:-/50 cl Ljus, gul färg. Kryddig doft med inslag av arrak, citrus, honung och svart te. Söt, kryddig smak med inslag av arrak, apelsin, honung och svart te. Serveras vid cirka 40 C till ärtsoppa, eller kyld som avec. Alkoholhalt: 21 % Sockerhalt: 277 gram/liter Blandad på Norrtelje Brenneris Roslagssnaps Plommon, finaste Bataviaarrak och akaciahonung. Plommonen kommer från Ekofrukt i Hallstahammar. Torr ej lika söt som traditionell punsch. Norrtelje Brenneri AB grundades år 2001 avmakarna Richard Jansson och Kristina Anerfält-Jansson. I fem generationer har samma familj brukat gården, och efter en omfattande renovering och ombyggnation av gårdens lada stod bränneriet klart år Norrtelje Brenneri tillverkar högklassiga destillat av frukter och bär, såsom äpplen, päron, rönnbär och havtorn. Många av våra råvaror är ekologiska och så långt som möjligt lokalt producerade. Kopparpannorna kommer från Carl GmbH i Tyskland, en av världens främsta tillverkare av kopparpannor för fruktdestillat. Pannorna rymmer 150 resp. 450 liter. Norrtelje Brenneris havtornssnaps Grisslehamns Brennvin, har f.ö. fått guldmedalj i världens största tävling för fruktdestillat, Destillata i Österrike. Roslags Punsch säljs också som Dubbelmagnum (3 liter) inklusive träschatull med belysning och vita handskar till en kostnad av 3 497:- (!).

2 Jansson är sjöingenjör och har ett förflutet inom industri- och IT-branschen. Kristina Anerfält Jansson arbetade tidigare som omsorgschef på Norrtälje Kommun. Den större kopparpannan från Carl GmbH som rymmer 450 liter. Till synes en vanlig lada, men på insidan ett bränneri! Gårdens lada, nuvarande bränneriet, uppfördes av Kristinas morfar år 1904.

3 von Dübens Punsch (86412) 291:-/50 cl Ljusgul färg. Kryddig, fruktig doft med inslag av arrak, gula äpplen, citrus och honung. Söt, kryddig, fruktig smak med inslag av arrak, gula äpplen, citrus, honung och mandel. Serveras kyld som avec. Alkoholhalt: 26 % Sockerhalt: 290 g/l Drycken, med bas av äpplen och arrak, är producerad i liten skala på ett hantverksmässigt sätt. Den person som fått ge namn åt den här punschsorten är friherre Adrian Cesar von Düben, som tillhörde ätten nr. 139 von Düben. A.C. von Düben föddes 1866 på Stora Lundby i, Södermanland. Över tid hamnade von Düben i London, där han drev ett institut för massage och sjukgymnastik. Redan före Första Världskriget hade von Düben öppnat sitt hem i Gränna, Ribbagården, för gäster. Sommartid följde åtskilliga av hans patienter Friherrliga ätten och vänner i England med till Gränna. Krigets utbrott 1914 stoppade von Düben nr. 139 fortsatt utveckling av denna närmast hotelliknande rörelse. Slutligen formaliserades verksamheten och 1923 registrerades Ribbagården som hotell- och restaurangrörelse av friherre von Düben. Närmaste anledningen var Göteborgsutställningen von Düben hade träffat en överenskommelse med utställningens ledning, att man därifrån skulle anordna tvådagarsresor till Gränna med Ribbagården som mål. Ett villkor var dock att Ribbagården skaffade sig fullständiga rättigheter. Von Düben sökte också sprit- och vinrättigheter för sin rörelse, vilket startade den så kallade punschglas-stormen en konflikt mellan nykterister och vanligt folk som länge delade Gränna i två läger och varade i närmare tio år. Punschen som serverades på Ribbagården var torr och blandades noga enligt von Dübens eget recept. Den viktigaste ingrediensen, äkta Batavia-arrak, importerade han själv via sina kontakter i England. Den exakta blandningen i originalreceptet har dessvärre gått förlorad, men familjen Knutsson på Vista Fruktodling tror att man med von Dübens har kommit så nära det går.

4 Vin Dübens Punsch produceras av Vistakulle fruktodling, lokaliserad vid Vistakulle, på landremsan mellan Vättern och Landsjön, utmed Vätterns sydöstra strand. På 1930-talet började det anläggas fruktodling på Bosgård Norrgård. Dåvarande ägare utökade successivt odlingen fram till 1978, då nuvarande ägarfamilj köpte den och flyttade dit. Anläggningen drivs idag av far och son, Per och Fredrik Knutsson. Under de gångna åren är det mesta av odlingen omplanterad och utökad omfattar den ca: 12 ha. äpplen, och lite päron. Odlingstekniken har dramatiskt förändrats från tidigare ca 200 träd/ha till nuvarande tätplantering med ca träd/ha. Sorter som förut var aktuella t.ex. Cox Pomona, Maglemer och James Grieve finns ej mer i sortimentet utan är ersatta av Discovery, Aroma, Elise, Gloster m.fl. Fredrik Knutsson på Vistakulle Fruktodling. Ribbagården numera kallat Grenna Hotell.

5 Ruderts Punsch (87085) 264:-/50 cl Gul färg. Komplex kryddig doft fylld av arrak, torkade vinteräpplen och kanderad apelsin. Härligt söt och kryddig smak med mängder av saliverande arrak följt av honung, vinteräpplen och solmogen apelsin. Alkoholhalt: 29 % Sockerhalt: 370 gram/liter Bakom receptet till denna Punsch står kocken Hans Rudert som tillsammans med sina bröder Mats och Jan har förvaltat sitt familjerecept på punsch. Vid tillverkningen är enligt uppgift alltid någon utav bröderna närvarande för att kontrollera att resultatet blir rätt. Den här punschen är några procent starkare än vanlig traditionell punsch. Även sockerhalten är högre än vanligt. Trots detta upplevs Ruderts Punsch som tämligen torr på punschskalan. Ruderts är ett bevis på att man inte riktigt kan mäta den totala (upplevda) sötman utifrån en punschs sockerhalt. Basen i Ruderts Punsch är vanligt brännvin tillverkat av 100% hälsingekorn vid Tevsjö destilleri. Vidare rikligt med batavia-arrak samt en rad hemliga kryddor. Destilleriet avslöjar dock att det finns med en del honung från Gunnar Rehnberg i Järvsö. Tevsjö destilleri i Järvsö drivs av Anna och Jonas Larsson. Anna driver även Teve Kvarn i Järvsö som ligger på samma tomt, hon är 7:e generationen som driver kvarnen vidare. Här tillverkas fortfarande mjöl och kross på traditionellt sätt sedan ca 200 år tillbaka. Idén till att starta destilleriet kom som ett naturligt steg då tillgång fanns både till en kvarn och även en fungerande spannmålshandel, en stor fördel om man vill starta ett destilleri. Efter att all utrustning kommit på plats och destilleriet börjat ta form så kom de första efterlängtade dropparna: kl Destilleriet tillverkar även andra starkvaror än punsch.

