Reidun Westman, kulturchef Anna Swanberg, kultursekreterare. Peter Westerdahl. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Anna Swanberg

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Reidun Westman, kulturchef Anna Swanberg, kultursekreterare. Peter Westerdahl. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 53-61 Anna Swanberg"

Transkript

1 Plats och tid Sessionssalen, kl Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Beslutande Ledamöter Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Peter Westerdahl (M) Birgith Schelin (C) Cecilia Koch Danielsson (Fp) Helen Einarsson (S) Aja Halvarsson (S) Ersättare Lucia Toma (KD) Barbro Molander (SIV) Kenneth Jonsson (V) Övriga närvarande Reidun Westman, kulturchef Anna Swanberg, kultursekreterare Justerare Peter Westerdahl Justeringens plats och tid Biblioteket torsdagen den 22 oktober kl Underskrifter Sekreterare Paragrafer Anna Swanberg Ordförande Monica Marker Justerare Peter Westerdahl ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Datum då anslaget sätts upp Datum då anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Biblioteket Underskrift Anna Swanberg

2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2(13) KN 53 Val av justerare, anmälan om nya ärenden och fastställande av föredragningslista s beslut Till justerare av dagens protokoll utses Peter Westerdahl. beslutar godkänna föredragningslistan.

3 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 3(13) KN 54 Öppettider Kristinehamns Konstmuseum s beslut beslutar ändra Kristinehamns Konstmuseums öppettider från 1 december enligt följande: tisdag-fredag lördag-söndag Konstmuseet vill från och med måndag 5 oktober justera sitt öppethållande till tisdag-fredag kl (för närvarande kl 11-17), lördag-söndag kl (som förut). Vi har prövat ett antal gånger att ha kvällsöppet på vardagskvällar, vilket alltid har inneburit ytterst få besökare. Eftersom vi inte har ekonomisk möjlighet att ha mer än en person i tjänst innebär det också ett arbetsmiljöproblem, eftersom personalen har upplevt ett obehag i att vara helt ensamma, inte minst under vinterhalvåret då det är mycket mörkt runt museet på eftermiddagar och kvällar. Att öppna en timme tidigare på förmiddagen tror vi kommer att upplevas positivt och som en service för besökarna. Att vi stänger en timme tidigare kommer inte att vara ett problem för besökarna enligt vår bedömning. Öppettiderna kommer också att fungera bättre ur ett arbetsmiljöperspektiv för vår personal, samtidigt som det ur arbetsgivarperspektiv kommer att bli lättare att lägga schemat. Förslag till nya öppettider: Tisdag-fredag kl Lördag-söndag kl Se arbetsutskottet 51/09.

4 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 4(13) KN 55 Dnr 2008:3-502 Förslag till nya regler för kommunbidrag till folkbildning s beslut beslutar genomföra nya regler för bidrag till folkbildningen i de föreslagna faserna. Förändringen genomförs inom befintlig ram. beslutar även att studieförbundens möjlighet att söka garantibidrag för kulturarrangemang utgår, då dessa rapporteras i statistiken över verksamhet och räknas in i grundbidraget. uppdrar till kulturförvaltningen att göra en omskrivning av reglerna för garantibidrag till kulturarrangemang. uppdrog enligt Kn 9, , till kulturförvaltningen att göra en översyn av reglerna för kommunbidrag till studieförbundsverksamhet. tillsatte en arbetsgrupp bestående av en representant från majoriteten, Cecilia Koch Danielsson, och en från oppositionen, Helen Einarsson, samt kultursekreteraren. Arbetsgruppen har nu tagit fram ett förslag till nya regler för kommunbidrag till folkbildning. Bidragsform och fördelning Bidraget delas upp i grundbidrag och särskilt bidrag. Grundbidraget utgör 80% av den totala bidragssumman och det särskilda bidraget utgör 20%. För att skapa en bra kontakt skall en årlig dialog föras mellan föreningen och kulturnämnden. En ökad kunskap om organisationens verksamhet underlättar fördelning av bidrag. Som grund för dialogen skall ligga en av föreningen upprättad verksamhetsplan. Grundbidrag Grundbidraget fördelas första året mellan organisationerna i förhållande till respektive organisation andel av de tre senaste årens kommunala bidrag. Fortsättningsvis kommer fördelningen att ske baserad på senast avslutade verksamhetsår, första halvåret innevarande år samt den verksamhet som organisationen planerar i Kristinehamns kommun det år bidraget avser, dock utgår minst 70% av föregående års bidragsnivå. Vid påtaglig och varaktig minskning eller vid påtaglig ökning av en organisations verksamhet äger kulturnämnden rätt att jämka grundbidraget med hänsyn härtill. Särskilt bidrag Det särskilda bidraget utgår för att utveckla verksamhet och för att starta ny verksamhet på lång sikt. Bidraget ska sökas i samband med den årliga fördelningen.

5 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 5(13) forts KN 55 beslutar om bidragsansökningar. Varje ansökan bedöms individuellt men skall finansieras med minst 20 % genom egeninsats, entré eller annan finansiering. Bidraget utbetalas tillsammans med grundbidraget. Redovisning sker i samband med nästa års ansökningsförfarande. Prioriterade kriterier vid fördelning av särskilt bidrag: Öppen verksamhet Engagera ungdomar år Verksamhet med funktionshindrade Utjämning av bildningsklyftor Utveckling och förnyelse av demokratin Verksamhet utanför Kristinehamns tätort Samverkan Förslag till genomförande Kulturförvaltningen föreslår att genomförandet av de nya reglerna sker i två faser. Fas 1 Fas 1 är införande av dialog mellan folkbildningsorganisationerna, kulturnämnden och kulturförvaltningen. Fas 1 genomförs redan inför fördelningen av 2010 års bidrag. Fas 2 I fas 2 genomförs de nya reglerna fullt ut inför fördelningen av 2011 års bidrag. Beredning Kulturförvaltningen föreslår kulturnämnden besluta genomföra nya regler för bidrag till folkbildningen i de föreslagna faserna. Förändringen genomförs inom befintlig ram. Kulturförvaltningen föreslår kulturnämnden att studieförbundens möjlighet att söka garantibidrag för kulturarrangemang utgår, då dessa rapporteras i statistiken över verksamhet och räknas in i grundbidraget. Kulturförvaltningen föreslår kulturnämnden uppdra till kulturförvaltningen att göra en omskrivning av reglerna för garantibidrag till kulturarrangemang. Se arbetsutskottet 52/09.

