Lärande- och kulturförvaltningens samverkansgrupp

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Lärande- och kulturförvaltningens samverkansgrupp"

Transkript

1 Protokoll 1 (6) Lärande- och kulturförvaltningens samverkansgrupp Tid Måndag 25 februari 2013, klockan 08:15-10:00. Plats Närvarande Guldsmeden plan 4, Biblioteket. För arbetsgivarparten Ingela Rauhala För arbetstagarparten Lennart Sydh, Kommunal Elisabeth Swedman, Lärarförbundet Sanna Barrljung, Lärarförbundet Jessica Ahlman, Lärarförbundet Gunilla Englund, LR Britt Mattsson, Vision Hanna Almstedt, Vision Barbro Sjöblom, Vision Barbro Flodin, Vision Lena Teodorsson, Vision Gunilla Nybom, DIK Anna Strandow-Öhman, DIK Catarina Qviberg, Skolledarna Övriga Birgitta Olsson Iggbom, sekreterare Inte närvarande Ninni Olofsson, Lärarförbundets skolledarförening Anna Hamberg, SSR Anna-Karin Ånevall-Söderblom, Vårdförbundet Psykologförbundet 1 Val av justerare Catarina Qviberg, Skolledarna väljs att justera protokollet. 2 Gemensam gymnasie- och vuxenutbildning i Hälsingland - Kommunalförbund Hälsingerådet har föreslagit Hälsinglands kommuner att bilda ett kommunalförbund för gymnasie- och vuxenutbildningsverksamheten i landskapet. Syftet är att skapa en gymnasie- och vuxenutbildning i landskapet som är attraktiv för de studerande och stärker kommunernas konkurrenskraft och ekonomi.

2 (6) Lär- och kulturchef Ingela Rauhala förtydligar syftet med det uppdrag som Lennart Backlund fått. Kommunerna i Hälsingland ska nu ta ställning till om de vill medverka i utredningsarbetet för att bilda och ingå i ett nytt kommunalförbund för gymnasieoch vuxenutbildningsverksamhet. I utredningsarbetet och vid utarbetande av förbundsordning och andra styrande dokument bör ett antal områden och frågeställningar särskilt beaktas. Ärendet behandlas i lärande- och kulturnämnden 28 februari. Förslaget innebär att Hudiksvalls kommun ställer sig positiv till en medverkan i utredningsarbetet för att bilda och ingå i ett nytt kommunalförbund, Hälsinglands utbildningsförbund, för gymnasie- och vuxenutbildningsverksamheten och att de förutsättningar som redovisas i Hälsingerådets förslag kompletteras med ett antal områden/frågeställningar som särskilt behöver beaktas i det fortsatta utredningsarbetet. Lärarförbundet undrar om det finns någon kostnadsberäkning för nästa steg? Ingela svarar att det ligger på en högre politisk nivå. Detta ska tas fram av kommuncheferna. Vision påpekar att det är viktigt att det framgår i förfrågningsunderlaget om ärendet går vidare att representanter för alla grupper av medarbetare får vara delaktig. Det är viktigt för att få kunskap om verksamheten. Lärarförbundet, LR och Kommunal håller med Vision om ovanstående. Visions medlemmar på Bromangymnasiet och Cul ställer sig positiv till en utredning. Lärarförbundet undrar på vilken nivå ärendet ligger? Varför det också tas i upp i Cesam? Ingela förklarar att steg 1 är att ta ställning till om en utredning ska göras och att synpunkterna som kommer upp i förvaltningens samverkan behöver säkerställas även i Cesam. Lärarförbundet undrar över turordningskretsar. Ingela hänvisar till Cesam. Samverkansgruppen har inget erinra mot arbetsgivarens förslag att Hudiksvalls kommun ställer sig positiv till en medverkan i utredningsarbetet för att bilda och ingå i ett nytt kommunalförbund, Hälsinglands utbildningsförbund, för gymnasie- och vuxenutbildningsverksamheten. Lärarförbundet har efter samverkansmötet lämnat en skriftlig protokollsanteckning, se bif bilaga.

3 (6) 3 Kulturorganisation Ingela Rauhala redogör för det beslut som lärande- och kulturnämndens arbetsutskott tog 20 september 2010 om att inrätta ett kulturkansli. Beslutet ligger fast tills den parlamentariska utredningen om kulturorganisationen blir klar. Utredningen beräknas starta hösten Efter valet 2014 ska kulturorganisationens tillhörighet bestämmas. Om organisationen ska vara kvar i Lärande och kulturförvaltningen har Ingela redan nu signalerat att hon vill utreda organisationen. Vision är angelägen om att rekrytering av bibliotekschef sker samtidigt med rekrytering av verksamhetschef. Ingela säger att förhoppningen är att rekryteringen blir klar under våren och att den nya chefen kan börja i mitten av augusti eller från 1 september. Ärendet tas upp på nästa samverkansmöte för diskussion. Synpunkter som togs fram till mötet som blev inställt 4 februari kan skickas till Birgitta Olsson Iggbom. 4 Kulturstrateg Arbetsgivaren föreslår att nuvarande verksamhetschef för kulturen övergår till tjänst som kulturstrateg fr.o.m. 18 mars 2013 tillsvidare och att tjänsten finansieras inom kulturens budgetram. F n används resurser från tjänstledighetsutrymme och vakanshållna tjänster. Ingela återkommer om hur det ska lösas inför Vision förtydligar att det idag inte finns någon tjänstledighet med ett slutdatum. Det innebär att det snabbt kan bli en förändring och undrar hur planen ser ut om det blir övertalighet. Ingela säger att om problem dyker upp kommer arbetsgivaren att ha en dialog med fackliga organisationer. DIK undrar hur arbetsgivaren motiverar en tjänst som kulturstrateg när rekrytering ska ske av en verksamhetschef? Ingela informerar om lärande- och kulturnämndens åtaganden. Ingela förklarar också att förvaltningen inte har någon färdig kulturplan och att kulturen måste synliggöras mer. Uppdraget att lyfta fram kulturen och arbetet med kulturplanen blir både verksamhetschefens och kulturstrategens ansvar. En arbetsbeskrivning ska upprättas till tjänsten som kulturstrateg. LR är inte tillfreds med att arbetsgivaren anställer en kulturstrateg eftersom förvaltningen ska spara i budget. DIK säger att titeln kulturstrateg har diskuterats tidigare när de blev kulturutvecklare. Risken är att det blir otydligt för allmänheten med både kulturstrateg och kulturutvecklare. DIK menar att alla har ett uppdrag att utveckla kulturen. Ingela informerar om att uppdraget skiljer sig eftersom kulturstrategen ska arbeta mer operativt mot andra förvaltningar.

