Samrådsredogörelse Detaljplan för Skansen 18 m fl i stadsdelen Norrmalm, Dp Innehåll

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Samrådsredogörelse Detaljplan för Skansen 18 m fl i stadsdelen Norrmalm, Dp Innehåll"

Transkript

1 Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Ronnie Kristola Sida 1 (12) Tfn Detaljplan för Skansen 18 m fl i stadsdelen Norrmalm, Dp Innehåll Sammanfattning... 1 Bakgrund... 2 Förslagets syfte och huvuddrag... 2 Hur samrådet bedrivits... 2 Inkomna synpunkter och stadsbyggnadskontorets ställningstagande... 2 Statliga och regionala myndigheter och förbund... 2 Kommunala nämnder, bolag och förvaltningar... 5 Övriga remissinstanser... 9 Sakägare enligt fastighetsförteckning Närboende Stadsbyggnadskontorets sammanvägda ställningstagande Föreslagna förändringar Stadsbyggnadskontoret Fleminggatan 4 Box Stockholm Telefon stadsbyggnadskontoret@stockholm.se stockholm.se Sammanfattning Planen syftar till att möjliggöra en påbyggnad av befintligt hotell med två hotellvåningar samt en mindre teknikvåning, att ge det ursprungliga hotellet kulturskydd samt öppna upp fasaden vid gångbanan utmed Vattugatan. Planförslaget sändes ut på samråd Under samrådet har 20 yttranden inkommit varav ett yttrande från närboende. Flertalet remissinstanser tillstyrker planförslaget. Länsstyrelsen och kulturmiljöutskottet anser dock att teknikvåningen bör minskas i volym/utgå helt och att påbyggnadens fasadmaterial ska dämpas och att hotellets entré ska lämnas orörd. Skönhetsrådet avstyrker hela påbyggnaden. Närboende anser att texten i planbeskrivningen bättre ska följa den kulturkonsekvensanalys som gjorts. Kontorets sammanfattande bedömning är att de inkomna synpunkterna kan hanteras i det fortsatta arbetet. Med de revideringar som föreslås avseende minskning av teknikvåningen och ändring av fasadmaterialet på påbyggnaden samt att inte glasa in entrén bedömer kontoret att nuvarande förslag utgör en välavvägd kompromiss mellan bevarande och utveckling

2 Sida 2 (12) Bakgrund Förslagets syfte och huvuddrag Detaljplanen syftar till att medge en påbyggnad av befintligt hotell med två hotellvåningar samt en mindre teknikvåning. Påbyggnaden ger hotellet ett tillskott på ca 40 hotellrum, till totalt ca 450 rum. Användning av byggnaden medges även för kontor och centrumändamål. Avsikten är också att ge det ursprungliga hotellet kulturskydd samt öppna upp fasaden vid gångbanan utmed Vattugatan och förse den med entréer där det fungerar. Hotellbyggnadens nedre del (tre våningar mot Drottninggatan och en våning mot Malmtorgsgatan och Brunkebergstorg på grund av Vattugatans lutning) omvandlas till fler lokaler för handel. Den igenbyggda arkaden i hörnet Drottninggatan/Vattugatan återställs till ursprungligt skick. Hotellets entréyta mot Beridarbansgatan medges i samrådsförslaget att glasas in. Del av gården byggs över med en våning. Hur samrådet bedrivits Plansamråd pågick under perioden Information om samrådet skickades ut enligt sändlista till remissinstanser och berörda sakägare enligt fastighetsförteckningen. Samrådsförslaget visades i Tekniska Nämndhuset samt på stadsbyggnadskontorets hemsida, Annons om samråd och Öppet hus publicerades i lokaltidningen Mitt i Norrmalm tisdagen den 31 mars Öppet hus hölls i Fyrkanten i Tekniska Nämndhuset där ca 10 personer närvarade. Diskussionen handlade huvudsakligen om ifall påbyggnaden skuggade det bostadshus som ligger utmed Klara Östra Kyrkogata och om den kulturkonsekvensanalys som tagits fram blivit rätt citerad i planbeskrivningen. Inkomna synpunkter och stadsbyggnadskontorets ställningstagande Nedan redovisas en sammanfattning av de synpunkter som inkom under samrådet. Stadsbyggnadskontorets kommentarer och ställningstagande redovisas i kursiv stil sist under respektive avsändargrupps rubrik. Statliga och regionala myndigheter och förbund Länsstyrelsen Planförslaget kan påverka stadens siluett som i riksintressets värdebeskrivning lyfts fram som en aspekt att förhålla sig till. Under förutsättning att nedanstående synpunkter beaktas, finns ingen anledning att befara att påtaglig skada ska uppstå på riksintresset.

3 Sida 3 (12) Enligt de illustrationer och siktlinjer som redovisas är höjdnivån densamma för Skansen 18 och för påbyggnaderna på Trollhättan i delen mot Brunkebergstorg, enligt ny detaljplan för Trollhättan 33. Det är angeläget att höjder inte tillåts överstiga denna nivå och att de följer Brunkebergsåsen. På plankartan anges högsta byggnadshöjden för Skansen 18 bli +53,5 meter över nollplanet. Det är angeläget att höjden hålls på högst samma nivå som tillbyggnaden i den färdiga detaljplanen för Trollhättan. Teknikvåningens volym bör minska och det vore önskvärt att teknikvåningen kan rymmas inom de två våningarna. Fler illustrationer efterfrågas som visar tillbyggnadens påverkan på byggnader och platser i närmiljön, men även på vyer från andra håll där påbyggnaden kan upplevas i stadsmiljön. Dessa bör föreligga innan planprocessen drivs vidare inför bedömning av vilken höjd och utformning som kan tillåtas i detaljplanen. En ljus eller guldglänsande påbyggnad är inte lämplig då den skulle sticka ut för mycket från det för Stockholm karaktäristiska taklandskapet. Det bör säkerställas i planen att fasaderna på takvåningarna inte tillåts dominera över det omgivande taklandskapet. Storstockholms Brandförsvar Under delar av fastigheten passerar Klaratunneln. I planbeskrivningen anges det att det förutsätts dock att eventuellt ökad last på tunneln i samband med påbyggnaden hanteras i projekteringsskedet. Vidare anges att Tyréns har tittat på konstruktionsritningarna (intyg ) med hänsyn till på- och ombyggnadsarbeten av hotellet och menar att Klaratunneln inte berörs. Brandförsvaret anser att formuleringarna är något svävande. Om Tyréns har utfärdat ett intyg bör det tillföras handlingarna. Då planområdet planeras för högre byggnader med möjligheter till takterrasser bör frågan om suicidrisk lyftas fram i planarbetet. Trafikverket Trafikverket har inga synpunkter i ärendet. Trafikförvaltningen (SLL) Del av planområdet är beläget ovan tunnelbanans skyddszon. Kontakt bör tas med trafikförvaltningen för att säkerställa att den föreslagna påbyggnaden inte medför tillkommande laster på tunnelbaneanläggningen eller berget som riskerar att förkorta anläggningens livslängd eller försvåra drift och underhåll.