6 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 6(13) KN 56 Ung Kultur Möts s beslut beslutar att UKM inte arrangeras under 2010 utan istället uppdra till kulturförvaltningen att göra fler arrangemang för ungdomarna i Kristinehamn. Ung Kultur Möts (UKM) är en kulturfestival för unga i åldern år, som arrangeras runt om i Sverige. UKM är en öppen scen där alla konstformer är välkomna. Verksamheten startade 1997 och har funnits i Kristinehamn sedan Festivalen är uppbyggd så att det först genomförs en festival på lokal nivå, från denna festival går ett visst antal bidrag och deltagare vidare till en länsfestival, som i Värmland arrangeras av Region Värmland och den värdkommun som länsfestivalen hålls i. Från länsfestivalen går ett antal bidrag och deltagare vidare till en riksfestival. Organisationen kring de lokala festivalerna ser lite olika ut i olika kommuner. I en del kommuner arrangeras det av en fritidsgård, i en del av kulturförvaltningen och i andra av musik/kulturskola. Det finns även kommuner där arrangemanget helt bygger på frivilliga krafter. I Kristinehamn ligger idag ansvaret på kulturförvaltningen. Grundtanken med UKM är att den ska vara en festival för unga av unga. I Kristinehamn har det kommit att bli en festival arrangerad av kommunanställda för unga, då intresset från de unga att vara med och arrangera är mycket svalt. Kulturförvaltningen har en budget på kronor till barn- och ungdomskultur. Av den budgeten gick kronor till UKM år Ytterligare ca kronor av budgeten går till författarbesök i årskurs 6, i samarbete med skolförvaltningen. Till övrig barn- och ungdomskultur blir det kvar kronor. Det ska räcka till verksamhet på vinter- och höstlov samt barnteater på lördagar. I år kommer kulturförvaltningen dra över budgeten för att kunna ha fyra barnteaterföreställningar på lördagar, två på vår och två på höst, fördelat på olika åldersgrupper.

7 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 7(13) forts KN 56 Ungdomsforum har under ett par år i sina kommentarer till barn- och ungdomsbokslutet påpekat att kulturförvaltningen inte har några arrangemang för ungdomar. Förklaringen är att mest pengar går till ungdomarna, men i ett enda arrangemang. Kulturförvaltningen har kontaktat musikskolan för att inhämta deras syn på UKM och intresset för festivalen. De erfar samma som kulturförvaltningen, att intresset är mycket svalt. För musikens del finns möjligheter att uppträda. Det område som de unga har sämst möjligheter att visa upp sig i är konsten. Kulturförvaltningen vill under 2010 avstå från att arrangera UKM och istället kunna göra fler arrangemang för ungdomarna i Kristinehamn. Se arbetsutskottet 53/09.

8 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 8(13) KN 57 Sammanträdestider 2010 s beslut beslutar godkänna föreslagna datum för sammanträden s och arbetsutskottets sammanträden börjar kl Förslag till sammanträdestider 2010 för kulturnämnden och kulturnämndens arbetsutskott. Förslag till sammanträdesdagar för arbetsutskottet: Måndag 1 februari Måndag 1 mars Måndag 29 mars Måndag 4 maj Måndag 7 juni Måndag 6 september Måndag 4 oktober Måndag 1 november Måndag 29 november Förslag till sammanträdesdagar för kulturnämnden: Måndag 15 februari Måndag 15 mars Måndag 19 april Måndag 17 maj Måndag 21 juni Måndag 20 september Måndag 18 oktober Måndag 15 november Måndag 29 november extra sammanträde stipendier Tisdag 14 december med stipendieutdelning Se arbetsutskottet 54/09.

9 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 9(13) KN 58 Dnr Kn/2009: Kristinehamns kulturdagar 2010 s beslut beslutar att summan för projektmedarbetare höjs från kronor till kronor. beslutar ansökan om kronor i extra medel hos kommunstyrelsen för att arrangera Kristinehamns Kulturdagar genomförde den maj 2009 Kristinehamns kulturdagar. Arrangemanget fick positiv respons från såväl engagerade föreningar som från publik. Till arrangemanget beviljades kulturnämnden totalt kronor i extra anslag från kommunstyrelsen för projektet. Av dessa gick kronor till att anställa en projektmedarbetare. Kostnaden för arrangemang inkl lokalkostnader uppgick till kronor. Den totala kostnaden för arrangemanget uppgick till kronor. Kristinehamns kulturdagar 2009 sammanföll med Fastingsmarken. Totalt genomfördes 96 arrangemang under veckan, varav 67 var kulturdagararrangemang och 29 fastingsarrangemang. Ett trettiotal av de 67 arrangemangen beviljades ekonomiskt stöd från kulturnämnden för att kunna genomföras. Kristinehamns kulturdagar 2010 kommer färre arrangemang att genomföras och därmed kommer även kostnaden bli lägre. Av de 67 arrangemangen ställdes två in på grund av sjukdom. För 37 av de genomförda arrangemangen har kulturnämnden fått in statistik. Besökssiffran för dessa 37 arrangemang uppgår till och antalet engagerade/medverkande från föreningarna uppgår till 320. Den kritik som har riktats mot arrangemanget var att marknadsföringen inte var tillräcklig. Kristinehamns kulturdagar 2009 var ett samarbete mellan kulturnämnden och Kristinehamns föreningar.

10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 10(13) forts KN 58 vill genomföra Kristinehamns kulturdagar även Tidpunkt för arrangemanget är ännu inte bestämt, men troligtvis läggs arrangemanget under hösten. För att kunna genomföra Kristinehamns kulturdagar 2010 behöver kulturnämnden en budgetförstärkning på totalt kronor. Kostnaderna fördelar sig enligt följande: Arrangemang (inkl lokalkostnader) Marknadsföring Projektmedarbetare kronor kronor kronor Kostnaden för arrangemangen är baserad på den summa bidrag som kulturnämnden beviljade till engagerade föreningar. Kostnaden för projektmedarbetaren är beräknad för en månads heltidsanställning med omkostnader, vilket kommer att fördelas som en halvtidstjänst under två månader i anslutning till genomförandet av kulturdagarna. planerar även 2010 att genomföra arrangemanget i samarbete med kommunens föreningar. Beredning Kulturförvaltningen föreslår kulturnämnden att ansökan om kronor i extra medel hos kommunstyrelsen för att arrangera Kristinehamns Kulturdagar Se arbetsutskottet 56/09.

