Nytt i NYPS version 2.9

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nytt i NYPS version 2.9"

Transkript

1 Nytt i NYPS version 2.9 Releasedatum: Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS v2.9.docx 1 (6) Henrik Hedlund

2 INNEHÅLL WEBBANSÖKAN (NYPSWEB2)... 3 RÄTTNING AV FELAKTIGHTER Ansökan om utbetalning hos organisationer som inte använder webbansökan... 3 NYPS HANDLÄGGNING... 3 RÄTTNING AV FELAKTIGHETER Rättning av kontroll vid beredning av transportbidraget Ansvarig ärendehanterare blir felaktigt avsändare då handläggaren skickar mail Funktionen som sätter Övriga medel på all kontant medfinansiering från medfinansiärer som är icke Nyps-organisationer har slutat att fungera... 3 ÄNDRINGAR FÖRBÄTTRINGAR OCH NY FUNKTIONALITET Förbättring av layout på rapporter Ny kontroll vid effektuering av ärende-/utbetalningsbeslut som hindrar systemet att skapa en utbetalningsverifikation då det inte finns någon konfigurerad verifikationsnummerserie Borttagna rapporter Möjlighet för handläggaren att välja olika budgetar i samband med beredning av ärende Möjlighet att ändra i konteringssträngen på felaktiga verifikationer Ny kolumn med utländskt organisationsnummer i registret för offentliga medfinansiärer... 4 NYPS ADMINISTRATION... 5 ÄNDRINGAR FÖRBÄTTRINGAR OCH NY FUNKTIONALITET Nya skärmgränssnitt/gui för administration av budgetar för egen finansiering samt hantering av listan för typer av medfinansiering... 5 NYPS SERVER... 5 RÄTTNING AV FELAKTIGHETER Synkronisera Jboss EJB3-container med databasens sekvensräknare Vissa ärenden av typen Transportbidrag fastnar i processkartan... 5 ÄNDRINGAR FÖRBÄTTRINGAR OCH NY FUNKTIONALITET Ny plugin till regelkörning för kontroll av verifikationsnummerserie Nytt budgetobjekt för egen finansiering samt objekt för koppling av dessa till organisationens tillgängliga stödtyper Ny tjänst till Min ansökan för hämtning av inskickad ansökan... 6 INTEGRATION AGRESSO... 6 RÄTTNING AV FELAKTIGHETER Batchjobbet som skapar Agresso-filer stannar om det saknas konfigurering (6)

3 Webbansökan (Nypsweb2) Rättning av felaktighter 1. Ansökan om utbetalning hos organisationer som inte använder webbansökan Det har visat sig att aktörer/projektägare kan ansöka om utbetalning även hos organisationer som inte använder webbansökan. Den möjligheten är nu stoppad. Felet är anmält av Länsstyrelsen i Västernorrland genom Easit Referens: FNY-997 Nyps handläggning Rättning av felaktigheter 2. Rättning av kontroll vid beredning av transportbidraget. I version 2.8p1 justerades kontrollen av godkända intervaller för kr/ton och km. Senare upptäcktes det ett fel ang. brytpunkterna för vikt/sändning. Det är nu åtgärdat. Referens: FNY Ansvarig ärendehanterare blir felaktigt avsändare då handläggaren skickar mail. Felet är rättat så att den inloggade användares mailadress alltid används som avsändaradress. Felet är anmält av Region Gävleborg. Referens: FNY Funktionen som sätter Övriga medel på all kontant medfinansiering från medfinansiärer som är icke Nyps-organisationer har slutat att fungera Felet som smugit sig in i förra releasen är rättat. Även alla ärenden med kontant medfinansiering där anslagskolumnen felaktigt är tom är rättade. Referens: FNY-1025 Ändringar förbättringar och ny funktionalitet 5. Förbättring av layout på rapporter Rader med delsummor och mellanrubriker är borttagna i rapporterna Aktörsrapport, Allmänna beslutsuppgifter och Ansökningar. Syftet är att underlätta filtrering/sortering i Excel. Önskemål från intressegruppen, Nyps utdata. Referens: FNY Ny kontroll vid effektuering av ärende-/utbetalningsbeslut som hindrar systemet att skapa en utbetalningsverifikation då det inte finns någon konfigurerad verifikationsnummerserie. En ny kontroll har lagts till i knappen Överför till ek.system vid effektuering av ärende- /utbetalningsbeslut som kontrollerar att beslutande organisation har en korrekt konfigurerad verifikationsnummerserie för innevarande räkenskapsår. Transportbidraget har inte knappen, Överför till ek.system. Istället har kontrollen lösts genom en ny regelkörning som kontrollerar samma sak i samband med att ärendet skickas vidare till avslutning. För mer info, se FNY-960 under rubriken, Nyps Server. 3 (6)

