Kultur- och fritidsnämnden kallas till sammanträde

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kultur- och fritidsnämnden kallas till sammanträde"

Transkript

1 Kultur- och fritidsnämnden kallas till sammanträde Tid: Onsdag kl. 13:00 (Se bifogat program) Plats: Biblioteket, Gislaved Thore Olsson Ordförande /Göran Svensson Val av protokollsjusterare samt godkännande av dagordning Förslag på protokollsjusterare: Sonia Tencic-Andersson Ärenden: Ekonomi 1. Budget 2009 Bilaga Bibliotek 2. Biblioteket Översyn av organisationen samt återbesättande av Bilaga tjänst. Planärenden 3. Gatunamn Folkparksområdet, Vaggeryd Bilaga 4. Gatu- och kvartersnamn Fåglabäck 2:1, Skillingaryd Bilaga Kulturverksamhet 5. Konst- och kulturrunda 2008 Bilaga 6. Movalla ishall Reparation av konstnärlig utsmyckning Bilaga 7. Kulturskolan Ansökan om bidrag till kulturfestival Bilaga Kulturminnesvård 8. Ansökan om rivningslov Bössjarp 1:2, Byarum (Ärendet ej Bilaga behandlat av beredningen.) Föreningsärenden 9. Bratteborgs ryttarsällskap Ansökan om bidrag till Bilaga energisparåtgärder 10. Folkrörelsernas konstfrämjande Ansökan om bidrag till Bilaga verksamheten Övrigt 11. Kurser/Konferenser Bilaga 12. Redovisning av delegationsärenden Bilaga 13. Anmälningar Bilaga 14. Rapporter 15. Övriga frågor

2 Budget 2009 Nämnden fattar vid sammanträdet den 3 september beslut om budget 2009 och de besparingar och avgiftshöjningar som skall genomföras under Nämnder och styrelser kommer under våren att träffa budgetberedningen för att diskutera 2009 års budgetramar. Inför budgetdagarna april skall nämnderna presentera sina olika utvecklingsområden. Vidare har nämnderna i uppdrag att till sammankomsten i maj med budgetberedningen kunna redovisa en budgetneddragning med 1 % vilket för kultur- och fritidsnämndens del innebär kronor. De ekonomiska förutsättningar som förväntas gälla för kommunen 2009 visar att en obalans på 3-4 miljoner kan förutses. Detta innan nämndernas äskanden är inräknade. I detta ingår en generell besparing på 5,5 miljoner kronor varav har fallit på Kultur- och fritidsnämnden. Ordföranden och förvaltningschefen har träffat budgetberedningen och redovisat de verksamhetsutökningar som är angelägna inom kultur- och fritidssektorn. Vid dagens sammanträde får nämnden en redovisning av olika besparingsalternativ inom nämndens verksamhetsområde. Vid möte med kultur- och fritidsnämndens beredning beslutades följande: 1. Nämnden får den 25/6 en redovisning av de presenterade besparingsalternativen. 2. Nämnden fattar vid sammanträdet den 3 september beslut om vilka besparingar och avgiftshöjningar som skall göras Beredningen tackar de verksamhetsansvariga för konstruktiva och genomtänkta förslag. Till sammanträdet lämnade respektive verksamhet in förslag på möjliga besparingar. Verksamhetsledarna närvarade vid mötet och redovisade sina besparingsförslag. På möte med kultur- och fritidsnämnden beslutades att Kultur- och fritidsnämnden har tagit del av den redovisning som överlämnats till budgetberedningen avseende framtida verksamhets-förändringar inom kultur- och fritidssektorn. Nämnden beslutar att ledamöterna till nästa sammanträde skall lämna förslag på områden där verksamheten kan minska alternativt intäkterna öka. På möte med kultur- och fritidsnämndens beredning beslutades att listan över framtida utvecklingsområden överlämnas till kultur- och fritidsnämnden för fortsatt diskussion och att åtgärder för klara en budgetneddragning på kronor får beredning och nämnd behandla vid kommande sammanträden.

3 Biblioteket översyn av organisationen samt återbesättande av tjänst 1. Kultur- och fritidsnämnden beslutar att anlita Jahokultur i Nässjö för en utredning om den framtida biblioteksorganisationen i kommunen. 2. Nämnden anslår i nuläget kronor för uppdraget. Utökas utredningsuppdraget får ett nytt beslut fattas av nämnden. Anslaget anvisas ur kontot för nämndens förfogande. Monica Hindersson, bibliotekarie har aviserat sin kommande pensions-avgång. Med anledning av detta är det aktuellt att se över organisationen och planera för en framtida verksamhetsinriktning för biblioteket Nämnden framhåller att det skall finnas representanter från personalen med i den organisation som arbetar vidare med ärendet. Representanter för personalen, nämnden och förvaltningen har träffat Jan Holmqvist, en tänkbar utredare, för att diskutera en eventuell medverkan i arbetet att se över organisationen. Vid möte med kultur- och fritidsnämndens beredning beslutades följande: 1. Förvaltningen får i uppdrag att undersöka förutsättning och kostnader för att anlita en extern konsult för att se över organisationen. 2. Uppdraget redovisas för nämnden vid kommande sammanträde. Vid möte med kultur- och fritidsnämnden beslutades följande: 1. Förvaltningen får i uppdrag att arbeta vidare med ärendet och då med utgångspunkt från dagens diskussion i nämnden. 2. Ärendet tas upp på nytt vid kommande sammanträde med nämnden. Vid möte med kultur- och fritidsnämndens beredning beslutades att ärendet redovisas för nämnden.

4 Gatunamn Folkparksområdet Vaggeryd 1. Kultur- och fritidsnämnden beslutar att den aktuella gatan får namnet Folkparksgatan. Miljö- och byggförvaltningen har begärt att Kultur- och fritidsnämnden beslutar om namn på den nya gatan vid det före detta Folkparksområdet i Vaggeryd. Waggeryds museiförening har tillfrågats om förslag på lämpliga gatunamn. Föreningen föreslår att gatan får namnet Musikkåren Götas väg med hänsyn till den verksamhet föreningen har bedrivit i området. Beredningen har förståelse för föreningens förslag men anser att ett gatunamn som påminner om folkparksverksamheten lämpar sig bättre. Vi möte med kultur- och fritidsnämndens beredning föreslogs följande till kultur- och fritidsnämnden: 1. Kultur- och fritidsnämnden beslutar att den aktuella gatan får namnet Folkparksgatan. 2. Motiveringen till beslutet är att folkparken fanns i detta område och att det därför är lämpligt att ge gatan ett namn efter denna verksamhet.

