En kort guide till VFU-portalen. För dig som arbetar som VFU-ansvarig på skola

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "En kort guide till VFU-portalen. För dig som arbetar som VFU-ansvarig på skola"

Transkript

1 En kort guide till VFU-portalen För dig som arbetar som VFU-ansvarig på skola Version 1.2, uppdaterad maj 2013

2 . Innehåll Behörighet och inloggning... 3 Adressen till VFU-portalen... 3 Inloggning... 3 Behörighet... 3 Hur får jag behörighet?... 3 Portalens startsida... 3 Information om kommun... 4 VFU-schemat... 5 Funktioner... 5 Placera studenter på skola... 5 Hur får jag fram en viss studentgrupp?... 6 Hur placerar jag oplacerade studenter?... 6 Hur byter jag placering på student?... 7 Kan det bli fel?... 7 Hur placerar jag student till handledare?... 7 Studentinformation... 7 Studentkortet... 8 Studentlistor Studentens status... 11

3 Behörighet och inloggning Adressen till VFU-portalen Skriv in vfu.su.se i webbläsaren. VFU-portalen fungerar bäst i browsern Mozilla Firefox. Används Internet Explorer krävs lägst version 8. Inloggning Kommunanställda loggar in till VFU-portalen via gäst-inloggning. Behörighet Olika behörigheter VFU-samordnare, kommunanställd som kan redigera uppgifter om kommunen, lägga till skolor och placera i skola och på handledare i sin kommun-/stadsdel. Skolsamordnare, kommunanställd som kan lägga till information om VFU-handledare, placera i skola och på handledare i sin kommun-/stadsdelar. VFU-kommun, kommunanställd som kan läsa studentlistorna och studentkorten. Hur får jag behörighet? VFU-samordnare, kommunanställd, anmäler sig till portalvfu@su.se Skolsamordnare, kommunanställd, anmäls av VFU samordnare till portalvfu@su.se VFU-kommun, kommunanställd, anmäls av VFU samordnare till portalvfu@su.se Efter anmälan skickas en inbjudan till att logga in i portalen. Viktigt att notera är att för att behörighet ska kunna tilldelas, måste du logga in i portalen efter det att lösenordet är valt. Då får du information om att du saknar behörighet. Den får du av VFU-sekretariatet inom ett par dagar. Portalens startsida Startsidan (efter inloggningen) visar information från de sju medverkande lärosätena samt den/de kommuner/stadsdelar som du har se och placera studenter i. Här finns ett menyträd genom vilket du navigerar mellan portalens olika funktioner.

4 Oplacerade studenter anger aktuell information om hur många studenter som ännu inte placerats på skola. Genom att klicka på denna rad kommer du direkt till en placeringsvy vilken är densamma som menyvalet Placera i skola. Information om kommun I menyvalet Kommun/stadsdel finns alla samverkande kommuner. Klicka på namnet för att se information och kontaktuppgifter till kommunen.

5 VFU-schemat I menyvalet VFU-schema får du en överblick över tiderna för alla VFU-kurser som respektive lärosäte har rapporterat in i portalen innevarande termin. Funktioner Placera studenter på skola Det finns två sätt att komma till vyn Placera i skola. Rutan som anger antal oplacerade studenter på startsidan alternativt menyvalet Placera i skola. Listan över oplacerade studenter är sorterade efter lärosäte. Genom att klicka på den gröna pilen bredvid lärosätesloggan får du fram listan på studenter som tillhör lärosätet ifråga. Genom att klicka på samma pil fälls listan in.

6 Hur får jag fram en viss studentgrupp? Förhandsvalet är att visa alla oplacerade studenter men genom att klicka i rullmenyn kan du välja att endast vissa studentgrupper. Det är dock enbart nya lärarprogrammens studenter som sorteras efter ämne. De gamla lärarprogrammen sorteras med alla utan ämne. På samma sätt kan du välja att filtrera på kommun/stadsdel (om du har behörighet till fler områden) och skolform. För att välja flera skolformer, tryck ctrl-tangenten och klicka. Hur placerar jag oplacerade studenter? Tekniken bygger på att du ska "dra och släppa" studenterna på skolan.

7 Hur byter jag placering på student? Du använder samma dra och släppa teknik som när du placerar oplacerade studenter. Du tar tag i en student och drar den från nuvarande skolan och släpper på den aktuella placeringen. Kan det bli fel? Nej, det enda som kan hända är att du råkar släppa studenten på fel skola. Dra studenten då till rätt skola. Förflyttningarna syns på studentkortets historik, men är enbart synligt för lärosäte- respektive kommunanställda. Hur placerar jag student till handledare? När studenten fått en placering på skola visar silluetten på samma rad som studentnamnet om personen tilldelats en handledare. Är figuren vit betyder det att handledare saknas medan blå betyder att handledare finns. Genom att klicka på figuren kommer alternativet Välj handledare fram och det är därefter möjligt att tilldela studenten några av de handledare som finns kopplade till skolan. Hur lägger jag till och hur söker jag på VFU-handledare? Genom att klicka på menyvalet VFU-handledare i menyn till vänster kommer du till en vy där det både är möjligt att lägga till handledare och att filtrera listan över de som redan finns. Genom att klicka på Lägg till handledare får du upp en ruta där det är möjligt att fylla i namn och kontaktuppgifter på handledaren, samt vilken skola och ämne denne har. Har personen handledar- eller matrisutbildning kryssas även det i här. När du filtrerar handledare väljer du vilka handledare du vill söka på. Du kan avgränsa sökningen genom att endast välja de som har handledarutbildning genom att kryssa i detta

8 val. Klicka sedan på Filtrera och en lista på de handledare som stämmer in på dina alternativ kommer att visas. Studentinformation I listan över skolor kan du välja att klicka på den gröna pilen bredvid skolans namn och får då information om vilka studenter som är placerade på skolan samt skolans kontaktuppgifter. Studentkortet För ytterligare information kan du klicka på studentens namn och kommer då till studentkortet.

