Party. Rosor. Prins. Prinsessa. Retro. Romantik. Romantiska Nätter. Pepparkakor. Snyggaste hittills! Ovan Molnen. Picknick i Parken!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Party. Rosor. Prins. Prinsessa. Retro. Romantik. Romantiska Nätter. Pepparkakor. Snyggaste hittills! Ovan Molnen. Picknick i Parken!"

Transkript

1 Namn Bild Beskrivning Magiska Nätter Magi och månstråle. Storsäljare sedan länge. Mörkt blå. Mammas Egna Ljus! Tack för att du är min Mamma och alltid finns där för mig. Miljoner Meloner! Mammas ljus är rosa och doftar helt underbart av champagne, rosor och jordgubbar. Precis vad en mamma behöver! Melondoft i kubik kan man lugnt säga! Fruktig, söt, mild men ändå kraftfull om det inte låter för emotsägelsefullt! Gul! Mimmis Favorit sedan mycket länge som tvål. Vissa av oss är helt beroende av den här doften så vi kunde inte låta bli! Morgondagg Somrigt ljus med en aning av längtan. För många är vi som längtar efter sommaren med dagg i gräset och ledighet. Ljust blå. Mormors Kakor Åhh så gott, nybakade småkakor, mormors specialitet! Sött, så sött passar bra i köket, på verandan, i lusthuset eller på en filt på stranden. Varhelst du vill ha den mysiga känslan av nybakat. Nejlika Härligt doftande ljus som kan fylla ett helt hus. Äkta doft av den omtyckta blomman kraftfull men inte för tung. En ny favorit för blomsterälskaren?! Nirvana Speciell doft, både fruktig och jordig. Mystisk! En doft som är beroendeframkallande! Brunt. Nybryggt Kaffe Kaffebrunt ljus som doftar mer än kaffe, kanske är det lite kaffekarameller, lite grädde. Men kaffe doftar alltid gott! Nygräddad Äppelkaka Nygräddad äppelkaka, mmm vi vill ha!!! Ett nytt underbart köksljus! Färg som varma äpplen. Nyklippt Gräs Ja, detta gröna, fantastiska ljus doftar precis så! Behövs ingen mer beskrivning. NYHET Näckrosor Nötmuffins Oliver & Citroner Vitt magisk doftande ljus, mörka skogstjärnar fyllda med näckrosor. Doft som väcker minnen, från tider utan stress. Unna dig att njuta av lugn och harmoni. Ännu ett godisljus med Fikatema. Det kan man aldrig ha för mycket av, favoritsysselsättningen nummer 1! Gillar du nötter, nötcreme och goda bakverk är detta ljuset för dig. Tealfärgat ljus som doftar så gott av olivblommor, citrus, grön te och rara örter. Bättre kan det inte bli. En stor favorit redan!

2 Ovan Molnen Pappas Egna Ljus Tack för att du är min Pappa och alltid finns där för mig. Party Favorit i repris. Detta vita ljus har en doft som verkligen är helt unik. Du vill bara sväva på ett moln och njuta. Livet kan vara enkelt! Havsblått ljus som doftar pappafräscht! Alltid en bra present till pappa. Coolt doftande ljus. Party, party-stämning!!! Blå. Pepparkakor Favorit i repris! Äkta pepparkaksdoft i detta pepparkaksbruna ljus som doftar som ett helt pepparkaksbageri! Picknick i Parken! Ett ljusgrönt ljus som verkligen doftar hur mycket olika saker som helst. Grönt gräs, blommande blommor, picknick korg proppfull med godsaker, som man bara kan drömma om, lek och bus, frukter och glass, ja jag vet inte allt som får plats i detta enda ljus! Pomegranate Kärleksfrukt! Vår absolut storsäljare, året om. Kärleksfrukter! Lila. Prins Ljusblått prinsljus som doftar milt och sött med kunglig glans. Prinsessa Rabarber & Jordgubbspaj Raggarljuset Rent & Fräscht! Retro Romantik Romantiska Nätter Rosor Rosa prinsessljus som doftar milt och behagligt med kunglig glans. Ja, kära nån, hur ska vi kunna göra detta röda ljus rättvisa med bara futtiga ord Himmelskt gott, det vattnas i munnen, är det "bara" ett ljus?!?! Vad ska man säga?! Ett av de godaste NÅGONSINN!!! Detta är ett ljus till den som lever för, i, med sin amerikanska bil! Kraftfull doft, inget för veklingar. Lädervitt! Tänk dig ren tvätt som har hängt ute i ljumna sommarvindar. Fräscht! Vitt Snyggaste hittills! Romantiskt ofärgat ljus som doftar som ett helt drömbröllop! Inte bara för prinsar och prinsessor. Exklusiv, romantisk, kärleksfull, passionerad och alldeles, alldeles underbar är denna sensuella doft. Mörkt blå. Som en fullt blommande rosenbuske i mormors trädgård. Rosa.

3 Röda Vinbär Rökelse & Mystik Vi har aldrig varit så sugna på ett bär någonsin. Det luktar så gott att det är helt sanslöst. Röd så klart! Nag champa rökelse! Men i lagom dos. Brunt. Sagas Sagoskog Sandelträd Skogsgrönt ljus som doftar milt, fräscht och sagolikt gott! Precis som i Sagas Sagoskog! Det här är en så fantastisk kopia, exakt som den äkta extremt dyra och sällsynta eteriska oljan. Ett så bra substitut, det kan faktiskt inte finnas någon bättre? Tränoter med gröna toppnoter, rökig men åt det mjukare hållet. Manlig men ändå så attraktiv för alla. Sjöstuga Skogsbärsmuffins Skogsväg SkördeMåne Vitt ljus som doftar tjära, öppen eld, hemtrevligt och alldeles, alldeles unikt! Passar dom som gärna lever lite primitivt. Vinrött ljus som doftar som alla skogens söta bär och massor med frosting. Så himla gott!!! Terrakotta färgat ljus som doftar extra kraftfullt och gott av uteliv i skog och mark, trä-noter utöver de vanliga, exklusivt! Vi höstmänniskor faller för detta ljus, hårt! Kryddig, otroligt varm och skön doft. Myspysdoft i hösttider. Orange. Snickarboa Ljus som doftar som en hel snickarbod, nysågat, lite bets och hyvelspån. När längtan blir stor, när tiden inte räcker till, när man vill påminna eller bli påmind. Det är viktigt att skapa! Snödroppe Mild, söt och så behaglig blomdoft. Drömmar om våren och skir grönska. Ljust grön. Snöflinga Isblått ljus som har en sval, mintig doft. Fräsch, så fräsch! Solros Gult ljus som doftar sommar, sol och ljuvligt av milda behagliga sköna solrosor! Solsken till Frukost Solskens Trädgård Solängel Soligt, sött och så raffinerat ljus som passar vid frukost dags! Aprikosfärgat. Solskensgult ljus som doftar så himmelskt gott. Drömmarnas trädgård, mirakler och solsken. Exklusiv unik doft som passar de allra, allra flesta. Som en smekning av en solstråle. Ett annorlunda ljus, ett änglaljus, för den ger vingar åt tankar och sol i ditt sinne.

