Kultur- och fritidsnämndens beredning , 81

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kultur- och fritidsnämndens beredning 2006-11-29, 81"

Transkript

1 Kultur/fritidsnämnden Sida 2 Dnr Ansökningar om särskilt bidrag Kultur- och fritidsnämndens beredning , 81 Sju föreningar har under året lämnat in ansökningar till nämnden om s.k. särskilt föreningsbidrag. Möjligheten att tillgodose föreningarnas önskan är kopplat till eventuellt överskott i 2006 års föreningsbudget. Se vidare sammanställning av inkomna ansökningar. Beredningens förslag till Kultur- och fritidsnämnden: - Tofteryd Hagshults hembygdsförening har anhållit om bidrag till skorstens renovering av Thelanderstugan och Bengtsbostugan i Skillingaryds hembygdspark. Beredningen har i beslut , 47 begärt att föreningens ansökan kompletteras med uppgifter om myndighetskravet för eldningstillstånd i skorstenarna. Några sådana uppgifter har ännu inte lämnats in. Kultur- och fritidsnämnden avslår hembygdföreningens begäran om bidrag till skorstensrenovering. Motiveringen till avslaget är att ansökan inte har kompletterats med uppgifter om eldningstillstånd. - Hooks IF har lämnat in ansökningar om bidrag till tre projekt. Fuktskador på klubblokalen vid Lindevallen. Köp av åkgräsklippare Reparation och återställanden av omklädningsbyggnad till följd av angrepp av skadeinsekt Kultur- och fritidsnämnden beviljar Hooks IF kronor i bidrag för fuktskador på klubblokal, kronor till köp av åkgräsklippare samt kr för reparation av omklädningsbyggnad. Föreningen har möjlighet att återkomma med förnyad ansökan om ytterligare anslag till omklädningsbyggnad när skadans omfattning kan överblickas.

2 Kultur/fritidsnämnden Sida 3 - Bondstorps Missionsförsamling ansöker om bidrag för uppbyggnad av ny toalettbyggnad vid sommarhemmet Sjöborgen i Bondstorp, samt anslutning till det kommunala VA-nätet. Kostnaden är preliminärt beräknad till kronor. Kultur- och fritidsnämnden beviljar Bondstorps Missionsförsamling ett anslag på kronor avsett att bekosta anslutningsavgiften till det kommunala VA-nätet. - Vaggeryds Tennisklubb ansöker om särskilt bidrag till för bytet av nätstängsel runt tennisbanorna, samt före renovering av tennisstugan. Föreningen ansöker sammanlagt om kronor till de båda projekten. Kultur- och fritidsnämnden avslår tennisklubbens begäran med anledning av att det saknas tillräckligt med pengar i årets föreningsbudget att fördela till alla ansökningar som inkommit. Samtidigt ser nämnden en möjlighet att det i framtiden kommer att finnas bättre möjligheter att spela tennis inomhus, med tanke på de inomhuslokaler som planeras i Vaggeryd. - Bondstorps IF anhåller om att nämnden skänker två målburar och en vattenslang till föreningen för att användas till grusplanen vid Ekbacken i Bondstorp. Målburarna och slang skall ersätta befintlig utrustning som tjänat ut. Kultur- och fritidsnämnden anslår kronor, ett bidrag som föreningen disponerar för att införskaffa målburar och vattenslang. - Vaggeryds PRO-förening ansöker om bidrag till upprustning och förbättring av boulebanorna på Vaggeryds IP. Kultur- och fritidsnämnden beviljar Vaggeryds PRO kronor till boulebanorna på idrottsplatsen. - Folkets Hus i Hok begär ett kommunalt bidrag till energisparåtgärder till sin lokal i Hok. Bland annat har en luftvärmepump installerats. Kultur- och fritidsnämnden beviljar Folkets Hus i Hok kronor i bidrag till energisparåtgärder, vilket motsvarar 30 % av redovisad kostnad.

3 Kultur/fritidsnämnden Sida 4 Kultur- och fritidsnämnden , 108 Yrkande Örjan Vilsson (m) föreslår att Vaggeryds Tennisklubb beviljas ett bidrag på kr för åtgärder vid tennisbanorna. Proposition Ordföranden konstaterar att det finns två förslag till beslut gällande bidrag till tennisklubben, nämligen beredningens förslag om avslag samt Örjan Vilssons yrkande på kr. Ordföranden ställer först proposition på beredningens förslag om bidrag till Tofteryds Hembygdsförening, Hooks IF, Bondstorps Missionsförsamling, Bondstorps IF, Vaggeryds PRO och Folkets Hus i Hok. Ordföranden finner att nämnden beslutat i enlighet med beredningens förslag med textmässiga tillägg för Tofteryds Hembygdsförening och Vaggeryds PRO. Ordföranden ställer därefter proposition på bidraget till Vaggeryds Tennisklubb. Ordföranden finner att nämnden beslutat i enlighet med Örjan Vilssons yrkande om ett bidrag på kr. - Tofteryd Hagshults hembygdsförening har anhållit om bidrag till skorstens renovering av Thelanderstugan och Bengtsbostugan i Skillingaryds hembygdspark. Beredningen har i beslut , 47 begärt att föreningens ansökan kompletteras med uppgifter om myndighetskravet för eldningstillstånd i skorstenarna. Kultur- och fritidsnämnden avslår för tillfället hembygdföreningens begäran om bidrag till skorstensrenovering. Hembygdsföreningen har möjlighet att återkomma med ansökan när föreningen tagit ställning till vilka åtgärder som bedöms vara lämpliga att vidta och då med utgångspunkt från besiktningsprotokollets utlåtande. - Hooks IF har lämnat in ansökningar om bidrag till tre projekt.

4 Kultur/fritidsnämnden Sida 5 Fuktskador på klubblokalen vid Lindevallen. Köp av åkgräsklippare Reparation och återställanden av omklädningsbyggnad till följd av angrepp av skadeinsekt Kultur- och fritidsnämnden beviljar Hooks IF kronor i bidrag för fuktskador på klubblokal, kronor till köp av åkgräsklippare samt kr för reparation av omklädningsbyggnad. Föreningen har möjlighet att återkomma med förnyad ansökan om ytterligare anslag till omklädningsbyggnad när skadans omfattning kan överblickas. - Bondstorps Missionsförsamling ansöker om bidrag för uppbyggnad av ny toalettbyggnad vid sommarhemmet Sjöborgen i Bondstorp, samt anslutning till det kommunala VA-nätet. Kostnaden är preliminärt beräknad till kronor. Kultur- och fritidsnämnden beviljar Bondstorps Missionsförsamling ett anslag på kronor avsett att bekosta anslutningsavgiften till det kommunala VA-nätet. - Vaggeryds Tennisklubb ansöker om särskilt bidrag till för bytet av nätstängsel runt tennisbanorna, samt före renovering av tennisstugan. Föreningen ansöker sammanlagt om kronor till de båda projekten. Kultur- och fritidsnämnden beviljar tennisklubben kr i bidrag för åtgärder vid tennisbanorna. - Bondstorps IF anhåller om att nämnden skänker två målburar och en vattenslang till föreningen för att användas till grusplanen vid Ekbacken i Bondstorp. Målburarna och slang skall ersätta befintlig utrustning som tjänat ut. Kultur- och fritidsnämnden anslår kronor, ett bidrag som föreningen disponerar för att införskaffa målburar och vattenslang. - Vaggeryds PRO-förening ansöker om bidrag till upprustning och förbättring av boulebanorna på Vaggeryds IP. Kultur- och fritidsnämnden beviljar Vaggeryds PRO kronor till

