Uppföljningsrapport 2 för skolförvaltningen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Uppföljningsrapport 2 för skolförvaltningen"

Transkript

1 1(9) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Skolförvaltningen RS Regionstyrelsen Uppföljningsrapport 2 för skolförvaltningen Förslag till beslut Regionstyrelsen godkänner resultatet efter åtta månader och lägga ärendet till handlingarna. Sammanfattning Resultatet för skolförvaltningen efter åtta månader 2012 uppgår till 0,3 mnkr. Budgeterat resultat efter åtta månader är 3,0 mnkr. Resultatet efter åtta månader innebär en avvikelse mot budgeterat resultat på minus 2,7 mnkr. Förvaltningen som helhet arbetar aktivt med olika åtgärder för att nå en ekonomi i balans. Delar av de planerade åtgärderna ger endast delårseffekt. De investeringar som beviljats har omvärderats för att bidra till en ekonomi i balans. Delar av investeringsutrymmet för utrustning och maskiner utnyttjas för anpassning av utbildningslokaler. Detta har varit föremål för särskilt beslut i Regionstyrelsen. Personalläget avviker inte från det normala avseende sjukfrånvaro eller andra uppföljande parametrar. Mer utförligt underlag framgår av bilaga 2. Det pågår ett långsiktigt arbete inom förvaltningen att utveckla det systematiska arbetsmiljöarbetet. I övrigt inga verksamhetsmässiga avvikelser i förhållande till gällande verksamhetsplaner. Förvaltningen har tre mål utifrån driftnämndens styrning. Andelen elever med godkända betyg. Målet uppfylls inte. Resultatet redovisas i bilaga 1. Aktivt medverka till att öka elevers och studerandes anställningsbarhet. Målet bedöms uppfyllas. Ekonomi i balans. Målet bedöms svårt att uppfylla.

2 2(9) Kostnads- och intäktsutveckling Förvaltningens kostnadsutveckling är positiv efter åtta månader vilket innebär att kostnaderna är lägre än budget. Den största positiva avvikelsen har personakostnaderna 2,1 mnkr. Detta förklaras av återbetalning av för högt debiterat Po-pålägg för perioden januari-augusti, 0,6 mnkr, samt att 2012 års löneöversyn ännu inte är avslutad. Intäktsutvecklingen är negativ efter åtta månader vilket innebär att intäkterna är lägre än budget. Betydligt lägre mjölkpris än budgeterat innebär ett intäktsbortfall de åtta första månaderna på ca 0,5 mnkr. En stor del av intäkterna från produktionen i Naturbruk Halland kommer oregelbundet under året, eu-bidragen till verksamheten som utbetalas i december månad är inte periodiserade och återbetalning av interkommunal ersättning minskar intäkterna med ca 0,5 mnkr. Prognosen för 2012 är ett underskott på 1,5 mnkr. Figur 1. Sammanfattning budget, ekonomiskt resultat och prognos för skolförvaltningen, mnkr. Naturbruk Resultatet för Naturbruk efter åtta månader 2012 uppgår till minus 0,7 mnkr. Budgeterat resultat efter åtta månader är 2,0 mnkr. Resultatet efter åtta månader innebär en avvikelse mot budgeterat resultat på minus 2,7 mnkr. För helåret 2012 beräknas en avvikelse på minus 1,2 mnkr. Intäktsutvecklingen är negativ efter åtta månader dvs intäkterna är lägre än budgeterade intäkter. Detta förklaras av att del av intäkterna från produktionen i Naturbruk Halland kommer oregelbundet under året. Eu-bidragen till verksamheten är budgeterade till 1,4 mnkr och utbetalas i december månad. Mjölkpriset har sjunkit kraftigt under året och avvikelsen mot budgeterade intäkter beräknas idag till 0,8 mnkr för helåret 2012.

3 3(9) Krediteringen av den interkommunala ersättningen på grund av att kommunerna inte ska betala differentierade avgifter för boende eller icke boende på skolorna uppgår till 0,5 mnkr. Vid avstämning av elevantalet per konstateras att det är 10 elever färre inskrivna i gymnasieskolorna än budgeterat. Den 15 september görs en ny avstämning som ligger till grund för faktureringen av kommunerna. Om elevantalet fortfarande är 10 lägre än budget innebär detta ett intäktsbortfall 2012 på drygt 0,8 mnkr, vilket beaktats i resultatprognosen för Folkhögskolor Resultatet för folkhögskolorna efter åtta månader 2012 uppgår till 1,0 mnkr. Budgeterat resultat efter åtta månader är 1,1 mnkr. Resultatet efter åtta månader innebär en avvikelse mot budgeterat resultat på minus 0,1 mnkr. För helåret 2012 beräknas avvikelse på minus 0,3 mnkr. Det är intäkterna som avviker mot budget, viss eftersläpning av fakturering samt upplupna intäkter. Resultatet påverkas också av att budgeten inte är periodiserad. Löftadalens budget har reviderats i augusti då intäktsbudgeten 2012 var alltför optimistisk. Finansiering har skett bland annat genom organisationsförändring som innebär lägre personalkostnader Dessutom kommer den aktiva marknadsföringen som inletts under året att fortsätta för att öka intäktssidan på kursverksamheten, framförallt avseende internatdelen. Bilagor Bilaga 1 Måluppfyllelse, andelen elever med godkända betyg. Bilaga 2 Personal Bilaga 3 Åtgärdsplan

4 4(9) Bilaga 1 - Måluppföljning Enligt Regionstyrelsens Mål och inriktning 2012 för skolförvaltningen ska skolförvaltningen rapportera måluppfyllnad utifrån Andelen elever med godkända betyg vid Naturbruk Halland vara minst 70 %. Målet innebär således att minst 70 % av alla elever ska ha godkänt i alla kurser. Inför kommande år, 2013, kommer skolförvaltningen att föreslå att målet sätts mot godkänd gymnasieexamen som är ett mer relevant mål att styra emot då det i sin tur ger en allmän behörighet för att söka vidare till högre studier. Andelen elever med godkända betyg i alla kurser är 43 %. Analys Den sammanlagda mängden kursbetyg som satts på Naturbruksgymnasierna är drygt 4800 och dessa sätts löpande efter varje avslutad kurs under alla tre åren. Detta innebär en eftersläpning när det gäller resultat av gjorda insatser. Exempel på detta är den nya organisationen med Rektors fokus på det statliga uppdraget (att garantera elevernas undervisningskvalitet) som, tillsammans med nedanstående åtgärder, bedöms ge synbar effekt först på längre sikt. Eftersom vi får fler elever med stora behov av särskilt stöd från grundskolan fortsätter vi att förstärka specialresurserna inom elevhälsoteamet. Fortbildning av lärare när det gäller uppdraget, bedömning elevmedverkan och måluppfyllelse. Det framtida sättet att mäta mål Förvaltningen redovisar också resultatet utifrån elever med godkänd gymnasieexamen som kommer bli kommande års mål, tillsammans med elevens progression i förhållande till ingångsförutsättningarna i form av grundskolebetyg. Andelen elever med godkänd gymnasieexamen är 77 %. Godkänd gymnasieexamen innebär godkänt i 2250 av 2500 poäng.