4 Sommar! Sommar, sommar, sommar! Fruktigt gott, rent otroligt gott doftar detta ljus. En doft att bli glad av! Sommargrönt! Sommarbris Blått ljus som doftar som en hel sommardag.svalkar och fräschar upp på ett milt sätt. Passar alla med soligt sinne! Sommarminne Ljusgrönt ljus som doftar som man minns sommaren: heta sommardagar vid en strand, söta svalkande meloner, sommarblommor, ljusa sommarnätter, ren och skär lycka! SommarMoln Som att sväva på ett moln. Relaxad! Fräsch med mild sötma. Aquagrön. Sommarnätter Sommartider Ljuva sommarnätter med blommande blommor som kaprifol. Populär året om. Alla vill drömma! Mörkt blå Gräsgrönt ljus som doftar somrigt, svalkande, grönt och livsglädje. Svart lakrits Svenska Jordgubbar Syren Favoritgodis? Svart ljus som doftar exakt som det ska. Älskar du lakrits är detta ljuset för dig. Ojojoj, detta är nästan för bra för att vara sant! Vi älskar detta ljus helt enkelt. Detta är en äkta syrendoft, tänk ett stort fång nyplockade syren. Helt enkelt ljuvligt! Söta Ljuset Citrus med exklusiv skön sötma. Gult. Alltid en stor favorit hos liten och stor! Tranbär Röd och söt. Men ändå krispigt fräsch! Storsäljare. Tranbär & Kanel Som ovan men med kryddig kanel. Tranbärs-muffins Trollbunden Tulpaner TuttiFrutti Vitt ljus som doftar extra gott av färska tranbär i skön harmoni med kryddor och vanilj. Så gott värmande under kalla vinter dagar. Ett förtrollat ljus. Dimrosa och doftar förtrollande gott. Det är något magiskt, det kan vi lova! Förtrollad, förförd blir du av denna oförglömliga doft. Skön doft av tulpan, gröna inslag. Mild. Gul. Frukt ÄR godis. Sött och gott, glädje och fest, frukt och bär. Prova detta ljus och få många överraskningar i en enda doft!

5 Uppfräscharen! Vitt! Eliminerar röklukt och andra mindre trevliga dofter. Urskogen Varma Kryddor Skogsgrönt manligt doftande ljus. Detta är en doft som verkligen är sann och ger äkta naturkraft, inget för veklingar. Brunt ljus som doftar som en hel kryddorbod i Indien. Det här är en doft som verkligen passar i Köket! Kryddigt, varmt och enormt hemtrevligt! VattenMelon!!! Venus Svalt behagligt doftande med melonens sötma. Mild nog att passa alla. Grön. Kärleksgudinna, kärleksljus, kärlek! Ett kärleksfullt ljus som är vackert dimrosa. En verkligt kvinnlig doft men ändå något som karlar gillar! Victoriafallen Ännu en fräsch och sval doft. Utan att vara tung så är den kraftfull! Ljust blå. Vintermåne Månskensvitt ljus som värmer inte bara en vinternatt utan året runt. En unik blandning som doftar vintrigt uteliv och samtidigt värmande "kura skymning" känsla. VinterNätter Det ultimata vinter- och julljuset! Tänk glögg, julstämning och massor av värme! Vintervitt. Vit Musk Vitt ljus med klassisk exklusiv, lite pudrig doft. Faller de flesta i smaken! Favorit i repris! Vårkänslor! Ljus vårgrönt ljus som doftar så milt och mjukt fräscht. Jag visste inte riktigt hur jag skulle göra när jag blandade doften, hur doftar vårkänslor? Men nu vet jag! Helt, helt underbart! Vårnätter Rart ljus som doftar på-nytt-födelse. Som våren! Grå/blå Vårregn Vårrus Dripp, dropp lätta regnstänk. Vårregn, doftar mjukt friskt och gör sinnet lättare. Ljust grönt ljus som doftar ren och skär vårglädge! Nu börjar vi om och det kan man göra oavsett årstid! Favorit i repris. Älskling Älsklingen är fräsch med lite citrus i botten. Älsklingsdoft, älsklingsljus! Storsäljare. Turkost. ÄnglaVingar Äntligen Semester! Som en smekning av änglavingar! Det kan inte bli bättre. Rosa. Mjuk mild doft. Det här har blivit en riktig storsäljare!!! Ett nytt ljus som verkligen ger semesterlängtan, semester till fjärran länder. Det här är en kraftfull doft som är extra exklusiv, extra extraordinär, doftar helt enkelt extra, extra gott! Blått som havet!

6 Öppna Landskap Örter & Magi Magical Herbs Doftar som en hel naturupplevelse! Ljuv sommarbris, blommande ängsblommor, svala havsvindar och ren livsglädje. Det är härligt att leva! Tealfärgat ljus som doftar helt fantastiskt av örter, blommor, frukt och bär samt en del magi. Förtrollande gott vill vi lova!

A står för skapande, U står för bevarande, M står

A står för skapande, U står för bevarande, M står 1866 Det var då Root beer tillverkades i kommersiellt syfte för första gången. En doft som förvånar, inte bara vintergröna utan verkligen noter av rötter. Alla Hjärtans Dag AnanasDrömmar Apelsin Rött hjärteljus

Läs mer

Aum. Apelsin. Bananbakelse. Bara Kvinna. Blå Sommar. AnanasDrömmar. Bara Man. Björnbärs- Drömmar. Bondeljuset. Blåbärsmuffins.

Aum. Apelsin. Bananbakelse. Bara Kvinna. Blå Sommar. AnanasDrömmar. Bara Man. Björnbärs- Drömmar. Bondeljuset. Blåbärsmuffins. Doftljus Sida 1 av 10 1866 Det var då Root beer tillverkades i kommersiellt syfte för första gången. En doft som förvånar, inte bara vintergröna utan verkligen noter av rötter. Alla Hjärtans Dag AnanasDrömmar

Läs mer

Aum BABY. 20s. Apelsin. Bananbakelse. Bara Kvinna. Ananas. 1866: Root Beer. Amarant Diamant. Advent. Bara Man. Bjällerklang. Björnbärs- Drömmar

Aum BABY. 20s. Apelsin. Bananbakelse. Bara Kvinna. Ananas. 1866: Root Beer. Amarant Diamant. Advent. Bara Man. Bjällerklang. Björnbärs- Drömmar Doftljus Sida 1 av 10 1866: Root Beer 20s Advent Alla Hjärtans Dag Amarant Diamant Ananas Apelsin Aum BABY Bara Kvinna Bara Man Bjällerklang Bananbakelse Björnbärs- Drömmar Blommor & Blad Blåbärsmuffins

Läs mer

ETT LITE MJUKARE HASTA

ETT LITE MJUKARE HASTA HOME SWEDEN ETT LITE MJUKARE HASTA På Hasta har vi alltid tyckt att design är viktigt. För oss förtjänar även något så funktionellt som en gardinsskena en vacker formgivning. Så för ett tag sedan ställde

Läs mer

Bubblor & Bus NYHET! NYHET! Choklad. Blå Vanilj. Champagne. Choklad- Skrubb Magnifik! CocoLime! Blommor & Blad. Bonde söker tvål?

