Kulladalsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kulladalsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling"

Transkript

1 Kulladalsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2018/2019

2 Kulladalskolans Målsättning (Såhär ska vår skola vara) Varje elevs bästa skola! I Kulladalsskolan ska varje elev inhämta och utveckla kunskaper och värden. Kulladalsskolan ska främja varje elevs utveckling och lärande samt en livslång lust att lära. Kulladalsskolan ska förmedla och förankra respekt för de mänskliga rättigheterna och grundläggande demokratiska värderingar. Kulladalsskolan ska säkra att varje elev utvecklar kunskaper och färdigheter för ett aktivt och självständigt liv. I Kulladalsskolan ska ett ömsesidigt möte mellan de pedagogiska synsätten i förskoleklass, skola och fritidshem berika varje elevs utveckling och lärande. Kulladalsskolan ska låta varje elev finna sin unika egenart och främja varje elevs allsidiga personliga utveckling till en aktiv, kreativ, kompetent och ansvarskännande individ och medborgare. Kulladalsskolan ska vara varje elevs bästa skola! Det betyder att på vår skola ska alla elever utvecklas och lära. Kulladalsskolan ska skapa en lust hos eleverna att lära och göra sitt bästa. Alla elever ska lära sig om respekt, demokrati och mänskliga rättigheter, att alla är lika viktiga och lika mycket värda oavsett vilken ålder, religion, kön, hudfärg eller vilken åsikt man har. Ingen på vår skola ska känna sig utanför eller vara ensam, och alla har ansvar för att behandla varandra på ett trevligt sätt. Kulladalskolan vill att alla elever ska få kunskaper som är viktiga i framtiden, och det ska finnas en röd tråd mellan förskoleklass, skola och fritidshem så att eleverna alltid känner igen sig. Varje elev på Kulladalsskolan är unik och speciell, och det är skolans jobb att stärka eleverna i sin egen utveckling, att man är bra som man är och att man får använda sina färdigheter och sin fantasi i skolan. Kulladalskolan ska vara varje elevs bästa skola!

3 Varför finns den här planen? Alla skolor måste ha en plan som berättar hur personalen som jobbar på skolan, vilka områden som är viktiga detta året, och visa hur alla på skolan ska arbeta för att alla elever ska må bra i skolan. Här förklaras också vilka regler som finns på skolan, hur personalen arbetar mot mobbning och vad elever kan göra om de inte mår bra eller ser någon annan som inte mår bra. Varje år gör all personal om i planen. Först utvärderar man vad man tyckte var bra, och hur de saker man planerat blev och tänker på hur man kan göra saker ännu bättre nästa gång, och så gör man en ny plan utifrån det. Eleverna utvärderar också, genom trivselenkäter, elevråd och intervjuer med rektorerna, vad de tycker har varit bra och vad de vill ska bli ännu bättre. Sen skriver man en ny plan som gäller för nästa år. Det är rektorn som är ansvarig för planen. Elevinflytande Inflytande betyder att man får vara med och säga vad man tycker. Elevinflytande betyder att eleverna får vara med och tycka till om saker i skolan. Det kan exempelvis vara att förbättra miljön i matsalen, på skolgården, eller hur skolan arbetar med att alla elever ska känna sig trygga. På skolan finns klassråd och elevråd, då pratar man först om dessa saker i sitt klassrum, och sedan träffas elevrådet och pratar om hur hela skolan har det och vad man behöver förbättra på skolan. Det finns också Skolråd där föräldrar och rektorer träffas.

4 Detta visade utvärderingen av förra årets plan: När eleverna och personalen utvärderade förra årets plan visade den att majoriteten (majoriteten betyder de flesta) av eleverna trivs väldigt bra på Kulladalskolan. De klasser som svarat att de inte trivs så bra följer personalen lite extra. Personalen har märkt att många elever använder ett fult språk mot varandra och inte går ut på rast eller följer ordningsreglerna. Det måste vi arbeta mer med tillsammans så att alla ska trivas och vara tydliga med vad som händer om man inte följer ordningsreglerna. Några få elever har en väldigt hög frånvaro (frånvaro betyder att man inte är i skolan). Här behöver personalen bli ännu bättre på att upptäcka det tidigt och arbeta så att eleven kommer tillbaka till skolan. Skolan behöver arbeta med att hitta en Vi-känsla bland alla som finns på skolan, både elever och personal. En Vi- känsla är känslan av att man är tillsamammans som ett lag och är rädda om varandra, så att alla trivs och har det bra på skolan. Förra året hade skolan två teman- julvecka och läsvecka med fadderverksamhet. Det tyckte både elever och personal var bra så det ska vi fortsätta med. Vi ska ha ett gemensamt tema under hösten som personalen ska planera vid terminsstart. Vissa elever tycker det är läskigt att gå mellan skolan och sporthallen, eller att det är oroligt i matsalen om platserna eller de vuxna som äter med klassen ändras ofta. Det behöver personalen förbättra.

5 Främjande insatser På Kulladalsskolan gör vi en massa saker för att alla ska trivas. Det kallas det Främjande arbetet, att man främjar (gör saker eller tänker på ett visst sätt) som skapar trivsel. Dessa saker är indelade i olika avsnitt; Fadderverksamhet, Gemensamma aktiviteter, Att se varje barn, Raster, Gruppens ordningsregler, Språkutvecklande arbete, Värdegrundsarbete vid läsårsstart och Struktur. Fadderverksamhet Fadderverksamhet betyder att äldre elever är extra omhändertagande mot yngre. Ibland kan det vara skönt att känna någon bland de äldre barnen som kan visa en saker, och det är roligt för de äldre att få visa och lära de yngre. Det skapar ett samarbete och en gemenskap. Det kan till exempel se ut såhär: Åk 6 Åk 3 och f-klass Åk 5 Åk 2 Åk 4 Åk 1 Gemensamma aktiviteter Alla elever ska trivas i sin skola och känna sig som en del av gemenskapen. Det ska finnas en större sammanhållning och gemenskap mellan åldersgrupperna. Detta ska vi skapa genom att: Förra året arbetade vi med två teman på hela skolan- läsveckan och julveckan. De byggde på ett faddersystem mellan årskurserna och var mycket omtyckt av eleverna och personalen. Vi kommer att fortsätta med etta och ha ett gemensamt tema till hösten. Rastkul, rastkulsråd och elevråd ska ta fram gemensamt schema och regler för fotbollsplanen. Det visade sig förra året att det blev mindre konflikter på fotbollsplanen när det fanns, så det ska vi fortsätta med. De årskurser som haft rastkompisar beskriver att det varit positivt, och det ska vi fortsätta med. Mårtensmiddag, vid Mårten gås, där eleverna får sitta vid dukade långbord och bli serverade av personalen är mycket omtyckt av alla och kommer att ske även detta år. Kulladalsmaran- alla elever springer Kulladalsskolans maraton, sen tittar vi på kartan hur långt vi sprang totalt allihop. Fritidshemmets dag- Fritidshemmet ordnar en rolig dag om vad man lär sig på fritids. Lekdag- Eleverna i årskurs 5 och idrottslärarna ordnar en dag full av lek.