4 Sida 4 (12) Stadsbyggnadskontorets ställningstagande Stadsbyggnadskontoret ser positivt på att länsstyrelsen bedömer att planen kan genomföras utan att påtaglig skada uppstår på riksintresset om länsstyrelsens synpunkter beaktas. Länsstyrelsen framhåller att det är angeläget att höjden hålls på högst samma nivå som tillbyggnaden i den färdiga detaljplanen för Trollhättan. Stadsbyggnadskontoret har för påbyggnaden på Skansen 18 angivit en högsta höjd på +53,5 meter över nollplanet. I den antagna detaljplanen och för Trollhättan 33 har högsta höjd angetts till +54,0 +55,0. Påbyggnaden på Skansen 18 kommer inte enligt förslaget att nå över höjden på Trollhättan 33. Planbeskrivningen kommer att kompletteras med fler vyer över Stockholms siluett, dels från Fjällgatan på söder och dels från Norrbro en punkt framför slottet. Teknikvåningen har studerats vidare och föreslås minskas i de tre hörn som ligger mot Brunkebergstorg och mot Vattugatan med ca 10 kvm i vartdera hörnet. Länsstyrelsen (liksom kulturmiljöutskottet och skönhetsrådet, se nedan) framför att en alltför blank och ljus fasad på påbyggnaden skulle få alltför stor uppmärksamhet i vyer över taklandskapet. Det i samrådshandlingarna föreslagna materialet tombac mörknar med åren men de framförda synpunkterna tillsammans med kravet på extra rening av dagvattnet har medfört att byggherren nu föreslår en fasad av rostfri plåt som ges en bronsfärgad kulör. Detta välkomnas av stadsbyggnadskontoret som redan i samrådshandlingen på plankartan lagt in bestämmelsen att den översta teknikvåningen ska utföras med tät fasad för att undvika extra ljus på byggnadens översta höjd. Med den minskning av teknikvåningen som föreslås och nytt förslag på ett mörkare fasadmaterial på påbyggnaden bedömer kontoret att länsstyrelsens synpunkter har tillmötesgåtts. Påbyggnaden utgör en välavvägd kompromiss mellan bevarande och utveckling. Tyréns intyg att Klaratunneln inte berörs av påbyggnaden har tillförts planhandlingarna enligt brandförsvarets önskemål. Den föreslagna påbyggnaden ligger utanför tunnelbanans skyddszon och tillför därmed inte laster på tunnelbaneanläggningen som trafikförvaltningen önskade få säkerställt.

5 Kommunala nämnder, bolag och förvaltningar Sida 5 (12) Norrmalms stadsdelsnämnd, Stadsdelsnämnden beslöt att besvara remissen med förvaltningens tjänsteutlåtande. Stadsdelsförvaltningen har inget att invända mot planförslaget men hade hellre sett att fastigheten kompletterades med bostäder i enlighet med stadens vision för City. Hotellverksamhet kan förvisso bidra till större nattbefolkning och är ett alternativ på platser där det inte är möjligt att förlägga bostäder, t.ex. på grund av buller eller att de kommer i konflikt med andra stadsfunktioner såsom evenemang och nattliv. Det är positivt att påbyggnaden innebär att taket kan utvecklas med terrasser och balkonger. De bör göras så gröna som möjligt för att bidra till Gröna promenadstadens mål om skapa mer grönska i staden och på så sätt vidareutveckla en hållbar grönstruktur som kan bidra till stadens klimatanpassning och andra ekosystemtjänster. Förvaltningen vill understryka vikten av att framkomlighet för funktionsnedsatta beaktas i den fortsatta planeringen. Miljö- och hälsoskyddsnämnden Miljöförvaltningen fattar detta beslut enligt delegation från miljöoch hälsoskyddsnämnden och föreslår att följande beaktas i fortsatt planarbete: Trafikbuller Miljö- och hälsoskyddsnämnden saknar information om vilken ambition projektet har avseende ljudstandard inomhus. Värmeöar Tät bebyggelse innebär en förhöjande effekt på temperaturen och kan beskrivas som att öar med mycket höga temperaturer skapas (s.k. Urban Heat Island effect). Det bör vidtas åtgärder i form av vegetation på gård, terrasser, tak eller väggar för att reducera effekten av höga temperaturer. Med vegetation inom planområdet möjliggörs även fördröjning av dagvatten. Fasadmaterial Det föreslagna fasadmaterialet, en legering av koppar och zink bör enligt stadens miljöprogram undvikas. Korrosionsprodukterna från dessa metaller riskerar att avrinna med dagvattenflödet till vattenförekomsten Mälaren-Riddarfjärden. Alternativa material bör utredas eftersom reningsmetoderna för koppar och zink som hittills använts i Stockholm ännu inte har utvärderats.

6 Sida 6 (12) Trafikkontoret Trafikkontoret menar att omvandlingen av fasaden mot Vattugatan och viljan att locka fler gående till och från Brunkebergstorg får till följd att gångbanan mellan Drottninggatan och Malmtorgsgatan behöver breddas. Trafikkontoret förutsätter att det sker och bekostas inom projektet. Belysningsarmaturer för Vattugatan som sitter linspänt mellan fastigheterna ska återställas efter att ombyggnaden slutförts. Parkering för cykel redovisas inte. Stadens cykelparkeringsnorm ska följas Påbyggnaden innebär att Brunkebergstorg blir skuggat och "godsidan" längs fasaden på Trollhättan tappar attraktion som potentiell plats for uteserveringar som ska aktivera torget. Planen bör se över en lösning som inte försämrar möjligheterna för utelivet på Brunkebergstorg. Exploateringskontoret Exploateringskontoret anser att till planbeskrivningen bör fogas ett stycke benämnd Avtal med lydelsen Tilläggsavtal till tomträttsavtal och exploateringsavtal ska träffas innan detaljplanens antagande. Kulturmiljöutskottet Kulturmiljöutskottet beslutade enligt kulturförvaltningens förslag att avstyrka detaljplaneförslaget i föreliggande form och begära att förslaget omarbetas enigt förvaltningens synpunkter Kulturförvaltningen (stadsmuseet) Den pågående höjningen av City får konsekvenser för stadens siluett. Förslaget till höjning av Skansen 18 blir en del av denna succesiva volymökning. Påbyggnaden Riksdagshotellet tål en viss påbyggnad. Särskilt som kvarteret Trollhättan på motstående sida av Brunkebergstorg har en ny detaljplan som medger stora påbyggnader. Det är positivt att påbyggnadsförslaget tagit hänsyn till den befintliga byggnadens speciella vinklar i takavslutningen. Påbyggnaderna mot Vattugatan bör dras in från fasadlivet för att bli mindre synliga i gatuvyn. Även terrassernas räcken bör dras in för att följa påbyggnadens lutning. Den tredje påbyggda våningen, teknikvåningen, bör helt utgå. Tekniken bör kunna rymmas inom de två tillbyggda våningarna eller längre ner i fastigheten. Särskilt som det föreslagna fasadmaterialet är av glänsande metall så blir just teknikvåning det som gör avtryck i stadsbilden och blir synlig i siluetten.

