Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef. Anita Olsson, utredare Kristina Stillmark, chef CUL 77. Mia Larsson

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef. Anita Olsson, utredare Kristina Stillmark, chef CUL 77. Mia Larsson"

Transkript

1 Protokoll 1 (17) Plats och tid: Biblioteket, Guldsmeden, Hudiksvall, kl För arbetsgivarparten: Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef För arbetstagarparten: Björn Brolund, Lärarnas Riksförbund, LR Ing-Marie Mårtensson, Lärarförbundet Sanna Barrljung, Lärarförbundet Kim Jutterström, Vision Eric Vahlberg, Kommunal Mitt Hudiksvall Mia Larsson, Kommunal Mitt Hudiksvall Övriga deltagare: Utses att justera: Anita Olsson, utredare Kristina Stillmark, chef CUL 77 Mia Larsson Underskrifter: Paragrafer: Sekreterare: Anita Olsson Ordförande: Bengt Friberg Justerande: Mia Larsson

2 Protokoll 2 (17) Innehållsförteckning 77 Lokal överenskommelse om ungas arbetslöshet Byte av företagshälsovård Rekrytering av ekonomichef Personalfest Medarbetarundersökning Flyktingsituationen i kommunen Budget 2016, plan Arbete med ökad hälsa Kultur- och fritidsförvaltningen Genomlysning av kommunens verksamheter Balanspaketet Föregående protokoll Kommunstyrelsen 3 december Arbetsmiljö Aktuell information... 17

3 Protokoll 3 (17) 77 Lokal överenskommelse om ungas arbetslöshet Chef inom CUL, Kristina Stillmark, informerade om arbetet kring den lokala överenskommelsen mellan arbetsmedlingen och kommunen, gällande de ungas arbetslöshet. Syftet med överenskommelsen är att genom samverkan, utifrån lokala behov, långsiktigt och varaktigt, minska ungas arbetslöshet i kommunen. Målgrupp är unga i åldern 16 till 24 år som varken arbetar, studerar eller är undersysselsatta. Överenskommelsen ska vara klar under december Arbetet delas in i tre delar, först en kartläggning av målgrupper inom kommunen, arbetsförmedlingen samt de som står utanför, dvs. unga utan kända aktiviteter. De övriga delarna är, Vad görs idag? och Vad kan göras framåt? Arbetet består också i att sätta uppföljningsbara lokal mål, både kort- och långsiktiga. Kommunal Mitt framför att det ska finnas avtal innan ungdomar anställs.

4 Protokoll 4 (17) 78 Byte av företagshälsovård Kommunstyrelsens allmänna utskott föreslog till kommunstyrelsen, 165/2015, att inte förlänga avtalet med Previa, samt att kommunstyrelsens ordförande får i uppdrag att ansöka om ett ingående i samordningsförbundet, FöretagsHälsa Region Gävleborg och teckna ett tre-årigt avtal kring köp av tjänster (basutbud). Kommunstyrelsen behandlar ärendet den 3 december 2015

5 Protokoll 5 (17) 79 Rekrytering av ekonomichef Det informeras att arbetet med rekrytering av ny ekonomichef är klart. Kent Lundqvist, Söderhamn kommer att anställas fr.o.m. 23 februari Till en början med ett års provanställning.

6 Protokoll 6 (17) 80 Personalfest Det informeras att kommunens ledningsgrupp-förvaltningschefer, föreslår att kommunens stora personalfest skjuts fram i tid, till 2017/2018. Detta med anledning av kommunens rådande ekonomiska läge med balanspaket. Ärendet återupptas inför beslut vid s extra sammanträde den 7 december 2015.

7 Protokoll 7 (17) 81 Medarbetarundersökning Kommunen har genomfört en medarbetarundersökning under tiden 19/10 8/ En enkät besvarades digitalt. Svarsfrekvensen blev 67,4%. Av totalt 3435 månadsavlönade medarbetare svarade 2316 stycken. Lägst antal svar kom från socialoch omsorgsförvaltningen och högst från kommunledningsförvaltning och överförmyndarverksamheten, 51% resp. 91%. Åtkomst till datorer har förmodligen en inverkan på svarsfrekvensen. Resultatet har lämnats ut till berörda chefer. Uppgifterna läggs sedan in i Kolada för att möjliggöra jämförelser med andra kommuner. Alla arbetsenheter kommer sedan, var för sig, gå igenom sina resultat. Mer information för fördjupning kommer att finnas på Hint.

8 Protokoll 8 (17) 82 Flyktingsituationen i kommunen Kommunchef Bengt Friberg informerar om flyktingmottagningen i Hudiksvalls kommun. Prognosen för antalet flyktingar till Sverige år 2015, visar på ca , att jämföra med , året innan. Av de människorna beräknas ca , vara ensamkommande barn och unga. I Hudiksvall finns för närvarande 77 evakueringsplatser, (akuta korttidsboenden) fördelat på tre boenden. Kontakt är etablerad med frivilligorganisationer och kyrkor för hjälpverksamhet vad gäller kläder, andra förnödenheter och aktiviteter. För övrigt finns två asylboenden i kommunen, där barn och unga ska erbjudas skolgång efter att ha varit i boendet 3-5 veckor. Arbete pågår med att lösa bostadsfrågan för de människor som är kommunplacerade, alltså de som sökt och beviljats uppehållstillstånd, moduler är en tänkbar lösning. På längre sikt behöver nya bostäder tillskapas för att förbättra tillgången, både för våra gamla och nya kommuninnevånare. Även behovet av fler skolplatser kommer att öka framöver. Hudiksvalls kommun har ca, av våra ensamkommande barn och unga placerade i andra kommuner. Detta är resurskrävande i all hantering och onödigt kostsamt. Siktet är att snarast skapa fler boenden inom kommunen för denna grupp.

9 Protokoll 9 (17) 83 Budget 2016, plan Vid förra presenterades Socialdemokraternas och Vänsterns gemensamma budgetförslag. Vid dagens sammanträde genomförs en riskbedömning för detsamma. Bilaga 83

10 Protokoll 10 (17) 84 Arbete med ökad hälsa Personalchef Maria Larsson, informerar om kommunens arbete med ökad hälsa. Rutinen är att varje förvaltning ska arbeta med åtgärder för att förbättra hälsan inom sitt respektive område. Rapportering görs till.