6 Jonas Larsson, hälsar välkommen. Han är bartendern som fick idén till att starta ett bränneri här i Teve, som är bynamnet. Hans gamla släkting blev en gång straffad för hembränning, så han skojar och säger att han har det i blodet. Utrustningen består av en 920 l pott still panna med tillhörande 4-plattors kolonn samt en 21-plattors kolonn för det rena brännvinet, allt producerat i koppar och rostfritt. Anläggningen drivs av en ångpanna på 250 kw från Osby Parca. De mesta av utrustningen kommer från det tyska företaget Carl som är ett av Europas främsta och äldsta bolag inom destillationsteknik. Gristen, tillverkad på kvarnen, blandas med vattnet, kokas till mäsk och får jäsa. Sedan trippeldestilleras mäsken i kopparpannan samt i den nästan 8 m hög kolonnen.

7 Åre Grunsch (86449) 295:-/50 cl Gulorange färg. Arrakstinn doft kompletterad med rika givor rom och mandelmassa. I smaken återfinns söt arrak, övermogna hallon, granbarr, plommon och mängder med ordentlig citrussötma. Alkoholhalt: 25 % Sockerhalt: Här har Tevsjö destilleri gjort en vidareutveckling av sin Ruderts Punsch tillsammans med Eva Magnusson, från Skogens Sköna Gröna i Jämtland, som kokar den fantastiska Gran Zirupen som Tevsjö destilleri tidigare gjort en snaps på. Den här punschen är olik samma destilleris Ruderts Punsch eftersom man mixat i Gran Zirup och ordentligt med mörk Rom. Detta har skapat en annorlunda och spännande Punsch som med tanke på Gran Zirupen döpts till Åre Grunsch. På Tevsjö destilleri tror man på närproducerat. Kretsloppstänkande är också viktigt och man vill kunna återanvända eller återge så mycket som möjligt till naturen. Spannmålen som behövs kommer från egna odlingar samt närliggande bönder i Hälsingland. Till alkoholtillverkningen använder man skalat korn. Man har också en egen vattenkälla med fantastiskt bra vatten uppe i bergen ovanför destilleriet. Drunken som blir över efter kokningen av mäsken levereras till närliggande bönder, bl.a. till Bengtsbergs Lantbruk och blir hos dem ett ypperligt djurfoder till deras tjurar. En liten del av drunken bakar Gårdsbageriet i Skästra ett hällbröd av. Man planerar även för att värma alla hus runt omkring anläggningen och kvarnen med spillvärmen från kylvattnet i destilleriet, samt lite längre fram även ha ett växthus, som även det värms av destilleriet året runt där kan odla de örter som används. Finklet man får är den enda restprodukten, men med det planerar man att ev. kunna köra sin bil på i framtiden. Det hantverksmässiga går igen i hela produktionen. Produkterna handtappas på flaskor där man även monterar all dekor för hand.

8 Om Skogens Sköna Gröna AB: Skogens Sköna Gröna AB, ägt av Eva Magnusson, tar fram produkter baserade på vad skogen och den gamla kulturträdgården har att erbjuda. Sedan urminnes tider har skogen varit en viktig resurs för oss människor. Mycket av det ätbara i skogen är både vitaminrikt och fyllt av antioxidanter. När Eva Magnusson gick en mathantverkskurs på Eldrimner i Ås började hon spåna kring hur hon skulle kunna använda skogen i sin matlagning. När hon senare stod i köket och experimenterade fick hon fram någonting helt nytt Gran Zirup. När jag kom tillbaks till kursen sa kursansvariga Bodil Cornell till mig: "Människa, vad har du gjort? Det här måste du göra om", berättar Eva Magnusson. På den vägen är det. Skogen och Gran Zirup visade sig vara en riktig lyckträff. Gran Zirupens konsistens kan liknas vid lönnsirap men smaken är unik och rent norrländsk. Den passar utmärkt till ostar, kötträtter, fisk, efterrätter, som snaps med mera. Hennes sirap gjord av gran har blivit en populär ingrediens för många erfarna kockar runt om i hela Sverige och hennes företag Skogens Sköna Gröna har utvecklats med ännu fler produkter i sortimentet. Skogens Sköna Gröna produkter tillverkas i Ånge, Medelpad. Receptet till framgången med Gran Zirup, det är naturligtvis topphemligt.

Kung Markatta Mousserande Äppelmust, 750 ml. Kung Markatta Mousserande Vitt Vin, alkoholfritt, 750 ml. Kung Markatta Äkta Fransk Cider 2 %, 750 ml

Kung Markatta Mousserande Äppelmust, 750 ml. Kung Markatta Mousserande Vitt Vin, alkoholfritt, 750 ml. Kung Markatta Äkta Fransk Cider 2 %, 750 ml Bilaga till pressmeddelande från Kung Markatta 26 april 2016 Produktinformation nyheter Kung Markatta sommaren 2016 Kung Markatta Mousserande Äppelmust, 750 ml Kung Markattas Mousserande Äppelmust tillverkas

Läs mer

Ett besök till Spritlandet Sverige med kryddmästare Jonas.

Ett besök till Spritlandet Sverige med kryddmästare Jonas. Ett besök till Spritlandet Sverige med kryddmästare Jonas. I Galärskjulen på Djurgården i Stockholm ligger sedan 2012 Spritmuseum ett museum om alkoholkulturen i Sverige. Här finns både temporära utställningar

Läs mer

FAKTA OM VIN...2. Rödvin... 2. Vitvin... 2 FAKTA OM BRÄNNVIN...4. Okryddat brännvin... 4. Kryddat brännvin... 4. Genever... 4. Gin...

FAKTA OM VIN...2. Rödvin... 2. Vitvin... 2 FAKTA OM BRÄNNVIN...4. Okryddat brännvin... 4. Kryddat brännvin... 4. Genever... 4. Gin... FAKTA OM VIN OCH SPRIT Innehållsförteckning FAKTA OM VIN...2 Rödvin... 2 Vitvin... 2 FAKTA OM BRÄNNVIN...4 Okryddat brännvin... 4 Kryddat brännvin... 4 Genever... 4 Gin... 4 Fruktbrännvin... 4 Likör...