9 På studentkortet ser du vilket lärosäte studenten tillhör, personnummer och kontaktkuppgifter. Genom att klicka på studentens e-postadress kommer du till ett e-postformulär. Rutan placering anger studentens nuvarande placering och VFU-tider visar, under förutsättning att studenten blivit registrerad på kurs, vilka veckor studenten ska ut på VFU. Genom att klicka på kurskoden fälls ett kalendarium ner och visar mer exakta tidsangivelser. Eventuella kommentarer till kursen, exempelvis om trepartssamtal ingår visas i detta fält. Under antagningar syns students programantagning och eventuell inriktning. Har studenten gjort studieavbrott anges datum för avbrottet här.

10 Kursregistreringar anger alla registreringar studenten har. Genom att klicka på kurskoden till en VFUkurs kommer du till kursplanen. Kommentarsfältet är synligt för alla användare i portalen. Här kan du göra anteckningar angående studentens placering. Det kan till exempel handla om att ange ifall studenten gör VFU på arbetsplats. Placeringshistorik visar var studenten har varit placerad tidigare, datum för placeringar samt vem som placerat studenten. Historiken omfattar inte de placeringar som gjordes innan vt12 för SU studenter och vt 13 för övriga lärosäten. Studentlistor Som kommunanställd kan du välja att visa studenter som är kopplade till det/dem kommuner/stadsdelar som du har behörighet till. Du kan välja att filtrera studenterna på antagningstermin och placeringstermin. Sökalternativet skolform gör det möjligt att göra utsökningar på specifika studentgrupper. Om du klickar på länken "Fler alternativ" har du möjlighet att välja mellan att visa studenter med olika status och du kan även välja att visa fler kolumner i listan, t ex status, e- postadress, lärosäte osv. Genom att klicka på visa studenter får du fram en lista med studenter där informationen du klickat i visas.

11 Kolumnen "Nästa VFU" visar startveckan för nästa vfu-kurs och "Aktuell kurs" visar vilken kurs det är. Förhandsvalet är att sortera studenterna i alfabetisk ordning. Vill du kan du genom att klicka på kolumnen Lärosäte, sortera studenterna efter denna kategori. Likadant kan du göra med övriga kolumner. Listorna kan exporteras till excel och pdf. Studentens status En student räknas som aktiv om studenten inte har: ett studieavbrott på ett program eller programinriktning. studieuppehåll på ett program eller programinriktning tagit ut examen. Informationen om studieavbrott/studieuppehåll hämtas från Ladok och det är de olika institutionerna som lägger in avbrott/uppehåll för studenterna.

En kort guide till VFU-portalen. För dig som arbetar som VFU-samordnare i kommunen.

En kort guide till VFU-portalen. För dig som arbetar som VFU-samordnare i kommunen. En kort guide till VFU-portalen För dig som arbetar som VFU-samordnare i kommunen. Version 1.2 maj 2013 Följande sidor kommer ge en kort och övergripande guide till de vanligaste funktionerna i VFUportalen.

Läs mer

En kort guide till VFU-portalen. För dig som har tittbehörighet i portalen

En kort guide till VFU-portalen. För dig som har tittbehörighet i portalen En kort guide till VFU-portalen För dig som har tittbehörighet i portalen Version 1.2, uppdaterad maj 2013 Innehåll Adressen till VFU-portalen... 3 Inloggning... 3 Behörighet... 3 Hur får jag behörighet?...

Läs mer

En kort guide till VFU-portalen. För dig som arbetar som VFU-administratör på lärosäte

En kort guide till VFU-portalen. För dig som arbetar som VFU-administratör på lärosäte En kort guide till VFU-portalen För dig som arbetar som VFU-administratör på lärosäte Version 1.2, uppdaterad mars 2013 Följande sidor kommer ge en kort och övergripande guide till de vanligaste funktionerna

Läs mer

Lathund till VFU-portalen

Lathund till VFU-portalen Lathund till VFU-portalen VFU-samordnare Senast uppdaterad: 2018-05-14 Innehåll Innehåll... 2 Startsidan... 3 Översikt över arbetsplatser på ett område... 5 Redigera information för en arbetsplats... 6

Läs mer

Lathund till VFU-portalen

Lathund till VFU-portalen Lathund till VFU-portalen VFU-koordinator Senast uppdaterad: 2012-01-12 Innehåll 1. Startsidan... 3 2. Översikt över arbetsplatser på ett område... 5 3. Redigera information för en arbetsplats... 6 4.

Läs mer

Lathund till VFU-portalen

Lathund till VFU-portalen Lathund till VFU-portalen VFU-samordnare Senast uppdaterad: 2013-01-14 Innehåll 1. Startsidan... 3 2. Översikt över arbetsplatser på ett område... 5 3. Redigera information för en arbetsplats... 6 4. Lägg

Läs mer

Lathund till VFU-portalen

Lathund till VFU-portalen Lathund till VFU-portalen Arbetsplatsansvarig Senast uppdaterad: 2018-05-14 Innehåll Startsidan... 3 Behörighet... 4 Granska en arbetsplats placeringar... 5 Lägg till arbetsplatsansvarig/handledare...

Läs mer

Navigera bättre och filtrera rapporteringslistor

Navigera bättre och filtrera rapporteringslistor Navigera bättre och filtrera rapporteringslistor Innehåll 1. Om resultatrapportering i Ladok 1 2. Om betastartsidan 2-3 3. Sök kurstillfälle 4 4. Summering på kurstillfälle 5 5. Översikt av kursvyn 6-8

Läs mer

Inloggning i Ladokportalen för personal

Inloggning i Ladokportalen för personal Inloggning i Ladokportalen för personal Ladokportalen är en webbtjänst som gör det möjligt för all personal att via webben få tillgång till uppgifter i Ladok. Gå till https://ladokportalen.hb.se Ange de

Läs mer

Manual. valwebb. Förskole- och lärarutbildningarna. Linköpings universitet 2017/2018. VFU-teamet

Manual. valwebb. Förskole- och lärarutbildningarna. Linköpings universitet 2017/2018. VFU-teamet Manual valwebb Förskole- och lärarutbildningarna Linköpings universitet 2017/2018 VFU-teamet INNEHÅLL Inloggning... 3 Inställningar, tecken och symboler... 3 Hitta ditt VFU-område med dina studenter...