7 Sida 7 (12) Vattugatan I de nedre våningarna mot Vattugatan föreslås en heltäckande uppglasning. Byggnaden utgör en tung kropp som visuellt bör ha tydliga stöd. En viss öppning av gatufasaden kan ske men den bör även fortsättningsvis ha en betydlig del av sluten yta kvar ner till gatumark. Entrén mot Brunkebergstorg Entrén mot Brunkebergstorg som idag har ett öppet hörn byggs in. Handlingarna visar inte hur detta skulle gestaltas och förvaltningen ser helst att entrén förblir öppen vilket liksom den öppna arkaden är en kvalitet i gaturummet. Skyddsbestämmelsen Skyddsbestämmelsen q bör vara mer detaljerad och även omfatta konstruktion och värdefulla delar i interiören. Rådet till skydd för Stockholms skönhet Skönhetsrådet tillstyrker förslag till detaljplan i de delar som bidrar till en förbättrad gatu- och stadsmiljö vid Vattugatan/Drottninggatan men avstyrker planförslaget avseende den föreslagna påbyggnaden av hotellet samt förändringen av hotellentrén. Påbyggnaden Att efter tillägg och förändringar skydda byggnaden genom planbestämmelsen ql anser rådet vara mycket diskutabelt. Riksdagshotellet projekterades av Malmquist & Skoog Arkitektkontor och i uppgiften ingick att byggnaden med endast små förändringar skulle kunna bli ett högklassigt hotell när riksdagen flyttade ut. Stadsmuseets klassificering har utgått från byggnadens befintliga värden. Den föreslagna påbyggnaden, påverkar i allra högsta grad huset, dess gestaltning och värden. Byggnaden jäser i höjd utan att staden och dess invånare vinner någonting, byggnadens kulturhistoriska värde påverkas negativt och stadssilhuetten kompletteras med ännu en stor och ointressant volym i citykärnan. Hotellentrén De förändringar som planförslaget medger för hotellentrén är inte möjliga att acceptera eftersom arkaderna mot Beridarbansgatan och Brunkebergstorg utgör en viktig del av byggnadens gestaltning. Husets tunga volym skjuter ut och nästan svävar över gatan. En inglasning innebär att husets tyngd delvis ska vila på en glaslåda. Genom åtgärden privatiseras också en del av det offentliga rummet. Stadsbyggnadsnämndens råd för funktionshindersfrågor Rådet har inga synpunkter.

8 Stockholms Stads Parkerings AB Stockholm Parkering väljer att inte lämna några synpunkter på förslaget. Sida 8 (12) Stockholm Business region AB Stockholm Business Region har inget att anföra mot föreslagt. Tillskottet av hotellrum i Stockholm är positivt. Stockholm har haft en lång och stark tillväxt inom turism de senaste 30 åren. Mellan har gästnätterna i Stockholm ökat med hela 75 procent. Redan år 2016 behövs ytterligare 500 rum i staden. Stadsbyggnadskontorets ställningstagande Miljö- och hälsoskyddsnämnden (samt även Stockholm Vatten, se sid. 9) menar att det av byggherren föreslagna materialet tombac, en ur miljösynpunkt olämplig legering av koppar och zink, bör undvikas då korrosionsprodukterna från dessa metaller riskerar att avrinna med dagvattenflödet. Enligt stadens miljöprogram ska takoch fasadplåt av koppar och zink samt dess legeringar undvikas, alternativt ska avrinningen från taket renas innan det kan släppas ut i stadens nät. Detta har medfört att byggherren nu föreslår en fasad av bronsfärgad rostfri plåt där dagvattnet inte kräver den extra rening som materialet tombac gör. Som svar på frågan avseende vilken ljudstandard som projektet eftersträvar inomhus så är det Ljudklass C. De av kulturmiljöutskottet och skönhetsrådet liksom länsstyrelsen framförda synpunkterna att en alltför blank och ljus fasad på påbyggnaden skulle få alltför stor uppmärksamhet i vyer över taklandskapet har bemötts ovan, sid. 4. Kulturmiljöutskottet och skönhetsrådet anser att den öppna hotellentrén är en kvalitet i gaturummet och motsätter sig förslaget att hotellentrén byggs in. Att bygga in entrén var ett förslag från stadsbyggnadsnämnden vid godkännandet av startpromemorian. Detta har nu prövats men är inte längre aktuellt. Att Vattugatan får en mer upplyst fasad utmed gatan ses positivt av stadsbyggnadskontoret. Detta är ett sätt att göra gatan säkrare och bättre för de som redan använder gatan. Uppglasningen har att ta hänsyn till gatans lutning och anpassning till bjälklagshöjder För att nå den utökade handeln i byggnaden så är den fullt tillgänglig via entréer från Drottninggatan och Brunkebergstorg. Den linspända belysningsarmaturen utmed gatan påverkas inte. Skyddsbestämmelsen föreslås utökas att även innefatta entrén och arkaderna samt interiört den ursprungliga u-formade planlösningen

9 Sida 9 (12) på hotellvåningarna. Våningsplan under +19,0 meter över nollplanet, nedanför hotellvåningarna, får mot gata öppnas upp med glaspartier och entréer för att ge gaturummen mer ljus och attraktivitet. Trafikkontoret (liksom en närboende, se sid. 11) menar att Brunkebergstorg blir skuggat av påbyggnaden och tappar i attraktion som potentiell plats for uteserveringar. Stadsbyggnadskontoret anser att solinfallet på Brunkebergstorg minskas obetydligt och därmed inte blir menligt för aktiviteter på torget. Torget är i dag till stor del skuggat större delen av året, dock inte på sommaren då det är mest aktuellt med utomhusaktiviteter. Utökade solstudier har tillförts planärendet på stadsbyggnadskontorets hemsida. Stadsdelsnämnden och miljö- och hälsoskyddsnämnden framhåller att grönskan i staden, i form av vegetation på gårdar, terrasser, tak eller väggar kan bidra till stadens klimatanpassning. Stadsbyggnadskontoret delger byggherren dessa önskemål att så långt möjligt vidta åtgärder att reducera effekten av värmeöar. Övriga remissinstanser Stockholm Vatten Avfall AB Stockholm Vatten Avfall har inga synpunkter förslaget. Eftersom det finns en fungerande hämtning från Brunkebergsfaret är det positivt att den hanteringen ska fortsätta. Stockholm Vatten VA AB Om materialet legering av koppar och zink används för tak- eller fasadmaterial behövs reningssteg för dagvattnet som kan binda emitterade joner, så som nämns i planbeskrivningen. Lokalt omhändertagande av dagvatten inom fastigheten ska ske i enighet med Stockholm Stads nya dagvattenstrategi. Lägsta vattentryck i förbindelsepunkt motsvarar nivån +50 m vilket vid normalt anordnande av installationen kan innebära att intern tryckstegring behövs för tappställen över nivån +30 m. Sådan tryckstegring bekostas ej av Stockholm Vatten. Det förutsätts att befintliga vaserviser fortsättningsvis används. Fortum Distribution AB Hotellet tar idag sin huvudsakliga kapacitet från ett högspänningsabonnemang och har utöver det ett par mindre lågspänningsanslutningar. Fortum har inga synpunkter om tillkommande kapacitet ryms inom högspänningsabonnemanget. Ifall lågspänningsanslutning blir aktuell för tillkommande kapacitet är befintlig kapacitet inte tillräcklig i lågspänningsnätet. Då behöver ny nätstation