Läs mer

Club Kihlas 30-årsjubileum 27 april 2013

Club Kihlas 30-årsjubileum 27 april 2013 Club Kihlas 30-årsjubileum 27 april 2013 En idé föds Tanken på en svensk whisky, gjord enligt konstens alla regler, föddes i äkta alhoholdimmor en afton när en isbelagd altan äntligen var färdigskottad

Läs mer

Bli fatägare av Sveriges första ekologiska whisky

Bli fatägare av Sveriges första ekologiska whisky Bli fatägare av Sveriges första ekologiska whisky Prisvinnare Destillata 2012 Österrike Sveriges första tillverkare av fruktdestillat, ekologisk whisky och högklassig premium punsch. Ett småskaligt och

Läs mer

1/1 40,00 Syrah, Grenache

1/1 40,00 Syrah, Grenache Kleine Zalze Cellar Selection Merlot 2016, Sydafrika (Husets) Merlot Ett medelfylligt vin med smak av röda och mörka bär med inslag av kryddor. Ett friskt och fruktigt vin med en rund avslutning. Rekommenderas

Läs mer

Vinprovning. Vita viner från LOIREDALEN (Frankrike) AstraZeneca Seniorerna Mölndal 79:-

Vinprovning. Vita viner från LOIREDALEN (Frankrike) AstraZeneca Seniorerna Mölndal 79:- 1 Muscadet Sèvre et Maine sur lie 2010 (nr 2275) Gadais Père & Fils (Melon de Bourgogne) 2 Savennières Trie Spéciale 2007 (nr 90239) Domaine des Baumard (Chenin Blanc) http://www.baumard.fr/ http://www.baumard.fr/fichetechnique.php?idwine=126

Läs mer

Whiskyprovning 2010-10

Whiskyprovning 2010-10 Whiskyprovning 2010-10 10-29 Denna gång provar vi en lite annorlunda variant, de sorter vi provat (förutom en joker ) är alla ingridienser i den välbekanta blended whiskyn Famous Grouse! Macallan 15y Higland

Läs mer

TEKNISKT UNDERLAG 1 (5) Datum för mottagande Antal sidor (inklusive denna) 5 Ansökan har upprättats på följande språk: Svenska Ärendenummer:

TEKNISKT UNDERLAG 1 (5) Datum för mottagande Antal sidor (inklusive denna) 5 Ansökan har upprättats på följande språk: Svenska Ärendenummer: 1 (5) TEKNISKT UNDERLAG Datum för mottagande Antal sidor (inklusive denna) 5 Ansökan har upprättats på följande språk: Svenska Ärendenummer: Den beteckning som är registrerad Svensk Aquavit/Svensk Akvavit/Swedish

Läs mer

Vitt vin, Torrt, Friskt & Fruktigt

Vitt vin, Torrt, Friskt & Fruktigt Pouilly-Fumé de Ladoucette (2220) - Systembolaget.se http://www.systembolaget.se/sok-dryck/dryck/?sortfield=pris&sortdire... 1 av 3 2011-09-20 16:49 Vitt vin, Torrt, Friskt & Fruktigt Årgång 2008 Alkoholhalt

Läs mer

Riesling (nr 5882) Vitt vin, Torrt, Friskt & Fruktigt

Riesling (nr 5882) Vitt vin, Torrt, Friskt & Fruktigt A Christmann Riesling (5882) - Systembolaget.se http://www.systembolaget.se/sok-dryck/dryck/?sortfield=pris&sortdir... 1 av 1 2012-04-30 14:08 Riesling (nr 5882) Vitt vin, Torrt, Friskt & Fruktigt 2011

Läs mer

S O R T I M E N T Torfolk Gård AB, Ö.Skymnäs, Höje Tel torfolk.se

S O R T I M E N T Torfolk Gård AB, Ö.Skymnäs, Höje Tel torfolk.se SORTIMENT Det ekologiska originalet Sedan slutet av 70-talet har vi på Torfolk Gård i Värmland arbetat för en grönare värld. Vår affärsidé är enkel, vi producerar mat som vi själva vill äta fri från gifter

Läs mer

ENKLA SMÅRÄTTER MED. varg SOM BAS

ENKLA SMÅRÄTTER MED. varg SOM BAS ENKLA SMÅRÄTTER MED varg SOM BAS PROTEINRIKT OCH GOTT FÖR ÄLDRE Kvarg har blivit mycket populärt under de senaste åren. Med sitt höga innehåll av protein är det en bra produkt för alla med en aktiv livsstil.

Läs mer

Så blir en årgångsglögg till.

Så blir en årgångsglögg till. Så blir en årgångsglögg till. Sedan 2003 har Blossa varje år tagit fram en årgångsglögg en unik glögg med en för det året noga utvald smakkaraktär. Den senaste, Blossa 18, har en frisk smakton av citron

Läs mer

GENUIN MATGLÄDJE. med fokus på rena smaker och riktigt bra råvaror

GENUIN MATGLÄDJE. med fokus på rena smaker och riktigt bra råvaror GENUIN MATGLÄDJE med fokus på rena smaker och riktigt bra råvaror KRÖGARENS ORD När jag fick frågan om jag ville driva Bergskrogen fanns det inget hotell på Öje bergets sluttning i Järvsö. Bara en hög

Läs mer

Vitt vin, Torrt, Fylligt & Smakrikt

Vitt vin, Torrt, Fylligt & Smakrikt Château de Rochemorin Blanc (4128) - Systembolaget.se http://www.systembolaget.se/sok-dryck/dryck/?searchquery=4128&sor... 1 av 3 2011-11-01 16:26 Vitt vin, Torrt, Fylligt & Smakrikt Årgång 2008 Alkoholhalt

Läs mer

en berättelse om en guldskatt 10 kr

en berättelse om en guldskatt 10 kr en berättelse om en guldskatt 10 kr Bild framsidan. På bilden färgrika kultursorter av spannmål funna vid Kaupungs i Ardre under uppförökning av Gutekorn ekonomisk förening. Från vänster höstsådda spannmål,

Läs mer

ÅTH Hedelmät ÅTH Frukt

ÅTH Hedelmät ÅTH Frukt ÅTH Hedelmät ÅTH Frukt Åländska skärgårdsäppel Vi levererar äpplen från ett 40-tal odlare i den åländska skärgården. Odlingen har långa traditioner och sköts av kunniga odlare. Äpplena utvecklas väl i

Läs mer

Kultur och alkohol. Så startade Systembolaget. Systembolaget startade 1955 men historien börjar flera århundranden tidigare. ORDLISTA DISKUTERA

Kultur och alkohol. Så startade Systembolaget. Systembolaget startade 1955 men historien börjar flera århundranden tidigare. ORDLISTA DISKUTERA SFI-KURS B OCH C. ALKOHOL I SVERIGE Kultur och alkohol Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterialet på lätt svenska. Kultur och alkohol Så startade Systembolaget Systembolaget

Läs mer

ANNO

ANNO ANNO 1857 www.zeunertscraftbeer.se Zeunerts_Craft_folder.indd 1 2013-01-23 14.04 Zeunerts - NORRLANDS FÖRSTA BRYGGERI Året var 1859 och den unge bryggmästaren från Bayern ställde ifrån sig resväskorna.