4 (6) LR undrar hur lönen har hanterats när tjänsten går över från verksamhetschef till kulturstrateg? Lärarförbundet undrar varför man inte följer det som står i AB avtalet och lämnar följande protokollsanteckning: - Lärarförbundet anser att omförhandling om lön borde ha skett enligt Hök 10 övriga anteckningar punkt 11, när tjänsten som verksamhetschef omreglerades till kulturstrateg. Arbetsgivaren står fast i förslaget att nuvarande verksamhetschef för kulturen övergår till tjänst som kulturstrateg fr.o.m. 18 mars 2013 tillsvidare. Kommunal reserverar sig mot förslaget att inrätta tjänsten av en kulturstrateg med tanke på budgetläget i Lärande- och kulturförvaltningen som medför en besparing på 1,2 miljoner kronor. 5 Tillfällig kulturorganisation Ingela Rauhala redogör för den tillfälliga organisationen som ska gälla från 11 mars Vision säger att den tillfälliga lösningen inte har fungerat fram tills nu och undrar om t f verksamhetschef Annika Gabrielsson kommer att frigöra tjänst för att stödja organisationen enligt förslaget? Biblioteket är i stort behov att ha en verksamhetschef på plats. Det är viktigt att arbetsgivaren lyssnar på personalgruppen. Vision undrar också vad som händer efter 31 maj eftersom rekryteringen dröjer. En plan behövs för att backa upp bibliotekspersonalen under den tid den tillfälliga organisationen ska gälla. Det är viktigt att Annika har biblioteket som en prioriterad fråga. DIK anser att personalgruppen på biblioteket behöver uppbackning och säger att det är akut att en plan upprättas på biblioteket för stöd och hjälp. En förlängning har diskuterats med nuvarande t f bibliotekschefer. Ingela säger att det också är viktigt att upprätta mål- och ansvarsbeskrivningar på de tjänster som finns på Biblioteket. Annika behöver göra en bedömning vad som behöver prioriteras. Rekrytering av bibliotekschef ska diskuteras på samverkansmötet 25 mars. Lärarförbundet begär att en riskbedömning ska göras på Annika Gabrielssons tjänst. Annikas uppdrag som t f verksamhetschef får konsekvenser i andra verksamheter. Ingela informerar om att för att kunna frigöra resurser måste Annika avlösas av de förskolechefer som har utrymme i sina tjänster. Ingela föreslår att hon tillsammans med Annika och Lärarförbundet tar fram en riskbedömning. Lärarförbundet undrar hur man kommit fram till att uppdraget som kulturskolans arbetslagsledare/utvecklingsledare är 50 %? Det har beräknats till 30 %.

5 (6) Ingela förklarar att beräkningen gjordes utifrån att uppdraget skulle delas med t f verksamhetschef. Uppdragets arbetsuppgifter kommer att lösas i dialog med Annika, hur och vad som ska göras. Det gäller även biblioteket. Vision och DIK vidhåller fortfarande att det inte behövs en enhetschef för kulturutvecklarna och är emot arbetsgivarens förslag. Samverkansgruppen har inget att erinra mot arbetsgivarens förslag om tillfällig kulturorganisation fr.o.m. 11 mars 2013 med undantag för Visions synpunkt om chefskap för kulturutvecklarna. 6 Budget 2013, kulturen Ärendet om budget 2013 för kulturen har tagits upp för diskussion i utvecklingsutskottet och behandlas för beslut på Lärande- och kulturnämndens sammanträde 28 februari, se bif förslag. Lärarförbundet undrar om förslaget ger arbetsmiljökonsekvenser? Kommunal undrar hur stor budgeten för Musik vid Dellen blir? Om förslaget går igenom blir budgeten för Musik vid Dellen kronor. Lärarförbundet förstår att anpassningen behöver göras men är inte tillfreds med förslaget. Samverkansgruppen har inget att erinra mot arbetsgivarens förslag om budget 2013, kulturen. 7 Lärarförbundets fråga Lärarförbundet informerar om att personalen vid Plantan är orolig eftersom de har hört att verksamheten ska läggas ner. Det finns även en oro för neddragningar av specialpedagoger. Ingela informerar om att det inte finns några förslag om att lägga ner Plantan. Det finns heller inga förslag om neddragningar av specialpedagoger. 8 Rekryteringsgrupp verksamhetschef kulturen Följande representanter ska ingå i rekryteringsgrupp verksamhetschef: Barbro Sjöblom, Vision Jessica Ahlman, Lärarförbundet Gunilla Nybom, DIK 1 repr från Kommunal Catarina Qviberg, Skolledarna deltar endast på intervjuerna. Rekryteringsgruppen träffas tisdag 26 februari klockan 16:00 på Lärkontoret.

6 (6) 9 Övrigt Vision säger att det inte ok att handlingar inför samverkansmötena skickas en dag innan mötet. Till dagens samverkansmöte var inte handlingarna fullständiga. Vision behöver mer tid för att hinna informera sina medlemmar. Ingela Rauhala förklarar att alternativet den här gången hade varit att fördröja ärendet till samverkansmötet 25 mars. Budget 2013 har varit uppe i samverkan 7 och 22 november samt 10 december. Ingela informerade på samverkansmötet 11 januari att verksamhetschefen för kulturen går över till en annan tjänst i allmän kulturen. Kulturorganisationen har därefter varit ett ärende på samverkansmötena 21 januari, 1 och 18 februari. Vision har förståelse för tidspressen i detta fall, men vidhåller att skriftliga handlingar ska sändas ut i god tid före samverkansmötena när det gäller frågor som ska upp för dialog inför beslut. Detta även om frågan varit uppe som informationspunkt vid tidigare möten. 10 Lärarlyftet Bemanningssamordnare Lisa Kristensen redogör för de handlingar om Lärarlyftet som skickats med kallelsen. Förslaget diskuteras. Eftersom det är ont om tid inför ansökningsomgången undrar Ingela om det är möjligt att besluta om Lärarlyftet den 11 mars? Lärarförbundet och Skolledarna säger ok till att besluta i ärendet den 11 mars, klockan 08:15. Kallelse skickas i särskild ordning. Vid protokollet För arbetsgivarparten Birgitta Olsson Iggbom Ingela Rauhala Justeras Catarina Qviberg Skolledarna

Lärande- och kulturförvaltningens samverkansgrupp

Lärande- och kulturförvaltningens samverkansgrupp Protokoll 1 (5) 2013-01-11 Lärande- och kulturförvaltningens samverkansgrupp Tid Fredag 11januari2013, klockan 15:30-17:00. Mötet ajourneras 15:00-15:15, 15:55-16:00, 16:23-16:25. Plats Guldsmeden plan

Läs mer

Lärande- och kulturförvaltningens samverkansgrupp. Tid Måndag 21 januari 2013, klockan 13:30-16:50.

Lärande- och kulturförvaltningens samverkansgrupp. Tid Måndag 21 januari 2013, klockan 13:30-16:50. Protokoll 1 (6) J Hudiksvalls kommun 2013-01-21 Lärande- och kulturförvaltningens samverkansgrupp Tid Måndag 21 januari 2013, klockan 13:30-16:50. Plats Närvarande Inte närvarande Guldsmeden plan 4, Biblioteket.

