Sylt- och marmeladkokning med proffset Jan Hedh.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sylt- och marmeladkokning med proffset Jan Hedh."

Transkript

1 Sylt- och marmeladkokning med proffset Jan Hedh. folk o folk har träffat Jan Hedh, syltens mästare. Nu är det skördetider och dags att koka sylt och marmelad som ska räcka hela året. folk o folk har pratat med Jan Hedh, en av Sveriges främsta bagare och konditorer som också är en mästare i att koka sylt. Här ger han oss några råd och tips för att du ska lyckas med din hemkokta sylt. Sylt och marmelad ska kokas snabbt och utan lock för att få bort vattnet i bären och ge en bra konsistens. Själv gör Jan Hedh enligt gammal metod och använder kopparkärl och öppen eld. Koppar leder värme bättre utan att sylten bränner vid samt så har kärlen sluttande kanter som gör att vattnet försvinner fortare. Det fungerar självklart bra med andra kastruller också, men de måsta vara av bra kvalitet. I tunna, billiga kärl bränner det lättare vid, säger han övertygande. En av de viktigaste ingredienserna förutom bären är socker. Det inte bara förhöjer smaken i sylten, utan får den också att tjockna och har en konserverande funktion. Vill du använda lite socker för få en mindre söt sylt föreslår jag att du häller upp i små burkar, förvarar i kylskåp eller fryser ned för att den ska hålla bättre. Samma sak om du använder något alternativt sötningsmedel som till exempelvis Stevia. Sylt i två steg. Sylt kan göras på i stort sett alla bär och frukter som du tycker smakar gott. Bär som lätt kokar sönder, som exempelvis jordgubbar, blir ofta bättre om proceduren görs i två steg, enligt Jan. Dag ett kokar du upp bär och socker och låter det stå till nästa dag då du

2 silar och kokar saften var för sig innan du tillsätter jordgubbarna och kokar klart (längre ned finns ett recept på jordgubbs- och rabarbermarmelad och en beskrivning hur du gör enligt den här metoden). Då får du hela fina bär i sylten. Jag skär heller aldrig jordgubbar i bitar utan använder mig hellre av små bär. I mina sylter är det Sengana ett litet bär med en fantastisk smak.

3 Pektin gör att sylten tjocknar. En annan viktig ingrediens i sylt är pektin, det ämne i bären som får sylten att stelna. Olika bärsorter innehåller varierande mängder. Kvitten, äpplen, krusbär och lingon har mycket pektin i sig, jordgubbar lite. Och körsbär är en katastrof när det gäller pektin, säger Jan och skrattar. Han börjar därför alltid sin syltkokning med att koka egen pektin av äpplen, vatten och citron. (Recept finns längre ned i artikeln). Det går att köpa pektin och det ingår i syltsocker, men Jan föredrar egengjord. Förutom att jag vet vad den innehåller när jag kokat den själv, så blir resultatet bättre, säger han. Den blir mindre styv än när man använder den industriellt framställda produkten. Sylt ska inte vara hård.

4 Koka lagom mycket åt gången. En gyllene regel är att aldrig koka mer än tre kilo bär i taget. Enligt Jan finns det rådet med i recept som är flera hundra år gamla och det var något av det första han lärde sig om syltkokning. Sylten blir lång och konstig i konsistensen om man kokar för stora satser. Syrabalansen är också viktig, det finns stickor att köpa på apoteken som kan mäta nivån. Som färdig ska sylten ligga på 3 4 i ph-värde. Till ett kilo bär använder han saft från en citron och cirka gram socker, beroende på sötman i bären eller frukterna. Aprikoser och mango är exempel på söta frukter som kräver en mindre mängd socker. Själv brukar jag smaka av för att känna om syran ligger på rätt nivå, förklarar han. Citron använder Jan i nästan all sylt, oavsett bär. Undantag är svarta vinbär och lingon som klarar sig utan.

5 Hur länge? För att veta när sylten är färdig kan du mäta temperaturen. De flesta sorter är klara när de uppnår grader, 105 grader är det vanligaste och en tomatmarmelad ligger i det övre skiktet och kan behöva uppnå 110 grader, enligt Jan. Det bästa är att dessutom alltid göra ett syltprov för att se om den är färdig. Då häller du lite sylt på en tallrik och drar fingret igenom. Om den rinner ihop igen behöver den kokas längre.

6 Håller länge om du gör rätt. Jan använder inte konstgjorda tillsatsämnen för att få längre hållbarhet. Det gäller i stället att ha väl rengjorda burkar och ha i tillräckligt med socker. Burkarna steriliseras genom att de sätts in i en varm ugn efter att de diskats. Locken kokas. När sylten är färdigkokt häller jag upp den direkt och skruvar på locket medan den fortfarande är varm. Det finns sedan två metoder att få vacuum i burken. Den gamla är att sätta in dem i ugnen i 100 grader i cirka en halvtimme. Jag föredrar en något modernare metod där jag sätter dem upp och ned i diskmaskinen och kör igång. Efter en stund hörs ett plopp i burken. Fördelen är att du får en burk som är fri från kladd kan etiketteras direkt. Sylt som förvaras i väl rengjorda burkar och innehåller tillräckligt mycket socker håller i ungefär ett år.

7 Smaktillsatser. Jan använder gärna kryddor, mandlar, nötter, choklad, vanilj, vin och sprit som smaksättare i sina sylter. Sprit kan användas till att framhäva smaken. Lite rom i en mangosylt är gott. Konjak passar också utmärkt, säger han. I mina julmarmelader finns det gott om rom eller konjak, massor av aprikoser, julkryddor, mandlar och nötter. Han kokar ofta en vackert gulfärgad gelé på Sauternevin som passar bra som tillbehör till gåslever eller kalv. Jag tycker att gelé passar fantastiskt bra till mat. Det är synd att det förekommer så sällan nuförtiden. Innan vi avslutar samtalet uppmanar Jan att vi ska prova oss fram, smaka av och testa olika kombinationer av kryddor, mandlar, sprit och andra smaksättare. Bara fantasin sätter gränser, som det så vackert heter, hälsar Jan Hedh.

8 Recept på pektin. 1, kg äpplen 0,5 l vatten 1 citron Skala och klyfta äpplena. Koka dem i vattnet tillsammans med saften från citronen tills de är sönderkokta och pektinet är färdigt att användas.

