Antagande av förslag till detaljplan för Adlern Mindre 34 m.fl. i stadsdelen Vasastaden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Antagande av förslag till detaljplan för Adlern Mindre 34 m.fl. i stadsdelen Vasastaden"

Transkript

1 Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) Handläggare David Essinger Telefon Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Adlern Mindre 34 m.fl. i stadsdelen Vasastaden Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden antar förslaget till detaljplan. Anette Scheibe Lorentzi Thomas Stoll Martin Schröder Stadsbyggnadskontoret Fleminggatan 4 Box Stockholm Telefon stadsbyggnadskontoret@stockholm.se stockholm.se Sammanfattning Fastigheten Adlern Mindre 34 ligger vid Odenplan gränsandes till Odengatan, Vegagatan och Norrtullsgatan. Planen syftar främst till att genom om- och tillbyggnad möjliggöra ca 20 nya bostäder samt att utveckla befintliga handelsytor med en koppling till den planerade gångpassagen under Odengatan. Därmed skapas möjligheter för att inom Adlern Mindre 34 placera en entré till tunnelbane- och pendeltågsstationen på Odenplan på Odengatans södra sida. Planarbetet är en fortsättning på det tidigare planarbetet för Odenplan och Adlern Mindre 34 m.m. (Dp ) som antogs av kommunfullmäktige 2013, men där Mark- och miljööverdomstolen (MMÖD), efter överklagan, upphävde beslut om antagande för den del av planen som omfattar Adlern Mindre 34. Planarbetet har nu återupptagits och omarbetats inför förnyad granskning, som genomförts under tredje kvartalet Planområdet har minskats till att endast omfatta fastigheten Adlern Mindre 34, som ägs av Gamla Livförsäkrings AB SEB Trygg Liv, och del av Vasastaden 3:1 (del av Citybanans tunnel) som ägs av Trafikverket. Bilagor: plankarta, planbeskrivning, granskningsutlåtande, samrådsredogörelse

2 Sida 2 (8) Den nya planen för Adlern Mindre 34 skiljer sig från den tidigare främst genom att gårdsbjälklaget inte höjs och att de två tidigare föreslagna nya gårdshusen med bostäder tagits bort. Efter att planen upphävts och ombearbetats har planförslaget skickats ut för förnyad granskning från till Under granskningen har sex yttranden inkommit. Två sakägare invänder mot påbyggnaderna längs Vegagatan på grund av skuggning och insyn mm. i grannfastigheterna Karlavagnen 11 och 12. Övriga remissinstanser framför endast synpunkter i sak, men har inget att erinra mot planförslaget. Kontoret bedömer att planförslaget tar rimlig hänsyn till befintliga bostäder. Det allmänna intresset av att skapa bostäder i kollektivtrafiknära lägen är stort. Ett boende i en växande stadsmiljö innebär att enskilda lägenheter kan behöva utstå ändrade insyns-, utsikts-, och ljusförhållanden. Genom de bearbetningar som genomförts efter upphävandet har olägenheter för befintliga lägenheter kring innergården minskat väsentligt. Planförslaget är ett viktigt bidrag för att uppfylla Stockholms bostadsmål och för att åstadkomma goda boendemiljöer. Kontoret föreslår att förslaget till detaljplan antas. Planområdets gräns sammanfaller med fastighetsgränsen för Adlern Mindre 34, markerad med röd streckad linje.

3 Sida 3 (8) Utlåtande Syfte Planen syftar främst till att genom om- och tillbyggnad möjliggöra ca 20 nya bostäder samt att utveckla befintliga handelsytor med en koppling till den planerade gångpassagen under Odengatan. Därmed skapas möjligheter för att inom Adlern Mindre 34 placera en entré till tunnelbane- och pendeltågsstationen på Odenplan som minskar trycket på Odengatans övergångsställe och bidrar till att skapa en säkrare miljö för fotgängarna. De nya bostäderna möjliggörs genom inredning av vindsvåningar mot Odengatan och Norrtullsgatan samt genom påbyggnader längs Vegagatan. Bakgrund Planområdet ingick i det tidigare planarbetet för Odenplan och Adlern Mindre 34 m.m. (Dp ). Kommunfullmäktiges beslut om antagande för den del av planen som omfattade Adlern Mindre 34 överklagades och upphävdes av MMÖD 2015 (dom P ), varför denna del av planen har gjorts om under Planarbetet för Adlern Mindre 34 m.fl. fortlöper som ett normalt förfarande enligt PBL 2010:900, eftersom det var den gällande lagstiftningen och det gällande förfarandet då det tidigare planarbetet startades. Ärendet har fått det nya ärendenumret Planarbetet har startats om från granskningsskedet, den tidigare planen var föremål för samråd 11 maj 29 juni Den nya planen för Adlern Mindre 34 skiljer sig från den tidigare främst genom att gårdsbjälklaget inte höjs och att de två tidigare föreslagna nya gårdshusen med bostäder tagits bort. Planområdets läge och omfattning Planområdet ligger i stadsdelen Vasastaden mellan Norrtullsgatan och Vegagatan och angränsar till Odenplan på Odengatans södra sida. Planområdet består av fastigheten Adlern Mindre 34 som ägs av Gamla Livförsäkringsaktiebolaget SEB Trygg Liv, samt del av Vasastaden 3:1, som är en 3D-fastighet för Citybanans tunnel under mark och som ägs av Trafikverket. Planområdet omfattar en area på ca 0,3 ha.

