Nytt i NYPS version 2.18

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nytt i NYPS version 2.18"

Transkript

1 Nytt i NYPS version 2.18 Releasedatum: Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS v2.18_v1.0.docx 1 (7) Henrik Hedlund

2 INNEHÅLL SAMMANFATTNING... 3 RAPPORTER... 3 ÄNDRINGAR FÖRBÄTTRINGAR OCH NY FUNKTIONALITET Inneliggande rekvisitioner namnbyte samt ny uppgift Ekonomiska uppgifter ny uppgift... 3 NYPS KLIENTEN... 3 RÄTTNING AV FELAKTIGHETER Rättning av automatiskt val av Finansiell källa Rättning av fel vid visning av ärendeinformation... 3 ÄNDRINGAR FÖRBÄTTRINGAR OCH NY FUNKTIONALITET Varning vid utbetalning av 0 kr Möjlighet att stänga av den automatiska bekräftelsen av mottagen ansökan Visning av aktuell systemmiljö Borttag av Kommunal subvention i KS/Servicebidrag Lagring av användarens fullständiga namn i databasens händelselogg Anpassning av KURED för nytt filformat (XML) Förbättrad hantering av kontaktuppgifter för handläggaren då den sökande använder e- legitimation i Min ansökan (7)

3 Sammanfattning Bugrättningar och förbättringar i Nyps klienten. Bugrättningar Förbättringar av rapporterna, Inneliggande rekvisitioner och Ekonomiska uppgifter Anpassning till Skatteverkets ändrade tjänst för redovisning av kontrolluppgifter. Varning/information vid försök till överföring av utbetalningar på 0 kr. Möjlighet att stoppa automatisk bekräftelse av mottagen ansökan. Visning av namnet på aktuell systemmiljö. Förbättrad hantering av kontaktuppgifter för handläggaren då den sökande använder e- legitimation i Min ansökan. Rapporter Ändringar förbättringar och ny funktionalitet 1. Inneliggande rekvisitioner namnbyte samt ny uppgift 1. Uppgiften Ankomstdatum har bytt namn till Beredningsstart för att bättre spegla datumet som visas. Datumet visar då ärendet flyttas från status Inväntar redovisning till Bered utbetalningsbeslut. 2. Godkänt belopp har lagts till i Inneliggande rekvisitioner så att rapporten kan vara ett bättre stöd för prognostisering av kommande utbetalningar. Referens: FNY-467, FNY Ekonomiska uppgifter ny uppgift Nu går det även välja/visa arbetsställets e-postadress. Den nya uppgiften heter E-postadress arbetsstället. Referens: FNY-1535 Nyps klienten Rättning av felaktigheter 3. Rättning av automatiskt val av Finansiell källa Om vallistan för Finansiell källa på ärenden inom Kommersiell service endast innehåller ett valalternativ, ska Nyps automatiskt välja detta. Den funktionen är nu rättad. Om uppgiften och dess lista är tom i status Bered ärendebeslut, och handläggaren byter till en detaljerad stödtyp som har konfigurerat listan med ett värde, fylls det nu automatiskt i på samma sätt som det sker med Aktuell artikel EU/statsstöd". Referens: FNY Rättning av fel vid visning av ärendeinformation Sedan releasen av förra versionen kunde under vissa omständigheter felmeddelandet Misslyckades aktivera vald arbetsyta visas vid visning av Utbetalnings- och ärendeinformation i vyn Visa ärende. Felet är nu åtgärdat. Referens: FNY-1539, FNY (7)

4 Ändringar förbättringar och ny funktionalitet 5. Varning vid utbetalning av 0 kr Då handläggaren trycker på "Överför till ek.system" och utbetalningen är på 0 kr, måste överföringen först bekräftas innan den kan skickas till ekonomisystemet. Överföring av "nollutbetalningar" är i de flesta fall inte önskvärda. Istället bör användaren välja att inte föra över utbetalningen, dvs. trycka på "Ej till ek.system". Bild 1 Ny varningsdialog vid överföring av utbetalning på 0 kr. Referens: FNY Möjlighet att stänga av den automatiska bekräftelsen av mottagen ansökan Den som registrerar ett ärende via Inkorgen har nu möjlighet att stänga av den automatiska bekräftelsen om mottagen ansökan som skickas till arbetsställets e-postadress. Det finns olika anledningar till att man inte vill att Nyps ska skicka ut bekräftelsen, t ex vid efterregistrering i Nyps. Bild 2 Kryssruta för inaktivering av automatisk bekräftelse av mottagen ansökan Referens: FNY Visning av aktuell systemmiljö Namnet på systemmiljön visas numera i fönstrets namnlist. I handläggningsklienten står det t ex NYPS (Utbildning) då man loggar in i utbildningsmiljön. Syftet med förbättringen är att användaren inte av misstag ska jobba i produktionsmiljön vid utbildning och testning. Referens: FNY Borttag av Kommunal subvention i KS/Servicebidrag Uppgiften Kommunal subvention har tagits bort från servicebidragets alla formulär. I förra versionen ändrades namnet på ja/nej frågan "Tidigare stöd från länsstyrelsen i servicebidraget till "Stöd/subvention från myndighet eller kommun de senaste tre åren? Anledningen var att tydliggöra att frågan inkluderar alla statliga stöd från myndigheter samt subventioner från kommuner. Den nya formuleringen som nu även inkluderar stöd från kommun, gör att Ja/Nej frågan "Kommunal subvention" har blivit överflödig och har tagits bort. 4 (7)

