TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN FASTIGHETSKONTORET

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN FASTIGHETSKONTORET"

Transkript

1 GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET Handläggare: Staffan Lorentz Region Yttertad Markbyrån Tel: Dnr TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN Till Gatu- och fatighetnämnden Redovining av analy av området kring Bjurätragatan i ödra Rågved, inkluive markanviningar för botäder till Abacu AB och Botaden AB. Inriktningbelut. FÖRSLAG TILL BESLUT 1. Gatu- och fatighetnämnden godkänner landkapanalyen för ödra Rågved och ger kontoret i uppdrag att påbörja utredningarbetet för förlagen genomförande (inriktningbelut) 2. Gatu- och fatighetnämnden anviar mark för botäder inom fatigheten Älvjö 1:1 till Abacu byggnad AB och ger kontoret i uppdrag att träffa avtal enligt förlag i utlåtandet. 3. Gatu- och fatighetnämnden anviar mark för botäder inom fatigheten Älvjö 1:1 till Botaden AB och ger kontoret i uppdrag att träffa avtal enligt förlag i utlåtandet. Olle Zetterberg Solveig Svedgård Gunnar Jenen SAMMANFATTNING Stadbyggnadkontoret, gatu- och fatighetkontoret och Vantör taddelförvaltning har under 2003 inventerat ödra Rågved för att hitta lämpliga plater för ny bebyggele och för att identifiera de inater om kräv i parker och gator för att lyfta boendemiljön. W:\gfk.yourvoice.e \work\ \tjut\34.doc Bilaga 1: Bebyggele- och parkförlag. 1 (7)

2 En områdeanaly har utfört i enlighet med taden parkprogram. Tjänteutlåtandet redoviar förlag på åtgärder i parkmark och utbyggnadförlag för ca 500 lgh. Vidare innehåller utlåtandet markanviningar till Abacu AB och Botaden AB om 100 repektive 150 lgh. UTLÅTANDE Bakgrund Utbyggnaden av ödra Rågved tartade på 50-talet. Botadområdet betår i huvudak av malhu och punkthu väl inplacerade i terrängen med tora delar naturmark parad i anlutning till bebyggelen. Området dominera av hyrerätter i allmännyttan. Under 80-talet kompletterade området med Snöätra-enklaven om har både hyre-, och botadrätter. Bjurätragatan håller amman ödra Rågved, med karaktär av landväg och utan komplett gaturum. De många ytorna av natur-, och parkmark i området är i många fall av lägre värde på grund av britfälligt kötel och feldiponering. I närheten finn jön Magelungen och Rågved friområde amt övriga naturområden med höga värden. Tillgången till dea hindra dock av brit på fungerande gång-, och cykelförbindeler amt verkamhetområdet i Snöätragränd. Stadbyggnadkontoret, gatu- och fatighetkontoret och Vantör taddelförvaltning har under 2003 tillamman inventerat ödra Rågved för att hitta lämpliga plater för ny bebyggele och för att identifiera de inater om kräv i parker och gator för att lyfta området boendemiljö. En områdeanaly har utfört i enlighet med taden parkprogram. Peron betong Fetplat/park Centrala parktråket San Siro Magelungen Södra Rågved området läng Bjurätragatan Snöätragränd. Arrendeområde Rågved friområde 2 (7)

3 Områdeanaly Södra Rågved Områdeanalyen har betällt av gatu- och fatighetkontoret och utfört i amråd med tadbyggnadkontoret och Vantör taddelförvaltning. Syftet med områdeanalyen är att tärka ödra Rågved om boendemiljö genom att finna nya plater för bebyggele, kapa trivammare gaturum, identifiera och bevara värdefull naturmark amt ge yttertaden invånare tillgång till attraktiva och trygga parkmiljöer av hög kvalité. Områdeanalyen har utfört i enlighet med Stockholm parkprogram där grönytor värden och förutättningar är utgångpunkten för planering och utveckling av taden gröntruktur. Värden kan var kulturhitorika, ociala, ekologika, ekonomika och etetika. Förutättningar är trygghet, tillgänglighet, miljö och ekonomi. I en tadmiljö om ödra Rågved kall ociala värden prioritera. Tidigare belut Aktuellt tjänteutlåtande är den förta redoviningen i detta ärende. I ärkilt uttalande i gatu- och fatighetnämnden rörande ärende 39 (Dnr: , och ) har kontoret uppdragit att redovia förutättningar för utveckling av delar av Hökarängen, Fagerjö och Rågved. Detta aver redovining av botadbebyggele, grön- och rekreationområden och tadutveckling ett i ett ammanhang, och berör tora delar av ödra Rågved. Nu redoviad områdeanaly för ödra Rågved undantar ålede området mellan Magelungen och Bjurätragatan, och berör i huvudak bebyggeleförlag i direkt anlutning till det befintliga botadområdet. Kontoret aver redovia uppdraget av under april 2004 och där redogöra för området mellan Magelungen och Bjurätragatan och de förutättningar enligt uttalandet. Inventering och analy De inventerade värdena aveende gröntruktur, ociala- och ekologika värden, landkapbild, bebyggeletruktur amt kommunikation och ervice är förutättningar för analyen. -Sammanfattning av analyen Södra Rågved kan utveckla till en mer attraktiv boendemiljö. Detta kan göra genom att man er till helheten och ampelet mellan gaturum, bebyggele och grönytor. Att ta vårtillgänglig naturmark läng gatan i anpråk för bebyggele kapar förutättningar för att förbättra gatuutrymmet amtidigt om befintlig infratruktur utnyttja. Bjurätragatan bör utveckla till en botadgata med varierad bebyggele och ett mer amlat intryck. Bjurätragatan bygg nu om för att bli en bugata varför fler männikor kommer att uppehålla ig i gaturummet. 3 (7)

4 Gatan bredd bör minka till förmån för en bredare gångbana med trädplantering och för att minka gatan intryck av landväg. Bjurätragatan om botadgata med kanttenparkering blir naturlig att använda för de boende läng gatan och ett trevligt tråk i taddelen. Målättningen bör vara en förbättring även för dem om bor i området idag. Ny bebyggele placera utmed Bjurätragatan för att kapa en ammanhållen tadbild utmed gatan och för att använda outnyttjad mark av lågt värde. Botäderna får ett högt värde i form av närhet till både kommunikationer och natur. De nya botäderna kall ge området invånare möjligheter till boendekarriär inom ödra Rågved. Natur- och rekreationvärdet i mark om förelå för bebyggele är låg efterom den ligger nära vägen och är relativt brant. Att bygga i kanten på denna mark kan förbättra rekreationvärdena om bebyggele och gångvägar anpaa mot naturmarken. Grönytekompenation ker genom att det centrala parktråket tärk och utveckla till området tadpark, amtidigt om parkområdena vid Peron Betong och San Siro ge tatu om kvarterparker, amtliga med höjd kötelnivå för att tärka natur och rekreationvärdena. Attraktiviteter i anlagd parkmiljö koncentrera till dea parker. Ny bebyggele kall vända ut mot gator och gångtråk för att öka tryggheten läng dea tråk. Etappvi upprutning av parker och gaturum förelå finaniera med exploateringmedel inom ramen för kommande botadexploateringar. De nu, för markanvining förelagna, botadprojekten kan dock inte enamma bära kotnaden för amtliga upprutningförlag. En prioritering och etappvi upprutning är nödvändig, e tidplan nedan. Bebyggele-, och parkförlagen, e bilaga 1, omfattar ca 500 lägenheter, främt utmed Bjurätragatan amt upprutningar av ett flertal park-, och gatumiljöer i området. Markanviningar -Lägenhetfördelning idag mm I Rågved bor knappt tiotuen peroner. (USK , aver områdefakta per ) I Södra Rågved bor ca 4500 peroner. Allmännyttan äger 66% av flerfamiljhuen, övriga hyrerätter utgör 25% och botadrättföreningar utgör 9%. I området finn inga måhu. Andelen två-, till fyrarumlägenheter utgör 76%. I taddelen har PEAB under 2002/2003 uppfört ett punkthu i kv. Dörrhaken med ca 55 botadrätter. Stockholmhem kommer 2004/2005 påbörja byggnation av ca 110 hyrerätter varav 25 i radhu i kv. Bäverdalen. I ödra Rågved har under de tre enate åren inget område markanviat. - Förlag till markanvining Kontoret förelår att Abacu AB markanvia 100 lägenheter i två etapper om 50 lgh + 50 lgh för etappvi utbyggnad inom område 1 e bilaga, amt att Botaden AB markanvia totalt 150 lgh inom områdena 3 och 4 e bilaga. 4 (7)