5 5(9) Bilaga 2 - Personal Sammanfattning Skolförvaltningen har 276 medarbetare med månadslön den 31augusti 2012 vilket är i nivå med personalbudgeten. Efter åtta månader så finns en positiv budgetavvikelse för personalkostnader. Orsaken är den sena löneöversynen som gör att den beräknade löneökningen per 1 april 2012 inte har betalats ut. Skolförvaltningens sjukfrånvaro är 4,30 procent beräknat på de senaste 12 månaderna. Skolförvaltningen Inom Skolförvaltningen finns två folkhögskolor, Löftadalens folkhögskola och Katrinebergs folkhögskola samt de två naturbruksgymnasierna Plönningegymnasiet och Munkagårdsgymnasiet. Den 1 januari 2012 fick Skolförvaltningen en ny förvaltningschef. Ett av fokusområdena för förvaltningschefen är att leda och styra skolorna så att de blir en del av den regionala utvecklingen. En ny ledningsorganisation har arbetats fram och kommer att träda i kraft 1 oktober I den nya ledningsorganisationen finns fem verksamhetschefer fyra rektorer och en driftchef. Direkt kopplade till förvaltningschefen finns funktionsansvariga inom områdena ekonomi, personal, IT, kommunikation/marknadsföring, ledningssystem för kvalitet, säkerhet, miljö samt arkiv/ diariet. De funktionsansvariga kommer att ha sina uppdrag i olika omfattning från heltid till en mindre del av en tjänst. Personalstruktur Skolförvaltningen har 276 medarbetare med månadslön den 31 augusti Av dessa var 176 kvinnor (63,8 procent) och 100 män (36,2 procent). Skolförvaltningen har 249 medarbetare som är tillsvidareanställda och 27 medarbetare som är visstidsanställda. Av de tillsvidareanställda kvinnorna arbetar 95 heltid (59,4 procent) och 65 kvinnor arbetar deltid (40,6 procent). Skolförvaltningen har en relativt låg andel kvinnor som arbetar heltid. Ett troligt resultat av att samtliga medarbetare i Region Halland har möjlighet att begära att arbeta heltid har inneburit att de tillsvidareanställda kvinnor som arbetar heltid ökat med 2,6 procentenheter och deltidsanställda har minskat motsvarande omfattning. Tillsvidare Heltid Heltid Deltid Deltid K M K M Totalt Administration-Ledning Ekonomi- och transportpersonal Hälso- och sjukvård 2 2 Undervisande personal Rehab/Paramedicin 3 3 Teknisk personal Sum:

6 6(9) Visstidsanställda Heltid Heltid Deltid Deltid K M K M Totalt Administration-Ledning 1 1 Ekonomi- och transportpersonal Undervisande personal Teknisk personal Sum: Antalet månadsanställda föregående år var 273. Detta innebär en total ökning med 3 medarbetare. Den tillsvidareanställda personalen har minskat med 1 medarbetare och visstidsanställda visar vid mättillfället en ökning med 4 medarbetare. Ökningen ligger inom gruppen Undervisande personal. Antal tjänster är i nivå med budget för Efter åtta månader så finns en positiv budgetavvikelse för personalkostnader. Orsaken är den sena löneöversynen som gör att den beräknade löneökningen per 1 april 2012 inte har betalats ut. På helår beräknas personalbudgeten vara tillräcklig. Personalkostnader omfattar förutom lön och sociala avgifter även kostnader för kompetensutveckling, resor eller dylikt. Genomsnittligt antal anställda Genomsnittligt antal anställda under perioden var 276 personer (250 tillsvidareanställda och 26 visstidsanställda). I syssel-sättningsgrad motsvarar det 251 heltidstjänster. Förklaringen till att snittanställda är många fler än antal anställda under rubriken Personalstruktur är att det här är ett mått på genomsnittligt antal anställda under perioden, medan föregående rubrik behandlade antal anställda ett visst datum. Rapporten beräknar antalet anställningsdagar och jämför det med antal dagar i perioden. Om perioden är och en person har haft en anställning under perioden får den personen 31/365 = 0,08. Rapporten körs på samtliga anställda med månadsanställning, både tillsvidare och vikarier. Snittanställda fördelar sig på utvalda grupper på följande sätt. Genomsnittligt anställda K M Summa: Administration-Ledning 27,28 16,75 44,03 Ekonomi- och transportpersonal 40,49 5,34 45,83 HoS sjuksköterskor mfl 2,33 2,33 Undervisande personal 93,91 50,67 144,58 Rehab/Paramed 3,19 3,19 Teknisk personal 9,13 26,91 36,05 Summa: 176,34 99,67 276,01

7 7(9) Snittanställda per anställningstyp Anställningstyp Antal snittanställda Motsvarande heltidstjänster Tillsvidare 250,02 228,83 Visstid 22,75 19,45 Övrigt 3,23 2,58 Totalt 276,0 250,86 Sjukfrånvaro Skolförvaltningens sjukfrånvaro är 4,30 procent beräknat på de senaste 12 månaderna (mätperiod ). Den genomsnittliga sjukfrånvaron för kvinnor är 5,02 procent och 3,14 procent för män. Från mars till och med juli 2012 har sjukfrånvaron minskat varje månad för att öka marginellt till 2,96 procent i augusti. Sjukfrånvarons utveckling sept okt nov dec jan febr mars april maj Juni juli aug 4,86 4,75 4,14 3,94 5,11 5,60 4,59 4,56 3,79 3,74 2,85 2,96 Tidsanvändning Antal närvarotimmar inom Skolförvaltningen under de senaste 12 månaderna , är ,47 timmar, vilket motsvarar 81,93 procent av den totala tiden (närvaro plus frånvaro). Antal frånvarotimmar är ,76 timmar, vilket motsvarar 18,07 procent av total tid. Orsak - Huvudgrupp Arbetade timmar Procentandel Närvaro ,38 81,64 % Studier med lön/del av lön 1 313,09 0,29 % Totalt antal närvarotimmar ,47 81,93 % Semester ,83 6,13 % Sjukfrånvaro ,09 3,62 % Sjukersättning tillsvidare 1 039,36 0,23 % Lagstadgad ledighet ,08 3,06 % Övrig ledighet/komp ,57 4,78 % Sjukersättning tidsbegränsad 1 225,83 0,27 % Totalt antal frånvarotimmar ,76 18,07 % Summa: ,23 100,00 % Timavlönade Under de senaste 12 månaderna har Skolförvaltningen haft timanställningar motsvarande 11,13 helårstjänster. Huvuddelen av dessa anställningar är elever som