9 Jordgubbs- och rabarbermarmelad. 0,5 kilo jordgubbar 0,5 kilo rabarber skurna i sockerbitsstora bitar 1 citron (saften) 350 gram äppelpektin 800 gram socker 400 gram vatten Dag 1: Koka upp bär, vatten och citron. Lägg på lock och låt det stå över natten och marinera. Dag 2: Sila saft och bär och låt bären rinna av. Koka saften till 110 grader, tillsätt jordgubbar och rabarber samt pektin och fortsätt att koka tills syften uppnår rätt konsistens. Gör geléprovet.

10 Sauternegelé. 1 kg äppelpektin 1 kg socker 1 flaska sauternevin 3 citroner (saften) Tillsätt eventuellt lite konjak för att få en djupare smak. Koka under lock tills det uppnår 105 grader. Man kan se att det gelear genom att lyfta sleven och då bildas en droppe på den. Faktaruta: Namn: Jan Hedh Gör: Bagare och konditor och expert på sylt-, marmelad och gelékokning. Han har också hållit kurser i ämnet på Restaurangakademin och varit med och startat Syltakademien. Böcker: Har givit ut en lång rad böcker. Jan Hedhs stora bok om bröd, Mästarnas menyer tillsammans med stjärnkocken Leif Mannerström samt Sylt och marmelad är bara några titlar av en mängd böcker om bakning, desserter och andra godsaker. Andra meriter: Listan på utmärkelser och priser är lång. Han har bland annat får Årets Wernerpris för att ha främjat dessertkulturen och utbildat otaliga kockar och konditorer, Diplom från Allt om mat för insatsen för den Svenska Gastronomien, utsetts till Årets Choklad- och Kakaopris 2004 av Sveriges regering samt kammat hem bronsplatsen tillsammans med Stefan Jonsson Petersén vid första världsmästerskapen inom konditoryrket i Stuttgart, Don Papa Rum Systembolagsnummer: kr Vi vill passa på att tipsa om Don Papa Rum, en mycket fruktig rom med toner av honung, apelsin, moscovadosocker och kanderade exotiska frukter. Don Papa Rum kommer från Filippinerna och är världens första single island rom från Filippinerna. Avnjut som den är eller till en bit apelsinkrokant. Eller gör som Jan Hedh och krydda upp din sylt med den.

marmelad! Ta vara på citrustiden så enkelt, så gott!

marmelad! Ta vara på citrustiden så enkelt, så gott! Mmm marmelad! Ta vara på citrustiden så enkelt, så gott! Granatäppleapelsinmarmelad C-vitaminfylld och vackert röd! Passar perfekt till en vällagrad ost. 3 dl granatäpplejuice 600 g apelsinkött i bitar

Läs mer

Älskade citrustider. Ljuvliga marmelader med apelsin, grapefrukt, citron och lime. Fyll skafferiet med solsken på burk!

Älskade citrustider. Ljuvliga marmelader med apelsin, grapefrukt, citron och lime. Fyll skafferiet med solsken på burk! Älskade citrustider Ljuvliga marmelader med apelsin, grapefrukt, citron och lime. Fyll skafferiet med solsken på burk! Friskt, fruktigt och fräscht! Hemmagjord marmelad är ett både enkelt och otroligt

Läs mer

S O R T I M E N T Torfolk Gård AB, Ö.Skymnäs, Höje Tel torfolk.se

S O R T I M E N T Torfolk Gård AB, Ö.Skymnäs, Höje Tel torfolk.se SORTIMENT Det ekologiska originalet Sedan slutet av 70-talet har vi på Torfolk Gård i Värmland arbetat för en grönare värld. Vår affärsidé är enkel, vi producerar mat som vi själva vill äta fri från gifter

Läs mer

Mördeg. 100 g Strösocker. 100 g Smör. 1500 g Vetemjöl. 600 g Ägg. Kör ihop socker, smör och ägg. Tillsätt mjölet och sätt degen på kyl.

Mördeg. 100 g Strösocker. 100 g Smör. 1500 g Vetemjöl. 600 g Ägg. Kör ihop socker, smör och ägg. Tillsätt mjölet och sätt degen på kyl. Fantastiska pajer Mördeg 500 g Strösocker 1000 g Smör 1500 g Vetemjöl 100 g Ägg Kör ihop socker, smör och ägg. Tillsätt mjölet och sätt degen på kyl. Tosca 100 g Smör 100 g Strösocker 100 g Vispgrädde

Läs mer

Desserter. allt under 101 kalorier

Desserter. allt under 101 kalorier Desserter allt under 101 kalorier 1. Fruktiga Yoghurtskålar 4 ½ dl yoghurt med låg fetthalt 80 gram jordgubbar 80 gram blåbär 80 gram hallon 1 ½ msk rivet apelsinskal Citronmeliss för dekoration Ställ

Läs mer

Glöggrecept. Recept Vodkaglögg

Glöggrecept. Recept Vodkaglögg Glöggrecept 5 liter svagdricka 5 skalade och skivade råa potatisar 1 paket bakjäst 1 påse nejlikor 1 påse hela kardemummakärnor 1 bit färsk ingefära (ca 5 cm) 1 kanelstång 1 2 paket russin 2,5 kilo strösocker

Läs mer

Konservering. Bärkompott... 5 Fruktkompott... 5 Grönsaker... 5

Konservering. Bärkompott... 5 Fruktkompott... 5 Grönsaker... 5 Utrustning vid konservering....................................................... 2 Steriliseringsapparat............................................................. 2 Hela och rena...................................................................