Läs mer

Lärcinde- och kulturförvaltningens samverkansgrupp

Lärcinde- och kulturförvaltningens samverkansgrupp . Protokoll Hudiksvalls kommun 2013-06-03 1 (9) Lärcinde- och kulturförvaltningens samverkansgrupp Plats och tid: Måndag 3 juni 2013, klockan 13:30-16:25. Närvarande: För arbetsgivarparten Ingela Rauhala

Läs mer

Annika Forslin, utredare. Mia Larsson. Kommunledningsförvaltningen 27 juni. Annika Forslin. Bengt Friberg. Mia Larsson

Annika Forslin, utredare. Mia Larsson. Kommunledningsförvaltningen 27 juni. Annika Forslin. Bengt Friberg. Mia Larsson Protokoll 1 (5) Plats och tid: Guldsmeden, rådsrummet kl 15:00-16:00 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef Staffan Lindvall, ekonomichef Gunilla

Läs mer

Lärande- och kulturförvaltningens samverkansgrupp

Lärande- och kulturförvaltningens samverkansgrupp . Hudiksvalls Protokoll 1(11) kommun 2013-05-06 Lärande- och kulturförvaltningens samverkansgrupp Plats och tid: Guldsmeden plan 4 Biblioteket, klockan 13:30-17:05. Närvarande: För arbetsgivarparten Ingela

Läs mer

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef. Anita Olsson, utredare Lennart Backlund, vik. kulturchef 91 Eva Gustavson, PA-konsult 91-92

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef. Anita Olsson, utredare Lennart Backlund, vik. kulturchef 91 Eva Gustavson, PA-konsult 91-92 Protokoll 1 (6) Plats och tid: B-salen, Guldsmeden, Hudiksvall, kl. 13.15 14.45 För arbetsgivarparten: Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef För arbetstagarparten: Björn Brolund, Lärarnas

Läs mer

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef. Anita Olsson, utredare Britt Pettersson, Previa. Anita Olsson.

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef. Anita Olsson, utredare Britt Pettersson, Previa. Anita Olsson. Protokoll 1 (8) Plats och tid: Rådsrummet, Guldsmeden, Hudiksvall, klockan 13.15-14.40 För arbetsgivarparten: Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef För arbetstagarparten: Björn Brolund,

Läs mer

Björn Brolund. Anita Olsson. Bengt Friberg. Björn Brolund

Björn Brolund. Anita Olsson. Bengt Friberg. Björn Brolund Protokoll 1 (15) Plats och tid: Rådsrummet, Guldsmeden, Hudiksvall, kl. 13.15-15.05 För arbetsgivarparten: Bengt Friberg, kommunchef För arbetstagarparten: Björn Brolund, Lärarnas Riksförbund, LR Lena

Läs mer

Bengt Friberg, kommunchef Staffan Lindvall, ekonomichef, 21-22. Anita Olsson, utredare. Eva Wannberg. Anita Olsson. Bengt Friberg.

Bengt Friberg, kommunchef Staffan Lindvall, ekonomichef, 21-22. Anita Olsson, utredare. Eva Wannberg. Anita Olsson. Bengt Friberg. Protokoll 1 (14) Plats och tid: Sal 15, Cul, Hudiksvall, klockan 14.45 16.15 För arbetsgivarparten: Bengt Friberg, kommunchef Staffan Lindvall, ekonomichef, 21-22 För arbetstagarparten: Elisabeth Swedman,

Läs mer

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef Staffan Lindvall, ekonomichef. Anita Olsson, utredare. Kim Jutterström

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef Staffan Lindvall, ekonomichef. Anita Olsson, utredare. Kim Jutterström Protokoll 1 (17) Plats och tid: Rådsrummet, Guldsmeden, Hudiksvall, klockan 13.15 16.35 För arbetsgivarparten: Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef Staffan Lindvall, ekonomichef För arbetstagarparten:

Läs mer

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef. Anita Olsson, utredare Kristina Stillmark, chef CUL 77. Mia Larsson

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef. Anita Olsson, utredare Kristina Stillmark, chef CUL 77. Mia Larsson Protokoll 1 (17) Plats och tid: Biblioteket, Guldsmeden, Hudiksvall, kl. 13.15-15.50 För arbetsgivarparten: Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef För arbetstagarparten: Björn Brolund, Lärarnas

Läs mer

Bengt Friberg, kommunchef Staffan Lindvall, ekonomichef. Annika Forslin, utredare. Erik Vahlberg. Kommunledningsförvaltningen.

Bengt Friberg, kommunchef Staffan Lindvall, ekonomichef. Annika Forslin, utredare. Erik Vahlberg. Kommunledningsförvaltningen. Protokoll 1 (15) Plats och tid: Rådsrummet kl 13.15-16:15 För arbetsgivarparten: Bengt Friberg, kommunchef Staffan Lindvall, ekonomichef För arbetstagarparten: Björn Brolund, Lärarnas Riksförbund, LR Jan-Olov

Läs mer

Protokoll LSG Utbildning

Protokoll LSG Utbildning Ärende: Sammanträde med Lokal samverkansgrupp utbildning Tid: 08:30-12:00 Plats: Förstamajgatan 2B, Sammanträdesrum Kortedala Deltagare: För arbetsgivaren: Medzit Selmani, ordförande Anders Samuelsson,

Läs mer

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef. Eric Vahlberg. Anita Olsson. Bengt Friberg. Eric Vahlberg

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef. Eric Vahlberg. Anita Olsson. Bengt Friberg. Eric Vahlberg Protokoll 1 (12) Plats och tid: Rådsrummet, Guldsmeden, Hudiksvall, kl. 13.15-14.30 För arbetsgivaren: Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef För arbetstagaren: Björn Brolund, Lärarnas Riksförbund,

Läs mer

Protokoll extra LSG sektor Utbildning Ärende: Extra sammanträde med Lokal Samverkansgrupp sektor Utbildning

Protokoll extra LSG sektor Utbildning Ärende: Extra sammanträde med Lokal Samverkansgrupp sektor Utbildning Ärende: Extra sammanträde med Lokal Samverkansgrupp sektor Utbildning Tid: 10:45 12:00 Plats: Förstamajgatan 2b, Kortedala Deltagare: För arbetsgivaren: Medzit Selmani, områdeschef Laila Svensson, områdeschef

Läs mer

Protokoll från förvaltningsgruppen

Protokoll från förvaltningsgruppen Protokoll Sida 1 (5) 2015-05-12 Protokoll från förvaltningsgruppen Närvarande Förvaltningen Maria Mannerholm stadsdelsdirektör Ingrid Widebäck avdelningschef social omsorg Yvonne Goldberg avdelningschef

Läs mer

Protokoll Hudiksvalls

Protokoll Hudiksvalls Protokoll Hudiksvalls kommun 2015-05-04 sammonträdesdatum Plats och tid: Rådsrummet, Guldsmeden, I-Iudiksvall, kl. 13.15-15.15 För arbetsgivarparten: För arbetstagarparten: Maria Larsson, personaichef

Läs mer

GÖTEBORGS STAD ÖSTRA GÖTEBORG Samverkansgrupp Kultur och fritid. Kallelse SSG

GÖTEBORGS STAD ÖSTRA GÖTEBORG Samverkansgrupp Kultur och fritid. Kallelse SSG GÖTEBORGS STAD ÖSTRA GÖTEBORG Samverkansgrupp Kultur och fritid Kallelse SSG 2012-11-28 Ärende: Sammanträde med särskild samverkansgruppen Kultur och fritid Tid: Onsdag 28 november 2012, klockan 13.00-14.30

