Samverkansgrupp för Psykiatrin i Halland

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Samverkansgrupp för Psykiatrin i Halland"

Transkript

1 Protokoll Sammanträdesdatum Samverkansgrupp för Psykiatrin i Halland Tid: 15 januari 2015, kl Plats: Rödskär, Hallands Sjukhus Varberg Närvarande: Eva Osvald-Gustafsson Ordförande Ann-Sophie Svedhem Sekreterare Ann-Catrine Bengtsson Vision Jonas Elmblad Kommunal Milene Svanå SACO Björn Söderström HL Ej närvarande: Carina Hansson Zander Vårdförbundet 1. Mötets öppnande Eva Osvald-Gustafsson hälsade alla välkomna och öppnade dagens sammanträde. 2. Val av protokolljusterare Till att justera dagens protokoll utsågs, förutom ordförande, samtliga närvarande fackliga representanter. 3. Godkännande av dagordning Till punkten övriga frågor anmäls följande: HL: Arbetsbelastning läkare vid start av beroendeavdelning HL: Läkarbemanning vid vakanser inom öppenvård HL: Roll och uppdrag för facklig representant i samverkansgrupp HL och SACO: Avtalsuppfyllnad privata leverantörer Vård Val Halland Plus SACO: Lägesrapport BUP Kungsbacka Arbetsgivaren: Lägesrapport BUP Varberg Med dessa justeringar godkänns dagordningen. Psykiatrin Halland Psykiatristaben Hallands Sjukhus Varberg Varberg Besöksadress: Träslövsvägen Tfn Fax psykiatrin@regionhalland.se Org nr

2 Information och dialog enligt samverkansavtal 4. Nämndens föredragningslista Eva Osvald-Gustafsson informerar om den nya nämnden för Psykiatrin Halland som har sitt första möte den 20 januari Ny ordförande är Svein Henriksen (mp). Ordförande tillsammans med Göran Gunnarsson (s) och Karl-Gunnar Svensson (kd) utgör nämndens arbetsutskott. Tio av fjorton ledamöter är nya i driftnämnden för psykiatri denna mandatperiod. Eva Osvald-Gustravsson redogör för nämndens föredragningslista som till stor del innehåller beslutspunkter kopplade till att ny nämnd tillträder. Anmälan av inkomna/utgående skrivelser Revisionsrapporten: Granskning av omhändertagande vid depression och ångest sänds till deltagarna i samverkansgruppen. Svar på rapporten kommer att finnas som ärende vid nästkommande nämndsmöte. Samverkansgruppen har tagit del av informationen. 5. Rekryteringar förvaltningsstab Eva Osvald-Gustavsson informerar om pågående och kommande rekryteringar. Utvecklingschef: Intervjuer har genomförts och parterna är överens om att gå vidare med referenstagning samt att slutlig avstämning görs den 22 januari 2015 via telefon. PA-konsult: Förvaltningen kommer söka en vikarierande PA konsult då de två ordinarie PA konsulterna kommer vara föräldralediga från april till och med september Avdelningschef beroendeavdelning: Intervjuer kommer genomföras den 28 januari Arbetsgivaren önskar namn på fackliga som ska medverka i anställningsintervjuerna. Namn sänds till ann-sophie.nykranssvedhem@regionhalland.se Samverkansgruppen har tagit del av informationen. 2 (6)

3 6. Reviderade mötestider för samverkan 2015 Med anledning av att mötesdatum för nämnden ändrats har förslag om nya mötestider för samverkansgruppen PSH upprättats. Följande mötestider gäller för 2015 Samverkansgruppen beslutar fastställa föreslagna mötestider för Förslag till gemensamt möte PSH samverkansgrupper Samverkansgruppen har tidigare beslutat att bjuda in till gemensamt möte med samtliga samverkansgrupper inom Psykiatrin Halland. Syftet är en gemensam dialog kring roller, uppdrag, ärendegång och därmed inflytande samt hantering av resultat från medarbetarenkäten avseende trakasserier och kränkningar. Parterna beslutar att övriga samverkansgrupper bjuds in till gemensamt möte den 16 mars 2015 kl Parterna är vidare överens om att gemensamt förbereda innehållet för dagen. Detta kommer att tas upp på nästa samverkansmöte. 8. Skyddskommitté Rutin arbetsmiljöansvar vid arbete på annat arbetsställe Arbetsgivaren vill med de fackliga representanterna ta fram ett diskussionsförslag som underlag för vidare samtal med Hallands Sjukhus och Regionkontoret. Önskvärt ar att få en gemensam rutin som gäller för Region Halland. Ett utkast kommer sändas till representanterna i samverkansgruppen. Frågan kommer att tas upp på nästkommande möte för fortsatt diskussion. Hantering av risk- och konsekvensanalyser med anledning av åtgärdsplan 2015 Arbetsgivaren informerar om förhandling med SACO enligt MBL 14 om arbetsgivarens beslut om åtgärdsplan Parterna är överens om att 3 (6)

4 beslutet om åtgärdsplan är att se som en inriktning som arbetsgivaren har att arbeta vidare med. I det fortsatta arbetet kommer, inom respektive verksamhetsområde, fackliga representanter att involveras, inte minst vid risk och konsekvensbedömningar som ska upprättas när ett konkret förslag föreligger. Planerade aktiviteter arbetsmiljö kvartal 1 Arbetsgivaren informerar om planerade aktiviteter som genomförs under kvartal 1 i enlighet med fastställd plan. - Uppföljning av nattundersökningar Sammanställning översänds till de fackliga representanterna - Erbjudande om nattundersökningar Revidering av skyddsrondsprotokoll - Genomförande av skyddsronder Ta fram förslag till information avseende arbete mot kränkningar och trakasserier att använda vid APT samt uppföljning av gällande riktlinjer. - Uppföljning av genomförda lönesamtal Skyddskommittén har tagit del av informationen. 9. Övriga frågor HL: Arbetsbelastning läkare vid start av beroendeavdelning Läkarföreingen är oroade för att arbetsbelastningen för läkare kommer att öka i och med att en ny beroendeenhet öppnar. Arbetsgivaren konstaterar att så kan bli fallet men att detta måste beaktas i dimensionering av resurser samt tas med i risk och konsekvensbedömning av det slutliga förslaget. I arbete med att ta fram förslag kommer representanter för berörda yrkesgrupper ges möjlighet att delta. Arbetet kommer nu fortsättningsvis att kopplas till de respektive verksamhetsområdena. Den del av förslaget som först kommer tas fram avser heldygnsvård och kommer därför att tas upp i samverkansgruppen för heldygnsvård. Till nästa samverkansmöte inbjuds Sven-Erik Alborn in för information i ärendet. HL: Läkarbemanning vid vakanser inom öppenvård Läkarföreningens medlemmar har uppmärksammat att då vakanser uppstått inom öppenvården har patienter hänvisats till heldygnsvårdens läkare. Detta har skett med kort varsel och har ökat arbetsbelastningen för heldygnsvårdens läkare. Arbetsgivaren konstarerar att detta inte är ett korrekt sätt att hantera vakanser på. Dessa ska i första hand lösas genom att verksamhetschefen för 4 (6)

