Utforska ditt testföretag. En snabbguide till SpeedLedger e-bokföring

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Utforska ditt testföretag. En snabbguide till SpeedLedger e-bokföring"

Transkript

1 Utforska ditt testföretag En snabbguide till SpeedLedger e-bokföring

2 Ställ in ditt testföretag Välj den bolagsform som du vill testa 1. Välj även mellan kontantmetod och fakturerings metod. Kontantmetod är det enklare sättet att bokföra som du får använda om du har en om sättning på under 3 miljoner per år. 2. Klicka på Bekräfta val för att starta. Välkommen! Du är nu på startsidan. Hit kommer du tillbaka genom att klicka på Startsida i menyn uppe till höger. I den övre listen (under SpeedLedgers logotyp) hittar du tre flikar med menyval; Bokföring, Kundfakturering och Inställningar. Dessa kommer du nu att använda för att navigera runt. Att bokföra Bokför händelser från internetbanken i Autokonteringen 1. Gå till menyn Bokföring. 2. Välj Autokontering i menyn. Du har nu kommit till Autokonteringen där alla händelser från bank kontot kommer in. Här i testföretaget har du redan exempelhändelser som du kan laborera runt med. När du bokför väljer du var pengarna kommer ifrån om det är en inbetalning och vart pengarna har gått om det är en ut betalning. Text & mer info visar en kort text som kommer från ditt kontoutdrag. Under knappen Mer har du vissa specialfunktioner och i kolumnen Konto väljer du bokföringskonto eller faktura. Momsinformationen visas i kolumnen Moms och Momsbelopp. Om det konto du väljer inte har någon kod i kolumnen Moms (eller koden innebär momsfritt) visas inte något alls i kolumnen Momsbelopp.

3 Bokför den första raden 1. Välj till exempel konto 6212 Mobiltelefon på den första raden. Momskod 51 betyder att det är 25 % moms på just den här kostnaden. 2. Klicka på momskoden i kolumnen Moms för att se vad koden betyder. 3. Klicka OK och du får ett verifikationsnummer. 4. När du har sparat din första händelse ser du hur liknande händelser längre ner uppdateras med förslag på bokföringskonto. Verifikationsnumret antecknar du vanligen på ditt underlag, det vill säga faktura, kvitto eller annat giltigt underlag. Om du vill ångra din verifikation dubbelklickar du på verifikationsnumret ute till höger och väljer Ja på frågan om du vill ångra verifikationen. Bokför de fem första raderna Försök att hitta bokföringskonton som du tycker att passar. På vissa rader står det Välj faktura. Om du inte har skapat någon faktura än kan du välja Sök i snabblistan och välja ett konto istället. Hjälp och support Du alltid kan klicka på Hjälp i menyn uppe till höger för att komma till vårt hjälpcenter. Du kan även chatta direkt med supporten i den lilla gula rutan nere till höger. Bokför egna utlägg Speciellt för dig med enskild firma! 1. Gå till Bokföring > Egna utlägg. 2. Klicka på Nytt utlägg. 3. Fyll i datum för utlägget. Här väljer du datumet på kvittot. Eftersom vi testar kan du hitta på ett datum och en summa. 4. Skriv en text, till exempel Inköp av skrivare från Elgiganten. 5. Ange beloppet på ditt påhittade kvitto. 6. Klicka på Spara.

4 Det dyker nu upp en rad som ser precis ut som en rad inne i Auto konteringen där du nyss befann dig. Välj ett passande bokföringskonto, förslagsvis 5410 Förbrukningsinventarier. Kolla att momsen stämmer och klicka på OK för att få ett verifikationsnummer. Se dina bokförda händelser i verifikationslistan 1. Gå till Bokföring > Fler rapporter > Verifikationslista. 2. Klicka Visa för att se dina bokförda händelser. Nu ser du händelserna som du nyss bokförde i Autokonteringen. De arkiveras i verifikationslistan så att du kan gå tillbaka och se vad som har hänt, samt hur långt du har kommit i din bokföring. Om du skulle behöva rätta en verifikation, klicka på verifikationsnumret ute till vänster. Fakturera Skapa en faktura 1. Gå till fliken Kundfakturering > Skapa faktura. 2. Fyll i kundens uppgifter eller välj en befintlig kund i listan högst upp. 3. Fyll i fakturaraden i Benämning, Antal och Á-pris. Á-pris är priset för din vara eller tjänst exklusive moms. För att ändra till exempel vilken moms som läggs på ditt angivna belopp, klicka på Mer ute till höger på fakturaraden. 4. Klicka på Spara faktura för att granska din faktura. För att backa tillbaka och ändra, klicka på Ändra uppe till vänster. Klicka på Skriva ut för att se hur fakturan ser ut som PDF. Fakturan är nu sparad och du hittar den under fliken Kundfakturering > Hantera fakturor där du kan skriva ut och kontrollera status på dina fakturor.

5 Rapportera Ta ut en resultatrapport 1. Gå till Bokföring > Resultatrapport. 2. Klicka på Visa för att se din resultatrapport så här långt. 3. Klicka på Skriv ut för att skriva ut resultatrapporten eller spara ner en PDF. 4. Klicka på Exportera (.xls) om du vill exportera rapporten till Excel. Ta ut en balansrapport 1. Gå till Bokföring > Balansrapport. 2. Klicka på Visa för att se din balansrapport så här långt. 3. Klicka på Skriv ut för att skriva ut balansrapporten eller spara ner en PDF. 4. Klicka på Exportera (.xls) om du vill exportera rapporten till Excel. Ta ut en momsrapport 1. Gå till fliken Bokföring > Fler rapporter > Momsrapport. 2. Välj januari som redovisningsperiod. 3. Klicka på Hämta för att hämta momsrapporten för januari. Hur ofta du redovisar moms kan du ställa in under fliken Inställningar > Fler inställningar bokföring > Grunduppgifter > Moms. Steg 1: Skriv ut och titta på din momsrapport. Spara alltid en kopia av din momsrapport i din bokföringspärm eller i elektronisk form. Om du vill lämna in momsen via Skatteverkets pappersblankett använder du underlaget som en mall när du fyller i blanketten. Steg 2: Här kan du skapa en fil som du laddar upp på Skatte verkets hemsida när du ska momsdeklarera. Det är ett bra sätt att slippa papper och snigelpost. Steg 3: Här kan du logga in på Skatteverket för att ladda upp filen som du fick i steg 2. Steg 4: Här bokför du din momsrapport genom att klicka på Bokför momsredovisningen. När alla steg är gjorda är du klar med din momsredovisning.

