Lathund, skapa kurstillfällen för Ladok via UtbildningsGubas

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Lathund, skapa kurstillfällen för Ladok via UtbildningsGubas"

Transkript

1 Lathund, skapa kurstillfällen för Ladok via UtbildningsGubas Den här lathunden avser tillfällen som tidigare har beställts direkt från Ladokgruppen. Dessa ska läggas in i UtbildningsGubas för att sedan automatiskt föras över till Ladok. Kurstillfällen som ska sökas via antagning.se hanteras som tidigare och behandlas inte i denna lathund. Du loggar in genom Medarbetarportalen > Verktyg > Gubas > UtbildningsGubas (i vänstermenyn) > Till UtbildningsGubas. Inloggningsuppgifterna är samma som till Medarbetarportalen. Observera att du måste ha särskild behörighet till UtbildningsGubas och om du inte kan logga in beror det troligtvis på att du saknar behörighet till systemet. Behörighet fås genom blanketten Ansökan om användarbehörighet i Gubas i blankettarkivet på Medarbetarportalen. 1. Hitta kurs för att skapa kurstillfälle Gå till Utbildningstillfälle >Välj antagningsomgång. Välj aktuell omgång, ex LadokV16, och klicka Välj. (Antagningsomgångarna för kurserna som ska direkt till Ladok ligger längst ner i denna lista. Det är separata omgångar för kurser som startar VT respektive HT, samt en för kurser som går under sommaren) Det är viktigt att välja rätt antagningsomgång, då tillfällen annars inte kontrolleras alls eller, i värsta fall, annonseras ut på antagning.se. Gå till Utbildning i menyn och klicka sedan Sök. Välj Institution. Sök fram den eller de kurser du ska skapa tillfälle för genom att ange koden i Kurskod. För att söka fram flera kurser på samma gång kan % användas för fritext i koden (ett eller flera tecken). Bara % söker fram alla kurser för vald institution, EN13% söker fram alla kurser vars kod börjar med EN13, medan EN%13 söker fram alla som börjar med EN och slutar med 13. Sökresultatet kommer se ut liknande det nedan: Sektionen för studieadministrativa system 1 (6) Karl Gustavsgatan 29, Box 100, Göteborg

2 a. Om Nytt tillfälle går att klicka på, klicka och följ sedan instruktionerna i avsnitt Uppgifter för att skapa tillfälle nedan. b. Om knappen Nytt tillfälle är gråmarkerad, kontrollera vilket tecken som står inom parentes (ex (*S) ). i. Om *A, så är inte antagningsomgång vald, se andra punkten i listan ovan. ii. Om *S, måste status på utbildningen ändras, klicka på Redigera och följ instruktionerna i nästa avsnitt: 2. Om tillfälle inte kan skapas: Redigera utbildning Nedanstående uppgifter krävs för att kunna spara utbildningen så att tillfälle kan skapas. Detta behöver bara läggas in en gång per kurs. När uppgifterna är sparade kommer tillfällen gå att skapa för alla kommande terminer. 1. Urvalsmodell - Finns normalt två alternativ. Vid osäkerhet låt förvalt alternativ ligga. 2. Meritvärderingsmodell - Sätts automatiskt utifrån vald urvalsmodell, annars sätt till samma som urvalsmodellen. 3. Förkunskapskrav Ange det förkunskapskrav som framgår av kursplanen. Om det krävs grundläggande behörighet eller gymnasiala förkunskapskrav ska en områdesbehörighet väljas ur listan (en förteckning över områdesbehörigheter finns i högermenyn på sidan för UtbildningsGubas i medarbetarportalen). Om det krävs tidigare studier på högskolenivå skrivs kravet istället in i fritextrutan. 4. Utbildningstyp Ska sättas till samma som Utbildningsnivå (angivet ovanför Urvalsmodell på skärmen). 5. Prislapp Ange vanligtvis den fakultet som kursen är knuten till. Vid frågor kontakta institutionens ekonom. 6. Intresseområde Ange det intresseområde som passar bäst för kursen. 7. Ämne Enbart ett ämne ska anges. Sätt status Aktiv/Klar/Öppen och spara sedan. Sedan kan du trycka på knappen Nytt tillfälle för att börja skapa tillfället. 2 (6)

3 3. Uppgifter för att skapa tillfälle OBS. När nytt tillfälle ska läggas in, kontrollera så att rätt antagningsomgång står angiven högst upp i formuläret: För tillfällen som ska direkt till Ladok och som inte ska sökas via antagning.se ska ingen annan omgång än de som börjar med Ladok användas. Om fel antagningsomgång är angiven här, gå tillbaka till Utbildningstillfälle >Välj antagningsomgång och välj rätt omgång. Följande uppgifter måste anges för kurstillfället: 1. Kursomgång 1 är förifyllt. Om flera kurstillfällen under en termin ska skapas för en kurs där takt, tid, undervisningsform, ort och finansieringsform är desamma (men exempelvis studieveckor skiljer sig) måste olika omgångar (1, 2, 3 etc.) anges för respektive tillfälle. 2. Takt Kurstakten beräknas genom formeln: kursens hp/1,5/ antal veckor (totala antalet för alla ingående terminer). Närmaste takt väljs sedan ur listan. 3. Tid Ange den tid när tillfället till största del läses. 4. Undervisningsform Normal är förifylld. Om annan form gäller anges detta istället. 5. Ort Göteborg är förifyllt. Om studierna sker vid annan ort anges denna istället. Ortsoberoende kurs märks med FLEX. Observera att endast en ort ska anges. 6. Finansieringsform Ange aktuell finansieringsform, exempelvis ORD eller U. 7. Startdatum Anges i formen åååå-mm-dd. 8. Stoppdatum Anges i formen åååå-mm-dd. 9. Poängfördelning per termin Ange hur många av kursens hp som läses respektive termin. Om kursen går över flera terminer kan även start- och stoppveckor för mellanliggande terminer behöva justeras (ordinarie veckor fylls i av systemet). Startvecka för första termin och stoppvecka för sista termin ändras alltid genom att ändra datumen. Gå längst ner och sätt status till Aktiv/Klar/Öppen och spara sedan. Tillfälle som sparas med status Preliminär kommer inte kontrolleras och föras över till ladok. Särskild information gällande sommarkurser Sommarkurser som går under en sammanhängande period fördelas inte att på vår- och hösttermin i Ladok, utan samtliga veckor ligger på vårterminen (om kursen börjar på vårterminen innan den 1 juli). Detta innebär att studenterna endast behöver göra en förstagångsregistering (FFG). De behöver alltså inte fortsättningsregistrera (FO) sig för de veckor som ligger efter den 1 juli. Sommarkurser med uppehåll fördelas i Ladok på vår- och hösttermin, eftersom det annars inte går att skapa ett uppehåll. Studenterna på kurser med uppehåll måste göra både FFG-registrering och FOregistrering. Med uppehåll avses att kursen går under två perioder, t.ex. v och v I UtbildningsGubas läggs poängfördelningen i båda fallen på vårterminen, för de kurser som ska ha ett uppehåll behöver det anges vilka veckor uppehållet är i rutan Övrigt längst ner i formuläret. 3 (6)

