EKOLOGISKT & RÄTTVIST. -För dig med krav på produkterna SORTIMENTSLISTA. Ekologiska varor. reportage: Tre frågor om ekologisk mat

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "EKOLOGISKT & RÄTTVIST. -För dig med krav på produkterna SORTIMENTSLISTA. Ekologiska varor. reportage: Tre frågor om ekologisk mat"

Transkript

1 EKOLOGISKT & RÄTTVIST -För dig med krav på produkterna SORTIMENTSLISTA Ekologiska varor reportage: Way cup reportage: Tre frågor om ekologisk mat

2 2 EKOLOGISKT & RÄTTVIST innehåll / inledning innehåll Tre snabba frågor om ekologisk mat...3 EKOLOGISKT & RÄTTVIST reportage way cup Märkningar...6 Kött & Chark...7 Fågel...8 Fisk...9 Frukt & Grönt Ost...27 lätt att värma...32 kolonial...33 dryck Bröd & bageri...52 desserter Det är härligt att konstatera att vi nu har 2000 produkter i vårt ekologiska sortiment. Vi har ökad andelen ekologiskt, rättvist och MSC-märkt med 113,2% de senaste två åren. Som kvalitetschef på Menigo är jag oerhört stolt över våra kunder och mina Menigokollegor som snabbt fångar upp önskemålen som finns bland våra kunder. Bland kunderna måste vi nämna Lunds kommun som starkt bidragit till utvecklingen av ekologiska varor på Menigo. Deras måltal på 40% ekologiskandel i sitt sortiment har ställt höga krav på oss som leverantör. Och på den privata sidan finns det också många bra exempel på kunder som hjälper oss att driva utvecklingen av mer hållbara produkter framåt. Bland annat vår nya kund Way Cup i Göteborg. Allt; inredning, råvaror och utensilier är i största möjliga mån ekologiska, närproducerade eller återvunna. Det är en mycket rolig utveckling som vi gärna ser ännu mer utav. Så här är den nu vår efterlängtade nya produktlista med alla våra ekologiska och rättvisemärkta produkter. Botanisera, fråga efter mer och utmana oss! ULRIKA DANIELSSON Kvalitets & Miljöchef non food...55 Öl vin och sprit TO APPEAR ON SAME PAGE AS SEAFOOD OR ON A PAGE BEFORE Menigo Foodservice AB, Box , Stockholm, Utgiven: MAJ 2013 Menigo stödjer och utvecklar svensk gastronomi som delägare i Restaurangakademien och som samarbetspartner till Bocuse d Or, White Guide, White Guide Junior, Juniorkocklandslaget, Gastronomiska Samtal och Gastronomiska Matverk.

3 EKOLOGISKT & RÄTTVIST 3 Tre snabba frågor om ekologisk mat 1. Varför tycker du att det är viktigt att arbeta ekologiskt? 2. Hur jobbar ni ekologiskt och vad är svårast med att hålla en ekologisk profil? 3. Hur får du/ni lönsamhet i att laga mat på ekologiska råvaror? Annelie Bratt, köksansvarig på De la Gardiegymnasiet i Lidköping. 1. Det har blivit större fokus på vår miljöpåverkan och fler efterfrågar ekologiska råvaror och då är det viktigt att kunna erbjuda detta och sträva efter att kunna vara med och påverka miljötänket. 2. Vi använder mycket grundråvaror, så som mjölk, pasta, torrvaror mm, som är ekologiska. Mjölken blir en stor del då vi bara serverar ekologisk mjölk alla dagar i veckan. 3. Vi försöker att få ekologiska råvaror på vårt anbud och på det sättet få bra priser på råvarorna. Björn Stenbeck, ägare Restaurang Salt & Brygga, i Malmö. 1. Jag ser den ekologiska maten som en del av vad som händer med vår värld, det handlar om ansvarstagande, etik och moral. Ett avståndstagande mot djurfabriker där djuren pinas samt sympati med bönder och odlare i framför allt tredje världen som blir sjuka av alla kemikalier de tvingas jobba med. 2. Vi köper i stort sett allt ekologiskt. Till gästerna presenterar vi i första hand vår mat som äkta och att allt är tillagat på plats och kan som bonus för gästerna nämna att den dessutom är ekologisk. Vi ser inga problem med att hålla en ekologisk profil, tvärtom, många medvetna stamgäster och engagerad personal som stannar länge på Salt & brygga. 3. Nöjda gäster som återkommer, följer säsongen när det gäller råvaror och mycket engagerad personal som kollar priser och håller svinnet på ett minimum. Britten Viklund, konceptchef Fazer Food Services 1. Vi ser att ekologiskt ökar och vill förstås vara med på tåget. Dessutom tycker vi att vi som företag har ett ansvar för att arbeta på ett sätt som är ansvarsfullt och klokt på lång sikt. Dessutom är det många som säger att ekologiskt ofta är godare! 2. Vi sätter nya mål för andelen ekologiskt år från år, tittar på varje vara, kan vi byta ut den mot en motsvarande ekologisk. Det svåra är kostnadsläget men vi tycker ändå att det fungerar bra att arbeta med vissa varugrupper som inte är så dyra från början så att säga. 3. Vi satsar på mer grönsaker - mer grönsaker i grytor och som del i maträtter generellt. Vi dekorerar faten och blecken med en tredjedel grönsaker. Det tillsammans med stora, fina salladsbufféer och bättre vegetariska varma rätter som gäster tar mycket av gör att vi på längre sikt kommer att kunna använda mer ekologiskt, proteinet är ju ändå det dyraste.

4 4 EKOLOGISKT & RÄTTVIST reportage Foto: Nadja Endler Gooomorron, gomorron Välkommen in på caféet som får göteborgarna och leverantörerna att vakna. Gott kaffe smakar så mycket bättre i en schysstare miljö. Så låter devisen för Way Cup, caféet som slog upp dörrarna på Järntorget i Göteborg i november förra året. Här finns en hållbarhetstanke bakom allt, från inredning till menyn framtagen av TV-matprofilen Paul Svensson. Idén till Way Cup kom från konceptbyrån Stylt Trampoli. När jag fick den presenterad för mig tyckte jag att den låg helt i linje med hur jag förhåller mig till min omvärld och till matlagning och hur jag tycker att restaurangvärlden borde se ut framöver, berättar Paul. Allt får ett längre liv På Way Cup betyder det till exempel att ett bröd har tre liv. Dag ett säljs det nybakat direkt över disk eller i smörgåsar. Det sågas på längden i stället för på tvären, bres som stora, 60 cm långa bröd och skärs till smörgåsar på beställning. Allt för att undvika svinn. Dag två förvandlas brödet till tillbehör, eller ingredienser till sallader eller grytor och dag tre till krutonger, chips eller crustini som serveras som snacks, snittar eller pintxos. Den här hanteringen ställer så klart höga krav på personalens engagemang och kräver även en hel del fantasi. Men det bidrar också till mängder av spännande nya smakkombinationer och -upplevelser. En bulle eller bröd kan bli nästan ännu godare i till exempel en bread pudding dagen efter, säger Paul.

5 reportage ekologiskt & Rättvist 5 Foto: Way Cup Att man inte märker om råvaran är ekologisk eller ej är ingen ursäkt för att inte välja den. En uppmaning att vakna Namnet Way Cup kan tolkas både som en anspelning på det ekologiska och lokalt rostade kaffets vederkvickande effekt, och kanske också som en uppmaning till oss som konsumenter att tänka till lite extra när det gäller hur vi själva agerar. Och det verkar ha fungerat. Sedan premiären förra året har Way Cup och konceptet fått mycket positiv uppmärksamhet i både traditionella och sociala media. Naturligtvis ställer Pauls och Way Cups förhållningssätt till produkterna de ska arbeta med höga krav på leverantörer och han har fått rykte om sig att vara tuff mot sina. Jag tycker inte att jag är fanatisk på något sätt, säger Paul, men jag försöker få dem att förstå att jag tror på det här och att det inte är ekologiskt förrän man verkligen gör det och strävar efter det till 100 %. Att man inte märker om råvaran är ekologisk eller ej är ingen ursäkt för att inte välja den. Upcycling på menyn Pauls gröna matfilosofi och fokus på rena och närodlade råvaror går som en röd tråd genom allt han gör och menyn på Way Cup är inget undantag. Målet är att alla råvaror som används här, inklusive bönorna i kaffet som serveras, ska vara 100 % ekologiska, säsongsanpassade, närodlade och rättvisemärkta. Men Way Cup tar det steget längre och siktar på att också ge råvarorna längre liv. Upcycling, som konceptet kallas, går ut på att konvertera oanvändbara saker till nya material eller produkter av bättre kvalitet och högre miljömässigt värde. Paul menar att om man bygger verksamheten rätt från grunden, förvaltar produkterna och minskar svinnet eller förvandlar det till något annat, så går det att öka marginalerna och lönsamheten. Han är fast besluten att bevisa att det går att laga mat med utgångspunkt från råvarans kvalitet, både för smakens och miljöns skull. Därför tänkte jag inte bara på hur maten skulle smaka när jag skapade menyn för Way Cup, säger Paul, utan även vad den skulle betyda.

6 6 EKOLOGISKT & RÄTTVIST märkningar Märkningar i vårt sortiment Krav Garanterar att produkten är ekologiskt framställd med stor hänsyn tagen till miljö, god djuromsorg och socialt ansvar. En balans mellan djurhållning och växtodling är viktig. Därför ska en så stor del som möjligt av djurens foder produceras på den egna gården. Ekologiskt EU:s gemensamma symbol för ekologisk produktion. Garanterar att minst 95% av ingredienserna är ekologiskt framställda. I den ekologiska odlingen ersätts konstgödsel och kemiska bekämpningsmedel med andra åtgärder. Msc Marine Stewardship Council, försäkrar att fisken kommer från ett hållbart fiske med hållbara fiskemetoder som skyddar havets ekosystem. Svanen Produkten är granskad ur ett livscykelperspektiv från råvara till avfall. Uppfyller höga krav på miljö, funktion och kvalitet. Svanens vision är ett hållbart samhälle med en hållbar konsumtion. UTZ UTZ certifiering är ett hållbarhetsprogram som syftar till att utbilda odlare så att de kan öka produktionen, förbättra kvaliteten och minska kostnaderna. Fairtrade Fairtrade är en oberoende produktmärkning som skapar förutsättningar för odlare och anställda i utvecklingsländer att förbättra sina arbets- och levnadsvillkor. Miljöhänsyn och ekologisk produktion främjas. Bra Miljöval Naturskyddsföreningens miljömärke för produkter som är framtagna med hänsyn till havet, skogen och luften. För att en produkt ska få bära märkningen Bra Miljöval måste den leva upp till de krav som ställs i Naturskyddsföreningens kriterier. EU-Ecolabel Visar att produkten eller tjänsten har en förmiskad miljöpåverkan genom produktens eller tjänstens livscykel. Märkningen granskar ur ett livscykelperspektiv från råvara till avfall. Rainforest Alliance Rainforest Alliance är en ideell organisation som arbetar för att bevara den biologiska mångfalden och för en hållbar utveckling, genom att påverka markanvändningsmetoder, affärsseder och kundbeteenden.