Läs mer

Bokningslista Kurssekreterare/Kursansvarig

Bokningslista Kurssekreterare/Kursansvarig XXX Bokningslista Kurssekreterare/Kursansvarig Manual v. 7 Innehåll: 1 Inledning... 3 1.1 Inloggning... 3 2 Bokningslistan... 5 2.1 Skapa ny bokningslista... 5 2.2 Inställningar... 7 2.2.1 Grundinformation...

Läs mer

Handhavandeguide: Utdata Innevarande version vid senaste uppdatering:

Handhavandeguide: Utdata Innevarande version vid senaste uppdatering: Handhavandeguide: Utdata Innevarande version vid senaste uppdatering: 1.16.0 Mer information om Ladok Mer utbildningsmaterial hittar du på Ladok.se: Aktuellt utbildningsmaterial Systemdokumentationen och

Läs mer

Kommentar [k1]: Behöver vi kommentera det som finns till höger ovanför schematyp?

Kommentar [k1]: Behöver vi kommentera det som finns till höger ovanför schematyp? Webbklienten Webben är uppbyggd med hjälp av flikar. När du öppnar lärosätets schemasida finns ett antal flikar som syns på webben för alla. Om du loggar in får du ytterligare flikar och möjligheter till

Läs mer

Så här kommer du igång

Så här kommer du igång Så här kommer du igång Så skapar du klassrum...1 Lägg till elever i klassrummet... 2 Lägg till lärare i klassrummet... 5 Ändra klassrumsnamn eller ta bort klassrum... 6 Så får du överblick över klassrummet,

Läs mer

Forskarstuderande. 1. Inloggning

Forskarstuderande. 1. Inloggning Forskarstuderande 1. Inloggning Du använder samma inloggning till Forskningsdatabasen som till universitetets övriga system. OBS! Är du en extern doktorand utan anställning på MIUN så använder du knappen

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsplanering Manual Innehåll 1. INLEDNING 4 2. ROLLER 4 2.1. CHEF 4 2.2. MEDARBETARE 4 2.3. ADMINISTRATÖR 4 2.4. KURSLEDARE 5 2.5. UTBILDARE 5 3. BEGREPP 5 3.1. ENHET 5 3.2.

Läs mer

Manual Betongindustris kundportal

Manual Betongindustris kundportal Manual Betongindustris kundportal Betongindustri har utvecklat en portal där du som kund, åkare eller chaufför kan hitta de följesedlar som är relaterade till dig. Du hittar portalen på följande adress:

Läs mer

Lathund Ff-torget Försäkringsinformatörerna

Lathund Ff-torget Försäkringsinformatörerna Lathund Ff-torget 2016 Försäkringsinformatörerna Innehåll Inledning... 2 Logga in... 3 Registrera dig... 4 Glömt lösenord... 4 Byta lösenord... 4 Support... 5 Utbildningsversionen... 5 Översikt... 5 Registrera

Läs mer

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1.

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1. 2015 05 17 Arbetslöshetskassornas samorganisation SO Version 1.0 ARBETSGIVARINTYG för Sveriges alla arbetsgivare Användarbeskrivning arbetsgivarintyg.nu Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare

Läs mer

Att använda ELSA. Vad behövs för att använda ELSA?. Felrapportering och support

Att använda ELSA. Vad behövs för att använda ELSA?. Felrapportering och support KI Biobank Instruktion Användarmanual för ELSA Innehållsförteckning Allmänt... 1 Vad är ELSA?... 1 Vad behövs för att använda ELSA?... 2 Felrapportering och support... 2 Att använda ELSA... 2 Viktig information...

Läs mer

KliPP 3. Dokumentation Process Lärosäte/Verksamhet Version 3.1.3. Stockholms läns landsting

KliPP 3. Dokumentation Process Lärosäte/Verksamhet Version 3.1.3. Stockholms läns landsting KliPP 3 Dokumentation Process Lärosäte/Verksamhet Version 3.1.3 Stockholms läns landsting 2 Innehåll INLEDNING... 4 1 INLOGGNING OCH LÖSENORD (L)(V)(S)... 4 1Inloggning... 4 Byte av lösenord... 4 BESTÄLLNING

Läs mer

Så här kommer du igång

Så här kommer du igång Så här kommer du igång Så skapar du klassrum...1 Lägg till elever i klassrummet... 2 Lägg till lärare i klassrummet... 5 Ändra klassrumsnamn eller ta bort klassrum... 6 Så får du överblick över klassrummet,

Läs mer

Forskarstuderande. 1. Inloggning

Forskarstuderande. 1. Inloggning Forskarstuderande 1. Inloggning Du använder samma inloggning till Forskningsdatabasen som till universitetets övriga system. 2. Startsidan När du loggat in i Forskningsdatabasen (FDB) kommer du till startsidan

Läs mer

Användarhandledning till ISP-system för institutions- och fakultetsadministratörer

Användarhandledning till ISP-system för institutions- och fakultetsadministratörer 2017 Användarhandledning till ISP-system för institutions- och fakultetsadministratörer Individuella studieplaner för doktorander vid Ekonomihögskolan & Samhällsvetenskapliga fakulteten uppdaterad 2017-10-03

Läs mer

Forskare & Handledare. 1. Inloggning

Forskare & Handledare. 1. Inloggning Forskare & Handledare 1. Inloggning Du använder samma inloggning till Forskningsdatabasen som till universitetets övriga system. 2. Startsidan När du loggat in i Forskningsdatabasen (FDB) kommer du till

Läs mer

NyA-webben. Användarmanual för läsfunktionen Uppgifter om sökande

NyA-webben. Användarmanual för läsfunktionen Uppgifter om sökande NyA-webben Användarmanual för läsfunktionen Uppgifter om sökande Har du frågor om NyA-webben kontakta: Elin Carlsson på 1926, alt elin.carlsson@uadm.uu.se eller Peter Larsson på 7554, alt peter.larsson@uadm.uu.se