Bubblor & Bus NYHET! NYHET! Choklad. Blå Vanilj. Champagne. Choklad- Skrubb Magnifik! CocoLime! Blommor & Blad. Bonde söker tvål? (). Finns som Alexanders Camouflagetvål! en för friluftsmänniskor, jägare och fiskare! Kaffet i tvålen gör att den mänskliga doften camoufleras. Anisoljan attraherar fiskar och kanske godisråttor. En tvål

Läs mer

Aum BABY. 20s. Apelsin. Bananbakelse. Bara Kvinna. Ananas. 1866: Root Beer. Amarant Diamant. Blåbärspaj. Blå Citrus. Bara Man. Björnbärs- Drömmar

Aum BABY. 20s. Apelsin. Bananbakelse. Bara Kvinna. Ananas. 1866: Root Beer. Amarant Diamant. Blåbärspaj. Blå Citrus. Bara Man. Björnbärs- Drömmar Doftljus Sida 1 av 10 1866: Root Beer 20s Amarant Diamant Ananas Apelsin Aum BABY Bara Kvinna Bara Man Det var då Root beer tillverkades i kommersiellt syfte för första gången. En doft som förvånar, inte

Läs mer

Höst/Jul 2013. En ScentGlow doftlampa för varje. Stil! Stämning! Rum!

Höst/Jul 2013. En ScentGlow doftlampa för varje. Stil! Stämning! Rum! Höst/Jul 2013 En ScentGlow doftlampa för varje Stil! Stämning! Rum! ScentGlow doftlampor & Scent Plus Melts gör varje rum i huset personligt. Värmeplattans exklusiva teknologi ger optimal doftspridning.

Läs mer

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 - Har du verktyg för att bemöta din oroliga och nedstämda tonåring? Föräldrakursen oro/nedstämdhet är ett samarbete mellan Råd & stöd, Gamla Uppsala familjeenhet

Läs mer

Håbo kommun Brukarundersökning inom äldreboenden

Håbo kommun Brukarundersökning inom äldreboenden Håbo kommun Brukarundersökning inom äldreboenden Dalängen Hus 4 Hus 2 (Attendo Care) Brukarundersökning i Håbo Äldreboenden Syfte En temperaturmätning som signalerar hur våra brukare värderar oss och upplever

Läs mer

Maka, mor. 001 Ett stycke vardag gjorde hon till fest. Hjalmar Gullberg

Maka, mor. 001 Ett stycke vardag gjorde hon till fest. Hjalmar Gullberg 001 Ett stycke vardag gjorde hon till fest. Hjalmar Gullberg 002 Din levnadsdag är slut, Din jordevandring ändad Du här har kämpat ut Och dina kära lämnat Nu vilar Du i ro och frid Hos Jesu Krist till

Läs mer

Prisad färg 2014. tävlingsbidrag av Eva Sundman

Prisad färg 2014. tävlingsbidrag av Eva Sundman Prisad färg 2014 tävlingsbidrag av Eva Sundman Inspiration från 5 olika decennier: Jag använde mig av internet, olika köksböcker och vänner som har bra minne för vad som har varit modernt genom åren. 60-tal:

Läs mer

Höstnyheter 2015 Vi presenterar 24 olika höstlöks nyheter och 3 nya vitlökar. 27 goda orasaker att plantera lök i höst. eller. www.exoticgarden.

Höstnyheter 2015 Vi presenterar 24 olika höstlöks nyheter och 3 nya vitlökar. 27 goda orasaker att plantera lök i höst. eller. www.exoticgarden. 2015, Exotic Garden Höstnyheter 2015 Vi presenterar 24 olika höstlöks nyheter och 3 nya vitlökar eller 27 goda orasaker att plantera lök i höst Darwinhybridtulpanerna är kraftiga och ståtliga, ca 60 cm

Läs mer

En diktbok av klass 3b på Grimstakolan i Vällingby Höstterminen 2014

En diktbok av klass 3b på Grimstakolan i Vällingby Höstterminen 2014 Dikter 3b En diktbok av klass 3b på Grimstakolan i Vällingby Höstterminen 2014 I mina drömmars stad I mina drömmars stad är det varmt. I mina drömmars stad bor det kändisar och fotbollsspelare. I mina

Läs mer

Kulörguide. Botkyrkabyggens kulörguide för ett vackert målat hem.

Kulörguide. Botkyrkabyggens kulörguide för ett vackert målat hem. Kulörguide. Botkyrkabyggens kulörguide för ett vackert målat hem. Gör ditt personliga färgval! Att välja nya färger till sitt hem, så att de uttrycker din egen personliga smak är inte alltid så lätt. Med

Läs mer

Bild Artikelnr Förklaring Antal Pris/st SIDNEY S KITCHEN

Bild Artikelnr Förklaring Antal Pris/st SIDNEY S KITCHEN SIDNEY S 1 KRYDDLAGRET AB, Kraftgatan 15, SE-242 35 Hörby, Tfn:+4-(0)415-153 00, Fax:+4-(0)415-153 02, E-post: info@kryddlagret.se 34-01 Sidney s Kitchen Olivolja Basilika 200ml Olivolja med underbar smak

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

4 FEBRUARI - 30 APRIL 2013 PRESENTKOLLEKTION Det bästa för dig och dina kära IMPONERANDE ERBJUDANDEN

4 FEBRUARI - 30 APRIL 2013 PRESENTKOLLEKTION Det bästa för dig och dina kära IMPONERANDE ERBJUDANDEN 4 FEBRUARI - 30 APRIL 2013 PRESENTKOLLEKTION Det bästa för dig och dina kära IMPONERANDE ERBJUDANDEN De kommande månaderna är fyllda av tillfällen att skämma bort kvinnorna i ditt liv. Din mamma, din

Läs mer

LUCIA. Stigtomta 2013

LUCIA. Stigtomta 2013 LUCIA Stigtomta 2013 Tomte läser: Ni sitta så tysta, vad är det ni väntar? Vem är det som sjunger, vem är det som gläntar i gryningen/skymningen på Eder dörr? Den sången och synen ni minns från förr. Det

Läs mer

I Guds hus får jag vara. Ögonstenar. I Guds hus vill jag vara, i Guds hus vill jag bo. Jag kan inte förklara, jag kan bara tro.

