Nytt i Nyps version 2.6P1 Releasedatum:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nytt i Nyps version 2.6P1 Releasedatum:"

Transkript

1 Nytt i Nyps version 2.6P1 Releasedatum: Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS 2.6 v1.0.doc 1 (7) Henrik Hedlund

2 WEBBANSÖKAN... 3 Ändringar förbättringar och ny funktionalitet Anpassning av inloggnings- och signeringsrutin för ny serverfunktionalitet mot Chambersign... 3 NYPS KLIENTEN... 3 Rättning av felaktigheter Fel vid registrering av inbetalning Fel vid registrering av inbetalning på ERUF-ärenden Fel vid registrering av överklagan på ERUF-ärenden Fel vid registrering av ärenden med ny aktör Fel vid öppning av Sv-No ärenden i Granska lägesrapport Ändringar förbättringar och ny funktionalitet Förändring av arbetsflöde vid utbetalning av ERUF/Mål2-ärenden Förändring av arbetsflöde för ERUF/Interreg Ny roll i GAS för beslutsfattare av utbetalningar även för övriga stödtyper Stöd för uppföljning av finansiering med extra medel till kommersiell service Sortering av finansiärer i finansiärsregistret Möjlighet att visa aktörskontaktuppgifter i rapporten, Allmänna beslutsuppgifter Förbättring av ärendeutskrifter för ERUF, PROJ och RIS... 6 ÖVRIGT Verktyg för att återskapa försvunna ändringsbeslut (7)

3 Webbansökan Ändringar förbättringar och ny funktionalitet 1. Anpassning av inloggnings- och signeringsrutin för ny serverfunktionalitet mot Chambersign För att underlätta koppling mot Chambersigns test- och produktionstjänster för autentisering- och signering med e-legitimation, har en ny serverfunktion byggts hos Tillväxtverket. Den nya serverfunktionen kräver att system som Nyps kommunicerar med den enligt ett speciellt API. Nyps webbansökan är nu anpassat att kommunicera enligt det nya API et. Referens: FNY-488 Nyps klienten Rättning av felaktigheter 2. Fel vid registrering av inbetalning Vid införande av valutastöd i version 2.5 blev inte allt helt rätt angående inbetalningarna. Det gick inte längre att registrera inbetalningar på grund av att databastabellen som de lagras i inte blev anpassad för att hantera registrering av valutakod. Felet är nu rättat. Felet är bland annat anmält via Easit med id 8738, Referens: FNY Fel vid registrering av inbetalning på ERUF-ärenden Vid införande av valutastöd i version 2.5 blev inte allt helt rätt angående inbetalningarna. ERUF skiljer sig från övriga stöd genom att även hantera kostnads- och finansieringsbudget vid inbetalningen. Budgetarna lagras i egna databastabeller som aldrig blev anpassade att stödja märkning med valutakod. Felet är nu rättat. Referens: FNY Fel vid registrering av överklagan på ERUF-ärenden Vid införande av valutastöd i version 2.5 blev inte allt helt rätt angående överklagan av utbetalnignsbeslut. Bl.a. ERUF har möjlighet att registrera detta och uppgifterna lagras i en egen databastabell som aldrig blev anpassad att stödja märkning av valutakod. Felet är nu rättat. Referens: FNY Fel vid registrering av ärenden med ny aktör I version 2.5 blev det obligatoriskt att fylla i uppgifter om län och kommun vid registrering av nya aktörer i aktörsregistret. Anledningen var att integrationen mot externt diarie (Diabas) hämtar uppgifterna från aktören då de inte finns på ärendenivå hos alla stödtyper. Läs mer om detta i ärende, FNY-518. Tyvärr medförde ändringen att det inte längre gick registrera ärenden med nya aktörsuppgifter direkt från Inkorgen. Felet är nu rättat. 3 (7)

4 Observera Det är viktigt att den som registrerar nya ärenden via Inkorgen hämtar aktören från aktörsregistret när så är möjligt. Använd knappen <Välj aktör >, se bilden nedan. Rättningen innebär också att det åter går skapa nya aktörer från Inkorgen utan att registrera uppgifter om län, kommun (och församling). Bristen ska åtgärdas i en senare version. Referens: FNY Fel vid öppning av Sv-No ärenden i Granska lägesrapport. I samband med införandet av valutastöd i version 2.5p1 delades tabellerna, erf_svno_prep och erf_svno_pay, upp i fyra tabeller. De nya heter erf_svno_prep_nok och erf_svno_pay_nok. De nya tabellernas korresponderande objekt blev aldrig implementerade ordentligt vilket gjorde att det inte gick spara/visa attributen, Norska kostnader 20% områden och Andel av norsk budget 20% områden. Defekten yttrade sig också så att det inte gick öppna ärenden i status, Granska lägesrapport. En förutsättning för att det skulle bli ett fel var att ärendet måste ha skickats till Invänta redovisning efter uppdateringen till version2.5p1 i april Felet är nu rättat. Felet är bland annat anmält via Easit med id Referens: FNY-605 Ändringar förbättringar och ny funktionalitet 7. Förändring av arbetsflöde vid utbetalning av ERUF/Mål2- och Interreg ärenden Denna ändring är den enskilt största i version 2.6. Bakgrunden till förändringen är att Tillväxtverket vill överge den manuella attesteringen av utbetalningar inom ERUF/Mål2 genom att införa två beslutsfattarled. Förändringen innebär att programkontoret först fattar utbetalningsbeslut, som beslutsdeltagare, varpå Programstöd (programkontorens stabsfunktion) fattar sitt beslut som sista instans. Två nya statusar har införts i handläggningen av alla ERUF-ärenden Fatta utbetalningsbeslut beslutsdeltagare Fatta beslut om slututbetalning beslutsdeltagare Den nya funktionaliteten innebär att handläggaren/granskaren vid beredning av utbetalningsbeslut nu har, precis som vid ärendebeslutet, möjlighet att först låta en eller flera beslutsdeltagare delta i utbetalningsbeslutet innan beslutsfattaren tar sitt beslut. 4 (7)

5 Arbetsgången enligt den nya ordningen är nu så här. De nya statusarna är markerade med grå färg. Bered ärende för ändringsbeslut Bered ärende för utbetalningsbeslut Beslutsdeltagare? Slututbetalning? Beslut? Fatta beslut om slututbetalning - beslutsdeltagare Beslut? Fatta beslut om slututbetalning Delutbetalning Beslutsdeltagare? Fatta beslut om utbetalning - beslutsdeltagare Beslut? Fatta utbetalningsbeslut Två nya roller i GAS a) Nyps Beslutsdeltagare utb.beslut De nya statusarna för beslutsdeltagarna för utbetalning har fått en egen roll i GAS. Det betyder att den tidigare rollen, Nyps Beslutsdeltagare, numera är kopplad till det preliminära ärendebeslutet. b) Nyps Beslutsfattare utbetalning För att ge möjlighet att konfigurera så att personal från Programstöd alltid fattar det ordinarie beslutet om utbetalning krävs en egen roll för de befintliga statusarna, Fatta utbetalnings-beslut och Fatta beslut om slututbetalning. Den nya rollen medger även nya möjligheter för övriga Nyps-organisationer. Numera går det för alla stöd t.ex. begränsa vilka som kan fatta ärendebeslut men samtidigt låta flera kunna fatta utbetalningsbeslut. Medlemmar i de nya rollerna I samband med uppdateringen till version 2.6, kopieras alla medlemmar över maskinellt från de gamla rollerna till de nya. Det betyder att allt kommer fungera som vanligt efter uppdateringen. Referens: FNY Förändring av arbetsflöde för ERUF/Interreg Det går nu skicka Interreg-ärenden till ändringsbeslut från statusen, Granska lägesrapport. Förslaget om förbättringen kommer ursprungligen från länsstyrelsen i Västerbottens län. Referens: FNY Ny roll i GAS för beslutsfattare av utbetalningar även för övriga stödtyper I samband med att en ny behörighetsroll skapades för utbetalningsbeslut hos ERUF, infördes samma funktionalitet för övriga stödtyper. Referens: FNY Stöd för uppföljning av finansiering med extra medel till kommersiell service För att stärka butiker och drivmedelsansläggningar med strategisk betydelse i gles- och landsbygder samt för att utveckla innovativa servicelösningar i dessa områden, har regeringen avsatt 80 miljoner kronor under perioden (7)

6 De tilldelade medlen kan användas enligt förordning (2000:284) om stöd till kommersiell service eller förordning (2003:596) om bidrag för projektverksamhet inom den regionala tillväxtpolitiken. Medlen ska redovisas i Nyps och kunna särskiljas från ordinarie stöd inom området. För att det via rapporter och DiDiver ska gå särskilja vilket finansiellt medel som använts till ett ärende inom Kommersiell service har en ny obligatorisk uppgift införts som heter Finansiell källa. Vid beredning av KS-ärenden måste handläggaren fr.o.m. version 2.6 aktivt välja vilka medel som ärendet ska finansieras med. Figuren nedan visar hur det ser ut vid beredning av ett investeringsbidrag. Referens: FNY Sortering av finansiärer i finansiärsregistret En brist i finansiärsregistret har hittills varit att finansiärerna listats huller om buller, även det filtrerade resultatet. Från och med nu sorteras de på namn i stigande ordning. Referens: FNY Möjlighet att visa aktörskontaktuppgifter i rapporten, Allmänna beslutsuppgifter Rapporten, Allmänna beslutsuppgifter har kompletterats med fler valbara attribut. Aktörskontakt - Typ Aktörskontakt - Namn Aktörskontakt - E-postadress Aktörskontakt - Telefonnummer Aktörskontakt - Utdelningsadress Aktörskontakt - Postnummer Aktörskontakt Postort Då det går ange flera aktörskontakter på samma ärende, visas uppgifterna för varje kontakt separerade med ett, (komma). Referens: FNY Förbättring av ärendeutskrifter för ERUF, PROJ och RIS Utskrifterna för ERUF, PPROJ och RIS har förbättrats i samband med uppdateringen av Nyps till version 2.6. Utskrifterna för övriga stöd kommer att förbättras löpande under året. 6 (7)

7 Övrigt Rättning av felaktigheter 14. Verktyg för att återskapa försvunna ändringsbeslut Efter bytet av applikationsserverprogramvara från BEA WebLogic till JBoss vårvintern 2010, fanns det temporärt ett fel som gjorde att ingen ny behållare skapades om innehöll uppgifterna från ett nytt ändringsbeslut. Systemet skrev i stället över uppgifterna i det tidigare ärendebeslutet. Felet rättades snabbt men ändringsbeslut på 57 ärenden hann ändå göras. Version 2.6 innehåller nu ett verktyg som kan återskapa de försvunna ändringsbesluten på de aktuella ärendena. Dock krävs det efteråt en arbetsinsats för att manuellt registrera de uppgifter som ändrats i varje ändringsbeslut. Referens: FNY (7)

Datum Nytt i NYPS version 2.4

Datum Nytt i NYPS version 2.4 Datum 2011-01-20 Nytt i NYPS version 2.4 Dokumentnamn/version Upprättad av Versionsinfo 2.4 v1.0.doc 1 (5) Henrik Hedlund Rapporter Rättning av felaktigheter 1. Fix av attributet Kategori i rapporten,

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.11

Nytt i NYPS version 2.11 Nytt i NYPS version 2.11 Releasedatum: 2013-04-18 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS v2.11.docx 1 (7) Henrik Hedlund INNEHÅLL SAMMANFATTNING... 3 RAPPORTER... 3 RÄTTNING AV FELAKTIGHETER...

Läs mer

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Systemuppdateringar. Nyps användarmöte oktober 2011 Henrik Hedlund

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Systemuppdateringar. Nyps användarmöte oktober 2011 Henrik Hedlund Systemuppdateringar Nyps användarmöte 26-27 oktober 2011 Henrik Hedlund 1 Återblick på vårens arbete och v2.6 Anpassning av arbetsprocessen för ERUF Möjligt att skicka Interreg-ärenden till Ändringsbeslut

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.9

Nytt i NYPS version 2.9 Nytt i NYPS version 2.9 Releasedatum: 2012-11-22 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS v2.9.docx 1 (6) Henrik Hedlund INNEHÅLL WEBBANSÖKAN (NYPSWEB2)... 3 RÄTTNING AV FELAKTIGHTER... 3 1. Ansökan

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.1 p2

Nytt i NYPS version 2.1 p2 Datum 2010-05-05 Nytt i NYPS version 2.1 p2 Dokumentnamn/version Upprättad av Release Note - NYPS 2.1p2.doc 1 (7) Henrik Hedlund Rapporter Rättning av felaktigheter 1. Rättning av avdrag i skuldrapporten

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.7p1

Nytt i NYPS version 2.7p1 Nytt i NYPS version 2.7p1 Releasedatum: 2011-11-10 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS 2.7p1.docx 1 (10) Henrik Hedlund INNEHÅLL RAPPORTER... 3 FÖRBÄTTRINGAR... 3 1. Ny valbar uppgift i rapporterna

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.5 Releasedatum: 2011-04-14

Nytt i NYPS version 2.5 Releasedatum: 2011-04-14 Nytt i NYPS version 2.5 Releasedatum: 2011-04-14 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS 2.5 v1.1.doc 1 (11) Henrik Hedlund Innehåll WEBBANSÖKAN 3 Rättning av felaktigheter 3 1. Fix av kolumnförskjutning

Läs mer

Datum Nytt i NYPS version 2.2p4

Datum Nytt i NYPS version 2.2p4 Datum 2010-06-22 Nytt i NYPS version 2.2p4 Dokumentnamn/version Upprättad av Versionsinfo - NYPS 2.2p4.doc 1 (6) Henrik Hedlund Webbansökan Ny funktionalitet 1. Inloggning och signering med e-legitimation

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.20

Nytt i NYPS version 2.20 Nytt i NYPS version 2.20 Releasedatum: 2017-03-16 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS v2.20_v1.0.docx 1 (5) Henrik Hedlund INNEHÅLL SAMMANFATTNING... 3 RAPPORTER... 4 ÄNDRINGAR FÖRBÄTTRINGAR

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.18

Nytt i NYPS version 2.18 Nytt i NYPS version 2.18 Releasedatum: 2016-05-26 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS v2.18_v1.0.docx 1 (7) Henrik Hedlund INNEHÅLL SAMMANFATTNING... 3 RAPPORTER... 3 ÄNDRINGAR FÖRBÄTTRINGAR

Läs mer

Nytt i NYPS version

Nytt i NYPS version Nytt i NYPS version 2.3 2010-11-18 Dokumentnamn/version Upprättad av Versionsinfo - NYPS 2.3.doc 1 (9) Henrik Hedlund Webbansökan Förbättringar 1. Ändrad text på webbansökans startsida samt på orgnr/cfar-sidan

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.23

Nytt i NYPS version 2.23 Nytt i NYPS version 2.23 Releasedatum: 2017-11-16 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS v2.23_v1.0.docx 1 (5) Henrik Hedlund INNEHÅLL SAMMANFATTNING... 3 NYPS ÄRENDEHANTERING... 3 ÄNDRINGAR FÖRBÄTTRINGAR

Läs mer

Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Versionsinformation Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version - Henrik Hedlund Ulrica Morelid 1.

Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Versionsinformation Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version - Henrik Hedlund Ulrica Morelid 1. Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Versionsinformation 2010-06-22 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version - Henrik Hedlund Ulrica Morelid 1.0 Bilaga Versionsinformation Nyps 2.2p4 Förändringar i

Läs mer

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Gott och blandat. Nyps användarmöte - 27 oktober 2011 Henrik Hedlund, Ulf Hjelm, Jana Wahlberg

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Gott och blandat. Nyps användarmöte - 27 oktober 2011 Henrik Hedlund, Ulf Hjelm, Jana Wahlberg Gott och blandat Nyps användarmöte - 27 oktober 2011 Henrik Hedlund, Ulf Hjelm, Jana Wahlberg 1 Innehåll Ny behörighet för beslut av utbetalningar Färre obligatoriska uppgifter vid avslag Redovisning av

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.17

Nytt i NYPS version 2.17 Nytt i NYPS version 2.17 Releasedatum: 2016-03-03 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS v2.17_v1.0.docx 1 (10) Henrik Hedlund INNEHÅLL SAMMANFATTNING... 3 RAPPORTER... 4 ÄNDRINGAR FÖRBÄTTRINGAR

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.15

Nytt i NYPS version 2.15 Nytt i NYPS version 2.15 Releasedatum: 2015-06-11 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS v2.15_v1.0.docx 1 (12) Henrik Hedlund INNEHÅLL SAMMANFATTNING... 3 RAPPORTER... 4 ÄNDRINGAR FÖRBÄTTRINGAR

Läs mer

Lathund för administratörer i KAP

Lathund för administratörer i KAP Lathund för administratörer i KAP Tillväxtverkets kontoadministrationsportal (KAP) hanterar användarkonton och behörigheter bland annat för användarna av Nyps och Nyps 2020. Inloggning i KAP För dig på

Läs mer

Kravspecifikation Ny E-tjänst för Nyps v0.6 Generella delar

Kravspecifikation Ny E-tjänst för Nyps v0.6 Generella delar Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Kravspecifikation Ny E-tjänst Nyps 2010-09-14 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version 830-2010-2038 Magnus Lövgren 0.6 Kravspecifikation Ny E-tjänst för Nyps v0.6

Läs mer

Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Förbättring av medfinansiering PM Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Henrik Hedlund 1.

Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Förbättring av medfinansiering PM Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Henrik Hedlund 1. Nyps 2.4 Förbättring av medfinansiering 1(22) 2(22) Innehåll Inledning...5 Berörda stödtyper... 5 Bakgrund till förändringen... 5 Förbättringsområden... 5 Förändringar i finansiärsregistret...6 Nytt finansiärsregister...

Läs mer

De nya företagsstöden och Nyps gamla stödtyper

De nya företagsstöden och Nyps gamla stödtyper De nya företagsstöden och Nyps gamla stödtyper Ingenting har ändrats i Nyps stödtypsträd för de nya förordningarna. Istället återanvänds alla sex befintliga ansökanstyper inom FUB och SÅDD för de nya stödåtgärderna.

Läs mer

Användarhandledning Nypsbarometern

Användarhandledning Nypsbarometern Användarhandledning Nypsbarometern Nypsbarometern hämtar data från Nyps. Alla Nypsanvändare har behörighet att använda Nypsbarometern. När du loggar in använder du ditt Nyps användarnamn och lösenord.

Läs mer

Lathund för webbansökan om utbetalning av beviljat regionalt bidrag till företagsutveckling - investeringsbidrag

Lathund för webbansökan om utbetalning av beviljat regionalt bidrag till företagsutveckling - investeringsbidrag Lathund för webbansökan om utbetalning av beviljat regionalt bidrag till företagsutveckling - investeringsbidrag Du är nu på väg att ansöka om utbetalning av beviljat investeringsbidrag via webbansökan

Läs mer

Intressegruppen Nyps Ekonomi

Intressegruppen Nyps Ekonomi Intressegruppen Nyps Ekonomi NypsCentralen 30-31 mars 2011 1 Program Onsdag 13.30 Arbete i intressegrupper 15.00ca Kaffe 16.30ca Avrundning 18.00 Fördrink / Aktivitet 19.00 Middag Torsdag 08.30 Återkoppling

Läs mer

Min ansökan MANUAL OCH UTBILDNINGSMATERIAL. Sida 0(29) Tillväxtverket

Min ansökan MANUAL OCH UTBILDNINGSMATERIAL. Sida 0(29) Tillväxtverket Min ansökan MANUAL OCH UTBILDNINGSMATERIAL 0(29) 1(29) Innehåll Välkommen till Min Ansökan... 3 Generella funktioner... 5 Ansökan i Nyps... Fel! Bokmärket är inte definierat. Ansökan om utbetalning...

Läs mer

Innan midsommar infördes möjlighet att logga in och signera ansökningar med Mobilt BankID.

Innan midsommar infördes möjlighet att logga in och signera ansökningar med Mobilt BankID. Användardagar 2014 Onsdag den 22 oktober 9:00 Nyps sen sist! Henrik Hedlund återblickar på året och Nyps handläggning Året startades med en ny version 2.13 den 23 januari. Den innehöll i huvudsak: rättningar

Läs mer

Nyheter från NypsCentralen

Nyheter från NypsCentralen Nyheter från NypsCentralen Information om kommande versioner 1 Kommande releaser Min ansökan v1.3 Min ansökan v1.4 Citrix Win 7/Office 2010 Nyps v2.9 Nyps Java 6 Nyps Platina 2 OKT NOV DEC JAN FEB DiDiver

Läs mer

Årliga rutiner i Nyps

Årliga rutiner i Nyps Årliga rutiner i Nyps Sida 1(11 Tillväxtverket Innehåll INTRODUKTION 3 Syfte 3 Målgrupper 3 Spridning av information 3 Revisionshistoria 3 ÅRSSKIFTE 4 Nyps öppettider 4 Ekonomirutiner vid årsskifte 4 Hantering

Läs mer

Nyps Centrala dokumentmallar

Nyps Centrala dokumentmallar Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Nyps Centrala dokumentmallar Handledning 2011-10-03 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Torsten Wikström/Hans Jurstrand 0.7 Nyps Centrala dokumentmallar Referat

Läs mer

Nyps 2020 Torsdag. Uppsamling från föregående dag. Ärendeuppgifter. Dokumentmallar. Regional uppföljning. Konfiguration. Vad gäller 31 december 2018?

Nyps 2020 Torsdag. Uppsamling från föregående dag. Ärendeuppgifter. Dokumentmallar. Regional uppföljning. Konfiguration. Vad gäller 31 december 2018? Dag 2 Nyps 2020 Torsdag Uppsamling från föregående dag Ärendeuppgifter Dokumentmallar Regional uppföljning Konfiguration Vad gäller 31 december 2018? Allmänt uppsamlat Behov av centrala dokumentmallar:

Läs mer

Aktuellt i objekten Nyps handläggning

Aktuellt i objekten Nyps handläggning Aktuellt i objekten Nyps handläggning 2016-10-26 Vad har gjorts Två nya versioner i år Highlights Systemstöd för nytt stöd till butiker i glesbygd Kontroll av tillåtna filtyper vid import av dokument Importera

Läs mer

Nyps i din organisation

Nyps i din organisation Nyps i din organisation Nyps användarmöte 25-26 april 2012 Daniel Madsén 1 Innehåll Du som nypskontakt Du som lokal administratör NypsCentralen Tips & trix 2 Syften Se över rutiner och organisation Finns

Läs mer

Min ansökan MANUAL OCH UTBILDNINGSMATERIAL. Sida 0(40) Tillväxtverket

Min ansökan MANUAL OCH UTBILDNINGSMATERIAL. Sida 0(40) Tillväxtverket Min ansökan MANUAL OCH UTBILDNINGSMATERIAL 0(40) 1(40) Innehåll Välkommen till Min Ansökan... 3 Val av inloggningsmetod... 4 Mina uppgifter... 5 Generella funktioner... 6 Mina ansökningar... 6 Skapa en

Läs mer

Nyhetsdokument Vitec Teknisk Förvaltning

Nyhetsdokument Vitec Teknisk Förvaltning INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyhetsdokument Vitec Teknisk Förvaltning Version x.65 maj 2018 VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 B, 426

Läs mer

Handledning för Agressokonfiguration i Nyps

Handledning för Agressokonfiguration i Nyps Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Handledning för Agressokonfiguration i Nyps Handledning 2009-11-04 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Mats Ranow 0.5 Handledning för Agressokonfiguration

Läs mer

combine version 1.8 I denna text kommer ni finna information som berör uppdateringen av Pulsen Combine utförarproduktion 1.7 till 1.8.

combine version 1.8 I denna text kommer ni finna information som berör uppdateringen av Pulsen Combine utförarproduktion 1.7 till 1.8. 1(11) SOCIAL OMSORG Kristoffer Helgesson combine version 1.8 I denna text kommer ni finna information som berör uppdateringen av Pulsen Combine utförarproduktion 1.7 till 1.8. Sortering av adresser vid

Läs mer

Nyheter i Nyps handläggning

Nyheter i Nyps handläggning Nyheter i Nyps handläggning Nyps användarmöte 2015 Henrik Hedlund 1 Framtid - Nyps handläggning 2 Framtid - Nyps handläggning Vad händer med företagsstöden? Utvecklingstakt Förslag på prioriterade förbättringar!

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.14

Nytt i NYPS version 2.14 Nytt i NYPS version 2.14 Releasedatum: 2014-11-20 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS v2.14_v1.0.docx/version 1.0 1 (14) Henrik Hedlund INNEHÅLL SAMMANFATTNING... 3 WEBBANSÖKAN... 4 ÄNDRINGAR

Läs mer

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Agenda Nyps 2020

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Agenda Nyps 2020 Agenda Nyps 2020 Övergripand Nyps 2020 / Göran Olsson Nyps 2020 Min Ansökan / Inga Lagerquist, Johan Mattsson Andra stöd in i Nyps 2020 Projektmedel / Mattias Lindmark Test / Daniel Berggren Frågor 1 Nyps

Läs mer

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Nyps Användardagar NYPS. NypsCentralen 23-24 mars 2010 Ulrica Morelid

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Nyps Användardagar NYPS. NypsCentralen 23-24 mars 2010 Ulrica Morelid Nyps Användardagar NypsCentralen 23-24 mars 2010 Ulrica Morelid 1 Program tisdag 23 mars 10.00 Nuläge Nyps Information om förvaltning Leveransplanering 2010 11.00 Allmän information Ny webbansökan Nyttigt

Läs mer

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Göran Olsson. Projektledare Nyps 2020

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Göran Olsson. Projektledare Nyps 2020 Göran Olsson Projektledare Nyps 2020 1 Nyps hanterar idag... Företagsstöd RIS Regionalt investeringsstöd FUB Regionalt bidrag till företagsutveckling KS Stöd till kommersiell service SYS Sysselsättningsbidrag

Läs mer

ESSVISION DEN 25 NOVEMBER VERSIONSINFORMATION EVOLUTION Version 2.16

ESSVISION DEN 25 NOVEMBER VERSIONSINFORMATION EVOLUTION Version 2.16 ESSVISION DEN 25 NOVEMBER 2015 VERSIONSINFORMATION EVOLUTION Version 2.16 SIDAN 2 AV 6 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SAMMANFATTNING...3 2. VERSION 2.16...3 2.1. NY FUNKTIONALITET...3 2.2. FÖRÄNDRAD FUNKTIONALITET...4

Läs mer

Årliga rutiner i Nyps

Årliga rutiner i Nyps Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Årliga rutiner i Nyps Handledning 2017-01-24 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Henrik Hedlund 0.8 Årliga rutiner i Nyps Innehåll INTRODUKTION... 4 SYFTE...

Läs mer

Årliga rutiner i Nyps

Årliga rutiner i Nyps Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Årliga rutiner i Nyps Handledning 2019-02-09 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Henrik Hedlund 1.0 Årliga rutiner i Nyps Sida 1(11) Tillväxtverket Innehåll

Läs mer

Utdata & datakvalitet

Utdata & datakvalitet Utdata & datakvalitet Nyps användarmöte - 30 mars 2011 Ulrica Morelid Jana Wahlberg Åsa Adamsson 1 Utdata & datakvalitet Förändringar sedan höstens användarmöte Kommande förändringar Demo Nyps statistik/portal

Läs mer

I backspegeln Vad hände?

I backspegeln Vad hände? I backspegeln Vad hände? 2019-04-11 Nyps 2020 - Projektmedel 2018 Min ansökan Inspel från användarorganisationer Utlysning, uppdrag och deluppdrag 2018 Vad gjorde vi? 2018 Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul

Läs mer

Nationell uppföljning i Nyps

Nationell uppföljning i Nyps Nationell uppföljning i Nyps2020 2018-05-24 1 Ett nytt uppföljningssystem Ett regeringsuppdrag System för uppföljning av projektverksamhet med finansiering från anslag 1:1 Ambition och vilja från politiken

Läs mer

Ny e-tjänst för Nyps Min ansökan

Ny e-tjänst för Nyps Min ansökan Ny e-tjänst för Nyps Min ansökan Nyps användardagar 26 27 Oktober 2011 Magnus Lövgren Daniel Madsén 1 Agenda Vad har hänt? 2 Vad har hänt? Projektstart maj 2010 Kravställning sommar 2010 Utveckling startar

Läs mer

Uppföljning av regionala företagsstöd och stöd till projektverksamhet

Uppföljning av regionala företagsstöd och stöd till projektverksamhet Uppföljning av regionala företagsstöd och stöd till projektverksamhet Budgetåret 2013 Frida Karlman Tillväxtverket 1 Uppföljning av regionala företagsstöd och stöd till projektverksamhet Syfte Anslagsmedel

Läs mer

Hantering Reklamationer. Version Torkelson Möbel AB

Hantering Reklamationer. Version Torkelson Möbel AB Hantering Reklamationer Version 1.0 2011-08-17 Torkelson Möbel AB Hantering Reklamationer 2011-07-11 2(8) Gå till http://extranet.torkelson.se. 1. Inloggning 2. Skapa ny reklamation Tryck på Skapa reklamation

Läs mer

Manual Min Ansökan. Version (42)

Manual Min Ansökan. Version (42) Manual Min Ansökan Version 0.8 2018-04-11 1 (42) 1 (42) Innehåll Välkommen till Min Ansökan...3 Val av inloggningsmetod... 4 Generella funktioner... 5 Mina ansökningar... 5 Mina uppgifter... 6 Ansökan

Läs mer

Länsstyrelsen Stockholm 5 december Skärgårdsråd

Länsstyrelsen Stockholm 5 december Skärgårdsråd Länsstyrelsen Stockholm 5 december Skärgårdsråd Nuvarande regionala serviceprogram 2010-2013 Nytt regionalt serviceprogram 2014-2018, 14 mars Våra utgångspunkter Stockholms läns regionala serviceprogram

Läs mer

Fördelning av medel för insatser inom området kommersiell service i gles- och landsbygder 2011-2014

Fördelning av medel för insatser inom området kommersiell service i gles- och landsbygder 2011-2014 Fördelning av medel för insatser inom området kommersiell service i gles- och landsbygder 2011-2014 1 (12) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Inledning... 3 Tillväxtverkets uppdrag... 3 Tillvägagångssätt...

Läs mer

Protokoll från styrgruppsmöte för Nyps Förvaltning 22 september 2010

Protokoll från styrgruppsmöte för Nyps Förvaltning 22 september 2010 Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Nyps_Styrgruppsmte_Protokoll_100922.doc Protokoll 2010-09-22 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version 830-2010-1259 Ulrica Morelid 1.0 Protokoll från styrgruppsmöte

Läs mer

Välkommen till Min Ansökan

Välkommen till Min Ansökan Välkommen till Min Ansökan Min ansökan är en e-tjänst för företag och offentliga aktörer som ansöker om medel i följande stöd: Europeiska regionala utvecklingsfonden, projektmedel, regionalt investeringsstöd,

Läs mer

Min ansökan MANUAL OCH UTBILDNINGSMATERIAL ANDERS RUNNHOLM. Sida 0(37) Tillväxtverket

Min ansökan MANUAL OCH UTBILDNINGSMATERIAL ANDERS RUNNHOLM. Sida 0(37) Tillväxtverket Min ansökan MANUAL OCH UTBILDNINGSMATERIAL ANDERS RUNNHOLM 0(37) 1(37) Innehåll Välkommen till Min Ansökan... 3 Generella funktioner... 5 Ansökan i Nyps... 19 Ansökan om utbetalning... 23 Utbetalning i

Läs mer

Intressegruppen Nyps Ekonomi

Intressegruppen Nyps Ekonomi Intressegruppen Nyps Ekonomi NypsCentralen 19-20 oktober 2010 1 Program 09.00 Arbete i intressegrupper 10:15ca Fruktstund 11.30ca Lunchsallad för dem som anmält sig 13.00 Möjlighet till hands-on hjälp

Läs mer

Min ansökan. Daniel Madsén

Min ansökan. Daniel Madsén Min ansökan Daniel Madsén 1 Nyheter i Min ansökan Version 25 maj Meddelande om inkommen ansökan Välj vem som ska signera ansökan Sökt belopp i utbetalningsansökningar GDRP I samtliga ansökningar finns

Läs mer

Instruktion för hämtning av kontrolluppgifter från Nyps

Instruktion för hämtning av kontrolluppgifter från Nyps Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Instruktion - hämtning av kontrolluppgifter från Nyps 2013-01-09 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Henrik Hedlund 0.5 Instruktion för hämtning av kontrolluppgifter

Läs mer

Manual Min Ansökan. Version (44)

Manual Min Ansökan. Version (44) Manual Min Ansökan Version 0.8 2018-04-11 1 (44) Välkommen till Min Ansökan INNAN DU BÖRJAR På startsidan kan du välja språk (svenska eller finska). För att kunna fylla i ansökan behöver du skapa ett användarkonto

Läs mer

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Nyps Användardagar NYPS. NypsCentralen mars 2011 Ulrica Morelid

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Nyps Användardagar NYPS. NypsCentralen mars 2011 Ulrica Morelid Nyps Användardagar NypsCentralen 30-31 mars 2011 Ulrica Morelid 1 Program onsdag 30 mars 09.00 Fika 10.00 Välkommen - Systemägare Mattias Åsander - Tekniskt ansvarig Göran Olsson - Ansvarig förvaltare

Läs mer

Lex2 Användningsfall Specifikation: AF_1170 Hantera deltagare Version 1.7

Lex2 Användningsfall Specifikation: AF_1170 Hantera deltagare Version 1.7 Lex2 Användningsfall Specifikation: AF_1170 Hantera deltagare Version 1.7 Revisionshistoria Datum Version Beskrivning Författare 2012-02-06 1.4 Ändrat hantering med låsta fält. Nu låses fält i dialogen

Läs mer

Handbok IST Kundcenter

Handbok IST Kundcenter Handbok IST Kundcenter http://support.ist.com/se Uppdaterad: 2015-03-24/MÅ IST Sverige AB Växjö Arabygatan 82 Stockholm Arenavägen 27, 6 tr Info.se@ist.com 352 46 Växjö 121 77 Johanneshov www.ist.com Tel:

Läs mer

Företagsstöd. i nya Nyps

Företagsstöd. i nya Nyps Företagsstöd i nya Nyps Vad är Nyps 2020? Modern webbapplikation Enhetlig livscykel Bered beslut Fatta beslut Expediera beslut I väntan Ansökans- och handläggningsuppgifter Organisationsregister Vem använder

Läs mer

Trimble Communication Network Release notes Page 1

Trimble Communication Network Release notes Page 1 Trimble Communication Network Release notes 18.1.2.0 www.trimble.com Page 1 Information 3 Systemkrav 4 Begränsningar och kända fel 5 Installation och uppgradering 6 Version 18.1.2.0 7 Servicerelease 18.1.1.1

Läs mer

Sammanhållen hantering. En ansökan och ett beslut

Sammanhållen hantering. En ansökan och ett beslut Sammanhållen hantering En ansökan och ett beslut Bakgrund och syfte När det nuvarande studiestödssystemet infördes år 2001, valde CSN att varje studiestödsform skulle hanteras som separata ärenden (ärendeklasser).

Läs mer

Nyheter i version 3.2. Landlord. Global Snabbsök utökad funktion

Nyheter i version 3.2. Landlord. Global Snabbsök utökad funktion Landlord Global Snabbsök utökad funktion Möjligheten att söka i hela systemet har nu kompletterats med en funktion att kunna spara en gemensam profil för vilka delar, objekt och fält, som sökningar ska

Läs mer

Nyhetsdokument Vitec Teknisk Förvaltning

Nyhetsdokument Vitec Teknisk Förvaltning INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Nyhetsdokument Vitec Teknisk Förvaltning Version x.63 februari 2018 VITEC Affärsområde Fastighet www.vitec.se infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 GÖTEBORG: REDEG 1 B,

Läs mer

Handledning för skapa ansökan om ändring i Projektrummet

Handledning för skapa ansökan om ändring i Projektrummet Datum: 1 (12) 2017-07-10 Version 1.3 Support: projektrummet@esf.se Handledning för skapa ansökan om ändring i Projektrummet EBS2020 Svenska ESF-rådet Stockholm Besöksadress: Rosterigränd 12, 3 tr Postadress:

Läs mer

Tillgodoräknande Dokumentera beslut

Tillgodoräknande Dokumentera beslut Tillgodoräknande Dokumentera beslut Dokumentera beslut om tillgodoräknande används vid två tillfällen: Vid tillgodoräknande på del av moment Rätta felstavade tillgodoräknanden som är attesterade Tillgodoräknande

Läs mer

Användardag 151014. Genomgång av programmet!

Användardag 151014. Genomgång av programmet! NypsCentralen sidan 1 Användardag 151014 den 28 oktober 2015 13:34 Inledning Ulrica Morelid Årets användardag är den 11:e Inspel till användardagen som inkommit till NypsCentralen från de olika organisationerna

Läs mer

Instruktion Ansökan om utbetalning Min ansökan

Instruktion Ansökan om utbetalning Min ansökan Instruktion Ansökan om utbetalning Min ansökan Version 1.1, 2016-05-20 Innehåll Instruktion Ansökan om utbetalning Min ansökan... 1 Förutsättningar att skapa en utbetalningsansökan... 1 1 Logga in i Min

Läs mer

W3D3 Formpipe kundträff. Henrik Steensland, Produktägare W3D3 2014-10-02

W3D3 Formpipe kundträff. Henrik Steensland, Produktägare W3D3 2014-10-02 W3D3 Formpipe kundträff Henrik Steensland, Produktägare W3D3 2014-10-02 Vad sades förra gången (2013-10-03) Nyheter 2013 R1 Formatering i mötesfält Ny knapp för att maximera mötesfältet Styra filsortering

Läs mer

Versionsinformation. Artvise Kundtjänst Version 2.0

Versionsinformation. Artvise Kundtjänst Version 2.0 Version 2.0 Uppdateringsinformationen beskriver nyheter, rättningar och andra förändringar i vid uppdateringen. Version 2.0 Sida 2/12 Innehållsförteckning 1 Nyheter och förändringar i kundtjänstapplikationen

Läs mer

Stöd till bredband en uppföljning inom landsbygdsprogrammet

Stöd till bredband en uppföljning inom landsbygdsprogrammet Stöd till bredband en uppföljning inom landsbygdsprogrammet Uppgifterna gäller stöd inom landsbygdsprogrammet fram till och med den 31oktober 2018) Uppföljningen är gjord av Matilda Ambré och Åke Svensson

Läs mer

FAQ. Kommunikationslösning för licensansökningar (KLAS) De vanligaste frågorna. Version 3.0

FAQ. Kommunikationslösning för licensansökningar (KLAS) De vanligaste frågorna. Version 3.0 FAQ Kommunikationslösning för licensansökningar (KLAS) De vanligaste frågorna Version 3.0 FAQ för licenshanteringssystemet KLAS 1. Fråga: Hur skickar jag som förskrivare in min licensmotivering i KLAS?

Läs mer

Fortnox. För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav:

Fortnox. För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav: Krav Fortnox För att aktivera bokföring genom Fortnox för er förening finns dessa krav: Föreningen ska ha en ordförande och en kassör registrerad i IdrottOnline, båda två personerna måste ha en e-postadress

Läs mer

Handbok för användare

Handbok för användare Handbok för användare Datum: 2018-03-13 1 Innehåll 1. Logga in/ut... 3 1.1 Logga in... 3 1.2 Logga ut... 4 2. Mina sidor... 5 2.1 Mina sidor... 5 2.2 Komplettera ärenden... 7 2.3 Skicka meddelanden...

Läs mer

Ansökan till främjande av kvinnors företagande Södermanlands län 2011-2012

Ansökan till främjande av kvinnors företagande Södermanlands län 2011-2012 Ansökan till främjande av kvinnors företagande Södermanlands län 2011-2012 Steg (se utlysningen) 1. Allmänna uppgifter Projektets namn: Projektperiod (ÅÅÅÅ-MM-DD ÅÅÅÅ-MM-DD) : - Sökt belopp: Projektets

Läs mer

Tillgodoräknande alla nivåer

Tillgodoräknande alla nivåer Tillgodoräknande alla nivåer Till dess att KI tar elektroniska ärendehanteringsdelen i drift så fortsätter hanteringen och beslutsfattandet av tillgodoräknande på blanketter. Ett tillgodoräknande i Ladok

Läs mer

Fönstret Översikt ersättningsdagar i ÄGA.

Fönstret Översikt ersättningsdagar i ÄGA. Datum 2011-11-02 Sida 1 av 10 Fönstret i ÄGA. Datum 2011-11-02 Sida 2 av 10 1 Fönstret 3 2 Beskrivning av Uppgifter 3 3 Beskrivning av kolumner 4 4 Användning 5 4.1 Sortering... 5 4.2 Visning... 5 4.3

Läs mer

Ansökan om utbetalning affärsutvecklingscheckar

Ansökan om utbetalning affärsutvecklingscheckar Ansökan om utbetalning affärsutvecklingscheckar Guide 2019 version 1.0 Logga in på samma sätt som tidigare på minansokan.se Välj skapa ansökan om utbetalning När du valt se och ansök om utbetalning visas

Läs mer

Information från Nypscentralen Magnus Lövgren, Henrik Hedlund, Ulf Hjelm, Anders Runnholm

Information från Nypscentralen Magnus Lövgren, Henrik Hedlund, Ulf Hjelm, Anders Runnholm Information från Nypscentralen Magnus Lövgren, Henrik Hedlund, Ulf Hjelm, Anders Runnholm Förenklingar och förbättringar 1. Ny webbplats 2. Dokumentmallar 3. Försumbart stöd 4. Kontohantering och support

Läs mer

Datum: Ikon för uppmärksamhetsinformation och sekretessmarkering. 2. Ärenden/Processer, kolumn för ansvarig (utförare)

Datum: Ikon för uppmärksamhetsinformation och sekretessmarkering. 2. Ärenden/Processer, kolumn för ansvarig (utförare) Datum: 2017-09-12 Innehåll: 1. Ikon för uppmärksamhetsinformation och sekretessmarkering 2. Ärenden/Processer, kolumn för ansvarig (utförare) 3. Återrapportering Ny ikon 4. Tydligare presentation vid ändrad

Läs mer

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Nyps Användardagar N Y PS. NypsCentralen oktober 2011 Ulrica Morelid

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Nyps Användardagar N Y PS. NypsCentralen oktober 2011 Ulrica Morelid Nyps Användardagar NypsCentralen 26-27 oktober 2011 Ulrica Morelid 1 Program onsdag 26 oktober 10.00 Välkommen Information från Nypsförvaltningen 12:00 Lunch 13:00 Beställningsbemyndigande 15:00 Kaffe

Läs mer

Nyheter i Norstedts Tidbok 2008.2 Mattias Claesson Produktchef

Nyheter i Norstedts Tidbok 2008.2 Mattias Claesson Produktchef Nyheter i Norstedts Tidbok 2008.2 Mattias Claesson Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Tidbok. Till denna version har vi gjort en del större ändringar samt en rad mindre justeringar,

Läs mer

Webbstöd för leverantör etableringslots

Webbstöd för leverantör etableringslots Användarstöd Webbstöd för leverantör etableringslots (Uppdaterat 2014-11-26) Sida: 2 av 20 Innehåll ETABLERINGSLOTS... 3 SIDAN ÖVERSIKT... 4 SIDAN STATUSÖVERSIKT... 5 GEMENSAM PLANERING... 6 REGISTRERA

Läs mer

Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Bevakningar i Nyps Handledning Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Daniel Madsén 0.

Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Bevakningar i Nyps Handledning Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Daniel Madsén 0. Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Bevakningar i Nyps Handledning 2010-10-22 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Daniel Madsén 0.1 Bevakningar i Nyps Referat Denna handledning riktar sig till

Läs mer

FormPipe W3D R1+R2

FormPipe W3D R1+R2 FormPipe W3D3 2012 R1+R2 Henrik Steensland, produktägare Personlig startsida Mina arbetsdokument Söka på handlingens datum i Sök via ärendekort Utökade fält i fler formulär Favorithandläggare Enklare att

Läs mer

ESSVISION DEN 5 JUNI 2015. VERSIONSINFORMATION EVOLUTION Version 2.14.30

ESSVISION DEN 5 JUNI 2015. VERSIONSINFORMATION EVOLUTION Version 2.14.30 ESSVISION DEN 5 JUNI 2015 VERSIONSINFORMATION EVOLUTION Version 2.14.30 SIDAN 2 AV 20 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SAMMANFATTNING...5 2. VERSION 2.14...5 2.1. NY FUNKTIONALITET...5 2.2. FÖRÄNDRAD FUNKTIONALITET...6

Läs mer

Handledning för skapa ansökan om ändring i Projektrummet

Handledning för skapa ansökan om ändring i Projektrummet Datum: 1 (12) 2016-07-26 Version 1.2 Support: projektrummet@esf.se Handledning för skapa ansökan om ändring i Projektrummet EBS2020 Svenska ESF-rådet Stockholm Besöksadress: Rosterigränd 12, 3 tr Postadress:

Läs mer

Sida 1 (5) Enovation AB Tyska Bryggaregården Phone +46 455 30 71 90 371 70 KARLSKRONA Fax: +46 455 30 71 91 www.enovation.se

Sida 1 (5) Enovation AB Tyska Bryggaregården Phone +46 455 30 71 90 371 70 KARLSKRONA Fax: +46 455 30 71 91 www.enovation.se EPPSUS versionshistorik 2.2.17 release 2 /Order Man kan nu mata in flera mailadresser i ett orderattribut som är kopplat till mail i ordermallen. Detta gör det möjligt att skicka mail till flera mottagare

Läs mer

Innehåll. Förändringar i v6.0

Innehåll. Förändringar i v6.0 Innehåll Innehåll... 2 Allmän information... 3 Systemförändringar... 3 Databasen... 3 Import... 3 DuoSTATION Manager... 3 Ärenden... 3 E-post... 3 Dokumenthantering... 3 Utrustningar... 3 Användare...

Läs mer

1. NY MODUL GEOSECMA GRÄVTILLSTÅND GEOSECMA BELYSNING GEOSECMA BELYSNINGSDATA GEOSECMA GATA GEOSECMA LVDB...

1. NY MODUL GEOSECMA GRÄVTILLSTÅND GEOSECMA BELYSNING GEOSECMA BELYSNINGSDATA GEOSECMA GATA GEOSECMA LVDB... NYETER GATURUMMET GEOSECMA for ArcGIS 10.3 SP5 2016-10-20 NYETER GATURUMMET GEOSECMA for ArcGIS 10.3 SP5 Innehållsförteckning 1. NY MODUL GEOSECMA GRÄVTILLSTÅND... 2 2. GEOSECMA BELYSNING... 2 2.1. KOPPLING

Läs mer

Raindance. Nyheter/förändringar byte från version 2017 Höst Vår till 2018 Höst

Raindance. Nyheter/förändringar byte från version 2017 Höst Vår till 2018 Höst Raindance Nyheter/förändringar byte från version 2017 Höst Vår till 2018 Höst Fastställd av enhetschef Edrun Eriksson efter föredragning av systemansvarig Maud Tellström Innehållsförteckning Version 2018

Läs mer

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Uppföljning regionala projektmedel

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Uppföljning regionala projektmedel Uppföljning regionala projektmedel 1 Regleringsbrev Tillväxtverket senast den 16 april 2012, redovisa en regional och nationellt aggregerad redovisning med utgångspunkt från insatser som finansieras från

Läs mer

sjalvservice.skelleftea.se

sjalvservice.skelleftea.se Handbok för användare sjalvservice.skelleftea.se Datum: 2019-05-02 1 Innehåll 1. Logga in/ut... 3 1.1 Logga in... 3 1.2 Logga ut... 4 2. Mina sidor... 5 2.1 Mina sidor... 5 2.1.1 Mina ärenden... 5 2.1.2.

Läs mer

Trimble Communication Network Release notes Page 1

Trimble Communication Network Release notes Page 1 Trimble Communication Network Release notes 18.1.1.0 www.trimble.com Page 1 Information 3 Begränsningar och kända fel 4 Installation och uppgradering 5 Version 18.1.1.0 6 Servicerelease 18.1.0.2 7 Servicerelease

Läs mer

1. GEOSECMA FASTIGHET... 2

1. GEOSECMA FASTIGHET... 2 RELEASE NOTES - GEOSECMA for ArcGIS 10.5.1 Service Pack 4 RELEASE NOTES - GEOSECMA for ArcGIS 10.5.1 Service Pack 4 Innehållsförteckning 1. GEOSECMA FASTIGHET... 2 1.1. NYTT ÖFF-FORMAT (11.40)... 2 1.2.

Läs mer

Beskrivningen stödjer funktion ver. 1.9.0.0

Beskrivningen stödjer funktion ver. 1.9.0.0 Beskrivningen stödjer funktion ver. 1.9.0.0 2 Viktigt att tänka på! RF Import version stödjer både registrering av fulla personnummer hos Idrott Online och personer som enbart har födelsesummer (inte fyra

Läs mer