11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 11(13) KN 59 Dnr Kn/2009: Utställning Kvadraten samt extrapersonal sommaren 2010 s beslut beslutar ansöka kronor i extra anslag hos kommunstyrelsen för utställning i Kvadraten och extrapersonal sommaren Sedan några år tillbaka har äskat om extramedel för att under sommaren kunna ha utökade öppettider (måndagsöppet) och dagliga guidade visningar på Kristinehamns konstmuseum. Dessa pengar har också hjälpt till att täcka de kostnader som uppstår då museet har två receptioner under sommaren, i både Panncentralen och Kvadraten. Kostnaderna för själva utställningsproduktionen har tagits ur museets ordinarie budget. Konstmuseets ekonomi är dock väldigt pressad och Kvadraten-utställningarna har inneburit en ekonomisk belastning de senaste åren - samtidigt som det är väldigt uppskattat av besökarna att kunna besöka två fina utställningar under sommaren. Nu har konstmuseet under 2009 tagit emot två konstdonationer och ambitionen är att kunna erbjuda besökarna en permanent utställning med konst ur samlingarna i Kvadraten-lokalerna. Emellertid räcker inte pengarna längre ur den ordinarie budgeten (ca kr till utställningar ska räcka till hela året) och det är inte ekonomiskt försvarbart att utan en ökning av anslaget planera för en utställning på Kvadraten. Kristinehamns konstmuseum äskar därför om ett tillskott på kr för att täcka kostnader för utställningsproduktion samt personalkostnader under sommaren. Utan ett sådant tillskott kommer det inte att vara möjligt att ha någon sommarutställning i Kvadraten 2010, och konstmuseet kommer då heller inte att kunna erbjuda måndagsöppet och guidade visningar. Beredning Kristinehamns Konstmuseum föreslår kulturnämnden att söka kronor hos kommunstyrelsen i extra anslag för utställning i Kvadraten och extrapersonal sommaren Se arbetsutskottet 57/09.

12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 12(13) KN 60 Dnr Kn/2009: Medel för utställningssatsning på Kristinehamns konstmuseum sommaren 2011 s beslut beslutar ansöka om ett extra anslag på 1,5 miljoner kronor hos kommunstyrelsen för att år 2011 kunna genomföra en större utställning på Kristinehamns konstmuseum. Anslaget ska täcka kostnader för utställningsproduktion, transporter, försäkringar, marknadsföring etc. Det är nu två år sedan Kristinehamns konstmuseum visade utställningen Paris tur och retur - svenska och norska Matisseelever. I s mål, som fastslagits av kommunfullmäktige, ska konstmuseet tilldelas extramedel för att vartannat år göra en större satsning i Panncentralen. Tidigare satsningar har inneburit ett extra anslag på 2 miljoner kronor till Kristinehamns Konstmuseum. Det har funnits planer på en större utställning år 2010, men de pengarna har strukits ur det lokala tillväxtprogrammet. Då det är nödvändigt att även i fortsättningen hålla en hög och jämn nivå på konstmuseets utställningsprogram vill nämnden så snart som möjligt kunna genomföra en ny utställningssatsning, men eftersom stor framförhållning krävs finns inte möjligheter att göra detta redan För att kunna genomföra en större satsning sommaren 2011 behöver Kristinehamns Konstmuseum ett extra anslag på 1,5 miljoner kronor. Beredning Kristinehamns Konstmuseum föreslår kulturnämnden besluta ansöka om ett extra anslag på 1,5 miljoner kronor hos kommunstyrelsen för att år 2011 kunna genomföra en större utställning på Kristinehamns konstmuseum. Anslaget ska täcka kostnader för utställningsproduktion, transporter, försäkringar, marknadsföring etc. Se arbetsutskottet 58/09.

13 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 13(13) KN 61 n för kännedom, rapporter och meddelanden s beslut beslutar notera och lägga ärendet till handlingarna. Rapporter - Framtidsrummet - Revisorernas övergripande granskning Kulturchefen rapporterar från verksamheterna Se arbetsutskottet 55/09.

Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Cecilia Koch Danielsson (FP) tjg ers för Birgith Schelin (C)

Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Cecilia Koch Danielsson (FP) tjg ers för Birgith Schelin (C) Plats och tid Kulturchefens kontor, kl 15.00-16.30 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Beslutande Ledamöter Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Cecilia Koch Danielsson (FP) tjg ers för Birgith

Läs mer

Reidun Westman, kulturchef Emma Gabrielsson, vik. kultursekreterare Gunnar Gustafsson, bildarkivet Ulla Lindalen, bildarkivet

Reidun Westman, kulturchef Emma Gabrielsson, vik. kultursekreterare Gunnar Gustafsson, bildarkivet Ulla Lindalen, bildarkivet Plats och tid Sessionssalen, Kl. 15.00-16.45 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Beslutande Ledamöter Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Peter Westerdahl (M) Cecilia Koch Danielsson (FP)

Läs mer

Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Birgith Schelin (C)

Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Birgith Schelin (C) Plats och tid Kulturchefens kontor, kl 15.00-16.10 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Beslutande Ledamöter Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Birgith Schelin (C) Ersättare Övriga närvarande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Nybble Bygdegård, kl 15.00-16.40 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Beslutande Ledamöter Monica Marker (m), ordf Bjarne Olsson (s), vice ordf Peter Westerdahl (m) Birgith Schelin (c) Cecilia

Läs mer

Monica Marker (m), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Birgith Schelin (c) Cecilia Koch Danielsson (fp) Helen Einarsson (s) Tomas Emteby (s)

Monica Marker (m), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Birgith Schelin (c) Cecilia Koch Danielsson (fp) Helen Einarsson (s) Tomas Emteby (s) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Kulturnämnden Plats och tid Torpåsens bygdegård, kl 15.00-17.00 Beslutande Ledamöter Monica Marker (m), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Birgith Schelin (c) Cecilia

Läs mer

Reidun Westman, kulturchef Anna Swanberg, kultursekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Anna Swanberg

Reidun Westman, kulturchef Anna Swanberg, kultursekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Anna Swanberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Kultur- och turistnämnden Plats och tid Bibliotekets hörsal, kl 16.00-17.00 Beslutande Ledamöter Bosse Pettersson (c), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Lucia Toma

