Ladok på forskarnivå vid Umeå universitet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ladok på forskarnivå vid Umeå universitet"

Transkript

1 Sid 1 (8) vid Umeå universitet Dokumentet är ett komplement till Handläggningsordning för dokumentation av uppgifter i Ladok på forskarnivå vid Umeå universitet. Den är ett stöd och hjälpmedel för i första hand administrativ personal men även för lärare som handlägger och dokumenterar uppgifter om doktorander. Mer information kan du hitta i Ladok under funktionshjälpen i menyraden längst upp. SA90 Antagning till ämne på forskarnivå Efter beslut om antagning ska uppgifter om doktoranden dokumenteras i Ladok. Vid inläggning och ändring är beslutsdatum, ämne, termin samt datum när studierna påbörjas obligatoriska uppgifter. En doktorand ska enbart vara antagen till ett forskarutbildningsämne. Inläggning: Fyll i personnummer och tryck TAB. Fyll i samtliga efterfrågade uppgifter och klicka sedan på Uppdatera. Inläggning av handledare/biträdande handledare kan även läggas in senare i SA91. Ändring: Fyll i personnummer och tryck TAB. Ändra det som ska ändras och klicka på Uppdatera. Borttagning: Fyll i personnummer, tryck TAB och Ta bort. SA91 Forskarstuderandes handledare Den här funktionen används för att lägga in eller ta bort handledare på forskarstuderande. Det finns två typer av handledare, huvudhandledare (handledartyp O) och biträdande handledare (handledartyp B). Inläggning Aktuell handledare: Här lägger du in den handledare som gäller nu. Fyll i personnumret och tryck TAB. Ange först Typ av handledare som du vill lägga in. Finns det ingen handledare inlagd sedan tidigare fyller du i personkod för aktuell handledare samt startdatum. Finns det redan handledare av samma typ inlagt måste du först ange slutdatum för den. Därefter klickar du på Ny, fyller i personkod, anger startdatum för ny aktuell handledare och klicka på Uppdatera. Inläggning Historik: Här kan du se handledare som varit aktuella tidigare och där både startdatum och slutdatum finns inlagt. Slutdatum kan tas bort men för huvudhandledare dock endast senaste handledaren och om det inte finns någon aktuell handledare inlagd. Borttagning: Ta bort handledare görs när en handledare inte ska vara knuten till en forskarstuderande eller till ett forskarämne och ska inte förväxlas med handledare som inte längre är aktuella. Fyll i personnummer och tryck TAB. Både aktuella och historiska handledare som finns inlagda visas. Sätt ett J i fältet för Ta bort och klicka på Ta bort.

2 Sid 2 (8) RG90 Registrering, aktivitet och försörjning för doktorander Registrering av doktorander görs halvårsvis i början av varje termin. Detta görs enligt Rektorsbeslut vid Umeå universitet. Sista registreringsdatum för terminen annonseras i meddelanderutan i Ladok samt skickas per e-post. Välj mellan att arbeta med en person i taget eller med flera personer samtidigt. Vill du registrera en person markerar du Registrering, fyll i vilken termin det gäller och klicka på Bearbeta. Fyll i personnummer, sätt ett J i fältet Registrerad och klicka på Uppdatera. Vill du registrera flera personer markerar du Registrering, fyll i vilken termin det gäller och klicka på Sök ut aktiva Begreppet aktiv innebär att doktoranden har antingen en antagning, en registrering eller har aktivitet som är mer än 0 på innevarande termin eller föregående. Sök ut den population du vill arbeta med och klicka först på Sök, sen OK och därefter Bearbeta. Aktivitet och försörjning ska dokumenteras i slutet av varje termin enligt anvisningar från Statistiska centralbyrån. Sista rapporteringsdag annonseras i meddelande rutan i Ladok men skickas även per e- post. Uppgifterna går sedan över till SCB och det är därför viktigt att hålla utsatt tid. Välj mellan att arbeta med en person i taget eller med flera personer samtidigt. Du kan lägga in aktivitetsprocent och andel av respektive försörjningstyp direkt. Behöver du hjälp med att beräkna den faktiska aktivitetsprocenten och andelen försörjningsgrad för respektive försörjningstyp klickar du på Beräkna så öppnas ett beräkningsformulär. Vill du jobba med en person markerar du Aktivitet och försörjning, fyll i vilken termin det gäller, klicka på Bearbeta och fyll därefter i personnumret. Om aktivitet och försörjning ska tas bort görs det via detta formulär och medför även att registreringen tas bort. Vill du arbeta med flera personer samtidigt markerar du Aktivitet och försörjning, fyll i vilken termin det gäller och klicka på Sök ut aktiva Begreppet aktiv innebär att doktoranden har antingen en antagning, en registrering eller har aktivitet som är mer än 0 på innevarande termin eller föregående. Sök ut den population du vill arbeta med och klicka först på Sök, sen OK och därefter Bearbeta. Om aktivitet och försörjning ska tas bort görs det via formuläret Aktivitet och försörjning, en person borttagning kan endast göras för en person åt gången.

3 Sid 3 (8) RS90 Resultat, kurser på forskarnivå Funktionen används för att lägga in, ändra och ta bort kurser inom forskarutbildningen. Inläggning kan göras för en eller flera personer åt gången, medan ändring och borttagning måste göras för en person i taget. Inläggning av kurs, flera personer: Markera alternativet, tryck TAB och OK. Ange kurskod (i de fall det finns, se nedan) eller svenskt och engelskt kursnamn samt poäng. Ange datum för godkännande, institution och examinator. Du kan antingen söka ut en önskad grupp av doktorander genom att klicka på Utsökning fostud eller personvis mata in personnummer samt datum. Tillägg och strykningar kan göras och datum ändras oavsett vilket alternativ du väljer. När du är klar med inmatningen klickar du på Spara och därefter Skriv ut arkivlista. När listan godkänts och signerats av examinator görs den definitiva inläggningen. Inläggning/ändring/borttagning av kurs, en person: Markera alternativet, tryck TAB och OK. Därefter fyller du i personnummer och väljer du om du vill göra en Inläggning, Ändring eller Borttagning. Inläggning: Ange kurskod (i de fall det finns) eller svenskt och engelskt kursnamn samt högskolepoäng. Ange datum, institution, examinator och klicka på Spara. Ändring: Välj den kurs som ska ändras och tryck TAB. Uppgifterna som redan finns inlagda visas i bildens nedre del. Ändra det som ska ändras och klicka först på Spara och därefter Skriv ut arkivlista. När listan godkänts och signerats av examinator görs den definitiva inläggningen. Borttagning: Välj den kurs som ska tas bort och tryck Spara. Skriv ut arkivlista. När listan godkänts och signerats av examinator görs den definitiva inläggningen. Definitiv inläggning: Markera delfunktionen Definitiv inläggning och klicka på OK. Ange listnummer samt kontrolltal och klicka på Uppdatera. Uppgifterna som redan finns inlagda visas i bildens nedre del. Klicka på Spara och därefter Skriv ut arkivlista. När listan godkänts och signerats av examinator görs den definitiva inläggningen. Städning av listor: I delfunktionen kan du ta bort påbörjade rapporteringar som inte ska fullföljas. Kurser och andra utbildningsmoment som examinerats vid andra lärosäten ska tillgodoräknas (se Tillgodoräknande). Inom medicinsk fakultet finns kurskoder på forskarkurser. För att hitta dessa söker man i KA94. Aktuella forskarkurser ligger förvalda och du behöver bara klicka på knappen Sök för att se kurskoder och benämning. De kurser som inte har kurskod skrivs in i textfälten med kursnamn och engelsk översättning av kursnamnet. Kurskodsfältet är alltså inte obligatoriskt.

