nsvarig enligt GUs. genomgå et. Ladokgruppen. eller utom 1 (6)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "nsvarig enligt GUs. genomgå et. Ladokgruppen. eller utom 1 (6)"

Transkript

1 Sektionen för studieadministrativa system Ladokgruppen Ansökan om användarbehörighet i Ladok (studiedokumentationssystemet) En ansökan om behörighet fylls i. i Ansökan lämnas för påskrift till behörighetsansvarig (prefekt eller den som delegerats till av prefekt), som är behörighetsan nsvarig enligt GUs policy. Därefter skickas ansökan till Ladokgruppen, Utbildningsenheten, Box 100. Avser ansökan behörighet till flera institutioner ska behörighet beviljas av resp behörighetsansvarig (prefekt). Beslut om delegation av behörighetsansvar ska medsändas ansökan a om behörighet. Ladokgruppen handlägger ansökan och tar kontakt med den sökande. En person som inte tidigare varit användare av Ladok vid GU anmäler sig till kommande utbildningstillfälle för nya användare via Sembok. Sembok nås i Medarbetarportalen. Utbildning anordnas ca 1 gång per månad under terminstid. Samtliga nya användare ska genomgå denna introduktionsutbildning innan tillgång till systemet ges. I samband med utbildningen får användaren kvittera ut användarid och lösenord till LadoksysemeL et. Utbildning ges även för användare som ska ha behörighet att - Registrera/resultatrapportera på grundnivå och avancerad nivå - Rapportera aktivitet/försörjning, resultat, mm, på forskarnivå innan behörighet uppdateras. Om den sökande ska ha behörighet för annann inrapportering än ovanstående ges skriftliga anvisningar, t ex via hänvisning till t funktionsmanualer. När den sökande har läst igenom anvisningarna och skickat bekräftelse till ladokgruppen (via e-post) ges g tillgång till funktionen/-erna. Behörighet för inrapportering på grund-/avancerad nivå, t ex registrering, omfattarar kurser som i Ladok hör till den institution som behörighet beviljats för, oavsett omm kurserna läses inom eller utom program. Vissa funktioner är begränsade till vissa program, t ex funktion för dokumentation av uppehåll/avbrott på program. Eftersom program inte har Sektionen för studieadministrativa system Rosenlundsgatan 4, Box 100, Göteborg (6)

2 institutionstillhörighet i Ladok måste aktuella program(koder) anges i ansökan för en sådan funktion. Behörighet för inrapportering forskarnivå omfattar de ämnen som i Ladok hör till den institution som behörigheten beviljats för. I Ladok kan en användare inte ha olika rapporteringrätt på olika institutioner. Exempel: En användare som har behörighet att registrera och resultatrapportera på grund- o avancerad nivå samt har behörighet inrapportering forskarnivå på institution 1 måste också få motsvarande behörighet beviljad av prefekt på institution 2 även om användare enbart ska arbeta med t ex forskarrapportering. Det finns däremot möjlighet att utöka en användares rapporteringsrätt på grund- o avancerad nivå att omfatta endast vissa kurser på en annan inst än den egna. Detta alternativ används endast om det handlar om ett fåtal kurser. Det kan gälla registrering, resultatrapportering eller alla funktioner användare har behörighet till. Typ av rapportering samt resp kurskod ska anges i ansökan Ansökan om behörighet kan omfatta följande funktionsgrupper/funktioner Markera Utdata eller Ange Uppehåll/Avbrott/Kull och så vidare. Funktion/funktionsgrupp Utdata Beskrivning av innehåll i behörigheten Tillgång till katalogfunktioner samt funktioner för utsökning av uppgifter om samtliga personer i registret, d v s grund-, avancerad och forskarnivå för samtliga inst. Uppgifter kan sökas fram för enskild individ alternativt kan sökas ut genom att t ex kurskod, programkod, forskarämne, etc, anges. Omfattar även funktioner för t ex resultatuppföljning på olika utbildningsnivåer. Adressändring Inläggning/ändring/borttag av tidsbegränsad adress. Studenten hanterar själv sin tidsbegränsade adress genom studentportalen varför funktionen främst är tänkt för handläggare som etablerar studenter utan svenskt personnummer, t ex inresande utbytesstudenter. Folkbokföringsadress hämtas direkt från Skatteverket, prenumeration veckovis förändring Skatteverket Grund-/Avancerad nivå, inrapportering (Funktioner för kursadministration på inst inom hela GU) 2 (6)

3 Registrering (grundnivå och avancerad nivå) Funktioner för registrering på kurs, förberedelse för webbregistrering samt registrering av utresande student på utbytesprogram. Tidigt avbrott/avbrott på kurs. Programmärkning av registrering. Borttagning av felaktig registrering innevarande termin. Borttagning av antagningsvillkor på kurs. Resultat Funktioner för inrapportering av resultat på prov/kurs samt individuell kurs för utbytesstudent. LPW-tjänst för administration av tentamensanmälan Grund-/Avancerad nivå, övrig inrapportering (Speciella handläggare. Inom vissa fakulteter endast på fakultetskansli. För behörighet till vissa funktioner krävs dessutom delegation) Antagning kurs Dokumentation av beslut om antagning till kurs Antagning program Dokumentation av beslut om antagning till program samt antagning till senare del av program. Borttagning av antagningsvillkor på program. Aktuella program(koder) anges i ansökan eller lämnas i efterhand. Programadministration (ange vilken av delarna) Dokumentation av Uppehåll och Avbrott på program och inriktning. Val av programinriktning(byte av inriktning inom program) obs! antagningsfunktionalitet Aktuella program(koder) anges i ansökan. Utbildningssamarbete-ihopkoppling student och utbildningssamarbete 3 (6)

4 SA07 Antagning till utbytesprogram (ut) Funktion för antagning av utresande student på utbytesprogram innan utresa. SA06 Etablering och antagning utbytesstudent (in) Etablering och antagning av hitresande utbytesstudent på utbytesprogram. Även registrering på del av kurs samt individuell kurs ingår. De flesta antagningar görs via Move-On (se särskild hanteringsordning) och uppgifter om etablering och antagning till utbyte förs över en gång per termin men antagning till kurs, del av kurs och individuell kurs görs i denna funktion Forskarnivå Forskarnivå, inrapportering Funktioner för inrapportering av registrering, aktivitet/försörjning, resultat, tillgodoräknande, handledare, mm. Forskarnivå antagning Antagning till forskarutbildning Dokumentation av beslut om antagning till forskarutbildning. Omfattar även inläggning av ev grundexamen samt planerad aktivitetsplan Tillgodoräknande grund/avancerad nivå Tillgodoräknande hel kurs RS21 Funktion för dokumentation av beslut om tillgodoräknande av hel kurs. Beslut om tillgodoräknande sker enligt delegation ( institutionsnivå). 4 (6)