6 Att se varje barn På Kulladalskolan ska alla elever känna känner trygghet och att man är en del av gemenskapen. Det ska vi göra genom att: Varje pedagog väljer själv hur man ska arbeta för att alla elever känna sig sedda och bekräftade. Ett exempel kan vara att ta alla elever i hand vid skolstart och skolslut. Elever som är frånvarande uppmärksammas särskilt. Personal finns alltid ute när eleverna har rast. Personalen ska hela tiden arbeta med att stärka eleverna i deras självkänsla (hur man tänker om sig själv) genom samtal, lekar och övningar. För att personalen ska vara säkra på att varje barn känner sig sedda så används Barnbarometern och sociogram. Det är enkla metoder och frågor för att se så att ingen känner sig ensam. Bland de yngre barnen finns det alltid vuxna närvarande när man rör sig inom skolan, i korridoren och i omklädningsrummen på idrotten. Förskoleklassens elever bär gula västar, använder skolgårdens framsida och har alltid någon av förskoleklassens pedagoger närvarande ute. Eleverna ska alltid utvärdera insatserna så att man vet att de fungerar. Raster Alla elever ska känna trygghet på rasterna och vara en del av gemenskapen. Rasterna ska vara roliga och främja rörelse, lärande och utveckling. Vi ska också arbeta med: Rastvärdarna är vuxna som är ute och tittar när barnen har rast. De kan man alltid fråga elelr säga till om man undrar över något. Rastvärdna ska stå på ett visst ställe och vara jämnt fördelade på skolgården. Om den som skulle varit rastvärd blir sjuk så ska arbetslaget ordna så att det finns en annan ute istället. Rastkul ordnar roliga aktiviteter på rasterna som alla kan vara med på. Rastkul gör upp regler och turordning för fotbollsplan, bandyplan tillsammans med rastkulsråd eller elevråd. Material som behövs till utelek förvaras i förrådet för att göra det lätt att hämta och lämna saker. Klassbollarna finns i klassrummet. Vissa klasser har rastkompisar. Om du vill ha det så ska du upp det på ditt nästa klassråd. Någon av förskoleklassens personal finns alltid ute på rasterna. Om man inte har någon lektion så måste man ändå alltid följa ordningsreglerna. Eleverna ska få vara med och planera aktiviteter på Rastkul. Eleverna deltar i ett rastkulsråd Eleverna ska få vara med och bestämma om regler och turordning för fotbollsplan, bandyplan och liknande.

7 Gruppens ordningsregler På Kulladalsskolan ska varje elev känna sig trygg och bemötas med respekt och hänsyn. Skolan ska vara en plats där det finns trygghet och arbetsro. Ordningsregler betyder att det finns regler för vad man får och inte får göra i skolan och fritids. Gruppens ordningsregler är de regler man kommer överens om inom sin egen klass eller fritidsgrupp. Eleverna ska kunna ordningsreglerna som finns och behandla varandra utifrån dessa. Förutom Gruppens ordningsregler som bestäms inom den egna gruppen, så finns Kulladalskskolans ordningsregler som gäller för hela skolan. Dessa reglerna är: Trygghet och trivsel Jag tar ansvar för en god arbetsmiljö. Jag visar hänsyn. Jag följer personalens instruktioner. Jag stannar på skolans område. En skola för lärande Jag tar ansvar för mitt skolarbete. Jag lämnar leksaker hemma. Jag förvarar mobiltelefonen avstängd i väskan. Jag håller tider. Trygg och säker skolgård Jag leder min cykel. Jag använder inte skateboard, rullskridskor eller liknande. Jag följer uppgjorda regler på t ex fotbolls-, basket - och bandyplanen. Jag kastar enbart snöboll bakom hinderbanan. Jag åker pulka från kullen ut på gröningen. Arbetsro och trivsel inomhus Jag bidrar till arbetsro. Jag talar med samtalston. Jag är ute på rasterna. Jag går inomhus. Jag är rädd om skolans saker och hjälper till att hålla ordning. Jag ska som klassvärd torka av borden i matsalen. Om jag inte följer reglerna får det konsekvenser: Mindre allvarlig händelse: Jag får en tillsägelse av personalen. Allvarlig eller upprepad händelse: Informeras mina föräldrar. Kallas jag tillsammans med mina föräldrar till möte. Disciplinära åtgärder enligt skollagen kan bli aktuella. Omhändertagande av föremål Föremål som stör undervisningen och fritidsverksamheten omhändertas av personalen och lämnas tillbaka när jag slutar för dagen. Föremål som är farliga omhändertas av personalen och lämnas till mina föräldrar. Skadegörelse Om jag förstör något med vilja eller som följd av att jag brutit mot reglerna blir mina föräldrar ersättningsskyldiga.