5 Abacu AB grundade 1942 och har om pecialitet att förvärva och inreda vindvåningar, men arbetar även med nybyggnation och har bl.a. uppfört ett antal måhuprojekt på entreprenad åt SMÅA mm. Bolaget har ännu inte tagit tällning till om de aver upplåta botäderna med ägande-, hyre- eller botadrätt. Botaden AB äger och förvaltar lägenheter och lokaler i Vetlanda, Näjö, Ekjö, Falköping, Tibro och Hjo. De innehar ca 400 lägenheter och m² lokaler. Från den 1 jan 2001 har Botaden AB & Ikano Real Etate förvärvat 33 fatigheter i Jönköping, Skövde och Trollhättan. Bolaget aver upplåta botäderna med hyrerätt. Markanviningarna ker enligt de principer om gatu- och fatighetnämnden angivit i itt belut om taden markanviningpolicy. Markanviningarna gäller under två år från gatu- och fatighetnämnden belut. Abacu AB har fått markanvining under 2002 och 2003 för totalt 90 lägenheter i Abrahamberg och Vinta. Botaden AB har inte tidigare fått någon markanvining. Konekvener -ekonomika Intäkterna i projektet utgör av kapitalierad tomträttavgäld alternativt köpekilling för botäderna byggrätter. Storleken på intäkterna är idag oklara då byggrätterna upplåteleform och omfattning inte är klara. Utgifterna enligt analyen aver bl.a. gatu- och parkupprutning om ca 18 mnkr om förelå belata utbyggnadprojekten. Kotnaderna är beroende på omfattningen av upprutningen och de tidmäiga prioritering. Kontoret aver återkomma till nämnden med närmre redovining av exploateringekonomin då projekten förutättningar ytterligare klarlagt. All ekonomik rik aveende byggherren del av projekteringen åvilar byggherrarna. Även taden har rik för förgäveprojektering, vilken vi jälva tår för. -miljö I områdeanalyen för ödra Rågved har de met värdefulla delarna av området identifierat och värderat ur både ocial- och naturvärdeynpunkt. Föreliggande utbyggnadförlag ligger på mark om värderat lågt i dea aveenden. Områdeanalyen förlag till utbyggnad och åtgärder i parkoch naturmark yftar till att förbättra boendemiljön i ödra Rågved. -måluppfyllele Områdeanalyen med de förelagna botadprojekt överentämmer med kontoret verkamhetplan att intenifiera arbetet med markanviningar, amt verka för att öka botadbyggandet i Stockholm. -näringliv och jobb i regionen Kontoret bedömer att förlagen har en vi poitiv påverkan på näringlivet genom de arbettillfällen om kapa under utbyggnadtiden. 5 (7)

6 -kompenation för ianpråktagen grönyta De förelagna åtgärderna i park-, och naturmark yftar till att förbättra boendemiljön i ödra Rågved och utgör kompenation för den grönmark om ta i anpråk för bebyggele. -tillgänglighet Tillgängligheten i området måte e över, både aveende utbyggnadförlag och i de park-, och naturområden om ruta. De tora höjdkillnaderna inom området gör att detta behöver tudera ärkilt under planarbetet programkede. Genomförande och tidplan -Botäder Botadprojekten utformning kommer att tudera noggrannare i programkedet och redovia för nämnden under repektive programamråd. Botadprojekten har en preliminär och överiktlig tidplan. Kontoret bedömer att arbetet med detaljplanerna kommer att pågå i ca två år. Mot bakgrund av detta planerar bolagen ina byggtarter till tidigat år 2006 med förta inflytt till år 2006/2007. Abacu aver etappindela itt projekt i delar om ca 50 lgh och byggtarta etapp två när etapp ett är färdigtälld. Näta beluttillfälle för gatu- och fatighetnämnden för botadprojekten infaller vid repektive programremi, tidigat tredje kvartalet I amband med att överenkommele om exploatering träffa med bolagen, ka gatu- och fatighetnämnden fatta genomförandebelut, preliminärt tidigat förta kvartalet Parkupprutning Kontoret förelår att upprutningförlag A, C och D; (centrala taddelparken, Bjurätragatan och Peron betong) prioritera. Centrala parken och Peron Betong är en väentlig del av upprutningen av området. Bjurätragatan bör bygga om i in hela längd i tidmäigt amband med utbyggnaden av repektive anlutande botadprojekt om nu förelå för markanvining, för att kapa ett ammanhållet gaturum, med hufaader, parkering, gångbana och trädplanteringar. Kontoret förelår vidare att dea upprutningar ekonomikt belatar de nu för markanvining förelagna botadprojekten. Upprutningförlag B (taddelparken förlängning) förelå ke då det intilliggande botadförlaget förverkliga, punkthuet och de terraerade huen närmat parken. Botäderna och parken bör ampela och bygga ut i ett ammanhang. 6 (7)

7 Lägt ner i prioritering förelå åtgärderna i upprutningförlag E. Detta bör inte anlägga förrän botäderna i de närhet, (kv. Bäverdalen) är färdigtällda. Vidare förelår kontoret att upprutningförlag F; gångtråk mot Magelungen avvaktar belut i ärende rörande det tidigare nämnda ärkilda uttalandet i gatu- och fatighetnämnden rörande ärende 39 (Dnr: , och ). Detamma gäller för upprutningförlag G; Rågved friområde, om även detta bör behandla i ovantående ammanhang. Kontoret förelår att ett program för parkupprutningen upprätta i enlighet med detta tjänteutlåtande. Samråd och information till andra förvaltningar Kontoret har utfört områdeanalyen i amarbete med tadbyggnadkontoret och Vantör taddelförvaltning. Dea är poitiva till förlagen. Staddelförvaltningen har prioriterat inater om upprutning av parker inom Staddelförnyelen. Planbetällning. Den av kontoret förelagna exploateringen täller krav på nya detaljplaner. Byggherrarna betäller ny detaljplan ho tadbyggnadkontoret. Kontoret förlag/ynpunkter Kontoren aner att de förelagna botadprojekten och upprutningförlagen i park- och naturmark har goda förutättningar att ge ett välbehövligt tillkott av botäder i ett äldre byggnadbetånd amtidigt om det ger möjligheter att kapa vackra gaturum och parker. Kontoren aner att genomförande av föreliggande förlag gör ödra Rågved till en bättre boendemiljö. Mot redoviad bakgrund förelår kontoret att gatu- och fatighetnämnden ger kontoret i uppdrag att träffa markanviningavtal och påbörja utredningarbetet för förlagen genomförande. SLUT 7 (7)

1. Gatu- och fastighetsnämnden anvisar mark för bostäder vid Salt-, Kummin-, Muskot- och Korintvägen till PEAB Sverige AB på två år.