Läs mer

30 oktober 2016 ABROTOS. Ekologisk mat- och vinkultur. ABROTOS Kooperativ ekonomisk förening

30 oktober 2016 ABROTOS. Ekologisk mat- och vinkultur. ABROTOS Kooperativ ekonomisk förening Matglädje MED ABROTOS RECEPT smaker från cuba 30 oktober 2016 Sander g johansson matmästare ABROTOS Ekologisk mat- och vinkultur ABROTOS Kooperativ ekonomisk förening Daiquiri 1 drink 5 cl ljus rom 1 tsk

Läs mer

Produktutveckling i den lilla skalan Äpple. o Foto: Henriette Smith, Creativ Fantasi,

Produktutveckling i den lilla skalan Äpple. o Foto: Henriette Smith, Creativ Fantasi, Produktutveckling i den lilla skalan Äpple Äpple för olika ändamål 7500 olika äppelsorter i världen Sommaräpple Höstäpple Vinteräpple Direktkonsumtion Ätäpple (många olika sorter och smaker med olika lagringstider)

Läs mer

Text: Arne Hellberg. I väntan på en komplett sammanfattning blir klar så kommer här en minivariant med information och rösningsresultat

Text: Arne Hellberg. I väntan på en komplett sammanfattning blir klar så kommer här en minivariant med information och rösningsresultat Avesta Whiskysällskaps provning nr 80 2015-02-07 OBS: Mini-Sammanfattning Text: Arne Hellberg I väntan på en komplett sammanfattning blir klar så kommer här en minivariant med information och rösningsresultat

Läs mer

SFI-KURS B OCH C. ALKOHOL I SVERIGE. Kultur och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska.

SFI-KURS B OCH C. ALKOHOL I SVERIGE. Kultur och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. SFI-KURS B OCH C. ALKOHOL I SVERIGE Kultur och alkohol Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. Så startade Systembolaget Systembolaget startade 1955

Läs mer

Vårt ölsortiment. 30 nya ölsorter. från utvalda producenter. Nu kan du köpa öl på både fat och flaskor från Sverige och övriga ölvärlden.

Vårt ölsortiment. 30 nya ölsorter. från utvalda producenter. Nu kan du köpa öl på både fat och flaskor från Sverige och övriga ölvärlden. Vårt ölsortiment från utvalda producenter 30 nya ölsorter Nu kan du köpa öl på både fat och flaskor från Sverige och övriga ölvärlden. Öl från Sverige och övriga världen - Nu kan du köpa både fat och flaskor

Läs mer

SVENSK AKVAVIT FLYTTAR HEM TILL SUNDSVALL

SVENSK AKVAVIT FLYTTAR HEM TILL SUNDSVALL SVENSK AKVAVIT FLYTTAR HEM TILL SUNDSVALL Den 4 maj 2017 öppnade O.P. Anderson ett helt nybyggt destilleri i Sundsvall och koncentrerade därmed all sin svenska akvavitproduktion i en och samma anläggning.

Läs mer

PROTEINRIKT OCH GOTT FÖR ÄLDRE

PROTEINRIKT OCH GOTT FÖR ÄLDRE PROTEINRIKT OCH GOTT FÖR ÄLDRE Kvarg har blivit mycket populärt under de senaste åren. Med sitt höga innehåll av protein är det en bra produkt för alla med en aktiv livsstil. Men protein är också bra för

Läs mer

SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE. Kultur och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska.

SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE. Kultur och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE Kultur och alkohol Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska. Sverige förr i tiden. Så föddes Systembolaget. Systembolaget

Läs mer

Lemonad som hantverk Tony Asumaa demonstrerar

Lemonad som hantverk Tony Asumaa demonstrerar Lemonad som hantverk Tony Asumaa demonstrerar och förklarar maskiner och vätsketankar. Han är märkbart stolt över den datorstyrda linjen där lemonaden sätts på flaska och korkas. Hela härligheten är inköpt

Läs mer

Glöggrecept. Recept Vodkaglögg

Glöggrecept. Recept Vodkaglögg Glöggrecept 5 liter svagdricka 5 skalade och skivade råa potatisar 1 paket bakjäst 1 påse nejlikor 1 påse hela kardemummakärnor 1 bit färsk ingefära (ca 5 cm) 1 kanelstång 1 2 paket russin 2,5 kilo strösocker

Läs mer

Vinmakningens betydelse

Vinmakningens betydelse Chardonnay. Chardonnay, en druva djupt inrotad i våra medvetanden och i vingårdar världen över. Men vad kan vi egentligen om druvan som utgör basen i merparten av alla husets vita på krogen? Att odla Chardonnay

Läs mer

Pröv Alla heter Glen i Göteborg Prövledare Matilda och Micke

Pröv Alla heter Glen i Göteborg Prövledare Matilda och Micke Pröv 5 2018 Alla heter Glen i Göteborg Prövledare Matilda och Micke Lite fakta om The Glenrothes Grundades 1879 vid foten av Mannoch Hills i staden Rothes i hjärtat av Speyside. Visonen om att bygga destilleriet

Läs mer

Potatis. Sorter, smaker och karaktärer.

Potatis. Sorter, smaker och karaktärer. Potatis. Sorter, smaker och karaktärer. smaker som växer Hur potatisen vann våra hjärtan och magar Potatis har inte alltid funnits i Sverige, även om det känns så. Ursprungligen kommer den från Sydamerika

Läs mer

PRESSMEDDELANDE. Det här vinet ska funka till den varma kryddgoda kalopsen och till den saftiga biffen med den hem slagna bean. Kolla mina recept!

PRESSMEDDELANDE. Det här vinet ska funka till den varma kryddgoda kalopsen och till den saftiga biffen med den hem slagna bean. Kolla mina recept! PER MORBERG LANSERAR SITT FÖRSTA EGNA VIN, EN CABERNET SAUVIGNON FRÅN CHILE. Nu så! Här kommer mitt eget vin. Ett rött bordsvin som inte ska skämmas för sig. För en hundring ska alla kunna få ett riktigt

Läs mer

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg Avesta Whiskysällskaps provning nr 7 2004-11-27 Sammanfattning Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg Årets femte och sista provning hade temat gammal whisky. Till denna provning kom 39 medlemmar samt

Läs mer

FREDAGSTIPSET VECKA

FREDAGSTIPSET VECKA VECKA 30 2019 VECKANS RECEPT FISKSOPPA med extra allt WWW.SMARTSENIOR.SE/ DRYCKESTIPSET! FISKSOPPA MED EXTRA ALLT 01. 05. VI ÄLSKAR NÖJDA MEDLEMMAR 01.FISKSOPPA MED EXT- RA ALLT Hoppas att du, precis som

Läs mer

Saluhallen Eataly är en fläkt av Italien i Stockholm.

