ÅTH Hedelmät ÅTH Frukt

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ÅTH Hedelmät ÅTH Frukt"

Transkript

1 ÅTH Hedelmät ÅTH Frukt

2 Åländska skärgårdsäppel Vi levererar äpplen från ett 40-tal odlare i den åländska skärgården. Odlingen har långa traditioner och sköts av kunniga odlare. Äpplena utvecklas väl i det soliga skärgårdsklimatet med lång och varm höst vilket bidrar till en god smak med fina aromer. Äppelproduktionen är IPM baserad vilket betyder att odlingen är miljöanpassad och äpplena trygga att äta. Våra äpplen finns i butiken från augusti januari. Vi gör vårt yttersta för att få fram en fin kvalitet och utökar sortimentet med nya sorter för den finländska marknaden. Låt dig väl smaka! VÅRA HUVUDSORTER I SKÖRDEORDNING: Sort Försäljningstid Geneva Early...augusti Transparente Blanche... augusti september Julyred... augusti september Nanna... september Jaspi... september Collina... september Discovery...september oktober Summerred...september oktober Amorosa... oktober november Lobo... oktober december Rajka... oktober januari Rubinola... oktober januari Zari... november januari Santana... november februari Rubinstep... november februari

3 Geneva Early Vår tidigaste sort, en riktig primör! Geneva Early är röd med gul bakgrundsfärg. Fruktköttet är mjukt och gräddfärgat ibland med inslag av rosa. Smaken är pikant, aromatisk och en aning syrlig.

4 Transparent blanche En klassisk sort som mognar tidigt på säsongen. Transparent Blanche är ett grön-gult saftigt äpple med syrlig smak. Gott att äta som det är, dessutom fantastiskt gott att göra mos, paj eller kaka av.

5 Julyred Ett smakrikt sommaräpple med inslag av Boysenbär. Julyred har en attraktiv röd täckfärg med grön-gul grundfärg. Frukt köttet är vitt och saftigt.

6 Nanna En tidig och lite ömtålig specialsort. Mycket god med härlig, fyllig sötma. Grundfärgen är gul medan den sida som varit mot solen är färgad röd.

7 Jaspi Jaspi är en finsk sort framtagen på förädlingsstationen i Pikis (Piikkiö). Färgen som är djupröd täcker nästan hela frukten. Fruktköttet är krispigt, vitt och smaken kryddig och lätt syrlig. En tidig höstsort med lite kraftigare skal som gör frukten oömtålig och hållbar.

8 Collina En av våra nyare sorter som blivit succé. Collina är en lite ömtålig skönhet med karaktäristisk smak, kraftig sötma blandat med en aning syra gör den mycket läcker. Fruktköttet är krispigt.

9 Discovery Discovery är värd att upptäcka. Den koniska plattrunda formen i kombination med den vackert röda färgen gör den speciell. Fruktköttet är fast och krispigt. Smaken är åt det sötare hållet med inslag av jordgubbar. Mycket gott att äta som det är men passar även bra i sallad och till desserter.

10 Summerred Ett avlångt ganska fast äpple med aromatisk smak. Skalet är mörkrött med ljusa punkter. God ätfrukt som även passar i sallader och desserter. Syrligt med viss sötma.

11 Amorosa / Aroma Amorosa / Aroma Har som namnet antyder en aromrik smak, väldigt fin balans mellan sötma och syra. Frukten har en gul-grön grundfärg med röd täckfärg. Amorosa är en ännu vackrare röd form av Aroma men i övrigt lik. Mycket god både som ätfrukt och i matlagning.

12 Lobo Lobo är en riktig klassiker. Med sin milda smak passar detta saftiga äpple de flesta munnar. Det röda skalet med grön-gul grundfärg bildar ett naturligt vax senare på säsongen, blir då extra glansigt.

13 Rajka En av våra nyare sorter som blivit succé. Härlig djupröd täckfärg med gul bakgrund gör äpplet tilltalande. Smaken är intensiv med härlig sötma och inslag av honung.

14 Rubinola En av våra nyare sorter som blivit succé. Den lysande gula färgen med röd solkind gör Rubinola till ett äpple som syns. Frukten är krispig och saftig. Smaken är aromatisk och söt med balanserande syra. Skalet bildar naturligt vax senare på säsongen. Rubinola stoltserar även med extra höga c-vitamin värden.

15 Zari Till våra nyaste sorter hör Zari, som är ett saftigt och läckert äpple med en fin sötma och sprödhet.

16 Santana En av våra nyare sorter som blivit succé. Mognar sent på säsongen. Djup röd flammig med gul bakgrund. Smaken är fyllig med inslag av vindruva och en doft av rosor. Santana kan även ätas av de flesta äppelallergiker då den endast innehåller små mängder av det protein som vissa är känsliga emot.

17 Rubinstep Mognar sent på säsongen när hösten börjar gå mot vinter. Skalet har en röd-orange täckfärg med gul grundfärg. Fruktköttet har en härlig konsistens, krispigt och saftigt. Smaken är söt, aromatisk med inslag av vindruva.

18 Åländska päron Päronen utvecklas väl i det soliga skärgårdsklimatet med lång och varm höst vilket bidrar till en god smak med fina aromer. Päronproduktionen är IP baserad vilket betyder att odlingen är miljöanpassad och frukterna trygga att äta. VÅRA HUVUDSORTER I SKÖRDEORDNING: Sort Försäljningstid Clara Frijs...september oktober Concorde...oktober december Conference...oktober december Vi gör vårt yttersta för att få fram en fin kvalitet och utöka sortimentet med nya sorter för den finländska marknaden. Låt dig väl smaka!

19 Clara Frijs Clara Frijs är den sort som mognar tidigast av våra päron. Formen är rund och avsmalnande mot skaftet. Skalet är gulgrönt till citrongult och fruktköttet är mjukt, vitt och saftigt. skärgårdsklimat gör våra päron extra närings- och vitaminrika!

20 Concorde Concorde är ett sött och saftigt päron. Fruktköttet är gult och oxiderar långsamt, vilket betyder att fruktköttet inte blir brun färgat så snabbt. Passar därför ypperligt till ostbricka och i sallader. skärgårdsklimat gör våra päron extra närings- och vitaminrika!

21 Conference Conference är ett medelstort päron. Formen är långsmal och flasklik. Skalet har en gröngulgulbrun grundfärg. Fruktköttet nästan smälter i mun, smaken är söt och påminner om melon. skärgårdsklimat gör våra päron extra närings- och vitaminrika!