Läs mer

Skapa goda sommarminnen

Skapa goda sommarminnen Pressmeddelande April 2017 Skapa goda sommarminnen Nu nalkas sommaren och det är dags att ta vara på säsongens alla härliga frukter, bär och grönsaker. Saft, sylt och goda bakverk är perfekta sätt att

Läs mer

RECEPTFÖRSLAG. Äppelsinmarmelad. PRESSMEDDELANDE December 2013

RECEPTFÖRSLAG. Äppelsinmarmelad. PRESSMEDDELANDE December 2013 PRESSMEDDELANDE December 2013 Fräsch start på året med nya överraskande citrussmaker Ett nytt år är ett gyllene tillfälle för kulinarisk förnyelse. 2014 spås bli de oväntade smakblandningarnas år, där

Läs mer

Gelato Gelatissimo. Svensk bruksanvisning

Gelato Gelatissimo. Svensk bruksanvisning Gelato Gelatissimo Svensk bruksanvisning GELATO GELATISSIMO A. B. C. D. E. F. G. H. I. L. M. Huvudenhet med fast skål kylkompressor Omrörare för fast skål Skruv till omrörare Transparent lock Glasslev

Läs mer

30 oktober 2016 ABROTOS. Ekologisk mat- och vinkultur. ABROTOS Kooperativ ekonomisk förening

30 oktober 2016 ABROTOS. Ekologisk mat- och vinkultur. ABROTOS Kooperativ ekonomisk förening Matglädje MED ABROTOS RECEPT smaker från cuba 30 oktober 2016 Sander g johansson matmästare ABROTOS Ekologisk mat- och vinkultur ABROTOS Kooperativ ekonomisk förening Daiquiri 1 drink 5 cl ljus rom 1 tsk

Läs mer

Smaksätt påsken med Muscovadorörsocker! 8 söta påskrecept med exotiskt socker och sirap från Mauritius.

Smaksätt påsken med Muscovadorörsocker! 8 söta påskrecept med exotiskt socker och sirap från Mauritius. Smaksätt påsken med! 8 söta påskrecept med exotiskt socker och sirap från Mauritius. Färg och smak i ljuvlig mix och -sirap kommer från sockerrör som växer på den exotiska ön Mauritius. Smakrika produkter

Läs mer

sommar Hemlagat är enkelt... superenkelt! Recept se sidan 9

sommar Hemlagat är enkelt... superenkelt! Recept se sidan 9 sommar Hemlagat är enkelt... superenkelt! Recept se sidan 9 Äntligen sommar! Himlen är blå och trädgårdens bärbuskar dignar av ljuvliga bär. Vill du glädja dina smaklökar med hemlagad marmelad, saft och

Läs mer

Safta Sylta Baka. Canderel presenterar 13 recept i samarbete med Rent a Chef

Safta Sylta Baka. Canderel presenterar 13 recept i samarbete med Rent a Chef Safta Sylta Baka Canderel presenterar 13 recept i samarbete med Rent a Chef Lätt på rätt sätt Canderel gör det möjligt för oss att leva sundare, men samtidigt unna oss det goda. Canderel ersätter socker

Läs mer

Så här gör du praliner

Så här gör du praliner Så här gör du praliner Recept på gjutna örtpraliner I dessa recept använder du dig av pralinformar. Se tips längre fram i dokumentet på var du kan köpa dessa. Gör gärna fyllningar först. Därefter gör du

Läs mer

sockerlag en bra start till en god drink av Andreas Johansson Rouvinen

sockerlag en bra start till en god drink av Andreas Johansson Rouvinen sockerlag en bra start till en god drink av Andreas Johansson Rouvinen Jag har alltid tyckt att det är roligt att framhäva smaker på olika sätt, genom sockerlagar är ett sätt att få fram dem på. Jag har

Läs mer

De svenska superbären

De svenska superbären 1 De svenska superbären Gojibär, acai och incabär kallas ofta superbär och hyllas för sina hälsofrämjande effekter. Men de är dyra! Plocka istället dina egna superbär- i Sverige. HÄLSA Nypon, blåbär och

Läs mer

bistro Lite som på restaurang, fast hemma Meny Vecka 51 Falsk laxpudding

bistro Lite som på restaurang, fast hemma Meny Vecka 51 Falsk laxpudding bistro Lite som på restaurang, fast hemma Meny Vecka 51 a Falsk laxpudding Gott till: vitt vin med eller utan alkohol alternativt stilla smaksatt vatten b Pulled pork burger Gott till: öl med stor smak

Läs mer

Ingredienser. Gör så här (BananChoklad) Mixa bananen, citronjuicen och sockret. Blanda i Kesellan, Fresubin DRINK Choklad och chokladpulvret.

Ingredienser. Gör så här (BananChoklad) Mixa bananen, citronjuicen och sockret. Blanda i Kesellan, Fresubin DRINK Choklad och chokladpulvret. BananaDelight BananChoklad 100 ml Fresubin DRINK Choklad 1 mogen banan juice av ½ citron 50 g socker 200 g lätt Kesella (kvarg, 1 % fett) 4 tsk chokladdryck (pulver) 3 g gelatin (1,5 blad) Vaniljkvarg

Läs mer

Vi skänker vinsten till SOS-barnbyar!

Vi skänker vinsten till SOS-barnbyar! Vi skänker vinsten till SOS-barnbyar! Om oss Vi är tre tjejer som går tredje året på Handels- och administrationsprogrammet på Kungsängsgymnasiet här i Sala. Det här är vårt projektarbete. Vi har valt

Läs mer

Tid att njuta. Sommarens godaste sylt, saft, marmelad, bakverk och desserter.

Tid att njuta. Sommarens godaste sylt, saft, marmelad, bakverk och desserter. Tid att njuta Sommarens godaste sylt, saft, marmelad, bakverk och desserter. Sylt & marmelad Med Syltsocker gör du din egen sylt eller marmelad på några minuter. Addera bara lite sommar i form av de frukter

Läs mer

En sommar full av smaker Sylt, marmelad, bakverk och desserter

En sommar full av smaker Sylt, marmelad, bakverk och desserter En sommar full av smaker Sylt, marmelad, bakverk och desserter Sylt & marmelad Med vårt smidiga Syltsocker är det enkelt att sätta din egen smak på sommaren. Prova några av våra smakkombinationer eller

Läs mer

3 DAGAR VECKA 12 VECKANS MENY

3 DAGAR VECKA 12 VECKANS MENY DAGAR VECKA Hej! Den här veckan hälsar vi Kurt Weid välkommen som vår nya gästkock i Tastelines Matkasse. Kurt kommer att bjuda på 5 härliga husmansklassiker alá Kurt under 5 veckor. Som grundare av det

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 36. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 36. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 36. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 36. Köp gärna med fler matvaror! dagar v 6 Recept Kött/fisk 500 gram nötfärs 500 gram laxfilé hel kyckling Potatis/ris/pasta mm kg potatis, Hej! Vi har en riktigt härlig vecka framför oss med flera inspirerande rätter på menyn. Just nu

Läs mer

Festmat Steinerskolan, 20.1 2016

Festmat Steinerskolan, 20.1 2016 Festmat Steinerskolan, 20.1 2016 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Blinier 1... 3 Blinier 2... 4 Hönsconsommé... 5 Tartarbiff... 6 Profiterols med appelsingräddskum och chokladsås... 7 Rudolf Steinerskolan, festmat,