10 Sida 10 (12) etableras inom närområdet. Åtgärder i Fortum Distributions befintliga anläggningar utförs efter beställning samt bekostas av byggherren. AB Fortum Värme samägt med Stockholms stad Fortum Värme har ledningar för fjärrvärme och fjärrkyla inom fastigheten som måste beaktas. Stockholm Gas Fastigheten är ansluten till gasnätet i övrigt ingen erinran. TeliaSonera Skanova Access AB Skanova har inget att invända mot förslaget. Teleanläggningar och rättigheter berörs inte eller påverkas inte. Stadsbyggnadskontorets kommentar De föreslagna förändringarna för hotellet behöver ingen ökad kapacitet i lågspänningsnätet så en ny nätstation i området är inte aktuellt. Sakägare enligt fastighetsförteckning Följande sakägare, tillika remissinstanser har inkommit med yttranden, se ovan. Exploateringskontoret: Skansen 23, Norrmalm 4:53, Oxen Större 20, Ormbäraren 9 Stockholms Stads Parkerings AB: Skansen 21 AB Fortum Värme samägt med Stockholms stad: Nimrod 1, Norrmalm 4:53 Närboende En närboende som menar att en miljökonsekvensanalys bör göras innan några beslut fattas. Redan av befintlig utredning framgår att en påbyggnad medför sådan skada, i ett av riksintressets kärnområden, att den inte bör beviljas. Byggnaden är belägen på den nästan högsta platsen i city. Att höja Skansen 18 riskerar att, tillsammans med pågående påbyggnad av kvarteret Trollhättan, medföra att en punkt nås där miljöpåverkan blir så stor att skyddsintresset minskar för Stockholms innerstad och därmed öppnas för ytterligare hög bebyggelse. I den kulturhistoriska konsekvensanalysen går att läsa att det minskade kulturhistoriska värde som en påbyggnad trots allt innebär kan till någon del möjligen uppvägas av att förlorade kulturhistoriska värden återskapas. Det är något helt annat än som anges i samrådshandlingen, att den minskning av det kulturhistoriska värdet som en påbyggnad innebär bedöms kunna uppvägas av att förlorade kulturhistoriska värden återskapas. I bästa

11 Sida 11 (12) fall kan den skada som en påbyggnad innebär endast till någon del uppvägas av andra åtgärder som förslaget till åtgärder med byggnaden innebär. Brunkebergstorg som planeras som en mötes- och aktivitetsplats kommer att få mer skugga, vilket torde vara negativt för både människor och växtlighet. Boende i området och människor som vistas i området kommer vid en påbyggnad att se mindre av himlen, vilket är negativt. Ingen analys av behovet av ytterligare hotellrum i city finns i samrådshandlingen. Det är inte rimligt att skada nu aktuell byggnads kulturhistoriska värde för ett relativt begränsat antal hotellrum. Stadsbyggnadskontorets ställningstagande Stadsbyggnadskontoret liksom länsstyrelsen är av den uppfattningen att en påbyggnad kan medges då den håller sig under den höjd som anges i den nya detaljplanen för Trollhättan 33 på andra sidan Brunkebergstorg. Den översta våningen för teknik föreslås dessutom minskas med ca 30 kvm. Det finns då ingen anledning att befara att påtaglig skada ska uppstå på riksintresset. Stadsbyggnadskontoret anser att solinfallet på Brunkebergstorg minskas obetydligt och därmed inte blir menligt för aktiviteter på torget, se sid. 9. Utökade solstudier har tillförts planärendet på stadsbyggnadskontorets hemsida. Stadsbyggnadskontorets sammanvägda ställningstagande För kulturmiljön pekar inkomna synpunkter på den största intressekonflikten, den mellan bevarande av de kulturhistoriska värdena och att tillskapa funktionsanpassade lokaler och ytor för hotellet som kan fylla Brunkebergstorg med nytt liv. Stadsbyggnadskontoret ser positivt på att länsstyrelsen bedömer att planen kan genomföras utan att påtaglig skada uppstår på riksintresset. Med de revideringar som föreslås efter samrådet avseende minskning av teknikvåningen och ändring av fasadmaterialet på påbyggnaden samt att inte glasa in entrén bedömer kontoret att förslaget utgör en välavvägd kompromiss mellan bevarande och utveckling.

12 Sida 12 (12) Förändringar i planhandlingarna Med anledning av de synpunkter som framförts under samrådet har följande förändringar genomförts i planhandlingarna: Plankartan - Teknikvåningen minskas med ca 30 kvm. - Arkaderna och det öppna entréområdet markeras som x- områden tillgängliga för allmän gångtrafik såsom i gällande plan. - Hotellets kulturskydd preciseras och utökats att även innefatta entrén och arkaderna samt interiört den ursprungliga u-formade planlösningen på hotellvåningarna. Planbeskrivningen - Planbeskrivningen revideras i enlighet med ändringarna på plankartan. - Fasadmaterialet ändras från tombac som är en legering av koppar och zink till rostfri plåt i en mörkare bronsfärgad kulör. - Entrépartiet är nu inte aktuellt att byggas in. - Fler vyer över stadsbilden läggs in, från Fjällgatan och från Norrbro. Stadsbyggnadskontoret bedömer att ovanstående revideringar innebär en lämplig avvägning mellan olika intressen. Martin Schröder planchef Ronnie Kristola planarkitekt

Remissvar angående förslag till detaljplan för fastigheten Skansen 18 m fl, Norrmalm, SDp

Remissvar angående förslag till detaljplan för fastigheten Skansen 18 m fl, Norrmalm, SDp Kulturförvaltningen Sadsmuseet Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2015-04-30 Handläggare Elisabet Wannberg Telefon: 08 508 31561 Till Kulturnämndens kulturmiljöutskott 2015-05-11 Nr 6 Remissvar angående förslag

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon Anette Scheibe Lorentzi Martin Schröder

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon Anette Scheibe Lorentzi Martin Schröder Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (12) 2015-08-24 Handläggare Ronnie Kristola Telefon 08-508 27 278 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Skansen 18 m.fl. i stadsdelen Norrmalm i Stockholm Dp

Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Skansen 18 m.fl. i stadsdelen Norrmalm i Stockholm Dp Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Planavdelningen Ronnie Kristola Sida 1 (5) Telefon 08-508 27 278 2016-03-14 Stadsbyggnadskontoret Fleminggatan 4 Box 8314 104 20 Stockholm Telefon 08-508 27 300

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen Norrtull i Stockholm, Dp

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen Norrtull i Stockholm, Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSREDOGÖRELSE PLANAVDELNINGEN MARIA BORUP SID 1 (5) TFN 010 452 21 21 2014-06-30 Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för del av Skansen 18 m fl i stadsdelen Norrmalm (påbyggnad hotell)

Antagande av förslag till detaljplan för del av Skansen 18 m fl i stadsdelen Norrmalm (påbyggnad hotell) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (10) 2016-03-14 Handläggare Till Ronnie Kristola Stadsbyggnadsnämnden Telefon 08-508 27 278 Antagande av förslag till detaljplan för del av

Läs mer

Detaljplan för Skansen 18 svar på remiss från stadsbyggnadskontoret

Detaljplan för Skansen 18 svar på remiss från stadsbyggnadskontoret Norrmalms stadsdelsförvaltning Parkmiljöavdelningen norra innerstaden Tjänsteutlåtande Dnr 1.5.1.-213/2015 Sida 1 (7) 2015-04-17 Handläggare Leila Massih Telefon: 08-508 09 306 Till Norrmalms stadsdelsnämnd

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Blåklinten 14 i stadsdelen Vasastaden, Dp

Samrådsredogörelse Detaljplan för Blåklinten 14 i stadsdelen Vasastaden, Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSREDOGÖRELSE PLANAVDELNINGEN Oskar Bergström SID 1 (5) Tfn 08-50827130 2012-01-16 Samrådsredogörelse Detaljplan för Blåklinten 14 i stadsdelen Vasastaden, Dp 2011-07464 Innehåll

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Barnhuset 25 i stadsdelen Norrmalm (0 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Barnhuset 25 i stadsdelen Norrmalm (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2015-02-25 Handläggare Helena Wessberg Telefon 08-508 27 331 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Barnhuset

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheten Tönsberg 4 m m i stadsdelen Husby, SDp Innehåll

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheten Tönsberg 4 m m i stadsdelen Husby, SDp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Torbjörn Johansson Sida 1 (5) Tfn 08-508 27 352 2015-05-26 Detaljplan för fastigheten Tönsberg 4 m m i stadsdelen Husby, SDp 2013-19078 Innehåll Stadsbyggnadskontoret