4 Sid 4 (8) Uppgifter om godkända läskurser som är planerade i den individuella studieplanen ska fortlöpande rapporteras. Här rapporteras i förekommande fall även avhandlingspoäng. Kurserna ska svara mot vad som anges i den allmänna studieplanen. RS21 Tillgodoräknande Kurser lästa vid andra högskolor/universitet men som ska ingå i forskarutbildningen läggs in i Ladok som tillgodoräknanden. Kurserna kan vara examinerade innan doktoranden blev antagen eller att det är kurser som lästs vid annat lärosäte inom landet eller utlandet. I den här funktionen kan du lägga in, ändra eller ta bort tillgodoräknanden. Nytt tillgodo: Fyll i personnummer och klicka på Nytt tillgodo. Fyll därefter i beslutsdatum och beslutsfattare som är obligatoriska uppgifter. Under rubriken Tillgodoräknandet grundas på (Har läst/gjort) finns möjlighet att specificera vilka kurser/vilken verksamhet som tillgodoräknandet ska grundas på, d v s vilken utbildning från svensk eller utländsk högskola eller vilken verksamhet man deltagit i som ska få tillgodoräknas vid den egna högskolan. Beroende om du väljer att grunda tillgodoräknandet på Högskoleutbildning eller på Annan verksamhet förändras tillgängligheten till vissa fält. Väljer du "Högskoleutbildning" är alla fält öppna i inledningsskedet. Du börjar med att ange om tillgodoräknandet grundas på antingen svensk eller utländsk högskola/universitet. Om du anger utländsk högskola måste även land anges. Därefter fyller du i utbildningsnivå (3), kursens titel på originalspråk samt den engelska titeln. Om engelsk titel saknas anges No Translation available. När du angett betyg ska antingen betygsskala eller specifikation av betygsskala anges. Specifikation av betygsskala ska främst användas när utländskt betyg finns och fördefinierad betygsskala saknas. Betygsdatum är en obligatorisk uppgift och måste anges. Väljer du "Annan verksamhet" kan endast fälten original och engelsk specifikation (fritext) anges. Under rubriken Tillgodoräknandet motsvaras av (Slipper läsa) ska du ange vilka kurser, andra meriter eller enbart högskolepoäng som tillgodoräknandet motsvarar. Du har tre valmöjligheter, ange en kurskod (för forskarkurs vid den egna högskolan, i de fall där det finns), ange kursnamn med fritext (svensk och engelsk benämning) eller ange endast högskolepoäng. Ändring/borttagning: Fyll i personnummer, markera i det nedre visningsfältet det tillgodoräknande som du vill ändra och klicka på Ändra/Ta bort. Ett nytt formulär öppnas och de uppgifter som redan finns om tillgodoräknandet visas. Klicka på Ta bort eller ändra de uppgifter som ska ändras och klicka på Uppdatera.

5 Sid 5 (8) RS93 Alla kurser klara på forskarnivå Funktionen används för att lägga in, ändra eller ta bort uppgift om att alla läskuser för licentiat- eller doktorsexamen är klara. Med alla läskurser avses de obligatoriska momenten inom forskarutbildningen utöver själva avhandlingsarbetet. Inläggning kan göras för en eller flera personer åt gången, medan ändring och borttagning måste göras för en person i taget. I funktionen RS93 finns det möjlighet att välja examen enligt 1993 eller 2007 års examensordning. Vid Umeå universitet gäller endast 2007 både för licentiatexamen och doktorsexamen. Vill du jobba med en person i taget markerar du Inläggning/ändring/borttagning, en person och klickar på OK. Därefter väljer du delfunktion Inläggning, Ändring eller Borttagning. Rapporteringen sker i två steg. I första steget läggs uppgifterna in, ändras eller tas bort och därefter skrivs en arkivlista tas ut. När listan godkänts och signerats av examinator görs den definitiva inläggningen. Inläggning: Fyll i doktorandens personnummer och tryck TAB. Markera om det är en doktorsexamen eller en licentiatexamen och ange datum och examinator. Ämnet institution är förvalt med kan ändras om doktorandens handledare/examinator tillhör en annan institution. Ändring: Fyll i doktorandens personnummer och tryck TAB. De befintliga uppgifterna läggs upp i fälten. Det enda som går att ändra, förutsatt att det inte finns ett avbrott inlagt är datum. Klicka på Spara för att uppdatera ändringarna. Borttagning: Fyll i doktorandens personnummer och tryck TAB. De befintliga uppgifterna läggs upp i fälten. När du väljer Spara tas alla uppgifter bort. Borttagning kan endast göras om det inte finns ett avbrott inlagt. Vill du jobba med flera personer samtidigt markerar du Inläggning av alla kurser klara, flera personer och klicka på OK. Markera om det är en doktorsexamen eller licentiatexamen och ange ämne, datum och examinator. Ämnets institution är förvalt med kan ändras om doktorandens handledare/examinator tillhör en annan institution. Därefter fyller du i personnumret för en av doktoranderna samt datumet när alla kurser är klara och klickar på Ny. Fyll i personnumret för nästa doktorand samt datum osv. Klicka på Spara när du lagt in uppgift för samtliga doktorander du jobbat med.

6 Sid 6 (8) RS95 Godkänd avhandling/licentiatuppsats Funktionen används för att lägga in, ändra eller ta bort uppgift om godkänd avhandling för licentiatoch doktorsexamen med tillhörande avhandlingstitel. Inläggning kan endast göras för en person i taget. Uppgifter om antagning och eventuellt avbrott visas. I RS95 finns det möjlighet att välja examen enligt 1993 eller 2007 års examensordning. Vid Umeå universitet gäller endast 2007 både för licentiatexamen och doktorsexamen. Inläggning: fyll i personnummer Ange datum, eventuellt diarienummer och handledare (?). ämnet institution är förvalt, men kan ändras om doktoranden har en handledare som tillhör en annan institution. Lägg in avhandlingstiteln på svenska och på annat språk (sammanfattningens språk). Om titeln är svensk ska det alltid anges en engelsk titel (titel, annat språk). Uppdatera. Inläggning: Fyll i doktorandens personnummer och tryck TAB. Markera om det är en doktorsexamen eller en licentiatexamen samt ange datum och eventuellt diarienummer. Ämnets institution och huvudhandledarens namn är förvalt men kan ändras om doktorandens handledare tillhör en annan institution. Fyll i avhandlingens poängomfattning och klicka sedan på Uppdatera. Ändring: Fyll i personnummer och tryck TAB. De befintliga uppgifterna läggs upp i fälten Ändra de uppgifter som skall korrigeras och klicka på Uppdatera. Borttagning: Fyll i personnummer och tryck TAB. De befintliga uppgifterna läggs upp i fälten. Klicka på Ta bort. En arkivlista skrivs ut i samband med uppdatering. Arkivlistan kan inte skrivas ut när uppdateringen väl är gjord. SA92 Individuell Studieplan I den här funktionen kan man lägga in, ändra eller ta bort individuella studieplaner för forskarstuderande. Enligt rektorsbeslut ska den individuella studieplanen hanteras i den webbaserade applikationen Web-ISP. Däremot ska datum för uppföljning av den individuella studieplanen dokumenteras i Ladok. Inläggning: Fyll i personnummer, uppgifter om doktorandens antagning till forskarstudier visas. Låt raden Ny plan vara markerad och klicka på OK. Fyll sedan i Plandatum d v s datum för uppföljning av den individuella studieplanen. Ändring: Fyll i personnummer och ändra datum. Borttagning: Fyll i personnummer och klicka på Ta bort.