8 8(9) under sin utbildning tjänstgör på helger i djurstallarna eller har marknadsföringsuppdrag för skolorna Arbetade Antal årsarbetare timmar September 1 457,50 0,83 Oktober 1 415,42 0,80 November 1 570,50 0,89 December 1 747,58 0,99 Januari 1 565,50 0,89 Februari 1 148,08 0,65 Mars 970,84 0,55 April 998,00 0,57 Maj 1 321,24 0,75 Juni 2 822,92 1,60 Juli 3 720,00 2,11 Augusti 853,33 0,48 Summa: ,91 11,13

9 9(9) Bilaga 3 - Åtgärdsplan Med hänsyn till att Skolförvaltningen vid uppföljningsrapport 2 lämnade in en negativ prognos på 1,5 mnkr på helåret följer här en övergripande åtgärdsplan för att arbeta mot ett nollresultat för Nr Åtgärd Beslut fattat* Besparing Ytterl int Fr o m Sannolikhet** Effekt Omvärdering av 2012 års investeringsvolym % Säkerställa effekterna vid personalomställning % Total effekt resultat*** E/A E/A E/A E/A Förvaltningens bedömning är att det blir mycket svårt att klara ytterligare 1,2 mnkr, vilket har framförts till driftnämnden i samband med att månadsrapport för juli presenterades. Bakgrunden är att mjölkpriset kraftigt reducerats 2012 (bedömd effekt 0,8 mnkr helår 2012) samt att 0,5 mnkr i interkommunal ersättning har krediterats. * Innan beslut fattats får inte effekten räknas hem. ** Även om beslut fattats är det inte 100 procent säkert att åtgärden får det genomslag man hoppas på. Precis som vid en riskanalys multipliceras den planerade åtgärdens effekt i kronor med sannolikheten för att åtgärden verkligen ger effekt. Detta gör för alla åtgärder och ger en sammantagen realistisk effekt. *** Effekten av kostnadsminskningar (-) och intäktsökningar (+) räknas samman och skillnaden mellan dessa ger total effekt på resultat. Skolförvaltningen Torbjörn Svanberg Förvaltningschef

Skolförvaltningen - Uppföljning

Skolförvaltningen - Uppföljning 1(4) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Skolförvaltningen 2012-05-02 RS120097 Anders Hallberg, ekonomichef 0730-377955 Regionstyrelsen Skolförvaltningen - Uppföljning 1 2012 Förslag till beslut Regionstyrelsen

Läs mer

Uppföljning 1, 2013 Skolförvaltningen

Uppföljning 1, 2013 Skolförvaltningen 1(3) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Skolförvaltningen 2013-05-02 RS120426 Ann-Britt Jonasson 0340-480954 Regionstyrelsen Uppföljning 1, 2013 Skolförvaltningen Förslag till beslut Regionstyrelsen godkänner

Läs mer

Skolförvaltningen - Uppföljning

Skolförvaltningen - Uppföljning Ärende 28 1(4) 01054 TJÄNSTESKRIVELSE Skolförvaltningen Anders Hallberg Ekonomichef 0730-377955 Datum 2013-10-02 Diarienummer RS120426 Regionstyrelsen Skolförvaltningen - Uppföljning 2 2013 Förslag till

Läs mer

Verksamhetens kostnader (kontoklass 4-7) har ökat med 3,9 % jämfört med samma period förra året.

Verksamhetens kostnader (kontoklass 4-7) har ökat med 3,9 % jämfört med samma period förra året. Månadsrapport Nämnd: Driftnämnden Regionservice Period: 1501-1502 Kort sammanfattning Ekonomi Regionservice redovisar ett positivt resultat på 4,4 mnkr för period 1-2. Avvikelse gentemot periodiserad budget

Läs mer

1(1) Diarienummer DNKS Datum. Förv chef. Skola. Regionstyrelsen. jämfört

1(1) Diarienummer DNKS Datum. Förv chef. Skola. Regionstyrelsen. jämfört TJÄNSTESKRIVELSE 1(1) Datum 2015 08 14 Diarienummer DNKS150140 Kultur i Halland Eva Nyhammar Förv chef Driftnämnd för Kultur och Skola Uppföljningsrapport 2, 7 månader, 2015 Kultur i Halland Förslag till

Läs mer

Uppföljningsrapport 2 Januari augusti 2010

Uppföljningsrapport 2 Januari augusti 2010 Datum 2010-09-08 Ärende 6, 100928 Uppföljningsrapport 2 Januari augusti 2010 Helhet Delaktighet Samordning Uppföljningsrapport 2 Sjuktransportförvaltningen Sammanfattning och slutsats Verksamhet Ambulans

Läs mer

1(1) Diarienummer DNKS Datum. Ekonom. Skola. Regionstyrelsen. om hur

1(1) Diarienummer DNKS Datum. Ekonom. Skola. Regionstyrelsen. om hur TJÄNSTESKRIVELSE 1(1) Datum 2015 04 27 Diarienummer DNKS150140 Kultur i Halland Anne Conradsson Ekonom Driftnämnd för Kultur och Skola Uppföljningsrapport 1 Kultur i Halland Förslag till beslut Driftnämnden

Läs mer

Region Halland: januari september 2013

Region Halland: januari september 2013 Mnkr Månadsrapport Ärende 20 1(9) Datum 2013-10-15 Cathrin Nordander-Tovstedt Ekonomi Styrning och uppföljning Regionkontoret 035-131086 Cathrin.Nordander-Tovstedt@regionhalland.se Region Halland: januari

Läs mer

Verksamhetsplan för Skolförvaltningen 2012

Verksamhetsplan för Skolförvaltningen 2012 1(6) 2012-04-03 RS110347 Verksamhetsplan för Skolförvaltningen 2012 Verksamhetsplanen syftar till att på en övergripande nivå styra Skolförvaltningens verksamhet utifrån driftnämndens (RS) beslutade Mål

Läs mer

Månadsrapport september 2016

Månadsrapport september 2016 TJÄNSTESKRIVELSE 1(15) Kultur och skola Eva Nyhammar Förvaltningschef Datum Diarienummer 2016-10-12 DNKS160050 Driftnämnden Kultur och Skola Månadsrapport september 2016 Verksamhet Kultur i Halland har

Läs mer

Region Halland: januari oktober 2013

Region Halland: januari oktober 2013 Månadsrapport Ärende 26 1(11) Datum Diarienummer 2013-11-27 RS120426 Cathrin Nordander-Tovstedt Ekonomi Styrning och uppföljning Regionkontoret 035-131086 Cathrin.Nordander-Tovstedt@regionhalland.se Region