5 Kultur/fritidsnämnden Sida 6 boulebanorna på idrottsplatsen. Nämnden betonar att de planerade åtgärderna skall genomföras i samförstånd med stiftelsen Vaggeryds IP. Vidare skall ett avtal upprättas mellan brukaren PRO/SPF och upplåtaren stiftelsen Vaggeryds IP vilket reglerar användandet av boulebanorna på idrottsplatsen. Kommunen är villig att medverka vid upprättandet av detta avtal. - Folkets Hus i Hok begär ett kommunalt bidrag till energisparåtgärder till sin lokal i Hok. Bland annat har en luftvärmepump installerats. Kultur- och fritidsnämnden beviljar Folkets Hus i Hok kronor i bidrag till energisparåtgärder, vilket motsvarar 30 % av redovisad kostnad. - De bidrag som beviljas anslås ur kontot föreningsbidrag. Bidragen betalas ut till respektive förening så snart verifikationer kan visas upp, vilka styrker kostnaderna i enlighet med inlämnade ansökningshandlingar. Redovisningen skall vara gjord senast för att bidrag skall betalas ut. Dnr Kulturföreningar verksamhetsbidrag 2006 Kultur- och fritidsnämndens beredning , 82 I Kultur- och fritidsnämndens budget för år 2006 finns kr avsatta för bidrag till skilda kulturföreningar. Fördelningen av anslagen till föreningarna grundas på nämndens bedömning av respektive förenings verksamhet. Beredningens förslag till Kultur- och fritidsnämnden: - Föreläsningsföreningarna i Bondstorp, Hagshult och Åker tilldelas kr vardera. - Hembygdsföreningarna i Bondstorp, Byarum, Svenarum, Tofteryd- Hagshult och Åker tilldelas vardera kr.

6 Kultur/fritidsnämnden Sida 7 - Blåsorkestrarna - Betels Musikkår, Svenarums Musikkår samt Frälsningsarméns Hornmusikkår får vardera kr. - Skillingaryds Manskör och Gota Stream Big Band får kr respektive kr till sina verksamheter. - I övrigt fördelas följande bidrag: - Vaggeryds Konstförening kr - Waggeryds Släkt- och Bygdeforskare kr - Östbo Historiska Sällskap kr - Waggeryds Museiförening kr - Götaströms Fordonshistoriska Klubb kr - Skillingaryds Fotoklubb kr - Sjöbogården, Vaggeryd, kr - Föreningen Munkaleden kr. Kultur- och fritidsnämnden , 109 Kultur- och fritidsnämnden beslut: - Enligt beredningens förslag Dnr Skillingaryds Korpförbund anslag till 2006 års verksamhet Kultur- och fritidsnämndens beredning , 83 Skillingaryds Korpförbund har till Kultur- och fritidsnämnden lämnat en redovisning av fjolårets verksamhet, som ligger till grund för 2006 års kommunala bidrag. Av redovisningen framgår att antalet motionsaktiviteter tillsammans med Vaggerydssektionen totalt har uppgått till starter, vilket är rekord för föreningen.

7 Kultur/fritidsnämnden Sida 8 I budgeten finns kr avsatt för stöd till korpverksamheten. Anledningen till att nämnden stöder korpverksamheten är att motionsaktiviteterna ingår som en del i kommunens friskvårdssatsning. Beredningens förslag till Kultur- och fritidsnämnden: - Kultur- och fritidsnämnden beviljar Skillingaryds Korpförbund kr i verksamhetsbidrag år Bidraget är baserat på det anslag som finns angivet i årets budget. Kultur- och fritidsnämnden , Enligt beredningens förslag Karl-Egon Karlsson anmäler jäv och deltar därför inte i beslutet. Dnr Folkets hus-föreningen i Skillingaryd ansökan om lokalbidrag Kultur- och fritidsnämndens beredning , 84 Föreningen Folkets Hus- och Park i Skillingaryd begär för 2006 ett lokalbidrag på kr till sina hyreskostnader för lokalen i Skillingaryd. Beredningens förslag till kultur- och fritidsnämnden: - Kultur- och fritidsnämnden beviljar Folkets Hus-föreningen i Skillingaryd ett specialbidrag på kronor för sina lokalkostnader. Motiveringen till bidraget är att föreningen upplåter sina lokaler till mindre mötesverksamhet samt tillhandahåller ett skyltfönster för olika kulturverksamheter Kultur- och fritidsnämnden , 111

8 Kultur/fritidsnämnden Sida 9 - Enligt beredningens förslag Dnr Folkets Hus, Vaggeryd Begäran om höjning av verksamhetsbidraget Kultur- och fritidsnämndens beredning , 77 Byggnadsföreningen Framåt u.p.a. begär i en skrivelse till kommunstyrelsen en höjning av verksamhetsbidraget för Föreningen hänvisar till att de kommunala bidragen ej har följt med kostnadsutvecklingen och att man har svårt att klara verksamheten. Ärendet har överlämnats till Kultur- och fritidsnämnden för vidare handläggning. Beredningens förslag till kultur och fritidsnämnden: - Kultur- och fritidsnämnden lämnar följande svar på Folkets Hus begäran om ett höjt verksamhetsbidrag: Nämnden förstår allvaret i det ekonomiska läget som föreningen befinner sig i med ökade driftskostnader. Därför har nämnden i budget 2007 avsatt kronor i ökat anslag. En höjning från kronor till kronor som kompensation för de senaste årens kostnadsutveckling. Till detta belopp kommer ersättning för reducerade lokalhyror för ungdoms- handikapp och pensionärsverksamhet, ett anslag som 2005 uppgick till kronor. - Finner kommunstyrelsen att Folkets Hus i Vaggeryd bör beviljas ett högre anslag än det nämnden avsatt i budget 2007, möter detta ur nämndens synpunkt inga hinder. Kultur- och fritidsnämnden , 97

9 Kultur/fritidsnämnden Sida 10 Ärendet återremitteras till beredningen för ytterligare diskussion. Kultur- och fritidsnämndens beredning , 85 Beredningen behandlar ärendet med utgångspunkt från diskussionen vid senaste mötet med kultur- och fritidsnämnden. Beredningens förslag till kultur- och fritidsnämnden: - Kultur- och fritidsnämnden lämnar följande svar på Folkets Hus begäran om ett höjt verksamhetsbidrag: Nämnden förstår allvaret i det ekonomiska läget som föreningen befinner sig i med ökade driftskostnader. Därför har nämnden i budget 2007 avsatt kronor i ökat anslag. En höjning från kronor till kronor som kompensation för de senaste årens kostnadsutveckling. Till detta belopp kommer ersättning för reducerade lokalhyror för ungdoms- handikapp och pensionärsverksamhet, ett anslag som 2005 uppgick till kronor. - Ärendet kommer att tas upp till förnyad behandling inför arbetet med budget 2008 för att pröva möjligheten till ytterligare justering av anslaget till Folkets Hus i Vaggeryd. Kultur- och fritidsnämnden , 112 Yrkande Örjan Vilsson (m) föreslår med utgångspunkt från dagens diskussion att nämnden gör ett förtydligande i sitt beslut gällande framtida anslag till Folkets Hus, nämligen att pröva möjligheten att höja anslaget upp till de begärda 700 tkr. Proposition Ordföranden konstaterar att förutom beredningens förslag finns ett tilläggsyrkande från Örjan Vilsson.

10 Kultur/fritidsnämnden Sida 11 Ordföranden ställer först proposition på beredningens förslag och finner det antaget. Därefter ställs proposition på tilläggsyrkandet, vilket även det antas av nämnden. - Kultur- och fritidsnämnden beslutar enligt beredningens förslag med tillägg att ärendet kommer att tas upp till förnyad behandling inför arbetet med budget Detta för att pröva möjligheten till ytterligare justering av anslaget upp till begärda 700 tkr. Dnr Vaggeryds SOK Begäran om bidrag till flyttning av elljusslinga Kultur- och fritidsnämnden beredning , 86 Vaggeryds SOK har till kommunen lämnat en begäran om bidrag för flyttning av elljusspår. Den sträckning som berörs är belägen öster om Friluftsgården och på privat mark. Föreningen vill nu flytta spåret till en sträckning närmare Friluftsgården för att därmed få spåret förlagt till enbart kommunägd mark. Överläggningar har först mellan föreningen, markägaren och kommunen i detta ärende. Markägaren har sagt sig vara villig att även fortsättningsvis upplåta mark för motionsspåret under förutsättning att arrendeavtal upprättas och en årlig ersättning betalas. VSOK:s uppfattning är att den långsiktigt bästa lösningen är att flytta spåret till kommunal mark. Föreningen har uppskattat att kostnaderna för demontering, markarbeten och montering av ny slinga (300 meter) uppgår till kronor. Se vidare skrivelse från VSOK Beredningens beslut: - Innan nämnden är redo för beslut behöver ärendet kompletteras med mer information om de ekonomiska förutsättningarna.