5 Gatu- och kvartersnamn Fåglabäck 2:1, Skillingaryd 2. Kultur- och fritidsnämnden beslutar om följande kvartersnamn. (från väster till öster). - Nämndemannen - Häradsdomaren - Riksdagsmannen 3. De tre gatorna får följande namn; - Klövervägen gatan som ansluter till Smedjegatan - Kattfotstigen den västra gatan - Smörblomstigen den östra gatan 4. Kultur- och fritidsnämnden framför ett tack till berörda parter för förslag och hjälp med att finna lämpliga namn. Miljö- och byggförvaltningen har antagit en detaljplan för del av Fåglabäck 2:1 i Skillingaryd. Det är Kultur- och fritidsnämndens ansvar att svara för namnsättningen av kvarter och gator. Nämnden är ombedd att besluta om tre gatu- och kvartersnamn för det aktuella området. Östbo Historiska sällskap har som remissinstans lämnat följande förslag på namn till de tre kvarteren: Nämndemannen, Häradsdomaren, Riksdagsmannen Namnen är kopplade till släkten Bengtsson som i många generationer bebott gården i Fåglabäck och lämnat spår efter sig i bygden genom att inneha olika offentliga uppdrag. Namnförslag på de tre gatorna är: Klövervägen (den längre gatan), Kattfotstigen och slutligen Smörblomstigen. Förslag på gatu- och kvartersnamn har även lämnats av Enar Skillius, Skillingaryd. Vid möte med kultur- och fritidsnämndens beredning föreslogs följande till kultur- och fritidsnämnden: 1. Kultur- och fritidsnämnden beslutar om följande kvartersnamn. (väster till öster). - Nämndemannen - Häradsdomaren - Riksdagsmannen 2. De tre gatorna får följande namn - Klövervägen gatan som ansluter till Smedjegatan - Kattfotstigen den västra gatan - Smörblomstigen den östra gatan

6 3. Kultur- och fritidsnämnden framför ett tack till berörda parter för förslag och hjälp med att finna lämpliga namn.

7 Konst- och kulturrunda Kultur- och fritidsnämnden anslår upp till kronor för konst- och kulturrundan Pengarna anvisas ur kontot för kulturarrangemang. Kultur- och fritidsnämnden har dragit upp riktlinjerna för den konstrunda som ska anordnas under hösten 2008 i Vaggeryds kommun. Projektets ekonomiska förutsättningar lämnades till, den av nämnden utsedda arbetsgruppen, att lämna förslag om vid senare tillfälle. Arbetsgruppen för konst- och kulturrundan 2008 har nu inkommit med ett förslag till Kulturoch fritidsnämnden. Sara Stanell Arlesten närvarar vid dagens möte för att redovisa ärendet för beredningen. Den totala kostnaden för arrangemanget beräknas bli kronor som i sin tur fördelas på följande sätt: Medverkande Övrigt praktiskt Marknadsföring/Trycksaker Vid möte med kultur- och fritidsnämndens beredning föreslogs följande till kultur- och fritidsnämnden: 1. Kultur- och fritidsnämnden anslår upp till kronor för konst- och kulturrundan Pengarna anvisas ur kontot för kulturarrangemang.

8 Movalla ishall Reparation av konstnärlig utsmyckning Kultur- och fritidsnämnden anslår kronor till reparation av den utvändiga utsmyckningen av Movalla ishall. Medlen anvisas ur kontot till nämndens förfogande. Kultur- och fritidsnämnden har tidigare diskuterat att delar av den utvändiga utsmyckningen av Movalla ishall har tjänat ut och därför måste återställas. Arbetet är i enlighet med nämndens uppdrag utfört och till en kostnad av kr exklusive moms. Det återstår för nämnden att anslå medel till arbetet. Vid mötet med kultur- och fritidsnämndens beredning föreslogs följande till kultur- och fritidsnämnden: Kultur- och fritidsnämnden anslår kronor till reparation av den utvändiga utsmyckningen av Movalla ishall. Pengarna anvisas ur investeringsbudgetens kontot för konstinköp.

9 Kulturskolan Ansökan om bidrag till kulturfestival Kultur- och fritidsnämnden anslår kronor ur kontot för kulturarrangemang till kulturfestival Detta för det samarbetsprojekt som genomförts mellan Fenix kunskapscentrum och kulturskolan. Kulturskolan och Fenix Kunskapscentrum arrangerar den maj en kulturfestival vid Fenix kunskapscentrum. Tanken är att arrangemanget ska bli en återkommande händelse och därigenom en kulturell mötesplats där unga och äldre i kommunen får mötas och dela sina uttryckssätt. Under arrangemanget delas också Vaggeryds kommuns musikstipendium ut för första gången. Kulturskolan ansöker nu om ekonomiskt stöd för tillställningen som beräknas kosta kr. Vi mötet med kultur- och fritidsnämndens beredning föreslogs följande till kultur- och fritidsnämnden: Kultur- och fritidsnämnden anslår kronor ur kontot för kulturarrangemang till kulturfestival Detta för det samarbetsprojekt som genomförts mellan Fenix kunskapscentrum och kulturskolan.

10 Ansökan om rivningslov Bössjarp 1:2, Byarum Kultur- och fritidsnämndens beslut 1. Kultur- och fritidsnämnden uppfattning är att den aktuella byggnaden måste bevaras på nuvarande plats för att bevara en värdefull kulturmiljö och en av kommunens äldsta byggnader. Även om byggnanden är i behov av en omfattande renovering, skulle en renovering betyda mycket dels som en kulturhistorisk insats men även för byggnadens attraktionskraft och värde. För att kunna tillgodose behoven av en större bostadsyta kan säkerligen en mindre tillbyggnad göras som väl harmoniserar med det ursprungliga. I kommunen finns ett flertal bra exempel på hur äldre byggnader har tagits om hand och renoverats till ändamålsenliga och mycket vackra byggnader. Kultur- och fritidsnämnden uppmanar därför fastighetsägaren att se fördelarna och värdet av att bevara denna vackra byggnads ursprung och på sin nuvarande plats. 2. En sista utväg anser kultur- och fritidsnämnden är alternativet att montera ner och flytta byggnaden till en annan plats. En flytt innebär ett stort ingrepp i byggnadens kulturhistoriska värde och att en del av historien i tid och rum försvinner. 3. Kultur- och fritidsnämnden beklagar att inga områdesbestämmelser är framtagna för byn Bössjarp och som stöd att kunna hantera denna värdefulla kulturbyggnad. En ansökan om rivningslov av fastigheten Bössjarp 1:2 har inkommit till Miljö- och byggförvaltningen. Fastigheten är, enligt Vaggeryds kommuns kulturminnesvårdsprogram, ett kulturminne. Manbyggnaden är en av kommunens äldsta byggnader med en stomme från 1740-talet. I programmet föreslås att områdesbestämmelser tas fram med utökad bygglovsplikt. Nämnden konstaterar att det inte finns några bestämmelser framtagna, varför det är svårt att förhindra en rivning. Ärendet är remitterat till kultur- och fritidsnämnden för yttrande.