6 Enkelt va! Du har nu klarat grunderna i SpeedLedger e-bokföring. Du som har jobbat med bokföring tidigare, eller bara är nyfiken, vill troligtvis dyka lite djupare ner i tjänsten. För dig finns den fördjupade guiden så att du kan testa finliret och kika på lite fler funktioner. Fördjupad guide till ditt testföretag För dig som vill testa finliret och funktionen e-dagsavslut

7 e-dagsavslut Inställningar 1. Gå till fliken Inställningar > Inställningar för e-dagsavslut. 2. I rutan Nytt betalsätt: Klicka på den första tomma raden där det i kolumnen Specialtyp står Kassa längst ut till höger. På den här raden väljer du vilket bokföringskonto som dina kontanta betalningar ska bokföras på. 3. Skriv rubrik Kontanter och välj konto 1910 Kassa. 4. Spara. 5. Klicka på nästa rad (Specialtyp Babsfordran, det vill säga när du får betalt via kontokort). 6. Skriv rubrik Kontokort och välj konto 1580 Fordran kontokort. 7. Spara. 8. Gå vidare till rutan Försäljning. Här skriver du in vilka olika sorters försäljning du har. 9. Klicka på Ny försäljningstyp. 10. Fyll i ett passande namn, till exempel Försäljning varor. 11. Välj ett passande konto, till exempel 3010 Försäljning. 12. Spara. Om du vill upprepar du processen för att lägga till flera olika sorters försäljning. I rutan Uttag kassa behöver du inte fylla i något om du inte vill. Här kan du lägga in ett bokföringskonto som används varje gång du till exempel gör ett eget uttag som enskild firma, eller ett konto som används dagligen för mindre inköp till företaget, inköp där kontanter tas direkt ur kassan. Det kan vi dock hoppa över just nu. Bokför en dagskassa 1. Gå till Bokföring > e-dagsavslut. Du är nu inne i formuläret där du fyller i din dagskassa. 2. Fyll i datumet för dagskassan och skriv en text, till exempel Dagskassa. Eftersom du endast testar kan du hitta på en dagskassa, eller göra en befintlig som test.

8 3. I den översta rutan, Betalsätt, fyller du i hur mycket kontanter du har fått in under dagen och hur mycket du har fått in via kontokort. För att fylla i en rad, klicka på 0,00 ute till höger. 4. I nästa ruta, Försäljningstyp, fyller du i hur mycket som kommer från respektive försäljningstyp. 5. Klicka på Skapa e-dagsavslut och skriv sedan ut ditt underlag. Härifrån kan du antingen gå tillbaka och fortsätta skapa e-dagsavslut eller bokföra det du har gjort. Vi kommer nu att bokföra ditt dagsavslut. När du försöker lämna sidan kommer programmet att påminna dig om att skriva ut ditt underlag innan du går vidare. Rutan som dyker upp kan du klicka ner om du redan har skrivit ut eller sparat underlaget. Underlaget går inte att skriva ut efter att du har lämnat sidan. 6. Gå till Bokföring > Fler konteringval > Bokför e-dagsavslut. Här samlas alla dina skapade dagsavslut. Klicka på Bokför e-dagsavslut för att skapa en verifikation av ditt dagsavslut. Verifikationen kan du nu se i verifikationslistan. Tar du en titt i resultat- och balans rapporten ser du att siffrorna uppdaterats. Justera snabblistan i Autokonteringen Snabblista autokontering är de förvalda konton som visas när du väljer konto på en rad i Autokonteringen. För att hitta fler konton kan du alltid klicka på Sök i hela kontoplanen, men ibland är det enklare att ha några snabbval som är lätta hitta. Listan är olika beroende på om det är en in- eller utbetalning som skett. 1. Gå till Inställningar > Snabblista autokontering. Här kan du dra och flytta konton ut och in från snabblistan. 2. För att flytta ett konto till snabblistan för Utbetalning, klicka på kontot i den vänstra rutan (Ej med på snabblista). 3. Håll ner markören och dra över konto till den högra rutan (Snabblista) där du släpper det. 4. Klicka på Spara nere till höger när du är klar.

9 Kontoplanen Skapa nytt bokföringskonto 1. Gå till Inställningar > Kontoplan. 2. Klicka på Nytt konto uppe till vänster på sidan. 3. Fyll i kontonummer, benämning, kontotyp och momstyp. I Använda moms kan du välja mellan: Aldrig = ingen moms kommer att beräknas. Tillåts = du ställer in en momskod, men när du använder kontot kan du välja bort momsen. Alltid = det kommer alltid att beräknas moms, men du kan justera koden när du använder kontot. Låst = en förvalda momskoden är den som gäller och går inte att ändra när du använder kontot. Momstyp kan vara antingen försäljningsmoms eller inköpsmoms, beroende på om kontot är ett försäljningskonto (börjar på siffran 3) eller ett kostnadskonto (börjar på siffran 4-7). I valet Moms väljer du hur momsen ska beräknas på kontot. Klicka på pilen ner för att se vad varje kod representerar. 4. Klicka på Spara när du är klar. Chatten Fri support ingår alltid! Även fast du testar i ett testföretag har du alltid fri support och bokföringsrådgivning. Klicka på den gula chattrutan nere till höger för att chatta direkt med supporten. Vi har öppet måndag-torsdag 8-20, fredag 8-17 och söndag Kontakta oss på SpeedLedger e-post: support@speedledger.se / sales@speedledger.se telefon:

Om SpeedLedger e-bokföring. Ett automatiskt bokföringsprogram med direktkoppling till internetbanken

Om SpeedLedger e-bokföring. Ett automatiskt bokföringsprogram med direktkoppling till internetbanken Om SpeedLedger e-bokföring Ett automatiskt bokföringsprogram med direktkoppling till internetbanken Bokför och fakturera som ett proffs Utan att vara det! Vår affärsidé är att förenkla bokföring för småföretagare

Läs mer

Vid uppstart ställs ett e-dagsavslut in utifrån vad som säljs och hur pengarna kommer in. Inställningarna anpassas till den aktuella verksamheten.

Vid uppstart ställs ett e-dagsavslut in utifrån vad som säljs och hur pengarna kommer in. Inställningarna anpassas till den aktuella verksamheten. E-dagsavslut Med hjälp av e-dagsavslut går det att bokföra dagskassor på ett enkelt och säkert sätt. När inställningarna är gjorda i e-bokföringen fylls siffrorna för dagens försäljning i under respektive

Läs mer

Vid uppstart ställs ett e-dagsavslut in utifrån vad som säljs och hur pengarna kommer in. Inställningarna anpassas till den aktuella verksamheten.

