Antagande av förslag till detaljplan för Isbrytaren 50 i stadsdelen Kungsholmen (170 lägenheter)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Antagande av förslag till detaljplan för Isbrytaren 50 i stadsdelen Kungsholmen (170 lägenheter)"

Transkript

1 Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (12) Handläggare Caroline Björk Novak Telefon Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Isbrytaren 50 i stadsdelen Kungsholmen (170 lägenheter) Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden antar förslaget till detaljplan. Anette Scheibe Lorentzi Ulrika Honauer Nina Åman Stadsbyggnadskontoret Fleminggatan 4 Box Stockholm Telefon stadsbyggnadskontoret@stockholm.se stockholm.se Sammanfattning Ett förslag till detaljplan för fastigheten Isbrytaren 50 har varit utsänt för granskning under tiden Planen syftar till att möjliggöra ca 170 bostäder samt förskoleverksamhet. Detaljplanen ger även planmässiga förutsättningar för fortsatt användning för centrumverksamhet. En större påbyggnad möjliggörs på gårdshuset och en mindre påbyggnad på huset mot Svarvargatan. Dessutom möjliggörs en mindre envåningsbyggnad på gården. Samtliga befintliga byggnader inom fastigheten är av kulturhistoriskt intresse och är grönklassade enligt Stadsmuseets klassificeringskarta. De omfattas därför av skyddsbestämmelser i planförslaget. Stadsbyggnadskontoret har utifrån de inkomna synpunkterna gjort bedömningen att förslaget till detaljplan kan antas av stadsbyggnadsnämnden med föreslagen revidering.

2 Sida 2 (12) Utlåtande Planområdet markerat med rött. Bakgrund och syfte Fastigheten Isbrytaren 50 är beläget strax söder om Kungsholms strand på Kungsholmen, mellan Igeldammsgatan och Svarvargatan. På fastigheten finns tre sammanbyggda huskroppar med gemensamma gårdsutrymmen. Byggnaderna, som utgör en väl bevarad fabriksmiljö, är alla uppförda runt förra sekelskiftet. På grund av den tidigare användningen förekommer sannolikt olika former av föroreningar i byggnaderna. Kvarteret Isbrytaren sett ovanifrån. Gällande detaljplan medger kontor, lätt hantverk, småindustri och kultur. Bottenvåningen mot Igeldammsgatan och Svarvargatan ska innehålla handel. Byggnaderna omfattas av skyddsbestämmelser. Rivningsförbud och förbud mot exteriör förvanskning gäller alla byggnader. Byggnaden mot Igeldammsgatan är dessutom belagd med förbud mot förvanskning av ursprunglig stomme och trapphus.

3 Sida 3 (12) Oscar Properties har ansökt om ändring för fastigheten Isbrytaren 50. Syftet med planen är att möjliggöra en konvertering av befintliga byggnader till bostadslägenheter samt att tillåta förskoleverksamhet i bottenplanet på gårdshuset (hus III). Vy mot Igeldammsgatan Vy mot Svarvargatan Planförslaget Övergripande För samtliga hus möjliggörs bostäder (totalt 170 lägenheter) och centrumändamål. I hus III får förskola finnas i byggnadens bottenvåning.

4 Sida 4 (12) Byggnadernas industriella karaktär ska värnas och utgångspunkten är att ombyggnaden till bostadslägenheter i så liten utsträckning som möjligt ska förändra fasaderna på de två byggnaderna som vetter mot gata. På- och tillbyggnader ska ta avstamp i de befintliga byggnadernas rationella, regelbundna fasadutformning. Hus I och II, liksom fasaden mot innergården på hus III, får inte rivas vilket säkerställs i detaljplanen. III I II Schematisk bild: Hus I mot Svarvargatan, hus II mot Igeldammsgatan och hus III mot gården. Hus I Taket på hus I föreslås rivas och huset får byggas på med en våning med kungsbalkonger mot gatan i väster. Förändringens utformning regleras noggrant i planen för att inte påverka de kulturhistoriska värdena negativt. Vid ombyggnation är det viktigt att befintlig takfot är fortsatt tydligt markerad.

5 Sida 5 (12) Sektion genom hus I. Befintligt tak föreslås att byggas om för att rymma bostäder. Befintligt tak i höjd med den indragna våningen kan göras om till kungsbalkong. Hus II Taklandskapet på hus II ska bevaras, undantaget vissa fönster i det övre takfallet som tillåts ersättas med nedsänkta terrasser utan synliga räcken. Terrasserna får inte gå hela vägen fram till husliv utan taket mellan terrass och gata respektive terrass och gård ska bevaras. Sektion genom hus II. Det befintliga taket med dess ventilationshuv är karaktäristisk och ska bevaras. Befintligt tak bevaras med undantag av ett varsamt anordnande av ett antal terrasser mot gata och gård, enligt sektionen. Hus III Hus III är det hus som påverkas mest av den nya planen. Huset breddas mot norr och taket föreslås rivas och ersättas med en modern påbyggnad i två våningar med terrasser mot norr och söder. Hus III kommer även fortsättningsvis vara lägre än hus I och II.