Läs mer

Utbildningsmodulen Förening 2014-05-05

Utbildningsmodulen Förening 2014-05-05 Utbildningsmodulen Förening 2014-05-05 Inledning...2 Operativsystem och webbläsare...2 Föreningens utbildningsmodul.3 Inledning...3 Arrangemang...3 Öppna arrangemang...3 Sök arrangemang...5 Kopiera arrangemang...5

Läs mer

ISP-verktyget i WebOodi

ISP-verktyget i WebOodi ISP-verktyget i WebOodi WebOodi har ett ISP-verktyg med vilket du kan skapa en individuell studieplan (ISP) på nätet. Med ISP-verktyget kan du kontrollera vilka studieperioder som hör till dina examensfordringar

Läs mer

Bokningslista Examinator

Bokningslista Examinator XXX Bokningslista Examinator Manual v. 5 2014-04-23 Innehåll: 1 Inledning... 3 1.1 Inloggning... 3 2 Bokningslistan... 5 2.1.1 Överblick över alla studentgrupper... 5 2.1.2 Enskild studentgrupp... 8 2.1.3

Läs mer

Genomgång utav KURT Kursvärderingssystemet för Linköpings Universitet

Genomgång utav KURT Kursvärderingssystemet för Linköpings Universitet Genomgång utav KURT Kursvärderingssystemet för Linköpings Universitet Överblick Varför kursvärdering? Samtliga kurser inom den grundläggande utbildningen vid LiU ska utvärderas med stöd av det elektroniska

Läs mer

Övningshäfte. Kurshäfte. Introduktion till Studentportalen. Uppsala Learning Lab (ULL) 2013-08-19

Övningshäfte. Kurshäfte. Introduktion till Studentportalen. Uppsala Learning Lab (ULL) 2013-08-19 Övningshäfte 2013-08-19 Kurshäfte Introduktion till Studentportalen Uppsala Learning Lab (ULL) Besöksadress: von Kraemers allé 1A, hus 21 & 24, plan 2 Postadress: Box 2136, 750 02 Uppsala Webb: www.ull.uu.se

Läs mer

Innehållsförteckning Inloggning: Allmänna inställningar hur du ändrar utseende och språk samt navigerar i menyn högst upp i bildkant.

Innehållsförteckning Inloggning: Allmänna inställningar hur du ändrar utseende och språk samt navigerar i menyn högst upp i bildkant. 1 Innehållsförteckning Inloggning: 2 Så här skaffar du E-id/Bank-id:... 2 Mobilt Bank-id/E-id... 2 Var och hur loggar jag in med användarnamn och lösenord?... 2 Hur loggar jag in med Bank-id/E-id?... 3

Läs mer

Lathund för SKOLWEBBEN för vårdnadshavare i grundskolan

Lathund för SKOLWEBBEN för vårdnadshavare i grundskolan 1 Lathund för SKOLWEBBEN för vårdnadshavare i grundskolan Innehållsförteckning Inloggning: 2 Så här skaffar du E-id/Bank-id:... 2 Mobilt Bank-id/E-id... 2 Var och hur loggar jag in med användarnamn och

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual Innehåll 1. KURSKATALOG 3 1.1. SÖK EFTER KURSTILLFÄLLEN 3 2. MINA ATTESTERINGAR 6 3. MINA ANMÄLNINGAR 7 4. HANTERA KURSER 8 4.1. DELTAGARE 9 4.1.1.

Läs mer

LÄRARUTBILDNINGSNÄMNDEN

LÄRARUTBILDNINGSNÄMNDEN 2016-03-11 LÄRARUTBILDNINGSNÄMNDEN MANUAL VFU-WEBB FÖR VFU-KOORDINATORER INLEDNING 3 INLOGGNING 3 UTLOGGNING 3 SÖK STUDENTER PÅ VFU-OMRÅDE 4 SÖK STUDENTER PÅ VFU-KURS 5 VFU-PLACERING AV STUDENTER PÅ VFU-OMRÅDE

Läs mer

KIWAS LATHUND FÖR KURSGIVARE

KIWAS LATHUND FÖR KURSGIVARE 1 KIWAS LATHUND FÖR KURSGIVARE Söka kursplan i KIWAS Sök efter skapade kursplaner genom att klicka på Lista kursplaner i menyn under fliken Kurser. Listan som visas är begränsad till de kursplaner som

Läs mer

NyA-webben. Användarmanual för Listor och Statistik

NyA-webben. Användarmanual för Listor och Statistik NyA-webben Användarmanual för Listor och Statistik Innehåll Innehåll... 2 Sekretess... 3 In- och utloggning... 3 Inställningar... 6 Listor... 6 Sökandelistor... 6 Adresslistor... 8 Etikettlistor... 9 E-postlistor...

Läs mer

Lägg in ett schema i Lärknuten

Lägg in ett schema i Lärknuten Lägg in ett schema i Lärknuten 1. Starta en webbläsare (till exempel Internet Explorer, Safari, Mozilla Firefox eller Chrome) och gå till www.lärknuten.se eller www.larknuten.se. 2. Välj att logga in som

Läs mer

Användarmanual för nya Röda tråden

Användarmanual för nya Röda tråden Användarmanual för nya Röda tråden - En manual för att ge insikt om att det är enklare att lära sig själv Av: Kristofer Eriksson, Kvalitetsamanuens 11/12 Innehåll 1. Skapa ett konto... 2 2. Ändra kontoinställningar...

Läs mer

Användarbeskrivning för T99 Webb

Användarbeskrivning för T99 Webb 1(14) Användarbeskrivning för T99 Webb 2016-02-15 Innehållsförteckning Inledning... 2 Inloggning till T99Webb... 2 Utbildning och studiematerial... 5 Kunskapstest... 6 Ej godkänd... 7 Godkänt resultat...