Vid uppstart ställs ett e-dagsavslut in utifrån vad som säljs och hur pengarna kommer in. Inställningarna anpassas till den aktuella verksamheten. E-dagsavslut Med hjälp av e-dagsavslut går det att bokföra dagskassor på ett enkelt och säkert sätt. När inställningarna är gjorda i e-bokföringen fylls siffrorna för dagens försäljning i under respektive

Läs mer

Det bör även finnas avräkningskonto för Ej fakturerade kundfodringar, ex 1513, och för Uttag från kassan, ex 1689.

Det bör även finnas avräkningskonto för Ej fakturerade kundfodringar, ex 1513, och för Uttag från kassan, ex 1689. E-dag dagsavslut Med hjälp av e-dagsavslut går det att bokföra och kontera dagskassor på ett enkelt och säkert sätt. När inställningar är gjorda i e-bokföring kan siffrorna från kassaterminalen fyllas

Läs mer

Inbetalade kundfakturor

Inbetalade kundfakturor Inbetalade kundfakturor När en kundfaktura stängs i e-bokföring läggs den i en lista över obetalda kundfakturor. Sidan Kundreskontra Fakturor - Obetalda visar alla obetalda kundfakturor. Fakturor som skapats

Läs mer

Fakturering med Kundreskontra

Fakturering med Kundreskontra Fakturering med Kundreskontra Genom att använda e-bokföringens modul Fakturering med Kundreskontra kan du skapa fakturor och hålla koll på din kundreskontra i e-bokföringen. Inställningar Innan du börjar

Läs mer

Bokföring Nytt konto Ctrl-N Ta bort konto Ctrl-R Obs!

Bokföring Nytt konto Ctrl-N Ta bort konto Ctrl-R Obs! Nytt konto Gör så här: Välj Ny eller tryck på Ctrl-N. Skriv in kontonummer, benämning och övrig information. Glöm inte att ange momsrapportkod om kontot ska redovisas i momsrapporten. Uppgifter om SRU-koder

Läs mer

ROT/ RUT-avdrag. Innehåll

ROT/ RUT-avdrag. Innehåll ROT/ RUT-avdrag Innehåll 1. Registrera Grunduppgifter... 1 2. Skapa order och registrera ROT-avdrag... 3 3. Skapa order och registrera RUT-avdrag... 6 4. Skapa ROT/RUT-faktura... 9 5. Registrera inbetalning

Läs mer

Versionsdokumentation juni 2011

Versionsdokumentation juni 2011 Versionsdokumentation juni 2011 Nedan kan du läsa om de nyheter och förbättringar av Fortnox program som finns med i den uppdaterade versionen som släpps i juni. Som vanligt behöver du som kund inte göra

Läs mer

Momsrapport med avstämningsunderlag

Momsrapport med avstämningsunderlag M O M S R A P P O R T M E D A V S T Ä M N I N G S U N D E R L A G Sida 1 Momsrapport med avstämningsunderlag Programmet räknar ut moms på dina transaktioner utifrån de momskonton, momssatser och momskoder

Läs mer

ROT-avdrag. 1. Registrera Grunduppgifter

ROT-avdrag. 1. Registrera Grunduppgifter ROT-avdrag Sedan 1 juli 2009 kan köpare dra av halva arbetskostnaden på husarbeten. Som säljare fakturerar du kunden med halva arbetskostnaden inklusive moms. Först när fakturan har blivit slutbetald kan

Läs mer

Steg 11 Bokföring Excel, Visma/SPCS Windows 7

Steg 11 Bokföring Excel, Visma/SPCS Windows 7 Steg 11 Bokföring Excel, Visma/SPCS Windows 7 Mars -13 Liljedalsdata.se Liljedalsdata Steg 11 Sida 1 Inledning Förkunskaper Steg 1, 2, 7. Alla företag måste ha en bokföring. Bokföringen ska bl.a. visa

Läs mer

SpeedLedger e-bokföring och Bluegarden lön

SpeedLedger e-bokföring och Bluegarden lön SpeedLedger e-bokföring och Bluegarden lön Genom direktkopplingen mellan SpeedLedger e-bokföring och Bluegarden lön kan du få bokföringsinformation från Bluegarden överförd direkt till din e-bokföring.

Läs mer

Övningsmaterial för Visma eekonomi

Övningsmaterial för Visma eekonomi Övningsmaterial för Visma eekonomi VILL DU HA ÖVNINGAR I VISMA eekonomi? DET HÄR ÖVNINGSMATERIALET ÄR TILL FÖR DIG! Senast uppdaterad: 2016-01-10 Introduktion Välkommen till nya jobbet! Vi på Övningsbolaget

Läs mer

Välkommen till Visma Avendo!

Välkommen till Visma Avendo! Visma Avendo Ekonomi Välkommen till Visma Avendo! Denna handledning ger dig en snabb genomgång av huvudflödena i Visma Avendo. Vi visar hur du bokför en verifikation, hur du följer flödet för försäljning

Läs mer

SÅ FUNGERAR MOMS. Begrepp, momssatser och momsperioder. www.speedledger.se 031-780 06 00

SÅ FUNGERAR MOMS. Begrepp, momssatser och momsperioder. www.speedledger.se 031-780 06 00 SÅ FUNGERAR MOMS Begrepp, momssatser och momsperioder SÅ FUNGERAR MOMS Moms, eller mervärdesskatt, är en statlig skatt som de flesta företag är skyldiga att redovisa. Tanken är att varje led i värdekedjan

Läs mer

Steg 11 Bokföring Excel, Visma/SPCS Windows 7

Steg 11 Bokföring Excel, Visma/SPCS Windows 7 Steg 11 Bokföring Excel, Visma/SPCS Windows 7 Mars -13 Liljedalsdata.se Liljedalsdata Steg 11 Sida 1 Inledning Förkunskaper Steg 1, 2, 7. Alla företag måste ha en bokföring. Bokföringen ska bl.a. visa

Läs mer

Omföra moms i PromikBook

Omföra moms i PromikBook Omföra moms i PromikBook För varje momsredovisningsperiod, vare sig du använder 1, 3 eller 12 månader när du redovisar din moms till skatteverket, så ska momsen omföras efter varje period. Detta innebär

Läs mer

Kom igång med Smart Bokföring

Kom igång med Smart Bokföring Innehåll Hogia-ID... 3 Guide - Smart - Registrera dina uppgifter... 4 Startsidan... 7 Guide 2 Bokföring... 8 Inställningar... 10 Organisation... 10 Kontoinställningar... 11 Bokföring... 12 Ingående balans...