Läs mer

Bokslutskommuniké 2014

Bokslutskommuniké 2014 Bokslutskommuniké 2014 Bokslutskommunikéns syfte är att ge en snabb, kortfattad och övergripande bild av 2014 års utfall. Förändringar kan komma att ske i den slutliga årsredovisningen, som fastställs

Läs mer

Verksamhetsplan 2014 för skolförvaltningen

Verksamhetsplan 2014 för skolförvaltningen 1(1) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Skolförvaltningen 2013-11-21 RS130047 Torbjörn Svanberg Förvaltningschef 070-5453531 Regionstyrelsen Verksamhetsplan 2014 för skolförvaltningen Förslag till beslut

Läs mer

05. Månadsuppföljning maj Kultur- och fritidsnämnden

05. Månadsuppföljning maj Kultur- och fritidsnämnden 05. Månadsuppföljning maj 2019 Kultur- och fritidsnämnden 1 Månadsuppföljning maj 2019 1.1 Utfall/Prognos Driftredovisning UTFALL PROGNOS UTFALL Nettokostn i tkr Budget Utfall Avvikelse Budget Prognos

Läs mer

KOMMENTARER MÅNADSRAPPORT FEBRUARI Uppdragsgrupp: Period: jan-feb Månad

KOMMENTARER MÅNADSRAPPORT FEBRUARI Uppdragsgrupp: Period: jan-feb Månad KOMMENTARER MÅNADSRAPPORT FEBRUARI 2014 Styrelse/Nämnd: Psykiatrin Halland Driftnämnden Psykiatri Uppdragsgrupp: HSS Period: jan-feb Månad 1-2 2014 : -8,5 mkr Helårsprognos orsaker till betydande avvikelser

Läs mer

Uppföljningsrapport, oktober 2018

Uppföljningsrapport, oktober 2018 Uppföljningsrapport, oktober 2018 Resultaten som presenteras i denna rapport är preliminära SOCIALFÖRVALTNINGEN Ekonomiskt utfall Prognos oktober månad, socialnämnden: -5 mnkr (-6 mnkr) (Prognos inom parentes

Läs mer

bokslutskommuniké 2013

bokslutskommuniké 2013 Ärende 29 bokslutskommuniké 2013 Bokslutskommunikéns syfte är att ge en snabb, kortfattad och övergripande bild av 2013 års utfall. Förändringar kan komma att ske i den slutliga årsredovisningen, som fastställs

Läs mer

Befolkningen uppgick efter vecka 21 till vilket är 747 fler jämfört med vid årsskiftet.

Befolkningen uppgick efter vecka 21 till vilket är 747 fler jämfört med vid årsskiftet. 1 (9) 2 Sammanfattning Befolkningen uppgick efter vecka 21 till 156 564 vilket är 747 fler jämfört med vid årsskiftet. Resultatet per maj uppgick till minus 155 mnkr vilket innebär en minskning jämfört

Läs mer

Internatkostnader 2016

Internatkostnader 2016 TJÄNSTESKRIVELSE 1(2) Datum Diarienummer 2015-06-01 DNKS150191 Torbjörn Svanberg Förvaltningschef Driftnämnd för Kultur och Skola Internatkostnader 2016 Förslag till beslut Driftnämnden beslutar att internatkostnaden

Läs mer

Preliminär Månadsrapport - Februari 2018

Preliminär Månadsrapport - Februari 2018 Datum -03-13 Kontaktperson: Micael Nilsson micael.nilsson@regionhalland.se Preliminär Månadsrapport - Februari Ambulans, diagnostik och hälsa Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Uppföljning av

Läs mer

HSS. Period: -12,5 mkr. ±0 mkr. Köp LRV-vård. bemanning. Effekterna

HSS. Period: -12,5 mkr. ±0 mkr. Köp LRV-vård. bemanning. Effekterna Diarienummer: DN PS1411 KOMMENTARER MÅNADSRAPPORT Styrelse/Nämnd: Uppdragsgrupp: Period: Prognos: SEPTEMBER 214 Driftnämnden Psykiatri HSS Månad 1-9, 214-12,5 mkr Helårsprognos orsaker till betydande avvikelser

Läs mer

Tabellen nedan visar förvaltningens tillsvidareanställda fördelat på respektive avdelning och kvinnor/män.

Tabellen nedan visar förvaltningens tillsvidareanställda fördelat på respektive avdelning och kvinnor/män. IDROTTSFÖRVALTNINGEN ADMINISTRATIVA AVDEL NINGEN PERSONALENHETEN BILAGA 5 PERSONALREDOVISNING 2009 Antal anställda Tillsvidareanställda Idrottsförvaltningen hade i slutet av 2009 totalt 420 tillsvidareanställda.

Läs mer

Ekonomisk månadsrapport

Ekonomisk månadsrapport Ekonomisk månadsrapport januari oktober Månadsrapportens syfte är att ge en översiktlig och kortfattad bild av kommunens ekonomiska situation och utveckling löpande under året med kommentarer över väsentliga

Läs mer

1 September

1 September September 2019 2019 1 1 Sammanfattning Befolkningen uppgick efter vecka 39 till 162 728 vilket är 1 694 fler jämfört med årsskiftet. För september månad görs nu en helårsprognos och det är små förändringar

Läs mer

Uppföljningsrapport, juli 2018

Uppföljningsrapport, juli 2018 Uppföljningsrapport, juli 018 Resultaten som presenteras i denna rapport är preliminära SOCIALFÖRVALTNINGEN Ekonomiskt utfall Prognos juli månad, socialnämnden: - mnkr (-11 mnkr) Efter juli månad visar

Läs mer

Landstingsdirektörens ekonomirapport oktober 2012

Landstingsdirektörens ekonomirapport oktober 2012 1 (6) Ekonomiavdelningen, LLK 2012-11-15 Landstingsdirektörens ekonomirapport oktober 2012 Ekonomi Tack vare en engångsåterbetalning för AFA-försäkringar för åren 2007-2008 prognostiseras ett utfall för

Läs mer

Kort sammanfattning: Resultatet för perioden januari-maj för förvaltningen Hälsa och funktionsstöds båda uppdrag uppgår till 555 tkr.

Kort sammanfattning: Resultatet för perioden januari-maj för förvaltningen Hälsa och funktionsstöds båda uppdrag uppgår till 555 tkr. MÅNADSRAPPORT MAJ 2015 Nämnd: DN ADH (Hälsa och funktionsstöd) Period: Jan-maj 2015 Kort sammanfattning: Resultatet för perioden januari-maj för förvaltningen Hälsa och funktionsstöds båda uppdrag uppgår

Läs mer

bokslutskommuniké 2012

bokslutskommuniké 2012 bokslutskommuniké 2012 Bokslutskommunikéns syfte är att ge en snabb, kortfattad och övergripande bild av 2012 års utfall. Förändringar kan komma att ske gentemot slutligt fastställd årsredovisning. Kommunikén

Läs mer

Prognosen för 2014 är beräknad till ett underskott på 700 tkr.