5 öppenvård omdisponerar resurserna inom öppenvården. Denna information kommer att lämnas till berörda chefer. HL- Roll och uppdrag för fackligrepresentant i samverkansgruppen Eva Osvald-Gustavsson informerar om att fackliga representanter från samverkansgruppen har rätt att närvara vid nämndens sammanträde. Anmälan behöver inte göras i förväg. Enligt kommunallagen är närvarorätten begränsad i vissa fall. Utbildning för fackliga representanter finns inom ramen för Region Halland, anmälan sker genom utbildningskatalogen på Intranätet. Arbetsgivaren har uppmärksammat Regionkontoret på att det är för få utbildningstillfällen i förhållande till behovet. Milene Svanå (SACO) informerar om att samverkansgruppen för Region Halland beslutat att facklig förtroendevald i samverkansgrupp tillika är skyddsombud. HL och SACO: Avtalsuppfyllnad av privata leverantörer inom Vård Val Halland Plus HL och SACO har uppmärksammat att det finns privata leverantörer inom Vård Val Halland Plus som inte levererar ett komplett utbud av behandling i enlighet med nationella riktlinjer och undrar hur Psykiatrin Halland agerar i dessa fall. Arbetsgivaren vill ha kännedom om detta och vill därför att när misstanke finns om att privata aktörer inte tillhandahåller vård enligt nationella riktlinjer ska detta anmälas till avdelningschef som i sin tur för informationen vidare. Förvaltningen agerar genom att uppmärksamma vårdvalskontoret på bristerna. Vårdvalskontoret har sedan att granska så att vård erbjuds in enlighet med avtal. SACO: Lägesrapport BUP Kungsbacka SACO informerar om att en skyddsrond genomfördes av de tilltänkta lokalerna innan jul och att dessa väl uppfyller verksamhetens behov. Arbetsgivaren har ingen ytterligare information mer än att hyresavtalet för befintliga lokaler sagts upp. Arbetsgivaren: Lägesrapport BUP Varberg Arbetsgivaren informerar om att till följd av hastig sjukdom har beslutats om tf avdelningschef för BUP. Om behovet kvarstår nästa vecka kommer det hanteras vidare av verksamhetschef Magnus Oléni. 5 (6)

6 Vid protokollet Ann-Sophie Svedhem Justeras För arbetsgivarparten Eva Osvald-Gustafsson För Vision Ann-Catrin Bengtsson För Kommunal Jonas Elmblad För SACO Milene Svanå För HL Björn Söderström 6 (6)

Samverkansgrupp för Psykiatrin i Halland

Samverkansgrupp för Psykiatrin i Halland Protokoll Sammanträdesdatum 2014-10-23 Samverkansgrupp för Psykiatrin i Halland Tid: 23 oktober 2014, kl 10.00 12.00 Plats: Rödskär, Hallands Sjukhus Varberg Närvarande: Ann-Sophie Svedhem, Ordförande,

Läs mer

Samverkansgrupp för Psykiatrin i Halland

Samverkansgrupp för Psykiatrin i Halland Protokoll Sammanträdesdatum 2015-06-03 Samverkansgrupp för Psykiatrin i Halland Tid: 3 juni 2015, kl 09.30 12.00 Plats: Trådgården, Psykiatristaben Varberg Närvarande: Ove Larsson Ordförande Ann-Sophie

Läs mer

Driftnämnden för Psykiatri Halland

Driftnämnden för Psykiatri Halland Driftnämnden för Psykiatri Halland Tid: Tisdagen den 8 september 2015, kl. 09.30-16.00. Plats: Kallade: Övriga: Konferensrum Balgö, Sjukhuset i Varberg, Träslövsvägen, Varberg. Länk till karta: http://kartor.eniro.se/m/nlk9c

Läs mer

Driftnämnden för Psykiatri Halland

Driftnämnden för Psykiatri Halland Driftnämnden för Psykiatri Halland Tid: Tisdagen den 3 mars 2015, kl. 09.30-16.00 (lunchuppehåll kl 12-13) Plats: Kallade: Konferensrum Balgö, Sjukhuset i Varberg, Träslövsvägen, Varberg. Länk till karta:

Läs mer

Driftnämnden Psykiatri 15-27

Driftnämnden Psykiatri 15-27 Protokoll Sammanträdesdatum 2017-03-01 Driftnämnden Psykiatri 15-27 Tid: Onsdag 1 mars kl. 10:00 16:00 Plats: Sjukhuset, Varberg Ledamöter Svein Henriksen(MP) Göran Gunnarsson (S) Karl-Gunnar Svensson

Läs mer

Driftnämnden för Psykiatrin i Halland

Driftnämnden för Psykiatrin i Halland Driftnämnden för Psykiatrin i Halland Tid: Tisdagen den 10 december, kl. 10.00-17.00 OBS! tiden Plats: Konferensrum Balgö, Psykiatriska kliniken, Träslövsvägen, Varberg. Länk till karta: http://kartor.eniro.se/m/nlk9c

Läs mer

Uppföljning av arbetsmiljöplan för Psykiatrin Halland 2015

Uppföljning av arbetsmiljöplan för Psykiatrin Halland 2015 01054 1(6) Diarienummer DN PS Datum 2015- Fastställd i Driftnämnd Psykiatri 2015- Uppföljning av arbetsmiljöplan för Psykiatrin Halland 2015 Bakgrund Inom Psykiatrin Halland bedrivs systematiskt arbetsmiljöarbete