11 Kultur/fritidsnämnden Sida 12 - Det beslut som kommer att tas blir antingen ett arrendeavtal eller ett engångsbidrag för flyttning av spåret. - Beredningen tar till sig den information som givits och nämnden återkommer med beslut vid senare tillfälle. Kultur- och fritidsnämnden , 113 Ärendet redovisas vid dagens sammanträde jämte information om det pågående arbetet med reparation av elljusspåren i kommunen efter stormen Gudrun. - Kultur- och fritidsnämnden erbjuder Vaggeryds SOK ett anslag på kr för att ombesörja flyttning av elljusspåret till kommunal mark. - Anslaget finansieras inom ramen för anslaget till stormskador på elljusspåren. - Accepterar inte Vaggeryds SOK ett engångsanslag, gäller ett arrendeavtal mellan fastigheten Ålandsö 2:1 och VSOK. Kommunen är villig att hjälpa till med att upprätta ett avtal. - Kultur- och fritidsnämnden vill ha besked av VSOK senast om vilket av alternativen som förordas. Dnr Waggeryds IK skrivelse till Vaggeryds kommun Kultur- och fritidsnämndens beredning , 93 Waggeryds Idrottsklubb har i en skrivelse till Vaggeryds kommun påtalat de bekymmer som föreningen upplever finns på idrottsplatsen till följd av ökad verksamhet. Anläggningen har svårt att leva upp till de behov och förväntningar som föreningen ställer. Det rör hela verksamheten i allmänhet, men bandyutövandet i

12 Kultur/fritidsnämnden Sida 13 synnerhet, enligt skrivelsen. Föreningen kräver att kommunen tar stiftelsens pengabekymmer på allvar och ser till att kommunen beviljar medel som täcker befintlig verksamhet och drift. Enligt skrivelsen behövs det ett ökat bidrag med kr som kompensation för förväntad elprishöjning från 28 till 43 öre/kwh. Se vidare skrivelse daterad Beredningens förslag till kultur- och fritidsnämnden: - Kultur- och fritidsnämnden lämnar följande svar på skrivelsen från Waggeryds IK. Nämnden förstår och vet om det ekonomiska läge som stiftelsen Vaggeryds IP befinner sig i. För att om möjligt minska på de ekonomiska och verksamhetsmässiga bekymmer som finns på idrottsplatsen har kommunen bidragit med följande insatser under kr som bidrag till byggandet av ny omklädningsbyggnad. 1 milj. kronor i energisparåtgärder för konvertering från direktverkande el till fjärrvärme för uppvärmning av lokaler och vatten, vilket förväntas ge en besparing av energikostnaderna med i storleksordningen 15-20%. - I budget 2007 har nämnden avsatt kr i ökat anslag. En höjning från kr till kr. - Nämnden konstaterar att den ekonomiska insatsen som kommunen gör under 2006 och 2007 är historiskt kraftfulla. Avsikten är att möta en växande verksamhet och ökade driftskostnader för Vaggeryds IP. Kultur- och fritidsnämnden , 114

13 Kultur/fritidsnämnden Sida 14 Yrkande Örjan Vilsson (m) föreslår att nämnden i budget 2008 gör en förnyad prövning av möjligheten att höja anslagen till idrottsplatserna. Detta för att kompensera höjda energipriser. Proposition Ordföranden konstaterar att utöver beredningens förslag finns ett tilläggsyrkande från Örjan Vilsson. Ordföranden ställer först proposition på beredningens förslag, vilket antas av nämnden. Därefter ställer ordföranden proposition på tilläggsyrkandet, vilket även det antas av nämnden. - Kultur- och fritidsnämnden beslutar enligt beredningens förslag med tillägget att nämnden i samband med budget 2008 kommer att pröva möjligheten att höja anslaget till idrottsplatserna. Detta för att kompensera höjda energipriser. Dnr Kulturskolan rekrytering av chef till verksamheten Kultur- och fritidsnämndens beredning , 72 Förvaltningschefen framför önskemål om att få påbörja arbetet med rekrytering av ny chef till kulturskolan under hösten Anledningen till detta är att säkerställa ett tillträde i god tid inför verksamhetsstarten hösten 2007 eftersom nuvarande chef förväntas gå i pension under Beredningens beslut: - Förvaltningen får i uppdrag att påbörja rekrytering av ny chef till kulturskolan. - En kravspecifikation som anger inriktning och profil på tjänsten, tas

14 Kultur/fritidsnämnden Sida 15 fram och föreläggs nämnden för beslut. Kultur- och fritidsnämnden , 84 Ett förslag till inriktning och profil på tjänsten redovisas för nämnden. Förslaget har remitterats till personalen på kulturskolan. I det nu redovisade förslaget har synpunkterna från kulturskolan beaktats. - Kultur- och fritidsnämnden godkänner det framlagda förslaget på profil för tjänsten som kulturskolechef. Kultur- och fritidsnämndens beredning , sökanden har anmält sitt intresse till tjänsten som chef för kulturskolan. Rekryteringsarbetet skall nu inledas tillsammans med personalen i kulturskolan. Beredningens förslag till kultur- och fritidsnämnden: - Kultur- och fritidsnämnden ger beredningen i uppdrag att leda rekryteringsarbetet av ny chef till kulturskolan. - Nämnden tar slutlig ställning till vem av de sökande som skall erbjudas en anställning. Kultur- och fritidsnämnden , 115 Enligt beredningens förslag.

15 Kultur/fritidsnämnden Sida 16 Dnr Rekrytering till verksamhetsansvarig till ungdomscaféverksamhet Kultur- och fritidsnämndens beredning , 89 Tjänsten som verksamhetsansvarig för ungdomscaféverksamheten har varit utannonserad internt inom kommunen. Tjänsten har under året varit tillsatt som ett vikariat under ordinarie befattningshavares tjänstledighet. Vikarie har varit Nexhat Shabani, som nu sökt tjänsten. Shabani är ende sökande. Beredningens förslag till kultur- och fritidsnämnden: - Kultur- och fritidsnämnden beslutar att erbjuda Nexhat Shabani en tillsvidareanställning som verksamhetsansvarig för ungdomscaféverksamheten i kommunen, from Kultur- och fritidsnämnden , 116 Kultur- och fritidsnämnden beslut: - Enligt beredningens förslag Dnr Detaljplan för Götastrand 1:1 Folkparksområdet i Vaggeryd Kultur- och fritidsnämndens beredning , 91 En detaljplan har skickats ut för samråd av miljö- och byggnämnden, gällande Götastrand 1:1 Folkparksområdet. Enligt detaljplanen ska den östra delen av området Götastrand avsättas för bostäder och den västra delen ska bevaras som allmänplatsmark. Syftet är att ge möjlighet att bygga bostäder både centralt och i ett vackert läge, samt höja attraktiviteten för området och skapa kvalitet för framtida