4 4. Uppföljning av skapade tillfällen Det skickas inget meddelande när tillfällena har blivit överförda till Ladok, utan kontroll får göras antingen i Ladok, KA13, eller i UtbildningsGubas. För kontroll i UtbildningsGubas kan Utbildningstillfälle -> Sök användas. Ange antagningsomgång längst till vänster (är en antagningsomgång redan vald ligger den förvald även i denna sökning) och sedan aktuell kurskod (använd % för fritext) och klicka på Sök. Kontroll av inlagda tillfällen görs minst en gång per vecka, oftare i samband med terminsstart. Överföring av kontrollerade tillfällen i Ladok-omgångarna påbörjas efter att de tillfällen för samma termin som söks via antagning.se förts över (påbörjas efter sista ordinarie anmälningsdag) och sker därefter nattetid. Om tillfället har en anmälningskod och status Publiceras är det kontrollerat och klart för överföring till Ladok. Om tillfället har status Aktiv/Klar/Öppen eller Godkänd men ingen anmälningskod är det ännu inte kontrollerat. Om tillfället har status Preliminär kommer det inte att kontrolleras och föras över status måste ändras till Aktiv/Klar/Öppen av institutionen. Detta görs genom att först klicka redigera och sedan spara om tillfället med rätt status. Om tillfälle saknas i denna lista har det inte blivit skapat i den valda antagningsomgången. Gå tillbaka till sökningen och välj % i listan för antagningsomgångar och sök på kursen igen då söks alla tillfällen fram oavsett antagningsomgång. Finns inget tillfälle så har det inte blivit skapat. Om tillfället ligger skapat, men i en felaktig omgång måste det skapas på nytt i rätt omgång det går inte att flytta tillfällen utan de måste alltid skapas om. Det tillfälle som hamnat i fel antagningsomgång behöver sedan tas bort, se nästa avsnitt. Tillfällen som har blivit överförda till Ladok ska kontrolleras av institutionen i god tid före kursstart, så att eventuell justering hinner göras innan studenter blivit registrerade på tillfället. 4 (6)

5 5. Om ett utbildningstillfälle behöver redigeras eller tas bort Om ett tillfälle råkat få fel uppgifter och behöver justeras, eller inte skulle ha skapats alls kan det redigeras eller tas bort så länge det inte har status Publiceras. Första steget är att söka fram tillfället/tillfällena enligt beskrivningen ovan. För att redigera ett visst tillfälle: Klicka på Redigera, gör den ändring som behövs och spara sedan. Om tillfället redan är publicerat och ska redigeras måste detta göras av Gubas systemförvaltning och Ladok. Meddela vilket tillfälle det gäller (ange kurskod, anmälningskod och termin) samt vad ändringen ska vara. Borttagning av tillfällen kan göras av institutionen själva om tillfället ligger i en Ladok-omgång genom att man klickar Ta bort och bekräftar borttagningen i den ruta som kommer upp. Ligger tillfället i en omgång som inte börjar med Ladok ska gubas@gu.se alltid kontaktas. Om tillfället i Ladok-omgången redan är publicerat och inte längre behövs så ska inget göras då inaktuella tillfällen i Ladok inte tas bort. 6. Rapport Rapport är ett annat sätt att få en överblick över skapade tillfällen, som lämpar sig bäst när man vill kontrollera många tillfällen på samma gång. Genom att gå Rapport > Rapport utbildningstillfällen fås denna vy: 5 (6)

6 Följande parametrar ska väljas för utsökningen: Antagningsomgång Institution Status Välj alla utom Stängd/Nedlagd (Stängd/Nedlagd används bara om antagningsomgången är nedlagd). Kurskod Anges på motsvarande sätt som vid utsökningen av kurser ovan. (Se vidare i avsnitt 1.) Rapporttyp En eller flera av dessa parametrar kan väljas, men ingen av dem är obligatorisk: Datum Start- och stoppdatum för tillfället, samt vilken period tillfället ges). Språk Om kursen ges på svenska eller engelska samt om informationen ska visas på engelska webbsidor. (Bara aktuellt för kurser som går via antagning.se). Tillfällesparametrar Diverse information som är angivet för det skapade tillfället, som Takt, Tid etc. Planerings- och antagningstal Bara aktuellt för kurser som går via antagning.se. Modeller Här visas behörighetskrav och urvalsmodell som är angivet för kursen. Kataloguppgifter Används ej. Utb-Nivå Visar om kursen är på grund eller avancerad nivå. Prislapp Visar angiven prislapp för kursen. Institution Visar vilken institution som är angiven för kursen i Ladok. Status Visar status på kursen och kurstillfället. Klicka på Sök för att få resultatet i webbläsaren, alternativt kryssa för Resultat i excelfil och klicka sedan Sök för att få resultatet i Excel. 6 (6)

Selma - Manual Administration

Selma - Manual Administration Selma - Manual Administration Selma 5.4 2013-10-09 Innehållsförteckning Innehåll 1. Inför nytt läsår 3 2. Defaultvärde för sökandewebben 4 3. Administration>Läsår 5 4. Administration>Redigera 7 5. Administration>Katalogdata

Läs mer

UTBILDNINGSGUBAS ANVÄNDARHANDLEDNING

UTBILDNINGSGUBAS ANVÄNDARHANDLEDNING UTBILDNINGSGUBAS ANVÄNDARHANDLEDNING (uppdaterad 15 september 2015) Innehållsförteckning UTBILDNINGSGUBAS... 1 ANVÄNDARHANDLEDNING... 1 (uppdaterad 15 september 2015)... 1 Innehållsförteckning... 1 Del

Läs mer

valbara programkurser

valbara programkurser Användarmanual Utbildningsdatabasen Selma för arbetet med kurstillfällen för valbara programkurser forskarutbildningsstöd Innehåll 1. Logga in och logga ut... 3 2. Process för att skapa kurstillfällen