4 Kontrollen är även införd vid registrering av inbetalningar. Se även FNY-645, som förbättrat nattjobbet som skickar transaktions- och leverantörsfiler till Agresso. Referens: FNY Borttagna rapporter De 6 rapporter som togs bort den 13 juni 2012 är genom detta ärende även borttagna i verktyget InstallReports. Detta är nödvändigt för att inte mallarna ska återskapas vid nästa release då verktyget körs. Borttagna rapporter: Referens: FNY-955 Allmänna beslutsuppgifter STRUFO per bå Bemyndigande Beslutsbudget Ekonomiska uppgifter STRUFO per bå Internt beslutsutrymme Utbetalningsprognoser 8. Möjlighet för handläggaren att välja olika budgetar i samband med beredning av ärende. För stödtyperna Projektmedel och ERUF inkl. Interreg-programmen kan nu handläggaren välja vilka medel som ärendet ska kopplas till. Detta är en förberedelse för att kunna koppla flera olika medel till samma stödtyp, t ex 1:1 anslaget och de extra pengarna för KS till de fyra olika stöden inom Kommersiell service. Den nya funktionaliteten kommer dock ännu inte användas i praktiken då ytterligare förändringar först behövs för att t ex kunna styra konteringen utifrån valt medel istället för som idag, ärendets stödtyp. Referens: FNY Möjlighet att ändra i konteringssträngen på felaktiga verifikationer Det genererar mycket teknisk support för att rätta utbetalningstransaktioner i efterhand då det inte finns stöd för det i någon av klienterna. Funktionaliteten i arbetsytan Nyps ekonomi är nu utökad så att användare med central administrationsbehörighet har utökad behörighet och kan ändra i verifikationers konteringssträngar även då de har status Skall överföras och Överförd. Dock går det fortfarande inte ändra beloppet på AP-raderna. Ändring av detta måste fortfarande gå via teknisk support. Nyps controllers har fortfarande möjlighet att ändra konteringar med status - (inte överförd) och Behandlas (ej ännu effektuerad). Referens: FNY Ny kolumn med utländskt organisationsnummer i registret för offentliga medfinansiärer För att handläggaren lättare ska hitta en utländsk offentlig medfinansiär har en ny kolumn lagts till i sökningen av offentliga medfinansiärer. Kolumnen gör att det även går söka på finansiärens utländska organisationsnummer. Referens: FNY (6)

5 Nyps Administration Ändringar förbättringar och ny funktionalitet 11. Nya skärmgränssnitt/gui för administration av budgetar för egen finansiering samt hantering av listan för typer av medfinansiering Vidareutveckling av det som påbörjades genom FNY-859 i version 2.8p1. Arbetsytan Finansiär har bytt namn till Finansiering och utökats att, förutom administration av offentliga medfinansiärer, även innehålla administration av egen finansiering samt de olika typerna av medfinansiering. Fliken Underhåll av stödtyper och organisationer i arbetsytan Stödtyper har utökats att även administrera koppling av egen finansiering till organisationens tillgängliga stödtyper. Referens: FNY-988 Nyps Server Rättning av felaktigheter 12. Synkronisera Jboss EJB3-container med databasens sekvensräknare När Jboss EJB3-container genererar löpnr för teknisk nyckel används en intern räknare i stället för databasens sekvens-räknare. Felet är åtgärdat i version 2.8 för senast byggda EJB-komponenter som casenote och SupportTypeAuthority. Nu har felet även åtgärdas för alla finansieringstabeller. Referens: FNY Vissa ärenden av typen Transportbidrag fastnar i processkartan På grund av ett fel fastnar vissa transportbidragsärenden i processkartan då den totala längden av alla felmeddelanden från de automatiska regelkörningarna är längre än 4000 tecken. Felet är löst genom att bryta ut kolumnen, som inte räcker till, till ett eget objekt. Referens: FNY-984 Ändringar förbättringar och ny funktionalitet 14. Ny plugin till regelkörning för kontroll av verifikationsnummerserie Stödtyp: Aktiviet: Rubrik: Namn på regel: Beskrivning: Varningsmeddel: Namn på plugin: Referens: FNY-960 Transportbidrag Effektuera ärendebeslut bifall & Effektuera ärendebeslut delvis bifall Matchande värden Verifikationsnummerserie finns Kontroll att verifikationsnummerserie finns konfigurerad för innevarande år. Utbetalningsverifikationen kan inte skapas. Det finns ingen verifikationsnummerserie för innevarande år. Kontakta din lokale systemadministratör för att lösa problemet. idainfront.nutek.rule.condition.checkvoucherconfig 15. Nytt budgetobjekt för egen finansiering samt objekt för koppling av dessa till organisationens tillgängliga stödtyper 5 (6)

6 Vidareutveckling av det som påbörjades genom FNY-622 och FNY-859 i version 2.8p1. Nytt finansiellt objekt för den egna finansieringen, nytt objekt för anslag, nytt objekt för koppling av finansiellt objekt till organisationens stödtyp. Referens: FNY Ny tjänst till Min ansökan för hämtning av inskickad ansökan Tjänst (åtkomlig via RMI) är skapad i fasadkomponenten, NypsFacade. Den nya tjänsten getinputapplicationforcase kräver ett ärendeid som argument och returnerar ett objekt av typen DocumentFileDTO. Min ansökan behöver installera följande resurser för att komma åt tjänsten: Nyps-resurser doc_client.jar nypsfacade_client.jar Jboss-resurser jbossall-client.jar Referens: FNY-1020 Integration Agresso Rättning av felaktigheter 17. Batchjobbet som skapar Agresso-filer stannar om det saknas konfigurering Batchjobbet som körs kl. 02:30 på morgonen mån, tis, ons, tors, fre skapar Agresso-filer till alla organisationer som har verifikationer med status "Skall överföras". Om det saknades konfiguration för en organisation, t ex ingen verifikationsnummerserie för det nya året eller om något är felaktigt, så stannar hela jobbet och ingen av de efterföljande organisationerna i körningen får sina filer. Jobbet är nu mycket stabilare och hanterar bristfällig konfiguration hos enstaka organisationer bättre genom att isolera varje organisation i egna körningar. Fördelen med det är att om jobbet misslyckas med att leverera filer till en organisation pga. bristfällig konfiguration, påverkas inga andra organisationer oavsett om de körs före eller efter den felande organisationen. Referens: FNY (6)

Nytt i NYPS version 2.11

Nytt i NYPS version 2.11 Nytt i NYPS version 2.11 Releasedatum: 2013-04-18 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS v2.11.docx 1 (7) Henrik Hedlund INNEHÅLL SAMMANFATTNING... 3 RAPPORTER... 3 RÄTTNING AV FELAKTIGHETER...