5 Behörigheten gäller både fristående kurs och program men är begränsad till vissa program(koder) som anges i ansökan för alla utom Examenssektionen, som har alla program och svarar även på ev frågor från användarna. Grund-/Avancerad nivå, övrig inrapportering (Central nivå, Antagningssektionen) Etablering/Behörighet/Avgiftshantering Funktion för etablering av student samt dokumentation av beslut om behörighet. Här ingår även avgiftshantering. Behörighet till funktionen ges endast om beslut om delegation finns och bifogas ansökan. För etablering av utbytesstudent finns separat funktion, se ovan. Examen Examen, grund- och avancerad nivå, och Ping, kursbevis UT21, RS21 grund- och avancerad nivå Funktioner för handläggning av examensansökan och utfärdande av examensbevis, inkl LadokPing. Behörighet till funktionerna ges endast till användare på Utbildningsenheten, Examenssektionen samt till användare på organisationsnivå där beslut om utfärdande av examensbevis sker enligt delegation. Kursbevis utfärdas endast på Examenssektionen men andra kan ev få behörighet Ladokping styrs via lokalt beslut om behörigheter Examen forskarnivå Funktioner för handläggning av examensansökan och utfärdande av examensbevis. 5 (6)

6 Borttagning av användarbehörigheter Behörighetsansvarig är den som tilldelar behörighet och är också den som är ansvarig för när behörigheter tas bort, dvs när arbetsuppgifterna ändrats så att ladokbehörigheter ska tas bort helt eller delvis. Det är i första hand behörighetsansvarig som meddelar borttagning alternativt användaren själv när arbetet helt avslutas på institution/vid GU. Om användare använder systemet på ett otillbörligt sätt enl GU s IT-policy, kan systemägaren för Ladok besluta om att behörighet i Ladok tas bort för enskild användare. Beslut finns att borttagning av behörighet sker efter två års inaktivitet. Övriga Ladokbehörigheter Ladok uppföljning är uppföljnings- och statistik ur Ladok och nås under Verktyg i Medarbetarportalen av alla som har xkonto vid GU. Dessa tjänster innehåller endast aggregerad data och inga individuppgifter. Behörighet för Ladok-Ping, dvs möjlighet att läsa i andra högskolors register, ansöks om enligt särskild ordning och avser endast arbete med antagning och utfärdande av examensbevis. 6 (6)

Forskarutbildningen - från behörighetsbedömning till examen

Forskarutbildningen - från behörighetsbedömning till examen Flöde Forskarutbildningen 1(7) Forskarutbildningen - från behörighetsbedömning till examen Denna hantering gäller fr o m 1 april 2014 Uppgift Vem Kommentar När Behörighetsbedömning Forskarutbildningsstöd

Läs mer

Användarhandledning ISP-systemet

Användarhandledning ISP-systemet ISP förvaltningsgrupp April 2017 Användarhandledning ISP-systemet Institutions- och fakultetsadministratör Innehåll 1. Inledning...3 1.1 Om ISP-systemet...3 2. Behörighet och inloggning...3 2.1 Behörighet...3

Läs mer

Beslut om studiedokumentation vid Stockholms universitet

Beslut om studiedokumentation vid Stockholms universitet 1 (3) BESLUT 2016-03-23 Dnr SU FV-1.1.2-3503-15 Dok. nr 1 Mia Svanqvist Sektionsledare Beslut om studiedokumentation vid Stockholms universitet Inledning Enligt förordning om redovisning av studier m.m.

Läs mer

Användarhandledning ISP-systemet

Användarhandledning ISP-systemet ISP förvaltningsgrupp mars 2018 Användarhandledning ISP-systemet Institutions- och fakultetsadministratör Innehåll 1. Inledning... 2 1.1 Om ISP-systemet... 2 2. Behörighet och inloggning... 2 2.1 Behörighet...

Läs mer

Användarhandledning ISP-systemet Institutions- och fakultetsadministratör

Användarhandledning ISP-systemet Institutions- och fakultetsadministratör ISP förvaltningsgrupp Juni 2016 Användarhandledning ISP-systemet Institutions- och fakultetsadministratör Innehåll 1. Inledning...2 1.1 Om ISP-systemet...2 2. Behörighet och inloggning...2 2.1 Behörighet...2

Läs mer

Anvisningar fö r dökumentatiön av utbildning pa förskarniva

Anvisningar fö r dökumentatiön av utbildning pa förskarniva på forskarnivå i Ladok Sid: 1 / 11 Anvisningar fö r dökumentatiön av utbildning pa förskarniva Innehåll 1. Inledning... 2 2. Etablering och antagning... 2 3. Grundexamen (Behörighetsbakgrund)... 3 4. Handledare...

Läs mer

Inloggning i Ladokportalen för personal

Inloggning i Ladokportalen för personal Inloggning i Ladokportalen för personal Ladokportalen är en webbtjänst som gör det möjligt för all personal att via webben få tillgång till uppgifter i Ladok. Gå till https://ladokportalen.hb.se Ange de

Läs mer

Antagning till ht 2018, tidplan för utbildningar med sista anmälningsdag 16/4

Antagning till ht 2018, tidplan för utbildningar med sista anmälningsdag 16/4 Utbildningsenheten Sektionen för antagning Studierektorer Studievägledare Studieadministrativa chefer Studieadministrativ personal vid inst, motsv Antagning till ht 2018, tidplan för utbildningar med sista

Läs mer

HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR TILLGODORÄKNANDE VID GÖTEBORGS UNIVERSITET

HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR TILLGODORÄKNANDE VID GÖTEBORGS UNIVERSITET STYRDOKUMENT Dnr GU 2019/1975 HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR TILLGODORÄKNANDE VID GÖTEBORGS UNIVERSITET Publicerad Beslutsfattare Ansvarig funktion medarbetarportalen.gu.se/styrdokument Rektor Utbildningsenheten

Läs mer

Lathund: Uppföljning i ladok översikt

Lathund: Uppföljning i ladok översikt KTH ROYAL INSTITUTE OF TECHNOLOGY Lathund: Uppföljning i ladok översikt Version 1.0 190308 Karin Hellmalm Lathundens innehåll Lathunden ger en översikt om vilka delar av ladok som kan användas för att