Läs mer

valbara programkurser (inom

valbara programkurser (inom Användarmanual Utbildningsdatabasen Selma för arbetet med kurstillfällen för valbara programkurser (inom sjuksköterskeprogrammen) forskarutbildningsstöd Innehåll 1. Logga in och logga ut... 3 2. Process

Läs mer

valbara programkurser

valbara programkurser Användarmanual Utbildningsdatabasen Selma för arbetet med kurstillfällen för valbara programkurser forskarutbildningsstöd Innehåll 1. Logga in och logga ut... 3 2. Process för att skapa kurstillfällen

Läs mer

UTBILDNINGSGUBAS ANVÄNDARHANDLEDNING

UTBILDNINGSGUBAS ANVÄNDARHANDLEDNING UTBILDNINGSGUBAS ANVÄNDARHANDLEDNING (uppdaterad september 2014) Innehållsförteckning Del I Funktioner i UtbildningsGubas... 4 1. Inledning... 4 1.1 Beskrivning... 4 Inställningar (katalogtabeller)...

Läs mer

KURSINFO. Kurstillfälle inom program. Versionsförteckning. Datum Version Beskrivning Författare Första utkast Anngreth Johansson

KURSINFO. Kurstillfälle inom program. Versionsförteckning. Datum Version Beskrivning Författare Första utkast Anngreth Johansson KURSINFO Kurstillfälle inom program Versionsförteckning Datum Version Beskrivning Författare 2016-03-01 1.0 Första utkast Anngreth Johansson Innehåll Versionsförteckning... 1 Innehåll... 2 Kurstillfälle

Läs mer

KURSINFO. Lägga in uppgifter om ett kurstillfälle. Ladok 2010-10-20

KURSINFO. Lägga in uppgifter om ett kurstillfälle. Ladok 2010-10-20 KURSINFO Lägga in uppgifter om ett kurstillfälle Ladok 2010-10-20 Innehåll Skapa kurstillfälle... 3 Förklaring till menyn för kurstillfälle... 4 Nytt kurstillfälle... 5 Inläggning av uppgifter i kurstillfället...

Läs mer

Umeå Universitet Studentcentrum Ladokgruppen. Manual nya Ladok. Rapportera resultat

Umeå Universitet Studentcentrum Ladokgruppen. Manual nya Ladok. Rapportera resultat Umeå Universitet Studentcentrum Ladokgruppen Manual nya Ladok Rapportera resultat 1 Liten begreppsordlista Examinator/attestant: Den person som fattar det slutgiltiga beslut om en students betyg. Motsvarar

Läs mer

MANUAL VU omgångar i KOPPS

MANUAL VU omgångar i KOPPS MANUAL VU omgångar i KOPPS Om RUTINER FÖR ANTAGNING AV FRISTÅENDE STUDERANDE, VEM GÖR VAD SAMT TIDPLANER, se informationen på KTH:s intranät under Antagning/Kurser. Innehåll 1. Logga in i KOPPS... 2 2.

Läs mer

Fältbeskrivning kurstillfälle

Fältbeskrivning kurstillfälle Fältbeskrivning kurstillfälle Fält Kommentar Kurskod Välj i droplisten vilken kurs (kurskod) du ska skapa tillfället för. Version av kursplan Anmälningskod Studieort Det kan finnas fler versioner av kursplan

Läs mer

Ladok. Registrering. RG01 Registrering en person 2. RG02 Registrering flera personer 4. RG10 Avbrott på kurs 9

Ladok. Registrering. RG01 Registrering en person 2. RG02 Registrering flera personer 4. RG10 Avbrott på kurs 9 Ladok Registrering OBS! Studenten skall själv registrera sig via webb tjänst och det är endast i undantagsfall som administratören ska registrera studenter. RG01 Registrering en person 2 Beskrivning av

Läs mer

Selma. Utbildningsutbudet 2017/2018

Selma. Utbildningsutbudet 2017/2018 Selma Utbildningsutbudet 2017/2018 Upplägg Tidplan Arbetsgång Kurstillfällen Kurspaket Programtillfällen Antagningen hälsar! Studentrekryteringswebben Övrigt Tidplan 2017/2018 Länk till tidplanen Kurstillfälle

Läs mer

Selma Manual. Kursplaner. Selma

Selma Manual. Kursplaner. Selma Selma Manual Kursplaner Selma 5.4 2013-10-09 Innehållsförteckning KURSPLAN... 1 SÖKA UT KURSPLAN... 1 SKAPA NY KURS... 2 NY KURS... 2 NY KURS EFTER FÖRLAGA... 5 KURSPLAN - ALLMÄNT... 7 KURSPLAN BESKRIVNING...

Läs mer

Selma Manual Kurstillfälle, kurspaket, programtillfälle. Studentcentrum/Ladokgruppen

Selma Manual Kurstillfälle, kurspaket, programtillfälle. Studentcentrum/Ladokgruppen Selma Manual Kurstillfälle, kurspaket, programtillfälle Innehållsförteckning Innehållsförteckning -------------------------------------------------------------------------------------------------- 2 Logga

Läs mer

Selma Manual. Kurstillfällen och kurspaket

Selma Manual. Kurstillfällen och kurspaket Selma Manual Kurstillfällen och kurspaket 2013-10-09 Innehållsförteckning INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 1 KURSTILLFÄLLE... 2 Sök kurstillfälle... 2 Sökbara kurstillfällen... 2 Ej sökbara kurstillfällen... 3

Läs mer

Utbildningsinformation - Studieplaner

Utbildningsinformation - Studieplaner Utbildningsinformation - Studieplaner Innehåll Samspel SISU - Ladok Skapa studieplan på programtillfälle Studieplanen i Ladok Antagningsförfarande i studieplanen Lägg till Ingående delar i studieplanen

Läs mer

REGISTRERING LADOK NOUVEAU

REGISTRERING LADOK NOUVEAU 2002-02-19 MALMÖ HÖGSKOLA REGISTRERING LADOK NOUVEAU 1. Registrering flera personer på kurs sid 2 2. Registrering av en person sid 5 3. Uppflyttning av terminsreg på program sid 7 4. Registrering på program

Läs mer

Manual för läsårsplanering i Kopps

Manual för läsårsplanering i Kopps Senast uppdaterad: 2017-08-18 Manual för läsårsplanering i Kopps I Kopps finns systemstöd för läsårsplanering. Stödet består bland annat av automatiskt skapande av önskade kurstillfällen via kopiering

Läs mer

Hantering av moduler (delkurser/prov)