Läs mer

Christer Söderberg (S) Kenneth Jonsson (V) Louise Hamilton (MP) Monica Granath (M) Marie-Louise Maxstad Hamretz (KD)

Christer Söderberg (S) Kenneth Jonsson (V) Louise Hamilton (MP) Monica Granath (M) Marie-Louise Maxstad Hamretz (KD) Plats och tid Bibliotekets hörsal, Kl. 15.00-17.00 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Beslutande Ledamöter Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Helen Einarsson (S) Ingrid-Märta

Läs mer

Christer Söderberg (S) Louise Hamilton (MP) Marie-Louise Hamretz Maxstad (KD)

Christer Söderberg (S) Louise Hamilton (MP) Marie-Louise Hamretz Maxstad (KD) Plats och tid Sessionssalen, Kl. 15.00-16.50 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Beslutande Ledamöter Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Helen Einarsson (S) Ingrid-Märta Grönlie

Läs mer

Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Ingrid-Märta Grönlie (S)

Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Ingrid-Märta Grönlie (S) 1(10) Plats och tid kulturchefens kontor, 15.00-17.00 Beslutande Ledamöter Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Ingrid-Märta Grönlie (S) Ersättare Övriga närvarande Thomas

Läs mer

Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Birgith Schelin (C)

Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Birgith Schelin (C) Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Kulturchefens kontor, Kl. 15.00-16.30 Beslutande Ledamöter Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Birgith Schelin (C) Ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Bosse Pettersson (c), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Lucia Toma (kd) Cecilia Koch Danielsson (fp) Helen Einarsson (s) Tomas Emteby (s)

Bosse Pettersson (c), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Lucia Toma (kd) Cecilia Koch Danielsson (fp) Helen Einarsson (s) Tomas Emteby (s) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Kulturnämnden Plats och tid Bibliotekets Hörsal, kl 16.00-17.00 Beslutande Ledamöter Bosse Pettersson (c), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Lucia Toma (kd) Cecilia

Läs mer

Monica Marker (m), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Birgith Schelin (c) Cecilia Koch Danielsson (fp) Helen Einarsson (s) Tomas Emteby (s)

Monica Marker (m), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Birgith Schelin (c) Cecilia Koch Danielsson (fp) Helen Einarsson (s) Tomas Emteby (s) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Kulturnämnden Plats och tid Bibliotekets Hörsal, 15.00-18.00 Beslutande Ledamöter Monica Marker (m), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Birgith Schelin (c) Cecilia

Läs mer

Thomas Liedström, kulturchef Emma Gabrielsson, kultursekreterare. Cecilia Koch Danielsson (FP)

Thomas Liedström, kulturchef Emma Gabrielsson, kultursekreterare. Cecilia Koch Danielsson (FP) Plats och tid Sessionssalen, Kl. 15.00-17.30 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Beslutande Ledamöter Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Helen Einarsson (S) Ingrid-Märta Grönlie

Läs mer

KRISTINEHAMNS KOMMUN Kultur- och turistnämnden

KRISTINEHAMNS KOMMUN Kultur- och turistnämnden KRISTINEHAMNS KOMMUN 1(7) Plats och Tid Sessionssalen kl 15.00-16.00 Beslutande Bosse Pettersson (c) ordförande Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Marie-Louise Maxstad (kd) Cecilia Koch Danielsson

Läs mer

Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Ingrid-Märta Grönlie (S)

Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Ingrid-Märta Grönlie (S) Plats och tid Kulturchefens kontor, Kl. 9.00-9.45 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Beslutande Ledamöter Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Ingrid-Märta Grönlie (S) Ersättare

Läs mer

Christer Söderberg (S) Kenneth Jonsson (V) ej 35 Monica Granath (M)

Christer Söderberg (S) Kenneth Jonsson (V) ej 35 Monica Granath (M) Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Sessionssalen, Kl. 15.00-17.00 med ajournering kl 16.00-16.15 Beslutande Ledamöter Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Helen

Läs mer

Reidun Westman, kulturchef Anna Swanberg, kultursekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Anna Swanberg

Reidun Westman, kulturchef Anna Swanberg, kultursekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Anna Swanberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Kulturnämnden Plats och tid Bibliotekets Hörsal, kl 15.00-16.00 Beslutande Ledamöter Bosse Pettersson (c), ordf Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Cecilia Koch Danielsson

Läs mer

Sonja Höglund (siv), ordförande Gunnar Eriksson (s) Larsgöran Larsson (m) Helen Holmgren, förvaltningschef Annica Arvidsson, sekreterare

Sonja Höglund (siv), ordförande Gunnar Eriksson (s) Larsgöran Larsson (m) Helen Holmgren, förvaltningschef Annica Arvidsson, sekreterare 1(11) Plats och tid Omvårdnadsförvaltningen,, kl. 09.00-12.00 ande Ledamöter Sonja Höglund (siv), ordförande Gunnar Eriksson (s) Larsgöran Larsson (m) Ersättare Linnéa Kihlström (kd) Anneli Ericsson (s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Bolmens sammanträdesrum, Kommunhuset i Gislaved, kl 14.00-16.45 Beslutande Solveig Davidsson (M) ordf. Jösta Forslund (M) Ulla Fredriksson (M) Ann-Britt Larsson (C) Elisabeth Andersson

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Överförmyndarnämnden 2014-02-20

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Överförmyndarnämnden 2014-02-20 1(11) Plats och tid Arbetsmarknads- och familjeförvaltningen, Alva Myrdals gata 5, Värjan, plan 5, Ledning och administration, lokal: Sabeln, klockan 13:35 14:20, Kort ajournering mellan klockan 14:00

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 1 (11) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

J^^É.t Måns Nilsson (S)

J^^É.t Måns Nilsson (S) NORRTÄLJE KOMMUN Utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 16.00-16.25 Louise Branting (C), ordförande

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-04-26

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-04-26 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 26 april 2012 kl. 14.00-15.40 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren,

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2014-04-28 kl. 13.00-15.55. Britt Olsson, sekreterare. Mattias Wärnsberg

Sessionssalen, Hultsfred 2014-04-28 kl. 13.00-15.55. Britt Olsson, sekreterare. Mattias Wärnsberg Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 13.00-15.55 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Britt

Läs mer

Sammanträdesdatum 2016-01-25. Anita Neuhaus, ordförande (S) Maj-Britt Magnusson (S) Barbro Lundkvist (M) Karin Wretling (V) Bruno Karlsson (L)