7 Sid 7 (8) SA93 Avbrott, ämne på forskarnivå När en doktorand begär avbrott från sina studier på forskarnivå ska ett avbrott dokumenteras i Ladok. Ett avbrott innebär att doktoranden avsäger sig sin studieplats och kan därmed inte längre bedriva studier på forskarnivå. För att återuppta studierna måste doktoranden ansöka och bli antagen på nytt när ledig studieplats utannonseras. Avbrott görs genom att fylla i och signera avsedd blankett, Utbildning på forskarnivå underlag för avregistrering för utbildning på forskarnivå. Vid ett rektorsbeslut om indragande av handledning och andra resurser för en doktorand ska ett administrativt avbrott dokumenteras i Ladok. I de fall doktoranden efter rektorsbeslut återfår rätten till handledning och andra resurser och återupptar sina studier tas det administrativa avbrottet bort. Ett administrativt avbrott kan även göras efter formellt beslut på institutionsnivå om doktoranden efter två år inte har registrerat sig för att fortsatta studier. I de fall doktoranden återupptar sina studier tas det administrativa avbrottet bort. Oavsett om det är ett avbrott på doktorandens begäran eller ett så kallat administrativt avbrott görs inläggningen på samma sätt i Ladok. Funktionen SA93 i Ladok används för att lägga in, ändra eller ta bort uppgift om avbrott i forskarutbildningen. Inläggning, ändring eller borttagning kan endast göras för en person i taget. Inläggning: Fyll i doktorandens personnummer och tryck TAB. Ange datum för avbrottet, eventuellt diarienummer och klicka sedan på Uppdatera. Ändring: Fyll i personnummer och tryck på TAB. De befintliga uppgifterna läggs upp i fälten Ändra de uppgifter som skall korrigeras och klicka på Uppdatera. Borttagning: Fyll i personnummer och tryck på TAB. De befintliga uppgifterna läggs upp i fälten. Klicka på Ta bort. Om en doktorand byter forskarutbildningsämne ska det hanteras i Ladok som en ny antagning. Institutionen ska efter beslut dokumentera bytet i Ladok genom att avbrott läggs in för det ämne som doktoranden byter från och antagning sker till det ämne som doktoranden byter till.

8 Sid 8 (8) UT90 Registerutskrift för doktorander Funktionen används för att presentera uppgifter om doktorandens forskarstudier. Du kan välja att skriva in ett personnummer och titta på en person i taget eller söka fram flera personer åt gången. Presentationen kan omfatta samtliga uppgifter angående en persons forskarutbildning eller ett urval. Via Personliga inställningar under Funktion i menyraden längst upp går det att ställa in vilka urval som ska vara ifyllda när man kommer in i funktionen. Du kan sen välja Skärmutskrift eller Skriv ut. Vill du titta på en person fyller du i personnumret och trycker TAB. Du kan sen välja att ta med Samtliga uppgifter om doktorandens utbildning eller markera Urval och bocka i de uppgifter som du önskar ta med. Under Utskriftsval kan du välja att skriva ut ett försättsblad för pappersutskriften. Vill du titta på flera personer samtidigt kan du antingen välja alternativet Personvis, som ger ett formulär för personnummerinmatning eller alternativet Utsökning fostud och sedan söka fram doktorander via olika typer av utsökningsalternativ. Du kan även välja Särskilt tillstånd och söker då fram de personer som har fått särskilt tillstånd att läsa forskarkurser men som saknar antagning till utbildning på forskarnivå. Om du arbetar med flera personer samtidigt går det att begränsa skärmutskriften till ett visst antal personer samt om sidbrytning för varje person ska göras. Under Utskriftsval kan du välja att skriva ut ett försättsblad för pappersutskriften. UT92 Intyg för doktorander Funktionen används för att skriva ut intyg för doktorander. Du kan välja på Resultatintyg eller Registreringsintyg samt om du vill skriva ut dem på svenska eller på engelska. Det finns även en möjlighet att skriva in egen text i fritextrutan. Via Personliga inställningar under Funktion i menyraden längst upp kan du styra vilka val som ska vara ifyllda när du startar funktionen. Men du kan tillfälligt ändra dessa val innan du väljer utskrift. Vill du skriva ut ett intyg för en doktorand väljer du Intygstyp och fyller i doktorandens personnummer. Markera i kryssrutorna om du tillfälligt vill ändra vilka uppgifter som intyget ska innehålla. För registreringsintyg måste du även välja vilken/vilka terminer som ska tas med på intyget. Klicka därefter på Skärmutskrift eller Skriv ut. Du kan även välja att ange eller söka fram flera personer och skriva ut alla intyg på en gång. Välj först Intygstyp och under rubriken Flera personer väljer du antingen alternativet Personvis som ger ett formulär för personnummerinmatning eller alternativet Utsökning fostud och sedan söka fram doktorander via olika typer av utsökningsalternativ. Alternativet Särskilt tillstånd väljer du om du ska söka fram de personer som har fått särskilt tillstånd att läsa forskarkurser men som saknar antagning till utbildning på forskarnivå. Om du arbetar med flera personer samtidigt går det att begränsa skärmutskriften till ett visst antal personer samt om sidbrytning för varje person ska göras. Du kan även välja att skriva ut ett försättsblad till pappersutskriften. Det går även att få fram namn-och adresslistor via Arkiv på menyraden längst upp.

STOCKHOLMS UNIVERSITET. Manual. Forskarladok. Ladokgruppen 2013

STOCKHOLMS UNIVERSITET. Manual. Forskarladok. Ladokgruppen 2013 STOCKHOLMS UNIVERSITET Manual Forskarladok Ladokgruppen 2013 Innehåll Antagning till forskarutbildning SA90... 3 Antagning... 4 Ändring... 4 Forskarstuderandes handledare SA91... 5 Inläggning... 5 Inläggning

Läs mer

Tillgodoräknande på Forskarnivå RS21

Tillgodoräknande på Forskarnivå RS21 Tillgodoräknande - RS21 1 (6) Tillgodoräknande på Forskarnivå RS21 Beslut om tillgodoräknande regleras i dokumentet Regler för utbildning på forskarnivå vid Karolinska Institutet Blankett 13 utgör underlag

Läs mer

Funktionsbeskrivning. 2. Uppdelning av funktionen i delfunktioner. 3. Behörighetsanalys till delfunktioner

Funktionsbeskrivning. 2. Uppdelning av funktionen i delfunktioner. 3. Behörighetsanalys till delfunktioner Funktionsbeskrivning RS93 Alla kurser klara på forskarnivå 1. av funktionen - Syftet Med denna funktion kan man lägga in, ändra och ta bort uppgift om att alla obligatoriska forskarutbildningskurser för

Läs mer

Manual för Ladok på forskarnivå vid Umeå universitet

Manual för Ladok på forskarnivå vid Umeå universitet Umeå universitet Studentcentrum Ladokgruppen 2015-01-27 Sid 1 (5) Manual för Ladok på forskarnivå vid Umeå universitet Manualen är ett komplement till Handläggningsordning för hantering av Ladok på forskarnivå

Läs mer

Arbetsrutin för tillgodoräknande

Arbetsrutin för tillgodoräknande Arbetsrutin för tillgodoräknande Beslut om tillgodoräknande av prov eller kurs görs av institutionen som också lägger in uppgifterna i Ladok. Tillgodoräknandeblankett och de Lokala regler för tillgodoräknande

Läs mer

2.0. Lou Lagusson 1 (20) M:\jenkins_doc2pdf_nouveau_driftsatt_2017_01_2017_01_6\UNIFACE\function_group\result\rs21\doc\rs21_funkbeskr_forsk.

