SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL"

Transkript

1 Kultur/fritidsnämnden (19) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus kl. 14:00-17:00 Beslutande Thore Ohlsson, fp ordf. Monica Sporrong, s Jan Gustavsson, s Christina Torstensson, c Lars Ljungqvist, kd Sonia Tencic Andersson, s Magnus Johansson, m Anki Löfstedt, m Berndt Ekfeldt, s, tjg ers Övriga närvarande Göran Svensson, förvaltningschef Sara Stanell Arlesten, sekreterare Torbjörn Gunnarson, s, ers. Utses att justera Magnus Johansson Paragraf Underskrifter Sekreterare Ordförande Justerande Sara Stanell Arlesten Thore Ohlson Magnus Johansson ANSLAG / BEVIS Organ Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Paragraf Anslaget sätts upp Anslaget tas ner Förvaringsplats för protokollet Kommunkontoret, Skillingaryd Underskrift Sara Stanell Arlesten

2 Kultur/fritidsnämnden (19) Budgetförutsättningar 2010 Kultur- och fritidsnämnden godkänner beredningens förslag till besparingar/effektiviseringar enligt 2 resp 3 % alternativen. (Se bilaga) Kommunstyrelsen har beslutat, att för att möta det minskade resursutrymmet inför budgetarbetet 2010, ge nämnderna i uppdrag att beskriva besparingar på 2 % -enheter respektive 3 % -enheter. För kulturoch fritidsnämndens del innebär detta 500 tkr resp. 750 tkr. Förvaltningen har arbetat fram ett förslag till besparingar/effektiviseringar som majoriteten av beredningens ledamöter står bakom. Yrkande Anki Löfstedt (m) yrkar bifall till beredningens förslag på besparingar. Monica Sporrong (s) hänvisar till s-gruppens budgetförslag där eventuella nedskärningar i stället skall mötas med bla skattehöjningar och andra verksamhetsmässiga justeringar. Proposition Ordföranden finner att det finns två förslag till beslut, beredningens och S- gruppens yrkande. Ordföranden ställer proposition på de båda förslagen och finner att nämnden beslutat i enlighet med beredningens förslag. Omröstning begärs och skall verkställas. Den som röstar Ja röstar för beredningens förslag. Den som röstar Nej, röstar för s-gruppens yrkande. Omröstningsresultat Omröstningsresultatet är 4 ja-röster och 4 nej-röster vilket gör ordförandens röst gällande. Ordförande röstar för att anta beredningens förslag till besparingar. Christina Torstensson (c) avstår från att rösta med hänvisning till nedanstående protokollsanteckning.

3 Kultur/fritidsnämnden (19) Protokollsanteckning Christina Torstensson (c) deltar inte i beslutet och vill att det förs till protokollet att hon anser att studieförbundsverksamheten samt biblioteksverksamheten inte bör omfattas av besparingarna. Vid mötet med kultur- och fritidsnämnden beredning förslogs att nämnden godkänner det förslag till besparingar/effektiviseringar som majoriteten av beredningens ledamöter står bakom. Vid mötet med kultur- och fritidsnämnden beslutades att: 1. Kultur- och fritidsnämnden tar vid sammanträdet i april beslut om vilka besparingsförslag som ska presenteras för budgetberedningen inför budgetarbetet Beredningen får i uppdrag att arbeta vidare med ärendet

4 Kultur/fritidsnämnden (19) Kommunens sporthallar Uppsägning av städavtal 1. Kultur- och fritidsnämnden beslutar att säga upp avtalen med VSBo om städning av sporthallarna i Skillingaryd, Vaggeryd och Hok. 2. I och med uppsägningen löper avtalen ut Kultur- och fritidsnämnden har avtal med VSBo om städningen av sporthallarna i Skillingaryd, Vaggeryd och Hok. Det är aktuellt att säga upp dessa avtal med anledning av de besparings/effektiviseringskrav som är ålagda Kultur- och fritidsnämnden. Reservation S-gruppen reserverar sig mot beslutet med hänvisning till sitt eget budgetförslag där eventuella nedskärningar i stället skall mötas med skattehöjningar. Vid mötet med Kultur- och fritidsnämndens beredning föreslogs följande till kultur- och fritidsnämnden: 3. Kultur- och fritidsnämnden beslutar att säga upp avtalen med VSBo om städning av sporthallarna i Skillingaryd, Vaggeryd och Hok. 4. I och med uppsägningen löper avtalen ut

5 Kultur/fritidsnämnden (19) Föreningarna Movalla och Vaggeryds IP 2009 års anslag 1. Kultur- och fritidsnämnden beviljar föreningen Movalla ett anslag på kronor för drift och skötsel av Movalla Idrottsplats år Till detta kommer ett anslag på kronor för personal omkostnader, samt en vaktmästartjänst. 2. Kultur- och fritidsnämnden beviljar föreningen Vaggeryds IP ett anslag på kronor för drift och skötsel av Vaggeryds Idrottsplats år Till detta kommer ett anslag på kronor för personalomkostnader. 3. Föreningarna disponerar därtill ett gemensamt investeringsanslag på kronor för maskinell utrustning. Kultur- och fritidsnämnden har i budget 2009 avsatt kronor i ökat anslag till Idrottsplatserna. Anslaget är avsett att delas lika mellan föreningarna och ingå som del i det totala anslaget. Avtalsförslag är upprättade och överlämnade till föreningarna. Vid möte med kultur- och fritidsnämnden beredning förslogs följande till kultur- och fritidsnämnden: 1. Kultur- och fritidsnämnden beviljar föreningen Movalla ett anslag på kronor för drift och skötsel av Movalla Idrottsplats år Till detta kommer ett anslag på kronor för personalomkostnader, samt en vaktmästartjänst. 2. Kultur- och fritidsnämnden beviljar föreningen Vaggeryds IP ett anslag på kronor för drift och skötsel av Vaggeryds Idrottsplats år Till detta kommer ett anslag på kronor för personalomkostnader. 3. Föreningarna disponerar därtill ett gemensamt investeringsanslag på kronor för maskinell utrustning.

6 Kultur/fritidsnämnden (19) Föreningen Movalla och Vaggeryds IP Gemensam maskinell utrustning 4. Kultur- och fritidsnämnden godkänner att kronor får disponeras för inköp av en röjsåg ur investeringskontot för gemensam maskinell utrustning. 5. Ansökan om bidrag till fotbollsmål är att betrakta som ett särskilt bidrag och inte maskinell utrustning. Det särskilda bidraget beslutar nämnden om i december. Vaggeryds IP har möjlighet att införskaffa fotbollsmålen redan nu men utan löfte om några bidrag till inköpet. Föreningen Vaggeryds IP ansöker om investeringsmedel för inköp av en röjsåg och två stycken fotbollsmål. Totalt uppgår investeringsbeloppet till kronor. Vid möte med kultur- och fritidsnämnden beredning förslogs följande till kultur- och fritidsnämnden: 1. Kultur- och fritidsnämnden godkänner att kronor får disponeras för inköp av en röjsåg ur investeringskontot för gemensam maskinell utrustning. 2. Ansökan om bidrag till fotbollsmål är att betrakta som ett särskilt bidrag och inte maskinell utrustning. Det särskilda bidraget beslutar nämnden om i december. Vaggeryds IP har möjlighet att införskaffa fotbollsmålen redan nu men utan löfte om några bidrag till inköpet.