1. Gatu- och fastighetsnämnden anvisar mark för bostäder vid Salt-, Kummin-, Muskot- och Korintvägen till PEAB Sverige AB på två år. GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2003-11-04 Handläggare: Per Olof Jägbeck Region Yttertad Markbyrån Tel: 508 27 595 Perolof.jagbeck@gfk.tockholm.e 2003-10-12 Dnr 03-411-1098 Dnr 02-411-1232

Läs mer

Markanvisning för bostadsändamål inom fastigheten Pireus i Södra Värtahamnen till Svenska Bostäder.

Markanvisning för bostadsändamål inom fastigheten Pireus i Södra Värtahamnen till Svenska Bostäder. GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2004-11-23 1(6) Handläggare: Inga Medin Stein Region Innertaden Markbyrån Tel: 508 262 15 e-mail: inga.medin@gfk.tockholm.e Dnr: 04-411-3550 2004-11-03

Läs mer

Samrådsförslag till detaljplan för bostäder i kv. Järsätra och kv. Hjälmsätra inom stadsdelen Sätra

Samrådsförslag till detaljplan för bostäder i kv. Järsätra och kv. Hjälmsätra inom stadsdelen Sätra GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET Handläggare: Maj Simonon-Cyru Region Yttertad Markbyrån Tel: 508 281 08 maj.imononcyru@gfk.tockholm.e Dnr 2002-512-1010 2002-11-22 TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2002-12-17 Till Gatu-

Läs mer

Detaljplan för del av kv Bränninge inom stadsdelen Tensta. Remissvar.

Detaljplan för del av kv Bränninge inom stadsdelen Tensta. Remissvar. GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2003-04-01 Handläggare: Margareta Cataú Region Yttertad Markbyrån Tel: 508 26062 margareta.catau@gfk.tockholm.e Dnr: 03-512-595 2003-03-04 Till Gatu- och

Läs mer

Under våren 2001 genomförde kontoret tillsammans med stadsbyggnadskontoret och Svenska Bostäder parallella uppdrag för

Under våren 2001 genomförde kontoret tillsammans med stadsbyggnadskontoret och Svenska Bostäder parallella uppdrag för GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2002-05-07 Handläggare: Laria Freivald Region Yttertad Markbyrån Tel: 508 263 20 laria.freivald@gfk.tockholm.e Dnr 02-411-1243 2002-04-15 Till Gatu- och

Läs mer

4. Nämnder godkänner omläggning av huvudvattenledning för ca 2 Mnkr innan detaljplanen antagits.

4. Nämnder godkänner omläggning av huvudvattenledning för ca 2 Mnkr innan detaljplanen antagits. GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2004-04-13 1(9) Handläggare: Lizett Durgé Region Yttertad Markbyrån Tel: 508 26 418 e-mail: lizett.durge@gfk.tockholm.e Dnr: 01-512-3216 2004-03-16 Till

Läs mer

Markanvisningar för bostäder, kontor och hotell vid Norra Bantorget till Skanska AB, AB Familjebostäder och Öyer Invest AS

Markanvisningar för bostäder, kontor och hotell vid Norra Bantorget till Skanska AB, AB Familjebostäder och Öyer Invest AS GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2002-12-03 Handläggare: Urban Edvardon Region Innertad Markbyrån Tel: 508 262 27 urban.edvardon@gfk.tockholm.e Dnr 99-411-2610 2002-11-11 Till Gatu- och

Läs mer

Bostadsutställning Tensta Bo, avtal med Stockholms Byggmästareförening angående genomförande av bostadsutställning i Tensta.

Bostadsutställning Tensta Bo, avtal med Stockholms Byggmästareförening angående genomförande av bostadsutställning i Tensta. TJÄNSTEUTLÅTANDE MN 2005-09-01 Handläggare: Eva Olon Teknik ock Miljö Tel: 508 268 50 eva.olon@ mk.tockholm.e Dnr M05-511-695 2005-08-22 Till Marknämnden Botaduttällning Tenta Bo, avtal med Stockholm Byggmätareförening

Läs mer

Dnr: Gatu- och fastighetsnämnden. Kvarteret Gamen, Södermalm, delgenomförandebeslut

Dnr: Gatu- och fastighetsnämnden. Kvarteret Gamen, Södermalm, delgenomförandebeslut GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2005-02-15 1(7) Handläggare: Lar Berglund Region I Markbyrån Tel: 508 269 27 e-mail: Lar.Berglund@gfk.tockholm.e 2005-01-23 Dnr: 02-512-1083 Till Gatu-

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN (7) FASTIGHETSKONTORET

TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN (7) FASTIGHETSKONTORET GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2005-04-05 1(7) Handläggare: Peter Grantröm Region Innertad Markbyrån Tel: 508 265 12 e-mail: peter.grantrom@gfk.tockholm.e Dnr: 05-512-252 2005-03-17

Läs mer

Överenskommelse om exploatering för bostäder vid Skärholmens Gårdsväg i Skärholmen med HSB Bostad AB. Genomförandebeslut.

Överenskommelse om exploatering för bostäder vid Skärholmens Gårdsväg i Skärholmen med HSB Bostad AB. Genomförandebeslut. GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET Handläggare: Maj Simonon-Cyru Region Yttertad Markbyrån Tel: 508 281 08 maj.imononcyru@gfk.tockholm.e Dnr 2002-512-13625 2004-04-14 TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2004-05-04 Till Gatu-

Läs mer

Ersättningssystem inom socialpsykiatrin Remiss från Kommunstyrelsen. Dnr

Ersättningssystem inom socialpsykiatrin Remiss från Kommunstyrelsen. Dnr SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SOCIAL OMSORG SID 1 (7) 2009-07-31 Handläggare: Siv Lundgren Telefon: 08-508 13 185 Till Södermalm taddelnämnd 2009-08-27 Erättningytem inom ocialpykiatrin Remi från Kommuntyrelen.

Läs mer

Införande av kundvalssystem för vård- och omsorgsboenden

Införande av kundvalssystem för vård- och omsorgsboenden ÄLDREFÖRVALTNINGEN SID 1 (6) Handläggare: Lar B Strand Telefon: 508 36 205 Till Äldrenämnden 21 auguti 2007 Införande av kundvalytem för vård- och omorgboenden inom äldreomorg Äldreförvaltningen förlag

Läs mer

Samverkansöverenskommelse rörande introduktion av nyanlända

Samverkansöverenskommelse rörande introduktion av nyanlända SOCIALTJÄNSTFÖRVALTNINGEN AVDELNINGEN FÖR STAD SÖVERGRIPANDE SOCIAL A FRÅGOR SID 1 (6) 2008-08-15 Handläggare: Eva Woll Tegbäck Telefon: 08-508 25 903 Till Socialtjäntnämnden Samverkanöverenkommele rörande

Läs mer

SL:s trafikförändringar 2005, remiss

SL:s trafikförändringar 2005, remiss GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2004-09-07 Handläggare: Göran Wetberg Avdelningen för Strategik Trafikplanering Tel: 508 273 61 goran.wetberg@gfk.tockholm.e Dnr 03-330-1231 2004-08-20

Läs mer

1. GFN överlämnar tjänsteutlåtandet som yttrande över SL:s förslag till förändringar i SL:s trafik 2002 samt inriktning

1. GFN överlämnar tjänsteutlåtandet som yttrande över SL:s förslag till förändringar i SL:s trafik 2002 samt inriktning GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2001-09-11 Handläggare: Göran Wetberg Avdelningen för Strategik Trafikplanering Tel: 508 273 61 goran.wetberg@gfk.tockholm.e Dnr 01-330-1988 2001-08-23

Läs mer

Inrättande av samverkansgrupp. Redovisning av kommunfullmäktiges uppdrag från klotterkommissionens rapport.