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen Norrmalm, Dp (23 studentbostäder)

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen Norrmalm, Dp (23 studentbostäder) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2015-09-14 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i stadsdelen Traneberg

Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i stadsdelen Traneberg Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2016-08-22 Handläggare Thomas Jansson Tfn 08-508 274 14 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i

Läs mer

Remissvar angående samråd om förslag till detaljplan för Trollhättan 30 m fl. i stadsdelen Norrmalm, S-dp

Remissvar angående samråd om förslag till detaljplan för Trollhättan 30 m fl. i stadsdelen Norrmalm, S-dp Kulturförvaltningen stadsmuseet Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2015-08-24 Handläggare Elisabet Wannberg Telefon: 08 50831561 Till Kulturnämnden, Kulturmiljöutskottet Nr. 5 Remissvar angående samråd om förslag

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Sjökalven 17 i stadsdelen Östermalm, Dp Innehåll. Stadsbyggnadskontoret

Samrådsredogörelse Detaljplan för Sjökalven 17 i stadsdelen Östermalm, Dp Innehåll. Stadsbyggnadskontoret Stadsbyggnadskontoret Samrådsredogörelse Planavdelningen Maria Borup Sida 1 (7) Tfn 08-508 27 353 2016-02-12 Samrådsredogörelse Detaljplan för Sjökalven 17 i stadsdelen Östermalm, Dp 2014-04024 Innehåll

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Ugglemossen 40 m.m. i stadsdelen Mälarhöjden, Dp Innehåll

Samrådsredogörelse Detaljplan för Ugglemossen 40 m.m. i stadsdelen Mälarhöjden, Dp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Samrådsredogörelse Plan, ledningen Tony Andersson Sida 1 (6) Tfn 08-508 27 318 2016-04-25 Samrådsredogörelse Detaljplan för Ugglemossen 40 m.m. i stadsdelen Mälarhöjden, Dp 2013-19235

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra 30 i stadsdelen Södermalm (7 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra 30 i stadsdelen Södermalm (7 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2017-08-15 Handläggare Fredrik Meurling Telefon 08-508 27 225 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Kometen 3 i stadsdelen Vasastaden (bekräfta befintlig användning)

Antagande av förslag till detaljplan för Kometen 3 i stadsdelen Vasastaden (bekräfta befintlig användning) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2014-02-06 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Kometen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2016-11-05 Handläggare Karin Norlander Telefon 08-508 27 410 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen Vasastaden

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen Vasastaden STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-10-28 Handläggare: Tara Nezhadi Tfn 08-508 272 51 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen Gubbängen Dp,

Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen Gubbängen Dp, STADSBYGGNADSKONTORET GRANSKNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Martin Larsheim SID 1 (5) Tfn 08-508 27 284 2013-11-05 Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Väderkvarnen 20 i stadsdelen Norrmalm

Antagande av förslag till detaljplan för Väderkvarnen 20 i stadsdelen Norrmalm Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-04-20 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Väderkvarnen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2017-11-20 Handläggare Anna Lina Axelsson Telefon 08-508 27 430 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Pahl

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon Anette Scheibe Lorentzi

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon Anette Scheibe Lorentzi Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-01-26 Handläggare Hilda Petersson Telefon 08-508 27 268 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för del av Killingen 20 m fl i stadsdelen Vasastaden (11 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för del av Killingen 20 m fl i stadsdelen Vasastaden (11 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen -54 Sida 1 (8) 2015-10-05 Handläggare Martin Schröder Telefon 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för del

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Kista Gårdsväg (del av Akalla 4:1 m fl) i stadsdelen Kista (170 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Kista Gårdsväg (del av Akalla 4:1 m fl) i stadsdelen Kista (170 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Stadsbyggnadskontoret Sida 1 (8) 2015-01-09 Handläggare Renoir Danyar Telefon 08-508 26 659 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för område

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning av detaljplan Nattugglan 14 m fl i stadsdelen Södermalm, Dp

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning av detaljplan Nattugglan 14 m fl i stadsdelen Södermalm, Dp Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (12) 2017-05-15 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Barnhuset 25, stadsdelen Norrmalm. Mindre påbyggnad på hotell med 2 våningar, inbyggnad av gård.

Startpromemoria för planläggning av Barnhuset 25, stadsdelen Norrmalm. Mindre påbyggnad på hotell med 2 våningar, inbyggnad av gård. Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2014-05-22 Handläggare Helena Wessberg Telefon 08-508 27 331 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Barnhuset 25,

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning av förslag till detaljplan för Kv Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter)

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning av förslag till detaljplan för Kv Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelning Sida 1 (7) 2016-05-04 Handläggare Maria Sahlstrand Telefon 08-508 27 482 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför

Läs mer

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Ankaret 28 i stadsdelen Kungsholmen i Stockholm Dp Innehåll

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Ankaret 28 i stadsdelen Kungsholmen i Stockholm Dp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Planavdelningen Andrew Blank Sida 1 (10) Telefon +46 (0)8-508 27 226 2017-09-22 Granskningsutlåtande Detaljplan för Ankaret 28 i stadsdelen Kungsholmen i Stockholm

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Pilträdet 12 i stadsdelen Kungsholmen, Dp Innehåll

Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Pilträdet 12 i stadsdelen Kungsholmen, Dp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Samrådsredogörelse Planavdelningen Suzanna Tsygankova Sida 1 (8) Tfn 08-508 27 568 2015-06-15 Samrådsredogörelse Detaljplan för del av Pilträdet 12 i stadsdelen Kungsholmen, Dp 2013-07728

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för del av Sjöbotten 1 i stadsdelen Älvsjö (380 studentlägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för del av Sjöbotten 1 i stadsdelen Älvsjö (380 studentlägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2014-03-06 Handläggare: Tony Andersson Tfn 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för del av Sjöbotten

Läs mer

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden antar förslaget till ändring av detaljplan. Anette Scheibe Lorentzi

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden antar förslaget till ändring av detaljplan. Anette Scheibe Lorentzi Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2016-06-22 Handläggare Suzanna Tsygankova Telefon 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till ändring av detaljplan för fastigheten

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Hönsfodret 1 i stadsdelen Södermalm

Antagande av förslag till detaljplan för Hönsfodret 1 i stadsdelen Södermalm Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (5) 2017-05-30 Handläggare Sophia Norrman Winter Telefon 08-50827264 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Hönsfodret

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för del av Orgelpipan 6 mm i stadsdelen Norrmalm (Station City)

Antagande av förslag till detaljplan för del av Orgelpipan 6 mm i stadsdelen Norrmalm (Station City) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2010-02-26 Handläggare: Klas Groth Tfn 08-508 273 74 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för del av Orgelpipan 6 mm i stadsdelen

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Pälskappan 4 i stadsdelen Fruängen, Dp Innehåll

Samrådsredogörelse Detaljplan för Pälskappan 4 i stadsdelen Fruängen, Dp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Samrådsredogörelse Planavdelningen Annika Lindgren Sida 1 (8) Tfn 08-508 273 51 2016-08-19 Samrådsredogörelse Detaljplan för Pälskappan 4 i stadsdelen Fruängen, Dp 2014-07651 Innehåll

Läs mer

Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm, S-Dp

Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm, S-Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSHANDLING PLANAVDELNINGEN Nils Sylwan 2014-06-30 Tfn 08-508 27 253 1(5) Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm,

Läs mer

Antagande av detaljplan för fastigheten Fenix 1 och del av Norrmalm 6:1 i stadsdelen Norrmalm (bekräfta befintlig byggnad & tillbyggnad för hiss)

