Del 2. Plan mot kränkande behandling och trakasserier Norrhammarskolan F-5 Fritidshem

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Del 2. Plan mot kränkande behandling och trakasserier Norrhammarskolan F-5 Fritidshem"

Transkript

1 Del 2 Plan mot kränkande behandling och trakasserier Norrhammarskolan F-5 Fritidshem

2 Innehåll Introduktion av del Kartläggning... 1 Aktuellt läge... 1 Förebyggande aktuella åtgärder... 4 Värdegrund... Fel! Bokmärket är inte definierat. Mål... 5 Främjande arbete... 5 Rutiner för akuta situationer... 6 Resurser... 6 Kommunikation och presentation... 7 Utvärdering och uppföljning... 7

3 Introduktion av del 2 Här kan du läsa mer om hur vi tillsammans kartlägger verksamheten, arbetar förebyggande och främjande, löser akuta situationer samt utvärderar och följer upp. Under läsåret har barn, föräldrar och personal möjlighet att aktivt påverka arbetet mot kränkande behandling och trakaserrier genom bland annat riskanalys, arbetslagsträffar, elevhälsaträffar, enkäter, diskussionsgrupper, föräldramöten, utvecklingssamtal, barnsamtal, klassråd, elevråd och enskilda samtal. För att underlätta läsningen i planen kommer teamet mot kränkande behandling och trakasserier hädanefter att benämnas teamet. Kartläggning Det är nödvändigt att systematiskt kartlägga nuläget och göra en analys av resultatet för att veta vad just vår förskoleklass, skola och fritidshem behöver göra för att förebygga och motverka diskriminering, trakasserier och kränkande behandling. Resultaten visar sedan vår enhets behov, vilka sedan blir utgångspunkt för vilka insatser som ska påbörjas och genomföras under året. Nedanstående är underlaget för vår kartläggning. Riskanalys: Görs av föräldrar vid föräldramötet i september/oktober. Görs av elever och personal under september/oktober. Arbetslagsträffar: samtal om aktuellt klimat i barngrupperna, arbetslagen runt varje elevgrupp ansvarar för att uppmärksamma teamet på klimatet i grupperna. Elevhälsaträffar: 1 gång/månad Enkäter: trivselenkät görs av elever 1 gång/läsår, fritidsenkät görs av både elever och föräldrar 1 gång/läsår Diskussionsgrupper: aktuella frågor lyfts i olika forum. Föräldramöten: 1 gång/termin Utvecklingssamtal: 1 gång/termin Barnsamtal F-3: 1 gång/termin Sociogram: 1 gång/månad Klassråd: minst 1 gång/månaden Elevråd: 3 gånger/termin Kompissamtal 1-3: 1 gång/vecka Skolråd: 2 gånger/termin Enskilda samtal: vid behov Incidentrapporter och ärenden: sammanställs 1 gång/läsår Aktuellt läge Eleverna kommer från villaområden och flerfamiljshus och är från olika kulturer både vad gäller religion, socialt och etnisk tillhörighet. Analys av förra årets främjande och förebyggande arbete Allt vårt främjande arbete tycker vi ger oss en bra bild av hur eleverna mår. Vi har många olika forum och hinner fånga upp kränkningar i tid.

4 Trivselenkät och barnsamtal I vår trivselenkät i åk 3-5 och under våra barnsamtal i åk F-3 framkommer att i stort sett alla eleverna trivs bra med sina kamrater i skola och fritidshem. De trivs också bra med de vuxna i skola och fritidshem. Rasterna fungerar överlag bra. I omklädningsrummen tycker de flesta eleverna att det fungerar bra men några reagerar på högt ljud, trängsel och stark parfymdoft. Majoriteten av eleverna tycker att de har en vuxen på skola och fritidshem som de kan prata med. Cirka en femtedel av eleverna tycker att språkbruket på skola och fritidshem är dåligt, främst när vuxna ej hör. Överlag kan vi konstatera att trivseln på skolan har bibehållit samma höga standard som föregående läsår. I de fall det framkommit via enkät eller samtal att någon inte trivs så har klassläraren eller Teamet pratat med berörda elever. Under förra läsåret genomförde vi ett språkbrukstema med alla elever. Det gjorde att de blev mer medvetna om vilka ord de använder. Fortfarande förekommer fula ord främst på raster. Se nedan för en sammanställning av svaren från Trivselenkäten.