8 Språkutvecklande arbete Språkutvecklande betyder att varje elev ska kunna göra sig förstådd och ha möjlighet att förstå allt som händer och allt de hör och läser i skolan. Språkbruket elever emellan ska vara gott. Elever ska lära sig att kunna hantera konflikter genom att prata med varandra. Värdegrundsarbete vid läsårsstart Värdegrund betyder att alla elever och personal på skolan tänker på samma sätt om hur man är mot varandra. Att man är vänlig, trevlig och inte använder fula ord mot varandra. Alla ska behandla varandra bra, för att på så sätt göra så att alla tycker om att vara i skolan, är trygga och kan lära sig saker. Värdegrundsarbete betyder det arbete man gör för att man ska skapa en sån känsla. Exempel kan vara grupper, lekar eller övningar om hur man är en bra kompis till varandra. Detta ska vi börja med vid läsårstart, men fortsätta med hela tiden under året. Struktur Struktur betyder att man har rutiner. I år ska vi arbeta mer med att varje dag ska börja och sluta på samma sätt, och att lektionerna ska vara tydliga. På så sätt är det lättare för varje elev att förstå vad de förväntas göra och vad lektionen ska handla om. Det är bra att vara förberedd för då lär man sig lättare.

9 Kartläggning Såhär ska denna planen utvärderas: Eleverna gör trivselenkäter och svarar på frågor om hur de trivs i skolan. Sen tittar kurator, v-grupp, elevråd och skolråd på hur eleverna svarat för att se hur man kan göra det bättre framöver. Vissa årskurser gör enkäter som skolan tagit fram, och andra årskurser gör Malmö stads enkät. Samtal med elever om värdegrund, trivsel, regler och rutiner i klassråd och fritidsråd. Samtal med elever om särskilda riskplatser, det betyder platser som kan kännas läskiga och otrygga. Utvecklingssamtal och andra samtal. Elevintervjuer- rektor Anette och biträdande rektor Monica pratar med elever om hur de har det på skolan. Elevrådsmöten- elever från varje klass träffas och pratar om skolan. Analys av antal anmälningar av kränkningar och tillbud. Kränkningar är när elever gör taskiga saker mot varandra, tillbud är när någon tex. Ramlar och slår sig. Sådana saker tittar man på (analyserar) för att se vad man kan göra så att det inte händer igen. Skolsköterskans hälsosamtal. Skolsköterskan träffar under året elever i vissa årskurser för att höra hur de trivs i skolan och hur de mår. Uppföljning av ärenden i V- gruppen. V gruppen arbetar mot mobbning (när någon är elak mot samma elev flera gånger) och tittar på hur ofta och var det hänt, för att se hur man kan hindra att det händer igen. Samtal med föräldrar. Personal på skolan pratar ofta med föräldrar vid tex, hämtning/ lämning, utvecklingssamtal eller möten för att höra hur de ser på skolan och hur deras barn har det. Personalen utvärderar sitt arbete hela tiden under året, och på bestämda möten.

10 Förebyggande åtgärder Utvärderingen av förra årets plan visade att vi behöver jobba vidare med vissa saker detta året. Dessa saker kallas det Förebyggande arbetet. I år ska vi arbeta med Studiero och Vi-känsla. Studiero Studiero betyder att man har lugn och ro i klassrummet så att man kan fokusera på det man ska lära sig. För att arbeta med detta behöver vi: All personal behöver lära sig vad som skapar ett gott studieklimat för att sedan kunna lära eleverna. Alla elever behöver lära sig vad studiero är och att det kan se olika ut i olika situationer. Skolan ska samarbeta med PI (pedagogisk inspiration) och Din röst ska eka vt 18 och ht 18 för att lära oss ännu mer om studiero. Vi-Känsla En vi-känsla är känslan av att man är tillsamammans som ett lag och är rädda om varandra, så att alla trivs och har det bra på skolan. Det ska vi skapa genom att: Fortsatt fokus på gemenskapande aktiviteter i och mellan klasserna/ årskurserna för att öka sammanhållningen. Samarbeta med PI och Din röst ska eka under vt 18 och ht 18. Diskutera med och involvera eleverna i skapandet och genomförandet av aktiviteterna.

11 Vad ska man göra om någon behandlar en illa? Enligt Skollagen får man inte behandla varandra illa i skolan. Det kallas att man kränker någon. Exempel på att kränka någon kan vara: Att slå eller knuffa. Säga fula ord eller svära. Göra fula tecken. Retas. Att ge elaka lappar eller teckningar, skicka taskiga sms eller mail. Att frysa ut någon. Om något av detta händer så är det viktigt att den som blir utsatt eller ser någon annan bli utsatt säger till en vuxen. Vuxna måste enligt lag försöka lösa kränkningarna så fort som möjligt. Det gör man genom att prata med den som blivit utsatt, och med den som gjort fel. Man pratar även med deras föräldrar och med rektorn och följer upp att det inte händer igen. Om kränkningarna sker ofta, och mot samma person kallas det mobbning. Mobbning är väldigt allvarligt. Om mobbning sker kopplas Värdegrundsgruppen in. Värdegrundsgruppen kallas också V gruppen. Det är en grupp som består av rektor, skolsköterska, kurator, lärare och fritidspedagoger som utreder och arbetar mot mobbning. V gruppen utreder på nästan samma sätt som vid kränkningar, men under längre tid. Om inte mobbningen upphör efter det så kan rektor bestämma om andra åtgärder för den som mobbat. Det finns rastvakter ute på skolgården varje rast. De är vuxna och har gula västar. Deras jobb är att se till att alla elever trivs på rasterna. Man kan alltid säga till dem om man ser någon som mår dåligt eller om man själv vill ha hjälp. När du vill ha hjälp Ibland mår man inte så bra. Det kan vara något som har hänt hemma, i skolan eller något som man tänker på som gör en orolig. Då finns det flera personer i skolan som gärna vill hjälpa dig. Då kan man berätta för en vuxen, eller prata med skolans kurator som heter Madeleine eller skolsköterska som heter Maria. Maria är vikarie för Pauline. De sitter på Grön våning bredvid biblioteket. Man får komma när man vill, eller be en vuxen boka en tid åt en. All personal måste hjälpa elever som mår dåligt. Om man vill ringa så är Madeleines telefonnummer , och skolsköterskans telefonnummer är