7 sortimentslista EKOLOGISKT & RÄTTVIST 7 Kött & chark FÄRSK & KYLVARA Bacon skivad Scan 24 x 120 g Ekologiskt Biff Svenskt Butikskött 3 x ca 3 kg Krav Blandfärs 70/30 Svenskt Butikskött 2 x ca 2,5 kg Krav Butiksskinka vac Scan Piggham ca 6 kg Ekologiskt Entrecote Scan 2 x ca 2 kg Krav Falukorv Scan 10 x 600 g Ekologiskt Fransyska Svenskt Butikskött ca 3 kg Krav Fransyska skinnad Scan ca 5 kg Krav Högrev benfri Scan 2 x ca 6,5 kg Krav Karre benfri Scan 5 x ca 2,2 kg Ekologiskt Kassler Scan 4 x ca 1,5 kg Ekologiskt Kokt Skinka Scan 7 x 100 g Ekologiskt Lammfärs 15% Svenskt Butikskött 4 x ca 2,5 kg Krav Lammstek benfri nätad Svenskt Butikskött 10 x ca 1 kg Krav Leverpastej bredbar Pastejköket 24 x 200 g Ekologiskt Leverpastej bredbar Scan 16 x 200 g Ekologiskt Nöt grytbitar Faringe 2,5 kg Krav Nötbog benfri Scan ca 5 kg Krav Nötbog strimlad Svenskt Butikskött 2 x ca 2,5 kg Krav Nötbog tärnad Svenskt Butikskött 2 x ca 2,5 kg Krav Nötfalu Strimlad Svenskt Butikskött 2 x ca 2,5 kg Ekologiskt Nötfärs Svenskt Butikskött 2,5 kg Krav Nötfärs Faringe 4 x 2,5 kg Krav Nötfärs 10% Scan 4 x 2,5 kg Krav Nötfärs 12% Prime Food 2 x 3 kg Ekologiskt Nötkött strimlad Faringe 4 x 2,5 kg Krav Nötstek sousvide Jojjen 2 x ca 3,5 kg Ekologiskt Onsalakorv Onsala 20 x 200 g Ekologiskt Oxfilé Scan ca 1,6 kg Krav Pastej kokt Charkprodukt 6 x 1,7 kg Ekologiskt Picnicbog Svenskt Butikskött 2 x ca 2,5 kg Krav Ryggbiff skinnad Scan ca 3,5 kg Krav Salami golfera Ridderheims 2 kg Ekologiskt Skinka rökt Scan 7 x 100 g Ekologiskt Småländsk Sylta Charkdelikat 10 x 200 g Ekologiskt Urvatt steksillfile Feldts 6 kg MSC Varmkorv Svenskt Butikskött 5 x 40 x 50 g Krav

8 8 sortimentslista EKOLOGISKT & RÄTTVIST Kött & chark FRYST Blandfärs 70/30 % Scan 4 x 2,5 kg Ekologiskt Falukorv strimlad Scan 2 x 3 kg Ekologiskt Falukorv, skivad Scan 2 x 3 kg Ekologiskt Fläskbog, strimlad Prime Food 4 kg Ekologiskt Frukostkorv ekologisk Mälar Chark 5 kg Ekologiskt Grytbitar nöt Naturbetes ca 2,5 kg Krav Hamburgare Salomon 40 x 125 g Ekologiskt Högrev tärnad Prime Food 5 kg Ekologiskt Innanlår nöt Naturbetes ca 7 kg Krav Kebabskav nöt 72% Prime Food 4 kg Ekologiskt Köttbulle 12 g Felix 12 x 400 g Krav Köttbulle nöt 13 g Felix SärNär ca 460 x 12 g Krav Lammfärs 15% Svenskt Butikskött 2 x ca 2,5 kg Krav Lammgrytbitar Svenskt Butikskött 2 x ca 2,5 kg Krav Lammstek benfri nätad Svenskt Butikskött 10 x ca 1 kg Krav Nötbog strimlad Scan 2 x 2 kg Krav Nötbog tärnad 2 x 2 x 2 cm Scan 2 x 2 kg Krav Nötfalu ekologisk fryst Vårt ekologisk 5 x 1,9 kg Ekologiskt Nötfärs Revingehed ca 2,5 kg Krav Nötfärs Svenskt Butikskött 2 x ca 2,5 kg Krav Nötfärs 10 % Scan 4 x 2,5 kg Krav Nötfärs 10 % Scan 4 x 2,5 kg Krav Nötkött Strimlat Naturbetes 2,5 kg Krav Nötkött Strimlat Naturbetes 2,5 kg Krav Nötskav av ytterlår Prime Food 4 kg Ekologiskt Pannbiff stekt Scan 100 x 40 g Ekologiskt Rostbiff Naturbetes ca 4 kg Krav Wienerkorv Mälar Chark 1 x ca 5 kg Ekologiskt Köttbullar Scan 326 x 13 g Ekologiskt Fågel art.nr benämning varumärke förp.storlek FÄRSKT Ankbröst Tradifood ca 425 g Ekologiskt Anklår Tradifood ca 325 g Ekologiskt Ekologisk Kyckling Bosarp 5 x ca 2 kg Krav FRYST Kyckling Bosarp 6 x ca 2 kg Krav Kycklingben Bosarp 10 kg ca 66 st Krav Kycklingbröstfilé Bosarp 2 x 2,5 kg Krav Kycklingfilé med skinn Bosarp 40 x ca 250 g Krav

9 sortimentslista EKOLOGISKT & RÄTTVIST 9 Fisk & skaldjur FÄRSKVARA Blåmusslor i skal Feldts 7 kg Krav Koljafilé benfri Leröy 4 x 3 kg MSC Saltsillfilé utan skinn Feldt s 2 x 6,3 kg MSC Sejfile benfri Leröy 5 x 3 kg MSC Sejfilé skinn och benfri Feldt s 1 kg MSC Torskfilé benfri Leröy 4 x 3 kg MSC FRYST, OPANERAT Alaska polak portions bit Royal Greenl 9 x 610 g MSC Alaska Pollock 100 g Dagens Rätt 5 kg MSC Alaska pollock bit Royal Greenl 40 x 125 g MSC Alaska pollockfilé Dagens Rätt g MSC Alaska Pollockfilé Dagens Rätt 5 kg MSC Alaska Pollockfilé Dagens Rätt 5 kg MSC Alaska pollockfilé Findus ca 50 x g MSC Alaska pollockfilé Findus 10 x 700 g MSC Alaskafilé Feldt s g MSC Alaskafilé portion Feldt s 7,5 kg 125 g/s MSC Blåmusslor utan skal Feldt s 10 x 1 kg MSC Bufferäka med skal IQF 90 Lobster 5 kg MSC Chumlaxfilé med skinn Feldt s 9 x ca 1 kg MSC Dinner cuts - ryggfilé av hoki Findus g MSC Hel Torskfilé Findus 10 x 520 g MSC Hokfilé skinn och benfri Feldt s g MSC Hoki loins utan skinn benfri Feldts g MSC Hoki pannerad förstekt Findus ca 55 x 90 g MSC Hokiryggfilé Brakes ca 41 x ca 120 g MSC Hokifilé Feldt s ca g MSC Hokifilé Findus 10 x 400 g MSC Hokifilé Dagens Rätt g MSC Hokifilé Feldt s g MSC Hokifilé Findus 5 kg g MSC Hokifilé Brakes ca 35 x MSC Hokifilé g Lobster g MSC Hokifilébit Findus g MSC Ishavstorsk portion Enghav 40 x 125 g Krav & MSC Kapkumfilé utan skinn Feldt s 2 x 5 kg g MSC Kapkummelfilé Findus ca 38 x ca 130 g MSC Kapkummelfilé Fiskano g MSC Kapkummelfilé Feldt s 2 x 5 kg g MSC Koketorsk ryggfilé Enghav g Krav & MSC Koksej benfri ryggbit Feldt s g MSC Koksej benfri ryggfilé Feldt s g MSC Koksej benfri ryggfilé Feldt s g MSC Kolja loins Enghav g Krav & MSC

10 10 sortimentslista EKOLOGISKT & RÄTTVIST Fisk & skaldjur FRYST, OPANERAT Kolja ryggfilé benfri Feldt s g MSC Kolja tärnad 15 mm Enghav 1666 x 3 g Krav & MSC Koljafilé Findus g MSC Koljafilé benfri portion Feldt s 56 x 125 g MSC Koljafilé benfri styckfryst Feldts g MSC Koljafilé Findus 10 x 560 g MSC Koljaloins inbakad Domstein 5 kg MSC Kummel portion 125 g Royal Greenland 40 x 125 g MSC Kummel portions block Royal Greenland 9 x 610 g MSC Laxfilé portion benfri Feldt s ca 42 x 120 g MSC Lättpanerad fiskfilé Findus ca 44 x 115 g MSC Makrillfilé med skinn Lobster ca 45 x g MSC Pinklax portion Feldt s g MSC Pinklaxbit Findus 5 kg g MSC Ryggbitsfilé sej Findus g MSC Ryggbitsfilé torsk Findus 5 kg g MSC Ryggfilé av kolja Findus g MSC Ryggfilé av sej Findus g MSC Rödspätta Findus 12 x 300 g MSC Rödspättafilé Feldt s ca 66 x g MSC Rödspättafilé Fiskano g MSC Saltsill Findus 10 x 250 g MSC Scallops utan rom IQF Lobster 10 x 1 kg MSC Sej Findus 10 x 400 g MSC Sej ryggfilé Feldt s 5 kg g MSC Sej ryggfilé benfri Brakes ca 38 x g MSC Sej ryggfilé benfri styckfryst Feldts g MSC Sejfilé Dagens Rätt 5 kg g MSC Sejfilé Enghav g MSC Sejfilé benfri Sjöfararn 36 x g MSC Sejfilé benfri Brakes ca 29 x MSC

11 sortimentslista EKOLOGISKT & RÄTTVIST 11 Fisk & skaldjur FRYST, OPANERAT Sejfilé benfri styckfryst Feldts 5 kg g MSC Sejfilé benfri styckfryst Sjöfararn 4,25 kg MSC Sejfilé gratängstav Enghav 27 x 330 g MSC Sejfilé Dagens Rätt 5 kg MSC Sejfilé portion Feldt s 7 kg ( g st) MSC Sejfilé singel opanerad Findus g MSC Sejfilé sprödbakad Feldts 55 x ca 90 g MSC Sejfilé tomatkrisp Findus 2 x 20 x 150 g Ekologiskt & MSC Sejloins Fiskano ca 28 x g MSC Sejryggfilé Enghav g MSC Sejryggfilé dinnercut Findus ca 38 x 130 g MSC Sejtärning 2 x 2 cm Brakes 5 kg MSC Sejtärningar Feldt s 5 kg MSC Sejtärningar 15 x 15 cm Enghav 5 kg MSC Sillflundra enkel Enghav g MSC Sillflundra enkel Enghav g MSC Skeppartorsk Jumbo Findus 40 x 135 g MSC Skärgårdskolja Feldt s ca 50 x g MSC Skärgårdstorsk Dagens Rätt 5 kg MSC Stillahavsflundrafilé Feldts 5 kg g MSC Surimi bits med krabbsmak Lobster 12 x 1 kg MSC Surimistick med krabbsmak Lobster 12 x 1 kg MSC Torsk ryggfilé benfri Feldts 5 kg g MSC Torsk ryggfilé benfri Feldts g MSC Torsk ryggfilé vac Lobster 15 x 4 x 100 g MSC Torskbit benfri styckfryst Feldts g MSC Torskfilé Findus g MSC Torskfilé Findus 5 kg g MSC Torskfilé Domstein g Krav & MSC Torskfilé Domstein g Krav & MSC Torskfilé benfri Brakes ca 29 x g MSC Torskfilé benfri portion Feldt s 56 x 56 x 125 g MSC Torskfilé benfri styckfryst Feldts g MSC Torskfilé förstekt Enghav ca 40 x g MSC Torskfilé loins Enghav g Krav & MSC Torskrygg Findus 10 x 450 g MSC FRYST, PANERAT & GRATÄNGER Alaska Crispie med logisk panad Feldt s 100 x ca 50 g MSC Alaska filé pannerad förstekt Royal Greenland 42 x 140 g MSC Alaska pollack pannerad förstekt Royal Greenland 50 x 120 g MSC Alaska Pollock med logisk panad Ocean ca 38 x 130 g MSC Alaskaburgare 60 g Dagens Rätt 5 kg MSC Alaskafilé med logisk panad Feldt s 45 x 110 g MSC Citronetter förstekt Findus 100 x 50g MSC Crispies 8-pack Findus 10 x 370 g MSC

12 12 sortimentslista EKOLOGISKT & RÄTTVIST Fisk & skaldjur FRYST, PANERAT & GRATÄNGER Crispies sprödbakad Findus ca 60 x 47 g MSC Fisk apelsin citronsalsa Findus 32 x 160 g MSC Fisk Benedectin sej Feldt s 36 x 160 g MSC Fisk benedictine Findus 32 x 160 g MSC Fisk benedictine gastronorm Findus 10 x 550 g MSC Fisk Benedictine med ekologisk topping Findus 32 x 160 g MSC Fisk Bordelaise Findus 32 x 160 g MSC Fisk bordelaise Ocean 13 x 400 g MSC Fisk Bordelaise 160 g Feldt s 36 st x 160 g MSC Fisk Bordelaise 160 g Ocean 32 x 160 g MSC Fisk Bordelaise 400 g Ocean 13 x 400 g MSC Fisk Bordelaise 550 g Feldt s 10 x 550 g MSC Fisk bordelaise gastronorm Findus 10 x 550 g MSC Fisk Bordelaise KV Findus 32 x 160 g MSC Fisk crispy ostpanerad Enghav 100 x 50 g MSC Fisk dill och citron med ekologisk topping Findus 32 x 160 g MSC Fisk dill räka Findus 10 x 550 g MSC Fisk Matros med ekologisk panering Findus 100 x 50 g MSC Fisk med mandel Findus 32 x 160 g MSC Fisk med mandel sej Feldt s 5,76 kg 160 g MSC Fisk minifrasbakad Findus ca 67 x 45 g MSC Fisk Paysanne Findus 32 x 160 g MSC Fiskburgare Enghav 71 st x 70 g MSC Fiskburgare Ocean 6 kg MSC Fiskburgare Enghav 72 x 70 g MSC Fiskburgare Enghav 72 x 70 g MSC Fiskburgare hoki Feldt s 63 x 80 g MSC Fiskburgare förstek Ocean 37 x 80 g MSC Fiskburgare pannerad 85 g Ocean 37 x 85 g MSC Fiskfriletter Findus 120 x 50 g MSC Fiskgrat tomat mozzarella Findus 2 x 32 x 160 g MSC Fiskgratäng apelsin/morot Ocean 13 x 400 g MSC Fiskgratäng Bordelaise Dagens Rätt 40 x 160 g Ekologiskt & MSC Fiskgratäng citron Royal Greenland 30 x 160 g MSC Fiskgratäng Dill Findus 8 x 600 g MSC Fiskgratäng mandel Royal Greenland 30 x 160 g MSC Fiskgratäng med mandel Ocean 32 x 160 g Krav & MSC Fiskgratäng primav Findus 32 x 160 g MSC Fiskgratäng Tex Mex Ocean 13 x 400 g MSC Fiskpinnar Findus 5 x 750 g MSC Fiskpinnar Alaska Findus ca 240 x 25 g MSC Fiskpudding ogräddad Ocean 3 x 2,4 kg MSC Friletter guldlax Findus ca 120 x 50g MSC Förstekt sejfilé Feldt s 55 x g MSC Hoki Crispie med logisk panad Feldt s 5 kg MSC Hoki med tomat Findus 10 x 550 g MSC Hokipanett med logisk panad Dagens Rätt 120 x 50 g MSC