Läs mer

Så fungerar moms. en guide

Så fungerar moms. en guide Så fungerar moms en guide Så fungerar moms Moms, eller mervärdesskatt, är en statlig skatt som de flesta företag är skyldiga att redovisa. Tanken är att varje led i värdekedjan ska betala en skatt på det

Läs mer

Manual för INFOFLEX Kassaregister IVK 1.0

Manual för INFOFLEX Kassaregister IVK 1.0 Manual för INFOFLEX Kassaregister IVK 1.0 Inställningar och användartips för INFOFLEX Kassaregister med inkopplad kontrollenhet och användning enligt kassalagen. 2 Innehåll... 4 Aktivering kassainloggning...

Läs mer

Lathund Avgiftshantering

Lathund Avgiftshantering Uppdaterad: 2013-09-17 Lathund Avgiftshantering Förbund 1 Inledning IdrottOnline är idrottens verktyg för kommunikation och administration. IdrottOnline ägs och utvecklas av Riksidrottsförbundet, RF. Webbplatsen

Läs mer

Fortnox. För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav:

Fortnox. För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav: Krav Fortnox För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav: Föreningen ska ha en ordförande och en kassör registrerad i IdrottOnline, båda två personerna måste ha en e-postadress

Läs mer

Momsredovisning. Momsrapport. Redovisning / Utskrifter redovisning / Momsrapport. Här följer en förklaring för varje ruta. Ruta 1.

Momsredovisning. Momsrapport. Redovisning / Utskrifter redovisning / Momsrapport. Här följer en förklaring för varje ruta. Ruta 1. Momsredovisning Momsrapport Redovisning / Utskrifter redovisning / Momsrapport. Här följer en förklaring för varje ruta. Ruta 1. Periodval Moms from Period : Se till att det är den första perioden på det

Läs mer

Offerter, order och kundfakturor

Offerter, order och kundfakturor Du ska nu också debitera kunden för tågbiljetter och restid. Detta finns inte upplagt som artiklar i artikelregistret. Ställ dig på nästa tomma artikelrad och tryck på -tangenten två gånger för att få

Läs mer

Husavdrag. Copyright 2014. FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ. Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99. Hemsida www.fdt.

Husavdrag. Copyright 2014. FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ. Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99. Hemsida www.fdt. Husavdrag Copyright 2014 FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99 E-mail support@fdt.se Hemsida www.fdt.se Innehållet i denna programmanual kan

Läs mer

Omvänd skattskyldighet i Fazett Administration. Reglerna för omvänd skattskyldighet skall börja tillämpas 1 juli 2007.

Omvänd skattskyldighet i Fazett Administration. Reglerna för omvänd skattskyldighet skall börja tillämpas 1 juli 2007. Omvänd skattskyldighet i Fazett Administration Reglerna för omvänd skattskyldighet skall börja tillämpas 1 juli 2007. Följande arbetsgång gäller för förberedelserna i att göra Fazett klart för den nya

Läs mer

Lathund Slutattestant. Agresso Self Service

Lathund Slutattestant. Agresso Self Service Lathund Slutattestant Agresso Self Service Sidan 2/15 Innehållsförteckning 1. Inloggning 3 2. Startsida 5 Mina uppgifter 5 Rapporter 5 Inköp 5 Alternativ 6 3. Slutattestering av fakturor 6 Åtgärdsknappar

Läs mer

Frågor & svar Smartbank

Frågor & svar Smartbank Frågor & svar Smartbank Smartbank få stenkoll på din vardagsekonomi Med Sveriges första Smartbank får du automatiskt koll på alla dina transaktioner varje månad. Och hjälp att förbättra din ekonomi så

Läs mer

Prodtime Nyhetsbrev. - Nyheter och uppdateringar i Prodtime v6.0. Tips! Tryck F1 i valfri programdel så öppnas Prodtime Manual.

Prodtime Nyhetsbrev. - Nyheter och uppdateringar i Prodtime v6.0. Tips! Tryck F1 i valfri programdel så öppnas Prodtime Manual. Utgåva 2-2015 Prodtime AB Fabriksgatan 4 LIDKÖPING 0510-260 70 info@prodtime.se www.prodtime.se Prodtime Nyhetsbrev - Nyheter och uppdateringar i Prodtime v6.0 Tips! Tryck F1 i valfri programdel så öppnas

Läs mer

Steg 12 Affärssystem Visma/SPCS Adm 1000 Windows 7/8

Steg 12 Affärssystem Visma/SPCS Adm 1000 Windows 7/8 Steg 12 Affärssystem Visma/SPCS Adm 1000 Windows 7/8 Okt 14 Liljedalsdata.se Liljedalsdata Steg 12 W78 Sida 1 Inledning Förkunskaper Steg 1, 2, 3, 11. Starta och lägg upp ditt företag Om din verksamhet

Läs mer

Börja med Smart... 3. Registrera din kund... 12 Registrera din artikel... 15 Göra en faktura... 16

Börja med Smart... 3. Registrera din kund... 12 Registrera din artikel... 15 Göra en faktura... 16 Innehåll Börja med Smart... 3 Integration med bokföringen... 3 Hogia-ID... 4 Guide - Smart - Registrera dina uppgifter... 5 Startsidan... 8 Guide - Fakturering... 9 Registrera din kund... 12 Registrera

Läs mer

Må nådsskifte. Innehåll SEPTEMBER 2014

Må nådsskifte. Innehåll SEPTEMBER 2014 SEPTEMBER 2014 Må nådsskifte Innehåll Bokför klart allt i månaden... 2 Avstämning... 3 Kundfodringar... 3 ROT-fordran kund... 3 ROT-fordran Skatteverket... 4 Leverantörsskulder... 5 Avstämning reskontror...

Läs mer

Kontrollera vilka konton du vill använda för Ingående moms och registrera dem i fälten under Ingående moms. ( Se markerat fält 2 enligt bild.