Prognosen för 2014 är beräknad till ett underskott på 700 tkr. MÅNADSRAPPORT Driftnämnden Öppen specialiserad vård Hälsa och funktionsstöd November 2014 UPPDRAG FRÅN HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSSTYRELSEN Produktion Sammanfattning och analys Produktionen ligger, totalt sett,

Läs mer

Ekonomisk månadsrapport

Ekonomisk månadsrapport Ekonomisk månadsrapport januari september Månadsrapportens syfte är att ge en översiktlig och kortfattad bild av kommunens ekonomiska situation och utveckling löpande under året med kommentarer över väsentliga

Läs mer

Uppföljningsrapport per april 2019

Uppföljningsrapport per april 2019 Uppföljningsrapport april 2019 1 (8) 2019-05-03 Utbildningsförvaltningen Uppföljningsrapport per april 2019 Utbildningsförvaltningen Ekonomi Utbildningsnämnden tkr 2019 Utfall Utfall Budget Prognos Verksamhet

Läs mer

Uppföljningsrapport, september 2018

Uppföljningsrapport, september 2018 Uppföljningsrapport, september 2018 Resultaten som presenteras i denna rapport är preliminära SOCIALFÖRVALTNINGEN Ekonomiskt utfall Prognos september månad, socialnämnden: - mnkr (- mnkr) (Prognos inom

Läs mer

Apr 2019 MÅNADSRAPPORT APRIL. Barn- och skolnämnden

Apr 2019 MÅNADSRAPPORT APRIL. Barn- och skolnämnden Apr 2019 MÅNADSRAPPORT APRIL Barn- och skolnämnden Innehållsförteckning Sammanfattning...3 Förvaltningsberättelse...4 Ekonomi...4 Resultat...4 Investeringar...5 Personal...6 Antal anställda...6 Hälsa och

Läs mer

Mål och inriktning för skolförvaltningen 2014

Mål och inriktning för skolförvaltningen 2014 1(9) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Skolförvaltningen 2013-10-02 RS130355 Regionstyrelsen Mål och inriktning för skolförvaltningen 2014 Förslag till beslut Regionstyrelsen beslutar om mål och inriktning

Läs mer

Periodens resultat -51,9 mkr och en budgetavvikelse på -51,5 mkr, se tabell i bilaga.

Periodens resultat -51,9 mkr och en budgetavvikelse på -51,5 mkr, se tabell i bilaga. 1 Datum Diarienummer Månadsrapport november Verksamhetsområde: Psykiatrin i Halland Period: Januari november 2016 Kort sammanfattning Under oktober månad har ytterligare två vårdplatser öppnat på beroendeavdelningen

Läs mer

10. Månadsuppföljning okt Kultur- och fritidsnämnden

10. Månadsuppföljning okt Kultur- och fritidsnämnden 10. Månadsuppföljning okt 2018 Kultur- och fritidsnämnden 1 Månadsuppföljning 2018 1.1 Utfall/Prognos Driftredovisning UTFALL PROGNOS UTFALL Nettokostn i tkr Budget Utfall Avvikelse Budget Prognos Avvikelse

Läs mer

Kulturnämndens månadsrapport för oktober 2017

Kulturnämndens månadsrapport för oktober 2017 Enheten för administration och kommunikation TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: -11-21 KN /354 Handläggare: Monica Lagergren Bodil Lundqvist Kulturnämndens månadsrapport för oktober Ärendebeskrivning I föreliggande

Läs mer

6 Ekonomiskt resultat/uppföljning RS150389

6 Ekonomiskt resultat/uppföljning RS150389 6 Ekonomiskt resultat/uppföljning RS150389 Ärendet Uppföljning och dialog om ekonomiskt resultat/uppföljning - Information om månadsrapport januari oktober Arbetsutskottets förslag Regionstyrelsen beslutar

Läs mer

Månadsrapport. Bildningsförvaltningen. Mars 2015

Månadsrapport. Bildningsförvaltningen. Mars 2015 Månadsrapport Bildningsförvaltningen Mars 2015 1. Budgetuppföljning och prognos per nämnd Bildningsförvaltningen Sammantagen prognos bildningsförvaltningen Bildningsförvaltningens prognos vid årets slut

Läs mer

Personalekonomisk redovisning

Personalekonomisk redovisning Personalekonomisk redovisning Årsredovisningen innehåller uppgifter i form av fakta, analyser och nyckeltal. Redovisningen gäller hela kommunen. All statistik avser tiden mellan 1/1 31/12 respektive år

Läs mer

Månadsrapport september 2015

Månadsrapport september 2015 Månadsrapport september 215 Befolkning Staden växer kraftigt. Redan per sista augusti är ökningen över 1 2 personer. Arbetsmarknad Arbetslösheten har ökat något de senaste veckorna. Positivt är dock att

Läs mer

Regionstyrelsen efter 2 månader 2016

Regionstyrelsen efter 2 månader 2016 1(2) Regionstyrelsen efter 2 månader 2016 Nämnd: Regionstyrelsen Period: Januari 2016 februari 2016 1 Sammanfattning av ekonomin Regionstyrelsens (RS) ansvarsområden visar för perioden januari-februari

Läs mer

Maj 2019 MÅNADSRAPPORT MAJ. Barn- och skolnämnden

Maj 2019 MÅNADSRAPPORT MAJ. Barn- och skolnämnden Maj 2019 MÅNADSRAPPORT MAJ Barn- och skolnämnden Innehållsförteckning Sammanfattning... 3 Förvaltningsberättelse... 4 Ekonomi... 4 Resultat... 4 Investeringar... 5 Personal... 6 Antal anställda... 6 Hälsa

Läs mer

Ekonomisk månadsrapport januari februari 2017

Ekonomisk månadsrapport januari februari 2017 1 (5) Kommunstyrelsens kontor 2017-03-24 Ekonomisk månadsrapport januari februari 2017 Månadsrapportens syfte är att ge en översiktlig och kortfattad bild av kommunens ekonomiska situation och utveckling

Läs mer

Diarienummer: DN PS140011

Diarienummer: DN PS140011 Diarienummer: DN PS140011 KOMMENTARER MÅNADSRAPPORT MAJ 2014 Styrelse/Nämnd: Driftnämnden Psykiatri Uppdragsgrupp: HSS Period: Månad 1-5, 2014 : -8,5 mkr sprognos orsaker till bydande avvikelser Psykiatrin