2.0. Lou Lagusson 1 (20) M:\jenkins_doc2pdf_nouveau_driftsatt_2017_01_2017_01_6\UNIFACE\function_group\result\rs21\doc\rs21_funkbeskr_forsk. Lou Lagusson 1 (20) Ändringshistorik Revision Datum Av Kommentar Granskare Godkännare 2008-12-08 Lou Lagusson Första utgåvan - - 2012-09-27 Eva L Simu LADOK-12882 Vid högskoleutbildning är betygsdatum

Läs mer

Ladok. Resultatrapportering på prov RS01. Resultatrapportering på prov RS01 1. Personliga inställningar 2. Arbetsgång vid rapportering i RS01 2

Ladok. Resultatrapportering på prov RS01. Resultatrapportering på prov RS01 1. Personliga inställningar 2. Arbetsgång vid rapportering i RS01 2 Ladok Resultatrapportering på prov RS01 Resultatrapportering på prov RS01 1 Personliga inställningar 2 Arbetsgång vid rapportering i RS01 2 1. Inläggning av betyg på prov RS01 2 2. Examens /projektarbete

Läs mer

Anvisningar fö r dökumentatiön av utbildning pa förskarniva

Anvisningar fö r dökumentatiön av utbildning pa förskarniva på forskarnivå i Ladok Sid: 1 / 11 Anvisningar fö r dökumentatiön av utbildning pa förskarniva Innehåll 1. Inledning... 2 2. Etablering och antagning... 2 3. Grundexamen (Behörighetsbakgrund)... 3 4. Handledare...

Läs mer

Tillgodoräknande på grundnivå och avancerad nivå RS21

Tillgodoräknande på grundnivå och avancerad nivå RS21 Tillgodoräknande - RS21 1(11) Tillgodoräknande på grundnivå och avancerad nivå RS21 Ska du rapportera tillgodoräknande för student inom utbildning på grund- eller avancerad nivå, välj delfunktion "Grundnivå

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Lou Lagusson 1 (6) Funktionsbeskrivning Ändringshistorik Datum Av Kommentar 1999-12-16 Matz-Ola Cajdert 2007-12-18 Lou Lagusson delen särskilt tillstånd 2009-10-28 Jenny Sandqvist Annette Larsson Tillkommit

Läs mer

Utdata för personer i Ladok Nouveau

Utdata för personer i Ladok Nouveau Utdata för personer i Ladok Nouveau UT10 - Visa studentuppgifter...2 UT20: Intyg...3 UT21: Kursbevis...5 UT10 - Visa studentuppgifter Funktionen presenterar uppgifter om grundutbildningsstudenter. Man

Läs mer

Forskarutbildningen - från behörighetsbedömning till examen

Forskarutbildningen - från behörighetsbedömning till examen Flöde Forskarutbildningen 1(7) Forskarutbildningen - från behörighetsbedömning till examen Denna hantering gäller fr o m 1 april 2014 Uppgift Vem Kommentar När Behörighetsbedömning Forskarutbildningsstöd

Läs mer

Ladok. Resultatrapportering på hel kurs RS10. Personliga inställningar 2. Arbetsgång vid resultatrapportering i RS10 2

Ladok. Resultatrapportering på hel kurs RS10. Personliga inställningar 2. Arbetsgång vid resultatrapportering i RS10 2 Ladok Resultatrapportering på hel kurs RS10 Personliga inställningar 2 Arbetsgång vid resultatrapportering i RS10 2 1 Inläggning av betyg på hel kurs 2 Inläggning av betyg 2 Rapportera in betyg via underlag

Läs mer

Registrering RG90 Registrering/Aktivitet/Försörjning 14

Registrering RG90 Registrering/Aktivitet/Försörjning 14 1 Innehållsförteckning Sid Flödesschema 3 Kontaktpersoner 4 Studentuppgifter Allmänna SA90 Antagning till forskarutbildning 5 SA91 Forskarstuderandes handledare 7 SA92 Individuell studieplan 9 SA93 Avbrott

Läs mer

Funktionsbeskrivning UT90 reviderad version 1.1. UT90 Registerutskrift för doktorander

Funktionsbeskrivning UT90 reviderad version 1.1. UT90 Registerutskrift för doktorander Funktionsbeskrivning UT90 reviderad version 1.1 UT90 Registerutskrift för doktorander Ändringshistorik: Funktionsbeskrivning Matz-Ola Cajdert 1999-07-02, version 1.0 (Ersätter FU10) Revidering Lou Lagusson

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Funktionsbeskrivning RS90- Resultat, kurser på forskarnivå Senast ändrad: 2016-11-18 RS90 Resultat, kurser på forskarnivå 1. Beskrivning av funktionen - Syftet Med denna funktion kan man lägga in, ändra

Läs mer

Kravspecifikation RS93 Alla kurser klara på forskarnivå

Kravspecifikation RS93 Alla kurser klara på forskarnivå Kravspecifikation RS93 Alla kurser klara på forskarnivå Ofullständig Birgitta Lewén-Johansson 2016-12-12 2 (26) Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2009-11-12 BLN Första utkast, skapat för projekt

Läs mer

Anvisningar fö r dökumentatiön av utbildning pa förskarniva

Anvisningar fö r dökumentatiön av utbildning pa förskarniva på forskarnivå i Ladok Sid: 1 / 11 Anvisningar fö r dökumentatiön av utbildning pa förskarniva Innehåll 1. Inledning... 2 2. Etablering och antagning... 2 3. Grundexamen (Behörighetsbakgrund)... 3 4. Handledare...

Läs mer

RG90 - Registrering, Aktivitet och Försörjning

RG90 - Registrering, Aktivitet och Försörjning Denna funktion används för att registrera doktorander och rapportera deras aktivitet och försörjning. Uppgifterna används i KI:s verksamhetsuppföljningssystem VIS samt skickas till SCB. Inför rapportering

Läs mer

Manual för inläggning av tillgodoräknande av prov

Manual för inläggning av tillgodoräknande av prov 2016-11-21 Sid 1 (12) Manual för inläggning av tillgodoräknande av prov Syftet med delfunktionen är att kunna dokumentera studenter som får tillgodoräkna sig ett prov eller del av prov med studier från

Läs mer

Kravsamordnare Datum Sida. Lou Lagusson (11)

Kravsamordnare Datum Sida. Lou Lagusson (11) Lou Lagusson 2010-07-06 1 (11) Intyg Innehållsförteckning 1 UT20 Intyg... 2 1.1 Syfte med funktionen... 2 1.2 Behörighet till funktionen... 2 1.3 System- och användarpreferenser... 2 1.4 Formulär/Delfunktioner...

Läs mer

Resultat på prov RS01

Resultat på prov RS01 LADOK Nouveau Resultat på prov RS01 och UT34 1 Resultat på prov RS01 Allmänt om funktionen (Denna information mm finns att skriva ut i Funktionshjälpen som finns under Hjälp i menyraden) RS01 hanterar

Läs mer

Ladok. Tillgodoräknande av kurs RS21. Allmänt om funktionen Arbetsgång Tillgodoräknande av hel kurs Arbetsgång Internationellt utbyte 4

Ladok. Tillgodoräknande av kurs RS21. Allmänt om funktionen Arbetsgång Tillgodoräknande av hel kurs Arbetsgång Internationellt utbyte 4 Ladok Tillgodoräknande av kurs RS21 Allmänt om funktionen 2 1. Arbetsgång Tillgodoräknande av hel kurs 3 2. Arbetsgång Internationellt utbyte 4 3. Arbetsgång Ändra/Ta bort tillgodoräknande 5 Sida 1 av

Läs mer

ZG Anvisningar för rapportering av uppgifter på forskarnivå

ZG Anvisningar för rapportering av uppgifter på forskarnivå I e l LINKÖPINGS UNIVERSITET ZG 2-019 - ex?. 1(7) Anvisningar för rapportering av uppgifter på forskarnivå Enligt förordningen om redovisning av studier m.m. vid universitet och högskolor (SFS 1993:1153)

Läs mer

Ladok. Funktionsbeskrivning. RS81 Resultatrapportering på hel kurs Version: Beteckning:

Ladok. Funktionsbeskrivning. RS81 Resultatrapportering på hel kurs Version: Beteckning: Ladok Funktionsbeskrivning RS81 Resultatrapportering på hel kurs 2003-09-29 Version: Beteckning: 660-181-009 Ändringshistorik Revision Datum Av Kommentar Granskare Godkännare 2003-09-29 Bengt Reinholdsson