Saluhallen Eataly är en fläkt av Italien i Stockholm. Saluhallen Eataly är en fläkt av Italien i Stockholm. I Röda Kvarns ståtliga gamla lokaler på Biblioteksgatan har stockholmarna fått ett nytt mattempel. Det är italienska Eataly som slår upp portarna till

Läs mer

Vårt ölsortiment. 30 nya ölsorter. från utvalda producenter. Nu kan du köpa öl på både fat och flaskor från Sverige och övriga ölvärlden.

Vårt ölsortiment. 30 nya ölsorter. från utvalda producenter. Nu kan du köpa öl på både fat och flaskor från Sverige och övriga ölvärlden. Vårt ölsortiment från utvalda producenter 30 nya ölsorter Nu kan du köpa öl på både fat och flaskor från Sverige och övriga ölvärlden. Öl från Sverige och övriga världen - Nu kan du köpa både fat och flaskor

Läs mer

Österrike Årets vinland 2015 hos Munskänkarna. Österrikes mest odlade druvor:

Österrike Årets vinland 2015 hos Munskänkarna. Österrikes mest odlade druvor: Österrike Årets vinland 2015 hos Munskänkarna. Österrike är känt som ett väldigt bra vitvinsland. Vi tänker oftast på utmärkta viner av druvorna Grüner Veltliner och Riesling. Men i Österrike finns det

Läs mer

på svenska Calvados . Dryck

på svenska Calvados . Dryck . Dryck 100 000 liter must på flaska pressas varje höst och numera förvandlas skörden även till ädlare drycker. Calvados på svenska eller äppelbrandy, som är det EU-korrekta namnet. Bonny Håkansson tog

Läs mer

Krögaren Paul Svensson ger sin syn på matsvinnet.

Krögaren Paul Svensson ger sin syn på matsvinnet. Krögaren Paul Svensson ger sin syn på matsvinnet. Paul Svensson, aktuell med sin nya pop up-krog ReTaste, berättar om matsvinnet och tanken bakom nya krogen. Tv-kocken och krögaren Paul Svensson har alltid

Läs mer

HANDGJORT AV DIN BAGARE

HANDGJORT AV DIN BAGARE HANDGJORT AV DIN BAGARE Bli certifierad bagare Lär dig hantverket bakom Pain Paillasse och bli en certifierad Nu kommer äntligen det karakteristiska aromatiska mjölet som är hemligheten bakom brödet Pain

Läs mer

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg samt från Presentationen

Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg samt från Presentationen Avesta Whiskysällskaps provning nr 54 2011-06-11 Sammanfattning Text: Arne Hellberg. Foto: Arne Hellberg samt från Presentationen För andra gången så arrangerade Avesta Whiskysällskap en provning på sommaren

Läs mer

PALACE PROVNINGAR VIN- & CHAMPAGNEPROVNINGAR

PALACE PROVNINGAR VIN- & CHAMPAGNEPROVNINGAR PALACE PROVNINGAR Tel. 031-807551 provningar@palace.se VIN- & CHAMPAGNEPROVNINGAR GRUNDLÄGGANDE VINPROVNING Vi går igenom provningsteknik, avslöjar vinprovarnas "fikonspråk" och grunderna för att förstå

Läs mer

TITTA EFTER MÄRKET NÄR DU HANDLAR NÄSTA GÅNG! Svensk ursprungsmärkning för livsmedel, råvaror och växter.

TITTA EFTER MÄRKET NÄR DU HANDLAR NÄSTA GÅNG! Svensk ursprungsmärkning för livsmedel, råvaror och växter. TITTA EFTER MÄRKET NÄR DU HANDLAR NÄSTA GÅNG! Svensk ursprungsmärkning för livsmedel, råvaror och växter. svenskproducerad mat står högt i kurs hos de svenska konsumenterna. märket "från sverige" visar

Läs mer

Jennie Walldén tv-kock och krögare till restaurang med koreanska smaker.

Jennie Walldén tv-kock och krögare till restaurang med koreanska smaker. Jennie Walldén tv-kock och krögare till restaurang med koreanska smaker. Jennie Walldén blev känd för svenska folket när hon vann titeln som Sveriges mästerkock i TV4 2013. Nu driver hon restaurangen Namu

Läs mer

Sylt- och marmeladkokning med proffset Jan Hedh.

Sylt- och marmeladkokning med proffset Jan Hedh. Sylt- och marmeladkokning med proffset Jan Hedh. folk o folk har träffat Jan Hedh, syltens mästare. Nu är det skördetider och dags att koka sylt och marmelad som ska räcka hela året. folk o folk har pratat

Läs mer

Vin är inte alltid lösningen. Ska man ha samma vin i maten som i glasen? Så använder du vin i matlagning.

Vin är inte alltid lösningen. Ska man ha samma vin i maten som i glasen? Så använder du vin i matlagning. Så använder du vin i matlagning. Vin i mat kan definitivt höja smakupplevelsen på allt från såser och grytor till soppor och efterrätter. Men hur ska jag tänka och vad finns det för möjligheter och fallgropar?

Läs mer

BREDDA DITT UTBUD OCH TJÄNA PENGAR

BREDDA DITT UTBUD OCH TJÄNA PENGAR BREDDA DITT UTBUD OCH TJÄNA PENGAR Från 2012 till 2014 ökade svenskarnas konsumtion av kvarg med nästan 200 % enligt undersökningsföretaget Nielsen. Anledningen är kvargens höga proteininnehåll, som gör

Läs mer

NY INSPIRATION I KÖKET

NY INSPIRATION I KÖKET NY INSPIRATION I KÖKET UFS PROVKÖK Anmäl dig nu! Två provkök, tre erfarna kockar, obegränsade möjligheter. I våra moderna provkök i Solna och Köpenhamn erbjuder vi inspiration för dig som arbetar professionellt

Läs mer

Nyhet Öl Khamovniki. Traditionen av kvalitet bevaras i vår tid, förkroppsligas i ett unikt recept för öl Khamovniki.

Nyhet Öl Khamovniki. Traditionen av kvalitet bevaras i vår tid, förkroppsligas i ett unikt recept för öl Khamovniki. Nyhet Öl Khamovniki Moskvas Ölbryggeri Mosbrew lanserade i Ryssland öl Khamovniki i slutet av 2012. Namnen kommer efter den ort i Moskva där Khamovnichesky Bryggeri låg. Ölmärket Khamovniki är känd och

Läs mer

Saltå sortiment 2014

Saltå sortiment 2014 Saltå sortiment 2014 50AR Sedan 1964 har Saltå Kvarn förädlat ekologisk spannmål från odlare runt omkring i Sverige. I vår kvarn tar vi in havre, dinkel, vete, råg och korn. Av detta gör vi allt från hel

Läs mer

En lite sötare produktkatalog

En lite sötare produktkatalog En lite sötare produktkatalog Välkommen till Gamla stans polkagriskokeri! På en kullerstensklädd gata i Gamla stan i Stockholm ligger vårt polkagriskokeri. Hit kommer du för att dofta, smaka och handla