Läs mer

Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Versionsinformation Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version - Henrik Hedlund Ulrica Morelid 1.

Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Versionsinformation Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version - Henrik Hedlund Ulrica Morelid 1. Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Versionsinformation 2010-06-22 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version - Henrik Hedlund Ulrica Morelid 1.0 Bilaga Versionsinformation Nyps 2.2p4 Förändringar i

Läs mer

Datum Nytt i NYPS version 2.4

Datum Nytt i NYPS version 2.4 Datum 2011-01-20 Nytt i NYPS version 2.4 Dokumentnamn/version Upprättad av Versionsinfo 2.4 v1.0.doc 1 (5) Henrik Hedlund Rapporter Rättning av felaktigheter 1. Fix av attributet Kategori i rapporten,

Läs mer

Datum Nytt i NYPS version 2.2p4

Datum Nytt i NYPS version 2.2p4 Datum 2010-06-22 Nytt i NYPS version 2.2p4 Dokumentnamn/version Upprättad av Versionsinfo - NYPS 2.2p4.doc 1 (6) Henrik Hedlund Webbansökan Ny funktionalitet 1. Inloggning och signering med e-legitimation

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.1 p2

Nytt i NYPS version 2.1 p2 Datum 2010-05-05 Nytt i NYPS version 2.1 p2 Dokumentnamn/version Upprättad av Release Note - NYPS 2.1p2.doc 1 (7) Henrik Hedlund Rapporter Rättning av felaktigheter 1. Rättning av avdrag i skuldrapporten

Läs mer

Nytt i Nyps version 2.6P1 Releasedatum:

Nytt i Nyps version 2.6P1 Releasedatum: Nytt i Nyps version 2.6P1 Releasedatum: 2011-06-23 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS 2.6 v1.0.doc 1 (7) Henrik Hedlund WEBBANSÖKAN... 3 Ändringar förbättringar och ny funktionalitet... 3 1.

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.17

Nytt i NYPS version 2.17 Nytt i NYPS version 2.17 Releasedatum: 2016-03-03 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS v2.17_v1.0.docx 1 (10) Henrik Hedlund INNEHÅLL SAMMANFATTNING... 3 RAPPORTER... 4 ÄNDRINGAR FÖRBÄTTRINGAR

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.20

Nytt i NYPS version 2.20 Nytt i NYPS version 2.20 Releasedatum: 2017-03-16 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS v2.20_v1.0.docx 1 (5) Henrik Hedlund INNEHÅLL SAMMANFATTNING... 3 RAPPORTER... 4 ÄNDRINGAR FÖRBÄTTRINGAR

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.5 Releasedatum: 2011-04-14

Nytt i NYPS version 2.5 Releasedatum: 2011-04-14 Nytt i NYPS version 2.5 Releasedatum: 2011-04-14 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS 2.5 v1.1.doc 1 (11) Henrik Hedlund Innehåll WEBBANSÖKAN 3 Rättning av felaktigheter 3 1. Fix av kolumnförskjutning

Läs mer

Nytt i NYPS version

Nytt i NYPS version Nytt i NYPS version 2.3 2010-11-18 Dokumentnamn/version Upprättad av Versionsinfo - NYPS 2.3.doc 1 (9) Henrik Hedlund Webbansökan Förbättringar 1. Ändrad text på webbansökans startsida samt på orgnr/cfar-sidan

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.18

Nytt i NYPS version 2.18 Nytt i NYPS version 2.18 Releasedatum: 2016-05-26 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS v2.18_v1.0.docx 1 (7) Henrik Hedlund INNEHÅLL SAMMANFATTNING... 3 RAPPORTER... 3 ÄNDRINGAR FÖRBÄTTRINGAR

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.23

Nytt i NYPS version 2.23 Nytt i NYPS version 2.23 Releasedatum: 2017-11-16 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS v2.23_v1.0.docx 1 (5) Henrik Hedlund INNEHÅLL SAMMANFATTNING... 3 NYPS ÄRENDEHANTERING... 3 ÄNDRINGAR FÖRBÄTTRINGAR

Läs mer

Nyheter från NypsCentralen

Nyheter från NypsCentralen Nyheter från NypsCentralen Information om kommande versioner 1 Kommande releaser Min ansökan v1.3 Min ansökan v1.4 Citrix Win 7/Office 2010 Nyps v2.9 Nyps Java 6 Nyps Platina 2 OKT NOV DEC JAN FEB DiDiver

Läs mer

Intressegruppen Nyps Ekonomi

Intressegruppen Nyps Ekonomi Intressegruppen Nyps Ekonomi NypsCentralen 30-31 mars 2011 1 Program Onsdag 13.30 Arbete i intressegrupper 15.00ca Kaffe 16.30ca Avrundning 18.00 Fördrink / Aktivitet 19.00 Middag Torsdag 08.30 Återkoppling

Läs mer

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Systemuppdateringar. Nyps användarmöte oktober 2011 Henrik Hedlund

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Systemuppdateringar. Nyps användarmöte oktober 2011 Henrik Hedlund Systemuppdateringar Nyps användarmöte 26-27 oktober 2011 Henrik Hedlund 1 Återblick på vårens arbete och v2.6 Anpassning av arbetsprocessen för ERUF Möjligt att skicka Interreg-ärenden till Ändringsbeslut