11 Bratteborgs ryttarsällskap Ansökan om bidrag till energisparåtgärder 1. Kultur- och fritidsnämnden beviljar Bratteborgs ryttarsällskap 30 % av fakturerad kostnad eller maximalt kronor för konvertering till jordvärme av ridanläggningen i Bratteborg. 2. Bidraget anslås ur kontot föreningsbidrag och betalas ut när verifikationer som styrker kostnaden har lämnats in till kommunen. Redovisningen av kostnaden ska vara gjord senast Bratteborgs ryttarsällskap avser att konvertera uppvärmningen av sin anläggning till jordvärme. Föreningen begär i en skrivelse till kultur- och fritidsnämnden ett bidrag till energisparåtgärder. En ansökan är även inlämnads till länsstyrelsen om statligt bidrag. Kostnaden för arbetet är beräknat till ca kronor. Kultur- och fritidsnämnden har fastställda bidragsnormer till energisparåtgärder i föreningsägda lokaler. Av reglerna framgår att bidragssumman kan uppgå till 30 % av den beräknade kostnaden. Vi mötet med kultur- och fritidsnämndens beredning föreslogs följande till kultur- och fritidsnämnden: 1. Kultur- och fritidsnämnden beviljar Bratteborgs ryttarsällskap 30 % av fakturerad kostnad eller maximalt kronor för konvertering till jordvärme av ridanläggningen i Bratteborg. 2. Bidraget anslås ur kontot föreningsbidrag och betalas ut när verifikationer som styrker kostnaden har lämnats in till kommunen. Redovisningen av kostnaden ska vara gjord senast

12 Folkrörelsernas konstfrämjande ansökan om bidrag till verksamheten 1. Kultur- och fritidsnämnden beviljar konstfrämjandet i Jönköpings län kronor till 2008-års verksamhet i Vaggeryds kommun. 2. Anslaget anvisas ur kontot till nämndens förfogande. 3. Nämnden begär att konstfrämjandet på lämpligt sätt redovisar de verksamheter som genomförts under 2008 i Vaggeryds kommun. Folkrörelsernas konstfrämjande har funnits i Jönköpings län sedan Organisationen har som syfte att nå människor som i vanliga fall inte aktivt deltar i kulturlivet. Man vill bland annat öka kunskaperna om konsten, stödja lokala konstnärer och skapa nya mötesplatser och samtalsforum för konst. Folkrörelsernas konstfrämjande har nu inkommit till kultur- och fritidsnämnden med en ansökan om ett bidrag på kronor, för att kunna utveckla verksamheten i Vaggeryds kommun. Vi mötet med kultur- och fritidsnämndens beredning föreslogs följande till kultur- och fritidsnämnden: 1. Kultur- och fritidsnämnden beviljar konstfrämjandet i Jönköpings län kronor till 2008-års verksamhet i Vaggeryds kommun. 2. Anslaget anvisas ur kontot till nämndens förfogande. 3. Nämnden begär att konstfrämjandet på lämpligt sätt redovisar de verksamheter som genomförts under 2008 i Vaggeryds kommun.

13 Kurser/Konferenser Till utvecklingsdagarna i Stockholm anmäls Thore Olsson, Monica Sporrong och Göran Svensson. Landstinget planerar att under hösten anordna en för länet gemensam tvådagars resa till Stockholm för besök på de centrala kulturmyndigheterna. Landstinget har nu meddelat att den planerade resan till Stockholm kommer att genomföras den 5-6 november. Vi mötet med kultur- och fritidsnämndens beredning föreslogs följande till kultur- och fritidsnämnden: Till utvecklingsdagarna i Stockholm anmäls Thore Olsson, Monica Sporrong och Göran Svensson. Vid möte med kultur- och fritidsnämndens beredning beslutades att Vaggeryds kommun visar intresse för att delta med fyra representanter i resan till Stockholm. Det datum som är möjligt är oktober.

14 Redovisning av delegationsbeslut De delegationsbeslut som fattats under perioden till och med redovisas för nämnden.

15 Anmälningar 1. Kommunfullmäktige Miljöbokslut för Vaggeryds kommun år Kommunstyrelsen Offentlig utsmyckning Synliggör kvinnans roll i kommunens historia. 3. Kultur- och fritidsnämndens beredning SISU Idrottsutbildarna Kommunala bidrag Kultur- och fritidsnämndens beredning NBV Ansökan om projektbidrag 5. Kultur- och fritidsnämndens beredning Medborgarmotion Skatepark 6. Kultur- och fritidsnämndens beredning Tofteryd/Hagshults hembygdsförening Ansökan om bidrag till skorstensrenovering 7. Kultur- och fritidsnämndens beredning Vaggeryds konstförening Begäran om överläggningar 8. Kultur- och fritidsnämndens beredning Övriga frågor 9. Barn- och utbildningsförvaltningen Överenskommelse mellan Movalla IP och BUN 10. Anteckningar från möte med Tofteryd/Hagshults hembygdsförening Angående skötsel av grönområden i hembygdsparken. 11. Polismyndigheten i Jönköpings län Polisanmälan av stöld, Skillingaryds simhall

16 Rapporter A) Rapport lämnas från nationaldagsfirandet, 6 juni. B) Verksamheten vid Hjortsjöns Camping är igång med förre arrendatorn Ronny Nilsson som ansvarig. Campingen håller öppen 20/6-17/8. C) Nämnden får information om försäljningen av badbryggor. D) Planeringen av ett kommande aktivitetshus vid Fenix fortskrider. Arbetsgruppen träffas regelbundet. Ett förslag kommer att presenteras till hösten.

17 Utvecklingsdagar Kultur- och fritidsnämndens beslut 1. Kultur- och fritidsnämnden beviljar ett anslag på 1000 kronor per deltagare till utvecklingsdagarna i Skaraborg. 2. Anslaget tas ur kontot till nämndens förfogande. Förvaltningen planerar för Utvecklingsdagar till Skaraborg under två dagar i augusti för all personal inom organisationen. Kostanden för resan beräknas till ca kronor. Förvaltningen har önskemål om att nämnden beviljar ett anslag till utbildningen.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur/fritidsnämnden 2009-04-14 1(19) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus 2009-04-14 kl. 14:00-17:00 Beslutande Thore Ohlsson, fp ordf. Monica Sporrong, s Jan Gustavsson, s Christina Torstensson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: Kultur- och fritidsnämnden 2013-05-15 1(20) Plats och tid Miliseum Skillingaryd, 2013-05-15 kl 14.00 18.00 Beslutande Kenth Williamsson, (S) ordf Ewa Magnusson, (FP) vice ordf

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-04-14 Sida 1 (12)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-04-14 Sida 1 (12) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-04-14 Sida 1 (12) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19.00-20.30 Beslutande Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Margareta Abelsson (S) Håkan Harvigsson (ALP)

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott 2014-05-20. Innehåll. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott 2014-05-20. Innehåll. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag M U L L S J Ö K O M M U N fritidsutskott 2014-05-20 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Innehåll 35 Tillkommande ärenden... 39 36 Föregående sammanträdesprotokoll... 40 37 Ansökan om bidrag, övriga bidrag...