Läs mer

Manual - Symfoni - Kommunanvändare

Manual - Symfoni - Kommunanvändare Sidan 1 av 32 1. Symfoni för kommunanställda........................................................................... 2 1.1 Boendeenheter..................................................................................

Läs mer

Dokumentera individuell studieplan, studieaktivitet och -finansiering, uppnådd andel och alla kurser klara

Dokumentera individuell studieplan, studieaktivitet och -finansiering, uppnådd andel och alla kurser klara Dokumentera individuell studieplan, studieaktivitet och -finansiering, uppnådd andel och alla kurser klara Innehåll Sida Dokumentera individuell studieplan - Dokumentera studieaktivitet och finansiering

Läs mer

Användarmanual Alfa e-recept - Partnerportal

Användarmanual Alfa e-recept - Partnerportal Alfa Kommun & Landsting AB Användarmanual Alfa e-recept - Partnerportal Senast ändrad: 2016-05-06 Version: 4.1 Dokumentansvarig: Ingrid Olsson Innehållsförteckning Alfa e-recept Partner... 3 Inledning...

Läs mer

Skvadronskolan Vårdnadshavares lathund för skolwebben

Skvadronskolan Vårdnadshavares lathund för skolwebben Skvadronskolan Vårdnadshavares lathund för skolwebben Under höstterminen 2012 kommer vi att använda oss av de funktioner i skolwebben som vi har markerat. 1 Innehållsförteckning Inloggning: 2 Så här skaffar

Läs mer

IdrottOnline-appen Du kan installera appen från Google Play store för Android och Appstore för iphone. Sök på IdrottOnline så bör den komma fram.

IdrottOnline-appen Du kan installera appen från Google Play store för Android och Appstore för iphone. Sök på IdrottOnline så bör den komma fram. IdrottOnline-appen Du kan installera appen från Google Play store för Android och Appstore för iphone. Sök på IdrottOnline så bör den komma fram. Logga in och välj organisation När du sedan startar upp

Läs mer

Kursvärderingsenkät i KI Survey 150406

Kursvärderingsenkät i KI Survey 150406 1 Kursvärderingsenkät i KI Survey 150406 Hur kan jag använda en enkätmall i KI Survey? I verktyget KI Survey finns färdiga mallar för kursvärderingsenkäter. Mallarna har skapats av KI Survey- administratörer

Läs mer

Begreppen bemanning och planering i Retendo 2 Två olika sätt att bemanna 3

Begreppen bemanning och planering i Retendo 2 Två olika sätt att bemanna 3 Bemanna och Planera Begreppen bemanning och planering i Retendo 2 Två olika sätt att bemanna 3 Bemanning av ett uppdrag 3 Kursansvarig och timbudget 3 Bemanning 5 Timmar i tjänsteplaneringen 6 Planering

Läs mer

Handhavandeguide: Rapportera resultat Innevarande version vid senaste uppdatering:

Handhavandeguide: Rapportera resultat Innevarande version vid senaste uppdatering: Handhavandeguide: Rapportera resultat Innevarande version vid senaste uppdatering: 1.13.0 Mer information om Ladok Utbildningsmaterial publiceras på Ladok.se: Aktuellt utbildningsmaterial Systemdokumentationen

Läs mer

Bokningslista Handledare

Bokningslista Handledare XXX Bokningslista Handledare Manual v. 5 Bokningslista v. 4, Handledarmanual Innehåll: 1 Inledning... 3 1.1 Inloggning... 3 2 Bokningslistan... 5 2.1.1 Överblick över alla studentgrupper... 5 2.1.2 Enskild

Läs mer

Forskare & Handledare. 1. Inloggning

Forskare & Handledare. 1. Inloggning Forskare & Handledare 1. Inloggning Du använder samma inloggning till Forskningsdatabasen som till universitetets övriga system. OBS! Är du en extern handledare utan anställning på MIUN så använder du

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual Innehåll 1. KURSKATALOG 3 1.1. SÖK EFTER KURSTILLFÄLLEN 3 2. MINA ATTESTERINGAR 6 3. MINA ANMÄLNINGAR 7 4. HANTERA KURSER 8 4.1. DELTAGARE 9 4.1.1.

Läs mer

Lathund. Tandvårdsfönster

Lathund. Tandvårdsfönster 1 (9) Lathund Sida 1/9 2 (9) Innehållsförteckning 1 Allmänt...3 2 Logga in i...4 3 Aktivitetslistan...6 3.1 Exportera till Excel...9 Sida 2/9 3 (9) 1 Allmänt Dokumentet beskriver hur man i på olika sätt

Läs mer

Snabbguide om slakt- och förmedlingsanmälan för får och getter. Eviras anvisning

Snabbguide om slakt- och förmedlingsanmälan för får och getter. Eviras anvisning Snabbguide om slakt- och förmedlingsanmälan för får och getter Eviras anvisning Eviras anvisning Tas i bruk 10/2009 TIHY Godkänd av Föredragande Mera information Matti Huttunen Pia Vilen Dataadministrationsenheten

Läs mer

Kontaktuppgifter sid 3 Riktlinjer sid 4 Inloggning i BER sid 5-6 Utföra egenkontroll i BER sid 7-21 Söka fram Egenkontroller sid Exportera

Kontaktuppgifter sid 3 Riktlinjer sid 4 Inloggning i BER sid 5-6 Utföra egenkontroll i BER sid 7-21 Söka fram Egenkontroller sid Exportera 1 Kontaktuppgifter sid 3 Riktlinjer sid 4 Inloggning i BER sid 5-6 Utföra egenkontroll i BER sid 7-21 Söka fram Egenkontroller sid 22-33 Exportera egenkontroll till Excel sid 34-41 Nyckeltal sid 42-50

Läs mer

Anonymiserade tentamina

Anonymiserade tentamina Guide Anonymiserade tentamina Från tentamensanmälan till resultatrapportering hantering i Studentportalen, i skrivningssalar och i Ladok. Instructions in English are available in the manual. Senast uppdaterad:

Läs mer

Kursvärderingsenkät i KI Survey

Kursvärderingsenkät i KI Survey 1 Kursvärderingsenkät i KI Survey 160203 Hur kan jag använda en enkätmall i KI Survey? I verktyget KI Survey finns färdiga mallar för kursvärderingsenkäter. Mallarna har skapats av KI Survey- administratörer

Läs mer

Inloggning i VFU-systemet

Inloggning i VFU-systemet Inloggning i VFU-systemet Öppna en webbläsare. Gå till högskolans startsida, www2.hig.se, och klicka på Lärarutbildningar. Klicka på länken Verksamhetsförlagd utbildning, VFU och därefter på VFU-systemet.