Läs mer

Hjortkväll 11.2.2015. Hencca Vilén och Ben Wiberg

Hjortkväll 11.2.2015. Hencca Vilén och Ben Wiberg Hjortkväll 11.2.2015 Hencca Vilén och Ben Wiberg Innehållsförteckning Hjortkebab och tranbär-rödlök chutney s 3 Borsjtjsoppa på hjort s 4 Marinerad färdigt stekt ytterfilé av hjort s 5 Hjortkotletter och

Läs mer

UTAN SOCKER, GLUTEN & MJÖLK

UTAN SOCKER, GLUTEN & MJÖLK NOVEMBERMYS UTAN SOCKER, GLUTEN & MJÖLK Med dagens krav på ren mat fri från vitt socker, vitt mjöl, mjölk och för mycket salt, kan det lätt kännas som en utmaning när man väl står där vid spisen. Vi har

Läs mer

bistro Lite som på restaurang, fast hemma Meny Vecka 45 Varmrökt lax med citron- och dillsås

bistro Lite som på restaurang, fast hemma Meny Vecka 45 Varmrökt lax med citron- och dillsås bistro Lite som på restaurang, fast hemma Meny Vecka 45 a Varmrökt lax med citron- och dillsås Gott till: Vitt vin med eller utan alkohol, alternativt smaksatt vatten b Krämig kalkonpasta med solrosskott

Läs mer

Meny Böckling röra. Nils Oscar India Ale. Corvina Veronese Ripasso Harveys Bristol Cream

Meny Böckling röra. Nils Oscar India Ale. Corvina Veronese Ripasso Harveys Bristol Cream Meny 2006-02-26 Böckling röra Nils Oscar India Ale Pepparstekt kalvfilé med rödbetor, getost och pinjenötter Serverad med risonipasta. Corvina Veronese Ripasso 2002 Choklad soppa med ananas & marshmallows

Läs mer

Lingon är röda, blåbär är blå allra bäst är det med båda två!

Lingon är röda, blåbär är blå allra bäst är det med båda två! Lingon är röda, blåbär är blå allra bäst är det med båda två! Vilda bär för barn Den nordliga naturen är en riktig skattkista: vilda bär som växer i skogar, på myrar och i fjällen innehåller rikligt med

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 41. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 41. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 41. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 41. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v 41 Recept Kött/fisk Ca 600 gram torskfilé 700 gram tunnskivad kycklingfilé 1 Potatis/ris/pasta 900 gram potatis 1 Hej! Vi inleder denna oktobervecka med vår gästkock Fredrik Jonssons

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 32. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 32. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 32. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 32. Köp gärna med fler matvaror! 3 dagar Ingredienser v 3 Recept Kött/fisk 600 gram kycklingfilé pkt bratwurst 500 gram laxfilé 1 3 Potatis/ris/pasta 1 förp risoni Hej! Vi inleder denna augustivecka med en riktigt lättlagad och god middag.

Läs mer

glad påsk! Citronkulor med marsipan och vit choklad Recept sid 70. ELLE mat & vin 2/09

glad påsk! Citronkulor med marsipan och vit choklad Recept sid 70. ELLE mat & vin 2/09 glad påsk! Citronkulor med marsipan och vit choklad Recept sid 70. 64 ELLE mat & vin 2/09 för en Istället personligt påskblomma Bortbjuden? Baka ett gäng krispiga grissini och ta med i stället för en bukett

Läs mer

Egyptierna använder sig ofta av ingredienser som lamm, kyckling, duva, bönor och örter.

Egyptierna använder sig ofta av ingredienser som lamm, kyckling, duva, bönor och örter. Här kan du testa att göra maträtter som är vanliga i Egypten. Kanske vill du använda menyn på ett kalas med egyptiskt tema eller bara prova på hur deras favoriter smakade. Fråga en vuxen om hjälp och börja

Läs mer

Fiskkakor med krassesås. vecka 33

Fiskkakor med krassesås. vecka 33 Fiskkakor med krassesås vecka 33 familj Fiskkakor med krassesås cirka 30 min a Näringsinnehåll/portion: Energi: 2444 kj/ 584 kcal. Protein 30,8 g. Fett 26,4 g. Kolhydrater 54,3 g. Ingredienser: 4 portioner

Läs mer

5 dagar. Ingredienser v 52. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 52. Köp gärna med fler matvaror!

5 dagar. Ingredienser v 52. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 52. Köp gärna med fler matvaror! 5 dagar v 5 Kött/fisk Ca 500 gram nötfärs Ca 600 gram kycklingfilé Ca 400 gram räkor Ca 600 gram fläskkotletter Recept 3 4 5 Potatis/ris/pasta 900 gram potatis pkt pasta 3,5 4 Hej! Julaftonsveckan är här

Läs mer

Glögg med incabär Testa att enkelt göra en egen glögg, Superfruits mustiga glögg är kryddad med bland annat incabär och cacao nibs. ca.

Glögg med incabär Testa att enkelt göra en egen glögg, Superfruits mustiga glögg är kryddad med bland annat incabär och cacao nibs. ca. 12 julklassiker med Innehåll Glögg med incabär 5 Urtekrams glögg 6 Varm choklad med Chili 7 Cocosa knäck 9 Aromatiska julkonfektkulor 10 Renée Voltaires Kokoskola 11 Cocosa Pepparkakor 13 Lussekatter 14

Läs mer

Våra godaste desserter

Våra godaste desserter Våra godaste desserter Låt dig inspireras Slutet gott, allting gott Vi är många som tycker att något sött hör till efter en god middag. Här har vi samlat några av våra allra godaste desserter, från exotisk

Läs mer

Introduktion. Innan du börjar så vill vi peka på några generella saker när man använder sig av MCT olja i matlagningen;

Introduktion. Innan du börjar så vill vi peka på några generella saker när man använder sig av MCT olja i matlagningen; Recept med MCT-olja Introduktion Med den här skriften vill vi ge lite tips och råd hur MCT olja kan användas. Vi hoppas det ska vara till hjälp och inspiration för att hitta egna lösningar och användningsområden.