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.15

Nytt i NYPS version 2.15 Nytt i NYPS version 2.15 Releasedatum: 2015-06-11 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS v2.15_v1.0.docx 1 (12) Henrik Hedlund INNEHÅLL SAMMANFATTNING... 3 RAPPORTER... 4 ÄNDRINGAR FÖRBÄTTRINGAR

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.7p1

Nytt i NYPS version 2.7p1 Nytt i NYPS version 2.7p1 Releasedatum: 2011-11-10 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS 2.7p1.docx 1 (10) Henrik Hedlund INNEHÅLL RAPPORTER... 3 FÖRBÄTTRINGAR... 3 1. Ny valbar uppgift i rapporterna

Läs mer

Handledning för Agressokonfiguration i Nyps

Handledning för Agressokonfiguration i Nyps Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Handledning för Agressokonfiguration i Nyps Handledning 2009-11-04 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Mats Ranow 0.5 Handledning för Agressokonfiguration

Läs mer

Användarhandledning Nypsbarometern

Användarhandledning Nypsbarometern Användarhandledning Nypsbarometern Nypsbarometern hämtar data från Nyps. Alla Nypsanvändare har behörighet att använda Nypsbarometern. När du loggar in använder du ditt Nyps användarnamn och lösenord.

Läs mer

Nyps i din organisation

Nyps i din organisation Nyps i din organisation Nyps användarmöte 25-26 april 2012 Daniel Madsén 1 Innehåll Du som nypskontakt Du som lokal administratör NypsCentralen Tips & trix 2 Syften Se över rutiner och organisation Finns

Läs mer

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Nyps Användardagar NYPS. NypsCentralen 23-24 mars 2010 Ulrica Morelid

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Nyps Användardagar NYPS. NypsCentralen 23-24 mars 2010 Ulrica Morelid Nyps Användardagar NypsCentralen 23-24 mars 2010 Ulrica Morelid 1 Program tisdag 23 mars 10.00 Nuläge Nyps Information om förvaltning Leveransplanering 2010 11.00 Allmän information Ny webbansökan Nyttigt

Läs mer

Lathund för administratörer i KAP

Lathund för administratörer i KAP Lathund för administratörer i KAP Tillväxtverkets kontoadministrationsportal (KAP) hanterar användarkonton och behörigheter bland annat för användarna av Nyps och Nyps 2020. Inloggning i KAP För dig på

Läs mer

Information från Nypscentralen Magnus Lövgren, Henrik Hedlund, Ulf Hjelm, Anders Runnholm

Information från Nypscentralen Magnus Lövgren, Henrik Hedlund, Ulf Hjelm, Anders Runnholm Information från Nypscentralen Magnus Lövgren, Henrik Hedlund, Ulf Hjelm, Anders Runnholm Förenklingar och förbättringar 1. Ny webbplats 2. Dokumentmallar 3. Försumbart stöd 4. Kontohantering och support

Läs mer

I backspegeln Vad hände?

I backspegeln Vad hände? I backspegeln Vad hände? 2019-04-11 Nyps 2020 - Projektmedel 2018 Min ansökan Inspel från användarorganisationer Utlysning, uppdrag och deluppdrag 2018 Vad gjorde vi? 2018 Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul

Läs mer

Innan midsommar infördes möjlighet att logga in och signera ansökningar med Mobilt BankID.

Innan midsommar infördes möjlighet att logga in och signera ansökningar med Mobilt BankID. Användardagar 2014 Onsdag den 22 oktober 9:00 Nyps sen sist! Henrik Hedlund återblickar på året och Nyps handläggning Året startades med en ny version 2.13 den 23 januari. Den innehöll i huvudsak: rättningar

Läs mer

Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Förbättring av medfinansiering PM Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Henrik Hedlund 1.

Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Förbättring av medfinansiering PM Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Henrik Hedlund 1. Nyps 2.4 Förbättring av medfinansiering 1(22) 2(22) Innehåll Inledning...5 Berörda stödtyper... 5 Bakgrund till förändringen... 5 Förbättringsområden... 5 Förändringar i finansiärsregistret...6 Nytt finansiärsregister...

Läs mer

Hur du skapar en ansökan om utbetalning

Hur du skapar en ansökan om utbetalning Hur du skapar en ansökan om utbetalning Innehållsförteckning Hur du skapar en ansökan om utbetalning... 1 Öppna ansökan om utbetalning... 1 Allmänt... 2 Lägesrapport... 3 Kostnadsredovisning... 4 Sammanställning...

Läs mer

Årliga rutiner i Nyps

Årliga rutiner i Nyps Årliga rutiner i Nyps Sida 1(11 Tillväxtverket Innehåll INTRODUKTION 3 Syfte 3 Målgrupper 3 Spridning av information 3 Revisionshistoria 3 ÅRSSKIFTE 4 Nyps öppettider 4 Ekonomirutiner vid årsskifte 4 Hantering

Läs mer

Intressegruppen Nyps Ekonomi

Intressegruppen Nyps Ekonomi Intressegruppen Nyps Ekonomi NypsCentralen 19-20 oktober 2010 1 Program 09.00 Arbete i intressegrupper 10:15ca Fruktstund 11.30ca Lunchsallad för dem som anmält sig 13.00 Möjlighet till hands-on hjälp

Läs mer

Handledning för skapa ansökan om ändring i Projektrummet

Handledning för skapa ansökan om ändring i Projektrummet Datum: 1 (12) 2017-07-10 Version 1.3 Support: projektrummet@esf.se Handledning för skapa ansökan om ändring i Projektrummet EBS2020 Svenska ESF-rådet Stockholm Besöksadress: Rosterigränd 12, 3 tr Postadress:

Läs mer

Nyheter i Norstedts Tidbok 2008.2 Mattias Claesson Produktchef

Nyheter i Norstedts Tidbok 2008.2 Mattias Claesson Produktchef Nyheter i Norstedts Tidbok 2008.2 Mattias Claesson Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Tidbok. Till denna version har vi gjort en del större ändringar samt en rad mindre justeringar,

Läs mer

Nyps 2020 Torsdag. Uppsamling från föregående dag. Ärendeuppgifter. Dokumentmallar. Regional uppföljning. Konfiguration. Vad gäller 31 december 2018?