Läs mer

Driftnämnden för Psykiatri Halland

Driftnämnden för Psykiatri Halland Driftnämnden för Psykiatri Halland Tid: Tisdagen den 1 april, kl. 09.00-16.00 Plats: Konferensrum Balgö, Psykiatriska kliniken, Träslövsvägen, Varberg. Länk till karta: http://kartor.eniro.se/m/nlk9c Föredragningar

Läs mer

Driftnämnden för Psykiatri Halland

Driftnämnden för Psykiatri Halland Driftnämnden för Psykiatri Halland Tid: Tisdagen den 20 januari 2015, kl. 09.30-16.00 (lunchuppehåll kl 12-13) Plats: Konferensrum Bocksten, Sjukhuset i Varberg, Träslövsvägen, Varberg. Länk till karta:

Läs mer

Driftnämnden Psykiatri 41-53

Driftnämnden Psykiatri 41-53 Protokoll Sammanträdesdatum 2017-05-02 Driftnämnden Psykiatri 41-53 Tid: Tisdag 2 maj kl. 09:30 13:00 Plats: Sjukhuset, Varberg Ledamöter Svein Henriksen(MP) Göran Gunnarsson (S) Bengt Kjellgren (M) Axel

Läs mer

Driftnämnden för Psykiatri Halland

Driftnämnden för Psykiatri Halland Driftnämnden för Psykiatri Halland Tid: Plats: Kallade: Övriga: Tisdagen den 9 juni 2015, kl. 09.30-16.00. Lunch ingår. Konferensrum i entréplan på Vuxenpsykiatriska mottagningen i Halmstad, Bergsgatan

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2012-04-26 Driftnämnden Varberg Tid: Torsdagen den 26 april 2012 klockan 13.00-16.00 Plats: Konferensrum Eneskär, Stadshotellet i Varberg 1 Justering Driftnämnden beslutar

Läs mer

Driftnämnden för Psykiatri Halland

Driftnämnden för Psykiatri Halland Driftnämnden för Psykiatri Halland Tid: Måndagen den 27 april 2015, kl. 09.30-16.00 (lunchuppehåll kl 12-13) Plats: Kallade: Konferensrum Balgö, Sjukhuset i Varberg, Träslövsvägen, Varberg. Länk till karta:

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2017-05-02 Driftnämnden Psykiatri Tid: Tisdag 2 maj kl. 09:30 13:00 Plats: Sjukhuset, Varberg ( Balgö ) Beslutsärenden 1 Justering Nämnden beslutar utse Göran Gunnarsson

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte med Hallands läkarförening 11-06-13

Protokoll fört vid styrelsemöte med Hallands läkarförening 11-06-13 Protokoll fört vid styrelsemöte med Hallands läkarförening 11-06-13 Närvarande Anders Åkvist ordförande Elsa Andersson sekreterare Per Meijer Anna-Karin Johansson Ingrid Stubelius Gunnar Claesson Katarina

Läs mer

Samverkansavtal för Landstinget i Östergötland

Samverkansavtal för Landstinget i Östergötland 1(6) Samverkansavtal för Landstinget i Östergötland Medbestämmandeavtal 2002 har här, av parterna gemensamt, utvecklats utifrån FAS 05. 1. Utgångspunkter för samverkan Medbestämmandelagen (MBL), arbetsmiljölagen

Läs mer

Styrelsen för Sjukhuset i Varberg 72-85

Styrelsen för Sjukhuset i Varberg 72-85 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-09-19 Styrelsen för Sjukhuset i Varberg 72-85 Tid: Onsdagen den 19 september 2007, kl 09:00-14:00 Plats: Sjukhuset i Varberg, Direktionsrummet Ledamöter Christer Samuelsson

Läs mer

Driftnämnden för Psykiatri Halland

Driftnämnden för Psykiatri Halland Driftnämnden för Psykiatri Halland Tid: Tisdagen den 28 januari 2014, kl. 09.00-16.00 Plats: Konferensrum Balgö, Psykiatriska kliniken, Träslövsvägen, Varberg. Länk till karta: http://kartor.eniro.se/m/nlk9c

Läs mer

Styrelsen för Sjukhuset i Varberg

Styrelsen för Sjukhuset i Varberg Protokoll Sammanträdesdatum 2008-12-17 Styrelsen för Sjukhuset i Varberg 87-100 Tid: Onsdagen den 17 december 2008, kl 13:00-16:15 Plats: Sjukhuset i Varberg, Direktionsrummet Ledamöter Christer Samuelsson

Läs mer

Protokoll fört vid möte med arbetsmarknadsförvaltningens förvaltningsgrupp

Protokoll fört vid möte med arbetsmarknadsförvaltningens förvaltningsgrupp Arbetsmarknadsförvaltningen Protokoll Sida 1 (7) 2017-03-30 Närvarande: För arbetsgivaren: Arjun Bakshi, förvaltningschef Charlotte Goliath, ekonomichef Jónína Gísladóttir, HR-chef Kicki Wattjersson, avdelningschef

Läs mer

Föredragningslista Sammanträdesdatum

Föredragningslista Sammanträdesdatum Föredragningslista Sammanträdesdatum 2011-04-27 Driftnämnden Varberg Tid: Onsdagen den 27 april 2011 klockan 13.00-16.00 Plats: Varbergs stadshotell, konferenslokal Wardberg 1 Justering Driftnämnden beslutar

Läs mer

FAS-avtal för Hässleholms kommun Tillämpningsföreskrifter

FAS-avtal för Hässleholms kommun Tillämpningsföreskrifter 1(5) 2011-06-15 FAS-avtal för Hässleholms kommun Tillämpningsföreskrifter Dessa tillämpningsföreskrifter har tillkommit för att förtydliga vad som framgår av FAS-avtalet. Till tillämpningsföreskrifterna

Läs mer

35 Svar på motion om Landsbygdsklinik i Hallands inland RS170203

35 Svar på motion om Landsbygdsklinik i Hallands inland RS170203 Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2018-02-14 35 Svar på motion om Landsbygdsklinik i Hallands inland RS170203 Beslut Regionstyrelsen beslutar att föreslå regionfullmäktige besluta

Läs mer

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, landstingets kansli, Ingelstadsvägen 9, Växjö