7 Kultur/fritidsnämnden (19) Skillingaryds Bowlingallians Lokalhyra Kultur- och fritidsnämnden beslutar att Skillingaryds bowlingallians betalar en årshyra på kronor för För 2010 är nämndens inriktning att bowlingalliansen tecknar ett eget hyresavtal med kommunen och inte som nu via kultur- och fritidsnämnden. 3. Nämnden kan tänka sig att vid en sådan lösning stödja bowlingalliansen med ett lokalbidrag som en del i kostnadstäckningen av hyran. Representanter för bowlingalliansen närvarar vid sammanträdet för att diskutera 2009 års hyra, verksamheten i hallen och principer för hyresavtal från och med Kultur- och fritidsnämnden hyreskostnader för bowlinghallen 2009 uppgår till kronor inklusive drift och kapitalkostnader. Lokalytan uppgår till 385 m2 vilket innebär ett m2 pris på 775 kr/m2. I 2009 års budget finns budgeterat kronor. För att uppnå balans i budgeten behövs intäkter på kronor. Vid möte med Kultur- och fritidsnämndens beredning föreslogs följande till Kultur- och fritidsnämnden: 1. Kultur- och fritidsnämnden beslutar att Skillingaryds bowlingallians betalar en årshyra på kronor för För 2010 är nämndens inriktning att bowlingalliansen tecknar ett eget hyresavtal med kommunen och inte som nu via kultur- och fritidsnämnden. 3. Nämnden kan tänka sig att vid en sådan lösning stödja bowlingalliansen med ett lokalbidrag som en del i kostnadstäckningen av hyran.

8 Kultur/fritidsnämnden (19) Remiss Åtgärdsprogram angående luft och hälsa Kultur- och fritidsnämnden beslutar att yttra sig om följande punkter i åtgärdsprogrammet. Frisk luft och Klimat: FK 4, Energieffektivisering FK 5, Solceller FK 8, Gång- och cykelvägar FK 10, Utbildning i sparsam körning FK 29, låne- och hyrcyklar Giftfri miljö: G 3, Idébank för informationsspridning Säker strålmiljö: S 2, Solvanor S 3, Skugga badplatser Förvaltningen tar fram ett förslag till yttrande som slutligen godkänns av beredningen. Under 2008 har Länsstyrelsen i Jönköpings län tagit fram ett förslag till reviderat åtgärdsprogram för de miljömål som berör Luft och Hälsa. Förslaget är nu utsänt på remiss till bland annat till de instanser som i programmet benämns som genomförare av programmets förslag. Därför är programmet nu remitterat till Vaggeryds kommun för yttrande. Kommunstyrelsens tjänstemannaberedning har i sin tur översänt programmet för yttrande till bl.a. kultur- och fritidsnämnden. Vid mötet med kultur- och fritidsnämndens beredning föreslogs följande till kultur- och fritidsnämnden: Beredningen föreslår att nämnden i sitt yttrande över åtgärdsprogrammet Luft och Hälsa kommenterar punkterna: Frisk luft och Klimat: FK 4, Energieffektivisering FK 5, Solceller FK 8, Gång- och cykelvägar FK 10, Utbildning i sparsam körning FK 24, låne- och hyrcyklar Giftfri miljö:

9 Kultur/fritidsnämnden (19) G 3, Idébank för informationsspridning Säker strålmiljö: S 2, Solvanor S 3, Skugga - badplatser

10 Kultur/fritidsnämnden (19) Kvartersnamn Fåglabäcksområdet 1. Kultur- och fritidsnämnden beslutar att de två tillkommande kvarteren på Fåglabäcksområdet får namnen (från öster räknat) - Rusthållaren - Hemmansägaren Miljö- och byggförvaltningen har framfört önskemål om ytterligare två kvartersnamn för Fåglabäcksområdet, detta utöver de två tidigare fastställda. Anledningen är att ytterligare två kvarter har tillkommit. Vid mötet med Kultur- och fritidsnämndens beredning föreslogs att Kultur- och fritidsnämnden beslutar att de två tillkommande kvarteren på Fåglabäcksområdet får namnen (från öster räknat) - Rusthållaren - Hemmansägaren Vid mötet med kultur- och fritidsnämnden beslutades att Kultur- och fritidsnämnden kompletterar sitt tidigare beslut om gatunamn i Fåglabäcksområdet med ett fjärde namn, Violstigen. Vid mötet med kultur- och fritidsnämnde beslutades följande: 1. Kultur- och fritidsnämnden beslutar om följande kvartersnamn. (från väster till öster). - Nämndemannen - Häradsdomaren - Riksdagsmannen 2. De tre gatorna får följande namn; - Klövervägen gatan som ansluter till Smedjegatan - Kattfotstigen den västra gatan - Smörblomstigen den östra gatan 3. Kultur- och fritidsnämnden framför ett tack till berörda parter för förslag och hjälp med att finna lämpliga namn.

11 Kultur/fritidsnämnden (19) Kvartersnamn Kaffegatan 2. Kultur- och fritidsnämnden beslutar om följande kvartersnamn - Gropabäcken (östra kvarteret) - Ravinen (västra kvarteret) 3. Ett tack riktas till Östbo Historiska Sällskap för namnförslagen. Miljö- och byggförvaltningen har begärt att Kultur- och fritidsnämnden beslutar om namn för de kvarter som är aktuella i det tilltänkta bostadsområdet utmed Kaffegatan i Skillingaryd. Östbo Historiska sällskap har lämnat förslag på lämpliga namn. Vid mötet med Kultur- och fritidsnämndens beredning föreslogs att Kulturoch fritidsnämnden beslutar om följande kvartersnamn - Gropabäcken (östra kvarteret) - Ravinen (västra kvarteret)

12 Kultur/fritidsnämnden (19) Namn på Skillingaryds nya sporthall 4. Kultur- och fritidsnämnden beslutar att det gemensamma namnet för den nuvarande sim- och sporthallen och den nya hallen skall vara Skillingaryds Arena. 5. Förvaltningen får i uppdrag att ordna med lämplig fasadskyltning med namnet Skillingaryds Arena. Den nya sporthallen i Skillingaryd ska namnges. Allmänheten fick vid sporthallens invigning möjlighet att lämna förslag till namn på den nya sporthallen. Vid de kontakter som tagits för att ta reda på hur begreppet Arena kan användas tycks inga restriktioner finnas för hur ordet kan användas. Beredningen anser därför att även dem gamla sim- och sporthallen bör ingå under namnet Skillingaryds Arena, där den nya hallen kallas Hall 1 och den gamla sporthallen Hall 2. Vid mötet med kultur- och fritidsnämndens beredning föreslogs att 1. Kultur- och fritidsnämnden beslutar att det gemensamma namnet för den nuvarande sim- och sporthallen och den nya hallen skall vara Skillingaryds Arena. 2. Förvaltningen får i uppdrag att ordna med lämplig fasadskyltning med namnet Skillingaryds Arena. Vid mötet med kultur- och fritidsnämnden beslutades att: 1. Den nya sporthallen i Skillingaryd ska heta Skillingaryds Arena under förutsättning att praxis för användande av begreppet Arena tillåter detta. 2. Om hallen inte kan namnges till Skillingaryds Arena tas ärendet upp till diskussion igen