Nyps 2020 Torsdag. Uppsamling från föregående dag. Ärendeuppgifter. Dokumentmallar. Regional uppföljning. Konfiguration. Vad gäller 31 december 2018? Dag 2 Nyps 2020 Torsdag Uppsamling från föregående dag Ärendeuppgifter Dokumentmallar Regional uppföljning Konfiguration Vad gäller 31 december 2018? Allmänt uppsamlat Behov av centrala dokumentmallar:

Läs mer

Årliga rutiner i Nyps

Årliga rutiner i Nyps Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Årliga rutiner i Nyps Handledning 2017-01-24 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Henrik Hedlund 0.8 Årliga rutiner i Nyps Innehåll INTRODUKTION... 4 SYFTE...

Läs mer

Företagsstöd. i nya Nyps

Företagsstöd. i nya Nyps Företagsstöd i nya Nyps Vad är Nyps 2020? Modern webbapplikation Enhetlig livscykel Bered beslut Fatta beslut Expediera beslut I väntan Ansökans- och handläggningsuppgifter Organisationsregister Vem använder

Läs mer

Aktuellt i objekten Nyps handläggning

Aktuellt i objekten Nyps handläggning Aktuellt i objekten Nyps handläggning 2016-10-26 Vad har gjorts Två nya versioner i år Highlights Systemstöd för nytt stöd till butiker i glesbygd Kontroll av tillåtna filtyper vid import av dokument Importera

Läs mer

Handledning för skapa ansökan om ändring i Projektrummet

Handledning för skapa ansökan om ändring i Projektrummet Datum: 1 (12) 2016-07-26 Version 1.2 Support: projektrummet@esf.se Handledning för skapa ansökan om ändring i Projektrummet EBS2020 Svenska ESF-rådet Stockholm Besöksadress: Rosterigränd 12, 3 tr Postadress:

Läs mer

Ny e-tjänst för Nyps Min ansökan

Ny e-tjänst för Nyps Min ansökan Ny e-tjänst för Nyps Min ansökan Nyps användardagar 26 27 Oktober 2011 Magnus Lövgren Daniel Madsén 1 Agenda Vad har hänt? 2 Vad har hänt? Projektstart maj 2010 Kravställning sommar 2010 Utveckling startar

Läs mer

Trimble Communication Network Release notes Page 1

Trimble Communication Network Release notes Page 1 Trimble Communication Network Release notes 18.1.1.0 www.trimble.com Page 1 Information 3 Begränsningar och kända fel 4 Installation och uppgradering 5 Version 18.1.1.0 6 Servicerelease 18.1.0.2 7 Servicerelease

Läs mer

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering.

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Uppdatera Mobilus Professional till version 3.1.2 Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Mobilus Digital Rehab AB * Filen MP.exe (Mobilus programmet) får inte användas

Läs mer

Årliga rutiner i Nyps

Årliga rutiner i Nyps Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Årliga rutiner i Nyps Handledning 2019-02-09 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Henrik Hedlund 1.0 Årliga rutiner i Nyps Sida 1(11) Tillväxtverket Innehåll

Läs mer

LEX INSTRUKTION LEX LDAP

LEX INSTRUKTION LEX LDAP LEX INSTRUKTION LEX LDAP Innehållsförteckning LEX INSTRUKTION LEX LDAP... 1 1 INLEDNING... 1 2 INSTALLATION... 2 3 LEXLDAPSERVICE - KLIENTEN... 3 3.1 HUVUDFÖNSTER... 3 3.2 INSTÄLLNINGAR... 4 3.2.1 Lex...

Läs mer

Min ansökan MANUAL OCH UTBILDNINGSMATERIAL. Sida 0(29) Tillväxtverket

Min ansökan MANUAL OCH UTBILDNINGSMATERIAL. Sida 0(29) Tillväxtverket Min ansökan MANUAL OCH UTBILDNINGSMATERIAL 0(29) 1(29) Innehåll Välkommen till Min Ansökan... 3 Generella funktioner... 5 Ansökan i Nyps... Fel! Bokmärket är inte definierat. Ansökan om utbetalning...

Läs mer

Trimble Communication Network Release notes Page 1

Trimble Communication Network Release notes Page 1 Trimble Communication Network Release notes 18.1.2.0 www.trimble.com Page 1 Information 3 Systemkrav 4 Begränsningar och kända fel 5 Installation och uppgradering 6 Version 18.1.2.0 7 Servicerelease 18.1.1.1

Läs mer

Kravspecifikation Ny E-tjänst för Nyps v0.6 Generella delar

Kravspecifikation Ny E-tjänst för Nyps v0.6 Generella delar Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Kravspecifikation Ny E-tjänst Nyps 2010-09-14 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version 830-2010-2038 Magnus Lövgren 0.6 Kravspecifikation Ny E-tjänst för Nyps v0.6

Läs mer

Min ansökan MANUAL OCH UTBILDNINGSMATERIAL. Sida 0(40) Tillväxtverket

Min ansökan MANUAL OCH UTBILDNINGSMATERIAL. Sida 0(40) Tillväxtverket Min ansökan MANUAL OCH UTBILDNINGSMATERIAL 0(40) 1(40) Innehåll Välkommen till Min Ansökan... 3 Val av inloggningsmetod... 4 Mina uppgifter... 5 Generella funktioner... 6 Mina ansökningar... 6 Skapa en

Läs mer

Hur du skapar en ansökan om ändring i Projektrummet

Hur du skapar en ansökan om ändring i Projektrummet Hur du skapar en ansökan om ändring Version: 1.0 Datum : 2016-04-05 Hur du skapar en ansökan om ändring i Projektrummet Innehållsförteckning Hur du skapar en ansökan om ändring... 1 Öppna Stödärendet...