Sammanträdesdatum 2016-01-25. Anita Neuhaus, ordförande (S) Maj-Britt Magnusson (S) Barbro Lundkvist (M) Karin Wretling (V) Bruno Karlsson (L) 1(16) Plats och tid Klingan, plan 5 Värjan. Alva Myrdals gata 5 Eskilstuna, Klockan 13:30 16:20 ande Ej tjänstgörande Ersättare Anita Neuhaus, ordförande (S) Maj-Britt Magnusson (S) Barbro Lundkvist (M)

Läs mer

KRISTINEHAMNS KOMMUN Kultur- och turistnämnden

KRISTINEHAMNS KOMMUN Kultur- och turistnämnden KRISTINEHAMNS KOMMUN 1(11) Plats och Tid Gustavsvik kl 15.00-15.45 Beslutande Bosse Pettersson (c) ordförande Anneli Lundberg (s) Peter Westerdahl (m) Marie-Louise Maxstad (kd) Cecilia Koch Danielsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Best Western Hotel Årjäng måndagen den 6 februari 2012 kl 16.30-18.30 Beslutande Lars Jonehög, ordf FP Kjell-Arne Ottosson C Erik Ulriksson C Henrik

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (14) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden Sammanträdesdatum 2015-06-17

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden Sammanträdesdatum 2015-06-17 Kulturnämnden Sammanträdesdatum 2015-06-17 1(5) Plats och tid Hotell Nissastigen kl 09.00-17.00 Beslutande Ylva Samuelsson (S) ordförande Bosse Linde (S) Therese Sjöström(S) Marcus Holmbom (S) Björn Björkman

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 september 2008 1(8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.55

Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 september 2008 1(8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.55 Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 september 2008 1(8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.55 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Anita Widman Harry Johansson Peter Johansson

Läs mer

KRISTINEHAMNS KOMMUN Kultur- och turistnämndens AU

KRISTINEHAMNS KOMMUN Kultur- och turistnämndens AU KRISTINEHAMNS KOMMUN 1(7) Plats och Tid Reidun Westmans rum kl 15.00-16.30 Beslutande Anneli Lundberg (s) vice ordförande Peter Westerdahl (m) Monica Marker (m) tjänstgörande ersättare för Bosse Pettersson

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20

Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20 Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20 Plats och tid Hjernet, 2014-10-14 kl. 10.00-10.45 Beslutande Enar Moberg (PRO), ordförande Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO Lena Berglind, SPF Anne-Marie Granqvist,

Läs mer

Stig Coldenberg (SJVP) KS Rolf Skoglund (SPF) Ingrid Sundin (SKPF) Kjell Forsvall (RPG)

Stig Coldenberg (SJVP) KS Rolf Skoglund (SPF) Ingrid Sundin (SKPF) Kjell Forsvall (RPG) 1(12) Plats och tid Rådhuset KS-salen, kl 08.30 Beslutande Ledamöter Rune Danielsson (S) ordf Agneta S Palm (SPF) vice ordf Astrid Westman (PRO) Ingrid Nordin (SPF) Solveig Näslund (SPRF) Elise Lilja (SKPF)

Läs mer

Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) 29-38 Bo-Göran Börjesson (S) Gert Fridh (SD)

Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) 29-38 Bo-Göran Börjesson (S) Gert Fridh (SD) Protokoll 2013-04-24 Sida 1 (av 16) Tid 2013-04-24, kl 19.00-21:30 Plats Almliden, Blosset Beslutande Ledamöter Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) 29-38 Bo-Göran Börjesson (S) Gert Fridh (SD) Tjänstgörande

Läs mer

Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf. Ingrid Stenberg Lundin (c) Yvonne Viitanen (s) ers 23, kl. 11.15 Inger Johansson (mp)

Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf. Ingrid Stenberg Lundin (c) Yvonne Viitanen (s) ers 23, kl. 11.15 Inger Johansson (mp) Kulturnämnden 2006-05-17 2 Plats och tid Kulturhörnan, Säters bibliotek, kl. 9.00 16.00 Beslutande Margareta Arthursson (kd), ordförande Urban Falk (s), v. ordf. Ingrid Stenberg Lundin (c) Yvonne Viitanen

Läs mer

Kommunkontoret Kil, Nedre Fryken, tisdag 2 februari 2010, kl 14.00 16.00

Kommunkontoret Kil, Nedre Fryken, tisdag 2 februari 2010, kl 14.00 16.00 1(8) Plats och tid ande Ledamöter Kommunkontoret Kil, Nedre Fryken, tisdag 2 februari 2010, kl 14.00 16.00 Mikael Johansson (S), ordförande Angelica Rage (S), vice ordförande Kenneth Eriksson (S) Stina

Läs mer

Kultur- och fritidsnämndens protokoll 2016-04-19

Kultur- och fritidsnämndens protokoll 2016-04-19 Datum: Tisdagen den 19 april 2016 Tid: 17.30 18.40 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Måndagen den 25 april, klockan 16.00 Paragrafer: 19-26 Utses att justera: Christian Samuelsson

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdag 2015-09-23 Innehåll 111 Tillkommande ärenden och godkännande av föredragningslista... 127 112 Delgivningar... 128 113 Statusrapport... 129 114 Inbjudningar

Läs mer

Tisdagen den 31 maj 2016 kl.18.30 20.45

Tisdagen den 31 maj 2016 kl.18.30 20.45 Sammanträdesdatum s. 1 (14) Plats Kommunhuset i Lomma, Stora Sessionssalen Tid Tisdagen den 31 maj 2016 kl.18.30 20.45 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Conny Bäck

Läs mer

Anslås under tiden 2010-04-06 2010-05-01

Anslås under tiden 2010-04-06 2010-05-01 Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-25 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 08.00 11.00 Beslutande Monica Forsgren (S) v ordförande Thomas Björnhager (S) Andreas Boström (S) Jenny

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2007-05-24 1

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2007-05-24 1 Vård- och omsorgsnämnden 2007-05-24 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2007-05-24 kl 08.00-12.00 Beslutande Anne Sörqvist (c) ordf Gert Hovbratt (c) ersättare för Anelia Dotcheva (c) Gunnar Dahlstrand

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Lasse Sjöberg (S) Bertil Börjesson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2012-11-07 1 Innehållsförteckning Ärende 112 Individärende... 3 113 Individärende... 4 114 Individärende... 5 115 Månadsuppföljning oktober... 6 116 Riskanalys sjuksköterskor natt... 7 117 Tillägg till

Läs mer

Administrativa avdelningen

Administrativa avdelningen 1 (15) Plats och tid Nordmarkens skola, aulan 19.10 20.10 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida Sandra Norsell, Kommunsekreterare Britt-Marie Öjstrand, T.f. kommunchef Linda Sydengen, Ekonomichef

Läs mer

Anmält förhinder: Anneli Eriksson, Mats Hahne,.Maria Gunnarsson, Peter Warström och Marina Holmgren.