Läs mer

Matlagningskväll i Smedjan 22 april 2017

Matlagningskväll i Smedjan 22 april 2017 Matlagningskväll i Smedjan 22 april 2017 Meny Eldad pilgrimsmussla och kokt sparris svensk rom i brynt smör och halstrad citron samt schalottenlök, gräslök och frasig silverlök Ångad torskrygg med beurre

Läs mer

recept och inspiration för en lyckad picknick under bar himmel

recept och inspiration för en lyckad picknick under bar himmel 1 recept och inspiration för en lyckad picknick under bar himmel Spenatpannkakor med bacon och fetaoströra Spenatpannkakor 3 dl vetemjöl 200 g hackad spenat 0,5 tsk salt 4 dl mjölk 4 ägg smör till stekning

Läs mer

Söta slut på påskbuffén! Bakelser Tårtor Desserter. 10 ljuvliga recept!

Söta slut på påskbuffén! Bakelser Tårtor Desserter. 10 ljuvliga recept! Söta slut på påskbuffén! Bakelser Tårtor Desserter 10 ljuvliga recept! Påskdessert 4 portioner Luftig njutning i portionsformat. 3 dl crème fraiche 1 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker 2 citroner ½ dl citronsaft,

Läs mer

Drycker med alkohol och en del utan

Drycker med alkohol och en del utan Drycker med alkohol och en del utan Apelsinlikör... 2 Baileys... 3 Bilglögg(Alkoholfri)... 4 Dansk julglögg... 5 Dunderglögg... 6 Fryst äggtoddy... 7 Glögg anno 1840... 8 Hallonlikör... 9 Jullikör... 10

Läs mer

MARMITERNA 2010-01-24

MARMITERNA 2010-01-24 MARMITERNA 2010-01-24 Meny Förrätt Grillade pilgrimsmusslor med fänkålssoppa och fänkålssallad Vin: 50 Parallel Riesling Trocken 2008 Varmrätt Fläskfilémedaljonger med västerbottenost och madeirasky Vin:

Läs mer

bistro Lite som på restaurang, fast hemma Meny Vecka 2 Beef chili med tomat och vita bönor

bistro Lite som på restaurang, fast hemma Meny Vecka 2 Beef chili med tomat och vita bönor bistro Lite som på restaurang, fast hemma Meny Vecka 2 a Beef chili med tomat och vita bönor Gott till: stilla neutralt eller smaksatt vatten, lätt rött vin med stor fruktig smak b Stekt lax med tomatragu

Läs mer

Alpmüsli. Dinkel med fruktsallad. Fruktsallad med granola

Alpmüsli. Dinkel med fruktsallad. Fruktsallad med granola 3 smarta frukostskålar Står macka och gröt dig upp i halsen? Testa de här fräscha frukostskålarna. Alpmüsli 1 dl vardagsmüsli, se s. xx. 2 dl lättmjölk 1 dl turkisk yoghurt färsk eller torkad frukt i bitar

Läs mer

Höst. Rödbetscarpaccio med rostade pinjenötter, parmesan samt balsamicoglaze

Höst. Rödbetscarpaccio med rostade pinjenötter, parmesan samt balsamicoglaze Höst Rödbetscarpaccio med rostade pinjenötter, parmesan samt balsamicoglaze Rosmarinsdoftande lammrygg med syltade kantareller samt västerbottenrisotto Karamelliserade äpplen med mandelsmul samt vaniljyoghurt

Läs mer

Snart är det Jul igen

Snart är det Jul igen Snart är det Jul igen Norsen, 21.11 2007 Kvällens program Presentation av kvällens program samt genomgång av resepten Tillredning av kvällens rätter Middagen avnjuts o Förrätt Laxtartar Fiskpaté Sikrom

Läs mer

Foto: Martin Skredsvik

Foto: Martin Skredsvik RECEPTHANDBOK Framtagen i samarbete med Mariann Andersson, författaren bakom succén Baka med LCHF (Bonnier Fakta). Ni hittar hennes blogg på www.mariannslchf.se Foto: Martin Skredsvik Citronkaka Ca 14

Läs mer

Säsongens smaker 2010

Säsongens smaker 2010 Säsongens smaker 2010 höst/vi nte r Syltvänner! Här kommer den samlade listan över säsongens smaker från Äkta Sylt. Ta er tid att läsa igenom listan. Det är många spännande smaker och allt är av högsta

Läs mer

Pad thai med räkor. Vecka 5

Pad thai med räkor. Vecka 5 Pad thai med räkor A Vecka 5 Pad thai med räkor Pad Thai är ett typiskt thailändskt nudelrecept med många aptitretande ingredienser som räkor, spansk peppar, morötter, salladslök och böngroddar. Snabbt,

Läs mer

L I N D A H L S Ägg Helägg Äggula Äggvita Äggröra

L I N D A H L S Ägg Helägg Äggula Äggvita Äggröra LINDAHLS Ägg LINDAHLS Ägg Under varumärket Lindahls erbjuder vi ett komplett sortiment äggprodukter för det professionella köket. Med Lindahls äggprodukter sparar du tid och arbete samtidigt som du minimerar

Läs mer

v.50 HILDING TIPSAR JULSPECIAL

v.50 HILDING TIPSAR JULSPECIAL v.50 HILDING TIPSAR JULSPECIAL Hemmagjord glögg 3-5 msk råsocker 1 liter vin (gärna kraftigt) 6 cl rom eller cognac 3 st svartpepparkorn 4 st kardemumma kapslar 8 st nejlikor 1-2 st kanelstänger 2 st pomeransskal

Läs mer

bistro Lite som på restaurang, fast hemma Meny Vecka 9 Ugnsbakad torsk med krämig svartkål

bistro Lite som på restaurang, fast hemma Meny Vecka 9 Ugnsbakad torsk med krämig svartkål bistro Lite som på restaurang, fast hemma Meny Vecka 9 a Ugnsbakad torsk med krämig svartkål Gott till: lätt fruktigt öl med eller utan alkohol alternativt kolsyrat neutralt vatten b Kyckling i ricotta-

Läs mer

150 RECEPT FRÅN NESTLÉ

150 RECEPT FRÅN NESTLÉ Recept 135-142 150 RECEPT FRÅN NESTLÉ 1 CHOKLADFONDANT MED AFTER EIGHT Ingredienser: 100 g smör 125 g mörk choklad 4 pastöriserade äggulor 4 pastöriserade äggvitor 40 g socker 20 g vetemjöl 10 stycken

Läs mer

smaker från grekland 17 februari 2019 ABROTOS Ekologisk mat- och vinkultur ABROTOS Kooperativ ekonomisk förening

smaker från grekland 17 februari 2019 ABROTOS Ekologisk mat- och vinkultur ABROTOS Kooperativ ekonomisk förening Matglädje MED ABROTOS RECEPT 17 februari 2019 Sander g johansson matmästare ABROTOS Ekologisk mat- och vinkultur ABROTOS Kooperativ ekonomisk förening Oliver med ouzo 3 dl kalamataoliver 1 röd chilifrukt,

Läs mer

Mellanmålsdrinkar. Lätta att göra - goda att dricka

Mellanmålsdrinkar. Lätta att göra - goda att dricka De flesta recept är energirika och innehåller mycket socker. För att göra mellanmålen mer lämpliga för diabetiker, eller personer som inte behöver lika mycket energi, kan de anpassas genom att istället

Läs mer

Sprid lite glädje i sommar. sylta safta baka. Sylta enklare än du tror!