5 Jag trivs bra med mina kamrater i skolan. Stämmer bra 93 Stämmer ganska bra 20 Stämmer inte så bra 3 Stämmer inte alls 0 Jag trivs bra med de vuxna i skolan. Stämmer bra 88 Stämmer ganska bra 25 Stämmer inte så bra 3 Stämmer inte alls 0 Jag har det bra på rasterna. Stämmer bra 97 Stämmer ganska bra 15 Stämmer inte så bra 4 Stämmer inte alls 0 Det fungerar bra i omklädningsrummet före och efter idrotten. Stämmer bra 73 Stämmer ganska bra 36 Stämmer inte så bra 7 Stämmer inte alls 0 Det finns alltid någon vuxen i skolan (eller på fritids) som jag kan prata med. Stämmer bra 78 Stämmer ganska bra 29 Stämmer inte så bra 5 Stämmer inte alls 4 Det är aldrig någon som säger fula ord eller elaka saker till mig. Stämmer bra 57 Stämmer ganska bra 35 Stämmer inte så bra 15 Stämmer inte alls 9 Antal som svarat: Finns det någon på skolan som du tror är ensam och som saknar någon att vara med. Ja 14 Nej eller Vet ej 102 Antal elever som svarat på enkäten är 116 av 121.

6 Riskanalys Det som framkommit i vår riskanalys och de åtgärder som genomförts finns sammanställda i bilaga 1. Förebyggande aktuella åtgärder Utifrån analys av ovanstående aktuella läge genomför vi följande åtgärder: Vid lekar som bandyspel och King and out är målet att alla ska känna att det är roligt att leka. Under okt/nov ska alla klasser tagit upp de regler kring spel och lekar som finns. Klasslärare ansvarar för att lekregler sitter uppe i klassrum och i korridor. När det gäller omklädningsrum, idrott och korridor får eleverna tillsammans bestämma trivselregler för att säkerställa målet att alla trivs i dessa situationer. Dessa regler diskuteras regelbundet. Personalen försöker i högsta möjliga mån finnas i elevernas närhet. Vi vill fortsätta att ge teamet mer tid och möjlighet till planering/aktiviteter i klasserna när det gäller det förebyggande arbetet. Teamet vill under detta läsår fortsätta arbeta med språkbruket bland eleverna på skolan. Vi kommer att genomföra aktiviteter kring detta i januari/februari. Vi vill fortsätta använda oss av incidentrapport. I höst arbetar vi på skolan med uppdrag kring elevernas förmågor tex hur de ska bemöta varandra. Vi planerar också för ett forumspel detta läsår.

7 Mål Se rubrik Gemensamma Mål i del 1. Främjande arbete Under läsåret arbetar vi med: Kamratrelationer. Samtala om att samma regler gäller till och från skola/fritidshem. Vad man kan göra om man ser eller tror att någon diskrimineras eller kränks. Att förstärka statusen hos den som riskerar att bli utsatt. Att vi vuxna klart och tydligt markerar vårt ställningstagande mot alla former av diskriminering och kränkning. Att uppmana elever att berätta för någon vuxen om de själva eller någon annan blir utsatt. Det är inte att skvallra utan att hjälpa. Att hjälpa och uppmana eleverna att ha en handlingsberedskap innan rasten börjar, så ingen ofrivilligt går ensam, te. x. veckans kompis. Kompissamtal en gång per vecka i klassen, där eleverna får träna sin empatiska förmåga men också möjlighet att ta upp ev. kränkningar. Personalen ansvarar för att dokumentera återkommande händelser och även hur dessa har åtgärdats. Forumspel 1 gång/år Värderingsövningar och dramaövningar i barngrupperna. Planen mot kränkande behandling och trakasserier som en diskussionspunkt på varje husmöte. Skolsköterskesamtal med samtliga elever i åk 4 Värdegrundsorden i klasserna Riddarskolan med uppföljning Ett fungerande rastvakts system Temadagar i årskursblandade grupper Friluftsdagar Gemensamma positiva aktiviteter Klassråd Elevråd Skolråd Internetvett med åk 5 ( man gör många dumheter i livet, men på nätet finns ingen ångerknapp ) Bestämda platser i matsalen för de yngsta eleverna. En aktiv övergång från åk 3 till åk 4 Enkäter