Läs mer

HANDLÄGGNINGSRUTIN FÖR TILLGODORÄKNANDE AV KURS ELLER DEL AV KURS, GRUNDNIVÅ OCH AVANCERAD NIVÅ, INSTITUTIONEN FÖR MEDICIN

HANDLÄGGNINGSRUTIN FÖR TILLGODORÄKNANDE AV KURS ELLER DEL AV KURS, GRUNDNIVÅ OCH AVANCERAD NIVÅ, INSTITUTIONEN FÖR MEDICIN STYRDOKUMENT G 2015/571 HANDLÄGGNINGSRUTIN FÖR TILLGODORÄKNANDE AV KURS ELLER DEL AV KURS, GRUNDNIVÅ OCH AVANCERAD NIVÅ, INSTITUTIONEN FÖR MEDICIN Beslutsfattare Handläggare Linda Forsberg, institutionen

Läs mer

Lathund, skapa kurstillfällen för Ladok via UtbildningsGubas

Lathund, skapa kurstillfällen för Ladok via UtbildningsGubas Lathund, skapa kurstillfällen för Ladok via UtbildningsGubas Den här lathunden avser tillfällen som tidigare har beställts direkt från Ladokgruppen. Dessa ska läggas in i UtbildningsGubas för att sedan

Läs mer

Registrering av studenter i utbildning på grundnivå och avancerad nivå vårterminen 2016

Registrering av studenter i utbildning på grundnivå och avancerad nivå vårterminen 2016 1 15 januari 2016 Dnr STYR 2016/55 Institutioner utanför LTH med studenter i utbildning på grundnivå och avancerad nivå Student och utbildning Ladokavdelningen Avd chef L Schmidt Registrering av studenter

Läs mer

HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR TILLGODORÄKNANDE AV KURS ELLER DEL AV KURS, GRUNDNIVÅ OCH AVANCERAD NIVÅ, INSTITUTIONEN FÖR NEUROVETENSKAP OCH FYSIOLOGI

HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR TILLGODORÄKNANDE AV KURS ELLER DEL AV KURS, GRUNDNIVÅ OCH AVANCERAD NIVÅ, INSTITUTIONEN FÖR NEUROVETENSKAP OCH FYSIOLOGI STYRDOKUMENT G 2016/92 HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR TILLGODORÄKNANDE AV KURS ELLER DEL AV KURS, GRUNDNIVÅ OCH AVANCERAD NIVÅ, INSTITUTIONEN FÖR NEUROVETENSKAP OCH FYSIOLOGI Beslutsfattare Handläggare Joakim

Läs mer

Flöde Forskarutbildningen i Ladok3

Flöde Forskarutbildningen i Ladok3 Flöde Forskarutbildningen i Ladok3 Ämnestillfälle Nytt tillfälle måste läggas upp för det forskarutbildningsämne som doktoranden är antagen till Koppla ämnestillfälle Koppla ämnestillfället till doktoranden

Läs mer

Om Ladok3 STORMÖTE

Om Ladok3 STORMÖTE Om Ladok3 STORMÖTE 2017-11-09 Vad är Ladok3? Nytt studieadministrativt system (data förs över) Säkrare, effektivt och mer användarvänligt än dagens Ladok. Webbaserat (oberoende av tid och plats) Fokus

Läs mer

STOCKHOLMS UNIVERSITET. Manual. Forskarladok. Ladokgruppen 2013

STOCKHOLMS UNIVERSITET. Manual. Forskarladok. Ladokgruppen 2013 STOCKHOLMS UNIVERSITET Manual Forskarladok Ladokgruppen 2013 Innehåll Antagning till forskarutbildning SA90... 3 Antagning... 4 Ändring... 4 Forskarstuderandes handledare SA91... 5 Inläggning... 5 Inläggning

Läs mer

HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR TILLGODORÄKNANDE VID GÖTEBORGS UNIVERSITET

HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR TILLGODORÄKNANDE VID GÖTEBORGS UNIVERSITET STYRDOKUMENT Dnr V 2017/2 HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR TILLGODORÄKNANDE VID GÖTEBORGS UNIVERSITET Publicerad Beslutsfattare Ansvarig funktion medarbetarportalen.gu.se/styrdokument Rektor Utbildningsenheten

Läs mer

Ladok. Tillgodoräknande av kurs RS21. Allmänt om funktionen Arbetsgång Tillgodoräknande av hel kurs Arbetsgång Internationellt utbyte 4

Ladok. Tillgodoräknande av kurs RS21. Allmänt om funktionen Arbetsgång Tillgodoräknande av hel kurs Arbetsgång Internationellt utbyte 4 Ladok Tillgodoräknande av kurs RS21 Allmänt om funktionen 2 1. Arbetsgång Tillgodoräknande av hel kurs 3 2. Arbetsgång Internationellt utbyte 4 3. Arbetsgång Ändra/Ta bort tillgodoräknande 5 Sida 1 av

Läs mer

Anvisningar fö r dökumentatiön av utbildning pa förskarniva

Anvisningar fö r dökumentatiön av utbildning pa förskarniva på forskarnivå i Ladok Sid: 1 / 11 Anvisningar fö r dökumentatiön av utbildning pa förskarniva Innehåll 1. Inledning... 2 2. Etablering och antagning... 2 3. Grundexamen (Behörighetsbakgrund)... 3 4. Handledare...

Läs mer

Administrativ antagning senare del av program efter återupptagande av studier Ny studieplan

Administrativ antagning senare del av program efter återupptagande av studier Ny studieplan Administrativ antagning senare del av program efter återupptagande av studier Ny studieplan På KI talar vi om administrativ antagning till senare del efter återupptagande av studier. I systemet skapar

Läs mer

Projekt STU T 4102 Samordning med NyA har genomfört en ändring i SB02 som förbättrar logghanteringen och minskar storleken på fellistorna.