Läs mer

Kom igång med Riksbyggen Kundwebb

Kom igång med Riksbyggen Kundwebb Kom igång med Riksbyggen Kundwebb På din nya kundwebb får du tillgång till information, hjälp och uppgifter kopplat till ditt boende samt en rad olika verktyg som underlättar i kommunikationen med Riksbyggen.

Läs mer

Aktivitetstillfällen. Väl inne på en kurs, klicka på Aktivitetstillfällen.

Aktivitetstillfällen. Väl inne på en kurs, klicka på Aktivitetstillfällen. Aktivitetstillfällen För att kunna skapa ett aktivitetstillfälle behöver du först söka fram ett kurstillfälle. Det görs genom att först klicka på studiedokumentation och sedan klickar på fliken Kurs. Skriv

Läs mer

Ny startsida i Ladok

Ny startsida i Ladok Ny startsida i Ladok Lathund för dig som administrerar resultatrapportering! Den nya versionen av startsidan är under uppbyggnad och kommer förändras löpande under VT19. Ambitionen är att den nya startsidan

Läs mer

Studentens väg från antagen till registrerad Vad ser studenten i Studentportalen? Lägg till en kursregistrering... 7

Studentens väg från antagen till registrerad Vad ser studenten i Studentportalen? Lägg till en kursregistrering... 7 Guide Uppdaterad 2014-05-28 Kursregistrering Via Studentportalens funktion för Kursregistrering är det möjligt att lägga upp information om kursregistrering, kursstart och kontaktuppgifter per kurstillfälle

Läs mer

Studentcentrum, Ladok Version 1.0, 2012-07-01 REGISTRERING I LADOK. Avser utbildning på grund- och avancerad nivå

Studentcentrum, Ladok Version 1.0, 2012-07-01 REGISTRERING I LADOK. Avser utbildning på grund- och avancerad nivå Studentcentrum, Ladok Version 1.0, 2012-07-01 REGISTRERING I LADOK Avser utbildning på grund- och avancerad nivå Innehållsförteckning Registrering i Ladok 3 Studiemedel 3 Helårsstudent (HST/HÅS) 3 Kurser

Läs mer

Portföljfunktion i Studentportalen

Portföljfunktion i Studentportalen Guide Portföljfunktion i Studentportalen I en portfölj kan filer från inlämningsuppgifter på flera kurstillfällen samlas. I funktionen ingår också möjligheten att ha en självvärdering kopplad till de separata

Läs mer

Ladok Enheten för Utbildningsadministrativa system mars 2019

Ladok Enheten för Utbildningsadministrativa system mars 2019 Grupper I den nationella lathunden Administrera resultatrapportering finns ett avsnitt där man går igenom hur man gör grupper i systemet. Vi har lyft ut den delen och här gjort en egen manual för det.

Läs mer

Användarmanual 1.x. RIW Software Techn AB info@riwsoftware.com telefon: 08-766 70 20 fax: 08-766 70 05 www.riwsoftware.com

Användarmanual 1.x. RIW Software Techn AB info@riwsoftware.com telefon: 08-766 70 20 fax: 08-766 70 05 www.riwsoftware.com Användarmanual 1.x Page 2 of 18 Innehållsförteckning BookitWise... 3 Systemkrav... 3 Logga in... 4 Kalenderförklaring... 5 Enkelt bokningsformulär... 6 Anvancerat bokningsformulär... 7 Avancerat Lägg till

Läs mer

Portfölj i Studentportalen

Portfölj i Studentportalen Guide Portfölj i Studentportalen I en portfölj kan filer från funktionen Inlämning på flera kurstillfällen samlas. En portfölj skapas på institutionsnivå och inlämningar kopplas sedan till den. Det är

Läs mer

ATT ARBETA MED STUDENTER I LADOK3 GRUND OCH AVANCERAD NIVÅ

ATT ARBETA MED STUDENTER I LADOK3 GRUND OCH AVANCERAD NIVÅ 2018-03-13 ATT ARBETA MED STUDENTER I LADOK3 GRUND OCH AVANCERAD NIVÅ MARIA EINLER, UTBILDNINGSENHETEN 1 Innehåll Samma slags studentdokumentation... 4 Ladok3 nytt sätt att arbeta... 5 Nya begrepp... 6

Läs mer

Lägg in ett schema i Lärknuten

Lägg in ett schema i Lärknuten Lägg in ett schema i Lärknuten 1. Starta en webbläsare (till exempel Internet Explorer, Safari, Mozilla Firefox eller Chrome) och gå till www.lärknuten.se eller www.larknuten.se. 2. Välj att logga in som

Läs mer

Användarhandledning till ISP-system för institutions- och fakultetsadministratörer

Användarhandledning till ISP-system för institutions- och fakultetsadministratörer 2017 Användarhandledning till ISP-system för institutions- och fakultetsadministratörer Individuella studieplaner för doktorander vid Ekonomihögskolan & Samhällsvetenskapliga fakulteten uppdaterad 2017-12-12

Läs mer

Helsingfors universitet WinOodi Sida 1/7 Studeranderegistret Version 3.7

Helsingfors universitet WinOodi Sida 1/7 Studeranderegistret Version 3.7 Helsingfors universitet WinOodi Sida 1/7 OpeOodi för lärare WebOodi har nyttiga egenskaper också för läraren, t.ex. hur man skriver ut en lista över studerande som anmält sig till undervisningen/kursen

Läs mer

Så söker du kurs inom program inför höstterminen Följ de 10 stegen och skicka iväg din anmälan senast 15 april.