13 Kultur/fritidsnämnden (19) SMU Vaggeryd - bidrag till Torpaliv Kultur- och fritidsnämnden beviljar SMU i Vaggeryd kr till dagkoloniverksamheten Torparliv. 2. Bidraget är grundat på två veckors verksamhet och under förutsättning att arrangemanget genomförs i den omfattning som framgår av ansökan. 3. Bidraget betalas ut så snart verksamhets- och ekonomisk rapport har lämnats till nämnden. 4. Bidraget anslås ur kontot Specialbidrag. SMU i Vaggeryd har till kultur- och fritidsnämnden lämnat en ansökan om bidrag för att under två veckor i juni och juli 2009 ordna dagkoloniverksamheten Torparliv på Skomakarbygget utanför Vaggeryd. Kostnaden för två veckors verksamhet beräknas till cirka kr. Vid mötet med kultur- och fritidsnämndens beredning föreslogs att: 1. Kultur- och fritidsnämnden beviljar SMU i Vaggeryd kr till dagkoloniverksamheten Torparliv. 2. Bidraget är grundat på två veckors verksamhet och under förutsättning att arrangemanget genomförs i den omfattning som framgår av ansökan. 3. Bidraget betalas ut så snart verksamhets- och ekonomisk rapport har lämnats till nämnden. 4. Bidraget anslås ur kontot Specialbidrag.

14 Kultur/fritidsnämnden (19) Vaggerydskretsen av Svenska naturskyddsföreningen Ansökan om anslag 1. Kultur- och fritidsnämnden beviljar Vaggerydskretsen av SNF ett bidrag på maximalt kr till Svenska Naturskyddsföreningens 100-års jubileum. Bidraget är avsett för annonsering. 2. Kultur- och fritidsnämnden står som medarrangör till arrangemanget vilket skall framgå av annonseringen. 3. Anslaget anvisas ur kontot för kulturarrangemang. Vaggerydskretsen av Svenska Naturskyddsföreningen har inkommit med en ansökan om ekonomiskt stöd till SNF:s 100 års jubileum. Jubileet kommer att uppmärksammas med ett arrangemang i Skillingaryd med inriktning för barn och familjer. Förutom att riksföreningen har 100 års jubileum så firar också Vaggerydskretsen 30 år i kommunen. Vid mötet med Kultur- och fritidsnämndens beredning föreslogs att: 1. Kultur- och fritidsnämnden beviljar Vaggerydskretsen av SNF ett bidrag på maximalt kr till Svenska Naturskyddsföreningens 100-års jubileum. Bidraget är avsett för annonsering. 2. Kultur- och fritidsnämnden står som medarrangör till arrangemanget vilket skall framgå av annonseringen. 3. Anslaget anvisas ur kontot för kulturarrangemang.

15 Kultur/fritidsnämnden (19) Mötesplats Byarum Ansökan om projektmedel 6. Kultur- och fritidsnämnden ser projektet Brobrobreja som ett intressant projekt med inriktning att vara en mötesplats inom natur- och kulturområdet och för olika målgrupper. 7. Den del av projektet som Kultur- och fritidsnämnden kan tänka sig vara delaktig i är Höglandsledens sträckning förbi Bron. 8. I övrigt anser nämnden det inte vara möjligt att delta i projektet eftersom det rör sig om stöd till enskild näringsverksamhet. Företaget Brobrobreja i Byarum ansöker om stöd av Vaggeryds kommun, Kultur- och fritidsnämnden för någon form av medfinansiering till ett Leader-projekt kallat Mötesplats Byarum. Projektets idé är att skapa en mötesplats för folk, föreningar och företag i bygden. Projektets mål är att med utgångspunkt från gården Bron i Byarum etablera: - En mötesplats för gemenskap och lärande i natur- och kultur - En rastplats och service för Höglandsleden och Munkaleden. - BrobroBreja som företag för natur- och kulturaktiviteter för grupper och allmänhet. BrobroBreja söker stöd av nämnden För att i ordningsställa en rast- och övernattningsplats för vandrare som går Höglands- eller Munkaleden. Kostnad för hyra av utrustning till arrangemang, där föreningar eller kommunverksamhet deltar. Den del av projektet som berör Höglandsleden ligger inom ramen för Kultur- och fritidsnämndens verksamhetsområde. Vid mötet med kultur- och fritidsnämndens beredning föreslogs följande: 1. Kultur- och fritidsnämnden ser projektet Brobrobreja som ett intressant projekt med inriktning att vara en mötesplats inom natur- och kulturområdet och för olika målgrupper. 2. Den del av projektet som Kultur- och fritidsnämnden kan tänka sig vara delaktig i är Höglandsledens sträckning förbi Bron. 3. I övrigt anser nämnden det inte vara möjligt att delta i projektet eftersom det rör sig om stöd till enskild näringsverksamhet.

16 Kultur/fritidsnämnden (19) Redovisning av delegationsbeslut De delegationsbeslut som fattats under perioden till och med redovisas för nämnden.

17 Kultur/fritidsnämnden (19) Kurser/Konferenser Tuula Igner deltar på konferensen om kommunens alkoholpolitiska program på Bäckalyckan 11 maj Nämndens ledamöter har inbjudits att delta på en konferens på Bäckalyckan Konferensen handlar om kommunens alkoholpolitiska program och om att förebygga, förankra och förändra.

18 Kultur/fritidsnämnden (19) Anmälningar 1. Kultur- och fritidsnämndens beredning Hooks crossförening Ansökan om särskilt bidrag 2. Kultur- och fritidsnämndens beredning Vaggeryds bordtennisklubb Byte av golvet i Sporthallen 3. Kultur- och fritidsnämndens beredning Hooks intresseförening/svenarums hembygdsförening Vård och underhåll av kulturmiljön i Lindefors, Hok. 4. Kultur- och fritidsnämndens beredning Återbesättande av musiklärartjänst 5. Kommunstyrelsens arbetsutskott Åtgärdsprogram för renovering av sim- och sporthall 6. Miljöbokslut 2008 Uppföljning av mål/åtgärder inom Kultur- och fritidsnämndens verksamhetsområde 7. Miljö- och byggnämnden Hoks Crossförening Anmälan om miljöfarlig verksamhet på del av Morarp 2:98 8. Räddningstjänsten Begärt yttrande angående eventuell flytt av verksamheten UC fritidsgård i Vaggeryd.