Inrättande av samverkansgrupp. Redovisning av kommunfullmäktiges uppdrag från klotterkommissionens rapport. GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2004-10-12 Handläggare: Gunilla Arvór Region Yttertad Adminitrativa byrån Tel: 508 263 22 gunilla.arvor@gfk.tockholm Dnr 03-650-936:6 2004-09-12 Till Gatu-

Läs mer

kompetensutveckling inom verksamhetsområdet stöd och service till personer med funktionsnedsättning.

kompetensutveckling inom verksamhetsområdet stöd och service till personer med funktionsnedsättning. SOCIALTJÄNSTFÖRVALTNINGEN STABEN Handläggare: Carina Schmidt Telefon: 08-508 25 410 SOTN 2007-10-25 SID 1 (5) 2007-09-03 Till Socialtjäntnämnden Utveckling inom verkamhetområdet töd och ervice till peroner

Läs mer

STADSLEDNINGSKONTORET FÖRNYELSEAVDELNINGEN. Centrala upphandlingar av ramavtal. Stadsledningskontorets förslag till beslut.

STADSLEDNINGSKONTORET FÖRNYELSEAVDELNINGEN. Centrala upphandlingar av ramavtal. Stadsledningskontorets förslag till beslut. STADSLEDNINGSKONTORET FÖRNYELSEAVDELNINGEN SID 1 (6) 2007-10-04 Handläggare: Katarina Lincoln Telefon: 08-508 29 539 Till kommuntyrelen Centrala upphandlingar av ramavtal Stadledningkontoret förlag till

Läs mer

Rapport om verksamheten vid Nickgården, Lustigsgården AB.

Rapport om verksamheten vid Nickgården, Lustigsgården AB. KUNDORIENTERADE VERKSAMHETER SMTR 2008-03-18 SID 1 (5) 2008-01-23 Handläggare: Ander Fall Telefon: 508 25 608 Till ocialtjäntnämnden Rapport om verkamheten vid Nickgården, Lutiggården AB. 1 bilaga Förlag

Läs mer

Gatu- och fastighetskontoret Markavdelningen, innerstaden Lena Winberg Tfn Dnr :1 samt :1

Gatu- och fastighetskontoret Markavdelningen, innerstaden Lena Winberg Tfn Dnr :1 samt :1 GEMENSAMT TJÄNSTEUTLÅTANDE 2003-08-12 Stadbyggnadkontoret Innertadavdelningen Jan Inghe Tfn 50827373 Dnr 311-2156/2003 amt 311-2157/2003 Gatu- och fatighetkontoret Markavdelningen, innertaden Lena Winberg

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN (11) FASTIGHETSKONTORET

TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN (11) FASTIGHETSKONTORET GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2005-02-15 1(11) Handläggare: Malin von Sicard Region Innertad Projekt Hammarby Sjötad Tel: 508 26 438 e-mail: malin.vonicard@gfk.tockholm.e Dnr: 04-512-1842

Läs mer

Parkförslagen, se A-G på översiktskarta nedan, presenteras med åtgärdskoncept samt preliminär kostnad. 160 lgh i radhus, stadsvillor och punkthus

Parkförslagen, se A-G på översiktskarta nedan, presenteras med åtgärdskoncept samt preliminär kostnad. 160 lgh i radhus, stadsvillor och punkthus s GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET Bebyggelse- och parkförslag: Bebyggelseförslagen omfattar ungefär 500 lägenheter, främst utmed Bjursätragatan, se 1-6 på översiktskarta nedan. Förslagen presenteras områdesvis

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Älvsjö 1:1 i Hagsätra till Byggnadsfirman Erik Wallin AB.

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Älvsjö 1:1 i Hagsätra till Byggnadsfirman Erik Wallin AB. Maria Tingström Ytterstad Telefon: 08-508 265 74 maria.tingstrom@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2008-01-24 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Älvsjö 1:1 i Hagsätra till Byggnadsfirman

Läs mer

Riktlinjer för handläggning av ärenden enligt SoL och LSS inom äldreomsorgen

Riktlinjer för handläggning av ärenden enligt SoL och LSS inom äldreomsorgen ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORGSAVDELNINGEN Handläggare: Dori Modig Telefon: 08-508 14 520 SID 1 (8) DNR 006-086/2007 2007-07-26 Till Enkede-Årta-Vantör taddelnämnd Riktlinjer för

Läs mer

Ansökan om föreningsbidrag för 2008

Ansökan om föreningsbidrag för 2008 SPÅNGA-TENSTA STADSDELSFÖRVALTNING SID 1 (5) 2008-01-22 Handläggare: Margareta Edenholm Till Spånga-Tenta taddelnämnd Anökan om föreningbidrag för 2008 I företeckningen nedan redovia vilka föreningar om

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Stureby 1:1, vid kv Björkfaneret i Stureby till Veidekke Bostad AB.

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Stureby 1:1, vid kv Björkfaneret i Stureby till Veidekke Bostad AB. Lizett Durgé Ytterstad Telefon: 08-508 264 18 lizett.durge@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2007-11-15 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Stureby 1:1, vid kv Björkfaneret i Stureby

Läs mer

Omvandling av lokaler i kvarteret Krubban till nya förskolor

Omvandling av lokaler i kvarteret Krubban till nya förskolor S ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING BARN OCH UNGDOM SID 1 (6) 2010-03-31 Handläggare: Jacky Cohen Telefon: 08/ 508 10 016 Till Ötermalm taddelnämnd ammanträde 100415 Omvandling av lokaler i kvarteret Krubban

Läs mer

Detaljplan för kv Sandhamn vid Ågesta Broväg/Edagränd i Farsta. Remiss. Farsta sdf.

Detaljplan för kv Sandhamn vid Ågesta Broväg/Edagränd i Farsta. Remiss. Farsta sdf. Nils Tunving Ytterstad Telefon: 08-508 269 29 nils.tunving@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2008-08-21 Detaljplan för kv Sandhamn vid Ågesta Broväg/Edagränd i Farsta. Remiss. Farsta sdf. Förslag

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN FASTIGHETSKONTORET

TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN FASTIGHETSKONTORET GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2005-01-25 Handläggare: Larisa Freivalds Region Ytterstad Markbyrån Tel: 508 263 20 larisa.freivalds@gfk.stockholm.se Dnr 04-411-4005 2004-12-16 Till Gatu-

Läs mer

Nyckelord: Arbetsmarknadspolitik. Personalfrågor Arbetsmarknadspolitiska åtgärder i regeringens budgetproposition

Nyckelord: Arbetsmarknadspolitik. Personalfrågor Arbetsmarknadspolitiska åtgärder i regeringens budgetproposition Cirkulärnr: 1995:25 Diarienr: 0110 P-cirknr: 1995-2:10 Nyckelord: Handläggare: Sektion/Enhet: Datum: 1995-01-16 Mottagare: Rubrik: Nyckelord: Arbetmarknadpolitik Clae-Håkan Jacobon Förhandlingektionen

Läs mer

Ansökan om medel ur miljömiljarden för Omdaning av hårdgjorda ytor till grönskande park.