Läs mer

Användarhandledning. Återsökning Migrationsverket VoO Procapita Vård och Omsorg. Version 9.5 2015-11-01

Användarhandledning. Återsökning Migrationsverket VoO Procapita Vård och Omsorg. Version 9.5 2015-11-01 Användarhandledning Återsökning Migrationsverket VoO Procapita Vård och Omsorg Version 9.5 2015-11-01 Sida 2/7 Innehållsförteckning 1 Inledning - Syfte... 3 2 Systemadministration... 4 2.1 TSS... 4 2.1.1

Läs mer

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Gott och blandat. Nyps användarmöte - 27 oktober 2011 Henrik Hedlund, Ulf Hjelm, Jana Wahlberg

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Gott och blandat. Nyps användarmöte - 27 oktober 2011 Henrik Hedlund, Ulf Hjelm, Jana Wahlberg Gott och blandat Nyps användarmöte - 27 oktober 2011 Henrik Hedlund, Ulf Hjelm, Jana Wahlberg 1 Innehåll Ny behörighet för beslut av utbetalningar Färre obligatoriska uppgifter vid avslag Redovisning av

Läs mer

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Agenda Nyps 2020

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Agenda Nyps 2020 Agenda Nyps 2020 Övergripand Nyps 2020 / Göran Olsson Nyps 2020 Min Ansökan / Inga Lagerquist, Johan Mattsson Andra stöd in i Nyps 2020 Projektmedel / Mattias Lindmark Test / Daniel Berggren Frågor 1 Nyps

Läs mer

Fortnox koppling i Capego Bokslut

Fortnox koppling i Capego Bokslut i Innehåll i...2 Administration Fortnox integration...2 Personlig koppling...2 Ny klient direkt från Fortnox Digital Byrå...3 Ny klient vid fristående databas/koppla på Fortnox i efterhand...4 Viktigt

Läs mer

SaaS Email and Web Services 8.3.0

SaaS Email and Web Services 8.3.0 Versionsinformation Version A SaaS Email and Web Services 8.3.0 Innehåll Om den här utgåvan Nya funktioner Lösta problem Hitta McAfee SaaS tjänstedokumentation Om den här utgåvan Tack för att du väljer

Läs mer

Nyheter i Norstedts Tidbok 2009.3.1 Mattias Claesson Produktchef

Nyheter i Norstedts Tidbok 2009.3.1 Mattias Claesson Produktchef Nyheter i Norstedts Tidbok 2009.3.1 Mattias Claesson Produktchef Välkommen till en ny uppdateringsversion av Norstedts Tidbok. I denna version finns en rad rättningar och små förbättringar. För att se

Läs mer

Vi hjälper allt från små företag till stora koncerner att ta hand om och effektivisera de ekonomiska processerna från beställning till betalning.

Vi hjälper allt från små företag till stora koncerner att ta hand om och effektivisera de ekonomiska processerna från beställning till betalning. Vi hjälper allt från små företag till stora koncerner att ta hand om och effektivisera de ekonomiska processerna från beställning till betalning. Med marknadens vassaste system och ett brett spektrum av

Läs mer

1. Enkel sökning Globalsökning Avancerad sökning Historik Söka via klassificeringsstruktur 14

1. Enkel sökning Globalsökning Avancerad sökning Historik Söka via klassificeringsstruktur 14 Ledningskansliet, Juridik och dokumentation Patrik Spånning Westerlund MANUAL 2017-11-16 SLU ID: SLU.ua.2017.2.1.1.IA-9 Manual Sökningar i Public 360 Manual Sökningar i Public 360 Dokumentägare: LK/Dokumentationsenheten/

Läs mer

Uppdatera Mobilus Professional till version 3.2.1. * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering.

Uppdatera Mobilus Professional till version 3.2.1. * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Uppdatera Mobilus Professional till version 3.2.1 Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Mobilus Digital Rehab AB * Filen MP.exe (Mobilus programmet) får inte användas

Läs mer

Min ansökan. Daniel Madsén

Min ansökan. Daniel Madsén Min ansökan Daniel Madsén 1 Nyheter i Min ansökan Version 25 maj Meddelande om inkommen ansökan Välj vem som ska signera ansökan Sökt belopp i utbetalningsansökningar GDRP I samtliga ansökningar finns

Läs mer

Trimble Communication Network Release notes Page 1

Trimble Communication Network Release notes Page 1 Trimble Communication Network Release notes 18.2 www.trimble.com Page 1 Information 3 Systemkrav 4 Begränsningar och kända fel 5 Installation och uppgradering 6 Version 18.2.0.0 7 Version 18.1.2.0 8 Servicerelease

Läs mer

Snabbguide Ansökan om utbetalning

Snabbguide Ansökan om utbetalning Snabbguide Ansökan om utbetalning Version 2016-11-16 Snabbguide Ansökan om utbetalning Ansökan om utbetalning görs av samordnande stödmottagare i e-tjänsten Min ansökan. Innan du börjar För att du ska

Läs mer

Hur du skapar en ansökan om förskott. Innehållsförteckning Hur du skapar en ansökan om förskott... 1

Hur du skapar en ansökan om förskott. Innehållsförteckning Hur du skapar en ansökan om förskott... 1 Datum: 1 (6) 2015-12-18, Version 1.0 Support: projektrummet@esf.se Hur du skapar en ansökan om förskott Innehållsförteckning Hur du skapar en ansökan om förskott... 1 Innehållsförteckning... 1 Öppna stödärendet...

