Skolrådsprotokoll vid Äventyrsskolan i Gummark

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Skolrådsprotokoll vid Äventyrsskolan i Gummark"

Transkript

1 Skolrådsprotokoll vid Äventyrsskolan i Gummark När: Måndag den 20/2 kl Deltagare: Annika Brännström (förskolechef), Gunilla Åström (medarbetare förskola), Evelina Marklund (åk 5), Johanna Åman (rep. förskoleklass), Sara Lindqvist (rep. åk 3), Ida Eskildotter (rep. åk 4), Sara Lindström (rep. åk 2), Anna Carin Östman (områdeschef Syd), Meleine Hugosson (elevrådet åk 5), Hilma Bergman (elevrådet åk 4), Pernilla Granström (rektor), Helena Bertilsköld (lärare åk 4-5), Jenny Eriksson (rep. åk 1) 1. Välkommen och val av sekreterare Helena Bertilsköld valdes till sekreterare. 2. Föregående protokoll Pernilla läste upp föregående protokoll från november Protokoll från elevrådet Senaste elevrådsprotokollet lästes av Melenie i åk 5 och Hilma åk 4. Bland annat informerade de om önskemål om att få nya låneskridskor. En förälder tipsade om att söka bidrag från Majblommeföreningen till låneskidor och låneskridskor. 4. Aktuellt i skolan Simundervisning för åk 2 påbörjas vecka 11 på måndagar och fredagar fram till vecka 20. Vecka 17 kommer åk 4-5 att åka med för att bedömas i simning. De som behöver träna mer kommer därefter kunna göra det vid några tillfällen. Temaarbetet sedan vårterminstarten har vi haft två teamträffar med temat Superkids. Temat går ut på att samla kompiskulor och därmed öva olika förmåga i samarbete. Hittills har vi t ex övat på att respektera - och att lyssna på varandra. Överlämning till åk 6 har påbörjats. Klassindelningen görs tillsammans av tidigare och blivande pedagoger. Det blir fyra klasser i åk 6. Eleverna får reda på sina nya klasser i månadsskiftet maj/juni. Nationell strategi för digitalisering av skolväsendet Annika Brännström presenterade strategin för digitalisering av skolväsendet. Syftet är att stärka den digitala kompetensen hos elever, lärare och ledare. Strategin ska också bidra till likvärdig utbildning i digitalt användande. Det kommer innebära förändringar i grundskolans läroplan. Ledare och pedagoger kommer att utbildas i de digitala strategierna. På skolverkets hemsida finns exempel för hur arbetet kan se ut.

2 Skolöversyn i den plan som presenterades i okt har det inte skett några större förändringar, förutom att tidplanen förändrats något. Istället för att den är klar till våren är tidsplanen nu innan sommaren. Förändringen att återinföra åk 6 till mellanstadiet gäller tidigast från Kvalitetsarbete mål, metoder, resultat Nationella proven i matematik och svenska för åk 3 startar efter sportlovet och kommer pågå under stor del av vårterminen. 6. Utveckling ständiga förändringar Vi har arbetat med engelska och att bedömningarna är likvärdiga mellan olika skolor. Utifrån skolverkets bedömningsstöd har lärarna tittat på i vilken årskurser olika bedömningar i engelska ska genomföras. Reciproka boksamtal fritidshemmen har fortbildning beträffande boksamtal. Det ska främja läsutveckling och läsförståelse. I svenska leder förstelärare Kickie Andersson ett utvecklingsarbete i svenska där pedagogerna bl a arbetat med lokala fokusområden. Vi har arbetat med trygghet, trivsel och arbetsro och arbetar under resten av våren med svenska. 7. Trygghet och trivsel Just nu genomförs skolverkets skolenkät som ska besvaras av pedagoger, elever och föräldrar. Svarstiden är förlängd t o m 3/3. Eleverna har besvarat enkäten i skolan. Föräldraenkäten besvaras ett per skolbarn. Det finns en enkät för förskoleklassen och en för skolan. Förutom skolverkets enkät finns även Gummarksskolans egen trivselenkät, som Pernilla skickat ut via mail. 8. Fysisk/psykisk arbetsmiljö Det genomfördes en medarbetarenkät i höstas. Personalen som besvarade enkäten i höstas är till viss del utbytt, men svaren har diskuterats med nuvarande personal och en viktig arbetsmiljöfråga är möjligheten till återhämtning, både utmed arbetsdagen och på fritiden. 9. Organisation Ekonomiska resultatet för förra året var ovanligt bra. Skolan gick kr, vilket är lite. En trolig orsak är att skolan inte haft någon utbildad specialpedagog. 10. Övriga frågor Presentation av Sunnanå skolan Alla elever är välkomna hit till Sunnanåskolan om inte rekryteringen av lärare går vägen. Idag är det cirka 360 elever på skolan, alla årskurser är treparallelliga. Varje klass har sin klasslärare, vi har också idrottslärare, musiklärare, slöjdlärare, två speciallärare och en specialpedagog. Lärarna samarbetar i arbetslag och lärarna i parallellerna planerar tillsammans, de kan också ha undervisning i varandras klasser.

3 Skolan fritidshem har fyra avdelningar: Lillskogen för elever i förskoleklass A, 1a och 2a Björkdungen för elever i förskoleklass B, 1b och 2b Travbacken för elever i förskoleklass C, 1c och 2c Rallarbacken för elever i klass 3-5 Fritidshemmet har gemensam öppning och stängning på Lillskogen. Antal elever per klass läsåret Förskoleklass är inte klart ännu, men ser ut att bli cirka 50 elever, 60 om eleverna från Gummark kommer. Cirka 20 elever/ klass Klass Antal idag Antal med Gummark F beräknat ca 50 elever ca 20 elever/ klass 1-62 elever; ca 24 elever/ klass 2-56 elever; ca 23 elever/klass 3-58 elever; ca 24 elever/ klass 4-61 elever; ca elever/ klass 5-54 elever; ca elever/ klass Frågor kring eventuell nedläggning av Gummarksskolan Hur ser det ut med rekryteringen? I nuvarande stund är det fyra sökande till specialpedagogstjänsten. En person är under utbildning till specialpedagog och den personen vill arbeta 50 %. Övriga sökande är inte behöriga. När vet vi om hon vill ta tjänsten? Vi håller på med referenstagning och får se om det finns ytterligare sökande som har erfarenhet. Vanligtvis vill man ju vänta till ansökningstiden gått ut eftersom det ger bästa urvalet. Föräldrarna var angelägna om att den sökande personen erbjöds tjänsten så snart som möjligt innan hon tackade ja till annan tjänst någon annanstans. Pernilla och Anna-Carin ska prata vidare om det. Pernilla berättar också att man även beaktat frågan som kom på föräldramötet om att erbjuda denna tjänst i kombination med en annan. Tuböle söker nu 50 % specialpedagog och den annonsen har ändrats så att den också kan vara 100 % i kombination med Gummarks del för att göra den attraktivare. I nuläget har Tuböle en sökande som kan arbeta 50 % och inte mer. Hur ser ansökningarna till lärartjänsterna ut? Det är sex söka till dags dato, varav en har lärarlegitimation. Övriga är en med utbildning som slöjdlärare men utan legitimation och utan erfarenhet. En utbildar sig till förskolelärare och har alltså bara behörighet för förskoleklass och kan inte ta ansvar för F-1 eller erbjudas en heltidstjänst. Två personer har delvis lärarutbildning och måste alltså sätta sig på skolbänken ingen för att få sin examen. En saknar helt lärarutbildning.

4 Den föräldralediga lärare som ringt om tjänsten och som eventuellt skulle söka har meddela att hon av familjeskäl inte kommer att söka tjänsten i Gummark. Hur ser det ut med de lärare som finns på skolan? Anna som är lärare i åk 2-3 har en utländsk utbildning. Hon har fått utbildningen validerad och behöver komplettera med svenska 3 för att den ska vara giltig. Därefter kan hon ansöka om lärarlegitimation. Vilken behörighet hon får vet vi inte. När och hur Anna kommer att läsa detta är inte klart. Caisa har avslutat sin uppsats och inväntar att få sina lärarpoäng, för att kunna söka examen och därefter ansöka om lärarlegitimation. Hur är det med högre ersättning till de som arbetar på skolor utanför innersta kommunen? Bl a den lärare från Anderstorp som sökte och skulle gå ner 2000 kr? När det gäller att erbjuda högre ersättning till personal som arbetar utanför är det en ganska omfattande process att genomföra. Vilken personal som ska omfattas osv? Beträffande den sökande från Anderstorp, som skulle få gå ner i lön, var det en person som haft olika tjänster med olika ersättning, den lönenivå som hänvisades till var en tidigare tjänst som specialpedagog. Det var inte en sådan tjänst som var aktuell på skolan. Hur är det med Eva Morén som är frisk från sin höftledsoperation? Eva är legitimerad lärare för förskoleklass och skulle kunna ha en tjänst i förskoleklass. Det är dock en F-1 med behov av att vara behörig för de lägre åldrarna. Frågor om Sunnanå hur ska barnen fördelas? Rektorerna ansvarar för hur fördelningen ska gå till. Föräldrarna känner sig besvikna på att det tidigare löftet, att om skolan skulle läggas ned, skulle föräldrarna ha underrättas i god tid och tycker att detta löfte inte har hållits. Anna-Carin svarade att orsaken nu är lärarbristen, vilket tidigare inte var orsaken. Föräldrarna fråga de också om behörigheten av lärarna behöver vara 100 % då riksgenomsnittet är 72 %? På en liten enhet blir behov av så hög procent som möjligt med behörighet viktigt. Vilket krav man i slutändan ställer är inte klart. Det bli tjänstemän på förvaltning och ordförande i nämnden som får ta del av rektor sammanställning av rekryteringen och som tar ställning till om det förslag som finns är hållbart. En representant hade fått information av annan förälder att den känner till en utbildad lärare i stan som berättat att hon inte visste var hon skulle arbeta i höst, troligen övertalig. Kan den personen komma till Gummark? Hur går fördelningen av övertalighet till i kommunen? Det är få rektorer som är lärare över. Varken Pernilla eller Anna-Carin känner till information om detta. När HR-specialisterna får information från rektorerna att de har övertalighet försöker de matcha den anställdes kompetens med behov.

5 HR-specialisterna på alla områden är medvetna om Gummarksskolans situation och Pernilla får information om övertaliga lärare finns. Både Anna-Carin och Pernilla välkomnar att få veta mer om vem denna lärare är som en förälder hört om. De uppmanar också den läraren att söka själv till Gummark om den vill arbeta där. Det är inte nödvändigt att invänta placering. Frågor om annonsering? Annonsering av tjänsterna finns hos AF, offentliga jobb, blocket, Linked in och sociala medier och på kommunens hemsida. Pernilla informerade att personalsituationen på fritids är ok vi har den bemanningen som behövs en fritidspedagog och en barnskötare. Så klart gärna två fritidspedagoger men verksamheten är tillfredställande. Förskolan den ska vara kvar. Hur ser det ut på Sunnanå får eleverna plats? Den är ombyggd och anpassad för att årskurs 6 ska gå på mellanstadiet. Om Gummarksskolan flyttas får de ta platsen och när det blir dags för årskurs 6 kan två moduler sättas upp. Frågor om befintlig personal och behörigheter? Reflektioner från föräldrar: Att Anna och Caisa ses som obehöriga att skolan kan inte läggas ned för att Anna ska gå en utbildning i 16 veckor, det borde kunna ersättas med en obehörig lärare för den tiden. Detsamma med Caisa hon har snart sin lärarbehörighet. Hur prioriterar Pernilla specialpedagogrekryteringen? Det behövs specialpedagog både till Gummark och Sörböle. Om samma person söker båda tjänsterna så prioriterar Pernilla Gummarksskolan eftersom den är nedläggningshotad. Kan skolan startas upp igen om den läggs ned? Om kommunen tar beslutet att stänga skolan kommer den inte att starta upp skolan igen. Skolbyggnaden finns om man vill starta en friskola. Kommande information? Pernilla har lovat att mejla föräldrar information efter nämndens sammanträde Det planeras ett föräldramöte i mars om det blir en nedläggning. Nästa skolråd är preliminärt den 2/5. Vid protokollet/ Helena Bertilsköld och Pernilla Granström

Skolrådsprotokoll vid Äventyrsskolan i Gummark

Skolrådsprotokoll vid Äventyrsskolan i Gummark Skolrådsprotokoll vid Äventyrsskolan i Gummark 2015-09-21 Närvarande: Hampus Darmak, elev åk 5 Evelina Marklund, förälder åk 4 Åsa Hägglund Larsson, förälder åk 2 Elin Larsson, förälder åk 5 Jeanette Davidsson,

Läs mer

Protokoll. förskole- och skolråd 25 april 2016

Protokoll. förskole- och skolråd 25 april 2016 Protokoll förskole- och skolråd 25 april 2016 Deltagare: Ledningsnivå Alla elever ska kunna läsa efter åk 1 -utifrån Nya Språket lyfter definitionen Alla barn ska bli sitt bästa jag Ledningsnivå Alla elever

Läs mer

STORFORS KOMMUN. Kroppaskolan Årskurs 1 3

STORFORS KOMMUN. Kroppaskolan Årskurs 1 3 STORFORS KOMMUN Kroppaskolan Årskurs 1 3 Lokal arbetsplan Läsåret 2016-2017 Inledning: Kroppaskolan ligger i Storfors tätort och innefattar förskoleklass årskurs 3 samt fritidshem. Skolan har totalt 136

Läs mer

Handlingsplan för Djursdala skola och fritidshem 2015/2016. Upprättad i juni 2015

Handlingsplan för Djursdala skola och fritidshem 2015/2016. Upprättad i juni 2015 Handlingsplan för Djursdala skola och fritidshem 2015/2016 Upprättad i juni 2015 Vi ska bli bäst! 2017 ska Vimmerby vara bland de tio bästa skolkommunerna. För Vimmerby kommuns barn och elever innebär

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Brobyskolan

VERKSAMHETSPLAN Brobyskolan 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 Brobyskolan FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2017/18 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår

Läs mer

Adolfsbergsskolan F-6 s vision: Lika-unika, stolta barn och vuxna tillsammans för trygghet, glädje och lärande

Adolfsbergsskolan F-6 s vision: Lika-unika, stolta barn och vuxna tillsammans för trygghet, glädje och lärande Adolfsbergsskolan F-6 s vision: Lika-unika, stolta barn och vuxna tillsammans för trygghet, glädje och lärande Arbetsplan 2017/2018 Adolfsbergsskolan F-6 inklusive fritidshem Inledning I denna arbetsplan

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Östra Ryd FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM

VERKSAMHETSPLAN Östra Ryd FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 Östra Ryd FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2017/18 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår

Läs mer

Skånhällaskolans plan för. Överlämning. Åk F-6 Läsåret 2017/18

Skånhällaskolans plan för. Överlämning. Åk F-6 Läsåret 2017/18 Skånhällaskolans plan för Överlämning Åk F-6 Läsåret 2017/18 Skånhällaskolans plan för överlämning Förskola Förskoleklass läsår 2017-18 December En första kontakt, om barn som är i behov av mer omfattande

Läs mer

Arbetsplan för Årsunda kyrkskola åk 1-6 läsåret

Arbetsplan för Årsunda kyrkskola åk 1-6 läsåret Årsunda kyrkskola Arbetsplan för Årsunda kyrkskola åk 1-6 2017-2018 MEDBORGARE (Kunskapsnämndens mål) Resultatet för lärande och kunskap förbättras jämfört med närmast föregående mätning. Elevernas inflytande

Läs mer

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat:

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat: Upprättat: 170904 Utvecklingsplan Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018 Det Systematiska Kvalitéts Arbetet (SKA) på Tingbergsskolan Ett systematiskt kvalitetsarbete

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret

Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret 2013-2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

Vollsjö skola och fritidshem i Sjöbo kommun

Vollsjö skola och fritidshem i Sjöbo kommun Vollsjö skola och fritidshem i Sjöbo kommun Lokal arbetsplan 2018. Pia Jönsson, rektor Vollsjöskola och fritidshems Lokala Arbetsplan Till grund för den lokala arbetsplanen ligger Läroplan för grundskola

Läs mer

Verksamhetsrapport för Mjälgamontessori läsår et

Verksamhetsrapport för Mjälgamontessori läsår et Verksamhetsrapport för Mjälgamontessori läsår et 2016-2017 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Förutsättningar... 3 2.1. Styrning och ledning... Fel! Bokmärket är inte definierat. 2.2. Organisation...

Läs mer

Kvalitetsarbete för Hjortonmyren period 2 (okt dec), läsåret 2014-2105.

Kvalitetsarbete för Hjortonmyren period 2 (okt dec), läsåret 2014-2105. Kvalitetsarbete för Hjortonmyren period 2 (okt dec), läsåret 2014-2105. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå systematiskt

Läs mer

ÅRSHJUL- SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FRÖDINGSKOLAN Från skollagen:

ÅRSHJUL- SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FRÖDINGSKOLAN Från skollagen: Från skollagen: Grundskolan skall enligt skollagen 4 kap 3-5 : 3 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera följa upp och utveckla utbildningen. 4 Sådan

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Mogata skola

VERKSAMHETSPLAN Mogata skola 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 Mogata skola FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2018/19 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår

Läs mer

Kvalitetsrapport kring måluppfyllelse 2013/2014

Kvalitetsrapport kring måluppfyllelse 2013/2014 Kvalitetsrapport kring måluppfyllelse 2013/2014 Verksamhet: Brukets skola Betyg och bedömning, skola ÅR 1 Eleverna i år 1 har detta läsår nått ungefär samma måluppfyllelse som tidigare. ÅR 3 Vi tror att

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Kvalitetsredovisning 2008 Rosentorps platschefsområde Vellinge Rosentorpskolan Trädgårdsgatan 23521Vellinge 1 Kvalitetsredovisning för 2008, Rosentorpskolans platschefsområde, Grundfakta om Rosentorpskolans

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Skolinspektionen Beslut 2013-04-30 Jönköpings kommun Rektorn vid Kålgårdsskolan Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn av Kålgårdsskolan i Jönköpings kommun Skolinspektionen, Post- och besöksadress

Läs mer

Skärhamns skola Arbetsplan augusti 2015 juni 2016. Grundskola årskurs 1-5

Skärhamns skola Arbetsplan augusti 2015 juni 2016. Grundskola årskurs 1-5 Skärhamns skola Arbetsplan augusti 2015 juni 2016 Grundskola årskurs 1-5 Ansvarig rektor Namn Lars-Eric Pettersson Datum 2015-09-01 Tjörn Möjligheternas ö Enhetens namn Skärhamns skola Enheten ansvarar

Läs mer

Genom att ha fokus på uppdraget och att ha höga förväntningar. Genom nyfikenhet och att ta tillvara andras idéer.

Genom att ha fokus på uppdraget och att ha höga förväntningar. Genom nyfikenhet och att ta tillvara andras idéer. Genom att ha fokus på uppdraget och att ha höga förväntningar. Genom nyfikenhet och att ta tillvara andras idéer. Genom att lyfta fram goda exempel och fira framgångar. Genom att skapa en gemensam plattform

Läs mer

Årlig rapport 3, SKL Matematik PISA 2015

Årlig rapport 3, SKL Matematik PISA 2015 Barn- och utbildningskontoret Tjänsteutlåtande Sara Penje Sidan 1 av 5 Diariekod: 611 Barn- och ungdomsnämnden Årlig rapport 3, SKL Matematik PISA 2015 Förslag till beslut Barn- och utbildningskontoret

Läs mer

Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolan period 2 (okt dec), läsåret 2014/2015

Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolan period 2 (okt dec), läsåret 2014/2015 Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolan period 2 (okt dec), läsåret 2014/2015 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå systematiskt

Läs mer

Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014

Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014 BARN OCH UTBILDNING Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014 Verksamhetsidé På vår skola ges alla elever möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar! Det viktiga för alla på skolan är att

Läs mer

Skolutvecklingsplan. Skolans namn: Hallerna Skola Läsår: Kommun: Stenungsunds kommun. Vi utbildar världsmedborgare

Skolutvecklingsplan. Skolans namn: Hallerna Skola Läsår: Kommun: Stenungsunds kommun. Vi utbildar världsmedborgare Skolutvecklingsplan Skolans namn: Hallerna Skola Läsår:2017-2018 Kommun: Stenungsunds kommun Vi utbildar världsmedborgare Information om skolenheten Hallerna är en nystartad enhet. Verksamheten på enheten

Läs mer

GRANGÄRDETS SKOLA. Uppdrag Skollagen Läroplan för grundskolan, förskoleklass och fritidshem 2011

GRANGÄRDETS SKOLA. Uppdrag Skollagen Läroplan för grundskolan, förskoleklass och fritidshem 2011 GRANGÄRDETS SKOLA Uppdrag Skollagen Läroplan för grundskolan, förskoleklass och fritidshem 2011 BUNs mål Mobbningsfri skola/ trygga barn Ämnesbehöriga lärare till 100% Lokala mål Skolan: Vi strävar mot

Läs mer

Kvalitetssäkring av Fritidshemmet i Söderbärke för läsåret 2012/2013

Kvalitetssäkring av Fritidshemmet i Söderbärke för läsåret 2012/2013 SMEDJEBACKENS KOMMUN Familje- och utbildningsförvaltningen Smedjebackens Södra Utbildningsområde Kvalitetssäkring av Fritidshemmet i Söderbärke för läsåret 2012/2013 Postadress 777 81 SMEDJEBACKEN Telefon

Läs mer

Välkomna till Ekängens skolor

Välkomna till Ekängens skolor Välkomna till Ekängens skolor Bärstadskolan Ekängsskolan Ekängen ett skolområde Ekängen är ett skolområde med två skolor, Ekängsskolan och Bärstadskolan. Detta innebär att man i skolvalet väljer område

Läs mer

Pedagogisk utvecklingsplan med IT som stöd för förskola, fritidshem, obligatoriska skolformer samt gymnasiet och gymnasiesärskola

Pedagogisk utvecklingsplan med IT som stöd för förskola, fritidshem, obligatoriska skolformer samt gymnasiet och gymnasiesärskola Pedagogisk utvecklingsplan med IT som stöd 2017-2019 för förskola, fritidshem, obligatoriska skolformer samt gymnasiet och gymnasiesärskola Fastställd i kommunstyrelsen 2017-06-13 144 Innehållsförteckning

Läs mer

Åtgärder för att säkra kompetensförsörjningen i Österåkers förskolor och skolor

Åtgärder för att säkra kompetensförsörjningen i Österåkers förskolor och skolor Åtgärder för att säkra kompetensförsörjningen i Österåkers förskolor och skolor En arbetsgrupp bestående av Kommundirektören, Personalchefen, Skoldirektören samt representanter från lärarförbunden har

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:10346 Haninge kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Tungelsta skola i Haninge kommun Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Dnr 43-2016:10346

Läs mer

VÄNGE SKOLAS NYHETSBLAD

VÄNGE SKOLAS NYHETSBLAD VN VÄNGE SKOLAS NYHETSBLAD Nr 5 läsåret 2013/14, 21 mars 2014 Rektor har ordet! Tiden går fort när man har roligt, sägs det och vi är redan i mars månad. Det blev inte så mycket snö och kyla men lite skridskoåkning

Läs mer

Genom att ha fokus på uppdraget och att ha höga förväntningar. Genom nyfikenhet och att ta tillvara andras idéer.

Genom att ha fokus på uppdraget och att ha höga förväntningar. Genom nyfikenhet och att ta tillvara andras idéer. Genom att ha fokus på uppdraget och att ha höga förväntningar. Genom nyfikenhet och att ta tillvara andras idéer. Genom att lyfta fram goda exempel och fira framgångar. Genom att skapa en gemensam plattform

Läs mer

Astrid Lindgrens skola AAstirid LIndgresn skola DOKUMENTNAMN

Astrid Lindgrens skola AAstirid LIndgresn skola DOKUMENTNAMN AAstirid LIndgresn skola DOKUMENTNAMN skolan Vi vet vart vi ska. Vi utvärderar, analyserar och förändrar. Utnyttja alla våra sinnen. Lär oss på olika sätt. Är tydliga! Gör våra elever medvetna om målen.

Läs mer

Arbetsplan för Nolbyskolans fritidshem Läsåret 2014/2015

Arbetsplan för Nolbyskolans fritidshem Läsåret 2014/2015 november Arbetsplan för Nolbyskolans fritidshem Läsåret 2014/2015 Syftet med detta dokument, Arbetsplanen är att synliggöra verksamheten. Ett sätt att skapa en gemensam bild av verksamheten och hur man

Läs mer

Systematiskt Kvalitetsarbete

Systematiskt Kvalitetsarbete Systematiskt Kvalitetsarbete 2017-2018 Tomtbergaskolans rektorsområde Eleverna känner sig nöjda med vår skola och är trygga här oavsett ålder. Tryggheten bland fritidsbarnen är ännu högre, vi har stora

Läs mer

Bilaga 1: Redovisning av statistik och statsbidrag

Bilaga 1: Redovisning av statistik och statsbidrag Bilaga 1: Redovisning av statistik statsbidrag Utbildningsnämnden Innehåll 1 Statistik för förskola pedagogisk omsorg... 2 1.1 Personaltäthet utbildningsnivå i förskolor i Danderyd... 2 2 Statistik för

Läs mer

Verksamhetens systematiska kvalitetsarbete - om grundskolans arbete med systematisk uppföljning och analys

Verksamhetens systematiska kvalitetsarbete - om grundskolans arbete med systematisk uppföljning och analys Information om skolenheten Stora Högaskolan är en F-9 skola. Inför läsåret 2017/2018 är 783 elever inskrivna i skolan. Det arbetar 94 personal på skolan. Skolan är uppdelad i två enheter, F-6 samt 7-9.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Sankt Anna skola FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM

VERKSAMHETSPLAN Sankt Anna skola FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 Sankt Anna skola FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2017/18 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår

Läs mer

Verksamhetens systematiska kvalitetsarbete - om grundskolans arbete med systematisk uppföljning och analys

Verksamhetens systematiska kvalitetsarbete - om grundskolans arbete med systematisk uppföljning och analys Information om skolenheten Stenungskolan har inför läsåret 18/19 ca 420 elever. Personalen består av både pedagoger och resurspersonal och är totalt 46 stycken. Stenungskolan är en 7-9 skola med tre åldershomogena

Läs mer

Kvalitetsredovisning 2005/2006 Dalhem, Barlingbo, Endre

Kvalitetsredovisning 2005/2006 Dalhem, Barlingbo, Endre 1(8) Barn- och utbildningsförvaltningen Kvalitetsredovisning 2005/2006 Dalhem, Barlingbo, Endre Förskoleklass-grundskola-fritidshem (sid 1-5) Förskola (sid 6-8) Beskrivning av verksamheten Dalhem, Barlingbo

Läs mer

Arbetsplan för Sollebrunns fritidshem Läsåret 2015/2016

Arbetsplan för Sollebrunns fritidshem Läsåret 2015/2016 150417 Arbetsplan för Sollebrunns fritidshem Läsåret 2015/2016 Syftet med detta dokument, Arbetsplanen är att synliggöra verksamheten. Ett sätt att skapa en gemensam bild av verksamheten och hur man arbetar

Läs mer

Marieborgsbladet 2015:1

Marieborgsbladet 2015:1 Marieborgsbladet 2015:1 Välkomna till vårterminen 2015 på Marieborgsskolan! Det känns roligt att träffa alla igen och jag ser fram emot många lärande, utvecklande och roliga dagar tillsammans med elever

Läs mer

1. Inledning Förutsättningar... 3

1. Inledning Förutsättningar... 3 Verksamhetsrapport för Domnarvets skolas fritidshem läsåret 2015-2016 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Förutsättningar... 3 2.1. Styrning och ledning... 3 2.2. Organisation... 3 2.3. Personal...

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2017:5475 Montessoriskolan i Onsala ekonomisk förening Org.nr. 769601-3361 ordforande@onsalamontessoriskola.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Onsala Montessoriskola i Kungsbacka

Läs mer

Kvalitetsredovisning Fritidshem

Kvalitetsredovisning Fritidshem Kvalitetsredovisning Fritidshem Läsåret 2012/2013 Edvinshems fritidshem Väster Ansvarig rektor: Jonas Thun Inledning Skollagens krav på systematiskt kvalitetsarbete innebär att huvudmän, förskole och skolenheter

Läs mer

Prioriterade utvecklingsområden för Rebbelberga rektorsområde verksamhetsåret 2014/2015 samt kompetensutvecklingsplan

Prioriterade utvecklingsområden för Rebbelberga rektorsområde verksamhetsåret 2014/2015 samt kompetensutvecklingsplan 2014-06-30 Prioriterade utvecklingsområden för Rebbelberga rektorsområde verksamhetsåret 2014/2015 samt kompetensutvecklingsplan I Kunskapsstaden Ängelholm möter du en förskola och skola som vilar på vetenskaplig

Läs mer

2016/2017. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS

2016/2017. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS 2016/2017 Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS SKOLANS LEDORD HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS VISION Mariebergsskolans vision är att alla ska känna glädje och trygghet i en demokratisk lärandemiljö. All

Läs mer

Verksamhetens systematiska kvalitetsarbete - om grundskolans arbete med systematisk uppföljning och analys

Verksamhetens systematiska kvalitetsarbete - om grundskolans arbete med systematisk uppföljning och analys Information om skolenheten Kopperskolan är en F-6:skola som h ar ca 320 elever och 45 personal. Skolans organisation har fyra F-1:or och tvåparellelligt från år 2-6. Det finns fyra fritidsavdelningar och

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sammanträdesdatum PROTOKOLL Plats och tid: Kommunhuset, Boken kl. 15:00-18:30 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Kim Svitzer (PF), 1:e vice ordförande 24-27,30-33 Valter Titusson (S), tjänstgörande ersättare Övriga

Läs mer

Kvalitetsrapport - Östra Frölunda skola och fritidshem

Kvalitetsrapport - Östra Frölunda skola och fritidshem Kvalitetsrapport - Tiina Aavik, rektor 1 (17) Innehåll Innehåll... 2 1. Systematiskt kvalitetsarbete... 3 1.1. Syfte och mål... 3 1.2. Ett kvalitetsarbete som leder mot målen... 3 xx skola och fritidshem...

Läs mer

Arbetsplan 2013/2014. Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst

Arbetsplan 2013/2014. Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst Arbetsplan 2013/2014 Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst Innehållsförteckning 1. Inledning 2. Förutsättningar 3. Läroplansmål Normer och värden 4. Läroplansmål Kunskaper 5. Läroplansmål Elevernas

Läs mer

Så skapas vidaregångar som främjar kontinuitet, utveckling och lärande i praktiken. Linda Lissvik Biträdande rektor Kämpetorpsskolan, Älvsjö

Så skapas vidaregångar som främjar kontinuitet, utveckling och lärande i praktiken. Linda Lissvik Biträdande rektor Kämpetorpsskolan, Älvsjö Så skapas vidaregångar som främjar kontinuitet, utveckling och lärande i praktiken Linda Lissvik Biträdande rektor Kämpetorpsskolan, Älvsjö Biträdande rektor Mitt yrkes Jag Förskoleklass 350 elever - (snart

Läs mer

Kvalitetsrapport för Montessoriskolan Castello

Kvalitetsrapport för Montessoriskolan Castello 1 Kvalitetsrapport för Montessoriskolan Castello Systematiskt kvalitetsarbete Uppdraget i förskola och skola är en tjänst gentemot våra kunder, där barn, elever och föräldrars behov ska tillgodoses inom

Läs mer

Välkommen till Sverkerskolan

Välkommen till Sverkerskolan Välkommen till Sverkerskolan Program för kvällen Vad kännetecknar Sverkerskolan? Utbildningen på skolan och undervisningen 1-3 Fritidshemmet Förskoleklass Elevhälsoteamet Skolval hur fungerar det? Vad

Läs mer

Abrahamsbergsskolans förskoleklass

Abrahamsbergsskolans förskoleklass Välkommen till Abrahamsbergsskolans förskoleklass Läsåret 2016/2017 Välkommen till Abrahamsbergsskolan Abrahamsbergsskolan ligger i Bromma, västra Stockholm. Vi är en grundskola med undervisning från förskoleklass

Läs mer

Fritidshemmets måluppfyllelse

Fritidshemmets måluppfyllelse Fritidshemmets måluppfyllelse fokusområde matematik Läsåret 2012-2013 dec jan feb nov mars okt april sept maj aug juli juni Anette Christoffersson Utvecklingsledare Bakgrund Utifrån kraven i den nya skollagen

Läs mer

Uppdrag att fortsatt svara för Lärarlyftet II

Uppdrag att fortsatt svara för Lärarlyftet II Regeringsbeslut I:3 2018-02-08 U2018/00504/S Utbildningsdepartementet Statens skolverk 106 20 Stockholm Uppdrag att fortsatt svara för Lärarlyftet II Regeringens beslut Regeringen uppdrar åt Statens skolverk

Läs mer

Västanbyns skolas arbetsplan 2013-2014

Västanbyns skolas arbetsplan 2013-2014 Grund-/särskola Handläggare Vårt diarienummer Datum Sidan 1(9) Maude Wiklund- Andersson 2013-06-20 Västanbyns skolas arbetsplan 2013-2014 Kunskapsnämndens mål 2012 under MEDBORGAR-perspektivet Resultaten

Läs mer

Dnr :5302, :5303, :5305, :5306, :5307, :5308, :5310

Dnr :5302, :5303, :5305, :5306, :5307, :5308, :5310 Skolinspektionen 2018-01-08 Dnr 43-2017:5302, 43-2017:5303, 43-2017:5305, 43-2017:5306, 43-2017:5307, 43-2017:5308, 43-2017:5310 Bollebygds kommun kommunenabollebygd.se för förskolan, fritidshemmet, förskoleklassen,

Läs mer

VÄLKOMNA TILL EN INFORMATIONSKVÄLL HOS

VÄLKOMNA TILL EN INFORMATIONSKVÄLL HOS VÄLKOMNA TILL EN INFORMATIONSKVÄLL HOS OSS PÅ JOHAN SKYTTESKOLAN ÅK F-9! Information gällande intag till förskoleklass läsåret 16/17 tors 21/1 kl 18-20 Gemensam info i aulan Öppet hus i förskolehuset Eken

Läs mer

Verksamhetens systematiska kvalitetsarbete - om grundskolans arbete med systematisk uppföljning och analys

Verksamhetens systematiska kvalitetsarbete - om grundskolans arbete med systematisk uppföljning och analys h Information om skolenheten Ucklumskolan är en f-3 skola med tillhörande fritidshem. Läsåret 17/18 har vi 45 elever uppdelade på tre klasser och 10 personal. Vi arbetar delvis åldersblandat för att kunna

Läs mer

Välkommen till Brunnsskolan! Föräldramöte för blivande förskoleklass 18/19

Välkommen till Brunnsskolan! Föräldramöte för blivande förskoleklass 18/19 Välkommen till Brunnsskolan! Föräldramöte för blivande förskoleklass 18/19 Program Presentation av personal Elevhälsa Presentation av verksamheten Frågor Presentation Johanna Ballhausen Jonsson, rektor

Läs mer

Tillsammans lyckas vi!

Tillsammans lyckas vi! Tillsammans lyckas vi! GÅRDSAKTUELLT nr 4 2014-2015 Efter en kort tids sjukskrivning har jag varit igång i några veckor och arbetat för fullt igen Såhär i slutet av en termin är det full planering inför

Läs mer

Föräldrar år 3 Föräldrar år 6

Föräldrar år 3 Föräldrar år 6 Omrade Nr Förskola Pedagogisk omsorg/familjed aghem Förskoleklass år 3 år 6 Är ditt barn en 0 1 pojke eller flicka? Utveckling och lärande Verksamheten är 101 2 stimulerande för Är ditt barn en pojke eller

Läs mer

Föräldramöte Blivande förskoleklasser Ht2018. Lhena Sävenmark, förskollärare Mikael Burman, bitr rektor

Föräldramöte Blivande förskoleklasser Ht2018. Lhena Sävenmark, förskollärare Mikael Burman, bitr rektor Föräldramöte Blivande förskoleklasser Ht2018 Lhena Sävenmark, förskollärare Mikael Burman, bitr rektor 2018-05-23 Välkomna Dagordning 1. Presentation 2. Ekensbergsskolan 3. Obligatorisk förskoleklass 4.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Västra Husby FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM

VERKSAMHETSPLAN Västra Husby FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2017/18 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår 4

Läs mer

Kvalitetsarbete för fritidshemmet Hjortonmyren period 2 (okt dec), läsåret

Kvalitetsarbete för fritidshemmet Hjortonmyren period 2 (okt dec), läsåret Kvalitetsarbete för fritidshemmet Hjortonmyren period 2 (okt dec), läsåret 2013-2014. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå

Läs mer

Till vårdnadshavare till elever i åk F-5

Till vårdnadshavare till elever i åk F-5 Johan Skytteskolan 2015-04-30 Till vårdnadshavare till elever i åk F-5 Skolledningen vill härmed informera er om nästkommande läsår gällande lokaler och pedagoger samt ett nytt beslut gällande skriftliga

Läs mer

Verksamhetsplan förskola 18/19

Verksamhetsplan förskola 18/19 Verksamhetsplan förskola 18/19 IGELBÄCKEN 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Solna stads vision och övergripande mål... 3 Nämndmål... 3 Strategi för ökad kvalitet i förskolan... 4 i syfte att uppnå

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling Skola, Förskoleklass och Fritidshem Planen gäller från: 2016-08-15 Planen gäller till: 2017-09-01 Ansvariga för planen Likabehandlingsteamet som består

Läs mer

Verksamhetsplan för Avesta centrala rektorsområde läsåret 2013/2014

Verksamhetsplan för Avesta centrala rektorsområde läsåret 2013/2014 Verksamhetsplan för Avesta centrala rektorsområde läsåret 2013/2014 Avesta centrala rektorsområde omfattar Markusskolan, Bergsnässkolan samt fritidsverksamheten på båda skolorna. Skolledningen består av

Läs mer

Verksamhetsplan Grundskola, förskoleklass och fritidshem Tibro kommun

Verksamhetsplan Grundskola, förskoleklass och fritidshem Tibro kommun Barn & Utbildning Verksamhetsplan 2018-19 Grundskola, förskoleklass och fritidshem Tibro kommun Reviderad och fastställd 180920 Tibro kommun, 543 80 TIBRO, Barn & Utbildning, Besöksadress: Centrumgatan

Läs mer

Resultatprofil Läsåret Segerstaskolan Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet

Resultatprofil Läsåret Segerstaskolan Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet Resultatprofil Läsåret 2013-2014 Segerstaskolan Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet Innehållsförteckning Vad är en resultatprofil... 3 Syfte... 3 Vad är innebörden i begreppet resultat?... 3 1. Presentation...

Läs mer

Verksamhetsplan för. förskola skola

Verksamhetsplan för. förskola skola Verksamhetsplan för förskola skola Läsåret 2014-2015 2 Antistilla förskola skola Drivs av aktiebolaget Antistilla som är helägt av Stiftelsen Lagnövallen. Antistilla bedriver förskola för barn i åldrarna

Läs mer

Kållekärrs och Långekärrs skolor

Kållekärrs och Långekärrs skolor Redovisning av kvalitetsarbetet för perioden augusti 2014 juni 2015 Grundskola 1-5 Kållekärrs och Långekärrs skolor Barn- och utbildningsförvaltningen Ansvarig rektor Hans Persson 150814 Tjörn Möjligheternas

Läs mer

FÖRÄLDRAMÖTE ÅK F

FÖRÄLDRAMÖTE ÅK F FÖRÄLDRAMÖTE ÅK F-3 2019-2020 Kort presentation av personalen Rektor har ordet Specialpedagogerna informerar IT-samordnaren berättar om Skolplattformen Nationella prov, bedömningsstöd, kartläggning Brukarundersökning

Läs mer

Resultatprofil Läsåret Lagga skola Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet

Resultatprofil Läsåret Lagga skola Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet Resultatprofil Läsåret 2013-2014 Lagga skola Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet Innehållsförteckning Vad är en resultatprofil... 3 Syfte... 3 Vad är innebörden i begreppet resultat?... 3 1. Presentation...

Läs mer

Arbetsplan för Ängabo förskola, avdelning Älgen. Läsåret 2015/2016

Arbetsplan för Ängabo förskola, avdelning Älgen. Läsåret 2015/2016 150417 Arbetsplan för Ängabo förskola, avdelning Älgen. Läsåret 2015/2016 Syftet med detta dokument, Arbetsplanen är att synliggöra verksamheten. Ett sätt att skapa en gemensam bild av verksamheten och

Läs mer

Välkommen till Fruängens skola

Välkommen till Fruängens skola Välkommen till Fruängens skola Program: Kort presentation av skolan Fritidshemmet Förskoleklassernas verksamhet Planering vt 2017-ht 2017 Besök i förskoleklassernas lokaler 2017-01-26 SIDAN 2 Fruängens

Läs mer

Välkommen till. Hallerna skola Läsåret 16/17

Välkommen till. Hallerna skola Läsåret 16/17 Välkommen till Hallerna skola Läsåret 16/17 Välkommen till oss! Vision Sektor utbildnings gemensamma vision är Vi utbildar världsmedborgare, en nutidens förskola/skola för framtidens barn och elever. Hallernas

Läs mer

Riktlinjer för fritidshem och annan pedagogisk verksamhet

Riktlinjer för fritidshem och annan pedagogisk verksamhet Riktlinjer för fritidshem och annan pedagogisk verksamhet Barn 6-13 år, inom Norsjö kommun Hos oss mår barn och unga bra Dokumenttyp Dokumentägare Beslutsinstans Giltig till Riktlinjer Utbildning Beslutsinstans

Läs mer

JÄRLÅSA SKOLAS NYHETSBLAD

JÄRLÅSA SKOLAS NYHETSBLAD JN Nr 6 läsåret 2013/2014, 5 juni 2014 JÄRLÅSA SKOLAS NYHETSBLAD Rektor har ordet! Det är inte riktigt klokt vad tiden går fort. Nu är snart ytterligare ett läsår till ända. Mycket har hänt under året,

Läs mer

1. Inledning Förutsättningar... 3

1. Inledning Förutsättningar... 3 Verksamhetsrapport för Skräddarbacksskolans fritidshem läsåret 2015-2016 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Förutsättningar... 3 2.1. Styrning och ledning... 4 2.2. Organisation... 4 2.3. Personal...

Läs mer

Kvalitetsrapport. Ramshyttans skola

Kvalitetsrapport. Ramshyttans skola Kvalitetsrapport Ramshyttans skola Läsåret 2016-2017 Innehållsförteckning 1. Grundfakta... 3 2. Resultat... 4 2.1 Normer och värden, elevers ansvar och inflytande... 4 2.2 Kunskaper, bedömning och betyg...

Läs mer

Mottagning av nyanlända elever i Norrköpings kommun

Mottagning av nyanlända elever i Norrköpings kommun Mottagning av nyanlända elever i Norrköpings kommun 2016-01-26 Norrköping 137000 invånare Interkulturella språkenheten Mottagande av alla barn och ungdomar till förskola grundskola och språkintroduktion

Läs mer

Nätverksträff Förskoleklass 24 oktober 2016

Nätverksträff Förskoleklass 24 oktober 2016 Nätverksträff Förskoleklass 24 oktober 2016 Program Övergång och samverkan Fika Erfarenhetsutbyte och diskussion Fokusområde Bakgrund, Uppdrag, EL och SKA med Christian Läroplanen, de nya delarna & innebörd

Läs mer

Delutvärdering Matte i Πteå Moa Nilsson Juli 2014

Delutvärdering Matte i Πteå Moa Nilsson Juli 2014 Delutvärdering Matte i Πteå Moa Nilsson Juli 2014 Projektet Matte i Πteå Syfte Syftet med det treåriga projektet Matte i Πteå är att utveckla och förbättra undervisningen i matematik för att öka alla elevers

Läs mer

KVALITETSRAPPORT. Fritidshem Mariaskolan. Läsåret 2014/2015

KVALITETSRAPPORT. Fritidshem Mariaskolan. Läsåret 2014/2015 KVALITETSRAPPORT Fritidshem Mariaskolan Läsåret 2014/2015 1 1. Inledning Underlaget till denna Kvalitetsrapport har varit fritidshemmens uppföljningar och dokumentation under läsåret 2014/2015, samt arbetslagens

Läs mer

Möte om ny skolstruktur med föräldrar i Näsviken

Möte om ny skolstruktur med föräldrar i Näsviken Minnesanteckningar 2012-01-24 Möte om ny skolstruktur med föräldrar i Näsviken 24 januari 2012 Medverkande: Stefan Bäckström, ordförande Lärande- och kulturnämnden Lennart Backlund, utredare Ingela Rauhala,

Läs mer

Välkomna till Tingvallaskolan läsåret

Välkomna till Tingvallaskolan läsåret 1 (6) Välkomna till Tingvallaskolan läsåret 2018-2019 Sigtuna kommuns vision: Barn och ungdomar i Sigtuna kommuns skolor och förskolor ges de bästa möjliga förutsättningar att utveckla sina kunskaper och

Läs mer

Plan för övergång och samverkan. Barn- och utbildningsförvaltningen Reviderad

Plan för övergång och samverkan. Barn- och utbildningsförvaltningen Reviderad Plan för övergång och samverkan Barn- och utbildningsförvaltningen Reviderad 2018-01-15 Utdrag ur läroplanerna Lpfö-98, reviderad 2010* 2.5 ÖVERGÅNG OCH SAMVERKAN Förskolan ska samverka på ett förtroendefullt

Läs mer

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2012/13

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2012/13 Datum 130909 1 (9) Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2012/13 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Kvalitetsanalys 14/15. Tranängskolans fritidshem

Kvalitetsanalys 14/15. Tranängskolans fritidshem Kvalitetsanalys 14/15 Tranängskolans fritidshem Innehållsförteckning Förutsättningar... 3 Resultatet av årets verksamhet... 4 Normer och värden... 4 Verksamhetens resultat... 6 Inflytande/delaktighet...

Läs mer

Arbetsplan för Latorps skola inklusive förskoleklass och fritidshem ht 2016/vt 2017

Arbetsplan för Latorps skola inklusive förskoleklass och fritidshem ht 2016/vt 2017 Arbetsplan för Latorps skola inklusive förskoleklass och fritidshem ht 2016/vt 2017 Presentation av skolan och fritidshemmets verksamhet och det systematiska kvalitetsarbetet Latorps skola ligger i ett

Läs mer

Välkomna till. 24 januari kl

Välkomna till. 24 januari kl Välkomna till 24 januari kl 18.00 19.00 Rektor Monika Blom monika.blom@lundby.goteborg.se Tel: 031 3667220 Biträdande rektor Malin Andersson malin.2.andersson@lundby.goteborg.se Tel: 0707 805265 Pedagoger

Läs mer

- Information från klassrepresentanter vad som har kommit upp och diskuterats under de föräldramöten som har hållits sen senaste mötet

- Information från klassrepresentanter vad som har kommit upp och diskuterats under de föräldramöten som har hållits sen senaste mötet SAMRÅDSPROTOKOLL AE I OCH AE II 2008-02-11 Johan hälsade välkommen till terminens första samråd. Idag har vi både Lisa Bäck som är förvaltningschef för Barn och Familjeförvaltningen samt Kerstin Melén-Gyllensten

Läs mer

Kvalitetsdokument 2013, Enebybergs RE (läå 2012/2013) Brageskolan/Enebyskolan/Hagaskolan

Kvalitetsdokument 2013, Enebybergs RE (läå 2012/2013) Brageskolan/Enebyskolan/Hagaskolan Kvalitetsdokument 2013, Enebybergs RE (läå 2012/2013) Brageskolan/Enebyskolan/Hagaskolan Innehållsförteckning 1 Re 331 Brage/Eneby/Haga... 3 2 Inledande frågor... 3 2.1 Utvecklingsområden på skolan...

Läs mer

Leda digitalisering 24 november Ale

Leda digitalisering 24 november Ale Leda digitalisering 24 november Ale Program för dagen 13.00 - Nationell strategi för skolan digitalisering (30 min) 13.30 Presentera effektkedjan i lärgrupperna (30 min) 14.00 - Gemensam reflektion (15

Läs mer

SMEDJEBACKENS KOMMUN Familje- och utbildningsförvaltningen

SMEDJEBACKENS KOMMUN Familje- och utbildningsförvaltningen SMEDJEBACKENS KOMMUN 2011-11-30 Familje- och utbildningsförvaltningen Smedjebackens Södra utbildningsområde Minnesanteckningar från Enhetsråd 2011-11-25 Närvarande: Personal: Fredrik Hedlund Helene Nyman

Läs mer