Sprid lite glädje i sommar. sylta safta baka. Sylta enklare än du tror! Sprid lite glädje i sommar sylta safta baka Sylta enklare än du tror! 1 Hej alla syltälskare! Den här broschyren har vi tagit fram till er som ännu inte har upptäckt hur fantastiskt enkelt det är att sylta,

Läs mer

familj Färsbiffar med majs och paprikasalsa Stekt schnitzel med blomkålssallad Broccolisoppa med varma smörgåsar

familj Färsbiffar med majs och paprikasalsa Stekt schnitzel med blomkålssallad Broccolisoppa med varma smörgåsar a3dagar 6 Personer familj Enkelt, gott och snabbt på bordet nu med vännerna Lollo & Bernie Se veckans roliga tips och pyssel! Vecka 42 a Färsbiffar med majs och paprikasalsa b Stekt schnitzel med blomkålssallad

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 28. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 28. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 28. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 28. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v 8 Recept Kött/fisk 500 gram nötfärs Ca 600 gram laxfilé Ca 700 gram fläskkarré Potatis/ris/pasta kg potatis, Hej! Vi har en härlig sommarvecka framför oss med flera inspirerande och

Läs mer

Äkta smakupplevelser!

Äkta smakupplevelser! Äkta smakupplevelser! Receptbroschyr för soliga vårdagar Ann-Louises Quinoasallad med passionsfrukt, torkad physalis och nötmix, 4 portioner Ann-Louises fantastiska Lemony-lime hummus, en stor sats Till

Läs mer

Lägg kikärtor (ca 250 g) i blöt över natten. Koka ca en timme med en buljongtärning. Låt stå tills de har svalnat (häll inte bort vattnet!).

Lägg kikärtor (ca 250 g) i blöt över natten. Koka ca en timme med en buljongtärning. Låt stå tills de har svalnat (häll inte bort vattnet!). Lägg kikärtor (ca 250 g) i blöt över natten. Koka ca en timme med en buljongtärning. Låt stå tills de har svalnat (häll inte bort vattnet!). Ingredienser Kikärtor Sesamfrön Kokosolja Olivolja Salt Citron

Läs mer

LUGNETS FÖRSKOLA LUGNETS FÖRSKOLA

LUGNETS FÖRSKOLA LUGNETS FÖRSKOLA , LUGNETS MELLANMÅL LUGNETS MELLANMÅL Våren 2012 startade vi arbetet med att få Grön Flagg certifiering, som är utmärkelsen för skolor och förskolor som vill arbeta med hållbar utveckling. Vi siktar på

Läs mer

Så förnyar du smaken på vårt viktigaste livsmedel. Mocktails. Tips och fakta!

Så förnyar du smaken på vårt viktigaste livsmedel. Mocktails. Tips och fakta! Så förnyar du smaken på vårt viktigaste livsmedel. Mocktails Tips och fakta! Vakin - Vatten- och Avfallskompetens i Norr AB Emil Åreng, stjärnbartender Emil har tävlat i alla de stora tävlingarna som t

Läs mer

ÄPPELSTRUDEL INGREDIENSER:

ÄPPELSTRUDEL INGREDIENSER: ÄPPELSTRUDEL Deg: Fyllning: 5 dl mjöl 0,5 dl skorpmjöl 1,5 dl ljummet vatten lite olja 5 droppar vinäger 6 st äpple 1 st ägg 1 dl socker 2 msk olja 2 msk kanel 1 kram salt Arbeta ihop en blank deg och

Läs mer

Från Naturen Ät 2 dl bär Dig till varje dag! Lätta mellanmål med bär Havtorn (Hippophaë rhamnoides) MÅNDAG Rönn (Sorbus aucuparia) TISDAG Blåbär (Vaccinium myrtillus) ONSDAG Lingon (Vaccinium vitis-idaea)

Läs mer

Får vi presentera vår nya hemsida Det här är en receptsamling för dig som lagar mat till våra äldre.

Får vi presentera vår nya hemsida Det här är en receptsamling för dig som lagar mat till våra äldre. Gott på äldre dar Får vi presentera vår nya hemsida Det här är en receptsamling för dig som lagar mat till våra äldre. Här har vi samlat recept på goda mellanmål och desserter där näringsinnehållet är

Läs mer

2. Sätt ugnen på 125 grader. Ta bort plasten från köttet och ställ det mitt i ugnen. Låt stå ca 8 timmar.

2. Sätt ugnen på 125 grader. Ta bort plasten från köttet och ställ det mitt i ugnen. Låt stå ca 8 timmar. 1 Pulled pork Tid: 20 min + 12 timmar i kylen + 8 timmar i ugnen 6 pers 1 1/2 kilo fläskkarré 5 vitlöksklyftor 1 1/2 msk paprikapulver 1 msk farinsocker 1 msk stött spiskummin 1 msk flingsalt 1 1/2 tsk

Läs mer

Livsmedelsverkets föreskrifter om sylt, gelé och marmelad; 1

Livsmedelsverkets föreskrifter om sylt, gelé och marmelad; 1 1 Livsmedelsverkets föreskrifter om sylt, gelé och marmelad; 1 (H 159) Detta dokument har sammanställts i informationssyfte. Kontrollera därför alltid texten mot den tryckta versionen. Denna version innehåller

Läs mer

Chokladfondant med Amarulakola

Chokladfondant med Amarulakola Chokladfondant med Amarulakola 8 portioner Fondant: 150 gram mörk choklad, cirka 70 % 150 gram normalsaltat smör 4 ägg ½ dl råsocker 1 ½ msk majsstärkelse 2 ½ msk kakao En nypa salt Kola: 1 dl amarula