13 sortimentslista EKOLOGISKT & RÄTTVIST 13 Fisk & skaldjur Kylvara FRYST, PANERAT & GRATÄNGER Ishavscrispie torsk Feldts 100 x 50 g MSC Ishavsnuggets förstekt Findus 260 x 23 g MSC Lättpanera fiskfilé Findus 100 x 50 g MSC Matrosfisk med logisk panering Findus 100 x 50 g Ekologiskt & Msc Miniflippersej sprödbakad Dagens Rätt 63 x 80 g MSC Miniflippersej sprödbakad glutenfri Dagens Rätt ca 63 x 80 g MSC Minifrasbakad Torsk Findus 67 x 45 g MSC Nuggets hokifilé MSC Feldts 200 x 25 g MSC Oceanfile gratäng portion Ocean 27 x 330 g MSC Oceanfile portion sprödbakad Ocean 50 x 85 g MSC Oceanpanett med logisk panad Ocean ca 100 st x 50 g MSC Panerad fisk med remoulad Findus 8 x 380 g MSC Pankopanerad torskfilé Feldt s 33 x g MSC Rödspätta panerad Feldt s ca 33 x g MSC Saltsill havrepanad Enghav g MSC Sej inbakad med Cordon Bleu Enghav ca 37 x 135 g MSC Sej inbakad med purjulök och svartpeppar Enghav 37 x 135 g MSC Sejcrispie Feldt s 100 x 50 g MSC Sejfilé cheddar gräslök Findus 2 x 3 kg MSC Sejfilé förstek panerad Feldts g MSC Sejfilé gratängbit Feldt s 28 x 375 g MSC Sejfilé inbakad Enghav g MSC Sejfilé med logisk panad Feldt s 5 kg g MSC

14 14 sortimentslista EKOLOGISKT & RÄTTVIST Fisk & skaldjur FRYST, PANERAT & GRATÄNGER Sejfilé Mexicana Feldt s 55 x g MSC Sejfilé sprödbakad Menigo 55 x 90 g MSC Sejfilé sprödbakad Feldt s 100 x 50 g MSC Sejpanett Enghav 100 x 50 g MSC Sejpanett sprödbak Dagens Rätt 100 x 50 g MSC Sejrygg med curry Ocean 3 x 1,8 kg MSC Sejrygg pannerad Enghav ca 58 x g MSC Smögensej panerad förstekt Enghav st x 80 g MSC Sommargratäng sej Feldt s 36 x 160 g MSC Spröbakad Ishavssejfilé Feldt s 40 x g MSC Sprödbakad benfri torskfilé Feldt s 5 kg g MSC Sprödbakad guldlax förstekt Feldts 100 x 50 g MSC Spätta sprödbakad hel Feldt s g MSC Stillahavspätta panerad Feldt s 5 kg MSC Tempurainba sejfilé Feldt s 33 x g MSC Torsk lime persilja Dagens Rätt 5 kg MSC Torskburgare panerad Findus ca 72 x 75 g MSC Torskfilé spröd pannerad Enghav 34 x ca 150 g MSC Torskfilé sprödbakad Feldts 33 x g MSC Torskfiskett Feldt s 100 x 50 g MSC Torskpanett Dagens Rätt 50 g MSC Torskpanett 60 g Dagens Rätt 5 kg MSC Torskpannet sprödbakad Enghav 100 x 50 g Krav & MSC Torskrygg citron och persiljesmör Findus 8 x 300 g MSC Torskrygg med örtsmör Findus 8 x 300 g MSC Västerhavsfisk sprödbakad Dagens Rätt ca 52 x 95 g MSC

15 sortimentslista EKOLOGISKT & RÄTTVIST 15 Fisk & skaldjur FRYST, PANERAT & GRATÄNGER Ansjovis kryddad sillfile Abba 2 x 1,2 kg MSC Ansjoviskrydd sill Abba 10 x 240 g MSC Bohusmatjes Abba 2 x 2,95 kg MSC Bohussill gammeldags i bit Feldt s 2 x 2,7 kg MSC Brännvinssill Abba 10 x 240 g MSC Caviar röd finkornig ABBA 12 x 80 g MSC Currysill i bit Feldt s 2 x 2,7 kg MSC Dillsill Abba 2 x 1,2 kg Krav & MSC Dillsill Abba 10 x 240 g MSC Fransk löksill Abba 10 x 240 g MSC Havtornssill Abba 2 x 3 kg MSC Herrgårdssill Abba 2 x 2,75 kg MSC Inlagd sill Abba 2 x 1,2 kg MSC Inlagd sill Abba 10 x 240 g MSC Inlagd sill bit Abba 6 x 500 g MSC Inlagd sill i bit Abba 2 x 3 kg MSC Inlagd sill i bit Feldt s 2 x 3 kg MSC Inlagd sill i bit Brakes 2,7 kg MSC Inlagd sill med ingefära Abba 2 x 3 kg MSC Ishavsräkor i lake Feldt s 11 kg MSC Ishavsräkor i lake Royal Greenland 2 x 2,5 kg MSC Ishavsräkor i lake Sjöfararn 2 x 2,3 kg MSC Ishavsräkor i lake Feldt s 2 x 1,5 kg MSC Ishavsräkor i lake Feldts 12 kg MSC Ishavsräkor i lake skalade Feldts 2 x 2,3 kg MSC Kalles kaviar Kalles 16 x 190 g Krav & MSC Kaviar Enghav 6 x 750 g Krav Kaviar röd finkornig ABBA 6 x 320 g MSC Kaviar svart finkornig ABBA 12 x 80 g MSC Krämig sill med dill & gräslök Abba 2 x 2,75 kg MSC Löksill Abba 2 x 1,2 kg Krav & MSC Löksill Abba 10 x 240 g Krav Löksill Abba 2 x 1,2 kg MSC Löksill Abba 6 x 500 g MSC Löksill Abba 10 x 240 g MSC Löksill fransk Abba 2 x 3 kg MSC Löksill fransk i bit Feldt s 2 x 2,9 kg MSC Löksill i bit Abba 2 x 3 kg MSC Löksill i bit Feldt s 2 x 3 kg MSC Löksill i bit Brakes 2,7 kg MSC Löksill med tranbär Abba 2 x 3 kg MSC Makrill i tub tomatsås Abba 16 x 185 g MSC Matjes sillfilé av islandssill Feldt s 2 x 2,7 kg MSC Matjesfilé Brakes 2,7 kg MSC Matjesfiléer hela filéer ABBA 12 x 200 g MSC Matjessillfilé bit Feldt s 2 x 2,9 kg MSC Midsommarsill Abba 10 x 210 g MSC

16 16 sortimentslista EKOLOGISKT & RÄTTVIST Fisk & skaldjur KYLVARA Mästarmatjes Abba 24 x 200 g MSC Mästarmatjes Abba 2 x 2,95 kg MSC Saltsillfilé utan skinn Abba 2 x 5,5 kg MSC Saltsillfiléer utan skinn Feldts 20,5 kg MSC Senapssill Abba 2 x 1,15 kg MSC Senapssill Abba 2 x 2,9 kg MSC Senapssill Abba 6 x 475 g MSC Senapssill Abba 10 x 230 g MSC Senapssill Brakes 2,6 kg MSC Senapssill i bit Abba 2 x 1,15 kg Krav & MSC Senapssill i bit Feldt s 2 x 2,7 kg MSC Senapssill med kapris & balsamico Abba 2 x 2,9 kg MSC Sill i tomatsås Lucullus 17 x 100 g MSC Skapa matjesfilé Abba 2 x 2,95 kg MSC Skapa sillfilé Abba 2 x 3 kg MSC Skapa, krögarskuren ABBA 2 x 5,5 kg MSC Skärgårdssill Abba 6 x 460 g MSC Skärgårdssill Abba 10 x 220 g MSC Skärgårdssill Abba 2 x 2,75 kg MSC Tomatsill Abba 2 x 3 kg MSC Tomatsill Abba 10 x 240 g MSC Vitlökssill Feldts 2 x 2,7 kg MSC Årets julsill Abba 2 x 3 kg MSC

17 sortimentslista EKOLOGISKT & RÄTTVIST 17 Vegetarisk, frukt & grönt FÄRSKVARA Alfagroddar Menigo Frukt & Grönt 500 g Ekologiskt Alger gracilaria Menigo Frukt & Grönt 100 g Ekologiskt Alger ulva Menigo Frukt & Grönt 100 g Ekologiskt Amaranth Bäckdalen 50 g Krav Ananas Menigo Frukt & Grönt 1 st Ekologiskt Ananas Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt Angelika Bäckdalen 50 g Krav Anis Isop Bäckdalen 50 g Krav Apelsin Ewerman ca 15 kg Ekologiskt Apelsiner Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt Aprikoser Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt Aprikoser Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt Asiengroddar Menigo Frukt & Grönt 2,5 kg Ekologiskt Aubergine Menigo Frukt & Grönt 1 x ca 1 kg Ekologiskt Aubergine Graffiti Menigo Frukt & Grönt 1 x ca 1 kg Ekologiskt Avocado Menigo Frukt & Grönt 1 st Ekologiskt Avokado mogen Menigo Frukt & Grönt 1 st Ekologiskt Baby gem Menigo Frukt & Grönt 1 kg Ekologiskt Baby leaf mix Menigo Frukt & Grönt 250 g Ekologiskt Baby spenat Menigo Frukt & Grönt 250 g Ekologiskt Baby spenat Menigo Frukt & Grönt 125 g Ekologiskt Babyspenat Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt Bakpotatis liten Menigo Frukt & Grönt 1 x ca 15 kg Ekologiskt Bakpotatis Stor Menigo Frukt & Grönt 1 x ca 15 kg Ekologiskt Banan Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Krav Banan Menigo Frukt & Grönt 5 kg Krav Bananer Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt Bananer Ewerman ca 18,3 kg Krav & Fairtrade Basilika Citron Bäckdalen 50 g Krav Basilika Grekisk Bäckdalen 50 g Krav Basilika i ask Menigo 50 g Ekologiskt Basilika Kanel Bäckdalen 50 g Krav Basilika Mammoth Bäckdalen 50 g Krav Basilika Piccolino Bäckdalen 50 g Krav Bifftomat Menigo Frukt & Grönt 1 x ca 1 kg Ekologiskt Bladpersilja Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt Bladpersilja kruka Ewerman 12 x 1 st Ekologiskt Blekselleri Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt Blodapelsin Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt Blomkål Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt Blomsterkrassblad Bäckdalen 50 g Krav Blåbär Menigo Frukt & Grönt 1 st Ekologiskt Blåbär Menigo Frukt & Grönt 125 g Ekologiskt Bondbönor SKÅ 1 x ca 5 kg Ekologiskt Broccoli Menigo Frukt & Grönt 1 x ca 1 kg Ekologiskt Broccoli Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt Brysselkål Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt

18 18 sortimentslista EKOLOGISKT & RÄTTVIST Vegetarisk, frukt & grönt FÄRSKVARA Brysselkål stock Menigo Frukt & Grönt 1 kg Ekologiskt Brytbönor SKÅ 1 x ca 5 kg Ekologiskt Brytbönor Menigo Frukt & Grönt 1 x ca 5 kg Ekologiskt Böngroddar Menigo Frukt & Grönt 500 g Ekologiskt Cantalope Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt Cantalope Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt Champinjon Menigo Frukt & Grönt 2,3-3 kg Ekologiskt Chokladbasilika Bäckdalen 50 g Krav Citroner Menigo Frukt & Grönt 1 x ca 10 kg Ekologiskt Citrongräs Menigo Frukt & Grönt 1 x ca 2 kg Ekologiskt Citronmeliss Menigo Frukt & Grönt 1 st Ekologiskt Clementiner Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt Dill Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt Dill i kruka Ewerman 6 x 1 st Ekologiskt Dragon Menigo Frukt & Grönt 1 st Ekologiskt Druvor Menigo Frukt & Grönt 1 x ca 4 kg Ekologiskt Druvor gröna Menigo Frukt & Grönt 1 x ca 4 kg Ekologiskt Druvor Röda Menigo Frukt & Grönt 1 x ca 4 kg Ekologiskt Eklövsallat Menigo Frukt & Grönt 1 st Ekologiskt Enoki Menigo Frukt & Grönt 100 g Ekologiskt Fruktkartong Menigo Frukt & Grönt 9 kg Ekologiskt Fruktkartong Menigo Frukt & Grönt 4 kg Ekologiskt Fruktkartong Menigo Frukt & Grönt 10,5 kg Ekologiskt Fruktkartong Menigo Frukt & Grönt 6 kg Ekologiskt Fruktkartong Menigo Frukt & Grönt 7,5 kg Ekologiskt Fruktlåda Menigo Frukt & Grönt 6 kg Ekologiskt Fänkål Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt Galia melon Menigo Frukt & Grönt 1 x ca 1 kg Ekologiskt Grandmix sallad Menigo Frukt & Grönt 100 g Ekologiskt Grapefrukt Menigo Frukt & Grönt 1 st Ekologiskt Grekisk krasse Bäckdalen 50 g Krav Gräslök Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt Grönkål Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt Gul Kornblomst Naturens Ska 12 x 250 g Ekologiskt & Krav Gulbeta Menigo Frukt & Grönt 5 kg Ekologiskt Gullök skivad 5 mm 3N 10 x 1 kg Ekologiskt Gullök tärnad 6 mm 3N 10 x 1 kg Ekologiskt Gurka Menigo Frukt & Grönt 1 x ca 15 kg Ekologiskt Gurka Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt Gurkört i ask Bäckdalen 30 g Krav Hallon Menigo Frukt & Grönt 1 st Ekologiskt Hallon Menigo Frukt & Grönt 125 g Ekologiskt Haricoteverts lösvikt Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt Haricoteverts lösvikt Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt Honungsmelon Menigo Frukt & Grönt 1 x ca 1 kg Ekologiskt Huvudsallat Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt Ingefära Menigo Frukt & Grönt 1 x ca 1 kg Ekologiskt

19 sortimentslista EKOLOGISKT & RÄTTVIST 19 Vegetarisk, frukt & grönt FÄRSKVARA Isbergssallat Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt Isop Bäckdalen 50 g Krav Issalt Bäckdalen 50 g Krav Johannesört Bäckdalen 50 g Krav Jordgubb DAN 500g Menigo Frukt & Grönt 1 ask Ekologiskt Jordgubbar Menigo Frukt & Grönt 1 ask Ekologiskt Jordärtskocka G&G 5 kg Ekologiskt Jordärtskocka Menigo Frukt & Grönt 1 x ca 1 kg Ekologiskt Kinarädisa Menigo Frukt & Grönt 1 x ca 1 kg Ekologiskt Kiwi Menigo Frukt & Grönt 1 st Ekologiskt Klyftpotatis 3N 5 kg Ekologiskt Koriander Menigo Frukt & Grönt 1 st Ekologiskt Koriander i ask Menigo 50 g Ekologiskt Krasse wrinkled crinkle Bäckdalen 50 g Krav Krasseblad Menigo Frukt & Grönt 50 g Krav Kronärtskocka Menigo Frukt & Grönt 1 st Ekologiskt Kålrabbi Menigo Frukt & Grönt 1 st Ekologiskt Kålrot Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt Körsbär Menigo Frukt & Grönt 1 x ca 1 kg Ekologiskt Körsbärstomat röd Menigo Frukt & Grönt 250 g Ekologiskt Körvel Menigo Frukt & Grönt 1 st Ekologiskt Lavendel Bäckdalen 50 g Krav Libbsticka Menigo Frukt & Grönt 1 st Ekologiskt Lime FS SKALERI 1 st Ekologiskt

20 20 sortimentslista EKOLOGISKT & RÄTTVIST Vegetarisk, frukt & grönt FÄRSKVARA FÄRSKVARA Lollo Biondo Menigo Frukt & Grönt 1 st Ekologiskt Lollo Rosso Menigo Frukt & Grönt 1 st Ekologiskt Lök gul Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt Lök gul bunt Menigo Frukt & Grönt 1 st Ekologiskt Lök gul bunt Menigo Frukt & Grönt 500 g Ekologiskt Lök röd bunt Menigo Frukt & Grönt 1 st Ekologiskt Lök röd bunt Menigo Frukt & Grönt 500 g Ekologiskt Majrova Menigo Frukt & Grönt 1 x ca 1 kg Ekologiskt Majskolv Menigo Frukt & Grönt 1 st Ekologiskt Majskolv Menigo Frukt & Grönt 400 g Ekologiskt Malört Bäckdalen 50 g Krav Mango Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt Mangold Menigo Frukt & Grönt 1 x ca 1 kg Ekologiskt Mejram Menigo Frukt & Grönt 1 st Ekologiskt Mibuna Bäckdalen 50 g Krav Mini gurka Menigo Frukt & Grönt 1 kg Ekologiskt Miniplommontomat Menigo Frukt & Grönt 1 x ca 1 kg Ekologiskt Minut matpotatis Flensted 2 x 6 kg Ekologiskt Mizuna röd Bäckdalen 50 g Krav Morot G&G 5 kg Ekologiskt Morot Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt Morot Menigo Frukt & Grönt ca 10 kg Ekologiskt Morot Mariannes 2 x 5 kg Krav Morot Menigo Frukt & Grönt 1 x ca 10 kg Ekologiskt Morot gul Menigo Frukt & Grönt 1 x ca 1 kg Ekologiskt Morot Julienne SallaCarte+ 4 x 1 kg Ekologiskt Morot kvarterad FS 1 kg Ekologiskt Morot lila Menigo Frukt & Grönt ca 5 kg Ekologiskt Morot mini G&G 5 kg Ekologiskt Morot skalad skivad Skalman 2 x 5 kg Ekologiskt Morot skalad skivad Skalman 2 x 5 kg Ekologiskt Morot skalad skivad Europa Frugt 1 kg Ekologiskt Morot skalad tärnad Skalman 2 x 5 kg Ekologiskt Morot skalad tärnad Skalman 2 x 5 kg Ekologiskt Morot slantar 6 mm Mariannes 4 x 1 kg Ekologiskt Morot stavar FS 1 x ca 1 kg Ekologiskt Morot tvättad KRAV Menigo Frukt & Grönt 1 kg Krav Morot tärnad 1 x 1 cm Europa Frugt 1 kg Ekologiskt Morot tärnad 2 x 2 cm FS ca 1 kg Ekologiskt Mynta Menigo Frukt & Grönt 1 st Ekologiskt Mynta choklad Bäckdalen 50 g Krav Mynta engelsk Bäckdalen 50 g Krav Mynta ingefära Bäckdalen 50 g Krav Mynta krus Bäckdalen 50 g Krav Mynta Marockansk Bäckdalen 50 g Krav Mynta Spansk Bäckdalen 50 g Krav Mynta Äpple Bäckdalen 50 g Krav

21 sortimentslista EKOLOGISKT & RÄTTVIST 21 Vegetarisk, frukt & grönt FÄRSKVARA FÄRSKVARA Nektarin Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt Oregano Menigo Frukt & Grönt 1 st Ekologiskt Ostronskivling Menigo Frukt & Grönt 1 kg Ekologiskt Palsternacka Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt Palsternacka tärnad Menigo Frukt & Grönt 1 kg Ekologiskt Paprika grön Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt Paprika gul Menigo Frukt & Grönt ca 5 kg Ekologiskt Paprika röd Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt Paprikamix Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt Peppar grön Menigo Frukt & Grönt 1 x ca 1 kg Ekologiskt Peppar röd Menigo Frukt & Grönt 1 x ca1 kg Ekologiskt Pepparrot Menigo Frukt & Grönt 1 x ca 15 kg Ekologiskt Persika Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt Persilja kruka Ewerman 12 x 1 st Ekologiskt Persilja krus Menigo Frukt & Grönt 1 x ca 1 kg Ekologiskt Persiljerot G&G 5 kg Ekologiskt Persiljerot Menigo Frukt & Grönt 1 x ca 1 kg Ekologiskt Polkabeta Menigo Frukt & Grönt 1 x ca 1 kg Ekologiskt Portlak Bäckdalen 50 g Krav Potatis Menigo Frukt & Grönt 2 kg Ekologiskt Potatis Menigo Frukt & Grönt 5 kg Ekologiskt Potatis 1 kilos påse Menigo Frukt & Grönt 1 påse Ekologiskt Potatis Bintje G&G 5 kg Ekologiskt

22 22 sortimentslista EKOLOGISKT & RÄTTVIST Vegetarisk, frukt & grönt FÄRSKVARA FÄRSKVARA Potatis färsk små Menigo Frukt & Grönt 1 x ca 15 kg Ekologiskt Potatis färsk stor Menigo Frukt & Grönt 1 x ca 15 kg Ekologiskt Potatis King Edward G&G 5 kg Ekologiskt Potatis kulor Menigo 10 kg Ekologiskt Potatis Rosamunda G&G 5 kg Ekologiskt Potatis skala Skalman 2 x 7 kg Ekologiskt Potatis skalad Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt Potatis skalad mos Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt Potatis skivad 3N 5 kg Krav Potatis skivad förk Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt Potatis stimlad 3N 5 kg Krav Potatis tvättad Menigo Frukt & Grönt 10 kg Ekologiskt Potatis, mjölig Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt Pumpa butternut Menigo Frukt & Grönt 1 x ca 2 kg Ekologiskt Pumpa Hokaido Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt Pumpa mixade sorter Menigo Frukt & Grönt 1 x ca 1 kg Ekologiskt Purjolök Menigo Frukt & Grönt 1 x ca 10 kg Ekologiskt Purpurkål Bäckdalen 50 g Krav Päron Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt Rabarber Menigo Frukt & Grönt 1 x ca 1 kg Ekologiskt Rosmarin Menigo Frukt & Grönt 1 st Ekologiskt Rotselleri Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt Rotselleri kvarterad FS SKALERI 1 x ca 1 kg Ekologiskt Rotselleri tärnad Menigo Frukt & Grönt 1 kg Ekologiskt Ruccola ask Menigo Frukt & Grönt 250 g Ekologiskt Ruccola ask Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt Ruccola lösvikt Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt Rädisa Menigo Frukt & Grönt 1 knippe Ekologiskt Rättika Menigo Frukt & Grönt 1 x ca 1 kg Ekologiskt Rödbeta Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt

23 sortimentslista EKOLOGISKT & RÄTTVIST 23 Vegetarisk, frukt & grönt FRYST FÄRSKVARA Rödbeta avlång Menigo Frukt & Grönt 1 x ca 1 kg Ekologiskt Rödbeta riven 3N 5 kg Ekologiskt Rödbetor avlånga G&G 5 kg Ekologiskt Rödbetor runda G&G 5 kg Ekologiskt Rödbetsskott Bäckdalen 50 g Krav Rödkål Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt Rödkål strimlad Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt Rödlök Menigo Frukt & Grönt 1 x ca 10 kg Ekologiskt Rödlök skivad 5 mm 3N 10 x 1 kg Ekologiskt Rödlök tärnad 6 mm 3N 10 x 1 kg Ekologiskt Sallad batavia grön Menigo Frukt & Grönt 1 st Ekologiskt Sallad batavia röd Menigo Frukt & Grönt 1 st Ekologiskt Sallad krus Menigo Frukt & Grönt 1 st Ekologiskt Sallad roman Menigo Frukt & Grönt 1 st Ekologiskt Salladsblandning SallaCarte 6 x 500 g Ekologiskt Salladshuvud Menigo Frukt & Grönt 12 x 200 g Ekologiskt Salladskål Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt Salladslök SKÅ 1 st Ekologiskt Salladslök Menigo Frukt & Grönt 1 st Ekologiskt Salvia Menigo Frukt & Grönt 1 st Ekologiskt Salvia apelsin Bäckdalen 50 g Krav Salvia purpurea Bäckdalen 50 g Krav Salvia tricolor Bäckdalen 50 g Krav Sareptasenap grön Bäckdalen 50 g Krav Sareptasenap röd Bäckdalen 50 g Krav Sareptasenap rödflikig Bäckdalen 50 g Krav Savoykål Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt Schalottenlök Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt Selleri tärnad 2 x 2 cm 3N 5 kg Ekologiskt Selleriört Bäckdalen 50 g Krav Shiitake Meny ca 1 kg Ekologiskt Shot hallon blåbär Cultura 4x 100 ml Ekologiskt & Krav Skalad potatis vac Menigo Frukt & Grönt 5 kg Krav Skogschampinjon Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt Smörgåskrasse Menigo Frukt & Grönt 1 st Ekologiskt Sockerärter Menigo Frukt & Grönt 1 x ca 1 kg Ekologiskt Sommarkyndel Bäckdalen 50 g Krav Spansk körvel Bäckdalen 50 g Krav Sparris grön Menigo Frukt & Grönt 1 x ca 1 kg Ekologiskt Sparris grön SKÅ ca 1 kg Krav Sparris vit Menigo Frukt & Grönt 1 x ca 1 kg Ekologiskt Sparrispotatis Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt Spenat Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt Spenat NZ Bäckdalen 50 g Krav Spetskål Menigo Frukt & Grönt 1 x ca 1 kg Ekologiskt Spritärter Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt Spritärtor Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt

24 24 sortimentslista EKOLOGISKT & RÄTTVIST Vegetarisk, frukt & grönt FÄRSKVARA Svartkål Menigo Frukt & Grönt 1 x ca 1 kg Ekologiskt Svartrot Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt Sötpotatis Menigo Frukt & Grönt 1 x ca 1 kg Ekologiskt Timjan i ask Menigo 50 g Ekologiskt Tomat Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt Tomat gul Menigo Frukt & Grönt 1 x ca 1 kg Ekologiskt Tomat kvist Menigo Frukt & Grönt 1 x ca 1 kg Ekologiskt Tranbär soltorkade Menigo Frukt & Grönt 1 x ca 1 kg Ekologiskt Trädgårdssyra Bäckdalen 50 g Krav Vattenkrasse Menigo Frukt & Grönt 1 st Ekologiskt Vattenkrasse Bäckdalen 50 g Krav Vattenmelon Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt Vattenmelon bitar SallaCarte 2 x 2 kg Ekologiskt Vaxbönor SKÅ 1 x ca 5 kg Ekologiskt Vaxbönor Menigo Frukt & Grönt 1 x ca 1 kg Ekologiskt Vindruvor blå Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt Vindruvor gröna Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt Vinterkyndel Bäckdalen 50 g Krav Vitkål Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt Vitkål Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt Vitkål strimlad SallaCarte+ 8 x 1 kg Ekologiskt Vitlök Menigo Frukt & Grönt 1 st Ekologiskt Vitlök fläta Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt Vitlök logisk Menigo Frukt & Grönt 1 x ca 1 kg Ekologiskt Wokblandning SallaCarte 4 x 1 kg Ekologiskt Zucchini grön Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt Äpple Golden Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt Äpple Granny Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt Äpple Red Delicious Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt Äpplen Belle de Boskoop Menigo Frukt & Grönt ca 100 g Ekologiskt Äpplen gröna Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt Äpplen röda Menigo Frukt & Grönt ca 1 kg Ekologiskt Äpplen röda svenska Menigo ca 1 kg Ekologiskt

25 sortimentslista EKOLOGISKT & RÄTTVIST 25 Vegetarisk, frukt & grönt FRYST Ätliga blommor mix Bäckdalen 30 g Krav Örtmixlåda Bäckdalen 6 x 50 g Krav Örtmixlåda Bäckdalen 10 x 500 g Krav Bladspenat hackad Scanagra 2 x 2,5 kg Krav Blomkål 4-6 cm Magnihill 2 x 2,5 kg Krav Blåbär Polarica 2 x 2,5 kg Krav Blåbär Polarica 10 x 225 g Krav Broccoli 2-4 cm Magnihill 2 x 2,5 kg Krav Broccolibuketter ekologisk mm Brakes 2 x 2,5 kg Ekologiskt Grönsaksbland Amerikansk Scanagra 2 x 2,5 kg Krav Hallon Polarica 10 x 225 g Krav Hallon Polarica 2 x 2,5 kg Krav Hallon och blåbär Polarica 10 x 225 g Krav Haricot Verts Magnihill 2 x 2,5 kg Krav Havtorn Polarica 10 x 225 g Krav Hong Kong Wokmix Magnihill 2 x 2,5 kg Krav Jordgubbar Scanagra 2 x 2,5 kg Krav Jordgubbar Polarica 2 x 2,5 kg Krav Jordgubbar Polarica 10 x 225 g Krav Jordärtskock skivad Scanagra 5 x 1 kg Krav Klyftpotatis med skal Gården 4 x 2,5 kg Krav Klyftpotatis med skal Magnihill 2 x 2,5 kg Krav Lingon Polarica 2 x 2,5 kg Krav Lingon Polarica 10 x 225 g Krav Lök 6 x 6 mm Magnihill 2 x 2,5 kg Krav Majskorn Magnihill 2 x 2,5 kg Krav Morötter klyft Scanagra 5 x 1 kg Krav Morötter skivade Menigo 2 x 2,5 kg Ekologiskt Morötter skivade Magnihill 2 x 2,5 kg Krav Morötter strimlade 4 mm Magnihill 2 x 2,5 kg Ekologiskt Morötter tärnad Scanagra 2 x 2,5 kg Ekologiskt Palsternacka tärnad Scanagra 2 x 2,5 kg Krav Paprika röd 1 x 1 cm Magnihill 2 x 2,5 kg Krav Pumpa tärningar Scanagra 5 x 1 kg Krav Purjolök tärnad Scanagra 2 x 2,5 kg Krav Rotfruktsmix Magnihill 2 x 2,5 kg Ekologiskt Röda vinbär Polarica 10 x 225 g Krav Rödbetor klyftade Scanagra 5 x 1 kg Krav Rödlök klyftade Scanagra 6 x 750 g Krav Selleri tärnad Scanagra 2 x 2,5 kg Krav Spenat hackad Magnihill 2 x 2,5 kg Krav Spenat hackad portionsfryst Menigo 2 x 2,5 kg Ekologiskt Svarta vinbär Polarica 10 x 225 g Krav Tranbär Polarica 10 x 225 g Krav Ugnsgrönsaker Scanagra 2 x 2,5 kg Krav

26 26 sortimentslista EKOLOGISKT & RÄTTVIST Vegetarisk, frukt & grönt FRYST, TILLAGAT Äppelklyftor Scanagra 2 x 2,5 kg Krav Ärtor Menigo 2 x 2,5 kg Ekologiskt Ärtor hushåll Magnihill 2 x 2,5 kg Krav Broccolijärpar Green n Lean ca 60 x 60 g Krav Morotsbollar 16 g Green n Lean ca 250 st x 16 g Krav Morotspure Findus 2 x 2 kg Ekologiskt Potatis tärnad blancherad Magnihill 2 x 2,5 kg Ekologiskt Potatisbullar Felix 2 x 55 x 54 g Ekologiskt Raggmunk Kungsörnen 100 x 60 g Ekologiskt Raggmunk ovikt Björnerud 100 x 60 g Krav Rödbetsbollar 16 g Green n Lean ca 250 st x 16g Krav Vegi Burger 80 g Green n Lean 44 x 90 g Krav

27 sortimentslista EKOLOGISKT & RÄTTVIST 27 Ost, mejeri, ägg, matfett & sallad GRÄDDE & MATLAGNINGSYOGHURT Crème fraiche 34% Arla köket 2 dl Ekologiskt & Krav Crème fraiche Väddö 800 g Krav Crème fraiche Skånemejeri 8 x 2 dl Ekologiskt Crème fraiche Arla 2 dl Ekologiskt & Krav Crème fraiche Arla 2 l Ekologiskt & Krav Crème fraiche 34% Arla Köket 2 l Krav Crème fraiche 34% Hjordnära 2 kg Krav Crème fraiche 34% Hjordnära 8 x 200 g Krav Gräddfil 12% Arla Ko 24 x 3 dl Krav Gräddfil 12% Hjordnära 2 kg Krav Kaffegrädde 10% Aldra 12 x 1 l Ekologiskt Matlagningsgrädde 15% Aldra 12 x 1 l Ekologiskt Turkisk yoghurt 10% LMP 6 x 1 kg Krav Vispgrädde Skånemejeri 5 x 3 dl Krav Vispgrädde Skånemejeri 10 x 1 l Krav Vispgrädde Skånemejeri 3 dl Ekologiskt & Krav Vispgrädde Arla 1 l Ekologiskt & Krav Vispgrädde Arla 3 dl Ekologiskt & Krav Vispgrädde 40% Skånemejeri 6 x 1 l Krav Vispgrädde 40% Arla Ko 24 x 3 dl Krav Vispgrädde 40% BiB Skånemejeri 10 l Krav Vispgrädde 40% glutenfri Arla Ko 6 x 1 l Krav MATFETT Bregott Arla 16 x 300 g Krav Bregott Arla 12 x 600 g Krav Bregott EKO 75% Bregott 300 g Ekologiskt & Krav Smör Gourmet 80% Skånemejeri 10 x 250 g Krav Smör normalsalt EKO 80% Arla 250 g Ekologiskt & Krav Smör normalsaltat Arla 10 x 250 g Krav Smör normalsaltat Arla 10 x 250 g Krav Smör normalsaltat 80% Arla 10 x 1 kg Krav Smör normalsaltat 80% Arla 20 x 500 g Krav Smör Normalsalt 80% Svenskt Smör 500 g Ekologiskt & Krav Smör portion Arla 300 x 10 g Krav Smör skärgård Väddö 100 g Krav MJÖLK, FIL & YOGHURT A B Fil Blåbär Lingon Arla Ko 1 kg Ekologiskt A B Fil Naturell 4% Arla Ko 1 kg Ekologiskt A-fil 2,7 % jordgubb Arla Ko 6 x 1 l Krav A-fil 3 % Arla Ko 6 x 1 l Krav A-fil 3% Hjordnära 10 x 1 l Krav A-fil 3% Arla 1 l Ekologiskt & Krav A-fil 3% Arla 1 l Ekologiskt & Krav

Månadens råvaror januari

Månadens råvaror januari Månadens råvaror januari GRÖNT Salladskål Endivesallad Krasse och andra skott som solros Persilja Pumpa Potatis, olika sorter Lök, olika sorter Purjolök Vitlök Kålrot Majrova Palsternacka Persiljerot Rotselleri

Läs mer

. JUNI 2015. Ekologiskt - Frukt. Ekologiskt - Grönsaker

. JUNI 2015. Ekologiskt - Frukt. Ekologiskt - Grönsaker . JUNI 2015 Nu är det kul att jobba i denna branschen. Massa härliga primörer anländer hela tiden och det blir bara mer!! Det fullständigt sprutar ut godsaker från växthusen och från friland, så passa

Läs mer

Finliret lämnar vi till dig

Finliret lämnar vi till dig Finliret lämnar vi till dig Det finns roligare saker att ägna sig åt i köket än att tvätta, skala, skiva, tärna, strimla och hacka. Därför har vi tagit fram ett brett sortiment av perfekt skurna, färska

Läs mer

Sortimentlista 2015-09-30

Sortimentlista 2015-09-30 Sortimentlista 205-09-30 Gällande potatis, rotfrukter, lök, grönsaker, frukt, färska kryddor, färskt kött, korv, mjölk, ägg och färsk fågel Höganäs Kommun ARBETSMATERIAL Fv= färskvara TV =Tvättad Artikelgruppbeskrivning

Läs mer

Utvalt. Menigos egna. Vårt sortiment av egna varor

Utvalt. Menigos egna. Vårt sortiment av egna varor Utvalt Menigos egna Vårt sortiment av egna varor nyheterna hösten 2014 Våra varumärken i listan Basprodukter med bra och jämn kvalitet till ett lågt pris. Standardprodukter av bättre kvalitet som är framtagna

Läs mer

Säsongsguiden Sid 1 (15) Äkta vara Sverige

Säsongsguiden Sid 1 (15) Äkta vara Sverige Säsongsguiden Sid 1 (15) Äkta vara Sverige Januari Fi Fisk/skaldjur: Abborre Fi Fisk/skaldjur: Blåmusslor Fi Fisk/skaldjur: Gädda Fi Fisk/skaldjur: Gös Fi Fisk/skaldjur: Lake Fi Fisk/skaldjur: Ostron Fi

Läs mer

Underlag för effektiv packning i plastlådor

Underlag för effektiv packning i plastlådor Underlag för effektiv packning i plast Innehåll Katalogen syftar till att hjälpa våra kunder att förbättra fyllnadsgraden vid användandet av våra samt att förenkla övergången till våra för nya kunder.

Läs mer

Kokt wienerkorv och potatismos, ärter Aprikoskräm och mjölk. Grekisk färsbiff med gräddsås, kokt potatis, bönor Blåbärssoppa

Kokt wienerkorv och potatismos, ärter Aprikoskräm och mjölk. Grekisk färsbiff med gräddsås, kokt potatis, bönor Blåbärssoppa Vecka 3 05 Matsedel för gästerna på Strandgården 3/8 4/8 5/8 6/8 7/8 8/8 Fiskgratäng av sejfilé med kaviar/dill och potatismos, ärter Kokt wienerkorv och potatismos, ärter Grekisk färsbiff med gräddsås,

Läs mer

KUNSKAP. SERVICE. KVALITET.