Läs mer

Helena Lundberg. Gert Berlin

Helena Lundberg. Gert Berlin Jävsnämnden 2015-03-17 1 (11) Plats och tid Kommunhuset, Rådrummet, kl. 14:00 15:30 ande Se förteckning sid 2 Övriga närvarande Maria Wikström, chef Bygg- och miljö Lisa Hellström, alkoholhandläggare 1

Läs mer

avseende marktilldelning för bostadsbebyggelse inom Kvarter 4 i kommande detaljplan för Barkarbystaden I, Järfälla kommun, nedan kallad Detaljplanen.

avseende marktilldelning för bostadsbebyggelse inom Kvarter 4 i kommande detaljplan för Barkarbystaden I, Järfälla kommun, nedan kallad Detaljplanen. 1 Mellan Järfälla kommun, genom dess kommunstyrelse, org nr 212000-0043, nedan kallad Kommunen, och Brabo Stockholm AB, org nr 556610-1696, nedan kallad Bolaget, har träffats följande RAMAVTAL avseende

Läs mer

Sammandrag från kommunstyrelsens sammanträde den 25 februari 2014. Ärenden som går vidare till kommunfullmäktige

Sammandrag från kommunstyrelsens sammanträde den 25 februari 2014. Ärenden som går vidare till kommunfullmäktige Sida 1 av 5 Sammandrag från kommunstyrelsens sammanträde den 25 februari 2014 Har du frågor om något ärende, kontakta kommunkansliet, tel. 0340-881 04, 881 06, 881 07 eller ks@varberg.se Fullständigt protokoll

Läs mer

FÖRFATTNINGSSAMLING BESLUT GÄLLER FR FLIK SID Kf 15/03 2003-03-24 Bun 5 1 Kf 71/06 2006-08-28 ändring Kf 161/10 2011-01-01 Nbfk

FÖRFATTNINGSSAMLING BESLUT GÄLLER FR FLIK SID Kf 15/03 2003-03-24 Bun 5 1 Kf 71/06 2006-08-28 ändring Kf 161/10 2011-01-01 Nbfk FÖRFATTNINGSSAMLING BESLUT GÄLLER FR FLIK SID Kf 15/03 2003-03-24 Bun 5 1 Kf 71/06 2006-08-28 ändring Kf 161/10 2011-01-01 Nbfk REGLEMENTE FÖR BILDNING, FRITID OCH KULTUR Utöver det som föreskrivs om nämnder

Läs mer

Kommunhuset, Sessionssalen, 2012-11-21, kl 13.00-15.50. Margareta Ottosson, FUB

Kommunhuset, Sessionssalen, 2012-11-21, kl 13.00-15.50. Margareta Ottosson, FUB Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen,, kl 13.00-15.50 Beslutande Gunilla Aronsson, ordf. Anders Nilsson, Epilepsiföreningen Monica Bergh, SOC Lennart Davidsson, MoB Elsy

Läs mer

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 7

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 7 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 7 Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2005-11-02 Sammanträdestid 13.00-17.00 NÄRVARANDE 1 (9) Ledamöter Tjänstgörande ersättare Lena Carlbom, ordf (c) Sara Grimpe,

Läs mer

Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Birgith Schelin (C)

Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Birgith Schelin (C) Plats och tid Kulturchefens kontor, kl 15.00-16.10 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Beslutande Ledamöter Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Birgith Schelin (C) Ersättare Övriga närvarande

Läs mer

TIBRO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

TIBRO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2009-02-09 Plats och tid Kultur & Fritid, Gymnasiegatan 29, kl 18.00 19.00 Beslutande Peter von Essen(m) ordf Anette Olsson(fp) Mats

Läs mer

Regler för bidrag till ideella Kulturföreningar/Övriga föreningar i Upplands Väsby kommun

Regler för bidrag till ideella Kulturföreningar/Övriga föreningar i Upplands Väsby kommun Regler för bidrag till ideella Kulturföreningar/Övriga föreningar i Upplands Väsby kommun Bidragsreglementet avser samtliga hos Upplands Väsby kommun registrerade ideella föreningar med huvudverksamhet

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-06 1 (16)

Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-06 1 (16) Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-06 1 (16) Plats och tid Stadshuset kl 14:00-16:30 Paragrafer 44-56 BESLUTANDE Ledamöter Namn Anna-Karin Skatt (S) Bengt Karlsson (S) Monica Staadig (S) Ulla Brissman

Läs mer

Christina Walles (S) ordförande Ann Målare (S) Ola Granath (KOSA) Thomas Neijbert (KOSA) Jan Wiklund (M) ej 47, på grund av jäv

Christina Walles (S) ordförande Ann Målare (S) Ola Granath (KOSA) Thomas Neijbert (KOSA) Jan Wiklund (M) ej 47, på grund av jäv Kultur- och fritidsnämnden 2015-09-29 1 (22) Plats och tid Ottilia Adelborgmuseet, kl. 17.30-19.50 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Christina

Läs mer

Granskning av kultur- och fritidsverksamheten

Granskning av kultur- och fritidsverksamheten www.pwc.se Revisionsrapport Lisa Åberg Granskning av kultur- och fritidsverksamheten Torsås kommun Innehållsförteckning 1.1. Bakgrund... 1 1.2. Revisionsfråga... 1 1.3. Avgränsning... 1 1.4. Metod... 1

Läs mer

Reidun Westman, kulturchef Anna Swanberg, kultursekreterare. Peter Westerdahl. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 53-61 Anna Swanberg

Reidun Westman, kulturchef Anna Swanberg, kultursekreterare. Peter Westerdahl. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 53-61 Anna Swanberg Plats och tid Sessionssalen, kl 15.00-16.00 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Beslutande Ledamöter Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Peter Westerdahl (M) Birgith Schelin (C) Cecilia Koch

Läs mer

Reglemente för Kultur- och fritidsnämnden

Reglemente för Kultur- och fritidsnämnden Reglemente för Kultur- och fritidsnämnden 1 Antagen av kommunfullmäktige den 20 december 2010 213. Ändringar gjorda under punkt 3.2 beslutade av kommunfullmäktige den 17 december 2012 214. 1 Gemensamma

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-04-27 1 (16)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-04-27 1 (16) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-04-27 1 (16) Plats och tid Nämndrummet Skillingehus, Skillingaryd, onsdagen den 27 april 2005 klockan 13.00-14.40 Beslutande Bengt Dahlqvist (m), ordförande Kristina

Läs mer

kl 09:00-16:00 (inkl inspektionsresa) Ledamöter: Thor Lindgren, s, ordförande Övriga: Ingrid Karlsson miljö- och byggchef

kl 09:00-16:00 (inkl inspektionsresa) Ledamöter: Thor Lindgren, s, ordförande Övriga: Ingrid Karlsson miljö- och byggchef Tid: Plats: PROTOKOLL 1(13) kl 09:00-16:00 (inkl inspektionsresa) Älven, Kommunförvaltningen Ledamöter: Thor Lindgren, s, ordförande Ulf Lundberg, v Magnus Sandin, c Esbjörn Henriksson, fp Tjänstgörande

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2014-04-28 kl. 13.00-15.55. Britt Olsson, sekreterare. Mattias Wärnsberg

Sessionssalen, Hultsfred 2014-04-28 kl. 13.00-15.55. Britt Olsson, sekreterare. Mattias Wärnsberg Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred kl. 13.00-15.55 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Mattias Wärnsberg, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Britt

Läs mer

Ansvarig för anslagstavlan: underskrift

Ansvarig för anslagstavlan: underskrift 227 Närvarande ledamöter Mattias Adolfson, (S), ordförande Lars Holmberg, (V) Gunilla Johansson, (S) Mats Mårtensson, (S) Roland Peterson, (S) Daphne Thuvesson, (MP) Daniel Strandberg, (MP) Rolf Wallergård,

Läs mer

Leader Södertälje Landsbygd LAG 2012-09-05. Övriga deltagare: Jeanette Lewald, verksamhetsledare och Sonia Nilsson Wegler, projektadministratör