Ansökan om medel ur miljömiljarden för Omdaning av hårdgjorda ytor till grönskande park. GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET Handläggare: Jean-Loui Dealle Region Innertad Park- och gatubyrån Telefon: 08-508 262 09 Bilaga 2.30 Sid 1(5) 2004-12-02 Anökan om medel ur miljömiljarden för Omdaning av hårdgjorda

Läs mer

SOCIALTJÄNST- ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN. Månadsrapport för maj Förslag till beslut. Sammanfattning

SOCIALTJÄNST- ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN. Månadsrapport för maj Förslag till beslut. Sammanfattning SOCIALTJÄNST- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN EKONOMIAVDELNINGEN DNR 1.2-0840/2009 SID 1 (11) 2010-06-10 Till Socialtjänt- och arbetmarknadnämnden Månadrapport för maj 2010 Förlag till belut Månadrapporten

Läs mer

Redovisning av verksamhetsuppföljning i dagliga verksamheter

Redovisning av verksamhetsuppföljning i dagliga verksamheter SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING STÖD OCH SERVICE TIL L PERSONER MED FUNKT IONSNEDSÄTTNING SID 1 (6) 2009-05-20 Handläggare: Kertin Laron Telefon: 08-508 12 305 Till Södermalm taddelnämnd 2009-06-11 Redovining

Läs mer

Ett tryggare och trevligare nyårsfirande 2008/2009 vid Slussen

Ett tryggare och trevligare nyårsfirande 2008/2009 vid Slussen SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING STADSDELSDIREKTÖRENS STAB SID 1 (5) 2008-11-10 Handläggare: Ander Cartorp Telefon: 08-508 12 010 Till taddelnämnden 2008-11-27 Ett tryggare och trevligare nyårfirande 2008/2009

Läs mer

Idrottsförvaltningen föreslår att Idrottsnämnden beslutar följande:

Idrottsförvaltningen föreslår att Idrottsnämnden beslutar följande: IDROTTSFÖRVALTNINGEN FASTIGHETSAVDELNINGEN SID 1 (8) 2007-04-20 Handläggare: Nikla Karlon Telefon: 508 27 947 Till Idrottnämnden den 15 maj 2007 Centralbadet hyreförhållanden Förlag till belut Idrottförvaltningen

Läs mer

Markanvisning för vårdboende inom fastigheten Påskdagen 3 i Hökarängen till Danator AB.

Markanvisning för vårdboende inom fastigheten Påskdagen 3 i Hökarängen till Danator AB. Josefine Idbrant Ytterstad Telefon: 08-508 271 46 josefine.idbrant@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2008-03-13 Markanvisning för vårdboende inom fastigheten Påskdagen 3 i Hökarängen till Danator

Läs mer

Reviderat förslag till beräkningsmodell för särskolan i Stockholms län

Reviderat förslag till beräkningsmodell för särskolan i Stockholms län UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN STABSENHETEN SID 1 (6) 2007-02-27 Handläggare: Eliabet Sjöberg Telefon: 508 33 947 Till Utbildningnämnden 070419 Reviderat förlag till beräkningmodell för ärkolan i Stockholm län

Läs mer

1. Stadsdelsnämnden beslutar att överta och nystarta allhuset på Hässelbytorg 10 i enlighet med bifogat projektdirektiv.

1. Stadsdelsnämnden beslutar att överta och nystarta allhuset på Hässelbytorg 10 i enlighet med bifogat projektdirektiv. Häelby-Vällingby Staddelförvaltning avdelningen taddelmiljö och teknik tjänteutlåtande 24 maj 2010 Eva Tångfeldt Telefon: 508 05 201 Sid 1 Till Allhu i Häelbygård Förlag till belut 1. Staddelnämnden belutar

Läs mer

Markanvisning för bostäder vid Enskedevägen och Grycksbovägen i Svedmyra till AB Familjebostäder och JM AB.

Markanvisning för bostäder vid Enskedevägen och Grycksbovägen i Svedmyra till AB Familjebostäder och JM AB. Per Olof Jägbeck Ytterstad Telefon: 08-508 275 95 peo.jagbeck@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2007-12-13 Markanvisning för bostäder vid Enskedevägen och Grycksbovägen i Svedmyra till AB Familjebostäder

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2003-06-10 FASTIGHETSKONTORET

TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2003-06-10 FASTIGHETSKONTORET GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2003-06-10 Handläggare: Margareta Cataú Region Yttertad Markbyrån Tel: 508 26062 margareta.catau@gfk.tockholm.e Dnr: 03-512-595 2003-05-26 Till Gatu- och

Läs mer

Detaljplan för del av Älvsjö 1:1 vid kv Mjölkboden i Rågsved. Remiss. Ändrade villkor i markanvisningsavtal.

Detaljplan för del av Älvsjö 1:1 vid kv Mjölkboden i Rågsved. Remiss. Ändrade villkor i markanvisningsavtal. Kontaktperson Britta Eliasson Region Ytterstad Telefon: 08-508 264 61 britta.eliasson@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2007-03-08 Detaljplan för del av Älvsjö 1:1 vid kv Mjölkboden i Rågsved.

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åkeshov 1:1 i Bromma till Småa AB

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åkeshov 1:1 i Bromma till Småa AB Dnr Sida 1 (7) 2014-05-14 Handläggare Michaela Jögi 08-508 276 24 Till Exploateringsnämnden 2014-06-12 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åkeshov 1:1 i Bromma till Småa AB Förslag till beslut

Läs mer

Anmälan av rapporten inskrivna barn, ungdomar och föräldrar vid HVB barn och ungdoms verksamheter

Anmälan av rapporten inskrivna barn, ungdomar och föräldrar vid HVB barn och ungdoms verksamheter SOCIALTJÄNSTFÖRVALTNINGEN HVB BARN & UNGDOM SID 1 (6) 2007-04-02 Handläggare: Maija-Liia Laitinen Telefon: 08-508 25 255 Till Till ocialtjäntnämnden Anmälan av rapporten inkrivna barn, ungdomar och föräldrar

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Hökarängen till Vindpropellern AB

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Hökarängen till Vindpropellern AB DNR 2013-513-01600 Sida 1 (6) 2013-10-22 Handläggare Margareta Catasús 08-508 260 62 Till Exploateringsnämnden 2013-11-14 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Hökarängen till

Läs mer

Redogörelse av de kommunövergripande verksamheterna på Södermalm. Uppdrag från stadsdelsnämnden.

Redogörelse av de kommunövergripande verksamheterna på Södermalm. Uppdrag från stadsdelsnämnden. SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING STADSDELSDIREKTÖRENS STAB DNR 100-448/2008 DNR 400-463/2008 SID 1 (5) 2008-04-07 Handläggare: Kicki Elofon Telefon: 08-508 12 412 Till Till taddelnämnden 2008-04-24 Redogörele

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR /2644 SID 2 (5) Sammanfattning

TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR /2644 SID 2 (5) Sammanfattning UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN EKONOMI- OCH LOKALAVDELNINGEN GYMNASIEAVDELNINGEN SID 1 (5) 2009-05-07 4 Handläggare: Leif G. Hellén Telefon: 508 33 757 Till Utbildningnämnden 2009-06-11 Genomförandeförlag aveende

Läs mer

Lägesredovisning avseende Hammarby Sjöstad. 1. Gatu- och fastighetsnämnden godkänner denna lägesredovisning avseende Hammarby Sjöstad.

Lägesredovisning avseende Hammarby Sjöstad. 1. Gatu- och fastighetsnämnden godkänner denna lägesredovisning avseende Hammarby Sjöstad. GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2004-06-15 Handläggare: Lena Winberg Region Innertad Projekt Hammarby Sjötad Tel: 50826172 Lena.winberg@gfk.tockholm.e Dnr 99-511-2767 2004-06-03 Till

Läs mer

Redovisning av alternativa nya lägen för asfaltverket på Kungsholmen. Återremiss

Redovisning av alternativa nya lägen för asfaltverket på Kungsholmen. Återremiss GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2003-10-30 Handläggare: Monica Almquit Region Innertad, Markbyrån Tel: 508 262 52 monica.almquit@gfk.tockholm.e Laria Freivald Region Yttertaden, Markbyrån

Läs mer

Föreningen ska ha ett bankgirokonto eller postgirokonto registrerat i föreningens namn.