Så söker du kurs inom program inför höstterminen Följ de 10 stegen och skicka iväg din anmälan senast 15 april. Så söker du kurs inom program inför höstterminen 2016 Följ de 10 stegen och skicka iväg din anmälan senast 15 april. Informationen gäller dig som läser: o Förskollärarprogrammet o Grundlärarprogrammet

Läs mer

Användarhandledning ISP-systemet

Användarhandledning ISP-systemet ISP förvaltningsgrupp mars 2018 Användarhandledning ISP-systemet Institutions- och fakultetsadministratör Innehåll 1. Inledning... 2 1.1 Om ISP-systemet... 2 2. Behörighet och inloggning... 2 2.1 Behörighet...

Läs mer

Onlineanmälan av SVERAK-registrerade katter. Skapa konto (Görs endast första gången) Administrera mina katter 4. Anmäla katt till utställning 5

Onlineanmälan av SVERAK-registrerade katter. Skapa konto (Görs endast första gången) Administrera mina katter 4. Anmäla katt till utställning 5 Innehåll Skapa konto (Görs endast första gången) 1 Använda "mina katter" 3 Administrera mina katter 4 Anmäla katt till utställning 5 Onlineanmälan av SVERAK-registrerade katter: Skapa konto (Görs endast

Läs mer

Med dessa inställningar kommer du att se fullständiga bokningar som du gjort i den tidsordning du skapat dem.

Med dessa inställningar kommer du att se fullständiga bokningar som du gjort i den tidsordning du skapat dem. Bokningar Blå bokningar är bokningar som (minst) innehåller de objekt man har i Valda-listan. Blå bokningar dyker upp i kalendern redan då man har ett enda objekt i Valda-listan. Bokningstexten man ser

Läs mer

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef Uppdaterad 2010-05-11 Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef 1 Innehållsförteckning Handläggarens roll och ansvarsuppgifter... 3 Närmaste chefs roll och ansvarsuppgifter... 3 Praktisk handläggning

Läs mer

Ladok. Registrering. RG01 Registrering en person 2. RG02 Registrering flera personer 4. RG10 Avbrott på kurs 9

Ladok. Registrering. RG01 Registrering en person 2. RG02 Registrering flera personer 4. RG10 Avbrott på kurs 9 Ladok Registrering OBS! Studenten skall själv registrera sig via webb tjänst och det är endast i undantagsfall som administratören ska registrera studenter. RG01 Registrering en person 2 Beskrivning av

Läs mer

Användarhandledning ISP-systemet

Användarhandledning ISP-systemet ISP förvaltningsgrupp April 2017 Användarhandledning ISP-systemet Institutions- och fakultetsadministratör Innehåll 1. Inledning...3 1.1 Om ISP-systemet...3 2. Behörighet och inloggning...3 2.1 Behörighet...3

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL LINKÖPINGS UNIVERSITET OCH LISAM

VÄLKOMMEN TILL LINKÖPINGS UNIVERSITET OCH LISAM Linköpings Universitet 2014.08.13 VÄLKOMMEN TILL LINKÖPINGS UNIVERSITET OCH LISAM LiU-ID Som ny student behöver du först skapa ett temporärt LiU-ID (studentkonto). På www.liu.se/antagen finns anvisningar

Läs mer

Användarmanual Care. Care är ApoEx beställningssystem för läkemedel och andra produkter som behövs inom vården. Version 1.0

Användarmanual Care. Care är ApoEx beställningssystem för läkemedel och andra produkter som behövs inom vården. Version 1.0 Användarmanual Care Care är ApoEx beställningssystem för läkemedel och andra produkter som behövs inom vården. Version 1.0 Logga in i Care 1. Öppna din webbläsare 2. Skriv in webbadressen care.apoex.se.

Läs mer

Handhavandeguide: Kursbevis Innevarande version vid senaste uppdatering:

Handhavandeguide: Kursbevis Innevarande version vid senaste uppdatering: Handhavandeguide: Kursbevis Innevarande version vid senaste uppdatering: 1.13.0 Mer information om Ladok Utbildningsmaterial publiceras på Ladok.se: Aktuellt utbildningsmaterial Systemdokumentationen och

Läs mer

Introduktion till Mina sidor

Introduktion till Mina sidor Introduktion till Mina sidor Denna manual ger en introduktion till verktyget Mina sidor Granskad: 2013-08-08 Innehållsförteckning Hur använder jag verktyget Mina sidor?... 3 Vad finns under länken Mina

Läs mer

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen

Aktivitetsstöd Närvarorapportering. Ansvarig i Föreningen Aktivitetsstöd Närvarorapportering Ansvarig i Föreningen 2 (27) Datum 2013-09-26 Innehållsförteckning 1. Ansvarig i föreningen/föreningsadministratör... 3 1.1 Internetadress... 3 1.2 Inloggning och glömt

Läs mer

Användarmanual NeverLOST webbokning

Användarmanual NeverLOST webbokning Användarmanual NeverLOST webbokning INNAN DU KOMMER IGÅNG... 2 SCHEMAN... 2 INLOGGNING... 2 EFTER INLOGGNING... 3 LÄGGA SCHEMA OCH BOKA TENTAMEN... 4 Val av kurs... 4 BOKA NY (LÄGGA SCHEMA OCH BOKA TENTAMEN)...

Läs mer

MANUAL HSB PORTALEN

MANUAL HSB PORTALEN 2014-03-09 MANUAL HSB PORTALEN INLEDNING Välkommen som användare av HSB Portalen! Manualen vänder sig till dig som är medlem, boende eller bosparare i HSB Stockholm. I den här manualen beskrivs vilken

Läs mer

Manual Version För registrering av aktiviteter på

Manual Version För registrering av aktiviteter på Manual Version 2013-01-23 För registrering av aktiviteter på www.postenfritid.se 1. Gå in på adressen http://info.citybreak.com och logga in med era användningsuppgifter* 2. Klicka på Skapa ny produkt,

Läs mer

Så här använder du VASS

Så här använder du VASS Så här använder du VASS Obs! Denna manual är framtagen med bilder från testserver, vilket gör att vissa delar kan se något annorlunda ut! Logga in på http://www.vass statistik.se/ så kommer du till följande

Läs mer

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha 0.8.3. True Fiction P roduction AB Sveavägen 98, 113 50 Stockholm info@truefiction.se www.truefiction.