Läs mer

Protokoll från förvaltningsgruppen 4 juni 2019

Protokoll från förvaltningsgruppen 4 juni 2019 Sida 1 (5) 2019-06-1004 från förvaltningsgruppen 4 juni 2019 Närvarande: Stadsdelsförvaltningen Gunilla Davidsson, tf. stadsdelsdirektör Katarina Odén-Ryhede, tf. avdelningschef förskola Linda Palo, avdelningschef

Läs mer

Protokoll LSG sektor Utbildning

Protokoll LSG sektor Utbildning Ärende: Sammanträde med Lokal Samverkansgrupp sektor Utbildning Tid: 11:00-13:00 Plats: Förstamajgatan 2B, sammanträdesrum Gärdssås Deltagare: För arbetsgivaren: Laila Svensson, områdeschef Medzit Selmani,

Läs mer

Föregående protokoll Blir det återkoppling om arbetskläderna för utevistelse? (Lärarförbundet) Frågan tas upp på nästa LSG

Föregående protokoll Blir det återkoppling om arbetskläderna för utevistelse? (Lärarförbundet) Frågan tas upp på nästa LSG Ärende: Sammanträde med Lokal samverkansgrupp utbildning Tid: 10:30 Plats: Förstamajgatan 2B, Sammanträdesrum Kortedala Deltagare: För arbetsgivaren: Medzit Selmani, ordförande Anders Samuelsson, områdeschef

Läs mer

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef Staffan Lindvall, ekonomichef. Sanna Barrljung. Anita Olsson. Bengt Friberg.

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef Staffan Lindvall, ekonomichef. Sanna Barrljung. Anita Olsson. Bengt Friberg. Protokoll 1 (13) Plats och tid: Rådsrummet, Guldsmeden, Hudiksvall, klockan 13.15-14.25 Beslutande: Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef Staffan Lindvall, ekonomichef Ej beslutande: Lena

Läs mer

Annika Forslin, utredare Thomas Eriksson, lokalstrateg 47. Björn Brolund. Kommunledningsförvaltningen. Annika Forslin. Bengt Friberg.

Annika Forslin, utredare Thomas Eriksson, lokalstrateg 47. Björn Brolund. Kommunledningsförvaltningen. Annika Forslin. Bengt Friberg. Protokoll 1 (7) Plats och tid: Rådsrummet, Guldsmeden, Hudiksvall, klockan 10.00-12:00 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef Björn Brolund, Lärarnas

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen 1(5) Datum och tid: Onsdagen den 27 mars, 2019, kl. 10:00-12:00. Hanna Olofsson. Anna Borgius. Lena Hansen, Kommunal

Vård- och omsorgsförvaltningen 1(5) Datum och tid: Onsdagen den 27 mars, 2019, kl. 10:00-12:00. Hanna Olofsson. Anna Borgius. Lena Hansen, Kommunal Vård- och omsorgsförvaltningen Protokoll 1(5) Samverkansgrupp Förvaltningsövergripande Plats: Bangatan 10 A, Lund Datum och tid: Onsdagen den 27 mars, 2019, kl. 10:00-12:00 Närvarande För arbetsgivaren

Läs mer

Samverkansgrupp för Psykiatrin i Halland

Samverkansgrupp för Psykiatrin i Halland Protokoll Sammanträdesdatum 2015-06-03 Samverkansgrupp för Psykiatrin i Halland Tid: 3 juni 2015, kl 09.30 12.00 Plats: Trådgården, Psykiatristaben Varberg Närvarande: Ove Larsson Ordförande Ann-Sophie

Läs mer

Carina Nylander. Stefan Bäckström. Erik Jensen

Carina Nylander. Stefan Bäckström. Erik Jensen Protokoll 1 (23) Plats och tid: Rådhussalen, Kulturhuset, Hudiksvall, klockan 08:30-12:30. Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Stefan Bäckström, ordf (C) Matts Persson (C) Erik Jensen (C) Karl-Olof

Läs mer

2 Fastställande av dagordning - Förslag till dagordning har varit utsänd med kallelsen. Dagordningen fastställs efter följande ändringar.

2 Fastställande av dagordning - Förslag till dagordning har varit utsänd med kallelsen. Dagordningen fastställs efter följande ändringar. GÖTEBORGS STAD ÖSTRA GÖTEBORG FÖRVALTNINGENS SAMVERKANSGRUPP Protokoll FSG 20 2011 Ärende: Sammanträde med Förvaltningens samverkansgrupp Tid: Onsdag 16 november 2011, klockan 08.30 10.30 Plats: Förstamajgatan

Läs mer

Gunillahelen Olsson (S) ordf Jaakko Pekka Mattila (C) 1:e vice ordf Gunnar Nilsson (S) Kjell Hansson Talu (C) Marianne Browne Sarén (C)

Gunillahelen Olsson (S) ordf Jaakko Pekka Mattila (C) 1:e vice ordf Gunnar Nilsson (S) Kjell Hansson Talu (C) Marianne Browne Sarén (C) Sammanträdesdatum Sida 1-9 Kulturnämnden 2011-05-26 Plats och tid Kulturhuset, Mora kl. 14.00 16.00 ande Gunillahelen Olsson (S) ordf Jaakko Pekka Mattila (C) 1:e vice ordf Gunnar Nilsson (S) Kjell Hansson

Läs mer

Medbestämmande-, arbetsmiljö- och hälsofrågorna integreras i Samverkanssystemet

Medbestämmande-, arbetsmiljö- och hälsofrågorna integreras i Samverkanssystemet Styrdokument Dokumenttyp: Regler Beslutat av: Kommunstyrelsen Fastställelsedatum: 2007-10-11 Cesam Ansvarig: Personalchef Revideras: Följas upp: SAMVERKANSAVTAL Vårt lokala avtal bygger på synsättet från

Läs mer

Rådhus Skåne rum 107, kl. 09:30-11:55.

Rådhus Skåne rum 107, kl. 09:30-11:55. Plats och tid Rådhus Skåne rum 107, kl. 09:30-11:55. Beslutande Dan Berger (S) Lena Holst (C) Daniél Tejera (L) Ewa Wemby (M) Övriga närvarande Johanna Näslund, HRdirektör Jenny Bondesson, HRspecialist,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kulturnämnden 2012-11-07 1 Plats och tid Beslutande Biblioteket, Malung Kl. 13.00-14.30 Gun Byttner (M), ordförande Martina Henriksson (FP) AnneMarie Helmersson (V) Bente Mellquist-Danielsson (V) Lilian

Läs mer

Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen. Protokoll från förvaltningsgruppen

Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen. Protokoll från förvaltningsgruppen Hägersten-Liljeholmens sdelsförvaltning Administrativa avdelningen Sida 1 (5) 2017-11-07 från förvaltningsgruppen Närvarande: Förvaltningen Anders Carstorp, sdelsdirektör Lars Wennberg, avdelningschef

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens personalutskott 1(14) Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2013-09-18 - i Kommunhuset klockan 08:30-10:30 Beslutande Carina Zachau (M) - ordförande Tomas Nilsson (C) - förste vice ordförande Christer Olsson (S) - andre

Läs mer

Samverkansgrupp för Psykiatrin i Halland

Samverkansgrupp för Psykiatrin i Halland Protokoll Sammanträdesdatum 2015-01-15 Samverkansgrupp för Psykiatrin i Halland Tid: 15 januari 2015, kl 09.15 12.00 Plats: Rödskär, Hallands Sjukhus Varberg Närvarande: Eva Osvald-Gustafsson Ordförande