Föreningen ska ha ett bankgirokonto eller postgirokonto registrerat i föreningens namn. SOCIALFÖRVALTNINGEN Riktlinjer för bidrag till ideella föreningar RIKTLINJER SID 1 (8) 1. Bakgrund Socialnämnden töd till ideella föreningar 1 yftar till att tärka den ideella ektorn förutättningar att

Läs mer

s UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN

s UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN GYMNASIEAVDELNINGEN KVALITETS- OCH EKONOMIAVDELNING EN SID 1 (5) 2010-05-10 Handläggare: Leif G. Hellén Telefon: 508 33 757 Till Utbildningnämnden 2010-06-10 Genomförandeförlag

Läs mer

1(8) TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN FASTIGHETSKONTORET

1(8) TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN FASTIGHETSKONTORET s GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET 1(8) TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2003-12-09 Handläggare: Åsa Wigfeldt Region Ytterstad Markbyrån Tel: 508 262 83 e-mail: asa.wigfeldt@gfk.stockholm.se Dnr: 03-512-3436:1 2003-11-10

Läs mer

ANSÖKAN OM UTVECKLINGSMEDEL FÖR ATT MOTVERKA HEMLÖSHET OCH UTESTÄNGNING FRÅN BOSTADSMARKNADEN

ANSÖKAN OM UTVECKLINGSMEDEL FÖR ATT MOTVERKA HEMLÖSHET OCH UTESTÄNGNING FRÅN BOSTADSMARKNADEN S HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING INDIVID OCH FAMILJEO MSORGEN VUXENENHETEN SID 1 (5) ANSÖKAN OM UTVECKLINGSMEDEL FÖR ATT MOTVERKA HEMLÖSHET OCH UTESTÄNGNING FRÅN BOSTADSMARKNADEN Målgrupper Målgrupperna

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åstorp 2 i Hammarbyhöjden till HSB Bostad AB

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åstorp 2 i Hammarbyhöjden till HSB Bostad AB Christopher Pleym Avdelningen för Projektutveckling Telefon: 08-508 265 06 christopher.pleym@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2013-02-07 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åstorp 2 i Hammarbyhöjden

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Fagersjö till AB Familjebostäder.

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Fagersjö till AB Familjebostäder. Sida 1 (6) 2016-06-15 Handläggare Johan Rapping 08-508 266 98 Till Exploateringsnämnden 2016-08-25 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Fagersjö till AB Familjebostäder. Förslag

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Farsta Strand till JM AB.

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Farsta Strand till JM AB. Sida 1 (6) 2015-12-18 E2015-03810 Handläggare Kamilla Karlsson 08-508 266 34 Till Exploateringsnämnden 2016-02-04 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Farsta Strand till JM AB.

Läs mer

Studieresa för nämnden till car free cities. Skrivelse från Ann- Marie Strömberg (v)

Studieresa för nämnden till car free cities. Skrivelse från Ann- Marie Strömberg (v) GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET Dnr 01-300-738:1 2001-03-02 TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2001-04-03 Till Gatu- och fatighetnämnden Studierea för nämnden till car free citie. Skrivele från Ann- Marie Strömberg (v)

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom delar av fastigheterna Älvsjö 1:1 och Bäverkolonin 2 i Rågsved till Peab Bostad AB.

Markanvisning för bostäder inom delar av fastigheterna Älvsjö 1:1 och Bäverkolonin 2 i Rågsved till Peab Bostad AB. Josefine Idbrant Ytterstad Telefon: 08-508 271 46 josefine.idbrant@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2009-01-22 Markanvisning för bostäder inom delar av fastigheterna Älvsjö 1:1 och Bäverkolonin

Läs mer

Stadsdelsförvaltningens synpunkter över ansökningar om etablering av friskolor inför läsåret 2008/2009

Stadsdelsförvaltningens synpunkter över ansökningar om etablering av friskolor inför läsåret 2008/2009 KATARINA-SOFIA STADSDELSFÖRVALTNING FÖRSKOLA, SKOLA OCH FRITID ANMÄLAN SID 1 (6) 2007-05-29 Handläggare: Ingegerd Appelgren och Yvonne Aleniu Telefon: 08-508 13 144 och 08-508 12 107 Till Utbildningförvaltningen

Läs mer

Förvaltningsledningen bedömer att socialtjänst- och arbetsmarknadsnämndens samlade verksamhet för 2010 kommer att redovisa ett litet överskott.

Förvaltningsledningen bedömer att socialtjänst- och arbetsmarknadsnämndens samlade verksamhet för 2010 kommer att redovisa ett litet överskott. SOCIALTJÄNST- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN EKONOMIAVDELNINGEN DNR 1.2-0840/2009 SID 1 (12) 2010-04-09 Till Socialtjänt- och arbetmarknadnämnden Månadrapport för mar 2010 Förlag till belut Månadrapporten

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Skarpnäcks Gård 1:1 vid kvarteret Friheten i Bagarmossen till Skanska Sverige AB.

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Skarpnäcks Gård 1:1 vid kvarteret Friheten i Bagarmossen till Skanska Sverige AB. s GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2005-01-25 Handläggare: Elina Johansson Region Ytterstad Markbyrån Tel: 508 263 89 e-mail: elina.johansson@gfk.stockholm.se Dnr: 04-411-4059 2004-12-16

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Kållandsö 1 (f.d. Västbodaskolan) i Farsta till Svenska Bostäder.

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Kållandsö 1 (f.d. Västbodaskolan) i Farsta till Svenska Bostäder. Maria Tingström Ytterstad Telefon: 08-508 265 74 maria.tingstrom@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2008-02-14 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Kållandsö 1 (f.d. Västbodaskolan) i Farsta

Läs mer

Markanvisning av fastigheten Djursätra 1 i Sätra till PEAB för uppförande av bostäder återremiss.

Markanvisning av fastigheten Djursätra 1 i Sätra till PEAB för uppförande av bostäder återremiss. s GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET Handläggare: Maj Simonsson-Cyrus Region Ytterstad Markbyrån Tel: 508 281 08 maj.simonssoncyrus@gfk.stockholm.se Dnr 02-512-1885 2003-11-17 TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2003-12-09

Läs mer

Park och gångväg inom Årstadal samt ombyggnad av Sjöviksbacken. Genomförandebeslut.

Park och gångväg inom Årstadal samt ombyggnad av Sjöviksbacken. Genomförandebeslut. GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2003-04-22 Handläggare: Lars Fyrvald Region Ytterstad Markbyrån Tel: 508 26361 e-mail: lars.fyrvald@gfk.stockholm.se Dnr 03-620-1087 2003-03-27 Till Gatu-

Läs mer

Utredningen om frivillig försvarsverksamhet, SOU 2008:101. Svar på remiss

Utredningen om frivillig försvarsverksamhet, SOU 2008:101. Svar på remiss SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING STADSDELSDIREKTÖRENS STAB /2008 SID 1 (8) 2008-12-18 Handläggare: Kicki Elofon Telefon: 08-508 12 008 Till Till taddelnämnden 2009-01-22 Utredningen om frivillig förvarverkamhet,

Läs mer

Ändrad detaljplan för område invid kv Falsterbo i Kärrtorp. Remiss av detaljplaneförslag

Ändrad detaljplan för område invid kv Falsterbo i Kärrtorp. Remiss av detaljplaneförslag Kontaktperson Staffan Lorentz Ytterstad Telefon: 08-508 260 81 staffan.lorentz@mk.stockholm.se Till Marknämnden 2005-11-24 Ändrad detaljplan för område invid kv Falsterbo i Kärrtorp. Remiss av detaljplaneförslag

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Farsta 2:1 i Farsta vid Magelungens strand (etapp 1) till Familjebostäder AB.