PROTOKOLL. Kronobergsrummet, landstingets kansli, Ingelstadsvägen 9, Växjö 1 (5) Landstingets kansli Kansliavdelningen, Justerat 2014-09-26 Patientnämnden Tid Onsdagen den 17 september kl. 9 11.30 Plats Närvarande ledamöter Kronobergsrummet, landstingets kansli, Ingelstadsvägen

Läs mer

Driftnämnden kultur och skola

Driftnämnden kultur och skola Driftnämnden kultur och skola Tid: kl. 09:00-15:00 Plats: Katrineberg, Sörbysalen, Granhem Ledamöter Maud Lanne (S), vice ordförande Anders Ekström (M) Sven-Anders Svensson (C) Christina Corin (MP) Camilla

Läs mer

Delgivningar KS

Delgivningar KS Delgivningar KS 2016-06-09 Ekonomirapporten april 2016, KSL Svar på skrivelse om f.d. sanitetsporslinsfabriken, kdir Svar på skrivelse från Kullsvedsskolans föräldraförening, kso Svar på fråga ang. nord/sydlinjen,

Läs mer

Samverkansavtal Lunds kommun

Samverkansavtal Lunds kommun 1 (6) Jörgen Hultman/Jan Krantz 046-35 53 84, 046-35 59 77 jorgen.hultman@lund.se, jan.krantz@lund.se Samverkansavtal Lunds kommun Utgångspunkter och syfte Samverkansavtalet i Lunds kommun har sin avtalsmässiga

Läs mer

Medbestämmande-, arbetsmiljö- och hälsofrågorna integreras i Samverkanssystemet

Medbestämmande-, arbetsmiljö- och hälsofrågorna integreras i Samverkanssystemet Styrdokument Dokumenttyp: Regler Beslutat av: Kommunstyrelsen Fastställelsedatum: 2007-10-11 Cesam Ansvarig: Personalchef Revideras: Följas upp: SAMVERKANSAVTAL Vårt lokala avtal bygger på synsättet från

Läs mer

Driftnämnden Psykiatrin Halland 54-63

Driftnämnden Psykiatrin Halland 54-63 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-08-31 Driftnämnden Psykiatrin Halland 54-63 Tid: Onsdagen den 31 augusti 2011, kl 09:00-16:00 Plats: Konferensrum hjälpmedelscentralen, Kistingevägen 2, Halmstad Ledamöter

Läs mer

SAMVERKANSAVTAL. Avtal om samverkan och medarbetarinflytande för Lernia. Lernia Samverkansavtal Sid 1 (16)

SAMVERKANSAVTAL. Avtal om samverkan och medarbetarinflytande för Lernia. Lernia Samverkansavtal Sid 1 (16) SAMVERKANSAVTAL Avtal om samverkan och medarbetarinflytande för Lernia Lernia Samverkansavtal Sid 1 (16) Innehåll 1. Gemensamma utgångspunkter... 3 2. Samverkan... 3 3. Arbetsplatsträff... 4 4. Samverkansgrupp...

Läs mer

Styrelsen för Sjukhuset i Varberg 51-59

Styrelsen för Sjukhuset i Varberg 51-59 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-06-24 Styrelsen för Sjukhuset i Varberg 51-59 Tid: Onsdagen den 24 juni 2009, kl 09:00-12:00 Plats: Sjukhuset i Varberg, Direktionsrummet Ledamöter Christer Samuelsson

Läs mer

Samverkansavtal om arbetsmiljö och medbestämmande för Landstingsstyrelsens förvaltning (LSF)

Samverkansavtal om arbetsmiljö och medbestämmande för Landstingsstyrelsens förvaltning (LSF) Landstingsstyrelsens förvaltning LS 0502-0224 2005-12-12 Samverkansavtal om arbetsmiljö och medbestämmande för Landstingsstyrelsens förvaltning (LSF) Utgångspunkter - samverkan Det är viktigt att parterna

Läs mer

Kollektivavtal om samverkan för Valdemarsviks kommun

Kollektivavtal om samverkan för Valdemarsviks kommun Bilaga 3 Kollektivavtal om samverkan för Valdemarsviks kommun Inledning Parterna sluter detta avtal med stöd av FAS 05 (Förnyelse-Arbetsmiljö-Samverkan i kommuner, landsting och regioner). Parternas syfte

Läs mer

Wivan Henricson, Vårdförbundet Marianne Höjman, Kommunal Anneli Rosenberg, SSR, 67-76

Wivan Henricson, Vårdförbundet Marianne Höjman, Kommunal Anneli Rosenberg, SSR, 67-76 LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I HALMSTAD 67-80 Tid: 2003-08-26 kl. 14:00 16:50 Plats: Primärvårdsförvaltningens kansli, Torsgatan 1 Närvarande: Ledamöter Stefan Bengtsson, ordf. (c)

Läs mer

3. Godkännande av föredragningslista samt närvarorätt för personalföreträdarna

3. Godkännande av föredragningslista samt närvarorätt för personalföreträdarna LANDSTINGET HALLAND FÖREDRAGNINGSLISTA MED BESLUTSFÖRSLAG PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I HALMSTAD Tid: Plats: 2003-01-23 kl.14:00 Primärvårdsförvaltningen, Torsgatan 1. Val av protokolljusterare att utse Agneta

Läs mer

Varbergsnämnden 28-36

Varbergsnämnden 28-36 PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2009-04-14 Varbergsnämnden 28-36 Tid: Tisdag 14 april 2009 kl 14:00-17:15 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg Närvarande: Ledamöterna Karl-Gunnar Svensson

Läs mer

Styrdokument. Central samverkansgrupp, CSG Lokal samverkansgrupp, LSG Arbetsplatsträffar, APT. Riktlinjer för tillämpning av samverkansavtalet:

Styrdokument. Central samverkansgrupp, CSG Lokal samverkansgrupp, LSG Arbetsplatsträffar, APT. Riktlinjer för tillämpning av samverkansavtalet: Styrdokument Riktlinjer för tillämpning av samverkansavtalet: Central samverkansgrupp, CSG Lokal samverkansgrupp, LSG Arbetsplatsträffar, APT Partsgemensamt fastställd 2012-04-02 Dnr 20-1023/10 2012-04-02