Leader Södertälje Landsbygd LAG 2012-09-05. Övriga deltagare: Jeanette Lewald, verksamhetsledare och Sonia Nilsson Wegler, projektadministratör Datum: 2012-09-05 Tid 9-14 Plats: Mötesplats Enhörna Beslutande: Mötesprotokoll Möte: LAG-möte Tage Gripenstam Anna Nienhüysen Lars-Gunnar Thor Peter Friström Ansa Borin Elisabet Aschan Övriga deltagare:

Läs mer

Familjecentral Värnamo om- och tillbyggnad Värnamo Sjukhus

Familjecentral Värnamo om- och tillbyggnad Värnamo Sjukhus ÄRENDE 13 2012-03-07 Familjecentral Värnamo om- och tillbyggnad Värnamo Sjukhus Handlingar i ärendet: Landstingsstyrelsens skrivelse till landstingsfullmäktige Protokollsutdrag från landstingsstyrelsens

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Biblioteks- och kulturnämnden 2003-11-11. Håkan Robertsson, s Svetlana Sukhova, s

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Biblioteks- och kulturnämnden 2003-11-11. Håkan Robertsson, s Svetlana Sukhova, s RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Kulturcentrum, Ronneby, kl 18.00 19.25 Beslutande Ingemar Oscarsson, s Hugo Savmyr, s Håkan Robertsson, s Svetlana Sukhova, s Peter Bowin, v Ann-Kristin

Läs mer

TIBRO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

TIBRO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1-12 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Sammanträdesdatum 2009-05-12 Plats och tid Beslutande Motorstadion, Tibro Tisdagen den 12 maj 2009, kl. 17.30 20.00 Ann Ohlsson (fp) ordförande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-03 36

Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-03 36 36 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2012-09-03, kl 13.15-16.40 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Monica Sundberg (S) Tommy Botström (S) Gunilla Österberg (M) Kenneth Eriksson (C) Birgitta

Läs mer

Kultur- och utvecklingsnämnden

Kultur- och utvecklingsnämnden Kultur- och utvecklingsnämnden Sammanträdesdatum 2012-02-27 Ärendelista 19 Information om kommunens arbetslöshet samt utbetalningen av ekonomiskt bistånd 20 Slutredovisning av genomförandet och byggnationen

Läs mer

Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Bilaga 5 Sid.1

Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Bilaga 5 Sid.1 Sid.1 Uppföljning av målen i kommunfullmäktiges budget 2007 (Används som underlag till stadens årsredovisning 2007. Respektive nämnd bifogar förteckningen i nämnden verksamhetsberättelse. Mål som inte

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur/fritidsnämnden 2009-02-04 1(23) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus 2009-02-04 kl. 14:00-17:30 Beslutande Thore Ohlsson, fp ordf. Monica Sporrong, s Jan Gustavsson, s Christina Torstensson,

Läs mer

Sida 1 av 3 SAMVERKANSAVTAL Bakgrund Örebro läns landsting, nu Region Örebro län, och Örebro kommun har kommit överens om att från och med den 1 januari 2005 inrätta en gemensam nämnd, kallad den gemensamma

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 146 Plats och tid Björnekullasalen kl. 18.00-20.20 Beslutande Jan Nilsson (s) ordförande Nils Göran Nilsson (kd) Mats Kroon (m) Reino Persson (s) Gunilla Karlsson (s) Gull-Britt Svensson

Läs mer

Backasalen Måndagen den 28 april 2014 kl 18:30-20:45

Backasalen Måndagen den 28 april 2014 kl 18:30-20:45 ~.. Höörs ~... kommun 1 (13) Plats och tid ande Backasalen Måndagen den 28 april 2014 kl 18:30-20:45 Helena Ohlson (SD) Tom Ström (M), Ordförande Axel Paulsson (C), 1:e vice ordförande Jill Andersson (S),

Läs mer

Onsdagen den 11 maj 2016 kl. 19.00 20.20 Kommungården

Onsdagen den 11 maj 2016 kl. 19.00 20.20 Kommungården HAMMARLANDS KOMMUN SAMMANTRÄDESKALLELSE Kallelse utfärdad den 4 maj 2016 Byggnadstekniska nämnden 11.05.2016 47-62 Sammanträdestid Sammanträdesplats Ärendets -nummer Onsdagen den 11 maj 2016 kl. 19.00

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo Bergman, s Per-Inge Pettersson, c Tommy Ejnarsson, v. Britt Olsson, sekreterare Eva Jönsson 488

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bo Bergman, s Per-Inge Pettersson, c Tommy Ejnarsson, v. Britt Olsson, sekreterare Eva Jönsson 488 1(13) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Hultsfred kl. 8.30-14-45 Beslutande Bo Bergman, s Per-Inge Pettersson, c Tommy Ejnarsson, v Övriga deltagande Sven Carlsson, kommunchef Hans Andersson 488,

Läs mer

Socialnämnden 2005-05-17 1 (12)

Socialnämnden 2005-05-17 1 (12) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2005-05-17 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-04-12, kl. 13.00-14.20 Beslutande Sune Frisk, ordförande Urban Granfelt Monica Löfgren-Larsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: 2009-12-01 1 (17) arbetsutskott Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus, Skillingaryd 1 december 2009 klockan 13.00 17.35 Beslutande Gert Jonsson (m) ordförande ej 159, 160, del

Läs mer

Föredragningslista Bygg- och plannämnden

Föredragningslista Bygg- och plannämnden Föredragningslista Bygg- och plannämnden Plats och tid för sammanträdet Backetjärns camping, 2004-09-30 kl 09.00 Gruppmöten Föredragande Ärenden 1 Justering 2 Klöstre 37:11, nybyggnad ATV-bana utgått 3

Läs mer

Förslag till bidragsfördelning 2011 till ideella organisationer

Förslag till bidragsfördelning 2011 till ideella organisationer HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSNÄMNDEN 2010-12-07 p 6 1 (7) Hälso- och sjukvårdsnämndens förvaltning Handläggare: Eva Hjortsberg Germundsson Förslag till bidragsfördelning 2011 till ideella organisationer Ärendebeskrivning

Läs mer

Datum. Ersättare Leif Ove Ehn (S) Annika Duan (S) Christina Wihman (MP) Anna-Lena Jansson (C) Tommy Svanborg (FP) Harriet Holst-Eklund

Datum. Ersättare Leif Ove Ehn (S) Annika Duan (S) Christina Wihman (MP) Anna-Lena Jansson (C) Tommy Svanborg (FP) Harriet Holst-Eklund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kolsva bibliotek, samlingssalen kl 18.00-19.05 ande Övriga deltagare Börje Eriksson (S), ordf Tina Linder (S), vice ordf Else-Marie Jonsson (S), ersättare Ingeborg

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott 2015-12-08. Innehåll. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott 2015-12-08. Innehåll. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott 2015-12-08 Sammanträdesdag Innehåll 96 Godkännande av ärendelista... 113 97 Bidrag till Valborgsmässofirande... 114 98 Ytterligare beslut om fördelning av investeringsbidrag...