22

23

Malus domestica 'MAGLEMER' Malus domestica 'MAIKKI'

Malus domestica 'MAGLEMER' Malus domestica 'MAIKKI' Malus domestica 'MAGLEMER' MAGLEMER, vinteräpple Osäker härkomst Fin bordsfrukt, äpplet kan tålas av många allergik Är svagväxande och har tidig och rik bördighet, bör kartgallras Blomningen är medeltidig

Läs mer

SVENSKA ÄPPLEN SVENSKA ÄPPLEN SVENSKA ÄPPLEN SVENSKA ÄPPLEN

SVENSKA ÄPPLEN SVENSKA ÄPPLEN SVENSKA ÄPPLEN SVENSKA ÄPPLEN ALICE är ett medelstort äpple med något åsig form. Äpplet drogs upp i början av 1950-talet på Balsgård och har utvecklats med utgångspunkt från Ingrid Marie. MIO har fått sitt namn efter Astrid Lindgrens

Läs mer

SVENSKA ÄPPLEN SVENSKA ÄPPLEN SVENSKA ÄPPLEN SVENSKA ÄPPLEN

SVENSKA ÄPPLEN SVENSKA ÄPPLEN SVENSKA ÄPPLEN SVENSKA ÄPPLEN Alice är ett medelstort äpple med något åsig form. Äpplet drogs upp i början av 1950-talet på Balsgård och har utvecklats med utgångspunkt från Ingrid Marie. Skalet har vackert ljusgul grundfärg med varmt

Läs mer

ANANAS. Sötsyrlig. Passar till? Som förfriskning och dessert liksom till kött, sallader och exotiska grytor. Säsong: Året runt

ANANAS. Sötsyrlig. Passar till? Som förfriskning och dessert liksom till kött, sallader och exotiska grytor. Säsong: Året runt ANANAS Sötsyrlig Ett gult, mycket saftigt fruktkött. Sötsyrlig och aromatisk smak. Ananas är en skenfrukt med massor av små sammanväxta bar på en blomaxel. Som förfriskning och dessert liksom till kött,

Läs mer

Beskrivning av fruktsorter i Krusenstiernska trädgården i Kalmar

Beskrivning av fruktsorter i Krusenstiernska trädgården i Kalmar Beskrivning av fruktsorter i Krusenstiernska trädgården i Kalmar ALEXANDER Mandatsort Rysk sort från slutet av 1700-talet som kom till Sverige runt 1830. Frukten är mycket stor, brett kägellik, med en

Läs mer

Malus domestica 'AMOROSA'

Malus domestica 'AMOROSA' Malus domestica 'ALEXANDER' ALEXANDER, höstäpple ev. Turkiet Användning:Bords- och hushållsfrukt Växer ganska kraftigt och får en bredd krona med utåtriktade grenar. Ger som äldre träd jämna skördar. Blomningen

Läs mer

Sortförsök i äppel Nya svenska förädlingar

Sortförsök i äppel Nya svenska förädlingar Sortförsök i äppel 2005-2012 Nya svenska förädlingar Försöket motiveras av att man från svenskt håll rekommenderat dessa äppelförädlingar för prövning. Samtliga sorter är framtagna av SLU Balsgård förutom

Läs mer

Kvalitet, vad är det?

Kvalitet, vad är det? Kvalitet, vad är det? Henrik Stridh 92 Medlemmar Skörd, ca 20 ton/ha Mål 30-40 ton/ha Antalet medlemmar minskar, skörden ökar något Ca 12 000 ton totalt, 7 000 ton i Kivik 1 Svensk fruktodling? Yttre kvalitet

Läs mer

De nya äppelsorterna produceras nu och är salufärdiga hösten 2015. Våra nya ÄPPLEN. Produktion: www.wakire.se

De nya äppelsorterna produceras nu och är salufärdiga hösten 2015. Våra nya ÄPPLEN. Produktion: www.wakire.se De nya äppelsorterna produceras nu och är salufärdiga hösten 2015 Våra nya ÄPPLEN Produktion: www.wakire.se Malus domestica Agnes E (B:1377) Vacker sommarsort med friskare träd och bättre smak än Discovery!

Läs mer

Vilket kriterium är viktigast? Ranka de tre viktigaste. Diskussion först i grupp och sedan tillsammans.

Vilket kriterium är viktigast? Ranka de tre viktigaste. Diskussion först i grupp och sedan tillsammans. Det bästa beslutet? (Övningsuppgift i ekologiskt tänkande vid inköp av livsmedel) Till läraren: Ibland är det svårt att fatta bra beslut. I den här uppgiften får eleverna träna på att tänka på olika kriterier

Läs mer

Lagring av äppel ur sortförsöken 2014-2015

Lagring av äppel ur sortförsöken 2014-2015 Lagringsförsök äppel IP försök pernilla.gabrielsson@landsbygd.ax Lagring av äppel ur sortförsöken 2014-2015 I samband med skörd sattes äpplena i skördekyl, efter sortering (senast 31.10) in i vanligt kyllager.

Läs mer

MUMS, bàsta mellanmålet!

MUMS, bàsta mellanmålet! Svenska SVENSKA ÄPPLEN àpplen året ÅRET RUNT! runt FRÅGA EFTER SVENSKA ÄPPLEN NÄR DU HANDLAR NÄSTA GÅNG MUMS, bàsta mellanmålet! Idag är bara ett av fyra äpplen som äts i Sverige svenskt. Det gör att det

Läs mer

HUBER & BLEGER ALSACE (Saint Hippolyte) Frankrike

HUBER & BLEGER ALSACE (Saint Hippolyte) Frankrike Muscat d Alsase 2005 Muscat n i vinet är Muscat, en av de fyra ädla druvorna i Alsace. Alcoholhalt 12 %. för mångfald vad gäller växter o djur. Med hjälp av detta främjar man de naturliga fienden till

Läs mer

E-mail Apache Patio Hot Peppers 69:-

E-mail Apache Patio Hot Peppers  69:- Du kan redan nu förhandsbeställa våra ekologiskt odlade plantor. Uppdragna från ekofrö i det natursköna Karlskoga, Värmland. Tillgången är starkt begränsad. Plantorna skickas per post så snart frostrisken

Läs mer

Zacharias (Grekland Nemea)

Zacharias (Grekland Nemea) Sötma Ampelos Phos (Vit) Moscophilero-Roditis Moscophilero-Roditis är gamla inhemska druvor på Peleponnesos. Nemea som är ett av Grekland mest välrenomerade vinområden, ligger uppe i bergen omedelbart

Läs mer

Frukten ser ut som en liten persika. Frukten innehåller massor av C-vitamin.