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Farsta 2:1 i Farsta vid Magelungens strand (etapp 1) till Familjebostäder AB. Sida 1 (6) DNR E2014-00457 2014-03-03 Handläggare Margareta Catasús 08-508 260 62 Till Exploateringsnämnden 2014-04-03 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Farsta 2:1 i Farsta vid Magelungens strand

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom kvarteren Krysantemum och Klöversyran m m i Hässelby Villastad till IKANO Bostaden AB.

Markanvisning för bostäder inom kvarteren Krysantemum och Klöversyran m m i Hässelby Villastad till IKANO Bostaden AB. Elisabeth Rosenberg Ytterstad Telefon: 08-508 287 24 elisabeth.rosenberg@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2007-08-23 Markanvisning för bostäder inom kvarteren Krysantemum och Klöversyran m m

Läs mer

LOKALFÖRSÖRJNINGSPLAN FÖR KISTA STADSDELSNÄMND 2007

LOKALFÖRSÖRJNINGSPLAN FÖR KISTA STADSDELSNÄMND 2007 S BILAGA 4 SID 1 (8) 2007-01-11 LOKALFÖRSÖRJNINGSPLAN FÖR KISTA STADSDELSNÄMND 2007 1. Inledning Kita taddelnämnd hyr totalt ca 109.000 kvadratmeter lokaler fördelade på 267 hyrekontrakt för in amlade

Läs mer

Rapport efter införandet av äldrepeng i tre nivåer inom vård- och omsorgsboenden på Södermalm

Rapport efter införandet av äldrepeng i tre nivåer inom vård- och omsorgsboenden på Södermalm SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING STABEN SID 1 (5) 2008-12-16 Handläggare: Kicki Elofon Till Till taddelnämnden 2009-02-12 Rapport efter införandet av äldrepeng i tre nivåer inom vård- och omorgboenden på

Läs mer

Tillgänglighetsprojektet, redovisning av 2001.

Tillgänglighetsprojektet, redovisning av 2001. GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2002-02-19 Handläggare: Lar Cedergrund Region Innertad Tillgänglighetprojektet Tel: 08 508 262 68 lar.cedergrund@gfk.tockholm.e Dnr 99-005-366 2002-01-31

Läs mer

Lägesredovisning av projekten Kista Galleria ( Danmark 1) och Kista Science Tower ( Katla 1) samt reviderade genomförandebeslut.

Lägesredovisning av projekten Kista Galleria ( Danmark 1) och Kista Science Tower ( Katla 1) samt reviderade genomförandebeslut. GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2003-05-27 Handläggare: Lars Svensson Region Ytterstad Markbyrån Tel: 508 287 36 lars.svensson@gfk.stockholm.se Dnr 01-511-1904:1 2003-04-23 Till Gatu-

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Grimsta 1:2 i Grimsta till AB Borätt

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Grimsta 1:2 i Grimsta till AB Borätt Dnr Sida 1 (7) 2015-12-15 Handläggare Margaretha Larsson Almqvist 08-508 270 52 Till Exploateringsnämnden 2016-02-04 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Grimsta 1:2 i Grimsta till AB Borätt

Läs mer

1. Gatu- och fastighetsnämnde godkänner programskissen för Kista gård Etapp1.

1. Gatu- och fastighetsnämnde godkänner programskissen för Kista gård Etapp1. 1(7) s GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET Handläggare: Lars Svensson Region Ytterstad Markbyrån Tel: 508 287 36 lars.svensson@gfk.stockholm.se 2003-12-09 TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2004-01-27 Till Gatu- och fastighetsnämnden

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Blomkronan 2 och del av Hässelby Villastad 28:1 i stadsdelen Hässelby Villastad till Blomkronan AB

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Blomkronan 2 och del av Hässelby Villastad 28:1 i stadsdelen Hässelby Villastad till Blomkronan AB DNR E2011-513-01714 Karl Gylje Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 264 82 karl.gylje@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2011-12-15 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Blomkronan

Läs mer

Tillgänglighetsprojektet, redovisning av 2002.

Tillgänglighetsprojektet, redovisning av 2002. GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2003-02-18 Handläggare: Lar Cedergrund Region Innertad Tillgänglighetprojektet Tel: 08 508 262 68 lar.cedergrund@gfk.tockholm.e Dnr 01-005-2200 2003-01-30

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Farsta 2:1 i Farsta vid Magelungens strand till Maxera Bostad AB.

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Farsta 2:1 i Farsta vid Magelungens strand till Maxera Bostad AB. Sida 1 (7) DNR 2014-513-00457 2014-05-19 Handläggare Margareta Catasús 08-508 260 62 Till Exploateringsnämnden 2014-06-12 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Farsta 2:1 i Farsta vid Magelungens

Läs mer

Stockholms stads handlingsprogram för skydd mot olyckor Stadsledningskontorets förslag

Stockholms stads handlingsprogram för skydd mot olyckor Stadsledningskontorets förslag STADSLEDNINGSKONTORET STABEN Bilaga 2 Stockholm tad handlingprogram för kydd mot olyckor 2007 08 31 Stadledningkontoret förlag www.tockholm.e SID 2 (6) Inledning Staden handlingprogram för kydd mot olyckor

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Västberga 1:1 i Solberga till Sjaelsö Sverige AB.

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Västberga 1:1 i Solberga till Sjaelsö Sverige AB. Karl Gylje Avdelningen för Projektutveckling Telefon: 08-508 264 82 karl.gylje@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2012-12-13 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Västberga 1:1 i Solberga till

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Datum:

Sammanträdesprotokoll Datum: S SPÅNGA-TENSTA STADSDELSFÖRVALTNING PENSIONÄRSRÅDET SID 1 (7) 2007-11-08 Sammanträdeprotokoll Datum: 2007-11-08 Datum för jutering: 2007-11- Iri Johnon Närvarande Ordförande Iri Johnon, PRO Vice ordförande

Läs mer

Organisation och arbetsformer för FoU-arbetet åren samt fördelning av medel 2011

Organisation och arbetsformer för FoU-arbetet åren samt fördelning av medel 2011 SOCIALFÖRVALTNINGEN UTVECKLINGSENHETEN Handläggare: Maria Anderon Tel: 508 25 910 Till Socialnämnden DNR 3.2-0113/2011 2011-05-19 SID 1 Organiation och arbetformer för FoU-arbetet åren 2012-2014 amt fördelning

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Farsta 2:1 i Hökarängen till AB Stockholmshem

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Farsta 2:1 i Hökarängen till AB Stockholmshem Dnr Sida 1 (6) 2016-11-16 Handläggare Therese Ericsson 08-508 266 12 Till Exploateringsnämnden 2016-12-15 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Farsta 2:1 i Hökarängen till AB Stockholmshem Förslag

Läs mer

Förskoleenheten Regnbågen/Stjärnfallet

Förskoleenheten Regnbågen/Stjärnfallet SPÅNGA-TENSTA STADSDELSFÖRVALTNING SID 1 (5) DNR 400-444/07 GILTIG FR.O.M. 2007-09-20 GILTIG T.O.M. 2008-09-19 KVALITETSGARANTI Förkoleenheten Regnbågen/Stjärnfallet Enheten betår av två förkolor med 3avdelningar

Läs mer

Rapport från utvärdering av grundläggande vuxenutbildning i Botkyrka kommun 5-9 september 2011

Rapport från utvärdering av grundläggande vuxenutbildning i Botkyrka kommun 5-9 september 2011 TILLHANDAHÅLLARAVDELNINGEN UPPFÖLJNINGSENHETEN SID 1 (19) 2011-11-01XX Borttaget: 2011-10-31 UTBILDNINGSINSPEKTÖR LENA KAEV 08-508 33 977 MEDBEDÖMARE; ERIK HAMNER REKTOR KOMMUNAL VUXENUTBILDNING, TYRESÖ

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Sköndal 2:1 i Sköndal till Stena Fastigheter Stockholm AB