Läs mer

BRAXENRIBS BRAXENFRESTELSE KNAPRIG BRAXEN

BRAXENRIBS BRAXENFRESTELSE KNAPRIG BRAXEN Recept på Smartfisk BRAXENRIBS 2 BRAXENFRESTELSE 2 KNAPRIG BRAXEN 2 CEVICHE 3 CITRONMARINERAD GÄDDA 4 GÄDDA 4 FÄRSBIFFAR 4 GRAVAD MÖRT/ID/BRAXEN 5 LINGONGRAVAD ID 6 INLAGD MÖRT 6 STEKT NORS ELLER FRITERAD

Läs mer

3 DAGAR VECKA 42 VECKANS MENY

3 DAGAR VECKA 42 VECKANS MENY DAGAR VECKA 42 INGREDIENSER RECEPT Hej! Vår gästkock Erik Lallerstedt fortsätter att bjuda oss på snabblagade och goda vardagsfavoriter. Erik Lallerstedt är den legendariska kocken och krögaren som förnyade

Läs mer

Matlagningskväll i Smedjan 22 mars 2017

Matlagningskväll i Smedjan 22 mars 2017 Matlagningskväll i Smedjan 22 mars 2017 Meny Eldad pilgrimsmussla med vinägrett och emulsion på ostron svampfilo och picklad rödlök Ångad torskrygg med löjromsbeurre blanc kålskott, tryffel och variation

Läs mer

5 dagar. Ingredienser v.35. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v.35. Köp gärna med fler matvaror!

5 dagar. Ingredienser v.35. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v.35. Köp gärna med fler matvaror! dagar v.3 Recept Kött/fisk 00 gram nötfärs Ca 600 gram kycklingfilé Ca 800 gram fläskkarre 2 pkt bacon 400 gram torskfilé 400 gram lax 2 3 4 Potatis/ris/pasta mm 2 kg potatis pkt pasta 3, Hej! Vi har en

Läs mer

Recept. Ingredienser v 7. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 7. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk

Recept. Ingredienser v 7. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 7. Köp gärna med fler matvaror! Vegetarisk Vegetarisk Ingredienser v 7 Recept Potatis/pasta/ris 4 sötpotatisar Hej! Välkomna till en färgsprakande vecka med tre härliga vegorätter på menyn. Först ut så hittar du en lyxig sallad med spenat, krämig

Läs mer

Nyttig information Nypon Latin: Rosa Rugosa

Nyttig information Nypon Latin: Rosa Rugosa Nyttig information Nypon Latin: Rosa Rugosa Om nypon Alla nypon går inte att äta smaka på de mogna nyponen så märker du om de är ätbara. Välj sedan de klarröda och klarorangea sorterna som har högst näringsinnehåll.

Läs mer

Svensk tallrik. Matlagningsgänget Hos Karin och Leif Lundborg 2 november 1996

Svensk tallrik. Matlagningsgänget Hos Karin och Leif Lundborg 2 november 1996 Meny Aperitif: Förrätt: Varmrätt: Efterrätt: Kaffe: Små goda snittar (recept saknas) Dryck: vinbål Svensk tallrik Dryck: Öl och Absolut Vodka Citron Saltimbocca, ris Dryck: Rött vin Ingefärspäron och yoghurtglass

Läs mer

150 RECEPT FRÅN NESTLÉ

150 RECEPT FRÅN NESTLÉ Recept 25-32 150 RECEPT FRÅN NESTLÉ 25. FITNESS FRUKTIGA GRANOLAMUFFINS Ingredienser till muffinsmet: 2½ dl siktat vetemjöl 1¾ dl fullkornsmjöl 2 tsk bakpulver ½ tsk salt ½ tsk kanel 2 stora ägg 1¾ dl

Läs mer

09.12.2016 MAT FRÅN VÅR NATUR

09.12.2016 MAT FRÅN VÅR NATUR Gillekockarna 09.12.2016 09.12.2016 MAT FRÅN VÅR NATUR behöver inte alltid vara vegetariskt Vi lagar mat som en helhet som kan serveras även vid festliga tillfällen; ändå skall det vara lätt att koka hemma.

Läs mer

Äkta smakupplevelser!

Äkta smakupplevelser! Äkta smakupplevelser! Receptbroschyr för kyliga vinterdagar Receptet kommer från Ann-Louise som bloggar för Kung Markatta. Ann-Louise som bloggar för Ann-Louises Kokoslinssoppa med grön curry, 4 portioner

Läs mer

Recept - vegetariska drycker ett urval.

Recept - vegetariska drycker ett urval. Recept - vegetariska drycker ett urval. Detta är endast ett axplock av alla drycker du kan göra. Se det som en start för dig då det kan vara bra att följa recept till en början innan man får en känsla

Läs mer

familj Färsbiffar med majs och paprikasalsa Fish and chips Broccolisoppa med varma smörgåsar

familj Färsbiffar med majs och paprikasalsa Fish and chips Broccolisoppa med varma smörgåsar a3dagar 4 Personer familj Enkelt, gott och snabbt på bordet nu med vännerna Lollo & Bernie Se veckans roliga tips och pyssel! Vecka 42 a Färsbiffar med majs och paprikasalsa b Fish and chips c Broccolisoppa

Läs mer

GRILLA VILT INSPIRATION OCH LÄCKRA GRILLRECEPT FÖR DIG SOM UPPSKATTAR DET GODA I LIVET

GRILLA VILT INSPIRATION OCH LÄCKRA GRILLRECEPT FÖR DIG SOM UPPSKATTAR DET GODA I LIVET GRILLA VILT INSPIRATION OCH LÄCKRA GRILLRECEPT FÖR DIG SOM UPPSKATTAR DET GODA I LIVET Grilla Vilt är något alldeles extra Receptsamlingen med grillat från åke P är här. Fullproppad med unika recept med

Läs mer

3 DAGAR VECKA 10 VECKANS MENY. Han frontar TV-programmet

3 DAGAR VECKA 10 VECKANS MENY. Han frontar TV-programmet DAGAR VECKA 10 Han frontar TV-programmet Vad blir det för mat, har släppt flertalet kokböcker och lanserat ett eget vin, älskar att jaga och driver en egen kollektion jaktkläder samtidigt som han är en