4 Sida 4 (8) Adlern Mindre 34 ligger centralt vid Odenplan. Till vänster i bild syns Observatorielunden och till höger Gustav Vasa kyrka. Snedbild norrifrån över Odenplan. Markägoförhållanden Adlern Mindre 34 ägs av Gamla Livförsäkrings AB SEB Trygg Liv. Vasastaden 3:1 ägs av Trafikverket. Planförslaget Fastigheten Adlern Mindre 34 ligger i ett centralt läge med god tillgänglighet till kollektivtrafik, arbetsplatser, kommunal och kommersiell service. Ur hållbarhetssynpunkt är det angeläget att skapa fler bostäder i lägen som kan bidra till ett hållbart resande genom ett minskat bilberoende. Innerstadens täta och blandade stadsmiljöer är idag en efterfrågad boendemiljö. Planförslaget ska därför, förutom att ge fler möjlighet att bo i ett attraktivt innerstadsläge, även utveckla gårdsmiljöerna genom bättre rumsligheter och funktioner anpassade för barn.

5 Sida 5 (8) Illustrationsplan. Planområdet markerat med röd streckad linje. Entrélägen redovisas med: blå pil = gångpassage med handel under Odengatan, röd pil = handel, grå pil = bostäder och kontor. (Bild från Equator Stockholm, bearbetad) De ca 20 föreslagna nya bostäderna skapas genom tillbyggnad med två våningar på byggnaderna mot Vegagatan (hus 3 och del av hus 2, se bild nedan), ombyggnad av den översta befintliga våningen i kontorshuset mot Vegagatan (hus 3) samt genom ombyggnad och inredning av vind inom resten av fastigheten (hus 1 och 2). Vy som visar Adlern Mindre 34 med ny-, om- och tillbyggnader markerade med blått. (Equator Stockholm)

6 Sida 6 (8) Vy från Odenplan mot Vegagatan mot söder med illustration av föreslagen takpåbyggnad längs Vegagatan. (Equator Stockholm) Fasad mot väster, Vegagatan. Här syns de föreslagna påbyggnadsvolymerna mot gatan. (Equator Stockholm, bearbetad) Illustration över den nya entrén i hörnet Odengatan/Norrtullsgatan. (Equator Stockholm)

7 Sida 7 (8) Planförslagets konsekvenser Planförslaget är ett viktigt bidrag för att uppfylla Stockholms bostadsmål och för att åstadkomma goda boendemiljöer i ett centralt område med goda kommunikationer. Konsekvenser för miljön Sammantaget är bedömningen att detaljplanens genomförande inte kan antas medföra sådan betydande miljöpåverkan som avses i 4 kap 34 första eller andra stycket PBL. En miljöbedömning i enlighet med 6 kap. 11 miljöbalken bedöms därför inte behöva genomföras som underlag för detaljplanen. En detaljerad redogörelse för planförslagets övriga konsekvenser finns att läsa i planbeskrivningen. Synpunkter under samråd och granskning Under samrådet för det tidigare planärendet (dnr ), som genomfördes 11 maj 29 juni 2012, inkom flera synpunkter där boende inom Adlern Mindre 34 var oroliga för att en höjning av gårdsbjälklaget, nya byggnadsvolymer på gården och påbyggnader kommer att innebära skuggning, ökad insyn och försämrad säkerhet. Under den nya granskningen (2016) efter att ärendet startats om inkom 6 synpunkter. Länsstyrelsen framför synpunkter om bestämmelser avseende bullerfrågan relaterat till lägenheters utformning. Övriga remissinstanser framför endast synpunkter i sak, men har inget att erinra mot planförslaget. BRF Karlavagnen 11, Vegagatan 17 invänder mot de planerade påbyggnaderna längs Vegagatan, med motiveringen att det kommer att försämra ljusförhållanden och insyn samt leda till värdeminskning av lägenheterna. En boende i fastigheten Karlavagnen 12, Vegagatan 15 invänder mot de planerade påbyggnaderna längs Vegagatan, med motiveringen att det kommer att försämra ljusförhållanden, buller och insyn samt leda till värdeminskning av lägenheterna. Stadsbyggnadskontorets sammanvägda ställningstagande Planförslaget för Adlern Mindre 34 har bearbetats efter att antagandet av den tidigare planen (dnr ) upphävts av MMÖD. Planförslaget har nu en lägre exploatering då flera av de tidigare förslagna utbyggnaderna tagits bort, och därmed har risken för olägenheter för de boende minskat.