6 Sida 6 (12) Tilläggen ska ha en hög arkitektonisk kvalitet, de ska vara tydligt samtida men spegla den ursprungliga byggnadens anda och rytm med repetitiva fasader. Fasadbeklädnad kan vara något skivmaterial, till exempel fibercementskivor. Sektion genom hus III. Huset föreslås att byggas till och byggas på. Byggnadens höjd kommer alltjämt att underordna sig de båda gatuhusens. Planförslagets konsekvenser Planförslaget överensstämmer med gällande översiktplan. Planförslaget bedöms inte strida mot några andra kommunala eller nationella riktlinjer, lagar eller förordningar. Planförslaget berör inte område av nationell, gemenskaps- eller internationell skyddsstatus. Den planerade verksamheten bedöms inte medföra väsentlig påverkan på miljö, kulturarv eller människors hälsa. Stadsbild Genomförandet av planförslaget innebär att bottenvåningen längs med Igeldammsgatan öppnas upp för verksamheter vilket tillför gaturummet liv. I bottenvåningen mot Svarvargatan tillåts både bokaler (kombination av bostad och lokal) och annan typ av verksamhet som ger variation och liv. Sentida förvanskande tillägg i form av inlastningsportar etc. kommer att tas bort och fasaden återställas. Sammantaget bedöms åtgärderna som positiva för stadsbilden.

7 Sida 7 (12) Landskapsbild Förslaget innebär att totalhöjden på hus III ökar med cirka två meter och att byggnadshöjden ökar med cirka sex meter. Det kommer dock alltjämt att underordna sig de båda gatuhusen. Gårdshuset kommer även att breddas. På grund av topografin kommer påbyggnaden att påverka landskapsbilden något. Taklandskapets förändring kan ses främst från Karlbergs slott. Vy från Karlbergs slott som visar dagens situation. Vy från Karlbergs slott. Fotomontage som visar en illustration av planförslaget Kulturhistoriskt värdefull miljö Ett antikvariskt utlåtande har tagits fram där föreslagen förändring ställs mot de värden som har identifierats i den antikvariska förundersökningen. I utlåtandet konstateras att den nya användningen påverkar de kulturhistoriska värdena men

8 Sida 8 (12) bedöms inte innebära en förvanskning av desamma. Takutformningarna och tilläggen bedöms påverka det kulturhistoriska värdet något, främst takpåbyggnaden på hus I. För mer information och bakgrund om kulturhistoriska värden och konsekvenser av planförslaget se den antikvariska förundersökningen Kv. Isbrytaren 50, Kungsholmen, Stockholm samt Antikvariskt utlåtande, , båda utförda av Nyréns Arkitektkontor. Ljusförhållanden och lokalklimat Solstudier (Koncept Stockholm, 2013) visar att skuggningen på den egna gården inte ökar nämnvärt i och med genomförandet av planförslaget. Bostadsgårdarna norr och väster om gårdshuset påverkas mer: sommarens förmiddagssol minskar för den västra gården medan gården i norr blir av med delar av sin kvällssol. Bilder från solstudie (Koncept, 2014), vid vårdagjämning. Bilden visar hus III:s påverkan på bostäderna norr om planområdet. Röd linje markerar dagens skuggningspåverkan.

9 Sida 9 (12) Bilder från solstudie (Koncept, 2014), vid midsommar. Bilden visar hus III:s påverkan på bostäderna norr om planområdet. Röd linje markerar dagens skuggningspåverkan. Planprocessen Samråd Planförslaget var på samråd under perioden och Information om samrådet skickades ut enligt sändlista till remissinstanser och berörda sakägare enligt fastighetsförteckningen. Samrådsförslaget visades i Tekniska Nämndhuset, samt på stadsbyggnadskontorets hemsida. Annons om samråd och samrådsmöte publicerades i lokaltidningen Mitt i

10 Sida 10 (12) Kungsholmen, och samrådsmöte hölls i en lokal inom planområdet den 4 december 2013, där cirka 25 personer närvarade. Flertalet remissinstanser tillstyrkte planförslaget men framförde synpunkter i sak, framför allt vad gäller planförslagets påverkan på byggnadernas kulturhistoriska värden samt hanteringen av föroreningar i fastigheten. Sakägare var oroliga för försämrade solförhållanden, sämre tillgång till parkeringsplatser och förändring av områdets karaktär. Granskning Förslag till detaljplan skickades för granskning under perioden till och med Information skickades ut till remissinstanser, berörda sakägare enligt fastighetsförteckningen samt andra intressenter som under samrådet skriftligen framfört synpunkter. Övriga informerades genom annons i Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet Planförslaget visades i Tekniska Nämndhuset samt på stadsbyggnadskontorets hemsida. Under granskningen inkom nio yttranden. Flertalet remissinstanser var positiva till planförslaget men efterfrågade tydligare redovisning av föroreningssituationen samt kring frågor rörande servitut. Flertalet sakägare var negativa till planförslaget och framförde synpunkter i sak, vad gäller försämrade ljusförhållanden, ljudnivåer, försämrad tillgång till parkeringsplatser och förändring av områdets karaktär. Inkomna synpunkter under samråd och granskning som ej tillgodosetts - Möjliggör inte höjning och förtjockning av gårdshuset. Det får negativa konsekvenser för solförhållanden på bostäder i norr, samt på de kulturhistoriska värdena. - Öka antalet parkeringsplatser inom Isbrytaren Möjliggör inte för en förskola, det kommer orsaka störningar och insyn för närboende. Stadsbyggnadskontorets ställningstagande Kulturhistoriska värden Stadsbyggnadskontoret bedömer att föreslagen förändring av gårdshuset (hus III) kan göras utan att påverka kvarterets kulturhistoriska värde negativt i en för stor utsträckning. Kontoret bedömer att plankartan på ett tillfredsställande sätt säkerställer att kulturhistoriska värden inte kommer att förvanskas i och med planens genomförande. Hantering av föroreningar Stadsbyggnadskontoret bedömer att frågan om föroreningar kan hanteras i fortsatt arbete. En sammanfattning av föroreningssituationen, baserad på tidigare utredningar, har gjorts.