Torslunda skola. Ordningsregler

Torslunda skola. Ordningsregler Torslunda skola Ordningsregler Läsåret 2017-2018 Förväntansdokument Som elev kan du förvänta dig av oss - att du blir bemött med respekt - att vi bryr oss om dig - att vi ingriper mot alla former av kränkande

Läs mer

Vretaskolans. Plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2017/2018

Vretaskolans. Plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2017/2018 Vretaskolans Plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2017/2018 Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass, grundskola åk 1-2 inklusive fritidshem Bakgrund och syfte Vretaskolans

Läs mer

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling för Vallargärdets skola och fritidshem. Läsåret 2015/16

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling för Vallargärdets skola och fritidshem. Läsåret 2015/16 Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling för Vallargärdets skola och fritidshem Läsåret 2015/16 Plan för Vallargärdets skola och fritidshem Vision I vårt skolområde vill vi att alla

Läs mer

Ordningsregler. Torslunda skola

Ordningsregler. Torslunda skola Ordningsregler Torslunda skola Läsåret 2016 2017 Förväntansdokument Som elev kan du förvänta dig av oss - att du blir bemött med respekt - att vi bryr oss om dig - att vi ingriper mot alla former av kränkande

Läs mer

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsåret 2018/2019

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsåret 2018/2019 PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsåret 2018/2019 Sammanfattning På Munktorpsskolan ska vi genom förebyggande och främjande insatser arbeta för att elever och personal inte ska kränkas

Läs mer

Ordningsregler. Torslunda skola

Ordningsregler. Torslunda skola Ordningsregler Torslunda skola Läsåret 2013 2014 Förväntansdokument Som elev kan du förvänta dig av oss - att du blir bemött med respekt - att vi bryr oss om dig - att vi ingriper mot alla former av kränkande

Läs mer

Elevversion av Nygårdskolans och Nygårdskolans fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Elevversion av Nygårdskolans och Nygårdskolans fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Elevversion av Nygårdskolans och Nygårdskolans fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling 2017-2018 Nygårdskolan Innehåll 1 Vad är en likabehandlingsplan 4 2 Vad betyder diskriminering

Läs mer

Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Björkskolan 2015/2016 På Björkskolan arbetar vi aktivt med; Värdegrund under hela läsåret. Gott språkbruk samt artighet, trivsel och

Läs mer

ÄNGÅSSKOLAN

ÄNGÅSSKOLAN ÄNGÅSSKOLAN 2015-09-21 Likabehandlingsplan Ängåsskolan 2015/2016 Ängåsskolans likabehandlingsplan är grundad på LGR 11, FN:s Barnkonvention Skollagen och DO, vilken innehåller förbud mot diskriminering

Läs mer

BRÄNNINGESKOLANS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING 2018/2019

BRÄNNINGESKOLANS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING 2018/2019 BRÄNNINGESKOLANS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING 2018/2019 VEM GÄLLER PLANEN? Planen gäller för alla elever och personal på Bränningeskolan. Rektorn har det övergripande ansvaret för att

Läs mer

Uppdaterad

Uppdaterad Trygghetsplan -En plan mot diskriminering och kränkande behandling Bobygda skola läsåret 2015-2016 Uppdaterad 2015-10-25 Trygghetsplanen plan mot diskriminering och kränkande behandling På vår skola ska

Läs mer

Grindstuskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-3 samt fritidsavdelning

Grindstuskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-3 samt fritidsavdelning Grindstuskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-3 samt fritidsavdelning Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Kulladalsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kulladalsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling MALMÖ STAD Kulladalsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskoleklass, fritidshem och grundskola Läsåret 2016/2017 Beslutad på arbetsplatsträff 2016-08-22 Antagen i samverkan 2016-08-19

Läs mer

Borbackas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Borbackas plan mot diskriminering och kränkande behandling Borbackas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: F-6 samt fritidshem Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-6 samt

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Stackgrönnanskolan Från 181001 till 191001. Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola och fritidshem

Läs mer

Löderups skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Löderups skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Löderups skola Löderups skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola åk 1-6, Förskoleklass och fritidshemmen Läsår: 2014/2015 Vår vision En skola

Läs mer

Plan för likabehandling, mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för likabehandling, mot diskriminering och kränkande behandling Plan för likabehandling, mot diskriminering och kränkande behandling Lackarebäcksskolan Läsåret 2018/2019 Introduktion Omfattning Planen omfattar Lackarebäcksskolan grundskola F-6, grundsärskola samt fritidshemmen

Läs mer

Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Stora Dalslundskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola årskurs 4-9 samt fritidshem 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Älvängenskolan. grundskola årskurs1och årskurs 2 förskoleklass och fritidshem

Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Älvängenskolan. grundskola årskurs1och årskurs 2 förskoleklass och fritidshem Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Älvängenskolan grundskola årskurs1och årskurs 2 förskoleklass och fritidshem läsåret 2014/15 Keith Haring Upprättad augusti 2014 Lisbeth

Läs mer

Grundsärskolan på Haganässkolan och Björnekullaskolan

Grundsärskolan på Haganässkolan och Björnekullaskolan Bildningsförvaltningen Grundsärskolan Reviderad 2016 02 15 Grundsärskolan på Haganässkolan och Björnekullaskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2 (11) Innehållsförteckning: Regelverk

Läs mer

Östbyskolan PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Maria Westberg Rektor

Östbyskolan PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Maria Westberg Rektor Östbyskolan PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Maria Westberg 20151031 Sidan 2 av 9 Grunduppgifter: Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass och skola Ansvarig för planen:

Läs mer

Likabehandlingsplan Regnbågsskolan F- 6 och fritidshem

Likabehandlingsplan Regnbågsskolan F- 6 och fritidshem Likabehandlingsplan Regnbågsskolan F- 6 och fritidshem 2016-2017 Likabehandlingsplan 2016 2017 Regnbågsskolan Inledning Vi har en gemensam plan mot diskriminering och mot kränkande behandling som vi kallar

Läs mer

Rengsjöskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Gun-Marie Tyve Rektor

Rengsjöskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Gun-Marie Tyve Rektor Rengsjöskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Gun-Marie Tyve Rektor 2014-03-27 1 Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Rengsjöskolans förskoleklass- åk 6 och Fritidshem.