I Guds hus får jag vara. Ögonstenar. I Guds hus vill jag vara, i Guds hus vill jag bo. Jag kan inte förklara, jag kan bara tro. I ditt stora hjärta I ditt stora hjärta har du mig. I ditt stora hjärta har du rum för mig. Du bryr dig om mig, du ser, du hör. I ditt stora hjärta har du mig. (T o M: Sara Flodström ) I Guds hus får jag

Läs mer

Allsång & Visor på berget

Allsång & Visor på berget Allsång & Visor på berget 1 Sundsandvik i mitt hjärta Solljuset stiger ur havet, spelar i koppar och glas, Sundsandvik i gryningen strålar som var hon en gyllene vas, med blommor från Skageraks stränder,

Läs mer

En dag var jag ner i källaren då såg jag ett brev vid den magiska dörren jag gick dit men jag var lite rädd men det vart bättre när jag öppnde det.

En dag var jag ner i källaren då såg jag ett brev vid den magiska dörren jag gick dit men jag var lite rädd men det vart bättre när jag öppnde det. Magiska dörren 1 - Hej Hej jag heter Olle jag går på en skola som heter Oskarsskolan. Jag bor på Gotland och jag är rädd för min vikarie. Hon är ganska gammal och och hon är sträng hon hade det inte så

Läs mer

HÄNDER I HK - HANTVERKSKAMMAREN APRIL (NR 2) 2007

HÄNDER I HK - HANTVERKSKAMMAREN APRIL (NR 2) 2007 HANTVERKSKAMMAREN Vi firar 3 år i stallet! HÄNDER I HK - HANTVERKSKAMMAREN APRIL (NR 2) 2007 NU BLIR DET KALAS Vi blir bara äldre och äldre och mer och mer erfarna i vår butik alltså. Den fyller 3 år i

Läs mer

Från bokvagn såg jag att det var ganska mörkt ute sen sprang jag till

Från bokvagn såg jag att det var ganska mörkt ute sen sprang jag till 1 De mystiska drakägget Kapitel 1 Jag vaknade upp tidigt jag vaknade för att det var så kallt inne i vår lila stuga. Jag var ganska lång och brunt hår och heter Ron. Jag gick ut och gick genom byn Mjölke

Läs mer

REKLAMKONFEKTYR 2015

REKLAMKONFEKTYR 2015 REKLAMKONFEKTYR 2015 - Håll kontakten med en smakrik budskapsbärare - I katalogen finner ni ett brett urval av mycket goda reklamprodukter. För att ge er extra krydda i marknadsföringen förstärker vi ert

Läs mer

Beckers. Trendrapport 2014

Beckers. Trendrapport 2014 Beckers Trendrapport 2014 Naturen, djuren & kulturen Med fokus på miljö kommer inspirationen från organiskt mjuka former och blommande mönster. Färgskalan i den här trenden är lågmäld och diskret utan

Läs mer

FOTOGRAFERING EJ TILLÅTEN TÄNK PÅ ATT STÄNGA AV MOBILTELEFONEN

FOTOGRAFERING EJ TILLÅTEN TÄNK PÅ ATT STÄNGA AV MOBILTELEFONEN 1 2 Översättning: Göran Gademan FOTOGRAFERING EJ TILLÅTEN TÄNK PÅ ATT STÄNGA AV MOBILTELEFONEN 3 ERWARTUNG 4 black 5 In här? Man ser inte vägen 10 15 Så silvrigt stammarna skimrar som björkar! Åh, vår

Läs mer

Jag är inte rädd när det är mörkt Händer som ögon räcker för mig Är inte rädd när det är mörkt Händer som ögon, nu ser jag dig

Jag är inte rädd när det är mörkt Händer som ögon räcker för mig Är inte rädd när det är mörkt Händer som ögon, nu ser jag dig Jag är inte rädd C,G,C,G C,G,C,G a,c,c,g a,c,g Jag är inte rädd när det är mörkt Händer som ögon räcker för mig Är inte rädd när det är mörkt Händer som ögon, nu ser jag dig Ibland frågar någon: Säg kan

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning Innehållsförteckning Sammanfattning...s 3 Bakgrund och inledning...s 4 Problemformulering och syfte & Avgränsningar...s 5 Genomförande...s 6 Resultat av projektet...s 7 Värdering av arbetet och resultatet...s

Läs mer

Bärens Kraft... Spel och lek om bären

Bärens Kraft... Spel och lek om bären Bärens Kraft... Spel och lek om bären Nedan presenteras scenarion för tre lektioner som har skapats i samband med reklam- och informationskampanjen "Enastående egenskaper hos vanliga frukter för att uppmuntra

Läs mer

PRESSMEDDELANDE 2015 01 29

PRESSMEDDELANDE 2015 01 29 TREND 2015 modern färgsättning från Caparol I färgkartan TREND 2015 presenterar Caparol fem spännande miljöer med färgsättning inspirerad av de senaste heminredningstrenderna. Till varje miljö hör en palett

Läs mer

Sagans värld. För vuxna, men även för barn!

Sagans värld. För vuxna, men även för barn! Sagans värld För vuxna, men även för barn! 1 F OLKSAGOR Det finns massor av olika folksagor och många av dom är väldigt gamla så vissa sagor vet man inte när dom kom eller var. I början skrev man inte

Läs mer

Övningar till avsnitt 3 - Leva inifrån och ut

Övningar till avsnitt 3 - Leva inifrån och ut Övningar till avsnitt 3 - Leva inifrån och ut I den första övningsdelen började du stärka din självbild bland annat med hjälp av en lista med positiva affirmationer anpassade just för dig. Förhoppningsvis

Läs mer

Göingegården. kv. Aroma

Göingegården. kv. Aroma Göingegården kv. Aroma VILLOR Välkommen till Göingegården! Precis invid en genuin gammal äppelodling växer en helt ny stadsdel fram, centralt belägen nära stan och med utmärkta förbindelser till både Halmstad

Läs mer

Jag kanske är utvecklingsstörd men kalla mig inte för MONGO

Jag kanske är utvecklingsstörd men kalla mig inte för MONGO NICOTEXT Jag kanske är utvecklingsstörd men kalla mig inte för MONGO Inga delar av denna bok får kopieras eller reproduceras utan skriftligt godkännande av förlaget. Förlaget och författarna ansvarar