Anmält förhinder: Anneli Eriksson, Mats Hahne,.Maria Gunnarsson, Peter Warström och Marina Holmgren. 1(7) Plats och tid Jupiter, Nya Kyrkogatan 21, Kl 13.00 15.00 Beslutande Ledamöter Bosse Pettersson, ordförande Gert Cordes, Miljö- och Byggnadsnämnden Marianne Cordes, Kulturnämnden Inga-Lill Röhr, Överförmyndarnämnden

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden 2011-05-23 1 (11) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, klockan 14.15 15.50 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a personuppgiftslagen eller offentlighets- och sekretesslagen. Beslutande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämndens protokoll 2014-02-25

Kultur- och fritidsnämndens protokoll 2014-02-25 Datum: Tisdagen den 25 februari 2014 Tid: 18.00 19.25 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Paragrafer: 11-21 Utses att justera: Anna-Lee Alenmalm (M) Underskrifter: Sekreterare Ordförande Justerare

Läs mer

Tryggve Reinmar (S) 51-61 Rita Edlund, nämndsekreterare. Kommunkontoret, Heby, 23 maj 2013, kl 13.00. Sekreterare Paragrafer 51-62 ANSLAG/BEVIS

Tryggve Reinmar (S) 51-61 Rita Edlund, nämndsekreterare. Kommunkontoret, Heby, 23 maj 2013, kl 13.00. Sekreterare Paragrafer 51-62 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00-15.00 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie Jansson (S) 51-61

Läs mer

Kommunhuset, Sessionssalen, 2012-11-21, kl 13.00-15.50. Margareta Ottosson, FUB

Kommunhuset, Sessionssalen, 2012-11-21, kl 13.00-15.50. Margareta Ottosson, FUB Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen,, kl 13.00-15.50 Beslutande Gunilla Aronsson, ordf. Anders Nilsson, Epilepsiföreningen Monica Bergh, SOC Lennart Davidsson, MoB Elsy

Läs mer

Bosse Pettersson (C) och Eva WennStröm (S) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 93-111 Linn Erlandsson

Bosse Pettersson (C) och Eva WennStröm (S) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 93-111 Linn Erlandsson Sida PROTOKOLL 1(23) Plats och tid Långön Folkets Hus, kl 14:30-15:30 ande Ledamöter Åke Thörnesjö (M) ordf Bosse Pettersson (C) 1:e vice ordf Eva WennStröm (S) 2 :e vice ordf Sonja Höglund (SIV) Naeimy

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2008-01-22 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Skolan, Åsenhöga, kl 19.00-20.10 Beslutande Övriga närvarande LarsÅke Magnusson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m), 1:e vice ordförande

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 18.25

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 18.25 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 18.25 1 (10) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16...

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16... 1 KS-rummet, Kommunhuset, Partille kl 18:00 20.20 Plats och tid 124-140 Pia Karlsson (FP) Margareta Lewander (M) Tom Ekwall (M) Anette Nord (KD) Leif Andersson (S) Susanne Carlsson (S) Margareta Björner

Läs mer

Krister Olsson (S) Agnetha Persson (C) Thomas Löfgren (M) Anneli Persson (S) Pernilla Ekelund (FP)

Krister Olsson (S) Agnetha Persson (C) Thomas Löfgren (M) Anneli Persson (S) Pernilla Ekelund (FP) Sida 1/7 Plats och tid Lokal Roten, kl. 14.20 14.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Krister Olsson (S) Agnetha Persson (C) Thomas Löfgren (M) Anneli Persson (S) Pernilla Ekelund (FP) Övriga deltagare

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrummet vid biblioteket Nossebro skola, kl 18.00-19.45. Carina Svantesson (M) Fredrik Ahlén (S) Maria Andersson (S)

Plats och tid Sammanträdesrummet vid biblioteket Nossebro skola, kl 18.00-19.45. Carina Svantesson (M) Fredrik Ahlén (S) Maria Andersson (S) Sida 1 Sammanträdesdatum 2013-03-04 Plats och tid Sammanträdesrummet vid biblioteket Nossebro skola, kl 18.00-19.45 Beslutande Marie-Louise Svensson (M), ordförande Carina Svantesson (M) Fredrik Ahlén

Läs mer

Cecilia Gustafsson (S), ordförande Christer Törnell (KD) Göran Andreasson (S), vice ordförande Margareta Bäckström (C) Gunwald Karlsson (S)

Cecilia Gustafsson (S), ordförande Christer Törnell (KD) Göran Andreasson (S), vice ordförande Margareta Bäckström (C) Gunwald Karlsson (S) 1(9) Plats och tid Päronsalen, klockan 09:00 12:05 Beslutande Ersättare Cecilia Gustafsson (S), ordförande Christer Törnell (KD) Göran Andreasson (S), vice ordförande Margareta Bäckström (C) Gunwald Karlsson

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-12-09

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-12-09 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, tisdag den 9 december 2014 kl. 14.30-16.30 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2010-06-14 1(11) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: kl. 13.00 15.45, Fotbollens Hus Annika Engelbrektsson (S), ordf. Birgitta Höijer (C) Bjarne Rasmussen (S) Marianne Högberg (S) Ove Gunnarsson (S) Ulf

Läs mer

Socialkontoret, Tingshusgatan 1, 281 31 Hässleholm

Socialkontoret, Tingshusgatan 1, 281 31 Hässleholm Socialnämnden 2007-10-23 1 (15) Plats och tid Tingshusgatan kl 15.00-17.00 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Robin Gustavsson (kd) ordförande Sven-Erik Andersson (c) 1:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Medborgarnämnden 2013-10-30 1(11) Plats och tid: Konferensrummet IFO, Polishuset kl. 13.00 14.25 ande: Maria Johansson (C), ordförande Karl-Mats Bodestad (M) Joe Aronsson (C) Monica Johnsson (KD) Margareta