8 Sida 8 (8) I Stockholms översiktsplan pekas Odenplan ut som en stark knutpunkt med växande regional betydelse. Planförslaget bidrar till att uppfylla översiktsplanens mål genom att stärka den kommersiella servicen kring Odenplan, förbättra kopplingen mot City genom entrén till den planerade gångpassagen under Odengatan samt genom att skapa fler bostäder i ett kollektivtrafiknära läge. Boende i fastigheterna Karlavagnen 11 och 12, på andra sidan Vegagatan har inkommit med synpunkter rörande skuggning och insyn mm. från påbyggnaderna längs Vegagatan. Fördelarna av förbättrad service, en säkrare och bättre koppling för gående, samt ett tillskott av bostäder motiverar de ingrepp i den befintliga miljön som kan påverka de boende i närområdet. Skymd eller förlorad utsikt, ändrade ljusförhållanden och ökad insyn är olyckligt för de enskilda lägenheter som drabbas. Ett boende i en växande stadsmiljö innebär dock att enskilda lägenheter kan behöva utstå ändrade insyns-, utsikts-, och ljusförhållanden. Kontorets bedömning är att en rimlig avvägning har gjorts mellan allmänna och enskilda intressen. Det allmänna intresset att skapa fler bostäder, förbättrad service och en förbättrad miljö för fotgängarna i ett kollektivtrafiknära innerstadläge har bedömts väga tyngre än det enskilda intresset för grannar att undgå den skuggning, insyn och de störningar mm. som befaras från påbyggnaden längs Vegagatan. Efter att planen bearbetats efter upphävandet och på nytt ställts ut för granskning har de boende i Adlern Mindre 34 som överklagade den tidigare planen inte inkommit med nya yttranden eller invändningar. Med den bearbetning som gjorts efter upphävandet anser stadsbyggnadskontoret att det inte uppstår betydande olägenheter för de befintliga bostäderna, och att samrådssynpunkterna från de boende därmed har tillgodosetts. Inte heller i övrigt hindrar invändningarna antagande av detaljplanen. Kontoret föreslår att förslaget till detaljplan antas. SLUT

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2017-11-20 Handläggare Anna Lina Axelsson Telefon 08-508 27 430 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Pahl

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2016-11-05 Handläggare Karin Norlander Telefon 08-508 27 410 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Ängsbotten 6 i stadsdelen Hjorthagen (500 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Ängsbotten 6 i stadsdelen Hjorthagen (500 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2016-02-15 Handläggare Anna-Stina Bokander Telefon 08-508 26 265 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Ängsbotten 6 i stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Hönsfodret 1 i stadsdelen Södermalm

Antagande av förslag till detaljplan för Hönsfodret 1 i stadsdelen Södermalm Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (5) 2017-05-30 Handläggare Sophia Norrman Winter Telefon 08-50827264 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Hönsfodret

Läs mer

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden antar förslaget till ändring av detaljplan. Anette Scheibe Lorentzi

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden antar förslaget till ändring av detaljplan. Anette Scheibe Lorentzi Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2016-06-22 Handläggare Suzanna Tsygankova Telefon 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till ändring av detaljplan för fastigheten

Läs mer

Bilagor: Plankarta utställning Planbeskrivning utställning, Samrådsredogörelse ( ) Granskningsutlåtande ( )

Bilagor: Plankarta utställning Planbeskrivning utställning, Samrådsredogörelse ( ) Granskningsutlåtande ( ) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2015-10-30 Handläggare Till Arne Fredlund Stadsbyggnadsnämnden Telefon 08-508 28 230 Antagande av förslag till detaljplan för del av Lillsjönäs 4 mm i stadsdelen

Läs mer

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden godkänner redovisningen och beslutar att planområdet kan utökas inför samråd av detaljplan.

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden godkänner redovisningen och beslutar att planområdet kan utökas inför samråd av detaljplan. Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2016-11-09 Handläggare Anna Olmårs Telefon 08-508 27 265 Till Stadsbyggnadsnämnden Ställningstagande inför samråd av förslag till detaljplan för del av

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Flanören 2 i stadsdelen Stadshagen (upphävande av förbud mot inglasning av balkonger)

Startpromemoria för planläggning av Flanören 2 i stadsdelen Stadshagen (upphävande av förbud mot inglasning av balkonger) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-08-01 Handläggare Suzanna Tsygankova Telefon 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Flanören 2 i stadsdelen Stadshagen

Läs mer

Antagande av upphävande av del av Älvsjö 1:1 i Rågsveds friområde, för möjliggörande av naturreservat

Antagande av upphävande av del av Älvsjö 1:1 i Rågsveds friområde, för möjliggörande av naturreservat Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2018-05-21 Handläggare Helena Wessberg Telefon 08-508 27 331 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av upphävande av del av Älvsjö 1:1 i Rågsveds friområde,

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Barnhuset 25 i stadsdelen Norrmalm (0 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Barnhuset 25 i stadsdelen Norrmalm (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2015-02-25 Handläggare Helena Wessberg Telefon 08-508 27 331 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Barnhuset

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av kv. Ankaret 28 i stadsdelen Kungsholmen (verksamhet)

Startpromemoria för planläggning av kv. Ankaret 28 i stadsdelen Kungsholmen (verksamhet) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (5) 2016-05-25 Handläggare Stella Svanberg Telefon 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av kv. Ankaret

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Rotundan 3 i stadsdelen Östermalm

Antagande av förslag till detaljplan för Rotundan 3 i stadsdelen Östermalm Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2016-03-14 Handläggare Hans Andrasko Telefon 08-508 27 313 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Rotundan 3 i stadsdelen Östermalm

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra 30 i stadsdelen Södermalm (7 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra 30 i stadsdelen Södermalm (7 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2017-08-15 Handläggare Fredrik Meurling Telefon 08-508 27 225 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Älgen 5 i stadsdelen Östermalm (18 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Älgen 5 i stadsdelen Östermalm (18 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-04-04 Handläggare Catarina Holdar Telefon 08-508 274 44 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Älgen 5 i stadsdelen

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning av förslag till detaljplan för Kv Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter)

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför utställning av förslag till detaljplan för Kv Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelning Sida 1 (7) 2016-05-04 Handläggare Maria Sahlstrand Telefon 08-508 27 482 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för del av Killingen 20 m fl i stadsdelen Vasastaden (11 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för del av Killingen 20 m fl i stadsdelen Vasastaden (11 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen -54 Sida 1 (8) 2015-10-05 Handläggare Martin Schröder Telefon 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för del

Läs mer

Godkännande av förslag till detaljplan för Vasastaden 1:16 i stadsdelen Vasastaden (0 lägenheter)

Godkännande av förslag till detaljplan för Vasastaden 1:16 i stadsdelen Vasastaden (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2015-11-05 Handläggare Carl-Henrik Barnekow Telefon 08-508 27 579 Till Stadsbyggnadsnämnden Godkännande av förslag till detaljplan för

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i stadsdelen Traneberg

Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i stadsdelen Traneberg Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2016-08-22 Handläggare Thomas Jansson Tfn 08-508 274 14 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Galtåsen 3 i

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen Norrmalm, Dp (23 studentbostäder)

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen Norrmalm, Dp (23 studentbostäder) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2015-09-14 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Backtimjan 1 och del av Hässelby Villastad 14:35 i stadsdelen Hässelby Villastad (50 bostäder)

Startpromemoria för planläggning av Backtimjan 1 och del av Hässelby Villastad 14:35 i stadsdelen Hässelby Villastad (50 bostäder) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (7) 2017-11-20 Handläggare Thomas Jansson Telefon 08-508 27 414 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Backtimjan 1 och del av Hässelby

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten Lidarände 1 i stadsdelen Kista (bekräfta befintlig tillbyggnad)

Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten Lidarände 1 i stadsdelen Kista (bekräfta befintlig tillbyggnad) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2014-01-08 Handläggare: Suzanna Tsygankova Tfn 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola)

Antagande av förslag till detaljplan för Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-01-11 Handläggare: Emma Castberg Tfn 08 50827137 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Grågåsen 26 m.fl.

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Kadetten 29 (12 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Kadetten 29 (12 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN -54 SID 1 (7) 2014-05-19 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Kadetten 29 (12 lägenheter)

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Bagarmossen vid Stångåvägen (förskola)

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Bagarmossen vid Stångåvägen (förskola) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-04-18 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-50827352 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Gunnebo 15 i stadsdelen Solhem (0 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Gunnebo 15 i stadsdelen Solhem (0 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-10-22 Handläggare: Tony Andersson Tfn 08-508 273 18 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Gunnebo 15 i stadsdelen

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Klocktornet 6 i stadsdelen Bromma Kyrka, Dp

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Klocktornet 6 i stadsdelen Bromma Kyrka, Dp STADSBYGGNADSKONTORET BETÄNKETIDSHANDLING PLANAVDELNINGEN Christian Bleckman 2014-06-24 Tfn +46 08-508 27 300 1(9) Lagakraft 2015-09-17 Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Klocktornet 6 i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Klocktornet 6 i stadsdelen Bromma Kyrka (0 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Klocktornet 6 i stadsdelen Bromma Kyrka (0 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-12-05 Handläggare: Christian Bleckman Tfn +46 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Klocktornet 6 i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Domherren 1 i stadsdelen Östermalm (verksamheter)

Startpromemoria för planläggning av Domherren 1 i stadsdelen Östermalm (verksamheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2017-03-30 Handläggare Martin Schröder Telefon 08-508 266 28 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Domherren 1

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Ånimmen 2 mm i stadsdelen Årsta (förskola)

Antagande av förslag till detaljplan för Ånimmen 2 mm i stadsdelen Årsta (förskola) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-05-23 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Ånimmen 2 mm i stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Silvret 3, Grimstagatan i stadsdelen Grimsta (115 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Silvret 3, Grimstagatan i stadsdelen Grimsta (115 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (9) 2016-09-21 Handläggare Peter Bergqvist Telefon 08-508 27 289 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Silvret

Läs mer

Antagande av förslag till tillägg till stadsplan Pl 5293 samt detaljplan TDp för fastigheten Geten 25 i stadsdelen Vasastaden