Frukten ser ut som en liten persika. Frukten innehåller massor av C-vitamin. (MS) Ser ut som en stor kotte. Frukten kan vara röd, gul eller svart. Många bär som vuxit ihop till en större frukt. Skalet är hårt och taggigt. Det äter man inte. Under skalet finns ett saftigt, gult

Läs mer

Juicer & Smoothies. 031-780 27 00 www.hebe.se

Juicer & Smoothies. 031-780 27 00 www.hebe.se Juicer & Smoothies 031-780 27 00 www.hebe.se Juicer & smoothies Hälsosamma juicer, både med frukt & grönsaker är populärt! De passar som snabb påfyllning när du är på språng, som ett nyttigt mellanmål

Läs mer

sockrets stora SMAKVÄRLD! Upptäck FARINSOCKER

sockrets stora SMAKVÄRLD! Upptäck FARINSOCKER sockrets Upptäck stora SMAKVÄRLD! FARINSOCKER SMAKCIRKLAR Hur kan man se hur något smakar? Med hjälp av våra smakcirklar får du en bild av sockers olika nyanser och smakrikhet. I broschyren hittar du flera

Läs mer

Sorter i apelgården Dottevikinga Enebyäpple

Sorter i apelgården Dottevikinga Enebyäpple Sorter i apelgården Dottevikinga Uppkom ur en kärna i Dottevik hos Inga och Karl-Eric Johansson, sorten namngavs och döptes våren 1990 av Jössebygdens trädgårdsförening. Mognar i december/januari. Hållbar

Läs mer

MÄSTER GRÖN. K. Anderssons Plant Odlare 31 11cm kruka 4x15/hylla. Sweet n Neat Scarlet. Sweet n Neat Yellow. Elin. Locarno. Colibri.

MÄSTER GRÖN. K. Anderssons Plant Odlare 31 11cm kruka 4x15/hylla. Sweet n Neat Scarlet. Sweet n Neat Yellow. Elin. Locarno. Colibri. Sweet n Neat Scarlet Kompaktväxande busktomat Små söta välsmakande röda tomater Mycket lämplig för odling i kruka och balkonglåda. Behöver varken tjuvas eller bindas upp Sweet n Neat Yellow Kompaktväxande

Läs mer

information om alla teer öppna om du är nyfiken

information om alla teer öppna om du är nyfiken tekalender information om alla teer öppna om du är nyfiken Hej teälskare! FRAMFÖR DIG HAR DU 24 påsar MED KRÄNKUS EGNA teblandningar FÖR 24 SKÖNA testunder. TANKEN ÄR ATT DRICKA nr 1 DEN 1:A DECEMBER O

Läs mer

Frukt. och grönt på ditt sätt

Frukt. och grönt på ditt sätt Frukt och grönt på ditt sätt Du vet väl att det också finns frukt och grönsaker hos Chipsters? Sortimentet är mångsidigt och varierar efter säsong. Hos oss hittar du inhemska och utländska frukt- och grönsaksprodukter

Läs mer

Körsbärstomater. Körsbärstomater (fortsättning) Black Cherry. Cheresita. Corabell. Favorita. Gardeners Delight. Goldita. Peardrops.

Körsbärstomater. Körsbärstomater (fortsättning) Black Cherry. Cheresita. Corabell. Favorita. Gardeners Delight. Goldita. Peardrops. Körsbärstomater Black Cherry Violettröd, mycket söt och god körsbärstomat ca 20 g. Relativt tidig skörd. Odlas i växthus eller skyddat läge. Tjuvas. Cheresita Liten, god, röd körsbärstomat, 15 20 g. Ger

Läs mer

EKO LOGISKT. Plocktomater. 031-780 27 00 www.hebe.se

EKO LOGISKT. Plocktomater. 031-780 27 00 www.hebe.se EKO LOGISKT Plocktomater 2015 031-780 27 00 www.hebe.se Låt dina kunder njuta av ekologiska plocktomater i sommar. Vi förstärker lösviktstrenden inom ekologiskt! I år utvecklar vi konceptet med plocktomater

Läs mer

Röda Viner La Croix St Pierre Rouge 70 kr / 270 kr Cono Sur Reserva Especial Pinot Noir 80 kr / 320 kr Vinea Crianza 85 kr / 340 kr

Röda Viner La Croix St Pierre Rouge 70 kr / 270 kr Cono Sur Reserva Especial Pinot Noir 80 kr / 320 kr Vinea Crianza 85 kr / 340 kr Röda Viner La Croix St Pierre Rouge Languedoc/IGP Pays d Oc, Frankrike Medelfylligt och fruktigt vin med toner av hallon, blåbär, jordgubbar och körsbär. Tanninerna är mjuka och avslutet fruktigt och fräscht

Läs mer

Festmat. för alla tillfällen! Plankor Smörgåstårtor Landgångar Pajer Smörgåsar Stubbar Weekendtårtor

Festmat. för alla tillfällen! Plankor Smörgåstårtor Landgångar Pajer Smörgåsar Stubbar Weekendtårtor Festmat för alla tillfällen! Plankor Smörgåstårtor Landgångar Pajer Smörgåsar Stubbar Weekendtårtor Gör festen ännu bättre! Beställ din festmat hos oss! Det är lätt att servera, smakfullt upplagt och ger

Läs mer

5 Trädgårdsodling 71. 5 Trädgårdsodling

5 Trädgårdsodling 71. 5 Trädgårdsodling 5 Trädgårdsodling 71 5 Trädgårdsodling Kapitel 5 innehåller information om Frilandsarealer Växthus- och bänkgårdsytor Skördar av köks- och trädgårdsväxter, frukt och bär Fruktträd (äpplen och päron) Ekologisk

Läs mer

för alla tillfällen! Plankor Smörgåstårtor Landgångar Pajer Smörgåsar Stubbar Weekendtårtor

för alla tillfällen! Plankor Smörgåstårtor Landgångar Pajer Smörgåsar Stubbar Weekendtårtor Festmat för alla tillfällen! Plankor Smörgåstårtor Landgångar Pajer Smörgåsar Stubbar Weekendtårtor Gör festen ännu bättre! Beställ din festmat hos oss! Det är lätt att servera, smakfullt upplagt och ger

Läs mer

Gårdsproducerade delikatessostar från Jämtland

Gårdsproducerade delikatessostar från Jämtland Produktsortiment Gårdsproducerade delikatessostar från Jämtland Oviken Ost drivs av Kristina och Robert Åkermo. Förutom mejeriet så bedrivs skogsbruk, lite körslor med gårdens maskiner samt veterinär och

Läs mer

Malus domestica 'SAFRANOJE KITAJKA'

Malus domestica 'SAFRANOJE KITAJKA' Malus domestica 'SAFRANOJE KITAJKA' SAFRANOJE KITAJKA, höstäpple Ryssland Användning: Bordsfrukt Är frisk och härdig, växer de första åren rätt kraftig och bildar som äldre en utbredd krona. Blomningen

Läs mer

Potatis. Smaker, karaktärer och kombinationer från Svegro.