Läs mer

Husmanskost. Harry Holmström Kaj Degerman

Husmanskost. Harry Holmström Kaj Degerman Husmanskost Harry Holmström Kaj Degerman 19.4.2017 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Kvällens program... 3 Tomatsoppa... 4 Fläsksås... 5 Renskav... 6 Stroganoff... 7 Potatismos... 8 Sallad... 9 Fattiga riddare... 10

Läs mer

Avrunda påskfesten med smakrika godsaker

Avrunda påskfesten med smakrika godsaker Pressmeddelande Februari 2018 Avrunda påskfesten med smakrika godsaker Påsken närmar sig och vi kan äntligen se fram emot ljusare, färggladare tider såväl ute som hemma i köket. Piffa upp påskbordet med

Läs mer

Norrländska pannbiffar med brynt pepparrotssmör och ugnsbakade rotfrukter

Norrländska pannbiffar med brynt pepparrotssmör och ugnsbakade rotfrukter Norrländsk veckomeny - Måndag Norrländska pannbiffar med brynt pepparrotssmör och ugnsbakade rotfrukter 4 port (tillagningstid ca 50-60 min) Ugnsbakade rotfrukter 2 morötter 4 potatisar 1 palsternacka

Läs mer

Lite information om praliner. ite information om praliner

Lite information om praliner. ite information om praliner Lite information om praliner ite information om praliner Goda recept av söta läckerheter Hemmalagade läckra praliner. Med goda ingredienser, de rätta tillbehören och lite rutin trollar även du fram de

Läs mer

Om Fresubin 2 kcal DRINK. Ordination till: Dosering: ml ggr/dag. Ordinerande dietist/läkare: Övrig information: www.fresubin.se

Om Fresubin 2 kcal DRINK. Ordination till: Dosering: ml ggr/dag. Ordinerande dietist/läkare: Övrig information: www.fresubin.se Aprikos/Persika Skogsbär, Neutral, Toffee, Vanilj Om Fresubin 2 kcal DRINK Fresubin 2 kcal DRINK är en komplett näringsdryck med mycket energi och protein. Nutritionsbehandlingen kan varieras genom att

Läs mer

ice cream maker // makes ice cream in 10-12 min // recipes included // capacity 2 x 0.32 L // 2 bowls // Type 9837

ice cream maker // makes ice cream in 10-12 min // recipes included // capacity 2 x 0.32 L // 2 bowls // Type 9837 ice cream maker // makes ice cream in 10-12 min // recipes included // capacity 2 x 0.32 L // 2 bowls // Type 9837 OBH Nordica Glassmaskin Innan användning Innan du använder apparaten för första gången

Läs mer

Biffcurry med lime och cashewnötter. vecka 15

Biffcurry med lime och cashewnötter. vecka 15 Biffcurry med lime och cashewnötter vecka 15 inspiration Biffcurry med lime och cashewnötter En lätt måltid att tillaga, som för smaklökarna till Asien, där ingefära, currypasta och kokosmjölk bidrar till

Läs mer

Dessertspecial för Alla hjärtans dag.

Dessertspecial för Alla hjärtans dag. Dessertspecial för Alla hjärtans dag. Chokladtårta, hallonsorbet, cheesecake och lyxiga våfflor. Linnéa har tagit fram fyra smarriga desserter med lyxig twist som är perfekta att avsluta Alla hjärtans

Läs mer

Recept 3 rätters meny - Ladies Event 2016-05-11

Recept 3 rätters meny - Ladies Event 2016-05-11 Recept 3 rätters meny - Ladies Event 2016-05-11 Majbrasa med vit sparris 10 portioner Majbrasa 8 AAA Sparrisar 5 Blad ramslök 5 Vårlök 2 msk Socker 1 msk Salt ½ Citron Skala sparrisen och skär bort 3 cm

Läs mer

Det smakar sommar! 24 recept fulla av god smak och sol.

Det smakar sommar! 24 recept fulla av god smak och sol. Det smakar sommar! 24 recept fulla av god smak och sol. Sylt & marmelad Ett ljuvligt sätt att spara sommaren på. Dessutom kan du smaksätta den precis som du vill. BASRECEPT SYLT: 1. Blanda 2 dl bär/frukt

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 12. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 12. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 12. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 12. Köp gärna med fler matvaror! dagar v Recept Kött/fisk 500 gram nötfärs 500 gram hönsfärs 00 gram kallrökt lax Potatis/ris/pasta 900 gram potatis förp couscous förp pasta Hej! Vår gästkock Ulrika Brydling är nu inne på sin tredje vecka.

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 27. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 27. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 27. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 27. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v 7 Recept Kött/fisk 500 gram nötfärs Ca 500 gram laxfilé Ca 700 gram fläskkarré 1 Potatis/ris/pasta 1 kg potatis 1, Hej! Somriga köttbullar med smak av gräslök och citron i krämig gräddsås

Läs mer

ENKLA SMÅRÄTTER MED. varg SOM BAS

ENKLA SMÅRÄTTER MED. varg SOM BAS ENKLA SMÅRÄTTER MED varg SOM BAS PROTEINRIKT OCH GOTT FÖR ÄLDRE Kvarg har blivit mycket populärt under de senaste åren. Med sitt höga innehåll av protein är det en bra produkt för alla med en aktiv livsstil.

Läs mer

Avrunda med en efterrätt

Avrunda med en efterrätt Avrunda med en efterrätt Läckra efterrätter med bär Till läsaren Arktiska Aromer rf anordnade 2007 i samarbete med olika rådgivningsorganisationer en recepttävling med namnet Avrunda med en efterrätt.

Läs mer

Fyll äggen med. riktigt godis! www.odense-marcipan.se

Fyll äggen med. riktigt godis! www.odense-marcipan.se Fyll äggen med riktigt godis! www.odense-marcipan.se Här hittar du recepten till hur du gör ett guldägg, fyllt med riktigt godis, gjort på Odenses riktigt fina ingredienser. Recepten är signerade av Tony

Läs mer

3 DAGAR VECKA 48 VECKANS MENY

3 DAGAR VECKA 48 VECKANS MENY 3 DAGAR VECKA 48 Hej! Vi är inne på 3:e veckan med vår folkkära gästkock Plura Jonsson. I över 40 år har han varit sångare och låtskrivare i gruppen Eldkvarn. Men det är först på senare år Plura Jonsson

Läs mer