11 Protokoll 11 (17) 85 Kultur- och fritidsförvaltningen Kommunchef Bengt Friberg informerar om läget vid kultur- och fritidsförvaltningen. Förvaltningschef Jenny Lönnroos slutar sin tjänst som förvaltningschef, men kommer att bli kvar på annan tjänst inom förvaltningen. Fram till dess en ny förvaltningschef anställs, är Jenny Lönnroos kvar som förvaltningschef med personalansvar och Ulrika Wenn är tillförordnad förvaltningschef i den del som rör förvaltningens verksamhet. I rekryteringsarbetet ingår fackliga representanter på förvaltningsnivå.

12 Protokoll 12 (17) 86 Genomlysning av kommunens verksamheter 2025 Kommunens intäkter minskar, samtidigt som kostnaden för kommunens verksamheter ökar. För att kunna behålla verksamheter och kvalitet, behöver kommunen göra en ekonomisk översyn för att hitta ett mer kostnadseffektivt läge och därefter fatta beslut i resultatets riktning. Kommunstyrelsen beslutade, 195/2015, att uppdra till allmänna utskottet, att så snart som möjligt ta fram ett förslag på en total och djupare analys över kommunens ekonomiska situation de kommande åren med tidsperspektivet fram till Uppdragsbeskrivning ska beslutas av kommunstyrelsen i februari Därefter sker upphandling snarast med sikte på ett färdigt resultat inför sommaren Den genomlysning som gjorts gällande äldreomsorgen och rekryteringen presenteras den 3 december 2015, kl , i Kulturhuset. Samtliga fack är inbjudna.

13 Protokoll 13 (17) 87 Balanspaketet Det är ännu för tidigt att se någon tydlig effekt på balanspaketet eftersom det finns en eftersläpning av ekonomiredovisningen i systemet. En beräkning är att 5 miljoner ska kunna sparas via balanspaketet innan årets slut.

14 Protokoll 14 (17) 88 Föregående protokoll Protokoll , gicks igenom och en rättelse gjordes vad gäller 71, kommunstyrelsens sammanträde ska vara den 3 december 2015, ej den 5 december.

15 Protokoll 15 (17) 89 Kommunstyrelsen 3 december 2015 Inga frågor eller synpunkter fanns kring kommunstyrelsens dagordning, 3 december 2015.

16 Protokoll 16 (17) 90 Arbetsmiljö Fackliga uppdrag Vision, lyfter frågan om möjligheterna för de fackliga representanterna att utföra sina fackliga uppdrag. Det upplevs som svårt att bli avlastad sina arbetsuppgifter motsvarande den tid som ska ägnas det fackliga arbetet. Samtliga fackliga representanter instämmer i den frågan. Arbetsgivaren svarar att det är en fråga för närmsta chef att prioritera bland arbetsuppgifterna så att uppdraget som facklig representant går att genomföra. Risk för ohälsa LR vill ha till protokollet att arbetsgivaren inte har beaktat, den nya föreskriften från arbetsmiljöverket som benämns AFS 2015:4 om Organisatorisk och social arbetsmiljö, i budgetarbetet för I föreskriften så beskrivs bl a...att arbetsgivaren ska se till att de arbetsuppgifter och befogenheter som tilldelas arbetstagarna inte ger upphov till ohälsosam arbetsbelastning. Det innebär att resurserna ska anpassas till kraven i arbetet. Att minska arbetsmängd, ändra prioriteringsordning, variera arbetsuppgifterna, ge möjligheter till återhämtning, tillämpa andra arbetssätt, öka bemanning eller tillföra kunskaper är exempel på åtgärder för att förebygga ohälsosam arbetsbelastning. Arbetsgivaren bör även försäkra sig om att den teknik som används är utformad och anpassad till det arbete som ska utföras. LR anser att man genom att inte ha beaktat detta så är det risk att våra medlemmar utsätts för ohälsa. Lokaler Lärarförbundet, påtalar den brist på möteslokaler som råder i Guldsmeden. Arbetsgivaren svarar att det är allmänt önskvärt att flera av kommunens sammanträdeslokaler nyttjas, förutom de som finns i Guldsmeden där trycket är stort. Guldsmedens lokaler är i första hand ämnade för politiken och dess sammanträden.

17 Protokoll 17 (17) 91 Aktuell information Vakanser Personalchef Maria Larsson meddelar att det kommer att bli en vakans inom personalenheten då samordnare för rehabilitering går i pension. PA-konsulterna kommer framöver att arbeta mera aktivt med rehabärenden. Personalstöd En personalstödstjänst kommer att anlitas med tillgänglighet för samtliga medarbetare inom kommunen. Det är en telefontjänst med möjlighet att stödja och besvara frågor inom områdena, ekonomi, juridik och psykologi. Det kan röra privata frågor såväl som arbetsrelaterade frågor. Inom tjänsten råder tystnadsplikt. Personalstödet är hälsofrämjande och förebyggande och ett komplement till företagshälsovården och cheferna. En uppföljning kommer att göras för att få veta hur mycket tjänsten nyttjas och vilka områden som efterfrågas. HSO kommer att inbjudas att delta i upphandlingen.

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef. Anita Olsson, utredare Lennart Backlund, vik. kulturchef 91 Eva Gustavson, PA-konsult 91-92

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef. Anita Olsson, utredare Lennart Backlund, vik. kulturchef 91 Eva Gustavson, PA-konsult 91-92 Protokoll 1 (6) Plats och tid: B-salen, Guldsmeden, Hudiksvall, kl. 13.15 14.45 För arbetsgivarparten: Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef För arbetstagarparten: Björn Brolund, Lärarnas

Läs mer

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef Staffan Lindvall, ekonomichef. Anita Olsson, utredare. Kim Jutterström

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef Staffan Lindvall, ekonomichef. Anita Olsson, utredare. Kim Jutterström Protokoll 1 (17) Plats och tid: Rådsrummet, Guldsmeden, Hudiksvall, klockan 13.15 16.35 För arbetsgivarparten: Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef Staffan Lindvall, ekonomichef För arbetstagarparten:

Läs mer

Björn Brolund. Anita Olsson. Bengt Friberg. Björn Brolund

Björn Brolund. Anita Olsson. Bengt Friberg. Björn Brolund Protokoll 1 (15) Plats och tid: Rådsrummet, Guldsmeden, Hudiksvall, kl. 13.15-15.05 För arbetsgivarparten: Bengt Friberg, kommunchef För arbetstagarparten: Björn Brolund, Lärarnas Riksförbund, LR Lena

Läs mer

Marie Larsson. Kommunledningsförvaltningen. Anita Olsson. Bengt Friberg. Marie Larsson

Marie Larsson. Kommunledningsförvaltningen. Anita Olsson. Bengt Friberg. Marie Larsson Protokoll 1 (13) Plats och tid: Rådsrummet, Guldsmeden, Hudiksvall, kl. 13.15-15.40 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef Björn Brolund, Lärarnas

Läs mer

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef. Anita Olsson, utredare Britt Pettersson, Previa. Anita Olsson.