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Socialnämnden 2010-03-18 1 (15)

Sammanträdesdatum Sida Socialnämnden 2010-03-18 1 (15) Socialnämnden 2010-03-18 1 (15) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2010-03-18, kl. 10.00-12.20 Gruppsammanträde: 8.00-10.00 Beslutande: Ingegärd Brogren (C) Bengt Nordin (M) Siw Nordin (M)

Läs mer

Servicenämnden 2014-12-10 1(11)

Servicenämnden 2014-12-10 1(11) Servicenämnden 2014-12-10 1(11) Plats och tid Beslutande Kilenegården kl. 13.00-15.00 med ajournering kl. 13.20-13.25 och kl. 13.30-13.35 Lennart Lämgren (FP), ordförande Bertil Jonasson (C) Hans-Inge

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 13:00-14.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Jan-Christer Jonsson (S) Gunnar Grönberg (S) Camilla Gissberg (S) Stig Svedin (V) Kenneth Westberg (M) Chatrine Nordlund

Läs mer

Redovisning av svar från enkät på särskilt boende 6

Redovisning av svar från enkät på särskilt boende 6 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Inbjudan chef för särskilt boende 3 Föregående protokoll 4 Information från socialnämnden 5 Redovisning av svar från enkät på

Läs mer

Ann-Britt Uhrbom, sekreterare Annika Larsson, kommunchef Lars Gladh, konsult, 49 Bo Klamfelt, ekonomichef, 54

Ann-Britt Uhrbom, sekreterare Annika Larsson, kommunchef Lars Gladh, konsult, 49 Bo Klamfelt, ekonomichef, 54 Kommunstyrelsen 2010-06-01 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren, kl. 18:00-20:00 Beslutande Övriga deltagande Claes Jägevall (FP) Ann-Britt Danielsson (M) PeO Andersson (M) Siw Malmsten (FP) Claes-Gunnar

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-16. Innehåll. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-16. Innehåll. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-16 Innehåll Sammanträdesdag 56 Godkännande av ärendelista... 67 57 Budget 2016... 68 58 Statusrapport... 69 59 Ansökan om dispens från anställningsstopp...

Läs mer

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8)

Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Hultsfreds kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunhuset, Hultsfred kl 13.30 15.00 ande Gunilla Abrahamsson Pär Edgren Ove Klingstedt Ingela Gustafsson Tommy Rälg Lars Nilsson Eva Didriksson

Läs mer

Kommunledningskontoret, Nödinge. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunledningskontoret, Nödinge

Kommunledningskontoret, Nödinge. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunledningskontoret, Nödinge PROTOKOLL 1(12) Plats och tid: Ale rummet, kl 08:30 11.15 Närvarande ledamöter Lennarth Nilsson (m) ordf Irene Hellkant (s) Birgit Hansson (kd) Christer Damm (s) Bengt Englund (c) Daniel Höglund (fp) Victoria

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildnings- och kulturnämnden

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildnings- och kulturnämnden 1(16) Plats och tid: Stora sammanträdesrummet, Ale gymnasium, Nödinge kl. 08.30-11.30 Beslutande Monica Samuelsson (s), ordf Kent Carlsson (s) och tjänstgörande ersättare Tore Berghamn (fp) Dennis Larsen

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens personal- och arbetsutskott - delegering 2012-01-23 1 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Arvidsjaur klockan 13.00-15.15. Beslutande Jerry

Läs mer

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Protokoll 1 (5) Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Plats och tid Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle, kl. 12.30 15.30 Ledamöter Hannah-Karin Linck (C), ordf Region Gävleborg Erika Engberg

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Kramstarummet, plan 3, 13:15-15:00 Beslutande: Ordförande Tommy Olsson (C) Vice ordförande Ove Schönning (S) Stig Almström (LB) Jan Nilsson Anna-Maria Winblad Ingvar Pettersson Kurt Rådlund

Läs mer

Samordningsförbundet Umeå 2006-09-21

Samordningsförbundet Umeå 2006-09-21 PROTOKOLL Sammanträdesdatum Samordningsförbundet Umeå 2006-09-21 Plats och tid Arbetsmarknadsavdelningen Umeå kommun, kl 09.30-12.00 ande Anna-Karin Jonsson, Försäkringskassan, ordf Christer Lindvall,

Läs mer

TIBRO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

TIBRO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 70-75 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2009-08-11 Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren, kl. 18:00 18:55 Beslutande Claes Jägevall (FP), ordförande Ann-Britt Danielsson

Läs mer

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tomas Söreling, S Lars Rönnlund, kommunchef Britt Idensjö, sekreterare

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tomas Söreling, S Lars Rönnlund, kommunchef Britt Idensjö, sekreterare Plats och tid Sessionssalen kommunhuset i Hultsfred 1 december 2015 kl. 08.30-12.45 Beslutande Övriga deltagande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tomas Söreling, S Lars Rönnlund,

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2009-06-08 Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2009-06-08 Sida 1 (7) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2009-06-08 Sida 1 (7) Plats och tid Möllegården Kultur, kl. 19:00 20.45 Beslutande Hans-Åke Mårtensson (s) ordf Margareta Abelsson (s) 1:e vice ordf Marianne

Läs mer

Peder Koldeus, kommunchef ( 26) Jonas Olsson, kommunsekr

Peder Koldeus, kommunchef ( 26) Jonas Olsson, kommunsekr DALS-EDS KOMMUN Kommunstyrelsen 2010-03-03 Plats och tid Kommunkontoret, onsdagen den 3 mars 2010, klockan 8.30 11.45 Beslutande Martin Carling (C) ordf Elisabeth Forsdahl (C) Gösta Schagerholm (C) Eva

Läs mer

Ingela Wikander (KD), ordförande Maud Henningsson (M) Carola Eriksson (S) Pär Jansson (C) Gunilla Hamrin (S)

Ingela Wikander (KD), ordförande Maud Henningsson (M) Carola Eriksson (S) Pär Jansson (C) Gunilla Hamrin (S) FRITIDSFRÅGOR - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby kl 09.00 11.00 Beslutande Ingela Wikander (KD), ordförande Maud Henningsson (M) Carola Eriksson (S) Pär Jansson (C) Gunilla