Kontrollera vilka konton du vill använda för Ingående moms och registrera dem i fälten under Ingående moms. ( Se markerat fält 2 enligt bild. 1 Företagsinställningar momsuppgifter Hogia Small Office Bokföring För att få ut rätt uppgifter på din momsrapport behöver du gå igenom och ställa in vilka konton du ska använda vid din momsredovisning

Läs mer

I behörigheten registrera ingår att: registrera betalningar, att makulera inrikes betalningar och ändra betalningar.

I behörigheten registrera ingår att: registrera betalningar, att makulera inrikes betalningar och ändra betalningar. Universitetsförvaltningen Ekonomiavdelningen Ilona Hedin Registrera utlägg i GiroVision I första hand ska en kostnad faktureras KI. Om det inte går att få faktura används GiroVision för utbetalning av

Läs mer

Bokföring. Företagsunderhåll. Inställningar Först ska vi titta på de inställningar i företagsunderhållet som påverkar arbetet med bokföringen.

Bokföring. Företagsunderhåll. Inställningar Först ska vi titta på de inställningar i företagsunderhållet som påverkar arbetet med bokföringen. Bokföring Företagsunderhåll Inställningar Först ska vi titta på de inställningar i företagsunderhållet som påverkar arbetet med bokföringen. Gå till Arkiv Företagsunderhåll Bokföring. Om du markerar Kvantitetsredovisning

Läs mer

Periodicitet för momsredovisningen sätts upp i Grundparametrar/Redovisning/Inställningar-Momsredovisning.

Periodicitet för momsredovisningen sätts upp i Grundparametrar/Redovisning/Inställningar-Momsredovisning. Allmänt Momsredovisning 1 En särskild kontodel används i PP7 för att sätta rätt momskod/momsruta. Alla transaktioner innehåller denna momsruta. Lösningen är gjord för att slippa ha olika konton för att

Läs mer

Fortnox. För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav:

Fortnox. För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav: Krav Fortnox För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav: Föreningen ska ha en ordförande och en kassör registrerad i IdrottOnline, båda två personerna måste ha en e-postadress

Läs mer

Omvänd skattskyldighet i Maximal 4. Reglerna för omvänd skattskyldighet skall börja tillämpas 1 juli 2007.

Omvänd skattskyldighet i Maximal 4. Reglerna för omvänd skattskyldighet skall börja tillämpas 1 juli 2007. Hantering av omvänd skattskyldighet i Maximal 4 Reglerna för omvänd skattskyldighet skall börja tillämpas 1 juli 2007. Följande arbetsgång gäller för förberedelserna i att göra Maximal klart för den nya

Läs mer

Periodicitet för momsredovisningen sätts upp i Grundparametrar/Redovisning/Inställningar-Momsredovisning.

Periodicitet för momsredovisningen sätts upp i Grundparametrar/Redovisning/Inställningar-Momsredovisning. Allmänt Momsredovisning 1 En särskild kontodel används i PP7 för att sätta rätt momskod/momsruta. Alla transaktioner innehåller denna momsruta. Lösningen är gjord för att slippa ha olika konton för att

Läs mer

Introduktion Intrastatregistrering och -rapportering

Introduktion Intrastatregistrering och -rapportering [Type text] Mamut Business Software Introduktion Intrastatregistrering och -rapportering 1 Intrastatregistrering och -rapportering Innehåll Om Intrastat... 3 Inställningar för Intrastat... 4 Intrastatregistrering...

Läs mer

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1.

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1. 2015 05 17 Arbetslöshetskassornas samorganisation SO Version 1.0 ARBETSGIVARINTYG för Sveriges alla arbetsgivare Användarbeskrivning arbetsgivarintyg.nu Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare

Läs mer

Intrastatregistrering och -rapportering

Intrastatregistrering och -rapportering INTRASTATREGISTRERING OCH -RAPPORTERING Intrastatregistrering och -rapportering INNEHÅLL 1 OM INTRASTAT... 2 2 INSTÄLLNINGAR FÖR INTRASTAT... 3 3 INTRASTATREGISTRERING... 5 4 RAPPORTUTSKRIFT... 6 5 INTRASTATRAPPORTERING...

Läs mer

Omvänd skattskyldighet i byggsektorn i Entré

Omvänd skattskyldighet i byggsektorn i Entré Omvänd skattskyldighet i byggsektorn i Entré Omvänd skattskyldighet i byggsektorn gäller fr.o.m. 1 juli 2007. Detta dokument beskriver de inställningar du behöver göra i Entré Business Connect och hur

Läs mer

Manual för Diabas, version 1.2

Manual för Diabas, version 1.2 Manual för Diabas, version 1.2 Innehållsförteckning Kortversion sid 1 Kontoplan sid 3 Redovisning sid 4 Special sid 7 Begreppet Företag sid 7 Rapporter sid 8 Utskrift sid 9 Installation: Kortversion Diabas

Läs mer

Uppdaterad: 2013-09-17. Avgiftshantering

Uppdaterad: 2013-09-17. Avgiftshantering Uppdaterad: 2013-09-17 Avgiftshantering 1 Nya uppdateringar ägde rum 2013-09-17 Nytt Nya hjälptexter under betalstatus Tydligare felmeddelande om utskick misslyckas Möjlighet att backa från steg 2 till

Läs mer

www.sparbankennord.se. 0771-23 00 23

www.sparbankennord.se. 0771-23 00 23 www.sparbankennord.se. 0771-23 00 23 Din guide till internetbanken Välkommen in. Här är det öppet jämt. www.sparbankennord.se Välkommen till internetbanken! Här är det öppet jämt så att du kan göra dina

Läs mer

Nyhetsdokument Vitec Ekonomi

Nyhetsdokument Vitec Ekonomi Nyhetsdokument Vitec Ekonomi Version x.67 okt 2018 Vitec Affärsområde Fastighet www.vitec.se/fastighet infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 Table of Content Inledning... 3 Verifikationsregistrering...

Läs mer

Checklista Omvänd Moms

Checklista Omvänd Moms Checklista Omvänd Moms Omvänd betalningsskyldighet inom byggsektorn har gällt sedan 1 juli 2007. Det innebär att köparen redovisar byggsäljarens utgående moms. För att kunna skapa en omvänd momsfaktura

Läs mer

Uppföljning och avstämning av konto 25995

Uppföljning och avstämning av konto 25995 När intäkter utan koppling till någon faktura (s.k. kassaproformor) inkommer till universitet bokför ekonomienheten beloppet på institutionens interimskonto 25995. I de fall det saknas tydlig referens

Läs mer

Manual för. elektronisk fakturahantering AGRESSO EFH

Manual för. elektronisk fakturahantering AGRESSO EFH Manual för elektronisk fakturahantering AGRESSO EFH Version 7 Versionshantering Ändrad av Version Kommentar Datum Helena Hellqvist 1 Dokument skapat 2009-04-16 Jenny Eliasson Teesalu 2 Rättningar 2009-04-28

Läs mer

Omvänd skattskyldighet (moms).