Antagande av detaljplan för fastigheten Fenix 1 och del av Norrmalm 6:1 i stadsdelen Norrmalm (bekräfta befintlig byggnad & tillbyggnad för hiss) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2014-01-30 Handläggare: Suzanna Tsygankova Tfn 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av detaljplan för fastigheten Fenix 1 och

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Skålen 24 i stadsdelen Vasastaden, Dp Innehåll

Samrådsredogörelse Detaljplan för Skålen 24 i stadsdelen Vasastaden, Dp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Samrådsredogörelse Planavdelningen Dnr 2012-19764 Mattias Olsson Sida 1 (7) Tfn 08-508 27 261 2015-04-20 Samrådsredogörelse Detaljplan för Skålen 24 i stadsdelen Vasastaden, Dp 2012-19764

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon Anette Scheibe Lorentzi Martin Schröder

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon Anette Scheibe Lorentzi Martin Schröder Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (9) 2015-08-14 Handläggare Tara Nezhadi Telefon 08-508 27 251 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning av

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning av Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola)

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning av Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2012-10-02 Handläggare: Emma Castberg Tfn +46 50827137 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna Kämpinge 1 och Neglinge 1 i stadsdelen Tensta

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna Kämpinge 1 och Neglinge 1 i stadsdelen Tensta Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2014-05-19 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna

Läs mer

Förslag till detaljplan för Tegeludden 16 m.m. - remiss från stadsbyggnadskontoret

Förslag till detaljplan för Tegeludden 16 m.m. - remiss från stadsbyggnadskontoret ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING PARKMILJÖGRUPPEN NOR RA INNERSTADEN TJÄNSTEUTLÅTANDE 2011-188-1.5.3. SID 1 (5) 2011-03-21 Handläggare: Leila Massih Telefon: 08-508 09 021 Till Östermalms stadsdelsnämnd

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Förrådsbacken 1 i stadsdelen Östermalm (påbyggnad kontor)

Antagande av förslag till detaljplan för Förrådsbacken 1 i stadsdelen Östermalm (påbyggnad kontor) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-06-03 Handläggare: Emma Byström Tfn 08-508 266 57 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Förrådsbacken 1 i stadsdelen Östermalm

Läs mer

Inbjudan till samråd om program för del av fastigheten Åkermyntan 9 och fastigheten Kärrliljan 4 i stadsdelen Hässelby Villastad, SDp

Inbjudan till samråd om program för del av fastigheten Åkermyntan 9 och fastigheten Kärrliljan 4 i stadsdelen Hässelby Villastad, SDp Stadsbyggnadskontoret Dnr 2012-14378 Planavdelningen 2015-03-04 Maria Pettersson Sida 1 (6) Telefon 08-508 26 662 Programsamråd Enligt sändlista Inbjudan till samråd om program för del av fastigheten Åkermyntan

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av påbyggnad med bostäder av fastigheten Grinden 21 i stadsdelen Kungsholmen (16 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av påbyggnad med bostäder av fastigheten Grinden 21 i stadsdelen Kungsholmen (16 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-12-22 Handläggare: Monika Joelsson Vestlund Tfn 08-508 273 69 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av påbyggnad med bostäder av

Läs mer

Förslag till detaljplan för Kvarteret Ynglingen 10 i stadsdelen Östermalm

Förslag till detaljplan för Kvarteret Ynglingen 10 i stadsdelen Östermalm Östermalms stadsdelsförvaltning Parkmiljöavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2014-11-21 Handläggare Lina Constantino Telefon: 08-508 10 017 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2014-12-16 Förslag till detaljplan

Läs mer

Detaljplan för Rotundan 3

Detaljplan för Rotundan 3 Östermalms stadsdelsförvaltning Parkmiljöavdelningen norra innerstaden Sida 1 (5) 2015-05-26 Handläggare Leila Massih Telefon: 08-508 09 306 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2015-06-11 Detaljplan för Rotundan

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Åldermannen i stadsdelen Mälarhöjden (14 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Åldermannen i stadsdelen Mälarhöjden (14 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (8) 2013-02-13 Handläggare: Elin Lundbäck Tfn +46 08-508 27 131 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Åldermannen

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon Förslag till beslut

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon Förslag till beslut Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (10) 2015-08-21 Handläggare Maria Pettersson Telefon 08-508 26 662 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av programsamråd och ställningstagande

Läs mer

Antagande av upphävande av del av Älvsjö 1:1 i Rågsveds friområde, för möjliggörande av naturreservat

Antagande av upphävande av del av Älvsjö 1:1 i Rågsveds friområde, för möjliggörande av naturreservat Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2018-05-21 Handläggare Helena Wessberg Telefon 08-508 27 331 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av upphävande av del av Älvsjö 1:1 i Rågsveds friområde,

Läs mer

Överenskommelse om exploatering med tomträttsupplåtelse för hotell mm inom fastigheten Skansen 18 på Norrmalm med Stena Fastigheter Skansen AB.

Överenskommelse om exploatering med tomträttsupplåtelse för hotell mm inom fastigheten Skansen 18 på Norrmalm med Stena Fastigheter Skansen AB. Dnr Sida 1 (5) 2015-12-08 Handläggare Karin Lindgren Gardby 08-508 266 26 Till Exploateringsnämnden 2016-02-04 Överenskommelse om exploatering med tomträttsupplåtelse för hotell mm inom fastigheten Skansen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Älgen 5 i stadsdelen Östermalm (18 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Älgen 5 i stadsdelen Östermalm (18 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-04-04 Handläggare Catarina Holdar Telefon 08-508 274 44 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Älgen 5 i stadsdelen

Läs mer

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Humlegården 49 i stadsdelen Östermalm i Stockholm Dp Innehåll

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Humlegården 49 i stadsdelen Östermalm i Stockholm Dp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Planavdelningen Martina Norrman Sida 1 (8) Telefon 08-508 275 82 2017-06-19 Granskningsutlåtande Detaljplan för Humlegården 49 i stadsdelen Östermalm i Stockholm

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten Lidarände 1 i stadsdelen Kista (bekräfta befintlig tillbyggnad)

Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten Lidarände 1 i stadsdelen Kista (bekräfta befintlig tillbyggnad) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2014-01-08 Handläggare: Suzanna Tsygankova Tfn 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Domherren 1 i stadsdelen Östermalm (verksamheter)

Startpromemoria för planläggning av Domherren 1 i stadsdelen Östermalm (verksamheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2017-03-30 Handläggare Martin Schröder Telefon 08-508 266 28 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Domherren 1

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Kadetten 29 (12 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Kadetten 29 (12 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN -54 SID 1 (7) 2014-05-19 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Kadetten 29 (12 lägenheter)

Läs mer

Detaljplan för Fenix 1 och del av Norrmalm 6:1 i stadsdelen Norrmalm i Stockholm Dp

Detaljplan för Fenix 1 och del av Norrmalm 6:1 i stadsdelen Norrmalm i Stockholm Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Suzanna Tsygankova SID 1 (7) Tfn 08-508 27 568 2014-01-10 Samrådsredogörelse Detaljplan för Fenix 1 och del av Norrmalm 6:1 i stadsdelen Norrmalm i Stockholm Dp 2013-00776

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Flanören 2 i stadsdelen Stadshagen (upphävande av förbud mot inglasning av balkonger)

Startpromemoria för planläggning av Flanören 2 i stadsdelen Stadshagen (upphävande av förbud mot inglasning av balkonger) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-08-01 Handläggare Suzanna Tsygankova Telefon 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Flanören 2 i stadsdelen Stadshagen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Jakob Mindre 5 i stadsdelen Norrmalm (20 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Jakob Mindre 5 i stadsdelen Norrmalm (20 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (9) 2015-10-28 Handläggare Daniel Sjöborg Telefon 08-508 27 171 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Jakob Mindre

Läs mer

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Ynglingen 10 i stadsdelen Östermalm, Dp Innehåll

Samrådsredogörelse. Detaljplan för Ynglingen 10 i stadsdelen Östermalm, Dp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Samrådsredogörelse Planavdelningen Mattias Olsson Sida 1 (9) Tfn 08-508 27 261 2015-01-13 Samrådsredogörelse Detaljplan för Ynglingen 10 i stadsdelen Östermalm, Dp 2012-17433 Innehåll

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola)

Antagande av förslag till detaljplan för Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-01-11 Handläggare: Emma Castberg Tfn 08 50827137 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Grågåsen 26 m.fl.