Läs mer

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL 1/12 Socialförvaltningens samverkanskommitté. Närvarande: Malin Krantz socialchef

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL 1/12 Socialförvaltningens samverkanskommitté. Närvarande: Malin Krantz socialchef FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL 1/12 Socialförvaltningens samverkanskommitté Dag: 2012-01-10 Plats: Upplevelsen, stadshuset Närvarande: Malin Krantz socialchef sekreterare Ola Götesson verksamhetschef Stöd

Läs mer

Personalutskottet

Personalutskottet 2018-12-18 Personalutskottet 2018-12-18 Pu 8 Löneöversyn 2018... 2 Pu 9 Löneöversyn 2019... 3 Pu 10 Personalutskottet arbetsordning... 5 Pu 11 Information samverkansavtal... 6 Pu 12 Övriga frågor... 7

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 19 Plats och tid Björnekullasalen kl 18.00-19.10 Beslutande Jan Nilsson (s) ordförande Nils Göran Nilsson (kd) Mats Kroon (m) Reino Persson (s) Gunilla Karlsson (s) Gösta Brodin (kof)

Läs mer

Samverkansgrupp för Psykiatrin i Halland

Samverkansgrupp för Psykiatrin i Halland Protokoll Sammanträdesdatum 2014-10-23 Samverkansgrupp för Psykiatrin i Halland Tid: 23 oktober 2014, kl 10.00 12.00 Plats: Rödskär, Hallands Sjukhus Varberg Närvarande: Ann-Sophie Svedhem, Ordförande,

Läs mer

Barn-och utbildningsnämnden

Barn-och utbildningsnämnden {r^> Malung-Sälens kommun A Barn-och utbildningsnämnden 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Stora sammanträdesrummet, kommunhuset Malung, kl. 9:00-11:30 Sofia Söderström (S), ordförande Bengt

Läs mer

Ärende Beteckning Förslag. 1. Val av justerare Ulrika Landergren (L)

Ärende Beteckning Förslag. 1. Val av justerare Ulrika Landergren (L) KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Upprättad 2016-01-20 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträde 26 januari 2016 klockan 8.30 i Kungsbackarummet, stadshuset Ärende Beteckning Förslag 1. Val av justerare Ulrika Landergren

Läs mer

Johan Söderberg (S), Christer Sundqvist (M), Inger Fredriksson (C), Anneli Hedberg (S) samt Tony Rosendahl (V).

Johan Söderberg (S), Christer Sundqvist (M), Inger Fredriksson (C), Anneli Hedberg (S) samt Tony Rosendahl (V). PERSONALUTSKOTTET Datum 2015-05-06 1 Plats och tid Ateljén, Nämndhuset klockan 13.15 14.00 Beslutande Johan Söderberg (S), Christer Sundqvist (M), Inger Fredriksson (C), Anneli Hedberg (S) samt Tony Rosendahl

Läs mer

Kommunfullmäktiges presidium. Björken, Lerums kommunhus 1-7. Kristina Zanhar. Ingela Gyllesten (C) Oskar Ahlman (M) PROTOKOLL 1 (10)

Kommunfullmäktiges presidium. Björken, Lerums kommunhus 1-7. Kristina Zanhar. Ingela Gyllesten (C) Oskar Ahlman (M) PROTOKOLL 1 (10) PROTOKOLL 1 (10) Kommunfullmäktiges presidium Tid och plats Fredag den 10 januari 2019, klockan 09.00 till 12.00 Björken, Lerums kommunhus JUSTERAS LERUM6000, v3.0, 2017-05-09 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

t~c&~ Hässleholms kommun Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl 08:30-12:00 Plats och tid

t~c&~ Hässleholms kommun Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl 08:30-12:00 Plats och tid SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Hässleholms Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl 08:30-12:00 Ordförande Tjänstemän Fackliga representanter Marie Söderqvist Helen Marcolin Eva-Lotta Svensson Cecilia

Läs mer

25 Anmälan om bisyssla 2018/ Ung drive 2018/ Övrig information 2018/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

25 Anmälan om bisyssla 2018/ Ung drive 2018/ Övrig information 2018/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 19 Godkännande av ärendelista 2018/1002 4 20 Personalärende 2018/1093 5 21 Statusrapport personalutskottet 2017/1334 6 22 Statistik inom personalområdet

Läs mer

PROTOKOLL DATUM Övergripande samverkansgrupp. Kommunhuset, Sammanträdesrum: Bäcken

PROTOKOLL DATUM Övergripande samverkansgrupp. Kommunhuset, Sammanträdesrum: Bäcken Kommunledningskontoret PROTOKOLL DATUM 2019-04-04 Övergripande samverkansgrupp Datum: 2019-04-04 Plats: Närvarande: För arbetsgivaren För arbetstagar- organisationerna Ej närvarande: Kommunhuset, Sammanträdesrum:

Läs mer

LUNDS KOMMUN 2004-02-05 2004-10-01 1(3) Personal och förhandlingsutskott Nr 04.068

LUNDS KOMMUN 2004-02-05 2004-10-01 1(3) Personal och förhandlingsutskott Nr 04.068 LUNDS KOMMUN 2004-02-05 2004-10-01 1(3) Kommunstyrelsens FÖRHANDLINGSPROTOKOLL Personal och förhandlingsutskott Nr 04.068 Lokalt avtal om samverkan i Lunds Kommun 1 Mellan Lunds kommun genom kommunstyrelsens

Läs mer

Samverkan inom Barn & Utbildning (FÖSAM)

Samverkan inom Barn & Utbildning (FÖSAM) Sida 1 (10) Plats och tid Bonaren, måndagen den 13 maj 2019 kl 13:00-14:00 ande Urban Persson Elizabeth Strid Ann-Sofie Törnqvist Ingela Berglund Jenny Svanqvist Elizabeth Strid Lärarförbundet Ann-Sofie

Läs mer

Protokoll från förvaltningsgruppen

Protokoll från förvaltningsgruppen Protokoll Sida 1 (5) 2013-09-17 Protokoll från förvaltningsgruppen Närvarande: Förvaltningen Maria Mannerholm stadsdelsdirektör, Yvonne Goldberg avdelningschef förskola och äldreomsorg i egen regi, Gunnar

Läs mer

MBL 11- Budgetramar 2015- statfanstorps kommun

MBL 11- Budgetramar 2015- statfanstorps kommun PROTOKOLL 2014-11-04 -::.-:---:-0. tanenr 2014 ~11-1 1 1 (5) MBL 11- Budgetramar 2015- statfanstorps kommun Närvarande: Staffanstorps Kommun LR Lärarförbundet Vårdförbundet Ingalill Hellberg, kommundirektör

Läs mer

~ Hässleholms kommun. SAMMANTRÄDESPROTOKOIL Central samverkan. Stadshuset, kl. 08:30-11 :00. Folke Lindgren Johan Lexfors

~ Hässleholms kommun. SAMMANTRÄDESPROTOKOIL Central samverkan. Stadshuset, kl. 08:30-11 :00. Folke Lindgren Johan Lexfors ~ ~ SAMMANTRÄDESPROTOKOIL Sammanträdesdatum Diarienummer 1(5) Plats och tid Stadshuset, kl. 08:30-11 :00 Ordförande Tjänstemän Folke Lindgren Johan Lexfors Arbetsmiljöcontroller Personalstrateg Facldiga