11 Sida 11 (12) En mer omfattande kompletterande provtagning av föroreningssituationen kommer att göras i samband med planens genomförande i samråd med tillståndsmyndigheten. Försämrade solförhållanden Sammanvägt innebär planförslaget en viss negativ påverkan i form av ökad skuggning för fastigheterna norr om planområdet. Stadsbyggnadskontoret gör bedömningen att denna påverkan är acceptabel och att den ska ställas mot det allmänna intresset av bostadsförsörjning. Parkeringssituation Av fastighetens 24 parkeringsplatser avses 22 att användas som bilpoolsplatser. En bilpoolsplats antas ersätta 6 parkeringsplatser. Med detta som utgångspunkt motsvarar parkeringstalet ca 0,75 p- platser per lägenhet. Motsvarande siffra utan bilpoolsparkering skulle dock bli endast 0,14 bilparkeringar per lägenhet. Med tanke på fastighetens beskaffenhet och det centrala och kollektivtrafiknära läget bedöms parkeringslösningen som rimligt. Störningar och insyn från förskoleverksamhet Det finns ett stort behov av förskoleplatser i staden. Stadsbyggnadskontoret gör bedömningen att eventuella störningar från förskoleverksamhet inom området är acceptabel och inte blir större än att den får tålas av närboende. Störningar under genomförandet Närboende bedöms påverkas under genomförandet av planen, framförallt avseende på- och ombyggnaden av gårdshuset. Exploatören ska förhålla sig till Stockholms stads ordningsföreskrifter, utföra sedvanliga riskanalyser och förebyggande åtgärder, samt ge erforderlig information till närboende och fastighetsägare i närområdet, i samband med planens genomförande. Gemensamhetsanläggning/servitut Gården är tillgänglig från Igeldammsgatan via portik. En gemensamhetsanläggning för infart och kommunikationsyta ska inrättas där fastigheterna Isbrytaren 50 och 51 ska ingå. Revidering efter granskning Frågan om föroreningar och planerade åtgärder förtydligas i planbeskrivningen enligt Länsstyrelsens yttrande. Planbeskrivningen justeras också enligt Lantmäteriets synpunkter vad gäller de fastighetsrättsliga frågorna.

12 Sida 12 (12) Revideringarna får anses vara mindre justeringar av redaktionell karaktär varför ingen ny granskning behövs. Stadsbyggnadskontorets sammanvägda ställningstagande Stadsbyggnadskontoret har utifrån de inkomna synpunkterna gjort bedömningen att förslaget till detaljplan kan antas av stadsbyggnadsnämnden med föreslagen revidering. SLUT

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2017-11-20 Handläggare Anna Lina Axelsson Telefon 08-508 27 430 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Pahl

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen Norrmalm, Dp (23 studentbostäder)

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen Norrmalm, Dp (23 studentbostäder) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2015-09-14 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2016-11-05 Handläggare Karin Norlander Telefon 08-508 27 410 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för del av Killingen 20 m fl i stadsdelen Vasastaden (11 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för del av Killingen 20 m fl i stadsdelen Vasastaden (11 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen -54 Sida 1 (8) 2015-10-05 Handläggare Martin Schröder Telefon 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för del

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon Anette Scheibe Lorentzi

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon Anette Scheibe Lorentzi Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-01-26 Handläggare Hilda Petersson Telefon 08-508 27 268 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Flanören 2 i stadsdelen Stadshagen (upphävande av förbud mot inglasning av balkonger)

Startpromemoria för planläggning av Flanören 2 i stadsdelen Stadshagen (upphävande av förbud mot inglasning av balkonger) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-08-01 Handläggare Suzanna Tsygankova Telefon 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Flanören 2 i stadsdelen Stadshagen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Barnhuset 25 i stadsdelen Norrmalm (0 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Barnhuset 25 i stadsdelen Norrmalm (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2015-02-25 Handläggare Helena Wessberg Telefon 08-508 27 331 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Barnhuset

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i stadsdelen Traneberg

Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i stadsdelen Traneberg Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2016-08-22 Handläggare Thomas Jansson Tfn 08-508 274 14 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för del av Sjöbotten 1 i stadsdelen Älvsjö (380 studentlägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för del av Sjöbotten 1 i stadsdelen Älvsjö (380 studentlägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2014-03-06 Handläggare: Tony Andersson Tfn 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för del av Sjöbotten

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Kometen 3 i stadsdelen Vasastaden (bekräfta befintlig användning)

Antagande av förslag till detaljplan för Kometen 3 i stadsdelen Vasastaden (bekräfta befintlig användning) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2014-02-06 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Kometen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Väderkvarnen 20 i stadsdelen Norrmalm

Antagande av förslag till detaljplan för Väderkvarnen 20 i stadsdelen Norrmalm Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-04-20 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Väderkvarnen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna Kämpinge 1 och Neglinge 1 i stadsdelen Tensta

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna Kämpinge 1 och Neglinge 1 i stadsdelen Tensta Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2014-05-19 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra 30 i stadsdelen Södermalm (7 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra 30 i stadsdelen Södermalm (7 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2017-08-15 Handläggare Fredrik Meurling Telefon 08-508 27 225 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning av förslag till detaljplan för Kv Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter)