Läs mer

FÖRDRINKAR. Dry Martini 60 kr Gin, martini dry. White Lady 60 kr gin, cointreau & citron. Cosmopolitan 60 kr Vodka, cointreau & tranbärsjuice

FÖRDRINKAR. Dry Martini 60 kr Gin, martini dry. White Lady 60 kr gin, cointreau & citron. Cosmopolitan 60 kr Vodka, cointreau & tranbärsjuice FÖRDRINKAR Dry Martini 60 kr Gin, martini dry White Lady 60 kr gin, cointreau & citron Cosmopolitan 60 kr Vodka, cointreau & tranbärsjuice Margarita 60 kr cointreau & tequila VIN vittvin Herceg, Grasevina,

Läs mer

Vifrana. Vinkatalog från LEVI Import. En modern ekologisk vinproducent från Rumänien

Vifrana. Vinkatalog från LEVI Import. En modern ekologisk vinproducent från Rumänien Vinkatalog från LEVI Import Vifrana En modern ekologisk vinproducent från Rumänien Vifrana är en ny och toppmodern vinproducent i Rumänien. Hela vingården, som är på ca. 130ha och ligger i byn Adamclisi

Läs mer

Produktkatalog DECEMBER vale

Produktkatalog DECEMBER vale Produktkatalog DECEMBER 2014 vale Traditionell odling med tusenårig historia Längs Sorrentokusten i Kampanien växer en speciell citron. Sorrentocitronen Il feminello ovale comune di Sorrento är gulare

Läs mer

Våra viner 2015 HÄLLÅKRA VINGÅRD

Våra viner 2015 HÄLLÅKRA VINGÅRD Våra viner 2015 HÄLLÅKRA VINGÅRD Bäste kund, Vi har härmed nöjet att presentera de av våra viner som f n finns i sortimentet. Katalogen förändras allteftersom nya produkter tillkommer och slutsålda utgår.

Läs mer

OECHSLEVIKTEN. Räkna ut hur mycket alkohol som bildats i vinet. Räkna ut hur mycket socker som behövs för att ge en viss alkoholstyrka

OECHSLEVIKTEN. Räkna ut hur mycket alkohol som bildats i vinet. Räkna ut hur mycket socker som behövs för att ge en viss alkoholstyrka OECHSLEVIKTEN vikten, även kallad mätare, är vinberedningens viktigaste mätare. I Tyskland är hela vinlagen baserad på vikten! Att brygga vin utan en vikt är som att köra bil utan ratt - man kan komma

Läs mer

Välkommen till Herrgården

Välkommen till Herrgården Välkommen till Herrgården Munkedals Herrgård anno 1823 KONFERENS HOTELL RESTAURANG broschyr_2017_4.indd 1 2017-08-08 07:01:58 broschyr_2017_4.indd 2 2017-08-08 07:01:59 Att njuta av herrgårdslivet Som

Läs mer

Bageri. Jesper Levén, Åk3 LL4, Arkitekturskolan KTH, VT2012 Kandidatexamensprojekt, A31KAX

Bageri. Jesper Levén, Åk3 LL4, Arkitekturskolan KTH, VT2012 Kandidatexamensprojekt, A31KAX Bageri Jesper Levén, Åk3 LL4, Arkitekturskolan KTH, VT2012 Kandidatexamensprojekt, A31KAX Ombyggnad av gamla arkitekturskolan, Kv. Domherren, Stockholm. Arkitekturskolan ska inom några år flytta från sin

Läs mer

Drycker med alkohol och en del utan

Drycker med alkohol och en del utan Drycker med alkohol och en del utan Apelsinlikör... 2 Baileys... 3 Bilglögg(Alkoholfri)... 4 Dansk julglögg... 5 Dunderglögg... 6 Fryst äggtoddy... 7 Glögg anno 1840... 8 Hallonlikör... 9 Jullikör... 10

Läs mer

Du hittar fler goda recept på vår hemsida www.saltakvarn.se

Du hittar fler goda recept på vår hemsida www.saltakvarn.se Gott med BÖNOR BÖNOR & LINSER Bönor och linser är lätta att använda och passar bra i både kalla och varma rätter. Snabbt kan du göra en härlig bönsallad, en het salsa eller piffa upp grytan lite extra

Läs mer

Recept med Canderel Green

Recept med Canderel Green Recept med Canderel Green Smoothies: Exotisk sötma Energi-smoothie Varma drycker: Lätt-capuccino Efterrätter och sötsaker: Bakade äpplen Päronmos Tigerkaka med pistasch Chokladkaka och vaniljsås Cheesecake

Läs mer

Lingon är röda, blåbär är blå allra bäst är det med båda två!

Lingon är röda, blåbär är blå allra bäst är det med båda två! Lingon är röda, blåbär är blå allra bäst är det med båda två! Vilda bär för barn Den nordliga naturen är en riktig skattkista: vilda bär som växer i skogar, på myrar och i fjällen innehåller rikligt med

Läs mer

Introduktion. Innan du börjar så vill vi peka på några generella saker när man använder sig av MCT olja i matlagningen;

Introduktion. Innan du börjar så vill vi peka på några generella saker när man använder sig av MCT olja i matlagningen; Recept med MCT-olja Introduktion Med den här skriften vill vi ge lite tips och råd hur MCT olja kan användas. Vi hoppas det ska vara till hjälp och inspiration för att hitta egna lösningar och användningsområden.

Läs mer

Aromer & färger för bakning

Aromer & färger för bakning Svenska Aromer & färger för bakning Premiumsortiment Aromer för bakning inspirerade av naturen Förstklassiga aromer som ger en rik och naturlig smak till bakning, konfektyr och desserter. Genom att kombinera

Läs mer

Ovansiljan. Kommentarer till provningen Sydafrikas Vita Viner

Ovansiljan. Kommentarer till provningen Sydafrikas Vita Viner Kommentarer till provningen Sydafrikas Vita Viner Ett stort tack till Mats Leijon och kockarna för en god och väl genomförd provning. Vi hittar numera bra i de centrala vindistrikten i Sydafrika och riskerar

Läs mer

Potatis. Smaker, karaktärer och kombinationer från Svegro.