8 Rutiner för akuta situationer 1. Ta reda på allt som hänt, samla fakta. Insamlande av fakta kan med fördel göras av det arbetslag som finns runt barngruppen men teamet ska alltid involveras. 2. När det finns tillräckligt med underlag beslutar arbetslaget och teamet om åtgärder och dokumenterar regelbundet. 3. Konstaterar vi att det handlar om någon form av kränkning gör vi så här: Samtal med den som kränker ska inledas så snart som möjligt. De berörda utövarna ska inte informeras i förväg. Samtal med de som kränker sker en i taget. De ska inte ha möjlighet att prata med varandra mellan samtalen. Två vuxna personer är med under samtalet, varav en för anteckningar. Föräldrar till alla inblandade informeras samma dag som samtal ägt rum. Fram till uppföljningssamtalen är personalen extra uppmärksamma på de inblandade eleverna. Efter en vecka blir det uppföljningssamtal. Den/de som kränker och den som blivit kränkt var för sig. Eventuellt handlingsplan upprättas. Kontinuerlig uppföljning och regelbundna samtal med de som kränkt och de som blivit kränkta är viktigt under det följande året. Allt detta skall dokumenteras. Se bilaga 2. Alla gjorda insatser i ett ärende, oavsett om det är personal eller elev som utfört handlingen, ska dokumenteras skriftligt och dokumentet ska arkiveras på skolan i minst tio år efter avslutat ärende. Dokumentation lämnas till rektor. Rapport om gjorda insatser ska delges områdeschef minst en gång per termin av rektor. Om barnets situation inte förbättras: Rektor, teamet, arbetslaget och föräldrar avgör tillsammans fortsatta åtgärder. Resurser Teamet träffas regelbundet samt en dag i början av varje termin för det kontinuerliga arbetet. Tid för att revidera planen mot kränkande behandling och trakasserier, samtala runt eventuella ärenden samt arbeta fram gemensamt förebyggande arbetsmaterial. Under vårterminen fortbildning av teamet i t.ex. samtalsmetodik och gruppdynamik.

9 Kommunikation och presentation Planen mot kränkande behandling och trakasserier ska göras känd för all personal, alla elever i förskoleklass, skola och fritidshem samt föräldrar. Detta görs dels genom allmän information och via skolans hemsida. På vår skola är följande ansvariga gällande information: Ansvarig för information till all personal Ansvarig för information till vikarier Ansvarig för information till kandidater, etc. Ansvarig för information till elevgrupper Föräldrar informeras vid föräldramöten Rektor Rektor/arbetslag Resp. handledare Elevgruppsansvarig Pedagoger Utvärdering och uppföljning Uppföljning och utvärdering av förskoleklass/skolans/fritidhemmets arbete med att tillämpa lagen ska ske löpande och redovisas i den årliga kvalitetsredovisningen. I maj varje år ska planen följas upp, utvärderas och den utvärderingen ska dokumenteras. Ansvariga för att detta sker är teamet.

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Norrhammarskolan Från 161001 Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola och fritidshem F-5 Ansvariga för planen

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Norrhammarskolan Från 170918 Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola och fritidshem F-5 Ansvariga för planen

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Norrhammarskolan Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola och fritidshem F-6 Ansvariga för planen Rektor I Planen gäller Från

Läs mer

Plan för arbete mot kränkande behandling

Plan för arbete mot kränkande behandling Plan för arbete mot kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Kågeskolan Från 2018 oktober till 2019 Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola och fritidshem F-5 Ansvariga för planen Rektor

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Stackgrönnanskolan Från 181001 till 191001. Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola och fritidshem

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Furuskolan F-6 samt fritidshemmet Från 201709 till 20180630. Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola och fritidshem

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Bureskolan F-5 2019-09-30 Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola 1-3 samt fritidshem Ansvariga

Läs mer

Stentägtskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Stentägtskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Stentägtskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass, grundskola 1-3, fritidshem Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Sjötoftaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Sjötoftaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Sjötoftaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola Ansvariga för planen Rektor ansvarar för planen och ser till att all

Läs mer

Årlig plan mot diskriminering och kränkande behandling

Årlig plan mot diskriminering och kränkande behandling Årlig plan mot diskriminering och kränkande behandling Gottne byskola 2016/2017 Grundskola, förskoleklass och fritidshem Inledning Gottne byskolas DK-plan innebär att FRÄMJA likabehandling, alla människors

Läs mer

Östra Frölunda skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Östra Frölunda skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Östra Frölunda skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: F-6 och Fritidshemmet Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Järbo/Jäderfors RO Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Jäderfors skola

Järbo/Jäderfors RO Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Jäderfors skola Järbo/Jäderfors RO 170815 Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Jäderfors skola 2017-2018. Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola, Förskoleklass och Fritidshem Ansvarig för planen

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Furuskolan F-6 samt fritidshemmet Från 201809 till 20190630. Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola och fritidshem

Läs mer

Plan för arbete mot kränkande behandling

Plan för arbete mot kränkande behandling Plan för arbete mot kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Kusmarksskolan Läsåret 18/19 Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, fritidshem och grundskola med årskurserna 1-5 Ansvariga

Läs mer

Trygghetsplan Knut Lundmarkskolan

Trygghetsplan Knut Lundmarkskolan 2013 Trygghetsplan Knut Lundmarkskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2013/14 1 Innehållsförteckning Knut Lundmarkskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling... 3 Vår vision...