Omvänd skattskyldighet (moms). 31.3.2011 1(14) Omvänd skattskyldighet (moms). Utökad användning av omvänd skattskyldighet (moms) träder i kraft för Finland den 1.4.2011. Den bransch som kommer att beröras mest av den här förändringen

Läs mer

Fortnox. För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav:

Fortnox. För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav: Krav Fortnox För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav: Föreningen ska ha en ordförande och en kassör registrerad i IdrottOnline, båda två personerna måste ha en e-postadress

Läs mer

System dokumentation Optitec RS - Kassa

System dokumentation Optitec RS - Kassa System dokumentation Optitec RS - Kassa Sida 1 av 41 Innehållsförteckning Dokument historik... 3 Inledning... 4 Redovisning... 4 Flik: Översikt... 4 Flik: Kassatransaktioner... 5 Flik: Redovisning ny...

Läs mer

Husarbete (beskrivning för dig som har tilläggsmodulen Husarbete och som arbetar i det nya grundboksutseendet)

Husarbete (beskrivning för dig som har tilläggsmodulen Husarbete och som arbetar i det nya grundboksutseendet) Husarbete (beskrivning för dig som har tilläggsmodulen Husarbete och som arbetar i det nya grundboksutseendet) Riksdagen har beslutat om nya regler för dig som utför rot- och rutarbete. Det innebär att

Läs mer

Fakturera. grupper. Skapa. kunder. Välj Fakturering Skapa ny Ny kund i menyn.

Fakturera. grupper. Skapa. kunder. Välj Fakturering Skapa ny Ny kund i menyn. Fakturera grupper Om du vill skapa likadana fakturor till flera kunder, t ex hyror i fastighetsbolag eller medlemsavgifter i en sportklubb, kan du använda Gruppfakturering. Du börjar med att lägga till

Läs mer

BOKFÖRING PÅ 10 MINUTER

BOKFÖRING PÅ 10 MINUTER BOKFÖRING PÅ 10 MINUTER En snabbguide till grunderna i bokföring ATT BOKFÖRA Att bokföra handlar om att visa hur pengar rör sig i ett företag, det vill säga ekonomisk aktivitet. I slutet av ett år, ett

Läs mer

Hantera dokument i inkorgen

Hantera dokument i inkorgen Hantera dokument i inkorgen 2 Innehållsförteckning 1. ÖPPNA ETT DOKUMENT... 3 2. BLÄDDRA MELLAN DOKUMENT... 4 3. STÄNG ETT ÖPPNAT DOKUMENT... 5 4. I FLIKEN INFORMATION... 5 5. I FLIKEN KONTERINGAR... 6

Läs mer

RUTINBESKRIVNING DIGITAL FAKTURAHANTERING EDGE

RUTINBESKRIVNING DIGITAL FAKTURAHANTERING EDGE RUTINBESKRIVNING DIGITAL FAKTURAHANTERING EDGE INNEHÅLLSFÖRTECKNING HSB Digital fakturahantering EDGE... 1 1. Startsidan... 2 1.1 Åtgärder i startsidan... 4 2. Fakturabild och fakturainformation... 5 2.1

Läs mer

Användardokumentation Beställning via rekvisition

Användardokumentation Beställning via rekvisition 2019-03-21 1 (14) Användardokumentation Författare: Marika Agetoft Användardokumentation Beställning via rekvisition Inledning Denna användardokumentation även kallad lathund används för att beställa via

Läs mer

Arbetsgång för Husarbete

Arbetsgång för Husarbete Arbetsgång för Husarbete Riksdagen har beslutat om nya regler för dig som utför rot- och rutarbete. Det innebär att du måste lämna fler uppgifter än tidigare till Skatteverket för att få utbetalning för

Läs mer

Årsskiftesrutiner. Innehåll. Avsluta sista månaden på räkenskapsåret

Årsskiftesrutiner. Innehåll. Avsluta sista månaden på räkenskapsåret Årsskiftesrutiner Flertalet byter räkenskapsår i samband med nytt kalenderår. Men checklistan gäller även för dig som bryter räkenskapsåret vid annan tidpunkt på året. Man följer samma rutiner. Det är

Läs mer

Momsförändring i bokföringen

Momsförändring i bokföringen 9.9.2010 1(10) Momsförändring i bokföringen I det här dokumentet går vi genom hur man kan göra för att ta i bruk nya momskoder (momsprocenter). Alternativ ett (1) ändra på befintliga momskoder från en

Läs mer

Uppföljning och avstämning av konto 25995

Uppföljning och avstämning av konto 25995 När intäkter utan koppling till någon faktura (s.k. kassaproformor) inkommer till universitet bokför ekonomienheten beloppet på institutionens interimskonto 25995. I de fall det saknas tydlig referens

Läs mer

Guide för fakturering och bokföring av e-faktura 2010:1

Guide för fakturering och bokföring av e-faktura 2010:1 E-faktura på SD Report Tydligt, enkelt och effektivt allt på ett dokument Varje månad skapas ett fakturaunderlag i SD Report, som baseras på fakturerad försäljning som har varit under perioden. Fakturaunderlaget

Läs mer

Presentkort. I grunder/inställningar/blankettval är det blankett nr 1 som används till presentkortsfaktura.

Presentkort. I grunder/inställningar/blankettval är det blankett nr 1 som används till presentkortsfaktura. Presentkort Grundinställningar i grundmodulen I grunder/inställningar/blankettval är det blankett nr 1 som används till presentkortsfaktura. Grundinställningar i kundfakturamodulen Under menyn grunduppgifter

Läs mer

Vill du veta mer? Kontakta närmaste Sparbanks- eller Swedbankkontor. Du kan även besöka oss på www.sparbankenenkoping.se.