Läs mer

Frågor och svar om Projektrummet

Frågor och svar om Projektrummet 1(6) Senast uppdaterad 2008-08-21 Frågor och svar om Projektrummet FRÅGOR OCH SVAR OM PROJEKTRUMMET... 1 1. Hur ändrar jag uppgifter för min organisation eller mitt arbetsställe?... 2 2. Hur ändrar jag

Läs mer

Utdata & datakvalitet

Utdata & datakvalitet Utdata & datakvalitet Nyps användarmöte - 30 mars 2011 Ulrica Morelid Jana Wahlberg Åsa Adamsson 1 Utdata & datakvalitet Förändringar sedan höstens användarmöte Kommande förändringar Demo Nyps statistik/portal

Läs mer

Nyhetsdokument version 3 5.1

Nyhetsdokument version 3 5.1 Nyhetsdokument version 3 5.1 Produkt Version Releasedatum Mikromarc 3 5.1 14. november 2011 Ny och förbättrad funktionalitet Nedanför finner du en kort beskrivning av ny och ändrad funktionalitet i denna

Läs mer

Uppdatera Mobilus Professional till version * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering.

Uppdatera Mobilus Professional till version * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Uppdatera Mobilus Professional till version 3.3.1 Dokument: MobProUpd331 Rev. A Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. * Filen MP.exe (Mobilus programmet) får inte

Läs mer

Sända fil i Handelsbankens Internettjänst Företag

Sända fil i Handelsbankens Internettjänst Företag Sända fil i Handelsbankens Internettjänst Företag I denna guide går vi igenom hur du går till väga för att sända filer till Handelsbanken. Filerna kan t ex. innehålla betalningar, autogirodragningar och

Läs mer

Välkommen till Min Ansökan

Välkommen till Min Ansökan Välkommen till Min Ansökan Min ansökan är en e-tjänst för företag och offentliga aktörer som ansöker om medel i följande stöd: Europeiska regionala utvecklingsfonden, projektmedel, regionalt investeringsstöd,

Läs mer

Handledning för Ansökan om stöd i Projektrummet

Handledning för Ansökan om stöd i Projektrummet Datum: 1 (26) 2016-07-26 Support: projektrummet@esf.se Handledning för Ansökan om stöd i Projektrummet EBS2020 https://ansokan.esf.se Svenska ESF-rådet Huvudkontoret Besöksadress: Rosterigränd 12, 3 tr

Läs mer

Innehåll. Förändringar i v5.3

Innehåll. Förändringar i v5.3 Innehåll Innehåll... 2 Allmän information... 3 DuoSTATION Manager... 3 Allmänt... 3 Ärenden... 3 Information... 3 Organisationer... 3 Debitering... 3 Utrustningar... 4 Inventering... 4 Metering... 4 IT

Läs mer

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering.

Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. Uppdatera Mobilus Professional till version 2.0.1 Krav: * Filen MpUpdate.exe får inte köras när du startar denna uppdatering. * Filen MP.exe (Mobilus programmet) får inte användas* under tiden uppdateringen

Läs mer

SCB Räkenskapssammandrag

SCB Räkenskapssammandrag SCB Räkenskapssammandrag SCB Räkenskapssammandrag 1 1. KOMMA IGÅNG MED PROGRAMMET... 2 1.1 ÖVERSIKT FÖRBEREDELSER... 2 1.2 STARTA PROGRAMMET... 3 1.3 ÖVERSIKT SCB MENY... 5 1.4 INSTÄLLNINGAR... 6 1.5 KOLUMNER...

Läs mer

Release notes för RemoteX Applications Windowsklient version 4.4

Release notes för RemoteX Applications Windowsklient version 4.4 Release notes för RemoteX Applications Windowsklient version 4.4 Version 4.4 av RemoteX Applications fokuserar på att väsentligen förbättra användarupplevelsen med avseende på stabilitet och hastighet.

Läs mer

PARATUS RELEASE NOTES VER 17.1

PARATUS RELEASE NOTES VER 17.1 2015-09-18 1 (9) Paratus Release Notes Ver 16.1 PARATUS RELEASE NOTES VER 17.1 xxxxx xxxx IN 5000358-082 2016-01-11 2 (9) Paratus Release Notes Innehållsförteckning 1 Release Notes 17.1... 3 2 Introduktion

Läs mer

Användarmanual Phoniro App 3.4 för Android

Användarmanual Phoniro App 3.4 för Android Användarmanual Phoniro App 3.4 för Android Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 1 Phoniro Care - en IT-plattform inom vård och omsorg... 5 2 Terminologi och ikoner... 6 2.1 Terminologi... 6 2.2

Läs mer

Solen Administration Nyheter och förbättringar Solen som WMS server From version 6.5 kan Solen fungera som WMS server. Iordningställda kartor i Solen

Solen Administration Nyheter och förbättringar Solen som WMS server From version 6.5 kan Solen fungera som WMS server. Iordningställda kartor i Solen Nyheter i Solen Administration 6.5 Solen Administration Nyheter och förbättringar Solen som WMS server From version 6.5 kan Solen fungera som WMS server. Iordningställda kartor i Solen kan med andra ord