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning av förslag till detaljplan för Kv Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelning Sida 1 (7) 2016-05-04 Handläggare Maria Sahlstrand Telefon 08-508 27 482 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför

Läs mer

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden antar förslaget till ändring av detaljplan. Anette Scheibe Lorentzi

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden antar förslaget till ändring av detaljplan. Anette Scheibe Lorentzi Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2016-06-22 Handläggare Suzanna Tsygankova Telefon 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till ändring av detaljplan för fastigheten

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Hönsfodret 1 i stadsdelen Södermalm

Antagande av förslag till detaljplan för Hönsfodret 1 i stadsdelen Södermalm Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (5) 2017-05-30 Handläggare Sophia Norrman Winter Telefon 08-50827264 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Hönsfodret

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Kista Gårdsväg (del av Akalla 4:1 m fl) i stadsdelen Kista (170 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Kista Gårdsväg (del av Akalla 4:1 m fl) i stadsdelen Kista (170 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Stadsbyggnadskontoret Sida 1 (8) 2015-01-09 Handläggare Renoir Danyar Telefon 08-508 26 659 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för område

Läs mer

Startpromemoria för Violen 6, Midsommarkransen, planläggning av vindsinredning (2 lgh)

Startpromemoria för Violen 6, Midsommarkransen, planläggning av vindsinredning (2 lgh) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Dnr 2014-05168 Sida 1 (8) 2014-05-22 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för Violen 6, Midsommarkransen, planläggning

Läs mer

Bilagor: Plankarta utställning Planbeskrivning utställning, Samrådsredogörelse ( ) Granskningsutlåtande ( )

Bilagor: Plankarta utställning Planbeskrivning utställning, Samrådsredogörelse ( ) Granskningsutlåtande ( ) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2015-10-30 Handläggare Till Arne Fredlund Stadsbyggnadsnämnden Telefon 08-508 28 230 Antagande av förslag till detaljplan för del av Lillsjönäs 4 mm i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av påbyggnad med bostäder av fastigheten Grinden 21 i stadsdelen Kungsholmen (16 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av påbyggnad med bostäder av fastigheten Grinden 21 i stadsdelen Kungsholmen (16 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-12-22 Handläggare: Monika Joelsson Vestlund Tfn 08-508 273 69 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av påbyggnad med bostäder av

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Skansen 18 m.fl. i stadsdelen Norrmalm i Stockholm Dp

Granskningsutlåtande Detaljplan för del av Skansen 18 m.fl. i stadsdelen Norrmalm i Stockholm Dp Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Planavdelningen Ronnie Kristola Sida 1 (5) Telefon 08-508 27 278 2016-03-14 Stadsbyggnadskontoret Fleminggatan 4 Box 8314 104 20 Stockholm Telefon 08-508 27 300

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför fortsatt planarbete för Basaren 1 i stadsdelen Kungsholmen (50 lägenheter)

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför fortsatt planarbete för Basaren 1 i stadsdelen Kungsholmen (50 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2010-06-29 Handläggare: Linda Palo Tfn 08-508 275 26 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför fortsatt

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede (48 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede (48 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2013-09-23 Handläggare: Emma Byström Tfn 08-508 26 657 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen Gubbängen Dp,

Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen Gubbängen Dp, STADSBYGGNADSKONTORET GRANSKNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Martin Larsheim SID 1 (5) Tfn 08-508 27 284 2013-11-05 Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Rotundan 3 i stadsdelen Östermalm

Antagande av förslag till detaljplan för Rotundan 3 i stadsdelen Östermalm Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2016-03-14 Handläggare Hans Andrasko Telefon 08-508 27 313 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Rotundan 3 i stadsdelen Östermalm

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Ramsökaren 2 i stadsdelen Bandhagen (10 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Ramsökaren 2 i stadsdelen Bandhagen (10 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2011-06-16 Handläggare: Emma Byström Tfn 08-50826657 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Ramsökaren 2 i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Murmästaren 3 i stadsdelen Kungsholmen (165 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Murmästaren 3 i stadsdelen Kungsholmen (165 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (9) 2015-03-02 Handläggare Emma Engleson Telefon 08-50827370 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Murmästaren 3 i

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Gångaren 10 i stadsdelen Stadshagen (ca 90 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av Gångaren 10 i stadsdelen Stadshagen (ca 90 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-09-20 Handläggare Suzanna Tsygankova Telefon 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Gångaren

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen Vasastaden

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen Vasastaden STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-10-28 Handläggare: Tara Nezhadi Tfn 08-508 272 51 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Ånimmen 2 mm i stadsdelen Årsta (förskola)

Antagande av förslag till detaljplan för Ånimmen 2 mm i stadsdelen Årsta (förskola) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-05-23 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Ånimmen 2 mm i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Älgen 5 i stadsdelen Östermalm (18 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Älgen 5 i stadsdelen Östermalm (18 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-04-04 Handläggare Catarina Holdar Telefon 08-508 274 44 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Älgen 5 i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av takpåbyggnad med kontor

Startpromemoria för planläggning av takpåbyggnad med kontor Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2014-02-19 Handläggare Renoir Danyar Telefon: 08-508 26 659 Startpromemoria för planläggning av takpåbyggnad med kontor Förslag till beslut