Potatis. Smaker, karaktärer och kombinationer från Svegro. Potatis Smaker, karaktärer och kombinationer från Svegro. Potatisens historia Potatisen har sitt ursprung i Sydamerika där den växer vilt. Hur potatisen kom till Sverige är omtvistat. Växtteoretiker menar

Läs mer

NÖT SMAKMÖTET 2017 PROVNINGSORDNING

NÖT SMAKMÖTET 2017 PROVNINGSORDNING NÖT SMAKMÖTET 2017 PROVNINGSORDNING 1 Referens Svensk standard 2 Ejmunds Simgus 3 Böja Stommen Ko 4 Kårtorps Ko 5 Göranstorp Ko 6 Hagshult Ko 7 Rafna Angus 8 Sunnanhed Fjällko 9 Gröna Gårdar Hereford POÄNGBEDÖMNING

Läs mer

Gårdsproducerade delikatessostar från Jämtland

Gårdsproducerade delikatessostar från Jämtland Produktsortiment Gårdsproducerade delikatessostar från Jämtland Oviken Ost drivs av Kristina och Robert Åkermo. Förutom mejeriet så bedrivs skogsbruk, lite körslor med gårdens maskiner samt veterinär och

Läs mer

Gamla äppelsorter i Lappträsk med omnejd

Gamla äppelsorter i Lappträsk med omnejd Gamla äppelsorter i Lappträsk med omnejd Under de fem senaste åren har Lappträsk hembygdsförening genomfört en omfattande inventering av gamla kulturväxter i nejden. Samlingarna är redan ganska stora och

Läs mer

Gamla äppelsorter i Lappträsk med omnejd

Gamla äppelsorter i Lappträsk med omnejd Gamla äppelsorter i Lappträsk med omnejd Under de fem senaste åren har Lappträsk hembygdsförening genomfört en omfattande inventering av gamla kulturväxter i nejden. Samlingarna är redan ganska stora och

Läs mer

ANTIPASTI. 08-556 94 200 dilucafoodservice.se dabas.com

ANTIPASTI. 08-556 94 200 dilucafoodservice.se dabas.com ANTIPASTI ANTIPASTI ANTIPASTI TILLTUGG, PLOCKMAT OCH FÖRRÄTT Familjen Di Luca har försett det svenska köket med antipasti sedan början av 2000 talet. En italiensk måltid börjar ofta med antipasti vilket

Läs mer

Våra viner 2015 HÄLLÅKRA VINGÅRD

Våra viner 2015 HÄLLÅKRA VINGÅRD Våra viner 2015 HÄLLÅKRA VINGÅRD Bäste kund, Vi har härmed nöjet att presentera de av våra viner som f n finns i sortimentet. Katalogen förändras allteftersom nya produkter tillkommer och slutsålda utgår.

Läs mer

Röda viner 1/1. Tommasi Valpolicella DOC, Italien (Husets) 34,00. 24 cl 13,50. 16 cl 9,10. El Coto Crianza, Rioja, Spanien 1/1 32,00 1/1 40,00

Röda viner 1/1. Tommasi Valpolicella DOC, Italien (Husets) 34,00. 24 cl 13,50. 16 cl 9,10. El Coto Crianza, Rioja, Spanien 1/1 32,00 1/1 40,00 Röda viner Tommasi Valpolicella DOC, Italien (Husets) Corvina Veronese, Rondinella, Molinara Fräsch och fruktig doft med inslag av körsbär som även finns i smaken. Rekommenderas till vitt kött, pasta,

Läs mer

Produktutveckling i den lilla skalan Äpple. o Foto: Henriette Smith, Creativ Fantasi,

Produktutveckling i den lilla skalan Äpple. o Foto: Henriette Smith, Creativ Fantasi, Produktutveckling i den lilla skalan Äpple Äpple för olika ändamål 7500 olika äppelsorter i världen Sommaräpple Höstäpple Vinteräpple Direktkonsumtion Ätäpple (många olika sorter och smaker med olika lagringstider)

Läs mer

BON APPÉTIT! Enkla rätter på franska.

BON APPÉTIT! Enkla rätter på franska. BON APPÉTIT! Enkla rätter på franska. Det franska köket förknippas ofta med tidskrävande metoder och svårfunna råvaror. Så behöver det inte alls vara. På bistron och brasseriet i Frankrike serveras ofta

Läs mer

CATERING. För alla tillfällen och på vårt vis. FÄLTÖVERSTEN

CATERING. För alla tillfällen och på vårt vis. FÄLTÖVERSTEN CATERING För alla tillfällen och på vårt vis. FÄLTÖVERSTEN VÄLKOMMEN TILL SVERIGES MEST PRISBELÖNTA MATBUTIK! Vår butik har belönats med bl a Arlas Guldko för Bästa Matglädjebutik och med utmärkelsen Årets

Läs mer

EKO LOGISKT. Plocktomater. Läs mer och hitta recept på eller scanna in QR-koden.

EKO LOGISKT. Plocktomater. Läs mer och hitta recept på  eller scanna in QR-koden. EKO LOGISKT Plocktomater 2016 Läs mer och hitta recept på www.hebe.se eller scanna in QR-koden. Låt dina kunder njuta av ekologiska plocktomater i sommar. Vi förstärker lösviktstrenden inom ekologiskt!

Läs mer

Importerad hårdost 62

Importerad hårdost 62 62 Dansk hårdost Danbo Smak: Distinkt smak med viss syrlighet Konsistensen är mjuk med få små hål. Har en karaktäristisk doft. Förpackning 8 kg Artikel nr 28087 Danbo krydd Smak: Smakrik ost med mycket

Läs mer

Lagring av äppel ur sortförsöken

Lagring av äppel ur sortförsöken Planteringsår Skördedatum 2013 Bruttoskörd ton/ha Varav 1:a klass (ton/ha) vid sortering efter skörd, innan insättning i lager Andel vikt% 1:a klass vid sortering efter skörd, innan insättning i lager.