Läs mer

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse. Distrikt Söder, Plangruppen

Samrådsredogörelse. Genomförande. Sammanfattning. Samrådsredogörelse. Distrikt Söder, Plangruppen Samrådsredogörelse Utställning Datum: 2009-04-22 Diarienummer: 0329/07 Distrikt Söder, Plangruppen Agneta Runevad Telefon: 031-368 15 80 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för Föreningslokal

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Diktsamlingen 1 i stadsdelen Abrahamsberg (ca 25 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Diktsamlingen 1 i stadsdelen Abrahamsberg (ca 25 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-11-21 Handläggare: Niklas Zetterberg Tfn 08-508 273 38 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för område vid

Läs mer

Godkännande av förslag till detaljplan för kvarteret Hästen i stadsdelen Norrmalm i Stockholm (kontor)

Godkännande av förslag till detaljplan för kvarteret Hästen i stadsdelen Norrmalm i Stockholm (kontor) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (8) 2012-03-16 Handläggare: Arne Fredlund Tfn 08-50828230 Till Stadsbyggnadsnämnden Godkännande av förslag till detaljplan för kvarteret Hästen i stadsdelen

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför fortsatt planarbete för Rosteriet 7 i stadsdelen Liljeholmen (ca 200 lägenheter)

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför fortsatt planarbete för Rosteriet 7 i stadsdelen Liljeholmen (ca 200 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2011-09-27 Handläggare: Lina Gregersdotter Tfn 08-50827110 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför

Läs mer

SÄTER 5:4, del av. Utlåtande. Detaljplan för. Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län. Upprättad Planenheten

SÄTER 5:4, del av. Utlåtande. Detaljplan för. Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län. Upprättad Planenheten Detaljplan för SÄTER 5:4, del av Stöpens tätort, Skövde kommun, Västra Götalands län Utlåtande Upprättad 2009-09-08 Planenheten Antagen BN 2009-09-17 Laga kraft 2009-10-12 Detaljplan för Säter 5:4, del

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Isbrytaren 50 i stadsdelen Kungsholmen (170 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Isbrytaren 50 i stadsdelen Kungsholmen (170 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (12) 2014-08-28 Handläggare Caroline Björk Novak Telefon 08-508 27 302 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Isbrytaren 50 i stadsdelen

Läs mer

Detaljplan för samlingslokal med mera på fastigheten Tolered 152:3 inom stadsdelen Tolered i Göteborg, enkelt planförfarande

Detaljplan för samlingslokal med mera på fastigheten Tolered 152:3 inom stadsdelen Tolered i Göteborg, enkelt planförfarande Datum: 2010-10-07 Diarienummer: 0936/09 (FIIa 5098) Joanna Hagstedt Telefon: 031-368 17 06 E-post: fornamn.efternamn@sbk.goteborg.se Detaljplan för samlingslokal med mera på fastigheten Tolered 152:3 inom

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för del av Hammarbyhöjden 1:1, Hammarby skidbacke i stadsdelen Björkhagen (toppstuga)

Antagande av förslag till detaljplan för del av Hammarbyhöjden 1:1, Hammarby skidbacke i stadsdelen Björkhagen (toppstuga) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-02-10 Handläggare Niklas Zetterberg Telefon 08-508 27 335 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för del av

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Rotundan 3 i stadsdelen Östermalm

Antagande av förslag till detaljplan för Rotundan 3 i stadsdelen Östermalm Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2016-03-14 Handläggare Hans Andrasko Telefon 08-508 27 313 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Rotundan 3 i stadsdelen Östermalm

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för Obelisken 25 i stadsdelen Södermalm i Stockholm Dp

Granskningsutlåtande Detaljplan för Obelisken 25 i stadsdelen Södermalm i Stockholm Dp STADSBYGGNADSKONTORET GRANSKNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Oskar Bergström SID 1 (6) Tfn 08-508 27 130 2014-07-01 Granskningsutlåtande Detaljplan för Obelisken 25 i stadsdelen Södermalm i Stockholm Dp

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning av förslag till detaljplan för Moské vid kv Harholmen i stadsdelen Skärholmen

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning av förslag till detaljplan för Moské vid kv Harholmen i stadsdelen Skärholmen STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2011-09-26 Handläggare: Inge Almqvist Tfn 08-50827382 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Telefonfabriken 1 m.fl. i stadsdelen Midsommarkransen, Dp

Samrådsredogörelse Detaljplan för Telefonfabriken 1 m.fl. i stadsdelen Midsommarkransen, Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSREDOGÖRELSE PLANAVDELNINGEN Torbjörn Johansson SID 1 (6) Tfn 08-508 27 352 2013-08-21 Samrådsredogörelse Detaljplan för Telefonfabriken 1 m.fl. i stadsdelen Midsommarkransen,

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ölet 2 i stadsdelen Tallkrogen (utökad handel)

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ölet 2 i stadsdelen Tallkrogen (utökad handel) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2015-02-04 Handläggare Johan Filipsson Telefon 08-508 27 252 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ölet 2 i stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Moské vid kv Harholmen i stadsdelen Skärholmen

Antagande av förslag till detaljplan för Moské vid kv Harholmen i stadsdelen Skärholmen STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2013-08-19 Handläggare: Inge Almqvist Tfn 08-508 27 382 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Moské vid kv

Läs mer

Antagande av förslag till tillägg till detaljplan för fastigheten Bootes 12 i stadsdelen Gamla Stan

Antagande av förslag till tillägg till detaljplan för fastigheten Bootes 12 i stadsdelen Gamla Stan STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (8) 2012-08-30 Daniel Linder Tfn 08-508 272 56 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till tillägg till detaljplan för fastigheten Bootes

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Ivalo 1 m.m. i stadsdelen Akalla (överföring av mark)

Antagande av förslag till detaljplan för Ivalo 1 m.m. i stadsdelen Akalla (överföring av mark) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2011-09-26 Handläggare: Johan Filipsson Tfn 08-50827252 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Ivalo 1 m.m.