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Mogärdeskolan F-6

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Mogärdeskolan F-6 2014-12-01 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Mogärdeskolan F-6 Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-6 och fritidshemmet Läsår: 2014/2015 Planen gäller till 2015-11-30 Vetlanda

Läs mer

Rengsjöskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Gun-Marie Tyve Rektor

Rengsjöskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Gun-Marie Tyve Rektor Rengsjöskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Gun-Marie Tyve Rektor 2014-03-27 1 Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Rengsjöskolans förskoleklass- åk 6 och Fritidshem.

Läs mer

Årlig plan mot diskriminering och kränkande behandling

Årlig plan mot diskriminering och kränkande behandling Årlig plan mot diskriminering och kränkande behandling Gottne byskola 2017/2018 Grundskola, förskoleklass och fritidshem Inledning Gottne byskolas DK-plan innebär att FRÄMJA likabehandling, alla människors

Läs mer

Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Ljungdalaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass och Grundskola upp till årskurs 6 Läsår: 2014/2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola, förskoleklass och fritidshem Läsår 2015-2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Krungårdsskolan F-6s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Krungårdsskolan F-6s plan mot diskriminering och kränkande behandling Krungårdsskolan F-6s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola åk F-6 samt fritidshem Läsår 2015/2016 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsåret 2018/2019

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsåret 2018/2019 PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsåret 2018/2019 Sammanfattning På Munktorpsskolan ska vi genom förebyggande och främjande insatser arbeta för att elever och personal inte ska kränkas

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling Skola, Förskoleklass och Fritidshem Planen gäller från: 2016-08-15 Planen gäller till: 2017-09-01 Ansvariga för planen Likabehandlingsteamet som består

Läs mer

Öxneredskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Öxneredskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Sida 1 av 5 Öxneredskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleklass- åk 6, fritids a för planen Rektor Elisabeth Sterner/ bit

Läs mer

Bottnarydsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Åk 4-6 2014/2015

Bottnarydsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Åk 4-6 2014/2015 Bottnarydsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Åk 4-6 2014/2015 Innehållsförteckning Grunduppgifter... 3 Utvärdering...4 Främjande insatser... 5 Kartläggning... 6 Förebyggande åtgärder...

Läs mer

Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Mo skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola, fritidshem a för planen Rektor Vår vision Mo Skola ska genomsyras

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Hjoggböleskolan Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola F-5 och fritidshem Ansvariga för planen Rektor Johanna Norlund Planen

Läs mer

Plan mot kränkande behandling

Plan mot kränkande behandling Plan mot kränkande behandling för Bygdsiljums förskoleklass, skola och fritidshem Läsåret 2013/2014 Bygdsiljums skola tillämpar barn- och elevskyddslagen (2006:67). Det är enligt lagen en rättighet för

Läs mer

Rossö skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rossö skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Rossö skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass - åk 6 samt fritidshemmet Läsår: 2016/2017 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Yttre Ursviksskolan Från 181001 till 190930. Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola och fritids

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Stenbocksskolan Från jan till dec. Verksamhetsformer som omfattas av planen Åk 7-9 Ansvariga för planen Elevernas

Läs mer

Söndrebalgs skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Söndrebalgs skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Söndrebalgs skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola/Skolbarnomsorg Läsår: 2015-2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av

Läs mer

Likabehandlingsplan för Järntorgsskolan

Likabehandlingsplan för Järntorgsskolan Likabehandlingsplan för Järntorgsskolan Vi är alla olika och har olika behov och förutsättningar. Vi har samma regler för alla och samma mål men vägen dit ser olika ut. Likabehandlingsplanen innebär inte

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Morö Backe skola Läsåret 2015/2016. Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, Fritidshem, Grundskola

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling EKHAGSSKOLAN läsår 2014/2015

Plan mot diskriminering och kränkande behandling EKHAGSSKOLAN läsår 2014/2015 POLICY 1(8) Ekhagsskolan Johanna M Carlsson Plan mot diskriminering och kränkande behandling EKHAGSSKOLAN läsår 2014/2015 Förskoleklass, Grundskola och Fritidshem 2 Vår målsättning är att alla elever skall