KUNSKAP. SERVICE. KVALITET. KUNSKAP. SERVICE. KVALITET. Grönsakshuset är ett privatägt och matälskande familjeföretag som sätter stort värde i att varje dag och till varje kund leverera produkter av högsta kvalité. Vi har 30 års

Läs mer

Amerikansk grönsaksblandning KRAV 2x2,5 kg

Amerikansk grönsaksblandning KRAV 2x2,5 kg ART.NR: 33739 689426 970115 9784150 9784151 647215 33627 910101 910025 5884159 34525 35310 810115 31004 9500152 9500150 9500151 150429 150426 33401 150015 35319 120603 32001 120715 120601 33715 120606

Läs mer

ekologiskt Sortimentslista december 2014

ekologiskt Sortimentslista december 2014 ekologiskt Sortimentslista december 2014 Vi vill hjälpa dig att göra rätt produktval när du handlar från oss på Martin & Servera, därför har vi sammanställt de ekologiska produkter som finns i vårt sortiment

Läs mer

Sortimentslista 2017 DLF 3

Sortimentslista 2017 DLF 3 EKOLOGISKA PRODUKTER EKO Bär & Frukter 33627 D33627 Ananas tärningar EKO 2x2,5 33625 D33625 Blåbär KRAV 2x2,5 140425 140425-KM Blåbär KRAV 16x0,25 790425 790425-KM Granatäpple kärnor KRAV 16x0,25 33613

Läs mer

Sortimentslista 2019 DLF 2

Sortimentslista 2019 DLF 2 EKOLOGISKA PRODUKTER EKO Bär & Frukter 33627 Ananas tärnad EKO 2x2,5 910025 Aroniabär Nordiska KRAV 16x0,200 33625 Blåbär Svenska KRAV 2x2,5 140425 Blåbär Svenska KRAV 16x0,250 33784 Bärmix med Mango EKO

Läs mer

Sortimentslista 2018 DLF 1

Sortimentslista 2018 DLF 1 EKOLOGISKA PRODUKTER EKO Bär & Frukter 33627 Ananas tärnad EKO 2x2,5 33625 Blåbär Svenska KRAV 2x2,5 140425 Blåbär Svenska KRAV 16x0,25 790425 Granatäpplekärnor KRAV 16x0,25 33613 Hallon smul w&b KRAV

Läs mer

PRISLISTA Vecka 08/11

PRISLISTA Vecka 08/11 PRISLISTA Vecka 08/11 Nyheter! Sommartider Svartrot, Majrova, Savoykål, Spetskål, Auberginer, Persilja, Mango & Päron Williams! POTATIS: SALLADSGRÖNSAKER: forts 1001 POTATIS Sava S KRAV 10 kg á 13606 SUGARSNAPS

Läs mer

Sortimentslista 2018 DLF 4

Sortimentslista 2018 DLF 4 EKOLOGISKA PRODUKTER EKO Bär & Frukter 33627 Ananas tärnad EKO 2x2,5 33625 Blåbär Svenska KRAV 2x2,5 140425 Blåbär Svenska KRAV 16x0,25 33784 Bärmix med Mango EKO NYHET 5x1,0 790425 Granatäpplekärnor KRAV

Läs mer

Kolhydrater (g) per 100 gram

Kolhydrater (g) per 100 gram Livsmedel Kolhydrater (g) per 100 gram Portion Kolhydrater (g) per portion Kött Anka 0 - - Bacon 0 - - Biff 0 - - Entrecôte 0 - - Falukorv 3,9 1 skiva (ca 25 g) 1 Fasan 0 - - Fläskfilé 0 - - Fläskfärs

Läs mer

Sortimentslista 2017 DLF 4

Sortimentslista 2017 DLF 4 EKOLOGISKA PRODUKTER EKO Bär & Frukter 33627 Ananas tärningar EKO 2x2,5 33625 Blåbär Svenska KRAV 2x2,5 140425 Blåbär Svenska KRAV 16x0,25 790425 Granatäpplekärnor KRAV 16x0,25 33613 Hallon smul w&b KRAV

Läs mer

Tio recept från Ekomatsedeln

Tio recept från Ekomatsedeln Tio recept från Ekomatsedeln Innehållsförteckning Potatissoppa med röda linser och dessert...3 Kikärtor med spenat och fetaost...4 Pannkakor med keso och kikärtsallad...5 Röd fisk med pasta...6 Skinkgryta

Läs mer

CAFÉKLASSIKER BAGEL FLATBREAD TARTE FLAMBÉE LIBABRÖD. med färskost

CAFÉKLASSIKER BAGEL FLATBREAD TARTE FLAMBÉE LIBABRÖD. med färskost CAFÉKLASSIKER BAGEL FLATBREAD TARTE FLAMBÉE LIBABRÖD med färskost Smakligt och snabbt Låt oss presentera ett gäng världsvana mackor (eller vad man nu ska kalla dem) att servera som fika, lunch eller när

Läs mer

HAVETS GÅVOR. Fina fiskar & vassa knivar

HAVETS GÅVOR. Fina fiskar & vassa knivar HAVETS GÅVOR Fina fiskar & vassa knivar Fina fiskar Sedan 2008 är Menigo en färskvaruleverantör. Vi började med att sälja frukt & grönt och har under åren utvecklat utbudet till kött & chark, mejerier,

Läs mer

. OKT 2015. Ekologiskt - Frukt. Ekologiskt - Grönsaker

. OKT 2015. Ekologiskt - Frukt. Ekologiskt - Grönsaker . OKT 2015 Något sent ute med detta nummer. Härligt när kunderna ringer och frågar efter henne. Får vi ingen Tant Grön i Oktober??? Självklart ska ni få det!! Tiden går så fort och jag har hela tiden trott

Läs mer

Mathavresallad med paprika, gurka, avokado, spenat, vita bönor, citron & pumpakärnor. Ägghalvor

Mathavresallad med paprika, gurka, avokado, spenat, vita bönor, citron & pumpakärnor. Ägghalvor Lördagsbuffé! Klyftpotatis m franska örter Quinoa-sallad med ingefärsdressing och grönt 2 sorters ekosalami Tonfiskröra m lime Fänkål i citronolja & dill Fetaostcreme Vitlöksmarinerad zucchini Mathavresallad

Läs mer

NYHE S TA S M. Nya recept

NYHE S TA S M. Nya recept DDTUM AK BÄ T D FÖR NYHE LA K RY S TA S M Nya recept Något av det godaste jag vet är helstekt kyckling och det önskar jag att alla kunde laga. Men ibland finns inte tiden och då lagar jag gärna Stinas

Läs mer

Pasta rosso med kyckling och zucchini. vecka 37

Pasta rosso med kyckling och zucchini. vecka 37 Pasta rosso med kyckling och zucchini vecka 37 familj Pasta rosso med kyckling och zucchini cirka 30 min a Näringsinnehåll/portion: Energi: 2105 kj/ 505 kcal. Protein 44,0 g. Fett 11,3 g. Kolhydrater 52,7

Läs mer

Rundfisk - Filé & Rygg Fryst 1 2015-11-01

Rundfisk - Filé & Rygg Fryst 1 2015-11-01 Rundfisk - Filé & Rygg Fryst 1 2015-11-01 2012 Alaska Pollack Filé 120-170 gr 5,0 2016 Alaska Pollack Loins 80/120 5,0 5155 Gösfilé med skinn 170/230 5,0 5193 Havsgösfilé 120-170 gr 5,0 MSC1107 Hokifilé

Läs mer

TEMA MED FRUKT & GRÖNT LÄTTLÄST

TEMA MED FRUKT & GRÖNT LÄTTLÄST TEMA MED FRUKT & GRÖNT LÄTTLÄST TEMA 1 Frukt och grönsaks-smoothies Smothie Recept Jordgubbs-smothie Ingredienser 3 bananer 1 lit lättyoghurt naturell 200 frysta jordgubbar 2 havregryn Gör så här Tvätta

Läs mer

Art.nr. Produkt Vikt/filé kg/krt. 5105 Bergtungafilé 80-120 gr 5,0. 5130 Flundrafilé 70-120 gr 5,0. 5108 Rödspättafilé Dubbel 140-160 gr 5,0

Art.nr. Produkt Vikt/filé kg/krt. 5105 Bergtungafilé 80-120 gr 5,0. 5130 Flundrafilé 70-120 gr 5,0. 5108 Rödspättafilé Dubbel 140-160 gr 5,0 Plattfiskfilé Fryst 1 141027 5105 Bergtungafilé 80-120 gr 5,0 5130 Flundrafilé 70-120 gr 5,0 5108 Rödspättafilé Dubbel 140-160 gr 5,0 2020 Rödspättafilé Enkel 80-120 gr 5,0 5104 Rödtungafilé 70-120 gr

Läs mer

Sortimentslista. ekologiska produkter

Sortimentslista. ekologiska produkter Sortimentslista ekologiska produkter Alla produkter kan beställas på martinservera.se Vi vill hjälpa dig att göra rätt produktval när du handlar från oss på Martin & Servera, därför har vi sammanställt

Läs mer

Jan-Feb Ekologiskt - Frukt. Ekologiskt - Grönsaker

Jan-Feb Ekologiskt - Frukt. Ekologiskt - Grönsaker Jan-Feb 2016 Hej på er! Efter en hektisk januari så slår jag ihop januari och februari, vad gäller Tant Grön. Det händer ju inte så mycket på frukt och grönsakfronten dessa månader. Vi kör på med det som

Läs mer

god mat i dagarna sju

god mat i dagarna sju god mat i dagarna sju Frukost Lunch Middag Mellanmål Här visas en översikt över vilka rätter du kan njuta av dag efter dag. Recepten hittar du på följande sidor. Dag 1 Kassler & Ugnspotatis, sid 38 Korvpytt,

Läs mer

januari Borja Ata - Sluta ata pumpa, purjolök, salladskål, savoykål mandag tisdag onsdag torsdag fredag lordag sondag nyårsafton tjugondedag jul

januari Borja Ata - Sluta ata pumpa, purjolök, salladskål, savoykål mandag tisdag onsdag torsdag fredag lordag sondag nyårsafton tjugondedag jul januari brysselkål, endive, grönkål, jordärtskocka, kålrot, gul lök, röd lök, morot, palsternacka, paprika, potatis, rotselleri, rättika, rödbeta, rödkål, svartrot, vitkål - pumpa, purjolök, salladskål,

Läs mer

Matsedel glutenfri och laktosfri Vecka 41

Matsedel glutenfri och laktosfri Vecka 41 Matsedel glutenfri och laktosfri Vecka 41 Kokt fiskfilé (alaska pollock), örtsås, brytbönor/morot/ärter/blomkål, potatismos Fruktsoppa Korv à la Forsell* (tomat, senap, dill), majs och potatis Fiskpudding,

Läs mer

SALLAD SALLAD. Isbergssallad. Isbergssallad Premium Noveau 1101/ / Romanmix. 1102/1103 Isbergssallad Gourmetsallad

SALLAD SALLAD. Isbergssallad. Isbergssallad Premium Noveau 1101/ / Romanmix. 1102/1103 Isbergssallad Gourmetsallad SORTIMENT 2011 SALLAD 1101/1131 Isbergssallad - finstrimlad 6 mm /4x1 kg 1124/1125 Isbergssallad - strimlad 10 mm /4x1 kg 1335 Premium Noveau - isberg, roman, lollo rosso, spenat, tatsoi 1152 Romanmix

Läs mer

. NOV 2015. Ekologiskt - Frukt. Ekologiskt - Grönsaker

. NOV 2015. Ekologiskt - Frukt. Ekologiskt - Grönsaker . NOV 2015 Har inte hänt så mycket sedan förra månaden så vi tar oss vidare med våra härliga höst o vinter primörer. Vi är noga med att tänka efter och låter oss inspireras av det som är säsong JUST NU!