Vill du veta mer? Kontakta närmaste Sparbanks- eller Swedbankkontor. Du kan även besöka oss på www.sparbankenenkoping.se. Vill du veta mer? Kontakta närmaste Sparbanks- eller Swedbankkontor. Du kan även besöka oss på www.sparbankenenkoping.se. Behöver du hjälp? Ring internetbankens kundtjänst på 0771-97 75 12, alla dagar

Läs mer

Gäller version Användarinstruktion för Hogia Approval Manager Elektronisk attest av leverantörsfaktura

Gäller version Användarinstruktion för Hogia Approval Manager Elektronisk attest av leverantörsfaktura Gäller version 2011.2 Användarinstruktion för Hogia Approval Manager Elektronisk attest av leverantörsfaktura Välkommen som användare av Hogia Approval Manager, en programvara där du kommer att attestera

Läs mer

Klicka på Skrivare. När utskriften är klar och du kontrollerat att allt är rätt godkänner du Utbetalningsjournalen och verifikationen skapas.

Klicka på Skrivare. När utskriften är klar och du kontrollerat att allt är rätt godkänner du Utbetalningsjournalen och verifikationen skapas. Leverantörsreskontra Markera löpnummer 1, 2, 3 och 4. Välj Kommando Ändra betalstatus m m eller klicka på knappen Markera Betald och klicka OK. Nu är dina betalningar klara och du ska nu ta ut en utbetalningsjournal

Läs mer

Hantering av presentkort, sålda respektive gåva 2010-04-23: Åbergs DataSystem AB

Hantering av presentkort, sålda respektive gåva 2010-04-23: Åbergs DataSystem AB Hantering av presentkort, sålda respektive gåva 2010-04-23: Åbergs DataSystem AB För att bokföringsmässigt kunna skilja på sålda presentkort och gåvopresentkort, både vid utställande, betalning och vid

Läs mer

Guide till e-bokföring En del av internetbanken för företag

Guide till e-bokföring En del av internetbanken för företag Guide till e-bokföring En del av internetbanken för företag Framtagen åt Swedbank av Speedledger 1 2 Nu kan du börja e-bokföra Med e-bokföring kan du enkelt sköta företagets eller föreningens löpande bokföring.

Läs mer

Det finns även möjlighet att importera fakturaunderlag som avser husarbete.

Det finns även möjlighet att importera fakturaunderlag som avser husarbete. H U S A R B E T E Sida 1 Husarbete Du kan på ett enkelt sätt arbeta med avdrag för husarbeten med hjälp av tilläggsmodulen Husarbete. Nedan beskrivning är för dig som använder det nya grundboksutseendet.

Läs mer

Internettjänsten Skolmjölk

Internettjänsten Skolmjölk Jordbruksverkets vägledning Internettjänsten Skolmjölk Mars 2008 VG 2:34 Jordbruksverkets vägledningar finns på vår hemsida: www.sjv.se Innehåll 1. Inledning... 4 2. Vad krävs för att söka stöd med hjälp

Läs mer

Skapa kundfaktura. Raindance Classic version 2012 vårokumentets underrubrik]

Skapa kundfaktura. Raindance Classic version 2012 vårokumentets underrubrik] Skapa kundfaktura Raindance Classic version 2012 vårokumentets underrubrik] Manualen innehåller steg för steg hur man skapar kundfakturor, skickar elektroniska fakturor och krediterar fakturor.et är vanligtvis

Läs mer

FaktApp. Mobilapplikation för fakturering. Resultat Finans AB

FaktApp. Mobilapplikation för fakturering. Resultat Finans AB FaktApp Mobilapplikation för fakturering Resultat Finans AB Innehåll FaktApp En unik tjänst från Resultat Finans AB...2 FaktApp Mobilapplikation för fakturering...3 Logga in på FaktApp...3 Registrera ditt

Läs mer

Versionsinformations för version 4.96

Versionsinformations för version 4.96 Versionsinformations för version 4.96 Denna version innehåller 2015 års samlade utveckling, som har utförts i versionerna 4.95, 4.95 B, 4.95 C samt 4.95 D 1 Version 4.95 D SMS-påminnelser Nu finns möjligheten

Läs mer

Rapporter på Valvets hemsida

Rapporter på Valvets hemsida Logga in på Internet och gå till www.valvetab.se. Klicka på Logga in. Här kan du välja både att logga in för att hantera föreningens fakturor och att komma åt föreningens rapporter. 1 Du kommer då till

Läs mer

Kundkategorier Klicka på Kundkategorier.

Kundkategorier Klicka på Kundkategorier. överkurs denna översta del kan överhoppas Genom att markera rutan Markören går vidare till rabattkolumnen bestämmer du hur markören ska förflytta sig när du trycker på (enter)-tangenten efter det att du

Läs mer

Välkommen in. Här är det öppet jämt.

Välkommen in. Här är det öppet jämt. Din guide till internetbanken Välkommen in. Här är det öppet jämt. Du kan även besöka oss på swedbank.se/digitalt. Där hittar du fler digitala tjänster och mer info om internetbanken. Observera att vissa

Läs mer

Manual. Momsrapportering. 2014-09-08 NAB Solutions

Manual. Momsrapportering. 2014-09-08 NAB Solutions Momsrapportering Innehållsförteckning Claremont AB Momsrapportering... 1 1. Moms bokföringsinställningar... 3 1.1 Bokföringsinställningar för moms... 4 1.2 Inställningar för momsrapportering... 6 2 Momsrapporten

Läs mer

Versionsnyheter. Visma Administration Visma Fakturering Visma Förening. Visma Mobil Scanner. Visma Administration Webbfakturering

Versionsnyheter. Visma Administration Visma Fakturering Visma Förening. Visma Mobil Scanner. Visma Administration Webbfakturering Visma Administration Visma Fakturering Visma Förening Versionsnyheter I denna text får du information om nyheterna i den senaste versionen av programmet. För mer utförlig hjälp om programmet i övrigt,

Läs mer

Lathund attestera leverantörsfaktura

Lathund attestera leverantörsfaktura Lathund attestera leverantörsfaktura Logga in i fakturaportalen. Skriv in ditt användarnamn och lösenord, lämna rutan med företag tomt. Klicka sedan på ok eller enter. Nu kommer du in i din inkorg/brevlåda

Läs mer

Information till legitimerade tandhygienister. Bokföring. STHFs lokalföreningar & TandhygienistFöretagare

Information till legitimerade tandhygienister. Bokföring. STHFs lokalföreningar & TandhygienistFöretagare SVERIGES Information till legitimerade tandhygienister Bokföring STHFs lokalföreningar & TandhygienistFöretagare TANDHYG Innehåll Konstituerande möte... 1 Ekonomisk redovisning till medlemmarna... 1 Bokföring...