Hantering av moduler (delkurser/prov) Moduler Hantering av moduler (delkurser/prov) Moduler är kopplade till version av kurs. Behöver man nya moduler blir det en ny version av kursen. Ni kan lägga in moduler och spara, fast kurs och kurstillfälle

Läs mer

Ej sökbara kurstillfällen

Ej sökbara kurstillfällen Användarmanual Selma för arbetet med Ej sökbara kurstillfällen forskarutbildningsstöd Innehåll 1. Logga in och logga ut... 3 2. Process för att skapa Ej sökbara kurstillfällen... 4 Kurser för inresande

Läs mer

Studiedeltagande * övar vi på idag

Studiedeltagande * övar vi på idag Studiedeltagande Studiedeltagande * övar vi på idag Innehåll Begreppen kurs, kurstillfälle och program, programtillfälle Antagningsregler Anta en student på en kurs inom program Återbud/Ta bort förväntat

Läs mer

KIWAS LATHUND FÖR KURSGIVARE

KIWAS LATHUND FÖR KURSGIVARE 1 KIWAS LATHUND FÖR KURSGIVARE Söka kursplan i KIWAS Sök efter skapade kursplaner genom att klicka på Lista kursplaner i menyn under fliken Kurser. Listan som visas är begränsad till de kursplaner som

Läs mer

Användarhandledning ISP-systemet

Användarhandledning ISP-systemet ISP förvaltningsgrupp mars 2018 Användarhandledning ISP-systemet Institutions- och fakultetsadministratör Innehåll 1. Inledning... 2 1.1 Om ISP-systemet... 2 2. Behörighet och inloggning... 2 2.1 Behörighet...

Läs mer

Högskolan i Borås Avdelningen Utbildningsstöd Ladok/KursInfo Senast reviderad: KURSINFO. Manual för Programtillfälle

Högskolan i Borås Avdelningen Utbildningsstöd Ladok/KursInfo Senast reviderad: KURSINFO. Manual för Programtillfälle KURSINFO Manual för Programtillfälle Versionsförteckning Datum Version Beskrivning Författare 2016-04-12 1.0 Första utkast Hala 2016-12-05 1.1 Endast uppdaterat slutvecka Jean Sidan 1 av 12 Innehåll Programtillfälleseditorn

Läs mer

Skapa en programstruktur

Skapa en programstruktur Rutindokument Skapa en programstruktur Upprättad av Studerandeavdelningen Gäller från 2017-12-11 Under fliken Utbildningsinformation finns information om kurser, kurstillfällen, program, programtillfällen,

Läs mer

Studentcentrum, Ladok Version 1.0, 2012-07-01 REGISTRERING I LADOK. Avser utbildning på grund- och avancerad nivå

Studentcentrum, Ladok Version 1.0, 2012-07-01 REGISTRERING I LADOK. Avser utbildning på grund- och avancerad nivå Studentcentrum, Ladok Version 1.0, 2012-07-01 REGISTRERING I LADOK Avser utbildning på grund- och avancerad nivå Innehållsförteckning Registrering i Ladok 3 Studiemedel 3 Helårsstudent (HST/HÅS) 3 Kurser

Läs mer

Detaljerad beskrivning av kravlista för KA81

Detaljerad beskrivning av kravlista för KA81 Detaljerad beskrivning av kravlista för KA81 inom Annan utbildning 2002-10-16 Version: Beteckning: 660-112-002 Bengt Reinholdsson 2002-10-16 660-112-002 2 (12) Ändringshistorik Revision Datum Av Kommentar

Läs mer

Nyheter i KursInfo version

Nyheter i KursInfo version Nyheter i KursInfo version 1.4 + 1.5 Skapa revision på fastställd kurs- eller utbildningsplan Numera måste kurs- eller utbildningsplanen vara fastställd (fastställandestatus=fastställd) för att det ska

Läs mer

Anvisningar - så söker du kurs inom lärarprogrammen inför höstterminen 17

Anvisningar - så söker du kurs inom lärarprogrammen inför höstterminen 17 Anvisningar - så söker du kurs inom lärarprogrammen inför höstterminen 17 Följ de 10 stegen och skicka iväg din ansökan senast 18 april. Förnamn Efternamn Universitetslektor Fakulteten för humaniora och

Läs mer

Lathund till VFU-portalen

Lathund till VFU-portalen Lathund till VFU-portalen VFU-koordinator Senast uppdaterad: 2012-01-12 Innehåll 1. Startsidan... 3 2. Översikt över arbetsplatser på ett område... 5 3. Redigera information för en arbetsplats... 6 4.

Läs mer

FÖRBEREDA TILLFÄLLESBYTE

FÖRBEREDA TILLFÄLLESBYTE FÖRBEREDA TILLFÄLLESBYTE FÖRBEREDA TILLFÄLLESBYTE För att genomföra ett tillfällesbyte måste det finnas ett program- eller kurstillfälle som studenten kan byta till. Finns det inte redan i Ladok måste

Läs mer

Navigera bättre och filtrera rapporteringslistor

Navigera bättre och filtrera rapporteringslistor Navigera bättre och filtrera rapporteringslistor Innehåll 1. Om resultatrapportering i Ladok 1 2. Om betastartsidan 2-3 3. Sök kurstillfälle 4 4. Summering på kurstillfälle 5 5. Översikt av kursvyn 6-8

Läs mer

RESULTATHANTERING I NYA LADOK FRÅN BÖRJAN TILL SLUT / Studentavdelningen, Systemförvaltning LADOK/SISU 1

RESULTATHANTERING I NYA LADOK FRÅN BÖRJAN TILL SLUT / Studentavdelningen, Systemförvaltning LADOK/SISU 1 RESULTATHANTERING I NYA LADOK FRÅN BÖRJAN TILL SLUT 2017-01-20 / Studentavdelningen, Systemförvaltning LADOK/SISU 1 Nya processen 2017-01- / Studentavdelningen, Systemförvaltning LADOK/SISU 2 20 Resultatrapportering

Läs mer

Ladok Enheten för Utbildningsadministrativa system mars 2019

Ladok Enheten för Utbildningsadministrativa system mars 2019 Grupper I den nationella lathunden Administrera resultatrapportering finns ett avsnitt där man går igenom hur man gör grupper i systemet. Vi har lyft ut den delen och här gjort en egen manual för det.