Läs mer

Startpromemoria för Violen 6, Midsommarkransen, planläggning av vindsinredning (2 lgh)

Startpromemoria för Violen 6, Midsommarkransen, planläggning av vindsinredning (2 lgh) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Dnr 2014-05168 Sida 1 (8) 2014-05-22 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för Violen 6, Midsommarkransen, planläggning

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ängsskäran 20 i stadsdelen Solhem

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ängsskäran 20 i stadsdelen Solhem STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-07-02 Handläggare: Tara Nezhadi Tfn 08-508 27 251 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ängsskäran

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Dellen 4 i stadsdelen Årsta (80 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Dellen 4 i stadsdelen Årsta (80 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2012-05-24 Handläggare: Inge Almqvist Tfn 08-50827382 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Dellen 4 i stadsdelen Årsta (80

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Styrpinnen 15 och 19 Näckströmsgatan/Kungsträdgårdsgatan/ Hamngatan svar på remiss från stadsbyggnadskontoret

Detaljplan för fastigheterna Styrpinnen 15 och 19 Näckströmsgatan/Kungsträdgårdsgatan/ Hamngatan svar på remiss från stadsbyggnadskontoret NORRMALMS STADSDELSFÖRVALTNING PARKMILJÖGRUPPEN NOR RA INNERSTADEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2009-01-29 Handläggare: Liselotte van den Tempel Telefon: 08-508 09 245 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Detaljplan

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Murmästaren 3 i stadsdelen Kungsholmen (165 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Murmästaren 3 i stadsdelen Kungsholmen (165 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (9) 2015-03-02 Handläggare Emma Engleson Telefon 08-50827370 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Murmästaren 3 i

Läs mer

Granskningsutlåtande och samrådsredogörelse Ändring av detaljplan för fastigheten Östermalm 1:61m.fl. i stadsdelen Östermalm, Dp

Granskningsutlåtande och samrådsredogörelse Ändring av detaljplan för fastigheten Östermalm 1:61m.fl. i stadsdelen Östermalm, Dp Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Planavdelningen Thomas Jansson Tfn 0046 761 227 414 Sida 1 (9) 2017-01-30 Granskningsutlåtande Ändring av detaljplan för fastigheten Östermalm 1:61m.fl. i stadsdelen

Läs mer

Detaljplan för Skären 9 - svar på remiss från stadsbyggnadskontoret

Detaljplan för Skären 9 - svar på remiss från stadsbyggnadskontoret Norrmalms stadsdelsförvaltning Parkmiljöavdelningen norra innerstaden Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2014-11-06 Handläggare Leila Massih Telefon: 08-508 09 306 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Detaljplan för

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Apeln 13 i stadsdelen Norrmalm i Stockholm, S-Dp 2013-19232

Planbeskrivning Detaljplan för Apeln 13 i stadsdelen Norrmalm i Stockholm, S-Dp 2013-19232 STADSBYGGNADSKONTORET ANTAGANDEHANDLING PLANAVDELNINGEN Tony Andersson 2015-05-29 REV 2015-09-25 Tfn 08-508 27 318 1(11) Laga kraft 2015-11-23 Planbeskrivning Detaljplan för Apeln 13 i stadsdelen Norrmalm

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret

Stadsbyggnadskontoret Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Dnr 2013-14789 Anna-Stina Bokander Sida 1 (6) Telefon 08-508 26 265 2016-05-11 Granskningsutlåtande Detaljplan för ändring genom tillägg till detaljplan Pl 6085

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Strandviolen 6 m.fl. i stadsdelen Hässelby Villastad (gruppboende)

Antagande av förslag till detaljplan för Strandviolen 6 m.fl. i stadsdelen Hässelby Villastad (gruppboende) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-01-14 Handläggare: Oskar Bergström Tfn 08-508 27 130 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Strandviolen

Läs mer

Inbjudan till samråd för Program för Stora Sköndal

Inbjudan till samråd för Program för Stora Sköndal Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Veronika Borg Tfn 08-50827264 2017-09-19 Inbjudan till samråd för Program för Stora Sköndal Stadsbyggnadskontoret Fleminggatan 4 Box 8314 104 20 Stockholm Telefon

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för kv Spikklubban mm i stadsdelarna Solberga och Älvsjö

Antagande av förslag till detaljplan för kv Spikklubban mm i stadsdelarna Solberga och Älvsjö STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-12-04 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för kv Spikklubban

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför fortsatt planarbete för Basaren 1 i stadsdelen Kungsholmen (50 lägenheter)

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför fortsatt planarbete för Basaren 1 i stadsdelen Kungsholmen (50 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2010-06-29 Handläggare: Linda Palo Tfn 08-508 275 26 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför fortsatt

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-08-28 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08 508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter) Förslag

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Ynglingen 10 i stadsdelen Östermalm ( 16 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Ynglingen 10 i stadsdelen Östermalm ( 16 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret T jänsteutlåtande Planavdelningen D nr 2012-17433 Sida 1 ( 9 ) 2017-01 - 20 Handläggare Mattias Olsson T elefon 08-508 27 261 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN DNR 2010-14527-54 INGE ALMQVIST SID 1 (10) TFN 08-508 273 82 2013-11-19

TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN DNR 2010-14527-54 INGE ALMQVIST SID 1 (10) TFN 08-508 273 82 2013-11-19 STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN INGE ALMQVIST SID 1 (10) TFN 08-508 273 82 2013-11-19 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning

Läs mer

Antagande av förslag till ändring av detaljplan för del av Norra Djurgården 1:40 invid kv. Roslagsbanan i stadsdelen Norra Djurgården, ÄDp

Antagande av förslag till ändring av detaljplan för del av Norra Djurgården 1:40 invid kv. Roslagsbanan i stadsdelen Norra Djurgården, ÄDp Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2018-10-08 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till ändring av detaljplan för del av Norra Djurgården

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Skansen 18 i stadsdelen Norrmalm (påbyggnad hotell)

Startpromemoria för planläggning av Skansen 18 i stadsdelen Norrmalm (påbyggnad hotell) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (12) 2014-08-15 Handläggare Julia Nedersjö Telefon: 08-508 27 585 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Skansen 18

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret

Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret Samhällsbyggnadsförvaltningen Plankontoret dnr: 2015/260 2016-08-23 1(6) GRANSKNINGSHANDLING Detaljplan för Hyllinge 5:109 i Hyllinge samhälle och Åstorps kommun, Skåne län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Hur samrådet

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Adlern Mindre 34 m.fl. i stadsdelen Vasastaden

Antagande av förslag till detaljplan för Adlern Mindre 34 m.fl. i stadsdelen Vasastaden Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-09-30 Handläggare David Essinger Telefon 08-508 274 47 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Adlern Mindre 34 m.fl. i

Läs mer

Byggnadsnämnden beslöt att upprätta detaljplan med enkelt planförfarande för ny bostadsbyggnad inom fastigheten Tolered 158:6.

Byggnadsnämnden beslöt att upprätta detaljplan med enkelt planförfarande för ny bostadsbyggnad inom fastigheten Tolered 158:6. Datum Diarienummer Sida 2007-10-30 0911/04 (FIIa 4942) 1/4 Detaljplan för BOSTÄDER PÅ ARVID LINDMANSGATAN inom stadsdelen Tolered i Göteborg SAMRÅDSUTLÅTANDE GENOMFÖRANDE Byggnadsnämnden beslöt 2004-09-28

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Ängsbotten 6 i stadsdelen Hjorthagen (500 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Ängsbotten 6 i stadsdelen Hjorthagen (500 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2016-02-15 Handläggare Anna-Stina Bokander Telefon 08-508 26 265 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Ängsbotten 6 i stadsdelen

Läs mer

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden godkänner redovisningen och beslutar att planområdet kan utökas inför samråd av detaljplan.

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden godkänner redovisningen och beslutar att planområdet kan utökas inför samråd av detaljplan. Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2016-11-09 Handläggare Anna Olmårs Telefon 08-508 27 265 Till Stadsbyggnadsnämnden Ställningstagande inför samråd av förslag till detaljplan för del av

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Kometen 3 i Vasastaden

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Kometen 3 i Vasastaden STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2013-03-26 Handläggare: Torbjörn Johansson Telefon: 08 508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten

Läs mer