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef. Anita Olsson, utredare Britt Pettersson, Previa. Anita Olsson. Protokoll 1 (8) Plats och tid: Rådsrummet, Guldsmeden, Hudiksvall, klockan 13.15-14.40 För arbetsgivarparten: Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef För arbetstagarparten: Björn Brolund,

Läs mer

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef. Eric Vahlberg. Anita Olsson. Bengt Friberg. Eric Vahlberg

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef. Eric Vahlberg. Anita Olsson. Bengt Friberg. Eric Vahlberg Protokoll 1 (12) Plats och tid: Rådsrummet, Guldsmeden, Hudiksvall, kl. 13.15-14.30 För arbetsgivaren: Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef För arbetstagaren: Björn Brolund, Lärarnas Riksförbund,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Lasse Sjöberg (S) Bertil Börjesson

Läs mer

Riktlinjer kring personalföreträdare i nämnder Dnr KS.2015.133

Riktlinjer kring personalföreträdare i nämnder Dnr KS.2015.133 Styrdokument Dokumenttyp: Riktlinjer Beslutat av: Kommunstyrelsen Fastställelsedatum: Kommunstyrelsen 2015-06-17, 238 Ansvarig: Personalchefen Revideras: Vart 4:e år, 1:a året i mandatperioden el behov

Läs mer

Föredragningslista, Kommunstyrelsens arbetsutskott

Föredragningslista, Kommunstyrelsens arbetsutskott KALLELSE Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Onsdagen den 17 februari 2016 kl. 08.30 Plats Europa Direkt, Norra Station Föredragningslista, Kommunstyrelsens arbetsutskott Ärenden Föredragande Till 1. Protokollsjustering

Läs mer

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef Staffan Lindvall, ekonomichef. Sanna Barrljung. Anita Olsson. Bengt Friberg.

Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef Staffan Lindvall, ekonomichef. Sanna Barrljung. Anita Olsson. Bengt Friberg. Protokoll 1 (13) Plats och tid: Rådsrummet, Guldsmeden, Hudiksvall, klockan 13.15-14.25 Beslutande: Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef Staffan Lindvall, ekonomichef Ej beslutande: Lena

Läs mer

Protokoll Hudiksvalls

Protokoll Hudiksvalls Protokoll Hudiksvalls kommun 2015-05-04 sammonträdesdatum Plats och tid: Rådsrummet, Guldsmeden, I-Iudiksvall, kl. 13.15-15.15 För arbetsgivarparten: För arbetstagarparten: Maria Larsson, personaichef

Läs mer

Annika Forslin, utredare Thomas Eriksson, lokalstrateg 47. Björn Brolund. Kommunledningsförvaltningen. Annika Forslin. Bengt Friberg.

Annika Forslin, utredare Thomas Eriksson, lokalstrateg 47. Björn Brolund. Kommunledningsförvaltningen. Annika Forslin. Bengt Friberg. Protokoll 1 (7) Plats och tid: Rådsrummet, Guldsmeden, Hudiksvall, klockan 10.00-12:00 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef Björn Brolund, Lärarnas

Läs mer

Plats och tid nya sammanträdesrummet, Wallhamn kl.15.30 16.30

Plats och tid nya sammanträdesrummet, Wallhamn kl.15.30 16.30 Styrelsemöte nr 5 2009-12-07 1 [9] Plats och tid nya sammanträdesrummet, Wallhamn kl.15.30 16.30 Beslutande Lars Thorsson (M), ordf Rosita Runegrund (KD) Mona-Lisa Dahlberg (S), v ordf Övriga närvarande

Läs mer

Bengt Friberg, kommunchef Staffan Lindvall, ekonomichef. Annika Forslin, utredare. Erik Vahlberg. Kommunledningsförvaltningen.

Bengt Friberg, kommunchef Staffan Lindvall, ekonomichef. Annika Forslin, utredare. Erik Vahlberg. Kommunledningsförvaltningen. Protokoll 1 (15) Plats och tid: Rådsrummet kl 13.15-16:15 För arbetsgivarparten: Bengt Friberg, kommunchef Staffan Lindvall, ekonomichef För arbetstagarparten: Björn Brolund, Lärarnas Riksförbund, LR Jan-Olov

Läs mer

PROTOKOLL. Roland Bäckman (S) Yvonne Oscarsson (V) Leif Hansen (SRD) Marie-Louise Hellström (M), ersättare för Lars Molin (M) Helena Brink (C)

PROTOKOLL. Roland Bäckman (S) Yvonne Oscarsson (V) Leif Hansen (SRD) Marie-Louise Hellström (M), ersättare för Lars Molin (M) Helena Brink (C) Plats och tid Enåsenrummet, Förvaltningshuset, Ljusdal, klockan 9:00-12:00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Roland Bäckman (S) Yvonne Oscarsson (V) Leif Hansen (SRD) Marie-Louise Hellström

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunkontoret, 2014-01-20, kl 1300-1540 ande Kurt Wennberg, S, 1-3 Anne Niska, S, 4-9 Laila Mäki, S Åke Johdet, S, 3-9 Maria Alldén, V Stig Töyrä,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Sammanträdesrum Yxningen, Nya kommunhuset, kl 13.30 15.30 Beslutande Ledamöter Björn Moum (M), ordförande Erica Nåhdin (S), ersättare för Lars-Åke Bergstrand (S) Astrid-Marie Jonsson (C),