Läs mer

Lärande- och kulturförvaltningens samverkansgrupp

Lärande- och kulturförvaltningens samverkansgrupp Protokoll 1 (5) 2013-01-11 Lärande- och kulturförvaltningens samverkansgrupp Tid Fredag 11januari2013, klockan 15:30-17:00. Mötet ajourneras 15:00-15:15, 15:55-16:00, 16:23-16:25. Plats Guldsmeden plan

Läs mer

Driftnämnden Närsjukvård 18-26

Driftnämnden Närsjukvård 18-26 Protokoll Sammanträdesdatum 2012-04-18 Driftnämnden Närsjukvård 18-26 Tid: Onsdag 18 april kl. 09:00 14:35 Plats: Folktandvården City, Halmstad Ledamöter Tommy Rydfeldt (FP) Kerstin Zander (S) Lovisa Ljungberg

Läs mer

Uppföljning av arbetsmiljö 2014

Uppföljning av arbetsmiljö 2014 1(5) Diarienummer DN PS140035 Datum 2014-11-25 Fastställd i Driftnämnd Psykiatri 2014-12-xx Uppföljning av arbetsmiljö 2014 Bakgrund Inom Psykiatrin Halland bedrivs systematiskt arbetsmiljöarbete enligt

Läs mer

Driftnämnden Öppen specialiserad vård

Driftnämnden Öppen specialiserad vård Föredragningslista Sammanträdesdatum 2014-02-18 Driftnämnden Öppen specialiserad vård Tid: Tisdagen den 18 februari 2014 klockan 09.00 12.00 Plats: Konferensrum Borgkammaren, Regionkontoret södra vägen

Läs mer

Primärvårdsnämnden Hylte 36 49

Primärvårdsnämnden Hylte 36 49 Protokoll Sammanträdesdatum Den 29 juni 2004 Primärvårdsnämnden Hylte 36 49 Tid: Tisdagen den 29 juni 2004, kl. 14:00 16:15 Plats: Sammanträdesrummet, administrationsbyggnaden, Vårdcentral Hyltebruk Ledamöter

Läs mer

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN VARBERG 1-16 Tid: Måndag 20 januari 2003 kl 15:00-17:00 Plats: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg Närvarande: ledamöterna ersättarna tjänstemännen Karl-Gunnar

Läs mer

Primärvårdsnämnden Hylte 50-59

Primärvårdsnämnden Hylte 50-59 Protokoll Sammanträdesdatum 2004-09-07 Primärvårdsnämnden Hylte 50-59 Tid: Tisdagen den 7 september 2004, kl. 14:30 17:45 Plats: Sammanträdesrummet Sälen, Landstingets kansli, Södra vägen, Halmstad Ledamöter

Läs mer

Styrelsen för Sjukhuset i Varberg 44-54

Styrelsen för Sjukhuset i Varberg 44-54 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-04-17 Styrelsen för Sjukhuset i Varberg 44-54 Tid: Tisdagen den 17 april 2007, kl 09:00-12:40 Plats: Sjukhuset i Varberg, konferensrummet, arbetsterapin Ledamöter Christer

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA PERSONAL- OCH ORGANISATIONSUTSKOTTET Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 13 april 2004, kl 08.30

FÖREDRAGNINGSLISTA PERSONAL- OCH ORGANISATIONSUTSKOTTET Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 13 april 2004, kl 08.30 Plats och tid för sammanträdet Föredragande FÖREDRAGNINGSLISTA PERSONAL- OCH ORGANISATIONSUTSKOTTET Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 13 april 2004, kl 08.30 Ärenden 1 Justering 2 Föregående

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Kristoffer Bergström personalchef, Inbjuden verksamhetschef för vårdcentral Andersberg, 68

Protokoll Sammanträdesdatum Kristoffer Bergström personalchef, Inbjuden verksamhetschef för vårdcentral Andersberg, 68 Protokoll Sammanträdesdatum 2005-10-04 Primärvårdsnämnden Halmstad 62-74 Tid: 2005-10-04 kl. 14:00-17:30 Plats: Vårdcentralen Andersberg, Skolgången 2 Ledamöter Stefan Bengtsson (c) Agneta Karlsson (s)

Läs mer

Driftnämnden Hallands sjukhus

Driftnämnden Hallands sjukhus Föredragningslista Sammanträdesdatum 2017-05-17 Driftnämnden Hallands sjukhus Tid: Onsdagen den 17 maj 2017 klockan 10.00-16.00 Plats: Konferensrum Kattegatt/Barken-Briggen, Hallands sjukhus Halmstad 1

Läs mer

2 Fastställande av dagordning - Förslag till dagordning har varit utsänd med kallelsen. Dagordningen fastställs efter följande ändringar.

2 Fastställande av dagordning - Förslag till dagordning har varit utsänd med kallelsen. Dagordningen fastställs efter följande ändringar. GÖTEBORGS STAD ÖSTRA GÖTEBORG FÖRVALTNINGENS SAMVERKANSGRUPP Protokoll FSG 20 2011 Ärende: Sammanträde med Förvaltningens samverkansgrupp Tid: Onsdag 16 november 2011, klockan 08.30 10.30 Plats: Förstamajgatan

Läs mer

Samverkansavtal. Mellan Praktiska Sverige AB, Movant AB, Lärarförbundets och Lärarnas Riksförbunds Samverkansråd samt Sverige Skolledarförbund.

Samverkansavtal. Mellan Praktiska Sverige AB, Movant AB, Lärarförbundets och Lärarnas Riksförbunds Samverkansråd samt Sverige Skolledarförbund. Samverkansavtal Mellan Praktiska Sverige AB, Movant AB, Lärarförbundets och Lärarnas Riksförbunds Samverkansråd samt Sverige Skolledarförbund. SAMVERKANSAVTAL Parter: Praktiska Sverige AB och Movant AB

Läs mer

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa

Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-06-21 Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa Tid: Tisdagen den 21 juni 2016 klockan 09.00-14.00 Plats: Habiliteringen, konferensrum Fladen, Hallands sjukhus

Läs mer

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30. Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Patientnämnden Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30. Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2008-04-10 Patientnämnden 9-19 Tid: Torsdagen den 10 april 2008, kl 13:00-14:30 Plats: Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth Wetoft Petersson (kd) Landstinget