Läs mer

Smörgåstårtor. Lycka till önskar

Smörgåstårtor. Lycka till önskar Smörgåstårtor Smörgåstårta -som vi alla älskar Smörgåstårta, som är en sammansättning av smörgåspålägg och bröd i en form som liknar en tårta, började nämnas i matsammanhang i början på 1940-talet. På

Läs mer

. DEC 2015. Ekologiskt - Frukt. Ekologiskt - Grönsaker

. DEC 2015. Ekologiskt - Frukt. Ekologiskt - Grönsaker . DEC 2015 Fattar inte vart detta år har tagit vägen. Vi är nu framme i december, en månad då mycket av våra grönsaker befinner sig utomlands och har en lång väg att resa innan de når oss. Glöm inte bort

Läs mer

Mars 2016. Ekologiskt - Frukt. Ekologiskt - Grönsaker

Mars 2016. Ekologiskt - Frukt. Ekologiskt - Grönsaker Mars 2016 Hej på er! Nu börjar det hända saker vad gäller våra kära grönsaker. Fortfarande har vi fantastiska kålsorter och rotfrukter! Även på den svenska marknaden börjar det så smått att komma in produkter

Läs mer

5 nyttiga och enkla recept i höstmörkret

5 nyttiga och enkla recept i höstmörkret 5 nyttiga och enkla recept i höstmörkret Ugnsbakad lax med råris och pestosås 4 portioner, ca 30 min, 684 kcal Laxfilé 600 g Råris 4 portioner Rödlök 1 st Babyspenat 80 g Citron ½ st Grönsaksbuljongtärning

Läs mer

Tisdag! Kycklingwok med chili, ingefära, soltorkade tomater och cashewnötter (2 portioner) 250g kycklingfilé 1 morot

Tisdag! Kycklingwok med chili, ingefära, soltorkade tomater och cashewnötter (2 portioner) 250g kycklingfilé 1 morot En veckas förslagsmeny! För dig som vill gå ner i vikt; Ta bort: bröd, pasta och gryn. För dig som vill behålla vikten; Lägg till: bröd, pasta och gryn. MIDDAG Måndag! Köttbullar med gräddsås och quinoasallad

Läs mer

Artikelregister. Bakverk. Page 1 of 16. Livsmedel djupfrysta SLL940 2008-02-01 2011-01-31. Kaffebröd. Kondisbitar. Pajer. Tårtor

Artikelregister. Bakverk. Page 1 of 16. Livsmedel djupfrysta SLL940 2008-02-01 2011-01-31. Kaffebröd. Kondisbitar. Pajer. Tårtor Artikelregister Page 1 of 16 Landstingskontoret, Upphandlingen Sjukvårds- och förbrukningsartiklar Livsmedel djupfrysta SLL940 2008-02-01 2011-01-31 Tilläggsinfo/egenskap Bakverk Kaffebröd 1 2 3 4 5 6

Läs mer

Inköpspolicy. Kristianstads Nation

Inköpspolicy. Kristianstads Nation Inköpspolicy Kristianstads Nation Miljömål Nationens mål är att minst 10 % av våra råvaror ska vara framtagna på ett sätt som är hållbart för miljön. Med det så söker vi varor som är märkta med t.ex. något

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 50 MÅNDAG Fiskgratäng

Läs mer

Information och nyheter hos oss

Information och nyheter hos oss Solna Januari 2013 Information och nyheter hos oss Hej! Vi skriver till dig som har kundnummer hos oss på Pasta Pronto/ Pajkungen & Co. Det har hänt en del sedan vi skickade ut det förra brevet. Pajkungen

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 8. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 8. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 8. Recept. Hej! Veckans meny: Bra att ha hemma v 8. Köp gärna med fler matvaror! dagar Ingredienser v 8 Recept Kött/fisk 500 gram nötfärs Ca 600 gram rödspätta Ca 600 gram fläskytterfilé 2 Potatis/ris/pasta pkt pasta 2 kg potatis 2, Hej! Välkomna till en ny vecka men nya goda vardagsrätter.

Läs mer

ROSENLUNDS RESTAURANG

ROSENLUNDS RESTAURANG Måndag: 24/3 Sommarkorvgryta med dill o morötter, potatis Pastaspiraler med krämig ost o skinksås Blåbärssoppa med glass Tisdag: 25/3 Onsdag: 26/3 Torsdag: 27/3 Fredag:28/3 Lördag:29/3 Söndag:30/3 Fisk

Läs mer

Vegetariska receptfrån Paul Svensson. var smart! servera vegetariskt

Vegetariska receptfrån Paul Svensson. var smart! servera vegetariskt Vegetariska receptfrån Paul Svensson Couscous tagine med ugnsrostade grönsaker, yoghurt och saffran fullkornscouscous grönsaksbuljong 9 dl 7,5 dl lagerblad 2 gurkmeja saffran y msk 1 g tomater 3 aubergine

Läs mer

Matsedelsinformation Vecka 21

Matsedelsinformation Vecka 21 Vecka 21 Måndag 18/5 Dillkött Nötkött i en bechamelsås med grädde smaksatt med socker och ättika samt dill. Köttbullar Innehållande nötfärs. Stuvad vitkål Vitkål i en mjölkstuvning. Fiskburgare Panerad

Läs mer

Matsedelsinformation Vecka 11

Matsedelsinformation Vecka 11 Måndag 9/3 Matsedelsinformation Vecka 11 Dillkött Nötkött i en bechamelsås med grädde smaksatt med socker och ättika samt dill. Köttbullar Innehållande nötfärs. Stuvad vitkål Vitkål i en mjölkstuvning.

Läs mer

Namn: Melongruppen: Bärgruppen: Morot. Lingon Rödbeta. Galiamelon. Blåbär Rädisa. Nätmelon. Honungsmelon

Namn: Melongruppen: Bärgruppen: Morot. Lingon Rödbeta. Galiamelon. Blåbär Rädisa. Nätmelon. Honungsmelon Åk 2 Kompis med kroppen Namn: Känner du igen mig? Frukter och grönsaker kan delas in i olika grupper. Det finns kålväxter, lökväxter, citrusfrukter och många andra. Ofta namnges gruppen efter hur de växer

Läs mer

Matsedel v.15. Dagligt Tillbehör. Sallad, Måltids dryck eller mjölk,hårt bröd,smör

Matsedel v.15. Dagligt Tillbehör. Sallad, Måltids dryck eller mjölk,hårt bröd,smör Matsedel v.15 Måndag Husman 1 Köttbullar m. Gräddsås, Lingon & Potatis Husman 2 Ugnsfalu m. Potatismos Vegetarisk Qournstroganoff serveras m. Ris Soppa Krämig Parikasoppa Tisdag Husman 1 Sprödbakad La

Läs mer

Krämig paprikagryta med prinskorv. vecka 18

Krämig paprikagryta med prinskorv. vecka 18 Krämig paprikagryta med prinskorv vecka 18 familj Krämig paprikagryta med prinskorv cirka 30 min a Näringsinnehåll/portion: Energi: 2917 kj/697 kcal. Protein 23,0 g. Fett 39,0 g. Kolhydrater 62,5 g. Ingredienser:

Läs mer

BENÄMNING LDA FRP ART.NR

BENÄMNING LDA FRP ART.NR Sida 1 av 10 Kund.. Faxnr: 218282 BENÄMNING LDA FRP ART.NR Må Tis Ons Tors Fre Lör Mån Tis Ons Tor Fre Lör FRUKT Dat Apelsin Jaffa lda x15 10400 Apelsin ICA MA lda x17 10405 Apelsin 1,5 kgs GR lda x9 10408

Läs mer

Kärranäs CATERING. meny FÖR AVHÄMTNING

Kärranäs CATERING. meny FÖR AVHÄMTNING CATERING meny FÖR AVHÄMTNING DAGENS RÄTT Valfri rätt från dagens meny Pris/pers: 95:- inkl. moms Sallad, bröd och smör ingår. Dryck tillkommer. SMÖRGÅSAR Ost och skinka med senapsmajonnäs och grönsallad

Läs mer

vi är matälskare! Sortiment 2012

vi är matälskare! Sortiment 2012 vi är matälskare! Sortiment 2012 Passion för mat Vi är marknadsledande i Norden på färdigskuret. I mer än 20 år har vi producerat färska skurna grönsaker och frukter för den nordiska marknaden. Vi ansar,

Läs mer

Meny och receptbok - Vilda på Karups Nygård

Meny och receptbok - Vilda på Karups Nygård Meny och receptbok - Vilda på Karups Nygård MENY Söndag 3 augusti. Lunch: Mackor, tonfisk, skinkröra, makrill, ägg. Middag: Pyttipanna med stekt ägg och rödbetor. Måndag 4 augusti. Lunch: Korv Stroganoff

Läs mer

ekologiskt Sortimentslista juni 2015

ekologiskt Sortimentslista juni 2015 ekologiskt Sortimentslista juni 2015 Vi vill hjälpa dig att göra rätt produktval när du handlar från oss på Martin & Servera, därför har vi sammanställt de ekologiska produkter som finns i vårt sortiment

Läs mer

Grillad fläskkotlett med currywok

Grillad fläskkotlett med currywok Grillad fläskkotlett med currywok 4 fläskkotletter Olivolja Salt Chiliflagor 8 skivor Halloumi 2 tomater ½ blomkål ½ zucchini 1 lök 1 paprika 1 äpple ¼ purjo 4 dl grädde 2 dl crème fraiche 4 msk japansk

Läs mer

Sremska med avokadoröra. vecka 13

Sremska med avokadoröra. vecka 13 Sremska med avokadoröra och salsa vecka 13 familj Sremska med avokadoröra och salsa cirka 30 min a Näringsinnehåll/portion: Energi: 2632 kj/629 kcal. Protein 18,4 g. Fett 34,4 g. Kolhydrater 59,7 g. Ingredienser:

Läs mer

7 middagsförslag familjer med barn i åldern 1-6 år

7 middagsförslag familjer med barn i åldern 1-6 år Centrala Barnhälsovården Södra Bohuslän & Göteborg mars 2011 7 middagsförslag familjer med barn i åldern 1-6 år Recepten är beräknade för familjen med 2 barn i åldrarna 1-6 år (familjens mat från cirka

Läs mer

3 dagar. Ingredienser v 17. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 17. Köp gärna med fler matvaror!

3 dagar. Ingredienser v 17. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 17. Köp gärna med fler matvaror! 3 dagar Ingredienser v 7 Recept Kött/fisk 500 gram nötfärs Ca 650 gram kycklingfilé Ca 800 gram torskrygg 3 Hej! Den här veckan hittar du en spännande rätt med raw currysås och grönsakspasta på menyn.

Läs mer

ROSENLUNDS RESTAURANG

ROSENLUNDS RESTAURANG ! ROSENLUNDS RESTAURANG Måndag: 24/2 Stekt fläsk med löksås, lingon Stekt Blodkorv Äpple/päronsoppa, skorpa Tisdag:25/2 Medelhavsfisk på hokifilé, ärter och potatismos Krögarbiff med jägersås Chokladpudding,

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 41 MÅNDAG Panerad

Läs mer

Tsatsiki (4 portioner) 1 gurka 1 tsk salt 2 dl turkisk yoghurt 2 vitlöksklyftor 2 krm svartpeppar. Grekisk sallad (4 portioner)

Tsatsiki (4 portioner) 1 gurka 1 tsk salt 2 dl turkisk yoghurt 2 vitlöksklyftor 2 krm svartpeppar. Grekisk sallad (4 portioner) Moussaka (4 portioner) 2 st auberginer 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 400 gr köttfärs eller kycklingfärs 4 msk smör 1 burk krossade tomater 1 dl vispgrädde Svartpeppar Örtsalt SÅS 2 tsk kanel 2 dl grädde

Läs mer

INKÖPSINFORMATION. Inköpsinformation Krischan Dokumentansvarig: Johannes Lindmark, PQS Uppdaterad 2011-06-01

INKÖPSINFORMATION. Inköpsinformation Krischan Dokumentansvarig: Johannes Lindmark, PQS Uppdaterad 2011-06-01 2011 INKÖPSINFORMATION Inköpsinformation Krischan Dokumentansvarig: Johannes Lindmark, PQS Uppdaterad 2011-06-01 Krischans Inköpspolicy I Kristianstads nations verksamheter konsumeras dagligen stora mängder

Läs mer

Fläskkorv med potatismos och rivna morötter. Kyckling i currysås, ris och ärter. Kokt hokifilé med ägg- och persiljesås, kokt potatis och ärter

Fläskkorv med potatismos och rivna morötter. Kyckling i currysås, ris och ärter. Kokt hokifilé med ägg- och persiljesås, kokt potatis och ärter Vecka 35 03 Matsedel för Ekvägen 6/8 Fläskkorv med potatismos och rivna morötter Kyckling i currysås, ris och ärter 7/8 Kokt hokifilé med ägg- och persiljesås, kokt potatis och ärter Stekt prinskorv med

Läs mer

FAMILJE- KASSEN. Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Smaklig måltid! Hälsningar kockarna på Bra Mat Hemma

FAMILJE- KASSEN. Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Smaklig måltid! Hälsningar kockarna på Bra Mat Hemma Äkta matglädje FAMILJE- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Smaklig måltid! Hälsningar kockarna på Bra Mat Hemma VECKANS MENY 4 pers. Vecka 18 Måltid 1 Fisk med örter och potatis Måltid

Läs mer

Meny vecka HT 2018

Meny vecka HT 2018 Vecka 45 5-11/11 Meny vecka 45-48 HT 2018 Den alternativa maträtten är alltid Laktosfri Cowboysoppa, rtillasticks Köttfärs, purjolök, morot, palsternacka, rotselleri, tomatpuré, kebabkrydda, köttbuljong,

Läs mer

Matsedel Nybo Vegetariskt beställs senast dagen innan Vecka februari

Matsedel Nybo Vegetariskt beställs senast dagen innan Vecka februari etariskt beställs senast dagen innan 0223-445 53 Vecka 6 6-12 februari Måndag Lunch Korv Stroganoff, ris Rotfrukts-stroganoff, ris Dessert Päron-soppa Tisdag Lunch Kött-bullar, stuvade makaroner etariskt

Läs mer

MATSEDEL V. 51 God Jul & Gott Nytt År

MATSEDEL V. 51 God Jul & Gott Nytt År MATSEDEL V. 51 God Jul & Gott Nytt År Måndag Husman 1 Pasta Bolognese (Fullkornspasta) Husman 2 Gräddstuvad Pytt i panna serveras m. Rödbetor Vegetarisk Ouornfärs Bolognese Soppa Creme Vichosie Tisdag

Läs mer

Hällstekt, glaserat och mörkokt Fårölamm med jordärtskocka och tryffel.