16 Kultur/fritidsnämnden Sida 17 boende. Se vidare upprättad detaljplan. Ärendet har varit föremål för behandling i nämnden och då i samband med upprättandet av ett planprogram för området. De synpunkter som nämnden framförde vid detta tillfälle har i stort kommit med i den nu aktuella detaljplanen. Beredningens förslag till kultur- och fritidsnämnden: - Kultur- och fritidsnämnden anser att de åtgärdsförslag som berör kultur-och fritidssektorn och som finns omnämnda i detaljplanen stämmer med nämndens intentioner. - Nämnden tillstyrker därför planförslaget för Götastrand 1:1. Kultur- och fritidsnämnden , 117 Enligt beredningens förslag. Vaggeryds simhall Energisparåtgärder Dnr Kultur- och fritidsnämndens beredning , 90 Fastighetsenheten planerar att installera en avfuktningsanläggning i simhallen i Vaggeryd för att minska luftfuktigheten samtidigt som energiförbrukningen minskar. Kostnaden för detta arbete beräknas enligt fastighetsenheten till ca kronor. Finansieringen av projektet kan sannolikt ordnas genom ett förväntat driftöverskott på hyran för simhallarna åren

17 Kultur/fritidsnämnden Sida 18 Beredningens förslag till kultur- och fritidsnämnden: - Kultur- och fritidsnämnden medger sim- och sporthallarna att stå för kostnaden av en avfuktningsanläggning till simhallen i Vaggeryd och då inom ramen för driftbudgetens lokalkostnader åren Visar det sig att kostnaderna inte klaras inom ramen för driftsbudgeten är nämnden beredd att täcka den överskjutande delen ur resultatregleringsfonden med maximalt kronor. Innan ett uttag från fonden görs krävs ett beslut av beredningen. Kultur- och fritidsnämnden , 118 Enligt beredningens förslag. Dnr Redovisning av delegationsbeslut Kultur- och fritidsnämnden , 119 De delegationsbeslut som fattats under perioden redovisas för nämnden. Anmälningar Dnr Kultur- och fritidsnämnden , Regeringen, Utbildnings- och kulturdepartementet, Återkallelse av uppdrag och inbjudan att medverka i Ungkultur 07.

18 Kultur/fritidsnämnden Sida Kommunfullmäktige , 76. Delårsbokslut för Vaggeryds kommun. 3. Minnesanteckningar från föreningsträff ang. ny sporthall i Skillingaryd Kultur- och fritidsnämndens beredning , 86. VSOK begäran om bidrag till flyttning av elljusslinga. 5. Kultur- och fritidsnämndens beredning , 87. Vaggeryds Atletklubb utökning av lokaler. 6. Kultur- och fritidsnämndens beredning , 92. Kulturskolan datorinköp. Rapporter Dnr Kultur- och fritidsnämnden , 121 A. Göran Svensson informerar om Arbetet med biblioteksplanen Installation av avfuktningsanläggning i Vaggeryds simhall Ekonomisk uppföljning av budgetläget t.o.m. november månad. B. Jan Gustavsson informerar från kulturskolans Höstshow och om det utmärkta sätt på vilket arrangemanget genomfördes. Jan vill därför att nämnden framför sin hälsning och ett tack till kulturskolan. C. Information lämnas av Örjan Vilsson från stiftelsen Vaggeryds IP avseende Elförbrukningen till isbanan Energisparåtgärder Arbetet med ny omklädningsbyggnad

19 Kultur/fritidsnämnden Sida 20 D. Karl-Egon Karlsson rapporterar från stiftelsen Movalla. Dnr Övriga ärenden Avtackning Kultur- och fritidsnämnden , 122 Det sista sammanträdet med kultur- och fritidsnämnden, mandatperioden , är nu genomförd. Ordföranden framför ett stort tack till ledamöter och förvaltningen för allt arbete med att berika kommunens utbud av kultur- och fritidsaktiviteter. Till de ledamöter som lämnar nämnden i och med utgången av mandatperioden överlämnas en minnesgåva. Ola Persson framför s-gruppens tack till Daniel Paulsson för ett utmärkt ordförandeskap och på det sätt han arbetat för samförståndslösningar i nämnden. Lars Ljungqvist, vice ordförande, framför även han ett stort tack till Daniel Paulsson för ett gott och berikande ordförandeskap.

Kultur- och fritidsnämndens beredning 2006-08-16, 60

Kultur- och fritidsnämndens beredning 2006-08-16, 60 Sida 2 Ny sporthall i Skillingaryd Dnr 2006.07 821 Kultur- och fritidsnämndens beredning 2006-08-16, 60 I diskussionerna inför den kommande mandatperioden finns förslag om satsningar på olika anläggningar

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kultur/fritidsnämnden 2004-02-04 1(11)

Sammanträdesdatum Sida Kultur/fritidsnämnden 2004-02-04 1(11) Plats och tid Skillingehus, Skillingaryd onsdag 4 februari 2004 kl 15.00 17.45 Beslutande Daniel Paulsson, fp, ordf. Lars Ljungqvist, kd Ola Persson, s Ingrid Simonsson, kd Kjell Helgesson, c Örjan Vilsson,

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kultur/fritidsnämnden 2006-05-23 1(13)

Sammanträdesdatum Sida Kultur/fritidsnämnden 2006-05-23 1(13) Plats och tid Skillingehus, Skillingaryd, onsdag 2006-05-23,KL 15.00-17.40 Beslutande Daniel Paulsson, fp, ordf. Lars Ljungqvist, kd Ola Persson, s Örjan Vilsson, m Sonia Tencic-Andersson, s Elisabet Staberg,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur/fritidsnämnden 2009-04-14 1(19) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus 2009-04-14 kl. 14:00-17:00 Beslutande Thore Ohlsson, fp ordf. Monica Sporrong, s Jan Gustavsson, s Christina Torstensson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag VAGGERYDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämndens arbetsutskott 2004-04-15 1 (26) Plats och tid Nämndrummet Skilingehus 2004-04-15 kl. 14.00 16.45 Beslutande Jan Andersson, ordförande (c) Thore Ohlsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: Kultur/fritidsnämnden 2007-11-07 1(24) Plats och tid Sessionssalen, Skillingehus 2007-11-07, kl 15.00 18.30 Beslutande Övriga närvarande Thore Ohlsson, fp ordf Ola Persson, s Jan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur/fritidsnämnden 2009-02-04 1(23) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus 2009-02-04 kl. 14:00-17:30 Beslutande Thore Ohlsson, fp ordf. Monica Sporrong, s Jan Gustavsson, s Christina Torstensson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: Kultur- och fritidsnämnden 2013-12-11 1(26) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Hotell Småland Klevshult, 2013-12-11 kl 13.45 17.00 Kenth Williamsson, (S) ordf Ewa Magnusson,

Läs mer

Kultur och Fritidsnämndens kontor

Kultur och Fritidsnämndens kontor 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 25 augusti, kl 16.30-18.30 (ajourn. kl 17.15-17.30) Beslutande Ledamöter Lars Jonehög, ordf, FP Mats Andersson, C Kristina Kristiansson, S Mårten Karlsson,

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden kallas till sammanträde

Kultur- och fritidsnämnden kallas till sammanträde Kultur- och fritidsnämnden kallas till sammanträde Tid: Onsdag 2008-06-25 kl. 13:00 (Se bifogat program) Plats: Biblioteket, Gislaved Thore Olsson Ordförande /Göran Svensson Val av protokollsjusterare

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 08:

Kommunkontoret Djurås , kl. 08: Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-22 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-15:05, ajournering kl. 14.25-14.35 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ola Granath (KOSA) Tomas

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 29 januari 2009, kl. 14.30-17.05 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Charlotte Gustafsson (KD) ej 37

Charlotte Gustafsson (KD) ej 37 1(17) Plats och tid Carl August-rummet, tisdagen den 25 augusti 2015 kl 09:00 10.25 Beslutande Ledamöter och tjänstgörande ersättare Birgitta Widén Blomberg (KD) Ordförande Marianne Bremer (C) Elisabeth

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens fritids- och kulturutskott - delegering 2012-05-28 13 Plats och tid Gallejaur, klockan 08.00-13.00. Beslutande Marcus Lundberg (s), ordförande

Läs mer

Sammanträdesrummet Mien, Torggatan 12, Tingsryd Onsdagen den 20 april 2016, kl l&.lij<j... ,/?,/ «.~~. ~--- ~-~--:...