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Diktsamlingen 1 i stadsdelen Abrahamsberg (ca 25 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Diktsamlingen 1 i stadsdelen Abrahamsberg (ca 25 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-11-21 Handläggare: Niklas Zetterberg Tfn 08-508 273 38 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för område vid

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Backtimjan 1 och del av Hässelby Villastad 14:35 i stadsdelen Hässelby Villastad (50 bostäder)

Startpromemoria för planläggning av Backtimjan 1 och del av Hässelby Villastad 14:35 i stadsdelen Hässelby Villastad (50 bostäder) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (7) 2017-11-20 Handläggare Thomas Jansson Telefon 08-508 27 414 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Backtimjan 1 och del av Hässelby

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Blåklinten 14 i stadsdelen Vasastaden, Dp

Samrådsredogörelse Detaljplan för Blåklinten 14 i stadsdelen Vasastaden, Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSREDOGÖRELSE PLANAVDELNINGEN Oskar Bergström SID 1 (5) Tfn 08-50827130 2012-01-16 Samrådsredogörelse Detaljplan för Blåklinten 14 i stadsdelen Vasastaden, Dp 2011-07464 Innehåll

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-08-28 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08 508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter) Förslag

Läs mer

Antagande av upphävande av del av Älvsjö 1:1 i Rågsveds friområde, för möjliggörande av naturreservat

Antagande av upphävande av del av Älvsjö 1:1 i Rågsveds friområde, för möjliggörande av naturreservat Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2018-05-21 Handläggare Helena Wessberg Telefon 08-508 27 331 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av upphävande av del av Älvsjö 1:1 i Rågsveds friområde,

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning av detaljplan Nattugglan 14 m fl i stadsdelen Södermalm, Dp

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning av detaljplan Nattugglan 14 m fl i stadsdelen Södermalm, Dp Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (12) 2017-05-15 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Förrådsbacken 1 i stadsdelen Östermalm (påbyggnad kontor)

Antagande av förslag till detaljplan för Förrådsbacken 1 i stadsdelen Östermalm (påbyggnad kontor) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-06-03 Handläggare: Emma Byström Tfn 08-508 266 57 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Förrådsbacken 1 i stadsdelen Östermalm

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Kadetten 29 (12 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Kadetten 29 (12 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN -54 SID 1 (7) 2014-05-19 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Kadetten 29 (12 lägenheter)

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Ynglingen 10 i stadsdelen Östermalm ( 16 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Ynglingen 10 i stadsdelen Östermalm ( 16 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret T jänsteutlåtande Planavdelningen D nr 2012-17433 Sida 1 ( 9 ) 2017-01 - 20 Handläggare Mattias Olsson T elefon 08-508 27 261 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ölet 2 i stadsdelen Tallkrogen (utökad handel)

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ölet 2 i stadsdelen Tallkrogen (utökad handel) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2015-02-04 Handläggare Johan Filipsson Telefon 08-508 27 252 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ölet 2 i stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till tillägg till stadsplan Pl 5293 samt detaljplan TDp för fastigheten Geten 25 i stadsdelen Vasastaden

Antagande av förslag till tillägg till stadsplan Pl 5293 samt detaljplan TDp för fastigheten Geten 25 i stadsdelen Vasastaden Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2014-03-21 Handläggare Tara Nezhadi Telefon 08-508 27 251 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till tillägg till stadsplan Pl

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Smeden 5 i stadsdelen Vasastaden (5 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Smeden 5 i stadsdelen Vasastaden (5 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (11) 2013-08-20 Handläggare: Giuliana Conciauro Tfn 08-508 27 320 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Smeden

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN DNR SID 1 (7)

TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN DNR SID 1 (7) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2014-04-03 Handläggare: Monika Rudenska Tfn 08-508 27 266 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till tillägg till detaljplan Pl 6762 för kv. Linjalen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Kaplanen 1 m m i stadsdelen Nockeby (60 seniorboende)

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Kaplanen 1 m m i stadsdelen Nockeby (60 seniorboende) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2010-07-28 Handläggare: Renoir Danyar Tfn 08-508 266 59 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Kaplanen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten Lidarände 1 i stadsdelen Kista (bekräfta befintlig tillbyggnad)

Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten Lidarände 1 i stadsdelen Kista (bekräfta befintlig tillbyggnad) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2014-01-08 Handläggare: Suzanna Tsygankova Tfn 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten

Läs mer

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Humlegården 49 i stadsdelen Östermalm i Stockholm Dp Innehåll

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Humlegården 49 i stadsdelen Östermalm i Stockholm Dp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Planavdelningen Martina Norrman Sida 1 (8) Telefon 08-508 275 82 2017-06-19 Granskningsutlåtande Detaljplan för Humlegården 49 i stadsdelen Östermalm i Stockholm

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Adlern Mindre 34 m.fl. i stadsdelen Vasastaden

Antagande av förslag till detaljplan för Adlern Mindre 34 m.fl. i stadsdelen Vasastaden Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-09-30 Handläggare David Essinger Telefon 08-508 274 47 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Adlern Mindre 34 m.fl. i

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Härolden 44 i stadsdelen Kungsholmen (takpåbyggnad)

Antagande av förslag till detaljplan för Härolden 44 i stadsdelen Kungsholmen (takpåbyggnad) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (9) 2015-11-04 Handläggare Renoir Danyar Telefon 08-508 26 659 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Härolden

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av kv. Ankaret 28 i stadsdelen Kungsholmen (verksamhet)

Startpromemoria för planläggning av kv. Ankaret 28 i stadsdelen Kungsholmen (verksamhet) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (5) 2016-05-25 Handläggare Stella Svanberg Telefon 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av kv. Ankaret

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för del av Hammarbyhöjden 1:1, Hammarby skidbacke i stadsdelen Björkhagen (toppstuga)

Antagande av förslag till detaljplan för del av Hammarbyhöjden 1:1, Hammarby skidbacke i stadsdelen Björkhagen (toppstuga) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-02-10 Handläggare Niklas Zetterberg Telefon 08-508 27 335 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för del av

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Modellen 4 i stadsdelen Vasastaden (19 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Modellen 4 i stadsdelen Vasastaden (19 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (9) 2015-11-16 Handläggare Mattias Olsson Telefon 08-508 272 61 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Modellen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Förarsätet 8 i stadsdelen Örby (0 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Förarsätet 8 i stadsdelen Örby (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2014-11-11 stadsplanerare Tara Nezhadi Telefon 08-508 27 251 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Södermalm 8:57 (Färgarplan), i stadsdelen Södermalm (50 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Södermalm 8:57 (Färgarplan), i stadsdelen Södermalm (50 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2015-07-10 Handläggare Andreas Björklund Telefon 08-50827581 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Södermalm 8:57

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Sätra Stall 1 i stadsdelen Sätra (60 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Sätra Stall 1 i stadsdelen Sätra (60 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (8) 2012-08-07 Handläggare: Maria Grahm Tfn 08-508 275 97 Till Stadsbyggnadsnämnden Handläggare: Helena Thomann Tfn 08-508 271 08 Antagande av förslag till detaljplan

Läs mer

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård

Detaljplanen upprättad jan 2008 av samhällsbyggnadskontoret Oskarshamns kommun. Detaljplan för del av Figeholm 3:1 Högskulla gård Uppdragsbeslut 2007-12-12 Samrådsbeslut 1 2008-03-11 Samrådsbeslut 2 2008-08-15 Figeholm, Oskarshamns kommun Upprättad av samhällsbyggnadskontoret jan 2008 SAMRÅDSREDOGÖRELSE samråd 2 Detaljplanen upprättad

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Jakob Mindre 5 i stadsdelen Norrmalm (20 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Jakob Mindre 5 i stadsdelen Norrmalm (20 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (9) 2015-10-28 Handläggare Daniel Sjöborg Telefon 08-508 27 171 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Jakob Mindre

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Barnhuset 25, stadsdelen Norrmalm. Mindre påbyggnad på hotell med 2 våningar, inbyggnad av gård.

Startpromemoria för planläggning av Barnhuset 25, stadsdelen Norrmalm. Mindre påbyggnad på hotell med 2 våningar, inbyggnad av gård. Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2014-05-22 Handläggare Helena Wessberg Telefon 08-508 27 331 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Barnhuset 25,

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Riddaren 23 i stadsdelen Östermalm (0 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Riddaren 23 i stadsdelen Östermalm (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Dnr 2014 10801 Sida 1 (10) 2015-04-22 Handläggare Elena Kakavandi Telefon 08-508 272 58 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för Filmen 1 i stadsdelen Bandhagen i Stockholm Dp

Granskningsutlåtande Detaljplan för Filmen 1 i stadsdelen Bandhagen i Stockholm Dp Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Plan, ledningen Abdallah Azam Sida 1 (6) Telefon 08-508 275 84 2016-08-09 Granskningsutlåtande Detaljplan för Filmen 1 i stadsdelen Bandhagen i Stockholm Dp 2014-20638

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Kometen 3 i Vasastaden

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Kometen 3 i Vasastaden STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2013-03-26 Handläggare: Torbjörn Johansson Telefon: 08 508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Sjökalven 17 och 28 i stadsdelen Östermalm, Dp

Antagande av förslag till detaljplan för Sjökalven 17 och 28 i stadsdelen Östermalm, Dp Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2017-02-02 Handläggare Maria Borup Telefon 08-508 27 353 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Sjökalven 17

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten Ursholmen 1 i stadsdelen Hammarbyhöjden

Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten Ursholmen 1 i stadsdelen Hammarbyhöjden Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2014-09-29 Handläggare Tara Nezhadi Telefon 08-508 27 251 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon Anette Scheibe Lorentzi Martin Schröder

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon Anette Scheibe Lorentzi Martin Schröder Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (9) 2015-08-14 Handläggare Tara Nezhadi Telefon 08-508 27 251 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning av

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Johannelund 4 i stadsdelen Hässelby-Vällingby (0 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Johannelund 4 i stadsdelen Hässelby-Vällingby (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Dnr 2014-04894 Sida 1 (7) 2014-07-31 Handläggare Hans Andrasko Telefon 08-508 27 313 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Björkhagen Centrum (ca 140 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Björkhagen Centrum (ca 140 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-11-05 Handläggare Sandra Öhrström Telefon 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Björkhagen Centrum (ca 140 lägenheter)

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen Norrtull i Stockholm, Dp

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen Norrtull i Stockholm, Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSREDOGÖRELSE PLANAVDELNINGEN MARIA BORUP SID 1 (5) TFN 010 452 21 21 2014-06-30 Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen

Läs mer

Godkännande av förslag till detaljplan för Vasastaden 1:16 i stadsdelen Vasastaden (0 lägenheter)