Läs mer

TJÄNSTESKRIVELSE 1(2) Skolförvaltningen Bengt Everås Utvecklare Datum Diarienummer 2015-04-07 RS130447 Regionstyrelsen Samlokaliseringsbeslutet och behov av styrning Bakgrund Regionsstyrelsen beslutade

Läs mer

Uppföljningsrapport, juni 2018

Uppföljningsrapport, juni 2018 Uppföljningsrapport, juni 2018 Resultaten som presenteras i denna rapport är preliminära SOCIALFÖRVALTNINGEN Ekonomiskt utfall Efter maj månad visar prognosen för socialnämnden ett underskott på 11 mnkr,

Läs mer

Koncernkontoret Koncernstab HR

Koncernkontoret Koncernstab HR Koncernkontoret Koncernstab HR Bo Friberg 044-3093357 Bo.friberg@skane.se Datum 2014-11-17 Version 1 1 (5) Bilaga 4 definitioner medarbetare årsredovisning 2014 Definitioner och förklaringar av ingående

Läs mer

Uppföljningsrapport, november 2018

Uppföljningsrapport, november 2018 Uppföljningsrapport, november 2018 Resultaten som presenteras i denna rapport är preliminära SOCIALFÖRVALTNINGEN Ekonomiskt utfall Prognos november månad, socialnämnden: -3,5 mnkr (-5 mnkr) (Prognos inom

Läs mer

Övergripande mål och fokusområden

Övergripande mål och fokusområden Övergripande mål och fokusområden Regionfullmäktiges mål och fokusområden 3 strategiska mål Västra Götaland ska sträva efter det hållbara samhället med tillväxt av jobb och företag i hela regionen En sammanhållen

Läs mer

Kulturnämndens månadsrapport oktober 2014

Kulturnämndens månadsrapport oktober 2014 KUN -11-20 p 7 Enheten för administration och kommunikation TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: -11-11 KUN /311 Handläggare: Monica Lagergren Jenny Vanhainen Kulturnämndens månadsrapport oktober 1 Förslag till

Läs mer

Uppföljningsrapport, april 2018

Uppföljningsrapport, april 2018 Uppföljningsrapport, april 2018 Resultaten som presenteras i denna rapport är preliminära SOCIALFÖRVALTNINGEN Ekonomiskt utfall Efter mars månad visar prognosen för socialnämnden ett underskott på 25 mnkr.

Läs mer

Av de tillsvidareanställda är 4,6 procent deltidsanställda, 6 kvinnor och 11 män, vilket är 1 procentenhet fler än 2011.

Av de tillsvidareanställda är 4,6 procent deltidsanställda, 6 kvinnor och 11 män, vilket är 1 procentenhet fler än 2011. IDROTTSFÖRVALTNINGEN BILAGA 5 SID 1 (6) PERSONALREDOVISNING 2011 Antal anställda Tillsvidareanställda Idrottsförvaltningen hade per 31/12 2011 totalt 372 tillsvidareanställda månadsavlönade och 14 timavlönade

Läs mer

Bokslutskommuniké 2015

Bokslutskommuniké 2015 Bokslutskommuniké 2015 Bokslutskommunikéns syfte är att ge en snabb, kortfattad och övergripande bild av 2015 års utfall. Förändringar kan komma att ske i den slutliga årsredovisningen, som fastställs

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 för skolförvaltningen

Verksamhetsplan 2015 för skolförvaltningen 01054 1(1) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Skolförvaltningen 2014-11-19 RS140431 Torbjörn Svanberg Förvaltningschef 070-5453531 Regionstyrelsen Verksamhetsplan 2015 för skolförvaltningen Förslag till

Läs mer

Landstingsdirektörens ekonomirapport juli 2012

Landstingsdirektörens ekonomirapport juli 2012 1 (6) e Ekonomiavdelningen, LLK -08-22 Landstingsdirektörens ekonomirapport juli 2 (6) Ekonomi Trots förvärrad skuldkris i Sydeuropa och tecken på en försvagad konjunktur på flera andra håll i världen

Läs mer

Månadsrapport November 2010

Månadsrapport November 2010 Månadsrapport Månadsrapport januari-november Ekonomiskt resultat Periodens utfall Resultatet för perioden januari-november visar ett överskott på 174 mkr före finansiella poster, vilket är 93 mkr bättre

Läs mer

Månadsrapport februari 2016

Månadsrapport februari 2016 Månadsrapport februari 216 Dnr 215/111 Befolkning Befolkningsutvecklingen är relativt svag. Hittills i år är ökningen 67 personer. Arbetsmarknad Arbetslösheten visar att ca 3 3 personer är öppet arbetslösa,

Läs mer

Ekonomisk rapport efter september månad

Ekonomisk rapport efter september månad TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Magnus Levin 2017-10-12 ON 2017/0094 53510 Omsorgsnämnden Ekonomisk rapport efter september månad Förslag till beslut Omsorgsnämnden godkänner den ekonomiska

Läs mer

Personalbokslut 2015, barn- och utbildningsförvaltningen

Personalbokslut 2015, barn- och utbildningsförvaltningen Tjänsteskrivelse 1 (1) 2016-02-25 BUN 2016.0096 Handläggare Lotta Frisk Personalbokslut 2015, barn- och utbildningsförvaltningen Sammanfattning Barn- och utbildningsförvaltningen tar varje år fram ett

Läs mer

Månadsrapport Piteå kommun januari september 2009

Månadsrapport Piteå kommun januari september 2009 Datum -1-12 Sida 1 (8) Handläggare MÅNADSRAPPORT Version 1. Månadsrapport Piteå kommun januari september 2 Resultaträkning kommunen (TKR) jan-sep jan-aug Prognos jan-dec Budget jan-dec 28 Intäkter 273

Läs mer

Uppföljningsrapport 2. Driftnämnden Regionservice. Januari - augusti Sammanfattning

Uppföljningsrapport 2. Driftnämnden Regionservice. Januari - augusti Sammanfattning BÄSTA LIVSPLATSEN Region Halland Datum 2017-09-14 Diarienummer DNRGS170093 1 (19) Regionservice Stab och ledning Monica Liljeroth Ekonomichef Uppföljningsrapport 2 Driftnämnden Regionservice Januari -

Läs mer

Månadsrapport för juli 2012

Månadsrapport för juli 2012 ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN EKONOMISTABEN Handläggare: Marianne Berg Ekbom Telefon: 508 35 514 Till Arbetsmarknadsnämnden 28 augusti 2012 Ärende 15 TJÄNSTEUTLÅTANDE AMN DNR 1.2-0001/2012 SID 1 (11) 2012-08-15

Läs mer

Foto: Caiaimage, Tymon H. Pigon / whiteboxstudios.se. Månadsrapport. Beslutas i landstingsstyrelsen