Sammanträdesrummet Mien, Torggatan 12, Tingsryd Onsdagen den 20 april 2016, kl l&.lij<j... ,/?,/ «.~~. ~--- ~-~--:... Kultur-och fritidsutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) 2016-04-20 Plats och tid Sammanträdesrummet Mien, Torggatan 12, Tingsryd Onsdagen den 20 april 2016, kl. 13.30-16.00 Beslutande Kenneth Görtz (M),

Läs mer

Lars Jonehög, Fp, ordförande Bert Sahlin, Fp Erik Ulriksson, C Robin Olsson, M Mårten Karlsson, S Chriztian Hansson, S Payman Garmiani, S

Lars Jonehög, Fp, ordförande Bert Sahlin, Fp Erik Ulriksson, C Robin Olsson, M Mårten Karlsson, S Chriztian Hansson, S Payman Garmiani, S 1(10) Plats och tid Hagavallen, Töcksfors, den 3 december kl 17.00-18.45 Beslutande Ledamöter Lars Jonehög, Fp, ordförande Bert Sahlin, Fp Erik Ulriksson, C Robin Olsson, M Mårten Karlsson, S Chriztian

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur/fritidsnämnden 2009-03-11 1(21) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus 2009-03-11 kl. 14:00-17:30 Beslutande Thore Ohlsson, fp ordf. Monica Sporrong, s Jan Gustavsson, s Christina Torstensson,

Läs mer

Behandlade ärenden. 33 Ansökan från OK Torfinn om lokalbidrag. 34 Ansökan från Ignaberga IF om tilläggsanslag.

Behandlade ärenden. 33 Ansökan från OK Torfinn om lokalbidrag. 34 Ansökan från Ignaberga IF om tilläggsanslag. 1 Behandlade ärenden 28 Budgetuppföljning per 2011-07-31. 29 Vandrarhemmet Hässleholmsgården. 30 Sösdala simhall justering avtal. 31 Elitbidrag. 32 Taxor konstgräsplaner. 33 Ansökan från OK Torfinn om

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: Kultur- och fritidsnämnden 2013-05-15 1(20) Plats och tid Miliseum Skillingaryd, 2013-05-15 kl 14.00 18.00 Beslutande Kenth Williamsson, (S) ordf Ewa Magnusson, (FP) vice ordf

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 09:

Kommunkontoret Djurås , kl. 09: Kultur- och fritidsnämnden 2018-02-08 1 (19) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-16:00 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ann Målare (S) Ola Granath (KOSA) Tomas Neijbert

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl. 08.30-10.40 Beslutande Bo Bergman Lars Hagberg Göran Berglund Lars Rosander Lennart Beijer Övriga deltagande Magnus

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2018-05-15 Innehållsförteckning Ärende 23 Granskning avseende detaljplan Kärnekulla 1:4, Habo kommun... 28 24 Kulturstipendium 2018... 29 25 För sent inkomna ansökningar om föreningsbidrag

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kultur/fritidsnämnden 2003-03-19 1(18)

Sammanträdesdatum Sida Kultur/fritidsnämnden 2003-03-19 1(18) Kultur/fritidsnämnden 2003-03-19 1(18) Plats och tid Skillingehus, Skillingaryd onsdag 2003-03-19 kl 15.00-19.45 Beslutande Övriga deltagande Daniel Paulsson, fp, ordf. Lars Ljungqvist, kd Ola Persson,

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(10) Kommunstyrelsen

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(10) Kommunstyrelsen VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(10) Plats och tid Folkets hus, onsdagen den 1 oktober 2014, kl 09.00 11.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Åke Nilsson, ordf. Anita Johansson Gunilla Prång

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: Kultur- och fritidsnämnden 2014-01-29 1(14) Plats och tid Beslutande Sessionsalen Skillingehus, Skillingaryd 2014-01-29 kl 14.00 17.30 Kenth Williamsson, (S) ordf Ewa Magnusson,

Läs mer

16 Föregående mötes protokoll. 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete. 23 Ansökan från Korpen om extra ledarutbildningsbidrag

16 Föregående mötes protokoll. 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete. 23 Ansökan från Korpen om extra ledarutbildningsbidrag 16 Föregående mötes protokoll 17 Bokslut för år 2011 18 Investeringsuppföljning 2011 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete 20 Plan för intern kontroll 2012 21 Hälsoplan för kultur-

Läs mer

Till KF:s förfogande för särskilda ändamål. Eget kapital Anslaget 1995 Återstår

Till KF:s förfogande för särskilda ändamål. Eget kapital Anslaget 1995 Återstår 1995-03-20 1 Kf 27 Meddelanden 1.Redovisning av anslagen för oförutsedda utgifter mm år 1995. Till Kf:s förfogande Anslag från Anslaget 1995 Återstår årets början 1 000 000 264 918 735 082 Till KF:s förfogande

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2010-12-13 Sida 1 (12)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2010-12-13 Sida 1 (12) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2010-12-13 Sida 1 (12) Plats och tid Möllegården, kl. 19:00-21.20 Beslutande Hans-Åke Mårtensson, (S) ordf Margareta Abelsson (S), 1:e vice ordf Lars Johnson

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-12-09

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-12-09 1 Plats och tid Vrigstad Värdshus, torsdag den 9 december 2010, kl. 14.00 16.00 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren, 2:e

Läs mer

Trollbäckens idrottsplats, Skolvägen 33, Tyresö Måndagen den 11 juni 2007, kl Verksamhetsinformation Hanvikens SK.

Trollbäckens idrottsplats, Skolvägen 33, Tyresö Måndagen den 11 juni 2007, kl Verksamhetsinformation Hanvikens SK. Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid : Trollbäckens idrottsplats, Skolvägen 33, Tyresö Måndagen den 11 juni 2007, kl 19.00-19.55 28 Verksamhetsinformation Hanvikens SK Informationen noteras. Vid sammanträdet

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Sävsjö stadsbibliotek, onsdagen den 8 november klockan 14.00 16.30 Beslutande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S) ordförande, Fredrik Håkansson (KD) förste vice ordförande, Maini Karlsson

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 Beslutande

ANSLAGSBEVIS. GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 ande Yttrande gällande Kungörelse om granskning (Ny förskola vid Ringvägen) Övriga deltagande Detaljplan för del av

Läs mer

Sociala resursnämnden

Sociala resursnämnden Malmö stad Sociala resursförvaltningen 1 (7) Sociala resursnämnden Protokoll Sammanträdesdatum 2009-12-10 Plats Sociala resursförvaltningen, Ingrid Marie Klockan 10.00 12.20 Paragrafer 143-155 Närvarande

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(10) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 08.30-09.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Agneta Lenander (V) Eva Olofsson (C) Anna Berg von Linde (M), tjg. ers. för Stefan Pettersson

Läs mer

Kultur och Fritidsnämndens kontor

Kultur och Fritidsnämndens kontor 1(11) Plats och tid Nordiska Travmuseet, den 3 december kl 17.00-18.00 Beslutande Ledamöter Lars Jonehög, FP Bert Sahlin, FP Erik Ulriksson, C Robin Olsson, M Björn Karlsson, S Chriztian Hansson, S Payman

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (11)

Kultur- och fritidsnämnden (11) Kultur- och fritidsnämnden 2014-11-12 1(11) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrummet Femlingen, Kommunhuset Älmhult. Onsdagen den 12 november 2014 kl 14.30-16.30 Stefan Ferm (M), ordförande Anders Mårtensson

Läs mer

Remissvar Ds 2015:14 Statliga utställningsgarantier - En översyn (Ku2015/01381/KL)

Remissvar Ds 2015:14 Statliga utställningsgarantier - En översyn (Ku2015/01381/KL) Stockholm 2015-08-15 MM Dnr 2015/94 Kulturdepartementet 103 33 Stockholm Remissvar Ds 2015:14 Statliga utställningsgarantier - En översyn (Ku2015/01381/KL) Moderna museet (MM) får härmed avge följande

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen

Kommunledningsförvaltningen 1(11) Sammanträdesdatum Plats och tid Ronnebysalen, kl. 09:00-12.00 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Kranislav

Läs mer

Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Owe Lindström, Verksamhetschef medborgarservice Payman Garmiani (S), ej tjänstgörande ersättare

Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Owe Lindström, Verksamhetschef medborgarservice Payman Garmiani (S), ej tjänstgörande ersättare 1 (16) Plats och tid TR:S Western Adventures, 17.00 18.00 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Kristina Kristiansson, V Ordförande (S) Magnus Andreasson (L) Mårten Karlsson (S)

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. 2. Budget 2005 samt Vp , fördelning på programpunkter. 5. Ansökan om att köpa kommunens mark.