Läs mer

Elevernas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-2016

Elevernas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-2016 Elevernas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-2016 Sveriges riksdag har bestämt att varje skola ska ha en plan mot diskriminering och kränkande behandling. I planen ska det stå hur alla

Läs mer

Hammarskolans. Plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2018/2019

Hammarskolans. Plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2018/2019 Hammarskolans Plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2018/2019 Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass, grundskola åk 1-3 inklusive fritidshem, samt särskolan med fritidshem

Läs mer

Alfaskolans årliga likabehandlingsplan för Fritidshem och F-6

Alfaskolans årliga likabehandlingsplan för Fritidshem och F-6 Alfaskolans årliga likabehandlingsplan för Fritidshem och F-6 Resultat av läsåret 2017 2018 och åtgärder och mål inför läsåret 2018-2019 Från 2009-0101 gäller lagen om förbud mot diskriminering och annan

Läs mer

Nybro kommun Hanemålaskolan. LIKABEHANDLINGSPLAN Hanemålaskolan

Nybro kommun Hanemålaskolan. LIKABEHANDLINGSPLAN Hanemålaskolan Nybro kommun Hanemålaskolan LIKABEHANDLINGSPLAN Hanemålaskolan Fritidshem och förskoleklass 2018-2019 Likabehandlingsplan för Hanemålaskolan En grundläggande mänsklig rättighet är rätten till likabehandling.

Läs mer

Nye skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: skola, förskoleklass och fritidshem.

Nye skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: skola, förskoleklass och fritidshem. Nye skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2018 2019 Verksamhetsformer som omfattas av planen: skola, förskoleklass och fritidshem. Ansvarig för planen: Bakgrund till planen: Rektor Leif

Läs mer

Likabehandlingsplan för Solgläntans förskola okt okt 2015

Likabehandlingsplan för Solgläntans förskola okt okt 2015 Likabehandlingsplan för Solgläntans förskola okt 2014- okt 2015 Varför en likabehandlingsplan? Det finns två lagar som styr en skolas likabehandlingsarbete, skollagen och diskrimineringslagen. Syftet med

Läs mer

Mellanhedsskolans Likabehandlingsplan

Mellanhedsskolans Likabehandlingsplan Mellanhedsskolans Likabehandlingsplan Mellanhedsskolan ska vara en trygg skola där alla känner sig välkomna! Vi arbetar mycket med hur vi ska vara mot varandra. Vi vet att trivsel är en förutsättning för

Läs mer

Likabehandlingsplan & plan mot kränkande behandling

Likabehandlingsplan & plan mot kränkande behandling Björkhagaskolan Likabehandlingsplan & plan mot kränkande behandling Björkhagaskolan 2015 Strategi Plan/program Riktlinjer Regler och instruktioner Innehåll Sid Nuläge 4 Kartläggning 4 Mål 5 Ny plan 5 Främja,

Läs mer

Utvärdering av föregående plans insatser. Det främjande och förebyggande arbetet

Utvärdering av föregående plans insatser. Det främjande och förebyggande arbetet Likabehandlingsplan för Landeryds skola, förskoleklassen på Landeryds skola och Linnås fritidshem läsåret 2014-2015 1 Utvärdering av föregående plans insatser Under året har föräldrarådet träffats. Vi

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling Elevversion PLUGGPARADISET Vad betyder Plan mot diskriminering och kränkande behandling? Plan mot diskriminering och kränkande behandling är ett dokument

Läs mer

Hanahöj och Hångers rektorsenhet. Hånger skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Hanahöj och Hångers rektorsenhet. Hånger skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Hanahöj och Hångers rektorsenhet Hånger skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsår: 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola och fritidshem

Läs mer

Utvärdering av föregående plans insatser. Det främjande och förebyggande arbetet

Utvärdering av föregående plans insatser. Det främjande och förebyggande arbetet Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling för Landeryds skola, förskoleklassen på Landeryds skola och Linnås fritidshem läsåret 2015-2016 1 Utvärdering av föregående plans insatser Under

Läs mer

Vällsjöskolan. Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling.

Vällsjöskolan. Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling. Vällsjöskolan Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling. Läsåret 2017-2018 samt augusti-oktober 2018 Vällsjöskolans organisation läsåret 2017/2018 På Vällsjöskolan arbetar vi i arbetslag

Läs mer

Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-6 samt förberedelseklass och fritidshem Ansvariga för planen Rektor Marianne Henrikson

Läs mer

Paradisskolans plan mot diskriminering och kränkande Behandling

Paradisskolans plan mot diskriminering och kränkande Behandling Paradisskolans plan mot diskriminering och kränkande Behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleklass, grundskola F-9, fritidshem Läsår 16/17, 17/18 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Söderskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Söderskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Söderskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass, grundskola 1-5 och fritidshem Läsår: 2016/2017 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

LIKABEHANDLINGSPLAN OCH ÅRLIG PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING 2016

LIKABEHANDLINGSPLAN OCH ÅRLIG PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING 2016 20160607 LIKABEHANDLINGSPLAN OCH ÅRLIG PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING 2016 Sida 1 av 7 Likabehandlingsplan för Ösbyskolan 2016 Rätten till likabehandling är en grundläggande mänsklig rättighet. Det handlar

Läs mer

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling för Vallargärdets skola och fritidshem. Läsåret 2016/17

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling för Vallargärdets skola och fritidshem. Läsåret 2016/17 Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling för Vallargärdets skola och fritidshem Läsåret 2016/17 Plan för Vallargärdets skola och fritidshem Vision I vårt skolområde vill vi att alla

Läs mer

Bojarskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bojarskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Bojarskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass, grundskola årskurs 1-6 samt fritidshem Läsår: 2014/2015 och 2015/2016 Grunduppgifter