Läs mer

Kulturnämnden 2007-03-28 42 Kulturnämndens arbetsutskott 2007-03-14 22. Arbetsutskottet föreslår kulturnämnden besluta

Kulturnämnden 2007-03-28 42 Kulturnämndens arbetsutskott 2007-03-14 22. Arbetsutskottet föreslår kulturnämnden besluta Kulturnämnden 2007-03-28 42 Kulturnämndens arbetsutskott 2007-03-14 22 Kn 39 Kn au 19 Dnr 2007.44 Ekonomisk rapport januari-februari 2007 Au 070314, 19 att godkänna ekonomisk rapport januari februari 2007.

Läs mer

Inför ansökan om statsbidrag för verksamhetsåret 2012

Inför ansökan om statsbidrag för verksamhetsåret 2012 Inför ansökan om statsbidrag för verksamhetsåret 2012 Förord Den här informationen är tänkt att vara en vägledning för organisationer som företräder nationella minoriteter och som vill ansöka om statsbidrag.

Läs mer

Ingemar Tönnberg (S) Iréne Runkvist Karlsson (S) Kjell Persson (S) Ingegärd Olsson (S) Jan Larsson (M) Lena Svensson (S)

Ingemar Tönnberg (S) Iréne Runkvist Karlsson (S) Kjell Persson (S) Ingegärd Olsson (S) Jan Larsson (M) Lena Svensson (S) Sammanträdesdatum Sida 1/15 Plats och tid Sammanträdesrummet, Gamla Apotekshuset i Hagfors kl 15:00 16:15 Beslutande Övriga Plats och tid för justering Ingemar Tönnberg (S) Iréne Runkvist Karlsson (S)

Läs mer

kw Marit Gustafsson Utdragsbestyrkande

kw Marit Gustafsson Utdragsbestyrkande Malunq-Sälens kommun Sammanträciesprotokoll 2015-05-12 Plats och tid Beslutande Lilla sammanträdesrummet, biblioteket i Malung, kl. 09.00-11.45 Åsa Hedlöf (S), ordförande Gun Byttner (M) Janne Forsgren

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30. Beslutande. Övriga närvarande. Britta Carlén, Tommy Olsson. Justerande

Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30. Beslutande. Övriga närvarande. Britta Carlén, Tommy Olsson. Justerande DALS-EDS KOMMUN Fokusnämnden Sammanträdesprotokoll 2007-06-20 Plats och tid Kommunkontoret, kl 08.30 12.30 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Kerstin Johansson (c) Larsinge Fahlén (s) Sabina Nilsson

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2004-09-22 1

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2004-09-22 1 Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2004-09-22 1 Plats och tid Kommunalhuset, Bergaholm 2004-09-22 kl 19.00-20.15 Beslutande Christina Lorentzon (fp), ordförande Anders Forsberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: 2013-05-14 1 (12) arbetsutskott Plats och tid Nämndrummet, Kommunalkontoret, Skillingaryd 14 maj 2013 klockan 14.00 17.00 Beslutande Övriga närvarande Roger Ödebrink (S) ordförande

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll 2015-05-28. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll 2015-05-28. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2015-05-28 Innehåll 70 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 81 71 Anmälan av delegationsbeslut... 82 72 Delgivningar...

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-24 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08:30-12:00 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Kristina

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2010-04-12 Sida 1 (12)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2010-04-12 Sida 1 (12) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2010-04-12 Sida 1 (12) Plats och tid Lilla sessionssalen, kl. 19:00 20.40 Beslutande Hans-Åke Mårtensson (s) ordf Margareta Abelsson (s) 1:e vice ordf Desirée

Läs mer

Styrning och ledning av Leader Upplandsbygd Ansvarsbeskrivning och allmänna riktlinjer för verksamheten

Styrning och ledning av Leader Upplandsbygd Ansvarsbeskrivning och allmänna riktlinjer för verksamheten Version 2013-10-14 Styrning och ledning av Leader Upplandsbygd Ansvarsbeskrivning och allmänna riktlinjer för verksamheten LAG (Local Action Group) LAG är Upplandsbygds styrelse. LAG i Leader Upplandsbygd

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS

Protokoll. Sammanträdesdatum ANSLAG / BEVIS 1 Plats och tid Plåtslagarvägen 17 13:00-14.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Jan-Christer Jonsson (S) Gunnar Grönberg (S) Camilla Gissberg (S) Stig Svedin (V) Kenneth Westberg (M) Chatrine Nordlund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2014-02-20 1 ( ) Plats och tid KS-salen, Kommunhuset klockan 14.15 17.25 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag. Beslutande Thure Andersen (S), ordförande

Läs mer

BIDRAG KULTURFÖRENINGAR

BIDRAG KULTURFÖRENINGAR BIDRAG KULTURFÖRENINGAR REGLER FÖR ANSÖKNINGAR KULTURFÖRENINGAR Fastställd av bildningsnämnden 2014-12-11 ALLMÄNNA BIDRAGSBESTÄMMELSER Kulturföreningar verksamma i Emmaboda kommun kan söka bidrag hos bildningsnämnden.

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 19 maj 2015 kl. 08:30 11:00

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 19 maj 2015 kl. 08:30 11:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 19 maj 2015 kl. 08:30 11:00 Beslutande Carin Walldin (S) Ordförande Ola Wigg (S) Martin

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2009-06-08 Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2009-06-08 Sida 1 (7) Kultur och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2009-06-08 Sida 1 (7) Plats och tid Möllegården Kultur, kl. 19:00 20.45 Beslutande Hans-Åke Mårtensson (s) ordf Margareta Abelsson (s) 1:e vice ordf Marianne

Läs mer

Protokoll för samhällsbyggnadsnämnden

Protokoll för samhällsbyggnadsnämnden 1(11) Protokoll för samhällsbyggnadsnämnden Plats: Kommunhuset, Sessionssalen Datum och tid: 2013-11-13 kl 09.00 10.40 Justering Plats: Kommunhuset, Skutskär Datum och tid: 2013-11-18 kl 10.00 Paragrafer:

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Kommunledningsutskottet 2014-09-16

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Kommunledningsutskottet 2014-09-16 HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Plats och tid Beslutande Kommunhusets sammanträdeslokal Notariet, tisdagen den 16 september 2014 kl 08.15-13.50 Jonas Erlandsson (S), ordförande Diana Bergeskans

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 2014-07-03 kl. 08.30-11.40 Beslutande Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Robert Yngve (KD) Vivianne Gustafsson (S) Övriga deltagare Bo Hallgren, förvaltningschef

Läs mer

Kallelse till. Kommunfullmäktiges sammanträde 2008-06-26. kl 17.30. i PB-hallen, Folkets Hus

Kallelse till. Kommunfullmäktiges sammanträde 2008-06-26. kl 17.30. i PB-hallen, Folkets Hus Kallelse till s sammanträde kl 17.30 i PB-hallen, Folkets Hus KALLELSE 2 Ärenden Sid 1 Meddelanden om nya ledamöter och ersättare 12 2 Protokollets justering, upprop samt fastställande av dagordning 13

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: 2007-11-06 1(15) arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, Kommunalkontoret, Skillingaryd, tisdagen 6 november 2007 kl. 13.00 17.30 Beslutande Övriga närvarande Gert Jonsson (m)

Läs mer

Bildningsnämnden 2010-03-25 1 (9)

Bildningsnämnden 2010-03-25 1 (9) Bildningsnämnden 2010-03-25 1 (9) Plats och tid Moberg torsdagen den 25 mars 2010 kl 15.00-16.35. Beslutande Jan-Olof Jäghagen (s), ordförande Ann Helene Jonsson (m) Lena Holmqvist (s) Mickael Fransson

Läs mer

Plats och tid Svenska fönster Arena, onsdag 22 oktober 2014 klockan 09:00 11:10

Plats och tid Svenska fönster Arena, onsdag 22 oktober 2014 klockan 09:00 11:10 2014-10-22 1 (14) Plats och tid Svenska fönster Arena, onsdag 22 oktober 2014 klockan 09:00 11:10 Beslutande Ledamöter Mikael Jonsson, (M) Lena Voxberg, (S) Ingemar Ehn, (FP) Claes Häggblom, (KD) Elisabeth

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 26 januari 2009 kl. 08:30 16:00. Ulla Britt Hånell Sekreterare Per Nordgren (m) Ej tjänstg. ersättare.