Läs mer

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING ÅSEBRO SKOLA OCH FRITIDSHEM 2018/2019

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING ÅSEBRO SKOLA OCH FRITIDSHEM 2018/2019 PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING ÅSEBRO SKOLA OCH FRITIDSHEM 2018/2019 Alla barn och elever har rätt att lära och utvecklas i en trygg miljö och bemötas med respekt. Förskolan, skolan,

Läs mer

Bygdsiljumskolans plan för arbetet mot diskriminering och kränkande behandling

Bygdsiljumskolans plan för arbetet mot diskriminering och kränkande behandling Bygdsiljumskolans plan för arbetet mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Bygdsiljums skola, fritidshem Verksamhetsformer som omfattas av planen Fritidshem, Förskoleklass, grundskola

Läs mer

Knappekullaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Knappekullaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Knappekullaskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: skolenhet 1 (F-1 åk 2, fritidshemmet grundsärskolan) och skolenhet 2 (åk 3, fritidshemmet,

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Hjoggböleskolan Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola F-5, fritidshem och Lyckan Ansvariga för planen Rektor Ida Isberg

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Sörböleskolan f- 6 2019-01-31-2020-01-31 Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola 1-6 och tillhörande

Läs mer

Tånnö skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Tånnö skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Tånnö skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen grundskola F-6 Läsår 2016/2017 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen grundskola

Läs mer

Fritidshemmets likabehandlingsplan/ plan mot diskriminering och kränkande behandling, läsår 16/17

Fritidshemmets likabehandlingsplan/ plan mot diskriminering och kränkande behandling, läsår 16/17 Fritidshemmets likabehandlingsplan/ plan mot diskriminering och kränkande behandling, läsår 16/17 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Fritidshemmet Ansvariga för planen Fritidshemmets

Läs mer

Likabehandlingsplan Fritidshemmet Jupiter

Likabehandlingsplan Fritidshemmet Jupiter Likabehandlingsplan Fritidshemmet Jupiter Läsåret 2015/2016 2(5) 3(5) Vision och mål På vår skola ska ingen elev bli utsatt för diskriminering, trakasserier eller annan form av kränkande behandling. All

Läs mer

Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Långåsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola, förskoleklass och fritidshem Läsår 2016-2017 Grunduppgifter Ansvariga för planen Rektor

Läs mer

Rengsjö skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Rengsjö skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Rengsjö skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, årskurs 1-6, fritids. Läsår 2015/2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Åkersskolan och Åkersskolans fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Åkersskolan och Åkersskolans fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Åkersskolan och Åkersskolans fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola, Grundsärskola F-7 och fritidshem Läsår Vt-2015/Ht-2015 1/8

Läs mer

Tingdalsskolan-Björnås plan mot diskriminering och kränkande behandling

Tingdalsskolan-Björnås plan mot diskriminering och kränkande behandling Tingdalsskolan-Björnås plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, grundskola 1-3 och fritidshem Läsår 2015-2016 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Mjöbäcks skola F-2. Läsåret 2015/2016

Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Mjöbäcks skola F-2. Läsåret 2015/2016 Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Mjöbäcks skola F-2 Läsåret 2015/2016 Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Mjöbäcks skola F-2 Verksamhetsformer som omfattas av planen:

Läs mer

Tranängskolan F-3 plan mot diskriminering och kränkande behandling

Tranängskolan F-3 plan mot diskriminering och kränkande behandling Tranängskolan F-3 plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola Ansvariga för planen Rektor ansvarar för planen och ser till att all

Läs mer

Charlottenborgsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Charlottenborgsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Charlottenborgsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Denna plan gäller för all verksamhet vid Charlottenborgsskolan - förskoleklass,

Läs mer

Handlingsplan för Likabehandling, mot mobbning och kränkande beteende vid Morups Friskola

Handlingsplan för Likabehandling, mot mobbning och kränkande beteende vid Morups Friskola Uppdaterad 2015-03-10 Handlingsplan för Likabehandling, mot mobbning och kränkande beteende vid Morups Friskola Mål vid Morups Friskola Ingen mobbning, trakasserier eller annan särbehandling på grund av

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Bygdsiljums skola Verksamhetsformer som omfattas av planen Fritidshem, förskoleklass, grundskola 1-5 Ansvariga för planen Skolans

Läs mer

Välkommen att ta del av grundsärskolas plan mot Diskriminering och kränkande behandling