Antagande av förslag till tillägg till stadsplan Pl 5293 samt detaljplan TDp för fastigheten Geten 25 i stadsdelen Vasastaden Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2014-03-21 Handläggare Tara Nezhadi Telefon 08-508 27 251 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till tillägg till stadsplan Pl

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Gångaren 10 i stadsdelen Stadshagen (ca 90 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av Gångaren 10 i stadsdelen Stadshagen (ca 90 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-09-20 Handläggare Suzanna Tsygankova Telefon 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Gångaren

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Väderkvarnen 20 i stadsdelen Norrmalm

Antagande av förslag till detaljplan för Väderkvarnen 20 i stadsdelen Norrmalm Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-04-20 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Väderkvarnen

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm i Stockholm Dp

Granskningsutlåtande Detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm i Stockholm Dp Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Plan Bromma, Kungsholmen Karin Norlander Sida 1 (6) Telefon 08-508 27 410 2016-10-25 Granskningsutlåtande Detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm i Stockholm

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Kista Gårdsväg (del av Akalla 4:1 m fl) i stadsdelen Kista (170 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Kista Gårdsväg (del av Akalla 4:1 m fl) i stadsdelen Kista (170 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Stadsbyggnadskontoret Sida 1 (8) 2015-01-09 Handläggare Renoir Danyar Telefon 08-508 26 659 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för område

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Kometen 3 i stadsdelen Vasastaden (bekräfta befintlig användning)

Antagande av förslag till detaljplan för Kometen 3 i stadsdelen Vasastaden (bekräfta befintlig användning) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2014-02-06 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Kometen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Jordbruksministern 3 i stadsdelen Bagarmossen (60 bostäder)

Startpromemoria för planläggning av Jordbruksministern 3 i stadsdelen Bagarmossen (60 bostäder) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2018-02-09 Handläggare Amr Balah Telefon 08-508 27 579 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Jordbruksministern 3 i stadsdelen Bagarmossen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Murmästaren 3 i stadsdelen Kungsholmen (skola)

Startpromemoria för planläggning av Murmästaren 3 i stadsdelen Kungsholmen (skola) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2017-12-01 Handläggare Louice Persson Telefon 08-508 27 249 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Murmästaren 3 i stadsdelen Kungsholmen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna Kämpinge 1 och Neglinge 1 i stadsdelen Tensta

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna Kämpinge 1 och Neglinge 1 i stadsdelen Tensta Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2014-05-19 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheterna

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN DNR SID 1 (7)

TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN DNR SID 1 (7) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2014-04-03 Handläggare: Monika Rudenska Tfn 08-508 27 266 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till tillägg till detaljplan Pl 6762 för kv. Linjalen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Jakob Mindre 5 i stadsdelen Norrmalm (20 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Jakob Mindre 5 i stadsdelen Norrmalm (20 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (9) 2015-10-28 Handläggare Daniel Sjöborg Telefon 08-508 27 171 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Jakob Mindre

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Klocktornet 6 i stadsdelen Bromma Kyrka, S-Dp

Planbeskrivning Detaljplan för Klocktornet 6 i stadsdelen Bromma Kyrka, S-Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Christian Bleckman 2014-03-14 Tfn +46 08-508 27 300 1(7) Planbeskrivning Detaljplan för Klocktornet 6 i stadsdelen Bromma Kyrka, S-Dp 2013-20197 Box 8314, 104 20 Stockholm.

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Gubbängen 1:1 och Skottåret 2:1 i stadsdelen Hökarängen (100 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Gubbängen 1:1 och Skottåret 2:1 i stadsdelen Hökarängen (100 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-12-18 Handläggare Johanna Rosvall Telefon 08-508 271 72 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Gubbängen 1:1

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen Vasastaden

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen Vasastaden STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-10-28 Handläggare: Tara Nezhadi Tfn 08-508 272 51 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Ynglingen 10 i stadsdelen Östermalm ( 16 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Ynglingen 10 i stadsdelen Östermalm ( 16 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret T jänsteutlåtande Planavdelningen D nr 2012-17433 Sida 1 ( 9 ) 2017-01 - 20 Handläggare Mattias Olsson T elefon 08-508 27 261 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede (48 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede (48 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2013-09-23 Handläggare: Emma Byström Tfn 08-508 26 657 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Dalen 9 i stadsdelen Gamla Enskede

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Björkhagen Centrum (ca 140 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Björkhagen Centrum (ca 140 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-11-05 Handläggare Sandra Öhrström Telefon 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Björkhagen Centrum (ca 140 lägenheter)

Läs mer

Förslag till beslut 1. Stadsbyggnadsnämnden antar förslaget till detaljplan. Anette Scheibe Lorentzi

Förslag till beslut 1. Stadsbyggnadsnämnden antar förslaget till detaljplan. Anette Scheibe Lorentzi Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (10) 2016-10-31 Handläggare Maria Pettersson Telefon 08-508 26 662 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Snödroppen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Sköndal 2:1 i stadsdelen Sköndal

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Sköndal 2:1 i stadsdelen Sköndal Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2014-05-19 Handläggare Carla Hedberg Telefon 08-508 27 239 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheterna Akalla 4:1 och Kvarnvalsen 1 i stadsdelen Rinkeby (60 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheterna Akalla 4:1 och Kvarnvalsen 1 i stadsdelen Rinkeby (60 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-04-27 Handläggare Maria Borup Telefon 08-508 27 353 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheterna

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ölet 2 i stadsdelen Tallkrogen (utökad handel)

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ölet 2 i stadsdelen Tallkrogen (utökad handel) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2015-02-04 Handläggare Johan Filipsson Telefon 08-508 27 252 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ölet 2 i stadsdelen

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon Anette Scheibe Lorentzi

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon Anette Scheibe Lorentzi Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-01-26 Handläggare Hilda Petersson Telefon 08-508 27 268 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning

Läs mer

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG FASTIGHETEN BÖLJAN 3 CENTRUM, HELSINGBORGS STAD 1(5) Dnr 1146/2013 UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG SÖKANDE JM fastighets AB SYFTE Detaljplanen upprättat för att pröva möjligheten att uppföra två flerbostadshus

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Gurkan 1 i stadsdelen Södermalm ( lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Gurkan 1 i stadsdelen Södermalm ( lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-11-26 Handläggare Thomas Jansson Telefon 08-508 27414 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Gurkan 1 i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1 i stadsdelen Tensta (förskola)

Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1 i stadsdelen Tensta (förskola) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2014-10-29 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Akalla 4:1

Läs mer

Startpromemoria för Violen 6, Midsommarkransen, planläggning av vindsinredning (2 lgh)

Startpromemoria för Violen 6, Midsommarkransen, planläggning av vindsinredning (2 lgh) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Dnr 2014-05168 Sida 1 (8) 2014-05-22 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för Violen 6, Midsommarkransen, planläggning

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Åldermannen i stadsdelen Mälarhöjden (14 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Åldermannen i stadsdelen Mälarhöjden (14 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (8) 2013-02-13 Handläggare: Elin Lundbäck Tfn +46 08-508 27 131 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Åldermannen

Läs mer

Självrättelse av plankarta för laga kraftvunnen detaljplan för Örby 4:1 i stadsdelen Örby (14 radhus)

Självrättelse av plankarta för laga kraftvunnen detaljplan för Örby 4:1 i stadsdelen Örby (14 radhus) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2018-05-21 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Självrättelse av plankarta för laga kraftvunnen detaljplan för Örby

Läs mer

Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen Gubbängen Dp,

Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen Gubbängen Dp, STADSBYGGNADSKONTORET GRANSKNINGSUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN Martin Larsheim SID 1 (5) Tfn 08-508 27 284 2013-11-05 Granskningsutlåtande Detaljplan för område vid Cirkelvägen, del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Kavringen 1 samt område invid Saltvägen, del av Farsta 2:1 i stadsdelen Hökarängen (190 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Kavringen 1 samt område invid Saltvägen, del av Farsta 2:1 i stadsdelen Hökarängen (190 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (10) 2015-02-23 Handläggare Anna-Stina Bokander Telefon 08-508 26 265 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Kavringen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Åkeshov 1:1 i stadsdelen Åkeshov, Bromma (ca 20 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av Åkeshov 1:1 i stadsdelen Åkeshov, Bromma (ca 20 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-05-25 Handläggare Stella Svanberg Telefon 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Åkeshov

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Ruddammen 29 i stadsdelen Norra Djurgården (40 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Ruddammen 29 i stadsdelen Norra Djurgården (40 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2015-11-30 Handläggare Ronnie Kristola Telefon 08-508 27 278 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Ruddammen 29 i stadsdelen

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning av Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola)

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning av Grågåsen 26 m.fl. i stadsdelen Aspudden (förskola) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2012-10-02 Handläggare: Emma Castberg Tfn +46 50827137 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Gubbängen 1:1 & Farsta 2:1 Sirapsvägen i stadsdelen Hökarängen (80 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Gubbängen 1:1 & Farsta 2:1 Sirapsvägen i stadsdelen Hökarängen (80 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2015-12-08 Handläggare Johanna Rosvall Telefon 08-508 271 72 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Gubbängen 1:1 & Farsta 2:1 Sirapsvägen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Ordonnansen 6 i stadsdelen Ladugårdsgärdet (110 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Ordonnansen 6 i stadsdelen Ladugårdsgärdet (110 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-04-07 Handläggare Ronnie Kristola Telefon 08-508 27 278 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Ordonnansen 6 i stadsdelen

Läs mer

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen Norrtull i Stockholm, Dp

Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen Norrtull i Stockholm, Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSREDOGÖRELSE PLANAVDELNINGEN MARIA BORUP SID 1 (5) TFN 010 452 21 21 2014-06-30 Samrådsredogörelse Detaljplan för fastigheterna Mimer 8 samt del av Vasastaden 1:118 i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Riddaren 23 i stadsdelen Östermalm (0 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Riddaren 23 i stadsdelen Östermalm (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Dnr 2014 10801 Sida 1 (10) 2015-04-22 Handläggare Elena Kakavandi Telefon 08-508 272 58 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning

Läs mer

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden beslutar att planarbete påbörjas. Anette Scheibe Lorentzi

Förslag till beslut Stadsbyggnadsnämnden beslutar att planarbete påbörjas. Anette Scheibe Lorentzi Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-05-16 Handläggare Sandra Öhrström Telefon 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Hammarbyhöjden

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Flygeleven 2 i stadsdelen Skarpnäcks Gård (0 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Flygeleven 2 i stadsdelen Skarpnäcks Gård (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (9) 2015-08-17 Handläggare Hedda Nilsson Orviste Telefon 08-508 27 133 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Flygeleven 2 i stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Modellen 4 i stadsdelen Vasastaden (19 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Modellen 4 i stadsdelen Vasastaden (19 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (9) 2015-11-16 Handläggare Mattias Olsson Telefon 08-508 272 61 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Modellen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-08-28 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08 508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter) Förslag

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm (80 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm (80 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-11-15 Handläggare Anna Arén Telefon 08-508 27 486 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Tobaksmonopolet

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon Förslag till beslut. Anette Scheibe Lorentzi

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon Förslag till beslut. Anette Scheibe Lorentzi Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-05-16 Handläggare Anna-Stina Bokander Telefon 08-508 26 265 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till ändring genom tillägg

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Ladugårdsgärdet 1:8 på De Geersgatan 13 i stadsdelen Ladugårdsgärdet

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Ladugårdsgärdet 1:8 på De Geersgatan 13 i stadsdelen Ladugårdsgärdet Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2014-10-22 Handläggare Ellinor Wik Telefon 08-508 27 400 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Godståget 1 i stadsdelen Östberga (lager- /industriverksamhet)

Startpromemoria för planläggning av del av Godståget 1 i stadsdelen Östberga (lager- /industriverksamhet) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2015-02-09 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Godståget 1 i stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Sjökalven 17 och 28 i stadsdelen Östermalm, Dp

Antagande av förslag till detaljplan för Sjökalven 17 och 28 i stadsdelen Östermalm, Dp Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2017-02-02 Handläggare Maria Borup Telefon 08-508 27 353 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Sjökalven 17

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Marieberg 1:29 samt 1:16 i stadsdelen Marieberg (ca 100 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Marieberg 1:29 samt 1:16 i stadsdelen Marieberg (ca 100 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (8) 2013-01-21 Handläggare: Julia Nedersjö Tfn 08-508 27 585 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Marieberg 1:29 samt

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Abjörn 14 i stadsdelen Solhem (förskola)

Startpromemoria för planläggning av Abjörn 14 i stadsdelen Solhem (förskola) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-04-19 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Abjörn 14 i stadsdelen Solhem

Läs mer

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG 1(6) Dnr 198/2014 FASTIGHETEN DANMARK 29 SÖDER, HELSINGBORGS STAD UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG SÖKANDE Ansökan om planändring inkom från fastighetsägaren Fastighets AB Danmarkshuset den 6 februari 2014. SYFTE

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Väderkvarnen 20 i stadsdelen Norrmalm vid Malmskillnadsgatan

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Väderkvarnen 20 i stadsdelen Norrmalm vid Malmskillnadsgatan STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-09-23 Handläggare: Carla Hedberg Tfn 08-508 27 239 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten

Läs mer

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Humlegården 49 i stadsdelen Östermalm i Stockholm Dp Innehåll

Granskningsutlåtande. Detaljplan för Humlegården 49 i stadsdelen Östermalm i Stockholm Dp Innehåll Stadsbyggnadskontoret Granskningsutlåtande Planavdelningen Martina Norrman Sida 1 (8) Telefon 08-508 275 82 2017-06-19 Granskningsutlåtande Detaljplan för Humlegården 49 i stadsdelen Östermalm i Stockholm

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Borrsvängen 11 i stadsdelen Gubbängen

Startpromemoria för planläggning av Borrsvängen 11 i stadsdelen Gubbängen STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-11-21 Handläggare: Rebecca Kihlman Tfn: 08-508 27 519 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Borrsvängen 11 i stadsdelen Gubbängen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Ulvsunda 1:4 i stadsdelen Ulvsunda

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Ulvsunda 1:4 i stadsdelen Ulvsunda Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Dnr 2016-18120 Sida 1 (6) 2018-04-30 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Kometen 3 i Vasastaden

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Kometen 3 i Vasastaden STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2013-03-26 Handläggare: Torbjörn Johansson Telefon: 08 508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Brandvakten 7 i stadsdelen Östermalm ( skola )

Startpromemoria för planläggning av Brandvakten 7 i stadsdelen Östermalm ( skola ) Stadsbyggnadskontoret T jänsteutlåtande Planavdelningen D nr 2017-02658 Sida 1 ( 7 ) 2017-02 - 24 Handläggare Maria Borup T elefon 08-508 27 353 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning

Läs mer

Ändring av detaljplan (akt 1283k-15932) för fastigheten PLANOMRÅDE

Ändring av detaljplan (akt 1283k-15932) för fastigheten PLANOMRÅDE Ändring av detaljplan (akt 1283k-15932) för fastigheten Städet 11 Tågaborg, Helsingborgs stad PLANOMRÅDE Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 23 mars 2016 STANDARD FÖRFARANDE Program godkänt

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Bockarna Bruse 1 i stadsdelen Smedslätten vid Nyängsvägen 49A och B.