Läs mer

Plats och tid Bubergsgården, torsdagen den 6 februari 2014, kl 18 30 21 30. Sekreterare Christer Nygren Paragrafer 1-6

Plats och tid Bubergsgården, torsdagen den 6 februari 2014, kl 18 30 21 30. Sekreterare Christer Nygren Paragrafer 1-6 2014-02-06 1(8) Plats och tid Bubergsgården, torsdagen den 6 februari 2014, kl 18 30 21 30 Beslutande Lars Waltari, ordförande Magnus Hedman Mikael Sundling Övriga deltagande Christer Nygren, VD Per Eriksson,

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-03 36

Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-03 36 36 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2012-09-03, kl 13.15-16.40 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Monica Sundberg (S) Tommy Botström (S) Gunilla Österberg (M) Kenneth Eriksson (C) Birgitta

Läs mer

Ann-Britt Uhrbom, sekreterare Pelle Ekholm, tf. kommunchef Bo Klamfelt, ekonomichef 102-103

Ann-Britt Uhrbom, sekreterare Pelle Ekholm, tf. kommunchef Bo Klamfelt, ekonomichef 102-103 Kommunstyrelsen 2010-12-07 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren, kl. 18:00-19:20 Beslutande Ej tjänstgörande ers. Övriga deltagande Claes Jägevall (FP) Ann-Britt Danielsson (M) PeO Andersson (M)

Läs mer

Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30

Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 2008-11-20 196 Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 Beslutande Ann-Margret Björck (fp), tjg. ordförande Henrik Kvennberg, (m), ledamot Ingrid Håkansson (m), ledamot Lars Nihlén (c), ledamot

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-08-16 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.30 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2008-09-23 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Bygdegården, Kulltorp kl 19.00-20.15 Beslutande Övriga närvarande LarsÅke Magnusson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m), 1:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-05-21 Kultur- och fritidsnämnden

Sammanträdesprotokoll 2015-05-21 Kultur- och fritidsnämnden 1(7) Tid och plats 2015-05-21 - Kommunhuset klockan 10:30-11:35 Beslutande Övriga deltagande Björn Zorec (FP) - ordförande Kenny Lärkevie (C) - förste vice ordförande Arne Silfvergren (S) - ledamot Gunilla

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Allmänna utskottet 2009-11-02

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Allmänna utskottet 2009-11-02 Plats och tid Stadshuset, Stora sessionssalen, klockan 8.30-12.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (S) Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Anders Söderström (S),

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott 2014-05-20. Innehåll. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott 2014-05-20. Innehåll. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag M U L L S J Ö K O M M U N fritidsutskott 2014-05-20 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Innehåll 35 Tillkommande ärenden... 39 36 Föregående sammanträdesprotokoll... 40 37 Ansökan om bidrag, övriga bidrag...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Kultur och SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) 2014-10-20 Plats och tid Yxningen, Kommunhuset, kl.13.30 16.00 Beslutande ledamöter Elisabeth Edlund, (S), ordförande Bo Hasselblad (M), vice ordförande Carl

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll 2012-08-30

Utbildningsnämndens protokoll 2012-08-30 Datum: Torsdag den 30 augusti 2012 Tid: 16.00-18.40 Plats: Östra roten, kommunhuset Älvkullen Paragrafer: 42-51 Utses att justera: Lars Ivarsbo (c) Underskrifter: Sekreterare Ordförande Justerare Julia

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2010-03-16 Plats och tid Beslutande Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 13.30-14.00 Ann S Pihlgren (M), ordförande Patrik Dahl (C) Mikael

Läs mer

104 Beviljade ansökningar till särskilt boende augusti 2008. 107 Fastställande av avgift vid transport av avliden.

104 Beviljade ansökningar till särskilt boende augusti 2008. 107 Fastställande av avgift vid transport av avliden. 24 september 2008 1 Ärendeförteckning vid Karlskrona kommuns äldrenämnd sammanträde den 24 september 2008 102 Utvärdering av Kompetensstegen. 103 Lägesrapport, Eget val i hemtjänsten. 104 Beviljade ansökningar

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdag 2015-08-26 Innehåll 103 Tillkommande ärenden och godkännande av föredragningslista... 118 104 Statusrapport... 119 105 Öppna jämförelser Stöd till personer

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19 Plats och tid Sessionssalen kommunhuset i Hultsfred 26 januari 2016 kl. 08.30-11.45 Beslutande Åke Nilsson, KD Gunilla Aronsson, C Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tommy Rälg, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2006-11-21 1 Organ Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Fritidskontoret, Gnosjö tisdagen den 21 november 2006 kl. 18.00 19.30 Beslutande Rolf Davidsson (m) ordförande Stig Axelsson (s) vice ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (16) Paragrafer 71-84 Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S) Cecilia Örnemark (MP) Helena Dådring (M) Gunnel Johansson, ej tjänstgörande

Läs mer

Personal- och organisationsutskottet

Personal- och organisationsutskottet 2014-01-22 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Sammanträdesrum 1, biblioteket, Vetlanda Klas Håkanson (M), Börje Wilsborn (C), Annika Nicklasson (S), Lola Frödeberg (VF) och

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2015-03-04 1 Innehållsförteckning Ärende 19 Godkännande av dagordning... 3 20 Redovisning av delegationsbeslut... 4 21 Information om hemteam... 5 22 Sammanställning av inkomna synpunkter 2014... 6 23

Läs mer

Fredrik Ollén (M), ordförande Joanna Stridh (C), ersättare för Annette Riesbeck (C) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki Dåderman (S)

Fredrik Ollén (M), ordförande Joanna Stridh (C), ersättare för Annette Riesbeck (C) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki Dåderman (S) 1(13) Plats och tid Kommunledningskontoret, kl 08.30 09.30 Beslutande Ledamöter Fredrik Ollén (M), ordförande Joanna Stridh (C), ersättare för Annette Riesbeck (C) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2014-09-23 kl. 08.30-12.00. Lars-Erik Rönnlund, kommunchef Britt Olsson, sekreterare. Mattias Wärnsberg

Sessionssalen, Hultsfred 2014-09-23 kl. 08.30-12.00. Lars-Erik Rönnlund, kommunchef Britt Olsson, sekreterare. Mattias Wärnsberg Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 08.30-12.00 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars-Erik

Läs mer

Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf

Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Plats och tid Kulturchefens kontor, Kl. 15.00-15.45 Beslutande Ledamöter Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Ersättare Övriga närvarande

Läs mer