Läs mer

KLUBBEN. Nr 2 2014 PYSSEL! TECKNINGAR. Kan fiskar känna smärta? Läs om det på

KLUBBEN. Nr 2 2014 PYSSEL! TECKNINGAR. Kan fiskar känna smärta? Läs om det på KLUBBEN Nr 2 2014 PYSSEL! TECKNINGAR Kan fiskar känna smärta? Läs om det på sidan 7. 1 H ej! Brevlådan Nu är det äntligen sommar! Årstiden som de flesta människor har som favorit. Men för många djur kan

Läs mer

Tema: 24-timmarsdygnet

Tema: 24-timmarsdygnet Tema: Om våra barn mår bra, rör på sig, har goda mat- och sömnvanor, har de goda förutsättningar att utvecklas på ett positivt sätt och trivas med sig själva. Chansen är även stor att de fortsätter ha

Läs mer

Bröllopssortiment 2016

Bröllopssortiment 2016 Nedan hittar du Stigs & Bernards bröllopssortiment. Önskar man annan dekoration än förslagen går det bra, men kan tillkomma extra kostnad för andra sorters band, färger eller blommor. Färger i vårt standardsortiment

Läs mer

Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör

Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör Ja, egentligen vet jag inte om han får kalla sig det på riktigt, därav situationstecknen, men det låter kul. Och han har faktiskt levererat till Kungen!

Läs mer

information om alla teer öppna om du är nyfiken

information om alla teer öppna om du är nyfiken tekalender information om alla teer öppna om du är nyfiken Hej teälskare! FRAMFÖR DIG HAR DU 24 påsar MED KRÄNKUS EGNA teblandningar FÖR 24 SKÖNA testunder. TANKEN ÄR ATT DRICKA nr 1 DEN 1:A DECEMBER O

Läs mer

Sammanställning av statistik och kommentarer från medborgarna

Sammanställning av statistik och kommentarer från medborgarna Sammanställning av statistik och kommentarer från medborgarna 1. Statistik 1.1 Statistik över förslagslämnare Figur 1. Åldersfördelning av total andel förslag (196 st) Figur 2. Fördelningen på bostadsområde

Läs mer

Välkommen att boka annonsutrymme i kommande utgåvor Välkommen att boka annonsutrymme i kommande utgåvor Kontakta

Välkommen att boka annonsutrymme i kommande utgåvor Välkommen att boka annonsutrymme i kommande utgåvor Kontakta 2015 Kontakta Ulrika Carlström, 0651-169 93, ulrika@annonskraft.se Göran Cavallin, 0651-169 82, cavallin@annonskraft.se Roger +46 8 Nilsson, 562 734 00, 0651-169 info@annonsvision.se, 81, roger.nilsson@annonskraft.se

Läs mer

Bostadsmässan i Vasa. ommar ute, sommar inne... Nu är det sommar och tid att njuta av sol och bad, lata dagar, spännande utfärder, god mat...

Bostadsmässan i Vasa. ommar ute, sommar inne... Nu är det sommar och tid att njuta av sol och bad, lata dagar, spännande utfärder, god mat... S ommar ute, sommar inne... Nu är det sommar och tid att njuta av sol och bad, lata dagar, spännande utfärder, god mat... Nätbutiken är fylld av sommarens produkter och på våra inspirationssidor Sköna

Läs mer

Nyhetsbrev V.20. Färsk vitlök med blast. Art nr 3471

Nyhetsbrev V.20. Färsk vitlök med blast. Art nr 3471 Nyhetsbrev V.20 Färsk vitlök med blast Nu börjar det växa till sig med godsaker från våra grönsaksodlingar. Från Gotland kommer denna härliga primör. Art nr 3471 Vi har många krassesorter... Krasse Motti

Läs mer

Mindfulness i harmoni med den sköna naturen. Handledare: Bengt Rundquist Mindfulness i harmoni med den sköna naturen 1

Mindfulness i harmoni med den sköna naturen. Handledare: Bengt Rundquist Mindfulness i harmoni med den sköna naturen 1 Mindfulness i harmoni med den sköna naturen Handledare: Bengt Rundquist Mindfulness i harmoni med den sköna naturen 1 Mindfulness i harmoni med den sköna naturen www.webbplats.org/mindfulness 2 Vad är

Läs mer

MIDSOMMAR. med matjes. Text & recept Tina Nordström Foto Magnus Palmér Receptutvecklare Benny Cederberg

MIDSOMMAR. med matjes. Text & recept Tina Nordström Foto Magnus Palmér Receptutvecklare Benny Cederberg Tina NORDSTRÖM: MIDSOMMAR med matjes Text & recept Tina Nordström Foto Magnus Palmér Receptutvecklare Benny Cederberg Min slarvigt hackade lök Har inte ro att finhacka den. Ett personlighetsdrag helt enkelt!

Läs mer

Livet efter döden 1. Inlednidn:

Livet efter döden 1. Inlednidn: Danea Asaad Sharif Re B Livet efter döden Innehållsförteckning 1. Inledning Syfte Frågeställning Metod Källkritik 2. Bakgrund 3. Resultat på frågorna 4. Slutsats 5. Källor 1. Inlednidn: Jag har valt det

Läs mer

19688 Rödluvan/Hans och Greta/Tre små grisar

19688 Rödluvan/Hans och Greta/Tre små grisar 19688 Rödluvan/Hans och Greta/Tre små grisar Rödluvan Det var en gång, en vacker solig dag, en liten flicka som hette Rödluvan. Hon lekte utomhus i sin trädgård. Hon kallades Rödluvan för hon hade en röd

Läs mer

ALI, SARA & ALLEMANSRÅTTAN

ALI, SARA & ALLEMANSRÅTTAN ALI, SARA & ALLEMANSRÅTTAN Allemansrätten är en fantastisk möjlighet för alla i Sverige att röra sig fritt i naturen. Men vi behöver också ta ansvar för natur och djurliv och visa hänsyn mot markägare

Läs mer

1. Grinden in. Hur ser din personliga livsgrind ut och vart leder den dig? Jordband & själsvingar Susanne Bergman

1. Grinden in. Hur ser din personliga livsgrind ut och vart leder den dig? Jordband & själsvingar Susanne Bergman 1. Grinden in Grinden stod välkomnande på glänt. Handtaget var rostigt trots att grinden var ganska nymålad. Dofter av blommor och gräs hälsade mig och fick mig att tänka på min barnsdoms trädgård, klätterträdets

Läs mer

är den! carl lar sson-gården 2013

är den! carl lar sson-gården 2013 så märkvärdig är den! carl lar sson-gården 2013 det är runt denna plats jorden snurrar, så märkvärdig är den! carl lar sson, sundborn 1918 Carl och Karins hem i Sundborn innebar vid förra sekelskiftet

Läs mer

Lägerutvärdering FLATÖN 14

Lägerutvärdering FLATÖN 14 Lägerutvärdering FLATÖN 14 Läger 1 (22-28/6) Utvärdering 2014 års VVDS läger 1; 22 juni-28 juni Förmågor före och efter lägret (Skalan är 1-5 där 1 är lägst och 5 högst) Före (37) Efter (32) Självkänsla