Hällstekt, glaserat och mörkokt Fårölamm med jordärtskocka och tryffel. Klas Lindberg Modern restaurangrätt 14 portioner Hällstekt, glaserat och mörkokt Fårölamm med jordärtskocka och tryffel. Allt kött, mejeri och grönsaker är i största möjliga mån ekologiska eller kravmärkta

Läs mer

Kebabspett med couscous, vitlökssås och kåsallad

Kebabspett med couscous, vitlökssås och kåsallad Kebabspett med couscous, vitlökssås och kåsallad 4 port coscous 600 g blandfärs 0,5 röd lök 0,25 vitlök 1 tsk salt 0,5 tsk sambal oelek 0,5 tsk mald spiskummin 2msk mjölk Sås: 3 dl gräddfil 2 msk chilisås

Läs mer

Matsedel. Stödboendet Stolpvretens LSS och psyk Vegetariskt beställs senast dagen innan

Matsedel. Stödboendet Stolpvretens LSS och psyk Vegetariskt beställs senast dagen innan Vecka 6 6-12 februari Måndag Lunch Korv Stroganoff, ris Veg Rotfrukts-stroganoff, ris Middag Kropp-kakor, skirat smör Tisdag Lunch Kött-bullar, stuvade makaroner Veg Vegetariskt kött-bullar, stuvade makaroner

Läs mer

12 smaskiga enkla recept på Findus Grönsaker Perfekta till

12 smaskiga enkla recept på Findus Grönsaker Perfekta till 12 smaskiga enkla recept på Findus Grönsaker Perfekta till Grönsaker perfekta till fisk är en härlig blandning gjord på grillad aubergine, svarta bönor, sugar snap peas och tomater. FISK I FOLIE 1 portion

Läs mer

KYCKLING MED SLOTTSSTEKSMAK

KYCKLING MED SLOTTSSTEKSMAK KYCKLING MED SLOTTSSTEKSMAK 1 portion 100 g kycklingfilé i långa strimlor 1 tsk majsolja 1 liten lök, finhackad 1/2 finhackad röd paprika 1-2 ansjovisfiléer, 30 g 1/2 dl kycklingbuljong salt och peppar

Läs mer

Matsedel. Nybo Vegetariskt beställs senast dagen innan

Matsedel. Nybo Vegetariskt beställs senast dagen innan etariskt beställs senast dagen innan 0223-445 53 Vecka 47 21-27 november Måndag Lunch Stekt falu-korv, stuvad spenat, potatis Soja-korv, stuvad spenat, potatis Dessert Jordgubbs-kräm Tisdag Lunch Köttfärs-sås,

Läs mer

Kompis med kroppen. 6. Mitt mellanmål

Kompis med kroppen. 6. Mitt mellanmål Kompis med kroppen 6. Mitt mellanmål Mellis mellan målen Har du märkt att du blir piggare när du ätit mellanmål? Se till att få i dig någon frukt eller grönsak vid varje mellis! 1. Frukt- och gröntmacka?

Läs mer

Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag. 20 maj 21 maj 22 maj 23 maj 24 maj 25 maj 26 maj Mors dag

Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag. 20 maj 21 maj 22 maj 23 maj 24 maj 25 maj 26 maj Mors dag Vecka 21, 2019 20 maj 21 maj 22 maj 23 maj 24 maj 25 maj 26 maj Mors dag Stekt kalkonschnitzel potatis, bearnaisesås slotts (, bönor och blomkål) Panerad västerhavsfisk potatis, krämig remouladsås och

Läs mer

Soppa är läcker smalmat som värmer gott i vinterkylan.

Soppa är läcker smalmat som värmer gott i vinterkylan. 1 Fem smala soppor Soppa är läcker smalmat som värmer gott i vinterkylan. 5 Recept Foto: Lars Paulsson Nudelsoppa med kycklingwok Wok 1 st kycklingfilé 0,5 st purjolök, liten strimlad 1 st paprika, strimlad

Läs mer

Krämig örtkycklingsallad

Krämig örtkycklingsallad SALLADS- RECEPT Innehåll Krämig örtkycklingsallad... 3 Varm GER-sallad, 100 portioner... 4 Hjordknölssallad 100 portioner... 5 Matig pasta med kyckling, från Barbro och Kerstin på Helenaskolan... 6 Pastasallad

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 5 MÅNDAG Panerad

Läs mer

Meny vecka 12 2015 Torsdag 19 mars

Meny vecka 12 2015 Torsdag 19 mars Meny vecka 12 2015 Torsdag 19 mars Ärtsoppa med fläsk Lasagne Pannkaka med pannkakssylt Rotsaksgratäng med rökt skivad kalkon Måndag 16 mars Fredag 20 mars Stekt fläsk med löksås & kokt potatis Panerad

Läs mer

familj Färsbiffar med majs och paprikasalsa Fish and chips Broccolisoppa med varma smörgåsar

familj Färsbiffar med majs och paprikasalsa Fish and chips Broccolisoppa med varma smörgåsar a3dagar 4 Personer familj Enkelt, gott och snabbt på bordet nu med vännerna Lollo & Bernie Se veckans roliga tips och pyssel! Vecka 42 a Färsbiffar med majs och paprikasalsa b Fish and chips c Broccolisoppa

Läs mer

Naturskyddsföreningens kampanj för att minska matens miljöpåverkan.

Naturskyddsföreningens kampanj för att minska matens miljöpåverkan. Naturskyddsföreningens kampanj för att minska matens miljöpåverkan. Om alla svenskar bytte kött mot grönsaker två gånger i veckan skulle det motsvara koldioxidutsläppet från 233 000 bilar under ett helt

Läs mer

familj Enkelt, gott och snabbt på bordet

familj Enkelt, gott och snabbt på bordet a5dagar 4 Personer familj Enkelt, gott och snabbt på bordet Vecka 34 a Makaronipudding med korv b Oreganostekt kyckling med gurkröra c Fiskgryta med saffran och tomat d Tacopizza med gräddfil e Curry med

Läs mer

RECEPTBILAGA FOODNEWS 4 2011. 10 läckra kycklingrecept

RECEPTBILAGA FOODNEWS 4 2011. 10 läckra kycklingrecept RECEPTBILAGA FOODNEWS 4 2011 10 läckra kycklingrecept Kycklinglårfilé med soltorkade tomater, rotfrukter och vitkålssallad Skala och skiva rotfrukterna tunt och varva i eldfast form med olivolja, salt,

Läs mer

CHILI CON CARNE. 7 goda matlåderecept

CHILI CON CARNE. 7 goda matlåderecept 1 7 goda matlåderecept Här är Sara Begners matlådor för under 20 kr per portion. CHILI CON CARNE ca 400 g nötfärs 2 msk smör eller margarin 2 gula lökar, skalade, finhackade 2 vitlöksklyftor, skalade,

Läs mer

Ingredienser v.2. Recept. Hej! Bra att ha hemma v.2. Veckans meny: Köp gärna med fler matvaror!

Ingredienser v.2. Recept. Hej! Bra att ha hemma v.2. Veckans meny: Köp gärna med fler matvaror! v.2 Recept Kött/fisk Ca 600 gram kycklingfilé Ca 500 gram laxfilé Ca 500 gram nötfärs Ca 550-600 gram fläskytterfilé 1 2 5 Potatis/ris/pasta mm 2 kg fast potatis 1 pkt pasta 2,5 Grönsaker 1 kg morötter

Läs mer

Ingredienser v 4. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 4. Köp gärna med fler matvaror! Ekologisk 3-dagar

Ingredienser v 4. Recept. Hej! Veckans meny: * Bra att ha hemma v 4. Köp gärna med fler matvaror! Ekologisk 3-dagar Ekologisk -dagar Ingredienser v 4 Recept Kött/fisk 500 gram nötfärs 800 gram fryst koljafilé förp bacon 1 Potatis/ris/pasta mm 1 kg potatis 1 förp pasta Hej! En lättlagad och god köttfärssås med creme

Läs mer

familj Enkelt, gott och snabbt på bordet

familj Enkelt, gott och snabbt på bordet a5dagar 4 Personer familj Enkelt, gott och snabbt på bordet Vecka 49 a Krämig pasta med pesto och bacon b Pannbiff med fetaost och tzatziki c Chicken cashew nuts d Korvpytt med ägg e Stekt lax med gräslökssås

Läs mer

/st. KAFFE Classic, malet, gäller ej Kravmärkt, 500g, jfr-pris 50,00/kg Max 4 köp/hushåll/vecka 24

/st. KAFFE Classic, malet, gäller ej Kravmärkt, 500g, jfr-pris 50,00/kg Max 4 köp/hushåll/vecka 24 v24 I butikens manuella köttdisk 49 90 KARRÉ MED BEN Sverige 3 FÖR Veckans klipp! 5 25 20 MATJESSILL Eldorado, 2/125g, jfr-pris 40, KAFFE Classic, malet, gäller ej Kravmärkt, 5g, jfr-pris 50, Max 4 köp/hushåll/vecka

Läs mer

MATSEDEL V.12. Torsdag Husman 1 Pannbiff serveras m. Tomatgräddsås & kokt Potatis Husman 2 Pannkakor & Sylt Vegetarisk Zucchini Ragu Ärtsoppa m.

MATSEDEL V.12. Torsdag Husman 1 Pannbiff serveras m. Tomatgräddsås & kokt Potatis Husman 2 Pannkakor & Sylt Vegetarisk Zucchini Ragu Ärtsoppa m. MATSEDEL V.12 Måndag Husman 1 Korvstroganoff serveras m. Ris Husman 2 Potatisbullar serveras m Bacon & Lingonylt Vegetarisk Bönmosaik serveras. Ris & Gräddfil Soppa Skogssvampsoppa Tisdag Husman 1 Sprödbakad

Läs mer

VECKANS MENY. 6 pers. Vecka 46. Måltid 1. Kyckling i pitabröd. Måltid 2. Grillad korv med raggmunkar. Måltid 3. Ost och skinkpaj.

VECKANS MENY. 6 pers. Vecka 46. Måltid 1. Kyckling i pitabröd. Måltid 2. Grillad korv med raggmunkar. Måltid 3. Ost och skinkpaj. Äkta matglädje BARNKASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya barnvänliga maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY 6 pers. Vecka

Läs mer

Missa inte vår varierade och goda salladsbuffé

Missa inte vår varierade och goda salladsbuffé Vecka 18 Månd. 28/4 Pikant gryta med tomat och korv, potatis, blomkål. Äggakaka med fläsk, lingonsylt. Frukt cocktail med grädde. Tisd.29/4 Stekt torskfilé, spenat sås, potatis, morötter. Köttbullspytt

Läs mer

Meny TIPS OCH RECEPT MED NYGRILLAD SVENSK KYCKLING

Meny TIPS OCH RECEPT MED NYGRILLAD SVENSK KYCKLING Meny TIPS OCH RECEPT MED NYGRILLAD SVENSK KYCKLING Grillkyckling i pastasallad med grönkålspesto Kycklingklubba med äpple- och valnötssallad Kycklingvingar med cajundressing Grillkyckling Tips på tillbehör:

Läs mer

VECKANS MENY. 2 pers. Vecka 48. Måltid 1 Biffar med ljummen pastasallad. Måltid 2 Fisk med basilika & tomatsallad

VECKANS MENY. 2 pers. Vecka 48. Måltid 1 Biffar med ljummen pastasallad. Måltid 2 Fisk med basilika & tomatsallad FAMILJE- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY 2 pers. Vecka 48 Måltid 1 Biffar

Läs mer

Turkisk, grekisk, rysk? BRA ATT VETA OM VÅRA OLIKA SORTERS YOGHURT

Turkisk, grekisk, rysk? BRA ATT VETA OM VÅRA OLIKA SORTERS YOGHURT Turkisk, grekisk, rysk? BRA ATT VETA OM VÅRA OLIKA SORTERS YOGHURT Turkisk yoghurt Omelett 13 ägg 250 g Lindahls Turkisk Yoghurt färska örter Turkisk yoghurt har en mild smak med en behaglig syra och krämig

Läs mer

Matkasse -Ditt matval. mat på hållbar väg

Matkasse -Ditt matval. mat på hållbar väg Matkasse -Ditt matval Mål: Skolan ska ansvara för att varje elev efter genomgången grundskola har fått kunskaper om förutsättningarna för en god miljö och en hållbar utveckling. mat på hållbar väg Syfte

Läs mer

Vegetariska receptfrån Kurt Weid. var smart! servera vegetariskt

Vegetariska receptfrån Kurt Weid. var smart! servera vegetariskt Vegetariska receptfrån Kurt Weid Vegetarisk tisdagssoppa med röda linser och citrussmak Rotsaker blandade tärnade Svamp - Shiitake svamp Buljong - grönsaksbuljong på tärning Crème fraiche lätt Matlagningsgrädde

Läs mer

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN

ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN ÄKTA MATGLÄDJE FAMILJE- KASSEN Välkommen till en ny vecka med äkta matglädje. Denna vecka kommer vi att laga en blandning av klassiska och nya maträtter. Smaklig måltid! VECKANS MENY VECKA 18 MÅNDAG Fiskgratäng

Läs mer