Kommunkontoret i Bergsjö. 2. Budget 2005 samt Vp , fördelning på programpunkter. 5. Ansökan om att köpa kommunens mark. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunstyrelsen KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret i Bergsjö. Tid: Torsdag 9 september 2004 kl 08:15. 1. Val av justerare. 2. Budget 2005 samt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 49 Godkännande av ärendelista 2018/1045 4 50 Renovering av bro vid vandringsled, Mullsjö 2018/1253 5 kommun (Noabron) 51 Inköp av utrustning,

Läs mer

Fritidsnämnden Behandlade ärenden. 14 Verums GoIF: Ansökan om bidrag för byggnation vid boulebanor i Verum.

Fritidsnämnden Behandlade ärenden. 14 Verums GoIF: Ansökan om bidrag för byggnation vid boulebanor i Verum. 1 Fritidsnämnden 2008-03-26 Behandlade ärenden 14 Verums GoIF: Ansökan om bidrag för byggnation vid boulebanor i Verum. 15 Vinslövs PRO, SPF och Vinslöv Motionsklubb: Ansökan om bidrag för att anlägga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Fritidsnämnden 2009-05-12 1 Plats och tid: Fritidskontorets sammanträdesrum, kl 14.00-17.15 ande: Ibrahim Candemir (KD) vice ordförande, ersättare för Sidsel Waern Karl-Mats Bodestad (M) Christian Aldenäs

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Lilla mötesrummet, Kulturhuset, kl. 15:00 16:10 ande Lars-Bertil Ohlsson (KD) 46-52, ordförande, Johan Skog (M), Pär Elfström (S) (ersätter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2009-01-27 1 Organ Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Biblioteket, Gnosjö, tisdagen den 27 januari kl. 18.00 18.30 Beslutande Rolf Davidsson (M) ordförande Reine Engvall (KD) 1:e vice ordförande

Läs mer

46 Vittsjö GIK, ansökan om elitbidrag 2011 och Hästveda Bridgeklubb, ansökan om fri lokalhyra.

46 Vittsjö GIK, ansökan om elitbidrag 2011 och Hästveda Bridgeklubb, ansökan om fri lokalhyra. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 0(11) 2011-11-23 Behandlade ärenden 45 Budgetuppföljning per 2011-10-31. 46 Vittsjö GIK, ansökan om elitbidrag 2011 och 2012. 47 Hästveda Bridgeklubb, ansökan om fri lokalhyra. 48

Läs mer

Birgitta Schmidt, nämndsekreterare Owe Lindström, chef medborgarservice

Birgitta Schmidt, nämndsekreterare Owe Lindström, chef medborgarservice 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 7 februari kl. 15.00 16.45 Beslutande Övriga närvarande Kristina Kristiansson, V Ordförande (S) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C), jäv 4 Anette Eriksson

Läs mer

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare 1 (12) Plats och tid Hämnäs Bygdegård,, kl. 15.00 16.25 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 41 Godkännande av ärendelista 2018/1045 4 42 Månadsuppföljning januari - april 2018 2018/1165 5 43 Ansökan om investeringsbidrag 2018 2018/1117

Läs mer

Inbjudan - Nyvald 95 - Politik inför 2000-talet

Inbjudan - Nyvald 95 - Politik inför 2000-talet 1995-10-02 1 Eva Carp Ks # 125 Inbjudan - Nyvald 95 - Politik inför 2000-talet Kommunförbundet i Kalmar län arrangerar en konferens i Högsby den 19 oktober 1995 med temat Nyvald 95 - Politik inför 2000-talet.

Läs mer

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering.

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Fullmäktigesalen Harmånger. Tid: Tisdag 7 juni 2005 kl. 19:00. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och

Läs mer

Riktlinje för organisation och finansiering av projekt

Riktlinje för organisation och finansiering av projekt Riktlinje för organisation och finansiering av projekt tillhör Ett program för digital förnyelse The Capital of Scandinavia Innehåll 1 Inledning... 3 2 Styrning och ledning av projekt och portföljer...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2019-06-19 1 () Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, klockan 15.00 15.40 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag. Beslutande Hanna Lostelius (C) ordf Owe Nilsson

Läs mer

Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den 17 januari 2003

Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den 17 januari 2003 Fritidsnämndens arbetsutskott 14 januari 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 14 januari 2003 kl 08.00-09.50 Jörgen Hellberg

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 25 oktober 2012 kl. 14.00-15.30 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren(S),

Läs mer

Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Lisbeth Madsen (M) Fredrik Andersson (FP) Gert Fridh (SD)

Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Lisbeth Madsen (M) Fredrik Andersson (FP) Gert Fridh (SD) 2013-03-20 Sida 1 (av 13) Tid 2013-03-20, kl 19.00-20.30 Plats Almliden, Blosset Beslutande Ledamöter Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Lisbeth Madsen (M) Fredrik Andersson (FP) Gert Fridh (SD) Tjänstgörande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (9) Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult torsdagen den 31 maj 2012 kl

Kultur- och fritidsnämnden (9) Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult torsdagen den 31 maj 2012 kl Kultur- och fritidsnämnden 2012-05-31 1(9) Plats och tid Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult torsdagen den 31 maj 2012 kl 13.30-15.45 Beslutande Stefan Ferm (M), ordförande Anders Mårtensson

Läs mer

Sven-Åke Mökaner, förvaltningschef1 Åsa-Britt Ekman, sekreterare1 1

Sven-Åke Mökaner, förvaltningschef1 Åsa-Britt Ekman, sekreterare1 1 Kultur- och fritidsnämnden 2002-12-10 1(13) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum 5, tisdag 2002-12-10, kl. 17.30-20.001 Beslutande Jan Hellnevi (fp) ordförande ej 68 Klas-Göran Olsson (s) ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Svedala kommunhus, Naverlönnsalen, onsdagen den 8 februari 2017 kl 18:30 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande

Läs mer

Pernilla Boström (S) Sten-Inge Olsson (S) Linda Jonsson, förvaltningssekreterare Jan Lilja, kommunchef

Pernilla Boström (S) Sten-Inge Olsson (S) Linda Jonsson, förvaltningssekreterare Jan Lilja, kommunchef Sammanträdesdatum Sida 1/12 Plats och tid Kommunalrådets tjänsterum, Hagfors Stadshus kl 09:00 10:00 Beslutande Övriga Åsa Johansson (S) Ann-Sofie Ronacher (S) Göran Eriksson (S) Stellan Andersson (C)

Läs mer

Johan Ahlbäcks plats 7, Smedjebacken

Johan Ahlbäcks plats 7, Smedjebacken 1(22) Plats och tid Sessionssalen, onsdagen den 7 februari 2018 kl 09:00-11:40 Beslutande Ledamöter Monica Forsgren (S), Ordförande Mats Jakobsson (S), 1:e vice ordförande Monica Georgsson (S) Sören Åhlström