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 26 januari 2009 kl. 08:30 16:00. Ulla Britt Hånell Sekreterare Per Nordgren (m) Ej tjänstg. ersättare. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (19) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 26 januari 2009 kl. 08:30 16:00 Beslutande Boerje Bohlin (s) Ordförande Pernilla Kardell

Läs mer

Protokoll. Åsa Johansson (S) Ann-Sofie Ronacher (S) Stellan Andersson (C) Pernilla Boström (S) Anders Skogfeldt (SD)

Protokoll. Åsa Johansson (S) Ann-Sofie Ronacher (S) Stellan Andersson (C) Pernilla Boström (S) Anders Skogfeldt (SD) Sammanträdesdatum Sida 1/7 Plats och tid Kommunalrådets tjänsterum kl 10:00 10:50 Beslutande Övriga Åsa Johansson (S) Ann-Sofie Ronacher (S) Stellan Andersson (C) Pernilla Boström (S) Anders Skogfeldt

Läs mer

Familjecentral Värnamo - om- och tillbyggnad Värnamo Sjukhus

Familjecentral Värnamo - om- och tillbyggnad Värnamo Sjukhus 2012-04-03 LJ 2012/141 Avsändare Landstingsstyrelsen Familjecentral Värnamo - om- och tillbyggnad Värnamo Sjukhus Bakgrund Grundidén med familjecentral är att etablera ett lokalt brett stöd till barnfamiljer.

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred, måndagen den 1 juni 2015 kl. 09:00 ande Åke Nilsson, KD Anders Svensson, M Rosie Folkesson, S Gunilla Schollin Borg, MP Åke Bergh, M Magnus Gabrielsson,

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2080-2085 Sekreterare Madeleine

Läs mer

Protokoll. Styrgruppsmöte 5 december 2012. 14 december 2012. GR, Göteborg 13.00-15.30

Protokoll. Styrgruppsmöte 5 december 2012. 14 december 2012. GR, Göteborg 13.00-15.30 14 december 2012 Protokoll Styrgruppsmöte 5 december 2012 GR, Göteborg 13.00-15.30 ande Ulrika Samuelsson, Länsstyrelsen, ordförande Leif Schöndell, Borås Monica Dahlberg, GR Övriga deltagande Lasse Lind,

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 56 Strandskyddsdispens för uppförande av näststation Västerkärr 1:3... 107 57 Bygglov för tillbyggnad av industri Brandstorp 1:90... 109 58 Remiss handlingsprogram för Trygghet och

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: Kultur- och fritidsnämnden 2013-12-11 1(26) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Hotell Småland Klevshult, 2013-12-11 kl 13.45 17.00 Kenth Williamsson, (S) ordf Ewa Magnusson,

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN 2001-12-19. Beslutsärenden

KOMMUNSTYRELSEN 2001-12-19. Beslutsärenden KOMMUNSTYRELSEN 2001-12-19 Beslutsärenden KS 1 Personuppgiftslagen (PUL) 2 Vårgården 3 Yttrande över trafikförsörjningsplan 2002/2003 4 Upphandling av skolskjutsar 5 Delegationsärenden 6 Meddelanden KF

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 3 september 2014 kl. 08:15 10:50. Kommunkontoret I Bergsjö 2014-09-09

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 3 september 2014 kl. 08:15 10:50. Kommunkontoret I Bergsjö 2014-09-09 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (5) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 3 september 2014 kl. 08:15 10:50 Beslutande Åke Bertils (S) Anders Engström (S) Yvonne

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 april 2012 kl. 08:15-12:15.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 april 2012 kl. 08:15-12:15. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (23) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 april 2012 kl. 08:15-12:15. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2002-08-21 1. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2002-08-21 1. Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) 2002-08-21 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 08.30-10.15 Beslutande Övriga deltagande Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson Ekonomichef Bengt-Arne

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2008-03-18 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid F d skolan i Marieholm, kl 19.00-20.20 Beslutande LarsÅke Magnusson (kd), ordförande --- (m), 1:e vice ordförande --- (s) 2:e vice ordf Johan

Läs mer

Kallelse till årsmöte för 2011-09-01 2011-12-31

Kallelse till årsmöte för 2011-09-01 2011-12-31 Kallelse till årsmöte för 2011-09-01 2011-12-31 Datum: Söndagen 25/3-2012 kl. 13.00 Plats: Föreningslokalen Pärlgatan 7a Kulturskolan, Källarplan 691 41 Karlskoga Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Fastställande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämndens beredning 2006-08-16, 60

Kultur- och fritidsnämndens beredning 2006-08-16, 60 Sida 2 Ny sporthall i Skillingaryd Dnr 2006.07 821 Kultur- och fritidsnämndens beredning 2006-08-16, 60 I diskussionerna inför den kommande mandatperioden finns förslag om satsningar på olika anläggningar

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 3 juli 2007 kl. 08:00-11:35.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 3 juli 2007 kl. 08:00-11:35. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 3 juli 2007 kl. 08:00-11:35. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Sven-Åke Eriksson Ove

Läs mer

PROTOKOLL KS NÄRINGSLIVSUTSKOTT

PROTOKOLL KS NÄRINGSLIVSUTSKOTT 2014-11-24 1 (8) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga Sekreterare Péter Kovács (M) Ulf Molin (C) Lennart Nilsson (S) Kerstin Björkäng Wirehed (S) Ros-Mari Paulsson (FP) kommunchefen

Läs mer

Socialnämnden 2007-09-18 1 (15)

Socialnämnden 2007-09-18 1 (15) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-09-18 1 (15) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-09-18, kl. 13.00-15.30 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Benny

Läs mer

Olle Ytterberg (S) Carl-Erik Almskoug (OPA) Dan Karlsson (V) Mats Öhgren (M) Göran Edlund (FP)

Olle Ytterberg (S) Carl-Erik Almskoug (OPA) Dan Karlsson (V) Mats Öhgren (M) Göran Edlund (FP) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, kl 13.15-14.40 Beslutande Övriga deltagare Olle Ytterberg (S) Carl-Erik Almskoug (OPA) Dan Karlsson (V) Mats Öhgren (M) Göran Edlund (FP) Renhållningschef Jan-Erik Widen

Läs mer

Ändring med tillägg av detaljplan för Kebnekaise fjällstation, fastställd 1979-10-09. Jukkasjärvi kronoöverloppsmark 1:1 ANTAGANDEHANDLING