Läs mer

Arbetsmiljöplan, folkhälsonämnden 2015

Arbetsmiljöplan, folkhälsonämnden 2015 Styrdokument 2014-11-11 Ansvarig organisationsenhet: Folkhälsoförvaltningen Fastställd av Folkhälsonämnden 2014-11-12 Ersätter Arbetsmiljöplan 2014, 2013-12-11 146 c:\temp\cjen9qrefr.doc Arbetsmiljöplan,

Läs mer

Kommunstyrelsen protokoll

Kommunstyrelsen protokoll Datum: Torsdag 16 maj 2019 Tid: 16:30-16.50 Plats: Östra Roten, kommunhuset, Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 16 maj 2019 Paragrafer: 99-101 Utses att justera: Annette Fransson (S) Underskrifter:

Läs mer

Driftnämnden Psykiatri

Driftnämnden Psykiatri Driftnämnden Psykiatri Tid: kl. 09:30-16:00 Plats: Sjukhuset Varberg (Balgö) Ledamöter Bengt Kjellgren (M), 1:e vice ordförande Helen Ung Le (S), 2:e vice ordförande Ann-Helene Djivjak (SD) Sebastian Hassel

Läs mer

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden

Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden PROTOKOLL 27 36 Datum 2017-12-05 1 (5) Protokoll från habiliterings- och hjälpmedelsnämndens sammanträde Tid: 2017-12-05, kl 09.00-12,30 Plats: Rådhus Skåne Kristianstad,

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-02-12 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 12 februari 2015, kl 09:30 - ca kl 12:00 Plats: Regionservice Fiskaregatan 4, Halmstad Sammanträdesrum: Parketten

Läs mer

Rutin för systematiskt arbetsmiljöarbete inom Enköpings kommun

Rutin för systematiskt arbetsmiljöarbete inom Enköpings kommun PERSONALENHETEN 2009-09-28 1 (5) Rutin för systematiskt arbetsmiljöarbete inom Enköpings kommun Detta dokument fastställer rutiner samt reder ut ansvarsförhållanden för arbetsmiljöarbetet inom Enköpings

Läs mer

Riktlinjer fastställda av avdelningsstyrelsen 2008-01-23.

Riktlinjer fastställda av avdelningsstyrelsen 2008-01-23. ST inom migrationsområdet Avdelningsstyrelsen Skyddsombud inom ST Riktlinjer fastställda av avdelningsstyrelsen 2008-01-23. Uppdraget som skyddsombud är ett fackligt uppdrag och ett skyddsombud har förtroendemans

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats B-salen, kl. 08:30 12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstepersoner Carl-Olof Bengtsson (S), ordförande Carl Geijer (M) Magnus Jisborg (M) Marita Bengtsson (MP) Eva Ericsson (L)

Läs mer

Toftaholms Herrgård, Lagan. Ulla Blomquist, SKTF Ingrid Holmén, Kommunal Lisbeth Larsson, SACO

Toftaholms Herrgård, Lagan. Ulla Blomquist, SKTF Ingrid Holmén, Kommunal Lisbeth Larsson, SACO LANDSTINGET HALLAND PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN I HYLTE 13-25 Tid: 2003-02-25 kl. 13:30 14:35 Plats: Närvarande: Ledamöter Toftaholms Herrgård, Lagan Tom Barkström, ordf. (c) Kristina Johansson, vice

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2017-04-26 Ärendelista 32 Dnr 2017-000061 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2017 33 Dnr 2017-000097 Ekonomisk åtgärdsplan 34 Dnr 2017-000098 Riktlinjer

Läs mer

Ledamöter: Eva Lannerö (KD) Ordförande Kjell Treslow (M) Lena Huss (FP) Juan Carlos Cebrian (S) Staffan Sjödén (M) Margareta Cantell (C)

Ledamöter: Eva Lannerö (KD) Ordförande Kjell Treslow (M) Lena Huss (FP) Juan Carlos Cebrian (S) Staffan Sjödén (M) Margareta Cantell (C) 2014-12-09 1 (6) Sammanträde med Patientnämnden Dag: 2014-12-09 Tid: 14.30 16.45 Plats: Hornsgatan 15, 2 tr Ledamöter: Eva Lannerö (KD) Ordförande Kjell Treslow (M) Lena Huss (FP) Juan Carlos Cebrian (S)

Läs mer

Protokoll från förvaltningsgrupp

Protokoll från förvaltningsgrupp Protokoll Sida 1 (7) 2016-05-12 Protokoll från förvaltningsgrupp Närvarande: Arbetsgivare Susanne Leinsköld, stadsdelsdirektör Anneli Hilmersson, Medborgarservice Britt Karlsson, Förskola och fritid, tf.

Läs mer

Varbergsnämnden 19 28

Varbergsnämnden 19 28 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-04-06 Varbergsnämnden 19 28 Tid Onsdag 6 april 2011, kl 13:00 17:15 Plats Konferensrummet 1:a vån, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg Ledamöter Karl-Gunnar Svensson (KD)

Läs mer

PARTSSAMVERKAN FÖR NYBÖRJARE. Partssamverkan för nybörjare

PARTSSAMVERKAN FÖR NYBÖRJARE. Partssamverkan för nybörjare PARTSSAMVERKAN FÖR NYBÖRJARE Partssamverkan för nybörjare Det är inte helt lätt att förstå sig på alla delar av Samverkan Göteborg om du för första gången har fått ett fackligt uppdrag. Komplexiteten beror

Läs mer

Primärvårdsnämnden Hylte

Primärvårdsnämnden Hylte Protokoll Sammanträdesdatum 2006-09-18 Primärvårdsnämnden Hylte 22-30 Tid: Måndagen 18 september 2006, kl 15:00-17:00 Plats: Vårdcentralen Hyltebruk Ledamöter Tom Barkström (kd) Kristina Johansson (s)

Läs mer

S a m v e r k a n s a v t a l G ä v l e k o m m u n F AS F ö r n y e l s e Ar b e t s m i l j ö - S a m v e r k a n

S a m v e r k a n s a v t a l G ä v l e k o m m u n F AS F ö r n y e l s e Ar b e t s m i l j ö - S a m v e r k a n S a m v e r k a n s a v t a l G ä v l e k o m m u n F AS F ö r n y e l s e Ar b e t s m i l j ö - S a m v e r k a n 2007-12-17 Sid 1 (7) Utgångspunkter Medbestämmandelagen (MBL), arbetsmiljölagen (AML)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Samrehabnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Samrehabnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Skene lasarett, konferenscenter Arne Aldman, kl 08:30-09:45 S C MP S C C S Hanne Jensen ersätter Claes Redberg, Västra Götalandsregionen Sandra Eliasson ersätter