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-10-28

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-10-28 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 28 oktober 2010, kl. 14.00 15.30 Beslutande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll Innehåll 47 Godkännande av ärendelista... 61 48 Dialog med kommunens fritidsledare och fältsekreterare... 62 49 Anmälan av delegationsbeslut... 63 50 Begäran från Sandhems IF om kommunal borgen... 64 51

Läs mer

Tid Kl 15.00 16.50. Leif Holmgren (S) John Karlsson (M) Lars Myllenberg (M) Emmanouel Martyris (SD)

Tid Kl 15.00 16.50. Leif Holmgren (S) John Karlsson (M) Lars Myllenberg (M) Emmanouel Martyris (SD) Malmö stad Miljönämnden 1 (6) Tid Kl 15.00 16.50 Protokoll 2/2011 PROTOKOLL fört vid sammanträde med Miljönämnden i Malmö 2011-02-21 Plats Miljönämndens samlingssal, Bergsgatan 17, 1 vån Närvarande: Ledamöter

Läs mer

Christina Walles (S) ordförande Ann Målare (S) Ola Granath (KOSA) Lill Karin Gustavsson (C), 28-30, 32-37 Jan Wiklund (M)

Christina Walles (S) ordförande Ann Målare (S) Ola Granath (KOSA) Lill Karin Gustavsson (C), 28-30, 32-37 Jan Wiklund (M) Kultur- och fritidsnämnden 2015-06-09 1 (15) Plats och tid Dalecarlia Hotell, Tällberg, kl. 09.00-10.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Christina Walles (S) ordförande Ann Målare (S) Ola Granath

Läs mer

o Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämnden

o Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämnden o Kultur-och fritidsnämnden 2015-11-26 1 Plats och tid Beslutande stora sammanträdesrummet, biblioteket Malung, kl. 13:00-16:30 Åsa Hedlöf (S), ordförande Gun Byttner (M) Anton Frid (S) Karin Ek-Lissbol

Läs mer

Reglemente för kultur- och fritidsnämnden i Ljungby kommun

Reglemente för kultur- och fritidsnämnden i Ljungby kommun (2015) Reglemente för kultur- och fritidsnämnden i Ljungby kommun Antaget av kommunfullmäktige 2014-11-26 127 2 Reglemente för kultur- och fritidsnämnden i Ljungby kommun Utöver det som står skrivet om

Läs mer

11111 2004-11-25 1 (13) Plats och tid: Sessionssalen, kommunkontoret, Färgelanda torsdagen den 25 november 2004, kl. 13.00 15.30.

11111 2004-11-25 1 (13) Plats och tid: Sessionssalen, kommunkontoret, Färgelanda torsdagen den 25 november 2004, kl. 13.00 15.30. 11111 2004-11-25 1 (13) Plats och tid: Sessionssalen, kommunkontoret, Färgelanda torsdagen den 25 november 2004, kl. 13.00 15.30. ande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare: Ulla Börjesson (s) ordförande

Läs mer

Behandlade ärenden. 80 Ansökan om bidrag: Sösdala Missionsförsamling. 81 Anmälningsärende 1. Utbetalning av bidrag per

Behandlade ärenden. 80 Ansökan om bidrag: Sösdala Missionsförsamling. 81 Anmälningsärende 1. Utbetalning av bidrag per 1 Behandlade ärenden Behandlade ärenden 75 Ersättning till ersättare. 76 Budgetuppföljning 2009-11-30 77 Sammanträdesdagar 2010. Bilaga 1 78 Utbildningar 2010. Bilaga 2. 79 Skötselbidrag 2010 80 Ansökan

Läs mer

Ks 63 2015/1111. Eget kapital 2014 och ombudgeteringar 2015. Ärendeberedning Stadsledningskontorets tjänsteskrivelse daterad 2015-03-03, anmäles.

Ks 63 2015/1111. Eget kapital 2014 och ombudgeteringar 2015. Ärendeberedning Stadsledningskontorets tjänsteskrivelse daterad 2015-03-03, anmäles. Kommunstyrelsen 15(55) Datum 2015-03-12 Ks 63 2015/1111 Eget kapital 2014 och ombudgeteringar 2015 Ärendebeskrivning Nämnder och styrelser har tagit beslut om uppföljning av verksamhetsplaner 2014 (verksamhetsberättelse

Läs mer

Bo Hallqvist (S) Johan Ahlberg (S) Lisbeth Madsen (M) Irena Alm (S) Fredrik Andersson (FP) Sten Göran Claesson (SD)

Bo Hallqvist (S) Johan Ahlberg (S) Lisbeth Madsen (M) Irena Alm (S) Fredrik Andersson (FP) Sten Göran Claesson (SD) 2015-02-25 Sida 1 (av 14) Tid 2015-02-25, kl 18.30-19.50 Plats Beslutande Ledamöter Almliden, Bjuv Bo Hallqvist (S) Johan Ahlberg (S) Lisbeth Madsen (M) Irena Alm (S) Fredrik Andersson (FP) Sten Göran

Läs mer

Reviderad ansökan om stöd för utbyggnad av Rörstrand Museum AB

Reviderad ansökan om stöd för utbyggnad av Rörstrand Museum AB 2017-07-26 Kommunstyrelsen Handläggare: Helena Ljunggren Reviderad ansökan om stöd för utbyggnad av Rörstrand Museum AB Förslag till beslut Ärendet lämnas utan eget förslag till beslut. Sammanfattning

Läs mer

Ola Granath (KOSA) ordförande Ann Målare (S) Thomas Neijbert (KOSA) Lill Karin Gustavsson (C) Jan Wiklund (M) ej 23, 25 på grund av jäv

Ola Granath (KOSA) ordförande Ann Målare (S) Thomas Neijbert (KOSA) Lill Karin Gustavsson (C) Jan Wiklund (M) ej 23, 25 på grund av jäv Kultur- och fritidsnämnden 2015-05-26 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 17.30-18.30 Beslutande Ledamöter Ola Granath (KOSA) ordförande Ann Målare (S) Thomas Neijbert (KOSA) Lill Karin Gustavsson

Läs mer

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige 16 (60) Kf 140 Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige beslutade 2012-06-25 122 bland annat om förändringar i kommunens nämndorganisation. Förändringarna avsåg antalet

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Karl-Erik Kruse (S), ordf. Christer Laurell (C) Leif Hägg (M) Gunnar Bengtsson (S), ej tjg ers

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Karl-Erik Kruse (S), ordf. Christer Laurell (C) Leif Hägg (M) Gunnar Bengtsson (S), ej tjg ers 1 Plats och tid Kommunhuset, kl 15.00 16.35 Beslutande Karl-Erik Kruse (S), ordf. Christer Laurell (C) Leif Hägg (M) Övriga deltagare Gunnar Bengtsson (S), ej tjg ers Kommunchef Åsa Ratcovich Ekonomichef

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-12-08 Sida 1 (10)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-12-08 Sida 1 (10) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-12-08 Sida 1 (10) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00-19:55 Beslutande Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Margareta Abelsson (S) Håkan Harvigsson (ALP)

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11) Paragrafer 46-54 Plats och tid Städet, Gillbergarummet kl. 14.00 15.30 ande Erik Blakstad (m) Ralph Widing (c) Leif Pettersson (siv) Bengt Eriksson (c) Christer Tengelin (c)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 22 maj 2012 kl. 8:30-9:20 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 64-66 Beslutande Johan Persson (S) Malin Petersson (M) Anette Lingmerth (S) Anna Thore (MP)

Läs mer

Svar på skrivelse angående Aspuddsbadet

Svar på skrivelse angående Aspuddsbadet IDROTTSFÖRVALTNINGEN FASTIGHETSAVDELNINGEN SID 1 (5) 2008-08-12 NR 20 Handläggare: Niklas Karlsson Telefon: 508 27 974 Till Idrottsnämnden den 16 september 2008 Svar på skrivelse angående Aspuddsbadet