5 På befintliga ärenden har svaret (Ja/Nej) i "Kommunal subvention" flyttats över till de nya omformulerade uppgifterna: Flyttregeler: "Stöd/subvention från myndighet eller kommun de senaste tre åren? "Om Ja, ange vilka år och beskriv stödet/subventionen" 1. Om "Kommunal subvention" är tom eller om det står "Nej", har ingenting flyttats. 2. Om det står "Ja" i "Kommunal subvention" samt "Nej" eller tomt i "Tidigare stöd från länsstyrelsen, ska den senare uppgiften uppdateras till ett "Ja". Samtidigt ska textfältet kompletteras med texten "Har erhållit kommunal subvention". 3. Om det står "Ja" både i Kommunal subvention och i Tidigare stöd från länsstyrelsen, har inte Tidigare stöd från länsstyrelsen uppdaterats. Däremot har fritextfältet kompletterats med texten "Har erhållit kommunal subvention". Bild 3 Servicebidrag Bild 4 Investeringsbidrag och Landsbygdslån Referens: FNY Lagring av användarens fullständiga namn i databasens händelselogg För att hantera specialfall om användarens id tidigare har nyttjats av en annan fysisk person, lagras nu även dennes för- och efternamn i databasen tillsammans med användar-id t och organisationstillhörighet då en logg skapas. Tidigare lagrades endast användar-id t och organisationstillhörigheten i databasen. Det aktuella för- och efternamnet hämtades från det externa användarregistret LDAP vid visning av loggen på skärmen. Ingen uppslagning sker nu längre mot LDAP vid visning av ärendehistorik, händelse- attribut, dokument- och aktörslogg samt visning av beslutsfattare i vyn Visa ärende/ Ärendebeslut och Utbetalningar. Istället visas all nödvändig användarinformation från det data som sparades till databasen då loggen skapades. Detta är: användar-id, för- och efternamn samt organisationstillhörighet. Observera Loggar som skapats innan version 2.18, visas inte med för- och efternamn då detta numera läses från databasen istället för LDAP. Visningen av beslutsfattare i vyn Visa ärende/ärendebeslut och Utbetalningar innehåller inte information om organisation pga. tekniska begränsningar. Bild 5 Loggning av användarid, för- och efternamn samt organisationstillhörighet till databasen 5 (7)

6 Bild 6 - Händelselogg för ärendeuppgifter i tidigare version Bild 7 Ändrad händelselogg för ärendeuppgifter i version 2.18 Bild 8 Händelselogg för aktörsuppgifter i tidigare version Bild 9 Ändrad händelselogg för aktörsuppgifter i version 2.18 Bild 10 Dokumentlogg i tidigare version Bild 11 Ändrad dokumentlogg i version 2.18 Referens: FNY Anpassning av KURED för nytt filformat (XML) NYPS funktion för export av kontrolluppgifter (KU) har anpassats då Skatteverket har moderniserat sin hantering av KU. Anledningen är förbättrad säkerhet och ökade krav på högre kvalitet i KU-innehållet. Fliken i arbetsytan NYPS ekonomi har bytt namn från KURED till Kontrolluppgifter. Många av de tidigare inmatningsfälten har försvunnit då de inte längre används i det nya formatet. 6 (7)

7 Uppgifter om en ny kontaktperson tillförts i den nya filen Teknisk kontaktperson. NYPS har inga specifika fält för detta. Istället återanvänds uppgiftslämnarens för detta. Skatteverket lanserade en ny e-tjänst Lämna kontrolluppgifter den 28 maj 2015 som innehåller två funktioner för inlämning av KU. Lämna KU via manuell inmatning i webbformulär, Överföring av KU på fil. Införandet av XML har minskat behovet av det nedladdningsbara programmet KU-test som därför inte längre finns kvar. Istället tillhandahålls en testtjänst för KU-filer på Skatteverkets webbplats. För att underlätta för flera att lämna KU elektroniskt finns en ny e-tjänst där det går redovisa KU via manuell inmatning. Bild 12 Redovisning av kontrolluppgifter i tidigare version Bild 13 - Redovisning av kontrolluppgifter i version 2.18 Referens: FNY Förbättrad hantering av kontaktuppgifter för handläggaren då den sökande använder e-legitimation i Min ansökan. Handläggaren behöver inte längre uppdatera den sökandes kontaktuppgifter på ärenden som ansökts via Min ansökan och där den sökande identifierat sig med e-legitimation. Systemet registrerar nu automatiskt de nödvändiga uppgifter som senare krävs för att den sökande ska kunna ansöka om utbetalning. Referens: FNY (7)

Nytt i NYPS version 2.23

Nytt i NYPS version 2.23 Nytt i NYPS version 2.23 Releasedatum: 2017-11-16 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS v2.23_v1.0.docx 1 (5) Henrik Hedlund INNEHÅLL SAMMANFATTNING... 3 NYPS ÄRENDEHANTERING... 3 ÄNDRINGAR FÖRBÄTTRINGAR

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.17

Nytt i NYPS version 2.17 Nytt i NYPS version 2.17 Releasedatum: 2016-03-03 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS v2.17_v1.0.docx 1 (10) Henrik Hedlund INNEHÅLL SAMMANFATTNING... 3 RAPPORTER... 4 ÄNDRINGAR FÖRBÄTTRINGAR

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.1 p2

Nytt i NYPS version 2.1 p2 Datum 2010-05-05 Nytt i NYPS version 2.1 p2 Dokumentnamn/version Upprättad av Release Note - NYPS 2.1p2.doc 1 (7) Henrik Hedlund Rapporter Rättning av felaktigheter 1. Rättning av avdrag i skuldrapporten

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.20

Nytt i NYPS version 2.20 Nytt i NYPS version 2.20 Releasedatum: 2017-03-16 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS v2.20_v1.0.docx 1 (5) Henrik Hedlund INNEHÅLL SAMMANFATTNING... 3 RAPPORTER... 4 ÄNDRINGAR FÖRBÄTTRINGAR

Läs mer

Datum Nytt i NYPS version 2.4

Datum Nytt i NYPS version 2.4 Datum 2011-01-20 Nytt i NYPS version 2.4 Dokumentnamn/version Upprättad av Versionsinfo 2.4 v1.0.doc 1 (5) Henrik Hedlund Rapporter Rättning av felaktigheter 1. Fix av attributet Kategori i rapporten,

Läs mer

Nytt i Nyps version 2.6P1 Releasedatum:

Nytt i Nyps version 2.6P1 Releasedatum: Nytt i Nyps version 2.6P1 Releasedatum: 2011-06-23 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS 2.6 v1.0.doc 1 (7) Henrik Hedlund WEBBANSÖKAN... 3 Ändringar förbättringar och ny funktionalitet... 3 1.