Läs mer

Sammanträdesrummet Bildhuggaren kl. 08:15-12:05 Claes Jägevall (FP) PeO Andersson (M) Stefan Larsson (KD) Rolf Eriksson (S) Anne-Marie Wahlström (S)

Sammanträdesrummet Bildhuggaren kl. 08:15-12:05 Claes Jägevall (FP) PeO Andersson (M) Stefan Larsson (KD) Rolf Eriksson (S) Anne-Marie Wahlström (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2013-04-23 Plats och tid ande Sammanträdesrummet Bildhuggaren kl. 08:15-12:05 Claes Jägevall (FP) PeO Andersson (M) Stefan Larsson (KD) Rolf Eriksson (S) Anne-Marie

Läs mer

Socialnämnden 2013-11-14 85

Socialnämnden 2013-11-14 85 Socialnämnden 2013-11-14 85 Plats och tid Hjernet, 2013-11-14 kl. 13.00-16.15 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Anna Pettersson (S), tj ers för Elisabeth Hoikkala (S) Kent Nilsson (S) Raimo Niskanen

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-24. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-02-24 8:15-11.00

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-24. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-02-24 8:15-11.00 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-24 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-02-24 8:15-11.00 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Claes Nordevik Roger Hansson Gunilla Josefsson

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17) Personalutskottet 2015-04-07

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17) Personalutskottet 2015-04-07 HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17) Plats och tid Tingssalen, tisdagen den 7 april 2015 kl 08.00-12.15 Beslutande Carl-Axel Blom (S), ordförande, 10, 12-20 Per Gröön (C) Mikael Jonnerby (C), 10-11,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-02-20. Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum 5 och 1 2013-02-20 8:15-12:35 13:10-15:50

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-02-20. Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum 5 och 1 2013-02-20 8:15-12:35 13:10-15:50 1 Plats och tid Kommunhuset Henån, s-rum 5 och 1 2013-02-20 8:15-12:35 13:10-15:50 Beslutande Kristina Svensson Hans Stevander Veronica Almroth 13-21 Claes Nordevik 22-24 Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson

Läs mer

Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Dokumentansvarig Diarienummer Senast reviderad Giltig till

Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Dokumentansvarig Diarienummer Senast reviderad Giltig till Vuxen- och omsorgsnämndens reglemente Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Vuxen- och omsorgsnämndens reglemente Reglemente 2015-09-28 Kommunfullmäktige Dokumentansvarig Diarienummer

Läs mer

Annika Forslin, utredare. Mia Larsson. Kommunledningsförvaltningen 27 juni. Annika Forslin. Bengt Friberg. Mia Larsson

Annika Forslin, utredare. Mia Larsson. Kommunledningsförvaltningen 27 juni. Annika Forslin. Bengt Friberg. Mia Larsson Protokoll 1 (5) Plats och tid: Guldsmeden, rådsrummet kl 15:00-16:00 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Bengt Friberg, kommunchef Maria Larsson, personalchef Staffan Lindvall, ekonomichef Gunilla

Läs mer

Arbetsmiljöenheten, 2011-04-04 kl 09.30 12.00

Arbetsmiljöenheten, 2011-04-04 kl 09.30 12.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens Personalutskott 2011-04-04 1 (14) Tid och plats Arbetsmiljöenheten, 2011-04-04 kl 09.30 12.00 ande Ewa Wemby (M) Dan Berger (S) Barbro Kärrstrand (Fp) Anita Zieme

Läs mer

Protokoll Nr 6 Sammanträdesdatum 2012-10-18 Sammanträdestid 08.00-10.40

Protokoll Nr 6 Sammanträdesdatum 2012-10-18 Sammanträdestid 08.00-10.40 Protokoll Nr 6 Sammanträdesdatum 2012-10-18 Sammanträdestid 08.00-10.40 Kommunstyrelsens arbetsgivarutskott Närvarande Ledamöter Tjänstemän Stig Agnåker (c), ordförande Per-Gunnar Andersson (s), vice ordförande

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 1 (11) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Personalutskottet 2015-06-09

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Personalutskottet 2015-06-09 HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kommunhuset, tisdagen den 9 juni 2015 kl 08.00-12.15 Beslutande Mikael Jonnerby (C), ordförande Per Gröön (C), ledamot Carl-Axel Blom (S), v ordförande

Läs mer

Föredragningslista. Översyn av organisation 4 Löneyrkande från Kommunal. 11 Höjning av lön i särskilt fall

Föredragningslista. Översyn av organisation 4 Löneyrkande från Kommunal. 11 Höjning av lön i särskilt fall Föredragningslista Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personal- och enonomienheten, måndag den 13 februari 2006, kl 08.30 Ärenden 1 Justering 2 Föregående mötesprotokoll Göran

Läs mer

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken, kl 15.00 16.50 1 (13) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Läs mer

Yttrande till förvaltningsrätten i Stockholm angående utdömande av vite

Yttrande till förvaltningsrätten i Stockholm angående utdömande av vite SOCIALFÖRVALTNINGEN Handläggare Hagberg Therese Datum 2016-02-02 Diarienummer SCN-2015-0055 Socialnämnden Yttrande till förvaltningsrätten i Stockholm angående utdömande av vite Förslag till beslut Socialnämnden

Läs mer

Revisionsrapport Granskning av kommunens företagshälsovård. Krokoms kommun

Revisionsrapport Granskning av kommunens företagshälsovård. Krokoms kommun Revisionsrapport Granskning av kommunens företagshälsovård Krokoms kommun Juni 2014 Innehåll Sammanfattning... 2 1.Inledning... 3 2.Granskningsresultat... 4 3. Bedömning och rekommendationer... 10 1 Sammanfattning

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Beslutande ledamöter Åtvidabergs bibliotek, kl.13.30-16.10 Lars-Åke Bergstrand (S), ordförande Björn Moum (M), vice ordförande Anki Sjöö-Törner (S) Fredrik

Läs mer

Utskottet för omsorg 2015-12-01. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Hälsön, 2015-12-01 08:30-11.50

Utskottet för omsorg 2015-12-01. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Hälsön, 2015-12-01 08:30-11.50 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Hälsön, 2015-12-01 08:30-11.50 Beslutande Bertil Olsson (S) Maria Sörkvist (C) Anders Tenghede (V) Mats Överfjord (M) Leif Appelgren (M) ersätter Ulf Sjölinder

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag. MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott 2014-08-15. Innehåll. 101 Antagande av städentreprenad...