Läs mer

Champagne & mousserande vin. Roseviner

Champagne & mousserande vin. Roseviner Champagne & mousserande vin Philipponnat Reserve Millesimée Druvor: Pinot noir 50 % Chardonnay 30 % Pinot

Läs mer

CATERING. För alla tillfällen och på vårt vis.

CATERING. För alla tillfällen och på vårt vis. CATERING För alla tillfällen och på vårt vis. VÄLKOMMEN TILL SVERIGES MEST PRISBELÖNTA MATBUTIK! Vår butik har belönats med bl a Arlas Guldko för Bästa Matglädjebutik och med utmärkelsen Årets butik på

Läs mer

BRISTOT DET ITALIENSKA KAFFET SOM STICKER UT

BRISTOT DET ITALIENSKA KAFFET SOM STICKER UT BRISTOT DET ITALIENSKA KAFFET SOM STICKER UT Bristot är ett italienskt rosteri som startades 1919 av Domenico Bristot i den norditalienska orten Belluno. Filosofin har varit densamma de senaste 90 åren;

Läs mer

Champagne & mousserande vin. Roseviner

Champagne & mousserande vin. Roseviner Champagne & mousserande vin Philipponnat Reserve Millesimée Druvor: Pinot noir 50 % Chardonnay 30 % Pinot

Läs mer

En sensorisk resa med övningar

En sensorisk resa med övningar En sensorisk resa med övningar I det här kapitlet kommer du att hitta övningar som är tänkt att användas vid de sex stationer som finns på vår sensoriska resa till smakens ursprung. Varje stycke är ägnad

Läs mer

AMRUT NATURAL STRENGTH INDIAN SINGLE MALT WHISKY, 62,7% (BLACKADDER, SINGLE CASK )

AMRUT NATURAL STRENGTH INDIAN SINGLE MALT WHISKY, 62,7% (BLACKADDER, SINGLE CASK ) AMRUT NATURAL STRENGTH INDIAN SINGLE MALT WHISKY, 62,7% (BLACKADDER, SINGLE CASK ) 5 DOFTAR FÖRST KÄRV STARK WHISKY, dock utan utstickande störande dofter. Sedan kommer mycket: jordgubbar med smördeg och

Läs mer

Riesling (nr 5882) Vitt vin, Torrt, Friskt & Fruktigt

Riesling (nr 5882) Vitt vin, Torrt, Friskt & Fruktigt A Christmann Riesling (5882) - Systembolaget.se http://www.systembolaget.se/sok-dryck/dryck/?sortfield=pris&sortdir... 1 av 1 2012-04-30 14:08 Riesling (nr 5882) Vitt vin, Torrt, Friskt & Fruktigt 2011

Läs mer

ENZO GER DIG EN DOS KONCENTRERAD NJUTNING MED MJUK CREMA

ENZO GER DIG EN DOS KONCENTRERAD NJUTNING MED MJUK CREMA ESPRESSO SORTERNA ENZO GER DIG EN DOS KONCENTRERAD NJUTNING MED MJUK CREMA En sensuell upplevelse som väcker din mörka sida. Den sida som får liv om natten men som också kan väckas till liv på dagen när

Läs mer

FÄRG FÖR DITT VÄLBEFINNANDE

FÄRG FÖR DITT VÄLBEFINNANDE FÄRG FÖR DITT VÄLBEFINNANDE FÄRG FÖR DITT VÄLBEFINNANDE PRESENTATIONSÖVERSIKT Carl Rehnborg och berättelsen om NUTRIWAY Utmaningar gällande sund kost Färga din kost Sund kost. Sund livsstil. Dela välbefinnandet

Läs mer

Österrike Årets vinland 2015 hos Munskänkarna. Österrikes mest odlade druvor:

Österrike Årets vinland 2015 hos Munskänkarna. Österrikes mest odlade druvor: Österrike Årets vinland 2015 hos Munskänkarna. Österrike är känt som ett väldigt bra vitvinsland. Vi tänker oftast på utmärkta viner av druvorna Grüner Veltliner och Riesling. Men i Österrike finns det

Läs mer

Vinprovning. Vita viner från LOIREDALEN (Frankrike) AstraZeneca Seniorerna Mölndal 79:-

Vinprovning. Vita viner från LOIREDALEN (Frankrike) AstraZeneca Seniorerna Mölndal 79:- 1 Muscadet Sèvre et Maine sur lie 2010 (nr 2275) Gadais Père & Fils (Melon de Bourgogne) 2 Savennières Trie Spéciale 2007 (nr 90239) Domaine des Baumard (Chenin Blanc) http://www.baumard.fr/ http://www.baumard.fr/fichetechnique.php?idwine=126

Läs mer

Potatis. Sorter, smaker och karaktärer.

Potatis. Sorter, smaker och karaktärer. Potatis. Sorter, smaker och karaktärer. smaker som växer Hur potatisen vann våra hjärtan och magar Potatis har inte alltid funnits i Sverige, även om det känns så. Ursprungligen kommer den från Sydamerika

Läs mer

Svensk fruktproduktion, en blomstrande framtid!

Svensk fruktproduktion, en blomstrande framtid! Svensk fruktproduktion, en blomstrande framtid! Svensk fruktodling Totalt ca 250 odlare 24 000 ton frukt Totalt konsumtion ca 100 000 ton Ca 1600 ha odling 90 % i Skåne Svensk fruktodling Husqvarna Mälardalen

Läs mer

Kung Markatta Mousserande Äppelmust, 750 ml. Kung Markatta Mousserande Vitt Vin, alkoholfritt, 750 ml. Kung Markatta Äkta Fransk Cider 2 %, 750 ml

Kung Markatta Mousserande Äppelmust, 750 ml. Kung Markatta Mousserande Vitt Vin, alkoholfritt, 750 ml. Kung Markatta Äkta Fransk Cider 2 %, 750 ml Bilaga till pressmeddelande från Kung Markatta 26 april 2016 Produktinformation nyheter Kung Markatta sommaren 2016 Kung Markatta Mousserande Äppelmust, 750 ml Kung Markattas Mousserande Äppelmust tillverkas

Läs mer

Vitt vin, Torrt, Fylligt & Smakrikt

Vitt vin, Torrt, Fylligt & Smakrikt Château de Rochemorin Blanc (4128) - Systembolaget.se http://www.systembolaget.se/sok-dryck/dryck/?searchquery=4128&sor... 1 av 3 2011-11-01 16:26 Vitt vin, Torrt, Fylligt & Smakrikt Årgång 2008 Alkoholhalt

Läs mer

Mat & Vin. Hur svårt kan det vara?