Godkännande av förslag till detaljplan för Vasastaden 1:16 i stadsdelen Vasastaden (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2015-11-05 Handläggare Carl-Henrik Barnekow Telefon 08-508 27 579 Till Stadsbyggnadsnämnden Godkännande av förslag till detaljplan för

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Godståget 1 i stadsdelen Östberga (lager- /industriverksamhet)

Startpromemoria för planläggning av del av Godståget 1 i stadsdelen Östberga (lager- /industriverksamhet) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2015-02-09 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Godståget 1 i stadsdelen

Läs mer

Förslag till beslut 1. Stadsbyggnadsnämnden antar förslaget till detaljplan. Anette Scheibe Lorentzi

Förslag till beslut 1. Stadsbyggnadsnämnden antar förslaget till detaljplan. Anette Scheibe Lorentzi Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (10) 2016-10-31 Handläggare Maria Pettersson Telefon 08-508 26 662 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Snödroppen

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Isbrytaren 50 i stadsdelen Kungsholmen, S-Dp 2013-07325

Planbeskrivning Detaljplan för Isbrytaren 50 i stadsdelen Kungsholmen, S-Dp 2013-07325 STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSHANDLING PLANAVDELNINGEN Caroline Björk Novak 2013-10-30 Tfn 08-508 27 302 1(22) Planbeskrivning Detaljplan för Isbrytaren 50 i stadsdelen Kungsholmen, S-Dp 2013-07325 Planområdet

Läs mer

Förslag till detaljplan för Tegeludden 16 m.m. - remiss från stadsbyggnadskontoret

Förslag till detaljplan för Tegeludden 16 m.m. - remiss från stadsbyggnadskontoret ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING PARKMILJÖGRUPPEN NOR RA INNERSTADEN TJÄNSTEUTLÅTANDE 2011-188-1.5.3. SID 1 (5) 2011-03-21 Handläggare: Leila Massih Telefon: 08-508 09 021 Till Östermalms stadsdelsnämnd

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen Bandhagen (35 lägenheter och bollplan)

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen Bandhagen (35 lägenheter och bollplan) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-10-14 Handläggare: Erik Isacsson Tfn 08-508 273 41 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Ängsbotten 6 i stadsdelen Hjorthagen (500 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Ängsbotten 6 i stadsdelen Hjorthagen (500 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2016-02-15 Handläggare Anna-Stina Bokander Telefon 08-508 26 265 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Ängsbotten 6 i stadsdelen

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN DNR SID 1 (5)

TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN DNR SID 1 (5) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2011-08-26 Handläggare: Linda Scherdin Tfn 08-50827322 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Gurkan 1 i stadsdelen Södermalm ( lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Gurkan 1 i stadsdelen Södermalm ( lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-11-26 Handläggare Thomas Jansson Telefon 08-508 27414 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Gurkan 1 i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Åkeshov 1:1 i stadsdelen Åkeshov, Bromma (ca 20 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av Åkeshov 1:1 i stadsdelen Åkeshov, Bromma (ca 20 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-05-25 Handläggare Stella Svanberg Telefon 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Åkeshov

Läs mer

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden godkänner redovisningen och beslutar att planområdet kan utökas inför samråd av detaljplan.

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden godkänner redovisningen och beslutar att planområdet kan utökas inför samråd av detaljplan. Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2016-11-09 Handläggare Anna Olmårs Telefon 08-508 27 265 Till Stadsbyggnadsnämnden Ställningstagande inför samråd av förslag till detaljplan för del av

Läs mer

Antagande av detaljplan för fastigheten Fenix 1 och del av Norrmalm 6:1 i stadsdelen Norrmalm (bekräfta befintlig byggnad & tillbyggnad för hiss)

Antagande av detaljplan för fastigheten Fenix 1 och del av Norrmalm 6:1 i stadsdelen Norrmalm (bekräfta befintlig byggnad & tillbyggnad för hiss) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2014-01-30 Handläggare: Suzanna Tsygankova Tfn 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av detaljplan för fastigheten Fenix 1 och

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Murmästaren 3 i stadsdelen Kungsholmen (skola)

Startpromemoria för planläggning av Murmästaren 3 i stadsdelen Kungsholmen (skola) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2017-12-01 Handläggare Louice Persson Telefon 08-508 27 249 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Murmästaren 3 i stadsdelen Kungsholmen

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för Ugglemossen 40 m.m. i stadsdelen Mälarhöjden, Dp Innehåll

Samrådsredogörelse Detaljplan för Ugglemossen 40 m.m. i stadsdelen Mälarhöjden, Dp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Samrådsredogörelse Plan, ledningen Tony Andersson Sida 1 (6) Tfn 08-508 27 318 2016-04-25 Samrådsredogörelse Detaljplan för Ugglemossen 40 m.m. i stadsdelen Mälarhöjden, Dp 2013-19235

Läs mer

Detaljplan för Murmästaren 3 - svar på remiss från stadsbyggnadskontoret

Detaljplan för Murmästaren 3 - svar på remiss från stadsbyggnadskontoret Kungsholmens stadsdelsförvaltning Parkmiljöavdelningen norra innerstaden Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2016-03-14 Handläggare Leila Massih Telefon: 08-508 09 306 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd 2016-04-14

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola)

Antagande av förslag till detaljplan för Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-01-11 Handläggare: Emma Castberg Tfn 08 50827137 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Grågåsen 26 m.fl.