Välkommen att ta del av grundsärskolas plan mot Diskriminering och kränkande behandling Välkommen att ta del av grundsärskolas plan mot Diskriminering och kränkande behandling Läsår augusti 2016 till augusti 2018 Brännans grundsärskola åk 7-9 Ansvariga för planen All personal inom skolan

Läs mer

Fritidshemmets likabehandlingsplan/ plan mot diskriminering och kränkande behandling, läsår 15/16

Fritidshemmets likabehandlingsplan/ plan mot diskriminering och kränkande behandling, läsår 15/16 Grunduppgifter Fritidshemmets likabehandlingsplan/ plan mot diskriminering och kränkande behandling, läsår 15/16 Verksamhetsformer som omfattas av planen Fritidshemmet Ansvariga för planen Fritidshemmets

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Skolenhet F-3 Klockarskogsskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Skolenhet F-3 Klockarskogsskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Skolenhet F-3 Klockarskogsskolan Innehållsförteckning Grunduppgifter... 4 Verksamhetsformer som omfattas av planen... 4 Vår vision... 4 Planen gäller från

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Ursviksskolan F-5 Från 180820 till 191010. Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskolan och fritidshem Ansvariga

Läs mer

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsår 18/19 Östratornskolan

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsår 18/19 Östratornskolan PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Läsår 18/19 Östratornskolan Lagrum: Diskrimineringslagen 3 kap, Skollagen 6 kap. 8 I II III IV V VI FÖREBYGGANDE OCH FRÄMJANDE ARBETE RISKANALYS ATT UPPTÄCKA

Läs mer

Paradisskolans plan mot diskriminering och kränkande Behandling

Paradisskolans plan mot diskriminering och kränkande Behandling Paradisskolans plan mot diskriminering och kränkande Behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleklass, grundskola F-9, fritidshem Läsår 16/17, 17/18 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Tingdalsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Tingdalsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Tingdalsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola åk 4-6 och fritidshem Läsår 2015/2016 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Årlig plan mot diskriminering och kränkande behandling

Årlig plan mot diskriminering och kränkande behandling Årlig plan mot diskriminering och kränkande behandling Gottne byskola 2018/2019 Grundskola, förskoleklass och fritidshem Inledning Gottne byskolas DK-plan innebär att FRÄMJA likabehandling, alla människors

Läs mer

Broängsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 samt fritidshem Läsår: 2015

Broängsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 samt fritidshem Läsår: 2015 Broängsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola F-9 samt fritidshem Läsår: 2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Södra Utmarkens skolas likabehandlingsplan

Södra Utmarkens skolas likabehandlingsplan Södra Utmarkens skolas likabehandlingsplan en årlig plan för likabehandling och mot diskriminering och kränkande behandling. Gäller för Södra Utmarkens Grundskola Förskoleklass Fritidshem 171001-180930

Läs mer

uppdaterat augusti-18 Bovallstrands skolas årliga plan mot kränkande behandling. Gäller fritidshemmet och åk F-6 Läsåret 2018/19

uppdaterat augusti-18 Bovallstrands skolas årliga plan mot kränkande behandling. Gäller fritidshemmet och åk F-6 Läsåret 2018/19 Bovallstrands skolas årliga plan mot kränkande behandling. Gäller fritidshemmet och åk F-6 Läsåret 2018/19 1 Bovallstrands skola och fritidshems årliga plan mot kränkande behandling Bovallstrands skolas

Läs mer

Årlig plan mot diskriminering och kränkande behandling

Årlig plan mot diskriminering och kränkande behandling Årlig plan mot diskriminering och kränkande behandling Gottne byskola 2018/2019 Grundskola, förskoleklass och fritidshem Inledning Gottne byskolas DK-plan innebär att FRÄMJA likabehandling, alla människors

Läs mer

Sätra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Sätra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Sätra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, grundskola 1-6, fritidshem. 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Smultronets förskola Från ht 2017 till vt 2018 Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskola barn 4 5 år Ansvariga

Läs mer

Skee skola och fritidshem Strömstads plan mot diskriminering och kränkande behandling

Skee skola och fritidshem Strömstads plan mot diskriminering och kränkande behandling Skee skola och fritidshem Strömstads plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola 1-6, fritidshem och förskoleklass a för planen Rektor

Läs mer

Smögens skola och fritidshemmets årliga plan mot kränkande behandling. Gäller fritidshemmet och åk F-6 Läsåret 2018/19