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha 0.8.3. True Fiction P roduction AB Sveavägen 98, 113 50 Stockholm info@truefiction.se www.truefiction. ShowYourPics Kom igång guide Alpha 0.8.3 Under menyn längst upp till höger som är samma som ditt namn finner du: Mina konton: En lista med alla konton du har behörighet till. Egna inställningar: Ä ndra

Läs mer

Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare.

Sektionsdata webb är anpassat för att du ska kunna justera, jobba i eller visa dina kalkyler för kollegor, kunder och beställare. sektionsdata webb För dig som har ett aktivt abonnemang i sektionsdata, ingår även sektionsdata webb. Nu kan du ta med dig dina kalkyler vart du än är, på en surfplatta, smartphone eller dator. Sektionsdata

Läs mer

Kursvärderingsenkät i KI Survey (läkarprogrammet SVK)

Kursvärderingsenkät i KI Survey (läkarprogrammet SVK) Kursvärderingsenkät i KI Survey (läkarprogrammet SVK) 180528 1 Hur kan jag använda en enkätmall i KI Survey? I verktyget KI Survey finns färdiga mallar för kursvärderingsenkäter. Mallarna har skapats av

Läs mer

6. Systemet visar kursen och kursens undermenyer. En av dessa undermenyer är Lägg till och hantera moment.

6. Systemet visar kursen och kursens undermenyer. En av dessa undermenyer är Lägg till och hantera moment. Användarfall Uppgift: Lägg till moment för en kurs Beskrivning: Läraren lägger till moment i en kurs för att kunna hantera betygen i Ladok på webb. Tillkommande användarfall: Lägg till betyg för student

Läs mer

Thomas Pihl Frontermanual för studerande vid Forum Ystad

Thomas Pihl Frontermanual för studerande vid Forum Ystad Thomas Pihl 2007 Frontermanual för studerande vid Forum Ystad Innehåll Fronter...2 Inloggning...2 Ändra användaruppgifter...4 Anpassa Min sida...5 Verktygen på Min sida...6 Notiser...7 Mitt arkiv...9 Fronter

Läs mer

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare

Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare Aktivitetsstöd Behörighet - Ledare 1 Innehållsförteckning 1 Ledare... 3 1.1 Användare - Webbadress till Aktivitetsstöd... 3 1.2 Användare - Inloggning och glömt lösenord... 3 1.3 Användare - Låst lösenord...

Läs mer

Lisa kortmanual. Version 8.12 2013-05-08. Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-33 35 30 371 87 Karlskrona Org. nr 556324-4036 www.miljodata.

Lisa kortmanual. Version 8.12 2013-05-08. Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-33 35 30 371 87 Karlskrona Org. nr 556324-4036 www.miljodata. Lisa kortmanual Version 8.12 2013-05-08 Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-33 35 30 371 87 Karlskrona Org. nr 556324-4036 www.miljodata.se Systematisk uppföljning av arbetsmiljön Lisa är en förkortning

Läs mer

Användarmanual - OVK. Användarmanual OVK Version 1.5 Daterad: 2014-09-09

Användarmanual - OVK. Användarmanual OVK Version 1.5 Daterad: 2014-09-09 1 Användarmanual - OVK 2 Inloggning... 3 Allmänt... 4 Öppna protokoll... 6 Fylla i protokoll... 7 Skriva ut protokoll... 16 Returnera protokoll... 17 Uppföljning anmärkningar/åtgärder... 17 3 Inloggning

Läs mer

Grupper i Studentportalen

Grupper i Studentportalen Guide Uppdaterad 2014-05-28 Grupper i Studentportalen Studentportalens gruppindelningsfunktion gör det möjligt att dela in studenter på ett kurstillfälle eller ett samläsningstillfälle i olika grupper.

Läs mer

Lathund utbildarwebben

Lathund utbildarwebben Handledning 1 (13) Upprättad av Konrad Asterbäck Sjö- och luftfartsavdelningen Bemannings- och behörighetsenheten Sektionen för sjöpersonal Till utbildningssamordnare Handledning 2 (13) shistorik Beskrivning

Läs mer

Utbildningsinformation - Studieplaner

Utbildningsinformation - Studieplaner Utbildningsinformation - Studieplaner Innehåll Samspel SISU - Ladok Skapa studieplan på programtillfälle Studieplanen i Ladok Antagningsförfarande i studieplanen Lägg till Ingående delar i studieplanen

Läs mer

Handhavandeguide: Kursbevis och tillgodoräknande Innevarande version vid senaste uppdatering: 1.9.0

Handhavandeguide: Kursbevis och tillgodoräknande Innevarande version vid senaste uppdatering: 1.9.0 Handhavandeguide: Kursbevis och tillgodoräknande Innevarande version vid senaste uppdatering: 1.9.0 Mer information om Ladok Utbildningsmaterial utvecklas efterhand och publiceras på Ladok.se: Aktuellt

Läs mer

Utbildningsmodulen Förening 2013-08-18

Utbildningsmodulen Förening 2013-08-18 Utbildningsmodulen Förening 2013-08-18 Inledning...3 Operativsystem och webbläsare...3 Föreningens utbildningsmodul.4 Inledning...4 Arrangemang...4 Öppna arrangemang...4 Sök arrangemang...7 Kopiera arrangemang...7

Läs mer

LITEN LATHUND TILL ALUMNDATABASEN

LITEN LATHUND TILL ALUMNDATABASEN LITEN LATHUND TILL ALUMNDATABASEN * Översikt & sökningar * Inloggning Gå till www.gu.se/alumn/ eller till din fakultets alumnsida. Härifrån kan man logga in både som alumn och som administratör. Klicka

Läs mer