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag. MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott 2014-08-15. Innehåll. 101 Antagande av städentreprenad... Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2014-08-15 Innehåll 101 Antagande av städentreprenad... 136 2014-08-15 135 Plats och tid Bjurbäcksrummet kl. 09.00-09.25 ande Thore Thorstensson, ordf.

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00 1 (17) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

Protokoll Nr 4 Sammanträdesdatum 2013-05-08 Sammanträdestid 08:00-11.40

Protokoll Nr 4 Sammanträdesdatum 2013-05-08 Sammanträdestid 08:00-11.40 Protokoll Nr 4 Sammanträdesdatum 2013-05-08 Sammanträdestid 08:00-11.40 Kommunstyrelsens arbetsgivarutskott Närvarande Ledamöter Tjänstemän Stig Agnåker (c), ordförande Per-Gunnar Andersson (s), vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Allmänna utskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Allmänna utskottet 1(7) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Hans Nilsson (Hela Edas Lista) ordförande Björn Källman (Hela Edas Lista) Johanna Söderberg (C) Hans-Peter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Sessionssalen, Gamla kommunhuset, kl 17.30 18.45 Beslutande Ledamöter Elisabet Edlund (S), ordförande Mira Wedenberg (M), vice ordförande Thomas Lidberg (S) Emmelie Rexhell (S) Peder Griph

Läs mer

Se närvarolista på sida 2. Se närvarolista på sida 2. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 10-16 Monica Jonsson

Se närvarolista på sida 2. Se närvarolista på sida 2. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 10-16 Monica Jonsson Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum B, kl. 14:00-16:00 1(16) Beslutande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista på sida 2 Justerare

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Socialnämnden 2016-04-21

MÖTESPROTOKOLL ANSLAG/BEVIS. Mötesdatum Socialnämnden 2016-04-21 Plats och tid Ånge kommunkontor, rum Flataklocken kl. 08:00 ande ledamöter Birgitta Sjögren (S) (ordförande) Gun Olofsson (S) 38-41, 43-51 Magnus Lemon (S) Birgitta Liivlaid (V) 38-41, 43-51 Per-Erik Persson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 3 juli 2007 kl. 08:00-11:35.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 3 juli 2007 kl. 08:00-11:35. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 3 juli 2007 kl. 08:00-11:35. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Sven-Åke Eriksson Ove

Läs mer

Personalutskottet 2012-11-15

Personalutskottet 2012-11-15 PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2012-11-15, kl 0900-1200 ande Jan Larsson, S Pirkko Heikkilä, V Laila Mäki, S Övriga deltagande Gösta Lindmark, administrativ

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-08-16 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.30 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

Grästorps kommun Bildningsutskottet

Grästorps kommun Bildningsutskottet Sidan 1 av 14 Plats och tid Kulturhuset, Grästorp, kl 12.00 17:15 Beslutande Ordinarie Tobias Leverin (C) Jens Persson (S) Eva Tengeland (M) Michael Ruud (M) Madelene Vinberg (C) Johanna Ekekrantz (C)

Läs mer

Sida 1(16) PROTOKOLL 2015-11-04. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, 2015-11-04 kl 09.00-11.45

Sida 1(16) PROTOKOLL 2015-11-04. Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, 2015-11-04 kl 09.00-11.45 1(16) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.45 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) Övriga närvarande Tjänstemän

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset Ronneby

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset Ronneby 1(20) Sammanträdesdatum Plats och tid Beslutande Listerbysalen, kl.10:30-11:55 Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Malin

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sammanträdesrum Yxningen, Nya kommunhuset, kl 13.30 14.45 Beslutande Magnus Hesse (M), ordförande Lennart Haraldsson (S), vice ordförande Ulf Dahl (S) Marie Karlsson (M) Sören Söderström

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Personalutskottet 2015-09-09

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Personalutskottet 2015-09-09 HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Tingssalen, onsdagen den 9 september 2015 kl:08.00-12.15 Beslutande Mikael Jonnerby (C), ordförande Per Gröön (C), ledamot Carl-Axel Blom (S), v

Läs mer

1(9) Lönepolicy. Styrdokument

1(9) Lönepolicy. Styrdokument 1(9) Styrdokument 2(9) Styrdokument Dokumenttyp Policy Beslutad av Kommunstyrelsen 2016-01-12 11 Dokumentansvarig Kommunchefen Reviderad av 3(9) Innehållsförteckning 1 Inledning...4 1.1 Mål...4 1.2 Allmänt...4

Läs mer

Personalutskottet 2012-09-18

Personalutskottet 2012-09-18 PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2012-09-18, kl 0900-1220 ande Jan Larsson, S Laila Mäki, S Pirkko Heikkilä, V Övriga deltagande Gösta Lindmark, administrativ

Läs mer

Britt-Inger Lundmark, ordförande (S) Staffan Hjelte (S) Bernth Lindgren (KD)

Britt-Inger Lundmark, ordförande (S) Staffan Hjelte (S) Bernth Lindgren (KD) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum Renen kl. 08.30 11.40 Beslutande Britt-Inger Lundmark, ordförande (S) Staffan Hjelte (S) Bernth Lindgren (KD) Övriga deltagande Aina Sjölin Ekman, sekreterare

Läs mer

Protokoll från styrgruppens möte den 9 december 2015

Protokoll från styrgruppens möte den 9 december 2015 Protokoll från styrgruppens möte den 9 december 2015 På GR i Göteborg klockan 10.00-12.10 ande Ulrika Samuelsson, Länsstyrelsens Miljöskyddsavdelning Johan Stern, Lidköping, Grästorp, Götene/Skaraborgs

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-02 186. Lennart Ohlsson (c) ordförande Krister Mattsson (s) Bengt Mård (m) Tommy Edenholm (kv)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-02 186. Lennart Ohlsson (c) ordförande Krister Mattsson (s) Bengt Mård (m) Tommy Edenholm (kv) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2008-09-02 186 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Hyltebruk, klockan 08.30-12.00 Beslutande Lennart Ohlsson (c) ordförande Krister Mattsson (s) Bengt Mård (m) Tommy Edenholm