Smögens skola och fritidshemmets årliga plan mot kränkande behandling. Gäller fritidshemmet och åk F-6 Läsåret 2018/19 Smögens skola och fritidshemmets årliga plan mot kränkande behandling. Gäller fritidshemmet och åk F-6 Läsåret 2018/19 Smögens skola och fritidshemmets årliga plan mot kränkande behandling Skolas plan

Läs mer

Furutorpskolan 7-9. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola åk 7-9 Ansvarig för planen: Rektor Johan Johansson

Furutorpskolan 7-9. Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola åk 7-9 Ansvarig för planen: Rektor Johan Johansson 1(7) Datum 2015-08-03 Handläggare Rektor Johan Johansson Barn- och utbildningsförvaltningen 0451-26 77 95 johan.johansson@hessleholm.se Plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Furutorpskolan

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Gäller från Bäsna skola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Gäller från Bäsna skola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Gäller från 2015-09-30 2016-09- 30 Bäsna skola INNEHÅLLSFÖRTECKNING skolans vision samt delaktighet:... 3 utvärdering och analys av föregående års plan:...

Läs mer

Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Ansvariga för planen Vår vision Planen gäller från Planen gäller till Läsår

Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Ansvariga för planen Vår vision Planen gäller från Planen gäller till Läsår 1 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, grundskola 1-5 och fritidshem Ansvariga för planen Jill Nord, rektor Ida Karlsson, bitr. rektor Vår vision På Rörsjöskolan ska det

Läs mer

Innehållsförteckning. Vision. Främjande arbete. Kartläggning av verksamhet. Förebyggande arbete. Rutiner, åtgärder vid akut situation

Innehållsförteckning. Vision. Främjande arbete. Kartläggning av verksamhet. Förebyggande arbete. Rutiner, åtgärder vid akut situation Innehållsförteckning Vision Främjande arbete Kartläggning av verksamhet Förebyggande arbete Rutiner, åtgärder vid akut situation Hur gör vi planen känd? Utvärdering och uppföljning Vision En liten skola,

Läs mer

Mellegårdens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Mellegårdens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Mellegårdens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola f-6 och fritidshem Läsår 2017/2018 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Vällsjöskolan. Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling.

Vällsjöskolan. Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling. Vällsjöskolan Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling. Läsåret 2017-2018 samt augusti-oktober 2018 Vällsjöskolans organisation läsåret 2017/2018 På Vällsjöskolan arbetar vi i arbetslag

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Myresjö skola 2015/2016

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Myresjö skola 2015/2016 2015-06-30 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Myresjö skola 2015/2016 Barn- och utbildningsförvaltningen Vetlanda kommun, 574 80 Vetlanda Besöksadress: Stadshuset, Storgatan 1, Vetlanda vetlanda.se,

Läs mer

Likabehandlingsplan för Järla skola 15/16

Likabehandlingsplan för Järla skola 15/16 Likabehandlingsplan för Järla skola 15/16 Innehållsförteckning Syfte Vision Lagstiftning Kiva Ansvarsfördelning Förebyggande arbete mot kränkningar, diskriminering och trakasserier Att utreda och åtgärda

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen Mariebergsskolan MARIEBERGSSKOLANS PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING OCH DISKRIMINERING LÄSÅRET

Barn- och utbildningsförvaltningen Mariebergsskolan MARIEBERGSSKOLANS PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING OCH DISKRIMINERING LÄSÅRET Barn- och utbildningsförvaltningen Mariebergsskolan MARIEBERGSSKOLANS PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING OCH DISKRIMINERING LÄSÅRET 2017-2018 Innehållsförteckning 1. Delaktighet och förankring.. 3 2. Främjande

Läs mer

You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer (

You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer ( Varje år upprättar skolan en likabehandlingsplan. Denna plan gäller för läsåret 2013/2014. Den nya likabehandlingsplanen ska förankras; i gruppen, på en arbetsplatsträff på klassråd och elevråd under september

Läs mer

Öxneredskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Öxneredskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Öxneredskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleklass- åk 6, fritids Läsår: 2018/19 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Skolenhet F-3 Klockarskogsskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Skolenhet F-3 Klockarskogsskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2018 Skolenhet F-3 Klockarskogsskolan Innehållsförteckning Grunduppgifter... 4 Verksamhetsformer som omfattas av planen... 4 Vår vision... 4 Planen gäller

Läs mer

Nybro kommun Hanemålaskolan. LIKABEHANDLINGSPLAN Hanemålaskolan

Nybro kommun Hanemålaskolan. LIKABEHANDLINGSPLAN Hanemålaskolan Nybro kommun Hanemålaskolan LIKABEHANDLINGSPLAN Hanemålaskolan Fritidshem och förskoleklass 2018-2019 Likabehandlingsplan för Hanemålaskolan En grundläggande mänsklig rättighet är rätten till likabehandling.