Läs mer

ANVISNINGAR FÖR RAPPORTERING AV UPPGIFTER pa FORSKARNlVA Enligt förordningen om redovisning av studier m.m. vid universitet och högskolor (SFS

ANVISNINGAR FÖR RAPPORTERING AV UPPGIFTER pa FORSKARNlVA Enligt förordningen om redovisning av studier m.m. vid universitet och högskolor (SFS 1(7) ANVISNINGAR FÖR RAPPORTERING AV UPPGIFTER pa FORSKARNlVA Enligt förordningen om redovisning av studier m.m. vid universitet och högskolor (SFS 1993:1153) skall varje högskola föra ett studieregister

Läs mer

Funktionsbeskrivning KA16 Kurser och prov - indata

Funktionsbeskrivning KA16 Kurser och prov - indata Funktionsbeskrivning KA16 Kurser och prov - indata 2016-02-04 Lotten Hultgren Viklund 2016-02-04 2 (19) Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2006-12-13 Lou Lagusson Version 1 2009-06-03 Version

Läs mer

Ladok. Registrering. RG01 Registrering en person 2. RG02 Registrering flera personer 4. RG10 Avbrott på kurs 9

Ladok. Registrering. RG01 Registrering en person 2. RG02 Registrering flera personer 4. RG10 Avbrott på kurs 9 Ladok Registrering OBS! Studenten skall själv registrera sig via webb tjänst och det är endast i undantagsfall som administratören ska registrera studenter. RG01 Registrering en person 2 Beskrivning av

Läs mer

LADOK. indata RS95. Ladok. När man n är antagen till. Om doktoranden är

LADOK. indata RS95. Ladok. När man n är antagen till. Om doktoranden är Godkänd avhandling/licentiatuppsats RS95 Denna funktion används för att lägga in, ändra och ta bort uppgift om godkänd avhandling för licentiat- och doktorsexamen och därtill hörande avhandlingstitel.

Läs mer

Tillgodoräknande alla nivåer

Tillgodoräknande alla nivåer Tillgodoräknande alla nivåer Till dess att KI tar elektroniska ärendehanteringsdelen i drift så fortsätter hanteringen och beslutsfattandet av tillgodoräknande på blanketter. Ett tillgodoräknande i Ladok

Läs mer

SJÄLVSTUDIEMATERIAL RESULTATRAPPORTERING I LADOK

SJÄLVSTUDIEMATERIAL RESULTATRAPPORTERING I LADOK Studentcentrum, Ladok Version 1.0 2012-07-01 SJÄLVSTUDIEMATERIAL RESULTATRAPPORTERING I LADOK Avser utbildning på grund- och avancerad nivå Innehållsförteckning Resultatrapportering i Ladok... 3 Helårsprestation

Läs mer

RS01 Resultat på prov

RS01 Resultat på prov Studentavdelningen/Ladokgruppen 1 (8) RS01 Resultat på prov Detta dokument uppdaterades senast den 29 oktober 2008. Syfte I funktionen kan man rapportera resultat på prov, tillgodoräkna, ändra och ta bort

Läs mer

Utbildning på forskarnivå

Utbildning på forskarnivå Utbildning på forskarnivå vid LTH - från antagning till examen Camilla Hedberg 130920 Detta material beskriver hanteringen av utbildning på forskarnivå vid LTH främst med inriktning på LADOK. Materialet

Läs mer

Avsluta en doktorand i Ladok

Avsluta en doktorand i Ladok Avsluta en doktorand i Ladok Det finns fyra olika tillfällen då en doktorand ska avslutas i Ladok. 1. Doktoranden är klar med allt inom sin forskarutbildning Avklarad 2. Doktoranden har bytt institution

Läs mer

Självstudiematerial resultatrapportering i Ladok

Självstudiematerial resultatrapportering i Ladok 1 Certifiering av Ladok-användare Självstudiematerial resultatrapportering i Ladok Avser utbildning på grund- och avancerad nivå Version 1.1 2011-01-12 1 2 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...

Läs mer

Rutindokument. Rapportera resultat. Beslutat av Studerandeavdelningen. Gäller från

Rutindokument. Rapportera resultat. Beslutat av Studerandeavdelningen. Gäller från Rutindokument Rapportera resultat Beslutat av Studerandeavdelningen Gäller från 2018-02-26 Detta dokument visar hur man gör för att rapportera resultat, såsom individuell läskurs, seminarium, presentationer

Läs mer

RS02 Resultatrapportering på individuella kurser

RS02 Resultatrapportering på individuella kurser KTH RS02 Funktionsbeskrivning RS02 Resultatrapportering på individuella kurser Funktionsbeskrivning Innehåll 1. Beskrivning av funktionen...................... 2 2. Uppdelning till delfunktioner..................

Läs mer

REGISTRERING LADOK NOUVEAU

REGISTRERING LADOK NOUVEAU 2002-02-19 MALMÖ HÖGSKOLA REGISTRERING LADOK NOUVEAU 1. Registrering flera personer på kurs sid 2 2. Registrering av en person sid 5 3. Uppflyttning av terminsreg på program sid 7 4. Registrering på program

Läs mer

HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR TILLGODORÄKNANDE VID GÖTEBORGS UNIVERSITET

HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR TILLGODORÄKNANDE VID GÖTEBORGS UNIVERSITET STYRDOKUMENT Dnr V 2017/2 HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR TILLGODORÄKNANDE VID GÖTEBORGS UNIVERSITET Publicerad Beslutsfattare Ansvarig funktion medarbetarportalen.gu.se/styrdokument Rektor Utbildningsenheten

Läs mer

Funktionsbeskrivning. 2. Uppdelning av funktionen i delfunktioner. 3. Behörighetsanalys till delfunktioner

Funktionsbeskrivning. 2. Uppdelning av funktionen i delfunktioner. 3. Behörighetsanalys till delfunktioner Funktionsbeskrivning RS92 Uppnådd andel, forskarnivå Ersätter FP80 1. Beskrivning av funktionen - Syftet Med denna funktion kan man lägga in, ändra och ta bort uppgift om handledarens uppskattning av forskarstudentens

Läs mer

Funktionsbeskrivning för FSOK delarna Kurs och Uppnådda hskpoäng samt indexformuläret för sökning på kursbenämning

Funktionsbeskrivning för FSOK delarna Kurs och Uppnådda hskpoäng samt indexformuläret för sökning på kursbenämning Lou Lagusson 1 (10) Funktionsbeskrivning för FSOK delarna Kurs och Uppnådda hskpoäng samt indexformuläret för sökning på kursbenämning 1 Syfte med FSOK-tilläggen Utsökning ska kunna göras på forskarkurs

Läs mer

Grupper. SA10 Grupphantering

Grupper. SA10 Grupphantering Grupper Ibland kan det finnas en praktisk betydelse att spara en ett visst antal studenter för att senare kunna ta fram dem för att göra t.ex klass - indelningar, laborationsgrupper, uppföljningar på kurser

Läs mer

Studentcentrum, Ladok Version 1.0, 2012-07-01 REGISTRERING I LADOK. Avser utbildning på grund- och avancerad nivå

Studentcentrum, Ladok Version 1.0, 2012-07-01 REGISTRERING I LADOK. Avser utbildning på grund- och avancerad nivå Studentcentrum, Ladok Version 1.0, 2012-07-01 REGISTRERING I LADOK Avser utbildning på grund- och avancerad nivå Innehållsförteckning Registrering i Ladok 3 Studiemedel 3 Helårsstudent (HST/HÅS) 3 Kurser

Läs mer

1 Syfte med formuläret för utsökning av personer med särskilt tillstånd till forskarstudier

1 Syfte med formuläret för utsökning av personer med särskilt tillstånd till forskarstudier Magnus Böhlin 1 (5) Funktionsbeskrivning för UT93 delen särskilt tillstånd 1 Syfte med formuläret för utsökning av personer med särskilt tillstånd till forskarstudier Formulärnamn UT90A03G Följande tillägg

Läs mer

Kravspecifikation. RG90 Registrering, aktivitet och försörjning

Kravspecifikation. RG90 Registrering, aktivitet och försörjning Kravspecifikation RG90 Registrering, aktivitet och försörjning Ändringshistorik Datum Av Kommentar Granska re Godkänna re 1999-04-23 Matz-Ola Första versionen - - Cajdert 2009-11-11 Birgitta Lewén- Johansson

Läs mer

Ladok. Arbetsbeskrivning för uppdatering av provuppsättning och prov KA16. Prov 2. Provuppsättning 2. Personliga inställningar 2

Ladok. Arbetsbeskrivning för uppdatering av provuppsättning och prov KA16. Prov 2. Provuppsättning 2. Personliga inställningar 2 Ladok Arbetsbeskrivning för uppdatering av provuppsättning och prov KA16 Prov 2 Provuppsättning 2 Personliga inställningar 2 1 Inläggning av nytt prov 3 2 Inläggning av provuppsättning 5 3 Ändring av provuppsättning

Läs mer

HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR TILLGODORÄKNANDE VID GÖTEBORGS UNIVERSITET

HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR TILLGODORÄKNANDE VID GÖTEBORGS UNIVERSITET STYRDOKUMENT Dnr GU 2019/1975 HANDLÄGGNINGSORDNING FÖR TILLGODORÄKNANDE VID GÖTEBORGS UNIVERSITET Publicerad Beslutsfattare Ansvarig funktion medarbetarportalen.gu.se/styrdokument Rektor Utbildningsenheten

Läs mer

FORSKARUTBILDNING HANTERING I NYA LADOK

FORSKARUTBILDNING HANTERING I NYA LADOK FORSKARUTBILDNING HANTERING I NYA LADOK 2 NYHETER Tillfälle förforskarutbildningsämnet Tillfälle för forskningsarbete (vetenskapligt och konstnärligt forskningsarbete) Registrering på kurs Registrering

Läs mer

Kravlista/kravspec för ändring i RS90 Bolognaanpassningar samt andra tillägg. Innehållsförteckning

Kravlista/kravspec för ändring i RS90 Bolognaanpassningar samt andra tillägg. Innehållsförteckning Lou Lagusson 1 (24) Kravlista/kravspec för ändring i RS90 Bolognaanpassningar samt andra tillägg. Innehållsförteckning Ändringshistorik Sid 2 1 Formulärlista Sid 3 2 Formulärkrav Sid 3 3 Bilagor 1-3 arkivlistor

Läs mer

Ladok grundkurs. Resultatrapportering. Höstterminen 2013 Susanne Dackheim Erik Wallenberg

Ladok grundkurs. Resultatrapportering. Höstterminen 2013 Susanne Dackheim Erik Wallenberg Ladok grundkurs Resultatrapportering Höstterminen 2013 Susanne Dackheim Erik Wallenberg Systemförvaltning Ladok/SISU Kontakta oss ladok@su.se Tfn 08-16 tfn 3989 (kl 10-12 må-to) www.su.se/ladok www.su.se/sisu

Läs mer

UTBILDNINGSENHETEN. Agenda. Inledning Presentation: Hur gör man i Ladok + arbetsprocess Fika Övningar. Vecka 44 Ladok3 produktionssättning

UTBILDNINGSENHETEN. Agenda. Inledning Presentation: Hur gör man i Ladok + arbetsprocess Fika Övningar. Vecka 44 Ladok3 produktionssättning LADOK 3 FORSKARNIVÅ Agenda Inledning Presentation: Hur gör man i Ladok + arbetsprocess Fika Övningar Vecka 44 Ladok3 produktionssättning Utbildningsinnehåll Syfte med utbildningen Orientering Prova Avgränsning

Läs mer

Nyheter. Tillfälle förforskarutbildningsämnet. Tillfälle för forskningsarbete (vetenskapligt och konstnärligt forskningsarbete) Registrering på kurs

Nyheter. Tillfälle förforskarutbildningsämnet. Tillfälle för forskningsarbete (vetenskapligt och konstnärligt forskningsarbete) Registrering på kurs Hantering i Ladok Nyheter Tillfälle förforskarutbildningsämnet Tillfälle för forskningsarbete (vetenskapligt och konstnärligt forskningsarbete) Registrering på kurs Registrering på individuellt åtagande,

Läs mer

Mall för individuell studieplan

Mall för individuell studieplan Mall för individuell studieplan LTH har tagit fram en mall för individuell studieplan för att underlätta inläggningen av individuell studieplan i Ladok. Mallen är inte obligatorisk utan är ett hjälpmedel

Läs mer

LADOK Nouveau Intyg UT21 1(5)

LADOK Nouveau Intyg UT21 1(5) Intyg UT21 1(5) Kursbevis UT21 Funktionen används för att skriva ut kursbevis på svenska och/eller engelska för en/flera kurser och en/flera personer på grundnivå och avancerad nivå. Allmänt om funktionen

Läs mer

Tillgodoräknande av ämneskurser - handläggningsrutin

Tillgodoräknande av ämneskurser - handläggningsrutin Tillgodoräknande av ämneskurser - handläggningsrutin Handläggningsordningen kan skilja sig åt från institution till institution och viktigast är att alla moment kommer med, inte i vilken ordningsföljd

Läs mer

Roller och ansvarsfördelning inom forskarutbildningen vid Teknisk-naturvetenskaplig fakultet, Umeå universitet

Roller och ansvarsfördelning inom forskarutbildningen vid Teknisk-naturvetenskaplig fakultet, Umeå universitet Umeå universitet Teknisk-naturvetenskaplig fakultet 2016-12-07 Dnr: FS 1.1-2139-16 Sid 1 (5) Roller och ansvarsfördelning inom forskarutbildningen vid Teknisk-naturvetenskaplig fakultet, Umeå universitet

Läs mer

INDIVIDUELL STUDIE- OCH FINANSIERINGSPLAN MED UPPFÖLJNING FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ VID UMEÅ UNIVERSITET

INDIVIDUELL STUDIE- OCH FINANSIERINGSPLAN MED UPPFÖLJNING FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ VID UMEÅ UNIVERSITET Sid 1 (7) INDIVIDUELL STUDIE- OCH FINANSIERINGSPLAN MED UPPFÖLJNING FÖR UTBILDNING PÅ FORSKARNIVÅ VID UMEÅ UNIVERSITET Del A) Övergripande plan för år (Ifylles i omedelbar anslutning till antagningen)

Läs mer

Handhavandeguide: Utbildning på forskarnivå Innevarande version vid senaste uppdatering:

Handhavandeguide: Utbildning på forskarnivå Innevarande version vid senaste uppdatering: Handhavandeguide: Utbildning på forskarnivå Innevarande version vid senaste uppdatering: 1.10.0 Mer information om Ladok Mer utbildningsmaterial hittar du på Ladok.se: Aktuellt utbildningsmaterial Systemdokumentationen

Läs mer

Antagning till forskarkurs

Antagning till forskarkurs Antagning till forskarkurs Det finns idag en integration mellan KIWAS och Ladok som läser in antagningsresultatet till forskarkurser från KIWAS till Ladok. Integrationen hanterar bara antagningar för personer

Läs mer

Funktionsbeskrivning. UT10 Visa studentuppgifter

Funktionsbeskrivning. UT10 Visa studentuppgifter Funktionsbeskrivning UT10 Visa studentuppgifter Matz-Ola Cajdert 2013-08-19 2 (11) Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2001-06-21 Matz-Ola Cajdert Dokument skapas - 2009-11-09 Jenny H Svensson

Läs mer

Antagning till Doktor senare del

Antagning till Doktor senare del Antagning till Doktor senare del Det finns tre alternativ: 1. Doktoranden antagen till Licentiatexamen vid KI och ska fortsätta läsa till Doktor inom samma ämne på KI 2. Doktoranden har läst till lic inom

Läs mer

Kravlista för RS01 Bologna-anpassning. Innehållsförteckning

Kravlista för RS01 Bologna-anpassning. Innehållsförteckning Lou Lagusson 1 (10) Kravlista för RS01 Bologna-anpassning Innehållsförteckning Ändringshistorik Sid 2 1 Formulärlista Sid 3 2 Formulärkrav Sid 3 3 Bilaga 1-3 arkivlistor Sid 7 Lou Lagusson 2 (10) Ändringshistorik

Läs mer

Tillgodoräknande Dokumentera beslut

Tillgodoräknande Dokumentera beslut Tillgodoräknande Dokumentera beslut Dokumentera beslut om tillgodoräknande används vid två tillfällen: Vid tillgodoräknande på del av moment Rätta felstavade tillgodoräknanden som är attesterade Tillgodoräknande

Läs mer

Kravspecifikation UT20 Intyg Visning av tillgodoräknande av prov

Kravspecifikation UT20 Intyg Visning av tillgodoräknande av prov Kravspecifikation UT20 Intyg Visning av av prov Novueau STU T-9110 2009-11-17 Status: Godkänd Eva Lundströmer Simu 2009-11-17 2 (11) Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2009-11-17 Eva Lundströmer

Läs mer

Kravspecifikation RS92 Uppnådd andel, forskarnivå

Kravspecifikation RS92 Uppnådd andel, forskarnivå Kravspecifikation RS92 Uppnådd andel, forskarnivå 2009-11-12 Status: Ofullständig Birgitta Lewén-Johansson 2009-11-12 2 (8) Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2009-11-12 BLN Första utkast,

Läs mer

Flöde Forskarutbildningen i Ladok3

Flöde Forskarutbildningen i Ladok3 Flöde Forskarutbildningen i Ladok3 Ämnestillfälle Nytt tillfälle måste läggas upp för det forskarutbildningsämne som doktoranden är antagen till Koppla ämnestillfälle Koppla ämnestillfället till doktoranden

Läs mer

Tillgodoräknande av ämneskurser och poängsatta utbildningsmoment

Tillgodoräknande av ämneskurser och poängsatta utbildningsmoment Handläggningsrutin Tillgodoräknande av ämneskurser och poängsatta utbildningsmoment Handläggningsordningen kan skilja sig åt från institution till institution och viktigast är att alla moment kommer med,

Läs mer

Ändringshistorik Revision Datum Av Kommentar Granskare Godkännare Matz-Ola Cajdert - v Christoffer Aronsson

Ändringshistorik Revision Datum Av Kommentar Granskare Godkännare Matz-Ola Cajdert - v Christoffer Aronsson Ändringshistorik Revision Datum Av Kommentar Granskare Godkännare - 2000-05-30 Matz-Ola Cajdert - v0.2 2008-05-22 Christoffer Aronsson V0.3 2009-02-09 Eleonore Lantz Ändrat: Kontroller, kravlista, skärmdump,

Läs mer

*Exempel på registrering av poängsatta utbildningsmoment (annan verksamhet)

*Exempel på registrering av poängsatta utbildningsmoment (annan verksamhet) Handläggningsrutin Tillgodoräknande av ämneskurser och poängsatta utbildningsmoment Ansökan om tillgodoräknande av ämneskurser och poängsatta utbildningsmoment handläggs av institutionen. Handläggningsordningen

Läs mer

Regler för allmän studieplan för forskarutbildningsämne

Regler för allmän studieplan för forskarutbildningsämne Regler för allmän studieplan för forskarutbildningsämne Beslut: 2013-02-05 Revidering: 2013-05-08, 2015-02-03 Dnr: DUC 2013/295/10 Gäller fr.o.m.: 2013-02-15 Ansvarig för uppdatering: Sekreterare FUN HÖGSKOLAN

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Funktionsbeskrivning RG04 Registering utresande på utbytesprogram 2013-10-18 Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2013-05-29 Anna-Carin Wiklund Första utkast. Gjort om det dokument som låg på

Läs mer

Allmän studieplan för doktorsexamen i historia vid Göteborgs universitet

Allmän studieplan för doktorsexamen i historia vid Göteborgs universitet Allmän studieplan för doktorsexamen i historia vid Göteborgs universitet Studieplanen är fastställd av humanistiska fakultetsnämnden vid Göteborgs universitet den 16 april 2008. Studieplanen kompletteras

Läs mer

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Luleå tekniska universitet

Antagningsordning för utbildning på forskarnivå vid Luleå tekniska universitet Luleå tekniska universitet Universitetsstyrelsen, beslut 2007-02-15 Fastställd antagningsordning för utbildning på forskarnivå tillämpas vid antagning av doktorander från och med 2007-07-01 2017-02-01

Läs mer

Lathund: Dokumentation i Ladok av bifallsbeslut om tillgodoräknande på grundnivå och avancerad nivå, hel kurs. Några exempel.

Lathund: Dokumentation i Ladok av bifallsbeslut om tillgodoräknande på grundnivå och avancerad nivå, hel kurs. Några exempel. Lathund: Dokumentation i Ladok av bifallsbeslut om tillgodoräknande på grundnivå och avancerad nivå, hel kurs. Några exempel. Vid dokumentation i RS21 (om kunskaper och färdigheter har förvärvats utanför

Läs mer

Antagningsordning för Högskolan Dalarna utbildning på forskarnivå

Antagningsordning för Högskolan Dalarna utbildning på forskarnivå Antagningsordning för Högskolan Dalarna utbildning på forskarnivå Beslut: Högskolestyrelsen 2013-04-22 Revidering: 2015-04-16 Dnr: DUC 2013/639/10 Gäller fr.o.m.: 2013-04-22 Ansvarig för uppdatering: Ordförande

Läs mer

Lathund. Forskarnivå Version

Lathund. Forskarnivå Version Lathund Forskarnivå 2017-06-15 Version 84-002 1 Versionshantering Sprint Granskad version Kommentarer från Uppdaterad 81 Skickat ut Lathund-Ladok-Forskarnivå-81-001 Anders Stenebo 2017-05-11 84 Gått igenom

Läs mer

Studieplan för forskarutbildningen i kognitionsvetenskap vid ITfakulteten vid Göteborgs Universitet

Studieplan för forskarutbildningen i kognitionsvetenskap vid ITfakulteten vid Göteborgs Universitet 1 Dnr G 213 980/10 Studieplan för forskarutbildningen i kognitionsvetenskap vid ITfakulteten vid Göteborgs Universitet Studieplanen är fastställd av IT-fakultetsnämnden vid Göteborgs universitet 2010-03-18.