19 Kultur/fritidsnämnden (19) Rapporter A) Elljusspåret, Vaggeryd Förvaltningschefen informerar om att överläggningar har hållits med markägaren som är beredd att låta spåret vara kvar på befintlig sträckning. Det finns tre alternativa lösningar, antingen köper, byter eller arrenderar kommunen marken. Avgörandet ligger nu hos kommunstyrelsens arbetsutskott. B) Smålands Akademi Sara rapporterar att arbetet med förberedelserna förlöper utan problem. Nämndens ledamöter har fått programmen för föreläsningarna och målet är att varje ledamot ska delta på minst en föreläsning. På fredagen kommer Kultur- och fritidsnämndens ledamöter och Smålands Akademis ledamöter att inta en gemensam middag på Hooks herrgård. C) Smålandsidrottens Kommunkonferens Monica Sporrong rapporterar från Smålandsidrottens kommunkonferens i Växjö. D) Militärmuseet Ordföranden rapporterar om projektet. Just nu ligger ärendet med ombyggnation och renovering av lägerhyddan hos Fortifikationsverket. Fortifikationsverket har inkommit till kommunen med ett prisförslag som fastighetschefen först bedömer. E) Bissefällarns alster Förvaltningschefen rapporterar från de pågående diskussionerna om Gunnar Svenssons samlingar. F) Hjortsjöns camping Ett avtal om driften av campingen kommer antagligen att slutas med kommunens arbetsmarknadsenhet. G) Kulturpriset till Götaströms fordonshistoriska klubb Lars Ljungqvist rapporterar om kulturprisets efterverkningar för Götaströms fordonshistoriska klubb. Klubben är mycket stolta och glada över uppmärksamheten.

Kultur- och fritidsnämnden kallas till sammanträde

Kultur- och fritidsnämnden kallas till sammanträde Kultur- och fritidsnämnden kallas till sammanträde Tid: Onsdag 2008-06-25 kl. 13:00 (Se bifogat program) Plats: Biblioteket, Gislaved Thore Olsson Ordförande /Göran Svensson Val av protokollsjusterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: Kultur- och fritidsnämnden 2013-05-15 1(20) Plats och tid Miliseum Skillingaryd, 2013-05-15 kl 14.00 18.00 Beslutande Kenth Williamsson, (S) ordf Ewa Magnusson, (FP) vice ordf

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-04-14 Sida 1 (12)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-04-14 Sida 1 (12) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-04-14 Sida 1 (12) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19.00-20.30 Beslutande Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Margareta Abelsson (S) Håkan Harvigsson (ALP)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2007-05-24 1(12) Plats och tid Sessionssalen, Skillingehus Kl 14.00-16.00 Beslutande Jan Andersson, ordf. (c) Gunnel Elg (kd) Sören Ståhlgren (s) Britt Johansson, tjg. ers (m) Christer Holmgren

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott 2004-09-09 1 (10) Plats och tid Nämndrummet Skillingehus 2004-09-09 kl. 14.00 16.00 Beslutande Thore Ohlsson, ordförande (fp) Anita Bergman (m) Sören Ståhlgren (s) Gullvi Alkemark

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: 2013-05-14 1 (12) arbetsutskott Plats och tid Nämndrummet, Kommunalkontoret, Skillingaryd 14 maj 2013 klockan 14.00 17.00 Beslutande Övriga närvarande Roger Ödebrink (S) ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott 2005-03-10 1(19) Plats och tid Nämndrummet Skillingehus 2005-03-10 Kl 14.00-16.30 Beslutande Jan Andersson, ordförande (c) Anita Bergman (m) Sören Ståhlgren (s) Gullvi Alkemark

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag. MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott 2014-08-15. Innehåll. 101 Antagande av städentreprenad...

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag. MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott 2014-08-15. Innehåll. 101 Antagande av städentreprenad... Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2014-08-15 Innehåll 101 Antagande av städentreprenad... 136 2014-08-15 135 Plats och tid Bjurbäcksrummet kl. 09.00-09.25 ande Thore Thorstensson, ordf.

Läs mer

Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) 29-38 Bo-Göran Börjesson (S) Gert Fridh (SD)

Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) 29-38 Bo-Göran Börjesson (S) Gert Fridh (SD) Protokoll 2013-04-24 Sida 1 (av 16) Tid 2013-04-24, kl 19.00-21:30 Plats Almliden, Blosset Beslutande Ledamöter Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) 29-38 Bo-Göran Börjesson (S) Gert Fridh (SD) Tjänstgörande

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2009-06-08 Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2009-06-08 Sida 1 (7) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2009-06-08 Sida 1 (7) Plats och tid Möllegården Kultur, kl. 19:00 20.45 Beslutande Hans-Åke Mårtensson (s) ordf Margareta Abelsson (s) 1:e vice ordf Marianne

Läs mer

Kommunledningskontoret, Skillingaryd

Kommunledningskontoret, Skillingaryd Kommunfullmäktige 2005-08-29 1 (12) Plats och tid Centrumlokalerna, Vaggeryd, måndagen den 29 augusti 2005 klockan 18.30-21.15 Beslutande Enligt bilagda förteckning Övriga närvarande Bengt-Olof Magnusson,

Läs mer

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den

Fritidschef Jan-Åke Bredberg Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den Fritidsnämndens arbetsutskott 12 april 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna fredagen den 12 april 2002 kl 07.30-08.35 Ray Idermark (m),

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2009-11-26 1. Se bilagd upprops- och voteringslista

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2009-11-26 1. Se bilagd upprops- och voteringslista Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2009-11-26 1 Plats och tid Torsdag 26 november 2009 kl 17.00-20.00 Beslutande Se bilagd upprops- och voteringslista Övriga deltagande Utses att justera

Läs mer

Ajournering mellan 10 och 11 kl. 10:00 10:20 Ajournering mellan 16 och 17 kl. 11:30 12:30 Ajournering under 18 kl. 14:30 14:50

Ajournering mellan 10 och 11 kl. 10:00 10:20 Ajournering mellan 16 och 17 kl. 11:30 12:30 Ajournering under 18 kl. 14:30 14:50 2015-01-16 1(22) Plats och tid Sammanträdesrummet K1, Parkgatan 4 Alvesta 2015-01-16 kl. 9:00 15:35 Ajournering mellan 10 och 11 kl. 10:00 10:20 Ajournering mellan 16 och 17 kl. 11:30 12:30 Ajournering

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur/fritidsnämnden 2009-03-11 1(21) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus 2009-03-11 kl. 14:00-17:30 Beslutande Thore Ohlsson, fp ordf. Monica Sporrong, s Jan Gustavsson, s Christina Torstensson,

Läs mer

Anders Carlsson (M) Heléne Uddemar (M) Magnus Nordangård (KD) Gunborg Nygren (KD) Göran Undevall (KD)