Läs mer

Pia Ingvarsson Torsdagen den 23 september 2010. Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2010-10-16

Pia Ingvarsson Torsdagen den 23 september 2010. Ann-Christin Bingåker. Stefan Lamme. Pia Ingvarsson 2010-10-16 2010-09-23 1 (13) Plats och tid Socialförvaltningen, torsdagen den 23 september 2010 kl. 9.00 11.45 Enl särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enl särskild förteckning, sid 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Regionstyrelsens personalutskott

Regionstyrelsens personalutskott Regionstyrelsens personalutskott Tid 2016-03-08 09:00-10:55 Plats Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Vidöstern, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Robert Olesen (S) (ordförande) Anna Fransson

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.40

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.40 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.40 1 (14) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Lars Svensson (s), ledamot Boel Rosdahl (s), ledamot Lars Holmström (m), ledamot Patrik Ströbeck (m),

Läs mer

Gun Christensson (GPKS) ordförande Marika Bjerstedt Hansen (S) vice ordförande Lars-Erik Svensson (M) Ingmar Bernthsson (S) Jimmy Ekborg (C)

Gun Christensson (GPKS) ordförande Marika Bjerstedt Hansen (S) vice ordförande Lars-Erik Svensson (M) Ingmar Bernthsson (S) Jimmy Ekborg (C) 1(14) Plats och tid sammanträdesrum 1, kommunhuset klockan 08.30-12.00 ande ledamöter Gun Christensson (GPKS) ordförande Marika Bjerstedt Hansen (S) vice ordförande Lars-Erik Svensson (M) Ingmar Bernthsson

Läs mer

Förslag till ändring av DELEGATIONSBESTÄMMELSER FÖR KOMMUNSTYRELSEN

Förslag till ändring av DELEGATIONSBESTÄMMELSER FÖR KOMMUNSTYRELSEN Förslag till ändring av DELEGATIONSBESTÄMMELSER FÖR KOMMUNSTYRELSEN Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Delegationsbestämmelser för kommunstyrelsen Riktlinjer 2008-09-29, 226 Kommunstyrelsen

Läs mer

Kommentarer och riktlinjer för tillämpning av Håbo kommuns samverkansavtal

Kommentarer och riktlinjer för tillämpning av Håbo kommuns samverkansavtal Kommentarer och riktlinjer för tillämpning av Håbo kommuns samverkansavtal RIKTLINJER Ersätter alla tidigare kommentarer och riktlinjer Samverkansavtalets övergripande syfte Medbestämmandelagen (MBL),

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunstyrelsens personalutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunstyrelsens personalutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Kommunstyrelsens personalutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-11-14 Sida 54 Plats och tid Kommunkontoret, Örkelljunga, onsdagen den 14 november, 2012, klockan 08:30 11:30. Beslutande Carina

Läs mer

T IKommunledningskontoret

T IKommunledningskontoret T IKommunledningskontoret Datum 2013-04-16 Ärendenr 2013-000134.10 Kommunstyrelsens arbetsutskott Arets Stadskärna Förslag till beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslås föreslå kommunstyrelsen föreslå

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2015-10-20 Sida 1 (12)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2015-10-20 Sida 1 (12) Sida 1 (12) Plats och tid Stadshuset, plan 3, Hamnen klockan 08:30-12:10 ande Miguel Odhner (S) Ordförande Anders Holmensköld (M) Vice ordförande Ulrika Winblad (S) Jan Tollesson (FP) Gun-Marie Daun (KD)

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 11 Plats och tid Kommunens hus, Grästorp, kl 13.00 16.30 Beslutande Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Kent Hansson (M) Tobias Leverin (C) Per Götell (FP) Maria Toll (C) Jens Persson (S) ärvaro/frånvaro

Läs mer

SAM+OSA= BRA ARBETSMILJÖ. En LATHUND för hur man inkluderar organisatoriska och sociala perspektiv i det systematiska arbetsmiljöarbetet

SAM+OSA= BRA ARBETSMILJÖ. En LATHUND för hur man inkluderar organisatoriska och sociala perspektiv i det systematiska arbetsmiljöarbetet SAM+OSA= BRA ARBETSMILJÖ En LATHUND för hur man inkluderar organisatoriska och sociala perspektiv i det systematiska arbetsmiljöarbetet Med den här lathunden vill din fackliga organisation informera om

Läs mer

Lotta Hellström (M), ordförande Jenny Önnevik (S) Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S)

Lotta Hellström (M), ordförande Jenny Önnevik (S) Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) 1(20) Plats och tid A-salen, kl. 9.00 11.20 Beslutande Ledamöter Lotta Hellström (M), ordförande Jenny Önnevik (S) Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (7) Plats och tid Strömsvik tisdag den 22 april kl 08,00 Beslutande Helen J Kokkonen (S) ordf Ingemar Gustavsson (S) Jörgen Malmström (NB) Marie Lindh Eriksson (C) Per Hollertz (M) Närvarande ersättare

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 21 augusti 2014 kl. 08:15-12:05.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 21 augusti 2014 kl. 08:15-12:05. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 21 augusti 2014 kl. 08:15-12:05. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott : Plats och tid Beslutande Simhallen och därefter kommunhuset i Tomelilla, den 4 november 2015, kl. 08.00-13.00 Leif Sandberg (C), ordförande Marianne Åkerblad (M), tjg ers Torgny Larsson (S) Övriga närvarande

Läs mer

Samordningsförbundet Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara. Måndagen den 28 september 2015 kl. 09.00 12.00

Samordningsförbundet Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara. Måndagen den 28 september 2015 kl. 09.00 12.00 Plats och tid Beslutande SoF Västra Skaraborg, Malmgatan 36, 53232 Skara Måndagen den 28 september 2015 kl. 09.00 12.00 Åsa Karlsson, ordförande, Götene kommun Ulla-Karin Gunnarsson, vice ordförande, Louise

Läs mer

KOMMUNLEDNINGSUTSKOTTET Protokoll 2013-02-25

KOMMUNLEDNINGSUTSKOTTET Protokoll 2013-02-25 1 (9) Plats och tid Kommunalrådets tjänsterum, kl 09:00-11:00 Beslutande Mikael Dahlqvist (S) Jan Bohlin (S) Åsa Johansson (S) Göran Eriksson (S) tj ers Stellan Andersson (C) Övriga Jan Lilja, kommunchef