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

Matens kemi Uppdrag 1 Uppdraget var att man skulle prata med sina föräldrar angående mat förr i tiden och jämföra det med idag. Detta är vad jag kom

Matens kemi Uppdrag 1 Uppdraget var att man skulle prata med sina föräldrar angående mat förr i tiden och jämföra det med idag. Detta är vad jag kom Matens kemi Uppdrag 1 Uppdraget var att man skulle prata med sina föräldrar angående mat förr i tiden och jämföra det med idag. Detta är vad jag kom fram till: Jag pratade med min pappa. För 20-30 år sedan

Läs mer

Det är vår igen alla knoppar brister ut

Det är vår igen alla knoppar brister ut VÄLKOMMEN VÅREN Himlen är så jätteblå solen den lyser där på Av med strumpor och med skor vi springer ut där blommorna bor! Sen dansar vi i solens sken med våra bara ben.. Välkommen våren, välkommen igen

Läs mer

Mini-kören på Fårö 2014. Texter

Mini-kören på Fårö 2014. Texter Mini-kören på Fårö 2014 Texter Välkommen till årets körvecka på Fårö! Det här är texter till dig som sjunger i Mini-Kören. Vi kommer att sjunga och leka oss fram genom melodier och texter under veckan

Läs mer

Välkommen att boka annonsutrymme i kommande utgåvor Kontakta

Välkommen att boka annonsutrymme i kommande utgåvor Kontakta 2015 Välkommen att boka annonsutrymme i kommande utgåvor Kontakta Ulrika Carlström, 0651-169 93, ulrika@annonskraft.se Göran Cavallin, 0651-169 82, cavallin@annonskraft.se Roger Nilsson, 0651-169 81, roger.nilsson@annonskraft.se

Läs mer

Magiska dörren. Gjord av Emma K

Magiska dörren. Gjord av Emma K Magiska dörren Gjord av Emma K Hej jag heter Violetta och är 11år och jag bor i en stad som heter Bounes Aires. Jag bor i ett radhus det finns 100 st radhus på min gata. Gatan heter Ladsa gatan 332. Jag

Läs mer

Det är bara till storleken som ett Petit Hotel är litet TILL SJÄL OCH HJÄRTA ÄR DE ALLA STORA

Det är bara till storleken som ett Petit Hotel är litet TILL SJÄL OCH HJÄRTA ÄR DE ALLA STORA Det är bara till storleken som ett Petit Hotel är litet TILL SJÄL OCH HJÄRTA ÄR DE ALLA STORA Små konferenser och små hotell hör ihop HANDEN PÅ HJÄRTAT, DE FLESTA KONFERENSER ÄR JU SMÅ Vad är minnet av

Läs mer

40-årskris helt klart!

40-årskris helt klart! 40-årskris helt klart! Oj, det kom som ett brev på posten! En stor och enorm hemsk känsla! Det var krisdags igen! Jag ville helst inte vara med, jag kände mig så totalt misslyckad mitt i mitt liv! Så här

Läs mer

huddingecentrum.se timmar fri

huddingecentrum.se timmar fri g a d l a n o i t a N s e g i r e v S 1 1 0 2 i n u j 6 huddingecentrum.se 3 timmar fri parkering En kväll i juni Text & musik Lasse Berghagen Ja det va en kväll i juni, då när sommarn e som bäst Hon dansade

Läs mer

Populära företagsgåvor

Populära företagsgåvor Dags att beställa dina Vackra julblommor & härliga godsaker! Vi i tackar för ditt stöd! Glada minnen för livet En skolresa eller cup är ofta ett äventyr man minns resten av livet, som både utvecklar deltagarna

Läs mer

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11. Samla eleverna och diskutera följande kring boken: Grupparbete/Helklass

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11. Samla eleverna och diskutera följande kring boken: Grupparbete/Helklass Lärarmaterial sidan 1 Författare: Bente Bratlund Vad handlar boken om? Ina är en tjej som känner sig utanför var hon än är. Hennes mamma är psykiskt sjuk och kan inte ta hand om Ina och hon vet inte vem

Läs mer

Avokadosmörgås Avokado och tomat på fullkornsbröd är gott och nyttigt.

Avokadosmörgås Avokado och tomat på fullkornsbröd är gott och nyttigt. SOMMAR S ommaren kan vara härlig med sol, bad och semester. Men den kan även vara både blåsig och kall, som vi väl alla känner till. Ofta är det väl så att vi inte får den varma sommar som vi längtat efter

Läs mer

Kapitel 1. Lina. Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10

Kapitel 1. Lina. Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10 Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10 Lina Kapitel 1 Lina var 10 år och satt inne med sina två vänner Gustav och Caroline.

Läs mer

SÖLVESBORG. - av naturliga skäl -

SÖLVESBORG. - av naturliga skäl - SÖLVESBORG - av naturliga skäl - Jag pendlar en halvtimme inåt landet. När jag kommer hem och öppnar bildörren känner jag lukten av hav, det är underbart. Jimmy, 42 år värme och engagemang Sölvesborg är

Läs mer

JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE

JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE JAG MÅLAR MIN HIMMEL ORANGE Sofia Fredén Slutversion December 2012januari 2013 8 år MAMMA KOMPIS 8 år LÄRARE TVÅ ORANGUTANGER I en skola, hemma, i en djungel. Pjäsen är tänkt för 3 skådespelare. 2 1. Leo

Läs mer

Känn ingen oro, jultomten har klappar till dig i år också...

Känn ingen oro, jultomten har klappar till dig i år också... God Jul 2010 Känn ingen oro, jultomten har klappar till dig i år också... Julen är vår allas favorit och bäst firas den med en härlig blandning av det allra senaste samt traditionella klassiker, som alla

Läs mer

Lev utan Stress & Oro

Lev utan Stress & Oro Det finns olika nivåer av stress i våra liv. Ofta talas det om olika sorters stress, som om den ena sortens stress är annorlunda än den andra. Men i grund och botten handlar det om samma sorts stress,

Läs mer

Maria Österlund. I trollskogen. Mattecirkeln Begrepp

Maria Österlund. I trollskogen. Mattecirkeln Begrepp Maria Österlund I trollskogen Mattecirkeln Begrepp NAMN: Kotte går i skogen. Måla det längsta trädet grönt. Måla det näst kortaste trädet gult. Kotte Svampis Sten Troll-Fia Vem är störst? Vem har längst

Läs mer

Malte är snäll och rolig han är smart, vi brukar leka dinosaurier på fotbollsplan, när gympalärarn kommer så springer vi och gömmer oss i de höga

Malte är snäll och rolig han är smart, vi brukar leka dinosaurier på fotbollsplan, när gympalärarn kommer så springer vi och gömmer oss i de höga Den magiska dörren Kapitel 1 Hej Hej jag heter Hans och är 8 år. Jag går på Kyrkmons skola på Furubacken klass 2 A. Min bästis heter Malte och han är 8 år. Jag är rädd för rektorn och gympalärarn. På slutet

Läs mer

HÄNDER I HK - HANTVERKSKAMMAREN DECEMBER (NR 2) 2007

HÄNDER I HK - HANTVERKSKAMMAREN DECEMBER (NR 2) 2007 HANTVERKSKAMMAREN Har men ingen snö får man uppfinna den! HÄNDER I HK - HANTVERKSKAMMAREN DECEMBER (NR 2) 2007 SÅ HAR VI FIRAT 1:A ADVENT Vi mötes av regn den morgonen julmarknaden öppnade. Så här års

Läs mer

BLUNDA. TÄNK PÅ NÅGOT SKÖNT ATT DU LIGGER I DET GRÖNA GRÄSET, KÄNNER DOFTEN ATT DU RÖR DIG LÄTT OCH LJUDLÖST GENOM SKOGEN, SER ETT DJUR ATT DU TITTAR

BLUNDA. TÄNK PÅ NÅGOT SKÖNT ATT DU LIGGER I DET GRÖNA GRÄSET, KÄNNER DOFTEN ATT DU RÖR DIG LÄTT OCH LJUDLÖST GENOM SKOGEN, SER ETT DJUR ATT DU TITTAR BLUNDA. TÄNK PÅ NÅGOT SKÖNT ATT DU LIGGER I DET GRÖNA GRÄSET, KÄNNER DOFTEN ATT DU RÖR DIG LÄTT OCH LJUDLÖST GENOM SKOGEN, SER ETT DJUR ATT DU TITTAR UPP I TRÄDKRONORNA, KÄNNER VÄRMEN FRÅN SOLENS STRÅLAR

Läs mer

Hälsobutiken i Nöbbelöv. Våren är här! men glöm inte att ta hand om dig själv!

Hälsobutiken i Nöbbelöv. Våren är här! men glöm inte att ta hand om dig själv! Våren är här! men glöm inte att ta hand om dig själv! Tiden är här när kvällarna är lite ljusare och längre, tiden när solen värmer och vi mer än gärna vistas ute i naturen igen. Det är lätt att glömma

Läs mer

Övning 1: Vad är självkänsla?

Övning 1: Vad är självkänsla? Självkänsla Inledning OBS! Hela föreläsningen ska hålla på i 45 minuter. Samla gruppen och sitt gärna i en ring så att alla hör och ser dig som föreläsare. Första gången du träffar gruppen: Föreläsaren

Läs mer

MED ÖPPNA ÖGON. Text och musik och arrangemang: Gerd och Alf Strandberg

MED ÖPPNA ÖGON. Text och musik och arrangemang: Gerd och Alf Strandberg Text och musik och arrangemang: Gerd och Alf Strandberg Textbladet får skrivas ut och kopieras Talgoxen Hallå, hallå, hallå vad är det som står på? Nu kommer våren snart, helt underbart så klart! En talgoxe

Läs mer

Bergfink. barrskog, från Dalarna och norrut. Ses ofta i flyttningstid och om vintern i stora flockar i bokskogarna i södra Sverige.

Bergfink. barrskog, från Dalarna och norrut. Ses ofta i flyttningstid och om vintern i stora flockar i bokskogarna i södra Sverige. Bergfink 5 Ord n i n g tättingar, fa m i l j f i n k a r Utseende: 14 16 centimeter. Hannen (bilden) har svart huvud och rygg, orangefärgat bröst och vit undersida med mörka fläckar på sidorna. Honan är

Läs mer

Fristad vecka tre 2011

Fristad vecka tre 2011 Fristad vecka tre 2011 Nu fortsätter arbetet med hörnskåpet. Hörnlist sätts in. Hyllplan Överstycket med list Dörren får även ett lås och låsbricka. Nu är det färgsättning som återstår. För att få lite

Läs mer

Guide till att skriva en dödsannons

Guide till att skriva en dödsannons Guide till att skriva en dödsannons Westlings Begravningsbyrå kan göra döds- och tackannonser i alla större dagstidningar i Sverige. Vi gör annonsen medan ni väntar så att ni får ett korrektur direkt.

Läs mer

Tjäna pengar till klubbkassan.

Tjäna pengar till klubbkassan. DELA UT TILL LAGLEDAREN Tjäna pengar till klubbkassan. Sälj kakor, knäcke och godis! Vi tjänade 36.313:- Våren 2015 Gott och lätt att sälja! Vi tjänade 32.520:- Läs mer! Ett enkelt sätt att tjäna 1000-tals

Läs mer

Recept i vårens tecken Tema picknick. Laga mjölkfritt Enkel sallad gjord på kokt ägg, grönsaker & skinka. Något sött efter: Melon och physalis

Recept i vårens tecken Tema picknick. Laga mjölkfritt Enkel sallad gjord på kokt ägg, grönsaker & skinka. Något sött efter: Melon och physalis Recept i vårens tecken Tema picknick Enkel sallad gjord på kokt ägg, grönsaker & skinka. Något sött efter: Melon och physalis Välkommen till min alldeles egna tidning där jag delar med mig av mina bästa

Läs mer

Räkna med Rutiga Familjen

Räkna med Rutiga Familjen Räkna med Rutiga Familjen Ett grafiskt mattespel som behandlar de fyra räknesätten med positiva och negativa tal. Utan siffror och symboler. Med lärande agenter. Saga Http://rutigafamiljen.se 2008-11-06

Läs mer

Välkommen till vandringsleden på Långhultamyren

Välkommen till vandringsleden på Långhultamyren Välkommen till vandringsleden på Långhultamyren Långhultamyren är ett naturreservat på nästan 800 hektar. Det är först och främst det stora myrarna som vi vill skydda. Men du är självklart välkommen att

Läs mer

Börja med att berätta om din huvudperson. Börja t.ex. med: Mattias är en helt vanlig kille på 12 år som bor i

Börja med att berätta om din huvudperson. Börja t.ex. med: Mattias är en helt vanlig kille på 12 år som bor i Kapitel 1 Allt börjar. 1 I det här kapitlet övar vi på att skriva i en annan persons namn, alltså INTE i jag-form, och på att beskriva. Börja med att läsa igenom alla instruktioner så att du inte missar

Läs mer

Bilderbok Jan Lööfs bilderbok. Fackbok för barn (uvga) Spermie plus ägg är lika med bebis. Barnböcker (Hcf) Den mystiska bulan. Hej på er!

Bilderbok Jan Lööfs bilderbok. Fackbok för barn (uvga) Spermie plus ägg är lika med bebis. Barnböcker (Hcf) Den mystiska bulan. Hej på er! Hej på er! Här tipsar vi om läsvärda böcker. Slå dig ner i bibliotekets Fatboy-säck, i vår mysiga soffa på barnavdelningen eller i en skön fåtölj och läs! Besök våra filialer och vår bokbuss! /Martina

Läs mer

TallgårdenNytt. I huvudet på Linda. Alla vi på Tallgården

TallgårdenNytt. I huvudet på Linda. Alla vi på Tallgården TallgårdenNytt Månadsbrev mars-april månad 2012. Finns även att hämta på förskolans hemsida, www.mjolby.se Redaktör Pia Adlertz, pia.adlertz@mjolby.se I huvudet på Linda Hej alla föräldrar Äntligen börjar

Läs mer

ROSOR & PIONER. Honungsrosen svingar sina grenar över gången in till Körsbärshult, och innanför grinden väntar rum efter rum med rosor.

ROSOR & PIONER. Honungsrosen svingar sina grenar över gången in till Körsbärshult, och innanför grinden väntar rum efter rum med rosor. Rosenblom och humlesurr Klängrosen svingar sina grenar i en båge över den vita trägrinden. Innanför öppnar sig ett doftande paradis. Välkommen till Körsbärshult! Av Maria Fors Östberg (text och foto) illustration

Läs mer

ftåätwx áéçxààxü ECCF @ ECDD à ÄÄ ué~àüùwxà Ñü ^tàxwütäá~éätçá skolgård i Lund exwt~à Ü ^Ü áà Çt [tää Çw

ftåätwx áéçxààxü ECCF @ ECDD à ÄÄ ué~àüùwxà Ñü ^tàxwütäá~éätçá skolgård i Lund exwt~à Ü ^Ü áà Çt [tää Çw ftåätwx áéçxààxü ECCF @ ECDD à ÄÄ ué~àüùwxà Ñü ^tàxwütäá~éätçá skolgård i Lund exwt~à Ü ^Ü áà Çt [tää Çw VÅRSONETT VID BOKEN 2003 Nu smälter isen, tvekar, dröjer, droppar... Nu abdikerar kylan från sin

Läs mer

Att fortsätta formas

Att fortsätta formas Att fortsätta formas Av: Johannes Djerf Tre äldre damer brukade träffas varje torsdag för att läsa Bibeln tillsammans. En torsdags eftermiddag hade det blivit dags att läsa ur Malaki i gamla testamentet.

Läs mer

Råvarorna är enbart ekologiska certifierade av (SOIL).

Råvarorna är enbart ekologiska certifierade av (SOIL). Ekologiska Tvålar: Råvarorna är enbart ekologiska certifierade av (SOI). Namn (). Finns Den Ekologiska Babytvålen Milt rengörande och fantastiskt återfuktande, vårdande, rent av naturens finaste oljor.

Läs mer

Produkt och ljuskatalog

Produkt och ljuskatalog Produkt och ljuskatalog Doftbeskrivningar Vanilj Äpple Den söta och varma doften av vanilj lugnar, balanserar, förhindrar trötthet och därmed förbättrar den fysiska och psykiska aktiviteten. Inre spänningar

Läs mer

KAPITEL 6. Verb: preteritum. *imperativ som slutar på p, k, s, t eller x +te. Special (it-verb och oregelbundna verb) T ex: gå-gick, drick-drack

KAPITEL 6. Verb: preteritum. *imperativ som slutar på p, k, s, t eller x +te. Special (it-verb och oregelbundna verb) T ex: gå-gick, drick-drack KAPITEL 6 Verb: preteritum Imperativ Tala +de Ring +de Läs* +te Må +dde preteritum talade ringde läste mådde *imperativ som slutar på p, k, s, t eller x +te Special (it-verb och oregelbundna verb) T ex:

Läs mer

Daniel Berlin Krog (återbesök) maj 16, 2012 av enfoodie Daniel Berlin har höjt insatserna.

Daniel Berlin Krog (återbesök) maj 16, 2012 av enfoodie Daniel Berlin har höjt insatserna. Daniel Berlin Krog (återbesök) maj 16, 2012 av enfoodie Daniel Berlin har höjt insatserna. Jag märker det redan vid den eleganta 2-dagars rockan från Öresund listigt inlindad i jordigt smakade gulbeta

Läs mer

Men riktiga herrgårdar är för dyra. Och ligger för långt ut. Man vill ju kunna dra ner på stan och göra nåt kul om andan faller på!

Men riktiga herrgårdar är för dyra. Och ligger för långt ut. Man vill ju kunna dra ner på stan och göra nåt kul om andan faller på! Hmmm Herrgårdskänslan. Det är ju den vi vill åt. Att kunna ta en skogspromenad rakt utanför hotellet. Få vila ögonen på naturen när vi äter. Spatsera med en drink på altanen. Men riktiga herrgårdar är

Läs mer

Välkommen till Ninas konditori i Mörrum!

Välkommen till Ninas konditori i Mörrum! Ninas konditori Välkommen till Ninas konditori i Mörrum! På Ninas konditori möts du av ett glatt gäng som trivs och kompletterar varandra väl. Tillsammans levererar vi ett brett utbud av matbröd, vetebröd,

Läs mer

kapitel 4 en annan värld

kapitel 4 en annan värld Hej! kapitel 1-hej Jag heter Amy. Jag är 10 år gammal. Jag har brunt hår och gröna ögon. Jag har bott här i Sverige i snart 1 månad. Innan jag flyttade hit var mitt liv som vanligt. Just nu är min mamma

Läs mer

Bild Artikelnr Förklaring Antal Pris/st/kg. Engelsk Fudge Apelsin/Tranbär (styck inslagna i klar film) TST Plexikartong 150 g

Bild Artikelnr Förklaring Antal Pris/st/kg. Engelsk Fudge Apelsin/Tranbär (styck inslagna i klar film) TST Plexikartong 150 g 44-5145lös 44-5145plexi Engelsk Fudge Apelsin/Tranbär (styck inslagna i klar film) 44-5090lös 44-5090plexi Engelsk Fudge Choklad (styck inslagna i klar film) 44-5143lös 44-5143plexi Engelsk Fudge Clotted

Läs mer

Tomatgulasch med kolbázs

Tomatgulasch med kolbázs Tomatgulasch med kolbázs Varje år åker jag, min fru Marie och en hel del andra underbara familjemedlemmar norrut i vårt avlånga land för en helg fylld med skidåkning, utsökt mat, vin, pilsner och sällskapsspel.

Läs mer

Det levande väveriet

Det levande väveriet Det levande väveriet Kärleken till hantverket Ett besök på Björke Vävstuga är något mer än bara en shoppingtur. Här får du en helhetsupplevelse där kärleken till hantverket står i fokus. Vi väver med kärlek.

Läs mer