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Bockarna Bruse 1 i stadsdelen Smedslätten vid Nyängsvägen 49A och B. STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-09-23 Handläggare: Carla Hedberg Tfn 08-508 27 239 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten Bockarna

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för del av Orgelpipan 6 mm i stadsdelen Norrmalm (Station City)

Antagande av förslag till detaljplan för del av Orgelpipan 6 mm i stadsdelen Norrmalm (Station City) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2010-02-26 Handläggare: Klas Groth Tfn 08-508 273 74 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för del av Orgelpipan 6 mm i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Johannelund 4 i stadsdelen Hässelby-Vällingby (0 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Johannelund 4 i stadsdelen Hässelby-Vällingby (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Dnr 2014-04894 Sida 1 (7) 2014-07-31 Handläggare Hans Andrasko Telefon 08-508 27 313 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av

Läs mer

Begäran om prövning av planbesked för Kista gård 1 och 2 inom stadsdelen Kista (bostäder och hotell)

Begäran om prövning av planbesked för Kista gård 1 och 2 inom stadsdelen Kista (bostäder och hotell) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2019-05-16 Handläggare Karolina Wendel 08-508 27 161 Till Stadsbyggnadsnämnden Begäran om prövning av planbesked för Kista gård 1 och 2 inom stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten Ursholmen 1 i stadsdelen Hammarbyhöjden

Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten Ursholmen 1 i stadsdelen Hammarbyhöjden Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2014-09-29 Handläggare Tara Nezhadi Telefon 08-508 27 251 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för del av fastigheten

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Skarpnäcks gård (kontor och lager)

Startpromemoria för planläggning av del av Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Skarpnäcks gård (kontor och lager) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2012-03-05 Handläggare: Anna Forsberg Tfn 08-580 275 28 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Skarpnäcks

Läs mer

Detaljplan för del av Vasastaden 1:45 (kv Princeton) i stadsdelen Vasastaden Dp

Detaljplan för del av Vasastaden 1:45 (kv Princeton) i stadsdelen Vasastaden Dp Utlåtande 2016:5 RII (Dnr 120-2029/2015) Detaljplan för del av Vasastaden 1:45 (kv Princeton) i stadsdelen Vasastaden Dp 2012-01544-54 Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande.

Läs mer

Närlundaområdet, Planbeskrivning. Samrådshandling. Ändring av stadsplan (1283K-9482) för. Närlunda, Helsingborgs stad

Närlundaområdet, Planbeskrivning. Samrådshandling. Ändring av stadsplan (1283K-9482) för. Närlunda, Helsingborgs stad Upprättad 16 januari 2018 Ändring av stadsplan (1283K-9482) för Närlundaområdet, Närlunda, Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 16 januari 2018 BEGRÄNSAT FÖRFARANDE. Program

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Kaplanen 1 m m i stadsdelen Nockeby (60 seniorboende)

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Kaplanen 1 m m i stadsdelen Nockeby (60 seniorboende) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2010-07-28 Handläggare: Renoir Danyar Tfn 08-508 266 59 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Kaplanen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen Bandhagen (35 lägenheter och bollplan)

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen Bandhagen (35 lägenheter och bollplan) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-10-14 Handläggare: Erik Isacsson Tfn 08-508 273 41 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen

Läs mer

Kompletterande startpromemoria för planläggning av Gamlebo 5 m.fl. i stadsdelen Stureby (ca 50 lägenheter, totalt ca 100 lägenheter)

Kompletterande startpromemoria för planläggning av Gamlebo 5 m.fl. i stadsdelen Stureby (ca 50 lägenheter, totalt ca 100 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2013-12-12 Handläggare: Linda Scherdin Tfn 08-508 27 322 Till Stadsbyggnadsnämnden Kompletterande startpromemoria för planläggning av Gamlebo

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Ramsökaren 2 i stadsdelen Bandhagen (10 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Ramsökaren 2 i stadsdelen Bandhagen (10 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2011-06-16 Handläggare: Emma Byström Tfn 08-50826657 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Ramsökaren 2 i stadsdelen

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon Anette Scheibe Lorentzi Martin Schröder

Stadsbyggnadskontoret. Handläggare. Telefon Anette Scheibe Lorentzi Martin Schröder Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (9) 2015-08-14 Handläggare Tara Nezhadi Telefon 08-508 27 251 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning av

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning av detaljplan Nattugglan 14 m fl i stadsdelen Södermalm, Dp

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför granskning av detaljplan Nattugglan 14 m fl i stadsdelen Södermalm, Dp Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (12) 2017-05-15 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande

Läs mer