Läs mer

Förskolan Syrenens Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2018/2019

Förskolan Syrenens Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2018/2019 Förskolan Syrenens Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2018/2019 Planen gäller från 2018-08-31 till 2019-08-31 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Vision 2. Lagar som styr 3. Definitioner 4. Delaktighet

Läs mer

Klockargårdens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Klockargårdens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Klockargårdens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola, förskoleklass och fritidshem Ansvariga för planen Lotta Öijerstedt

Läs mer

Nygårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Nygårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Nygårdsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola åk 1-3, fritidshem Läsår 2015/2016 1/10 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Furuby skolas likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling läsåret 2017/2018

Furuby skolas likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling läsåret 2017/2018 Furuby skolas likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling läsåret 2017/2018 Gäller skola, förskoleklass och fritidshem Innehåll Furuby skolas likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling Gäller från 2016-09-30 2017-09-30 Bäsna skola INNEHÅLLSFÖRTECKNING skolans vision samt delaktighet:... 3 utvärdering och analys av föregående års plan:...

Läs mer

Lekebergsskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling

Lekebergsskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Lekebergsskolan 7-9s plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Grundskola 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola Ansvariga

Läs mer

Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling

Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling Handlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling Jörlandaskolan Typ av dokument Plan Dokumentägare Rektor Jörlandaskolan Beslutat av Rektor Jörlandaskolan Giltighetstid Läsåret 18/19 Till och

Läs mer

Töråsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Töråsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Töråsskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: År F-5 och fritids Läsår: 2015/2016 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen År F-5

Läs mer

Kvillsfors skola, förskoleklass och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kvillsfors skola, förskoleklass och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Kvillsfors skola, förskoleklass och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Skola Läsår: 2015/2016 Vetlanda här växer människor och företag

Läs mer

Kärda skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Kärda skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Kärda skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola, förskoleklass och fritidshem Läsår 2018-2019 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Överlida skola 3-6 och fritidshem

Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Överlida skola 3-6 och fritidshem Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Överlida skola 3-6 och fritidshem Läsåret 2015/2016 Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Överlida skola 3-6 och fritidshem Verksamhetsformer

Läs mer

Vemdalens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Vemdalens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Vemdalens skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola och fritidshem Läsår 2014-2015 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Likabehandlingsplan läsåret 14-15

Likabehandlingsplan läsåret 14-15 Storängsskolan 2014-11-04 Likabehandlingsplan läsåret 14-15 Bakgrund Den 1 april 2006 trädde lagen i kraft som skall främja lika behandling. Lagen syftar till att främja elevers lika rättigheter oavsett

Läs mer

Stråtjära skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Stråtjära skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Stråtjära skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Stråtjära F-6 och fritidshem Läsår: 2017/2018 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Ucklumskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Ucklumskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Ucklumskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola F-3 och Fritidshem Läsår 15/16 1/9 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i skolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i skolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling i skolan Läroverket Upprättad Juni 2016 Ett systematiskt likabehandlingsarbete är ett målinriktat arbete för att främja lika rättigheter och möjligheter

Läs mer

LJUNGFÄLLESKOLANS LIKABEHANDLINGSPLAN PLAN MOT DISKRIMINERING och KRÄNKANDE BEHANDLING Planen gäller fr.o.m. våren 2015 t.o.m.

LJUNGFÄLLESKOLANS LIKABEHANDLINGSPLAN PLAN MOT DISKRIMINERING och KRÄNKANDE BEHANDLING Planen gäller fr.o.m. våren 2015 t.o.m. LJUNGFÄLLESKOLANS LIKABEHANDLINGSPLAN PLAN MOT DISKRIMINERING och KRÄNKANDE BEHANDLING Planen gäller fr.o.m. våren 2015 t.o.m. våren 2016 Innehållsförteckning Sid. 1. Skolans vision 3 2. Nu gällande plan

Läs mer

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling

Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Plan för arbete mot diskriminering och kränkande behandling Skolans namn Planen gäller Morö Backe skola Läsåret 2018/2019 Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, Fritidshem, Grundskola

Läs mer

Forssaängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Forssaängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Forssaängskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: förskoleklass, grundskola och fritidshem Läsår: 18/19 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer