Nytt i NYPS version 2.15

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nytt i NYPS version 2.15"

Transkript

1 Nytt i NYPS version 2.15 Releasedatum: Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS v2.15_v1.0.docx 1 (12) Henrik Hedlund

2 INNEHÅLL SAMMANFATTNING... 3 RAPPORTER... 4 ÄNDRINGAR FÖRBÄTTRINGAR OCH NY FUNKTIONALITET Nytt attribut i rapporten Allmänna beslutsuppgifter, Intermediär... 4 NYPS KLIENTEN... 4 RÄTTNING AV FELAKTIGHETER Öppna dokument i arbetsytan, Inkorgen Förbättrad felhantering vid utskick av e-post... 4 ÄNDRINGAR FÖRBÄTTRINGAR OCH NY FUNKTIONALITET Utskrift av checklistor Utskrift av registerutdrag Ny beredningsuppgift, Intermediär Ny beredningsuppgift, Aktuell artikel EU/statsstöd Möjlighet att söka på förordning... 8 INTEGRATIONER... 9 AGRESSO... 9 ÄNDRINGAR FÖRBÄTTRINGAR OCH NY FUNKTIONALITET Rättning av skrivning till attributen Telephone1,, Telephone (12)

3 Sammanfattning Utskrift av checklistor och registerutdrag Nya utskriftsfunktioner har införts för utskrift checklistor samt för utskrift av registerutdrag för ärendets diarieakt. Anpassning för företagsstödens förordningsförändringar Ny beredningsuppgift Rapportering av företagsstöd beslutade enligt de nya förordningarna som trädde i kraft 1 maj 2015 ska ske till EU en gång per år på artikelnivå enligt gruppundantagsförordningen GBER. För att slippa skapa detaljerade stödtyper för alla artiklar i GBER för detta syfte har därför en ny beredningsuppgift tillkommit i de ansökanstyper som används för de nya företagsstöden. Uppgiften heter Aktuell artikel EU/statsstöd och finns i FUB och SÅDD. Möjlighet att söka på förordning Då stödåtgärderna i de två nya förordningarna, 2015:201 och 2015:211, inte finns under en och samma stödtyp finns det ett behov att kunna söka på ärenden tillhörande en förordning oavsett vart i stödtypsträdet ärendena befinner sig. Därför har ett nytt sökfält, Förordning, lagts till i sökarbetsytan. Anpassning för insamling av uppgift om intermediär I uppföljningssyfte måste Tillväxtverket kunna identifiera stöd som getts till intermediärer för att också kunna samla in information om yttersta stödmottagare. Därför har ett ny beredningsuppgift, Intermediär (Ja/Nej), tillkommit för projektmedel (PROJ). Uppgiften är än så länga endast obligatorisk för Tillväxtverkets handläggare. 3 (12)

4 Rapporter Ändringar förbättringar och ny funktionalitet 1. Nytt attribut i rapporten Allmänna beslutsuppgifter, Intermediär Bakgrund I uppföljningssyfte behöver Tillväxtverket kunna identifiera stöd som getts till intermediär för att också kunna samla in information om yttersta stödmottagare. För att kunna filtrera ut dessa ärenden behövs uppgiften om Intermediär kunna visas i rapportens träffresultat. Lösning Det nya attributet Intermediär har lagts till i rapporten. Referens: FNY-1412 Nyps klienten Rättning av felaktigheter 2. Öppna dokument i arbetsytan, Inkorgen Bakgrund och problem Knappen <Öppna> som ligger under förhandsvisningen av valt dokument i inkorgen har länge inte gått klicka på då den varit utgråad. Lösning Felet är rättat och nu går det åter öppna det dokument som förhandsvisas. Referens: FNY Förbättrad felhantering vid utskick av e-post Bakgrund och problem Om den inloggade användaren har en felaktig e-postadress i KAP eller om mailservern har ett felaktigt konfigurerat namn, t ex donotsend.tillvaxtverket.se, skickas felet upp till Nyps-klienten där det inte hanteras på ett bra sätt. Resultatet blir att klienten visar ett meddelande om okänt fel för användaren. Nyps validerar nu avsändaradressen bättre innan den används. Nyps-servern hanterar nu även fel kopplat till e-post bättre innan felen skickas vidare till Nyps-klienten. Servern skriver även bättre felmeddelanden i klientloggen. Nu meddelas användaren att E-postmeddelandet kunde inte skickas istället för att ett okänt fel har inträffat. I klientloggen kan det nu stå så här: 2015-maj-20 22:59:23 idainfront.nutek.ccomp.doc.csendmailcomponent sendmail VARNING: nyps.errsendingmail iipax.generic.base.err.serviceexception: Error during mail creation: Unknown SMTP host: dontsend.tillvaxtverket.se Referens: FNY (12)

5 Ändringar förbättringar och ny funktionalitet 4. Utskrift av checklistor Bakgrund Flera av organisationerna som använder Nyps har efterfrågat möjlighet att skriva ut checklistan. Checklistan behöver ibland skrivas ut för att biläggas i ärendets fysiska diarieakt. Att ta skärmdumpar på checklistan är inte ett smidigt arbetssätt. En ny knapp har tillkommit under checklistan som heter Skriv ut checklista, se Bild 1. Knappen finns även i ärendehistoriken för möjlighet att skriva checklistor från tidigare arbetsmoment, se Bild 2. För styrning av utskriftens utseende används en ny utskriftsmall, Checklista, som NypsCentralen administrerar och går att vidareutveckla utan ny release. Bilaga 1 visar hur checklistan skulle kunna se ut. På grund av andra prioriteringar har NypsCentralen inte prioriterat det kosmetiska i mallen. Inkom gärna med förbättringsförslag! Knappen finns i på två ställen: o I arbetsytan Hantera ärende direkt under checklistan. Bild 1 Skriv ut checklista under checklistan i arbetsytan, Hantera ärende o I arbetsytan, Visa ärende och vidare under Ärendehistorik och fliken Checklista. Referens: FNY-77 Bild 2 Skriv ut checklista i fliken Checklista i ärendehistoriken 5. Utskrift av registerutdrag Bakgrund Då ingen längre använder Diabas, det diariesystem som Nyps kan integrera med, finns det ett behov att kunna skriva ut ett registerutdrag av ärendets diarieakt. Registerutdraget ska lista ärendets alla dokument och diariehändelser. En ny knapp har tillkommit under dokumentlistan. Knappen går att klicka på när ett dokument markerats. För styrning av utskriftens utseende används en ny utskriftsmall, Registerutdrag, som NypsCentralen administrerar och går att vidareutveckla utan ny release. Bilaga 2 visar hur utdraget skulle kunna se ut. På grund av andra prioriteringar har NypsCentralen inte prioriterat det kosmetiska i mallen. Inkom gärna med förbättringsförslag! 5 (12)

6 Bild 3 Ny knapp för utskrift av registerutdrag För att kunna lista ett ärendes dokument och dess diariehändelser har följande lagt till i systemets interna tolk (parser) för dokumentmallarnas språk. Mall-parsern fått stöd för: 1. listor av dokument tillhörande ett ärende. 2. events i mallarna, varav diariehändelser är en av typerna av events. 3. två nya taggar, 3, <mall>}} De nya taggarna fungerar på samma sätt som de gamla ENUMERATION och ENUMERATION_VALUE men hanterar alltså listor-i-listor. För ett ärende så finns en lista med dokument, varje dokument har i sin tur en lista med events. 3:an i taggen står för diariehändelser, vilket är den enda typ av händelser som idag stöds. Just nu är det enda valfria attributet själva mallen som upprepas för varje händelse. 3, <tr> <td>datum:</td> <td>@@event_value{{ev_event_date}}</td> </tr> }} Ovanstående mallsnutt skapar en tabellrad för varje diariehändelse på ett dokument och skriver ut datumet då händelsen skedde. Referens: FNY Ny beredningsuppgift, Intermediär Bakgrund I uppföljningssyfte måste Tillväxtverket kunna identifiera stöd som getts till intermediärer för att också kunna samla in information om yttersta stödmottagare. Hittills har det krävs tidsödande handpåläggning av handläggare och av Analysenheten för att identifiera dessa ärenden. För att underlätta identifieringen av dessa ärenden behöver handläggaren kunna ange detta i samband med beredningen av beslutet. Ett nytt fält har tillkommit i Projektmedel (PROJ). Uppgiften finns i fliken Allmänt och ligger direkt under Upphandlande enhet. 6 (12)

7 För hämtning av uppgiften till dokumentmallar heter uppgiften: PROJ: pro_prep.pro_intermediate En regel (automatisk kontroll) kommer finnas i statusarna Bered ärende- /ändringsbeslut som säkerställer att uppgiften fylls i. Bild 4 Ny uppgift, Intermediär Referens: FNY Ny beredningsuppgift, Aktuell artikel EU/statsstöd Bakgrund Rapportering av företagsstöd beslutade enligt de nya förordningarna som trädde i kraft 1 maj 2015 ska ske till EU en gång per år på artikelnivå enligt gruppundantagsförordningen GBER. För att slippa skapa detaljerade stödtyper för alla artiklar i GBER för detta syfte skulle det därför vara bra med en ny beredningsuppgift som innehåller information om den artikel som beslutet grundar sig på. Uppgiften ska senare vara möjlig att filtrera på i rapporter och andra analysverktyg. En ny uppgift har tillkommit i alla ansökanstyper inom FUB och SÅDD, de huvudstödtyper som kommer att användas för handläggning av företagsstöden enligt de nya förordningarna. Uppgiften heter, "Aktuell artikel EU/statsstöd och ligger direkt under Ärendebeslut (Bifall/Avslag). För hämtning av uppgiften till dokumentmallar heter uppgiften: FUB: lbs_prep.lbs_article SÅDD: sad_prep.sad_article Uppgiften är kopplat till en ny värdelista, article, som innehåller de artiklar som ärendets stödåtgärd motsvarar. Är stödåtgärden ett så kallat De minimi stöd visar uppgiften kort och gott, De minimi. Uppgiftens lista är lite speciellt jämfört med andra listor då den automatiskt visar listans enda artikel om listan endast innehåller en. Om listan innehåller fler än en artikel beter uppgiften sig övriga med drop-down funktion. o o Om handläggaren byter detaljerad stödtyp till en vars lista endast har en artikel, töms uppgiftens innehåll och fylls sedan automatiskt med den nya artikeln. Om den nya detaljerade stödtypens artiklar är fler än en, töms fältet och handläggaren får välja artikel själv. Observera att handläggaren som vanligt alltid måste spara ändringarna i beredningsfälten via Spara-knapen. 7 (12)

8 Bild 5 Aktuell artikel EU/statsstöd Referens: FNY Möjlighet att söka på förordning Bakgrund I samband med att förordningsförändringarna inom företagsstöden fr.o.m. 1 maj 2015 och det nya sättet att registrera dessa ärenden i Nyps, finns det ett behov av att söka efter ärenden utifrån deras förordning. Den största anledningen till det behovet är att ärenden beslutade utifrån: o o olika förordningar kommer att finnas i samma ansökanstyp. samma förordning kommer att finnas i olika huvudstödtyper (FUB, SÅDD). Ett nytt sökfält, Förordning, har lagts till direkt ovanför Stödtyp. Hittills har det varit obligatoriskt att ange Stödtyp för att starta en sökning. Nu går det välja att ange Stödtyp eller Förordning. Det går att söka på alla förordningar som finns registrerade på något ärende i Nyps. Bild 6 Förordning med nedfälld lista Referens: FNY (12)

9 Integrationer Agresso Ändringar förbättringar och ny funktionalitet 9. Rättning av skrivning till attributen Telephone1,, Telephone7. Bakgrund och problem I Nyps aktörsregister går det skiva 256 tecken i arbetsställets telefonnummer. Telefonnumret är en uppgift som förs över till Agresso. Då Agressos telefonnummer i leverantörsfilen endast får vara 35 tecken långt stannar inläsningen om numret i Nyps är längre än det. Nu kapar Nyps rutin, som skapar Agresso-filerna, innehållet i fältet från Nyps vid 35 tecken. Referens: FNY (12)

10 Bilaga 1 Checklista Utskriftsdatum: Utskriven av: Förnamn Efternamn (foreft) Ärende-ID: Stödtyp: Projektmedel // Stöd för internationalisering VD kvinna Aktör: Företaget AB Org.nr: CFAR-nr: [0001] Status: PROJ/Fatta beslut om ärende - beslutsfattare Skapat datum: Obl. Beskrivning Utf.datum Utförd av Godkänd Kommentar Ja Avsaknad av jäv hos beslutsfattare* Ja Korrekt beslutstyp (bifall/avslag)* Ja Ja Korrekt beslutat belopp* Korrekt beslutsmotivering* Skicka ärendet vidare. Vid bifall, Beslut - åter ÄH. Vid återremittering, Ej beslut - åter ÄH : : : : :38 Förnamn Efternamn (foreft) Förnamn Efternamn (foreft)) Förnamn Efternamn (foreft) Förnamn Efternamn (foreft)) Förnamn Efternamn (foreft) OK OK OK OK OK 10 (12)

11 Bilaga 2 Registerutdrag - ärende Datum: Tid: 09:06 Ank.datum: Handläggare: Förnamn Efternamn (foreft) Verks.kod: Reg.datum: Ansv. handl: Förnamn Efternamn (foreft) Diarienr: Avsl.datum: Förv.plats: Handläggare ÄrendeID: Stödtyp: PROJ//Kulturella och kreativa näringar /Samverkan KKN Status: Bered slututbetalningsbeslut Sekr: Nej Sökande: Inkubatorn ( ) Beslutande org: Tillväxtverket Ärendemening: Projektnamn: Ansökan: Projektnamn Projektnamn Dokument och diariehändelser Dok.typ: Beslut Sekretess: Nej Dok.namn: Ärendebeslut - bifall Filnamn: Ärendebeslut_bifall.htm Skapat dat: :58 Ändrat dat: :58 Skapat av: Förnamn Efternamn (foreft) Ändrat av: iipaxsystem Notering: Diariehändelser Datum: :58 Avs./Mott: Inkubartorn Riktning: Upprättat Makulerad: Anm: Dok.typ: Ansökan (papper) Sekretess: Nej Dok.namn: Ansökan.pdf Filnamn: Ansökan.pdf Skapat dat: :55 Ändrat dat: :58 Skapat av: Förnamn Efternamn (foreft) Ändrat av: iipaxsystem Notering: Diariehändelser Datum: :58 Avs./Mott: Inkubartorn Riktning: Inkommande Makulerad: Anm: Dok.typ: Intyg firmatecknare Sekretess: Nej Dok.namn: uc-inkubartorn_i_storstad_ab.pdf Filnamn: uc-inkubartorn_i_storstad_ab.pdf Skapat dat: :55 Ändrat dat: :58 Skapat av: Förnamn Efternamn (foreft) Ändrat av: iipaxsystem Notering: Diariehändelser Datum: :58 Avs./Mott: Inkubatorn Riktning: Inkommande Makulerad: Anm: 11 (12)

12 Dok.typ: Bilaga Sekretess: Nej Dok.namn: kostnadsbudget.pdf Filnamn: kostnadsbudget.pdf Skapat dat: :55 Ändrat dat: :26 Skapat av: Förnamn Efternamn (foreft) Ändrat av: Förnamn Efternamn (foreft) Notering: Diariehändelser Datum: :26 Avs./Mott: Storstads kommun Riktning: Utgående Makulerad: Anm: Datum: :58 Avs./Mott: Inkubatorn Riktning: Inkommande Makulerad: Anm: 12 (12)

Nytt i NYPS version 2.20

Nytt i NYPS version 2.20 Nytt i NYPS version 2.20 Releasedatum: 2017-03-16 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS v2.20_v1.0.docx 1 (5) Henrik Hedlund INNEHÅLL SAMMANFATTNING... 3 RAPPORTER... 4 ÄNDRINGAR FÖRBÄTTRINGAR

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.11

Nytt i NYPS version 2.11 Nytt i NYPS version 2.11 Releasedatum: 2013-04-18 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS v2.11.docx 1 (7) Henrik Hedlund INNEHÅLL SAMMANFATTNING... 3 RAPPORTER... 3 RÄTTNING AV FELAKTIGHETER...

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.17

Nytt i NYPS version 2.17 Nytt i NYPS version 2.17 Releasedatum: 2016-03-03 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS v2.17_v1.0.docx 1 (10) Henrik Hedlund INNEHÅLL SAMMANFATTNING... 3 RAPPORTER... 4 ÄNDRINGAR FÖRBÄTTRINGAR

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.1 p2

Nytt i NYPS version 2.1 p2 Datum 2010-05-05 Nytt i NYPS version 2.1 p2 Dokumentnamn/version Upprättad av Release Note - NYPS 2.1p2.doc 1 (7) Henrik Hedlund Rapporter Rättning av felaktigheter 1. Rättning av avdrag i skuldrapporten

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.18

Nytt i NYPS version 2.18 Nytt i NYPS version 2.18 Releasedatum: 2016-05-26 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS v2.18_v1.0.docx 1 (7) Henrik Hedlund INNEHÅLL SAMMANFATTNING... 3 RAPPORTER... 3 ÄNDRINGAR FÖRBÄTTRINGAR

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.9

Nytt i NYPS version 2.9 Nytt i NYPS version 2.9 Releasedatum: 2012-11-22 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS v2.9.docx 1 (6) Henrik Hedlund INNEHÅLL WEBBANSÖKAN (NYPSWEB2)... 3 RÄTTNING AV FELAKTIGHTER... 3 1. Ansökan

Läs mer

De nya företagsstöden och Nyps gamla stödtyper

De nya företagsstöden och Nyps gamla stödtyper De nya företagsstöden och Nyps gamla stödtyper Ingenting har ändrats i Nyps stödtypsträd för de nya förordningarna. Istället återanvänds alla sex befintliga ansökanstyper inom FUB och SÅDD för de nya stödåtgärderna.

Läs mer

Nytt i NYPS version

Nytt i NYPS version Nytt i NYPS version 2.3 2010-11-18 Dokumentnamn/version Upprättad av Versionsinfo - NYPS 2.3.doc 1 (9) Henrik Hedlund Webbansökan Förbättringar 1. Ändrad text på webbansökans startsida samt på orgnr/cfar-sidan

Läs mer

Datum Nytt i NYPS version 2.4

Datum Nytt i NYPS version 2.4 Datum 2011-01-20 Nytt i NYPS version 2.4 Dokumentnamn/version Upprättad av Versionsinfo 2.4 v1.0.doc 1 (5) Henrik Hedlund Rapporter Rättning av felaktigheter 1. Fix av attributet Kategori i rapporten,

Läs mer

Nytt i Nyps version 2.6P1 Releasedatum:

Nytt i Nyps version 2.6P1 Releasedatum: Nytt i Nyps version 2.6P1 Releasedatum: 2011-06-23 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS 2.6 v1.0.doc 1 (7) Henrik Hedlund WEBBANSÖKAN... 3 Ändringar förbättringar och ny funktionalitet... 3 1.

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.23

Nytt i NYPS version 2.23 Nytt i NYPS version 2.23 Releasedatum: 2017-11-16 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS v2.23_v1.0.docx 1 (5) Henrik Hedlund INNEHÅLL SAMMANFATTNING... 3 NYPS ÄRENDEHANTERING... 3 ÄNDRINGAR FÖRBÄTTRINGAR

Läs mer

Datum Nytt i NYPS version 2.2p4

Datum Nytt i NYPS version 2.2p4 Datum 2010-06-22 Nytt i NYPS version 2.2p4 Dokumentnamn/version Upprättad av Versionsinfo - NYPS 2.2p4.doc 1 (6) Henrik Hedlund Webbansökan Ny funktionalitet 1. Inloggning och signering med e-legitimation

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.5 Releasedatum: 2011-04-14

Nytt i NYPS version 2.5 Releasedatum: 2011-04-14 Nytt i NYPS version 2.5 Releasedatum: 2011-04-14 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS 2.5 v1.1.doc 1 (11) Henrik Hedlund Innehåll WEBBANSÖKAN 3 Rättning av felaktigheter 3 1. Fix av kolumnförskjutning

Läs mer

Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Bevakningar i Nyps Handledning Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Daniel Madsén 0.

Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Bevakningar i Nyps Handledning Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Daniel Madsén 0. Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Bevakningar i Nyps Handledning 2010-10-22 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Daniel Madsén 0.1 Bevakningar i Nyps Referat Denna handledning riktar sig till

Läs mer

Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Versionsinformation Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version - Henrik Hedlund Ulrica Morelid 1.

Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Versionsinformation Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version - Henrik Hedlund Ulrica Morelid 1. Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Versionsinformation 2010-06-22 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version - Henrik Hedlund Ulrica Morelid 1.0 Bilaga Versionsinformation Nyps 2.2p4 Förändringar i

Läs mer

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Agenda Nyps 2020

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Agenda Nyps 2020 Agenda Nyps 2020 Övergripand Nyps 2020 / Göran Olsson Nyps 2020 Min Ansökan / Inga Lagerquist, Johan Mattsson Andra stöd in i Nyps 2020 Projektmedel / Mattias Lindmark Test / Daniel Berggren Frågor 1 Nyps

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.7p1

Nytt i NYPS version 2.7p1 Nytt i NYPS version 2.7p1 Releasedatum: 2011-11-10 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS 2.7p1.docx 1 (10) Henrik Hedlund INNEHÅLL RAPPORTER... 3 FÖRBÄTTRINGAR... 3 1. Ny valbar uppgift i rapporterna

Läs mer

Aktuellt i objekten Nyps handläggning

Aktuellt i objekten Nyps handläggning Aktuellt i objekten Nyps handläggning 2016-10-26 Vad har gjorts Två nya versioner i år Highlights Systemstöd för nytt stöd till butiker i glesbygd Kontroll av tillåtna filtyper vid import av dokument Importera

Läs mer

Nyheter i Nyps handläggning

Nyheter i Nyps handläggning Nyheter i Nyps handläggning Nyps användarmöte 2015 Henrik Hedlund 1 Framtid - Nyps handläggning 2 Framtid - Nyps handläggning Vad händer med företagsstöden? Utvecklingstakt Förslag på prioriterade förbättringar!

Läs mer

Handbok IST Kundcenter

Handbok IST Kundcenter Handbok IST Kundcenter http://support.ist.com/se Uppdaterad: 2015-03-24/MÅ IST Sverige AB Växjö Arabygatan 82 Stockholm Arenavägen 27, 6 tr Info.se@ist.com 352 46 Växjö 121 77 Johanneshov www.ist.com Tel:

Läs mer

Garantianspråk. Manual

Garantianspråk. Manual 2014 Garantianspråk Manual Innehåll Åtkomst till systemet... 2 Inloggning... 2 Glömt lösenordet... 3 Registrering... 4 Garantianspråk... 6 Startsida... 6 Navigering... 6 Garantianspråk konsument... 7 Mina

Läs mer

Innan midsommar infördes möjlighet att logga in och signera ansökningar med Mobilt BankID.

Innan midsommar infördes möjlighet att logga in och signera ansökningar med Mobilt BankID. Användardagar 2014 Onsdag den 22 oktober 9:00 Nyps sen sist! Henrik Hedlund återblickar på året och Nyps handläggning Året startades med en ny version 2.13 den 23 januari. Den innehöll i huvudsak: rättningar

Läs mer

Användarhandledning Nypsbarometern

Användarhandledning Nypsbarometern Användarhandledning Nypsbarometern Nypsbarometern hämtar data från Nyps. Alla Nypsanvändare har behörighet att använda Nypsbarometern. När du loggar in använder du ditt Nyps användarnamn och lösenord.

Läs mer

Min ansökan. Daniel Madsén

Min ansökan. Daniel Madsén Min ansökan Daniel Madsén 1 Nyheter i Min ansökan Version 25 maj Meddelande om inkommen ansökan Välj vem som ska signera ansökan Sökt belopp i utbetalningsansökningar GDRP I samtliga ansökningar finns

Läs mer

Nyps i din organisation

Nyps i din organisation Nyps i din organisation Nyps användarmöte 25-26 april 2012 Daniel Madsén 1 Innehåll Du som nypskontakt Du som lokal administratör NypsCentralen Tips & trix 2 Syften Se över rutiner och organisation Finns

Läs mer

Skapa remissvar, skicka för godkännande, godkänn, diarieför och skicka remissvar

Skapa remissvar, skicka för godkännande, godkänn, diarieför och skicka remissvar Datum 2018-05-02 Upprättad av Ulrika Kämpe Skapa remissvar, skicka för godkännande, godkänn, diarieför och skicka remissvar Denna manual innehåller en beskrivning av flödet hur man skapar ett remissvar,

Läs mer

LEX INSTRUKTION - LEXTALK

LEX INSTRUKTION - LEXTALK LEX INSTRUKTION - LEXTALK Innehållsförteckning LEX INSTRUKTION - LEXTALK... 1 1 INLEDNING... 1 2 INSTALLATION... 1 3 PROGRAMBESKRIVNING... 1 3.1 STARTBILD... 1 3.2 ARKIV-MENYN... 2 4 LEXTALK-ANVÄNDAREN

Läs mer

I nedanstående dokument beskrivs vad som är utvecklat i Pulsen Combine i och med release Releasedokumentation 1.18 Utförare...

I nedanstående dokument beskrivs vad som är utvecklat i Pulsen Combine i och med release Releasedokumentation 1.18 Utförare... Lathund: Pulsen Combine 1(10) KOMMUNLEDNINGSKONTOR KLK Soc support Angelika Wandel Releasedokumentation 1.18 Utförare Introduktion I nedanstående dokument beskrivs vad som är utvecklat i Pulsen Combine

Läs mer

Manual Användaradministration

Manual Användaradministration Manual Användaradministration Svevac Webbadress: https://svevac.inera.se Webbadress demoversion: https://test.svevac.inera.se (användarnamn: demo / lösenord: demo) Supportärenden Kontakta i första hand

Läs mer

Hur du skapar en ansökan om utbetalning

Hur du skapar en ansökan om utbetalning Migrationsverket Funktionen för fonderna www.migrationsverket.se/fonder Rapport 2018-08-27 Version: 4.0 Hur du skapar en ansökan om utbetalning Innehållsförteckning 1. Viktig information vid din ansökan

Läs mer

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Systemuppdateringar. Nyps användarmöte oktober 2011 Henrik Hedlund

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Systemuppdateringar. Nyps användarmöte oktober 2011 Henrik Hedlund Systemuppdateringar Nyps användarmöte 26-27 oktober 2011 Henrik Hedlund 1 Återblick på vårens arbete och v2.6 Anpassning av arbetsprocessen för ERUF Möjligt att skicka Interreg-ärenden till Ändringsbeslut

Läs mer

Information från Nypscentralen Magnus Lövgren, Henrik Hedlund, Ulf Hjelm, Anders Runnholm

Information från Nypscentralen Magnus Lövgren, Henrik Hedlund, Ulf Hjelm, Anders Runnholm Information från Nypscentralen Magnus Lövgren, Henrik Hedlund, Ulf Hjelm, Anders Runnholm Förenklingar och förbättringar 1. Ny webbplats 2. Dokumentmallar 3. Försumbart stöd 4. Kontohantering och support

Läs mer

Trimble Communication Network Release notes Page 1

Trimble Communication Network Release notes Page 1 Trimble Communication Network Release notes 18.1.2.0 www.trimble.com Page 1 Information 3 Systemkrav 4 Begränsningar och kända fel 5 Installation och uppgradering 6 Version 18.1.2.0 7 Servicerelease 18.1.1.1

Läs mer

Min ansökan MANUAL OCH UTBILDNINGSMATERIAL. Sida 0(29) Tillväxtverket

Min ansökan MANUAL OCH UTBILDNINGSMATERIAL. Sida 0(29) Tillväxtverket Min ansökan MANUAL OCH UTBILDNINGSMATERIAL 0(29) 1(29) Innehåll Välkommen till Min Ansökan... 3 Generella funktioner... 5 Ansökan i Nyps... Fel! Bokmärket är inte definierat. Ansökan om utbetalning...

Läs mer

Release notes för RemoteX Applications Windowsklient version 4.4

Release notes för RemoteX Applications Windowsklient version 4.4 Release notes för RemoteX Applications Windowsklient version 4.4 Version 4.4 av RemoteX Applications fokuserar på att väsentligen förbättra användarupplevelsen med avseende på stabilitet och hastighet.

Läs mer

1. Kontakttyper... 2 a. Mer om oregistrerad kontakt... 2 b. Mer om registrerad kontakt... 3

1. Kontakttyper... 2 a. Mer om oregistrerad kontakt... 2 b. Mer om registrerad kontakt... 3 Ledningskansliet, Juridik och dokumentation Patrik Spånning Westerlund MANUAL 2017-11-16 SLU ID: SLU.ua.2017.2.1.1.IÄ-6 Manual - Hantering av kontakter i Public 360 Manual för hantering av kontakter i

Läs mer

Min ansökan MANUAL OCH UTBILDNINGSMATERIAL. Sida 0(40) Tillväxtverket

Min ansökan MANUAL OCH UTBILDNINGSMATERIAL. Sida 0(40) Tillväxtverket Min ansökan MANUAL OCH UTBILDNINGSMATERIAL 0(40) 1(40) Innehåll Välkommen till Min Ansökan... 3 Val av inloggningsmetod... 4 Mina uppgifter... 5 Generella funktioner... 6 Mina ansökningar... 6 Skapa en

Läs mer

Skapa rapport till regeringen, skicka för godkännande, godkänna och diarieföra och skicka rapport

Skapa rapport till regeringen, skicka för godkännande, godkänna och diarieföra och skicka rapport Datum 2018-04-27 Upprättad av Ulrika Kämpe Skapa rapport till regeringen, skicka för godkännande, godkänna och diarieföra och skicka rapport Denna manual innehåller en beskrivning av flödet hur man skapar

Läs mer

Ett icke ärendedokument kan relatera till ett eller flera ärendedokument eller tvärtom.

Ett icke ärendedokument kan relatera till ett eller flera ärendedokument eller tvärtom. SLU.ua.2013.2.1.1.IÄ-1 Jurist- och dokumentationsenheten 2013-11-29 PUBLIC 360 MANUAL. Denna manual beskriver hur du registrerar icke ärendedokument i Public 360 med SLU. Icke ärendedokument är dokument

Läs mer

Intressegruppen Nyps Ekonomi

Intressegruppen Nyps Ekonomi Intressegruppen Nyps Ekonomi NypsCentralen 30-31 mars 2011 1 Program Onsdag 13.30 Arbete i intressegrupper 15.00ca Kaffe 16.30ca Avrundning 18.00 Fördrink / Aktivitet 19.00 Middag Torsdag 08.30 Återkoppling

Läs mer

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Gott och blandat. Nyps användarmöte - 27 oktober 2011 Henrik Hedlund, Ulf Hjelm, Jana Wahlberg

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Gott och blandat. Nyps användarmöte - 27 oktober 2011 Henrik Hedlund, Ulf Hjelm, Jana Wahlberg Gott och blandat Nyps användarmöte - 27 oktober 2011 Henrik Hedlund, Ulf Hjelm, Jana Wahlberg 1 Innehåll Ny behörighet för beslut av utbetalningar Färre obligatoriska uppgifter vid avslag Redovisning av

Läs mer

Endast arbetsmaterial

Endast arbetsmaterial REVIDERAD PLAN KREATIVA PLATSER - ÄGA RUM ÅR 1 AV 3 För sista dag att inkomma med blanketten, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren

Läs mer

Snabbguide Ansökan om utbetalning

Snabbguide Ansökan om utbetalning Snabbguide Ansökan om utbetalning Version 2016-11-16 Snabbguide Ansökan om utbetalning Ansökan om utbetalning görs av samordnande stödmottagare i e-tjänsten Min ansökan. Innan du börjar För att du ska

Läs mer

Nyps Centrala dokumentmallar

Nyps Centrala dokumentmallar Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Nyps Centrala dokumentmallar Handledning 2011-10-03 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Torsten Wikström/Hans Jurstrand 0.7 Nyps Centrala dokumentmallar Referat

Läs mer

Manual Min Ansökan. Version (44)

Manual Min Ansökan. Version (44) Manual Min Ansökan Version 0.8 2018-04-11 1 (44) Välkommen till Min Ansökan INNAN DU BÖRJAR På startsidan kan du välja språk (svenska eller finska). För att kunna fylla i ansökan behöver du skapa ett användarkonto

Läs mer

PUBLIC 360 MANUAL. Registrera ärenden och dokument i Public 360 med SLU KS 2013:1-1

PUBLIC 360 MANUAL. Registrera ärenden och dokument i Public 360 med SLU KS 2013:1-1 1(17) SLU ID ua.2013.2.1.1 Jurist- och dokumentationsenheten/ IT-avdelningen 2012-12-14 PUBLIC 360 MANUAL. Registrera ärenden och dokument i Public 360 med SLU KS 2013:1-1 Denna manual beskriver hur du

Läs mer

Hur du skapar en ansökan om utbetalning

Hur du skapar en ansökan om utbetalning Migrationsverket Funktionen för fonderna www.migrationsverket.se/fonder Rapport 2016-10-18 Hur du skapar en ansökan om utbetalning Innehållsförteckning 1. Allmänna råd... 3 1.1. Maximalt antal tillåtna

Läs mer

Trimble Communication Network Release notes Page 1

Trimble Communication Network Release notes Page 1 Trimble Communication Network Release notes 18.1.1.0 www.trimble.com Page 1 Information 3 Begränsningar och kända fel 4 Installation och uppgradering 5 Version 18.1.1.0 6 Servicerelease 18.1.0.2 7 Servicerelease

Läs mer

Handledning för ansökan om Transportbidrag E-TJÄNSTEN MIN ANSÖKAN. Sida 0(24) Tillväxtverket

Handledning för ansökan om Transportbidrag E-TJÄNSTEN MIN ANSÖKAN. Sida 0(24) Tillväxtverket Handledning för ansökan om Transportbidrag E-TJÄNSTEN MIN ANSÖKAN 0(24) 1(24) Innehåll Hitta ansökan... 3 Välkommen till Min Ansökan... 5 Val av inloggningsmetod... 6 Mina uppgifter... 7 Generella funktioner...

Läs mer

Intressegruppen Nyps Ekonomi

Intressegruppen Nyps Ekonomi Intressegruppen Nyps Ekonomi NypsCentralen 19-20 oktober 2010 1 Program 09.00 Arbete i intressegrupper 10:15ca Fruktstund 11.30ca Lunchsallad för dem som anmält sig 13.00 Möjlighet till hands-on hjälp

Läs mer

1. Enkel sökning Globalsökning Avancerad sökning Historik Söka via klassificeringsstruktur 14

1. Enkel sökning Globalsökning Avancerad sökning Historik Söka via klassificeringsstruktur 14 Ledningskansliet, Juridik och dokumentation Patrik Spånning Westerlund MANUAL 2017-11-16 SLU ID: SLU.ua.2017.2.1.1.IA-9 Manual Sökningar i Public 360 Manual Sökningar i Public 360 Dokumentägare: LK/Dokumentationsenheten/

Läs mer

2. Skapa dokument a. Skapa dokument i befintligt ärende b. Skapa dokument utifrån klassificeringsstruktur (process) eller via Ny...

2. Skapa dokument a. Skapa dokument i befintligt ärende b. Skapa dokument utifrån klassificeringsstruktur (process) eller via Ny... Ledningskansliet, Juridik och dokumentation Patrik Spånning Westerlund MANUAL 2017-11-16 SLU ID: SLU.ua.2017.2.1.1.IÄ-8 Manual Registrera ärenden och ärendedokument i Public 360 Manual för att registrera

Läs mer

Årliga rutiner i Nyps

Årliga rutiner i Nyps Årliga rutiner i Nyps Sida 1(11 Tillväxtverket Innehåll INTRODUKTION 3 Syfte 3 Målgrupper 3 Spridning av information 3 Revisionshistoria 3 ÅRSSKIFTE 4 Nyps öppettider 4 Ekonomirutiner vid årsskifte 4 Hantering

Läs mer

Årliga rutiner i Nyps

Årliga rutiner i Nyps Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Årliga rutiner i Nyps Handledning 2017-01-24 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Henrik Hedlund 0.8 Årliga rutiner i Nyps Innehåll INTRODUKTION... 4 SYFTE...

Läs mer

Innehåll. Förändringar i v6.0

Innehåll. Förändringar i v6.0 Innehåll Innehåll... 2 Allmän information... 3 Systemförändringar... 3 Databasen... 3 Import... 3 DuoSTATION Manager... 3 Ärenden... 3 E-post... 3 Dokumenthantering... 3 Utrustningar... 3 Användare...

Läs mer

Hur du skapar en ansökan om ändring

Hur du skapar en ansökan om ändring Migrationsverket Funktionen för fonderna www.migrationsverket.se/fonder Rapport 2018-08-27 Version: 4.0 Hur du skapar en ansökan om ändring Innehållsförteckning 1. Viktig information vid ansökan om ändring...

Läs mer

Trimble Communication Network Release notes Page 1

Trimble Communication Network Release notes Page 1 Trimble Communication Network Release notes 18.2 www.trimble.com Page 1 Information 3 Systemkrav 4 Begränsningar och kända fel 5 Installation och uppgradering 6 Version 18.2.0.0 7 Version 18.1.2.0 8 Servicerelease

Läs mer

Lex2 Användningsfall Specifikation: AF_1170 Hantera deltagare Version 1.7

Lex2 Användningsfall Specifikation: AF_1170 Hantera deltagare Version 1.7 Lex2 Användningsfall Specifikation: AF_1170 Hantera deltagare Version 1.7 Revisionshistoria Datum Version Beskrivning Författare 2012-02-06 1.4 Ändrat hantering med låsta fält. Nu låses fält i dialogen

Läs mer

Lathund för administratörer i KAP

Lathund för administratörer i KAP Lathund för administratörer i KAP Tillväxtverkets kontoadministrationsportal (KAP) hanterar användarkonton och behörigheter bland annat för användarna av Nyps och Nyps 2020. Inloggning i KAP För dig på

Läs mer

Ansökan affärsutvecklingscheckar Region Norrbotten. Guide

Ansökan affärsutvecklingscheckar Region Norrbotten. Guide Ansökan affärsutvecklingscheckar Region Norrbotten Guide Innan du börjar Kolla om ditt företag och din satsning passar för en affärsutvecklingscheck Generell information: www.tillvaxtverket.se/checkar

Läs mer

Välkommen till Nypswebb. Inloggning i Nyps

Välkommen till Nypswebb. Inloggning i Nyps Välkommen till Nypswebb Inloggning i Nyps Ny ansökan Ange organisationsnummer (ange 16 framför organisationsnummret, ) samt c-far. Om c-far saknas eller ej är känt var vänlig kontakta SCB www.scb.se eller

Läs mer

ESSVISION DEN 25 NOVEMBER VERSIONSINFORMATION EVOLUTION Version 2.16

ESSVISION DEN 25 NOVEMBER VERSIONSINFORMATION EVOLUTION Version 2.16 ESSVISION DEN 25 NOVEMBER 2015 VERSIONSINFORMATION EVOLUTION Version 2.16 SIDAN 2 AV 6 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SAMMANFATTNING...3 2. VERSION 2.16...3 2.1. NY FUNKTIONALITET...3 2.2. FÖRÄNDRAD FUNKTIONALITET...4

Läs mer

PROJEKTET Ange bland annat projektets namn, planerat start- och slutdatum samt det belopp (i hela kronor) ni söker i bidrag från Kulturrådet.

PROJEKTET Ange bland annat projektets namn, planerat start- och slutdatum samt det belopp (i hela kronor) ni söker i bidrag från Kulturrådet. ANSÖKAN OM BIDRAG LÄSFRÄMJANDE INSATSER För sista ansökningsdag, se Kulturrådets hemsida. ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN Observera Denna onlineansökan är optimerad för webbläsaren Internet Explorer version 6

Läs mer

Manual - Symfoni - Kommunanvändare

Manual - Symfoni - Kommunanvändare Sidan 1 av 32 1. Symfoni för kommunanställda........................................................................... 2 1.1 Boendeenheter..................................................................................

Läs mer

Versionsinformation. Artvise Kundtjänst Version 4.0

Versionsinformation. Artvise Kundtjänst Version 4.0 Version 4.0 Uppdateringsinformationen beskriver nyheter, rättningar och andra förändringar i vid uppdateringen. Version 4.0 Sida 2/14 1 Nyheter och förändringar i kundtjänstapplikationen användare... 4

Läs mer

Kravspecifikation Ny E-tjänst för Nyps v0.6 Generella delar

Kravspecifikation Ny E-tjänst för Nyps v0.6 Generella delar Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Kravspecifikation Ny E-tjänst Nyps 2010-09-14 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version 830-2010-2038 Magnus Lövgren 0.6 Kravspecifikation Ny E-tjänst för Nyps v0.6

Läs mer

Så här fyller du i ansökan minansokan.se Affärsutvecklingscheckar 2018 version 1.0

Så här fyller du i ansökan minansokan.se Affärsutvecklingscheckar 2018 version 1.0 Så här fyller du i ansökan minansokan.se Affärsutvecklingscheckar 2018 version 1.0 Innan du börjar Gå in på tillvaxtverket.se/checkar för att se om ditt företag och ditt projekt passar för en affärsutvecklingscheck

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL, INTERAXO

ANVÄNDARMANUAL, INTERAXO ANVÄNDARMANUAL, INTERAXO 1 VARFÖR ÄR DET OLIKA FÄRG OCH UTSEENDE PÅ MAPPARNA? Gula mappar Blå mappar Blårandiga mappar Enkla mappar som man känner igen från Utforskaren. En gul mapp kan innehålla undermappar

Läs mer

Kleos 6.5 (Mars 2019) Nya och förbättrade funktioner. Kleos Knowledge Center. Choose a building block.

Kleos 6.5 (Mars 2019) Nya och förbättrade funktioner. Kleos Knowledge Center. Choose a building block. Choose a building block. Kleos Knowledge Center Version av det här dokumentet : 1.05 (SW) Datum: 25 februari 2019 Kleos 6.5 (Mars 2019) Nya och förbättrade funktioner Den här sidan visar en översikt över

Läs mer

Beställa varor från Webbutik KUL

Beställa varor från Webbutik KUL 1 (12) 2016-10-07 Status: i Pilotdrift Beställa varor från Webbutik KUL Innehållsförteckning Inloggning... 2 Snabbguide för beställning... 2 Spara beställning... 6 Spara som mall - Favoritbeställning...

Läs mer

Manual - Administration

Manual - Administration Manual - Administration Svevac Webbadress: https://svevac.inera.se Webbadress demoversion: https://test.svevac.inera.se (användarnamn: demo / lösenord: demo) Supportärenden Kontakta i första hand din lokala

Läs mer

Handhavandeguide: Kursbevis Innevarande version vid senaste uppdatering:

Handhavandeguide: Kursbevis Innevarande version vid senaste uppdatering: Handhavandeguide: Kursbevis Innevarande version vid senaste uppdatering: 1.13.0 Mer information om Ladok Utbildningsmaterial publiceras på Ladok.se: Aktuellt utbildningsmaterial Systemdokumentationen och

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL EJ VERKSTÄLLDA BESLUT. Inspektionen för vård och omsorg CGI E-SERVICES

ANVÄNDARMANUAL EJ VERKSTÄLLDA BESLUT. Inspektionen för vård och omsorg CGI E-SERVICES ANVÄNDARMANUAL EJ VERKSTÄLLDA BESLUT Inspektionen för vård och omsorg CGI E-SERVICES INNEHÅLLSFÖRTECKNING HITTA RÄTT... 1 EJ VERKSTÄLLDA BESLUT... 2 NY INDIVIDRAPPORTERING... 4 ÅTERRAPPORTERING... 9 ÄNDRING

Läs mer

Lathund utbildarwebben

Lathund utbildarwebben Handledning 1 (13) Upprättad av Konrad Asterbäck Sjö- och luftfartsavdelningen Bemannings- och behörighetsenheten Sektionen för sjöpersonal Till utbildningssamordnare Handledning 2 (13) shistorik Beskrivning

Läs mer

1. 6. Prövningskonsult PK - Remisser PK - Översikt PK - Ärenden PK - Administration...

1. 6. Prövningskonsult PK - Remisser PK - Översikt PK - Ärenden PK - Administration... 1. 6. Prövningskonsult............................................................................ 2 1.1 6.0. PK - Remisser........................................................................ 3 1.2

Läs mer

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef

Uppdaterad 2010-05-11. Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef Uppdaterad 2010-05-11 Lathund Synpunkten för handläggare och ansvarig chef 1 Innehållsförteckning Handläggarens roll och ansvarsuppgifter... 3 Närmaste chefs roll och ansvarsuppgifter... 3 Praktisk handläggning

Läs mer

1. Hitta/aktivera sidopanelen Lägga in e-post och skapa nytt ärende 3

1. Hitta/aktivera sidopanelen Lägga in e-post och skapa nytt ärende 3 Ledningskansliet, Juridik och dokumentation Patrik Spånning Westerlund MANUAL 2017-11-16 SLU ID: SLU.ua.2017.2.1.1.IÄ-5 Manual Registrera och söka i Public 360 med sidopanelen i Outlook Manual för att

Läs mer

Hjälptext till ansökan om EORI-nummer

Hjälptext till ansökan om EORI-nummer Hjälptext till ansökan om EORI-nummer 1. Allmän information För att bedriva tullverksamhet i EU behövs i de flesta fall ett EORI-nummer. Du behöver inte ha ett EORI-nummer om du agerar som privatperson

Läs mer

Manual för Användarhanteraren. ett verktyg för att administrera enheter och personal som registrerar i kvalitetsregister

Manual för Användarhanteraren. ett verktyg för att administrera enheter och personal som registrerar i kvalitetsregister Manual för Användarhanteraren ett verktyg för att administrera enheter och personal som registrerar i kvalitetsregister Kvalitetsregister som är anslutna till Registercentrum Västra Götaland ligger oftast

Läs mer

Autogiro Online för betalningsmottagare Webbtjänst för dig som erbjuder dina kunder Autogiro. 2013-10-07

Autogiro Online för betalningsmottagare Webbtjänst för dig som erbjuder dina kunder Autogiro. 2013-10-07 2013-10-07 Autogiro Online för betalningsmottagare Webbtjänst för dig som erbjuder dina kunder Autogiro. Postadress: 105 19 Stockholm Besöksadress: Palmfeltsvägen 5 Webb: bankgirot.se Bankgironr: 160-9908

Läs mer

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Nyps Användardagar NYPS. NypsCentralen 23-24 mars 2010 Ulrica Morelid

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Nyps Användardagar NYPS. NypsCentralen 23-24 mars 2010 Ulrica Morelid Nyps Användardagar NypsCentralen 23-24 mars 2010 Ulrica Morelid 1 Program tisdag 23 mars 10.00 Nuläge Nyps Information om förvaltning Leveransplanering 2010 11.00 Allmän information Ny webbansökan Nyttigt

Läs mer

GPDR personuppgifter i Artologik EZbooking

GPDR personuppgifter i Artologik EZbooking GPDR personuppgifter i Artologik EZbooking Läs mer www.artologik.com/se/ezbooking.aspx Kontakta oss www.artologik.com/se/kontakt.aspx Table of content GDPR personuppgifter I Artologik EZbooking... 3 Vilken

Läs mer

Uppgifter i gråmarkerade fält hämtas automatiskt från ert användarkonto. Se anvisningar för blanketten.

Uppgifter i gråmarkerade fält hämtas automatiskt från ert användarkonto. Se anvisningar för blanketten. STÖD TILL STÄRKTA BIBLIOTEK I HELA LANDET För sista ansökningsdag, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer versionerna

Läs mer

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1.

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1. 2015 05 17 Arbetslöshetskassornas samorganisation SO Version 1.0 ARBETSGIVARINTYG för Sveriges alla arbetsgivare Användarbeskrivning arbetsgivarintyg.nu Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare

Läs mer

Instruktion för hämtning av kontrolluppgifter från Nyps

Instruktion för hämtning av kontrolluppgifter från Nyps Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Instruktion - hämtning av kontrolluppgifter från Nyps 2013-01-09 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Henrik Hedlund 0.5 Instruktion för hämtning av kontrolluppgifter

Läs mer

Information till webbstödet för leverantörer Rehabiliterings tjänster 2011. (Uppdaterat 2013-09-09)

Information till webbstödet för leverantörer Rehabiliterings tjänster 2011. (Uppdaterat 2013-09-09) Information till webbstödet för leverantörer Rehabiliterings tjänster 2011 (Uppdaterat 2013-09-09) Sida: 2 av 16 Innehållsförteckning KORT BESKRIVNING AV PROCESSEN REHABILITERINGSTJÄNST... 3 Trepartssamtal

Läs mer

Hantering Reklamationer. Version Torkelson Möbel AB

Hantering Reklamationer. Version Torkelson Möbel AB Hantering Reklamationer Version 1.0 2011-08-17 Torkelson Möbel AB Hantering Reklamationer 2011-07-11 2(8) Gå till http://extranet.torkelson.se. 1. Inloggning 2. Skapa ny reklamation Tryck på Skapa reklamation

Läs mer

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Nyps Användardagar NYPS. NypsCentralen mars 2011 Ulrica Morelid

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Nyps Användardagar NYPS. NypsCentralen mars 2011 Ulrica Morelid Nyps Användardagar NypsCentralen 30-31 mars 2011 Ulrica Morelid 1 Program onsdag 30 mars 09.00 Fika 10.00 Välkommen - Systemägare Mattias Åsander - Tekniskt ansvarig Göran Olsson - Ansvarig förvaltare

Läs mer

Så här fyller du i ansökan minansokan.se Affärsutvecklingscheckar 2019

Så här fyller du i ansökan minansokan.se Affärsutvecklingscheckar 2019 Så här fyller du i ansökan minansokan.se Affärsutvecklingscheckar 2019 Innan du börjar Gå in på tillvaxtverket.se/checkar för att se om ditt företag och ditt projekt passar för en affärsutvecklingscheck

Läs mer

Funktionsbeskrivning

Funktionsbeskrivning Funktionsbeskrivning SA05 Massetablering av studenter 2016-02-02 Ändringshistorik Datum Av Kommentar Godkännare 2011-03-29 2011-09-22 Stellan Englén Eva Lundströmer Simu NOUVSD-9187. I SA05 godkänns födelsedatum

Läs mer

Handbok för användare

Handbok för användare Handbok för användare Datum: 2018-03-13 1 Innehåll 1. Logga in/ut... 3 1.1 Logga in... 3 1.2 Logga ut... 4 2. Mina sidor... 5 2.1 Mina sidor... 5 2.2 Komplettera ärenden... 7 2.3 Skicka meddelanden...

Läs mer

Versionsinformation. Artvise Kundtjänst Version 2.0

Versionsinformation. Artvise Kundtjänst Version 2.0 Version 2.0 Uppdateringsinformationen beskriver nyheter, rättningar och andra förändringar i vid uppdateringen. Version 2.0 Sida 2/12 Innehållsförteckning 1 Nyheter och förändringar i kundtjänstapplikationen

Läs mer

Information om bidraget finns på Kulturrådets hemsida. Informationen kan komma att ändras över tid.

Information om bidraget finns på Kulturrådets hemsida. Informationen kan komma att ändras över tid. ANSÖKAN OM BIDRAG ARRANGÖRSBIDRAG - DANSNÄT SVERIGES PARTER För sista ansökningsdag, se Kulturrådets hemsida. ANVISNINGAR FÖR ANSÖKAN Observera Denna onlineansökan är optimerad för webbläsaren Internet

Läs mer

2. Skapa icke ärendedokument som samlingsdokument (flera handlingar av samma typ) 16

2. Skapa icke ärendedokument som samlingsdokument (flera handlingar av samma typ) 16 Ledningskansliet, Juridik och dokumentation Patrik Spånning Westerlund MANUAL 2017-11-16 SLU ID: SLU.ua.2013.2.1.1.IÄ-1 Manual Registrera icke ärendedokument i Public 360 Manual Registrera icke ärendedokument

Läs mer

Lathund - Godkänn rekvisition eller faktura i EKO

Lathund - Godkänn rekvisition eller faktura i EKO För att godkänna en rekvisition eller faktura i EKO kan man söka fram aktuell händelse via två menyval: 1. Kontrakt Att göra 2. Kontrakt Sök Rekv/Fakt eller Konteringsrad 1. Kontrakt Att göra Gå in via

Läs mer

Mail för attest. Skickas ett mail till den som skapade och till den som attesterade rapporten om felet, åtgärda felet för ett nytt inrapportering

Mail för attest. Skickas ett mail till den som skapade och till den som attesterade rapporten om felet, åtgärda felet för ett nytt inrapportering 1 SKL Inrapportering Innehåll Summering... 1 Krav... 2 Lägga till rättighet... 3 Kontouppgifter för inrapporteringen till Signe... 4 Tilldela licens... 4 Skapa SKL-inrapporteringsrapport... 5 Attestera

Läs mer

Värdeskapande kommunikation med aktiviteter

Värdeskapande kommunikation med aktiviteter Värdeskapande kommunikation med aktiviteter Aktiviteter Tidigare användes aktiviteter främst gällande Säljstöd (kunder) och Inköpsstöd (leverantörer), men även gällande avvikelser. Från och med version

Läs mer

Delegeringsmodulen. Innehåll. Dok nr OSF/AU-18:024

Delegeringsmodulen. Innehåll. Dok nr OSF/AU-18:024 Dok nr OSF/AU-18:024 Delegeringsmodulen Innehåll 1 Logga in Delegeringsmodulen... 2 2 Ikoner i verktygsraden... 2 2.1 Mitt skrivbord... 2 2.2 Sök efter personal som redan har en delegering... 3 2.3 Sök

Läs mer

Manual SMS Gateway NÄRHÄLSAN

Manual SMS Gateway NÄRHÄLSAN Manual SMS Gateway NÄRHÄLSAN Hej Vi har bokat in dig 2018-02-01 kl 14.00. Om tiden ej passar ring oss senast 24 timmar innan utsatt tid på 031-400 500. Med vänliga hälsningar /Närhälsan Innehållsförteckning

Läs mer

Om ni inte genomför verksamheten/projektet/aktiviteten eller redovisar för sent kan ni bli skyldiga att betala tillbaka bidraget.

Om ni inte genomför verksamheten/projektet/aktiviteten eller redovisar för sent kan ni bli skyldiga att betala tillbaka bidraget. REDOVISNING BIDRAG TILL PROJEKT INOM BOKSTART För sista redovisningsdatum, se Kulturrådets webbplats. ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Den här blanketten är optimerad för webbläsaren Internet Explorer

Läs mer