Läs mer

ON Protokoll 2014-11-26

ON Protokoll 2014-11-26 ON Protokoll *HEDEMORA Sammanträdesctatum 2014-11 -26 1(20) Plats och tid Beslutande Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-14.00 Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 11 februari 2014 kl. 10:00 11:35

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 11 februari 2014 kl. 10:00 11:35 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 11 februari 2014 kl. 10:00 11:35 Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Greta Wedin Sveriges

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/9 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 15.50 Ajournering 15.00 15.05 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Ingrid

Läs mer

Socialnämnden 2015-02-24 1(9) Tisdagen den 24 februari 2015, klockan 08.30 12.30, i Bolstadrummet. Karin Nodin (C) Marianne Larsson (M) Märta Collén

Socialnämnden 2015-02-24 1(9) Tisdagen den 24 februari 2015, klockan 08.30 12.30, i Bolstadrummet. Karin Nodin (C) Marianne Larsson (M) Märta Collén Socialnämnden 2015-02-24 1(9) Tid och plats Tisdagen den 24 februari 2015, klockan 08.30 12.30, i Bolstadrummet. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Anita Augustsson (KIM) tjg för Daniel Jensen(KD)

Läs mer

Birgitta Nilsson (under 30) samt Elisabet Jonsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare 27-33 Elisabet Jonsson

Birgitta Nilsson (under 30) samt Elisabet Jonsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare 27-33 Elisabet Jonsson 1(10) Plats och tid Vårsta 09.00 11.45 ande Ledamöter Carina Svedberg, ordförande (S) Agneta S. Palm, vice ordförande (SPF) Lars Östberg (PRO) Lars Sjöström PRO Bengt Fransson (PRO) Solveig Näslund (SPRF)

Läs mer

Anita Höglund. Anna-Greta Andersson. Annica Norman. Anita Höglund

Anita Höglund. Anna-Greta Andersson. Annica Norman. Anita Höglund Protokoll 1 (15) Plats och tid: Sal A, Guldsmeden, Hudiksvall, klockan 10:00-15:30 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Annica Norman (C) ordf. Jörgen Bengtson, (C) Eva Cronberg (C) Gunnel Nordin

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Överförmyndarnämnden 2014-02-20

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Överförmyndarnämnden 2014-02-20 1(11) Plats och tid Arbetsmarknads- och familjeförvaltningen, Alva Myrdals gata 5, Värjan, plan 5, Ledning och administration, lokal: Sabeln, klockan 13:35 14:20, Kort ajournering mellan klockan 14:00

Läs mer

Kommunhuset, Administrativ service

Kommunhuset, Administrativ service Plats och tid Kommunhuset, kl. 13.00-14.30 Beslutande Ledamöter Ulrika Liljeberg (C), ordförande Anne-Lie Stenberg (M), 1:e vice ordförande Lars-Erik Jansson (S), 2:e vice ordförande Kenneth Dahlström

Läs mer

Ny AFS. Organisatorisk och social arbetsmiljö

Ny AFS. Organisatorisk och social arbetsmiljö Ny AFS Organisatorisk och social arbetsmiljö Ny AFS organisatorisk och social Organisatorisk och social arbetsmiljö arbetsmiljö - om hantering av psykosocial arbetsmiljö Arbetsmiljöverket har nu fattat

Läs mer

Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 16 februari 2012, klockan 9:00-12:00

Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 16 februari 2012, klockan 9:00-12:00 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 16 februari 2012, klockan 9:00-12:00 Närvarande Eva-Lott Andersson Kommunstyrelsen Helen Blad Tekniska Nämnden Anita Rylander

Läs mer

Sammanträdesrummet Personal & arbetsmiljö, 09.30 10.45

Sammanträdesrummet Personal & arbetsmiljö, 09.30 10.45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens Personalutskott 2010-03-01 1 (2) Tid och plats Sammanträdesrummet Personal & arbetsmiljö, 09.30 10.45 Beslutande Filip Nilsson (M) Lars Olsson (S) Erna Arhag (M)

Läs mer

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 116 Kommunstyrelsen 2012-08-15

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 116 Kommunstyrelsen 2012-08-15 Plats och tid Kommunhuset i Sjöbo onsdagen den 15 augusti 2012 kl. 13.30-16.00. Beslutande Ledamöter Stefan Lundgren, ordförande Kent Ivan Andersson Wiggo Wrangborg Cecilia Rosenqvist Perry Ulrika Axelsson

Läs mer

Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den 10 december 2015, kl. 13.30-14.40. Jonas Åkesson, skolchef Veronica Nilsson, nämndsekreterare ANSLAG/BEVIS

Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den 10 december 2015, kl. 13.30-14.40. Jonas Åkesson, skolchef Veronica Nilsson, nämndsekreterare ANSLAG/BEVIS : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 13.30-14.40 Beslutande Övriga närvarande Anders Albäck (FP), ordförande Sven Gunnarsson (MP), 1:e vice ordförande Per Skoog (S), 2:e vice ordförande Madeleine

Läs mer

Kommunstyrelsen 2010-08-16 1

Kommunstyrelsen 2010-08-16 1 Kommunstyrelsen 2010-08-16 1 Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren kl. 18:00-20:10 Beslutande Frånvarande Övriga deltagande Claes Jägevall (FP) Ann-Britt Danielsson (M) PeO Andersson (M) Siw Malmsten

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2012-01-17 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2012-01-17 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT STENUNGSUNDS KOMMUN Tid 08:30-12:10 KOMMUNSTYRELSENS SOCIALA UTSKOTT Plats Rodret Ledamöter Lillemor Arvidsson (M) ordförande Janette Olsson (S) vice ordförande, ej 4-5 Inger Johnsson (C) Christian Andersson

Läs mer

2015-12-14. Sten-Inge Olsson (S) Hans Liljas (L) Jan Lilja, kommunchef Magnus Heimdahl, kommunsekreterare Richard Bjöörn, personalchef