Läs mer

Studieplan för forskarutbildningen i informatik vid IT-universitetet vid Göteborgs Universitet

Studieplan för forskarutbildningen i informatik vid IT-universitetet vid Göteborgs Universitet BESLUT 2008-09-18 Dnr G213 3740/08 Studieplan för forskarutbildningen i informatik vid IT-universitetet vid Göteborgs Universitet Studieplanen är fastställd av IT-universitetets fakultetsnämnd vid Göteborgs

Läs mer

Anvisning om individuell studieplan

Anvisning om individuell studieplan ANVISNING Gäller från och med 2012-04-18 Anvisning om individuell studieplan Gäller fr o m 2007-07-01 Ändrad 2012-04-18 Denna anvisning grundar sig på: Högskoleförordningen (SFS 1993:100) Förordning om

Läs mer

Arbetsrutin för resultatrapportering via Ladok på webb

Arbetsrutin för resultatrapportering via Ladok på webb Arbetsrutin för resultatrapportering via Ladok på webb Resultatrapportering via Ladok på webb är en valfri arbetsrutin som följer de lokala regler för examination som finns på https://lpw.lnu.se Processbeskrivning

Läs mer

Anvisningar gällande utbildning på forskarnivå vid Lunds Tekniska Högskola

Anvisningar gällande utbildning på forskarnivå vid Lunds Tekniska Högskola 2019-03-12 Diarienummer U 2019/70 Ersätter: U 2016/572 Internationella avdelningen Anvisningar gällande utbildning på forskarnivå vid Lunds Tekniska Högskola Utöver föreskrifterna i högskoleförordningen

Läs mer

Forskare & Handledare. 1. Inloggning

Forskare & Handledare. 1. Inloggning Forskare & Handledare 1. Inloggning Du använder samma inloggning till Forskningsdatabasen som till universitetets övriga system. 2. Startsidan När du loggat in i Forskningsdatabasen (FDB) kommer du till

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i sociologi

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i sociologi UMEÅ UNIVERSITET Samhällsvetenskapliga fakulteten ALLMÄN STUDIEPLAN 2007-10-11 Dnr 512-1913-07 Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i sociologi Fastställande: Den allmänna studieplanen är fastställd

Läs mer

Antagning till Licentiat

Antagning till Licentiat Antagning till Licentiat De olika stegen för att lägga in en antagning till Licentiat i Ladok 1. Etablering av personen i Ladok 2. Ämnestillfälle på forskarämnet 3. Koppla ämnestillfället till doktoranden

Läs mer

SA91 Forskarstuderandes handledare

SA91 Forskarstuderandes handledare Ladok SA9_funktionsbeskrivning.doc Funktion: SA9 /6 SA9 Forskarstuderandes handledare Innehåll. Allmänt om funktionen............................. 2 2. Uppdelning till delfunktioner........................

Läs mer

Allmän studieplan för licentiatexamen i vetenskapsteori

Allmän studieplan för licentiatexamen i vetenskapsteori Allmän studieplan för licentiatexamen i vetenskapsteori Studieplanen är fastställd av humanistiska fakultetsnämnden vid Göteborgs universitet den 19 januari 2011 (ändr. den 12 december 2011). Studieplanen

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i ämnet medicinsk vetenskap (Dnr 3-749/2013)

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i ämnet medicinsk vetenskap (Dnr 3-749/2013) Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i ämnet medicinsk vetenskap (Dnr 3-749/2013) Gäller fr.o.m. 2013-07-01. Fastställd av Styrelsen för forskarutbildning 2013-04-09. 2 Allmän studieplan för

Läs mer

Antagningsordning vid Högskolan i Skövde

Antagningsordning vid Högskolan i Skövde Antagningsordning vid Högskolan i Skövde föreskrifter för antagning till utbildning på forskarnivå Antagningsordningen är fastställd av högskolestyrelsen 2011-01-20 och träder i kraft samma datum. Revidering

Läs mer

Aktivitet, försörjning och färdignivå i forskarutbildningen

Aktivitet, försörjning och färdignivå i forskarutbildningen Aktivitet, försörjning och färdignivå i forskarutbildningen Uppgift om forskarstuderandes aktivitet och försörjning skall dokumenteras av resp institution för varje kalenderhalvår för samtliga forskarstuderande

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Funktionsbeskrivning KA80 Inläggning, 2013-06-08 Version: Beteckning: 1.01 660-181-001 Ändringshistorik Revision Datum Av Kommentar Granskare Godkännare 1.00 2003-01-15 Bengt Reinholdsson Första utkast

Läs mer

Studieplanen är fastställd av utbildningsvetenskapliga nämnden vid MDH 2007-06-14, reviderad 2009-04-22.

Studieplanen är fastställd av utbildningsvetenskapliga nämnden vid MDH 2007-06-14, reviderad 2009-04-22. Allmän studieplan för utbildning på forskarutbildningnivå i didaktik Studieplanen är fastställd av utbildningsvetenskapliga nämnden vid MDH 2007-06-14, reviderad 2009-04-22. 1. Ämnesbeskrivning Didaktik

Läs mer

Ladok. Introduktion för användare i Ladok. Att Logga in i Ladok 2. Arbetsfält att känna igen 3. Snabbkommandon 4. Ladok utan mus 5.

Ladok. Introduktion för användare i Ladok. Att Logga in i Ladok 2. Arbetsfält att känna igen 3. Snabbkommandon 4. Ladok utan mus 5. Ladok Introduktion för användare i Ladok Att Logga in i Ladok 2 Arbetsfält att känna igen 3 Snabbkommandon 4 Ladok utan mus 5 Utskrifter mm 5 Ordförklaringar 7 Sida 1 av 8 Introduktion för användare i

Läs mer

Examensregler för utbildning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå vid Försvarshögskolan

Examensregler för utbildning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå vid Försvarshögskolan Sida 1(10) Examensregler för utbildning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå vid Försvarshögskolan Styrdokument Rubrik Klassificering Ärendenummer Ö 649/2018 Beslutsfattare Rektor Dokumentansvarig

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden

GÖTEBORGS UNIVERSITET Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i psykologi, 240 högskolepoäng Studieplanen är fastställd av samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden vid Göteborgs universitet den 27 mars 2007 (uppdaterad

Läs mer

Kravspecifikation UT10 - Visa studentuppgifter Utskrift av tillgodoräknande av prov

Kravspecifikation UT10 - Visa studentuppgifter Utskrift av tillgodoräknande av prov Kravspecifikation UT10 - Visa studentuppgifter Utskrift av av prov Novueau STU T-9110 2009-11-10 Status: Godkänd Lars Hansson 2009-11-11 2 (12) Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2009-11-11

Läs mer

För Humanistiska fakultetens regler för forskarutbildningen se Regler för utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten.

För Humanistiska fakultetens regler för forskarutbildningen se Regler för utbildning på forskarnivå vid Humanistiska fakulteten. HUMANISTISKA FAKULTETEN Dnr: U 2015/795 Allmän studieplan för licentiatexamen i religionsvetenskap Studieplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsstyrelsen vid Göteborgs universitet 18 februari 2016.

Läs mer

Forskarstuderande. 1. Inloggning

Forskarstuderande. 1. Inloggning Forskarstuderande 1. Inloggning Du använder samma inloggning till Forskningsdatabasen som till universitetets övriga system. OBS! Är du en extern doktorand utan anställning på MIUN så använder du knappen

Läs mer

Återbud och reservantagning - SA03

Återbud och reservantagning - SA03 Återbud och reservantagning SA03 1(7) Återbud och reservantagning - SA03 Allmänt om funktionen (Se även Funktionshjälpen som finns under Hjälp i menyraden) Denna funktion används för att anta reserver

Läs mer

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i ämnet medicinsk vetenskap

Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i ämnet medicinsk vetenskap Sid 1 (7) Allmän studieplan för utbildning på forskarnivå i ämnet medicinsk vetenskap Gäller doktorander antagna fr o m 20120101 med en licentiatexamen som slutmål 1. Syfte Syftet med utbildning på forskarnivå

Läs mer

HANDLÄGGNINGSRUTIN FÖR TILLGODORÄKNANDE AV KURS ELLER DEL AV KURS, GRUNDNIVÅ OCH AVANCERAD NIVÅ, INSTITUTIONEN FÖR MEDICIN

HANDLÄGGNINGSRUTIN FÖR TILLGODORÄKNANDE AV KURS ELLER DEL AV KURS, GRUNDNIVÅ OCH AVANCERAD NIVÅ, INSTITUTIONEN FÖR MEDICIN STYRDOKUMENT G 2015/571 HANDLÄGGNINGSRUTIN FÖR TILLGODORÄKNANDE AV KURS ELLER DEL AV KURS, GRUNDNIVÅ OCH AVANCERAD NIVÅ, INSTITUTIONEN FÖR MEDICIN Beslutsfattare Handläggare Linda Forsberg, institutionen

Läs mer