Läs mer

Föredragningslista Personal- och organisations-utskottet

Föredragningslista Personal- och organisations-utskottet Föredragningslista Personal- och organisations-utskottet Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 25 november 2003, kl 13.00 Ärenden Justering 65 Föregående

Läs mer

Protokoll från förvaltningsgruppen

Protokoll från förvaltningsgruppen Protokoll Sida 1 (7) 2016-04-05 Protokoll från förvaltningsgruppen Närvarande Förvaltningen Lars Arvidsson stadsdelsdirektör Yvonne Goldberg avdelningschef förskola och äldreomsorg Toni Mellblom, avdelningschef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-02-12 1 (8) Personalutskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-02-12 1 (8) Personalutskottet 2013-02-12 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum B, onsdagen den 12 februari 2013, kl. 13.00 14.50 Ledamöter Yoomi Renström (S), ordförande Mikael Jonsson (M) Patrik Eriksson (MP) 1-4 Björn

Läs mer

Samverkan inom Barn & Utbildning (FÖSAM)

Samverkan inom Barn & Utbildning (FÖSAM) Sida 1 (13) Plats och tid Bonaren, måndagen den 26 augusti 2019 kl 13:00-14:20 ande Urban Persson 13:00-14:10 Elizabeth Strid Ann-Britt Holmstedt Ingela Berglund Birgitta Yngvesson Jenny Svanqvist Ann-Sofie

Läs mer

KALLELSE 2014-12-11. Barn- och utbildningsnämnden BUN 2014-12-11. Kallelse

KALLELSE 2014-12-11. Barn- och utbildningsnämnden BUN 2014-12-11. Kallelse KALLELSE 2014-12-11 Barn- och utbildningsnämnden BUN 2014-12-11 Kallelse 1 KALLELSE 2014-12-11 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid: Rum 429, stadshuset Ängelholm, 2014-12-11, klockan 14:00 Ärenden:

Läs mer

Protokoll från förvaltningsgrupp

Protokoll från förvaltningsgrupp Protokoll Sida 1 (5) 2016-01-21 Protokoll från förvaltningsgrupp Närvarande: Arbetsgivare Susanne Leinsköld, tf stadsdelsdirektör Britt Karlsson, Förskola och fritid Lena Thorson, Socialtjänsten Charlotte

Läs mer

Lokal: Rum 3010 PROTOKOLL. Ordförande. Saco-S. OFR (ST) OFR (Lf) SEKO

Lokal: Rum 3010 PROTOKOLL. Ordförande. Saco-S. OFR (ST) OFR (Lf) SEKO CENTRALA SAMVERKANSGRUPPEN Sammanträdesdatum 11 november 2011 Dnr Mahr 10-2011/656 Lokal: Rum 3010 PROTOKOLL Närvarande ledamöter Arbetsgivarföreträdare: Stefan Bengtsson Kjell Gunnarsson Anna-Lena Bengmark

Läs mer

Protokoll Bjurslättsskolan

Protokoll Bjurslättsskolan 1 (5) Protokoll Bjurslättsskolan Ärende: SSG, särskild samverkansgrupp Tid: tisdag 8 nov 2016. Kl. 15:30-17:00 Plats: Rektorsexpeditionen Ledamöter: Johan Gilberth arbetsgivaren, ordförande Martina Nydén

Läs mer

Margreth Segerstein (M) Ann-Kristin Johnsson (C) Helena Malje (S) Patrik Jönsson (SD)

Margreth Segerstein (M) Ann-Kristin Johnsson (C) Helena Malje (S) Patrik Jönsson (SD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kulturförvaltningen, 2013-04-24 kl. 16.00-18.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Margreth Segerstein (M) Ann-Kristin Johnsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida. Personal- och organisationsutskottet. Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sammanträdesprotokoll Sida. Personal- och organisationsutskottet. Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum 1 (10) Plats och tid Stadshuset kl. 13.15-15.45 Beslutande Ersättare Klas Håkanson (M) Annika Nicklasson (S) Börje Wilsborn (C) Marie Johansson (KD) Lola Frödeberg (VF) Magnus Olofsgård

Läs mer

Protokoll från förvaltningsgrupp

Protokoll från förvaltningsgrupp Protokoll Sida 1 (5) 2016-03-17 Protokoll från förvaltningsgrupp Närvarande: Arbetsgivare Susanne Leinsköld, tf stadsdelsdirektör Anneli Hilmersson, Medborgarservice Andreas Thorstensson, Äldre och funktionshindrade

Läs mer

Protokoll LSG sektor Utbildning Ärende: Sammanträde med Lokal Samverkansgrupp sektor Utbildning

Protokoll LSG sektor Utbildning Ärende: Sammanträde med Lokal Samverkansgrupp sektor Utbildning Ärende: Sammanträde med Lokal Samverkansgrupp sektor Utbildning Tid: 8:30 12:00 Plats: Tellusgatan 2, sammanträdesrum Storefjäll Deltagare: För arbetsgivaren: Medzit Selmani, områdeschef Laila Svensson,

Läs mer

Lokalt kollektivavtal om samverkan mellan parterna i Kalmar kommun

Lokalt kollektivavtal om samverkan mellan parterna i Kalmar kommun KOMMUNGEMENSAM VERKSAMHETSHANDBOK Fastställt av Dokumentansvarig Datum Personaldelegationen Personalchef Anne Elgmark 2014-12-09 1 (5) Lokalt kollektivavtal om samverkan mellan parterna i Kalmar kommun

Läs mer

Styrhytten, tisdagen den 25 oktober 2016, klockan

Styrhytten, tisdagen den 25 oktober 2016, klockan 1(6) Plats och tid Styrhytten, tisdagen den, klockan 8.15-12.00 Beslutande Ledamöter Malin Bergman, C, ordförande Elisabeth Svensson, M, 1:e vice ordförande Annika Hansson, S, 2:e vice ordförande Lena

Läs mer

Personalnämnden 16 mars 2016

Personalnämnden 16 mars 2016 Personalnämnden Personalnämnden 16 mars 2016 Ärenden Sid Justering... 3 6 Information om följande punkter:... 4 7 Kompetensförsörjningsstrategi för Sundsvall remissvar... 5 8 Ändringsbegäran av projektet

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 24 Godkännande av ärendelista 2018/4007 4 25 Delgivningar 2018/4005 5 26 Statusrapport 2018/4006 6 27 Systematiskt kvalitetsarbete 2018/4018

Läs mer

Personal- och organisationsutskottet 2006-08-30 1. Jan-Eric Berglund

Personal- och organisationsutskottet 2006-08-30 1. Jan-Eric Berglund ÅNGE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida Personal- och organisationsutskottet 2006-08-30 1 Plats och tid Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, onsdag den 30 augusti 2006, kl

Läs mer

Protokoll Förvaltningsråd

Protokoll Förvaltningsråd Protokoll Förvaltningsråd Datum: 2012-05-31 Plats: Socialkontoret Närvarande: Christin Elofsson-Arons, Marie van-geffen Blomberg, Adam Sundstedt, Magnus Bjurman, Pia Ström, Lars Hansson, Lena Wörlund,

Läs mer

Samverkansavtal. Mellan Praktiska Sverige AB, Movant AB, Lärarförbundets och Lärarnas Riksförbunds Samverkansråd samt Sverige Skolledarförbund.