Läs mer

Datum. Plats och tid IP-paviljongen Västeråsvägen Köping kl Beslutande

Datum. Plats och tid IP-paviljongen Västeråsvägen Köping kl Beslutande 7 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid IP-paviljongen Västeråsvägen Köping kl. 15.00 15.40 ande Jonny Clefberg (S) ordf. Mats Landqvist (S) vice ordf. Karl-Ivan Wiklund (S) Kjell Persson (S) för Qorbani

Läs mer

Fritidsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2009-03-23 21. Plats och tid Backasalen, Södergatan 28, Höör kl 18.30 20.30. Tony Johansson

Fritidsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2009-03-23 21. Plats och tid Backasalen, Södergatan 28, Höör kl 18.30 20.30. Tony Johansson 2009-03-23 21 Plats och tid Backasalen, Södergatan 28, Höör kl 18.30 20.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Christer Olsson (m) ordförande Axel Paulsson (c) 1:e vice ordförande Jill Andersson

Läs mer

Christina Lorentzon (fp), ordförande Anders Forsberg (m) Stig Beckman (m) Leif Ståhl (c) Ulrika Stockhaus (s) Lennart Bång (s) Marie Kolbengtsson (s)

Christina Lorentzon (fp), ordförande Anders Forsberg (m) Stig Beckman (m) Leif Ståhl (c) Ulrika Stockhaus (s) Lennart Bång (s) Marie Kolbengtsson (s) 08:31SALEMS KOMMUN Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2006-08-17 1 Plats och tid Kommunalhuset Bergaholm. Torsdag 17 augusti 2006, kl 19.00-20.30 Beslutande Christina Lorentzon

Läs mer

Förslag till investeringsprocess

Förslag till investeringsprocess PM Tyresö kommun 2013-05-14 1 (8) Sigbrith Martinsson Kommunstyrelsen Dnr 2013/KS 0177 10 Förslag till investeringsprocess Investeringsprocessen inom Tyresö Kommun har varit föremål för översyn. En utgångspunkt

Läs mer

GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sida. Kn Sammanträdesdatum. Kulturnämnden. Dnr: KN Mål och budget

GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sida. Kn Sammanträdesdatum. Kulturnämnden. Dnr: KN Mål och budget Kn 42 Dnr: KN.2011.32 2 Mål och budget 2012-2016 Kn 42 Kommunfullmäktige har beslutat om ramar och strategiskt styrdokument inför mål och budget 2012-2016. tillförs 728 kronor enligt utblicken för 2012.

Läs mer

Ersättare Nouh Baravi (S) ej tjänstgörande ersättare

Ersättare Nouh Baravi (S) ej tjänstgörande ersättare 1(14) Plats och tid Sunnanåsrummet, Kommunhuset Ljusdal, måndagen den 29 april 2019 kl 08:00 Beslutande Ledamöter Kristina Bolin (S), ordförande Lena Svahn (MP), 1:e vice ordförande Kristoffer Kavallin

Läs mer

Kulturnämnden Kulturnämndens arbetsutskott

Kulturnämnden Kulturnämndens arbetsutskott Kulturnämnden 2007-02-28 29 Kulturnämndens arbetsutskott 2007-02-14 10 Kn 27 Kn au 8 Kulturpriset/kulturstipendium Au 070214, 8 Kulturpris och kulturstipendium har legat stilla på 15 000 kr vardera sedan

Läs mer

Sammansträdesprotokoll Kultur- o fritidsnämndens arbetsutskott. Plats och tid Prologen kl. 18:00-19:00. Beslutande ledamöter

Sammansträdesprotokoll Kultur- o fritidsnämndens arbetsutskott. Plats och tid Prologen kl. 18:00-19:00. Beslutande ledamöter 1 / 14 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Prologen kl. 18:00-19:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sivert Åkerljung (KD) (ordförande) Gunnar Mossberg (M) (vice ordförande)

Läs mer

216 Antagande av förslag till översiktsplan för Örnsköldsviks kommun

216 Antagande av förslag till översiktsplan för Örnsköldsviks kommun Kommunfullmäktige 2012-12-17 57 (87) Kst/2011:149 216 Antagande av förslag till översiktsplan för Örnsköldsviks kommun Bakgrund/Ärendet Föreligger kommunledningsförvaltningens skrivelse/utlåtande daterad

Läs mer

Omedelbar justering paragrafer 17, 19, 20. Underskrifter Sekreterare

Omedelbar justering paragrafer 17, 19, 20. Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-03-16 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen kl 17:00 19:00 Utses att justera Ulf Mellin Justeringens plats och tid Kommunhuset 2015-03-18 16:00

Läs mer

Sven-Åke Mökander, förvaltningeschef1 Åsa-Britt Ekman, sekreterare1 1. Klas-Göran Olsson1. Klas-Göran Olsson. Kultur- och fritidsnämnden1

Sven-Åke Mökander, förvaltningeschef1 Åsa-Britt Ekman, sekreterare1 1. Klas-Göran Olsson1. Klas-Göran Olsson. Kultur- och fritidsnämnden1 Kultur- och fritidsnämnden 2001-12-11 1(9) Plats och tid Vårgårda IK:s klubbstuga, tisdag 2001-12-11, kl. 17.30-19.00.1 Beslutande Jan Hellnevi (fp) ordförande1 Klas-Göran Olsson (s)1 Per Johansson (s)

Läs mer

TINGSRYDS KOMMUN PROTOKOLL 1 (21) Kultur- och fritidsnämnden

TINGSRYDS KOMMUN PROTOKOLL 1 (21) Kultur- och fritidsnämnden TINGSRYDS KOMMUN PROTOKOLL 1 (21) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-02-04 Plats och tid Sammanträdesrummet, Biblioteket, Tingsryd Onsdag 2014-02-04 kl. 08.30 15.00 ande Håkan Ohlsson (M)

Läs mer

Ledamöter Milan Obradovic (S) Ordförande Anders Törnblad (MP) 1:e vice ordförande. Anna-Karin Bengtsson (S) Leif Holmgren (S) Emmanouel Martyris (SD)

Ledamöter Milan Obradovic (S) Ordförande Anders Törnblad (MP) 1:e vice ordförande. Anna-Karin Bengtsson (S) Leif Holmgren (S) Emmanouel Martyris (SD) Malmö stad Miljönämnden 1 (5) Tid Kl 13.00 15.35 Plats Samlingssalen, Bergsgatan 17 Paragrafer 70-80 Närvarande: Protokoll 5/2013 PROTOKOLL fört vid sammanträde med Miljönämnden i Malmö 2013-05-28 Ledamöter

Läs mer

Sammanträdesdatum. Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18. Innehållsförteckning. Ärenden

Sammanträdesdatum. Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18. Innehållsförteckning. Ärenden Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18 1 (13) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 15.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats B-salen, kl. 08:30-11:05 Beslutande Ledamöter Örjan Mossberg (V), Ordförande Nils Fransson (L), 1:e vice ordförande Valon Rama (S) Lars Edqvist (MP) Bahtije Breznica (S) Kennerth Sjögren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Plats och tid: Sammanträdesrum tekniska förvaltningen, kl 08:00 12:30 ande: Övriga närvarande: Utses att justera: Gottlieb Granberg (M) Stefan Widerberg (C) Pär A J Persson (S) Camilla Rinaldo Miller

Läs mer

Söderslättshallen. Anläggningsbesök. Nr Ärende Föredragande Tid

Söderslättshallen. Anläggningsbesök. Nr Ärende Föredragande Tid Kallelse 1 (13) Kultur- och fritidsnämnden Datum Diarienummer 2019-06-03 KFN 2019/14 Tid Onsdagen den 12 juni 2019 klockan 9.00 15.00 Sammanträde, kaffe/te och smörgås klockan 9.00 på Söderslättshallen,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden Administrativa avdelningen 1 (15) Plats och tid Travmuseet, Biblioteket, den 8 december kl. 16.30 18.10 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Kristina Kristiansson, V Ordförande (S), Deltar ej 82, jäv Magnus

Läs mer