Läs mer

Datum Nytt i NYPS version 2.2p4

Datum Nytt i NYPS version 2.2p4 Datum 2010-06-22 Nytt i NYPS version 2.2p4 Dokumentnamn/version Upprättad av Versionsinfo - NYPS 2.2p4.doc 1 (6) Henrik Hedlund Webbansökan Ny funktionalitet 1. Inloggning och signering med e-legitimation

Läs mer

Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Versionsinformation Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version - Henrik Hedlund Ulrica Morelid 1.

Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Versionsinformation Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version - Henrik Hedlund Ulrica Morelid 1. Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Versionsinformation 2010-06-22 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version - Henrik Hedlund Ulrica Morelid 1.0 Bilaga Versionsinformation Nyps 2.2p4 Förändringar i

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.11

Nytt i NYPS version 2.11 Nytt i NYPS version 2.11 Releasedatum: 2013-04-18 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS v2.11.docx 1 (7) Henrik Hedlund INNEHÅLL SAMMANFATTNING... 3 RAPPORTER... 3 RÄTTNING AV FELAKTIGHETER...

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.9

Nytt i NYPS version 2.9 Nytt i NYPS version 2.9 Releasedatum: 2012-11-22 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS v2.9.docx 1 (6) Henrik Hedlund INNEHÅLL WEBBANSÖKAN (NYPSWEB2)... 3 RÄTTNING AV FELAKTIGHTER... 3 1. Ansökan

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.15

Nytt i NYPS version 2.15 Nytt i NYPS version 2.15 Releasedatum: 2015-06-11 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS v2.15_v1.0.docx 1 (12) Henrik Hedlund INNEHÅLL SAMMANFATTNING... 3 RAPPORTER... 4 ÄNDRINGAR FÖRBÄTTRINGAR

Läs mer

Årliga rutiner i Nyps

Årliga rutiner i Nyps Årliga rutiner i Nyps Sida 1(11 Tillväxtverket Innehåll INTRODUKTION 3 Syfte 3 Målgrupper 3 Spridning av information 3 Revisionshistoria 3 ÅRSSKIFTE 4 Nyps öppettider 4 Ekonomirutiner vid årsskifte 4 Hantering

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.7p1

Nytt i NYPS version 2.7p1 Nytt i NYPS version 2.7p1 Releasedatum: 2011-11-10 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS 2.7p1.docx 1 (10) Henrik Hedlund INNEHÅLL RAPPORTER... 3 FÖRBÄTTRINGAR... 3 1. Ny valbar uppgift i rapporterna

Läs mer

Årliga rutiner i Nyps

Årliga rutiner i Nyps Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Årliga rutiner i Nyps Handledning 2017-01-24 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Henrik Hedlund 0.8 Årliga rutiner i Nyps Innehåll INTRODUKTION... 4 SYFTE...

Läs mer

Instruktion för hämtning av kontrolluppgifter från Nyps

Instruktion för hämtning av kontrolluppgifter från Nyps Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Instruktion - hämtning av kontrolluppgifter från Nyps 2013-01-09 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Henrik Hedlund 0.5 Instruktion för hämtning av kontrolluppgifter

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.5 Releasedatum: 2011-04-14

Nytt i NYPS version 2.5 Releasedatum: 2011-04-14 Nytt i NYPS version 2.5 Releasedatum: 2011-04-14 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS 2.5 v1.1.doc 1 (11) Henrik Hedlund Innehåll WEBBANSÖKAN 3 Rättning av felaktigheter 3 1. Fix av kolumnförskjutning

Läs mer

Årliga rutiner i Nyps

Årliga rutiner i Nyps Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Årliga rutiner i Nyps Handledning 2019-02-09 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Henrik Hedlund 1.0 Årliga rutiner i Nyps Sida 1(11) Tillväxtverket Innehåll

Läs mer

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Gott och blandat. Nyps användarmöte - 27 oktober 2011 Henrik Hedlund, Ulf Hjelm, Jana Wahlberg

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Gott och blandat. Nyps användarmöte - 27 oktober 2011 Henrik Hedlund, Ulf Hjelm, Jana Wahlberg Gott och blandat Nyps användarmöte - 27 oktober 2011 Henrik Hedlund, Ulf Hjelm, Jana Wahlberg 1 Innehåll Ny behörighet för beslut av utbetalningar Färre obligatoriska uppgifter vid avslag Redovisning av

Läs mer

Aktuellt i objekten Nyps handläggning

Aktuellt i objekten Nyps handläggning Aktuellt i objekten Nyps handläggning 2016-10-26 Vad har gjorts Två nya versioner i år Highlights Systemstöd för nytt stöd till butiker i glesbygd Kontroll av tillåtna filtyper vid import av dokument Importera

Läs mer

De nya företagsstöden och Nyps gamla stödtyper

De nya företagsstöden och Nyps gamla stödtyper De nya företagsstöden och Nyps gamla stödtyper Ingenting har ändrats i Nyps stödtypsträd för de nya förordningarna. Istället återanvänds alla sex befintliga ansökanstyper inom FUB och SÅDD för de nya stödåtgärderna.

Läs mer

Nytt i NYPS version

Nytt i NYPS version Nytt i NYPS version 2.3 2010-11-18 Dokumentnamn/version Upprättad av Versionsinfo - NYPS 2.3.doc 1 (9) Henrik Hedlund Webbansökan Förbättringar 1. Ändrad text på webbansökans startsida samt på orgnr/cfar-sidan

Läs mer

Nyheter 3LPro 2015.Q3 sp3

Nyheter 3LPro 2015.Q3 sp3 INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyheter 3LPro 2015.Q3 sp3 Nyhetsdokument VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426 77 V. FRÖLUNDA KALMAR:

Läs mer

Nyheter 3LPro 2015.Q3 sp3

Nyheter 3LPro 2015.Q3 sp3 INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyheter 3LPro 2015.Q3 sp3 Nyhetsdokument VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426 77 V. FRÖLUNDA KALMAR:

Läs mer

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Systemuppdateringar. Nyps användarmöte oktober 2011 Henrik Hedlund

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Systemuppdateringar. Nyps användarmöte oktober 2011 Henrik Hedlund Systemuppdateringar Nyps användarmöte 26-27 oktober 2011 Henrik Hedlund 1 Återblick på vårens arbete och v2.6 Anpassning av arbetsprocessen för ERUF Möjligt att skicka Interreg-ärenden till Ändringsbeslut

Läs mer

1. GEOSECMA FASTIGHET... 2

1. GEOSECMA FASTIGHET... 2 RELEASE NOTES - GEOSECMA for ArcGIS 10.5.1 Service Pack 4 RELEASE NOTES - GEOSECMA for ArcGIS 10.5.1 Service Pack 4 Innehållsförteckning 1. GEOSECMA FASTIGHET... 2 1.1. NYTT ÖFF-FORMAT (11.40)... 2 1.2.