Läs mer

Handhavandeguide: Utdata Innevarande version vid senaste uppdatering:

Handhavandeguide: Utdata Innevarande version vid senaste uppdatering: Handhavandeguide: Utdata Innevarande version vid senaste uppdatering: 1.16.0 Mer information om Ladok Mer utbildningsmaterial hittar du på Ladok.se: Aktuellt utbildningsmaterial Systemdokumentationen och

Läs mer

Lägga till inledande kurser på programtillfälle eller inriktningstillfällen

Lägga till inledande kurser på programtillfälle eller inriktningstillfällen Lägga till inledande kurser på programtillfälle eller inriktningstillfällen 2018-12-13 1 Lägga till inledande kurser på programtillfälle eller inriktningstillfällen Innehåll Läs detta först / Förutsättningar

Läs mer

Användarmanual för IBP:s StudentPlaneringsModul v.3.2

Användarmanual för IBP:s StudentPlaneringsModul v.3.2 Prognosarbete Klicka här för att ange text. Innehållsförteckning Arbeta med prognos... 2 1 Arbeta med prognos Under verksamhetsårets gång vill man vid olika tidpunkter ta fram prognoser för verksamhetsåret.

Läs mer

Antagning till ht 2018, tidplan för utbildningar med sista anmälningsdag 16/4

Antagning till ht 2018, tidplan för utbildningar med sista anmälningsdag 16/4 Utbildningsenheten Sektionen för antagning Studierektorer Studievägledare Studieadministrativa chefer Studieadministrativ personal vid inst, motsv Antagning till ht 2018, tidplan för utbildningar med sista

Läs mer

Så söker du kurs inom program inför höstterminen Följ de 10 stegen och skicka iväg din anmälan senast 15 april.

Så söker du kurs inom program inför höstterminen Följ de 10 stegen och skicka iväg din anmälan senast 15 april. Så söker du kurs inom program inför höstterminen 2016 Följ de 10 stegen och skicka iväg din anmälan senast 15 april. Informationen gäller dig som läser: o Förskollärarprogrammet o Grundlärarprogrammet

Läs mer

Lathund till VFU-portalen

Lathund till VFU-portalen Lathund till VFU-portalen VFU-samordnare Senast uppdaterad: 2013-01-14 Innehåll 1. Startsidan... 3 2. Översikt över arbetsplatser på ett område... 5 3. Redigera information för en arbetsplats... 6 4. Lägg

Läs mer

Ladok. Funktionsbeskrivning. för RV16 - Ändring av registreringsuppgifter - kurs Version: Beteckning:

Ladok. Funktionsbeskrivning. för RV16 - Ändring av registreringsuppgifter - kurs Version: Beteckning: Ladok Funktionsbeskrivning för RV16 - Ändring av registreringsuppgifter - kurs 2016-01-29 Version: Beteckning: 1.00 Carina Ytterström 2013-04-11 2 (11) Ändringshistorik Revision Datum Av Kommentar Granskare

Läs mer

Förbereda resultatrapportering. Rapportera resultat. Attestera. resultat

Förbereda resultatrapportering. Rapportera resultat. Attestera. resultat RESULTAT RAPPORTERA 2 PROCESS FÖR RESULTATRAPPORTERING Förbereda resultatrapportering Administratör lägger till resultatrapportörer och attestanter till kurser/kurstillfällen Rapportera resultat Resultatrapportör

Läs mer

SISU StudieInformation vid Stockholms universitet. Utbildning för utbudsredaktörer Genomgång av utbudet

SISU StudieInformation vid Stockholms universitet. Utbildning för utbudsredaktörer Genomgång av utbudet SISU StudieInformation vid Stockholms universitet Utbildning för utbudsredaktörer Genomgång av utbudet Support Post: Studentavdelningen Sektionen för utbildningsdokumentation Ladokgruppen Epost: ladok@su.se

Läs mer

Lathund till VFU-portalen

Lathund till VFU-portalen Lathund till VFU-portalen Arbetsplatsansvarig Senast uppdaterad: 2018-05-14 Innehåll Startsidan... 3 Behörighet... 4 Granska en arbetsplats placeringar... 5 Lägg till arbetsplatsansvarig/handledare...

Läs mer

KURSINFO. Katalogtankning. Datum Version Beskrivning Författare Första utkast JEAN Justering inför första utskick JEAN

KURSINFO. Katalogtankning. Datum Version Beskrivning Författare Första utkast JEAN Justering inför första utskick JEAN KURSINFO Katalogtankning Versionsförteckning Datum Version Beskrivning Författare 2012-04-23 1.0 Första utkast JEAN 2012-05-02 1.1 Justering inför första utskick JEAN 2012-05-09 1.2 Justering urval för

Läs mer

Programtillfälle i KursInfo

Programtillfälle i KursInfo Programtillfälle i KursInfo Att skapa ett programtillfälle är indelat i tre steg: Första steget är att lägga in de grundläggande uppgifterna på Program och sedan uppmärksamma central administration. Centralt

Läs mer

Ny startsida i Ladok

Ny startsida i Ladok Ny startsida i Ladok Lathund för dig som administrerar resultatrapportering! Den nya versionen av startsidan är under uppbyggnad och kommer förändras löpande under VT19. Ambitionen är att den nya startsidan

Läs mer

Ladok. Resultatrapportering på prov RS01. Resultatrapportering på prov RS01 1. Personliga inställningar 2. Arbetsgång vid rapportering i RS01 2

Ladok. Resultatrapportering på prov RS01. Resultatrapportering på prov RS01 1. Personliga inställningar 2. Arbetsgång vid rapportering i RS01 2 Ladok Resultatrapportering på prov RS01 Resultatrapportering på prov RS01 1 Personliga inställningar 2 Arbetsgång vid rapportering i RS01 2 1. Inläggning av betyg på prov RS01 2 2. Examens /projektarbete

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual Innehåll 1. KURSKATALOG 3 1.1. SÖK EFTER KURSTILLFÄLLEN 3 2. MINA ATTESTERINGAR 6 3. MINA ANMÄLNINGAR 7 4. HANTERA KURSER 8 4.1. DELTAGARE 9 4.1.1.

Läs mer

SELMA manual Kursplan - Kurslitteratur

SELMA manual Kursplan - Kurslitteratur UMEÅ UNIVERSITET Studentcentrum Ladokgruppen SELMA manual Kursplan - Kurslitteratur Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Logga in och logga ut CAS... 3 Logga in:... 3 Logga ut:... 3 Söka ut kursplan...

Läs mer

Selma Manual Kurstillfälle, kurspaket, programtillfälle. Studentcentrum/Ladokgruppen

Selma Manual Kurstillfälle, kurspaket, programtillfälle. Studentcentrum/Ladokgruppen Selma Manual Kurstillfälle, kurspaket, programtillfälle Innehållsförteckning Innehållsförteckning -------------------------------------------------------------------------------------------------- 2 Logga

Läs mer

Användarhandledning ISP-systemet

Användarhandledning ISP-systemet ISP förvaltningsgrupp April 2017 Användarhandledning ISP-systemet Institutions- och fakultetsadministratör Innehåll 1. Inledning...3 1.1 Om ISP-systemet...3 2. Behörighet och inloggning...3 2.1 Behörighet...3

Läs mer

Tjänstespecifikation T04

Tjänstespecifikation T04 Tjänstespecifikation T04 Skriv ut Adresslista, emaillista Ladok på webb 2009-03-13 Version: Beteckning: LPW-09-02-007 Ändringshistorik Revision Datum Av Kommentar Granskare Godkännare 0.1 2002-05-22 Jnbm

Läs mer

Produktionsplaneringsprocessen

Produktionsplaneringsprocessen 2018-06-18 (Rev. 2019-03-12) Produktionsplaneringsprocessen Produktionsplaneringsprocessen Sida 1 Produktionsplaneringsprocessen För att underlätta Mittuniversitetets planering har planeringsverktyg för

Läs mer

NyA-webben. Användarmanual för Listor och Statistik

NyA-webben. Användarmanual för Listor och Statistik NyA-webben Användarmanual för Listor och Statistik Innehåll Innehåll... 2 Sekretess... 3 In- och utloggning... 3 Inställningar... 6 Listor... 6 Sökandelistor... 6 Adresslistor... 8 Etikettlistor... 9 E-postlistor...

Läs mer

Ladok. Resultatrapportering på hel kurs RS10. Personliga inställningar 2. Arbetsgång vid resultatrapportering i RS10 2

Ladok. Resultatrapportering på hel kurs RS10. Personliga inställningar 2. Arbetsgång vid resultatrapportering i RS10 2 Ladok Resultatrapportering på hel kurs RS10 Personliga inställningar 2 Arbetsgång vid resultatrapportering i RS10 2 1 Inläggning av betyg på hel kurs 2 Inläggning av betyg 2 Rapportera in betyg via underlag

Läs mer

Genomgång utav KURT Kursvärderingssystemet för Linköpings Universitet

Genomgång utav KURT Kursvärderingssystemet för Linköpings Universitet Genomgång utav KURT Kursvärderingssystemet för Linköpings Universitet Överblick Varför kursvärdering? Samtliga kurser inom den grundläggande utbildningen vid LiU ska utvärderas med stöd av det elektroniska

Läs mer

DGM E-Learning Manual för administratörer ADR Förareutbildning

DGM E-Learning Manual för administratörer ADR Förareutbildning DGM E-Learning Manual för administratörer ADR Förareutbildning Sida 1 av 11 Förord Förarutbildningen är utvecklad av DGM Sverige AB och är godkänd av MSB. Hela idén är att den instruktörsledda ADR-förarutbildningen

Läs mer

Studentens väg från antagen till registrerad Vad ser studenten i Studentportalen? Lägg till en kursregistrering... 7

Studentens väg från antagen till registrerad Vad ser studenten i Studentportalen? Lägg till en kursregistrering... 7 Guide Uppdaterad 2014-05-28 Kursregistrering Via Studentportalens funktion för Kursregistrering är det möjligt att lägga upp information om kursregistrering, kursstart och kontaktuppgifter per kurstillfälle

Läs mer

Antagning inför VT11: snabbstatistik, antagningstal, nyheter

Antagning inför VT11: snabbstatistik, antagningstal, nyheter 1 (5) 2010-10-22 Åsa Mäki 1:e byråsekreterare Studentavdelningen Sektionen för antagning och högskoleprov Kontaktpersoner enligt sändlista Antagning inför VT11: snabbstatistik, antagningstal, nyheter Snabbstatistik

Läs mer

LATHUND TILL KIWAS FÖR KURSGIVARE

LATHUND TILL KIWAS FÖR KURSGIVARE 1 LATHUND TILL KIWAS FÖR KURSGIVARE KIWAS är det system som används på Karolinska Institutet för att hantera forskarutbildningskurser. Det är en databas för kursplaner men även ett administrativt verktyg

Läs mer

Utdata för personer i Ladok Nouveau

Utdata för personer i Ladok Nouveau Utdata för personer i Ladok Nouveau UT10 - Visa studentuppgifter...2 UT20: Intyg...3 UT21: Kursbevis...5 UT10 - Visa studentuppgifter Funktionen presenterar uppgifter om grundutbildningsstudenter. Man

Läs mer

Lathund till VFU-portalen

Lathund till VFU-portalen Lathund till VFU-portalen VFU-samordnare Senast uppdaterad: 2018-05-14 Innehåll Innehåll... 2 Startsidan... 3 Översikt över arbetsplatser på ett område... 5 Redigera information för en arbetsplats... 6

Läs mer

Lathund: Programplanering Innevarande version vid senaste uppdatering:

Lathund: Programplanering Innevarande version vid senaste uppdatering: Lathund: Programplanering Innevarande version vid senaste uppdatering: 0.97.0 Mer information om Ladok Utbildningsmaterial hittar du på Ladok.se: Aktuellt utbildningsmaterial Systemdokumentationen och

Läs mer

Användarhandledning ISP-systemet Institutions- och fakultetsadministratör

Användarhandledning ISP-systemet Institutions- och fakultetsadministratör ISP förvaltningsgrupp Juni 2016 Användarhandledning ISP-systemet Institutions- och fakultetsadministratör Innehåll 1. Inledning...2 1.1 Om ISP-systemet...2 2. Behörighet och inloggning...2 2.1 Behörighet...2

Läs mer

ATT ARBETA MED STUDENTER I LADOK3 GRUND OCH AVANCERAD NIVÅ

ATT ARBETA MED STUDENTER I LADOK3 GRUND OCH AVANCERAD NIVÅ 2018-03-13 ATT ARBETA MED STUDENTER I LADOK3 GRUND OCH AVANCERAD NIVÅ MARIA EINLER, UTBILDNINGSENHETEN 1 Innehåll Samma slags studentdokumentation... 4 Ladok3 nytt sätt att arbeta... 5 Nya begrepp... 6

Läs mer

Text med gul markering är anvisningar, övrig text är från Regler för kursplan på grund- och avancerad nivå (V 2015/1007)