Mat & Vin. Hur svårt kan det vara? Mat & Vin Hur svårt kan det vara? Sinnena Provning är lätt Alla äger sin upplevelse Provning är svårt Knepigt att sätta ord på vad man upplever. en är en kombination av dessa En del smak är känsel ex hetta

Läs mer

S O R T I M E N T Torfolk Gård AB, Ö.Skymnäs, Höje Tel torfolk.se

S O R T I M E N T Torfolk Gård AB, Ö.Skymnäs, Höje Tel torfolk.se SORTIMENT Det ekologiska originalet Sedan slutet av 70-talet har vi på Torfolk Gård i Värmland arbetat för en grönare värld. Vår affärsidé är enkel, vi producerar mat som vi själva vill äta fri från gifter

Läs mer

Vifrana. Vinkatalog från LEVI Import. En modern ekologisk vinproducent från Rumänien

Vifrana. Vinkatalog från LEVI Import. En modern ekologisk vinproducent från Rumänien Vinkatalog från LEVI Import Vifrana En modern ekologisk vinproducent från Rumänien Vifrana är en ny och toppmodern vinproducent i Rumänien. Hela vingården, som är på ca. 130ha och ligger i byn Adamclisi

Läs mer

Vi byter sortiment. N173/13. Nestlé Sverige AB Box Helsingborg Tel.

Vi byter sortiment. N173/13. Nestlé Sverige AB Box Helsingborg  Tel. Vi byter sortiment. N73/3 Nestlé Sverige AB Box 773 20 07 Helsingborg www.nestleprofessional.se npsupport@se.nestle.com Tel. 042-9 9 3 Ett nytt sortiment för professionella. Vi byter sortiment och lanserar

Läs mer

Månadens paket kommer som vanligt att innehålla några förslag och recept på maträtter. Vinklubb

Månadens paket kommer som vanligt att innehålla några förslag och recept på maträtter. Vinklubb Månadens paket kommer som vanligt att innehålla några förslag och recept på maträtter. Vinklubb Vinpaket Nr 6 Maj 2010 Maj månad nu kommer Rosévinerna! Tänk på att dessa högkvalitativa roséviner är lika

Läs mer

TEMA MED FRUKT & GRÖNT LÄTTLÄST

TEMA MED FRUKT & GRÖNT LÄTTLÄST TEMA MED FRUKT & GRÖNT LÄTTLÄST TEMA 1 Frukt och grönsaks-smoothies Smothie Recept Jordgubbs-smothie Ingredienser 3 bananer 1 lit lättyoghurt naturell 200 frysta jordgubbar 2 havregryn Gör så här Tvätta

Läs mer

Kendall-Jackson Highland Estate Hawkeye Mountain Cabernet Sauvignon

Kendall-Jackson Highland Estate Hawkeye Mountain Cabernet Sauvignon KENDALL-JACKSON en 60 länder. Kendall-Jackson Highland Estate Hawkeye Mountain Cabernet Sauvignon Ursprung: Alexander Valley, Kalifornien, USA Druva: 100% Cabernet Sauvignon Vinerna i serien Highland Estate

Läs mer

Miljövänliga menyer på Vann

Miljövänliga menyer på Vann Miljövänliga menyer på Vann Vann Spa Hotell och Konferens ligger i ett naturvårdsområde som är kulturmärkt. Inget av naturen får förstöras, därför är anläggningen byggd runt en stor bergsknalle. Byggnadens

Läs mer

Smältande, sprött, karminrött, syrligt och kanelsmak en studie av sensoriskt språk i några svenska fruktböcker mellan 1951 2005

Smältande, sprött, karminrött, syrligt och kanelsmak en studie av sensoriskt språk i några svenska fruktböcker mellan 1951 2005 Smältande, sprött, karminrött, syrligt och kanelsmak en studie av sensoriskt språk i några svenska fruktböcker mellan 1951 2005 Ulf Larsson 2007-08-28 Ulf Larsson och Örebro universitet INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Elitväxter utvalda för din trädgård!

Elitväxter utvalda för din trädgård! Foto : www.naturligating.se Produktion : www.wakire.se Elitväxter utvalda för din trädgård! Här presenteras ett urval av E-plantor. Vill du veta mer? Njut av färska frukter & bär Fördelarna är många: E-märket

Läs mer

Älskade Pelargoner...

Älskade Pelargoner... Stjärnpelargon Bladen spetsigt flikiga, liknar lönnblad. Blommorna är stjärnformiga, lite spretiga. Även dubbla sorter finns, de är charmigt rufsiga. blomjord. Plocka bort vissna blommor och blad efter

Läs mer

Glöggmums & julfrukt!

Glöggmums & julfrukt! Glöggmums & julfrukt! Läs mer och hitta recept på www.hebe.se eller scanna in QR-koden. Julens frukter Genom att lyfta fram ett gottebord med julens frukter tidigt ökar du markant dina försäljningssiffror

Läs mer

Amerikansk chokladtårta, förskuren. Blåbärstårta med yoghurt, förskuren. Äppelkaka, förskuren. Cheesecake med jordgubbar, förskuren

Amerikansk chokladtårta, förskuren. Blåbärstårta med yoghurt, förskuren. Äppelkaka, förskuren. Cheesecake med jordgubbar, förskuren Konditorns bästa! Amerikansk chokladtårta, förskuren Fylld med härlig chokladcrème och täckt med ett tunt lager choklad som toppats med ringlad nougat. En tårta för den passionerade chokladälskaren. Art.nr

Läs mer

Örter. Smaker, karaktärer och kombinationer från Svegro.

Örter. Smaker, karaktärer och kombinationer från Svegro. Örter Smaker, karaktärer och kombinationer från Svegro. Vår historia Det är 1960. Om fem år ska Sverige få sitt första snabbköp. Ytterligare två år senare ska vi gå över till högertrafik. Mamma och pappa

Läs mer

Vinägretter är ofta baserade på olivolja, men med Sverigeskafferiets rapsolja kan man med stolthet göra svenska vinägretter.

Vinägretter är ofta baserade på olivolja, men med Sverigeskafferiets rapsolja kan man med stolthet göra svenska vinägretter. Sverigeskafferiets rapsoljor Stek, grilla och rosta med Sverigeskafferiets nyttiga rapsoljor. Perfekta smaksättare till varmt och kallt. Njut som nyttig dressing direkt på sallader. Innehåller massor av

Läs mer

Art.nr 8104881 Artikel. Art.nr 8108124 Artikel. Art.nr 8108192 Artikel. Vikt/st. Art.nr 8102221 Artikel. Vikt/st. Art.nr 8106183 Artikel.