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling LUNDS KOMMUN Skolområde Centrum/Torn Lerbäck- och Oskarskolan F-3 Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2019 Oskarskolan Skola och fritidshem Ansvariga: Cecilia Strid rektor Pernilla Ankell

Läs mer

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling

Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling 1 (6) Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Njutångers skola LÅ 2011-2012 Planen reviderad 20111212 Plan mot diskriminering, trakasserier och kränkande behandling utgår från Skollagen

Läs mer

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING MALUNGSFORS SKOLA

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING MALUNGSFORS SKOLA PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING MALUNGSFORS SKOLA Verksamhetsåret 2015/2016 Inledning Planen mot diskriminering och kränkande behandling handlar om att främja elevers lika rättigheter

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Skruvstads skola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Skruvstads skola Gemensamt Södra skolan Slottsbrons skola >> Skruvstads skola 2017-2018 Grums kommuns Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Skruvstads skola åk F - 3 Plan mot diskriminering och kränkande

Läs mer

PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING och DISKRIMINERING på INGELS SKOLA. Bedrivs kontinuerligt och utan förekommande anledning.

PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING och DISKRIMINERING på INGELS SKOLA. Bedrivs kontinuerligt och utan förekommande anledning. PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING och DISKRIMINERING på INGELS SKOLA Främjande Förebyggande Åtgärdande Kränkande behandling (skollagen) Positiva, stärkande inslag. Riktas mot alla. Bedrivs kontinuerligt och

Läs mer

Likabehandlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling för Årstadskolans F-5 skola och fritidshem 2015-2016

Likabehandlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling för Årstadskolans F-5 skola och fritidshem 2015-2016 2015-11-23 Likabehandlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling för Årstadskolans F-5 skola och fritidshem 2015-2016 2015-11-23 Innehållsförteckning 1. Inledning... 4 Bakgrund och syfte... 4

Läs mer

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling. Åbyggeby skola. Reviderad vt

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling. Åbyggeby skola. Reviderad vt Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling Åbyggeby skola Reviderad vt 2011 2011-03-08 Innehållsförteckning sida 2 sida 3 sida 4 sida 5 sida 6 Inledning Så säger lagen Definition Målsättning

Läs mer

Enkätundersökning 2014, 2015 Kommunal verksamhet

Enkätundersökning 2014, 2015 Kommunal verksamhet Enkätundersökning 2014, 2015 Kommunal verksamhet Elever förskoleklass till och med årskurs 2 Elever årskurs 3 till och med årskurs 9 Vårdnadshavare förskola Vårdnadshavare skola Svarsfrekvens 2014 2015

Läs mer

Likabehandlingsplan. Mot kränkande behandling. Lögdeå fritidshem och skola

Likabehandlingsplan. Mot kränkande behandling. Lögdeå fritidshem och skola Likabehandlingsplan Mot kränkande behandling Lögdeå fritidshem och skola 2018-2019 Skriven Januari 2019 av Barbro, Christina, Frida och Grace, Åsa och Mari. Rektor: Tinny Byström 1. Inledning Den 1 april

Läs mer

Lillmons fritidshem Plan mot diskriminering och kränkande behandling Kompisregler Utvärdering av arbetsplan 2012/2013 Arbetsplan 2013/2014

Lillmons fritidshem Plan mot diskriminering och kränkande behandling Kompisregler Utvärdering av arbetsplan 2012/2013 Arbetsplan 2013/2014 Lillmons fritidshem Plan mot diskriminering och kränkande behandling Kompisregler Utvärdering av arbetsplan 2012/2013 Arbetsplan 2013/2014 Reviderad oktober 2013 Plan mot kränkande behandling Vision Lillmons

Läs mer

Skolan ska skapa positiva lärmiljöer och alla ska bemötas på ett respektfullt sätt.

Skolan ska skapa positiva lärmiljöer och alla ska bemötas på ett respektfullt sätt. Lillsjöskolan har närhet till Odensalabäcken, skog, grönområden och fotbollsplan/skridskobana. Personalen på skolan är kunnig, engagerad och arbetar för elevernas bästa. Lillsjöskolans anda skall präglas

Läs mer

Innehållsförteckning. Vision. Främjande arbete. Kartläggning av verksamhet. Förebyggande arbete. Rutiner, åtgärder vid akut situation

Innehållsförteckning. Vision. Främjande arbete. Kartläggning av verksamhet. Förebyggande arbete. Rutiner, åtgärder vid akut situation Innehållsförteckning Vision Främjande arbete Kartläggning av verksamhet Förebyggande arbete Rutiner, åtgärder vid akut situation Hur gör vi planen känd? Utvärdering och uppföljning Vision En liten skola,

Läs mer

Katarina Södra skolas plan kränkande behandling och diskriminering

Katarina Södra skolas plan kränkande behandling och diskriminering Katarina Södra skolas plan kränkande behandling och diskriminering Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass, Grundskola årskurs 1-6 och skolbarnomsorg Läsår: 2018 2019 Innehållsförteckning

Läs mer

Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandlings plan mot diskriminering och kränkande behandling

Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandlings plan mot diskriminering och kränkande behandling Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandlings plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola årskurs 1-5 och fritidshem Läsår

Läs mer

VEGBY SKOLAS PLAN FÖR ARBETE MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING LÄSÅRET 2014/2015

VEGBY SKOLAS PLAN FÖR ARBETE MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING LÄSÅRET 2014/2015 VEGBY SKOLAS PLAN FÖR ARBETE MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING LÄSÅRET 2014/2015 1 ANSVAR OCH DELAKTIGHET Skolans rektor ansvarar för att det varje år upprättas en plan mot kränkande behandling

Läs mer

PLAN FÖR LIKABEHANDLING

PLAN FÖR LIKABEHANDLING PLAN FÖR LIKABEHANDLING SKYTTEANSKA SKOLANS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING SLUSSFORS SKOLAN, FRITIDSHEM OCH FÖRSKOLA 2017 Kunskap Självständighet Kreativitet Fantasi Bemötande Elever/barnet

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling. Halvarsgårdars skola

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling. Halvarsgårdars skola Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Halvarsgårdars skola 2016-2017 1(11) Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Halvarsgårdars skola