Samverkansavtal. Mellan Praktiska Sverige AB, Movant AB, Lärarförbundets och Lärarnas Riksförbunds Samverkansråd samt Sverige Skolledarförbund. Samverkansavtal Mellan Praktiska Sverige AB, Movant AB, Lärarförbundets och Lärarnas Riksförbunds Samverkansråd samt Sverige Skolledarförbund. SAMVERKANSAVTAL Parter: Praktiska Sverige AB och Movant AB

Läs mer

Tjänst som ska konverteras/göras om

Tjänst som ska konverteras/göras om 2016-04-18 26722 1 (5) Tjänst som ska konverteras/göras om Sammanfattning Rutinen beskriver arbetsordningen vid tillfällen då arbetsgivaren föreslår att en tjänst ska konverteras/göras om för att besättas

Läs mer

Samverkansavtal. Kalmar kommun

Samverkansavtal. Kalmar kommun Samverkansavtal Kalmar kommun 2007 Samverkan är grunden för att Kalmar kommun ska vara en attraktiv, utvecklande och effektiv kommunal arbetsplats. Det handlar om delaktighet och inflytande för alla anställda

Läs mer

Socialnämnden 22 oktober 2014

Socialnämnden 22 oktober 2014 Socialnämnden Socialnämnden 22 oktober 2014 Sid Justering... 3 185 Socialnämndens utskott - val till utskott... 4 186 Förordnanden enligt LVU och LVM samt delegation av beslutanderätt... 6 Socialnämnden

Läs mer

Central Samverkansgrupp 17-25 Sid 1(5) Boje Jarl, Ekonomichef Ordförande Janeric Assarsson, Skolchef Gunilla Abrahamson, Socialchef

Central Samverkansgrupp 17-25 Sid 1(5) Boje Jarl, Ekonomichef Ordförande Janeric Assarsson, Skolchef Gunilla Abrahamson, Socialchef SAMVERKAN Central Samverkansgrupp Protokoll 17-25 Sid 1(5) Tid: 2013-06-05 kl. 08.30-11.10 - Plats: Sessionssalen, Klippans kommun Närvarande: För arbetsgivarparten; Boje Jarl, Ekonomichef Ordförande Janeric

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott A Malung-Sälens kommun Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-10-02 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 07:30-08:45 Beslutande Hans Unander (S) ordförande Lars-Erik Bech (V) Pär Kindlund (C) Kristina

Läs mer

Delgivningar KS

Delgivningar KS Delgivningar KS 2016-06-09 Ekonomirapporten april 2016, KSL Svar på skrivelse om f.d. sanitetsporslinsfabriken, kdir Svar på skrivelse från Kullsvedsskolans föräldraförening, kso Svar på fråga ang. nord/sydlinjen,

Läs mer

Urban Persson Lärarnas Riksförbund. Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Urban Persson Lärarnas Riksförbund. Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 (12) Plats och tid Bonaren, måndagen den 23 september 2019 kl 13:00-15:00 ande Elisabeth Strid Jenny Svanqvist Ann-Sofie Törnqvist Ingela Berglund Ann-Britt Holmstedt Urban Persson Bodil Sandnes

Läs mer

2 Val av mötessekreterare och justeringsperson Sandra Bergsten utsågs till mötessekreterare och Tina Iveslätt till justeringsperson.

2 Val av mötessekreterare och justeringsperson Sandra Bergsten utsågs till mötessekreterare och Tina Iveslätt till justeringsperson. Protokoll 214/06 STYRELSEMÖTE Tid: Torsdagen den 31 oktober 09.00-11.00 Plats: Kalmar Holken och Växjö UB3018 Närvarande: Annika Aronsson Anna Asplund Persson Sandra Bergsten Birgitta Johansson, från 5

Läs mer

VAD ÄR FAS? MEDARBETARINFLYTANDE FÖR BÄTTRE

VAD ÄR FAS? MEDARBETARINFLYTANDE FÖR BÄTTRE Samverkan FAS VÄRDEGRUND Kommunens värdegrund är ett förhållningssätt som genomsyrar allt vi gör i vårt arbete. Alla ska behandlas rättvist, våra relationer ska kännetecknas av öppenhet och gott bemötande.

Läs mer

Protokoll LSG Utbildning

Protokoll LSG Utbildning Ärende: Sammanträde med Lokal samverkansgrupp utbildning Tid: 10:30-12:00 Plats: Förstamajgatan 2B, Sammanträdesrum Kortedala Deltagare: För arbetsgivaren: Medzit Selmani, ordförande Ritva Ailomaa, sekreterare

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje måndagen den 3 juni 2019 kl

Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje måndagen den 3 juni 2019 kl Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje måndagen den 3 juni 2019 kl. 13-13.50 Ledamöter Övriga närvarande Robert Beronius (L) (ordförande) Ganimete Kalludra

Läs mer

Välfärdsnämndens utskott. Plats och tid: Stadshuset, Lärande och familj, rum 364, , kl. 09:00-12:40

Välfärdsnämndens utskott. Plats och tid: Stadshuset, Lärande och familj, rum 364, , kl. 09:00-12:40 Plats och tid: Stadshuset, Lärande och familj, rum 364, 2015-12-03, kl. 09:00-12:40 Beslutande: BrittMarie Hansson (S), ordförande Anne Viljevik (EP) Sven-Ingvar Borgquist (M) Lars Carlsson (S) Ann Hörnebrant-Sturesson

Läs mer

Protokoll från förvaltningsgruppen

Protokoll från förvaltningsgruppen Protokoll Sida 1 (5) 2015-04-14 Protokoll från förvaltningsgruppen Närvarande Förvaltningen Ingrid Widebäck tf. stadsdelsdirektör Yvonne Goldberg avdelningschef förskola och äldreomsorg Gunnar Ohlsén avdelningschef

Läs mer

Personlig assistans TILLSAMMANS FÖR ATT FRÄMJA HÄLSA OCH INFLYTANDE I VARJE MÖTE. jonkoping.se

Personlig assistans TILLSAMMANS FÖR ATT FRÄMJA HÄLSA OCH INFLYTANDE I VARJE MÖTE. jonkoping.se Personlig assistans TILLSAMMANS FÖR ATT FRÄMJA HÄLSA OCH INFLYTANDE I VARJE MÖTE jonkoping.se I område personlig assistans i Jönköpings kommun arbetar vi tillsammans med dig för att främja hälsa och inflytande

Läs mer

Central Samverkansgrupp Protokoll 6/16 Dnr 0284/16 Sammanträdesdatum Arbetsgivare, ordförande. Caroline Löfdahl Gunnar Valinder

Central Samverkansgrupp Protokoll 6/16 Dnr 0284/16 Sammanträdesdatum Arbetsgivare, ordförande. Caroline Löfdahl Gunnar Valinder 1 (5) Central Samverkansgrupp Protokoll 6/16 Dnr 0284/16 (CSG) Sammanträdesdatum 2016-04-28 Tid: Torsdag 2016-04-28 kl 08.30-11.30 Plats: Eken i Traktören Närvarande: Eva Hessman Karin Åhström Catarina