Art.nr 8104881 Artikel. Art.nr 8108124 Artikel. Art.nr 8108192 Artikel. Vikt/st. Art.nr 8102221 Artikel. Vikt/st. Art.nr 8106183 Artikel. Amerikansk chokladtårta, förskuren Fylld med härlig chokladcrème och täckt med ett tunt lager choklad som toppats med ringlad nougat. En tårta för den passionerade chokladälskaren. Art.nr 8104881 Amerikansk

Läs mer

Turkisk, grekisk, rysk? BRA ATT VETA OM VÅRA OLIKA SORTERS YOGHURT

Turkisk, grekisk, rysk? BRA ATT VETA OM VÅRA OLIKA SORTERS YOGHURT Turkisk, grekisk, rysk? BRA ATT VETA OM VÅRA OLIKA SORTERS YOGHURT Turkisk yoghurt Omelett 13 ägg 250 g Lindahls Turkisk Yoghurt färska örter Turkisk yoghurt har en mild smak med en behaglig syra och krämig

Läs mer

5 Trädgårdsodling Trädgårdsodling

5 Trädgårdsodling Trädgårdsodling 5 Trädgårdsodling 7 5 Trädgårdsodling Kapitel 5 innehåller information om Frilandsarealer Växthus- och bänkgårdsytor Skördar av köks- och trädgårdsväxter, frukt och bär Fruktträd (äpplen och päron) Ekologisk

Läs mer

Kårleone. Vinlista 2014. Solesole Toscana 320 Druvrent vermentino vin. Passar till både Pesto pasta och något förvånande, Rencarpaccion

Kårleone. Vinlista 2014. Solesole Toscana 320 Druvrent vermentino vin. Passar till både Pesto pasta och något förvånande, Rencarpaccion Kårleone Vinlista 2014 Husets Avignonesi 280 Sauvignon Blanc 2011 Friskt och fräscht husvin Pasqua Soave 160 Enkelt, men mycket prisvärt vin. Codice V 290 Smakfullt aromatiskt vin från Toscana Solesole

Läs mer

129:-/st. Våren 2016. Låt rosorna blomma i din trädgård! Charming Cover. www.olandsplantskola.se

129:-/st. Våren 2016. Låt rosorna blomma i din trädgård! Charming Cover. www.olandsplantskola.se Våren 2016 Låt rosorna blomma i din trädgård! Sympathie Peace 129:-/st Troika Fyra underbara & friska rosor i vackra färger, med olika användningsområden. Alla blommar rikligt från juli till sen höst.

Läs mer

5 Trädgårdsodling. Sammanfattning. Om statistiken. Trädgårdsodling

5 Trädgårdsodling. Sammanfattning. Om statistiken. Trädgårdsodling 97 Kapitel 5 innehåller information om Frilandsarealer Växthus- och bänkgårdsytor Skördar av köks- och trädgårdsväxter, frukt och bär Fruktträd (äpplen och päron) Ekologisk odling av trädgårdsväxter redovisas

Läs mer

Älskade citrustider. Ljuvliga marmelader med apelsin, grapefrukt, citron och lime. Fyll skafferiet med solsken på burk!

Älskade citrustider. Ljuvliga marmelader med apelsin, grapefrukt, citron och lime. Fyll skafferiet med solsken på burk! Älskade citrustider Ljuvliga marmelader med apelsin, grapefrukt, citron och lime. Fyll skafferiet med solsken på burk! Friskt, fruktigt och fräscht! Hemmagjord marmelad är ett både enkelt och otroligt

Läs mer

Professor Göran Petersson februari 2009 Kemi- och Bioteknik Chalmers. FRUKT för HÄLSA FRUKTKORG

Professor Göran Petersson februari 2009 Kemi- och Bioteknik Chalmers. FRUKT för HÄLSA FRUKTKORG Professor Göran Petersson februari 2009 Kemi- och Bioteknik Chalmers FRUKT för HÄLSA Foto: Olle Ramnäs FRUKTKORG ÄPPLEN APELSINER TOMATER bättre än Päron Vindruvor Bananer Frukt med antioxidanter som karotenoider

Läs mer

Gamla folkskolans vänner årsmöte sön 10 april

Gamla folkskolans vänner årsmöte sön 10 april Gamla folkskolans vänner årsmöte sön 10 april Gamla folkskolans vänner i Hindersby rf. håller årsmöte söndagen den 10 april 2015 kl. 14:00 på gamla folkskolan Stadgeenliga ärenden Efter mötet testar vi

Läs mer

GRIS SMAKMÖTET 2017 PROVNINGSORDNING

GRIS SMAKMÖTET 2017 PROVNINGSORDNING GRIS SMAKMÖTET 2017 PROVNINGSORDNING 1 Referens Svensk standard 2 Ragnarsson Treraskors, 100 kg/6 mån 3 Ragnarsson Treraskors, 120 kg/7 mån 4 Domta Berkshire 100% 5 Lillehemgrisen Linderödsvin/Vildsvin

Läs mer

Grillmackor. den perfektasommarmaten

Grillmackor. den perfektasommarmaten Grillmackor den perfektasommarmaten tio recept på nöjda gäster Det är så mycket som är bra med grillmackor! De är tacksamma att förbereda. När du gjort mackorna klara för grillning är det bara att låta

Läs mer

Mousserande vin Rosévin

Mousserande vin Rosévin Mousserande vin Rosévin Pol Rémy Brut Art. nr: 7544 Ursprung: Frankrike Pris (ex. moms) 47,20 Utseende: Ljust gulgrön färg, med liten mousse av små, fina bubblor. Doft: Ganska neutral, fruktig doft med

Läs mer

Jasci (Italien, Abruzzo)

Jasci (Italien, Abruzzo) Jasci Trebiano d Abruzzo Sötma Trebiano 100% standard. Lagrat på nya franska ekfat. kan lagras ca 5 år Jasci Montepulciano d Abruzzo är odlad ca 200 m Ett elegant vin med toner av mogen gul frukt, ginst

Läs mer

(plugg) (plugg) 220(plugg) (plugg)

(plugg) (plugg) 220(plugg) (plugg) tot antal datum antal datum antal datum antal totalt sås 20 (allt) 20 40 40 30 (allt) 30 200 1 1 2 2 0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (plugg) 400 1 1 220(plugg) 200 25 25 75 200 (allt) 200 1 2 1 1 55 55 220(plugg)

Läs mer

ODLA INOMHUS! IKEA presenterar hydroponisk odling för hemmabruk. Säljstart: Maj, 2016 Kontakt: press.sto@ikea.com

ODLA INOMHUS! IKEA presenterar hydroponisk odling för hemmabruk. Säljstart: Maj, 2016 Kontakt: press.sto@ikea.com PH133385 Inter IKEA Systems B.V. 2016 ODLA INOMHUS! IKEA presenterar hydroponisk odling för hemmabruk. Säljstart: Maj, 2016 Kontakt: press.sto@ikea.com Från maj hittar du hela sortimentet här: IKEA.se/ODLAINOMHUS

Läs mer

Allerum Herrgård 12 mån 28 % löpe, kalciumklorid, konserveringsmedel E 202.