Läs mer

Årsbyte och kontrolluppgifter i BL Lön

Årsbyte och kontrolluppgifter i BL Lön Årsbyte och kontrolluppgifter i BL Lön Arbetsgång 1. Registrera först klart alla löner med utbetalningsdatum under 2010 och se till att dessa är registrerade och uppdaterade. 2. Du måste installera version

Läs mer

Version 2012-02-28 MANUAL. Inloggning och rapporter i LB-stöden (PROLAG) för LAG. MAN010 LB inloggning och rapporter LAG Sidan 1 av 11

Version 2012-02-28 MANUAL. Inloggning och rapporter i LB-stöden (PROLAG) för LAG. MAN010 LB inloggning och rapporter LAG Sidan 1 av 11 Version 2012-02-28 MANUAL Inloggning och rapporter i LB-stöden (PROLAG) för LAG MAN010 LB inloggning och rapporter LAG Sidan 1 av 11 Ändringshantering Ansvarig för dokumentet: IT-förvaltningsenheten Datum

Läs mer

Gemensamma funktioner för landsbygdsstöden. Version 2010-10-14 MANUAL. Inloggning i LB-stöden (PROLAG) för LAG. Manual för inloggning Sidan 1 av 10

Gemensamma funktioner för landsbygdsstöden. Version 2010-10-14 MANUAL. Inloggning i LB-stöden (PROLAG) för LAG. Manual för inloggning Sidan 1 av 10 Version 2010-10-14 MANUAL Inloggning i LB-stöden (PROLAG) för LAG Manual för inloggning Sidan 1 av 10 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 1.1 Förutsättningar... 3 2 Inloggning... 4 2.1 Installera Java...

Läs mer

Trimble Communication Network Release notes Page 1

Trimble Communication Network Release notes Page 1 Trimble Communication Network Release notes 18.1.2.0 www.trimble.com Page 1 Information 3 Systemkrav 4 Begränsningar och kända fel 5 Installation och uppgradering 6 Version 18.1.2.0 7 Servicerelease 18.1.1.1

Läs mer

6. Skapa kontrolluppgiftsregister

6. Skapa kontrolluppgiftsregister 6. Skapa kontrolluppgiftsregister Välj att arbeta i det föregående året databasen för inkomstår 2013. Löneprogrammet hanterar kontrolluppgift KU10. Som arbetsgivare ska du lämna kontrolluppgifter för alla

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning 1(20) Funktionsbeskrivning Import från RF - Aktivitetsstöd Beskrivningen stödjer funktion per 20120916 2(20) Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Viktigt att tänka på!...3 1. Syfte...4 2. Funktionsbeskrivning

Läs mer

7. Skapa kontrolluppgiftsregister

7. Skapa kontrolluppgiftsregister 7. Skapa kontrolluppgiftsregister VÄLJ ATT ARBETA I FÖREGÅENDE ÅR DATABASEN FÖR INKOMSTÅR 2014. Löneprogrammet hanterar kontrolluppgift KU10. Som arbetsgivare ska du lämna kontrolluppgifter för alla anställda

Läs mer

Kopplad utskrift för kontrolluppgifter till den skattskyldige

Kopplad utskrift för kontrolluppgifter till den skattskyldige NYPS Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Kopplad utskrift för kontrolluppgifter till den skattskyldige Handledning 2011-03-25 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Daniel Madsén 0.1 Kopplad utskrift

Läs mer

Hur du skapar en ansökan om ändring

Hur du skapar en ansökan om ändring Migrationsverket Funktionen för fonderna www.migrationsverket.se/fonder Rapport 2016-11-29 Hur du skapar en ansökan om ändring Innehållsförteckning 1. Allmänna råd... 3 1.1. Innan du skickar in en ansökan

Läs mer

Kravspecifikation Ny E-tjänst för Nyps v0.6 Generella delar

Kravspecifikation Ny E-tjänst för Nyps v0.6 Generella delar Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Kravspecifikation Ny E-tjänst Nyps 2010-09-14 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version 830-2010-2038 Magnus Lövgren 0.6 Kravspecifikation Ny E-tjänst för Nyps v0.6

Läs mer

Lathund för administratörer i KAP

Lathund för administratörer i KAP Lathund för administratörer i KAP Tillväxtverkets kontoadministrationsportal (KAP) hanterar användarkonton och behörigheter bland annat för användarna av Nyps och Nyps 2020. Inloggning i KAP För dig på

Läs mer

Så här fyller du i ansökan minansokan.se Affärsutvecklingscheckar 2018 version 1.0

Så här fyller du i ansökan minansokan.se Affärsutvecklingscheckar 2018 version 1.0 Så här fyller du i ansökan minansokan.se Affärsutvecklingscheckar 2018 version 1.0 Innan du börjar Gå in på tillvaxtverket.se/checkar för att se om ditt företag och ditt projekt passar för en affärsutvecklingscheck

Läs mer

UTKAST. SKV260 Utgåva 22 (Version 1.1)

UTKAST. SKV260 Utgåva 22 (Version 1.1) UTKAST SKV260 Utgåva 22 (Version 1.1) Innehåll 1 Om broschyren... 3 2 Nyheter inkomståret 2015... 3 3 Allmänt... 4 3.1 Vart vänder man sig om man har frågor?... 4 3.2 Tidpunkter för inlämning/rättelser

Läs mer

7. Skapa kontrolluppgiftsregister

7. Skapa kontrolluppgiftsregister VÄLJ ATT ARBETA I FÖREGÅENDE ÅR DATABASEN FÖR INKOMSTÅR 2014 7. Skapa kontrolluppgiftsregister Skapa register för kontrolluppgifter Utskrift av kontrolluppgifter Skapa kontrolluppgifter och skicka till

Läs mer

Beskrivningen stödjer funktion ver. 1.9.0.0

Beskrivningen stödjer funktion ver. 1.9.0.0 Beskrivningen stödjer funktion ver. 1.9.0.0 2 Viktigt att tänka på! RF Import version stödjer både registrering av fulla personnummer hos Idrott Online och personer som enbart har födelsesummer (inte fyra

Läs mer

Utkast/Version (7) Användarhandledning - inrapportering i Indataportalen

Utkast/Version (7) Användarhandledning - inrapportering i Indataportalen Utkast/Version Sida 2.0 1 (7) 2017-05-12 Användarhandledning - inrapportering i Indataportalen 2 (7) Innehåll 1. Rapportering till VINN eller KRITA... 3 1.1 Allmänt... 3 1.2 Terminologi... 3 2. Inloggning...