Läs mer

Arbetsgången för Husarbete i Small Office Fakturering

Arbetsgången för Husarbete i Small Office Fakturering Arbetsgången för Husarbete i Small Office Fakturering Avdraget för husarbeten gäller för både reparations- och ombyggnadsarbete samt hushållsarbete. För mer detaljerad beskrivning besök skatteverkets hemsida

Läs mer

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från

Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben. Kundens ex. Gäller från Ansökan om föreningsbidrag och kulturstöd via webben Kundens ex Gäller från 2017-01-01 Innehåll Inledning... 2 Ansökan på webben... 2 Förutsättningar... 2 Logga in... 2 Ansökan... 3 Felmeddelanden... 4

Läs mer

Användarguide SmartSMS 3.1. Denna guide hjälper dig att snabbt komma igång med ditt nya SmartSMS 3.1 konto

Användarguide SmartSMS 3.1. Denna guide hjälper dig att snabbt komma igång med ditt nya SmartSMS 3.1 konto Denna guide hjälper dig att snabbt komma igång med ditt nya SmartSMS 3.1 konto Sida 1 av 33 Användarguide SmartSMS 3.1 Version 1.0 Document name: SmartSMS31_Guide.docx Issued by: Date: 2011-08-04 Reg.

Läs mer

Klarna in-store. Excellence Retail. Copyright FDT AB Köpmangatan LULEÅ

Klarna in-store. Excellence Retail. Copyright FDT AB Köpmangatan LULEÅ Klarna in-store Excellence Retail Copyright 2018 FDT AB Köpmangatan 40 972 33 LULEÅ Försäljning 0920 24 33 10 Support 0920 24 33 20 Fax 0920 24 33 99 E-mail support@fdt.se Hemsida www.fdt.se Innehållet

Läs mer

Visma Proceedo. Att kontera - Manual. Version 1.4. Version 1.4 / 151016 1

Visma Proceedo. Att kontera - Manual. Version 1.4. Version 1.4 / 151016 1 Visma Proceedo Att kontera - Manual Version 1.4 Version 1.4 / 151016 1 Innehåll VERSION 1.4... 1 1) ALLMÄNT OM KONTERING I PROCEEDO... 3 2) BESTÄLLNINGAR ATT KONTERA/KONTROLLERA... 4 2.1 Aviseringar och

Läs mer

OpenSolution Web-BackOffice

OpenSolution Web-BackOffice OpenSolution Web-BackOffice Inloggning Du loggar in på https://backoffice.opensolution.se/ med användarnamnet och lösenordet du har fått. Om du vill ändra lösenordet, glömt lösenordet eller användarnamnet

Läs mer

Innehållsförteckning. Kassadagbok. Avstämning Månadsrapport

Innehållsförteckning. Kassadagbok. Avstämning Månadsrapport Opus Dental 2011 Innehållsförteckning Kassadagbok 4 Daglig överföring från omsättning... 6 Registrera... insättning/uttag mm 8 Avstämning... 10 Månadsrapport... 13 3 1 Kassadagbok Kassadagbok är en tilläggsfunktion

Läs mer

Användarhandbok e-wärna Ställföreträdare

Användarhandbok e-wärna Ställföreträdare Användarhandbok e-wärna Ställföreträdare En digital e-tjänst som innebär att ställföreträdare kan registrera kassabok under året som genererar i en årsräkning, sluträkning eller sluträkning(byte) eller

Läs mer

Momsrapport Specter Business Management

Momsrapport Specter Business Management Sida 1 av 9 Momsrapport Specter Business Management Detta dokument beskriver detaljerat vad varje ruta på momsrapporten beräknas på i systemet. Vissa avsnitt i momsrapporten beräknas ej och syns därmed

Läs mer

Online. Användarguide

Online. Användarguide Online Användarguide 1 Inledning... 3 Översikt (resultatutveckling)... 4 Verksamheten (intäkter och kostnader)... 5 Företaget (tillgångar och skulder)... 6 Nyckeltal... 7 Klassiska rapporter... 9 Dokumentarkiv...

Läs mer

Kundreskontra. Kapitel 9 Kundreskontra Innehåll

Kundreskontra. Kapitel 9 Kundreskontra Innehåll Kapitel 9 Kundreskontra Innehåll Kundreskontra...3 Inbetalningar...4 Fakturanummer...5 Fakturadatum...5 Ordernummer...5 Att betala / betalt...5 Förf.dag/bet.dag...5 Bet.via...5 Avi nr...5 Differens...5

Läs mer

InExchange Network. Innehåll. Välkommen till InExchange Network!

InExchange Network. Innehåll. Välkommen till InExchange Network! Integrerade tjänster Skicka Välkommen till InExchange Network! Innehåll Logga in... 2 Skickade fakturor... 3 Sök efter och ta fram skickade fakturor... 3 Hur sammanställer jag en rapport på skickade fakturor?...

Läs mer

Bokföring med BAS-kontoplan i litet företag eller förening

Bokföring med BAS-kontoplan i litet företag eller förening Bokföring med BAS-kontoplan i litet företag eller förening Christer Svensson 2011-2012 Att lära sig bokföra är mycket mycket lätt men... du har väl hört historien om läraren som sa: Ni tror kanske att

Läs mer

Lathundar Vårdvalskassan för Region Skåne

Lathundar Vårdvalskassan för Region Skåne Lathundar Vårdvalskassan för Region Skåne 2016-03-01 Tips! Skriv ut de lathundar ni vill ha lätt tillgängliga och häfta ihop dem som egna häften. Innehåll Lathund 1 - Översikt kassabilden... 3 Lathund

Läs mer

Handbok för HUS modul. i Fazett Kund

Handbok för HUS modul. i Fazett Kund Handbok för HUS modul i Fazett Kund Flexicon, Enköping Ladda ner ny version av Fazett Kund HUS modulen finns aktiverad fr.o.m. version 2009.7.3. Ladda ner på vanligt sätt Lägg in licenskod som aktiverar

Läs mer

Kom igång med fakturering

Kom igång med fakturering Kom igång med fakturering Företagsinställningar Gör de inställningar som ska gälla för faktureringen. Gå till menyn Arkiv - Företagsinställningar - Fakturering 1. (Affärssystem: Inställningar - Företag

Läs mer

IT-system. BUP Användarmanual

IT-system. BUP Användarmanual IT-system Användarmanual Innehållsförteckning 1. Att komma igång med... 1 1.1 Installera... 1 1.1.1 Byt databas... 1 1.1.2 Behörighet att byta databas... 2 1.2 Logga in... 3 1.2 Inloggad... 3 1.3 Logga

Läs mer