Text med gul markering är anvisningar, övrig text är från Regler för kursplan på grund- och avancerad nivå (V 2015/1007) 2017-02-28 ANVISNINGAR FÖR KURSPLAN PÅ GRUNDNIVÅ OCH AVANCERAD NIVÅ Text med gul markering är anvisningar, övrig text är från Regler för kursplan på grund- och avancerad nivå (V 2015/1007) Generella anvisningar

Läs mer

Ladok. Arbetsbeskrivning för uppdatering av provuppsättning och prov KA16. Prov 2. Provuppsättning 2. Personliga inställningar 2

Ladok. Arbetsbeskrivning för uppdatering av provuppsättning och prov KA16. Prov 2. Provuppsättning 2. Personliga inställningar 2 Ladok Arbetsbeskrivning för uppdatering av provuppsättning och prov KA16 Prov 2 Provuppsättning 2 Personliga inställningar 2 1 Inläggning av nytt prov 3 2 Inläggning av provuppsättning 5 3 Ändring av provuppsättning

Läs mer

Lathund utbildarwebben

Lathund utbildarwebben Handledning 1 (13) Upprättad av Konrad Asterbäck Sjö- och luftfartsavdelningen Bemannings- och behörighetsenheten Sektionen för sjöpersonal Till utbildningssamordnare Handledning 2 (13) shistorik Beskrivning

Läs mer

En kort guide till VFU-portalen. För dig som arbetar som VFU-ansvarig på skola

En kort guide till VFU-portalen. För dig som arbetar som VFU-ansvarig på skola En kort guide till VFU-portalen För dig som arbetar som VFU-ansvarig på skola Version 1.2, uppdaterad maj 2013 . Innehåll Behörighet och inloggning... 3 Adressen till VFU-portalen... 3 Inloggning... 3

Läs mer

Grupper. SA10 Grupphantering

Grupper. SA10 Grupphantering Grupper Ibland kan det finnas en praktisk betydelse att spara en ett visst antal studenter för att senare kunna ta fram dem för att göra t.ex klass - indelningar, laborationsgrupper, uppföljningar på kurser

Läs mer

Lathund. Forskarnivå Version

Lathund. Forskarnivå Version Lathund Forskarnivå 2017-06-15 Version 84-002 1 Versionshantering Sprint Granskad version Kommentarer från Uppdaterad 81 Skickat ut Lathund-Ladok-Forskarnivå-81-001 Anders Stenebo 2017-05-11 84 Gått igenom

Läs mer

Skapa en kursvärdering

Skapa en kursvärdering Skapa en kursvärdering Tanken med ett kursvärderingssystem är att ställa frågor till studenterna och automatiskt sammanställa deras svar för presentation. En kursvärdering består av ett eller flera frågeformulär.

Läs mer

Lathund: Ändringsbarhet och registervård Innevarande version vid senaste uppdatering:

Lathund: Ändringsbarhet och registervård Innevarande version vid senaste uppdatering: Lathund: Ändringsbarhet och registervård Innevarande version vid senaste uppdatering: 1.25.0 Mer information om Ladok Utbildningsmaterial hittar du på Ladok.se: Aktuellt utbildningsmaterial Systemdokumentationen

Läs mer

Fristående kurser läsåret 2019/2020

Fristående kurser läsåret 2019/2020 Fristående kurser läsåret 2019/2020 Dagens upplägg Utbildningsinformation Var syns den? Arbetsgång Vem gör vad och när? Inrapportering i Selma Hur gör jag och vad ska jag tänka på? Nyheter i Selma Kurstillfälle

Läs mer

Forskarstuderande. 1. Inloggning

Forskarstuderande. 1. Inloggning Forskarstuderande 1. Inloggning Du använder samma inloggning till Forskningsdatabasen som till universitetets övriga system. 2. Startsidan När du loggat in i Forskningsdatabasen (FDB) kommer du till startsidan

Läs mer

Forskare & Handledare. 1. Inloggning

Forskare & Handledare. 1. Inloggning Forskare & Handledare 1. Inloggning Du använder samma inloggning till Forskningsdatabasen som till universitetets övriga system. 2. Startsidan När du loggat in i Forskningsdatabasen (FDB) kommer du till

Läs mer

Skapa förväntat deltagande på kurstillfälle eller kurspaketeringstillfälle (Manuell antagning i Ladok)

Skapa förväntat deltagande på kurstillfälle eller kurspaketeringstillfälle (Manuell antagning i Ladok) Skapa förväntat deltagande på kurstillfälle eller kurspaketeringstillfälle (Manuell antagning i Ladok) Innehåll. Förväntat deltagande på kurstillfälle -2 2. Förväntat deltagande på kurspaketeringstillfälle

Läs mer

Kursvärderingsenkät i KI Survey 150406

Kursvärderingsenkät i KI Survey 150406 1 Kursvärderingsenkät i KI Survey 150406 Hur kan jag använda en enkätmall i KI Survey? I verktyget KI Survey finns färdiga mallar för kursvärderingsenkäter. Mallarna har skapats av KI Survey- administratörer

Läs mer

Ladok. Funktionsbeskrivning. för RG02 Kursregistrering - flera personer Beteckning: RG02_funkbeskr

Ladok. Funktionsbeskrivning. för RG02 Kursregistrering - flera personer Beteckning: RG02_funkbeskr Ladok Funktionsbeskrivning för RG02 Kursregistrering - flera personer 2013-10-24 Beteckning: RG02_funkbeskr 2013-10-24 RG02_funkbeskr.doc 2 (17) Ändringshistorik Av Kommentar Granskare Godkännare 2008-07-28?

Läs mer

Nyheter i samband med driftsättning av KursInfo 1.2

Nyheter i samband med driftsättning av KursInfo 1.2 Nyheter i samband med driftsättning av KursInfo 1.2 KURS/PROGRAM Fastställa kurs- eller utbildningsplan som saknar obligatoriska värden Det går inte längre att spara en kurs eller ett program med fastställandestatus

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Funktionsbeskrivning KA24 Programplaner - indata 2016-08-26 Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2010-08-27 Jenny H Svensson För KA24 har det funnits 4 olika funktionsbeskrivningar. Dessa är

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual Innehåll 1. KURSKATALOG 3 1.1. SÖK EFTER KURSTILLFÄLLEN 3 2. MINA ATTESTERINGAR 6 3. MINA ANMÄLNINGAR 7 4. HANTERA KURSER 8 4.1. DELTAGARE 9 4.1.1.