Läs mer

Protokoll 1 (12) Sammanträdesrummet Allium, måndagen den 7 oktober 2019, klockan

Protokoll 1 (12) Sammanträdesrummet Allium, måndagen den 7 oktober 2019, klockan Protokoll 1 (12) Beslutande organ Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Sammanträdesrummet Allium, måndagen den 7 oktober 2019, klockan 13.30 15.30 Ingvar Smedlund, Ordförande (M) Ulrika Ornbrant,

Läs mer

Ärendelista personal- och organisationsutskottet

Ärendelista personal- och organisationsutskottet Ärendelista personal- och organisationsutskottet Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdag den 15 mars 2005, kl 08.30 Ärenden 1 Justering 2 Föregående

Läs mer

Samverkan enligt samverkansavtalet - FSG - Förvaltningens samverkansgrupp och skyddskommitté

Samverkan enligt samverkansavtalet - FSG - Förvaltningens samverkansgrupp och skyddskommitté Västra Göteborg Protokoll 12/2016 Utfärdat 2016-12-16 Handläggare Niklas Hall Telefon 366 10 24 E-post: niklas.hall@vastra.goteborg.se Samverkan enligt samverkansavtalet - FSG - Förvaltningens samverkansgrupp

Läs mer

Stadshuset Ängelholm, personalchefens tjänsterum, Torsdagen den 29 oktober 2009 klockan 13.15 16.00

Stadshuset Ängelholm, personalchefens tjänsterum, Torsdagen den 29 oktober 2009 klockan 13.15 16.00 74 Plats och tid: Beslutande: Stadshuset Ängelholm, personalchefens tjänsterum, Torsdagen den 29 oktober 2009 klockan 13.15 16.00 Ordförande Bo Lager (M) Lennart Nilsson (C) Bengt Sävström (S) Esa Jääskeläinen

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 24 januari 2012, kl. 18.30-20.10 Beslutande se bifogad närvarolista Ajournering 19.05-19.30,19.35-19.40 Övriga

Läs mer

PROTOKOLL 1 (21) 2011-04-06

PROTOKOLL 1 (21) 2011-04-06 PROTOKOLL 1 (21) 2011-04-06 Personalnämnden Plats och tid Stadshuset kl 13.00 16.55 Beslutande Harriet Classon (S) ordf Lennart Burwall (S) Tomas Teglund (S) Maria Wiksten (KD) - 16.40 Monica Grape (M)

Läs mer

Förhandlingsprotokoll gällande samverkan i Sandvikens Kommun. Parter Sandvikens Kommun och de kollektivavtalsbundna parterna

Förhandlingsprotokoll gällande samverkan i Sandvikens Kommun. Parter Sandvikens Kommun och de kollektivavtalsbundna parterna Förhandlingsprotokoll gällande samverkan i Sandvikens Kommun Parter Sandvikens Kommun och de kollektivavtalsbundna parterna 1 Innehåll Parterna träffar lokalt samverkansavtal. 2 Bilagor I avtalet ingår

Läs mer

Lars Jonehög, Fp, ordförande Bert Sahlin, Fp Erik Ulriksson, C Robin Olsson, M Mårten Karlsson, S Chriztian Hansson, S Payman Garmiani, S

Lars Jonehög, Fp, ordförande Bert Sahlin, Fp Erik Ulriksson, C Robin Olsson, M Mårten Karlsson, S Chriztian Hansson, S Payman Garmiani, S 1(10) Plats och tid Hagavallen, Töcksfors, den 3 december kl 17.00-18.45 Beslutande Ledamöter Lars Jonehög, Fp, ordförande Bert Sahlin, Fp Erik Ulriksson, C Robin Olsson, M Mårten Karlsson, S Chriztian

Läs mer

LYSEKILS KOMMUN 2003 Kommunledningskontoret. Samverkanssystem i Lysekils kommun (U92).

LYSEKILS KOMMUN 2003 Kommunledningskontoret. Samverkanssystem i Lysekils kommun (U92). LYSEKILS KOMMUN 2003 Kommunledningskontoret Samverkanssystem i Lysekils kommun (U92). Inledning Samverkan avser främst Medbestämmandelagen (MBL) och Arbetsmiljölagen (AML). Medbestämmande- och arbetsmiljöfrågor

Läs mer

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189 Barn- utbildning- och kulturnämnden 2009-12-14 1 Plats och tid Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, måndagen den 14 december 2009, kl 08.15-09.30 Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40 Beslutande

Läs mer

Lokal samverkansöverenskommelse. för Örgryte Stadsdelsförvaltning 2010

Lokal samverkansöverenskommelse. för Örgryte Stadsdelsförvaltning 2010 Lokal samverkansöverenskommelse för Örgryte Stadsdelsförvaltning 2010 SAMVERKAN GÖTEBORG 1 Samverkan Göteborg är ett lokalt kollektivavtal igenom vilket formella rättigheter och skyldigheter enligt medbestämmandelagen

Läs mer

~?la,;zc c _ < Hässleholms kommun. Plats och tid. Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl :00

~?la,;zc c _ < Hässleholms kommun. Plats och tid. Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl :00 . 1(5) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl 13.00-16:00 Ordförande Tjänstemän Fackliga representanter Marie Söderqvist Maria Bengtsson Rebecca Nordström Kristina Rauer Angela Arnesen Marie Lundgren

Läs mer

Göran Eriksson (S) Ingrid Bäcker, sekreterare Jan Lilja, kommunchef

Göran Eriksson (S) Ingrid Bäcker, sekreterare Jan Lilja, kommunchef Sammanträdesdatum Sida 1/14 Plats och tid Kommunalrådets tjänsterum kl 09:00 11:35 Beslutande Övriga Mikael Dahlqvist (S) Jan Bohlin (S) Anna Hammar (V) Åsa Johansson (S) Stellan Andersson (C) Göran Eriksson

Läs mer

Plats och tid Ideboås, Åseda, torsdagen den 24 januari 2019 kl 14:00 Niklas Jonsson (S), Ordförande Ingrid Hugosson (C) Anders Käll (M)

Plats och tid Ideboås, Åseda, torsdagen den 24 januari 2019 kl 14:00 Niklas Jonsson (S), Ordförande Ingrid Hugosson (C) Anders Käll (M) 1(12) Plats och tid Ideboås, Åseda, torsdagen den 24 januari 2019 kl 14:00 Beslutande Niklas Jonsson (S), Ordförande Ingrid Hugosson (C) Anders Käll (M) Tjänstepersoner Lars Engqvist, kommunchef 1-4 Cecilia

Läs mer

Margreth Segerstein (M) Ann-Kristin Johnsson (C) Helena Malje (S) Anders Forsare (MP) Patrik Jönsson (SD) Per-Gunnar Andersson (FV) Jonny Dolkov (SD)

Margreth Segerstein (M) Ann-Kristin Johnsson (C) Helena Malje (S) Anders Forsare (MP) Patrik Jönsson (SD) Per-Gunnar Andersson (FV) Jonny Dolkov (SD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Kulturkansliet, 2013 0529 kl. 16.00-18.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Utses att justera Margreth Segerstein

Läs mer