Ändring med tillägg av detaljplan för Kebnekaise fjällstation, fastställd 1979-10-09. Jukkasjärvi kronoöverloppsmark 1:1 ANTAGANDEHANDLING Ändring med tillägg av detaljplan för Kebnekaise fjällstation, fastställd 1979-10-09. Jukkasjärvi kronoöverloppsmark 1:1 Kiruna Kommun Norrbottens län ANTAGANDEHANDLING Kebnekaise fjällstation Antagandehandling,

Läs mer

Regler - Föreningsbidrag och bidrag till arrangemang Kultur- och fritidsnämnden

Regler - Föreningsbidrag och bidrag till arrangemang Kultur- och fritidsnämnden 2014-02-18 Regler - Föreningsbidrag och bidrag till arrangemang Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämndens uppdrag är att bidra till kommuninvånarnas hälsa och välbefinnande. Vi vet att en

Läs mer

Ansökan om projektbidrag från fyra frivilligorganisationer

Ansökan om projektbidrag från fyra frivilligorganisationer ÄLDREFÖRVALTNINGEN STABEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2010-03-31 Handläggare: Staffan Halleskog Telefon: 08-508 36 203 Till Äldrenämnden den 20 april 2010 Ansökan om projektbidrag från fyra frivilligorganisationer

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 20007-12-13 114 Plats och tid Bibliotekshuset kl. 17.45-19.00 Beslutande Sture Tidqvist (s) Bengt Karlsson (s) Mona Nilsson (s) Gösta Fransson (s) Ulla Brissman (s) Håkan Joelsson

Läs mer

Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn. Ronald Hagbert (M), ordförande Vivianne Gustafsson (S), 1:e vice ordförande Eva Abrahamsson (M), 2:e vice ordförande

Kommunhuset, Alvö, Kungshamn. Ronald Hagbert (M), ordförande Vivianne Gustafsson (S), 1:e vice ordförande Eva Abrahamsson (M), 2:e vice ordförande 41-46 Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn. Ronald Hagbert (M), ordförande Vivianne Gustafsson (S), 1:e vice ordförande Eva Abrahamsson (M), 2:e vice ordförande Gunnel

Läs mer

DANDERYDS KOMMUN Fastighetsnämnden. Sammanträdesprotokoll 2013-12-12. Anna Sarkany (M) Kaviraj Appadu (M) Sivert Svärling (S)

DANDERYDS KOMMUN Fastighetsnämnden. Sammanträdesprotokoll 2013-12-12. Anna Sarkany (M) Kaviraj Appadu (M) Sivert Svärling (S) 1(9) Plats och tid Tekniska kontoret, kl. 18.35-19.40 Paragrafer 62-68 Beslutande Torsten Sjögren (M), ordförande Ersättare Maria Mandahl (C), 1:a vice ordförande Fredrik Olsson (MP), 2:a vice ordförande

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Ändring av detaljplan 32, 116 och 164 i Åkarp, Burlövs kommun Område 13, Bevarandeplan 2000, Burlövs kommun Upprättad 2003-09-23 Mona Svensson Stadsarkitekt WSP Arkitektur Anders Blomqvist

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN -04-- 23

ESLÖVS KOMMUN -04-- 23 Servicenämnden Sammanträdesprotokoll Sida 4 (5) 2015-04-22-04-- 23 dibf 34 SOT.2015.0059 Igångsättningstillstånd Om- och tillbyggnad av Marieskolan för bibliotek, investeringsprojekt 91658 Ärendebeskrivning

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 24 mars 2015 kl. 08:30 10:50.

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 24 mars 2015 kl. 08:30 10:50. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 24 mars 2015 kl. 08:30 10:50. Beslutande Carin Walldin (S) Ordförande Ola Wigg (S) Martin

Läs mer

Stöd till föreningar och arrangemang. Tanums kommun

Stöd till föreningar och arrangemang. Tanums kommun 0(10) Stöd till föreningar och arrangemang i Tanums kommun Kommunfullmäktige beslutade 2014-03-31 28 att fastställa nedanstående bidragsnormer för föreningslivet i Tanums Kommun. Innehållsförteckning Sid

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2013-05-13 1. Annikki Oscarsson (KD) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Håkan Johansson. Justerande/Annikki Oscarsson

Barn- och utbildningsnämnden 2013-05-13 1. Annikki Oscarsson (KD) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Håkan Johansson. Justerande/Annikki Oscarsson 2013-05-13 1 Plats och tid Sammanträde i Carl August-rummet, kommunkontoret, Ödeshög, måndagen den 13 maj 2013, klockan 09:00-10:25 Beslutande Håkan Johansson (M), ordförande Annicki Oscarsson (KD), 1:e

Läs mer

Fritidsnämnden. Justerande... ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Fritidsnämnden. Justerande... ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1 (17) Plats och tid Fritidskontoret, Järnvägsgatan 20, Gislaved, klockan 14.00 17.00 Beslutande Maria Gullberg Lorentsson (M), ordf. Glenn Gustafsson (M) Urban Nilsson (C) Lars Park (FP) Linus Håkansson

Läs mer

Fritidsnämnden HÄSSLEHOLMS KOMMUN FRITIDSFÖRVALTNINGEN. Beslutad 2008-01-30. www.hassleholm.se

Fritidsnämnden HÄSSLEHOLMS KOMMUN FRITIDSFÖRVALTNINGEN. Beslutad 2008-01-30. www.hassleholm.se Fritids- och idrottspolitiskt måldokument Fritidsnämnden Beslutad 2008-01-30 www.hassleholm.se HÄSSLEHOLMS KOMMUN FRITIDSFÖRVALTNINGEN 2 (8) Fritids- och idrottspolitiskt måldokument Fritidsnämnden Hässleholms

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2006-11-21 1 Organ Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Fritidskontoret, Gnosjö tisdagen den 21 november 2006 kl. 18.00 19.30 Beslutande Rolf Davidsson (m) ordförande Stig Axelsson (s) vice ordförande

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (14) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 23 februari 2012 kl. 08:15-11:35. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng

Läs mer

Föredragande tjänstemän: Kenneth Franzén, byggnadsinspektör Bo Jonsson, tf stadsarkitekt Dan Carlsson, chef gata/park

Föredragande tjänstemän: Kenneth Franzén, byggnadsinspektör Bo Jonsson, tf stadsarkitekt Dan Carlsson, chef gata/park Byggnadsnämnden 2012-08-28 1 Plats och tid Kommunkontoret tisdagen den 28 augusti 2012 kl. 17.00-19.55 Beslutande Per-Olof Qvick (M), ordförande Janeric Dahlin (FP) Annica Henrysson (C) Gunnel Johansson

Läs mer

5 Kulturförvaltningens underlag för budget 2015 med inriktning 2016 och 2017 Dnr. 1.1/557/2014

5 Kulturförvaltningens underlag för budget 2015 med inriktning 2016 och 2017 Dnr. 1.1/557/2014 Kulturnämnden 2014-04-08 Sida 7 (40) 5 Kulturförvaltningens underlag för budget 2015 med inriktning 2016 och 2017 Dnr. 1.1/557/2014 Beslut Kulturnämnden beslutar enligt kulturförvaltningens förslag: 1.

Läs mer