Potatis. Smaker, karaktärer och kombinationer från Svegro. Potatis Smaker, karaktärer och kombinationer från Svegro. Potatisens historia Potatisen har sitt ursprung i Sydamerika där den växer vilt. Hur potatisen kom till Sverige är omtvistat. Växtteoretiker menar

Läs mer

Kendall-Jackson Highland Estate Hawkeye Mountain Cabernet Sauvignon

Kendall-Jackson Highland Estate Hawkeye Mountain Cabernet Sauvignon KENDALL-JACKSON en 60 länder. Kendall-Jackson Highland Estate Hawkeye Mountain Cabernet Sauvignon Ursprung: Alexander Valley, Kalifornien, USA Druva: 100% Cabernet Sauvignon Vinerna i serien Highland Estate

Läs mer

Fakta om öl. Överjästa ölstilar (ale) Underjästa ölstilar (lager) Spontanjästa ölstilar (syrliga öl)

Fakta om öl. Överjästa ölstilar (ale) Underjästa ölstilar (lager) Spontanjästa ölstilar (syrliga öl) CC Fakta om öl Öl kan delas in i ett ofantligt stort antal ölstilar lite beroende på vilket sätt man vill dela upp dem, och hur detaljerat. Oavsett hur man vill åskådliggöra indelningen så finns det 3

Läs mer

ett svenskt whiskydestilleri

ett svenskt whiskydestilleri ett svenskt whiskydestilleri vår passion för whisky Välkommen att besöka ett svenskt whiskydestilleri. Vi brinner för det vi gör och vi tror att det märks. Hängivna traditionen, ödmjuka inför hantverket

Läs mer

Projektet består av fem delar som speglar hela värdekedjan från jord och odling till bakning, matlagning och konsumtion.

Projektet består av fem delar som speglar hela värdekedjan från jord och odling till bakning, matlagning och konsumtion. VÅRT ÄLSKADE BRÖD Ett projekt för ekologisk odling av kultursorter av vete, råg, havre och korn. Ökad biologisk mångfald i odlingslandskapet. Hälsosamma bröd och mat med mycket smak. Utbildnings- och konsultföretaget

Läs mer

ANTIPASTI. 08-556 94 200 dilucafoodservice.se dabas.com

ANTIPASTI. 08-556 94 200 dilucafoodservice.se dabas.com ANTIPASTI ANTIPASTI ANTIPASTI TILLTUGG, PLOCKMAT OCH FÖRRÄTT Familjen Di Luca har försett det svenska köket med antipasti sedan början av 2000 talet. En italiensk måltid börjar ofta med antipasti vilket

Läs mer

LA COLLINA DEL CILIEGI

LA COLLINA DEL CILIEGI PRODUCENT V5560 Produktionsår IL BRUT S/A GARGANEGA CHARDONNAY STÅLTANK / FLASKA Restsötma 5,8 GRAM/LITER Även om producenten kanske är mest känd för sina röda viner så producerar de även en del vita och

Läs mer

De nya äppelsorterna produceras nu och är salufärdiga hösten 2015. Våra nya ÄPPLEN. Produktion: www.wakire.se

De nya äppelsorterna produceras nu och är salufärdiga hösten 2015. Våra nya ÄPPLEN. Produktion: www.wakire.se De nya äppelsorterna produceras nu och är salufärdiga hösten 2015 Våra nya ÄPPLEN Produktion: www.wakire.se Malus domestica Agnes E (B:1377) Vacker sommarsort med friskare träd och bättre smak än Discovery!

Läs mer

1 portion Saltå Havregryn... 1 dl Vatten... 2,25 dl Salt. Koka upp havregryn och vatten, låt småputtra i 3-5 minuter. Smaka av med salt.

1 portion Saltå Havregryn... 1 dl Vatten... 2,25 dl Salt. Koka upp havregryn och vatten, låt småputtra i 3-5 minuter. Smaka av med salt. Gott med gröt Gott med gröt Att få börja dagen med en varm och mjuk gröt gör oss så gott. Gröten mättar skönt och vi känner oss stärkta. Och gröt går ju att variera i det oändliga. Här har vi samlat våra

Läs mer

Rotari Brut Riserva (nr 7567)

Rotari Brut Riserva (nr 7567) Anna de Codorníu Brut (nr 7369) Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Brut (nr 7688) Rotari Brut Riserva (nr 7567) 8 gram/liter 11,5% Pris 115,00 kr 7 gram/liter 12,0 % Pris 99,00 kr 11gram/liter 12,5 %

Läs mer

Detta recept är busenkelt: Tips från Fredrik:

Detta recept är busenkelt: Tips från Fredrik: Müsliknäckebröd Detta recept är busenkelt: 4 brödkakor 300 g (3 dl) fil 300 g (3 dl) rågsurdeg 300 g (5 dl) stenmalet rågmjöl 300 g (5 dl) stenmalet fullkornsdinkel 20 g (2 tsk) salt En god blandning av

Läs mer

Vår affärsidé: Vårt löfte:

Vår affärsidé: Vårt löfte: Välkommen till oss! Vår affärsidé: Att hjälpa restauranger och storkök med de varor, tjänster och den kunskap de behöver för att driva och utveckla sin verksamhet. Vårt löfte: Vi bryr oss om din verksamhet.

Läs mer

RECEPT OCH INSPIRATION

RECEPT OCH INSPIRATION RECEPT OCH INSPIRATION Allerum.com EN LITEN SMAKEXPLOSION Allerum XO är extra lagrad, i hela 24 månader. Styrkan, den kraftfulla karaktären och långa eftersmaken ger en enkel väg till njutning. En Allerum

Läs mer

GAMLA / NYA VÄRLDEN 2 DRUVOR

GAMLA / NYA VÄRLDEN 2 DRUVOR AZSM 21.10.2009 Vinprovning: GAMLA / NYA VÄRLDEN 2 DRUVOR Provning: (1 & 3 Pinot Noir, 2, 4 & 5 Syrah/Shiraz) 1 Pinot Noir 2007 149:- Oregon, USA, Kings Ridge (16502) 2 Crozes - Hermitage 2007 179:- Rhonedalen,

Läs mer

Röda Viner La Croix St Pierre Rouge 70 kr / 270 kr Cono Sur Reserva Especial Pinot Noir 80 kr / 320 kr Vinea Crianza 85 kr / 340 kr

Röda Viner La Croix St Pierre Rouge 70 kr / 270 kr Cono Sur Reserva Especial Pinot Noir 80 kr / 320 kr Vinea Crianza 85 kr / 340 kr Röda Viner La Croix St Pierre Rouge Languedoc/IGP Pays d Oc, Frankrike Medelfylligt och fruktigt vin med toner av hallon, blåbär, jordgubbar och körsbär. Tanninerna är mjuka och avslutet fruktigt och fräscht

Läs mer

information om alla teer öppna om du är nyfiken

information om alla teer öppna om du är nyfiken tekalender information om alla teer öppna om du är nyfiken Hej teälskare! FRAMFÖR DIG HAR DU 24 påsar MED KRÄNKUS EGNA teblandningar FÖR 24 SKÖNA testunder. TANKEN ÄR ATT DRICKA nr 1 DEN 1:A DECEMBER O

Läs mer

PRODUKTBLAD. ALLERGENER: Markerade med fetstil i ingrediensförteckningen ovan. Kan innehålla spår av nötter. KYLVARA: Förvaras vid VEGANSK