2015-12-14. Sten-Inge Olsson (S) Hans Liljas (L) Jan Lilja, kommunchef Magnus Heimdahl, kommunsekreterare Richard Bjöörn, personalchef Sammanträdesdatum Sida 1/9 Plats och tid Kommunalrådets tjänsterum kl 09:00 10:55 Beslutande Övriga Åsa Johansson (S) Ann-Sofie Ronacher (S) Göran Eriksson (S) Stellan Andersson (C) Mikael Edvardsson (SD)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kavelbron Event, kl. 13.30-16.30 ande Anne-Marie Wahlström (S) Ann-Britt Danielsson (M) Andreas Rännare (S) Maria Sundqvist (S) Micael Algotsson (C) Ann Ohlsson (L) justerande Peter Björklund

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-29. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2012-02-29 8:15 11.35

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-29. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2012-02-29 8:15 11.35 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2012-02-29 8:15 11.35 Beslutande Ingrid Cassel Anders Hygrell Kristina Svensson Bengt Torstensson Veronica Almroth Övriga deltagande Se sidan 2 Utses att justera

Läs mer

Patrik Engström (S), ordförande Tord Birgersson (V) Lennart Karlsson (M) Mikael Karlsson (KL) Mia Bergkvist (S)

Patrik Engström (S), ordförande Tord Birgersson (V) Lennart Karlsson (M) Mikael Karlsson (KL) Mia Bergkvist (S) Plats och tid Prästgatan 50, kl 13:15-15:15 Beslutande Patrik Engström (S), ordförande Tord Birgersson (V) Lennart Karlsson (M) Mikael Karlsson (KL) Mia Bergkvist (S) Övriga deltagande Erik Nordén), VD

Läs mer

TIBRO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

TIBRO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1-12 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Sammanträdesdatum 2009-05-12 Plats och tid Beslutande Motorstadion, Tibro Tisdagen den 12 maj 2009, kl. 17.30 20.00 Ann Ohlsson (fp) ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum 2016-01-25. Anita Neuhaus, ordförande (S) Maj-Britt Magnusson (S) Barbro Lundkvist (M) Karin Wretling (V) Bruno Karlsson (L)

Sammanträdesdatum 2016-01-25. Anita Neuhaus, ordförande (S) Maj-Britt Magnusson (S) Barbro Lundkvist (M) Karin Wretling (V) Bruno Karlsson (L) 1(16) Plats och tid Klingan, plan 5 Värjan. Alva Myrdals gata 5 Eskilstuna, Klockan 13:30 16:20 ande Ej tjänstgörande Ersättare Anita Neuhaus, ordförande (S) Maj-Britt Magnusson (S) Barbro Lundkvist (M)

Läs mer

Eksjö kommun. Granskning av systematiska arbetsmiljöarbetet. Revisionsrapport. KPMG AB 2010-05-03 Lars Jönsson

Eksjö kommun. Granskning av systematiska arbetsmiljöarbetet. Revisionsrapport. KPMG AB 2010-05-03 Lars Jönsson ABCD Eksjö kommun Granskning av systematiska arbetsmiljöarbetet Revisionsrapport KPMG AB 2010-05-03 Lars Jönsson ABCD Eksjö kommun Rapport systematiskt arbetsmiljöarbetet 2010-05-03 Innehåll 1. Bakgrund

Läs mer

Tjänst som ska konverteras/göras om

Tjänst som ska konverteras/göras om 2016-04-18 26722 1 (5) Tjänst som ska konverteras/göras om Sammanfattning Rutinen beskriver arbetsordningen vid tillfällen då arbetsgivaren föreslår att en tjänst ska konverteras/göras om för att besättas

Läs mer

Förbundsstyrelsen föreslår förbundsmötet. Att avslå första att-satsen. Att bifalla andra att-satsen. Att anse tredje att-satsen besvarad.

Förbundsstyrelsen föreslår förbundsmötet. Att avslå första att-satsen. Att bifalla andra att-satsen. Att anse tredje att-satsen besvarad. Förbundsmötet 2012 Utskott nummer 8 Sekreterare: Charlie Magnusson Sida 1 Motion med förslag Motion nr 87: Motionär: Anna Nilsson, Visions Lundaavdelning att förbundet uppdrar åt centret att tillsätta

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 18.25

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 18.25 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 18.25 1 (10) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

Plats och tid för sammanträdet. Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdag den 19 april 2005, kl 08.30

Plats och tid för sammanträdet. Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdag den 19 april 2005, kl 08.30 Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, tisdag den 19 april 2005, kl 08.30 Ärenden 1 Justering 2 Föregående mötesprotokoll 3 Slopande av karensdag 4

Läs mer

Marino Wallsten (S) Åsa Eriksson (S) Stefan Granqvist, vik. ekonomichef Sandra Lindholm, kommunsekreterare. Kommunkansliet den 29 maj 2015

Marino Wallsten (S) Åsa Eriksson (S) Stefan Granqvist, vik. ekonomichef Sandra Lindholm, kommunsekreterare. Kommunkansliet den 29 maj 2015 Sammanträdesprotokoll 2015-05-20 1 (6) Plats och tid Norbergs kommunhus, klockan 9.30-10.30 Beslutande Marino Wallsten (S) Åsa Eriksson (S) Övriga deltagande Stefan Granqvist, vik. ekonomichef Sandra Lindholm,

Läs mer

Högsby kommun Protokoll 1(10) Socialutskottet. Ingemar Svanström, (c), ordförande Ingemar Bergquist (kd) Nedzad Talovic (s)

Högsby kommun Protokoll 1(10) Socialutskottet. Ingemar Svanström, (c), ordförande Ingemar Bergquist (kd) Nedzad Talovic (s) Högsby kommun Protokoll 1(10) Socialutskottet Sammanträdesdatum 2007-04-18 Plats och tid Kommunhuset, kl 09.00-12.00 Beslutande Ingemar Svanström, (c), ordförande Ingemar Bergquist (kd) Nedzad Talovic

Läs mer

Arbetsmiljöpolicy för Vingåkers kommun

Arbetsmiljöpolicy för Vingåkers kommun VK300S v1.0 040416, Flik 6.26 Arbetsmiljöpolicy 160216.docx FÖRFATTNINGSSAMLINGEN FLIK 6.26 1 (5) Antagen av kommunfullmäktige 2016-04-18, 26 Ersätter Arbetsmiljöpolicy antagen av KF 2008-09-01 97, Arbetsmiljöprogram

Läs mer