Projekt STU T 4102 Samordning med NyA har genomfört en ändring i SB02 som förbättrar logghanteringen och minskar storleken på fellistorna. Leverans 2014_04 från den 6 november togs i drift den 10 december. I driftsättningen ingår även leveranskompletteringen från den 3 december. Här följer en sammanfattning av nyheterna. Utförligare information

Läs mer

UTBILDNINGSENHETEN. Agenda. Inledning Presentation: Hur gör man i Ladok + arbetsprocess Fika Övningar. Vecka 44 Ladok3 produktionssättning

UTBILDNINGSENHETEN. Agenda. Inledning Presentation: Hur gör man i Ladok + arbetsprocess Fika Övningar. Vecka 44 Ladok3 produktionssättning LADOK 3 FORSKARNIVÅ Agenda Inledning Presentation: Hur gör man i Ladok + arbetsprocess Fika Övningar Vecka 44 Ladok3 produktionssättning Utbildningsinnehåll Syfte med utbildningen Orientering Prova Avgränsning

Läs mer

FORSKARUTBILDNING HANTERING I NYA LADOK

FORSKARUTBILDNING HANTERING I NYA LADOK FORSKARUTBILDNING HANTERING I NYA LADOK 2 NYHETER Tillfälle förforskarutbildningsämnet Tillfälle för forskningsarbete (vetenskapligt och konstnärligt forskningsarbete) Registrering på kurs Registrering

Läs mer

Handelshögskolans vid Göteborgs universitet Företagsekonomiska institutionen Institutionsrådet

Handelshögskolans vid Göteborgs universitet Företagsekonomiska institutionen Institutionsrådet Institutionsrådet 2013-06-17 1 (5) Besluts- och delegationsordning 2013-07-01 -- 2014-06-30 GU = Grundutbildning FU = Forskarutbildning FFK = Forsknings- och forskarutbildningskommittén UK = Utbildningskommittén

Läs mer

SMiDiGA RUTiNER. Genomgång av studieadministrativa processer.

SMiDiGA RUTiNER. Genomgång av studieadministrativa processer. SMiDiGA RUTiNER Genomgång av studieadministrativa processer www.uu.se/nyaladok Genomgång av studieadministrativa processer För att införandet av nya Ladok ska fungera smidigt är det viktigt att nuvarande

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET

GÖTEBORGS UNIVERSITET GÖTEBORGS UNIVERSITET GUDOK- Projektet 2011-04-29 Processer Ge stöd till student och doktorand (inkl. presumtiva) Utbildning Forskning Syntax Processnivåer Aktörer Enskild process Samverkan Syntax enskild

Läs mer

Utlandsstudier och tillgodoräknande. Informationsträff 18 oktober 2012

Utlandsstudier och tillgodoräknande. Informationsträff 18 oktober 2012 Utlandsstudier och tillgodoräknande Informationsträff 18 oktober 2012 Hela processen - från ansökan till examen Hela processen måste fungera Konsekvenser kan komma långt efter: För studenten (CSN/TG/Examen)

Läs mer

Tillgodoräknande alla nivåer

Tillgodoräknande alla nivåer Tillgodoräknande alla nivåer Till dess att KI tar elektroniska ärendehanteringsdelen i drift så fortsätter hanteringen och beslutsfattandet av tillgodoräknande på blanketter. Ett tillgodoräknande i Ladok

Läs mer

Handbok för registervård. - Del 9

Handbok för registervård. - Del 9 Handbok för registervård - Del 9 Sida 2 av 14 Innehåll 1 FELSÖKNINGAR I HANDBOK 9... 3 1.1 RESERVATIONER GÄLLANDE FELSKRIPT... 3 1.2 ÅTERKOPPLING PÅ KÖRNINGARNA... 3 1.3 SAMMANSTÄLLNING OCH SQL-SKRIPT

Läs mer

Nyheter. Tillfälle förforskarutbildningsämnet. Tillfälle för forskningsarbete (vetenskapligt och konstnärligt forskningsarbete) Registrering på kurs

Nyheter. Tillfälle förforskarutbildningsämnet. Tillfälle för forskningsarbete (vetenskapligt och konstnärligt forskningsarbete) Registrering på kurs Hantering i Ladok Nyheter Tillfälle förforskarutbildningsämnet Tillfälle för forskningsarbete (vetenskapligt och konstnärligt forskningsarbete) Registrering på kurs Registrering på individuellt åtagande,

Läs mer

Lathund: Dokumentation i Ladok av bifallsbeslut om tillgodoräknande på grundnivå och avancerad nivå, hel kurs. Några exempel.

Lathund: Dokumentation i Ladok av bifallsbeslut om tillgodoräknande på grundnivå och avancerad nivå, hel kurs. Några exempel. Lathund: Dokumentation i Ladok av bifallsbeslut om tillgodoräknande på grundnivå och avancerad nivå, hel kurs. Några exempel. Vid dokumentation i RS21 (om kunskaper och färdigheter har förvärvats utanför

Läs mer

Utlandsstudier och tillgodoräknande. Informationsträff 5 maj 2011

Utlandsstudier och tillgodoräknande. Informationsträff 5 maj 2011 Utlandsstudier och tillgodoräknande Informationsträff 5 maj 2011 Hela processen - från ansökan till examen Hela processen måste fungera Konsekvenser kan komma långt efter: För studenten (CSN/TG/Examen)

Läs mer

Studieadministrativa bestämmelser för studenter vid Högskolan Dalarna

Studieadministrativa bestämmelser för studenter vid Högskolan Dalarna Studieadministrativa bestämmelser för studenter vid Högskolan Dalarna Beslut: Rektor 2012-08-01 Revidering: 2012-10-22, 2013-11-06 Dnr: DUC 2012/1169/10 Gäller fr.o.m. 2013-11-06 Ersätter: Studieadministrativa

Läs mer

Studieadministrativa flödet för KIs utbildningsprogram

Studieadministrativa flödet för KIs utbildningsprogram Studieadministrativa flödet för KIs utbildningsprogram Nyantagen student T1 i Utbildningsplan Fastställande av ny alt revidering av utbildningsplan Kommittén för utbildning på grundnivå och avancerad nivå

Läs mer

Besluts- och delegationsordning vid Företagsekonomiska institutionen 2017 D nr V 2017/105

Besluts- och delegationsordning vid Företagsekonomiska institutionen 2017 D nr V 2017/105 1 (7) Besluts- och delegationsordning vid 2017 D nr V 2017/105 2017-01-20 som utgår från GU:s delegationsordning 2017-01-01-2017-12-31 GU = Grundutbildning FU = Forskarutbildning FFK = Forsknings- och

Läs mer

OBS: Vänta med att köra EB50 skarpt tills ni har kört EB47 och EB48 för samtliga terminer!