Anders Carlsson (M) Heléne Uddemar (M) Magnus Nordangård (KD) Gunborg Nygren (KD) Göran Undevall (KD) JÖNKÖPINGS KOMMUN Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2010-06-24 1 Plats och tid Sammanträdesrummet, Sofiahuset, Kapellgatan 21, Jönköping kl 13.00 14.40 Beslutande Jan-Egon Leo (M) ordförande Anders Carlsson

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2011-09-13. Omedelbar justering

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2011-09-13. Omedelbar justering Protokoll Kultur- och fritidsnämnden Omedelbar justering 43 Kultur- och fritidsnämndens sammanträde 43. Budget 2012-2014 44. Delårsbokslut 2011 45. Kultur- och fritidsnämndens bidrag till ideella föreningar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2002-08-21 1. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2002-08-21 1. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) 2002-08-21 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 08.30-10.15 Beslutande Övriga deltagande Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson Ekonomichef Bengt-Arne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: 2007-11-06 1(15) arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, Kommunalkontoret, Skillingaryd, tisdagen 6 november 2007 kl. 13.00 17.30 Beslutande Övriga närvarande Gert Jonsson (m)

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 16 juni 2003

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 16 juni kl 14.00-14:35 Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Lars Rundgren (m) Bo Ivgren

Läs mer

Vikström Benita Carlsson Emil Bökman Torbritt Carlsson Sören Kärngren Britt-Marie Bergström Britta Fredriksson Catharina Trovik Hans Rönn Agneta

Vikström Benita Carlsson Emil Bökman Torbritt Carlsson Sören Kärngren Britt-Marie Bergström Britta Fredriksson Catharina Trovik Hans Rönn Agneta Kommunstyrelsen 2003-02-05 1 (20) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-14.45 Beslutande Vikström Benita Carlsson Emil Bökman Torbritt Carlsson Sören Kärngren Britt-Marie Bergström Britta Fredriksson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-24 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08:30-12:00 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Kristina

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-05-05 1 (26) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.35. ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson (S) Hanna Stymne

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 13:00-14.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Jan-Christer Jonsson (S) Gunnar Grönberg (S) Camilla Gissberg (S) Stig Svedin (V) Kenneth Westberg (M) Chatrine Nordlund

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17) Plats och tid Valhall, Hultsfred kl 14.00-16.30 Sammanträdet ajourneras kl 15.10-15.15 ande Ann Persson, s Göte Eklund, c Stig Andersson, s Hans Johansson,

Läs mer

Anna Nilsson, sekreterare Henrik Arenvang, förvaltningschef Bengt Storbacka, arbetsmarknadsenheten. Pirko Norberg, personalrepresentant

Anna Nilsson, sekreterare Henrik Arenvang, förvaltningschef Bengt Storbacka, arbetsmarknadsenheten. Pirko Norberg, personalrepresentant Arbetsmarknadsnämnden 2014-11-19 1 Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, Lindesberg, kl. 14.00 16.35 ande Övriga deltagare Margareta Ahlm (S), ordförande Carina Östrand (S) Peder Christensen (S), vice

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 18.25

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 18.25 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 18.25 1 (10) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 27 september 2012 kl. 08:15-12:15.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 27 september 2012 kl. 08:15-12:15. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (19) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 27 september 2012 kl. 08:15-12:15. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 25 september 2014 kl. 08:15-11:50. Eva Engström Sekreterare. Kommunkontoret i Bergsjö 2014-10-03.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 25 september 2014 kl. 08:15-11:50. Eva Engström Sekreterare. Kommunkontoret i Bergsjö 2014-10-03. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (16) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 25 september 2014 kl. 08:15-11:50. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens personal- och arbetsutskott - delegering 2012-01-23 1 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Arvidsjaur klockan 13.00-15.15. Beslutande Jerry

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-11-25 1. Tobias Birgersson, ekonomistrateg. Sekreterare...Paragrafer 69-74 Erik Hansson

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-11-25 1. Tobias Birgersson, ekonomistrateg. Sekreterare...Paragrafer 69-74 Erik Hansson Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-11-25 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 13.00-15.30. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Christer

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2013-05-13 1. Annikki Oscarsson (KD) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Håkan Johansson. Justerande/Annikki Oscarsson

Barn- och utbildningsnämnden 2013-05-13 1. Annikki Oscarsson (KD) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Håkan Johansson. Justerande/Annikki Oscarsson 2013-05-13 1 Plats och tid Sammanträde i Carl August-rummet, kommunkontoret, Ödeshög, måndagen den 13 maj 2013, klockan 09:00-10:25 Beslutande Håkan Johansson (M), ordförande Annicki Oscarsson (KD), 1:e

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2011-11-07

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2011-11-07 1 (7) Plats och tid Sammanträdesrummet Nasa, Tingsbacka, måndagen den 7 november 2011, kl 9.00 10.15 Beslutande Rolf Laestander (S), ordförande Åsa Adamsson (S), ledamot Bo Johansson (C), ledamot Maj Stenberg

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Socialnämnden 2010-03-18 1 (15)

Sammanträdesdatum Sida Socialnämnden 2010-03-18 1 (15) Socialnämnden 2010-03-18 1 (15) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2010-03-18, kl. 10.00-12.20 Gruppsammanträde: 8.00-10.00 Beslutande: Ingegärd Brogren (C) Bengt Nordin (M) Siw Nordin (M)

Läs mer

Kommunhuset Ankaret i Norrtälje, klockan 13.00-14.00

Kommunhuset Ankaret i Norrtälje, klockan 13.00-14.00 NORRTÄLJE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanlrädesdatum Sida 1 ( 6 ) Plats och tid Kommunhuset Ankaret i Norrtälje, klockan 13.00-14.00 Beslutande Ledamöter Louise Branting (C), ordf. Nils Matsson (M)

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-01-19 1. ( 5 ) KS040119

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-01-19 1. ( 5 ) KS040119 Kommunstyrelsen 2004-01-19 1. ( 5 ) Plats och tid: Folkets Hus, D-salen, kl. 15.00 17.15 Beslutande: Robert Mörk (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Frans Maretta (s), ers för Annica Blomgren (s) Ahti

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28 1 (16)

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28 1 (16) Barn- och utbildningsnämnden 2010-04-28 1 (16) Plats och tid: Kommunkontoret sammanträdesrum Ängen, kl. 09.30-14.15 Beslutande: Karin Skärby (c), ordförande Kerstin Almqvist (m) Torbjörn Mellgren (s) Ulrik

Läs mer

Socialnämnden 2005-05-17 1 (12)

Socialnämnden 2005-05-17 1 (12) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2005-05-17 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-04-12, kl. 13.00-14.20 Beslutande Sune Frisk, ordförande Urban Granfelt Monica Löfgren-Larsson

Läs mer

Gunilla Andersson - sn 20080624.doc Sida 1

Gunilla Andersson - sn 20080624.doc Sida 1 Gunilla Andersson - sn 20080624.doc Sida 1 Nr Socialnämnden 2008-06-24 1(17) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 24 juni 2008 klockan 08.30-12.30 Beslutande Daniel Jensen, ordf. (kd) Kerstin

Läs mer

Behandlade ärenden. 54 Justering av målbeskrivning för fritidsnämnden.