Läs mer

Kungsbackanämnden 1 11

Kungsbackanämnden 1 11 Protokoll Sammanträdesdatum 2012-01-30 Kungsbackanämnden 1 11 Tid: Måndag 30 januari 2012, kl. 16:00 19:20 Plats: Sammanträdesrum Tjolöholm, Hallands sjukhus Kungsbacka Ledamöter Ulrika Jörgensen (M) Maud

Läs mer

Driftnämnden Halmstad

Driftnämnden Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2011-08-31 Driftnämnden Halmstad Tid: Onsdagen den 31 augusti 2011 klockan 09.00-12.00 Plats: Konferensrum Berget, Norrebo, våning 3, Hallands sjukhus Halmstad Ledamöter: Mikaela

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen 1(5) Datum och tid: Onsdagen den 27 mars, 2019, kl. 10:00-12:00. Hanna Olofsson. Anna Borgius. Lena Hansen, Kommunal

Vård- och omsorgsförvaltningen 1(5) Datum och tid: Onsdagen den 27 mars, 2019, kl. 10:00-12:00. Hanna Olofsson. Anna Borgius. Lena Hansen, Kommunal Vård- och omsorgsförvaltningen Protokoll 1(5) Samverkansgrupp Förvaltningsövergripande Plats: Bangatan 10 A, Lund Datum och tid: Onsdagen den 27 mars, 2019, kl. 10:00-12:00 Närvarande För arbetsgivaren

Läs mer

Protokoll från förvaltningsgruppen 4 juni 2019

Protokoll från förvaltningsgruppen 4 juni 2019 Sida 1 (5) 2019-06-1004 från förvaltningsgruppen 4 juni 2019 Närvarande: Stadsdelsförvaltningen Gunilla Davidsson, tf. stadsdelsdirektör Katarina Odén-Ryhede, tf. avdelningschef förskola Linda Palo, avdelningschef

Läs mer

Föredragningslista. 13 Ersättning till förtroendevalda 14 Ändring av sammanträdesdag 15 Lärare utan föreskriven behörighet

Föredragningslista. 13 Ersättning till förtroendevalda 14 Ändring av sammanträdesdag 15 Lärare utan föreskriven behörighet Föredragningslista Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, fredag den 20 januari 2006, kl 08.30 Ärenden 1 Justering 2 Föregående mötesprotokoll Göran

Läs mer

Områdeschef Förebyggande/Kvalitet/Utredning, korttid samt dagverksamheter

Områdeschef Förebyggande/Kvalitet/Utredning, korttid samt dagverksamheter Protokoll LSG 2016-08-09 Ärende: Lokal samverkansgrupp/skyddskommitté Sektor Äldreomsorg samt Hälso- och sjukvård. Tid: 2016-08-09, kl. 13-15 Plats: Hörnrummet, två trappor upp, Förstamajgatan 2A Ledamöter:

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-02-04 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 4 februari 2016, kl 09:00 ca 12:00 Plats: Hallands Sjukhus, Halmstad Projektkontoret (Karta bifogas) OBS! Tid

Läs mer

FAS. Samverkansgrupper. Mötesplatser

FAS. Samverkansgrupper. Mötesplatser FAS Samverkansgrupper Mötesplatser Förnyelse Arbetsmiljö Samverkan KÖSAM FÖSAM LOSAM APT Verksamhetsmöte Utvecklingssamtal 1 Samverkansavtalet FAS Samverkansavtalet FAS är ett kollektivavtal som undertecknats

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Sammanträdesrum Yxningen, Nya kommunhuset, kl 13.30 15.25 Beslutande Ledamöter Magnus Hesse (M), ordförande Elisabet Edlund (S), vice ordförande Bo Hasselblad (M) Ulf Dahl (S), ersättare

Läs mer

Kommunstyrelsens personalutskott

Kommunstyrelsens personalutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Plats och tid Sammanträdesrum Yxningen, Nya kommunhuset, kl 13.30 15.05 Beslutande Ledamöter Sverre Moum, (m), ordförande Lennart Haraldsson, (s), vice ordförande Ulf Dahl,

Läs mer

1(1) Datum 2013-10-21 Handläggare Personalstrateg Johan Lexfors Kommunledningskontoret Personalavdelningen 0451-26 80 99 johan.lexfors@hassleholm.se Riktlinjer för praktikplatser gällande praktikanter

Läs mer

bitr förvaltningschef/verksamhetschef

bitr förvaltningschef/verksamhetschef Tid: 17:00-17:45 Plats: Nämndrummet vån 1 Paragrafer: 71-86 Närvarande Ledamöter Tord Karlsson (S) Fredrik Lindqvist (M) Michael Törnqvist (MP) Ida Balog (M) Filippa Lund (S) Kent Wetterskog (L) Mathias

Läs mer

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Familjenämnden

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Familjenämnden SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunhuset Sessionssalen, 2011-01-03 kl 18.00-18.45 Beslutande Magnus Karlsson (M) Wiggo Wrangborg (M) ers Gunilla Quist-Lundin (M) Gunborg Johansson

Läs mer

Varbergsnämnden 29 39

Varbergsnämnden 29 39 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-05-10 Varbergsnämnden 29 39 Tid: Tisdag 10 maj 2011, kl 14:00 17:45 Plats: Konferensrummet 2:a vån, Vårdcentralen Västra Vall, Varberg Ledamöter Karl-Gunnar Svensson (KD)

Läs mer

Den 22 april kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för äldre och funktionsnedsatta. Landstingets ledningskontor, registrator

Den 22 april kl på landstingets ledningskontor. Beredningen för äldre och funktionsnedsatta. Landstingets ledningskontor, registrator Beredningen för äldre och funktionsnedsatta 2015-04-08 1 (14) Plats och tid Psykiatrins hus/akademiska sjukhuset, ingång 10, Uppsala, 2014-04-08, kl. 14.00-17.00 Beslutande Malena Ranch (MP) ordförande