Läs mer

Min ansökan MANUAL OCH UTBILDNINGSMATERIAL. Sida 0(40) Tillväxtverket

Min ansökan MANUAL OCH UTBILDNINGSMATERIAL. Sida 0(40) Tillväxtverket Min ansökan MANUAL OCH UTBILDNINGSMATERIAL 0(40) 1(40) Innehåll Välkommen till Min Ansökan... 3 Val av inloggningsmetod... 4 Mina uppgifter... 5 Generella funktioner... 6 Mina ansökningar... 6 Skapa en

Läs mer

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2014-11-03

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2014-11-03 Handledning Biträdessidan Innehåll 1 Inledning... 3 2 Logga in/ut på biträdessidan... 4 2.1 Logga in på biträdessidan... 4 2.2 Logga ut från biträdessidan... 5 3 Biträdets administration av assistenter...

Läs mer

Så här fyller du i ansökan minansokan.se Brexitcheckar

Så här fyller du i ansökan minansokan.se Brexitcheckar Så här fyller du i ansökan minansokan.se Brexitcheckar minansokan.se Logga in genom att använda e-legitimation eller skapa ett användarkonto Om du väljer att logga in med e- legitimation kommer du att

Läs mer

PARATUS RELEASE NOTES VER 17.1

PARATUS RELEASE NOTES VER 17.1 2015-09-18 1 (9) Paratus Release Notes Ver 16.1 PARATUS RELEASE NOTES VER 17.1 xxxxx xxxx IN 5000358-082 2016-01-11 2 (9) Paratus Release Notes Innehållsförteckning 1 Release Notes 17.1... 3 2 Introduktion

Läs mer

Hur du skapar en ansökan om ändring

Hur du skapar en ansökan om ändring Migrationsverket Funktionen för fonderna www.migrationsverket.se/fonder Rapport 2018-08-27 Version: 4.0 Hur du skapar en ansökan om ändring Innehållsförteckning 1. Viktig information vid ansökan om ändring...

Läs mer

Min ansökan MANUAL OCH UTBILDNINGSMATERIAL. Sida 0(29) Tillväxtverket

Min ansökan MANUAL OCH UTBILDNINGSMATERIAL. Sida 0(29) Tillväxtverket Min ansökan MANUAL OCH UTBILDNINGSMATERIAL 0(29) 1(29) Innehåll Välkommen till Min Ansökan... 3 Generella funktioner... 5 Ansökan i Nyps... Fel! Bokmärket är inte definierat. Ansökan om utbetalning...

Läs mer

Manual för ParaDifo Vårdgivare/Utförare inom Individ och Familjeomsorg

Manual för ParaDifo Vårdgivare/Utförare inom Individ och Familjeomsorg Manual för ParaDifo Vårdgivare/Utförare inom Individ och Familjeomsorg Vuxen, Insats Chefsspecifika uppgifter stockholm.se Titel: Manual för ParaDifo Vårdgivare/Utförare inom Individ och Familjeomsorg

Läs mer

Min ansökan MANUAL OCH UTBILDNINGSMATERIAL ANDERS RUNNHOLM. Sida 0(37) Tillväxtverket

Min ansökan MANUAL OCH UTBILDNINGSMATERIAL ANDERS RUNNHOLM. Sida 0(37) Tillväxtverket Min ansökan MANUAL OCH UTBILDNINGSMATERIAL ANDERS RUNNHOLM 0(37) 1(37) Innehåll Välkommen till Min Ansökan... 3 Generella funktioner... 5 Ansökan i Nyps... 19 Ansökan om utbetalning... 23 Utbetalning i

Läs mer

Välkommen till Min Ansökan

Välkommen till Min Ansökan Välkommen till Min Ansökan Min ansökan är en e-tjänst för företag och offentliga aktörer som ansöker om medel i följande stöd: Europeiska regionala utvecklingsfonden, projektmedel, regionalt investeringsstöd,

Läs mer

Information till webbstödet för leverantörer Rehabiliterings tjänster 2011. (Uppdaterat 2013-09-09)

Information till webbstödet för leverantörer Rehabiliterings tjänster 2011. (Uppdaterat 2013-09-09) Information till webbstödet för leverantörer Rehabiliterings tjänster 2011 (Uppdaterat 2013-09-09) Sida: 2 av 16 Innehållsförteckning KORT BESKRIVNING AV PROCESSEN REHABILITERINGSTJÄNST... 3 Trepartssamtal

Läs mer

Trimble Communication Network Release notes Page 1

Trimble Communication Network Release notes Page 1 Trimble Communication Network Release notes 18.2 www.trimble.com Page 1 Information 3 Systemkrav 4 Begränsningar och kända fel 5 Installation och uppgradering 6 Version 18.2.0.0 7 Version 18.1.2.0 8 Servicerelease

Läs mer

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Agenda Nyps 2020

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Agenda Nyps 2020 Agenda Nyps 2020 Övergripand Nyps 2020 / Göran Olsson Nyps 2020 Min Ansökan / Inga Lagerquist, Johan Mattsson Andra stöd in i Nyps 2020 Projektmedel / Mattias Lindmark Test / Daniel Berggren Frågor 1 Nyps

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL. Inrapportering av slaktfil. för. Version 2006-04-03

ANVÄNDARMANUAL. Inrapportering av slaktfil. för. Version 2006-04-03 ANVÄNDARMANUAL för Inrapportering av slaktfil Version 2006-04-03 Innehållsförteckning 1 Förutsättningar... 3 1.1 E-tjänst... 3 1.2 E-legitimation... 3 1.3 Fullmakt... 3 1.4 Frågor... 3 2 Tillvägagångssätt...