Behandlade ärenden. 54 Justering av målbeskrivning för fritidsnämnden. 1 Behandlade ärenden 52 Budgetuppföljning per 2010-08-31. 53 Delårsuppföljning per 2010-08-31. 54 Justering av målbeskrivning för fritidsnämnden. 55 Planeringsramar 2011. 56 Ansökan från Jägerborgs IF.

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2004-09-22 1

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2004-09-22 1 Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2004-09-22 1 Plats och tid Kommunalhuset, Bergaholm 2004-09-22 kl 19.00-20.15 Beslutande Christina Lorentzon (fp), ordförande Anders Forsberg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2012-03-08 i Skånes Fagerhultsrummet, 13.30-17.15 Beslutande Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice ordförande, 30-41 Thomas Bjertner (S) -

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden Sammanträdesdatum 2009-09-14 Sida 1 (23)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden Sammanträdesdatum 2009-09-14 Sida 1 (23) Tekniska nämnden Sammanträdesdatum 2009-09-14 Sida 1 (23) Plats och tid B-rummet, kl. 19:00-21.10 Beslutande Lars-Erik Wollmér(s), ordf, 158-175, 177-178 Klas Hult(s) Anita Danielsson(s) Nils Holmqvist(m),

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-03 36

Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-03 36 36 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2012-09-03, kl 13.15-16.40 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Monica Sundberg (S) Tommy Botström (S) Gunilla Österberg (M) Kenneth Eriksson (C) Birgitta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: Kultur- och fritidsnämnden 2013-12-11 1(26) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Hotell Småland Klevshult, 2013-12-11 kl 13.45 17.00 Kenth Williamsson, (S) ordf Ewa Magnusson,

Läs mer

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 4 december kl 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Agneta Nilsson, KD, ordf Marita Arvidsson, C Margareta Nilsson, M Mikael Olsson, M Jessica Danielsson, Fp Susanne

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.40

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.40 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-08 1(17)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-08 1(17) Nr 3 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-03-08 1(17) Plats och Melleruds kommunkontor, tisdagen den 8 mars 2011, sammanträdestid klockan 08.30 12.30 Beslutare Robert Svensson, ordf. (C) Daniel Jensen (KD)

Läs mer

Arbetsordning. Arbetsordning för kommunfullmäktige i Norrköping 2010-11-29 KS-332/2010. Antagen av kommunfullmäktige den 23 oktober 1997 ( 141)

Arbetsordning. Arbetsordning för kommunfullmäktige i Norrköping 2010-11-29 KS-332/2010. Antagen av kommunfullmäktige den 23 oktober 1997 ( 141) Arbetsordning 2010-11-29 Arbetsordning för kommunfullmäktige i Norrköping KS-332/2010 Antagen av kommunfullmäktige den 23 oktober 1997 ( 141) Arbetsordningen har ändrats av kommunfullmäktige den 2 mars

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (5) Paragrafer 90 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl. 18.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Maria Sjöberg (S) Thomas Thorné (S)

Läs mer

a,1 ÄOIPAIMUL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2015-12-16 Skansberget, 14:30-16.30

a,1 ÄOIPAIMUL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2015-12-16 Skansberget, 14:30-16.30 a,1 ÄOIPAIMUL Plats och tid: Skansberget, 14:30-16.30 Ledamöter: Rickard Malmström (MP), ordf. Loa Mothata (S), 1:e vice ordf. Markus Lagerquist (M), 2:e vice ordf Leif Wahlström (S) Lars Madej (S) Helena

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (16) Paragrafer 63-74 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 13.30-15.55 Beslutande Kenneth Dådring (M), ordförande Carl-Axel Wilhelmsson (C), 1:e vice ordförande Bodil Andersson (KD)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden 2009.04.29 1 Plats och tid Stora konferensrummet vårdcentralen kl 13.30-16.00 ande Övriga deltagande Justerare Thore Svenson (M) ordförande Håkan Svensson (M) Inger Hultén (M) Inger Olsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Teknik- och servicenämnden

Sammanträdesprotokoll Teknik- och servicenämnden Plats och tid: Trosa kommunhus kl. 15.00 17.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande: Arne Karlsson (KD), ordförande Sune G Jansson (M), 1:e vice ordförande Sandra Karlsson (S), 2:e vice ordförande Björn

Läs mer

Kommunkontoret, Vårgårda1

Kommunkontoret, Vårgårda1 Kultur- och fritidsnämnden 2002-03-12 1(11) Plats och tid Vårgårda Hockey Clubs lokal, tisdag 2002-03-12, kl. 17.30-19.301 Beslutande Jan Hellnevi (fp) ordförande1 Kent Warnborg (s) deltog ej i 181 Per

Läs mer

Honore Lulendo (S) 18-29 Lisbeth Larsson (S) Thomas Lundberg (MP)

Honore Lulendo (S) 18-29 Lisbeth Larsson (S) Thomas Lundberg (MP) KUNGSBACKA KOMMUN Nämnden för Gymnasie & Vuenutbildning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum Plats och tid sammanträde /Kompetenscentrum/ Klockan 17:00-20:30 ande Övriga närvarande Ledamöter Ulrika Landergren (L),

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 april 2012 kl. 08:15-12:15.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 april 2012 kl. 08:15-12:15. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (23) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 april 2012 kl. 08:15-12:15. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng (C)

Läs mer

Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg (KOSA) Håkan Forslind (C) Erik Bergman (M) Peter Vogt (M)

Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg (KOSA) Håkan Forslind (C) Erik Bergman (M) Peter Vogt (M) Tekniska nämnden 2015-06-11 1 (12) Plats och tid Tekniska kontoret Djurås, kl. 13.00-14.00 Beslutande Ledamöter Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Sven-Inge Persson (S) Bengt Andersson (S) Gunnar Östberg

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-06 1 (16)

Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-06 1 (16) Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-06 1 (16) Plats och tid Stadshuset kl 14:00-16:30 Paragrafer 44-56 BESLUTANDE Ledamöter Namn Anna-Karin Skatt (S) Bengt Karlsson (S) Monica Staadig (S) Ulla Brissman

Läs mer

Reidun Westman, kulturchef Anna Swanberg, kultursekreterare. Peter Westerdahl. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 53-61 Anna Swanberg

Reidun Westman, kulturchef Anna Swanberg, kultursekreterare. Peter Westerdahl. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 53-61 Anna Swanberg Plats och tid Sessionssalen, kl 15.00-16.00 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Beslutande Ledamöter Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Peter Westerdahl (M) Birgith Schelin (C) Cecilia Koch

Läs mer

Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30

Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 2008-11-20 196 Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 Beslutande Ann-Margret Björck (fp), tjg. ordförande Henrik Kvennberg, (m), ledamot Ingrid Håkansson (m), ledamot Lars Nihlén (c), ledamot