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm i Stockholm Dp

Granskningsutlåtande Detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm i Stockholm Dp Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Plan Bromma, Kungsholmen Karin Norlander Sida 1 (6) Telefon 08-508 27 410 2016-10-25 Granskningsutlåtande Detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm i Stockholm

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Kurland 14 i Vasastaden, S-Dp

Planbeskrivning Detaljplan för Kurland 14 i Vasastaden, S-Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Torbjörn Johansson 2014-04-22 Tfn 08-50827352 1(9) Planbeskrivning Detaljplan för Kurland 14 i Vasastaden, S-Dp 2013-04452 Planområdets läge i blått, planområdet omfattar

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Täppan 1 i stadsdelen Södermalm (ca 13 lgh)

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Täppan 1 i stadsdelen Södermalm (ca 13 lgh) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-04-23 Handläggare: Niklas Zetterberg Tfn 08-508 27 335 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten Täppan

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Brandvakten 7 i stadsdelen Östermalm ( skola )

Startpromemoria för planläggning av Brandvakten 7 i stadsdelen Östermalm ( skola ) Stadsbyggnadskontoret T jänsteutlåtande Planavdelningen D nr 2017-02658 Sida 1 ( 7 ) 2017-02 - 24 Handläggare Maria Borup T elefon 08-508 27 353 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för Obelisken 25 i stadsdelen Södermalm i Stockholm Dp

Granskningsutlåtande Detaljplan för Obelisken 25 i stadsdelen Södermalm i Stockholm Dp STADSBYGGNADSKONTORET GRANSKNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Oskar Bergström SID 1 (6) Tfn 08-508 27 130 2014-07-01 Granskningsutlåtande Detaljplan för Obelisken 25 i stadsdelen Södermalm i Stockholm Dp

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Storkvarnen 4 och 5 m m i stadsdelen Rinkeby

Startpromemoria för planläggning av Storkvarnen 4 och 5 m m i stadsdelen Rinkeby STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2012-10-19 Handläggare: Tara Nezhadi Tfn 08-508 272 51 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Storkvarnen 4 och 5

Läs mer

Kvarteren Laxen m fl. Planbeskrivning. Ändring av stadsplan (1283K-6204) för. Helsingborgs stad

Kvarteren Laxen m fl. Planbeskrivning. Ändring av stadsplan (1283K-6204) för. Helsingborgs stad Dnr: 813/2016 22 juni 2017 Ändring av stadsplan (1283K-6204) för Kvarteren Laxen m fl Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 22 juni 2017 BEGRÄNSAT STANDARDFÖRFARANDE Antagen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1 i stadsdelen Tensta (förskola)

Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1 i stadsdelen Tensta (förskola) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2014-10-29 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Marieberg 1:29 samt 1:16 i stadsdelen Marieberg (ca 100 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Marieberg 1:29 samt 1:16 i stadsdelen Marieberg (ca 100 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (8) 2013-01-21 Handläggare: Julia Nedersjö Tfn 08-508 27 585 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Marieberg 1:29 samt

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheten Tönsberg 4 m m i stadsdelen Husby, SDp Innehåll

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheten Tönsberg 4 m m i stadsdelen Husby, SDp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Torbjörn Johansson Sida 1 (5) Tfn 08-508 27 352 2015-05-26 Detaljplan för fastigheten Tönsberg 4 m m i stadsdelen Husby, SDp 2013-19078 Innehåll Stadsbyggnadskontoret

Läs mer

Godkännande av förslag till detaljplan för Basaren 1 i stadsdelen Kungsholmen (44 lägenheter)

Godkännande av förslag till detaljplan för Basaren 1 i stadsdelen Kungsholmen (44 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (11) 2012-02-21 Handläggare: Linda Palo Tfn 08-50827526 Till Stadsbyggnadsnämnden Godkännande av förslag till detaljplan för Basaren 1 i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Älvsjö 1:1, område vid Tanklocket 2 och 3 i stadsdelen Rågsved

Startpromemoria för planläggning av del av Älvsjö 1:1, område vid Tanklocket 2 och 3 i stadsdelen Rågsved Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2014-11-17 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Älvsjö

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Förarsätet 8 i stadsdelen Örby, Dp

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Förarsätet 8 i stadsdelen Örby, Dp STADSBYGGNADSKONTORET 2014-10-20 PLANAVDELNINGEN TARA NEZHADI Tfn 08-508 27 251 1(8) Laga kraft: 2015-06-17 Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Förarsätet 8 i stadsdelen Örby, Dp 2013-10279-54 Orienteringskarta

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Sirius 11, i stadsdelen Norrmalm, Vasastaden (utbyggnad av gårdshus)

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Sirius 11, i stadsdelen Norrmalm, Vasastaden (utbyggnad av gårdshus) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (8) 2013-02-12 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08-508 282 84 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten

Läs mer

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Branddörren 2 i stadsdelen Högdalen i Stockholm Dp Innehåll

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Branddörren 2 i stadsdelen Högdalen i Stockholm Dp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Planavdelningen Maria Sahlstrand Sida 1 (8) Telefon 08-508 27 482 2014-11-12 Granskningsutlåtande Detaljplan för Branddörren 2 i stadsdelen Högdalen i Stockholm

Läs mer

Laga kraft

Laga kraft STADSBYGGNADSKONTORET ANTAGANDEHANDLING PLANAVDELNINGEN Caroline Björk Novak 2014-08-28 Tfn 08-508 27 302 1(24) Laga kraft 2015-08-25 Planbeskrivning Detaljplan för Isbrytaren 50 i stadsdelen Kungsholmen,

Läs mer