Läs mer

Klämmestorpsskolans årliga plan för likabehandling, för skola och fritidshem

Klämmestorpsskolans årliga plan för likabehandling, för skola och fritidshem Klämmestorpsskolans årliga plan för likabehandling, för skola och fritidshem År 2015 INNEHÅLL VISION s.1 MÅL s.1 LIKABEHANDLINGSPLAN s.2 VAD ÄR DISKRIMINERING? s.2 VAD ÄR EN KRÄNKANDE BEHANDLING? s.2 LIKABEHANDLINGSPLANEN

Läs mer

Skee skola och fritidshem Strömstads plan mot diskriminering och kränkande behandling

Skee skola och fritidshem Strömstads plan mot diskriminering och kränkande behandling Skee skola och fritidshem Strömstads plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola 1-6, fritidshem och förskoleklass a för planen Rektor

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling - Bie skola www.katrineholm.se Bie skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Skolbarnomsorg, Förskoleklass,

Läs mer

Södra Utmarkens skolas likabehandlingsplan

Södra Utmarkens skolas likabehandlingsplan Södra Utmarkens skolas likabehandlingsplan en årlig plan för likabehandling och mot diskriminering och kränkande behandling. Gäller för Södra Utmarkens Grundskola Förskoleklass Fritidshem 171001-180930

Läs mer

PLAN FÖR LIKABEHANDLING

PLAN FÖR LIKABEHANDLING PLAN FÖR LIKABEHANDLING SKYTTEANSKA SKOLANS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING SLUSSFORS SKOLAN, FRITIDSHEM OCH FÖRSKOLA 2019 Kunskap Självständighet Kreativitet Fantasi Bemötande Elever/barnet

Läs mer

Handlingsplan mot trakasserier och annan kränkande behandling

Handlingsplan mot trakasserier och annan kränkande behandling 2015 Handlingsplan mot trakasserier och annan kränkande behandling Örnsköldsviks Kommun 2015-01-01 Handlingsplan mot trakasserier och annan kränkande behandling 2015 Främjande arbete Syftar till att förstärka

Läs mer

Elevernas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Elevernas plan mot diskriminering och kränkande behandling Elevernas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2016-2017 Sveriges riksdag har bestämt att varje skola ska ha en plan mot diskriminering och kränkande behandling. I planen ska det stå hur alla

Läs mer

Fryele skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Fryele skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Fryele skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola: Förskoleklass-skolår 5 samt fritidsverksamhet Läsår 2017-2018 Reviderad 2017-08 Grunduppgifter

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Eira för trygghet och trivsel Läsåret

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Eira för trygghet och trivsel Läsåret Utbildningsförvaltningen Sida 1 (5) 2015-06-02 I och med att vi arbetar i Plan mot diskriminering och kränkande behandling Eira för trygghet och trivsel Läsåret 2015-2016 Verksamheter som omfattas av planen

Läs mer

Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Ansvariga för planen Vår vision Planen gäller från Planen gäller till Läsår

Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Ansvariga för planen Vår vision Planen gäller från Planen gäller till Läsår 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, grundskola 1-5 och fritidshem Ansvariga för planen Jill Nord, rektor Ida Karlsson, bitr. rektor Vår vision På Rörsjöskolan ska det

Läs mer

Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola, fritidshem a för planen Rektor Vår vision Mo Skola ska genomsyras

Läs mer

You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer (

You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer ( Varje år upprättar skolan en likabehandlingsplan. Denna plan gäller för läsåret 2013/2014. Den nya likabehandlingsplanen ska förankras; i gruppen, på en arbetsplatsträff på klassråd och elevråd under september

Läs mer

Rånnums skolas likabehandlingsplan. Årlig plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rånnums skolas likabehandlingsplan. Årlig plan mot diskriminering och kränkande behandling Rånnums skolas likabehandlingsplan Årlig plan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2017 2018 1 Vår skola ska vara till för alla och ge alla en god utbildning. Alla elever ska känna trygghet

Läs mer

Frälsegårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Frälsegårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Frälsegårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Skola F-6 och Fritidshem Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Läsår 2017/2018 ULRIKASKOLANS PLAN FÖR ARBETET MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING

Läsår 2017/2018 ULRIKASKOLANS PLAN FÖR ARBETET MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsår 2017/2018 ULRIKASKOLANS PLAN FÖR ARBETET MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsår 2017/2018 Ulricehamns kommun Ulrikaskolan Tre Rosors väg 523 86 Ulricehamn 2 Innehåll 1 Ansvar och delaktighet...

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Olovslund/Nockebyhovs skolor 2018

Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Olovslund/Nockebyhovs skolor 2018 Bunten 2017-18 "Vi skapar verktyg för ett livslångt lärande" Utbildningsförvaltningen Plan mot diskriminering och kränkande behandling för 2018 Förkortad och förenklad version Sida 2 (5) Planen mot diskriminering

Läs mer

Ucklumskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ucklumskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Ucklumskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola F-3 och Fritidshem Läsår 15/16 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Del 2. Plan mot kränkande behandling och trakasserier Norrhammarskolan F-5 Fritidshem

Del 2. Plan mot kränkande behandling och trakasserier Norrhammarskolan F-5 Fritidshem Del 2 Plan mot kränkande behandling och trakasserier Norrhammarskolan F-5 Fritidshem 2014-2015 Innehåll Introduktion av del 2... 1 Kartläggning... 1 Aktuellt läge... 1 Förebyggande aktuella åtgärder...