Läs mer

Gymnasienämnden 2004-06-15 1 (8)

Gymnasienämnden 2004-06-15 1 (8) Sammanträdesdatum 1 (8) Plats och tid Gymnasieförvaltningen, Idrottsgatan 7, kl 17.00 21.00 Beslutande Kjell Nilsson (s), ordförande Orvar Carlsson (kd), vice ordförande Gisela Holtersson (s) Anette Ruus

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Insynsrepresentant Bodil Persson (M) Niklas Ahlezon (KD) Elise Teinler 67-72 ANSLAG/BEVIS

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Insynsrepresentant Bodil Persson (M) Niklas Ahlezon (KD) Elise Teinler 67-72 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset Heby, kl 09:00-11:30 Beslutande Per Möller (C), ordf Sixten Larsson (M) Per Sverkersson (S) Ola Birgersson (C) Harald Brixeskog

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-04-27 1 (16)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-04-27 1 (16) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-04-27 1 (16) Plats och tid Nämndrummet Skillingehus, Skillingaryd, onsdagen den 27 april 2005 klockan 13.00-14.40 Beslutande Bengt Dahlqvist (m), ordförande Kristina

Läs mer

Gunnar Schoberg (C), ordförande Ahova Lood (S) Kjell Wåxnäs (M) Bruno Granath (C) Ingemar Andersson (S) Tord Wahlström (KV) Niclas Erlandsson (FP)

Gunnar Schoberg (C), ordförande Ahova Lood (S) Kjell Wåxnäs (M) Bruno Granath (C) Ingemar Andersson (S) Tord Wahlström (KV) Niclas Erlandsson (FP) Arbets- och näringslivsnämnden 2009-12-15 118 Plats och tid Hörsalen, Cenrumhuset kl. 13.15 16.15 Beslutande Gunnar Schoberg (C), ordförande Ahova Lood (S) Kjell Wåxnäs (M) Bruno Granath (C) Ingemar Andersson

Läs mer

Kommunledningskontoret, Skillingaryd

Kommunledningskontoret, Skillingaryd Kommunfullmäktige 2006-03-27 1 (4) Plats och tid Centrumlokalerna, Vaggeryd, måndagen den 27 mars 2006 klockan 18.30-19.15 Beslutande Enligt bilagda förteckning Övriga närvarande Stig-Göran Hultsbo, avdelningschef

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Sofia Levin (S) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2015-08-28 1(7) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 11:00-12:00 Beslutande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Suzanne Åkerlund (FP) Anders Rosén (S) Kjell Helgesson

Läs mer

Kommunhuset, Sessionssalen, 2012-11-21, kl 13.00-15.50. Margareta Ottosson, FUB

Kommunhuset, Sessionssalen, 2012-11-21, kl 13.00-15.50. Margareta Ottosson, FUB Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen,, kl 13.00-15.50 Beslutande Gunilla Aronsson, ordf. Anders Nilsson, Epilepsiföreningen Monica Bergh, SOC Lennart Davidsson, MoB Elsy

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: Barn- och utbildningsnämnden 2011-02-23 1 (11) Plats och tid Nämndrummet, Kommunhuset, Skillingaryd kl.14.00 18.10 Beslutande Roger Ödebrink (S) ordförande Gunnel Elg (KD) vice

Läs mer

ÄRENDELISTA. Sammanträdesdatum Servicenämnden 2011-06-22

ÄRENDELISTA. Sammanträdesdatum Servicenämnden 2011-06-22 ÄRENDELISTA Sammanträdesdatum Paragraf 82 83 84 85 86 87 88 Ärendelista Budgetuppföljning 2011 Budget och nämndsplan för år 2012 samt ekonomisk plan 2013-2014 Slutredovisning Glänningesjö förskola Etablering

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2013-10-23

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2013-10-23 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 23 oktober 2013 kl. 14.00-16.00 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

Mikael Fröler, fastighetschef Ewy Olsson, sekreterare Yngve Englund, förvaltare 6

Mikael Fröler, fastighetschef Ewy Olsson, sekreterare Yngve Englund, förvaltare 6 1 (11) Plats och tid Fastighetskontoret, kl 8.00 11.30 Beslutande Clas Ebbeson (M) Marcus Ingelsbo (M) Lisbeth Åkestrand (M) Lars-Erik Nyström (C) Kenth Johansson (C) Agne Sahlin (S) Inga-Lill Svanberg

Läs mer

Solveig Andersson kommunchef Ulrika Thorell 1:e kommunsekreterare. Jan-Åke Jansson (kd) och Torill Stjerndahl (s)

Solveig Andersson kommunchef Ulrika Thorell 1:e kommunsekreterare. Jan-Åke Jansson (kd) och Torill Stjerndahl (s) 1(20) Plats och tid Sessionssalen, kultur- och utbildningscentrum, klockan 18.00 18.35 Beslutande Ledamöter Se sidan 2 Övriga närvarande Solveig Andersson kommunchef Ulrika Thorell 1:e kommunsekreterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: Socialnämnden 2007-11-22 1(14) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus kl 14.00-16.30 Beslutande Övriga närvarande Jan Andersson (c) Gunnel Elg (kd) Sören Ståhlgren (s) Björn Fejde

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2015-03-04 1 Innehållsförteckning Ärende 19 Godkännande av dagordning... 3 20 Redovisning av delegationsbeslut... 4 21 Information om hemteam... 5 22 Sammanställning av inkomna synpunkter 2014... 6 23

Läs mer

Kommunfullmäktige 2010-02-18 1. Se bifogad närvarolista! Per Borg, kommunchef Gun Nilsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-7

Kommunfullmäktige 2010-02-18 1. Se bifogad närvarolista! Per Borg, kommunchef Gun Nilsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-7 Kommunfullmäktige 2010-02-18 1 Plats och tid Forum, Hyltebruk, kl 18.30-20.30 Beslutande Se bifogad närvarolista! Övriga deltagande Per Borg, kommunchef Gun Nilsson, sekreterare Utses att justera Bengt

Läs mer

Göran Edberg (S) ordförande

Göran Edberg (S) ordförande Arbets- och näringslivsnämnden 2015-03-18 1 (15) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset i Hyltebruk. Kl. 14:20-15:40 Beslutande Göran Edberg (S) ordförande Birgitta Årzén (S) Jens-Åke Olofsson (KV) Roland

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnd 2014.12.17 1 Plats och tid Sammanträdesrum Huangshan, kommunhuset kl 13.30-16.05 Beslutande Övriga deltagande Justerare Stefan Westergren (S) ordf Anders Palm-Lundin (S) Mikael Hernborg (S)

Läs mer

Administrativa avdelningen

Administrativa avdelningen 1 (15) Plats och tid Nordmarkens skola, aulan 19.10 20.10 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida Sandra Norsell, Kommunsekreterare Britt-Marie Öjstrand, T.f. kommunchef Linda Sydengen, Ekonomichef

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2007-01-23 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.30 Beslutande Övriga närvarande LarsÅke Magnusson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m), 1:e vice ordförande