Allerum Herrgård 12 mån 28 % löpe, kalciumklorid, konserveringsmedel E 202. Det mest fascinerande med osttillverkning är att man utgår från samma grund och beroende på hur man hanterar mjölk och bakteriekulturer och hur mognadsprocessen går till, får man fram helt olika produkter.

Läs mer

Tork LinStyle Servetter Tork LinStyle - Praktisk som en engångsservett. Känslan av linne.

Tork LinStyle Servetter Tork LinStyle - Praktisk som en engångsservett. Känslan av linne. Tork LinStyle Servetter Tork LinStyle - Praktisk som en engångsservett. Känslan av linne. Hjälp till att förhöja smaken på maten med rätt färg på servetten! Tork LinStyle Linnekänsla med engångsservettens

Läs mer

Party. Rosor. Prins. Prinsessa. Retro. Romantik. Romantiska Nätter. Pepparkakor. Snyggaste hittills! Ovan Molnen. Picknick i Parken!

Party. Rosor. Prins. Prinsessa. Retro. Romantik. Romantiska Nätter. Pepparkakor. Snyggaste hittills! Ovan Molnen. Picknick i Parken! Namn Bild Beskrivning Magiska Nätter Magi och månstråle. Storsäljare sedan länge. Mörkt blå. Mammas Egna Ljus! Tack för att du är min Mamma och alltid finns där för mig. Miljoner Meloner! Mammas ljus är

Läs mer

Ribes nigrum Vertti, Grönt vinbär Ett svartvinbär där bären inte blir svarta utan behåller sin gröna färg även när de mognar. De har en söt och god

Ribes nigrum Vertti, Grönt vinbär Ett svartvinbär där bären inte blir svarta utan behåller sin gröna färg även när de mognar. De har en söt och god Ribes nigrum Vertti, Grönt vinbär Ett svartvinbär där bären inte blir svarta utan behåller sin gröna färg även när de mognar. De har en söt och god smak som lämpar sig väl för saft- och vintillverkning.

Läs mer

Provning /Roland Bjurling, Gunilla Colliander, Monica Höglind, Roland Norman

Provning /Roland Bjurling, Gunilla Colliander, Monica Höglind, Roland Norman Provning 140910/Roland Bjurling, Gunilla Colliander, Monica Höglind, Roland Norman Den senaste provningen av Vin des Bosses-vinerna för Vinkulturföreningens medlemmar ägde rum i juni 2013. Vid den nu aktuella

Läs mer

Lirac Blanc. Miljö. Dom. Lafond Roc-Epine Frankrike Tavel. Sötma. Fyllighet. Fruktsyra. Årgång. Druvor. Grenache 50 %, Roussane 30% och Viognier 20%

Lirac Blanc. Miljö. Dom. Lafond Roc-Epine Frankrike Tavel. Sötma. Fyllighet. Fruktsyra. Årgång. Druvor. Grenache 50 %, Roussane 30% och Viognier 20% Tavel Sötma Lirac Blanc 2007 Grenache 50 %, Roussane 30% och Viognier 20% med under en kort tid tills musten har uppnått den rätta färgen. sten (se bilden nedan). består av sten och Färgen är gul och briljant.

Läs mer

PRODUKTBLAD. SORTIMENT g. Kokkaffe Ljusrost 500g ART NR Bricka 12 x 500g Kfp Dfp.

PRODUKTBLAD. SORTIMENT g. Kokkaffe Ljusrost 500g ART NR Bricka 12 x 500g Kfp Dfp. Kokkaffe Ljusrost 500g Vårt ljusrostade kokkaffe framhäver en fin och mjuk arom med lång, rund eftersmak. Smaken domineras av en lätt nötaktig sötma med inslag av behaglig syrlighet i efter smaken. arabicakaffe

Läs mer

MATPOLICY PÅ VÅRA FÖRSKOLOR

MATPOLICY PÅ VÅRA FÖRSKOLOR MATPOLICY PÅ VÅRA FÖRSKOLOR 20151007 Innehållsförteckning; Vår vision 3 Mål7derna under dagen 4 Gröten 5 Salt 5 Socker 5 Fullkorn 6 Mjölk 6 Hur gör vi 7 Kontakt med köken 7 Vår vision kring maten vi serverar:

Läs mer

Exempel från: Håll Sverige Rent. Äppeltestet

Exempel från: Håll Sverige Rent. Äppeltestet Exempel från: Håll Sverige Rent Äppeltestet Vad är egentligen ett fint äpple och vilket äpple är bäst för miljön? I den här uppgiften får ni smaka, testa och diskutera. Bild på äpplen Gör så här Förberedelser

Läs mer

MAJ 2012 Nytt. Galatea NYHETSTEMA I MAJ. Hantverkskonst DICTADOR BLACK ISLE S:T ERIKS VS. MATHIAS DAHLGREN BERNARD

MAJ 2012 Nytt. Galatea NYHETSTEMA I MAJ. Hantverkskonst DICTADOR BLACK ISLE S:T ERIKS VS. MATHIAS DAHLGREN BERNARD Galatea P R O D U K T N Y H E T E R F R Å N G A L AT E A B E E R S P I R I T S & WINE MAJ 2012 Nytt DICTADOR NYHETSTEMA I MAJ Hantverkskonst S:T ERIKS VS. MATHIAS DAHLGREN BLACK ISLE BERNARD Dessutom:

Läs mer

Vin & Matguiden testar roséviner

Vin & Matguiden testar roséviner 25 aug 2016 Vin & Matguiden testar roséviner Skribent: Vin & Matguiden Blossom Hill White Zinfandel och Morberg Collection Syrah Rosé fick toppbetyg! Drick rosévin året runt! De ljusa och lätta vinerna

Läs mer