PRODUKTBLAD. ALLERGENER: Markerade med fetstil i ingrediensförteckningen ovan. Kan innehålla spår av nötter. KYLVARA: Förvaras vid VEGANSK Toscansk bönsallad ROSTAD BLOMKÅL MED TOMAT, PINJENÖTTER, OREGANO OCH RUCCOLA Toscana är kanske en av världens mest kända matregioner. När PG bad sin vän Christian di Luca att sätta ihop ett recept på

Läs mer

Ställ höga KRAV på ditt höstmys

Ställ höga KRAV på ditt höstmys Ställ höga KRAV på ditt höstmys Egentligen är det rätt konstigt. Som vi längtade efter färskpotatisen, utomhusgrillningen och de kalla såserna. Plötsligt är sommaren över och det vi i våras längtade efter

Läs mer

Gastronomikväll mjöd och mölska

Gastronomikväll mjöd och mölska Gastronomikväll mjöd och mölska Med hjälp av våra sinnen prova 12 (!) drycker sex mjöd och sex mölska. Finns inga rätt och fel var och en av oss har eget referensbibliotek. Hela poängen är att se vilka

Läs mer

EN SMAK AV DET SÖTA KURSDELTAGARE STEG 1 HÖSTEN 2017

EN SMAK AV DET SÖTA KURSDELTAGARE STEG 1 HÖSTEN 2017 EN SMAK AV DET SÖTA KURSDELTAGARE STEG 1 HÖSTEN 2017 SEX MER ELLER MINDRE SÖTA VINER MED TILLTUGG VIT PORT RÖD PORT SAUTERNES MOSCATO VIN SANTO TOKAJI DE VINER VI KOMMER PROVA IKVÄLL ÄR: VIT PORT PORTAL

Läs mer

Mjuka och lena grekiska smaker i Jill Johnsons och Maria Molin Ljunggrens härliga kokbok.

Mjuka och lena grekiska smaker i Jill Johnsons och Maria Molin Ljunggrens härliga kokbok. Mjuka och lena grekiska smaker i Jill Johnsons och Maria Molin Ljunggrens härliga kokbok. Artisten Jill Johnson och managern Maria Molin Ljunggren har samarbetat i 25 år och varit vänner ännu längre. Med

Läs mer

6 sätt att laga småländska isterband

6 sätt att laga småländska isterband 6 sätt att laga småländska isterband Historik 1939 startade Verner Grönqvist den lanthandel som genom sina isterband skulle komma att bli en lokal popularitet. Att isterbanden blev så uppskattade berodde

Läs mer

Whiskyprovning nr 40 Hos Anders

Whiskyprovning nr 40 Hos Anders Whiskyprovning nr 40 Hos Anders Åh fan, var det jag som skulle välja sorter? Springbank 10 years Cardhu 12 years Glenmorangie 15 years The Macallan Fine Oak 10 years Glenlivet Archive 21 years www.glenkimstad.com

Läs mer

Smaker och upplevelser av exklusivt, ekologiskt ursprung från Kretas böljande, vackra landskap

Smaker och upplevelser av exklusivt, ekologiskt ursprung från Kretas böljande, vackra landskap Smaker och upplevelser av exklusivt, ekologiskt ursprung från Kretas böljande, vackra landskap Samtliga produkter från är omsorgsfullt utvalda efter personliga möten med Kretas producenter. Vi har valt

Läs mer

Vinprovning. Varför inte ge bort en kurs i julklapp eller present!

Vinprovning. Varför inte ge bort en kurs i julklapp eller present! Vinprovning. Det finns flera olika anledningar till att prova vin, antingen man är medlem i en vinklubb och har ett genuint intresse, eller det att man bara vill komma tillsammans för att ha det trevligt

Läs mer

Julkatalog Företagspresenter

Julkatalog Företagspresenter Julkatalog 2017 Företagspresenter Välkommen till Lokalt från Sjuhärads Julkatalog för företagspresenter! Här kommer du att hitta mängder med produkter och presenter, allt från Sjuhärad! Om du ger dina

Läs mer

Kampanjvaror v. 44-52, 2010

Kampanjvaror v. 44-52, 2010 Kampanjvaror v. 44-52, 2010 174599 Rapsolja med apelsin & saffran, 2 liter 110,60/st * 136242 Rapsolja med citron, 2 liter 110,60/st 136192 Rapsolja med rosmarin, 2 liter 110,60/st 136135 Rapsolja med

Läs mer

INFORMATION TILL TÄVLANDE I COFFEE PROFESSIONALS CUP

INFORMATION TILL TÄVLANDE I COFFEE PROFESSIONALS CUP By INFORMATION TILL TÄVLANDE I COFFEE PROFESSIONALS CUP UPPLÄGG Tävlingen kommer att ske fredagen den 19/9 på Örenäs Slott som är beläget i Glumslöv söder om Helsingborg. Samtliga tävlande har fyra timmar

Läs mer

Storlek Pris Antal frukter 4 kg 185:- 25-30 6kg 262:- 35-40 9kg 379:- 45-50 11kg 459:- 65-70

Storlek Pris Antal frukter 4 kg 185:- 25-30 6kg 262:- 35-40 9kg 379:- 45-50 11kg 459:- 65-70 Fruktkorg Premium Vår exklusiva korg, innehåller en mix av lyxigare frukt. I denna korg återspeglar vi årstidernas och fruktsäsongernas svängningar. Korgen innehåller färre basfrukter, och fylls sedan

Läs mer

Text: Arne Hellberg. Foto:Lillan Magnusson, samt bilder från presentationen

Text: Arne Hellberg. Foto:Lillan Magnusson, samt bilder från presentationen Avesta Whiskysällskaps provning nr 63 2012-09-23 Sammanfattning Text: Arne Hellberg. Foto:Lillan Magnusson, samt bilder från presentationen Detta var den andra provningen på höstsäsongen, och föreningen

Läs mer

Mördeg. 100 g Strösocker. 100 g Smör. 1500 g Vetemjöl. 600 g Ägg. Kör ihop socker, smör och ägg. Tillsätt mjölet och sätt degen på kyl.

Mördeg. 100 g Strösocker. 100 g Smör. 1500 g Vetemjöl. 600 g Ägg. Kör ihop socker, smör och ägg. Tillsätt mjölet och sätt degen på kyl. Fantastiska pajer Mördeg 500 g Strösocker 1000 g Smör 1500 g Vetemjöl 100 g Ägg Kör ihop socker, smör och ägg. Tillsätt mjölet och sätt degen på kyl. Tosca 100 g Smör 100 g Strösocker 100 g Vispgrädde

Läs mer

Fredrik Nylén om hur matbloggen och nya boken om bullar kom till.

Fredrik Nylén om hur matbloggen och nya boken om bullar kom till. Fredrik Nylén om hur matbloggen och nya boken om bullar kom till. Fredrik Nylén trivs i köket. Det har han gjort sedan han var liten, och 2013 blev han känd genom tv-programmet Hela Sverige bakar, där

Läs mer