Läs mer

1 Användarhandledning

1 Användarhandledning Uppdragsanmälan version 1.2 1 Användarhandledning Processen att skicka uppdragsanmälan För att skicka uppdragsanmälan måste en fil med namnet "uppdragsanmalan.xml" skickas till Skatteverket (OBS namnet

Läs mer

Anståndsguide Norstedts Klient

Anståndsguide Norstedts Klient Anståndsguide Norstedts Klient Finns i Norstedts Klient under menyn Åtgärder Anståndsguide eller klicka på ikonen i verktygsraden Du måste börja med att markera för vilka klienter du vill göra anstånd.

Läs mer

Trimble Communication Network Release notes Page 1

Trimble Communication Network Release notes Page 1 Trimble Communication Network Release notes 18.1.1.0 www.trimble.com Page 1 Information 3 Begränsningar och kända fel 4 Installation och uppgradering 5 Version 18.1.1.0 6 Servicerelease 18.1.0.2 7 Servicerelease

Läs mer

Datum: Ikon för uppmärksamhetsinformation och sekretessmarkering. 2. Ärenden/Processer, kolumn för ansvarig (utförare)

Datum: Ikon för uppmärksamhetsinformation och sekretessmarkering. 2. Ärenden/Processer, kolumn för ansvarig (utförare) Datum: 2017-09-12 Innehåll: 1. Ikon för uppmärksamhetsinformation och sekretessmarkering 2. Ärenden/Processer, kolumn för ansvarig (utförare) 3. Återrapportering Ny ikon 4. Tydligare presentation vid ändrad

Läs mer

Information om webbstödet till leverantörer Rehabiliterings tjänster (Uppdaterat )

Information om webbstödet till leverantörer Rehabiliterings tjänster (Uppdaterat ) Information om webbstödet till leverantörer Rehabiliterings tjänster 2011 (Uppdaterat 2011-12-02) Sida: 2 av 19 Innehållsförteckning REVISIONSHISTORIA...3 BAKGRUND...3 LÄSANVISNINGAR...3 WEBBSTÖD FÖR LEVERANTÖR...3

Läs mer

Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Bevakningar i Nyps Handledning Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Daniel Madsén 0.

Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Bevakningar i Nyps Handledning Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Daniel Madsén 0. Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Bevakningar i Nyps Handledning 2010-10-22 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Daniel Madsén 0.1 Bevakningar i Nyps Referat Denna handledning riktar sig till

Läs mer

Skapa kontrolluppgifter

Skapa kontrolluppgifter Skapa kontrolluppgifter From v1 innehåller Xdesk lön även funktion för att skapa kontrolluppgifter för föregående år. Innan du väljer att arbeta med att skapa dina kontrolluppgifter, bör du kontrollera

Läs mer

Hur du skapar en ansökan om utbetalning

Hur du skapar en ansökan om utbetalning Migrationsverket Funktionen för fonderna www.migrationsverket.se/fonder Rapport 2018-08-27 Version: 4.0 Hur du skapar en ansökan om utbetalning Innehållsförteckning 1. Viktig information vid din ansökan

Läs mer

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2016-06-09

Handledning. Biträdessidan. Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2016-06-09 Handledning Biträdessidan Handledning till Biträdessidan, 2013 version 1.0 : 2016-06-09 Innehåll 1 Inledning... 3 2 Logga in/ut på biträdessidan... 4 2.1 Logga in på biträdessidan... 4 2.2 Logga ut från

Läs mer

Dokumentation E-tjänst förskola / pedagogisk omsorg / fritidshem / vårdnadsbidrag

Dokumentation E-tjänst förskola / pedagogisk omsorg / fritidshem / vårdnadsbidrag 1 (21) Dokumentation E-tjänst förskola / pedagogisk omsorg / fritidshem / vårdnadsbidrag Innehållsförteckning Webb Förskola, E-tjänster - Öppna tjänster... 2 Ansökan... 2 Beräkna avgift... 8 Vårdnadsbidrag...

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL. Förflyttningsrapportering av grisar via fil. för. Version 2006-08-11

ANVÄNDARMANUAL. Förflyttningsrapportering av grisar via fil. för. Version 2006-08-11 ANVÄNDARMANUAL för Förflyttningsrapportering av grisar via fil Version 2006-08-11 Innehållsförteckning 1 Förutsättningar... 3 1.1 E-tjänst... 3 1.2 E-legitimation... 3 1.3 Frågor... 3 2 Tillvägagångssätt...

Läs mer

SKV260 Utgåva 22 (Version 1.3)

SKV260 Utgåva 22 (Version 1.3) SKV260 Utgåva 22 (Version 1.3) Innehåll 1 Om broschyren... 3 2 Nyheter inkomståret 2015... 3 3 Allmänt... 4 3.1 Vart vänder man sig om man har frågor?... 4 3.2 Tidpunkter för inlämning/rättelser av KU...

Läs mer

Ansökan affärsutvecklingscheckar Region Norrbotten. Guide

Ansökan affärsutvecklingscheckar Region Norrbotten. Guide Ansökan affärsutvecklingscheckar Region Norrbotten Guide Innan du börjar Kolla om ditt företag och din satsning passar för en affärsutvecklingscheck Generell information: www.tillvaxtverket.se/checkar

Läs mer

Ny digital ansökningslösning inför 2016

Ny digital ansökningslösning inför 2016 Kultur- och bildningsförvaltningen Datum 2015-07-15 Sida 1 (6) Anna Skogberg Dnr Ideella, idéburna organisationer Studieförbund Politiska ungdomsförbund Ny digital ansökningslösning inför 2016 Landstinget

Läs mer

ROT-avdrag. 1. Registrera Grunduppgifter

ROT-avdrag. 1. Registrera Grunduppgifter ROT-avdrag Sedan 1 juli 2009 kan köpare dra av halva arbetskostnaden på husarbeten. Som säljare fakturerar du kunden med halva arbetskostnaden inklusive moms. Först när fakturan har blivit slutbetald kan

Läs mer

Utkast/Version (8) Användarhandledning - inrapportering maskin-till-maskin

Utkast/Version (8) Användarhandledning - inrapportering maskin-till-maskin Utkast/Version Sida 2.0 1 (8) 2017-05-12 Användarhandledning - inrapportering maskin-till-maskin 2 (8) Innehåll 1. Rapportering till VINN eller KRITA... 3 1.1 Allmänt... 3 1.2 Terminologi... 3 2. Hämta

Läs mer

Körschema för Årsuppdatering 2010-2011. Version 1,9. Läs igenom dokumentet innan du börjar med årsavstämningen!

Körschema för Årsuppdatering 2010-2011. Version 1,9. Läs igenom dokumentet innan du börjar med årsavstämningen! Hantverksdata Bilanco Körschema för Årsuppdatering 2010-2011 Version 1,9 Läs igenom dokumentet innan du börjar med årsavstämningen! Innehåll AVSTÄMNINGSLISTA... - 3 - Kontrolluppgifter - test... - 4 -

Läs mer

Release notes för RemoteX Applications Windowsklient version 4.4

Release notes för RemoteX Applications Windowsklient version 4.4 Release notes för RemoteX Applications Windowsklient version 4.4 Version 4.4 av RemoteX Applications fokuserar på att väsentligen förbättra användarupplevelsen med avseende på stabilitet och hastighet.

Läs mer

Funktionsbeskrivning MyPayslip för Hogia Lön

Funktionsbeskrivning MyPayslip för Hogia Lön Funktionsbeskrivning MyPayslip för Hogia Lön Publicera de anställdas lönespecifikationer och eller kontrolluppgifter i mobilen via MyPayslip i Hogia Lön I löneprogrammet finns det möjlighet att via tillägget

Läs mer

Användarmanual Administratör

Användarmanual Administratör 1 (10) Användarmanual Administratör Migrationsverkets e-tjänster för kommuner Se och ändra ansvar för ensamkommande Ansök om statlig ersättning (Observera att denna e-tjänst enbart är tillgänglig för kommuner

Läs mer

Handledning för skapa ansökan om ändring i Projektrummet

Handledning för skapa ansökan om ändring i Projektrummet Datum: 1 (12) 2016-07-26 Version 1.2 Support: projektrummet@esf.se Handledning för skapa ansökan om ändring i Projektrummet EBS2020 Svenska ESF-rådet Stockholm Besöksadress: Rosterigränd 12, 3 tr Postadress:

Läs mer

ROT/ RUT-avdrag. Innehåll

ROT/ RUT-avdrag. Innehåll ROT/ RUT-avdrag Innehåll 1. Registrera Grunduppgifter... 1 2. Skapa order och registrera ROT-avdrag... 3 3. Skapa order och registrera RUT-avdrag... 6 4. Skapa ROT/RUT-faktura... 9 5. Registrera inbetalning

Läs mer

Användarmeddelande (november 2015) Ny programversion. FLEX Lön. Version 16.1a

Användarmeddelande (november 2015) Ny programversion. FLEX Lön. Version 16.1a Användarmeddelande (november 2015) Ny programversion FLEX Lön Version 16.1a Bäste kund! På följande sidor kan du läsa om de nyheter som har tillkommit i FLEX Lön i version 16.1a. Bland nyheterna kan nämnas

Läs mer

Ny funktionalitet för Finansinspektionens offentliggörande av prospekt

Ny funktionalitet för Finansinspektionens offentliggörande av prospekt PROMEMORIA Datum 2007-04-13 Författare Ruth Yosef Ny funktionalitet för Finansinspektionens offentliggörande av prospekt Finansinspektionen P.O. Box 6750 SE-113 85 Stockholm [Sveavägen 167] Tel +46 8 787

Läs mer

GDPR personuppgifter i Artologik Survey&Report

GDPR personuppgifter i Artologik Survey&Report Läs mer https://www.artologik.com/se/surveyandreport.aspx Kontakta oss https://www.artologik.com/se/kontakt.aspx Innehållsförteckning GDPR personuppgifter i Artologik Survey&Report... 3 Personuppgifter

Läs mer

Manual - Symfoni - Kommunanvändare

Manual - Symfoni - Kommunanvändare Sidan 1 av 32 1. Symfoni för kommunanställda........................................................................... 2 1.1 Boendeenheter..................................................................................

Läs mer

Skapa ett konto för rapportering till vaccinationsregistret

Skapa ett konto för rapportering till vaccinationsregistret Skapa ett konto för rapportering till vaccinationsregistret Version 3.1.1 2017-03-03 Inledning Detta dokument ger praktisk information till användare om hur ett konto skapas för rapportering till vaccinationsregistret.

Läs mer

Hogia Personal version 13.1.138 (2013-01-16)

Hogia Personal version 13.1.138 (2013-01-16) Hogia Personal version 13.1.138 Här följer en sammanställning av programförändringar som skett i version 12.1.16 till 13.1.138 av Hogia Personal. Hogia Personal version 13.1.138 (2013-01-16) Vi har gjort

Läs mer

Användarhandledning för RSV:s Elektroniska brevlåda

Användarhandledning för RSV:s Elektroniska brevlåda Användarhandledning för RSV:s Elektroniska brevlåda Dokumentversion: 1.9 RSV IT 2001-02-01 RSV:s Elektroniska brevlåda Innehållsförteckning 1 Allmänt om den elektroniska brevlådan... 3 2 Lite mer tekniskt...

Läs mer

Användarmanual till e-tjänsten: Ekonomiskt Bistånd VISA Kort information om e-tjänsten

Användarmanual till e-tjänsten: Ekonomiskt Bistånd VISA Kort information om e-tjänsten 1 Användarmanual till e-tjänsten: Ekonomiskt Bistånd VISA Kort information om e-tjänsten Ekonomiskt bistånd - VISA är en e-tjänst som du som har ekonomiskt bistånd kan använda för att snabbt och enkelt

Läs mer

Så här fyller du i ansökan minansokan.se Affärsutvecklingscheckar 2019

Så här fyller du i ansökan minansokan.se Affärsutvecklingscheckar 2019 Så här fyller du i ansökan minansokan.se Affärsutvecklingscheckar 2019 Innan du börjar Gå in på tillvaxtverket.se/checkar för att se om ditt företag och ditt projekt passar för en affärsutvecklingscheck

Läs mer

Bruksanvisning för Omapalvelu. Obs! Anvisningen är ännu under arbete. Vi uppdaterar bilderna så snart som möjligt.

Bruksanvisning för Omapalvelu. Obs! Anvisningen är ännu under arbete. Vi uppdaterar bilderna så snart som möjligt. Bruksanvisning för Omapalvelu Obs! Anvisningen är ännu under arbete. Vi uppdaterar bilderna så snart som möjligt. Innehållsförteckning Vad är Omapalvelu? 3 Egna uppgifter och Kontaktsätt 4 Beskrivning

Läs mer

Användarmanual till e-tjänsten: Ekonomiskt Bistånd VISA Kort information om e-tjänsten

Användarmanual till e-tjänsten: Ekonomiskt Bistånd VISA Kort information om e-tjänsten 1 Användarmanual till e-tjänsten: Ekonomiskt Bistånd VISA Kort information om e-tjänsten Ekonomiskt bistånd - VISA är en e-tjänst som försörjningsstödsenheten tillhandahåller och vänder sig till dig som

Läs mer

GUIDE Ansökan planmässigt anstånd

GUIDE Ansökan planmässigt anstånd Sida 1 av 6 GUIDE Ansökan planmässigt anstånd Sidan finns under menyn Verktyg Klientdatabas Förteckning Anstånd Guiden hjälper dig steg för steg att skapa en ansökan för planmässigt anstånd. Ansökan kan

Läs mer

Innehåll. Förändringar i v6.0

Innehåll. Förändringar i v6.0 Innehåll Innehåll... 2 Allmän information... 3 Systemförändringar... 3 Databasen... 3 Import... 3 DuoSTATION Manager... 3 Ärenden... 3 E-post... 3 Dokumenthantering... 3 Utrustningar... 3 Användare...

Läs mer

Webforum. Nya funktioner i version 15.2. Senast uppdaterad: 2015-06-26

Webforum. Nya funktioner i version 15.2. Senast uppdaterad: 2015-06-26 Webforum Nya funktioner i version 15.2 Senast uppdaterad: 2015-06-26 Innehåll Om detta dokument... 3 Översikt... 4 Startsida... 5 Ny startsida som visas när man loggat in... 5 Dokument... 6 Tillåt dokument

Läs mer

Lex2 Användningsfall Specifikation: AF_1170 Hantera deltagare Version 1.7

Lex2 Användningsfall Specifikation: AF_1170 Hantera deltagare Version 1.7 Lex2 Användningsfall Specifikation: AF_1170 Hantera deltagare Version 1.7 Revisionshistoria Datum Version Beskrivning Författare 2012-02-06 1.4 Ändrat hantering med låsta fält. Nu låses fält i dialogen

Läs mer

W3D3 Formpipe kundträff. Henrik Steensland, Produktägare W3D3 2014-10-02

W3D3 Formpipe kundträff. Henrik Steensland, Produktägare W3D3 2014-10-02 W3D3 Formpipe kundträff Henrik Steensland, Produktägare W3D3 2014-10-02 Vad sades förra gången (2013-10-03) Nyheter 2013 R1 Formatering i mötesfält Ny knapp för att maximera mötesfältet Styra filsortering

Läs mer

Novaschem Integration. Procapita Education Grundskola

Novaschem Integration. Procapita Education Grundskola Novaschem Integration Procapita Education Grundskola Augusti 2013 Education Sida 2/15 Innehåll FÖRBEREDELSER... 3 Nytt läsår... 3 Pågående läsår... 3 Förberedelser övrigt... 3 Procapita... 4 Export från

Läs mer

Lathund för webbansökan om utbetalning av beviljat regionalt bidrag till företagsutveckling - investeringsbidrag

Lathund för webbansökan om utbetalning av beviljat regionalt bidrag till företagsutveckling - investeringsbidrag Lathund för webbansökan om utbetalning av beviljat regionalt bidrag till företagsutveckling - investeringsbidrag Du är nu på väg att ansöka om utbetalning av beviljat investeringsbidrag via webbansökan

Läs mer

Webbformulär och ärendeväxel för Resplus restidsgaranti

Webbformulär och ärendeväxel för Resplus restidsgaranti Webbformulär och ärendeväxel för Resplus restidsgaranti Innehåll 1. Bakgrund och Syfte... 2 2. Övergripande process... 2 3. Tekniska förutsättningar... 2 4. Beskrivning av webbformulär... 3 5. Sök efter

Läs mer

Registreringsprogram. kontrolluppgifter

Registreringsprogram. kontrolluppgifter Registreringsprogram för kontrolluppgifter INKOMSTÅRET 2012 Checklista Om du redan har ett löneprogram som kan skapa diskett eller annat datamedium med redovisning av kontrolluppgifter till Skatteverket

Läs mer

Rolladministration i PaletteArena 5.3

Rolladministration i PaletteArena 5.3 SLU Rolladministration i PaletteArena 5.3 Jenny Kjellström 2012-03-16 Beskriver hur man lägger upp och inaktiverar en mottagare, hur man flyttar/styr om fakturor från/till andras inkorgar samt hur man

Läs mer

Handledning. Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden. Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 :

Handledning. Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden. Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 : Handledning Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 : 2017-06-13 Innehåll 1 Inledning... 3 2 Logga in/ut på biträdessidan... 3 2.1 Logga in på

Läs mer

Användarmanual till e-tjänsten Ekonomiskt Bistånd

Användarmanual till e-tjänsten Ekonomiskt Bistånd 1 Användarmanual till e-tjänsten Ekonomiskt Bistånd I e-tjänsten Ekonomiskt bistånd kan du på ett enkelt och säkert sätt söka ekonomiskt bistånd. Du kan också följa ditt ärende när du vill och kontakta

Läs mer

Snabbguide till Vårdfaktura

Snabbguide till Vårdfaktura Snabbguide till Vårdfaktura För vårdgivare Version 3.0 - framtagen 2015-09-29 av Mikael Öman 1 (8) Innehållsförteckning VÅRDFAKTURA ETT SYSTEM FÖR E-FAKTURERING... 2 SÅ FUNGERAR DET... 2 DET FINNS I VÅRDFAKTURA...

Läs mer