Foto: Caiaimage, Tymon H. Pigon / whiteboxstudios.se. Månadsrapport. Beslutas i landstingsstyrelsen Foto: Caiaimage, Tymon H. Pigon / whiteboxstudios.se Månadsrapport Beslutas i landstingsstyrelsen Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Styrning och ekonomi Koncernfinansiering MÅNADSRAPPORT per juli 2

Läs mer

*

* Stockholms läns landsting Landstingsradsberedningen i (i) SKRIVELSE 2014-06-04 LS 1404-0520 Landstingsstyrelsen LANDSTINGSSTYRELSEN 1 4-06- 1 7 00 0 0 7 * Tertialrapport per april 2014, Koncernfinansiering

Läs mer

Kulturnämndens månadsrapport februari 2015

Kulturnämndens månadsrapport februari 2015 Enheten för kultur- och föreningsstöd TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: 2015-03-17 KUN 2015/216 Handläggare: Monica Lagergren Kulturnämndens månadsrapport februari 2015 1 Förslag till beslut att fastställa

Läs mer

Månadsrapport december 2015

Månadsrapport december 2015 Dnr 215/111 Månadsrapport december 215 Hemtjänst Antalet hemtjänsttimmar är fortsatt högt. Budgetunderskottet slutade på minus 46 miljoner. Befolkning Befolkningsutvecklingen fortsätter. Årets ökning på

Läs mer

VERKSAMHETSUPPFÖLJNING JANUARI SEPTEMBER 2009 EKONOMI och FINANS

VERKSAMHETSUPPFÖLJNING JANUARI SEPTEMBER 2009 EKONOMI och FINANS Datum 2009-10-19 VERKSAMHETSUPPFÖLJNING JANUARI SEPTEMBER 2009 EKONOMI och FINANS SAMMANFATTNING Prognosen för helåret visar på ett överskott med 59,4 mnkr gentemot balanskravet. Det är en förbättring

Läs mer

Ekonomisk rapport efter november månad 2017

Ekonomisk rapport efter november månad 2017 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Magnus Levin 2017-12-04 ON 2017/0107 53510 Omsorgsnämnden Ekonomisk rapport efter november månad 2017 Förslag till beslut Omsorgsnämnden godkänner den

Läs mer

Månadsrapport Piteå kommun januari maj 2010

Månadsrapport Piteå kommun januari maj 2010 Datum -06-04 Sida 1 (8) Handläggare MÅNADSRAPPORT Version 1.0 Månadsrapport Piteå kommun januari maj 2 Resultaträkning kommunen (TKR) jan-maj jan-apr jan-mar Budget jan-dec 2009 Intäkter 163 507 133 508

Läs mer

Ekonomisk uppföljning per september för Skolnämnden

Ekonomisk uppföljning per september för Skolnämnden Ekonomisk uppföljning per september för Skolnämnden Driftsredovisning per slag (belopp i tkr) HELÅR JANUARI-SEPTEMBER perioden avvikelse Periodbudget avvikelse Förbruk at av helårsb udget % Verksamhetens

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice 1(18) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Monica Liljeroth, Ekonomichef 2011-05-11 DNRGS110012 Stab, Regionservice 035-16 24 58 Monica.liljeroth@regionhalland.se Till Regionstyrelsen Driftnämnden Regionservice

Läs mer

MÅNADSRAPPORT. Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Hälsa och funktionsstöd Februari 2015 2015-03-24 HÄLSO OCH SJUKVÅRDSUPPDRAG

MÅNADSRAPPORT. Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Hälsa och funktionsstöd Februari 2015 2015-03-24 HÄLSO OCH SJUKVÅRDSUPPDRAG MÅNADSRAPPORT Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Hälsa och funktionsstöd Februari 2015 HÄLSO OCH SJUKVÅRDSUPPDRAG Sammanfattning och analys Efter februari redovisar förvaltningen ett plus på 1,7

Läs mer

Kulturnämndens månadsrapport september 2016

Kulturnämndens månadsrapport september 2016 Enheten för Administration och kommunikation TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: -10-11 KN /255 Handläggare: Jenny Vanhainen Monica Lagergren Kulturnämndens månadsrapport september Ärendebeskrivning I detta

Läs mer

Månadsrapport rörande ekonomisk ställning mm för kulturnämnden april 2010

Månadsrapport rörande ekonomisk ställning mm för kulturnämnden april 2010 KUN -05-27, p. 4 Enheten för administration och kommunikation TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: -05-17 KUN /144 Handläggare: Monica Lagergren Månadsrapport rörande ekonomisk ställning mm för kulturnämnden

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2014

Granskning av delårsrapport 2014 Granskningsrapport Conny Erkheikki Auktoriserad revisor Granskning av delårsrapport 2014 Gällivare kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor

Läs mer

KUN p 5 Enheten för administration och kommunikation TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: KUN 2014/311

KUN p 5 Enheten för administration och kommunikation TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: KUN 2014/311 KUN -04-24 p 5 Enheten för administration och kommunikation TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: -04-15 KUN /311 Handläggare: Monica Lagergren Jenny Vanhainen Kulturnämndens månadsrapport mars 1 Förslag till

Läs mer

Ekonomisk uppföljning efter november månad

Ekonomisk uppföljning efter november månad TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Magnus Levin 2016-12-06 ON 2016/0129 53510 Omsorgsnämnden Ekonomisk uppföljning efter november månad Förslag till beslut Omsorgsnämnden godkänner den

Läs mer

Månadsrapport per juli 2018 för landstingsstyrelsens förvaltning

Månadsrapport per juli 2018 för landstingsstyrelsens förvaltning Landstingsstyrelsen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2018-08-29 SLL Ekonomi Jonas Parkeman 1 (3) Landstingsstyrelsens arbetsutskott per juli 2018 för landstingsstyrelsens förvaltning Ärendebeskrivning Godkännande av månadsrapport

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice 1(20) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Monica Liljeroth, Ekonomichef 2014-08-15 DNRGS140015-2 Stab, Regionservice 035-16 24 58 Monica.liljeroth@regionhalland.se Till Regionstyrelsen Driftnämnden Regionservice

Läs mer

Ekonomisk rapport efter november

Ekonomisk rapport efter november TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Magnus Levin 2014-12-09 ON 2014/0111 53510 Omsorgsnämnden Ekonomisk rapport efter november Förslag till beslut Omsorgsnämnden godkänner den ekonomiska

Läs mer

Invånarantal veckovis jämfört med årsskiftet respektive år

Invånarantal veckovis jämfört med årsskiftet respektive år november 1 (8) 1 (8) Sammanfattning Befolkningen efter vecka 47 uppgick till 151 82 vilket är 1 6 fler jämfört med vid årsskiftet. Prognosen för helår är en ökning med 1 65. Resultatet per nov uppgick