Läs mer

Instruktioner TimeEdit Web

Instruktioner TimeEdit Web 2018-11-21 Instruktioner TimeEdit Web Hitta till schemawebben... 2 Sök fram ett schema... 2 Mer information om lokalen eller kursen... 4 Anpassa schemat... 4 Exportera ett schema till Excel... 7 Prenumerera

Läs mer

nsvarig enligt GUs. genomgå et. Ladokgruppen. eller utom 1 (6)

nsvarig enligt GUs. genomgå et. Ladokgruppen. eller utom 1 (6) Sektionen för studieadministrativa system Ladokgruppen Ansökan om användarbehörighet i Ladok (studiedokumentationssystemet) En ansökan om behörighet fylls i. i Ansökan lämnas för påskrift till behörighetsansvarig

Läs mer

Selma - Manual Utbildningsplan

Selma - Manual Utbildningsplan Selma - Manual Utbildningsplan Selma 5.4 2013-10-09 Innehållsförteckning UTBILDNINGSPLAN... 3 SKAPA UTBILDNINGSPLAN... 3 ARBETA MED EN PÅBÖRJAD UTBILDNINGSPLAN... 3 Allmänt... 4 Beskrivning... 6 Studieplan

Läs mer

Prov bör rättas och läggas in i Ladok inom tre arbetsveckor (två veckor innan omtentan) JO , dnr !

Prov bör rättas och läggas in i Ladok inom tre arbetsveckor (två veckor innan omtentan) JO , dnr ! Resultathantering Prov bör rättas och läggas in i Ladok inom tre arbetsveckor (två veckor innan omtentan) JO 1991-07-18, dnr 3980-1990! Alla provresultat rapporteras (även underkända och blanka)! Examinationsdatum

Läs mer

Selma Manual Utbildningsplan. Studentcentrum/Ladokgruppen

Selma Manual Utbildningsplan. Studentcentrum/Ladokgruppen Selma Manual Utbildningsplan Innehållsförteckning Innehållsförteckning -------------------------------------------------------------------------------------------------- 2 Logga in och logga ut - CAS ----------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Om lathunden. Vad lathunden inte beskriver Systemdokumentationen och dess funktionsbeskrivningar på wikin beskriver systemet som helhet.

Om lathunden. Vad lathunden inte beskriver Systemdokumentationen och dess funktionsbeskrivningar på wikin beskriver systemet som helhet. Om lathunden Syftet med lathunden Syftet med Lathunden är att minimera informationsmängden för att utföra en uppgift i ett specifikt sammanhang. Lathunden förutsätter att du känner till det grundläggande

Läs mer

Kravsamordnare Datum Sida. Lou Lagusson (11)

Kravsamordnare Datum Sida. Lou Lagusson (11) Lou Lagusson 2010-07-06 1 (11) Intyg Innehållsförteckning 1 UT20 Intyg... 2 1.1 Syfte med funktionen... 2 1.2 Behörighet till funktionen... 2 1.3 System- och användarpreferenser... 2 1.4 Formulär/Delfunktioner...

Läs mer

Kravspecifikation KA13 Anmälningsalternativ, Kurs

Kravspecifikation KA13 Anmälningsalternativ, Kurs Kravspecifikation KA13 Anmälningsalternativ, Kurs Nouveau Projekt STU T-9110 2016-10-18 Status: Godkänd Eva Lundströmer Simu 2016-10-18 2 (25) Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2009-11-20

Läs mer

En kort guide till VFU-portalen. För dig som arbetar som VFU-samordnare i kommunen.

En kort guide till VFU-portalen. För dig som arbetar som VFU-samordnare i kommunen. En kort guide till VFU-portalen För dig som arbetar som VFU-samordnare i kommunen. Version 1.2 maj 2013 Följande sidor kommer ge en kort och övergripande guide till de vanligaste funktionerna i VFUportalen.

Läs mer

KIWAS LATHUND FÖR KURSGIVARE

KIWAS LATHUND FÖR KURSGIVARE KIWAS LATHUND FÖR KURSGIVARE Söka kursplan i KIWAS Sök efter skapade kursplaner genom att klicka på Lista kursplaner i menyn under fliken Kurser. I vyn som kommer upp finns dina preliminära kursplaner.

Läs mer

Begreppen bemanning och planering i Retendo 2 Två olika sätt att bemanna 3

Begreppen bemanning och planering i Retendo 2 Två olika sätt att bemanna 3 Bemanna och Planera Begreppen bemanning och planering i Retendo 2 Två olika sätt att bemanna 3 Bemanning av ett uppdrag 3 Kursansvarig och timbudget 3 Bemanning 5 Timmar i tjänsteplaneringen 6 Planering

Läs mer

KURSINFO. Manual för program KursInfo > webben (Vill studera) Versionsförteckning. Datum Version Beskrivning Författare

KURSINFO. Manual för program KursInfo > webben (Vill studera) Versionsförteckning. Datum Version Beskrivning Författare KURSINFO Manual för program KursInfo > webben (Vill studera) Versionsförteckning G:\GF\UF\KURSINFO\Manualer\Publicerade manualer\manual KursInfo Program_webb.docx Datum Version Beskrivning Författare 2013

Läs mer

Forskarstuderande. 1. Inloggning

Forskarstuderande. 1. Inloggning Forskarstuderande 1. Inloggning Du använder samma inloggning till Forskningsdatabasen som till universitetets övriga system. OBS! Är du en extern doktorand utan anställning på MIUN så använder du knappen

Läs mer

Använda Convertus Kursplaneöversättaren

Använda Convertus Kursplaneöversättaren Utbildningsavdelningen INSTRUKTION 2015-10-09 Använda Convertus Kursplaneöversättaren Programmet Kursplaneöversättaren är ett hjälpmedel för att översätta kursplaner från svenska till engelska. Du måste

Läs mer

LADOK Nouveau Intyg UT21 1(5)

LADOK Nouveau Intyg UT21 1(5) Intyg UT21 1(5) Kursbevis UT21 Funktionen används för att skriva ut kursbevis på svenska och/eller engelska för en/flera kurser och en/flera personer på grundnivå och avancerad nivå. Allmänt om funktionen

Läs mer

Ladok. Funktionsbeskrivning. för KA11 Kurser och prov - utdata. (ny funktion 2005) Beteckning:

Ladok. Funktionsbeskrivning. för KA11 Kurser och prov - utdata. (ny funktion 2005) Beteckning: Ladok Funktionsbeskrivning för KA11 Kurser och prov - utdata (ny funktion 2005) 2016-02-04 Beteckning: Carina Ytterström 2016-02-04 2 (11) Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2005-11-10 Carina

Läs mer