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 2006-08-29 124 Plats och tid s sessionssal kl. 17.00-18.30 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-04-26

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-04-26 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 26 april 2012 kl. 14.00-15.40 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren,

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Kulturutskottet 2002-09-25

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Kulturutskottet 2002-09-25 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 24 Förslag till driftsbudget 2003 Kommunledningsgruppen har fått i uppdrag av budgetberedningen att lägga fram förslag till en balanserad budget för 2003. Efter indexuppräkning,

Läs mer

TRANAS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

TRANAS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL o TRANAS KOMMUN TEKNIK- OCH GRIFTEGÅRDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2011-09-19 Sida 1 (18) Plats och tid Tranan 1, Stadshuset, 2011-09-19 kl. 13:30-15:30 Beslutat Jennie Johansson, (M) Ordförande Björn

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Best Western Hotel Årjäng måndagen den 6 februari 2012 kl 16.30-18.30 Beslutande Lars Jonehög, ordf FP Kjell-Arne Ottosson C Erik Ulriksson C Henrik

Läs mer

Tommy Nordkvist Anders Westerlund. Förvaltningskontoret 2015-08-27. Agneta Henriksson. Justerare Tommy Nordkvist Anders Westerlund ANSLAG/BEVIS

Tommy Nordkvist Anders Westerlund. Förvaltningskontoret 2015-08-27. Agneta Henriksson. Justerare Tommy Nordkvist Anders Westerlund ANSLAG/BEVIS 1 (15) Plats och tid: Kommunkontoret 16.15-18.20 Beslutande Anette Lantz (M), ordförande Thomas Lindqvist (PF), vice ordförande (t o m 42) Anders Westerlund (S), ledamot Rose-Marie Jönsson (C), ledamot

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-05-18 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera LarsÅke Magnusson (KD), ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: 2009-12-01 1 (17) arbetsutskott Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus, Skillingaryd 1 december 2009 klockan 13.00 17.35 Beslutande Gert Jonsson (m) ordförande ej 159, 160, del

Läs mer

2013-10-29. Gilbert Nilsson (C) tjänstgörande ers

2013-10-29. Gilbert Nilsson (C) tjänstgörande ers Sammanträdesprotokoll 1(6) 2013-10-29 Kommunstyrelsen Plats och tid: Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby 09.00- Beslutande Roger Fredriksson (M) Kenneth Michaelsson (C) Malin Norfall (S) Lena Karstensson

Läs mer

Justeringens plats och tid: Sekreterare: Paragrafer: 44-50. Hans Måhagen. Ordförande: Pontus Wessman. Justerande: Björn Hoflund

Justeringens plats och tid: Sekreterare: Paragrafer: 44-50. Hans Måhagen. Ordförande: Pontus Wessman. Justerande: Björn Hoflund Barn- och utbildningsnämnden 2013-10-09 1 (8) Plats och tid: Kommunkontoret sammanträdesrum Ängen, kl. 09.30-12.00 13.15-16.00 Beslutande: Pontus Wessman (mp), ordförande Charlotte Storkenfeldt (m), för

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2011-11-09 1 (6)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2011-11-09 1 (6) Socialnämnden 2011-11-09 1 (6) Plats och tid Sammanträdesrummet Nasa, Tingsbacka, onsdagen den 9 november 2011, kl 8.00 9.45. Beslutande Bo Åberg (S), ordförande Tone Karlberg (S), ledamot Mauricio Puga

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll 2015-04-22. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll 2015-04-22. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2015-04-22 Innehåll 59 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 66 60 Anmälan av delegationsbeslut... 67 61 Lägesbeskrivning

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden 2015.01.21 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 13.30-16.36 ande Övriga deltagande Fredrik Pettersson (S) Mikael Hernborg (S) Jan Sahlström (S) Ulf Genitz (C) ordf Ulla

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL MILJÖNÄMND Sammanträdesdatum Sida 1-11 2011-08-18

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL MILJÖNÄMND Sammanträdesdatum Sida 1-11 2011-08-18 1 MORA ORSA MILJÖNÄMND Sammanträdesdatum Sida 1-11 OBS! På grund av felaktigt datum i föregående utskrivet och justerat protokoll. Justeras protokollet om 2011-09-08. Plats och tid Kulturhuset, Orsa kl

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2008-01-22 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Skolan, Åsenhöga, kl 19.00-20.10 Beslutande Övriga närvarande LarsÅke Magnusson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m), 1:e vice ordförande

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden 2000-09-12 1 (24) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-16.30.

Barn- och ungdomsnämnden 2000-09-12 1 (24) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-16.30. 1 (24) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-16.30. Beslutande Göte Eriksson Bror Sterner Elisabeth Lönnberg Mayvor Lundberg Solveig Mäkinen Kenneth Rosén Ingrid Karlsson Senja Peltonen Klas Lundbergh

Läs mer

Sonja Höglund (siv), ordförande Gunnar Eriksson (s) Larsgöran Larsson (m) Helen Holmgren, förvaltningschef Annica Arvidsson, sekreterare

Sonja Höglund (siv), ordförande Gunnar Eriksson (s) Larsgöran Larsson (m) Helen Holmgren, förvaltningschef Annica Arvidsson, sekreterare 1(11) Plats och tid Omvårdnadsförvaltningen,, kl. 09.00-12.00 ande Ledamöter Sonja Höglund (siv), ordförande Gunnar Eriksson (s) Larsgöran Larsson (m) Ersättare Linnéa Kihlström (kd) Anneli Ericsson (s)

Läs mer

Roger Karlsson (MP), Christina Forss (KD), Christer Nodemar (M), Monica Andersson (C)

Roger Karlsson (MP), Christina Forss (KD), Christer Nodemar (M), Monica Andersson (C) VIADIDAKTNÄMNDEN 2015-09-21 1 Plats och tid Åbrogården, Storgatan 55 Vingåker, kl 13:00 15:40 Beslutande Gunilla Magnusson (S) ordförande, Ola Lindgren (S) 1:e vice ordförande, Thomas Selig (V) 2:e vice

Läs mer

Arne Andersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell

Arne Andersson. Stadshuset, Barn- och utbildningsförvaltningen. Carina Törnell Sammanträdesdatum Sida 97 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen, kl 17.30-20.20 Beslutande Leif Jonegård (FP) ordförande Sture Pettersson (S) vice ordförande Anette Karlsson (M) ledamot

Läs mer

Plats och tid: Kommunkontoret, sessionssalen torsdag den 4 mars 2004, Klockan 13.00 15. Närvarande ej tjänstgörande ersättare

Plats och tid: Kommunkontoret, sessionssalen torsdag den 4 mars 2004, Klockan 13.00 15. Närvarande ej tjänstgörande ersättare 1(15) Plats och tid: Kommunkontoret, sessionssalen torsdag den 4 mars 2004, Klockan 13.00 15 Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Håkan Gusteus, (fp) ordf Inger Andersson (fp) Inga-Lill Thoren

Läs mer