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Sköndal 2:1 i Sköndal till Stena Fastigheter Stockholm AB Dnr Sida 1 (5) 2014-11-28 Handläggare Marie Ekberg 08-508 266 10 Till Exploateringsnämnden 2015-01-29 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Sköndal 2:1 i Sköndal till Stena Fastigheter Stockholm

Läs mer

Plan för psykosocialt omhändertagande vid stora olyckor och katastrofer i. Enskede-Årsta-Vantör

Plan för psykosocialt omhändertagande vid stora olyckor och katastrofer i. Enskede-Årsta-Vantör ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING Plan för pykoocialt omhändertagande vid tora olyckor och katatrofer i Enkede-Årta-Vantör 2007-12-27 Box 81, 121 22 Johannehov. Telefon 08-508 14 000 e-pot@eav.tockholm.e

Läs mer

Markanvisning för detaljhandelsändamål inom fastigheten Skarpnäcks gård 1:1 i Skarpnäcks gård till Wallenstam AB

Markanvisning för detaljhandelsändamål inom fastigheten Skarpnäcks gård 1:1 i Skarpnäcks gård till Wallenstam AB Per Olof Jägbeck Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 275 95 peo.jagbeck@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2010-04-22 Markanvisning för detaljhandelsändamål inom fastigheten Skarpnäcks

Läs mer

HANTERING AV DIGITAL INFORMATION HOS FASTIGHETSKONTORET

HANTERING AV DIGITAL INFORMATION HOS FASTIGHETSKONTORET S STOCKHOLMS STADSARKIV LANDSARKIV FÖR STOCKHOLMS LÄN INSPEKTIONSRAPPORT SID 1 (5) 2011-02-24 DNR 9.3-14133/10 SSA 2010:18 Fatighetkontoret Att: Anita Granlund Kopia: Reviionkontoret HANTERING AV DIGITAL

Läs mer

Markanvisning för parkering inom fastigheten Västberga 1:1 i Solberga till AB Stockholmshem

Markanvisning för parkering inom fastigheten Västberga 1:1 i Solberga till AB Stockholmshem Dnr Sida 1 (5) 2019-04-08 Handläggare Hannes Appelgren 08 508 266 77 Till Exploateringsnämnden 2019-05-23 Markanvisning för parkering inom fastigheten Västberga 1:1 i Solberga till AB Stockholmshem Förslag

Läs mer

ansökan till Länsstyrelsen i Stockholms län angående projektmedel för metodutveckling av arbetet med s.k. hedersrelaterat våld

ansökan till Länsstyrelsen i Stockholms län angående projektmedel för metodutveckling av arbetet med s.k. hedersrelaterat våld SPÅNGA-TENSTA STADSDELSFÖRVALTNING INDIVID- OCH FAMILJEOMSORG SID 1 (5) 2006-12-11 Handläggare: Ann Gardetröm Telefon: 50803134 Till Spånga-Tenta taddelnämnd anökan till Läntyrelen i Stockholm län angående

Läs mer

och handikappomsorg VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING

och handikappomsorg VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING Äldre- och handikappomorg VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING Handläggare: Pia Bergten, Medicinkt anvarig jukköterka Telefon: 08-508 20 513 TJÄNSTEUTLÅTANDE 2006-03-19 SDN 2006-04-20 Dnr 506-141/2006 KARTLÄGGNING

Läs mer

VÄSENTLIGHETS- OCH RISKANALYS MED ARBETSPLAN FÖR INTERNKONTROLL FÖR UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007

VÄSENTLIGHETS- OCH RISKANALYS MED ARBETSPLAN FÖR INTERNKONTROLL FÖR UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007 S UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN FÖRVALTNINGSAVDELNIN GEN Sid 1 (9) VÄSENTLIGHETS- OCH RISKANALYS MED ARBETSPLAN FÖR INTERNKONTROLL FÖR UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007 Bakgrund I enlighet med taden Regler för ekonomik

Läs mer

Skuldrådgivning för hemlösa med ordnat boende

Skuldrådgivning för hemlösa med ordnat boende SOCIALTJÄNSTFÖRVALTNINGEN KUNDORIENTERADE VERKSAMHETER Handläggare: Gunhild Watorp Villarreal Telefon: 08-508 25 452 SID 1 (12) 2008-04-09 RAPPORT angående Skuldrådgivning för hemlöa med ordnat boende

Läs mer

Ansökan till Socialstyrelsen om utvecklingsmedel för att motverka hemlöshet och utestängning från bostadsmarknaden

Ansökan till Socialstyrelsen om utvecklingsmedel för att motverka hemlöshet och utestängning från bostadsmarknaden NORRMALMS STADSDELSFÖRVALTNING VÅRD- OCH OMSORGSAVDELNINGEN SID 1 (6) 2007-10-01 Handläggare: Karin Aronon Telefon: 08-508 09 395 Till Norrmalm taddelnämnd Anökan till Socialtyrelen om utvecklingmedel

Läs mer

Förslag till beslut. Sammanfattning. Bakgrund. TJÄNSTEUTLÅTANDE Dnr M Till Marknämnden

Förslag till beslut. Sammanfattning. Bakgrund. TJÄNSTEUTLÅTANDE Dnr M Till Marknämnden Kontaktperson Sara Wiberg Innerstad Telefon: 08-508 270 54 sara.wiberg@mk.stockholm.se Till Marknämnden 2005-12-15 Markanvisning för förskola invid kv Stammen inom fastigheten Södermalm 10:7 och del av

Läs mer

Markanvisning för skoländamål inom fastigheten Stjärnvalvet 2 i Bandhagen till Föreningen Aktiva Studier

Markanvisning för skoländamål inom fastigheten Stjärnvalvet 2 i Bandhagen till Föreningen Aktiva Studier Dnr Sida 1 (7) 2015-04-22 Handläggare Katarina Johansson 08-508 264 20 Till Exploateringsnämnden 2015-05-21 Markanvisning för skoländamål inom fastigheten Stjärnvalvet 2 i Bandhagen till Föreningen Aktiva

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Ålsten 1:1 i Ålsten och Olovslund till Primula byggnads AB.

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Ålsten 1:1 i Ålsten och Olovslund till Primula byggnads AB. Dnr Sida 1 (7) 2018-04-27 Handläggare Lisen Lans 08-508 265 23 Till Exploateringsnämnden 2018-06-14 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Ålsten 1:1 i Ålsten och Olovslund till Primula byggnads AB.

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Farsta 2:1 i Farsta till Byggnadsfirman Viktor Hanson AB samt AB Stockholmshem.

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Farsta 2:1 i Farsta till Byggnadsfirman Viktor Hanson AB samt AB Stockholmshem. TJÄNSTEUTLÅTANDE Victoria Zimmermann Grönros Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 262 58 Victoria.gronros@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2011-12-15 Markanvisning för bostäder

Läs mer

Uppdraget som biståndshandläggare inom äldreomsorgen

Uppdraget som biståndshandläggare inom äldreomsorgen ÄLDREFÖRVALTNINGEN SID 1 (6) 2007-04-10 Handläggare: Git Skog Telefon: 08-508 36 217 Till Äldrenämnden Uppdraget om bitåndhandläggare inom äldreomorgen Svar på reviionrapport, Uppdraget om bitåndhandläggare

Läs mer

Program för butiksgalleria under Odenplan - svar på remiss från stadsbyggnadskontoret

Program för butiksgalleria under Odenplan - svar på remiss från stadsbyggnadskontoret NORRMALMS STADSDELSFÖRVALTNING PARKMILJÖGRUPPEN NORRA INNERSTADEN SID 1 (6) 2007-09-07 Handläggare: Lielotte van den Tempel Tel. 508 09 245 Till Norrmalm taddelnämnd Program för butikgalleria under Odenplan

Läs mer