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Plats och tid Borgsalen, klockan 09:00-12:30 Ledamöter Ersättare Övriga Kristina Karlsson (C) Lena Persson (L) Rie Boulund (M) ersätter Ulrika Jörgensen (M) (ordförande) Kerstin Zander (S) ersätter Lise-Lotte

Läs mer

Psykiatrinämnden 10-19

Psykiatrinämnden 10-19 Protokoll Sammanträdesdatum 2005-03-02 Psykiatrinämnden 10-19 Tid: Onsdagen den 2 mars 2005, klockan 15.00 16.00 Plats: Varberg, Hotel Fregatten Ledamöter Christina Nillius (m) Hans- Jörgen Wahlhed (s)

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-09-10 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 10 september 2015, kl 09:30 ca kl 12:00 Plats: Regionservice Fiskaregatan 4, Halmstad Sammanträdesrum: Parketten,

Läs mer

Varbergsnämnden 59 67

Varbergsnämnden 59 67 Protokoll Sammanträdesdatum 2011-09-20 Varbergsnämnden 59 67 Tid: Tisdag 20 september 2011, kl. 14:00 18:00 Plats: Varbergsnämndens sammanträdesrum, Birger Svenssons väg 32 Ledamöter Karl-Gunnar Svensson

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN KALLELSE SOCIALNÄMNDEN. Tid Onsdagen den 2 januari 2019 kl. 10:00 Plats Sessionssalen, stadshuset, plan 6

SOCIALNÄMNDEN KALLELSE SOCIALNÄMNDEN. Tid Onsdagen den 2 januari 2019 kl. 10:00 Plats Sessionssalen, stadshuset, plan 6 1 (6) SOCIALNÄMNDEN KALLELSE 2018-12-12 SOCIALNÄMNDEN Tid Onsdagen den 2 januari 2019 kl. 10:00 Plats Sessionssalen, stadshuset, plan 6 Är Du förhindrad att närvara meddelar Du nämndsekreterare Inge Cedergren

Läs mer

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall. Ingvar Svensson, vice ordförande Sven Brunefors Benny Rybeck Britt Karlsson-Rehbinder Margareta Fåhraeus

Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall. Ingvar Svensson, vice ordförande Sven Brunefors Benny Rybeck Britt Karlsson-Rehbinder Margareta Fåhraeus PROTOKOLL PRIMÄRVÅRDSNÄMNDEN i VARBERG Tid: Måndag 8 oktober kl 15:00-16:55 Plats: Närvarande: Konferensrummet, Vårdcentralen Västra Vall Tore Fritzson, ordförande Ingvar Svensson, vice ordförande Sven

Läs mer

FÖRHANDLINGSPROTOKOLL 06-06-08

FÖRHANDLINGSPROTOKOLL 06-06-08 1 Lokalt samverkansavtal för Knivsta kommun FÖRHANDLINGSPROTOKOLL 06-06-08 1 Parterna sluter lokalt samverkansavtal för Knivsta kommun enligt bilaga. 2 Avtalet gäller fr o m 060701 tills vidare med en

Läs mer

Varbergsnämnden 23-31

Varbergsnämnden 23-31 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-04-25 Varbergsnämnden 23-31 Tid: 2007-04-25 kl 10:45-12:15 Plats: Vallersvik, Frillesås Ledamöter: Karl-Gunnar Svensson (kd) Inger Johansson (s) Kerstin Nelfelt (m) Claus

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-05-12 Driftnämnden Regionservice Tid: Torsdagen den 12 maj 2016, kl 09:30 ca 12:00 Plats: Regionservice, Skånegatan 59, Halmstad Sammanträdesrum: Gröna rummet

Läs mer

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad

Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Protokoll Sammanträdesdatum 2009-08-06 Patientnämnden 31-39 Tid: Torsdagen den 6 augusti 2009, kl. 13:30-15:45 Plats: Sammanträdesrum Borgsalen, Landstingshuset, Södra vägen 9, Halmstad Ledamöter Elisabeth

Läs mer

Driftnämnden Regionservice

Driftnämnden Regionservice Föredragningslista Sammanträdesdatum 2016-11-11 Driftnämnden Regionservice Tid: Fredagen den 11 november 2016, kl 09:30 ca 12:00 OBS! Dag och plats Plats: Sjukhuset i Varberg Sammanträdesrum: Gladan Karta

Läs mer

KOLLEKTIVAVTAL FÖR SAMVERKAN

KOLLEKTIVAVTAL FÖR SAMVERKAN ORSA KOMMUN KOLLEKTIVAVTAL FÖR SAMVERKAN 1 (6) INLEDNING Allmänt Arbetsgivaren och de fackliga organisationerna är genom detta samverkansavtal överens om att gemensamt sträva efter att främja den kommunala

Läs mer

Rutiner för systematiskt arbetsmiljöarbete Antagen av Direktionen 010919 Reviderad av Cesam 080214

Rutiner för systematiskt arbetsmiljöarbete Antagen av Direktionen 010919 Reviderad av Cesam 080214 Rutiner för systematiskt arbetsmiljöarbete Antagen av Direktionen 010919 Reviderad av Cesam 080214 Följande rutiner finns inom Sydskånska gymnasiet för att signaler om fysisk- och psykosocial ohälsa och

Läs mer

REGLEMENTE NÄMND FÖR KOSTSAMVERKAN

REGLEMENTE NÄMND FÖR KOSTSAMVERKAN REGLEMENTE NÄMND FÖR KOSTSAMVERKAN Reglemente för nämnd för kostsamverkan Fastställd Kommunfullmäktige 2009-04-21 16 Reviderad - Produktion Kommunledningskontoret Dnr 2009/100 101 Dokument Winess, KS Reglemente

Läs mer

~?la,;zc c _ < Hässleholms kommun. Plats och tid. Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl :00

~?la,;zc c _ < Hässleholms kommun. Plats och tid. Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl :00 . 1(5) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl 13.00-16:00 Ordförande Tjänstemän Fackliga representanter Marie Söderqvist Maria Bengtsson Rebecca Nordström Kristina Rauer Angela Arnesen Marie Lundgren

Läs mer

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m

3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m 3 Anmälan av inkomna och utgående skrivelser, protokoll m m Förslag till beslut Hälso- och sjukvårdsstyrelsen noterar handlingarna till protokollet. Ärendet Följande handlingar anmäls för anteckning till

Läs mer