Läs mer

Valemyrsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Valemyrsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Valemyrsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass, årskurs 1-6 och fritidshem Läsår: 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Grevegårdsskolans likabehandlingsplan

Grevegårdsskolans likabehandlingsplan Grevegårdsskolans likabehandlingsplan för skolan, förskoleklass och fritidshem Gäller från 2013-04-01 till 2014-04-01 Innehållsförteckning Likabehandlingsplan Grevegårdsskolan sidan 2 Vision. Mål Metod

Läs mer

LIKABEHANDLINGSPLAN OCH ÅRLIG PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING

LIKABEHANDLINGSPLAN OCH ÅRLIG PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING LIKABEHANDLINGSPLAN OCH ÅRLIG PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING 2018-19 Sida 1 av 6 Likabehandlingsplan för Ösbyskolan 2018 Rätten till likabehandling är en grundläggande mänsklig rättighet. Det handlar om

Läs mer

Alsjöskolan inklusive fritidshemmets plan mot diskriminering och kränkande behandling

Alsjöskolan inklusive fritidshemmets plan mot diskriminering och kränkande behandling Alsjöskolan inklusive fritidshemmets plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen skola, förskoleklass, fritidshem Läsår 2017/2018 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Värnamo Grundsärskola 1-9 Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Värnamo Grundsärskola 1-9 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Värnamo Grundsärskola 1-9 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Värnamo Grundsärskola 1-9 Läsår 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Handlingsplan för Likabehandling, mot mobbning och kränkande beteende vid Morups Friskola

Handlingsplan för Likabehandling, mot mobbning och kränkande beteende vid Morups Friskola Uppdaterad 2015-03-10 Handlingsplan för Likabehandling, mot mobbning och kränkande beteende vid Morups Friskola Mål vid Morups Friskola Ingen mobbning, trakasserier eller annan särbehandling på grund av

Läs mer

Elevernas trygghetsplan

Elevernas trygghetsplan Elevernas trygghetsplan Parkskolan 2015-2016 Vår guldregel Som du vill att andra ska vara mot dig, så ska du vara mot andra Planen är förnyad av rektor, personal, elever och föräldrar 2015-08-24. Innehåll

Läs mer

Furuby skolas likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling läsåret 2017/2018

Furuby skolas likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling läsåret 2017/2018 Furuby skolas likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling läsåret 2017/2018 Gäller skola, förskoleklass och fritidshem Innehåll Furuby skolas likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling

Läs mer

S:t Olofsskolans elevers Likabehandlingsplan.

S:t Olofsskolans elevers Likabehandlingsplan. S:t Olofsskolans elevers Likabehandlingsplan. Grundskolan, förskoleklass, fritids och grundsärskolan. Bakgrund Sveriges regering har genom skollagen kapitel 6 7, 8, 9 samt 10 bestämt att förbud mot mobbning

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Mogärdeskolan F-6

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Mogärdeskolan F-6 2014-12-01 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Mogärdeskolan F-6 Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-6 och fritidshemmet Läsår: 2014/2015 Planen gäller till 2015-11-30 Vetlanda

Läs mer

Bringåsens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Bringåsens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Bringåsens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen: skola Ansvariga för planen Rektor Britt-Marie Eliasson Vår vision Alla människor

Läs mer

Ucklumskolans plan mot. diskriminering och kränkande behandling

Ucklumskolans plan mot. diskriminering och kränkande behandling Ucklumskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling 2017 1 Innehållsförteckning 1. Information om planen 1.1.ansvariga 1.2.Delaktighet 1.3.Utvärdering 2. Policy 3. Kartläggning 3.1. Kartläggningsmetod

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Skolenhet Hasslarödsskolan 7-9

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Skolenhet Hasslarödsskolan 7-9 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Skolenhet Hasslarödsskolan 7-9 Innehållsförteckning Grunduppgifter... 4 Verksamhetsformer som omfattas av planen... 4 Vår vision... 4 Planen gäller från

Läs mer

Liljeforsskolans hälsofrämjande och förebyggande arbete

Liljeforsskolans hälsofrämjande och förebyggande arbete Liljeforsskolans hälsofrämjande och förebyggande arbete På Liljeforsskolan arbetar vi på olika sätt med hälsofrämjande insatser: Rastaktiviteter organiserade lekar på rasterna. Vi har även Aktivitetsbanor

Läs mer

Plan mot kränkande behandling och dokumentation av aktiva åtgärder mot diskriminering

Plan mot kränkande behandling och dokumentation av aktiva åtgärder mot diskriminering Plan mot kränkande behandling och dokumentation av aktiva åtgärder mot diskriminering I enlighet med skollagens 6:e kapitel och diskrimineringslagens regler om aktiva åtgärder. Verksamhetens namn: Skolform:

Läs mer

Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass och Grundskola upp till årskurs 6 Läsår: 2014/2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Plan för arbete mot kränkande behandling

Plan för arbete mot kränkande behandling Plan för arbete mot kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Kågeskolan Från 2018 oktober till 2019 Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola och fritidshem F-5 Ansvariga för planen Rektor

Läs mer

Kärda skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Kärda skola och fritidshem

Kärda skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Kärda skola och fritidshem Kärda skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Kärda skola och fritidshem Läsår: 2016 2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Maserskolan. Likabehandlingsplan för Maserskolan Läsåret Elevversion

Maserskolan. Likabehandlingsplan för Maserskolan Läsåret Elevversion Maserskolan Likabehandlingsplan för Maserskolan Läsåret 2016-2017 Elevversion 1 Vad är en likabehandlingsplan? Likabehandlingsplanen är ett dokument som förklarar hur vi ska behandla varandra på vår skola,

Läs mer

Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Norra skolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen F-6 samt förberedelseklass och fritidshem Ansvariga för planen Rektor Andreas Müller

Läs mer

Granbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Granbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Granbergsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Granbergsskolan 7-9 Läsår 2014/15 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Plan mot kränkande behandling. Ramshyttans skola

Plan mot kränkande behandling. Ramshyttans skola Hagabackens rektorsområde Ramshyttans rektorsområde Plan mot kränkande behandling Ramshyttans skola 2014 Likabehandlingsplan /plan mot kränkande behandling På vår skola ska inget barn bli utsatt för: Diskriminering:

Läs mer

Plan mot kränkande behandling och diskriminering

Plan mot kränkande behandling och diskriminering Plan mot kränkande behandling och diskriminering Hagabackens skola och fritidshem 2018 Plan mot kränkande behandling och diskriminering På vår skola ska inget barn bli utsatt för: Diskriminering: Diskriminering

Läs mer