OBS: Vänta med att köra EB50 skarpt tills ni har kört EB47 och EB48 för samtliga terminer! Leverans 2015_02 från den 23 april togs i drift den 27 maj. I driftsättningen ingår även leveranskompletteringen från den 20 maj. Här följer en sammanfattning av nyheterna. Utförligare information finns

Läs mer

Kravspecifikation RS93 Alla kurser klara på forskarnivå

Kravspecifikation RS93 Alla kurser klara på forskarnivå Kravspecifikation RS93 Alla kurser klara på forskarnivå Ofullständig Birgitta Lewén-Johansson 2016-12-12 2 (26) Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2009-11-12 BLN Första utkast, skapat för projekt

Läs mer

Institutionen för kemi - BMC Lathund för doktorander. Studiedokumentation. Eva Ohlsson,

Institutionen för kemi - BMC Lathund för doktorander. Studiedokumentation. Eva Ohlsson, Institutionen för kemi - BMC 2016-10-12 Lathund för doktorander Studiedokumentation Eva Ohlsson, eva.ohlsson@kemi.uu.se 1. Resultat Resultat från forskarutbildningskurs på UU (kurser inom ämnet, introduktionskurs

Läs mer

Ladok navigera och hitta 2014-03-20

Ladok navigera och hitta 2014-03-20 Ladok navigera och hitta 2014-03-20 Innehåll 1. Logga in i Ladok... 2 2. Huvudmenyn... 3 3. Navigera... 4 4. Utdata visa, skriv ut, spara som fil... 6 5. Hjälp & inställningar... 7 6. Snabbkommandon Mac...

Läs mer

RG90 - Registrering, Aktivitet och Försörjning

RG90 - Registrering, Aktivitet och Försörjning Denna funktion används för att registrera doktorander och rapportera deras aktivitet och försörjning. Uppgifterna används i KI:s verksamhetsuppföljningssystem VIS samt skickas till SCB. Inför rapportering

Läs mer

Delegationsordning fakultetsstyrelsen vid Medicinska fakulteten (FSM) delegationer för utbildning på grund och avancerad nivå

Delegationsordning fakultetsstyrelsen vid Medicinska fakulteten (FSM) delegationer för utbildning på grund och avancerad nivå 1(7) Delegationsordning fakultetsstyrelsen vid Medicinska fakulteten () delegationer för utbildning på grund och avancerad nivå Rektor har fastställt delegationsordning av beslutanderätten i ärenden om

Läs mer

Användarhandledning till ISP-system för institutions- och fakultetsadministratörer

Användarhandledning till ISP-system för institutions- och fakultetsadministratörer 2017 Användarhandledning till ISP-system för institutions- och fakultetsadministratörer Individuella studieplaner för doktorander vid Ekonomihögskolan & Samhällsvetenskapliga fakulteten uppdaterad 2017-10-03

Läs mer

Tillgodoräknande på Forskarnivå RS21

Tillgodoräknande på Forskarnivå RS21 Tillgodoräknande - RS21 1 (6) Tillgodoräknande på Forskarnivå RS21 Beslut om tillgodoräknande regleras i dokumentet Regler för utbildning på forskarnivå vid Karolinska Institutet Blankett 13 utgör underlag

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Funktionsbeskrivning RG04 Registering utresande på utbytesprogram 2013-10-18 Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2013-05-29 Anna-Carin Wiklund Första utkast. Gjort om det dokument som låg på

Läs mer

Användarhandledning till ISP-system för institutions- och fakultetsadministratörer

Användarhandledning till ISP-system för institutions- och fakultetsadministratörer 2017 Användarhandledning till ISP-system för institutions- och fakultetsadministratörer Individuella studieplaner för doktorander vid Ekonomihögskolan & Samhällsvetenskapliga fakulteten uppdaterad 2017-12-12

Läs mer

Information om UHR och våra program Erasmus+ Frågor och svar om programmen Erasmus Student Network (ESN) presentation& workshop

Information om UHR och våra program Erasmus+ Frågor och svar om programmen Erasmus Student Network (ESN) presentation& workshop Seminariets upplägg Information om UHR och våra program Erasmus+ Frågor och svar om programmen Erasmus Student Network (ESN) presentation& workshop 2014 05 26 Carola Barhammar& Karin Andrén 1 2014 05 19

Läs mer

Ladok grundkurs. Resultatrapportering. Höstterminen 2013 Susanne Dackheim Erik Wallenberg

Ladok grundkurs. Resultatrapportering. Höstterminen 2013 Susanne Dackheim Erik Wallenberg Ladok grundkurs Resultatrapportering Höstterminen 2013 Susanne Dackheim Erik Wallenberg Systemförvaltning Ladok/SISU Kontakta oss ladok@su.se Tfn 08-16 tfn 3989 (kl 10-12 må-to) www.su.se/ladok www.su.se/sisu

Läs mer

Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS)

Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS) MAH / Fakulteten för teknik och samhälle 1(5) PM 20171103 Dnr LED 1.3 2017/536 Ersätter Dnr LED 1.3 2017/16 Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS) Beslut i olika är delegerade

Läs mer

Introduktion till Mina sidor

Introduktion till Mina sidor Introduktion till Mina sidor Denna manual ger en introduktion till verktyget Mina sidor Granskad: 2013-08-08 Innehållsförteckning Hur använder jag verktyget Mina sidor?... 3 Vad finns under länken Mina

Läs mer

Stipendieansökan Saldeens resestipendium

Stipendieansökan Saldeens resestipendium Södermanlands-Nerikes nation Stipendieansökan Saldeens resestipendium Personuppgifter För- och efternamn Personnummer Adress Postnummer och ort E-postadress Telefonnummer Antal terminer som medlem av Södermanlands-Nerikes

Läs mer

Ladok. Registrering. RG01 Registrering en person 2. RG02 Registrering flera personer 4. RG10 Avbrott på kurs 9

Ladok. Registrering. RG01 Registrering en person 2. RG02 Registrering flera personer 4. RG10 Avbrott på kurs 9 Ladok Registrering OBS! Studenten skall själv registrera sig via webb tjänst och det är endast i undantagsfall som administratören ska registrera studenter. RG01 Registrering en person 2 Beskrivning av

Läs mer

Studentportalen och Uppdok: Före, under och efter övergången till nya Ladok

Studentportalen och Uppdok: Före, under och efter övergången till nya Ladok Studentportalen och Uppdok: Före, under och efter övergången till nya Ladok Lunchseminarium 2018-04-26 Annika Björklund, Studentavdelningen Katarina Adenmark, IT-avdelningen Eva Pärt Enander, IT-avdelningen

Läs mer

ATT ARBETA MED STUDENTER I LADOK3 GRUND OCH AVANCERAD NIVÅ

ATT ARBETA MED STUDENTER I LADOK3 GRUND OCH AVANCERAD NIVÅ 2018-03-13 ATT ARBETA MED STUDENTER I LADOK3 GRUND OCH AVANCERAD NIVÅ MARIA EINLER, UTBILDNINGSENHETEN 1 Innehåll Samma slags studentdokumentation... 4 Ladok3 nytt sätt att arbeta... 5 Nya begrepp... 6

Läs mer

Ansökan om studieuppehåll - anmälan av uppehåll/avbrott från. Program vid institutionen för odontologi:

Ansökan om studieuppehåll - anmälan av uppehåll/avbrott från. Program vid institutionen för odontologi: Ansökan om studieuppehåll - anmälan av uppehåll/avbrott från programstudier vid institutionen för odontologi Efternamn Tilltalsnamn Personnummer Adress Telefon Postnummer Ort Mobiltelefon Program vid institutionen

Läs mer

Handhavandeguide: Tillgodoräknande Innevarande version vid senaste uppdatering:

Handhavandeguide: Tillgodoräknande Innevarande version vid senaste uppdatering: Handhavandeguide: Tillgodoräknande Innevarande version vid senaste uppdatering: 1.13.0 Mer information om Ladok Utbildningsmaterial publiceras på Ladok.se: Aktuellt utbildningsmaterial Systemdokumentationen

Läs mer

Rektors delegationsordning

Rektors delegationsordning Rektorsbeslut Datum: 2010-10-04 Dnr: 2010/1 Rektors delegationsordning Allmänna regler för delegation vid Linnéuniversitetet Delegation kan avse en grupp av ärenden eller ett enskilt ärende. Delegation

Läs mer

Handhavandeguide: Kursbevis och tillgodoräknande Innevarande version vid senaste uppdatering: 1.9.0

Handhavandeguide: Kursbevis och tillgodoräknande Innevarande version vid senaste uppdatering: 1.9.0 Handhavandeguide: Kursbevis och tillgodoräknande Innevarande version vid senaste uppdatering: 1.9.0 Mer information om Ladok Utbildningsmaterial utvecklas efterhand och publiceras på Ladok.se: Aktuellt

Läs mer

Riktlinjer för studier vid KMH

Riktlinjer för studier vid KMH Riktlinje 2019-03-20 Dnr 19/157 SAD Thomas Berggren Chef 1 (5) Riktlinjer för studier vid KMH Beslutad av rektor för Kungl. Musikhögskolan i Stockholm (KMH) den 20 mars 2019. 1. Ansvarsfördelning inom

Läs mer

Utbytesstudier på forskarnivå samt Doktorander från andra svenska lärosäten

Utbytesstudier på forskarnivå samt Doktorander från andra svenska lärosäten Utbytesstudier på forskarnivå samt Doktorander från andra svenska lärosäten Innehåll Syftet med guiden är att förtydliga hur funktionaliteten för utbytesstudier kan tillämpas för studier på forskarnivå.

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Funktionsbeskrivning SA05 Massetablering av studenter 2016-02-02 Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2011-03-29 2011-09-22 Stellan Englén Eva Lundströmer Simu NOUVSD-9187. I SA05 godkänns födelsedatum

Läs mer

2.0. Lou Lagusson 1 (20) M:\jenkins_doc2pdf_nouveau_driftsatt_2017_01_2017_01_6\UNIFACE\function_group\result\rs21\doc\rs21_funkbeskr_forsk.

2.0. Lou Lagusson 1 (20) M:\jenkins_doc2pdf_nouveau_driftsatt_2017_01_2017_01_6\UNIFACE\function_group\result\rs21\doc\rs21_funkbeskr_forsk. Lou Lagusson 1 (20) Ändringshistorik Revision Datum Av Kommentar Granskare Godkännare 2008-12-08 Lou Lagusson Första utgåvan - - 2012-09-27 Eva L Simu LADOK-12882 Vid högskoleutbildning är betygsdatum

Läs mer

Omregistrerade studenter i Studentportalen

Omregistrerade studenter i Studentportalen Guide Omregistrerade studenter i Studentportalen Senast uppdaterad: 2015-02-16 Innehåll Deltagarlistan på ett kurstillfälle... 2 Omregistrerade studenter... 2 Rekommenderade rutiner vid en omregistrering...

Läs mer

Tidplan för studieadministrativa rutiner

Tidplan för studieadministrativa rutiner Tidplan för studieadministrativa rutiner Tidsplanen är gjord utifrån de datum som gäller för ansökan och antagning till program och kurser på Högskolan samt för inrapportering och uppföljning av resultat.

Läs mer

Registrering RG90 Registrering/Aktivitet/Försörjning 14

Registrering RG90 Registrering/Aktivitet/Försörjning 14 1 Innehållsförteckning Sid Flödesschema 3 Kontaktpersoner 4 Studentuppgifter Allmänna SA90 Antagning till forskarutbildning 5 SA91 Forskarstuderandes handledare 7 SA92 Individuell studieplan 9 SA93 Avbrott

Läs mer

Funktionsbeskrivning. - SA06- Etablering och antagning av utbytesstudenter

Funktionsbeskrivning. - SA06- Etablering och antagning av utbytesstudenter sbeskrivning - SA06- Etablering och antagning av utbytesstudenter Sida 2 av 17 er Revision Datum Av Kommentar Granskare Godkännare X.X 1994-04-15 Första versionen? 2009-01-21 2010-06-08 2011-02-17 2012-08-24

Läs mer

Tidplan för studieadministrativa rutiner

Tidplan för studieadministrativa rutiner Tidplan för studieadministrativa rutiner Tidsplanen är gjord utifrån de datum som gäller för ansökan och antagning till program och kurser på Högskolan samt för inrapportering och uppföljning av resultat.

Läs mer

Tillgodoräknande på grundnivå och avancerad nivå RS21

Tillgodoräknande på grundnivå och avancerad nivå RS21 Tillgodoräknande - RS21 1(11) Tillgodoräknande på grundnivå och avancerad nivå RS21 Ska du rapportera tillgodoräknande för student inom utbildning på grund- eller avancerad nivå, välj delfunktion "Grundnivå

Läs mer

ANVISNINGAR FÖR RAPPORTERING AV UPPGIFTER pa FORSKARNlVA Enligt förordningen om redovisning av studier m.m. vid universitet och högskolor (SFS

ANVISNINGAR FÖR RAPPORTERING AV UPPGIFTER pa FORSKARNlVA Enligt förordningen om redovisning av studier m.m. vid universitet och högskolor (SFS 1(7) ANVISNINGAR FÖR RAPPORTERING AV UPPGIFTER pa FORSKARNlVA Enligt förordningen om redovisning av studier m.m. vid universitet och högskolor (SFS 1993:1153) skall varje högskola föra ett studieregister

Läs mer

Tillgodoräknandeordning för utbildning på grund- och avancerad nivå vid Försvarshögskolan

Tillgodoräknandeordning för utbildning på grund- och avancerad nivå vid Försvarshögskolan 1 (9) Tillgodoräknandeordning för utbildning på grund- och avancerad nivå vid Försvarshögskolan Gäller fr.o.m. 2012-12-01 Fastställd av rektor 2012-11-23 Box 27805, 115 93 Stockholm 651 80 Karlstad Besöksadress:

Läs mer

Rutiner för tillgodoräkning av studier på grund- och avancerad nivå vid Ekonomihögskolan

Rutiner för tillgodoräkning av studier på grund- och avancerad nivå vid Ekonomihögskolan Rutiner för tillgodoräkning av studier på grund- och avancerad nivå vid Ekonomihögskolan Bakgrund Tillgodoräkning är ett verktyg som underlättar studenters rörlighet mellan lärosäten men även mellan yrkesverksamhet

Läs mer

Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS).

Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS). MAH / Fakulteten för teknik och samhälle 1(5) Thomas Strandberg Adm PM 20150121, Dnr TS 122015/116 Beslut och beredning vid Fakulteten för teknik och samhälle (TS). Beslut i olika är delegerade rektor

Läs mer

Tidsplan för den studieadministrativa processen

Tidsplan för den studieadministrativa processen Tidsplan för den studieadministrativa processen Tidsplanen är gjord utifrån de datum som gäller för ansökan och antagning till program och kurser på Högskolan, för inrapportering och uppföljning av resultat

Läs mer

Det går att få fram adresslistor på all utdata och på de flesta kan man exportera till CSV.

Det går att få fram adresslistor på all utdata och på de flesta kan man exportera till CSV. Utdata Flöde för Utdata Klicka på Studiedokumentation och sedan Utdata. Det går att få fram adresslistor på all utdata och på de flesta kan man exportera till CSV. I Studieavgiftbetalning går det att se

Läs mer

Handbok för registervård. - Del 7

Handbok för registervård. - Del 7 Handbok för registervård - Del 7 Sida 2 av 16 Innehåll 1 FELSÖKNING INFÖR MIT-LEVERANS 4... 3 1.1 RESERVATIONER... 3 1.2 BÅDE REGELFILER I DB03 OCH SQL-SKRIPT... 3 1.3 ÅTERKOPPLING SOM VANLIGT... 3 1.4

Läs mer

Regler om gallring och återlämnande av handlingar vid antagning och utbildning av studenter vid Stockholms universitet

Regler om gallring och återlämnande av handlingar vid antagning och utbildning av studenter vid Stockholms universitet 1 (7) BESLUT 2014-11-06 Dnr SU FV 2.6.2-3132-14 Agneta Witte Åström Handläggare Tekniska avdelningen Regler om gallring och återlämnande av handlingar vid antagning och utbildning av studenter vid Stockholms

Läs mer

Studieadministrativa regler och rutiner för anställda vid Högskolan Dalarna

Studieadministrativa regler och rutiner för anställda vid Högskolan Dalarna Studieadministrativa regler och rutiner för anställda vid Högskolan Dalarna Beslut: Rektor 2012-08-01 Revidering: 2012-10-22, 2013-11-06 Dnr: DUC 2012/1169/10 Gäller fr.o.m. 2013-11-06 Ersätter: Studieadministrative

Läs mer

Arbetsrutin för tillgodoräknande

Arbetsrutin för tillgodoräknande Arbetsrutin för tillgodoräknande Beslut om tillgodoräknande av prov eller kurs görs av institutionen som också lägger in uppgifterna i Ladok. Tillgodoräknandeblankett och de Lokala regler för tillgodoräknande

Läs mer

Skapa förväntat deltagande på kurstillfälle eller kurspaketeringstillfälle (Manuell antagning i Ladok)

Skapa förväntat deltagande på kurstillfälle eller kurspaketeringstillfälle (Manuell antagning i Ladok) Skapa förväntat deltagande på kurstillfälle eller kurspaketeringstillfälle (Manuell antagning i Ladok) Innehåll. Förväntat deltagande på kurstillfälle -2 2. Förväntat deltagande på kurspaketeringstillfälle

Läs mer

Nybörjarkurs för forskarrapportörer 2013

Nybörjarkurs för forskarrapportörer 2013 Nybörjarkurs för forskarrapportörer 2013 Malin Zetterström Lotten Hultgren Viklund Sytemförvaltning Ladok/SISU Studentavdelningen Studenthuset Kontakta oss: ladok@su.se, telefon 3989, må-tors kl:10-12

Läs mer

Studentcentrum, Ladok Version 1.0, 2012-07-01 REGISTRERING I LADOK. Avser utbildning på grund- och avancerad nivå

Studentcentrum, Ladok Version 1.0, 2012-07-01 REGISTRERING I LADOK. Avser utbildning på grund- och avancerad nivå Studentcentrum, Ladok Version 1.0, 2012-07-01 REGISTRERING I LADOK Avser utbildning på grund- och avancerad nivå Innehållsförteckning Registrering i Ladok 3 Studiemedel 3 Helårsstudent (HST/HÅS) 3 Kurser

Läs mer

Handläggningsordning för tillgodoräknande på grund- och avancerad nivå

Handläggningsordning för tillgodoräknande på grund- och avancerad nivå Handläggningsordning för tillgodoräknande på grund- och avancerad nivå Fastställd av rektor 2015-06-23 Dnr: FS 1.1 501-15 Denna handläggningsordning ersätter tidigare fastställd handläggningsordning dnr:

Läs mer

Ladok på forskarnivå vid Umeå universitet

Ladok på forskarnivå vid Umeå universitet Sid 1 (8) vid Umeå universitet Dokumentet är ett komplement till Handläggningsordning för dokumentation av uppgifter i Ladok på forskarnivå vid Umeå universitet. Den är ett stöd och hjälpmedel för i första

Läs mer

Välkommen till exjobbsinformation och masterpåbyggnad

Välkommen till exjobbsinformation och masterpåbyggnad Välkommen till exjobbsinformation och masterpåbyggnad Varför exjobb? Använda sina kunskaper och med vetenskaplig ansats lösa en uppgift med anknytning till utbildningen Professionell skriftlig och muntlig

Läs mer

Ladokrapportering av uppgifter på forskarnivå våren 2015

Ladokrapportering av uppgifter på forskarnivå våren 2015 Maj 2015 Ladokrapportering av uppgifter på forskarnivå våren 2015 Instruktion Innehåll 1. Nyheter i insamlingen... 2 2. Allmänt... 2 3. Vad ska rapporteras... 3 4. Lärosäten med examenstillstånd på forskarnivå

Läs mer

Handhavandeguide: Utbildning på forskarnivå Innevarande version vid senaste uppdatering:

Handhavandeguide: Utbildning på forskarnivå Innevarande version vid senaste uppdatering: Handhavandeguide: Utbildning på forskarnivå Innevarande version vid senaste uppdatering: 1.10.0 Mer information om Ladok Mer utbildningsmaterial hittar du på Ladok.se: Aktuellt utbildningsmaterial Systemdokumentationen

Läs mer

REGISTRERING LADOK NOUVEAU

REGISTRERING LADOK NOUVEAU 2002-02-19 MALMÖ HÖGSKOLA REGISTRERING LADOK NOUVEAU 1. Registrering flera personer på kurs sid 2 2. Registrering av en person sid 5 3. Uppflyttning av terminsreg på program sid 7 4. Registrering på program

Läs mer

Praktikantens namn: Praktikantens personnummer: Praktiktid; från: till: Praktikorganisationen Namn på organisationen: Adress

Praktikantens namn: Praktikantens personnummer: Praktiktid; från: till: Praktikorganisationen Namn på organisationen: Adress A V T A L F Ö R P R A K T I K för studerande vid Institutionen för moderna språk, Uppsala universitet. Praktiken omfattar 20 veckor vilket motsvarar 30 hp. Praktiken skall genomföras enligt beskrivningen

Läs mer

Regler för tillgodoräknande för utbildning på grundnivå och avancerad nivå vid Försvarshögskolan

Regler för tillgodoräknande för utbildning på grundnivå och avancerad nivå vid Försvarshögskolan Sida 1(9) för tillgodoräknande för utbildning på grundnivå och avancerad nivå vid Försvarshögskolan Styrdokument Rubrik för tillgodoräknande för utbildning på grundnivå och avancerad nivå vid Försvarshögskolan

Läs mer

Beslutas att fastställa Dekanus vidaredelegation samt anvisningar enligt handling (kolumn 5).

Beslutas att fastställa Dekanus vidaredelegation samt anvisningar enligt handling (kolumn 5). LINKÖPINGS UNIVERSITET Fakultetsstyrelsen för tekniska fakulteten us 2012-09-05 PROTOKOLL FSTdel 12/128 B Närvarande: Ulf Nilsson dekanus Ingela Wiklund föredragande Maria Boberg sekr 1 Föredragande: Ingela

Läs mer

Tillgodoräknandeordning för utbildning på grund- och avancerad nivå vid KI

Tillgodoräknandeordning för utbildning på grund- och avancerad nivå vid KI Tillgodoräknandeordning för utbildning på grund- och avancerad nivå vid KI Fastställd av Styrelsen för utbildning 2007-12-19, dnr 4816/07-300 Träder i kraft 2008-01-01 2 Innehåll Tillgodoräknande vid KI...

Läs mer

LOKAL TILLGODORÄKNANDEORDNING VID MÄLARDALENS HÖGSKOLA

LOKAL TILLGODORÄKNANDEORDNING VID MÄLARDALENS HÖGSKOLA Studentcentrum Beslut: 2015-03-10, 1.2.3-2015/0657 Beslutande: Rektor Ansvarig för tillämpning: Studentcentrum Dokumentansvarig: Studentcentrum Dokumenttyp: Regler Datum för ikraftträdande: 2015-03-10

Läs mer

Lathund. Forskarnivå Version

Lathund. Forskarnivå Version Lathund Forskarnivå 2017-06-15 Version 84-002 1 Versionshantering Sprint Granskad version Kommentarer från Uppdaterad 81 Skickat ut Lathund-Ladok-Forskarnivå-81-001 Anders Stenebo 2017-05-11 84 Gått igenom

Läs mer

Lathund: Studieavgifter Innevarande version vid senaste uppdatering:1.9.0

Lathund: Studieavgifter Innevarande version vid senaste uppdatering:1.9.0 Lathund: Studieavgifter Innevarande version vid senaste uppdatering:1.9.0 Mer information om Ladok Utbildningsmaterial hittar du på Ladok.se: Aktuellt utbildningsmaterial Systemdokumentationen och dess

Läs mer

Handhavandeguide: Kursbevis Innevarande version vid senaste uppdatering:

Handhavandeguide: Kursbevis Innevarande version vid senaste uppdatering: Handhavandeguide: Kursbevis Innevarande version vid senaste uppdatering: 1.13.0 Mer information om Ladok Utbildningsmaterial publiceras på Ladok.se: Aktuellt utbildningsmaterial Systemdokumentationen och

Läs mer

Handbok för registervård. - Del 26

Handbok för registervård. - Del 26 Handbok för registervård - Del 26 Sida 2 av 8 Innehåll 1 HANDBOK 26... 3 1.1 INNEHÅLL... 3 1.2 ÅTERKALLADE SKRIPT... 3 1.3 HJÄLP MED REGISTERVÅRD... 3 2 TABELLER... 4 2.1 ANTLIN... 4 2.2 AVGKURS... 4 2.3

Läs mer

VALINFORMATION VÅREN 2012. LGLÄR-programmet. Förskola, förskoleklass, fritidshem och grundskolans tidigare år Studieort Växjö

VALINFORMATION VÅREN 2012. LGLÄR-programmet. Förskola, förskoleklass, fritidshem och grundskolans tidigare år Studieort Växjö VALINFORMATION VÅREN 2012 LGLÄR-programmet Förskola, förskoleklass, fritidshem och grundskolans tidigare år Studieort Växjö Studie- och yrkesvägledare Susann.Engstrom@lnu.se Telefontid: 0470-70 82 91 Träffas

Läs mer

Regelverk utbytesstudier

Regelverk utbytesstudier Regelverk utbytesstudier 1 World Wide Chalmers har ett antal bilaterala avtal om studerandeutbyten med länder utanför Europa som kallas World Wide. Utbyten inom World Wide är öppna för studenter som läser

Läs mer

Studentportalen Mitt lnu och. Ladok på webb

Studentportalen Mitt lnu och. Ladok på webb Studentportalen Mitt lnu och Ladok på webb Organisatoriskt ansvar Vi skiljer på ansvaret för LPW, Mitt Lnu och kursrummen i Blackboard. Ansvaret för Ladok på webb har studerandeavdelningen. Generellt kan

Läs mer

Delegationsordning utbildningsnämnden för grund- och avancerad nivå delegationer för utbildning på grund- och avancerad nivå

Delegationsordning utbildningsnämnden för grund- och avancerad nivå delegationer för utbildning på grund- och avancerad nivå 1(9) Delegationsordning utbildningsnämnden för grund- och avancerad nivå delegationer för utbildning på grund- och avancerad nivå Rektor har fastställt delegationsordning av beslutanderätten i ärenden

Läs mer