Läs mer

Tertialrapport för tillväxt- och regionplaneförvaltningen per april 2018

Tertialrapport för tillväxt- och regionplaneförvaltningen per april 2018 1 (1) TJÄNSTEUTLÅTANDE -05-25 TRN -0042 Handläggare: Asif Chowdhury Tillväxt- och regionplanenämnden Tertialrapport för tillväxt- och regionplaneförvaltningen per april Ärendebeskrivning Ekonomisk tertialrapport

Läs mer

Uppföljningsrapport 1 Januari april 2010

Uppföljningsrapport 1 Januari april 2010 Datum 2010-05-10 Uppföljningsrapport 1 Januari april 2010 Helhet Delaktighet Samordning Uppföljningsrapport 1 Sjuktransportförvaltningen Sammanfattning och slutsats Verksamhet Ambulans Antalet ambulanstransporter

Läs mer

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Nybro kommun Okt 2016

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Nybro kommun Okt 2016 Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet Nybro kommun Okt 2016 Driftsredovisning... 3 Driftsredovisning per område/förvaltning... 4 Investeringsredovisning... 6 Avtalstrohet... 7 Hälsotal - total

Läs mer

Månadsrapport Maj 2010

Månadsrapport Maj 2010 Månadsrapport Månadsrapport januari maj Ekonomiskt resultat Periodens utfall Resultatet för perioden januari-maj visar ett underskott på 2 mkr före finansiella poster, vilket är 89 mkr bättre än samma

Läs mer

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Individ- och familjenämnd Maj 2016

Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet. Individ- och familjenämnd Maj 2016 Månadsrapport - Ekonomi, personal och kvalitet Individ- och familjenämnd Maj 2016 Driftsredovisning... 4 Driftsredovisning per område/förvaltning... 5 Investeringsredovisning... 7 Avtalstrohet... 7 Hälsotal

Läs mer

Kulturnämndens månadsrapport oktober 2011

Kulturnämndens månadsrapport oktober 2011 1 (3) KUN 2011-12-12 p 4 Enheten för administration och kommunikation TJÄNSTEUTLÅTANDE Diarienummer: 2011-11-28 KUN 2011/391 Handläggare: Monica Lagergren Anders Lundmark Kulturnämndens månadsrapport oktober

Läs mer

Hallands Sjukhus: januari - oktober 2012

Hallands Sjukhus: januari - oktober 2012 MÅNADSRAPPORT 1(9) Datum 2012-11-13 Kontaktperson Micael Nilsson Telefonnummer 073-6254480 micael.nilsson@regionhalland.se Hallands Sjukhus: januari - oktober 2012 Resultatet för Hallands sjukhus (HS)

Läs mer

Tillgängligheten till BUP påbörjad fördjupad utredning/behandling var bättre men inte helt bra.

Tillgängligheten till BUP påbörjad fördjupad utredning/behandling var bättre men inte helt bra. 1 Datum Diarienummer UR 1 Verksamhetsområde: Psykiatrin i Halland Period: januari mars 2017 1. Sammanfattning Den samlade utvecklingen under perioden har, i allt väsentligt, gått åt rätt håll. På totalen

Läs mer

Ann-Christine Mohlin 08-523 027 45 ann-christine.molin@sodertalje.se

Ann-Christine Mohlin 08-523 027 45 ann-christine.molin@sodertalje.se 1 (4) 2010-05-17 Tjänsteskrivelse Dnr ÄON 11/23 Kontor Äldreomsorgskontoret Handläggare Ann-Christine Mohlin 08-523 027 45 ann-christine.molin@sodertalje.se Äldreomsorgsnämnden Äldreomsorgsnämndens delårsbokslut

Läs mer

Stockholms läns landsting

Stockholms läns landsting Stockholms läns landsting Landstingsradsberedningen Ki) SKRIVELSE 2016-08-17 LS 2016-0301 Landstingsstyrelsen Föredragande landstingsråd: Torbjörn Rosdahl Ärendebeskrivning Förslag till beslut Landstingsrådsberedningen

Läs mer

Tabeller över bemanningsekonomin

Tabeller över bemanningsekonomin BILAGA 59 Tabeller över bemanningsekonomin I följande tabeller redovisas procentsiffrorna med en decimal. I rapportens diagram har siffrorna avrundats. Forshaga kommun öppen hemtjänst Personalbild Antal

Läs mer

Ekonomisk månadsrapport januari mars 2017

Ekonomisk månadsrapport januari mars 2017 1 (5) Kommunstyrelsens kontor 24.04.17 Ekonomisk månadsrapport januari mars 2017 Månadsrapportens syfte är att ge en översiktlig och kortfattad bild av kommunens ekonomiska situation och utveckling löpande

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2015

Granskning av delårsrapport 2015 Granskningsrapport Rebecca Lindström Jean Odgaard Cert. kommunal revisor Kerstin Sikander Cert. kommunal revisor Granskning av delårsrapport 2015 Region Halland Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning

Läs mer

Månadsrapport augusti 2016

Månadsrapport augusti 2016 Månadsrapport augusti 216 Dnr 216/354-Ks Befolkning Befolkningsökningen ökar. Till och med juli är ökningen drygt 1 personer. Invandringsöverskottet är fortsatt största ökningsfaktorn. Arbetsmarknad Antalet

Läs mer

Uppföljningsrapport, augusti 2018

Uppföljningsrapport, augusti 2018 Uppföljningsrapport, augusti 01 Resultaten som presenteras i denna rapport är preliminära SOCIALFÖRVALTNINGEN Ekonomiskt utfall Socialnämndens utfall och prognos redovisas i dokumentet Delårsbokslut mål

Läs mer

Kulturförvaltningen: Uppföljningsrapport

Kulturförvaltningen: Uppföljningsrapport Ärende 24 1(2) Uppföljningsrapport Anne Conradsson, Ekonom Datum 2013-10-02 Kulturförvaltningen: Uppföljningsrapport 2-2013 Förslag till beslut Regionstyrelsen godkänner resultatet efter åtta månader och

Läs mer

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Individ- och familjenämnd Mar 2016

Månadsrapport Ekonomi och Personal. Individ- och familjenämnd Mar 2016 Månadsrapport Ekonomi och Personal Individ- och familjenämnd Mar 2016 Driftsredovisning Beloppen anges i tkr. Driftsredovisning Intäkter 84 826 21 017 97 436-17 676 Personalkostnader -189 033-48 535-196

Läs mer

Bokslutskommuniké 2017

Bokslutskommuniké 2017 Bokslutskommuniké 2017 Uppgifterna i bokslutskommunikén är preliminära och kan komma att ändras i den slutliga årsredovisningen. Landstingsfullmäktige behandlar den slutliga årsredovisningen i april 2018.

Läs mer