Läs mer

Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer

Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer Elsmart Användarmanual Nätanmälan för Installatörer Nätanmälan_Användarmanual_Generell_0_9.docx Sida 1 av (23) Inledning Detta är en generell användarmanual till Elsmart Nätanmälan. Den är skriven för

Läs mer

Uppgraderingsinstruktion för Tekis-FB Avisering version 6.3.0

Uppgraderingsinstruktion för Tekis-FB Avisering version 6.3.0 Uppgraderingsinstruktion för Tekis-FB Avisering version 6.3.0 Allmänt Releasen omfattar uppgradering av Tekis Aviseringsprogram version 6.3.0 (för både Tekis-FIR och Tekis-KID avisering) samt databasuppgradering

Läs mer

Instruktioner för att installera och använda SpeedFeed. 1. Installation direkt på din dator.

Instruktioner för att installera och använda SpeedFeed. 1. Installation direkt på din dator. Instruktioner för att installera och använda SpeedFeed Installera skrivaren Installationen fungerar för Windows, använder du MAC, kontakta vår support för separat instruktion, ring på 031-780 06 00 alternativt

Läs mer

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Göran Olsson. Projektledare Nyps 2020

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Göran Olsson. Projektledare Nyps 2020 Göran Olsson Projektledare Nyps 2020 1 Nyps hanterar idag... Företagsstöd RIS Regionalt investeringsstöd FUB Regionalt bidrag till företagsutveckling KS Stöd till kommersiell service SYS Sysselsättningsbidrag

Läs mer

Hur du skapar en ansökan om utbetalning

Hur du skapar en ansökan om utbetalning Migrationsverket Funktionen för fonderna www.migrationsverket.se/fonder Rapport 2018-08-27 Version: 4.0 Hur du skapar en ansökan om utbetalning Innehållsförteckning 1. Viktig information vid din ansökan

Läs mer

(7) Neptune Version release information. Copyright Visma. Med ensamrätt.

(7) Neptune Version release information. Copyright Visma. Med ensamrätt. 2015-02-10 1 (7) Neptune 7.8.0. Version release information Innehållsförteckning 2015-02-10 2 (7) 1 Allmän information om versionen... 3 1.1 Förkrav... 3 2 Förändringar i denna version... 4 2.1 Ändrad

Läs mer

Nyheter i. Solen Administration 6.6

Nyheter i. Solen Administration 6.6 Nyheter i Solen Administration 6.6 Solen Administration Nyheter och förbättringar Office oberoende. Vi använder SolenReportGenerator (SRG) för alla rapporter. Om Office finns installerat kan den fortfarande

Läs mer

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&)

en stor bokstav och en siffra. Lösenordet får inte innehålla några tecken (!,,#,%,&) Gå in på www.lernia.se Klicka på rubriken Registrera CV 1. Fyll i dina användaruppgifter. - Skriv in din e-postadress, glöm inte att upprepa e-postadressen - Skriv in ett önskat lösenord och upprepa detta.

Läs mer

På denna dialog på fliken Avancerat kan man även byta databas samt skapa en ny databas.

På denna dialog på fliken Avancerat kan man även byta databas samt skapa en ny databas. Nyheter i Norstedts Tidbok 2010.1 Mattias Claesson Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Tidbok. I denna version har väldigt mycket hänt. Vi har lyssnat på er kunder och åtgärdat det som

Läs mer

Min ansökan MANUAL OCH UTBILDNINGSMATERIAL ANDERS RUNNHOLM. Sida 0(37) Tillväxtverket

Min ansökan MANUAL OCH UTBILDNINGSMATERIAL ANDERS RUNNHOLM. Sida 0(37) Tillväxtverket Min ansökan MANUAL OCH UTBILDNINGSMATERIAL ANDERS RUNNHOLM 0(37) 1(37) Innehåll Välkommen till Min Ansökan... 3 Generella funktioner... 5 Ansökan i Nyps... 19 Ansökan om utbetalning... 23 Utbetalning i

Läs mer

Innehåll. Förändringar i v6.0

Innehåll. Förändringar i v6.0 Innehåll Innehåll... 2 Allmän information... 3 Systemförändringar... 3 Databasen... 3 Import... 3 DuoSTATION Manager... 3 Ärenden... 3 E-post... 3 Dokumenthantering... 3 Utrustningar... 3 Användare...

Läs mer

Uppdateringsguide 200X.X => 2010.1

Uppdateringsguide 200X.X => 2010.1 Uppdateringsguide 200X.X => 2010.1 Inledning Från och med version 2010.1 finns möjlighet att installera Tidbok på en server och sedan låta alla användare jobba mot denna installation I detta dokument finns

Läs mer

Tillvalsbeskrivning. Procapita Vård och Omsorg Månadsrapportering Ver 9.4.0 2014-11-07

Tillvalsbeskrivning. Procapita Vård och Omsorg Månadsrapportering Ver 9.4.0 2014-11-07 Tillvalsbeskrivning Månadsrapportering Ver 9.4.0 2014-11-07 Sida 2/27 Innehållsförteckning 1 Inledning - syfte...3 2 Installation...3 3 Systemadministration...4 3.1 TSS...4 3.1.1 Roller...4 3.1.2 CentralenAdministration...5

Läs mer

Nyheter i. Solen Administration 6.7

Nyheter i. Solen Administration 6.7 Nyheter i Solen Administration 6.7 Solen Administration Nyheter och förbättringar Stöd för metadatabas 6.1. o Nu finns det inställningar/nycklar för arbetsyta. o Två arbetsytor registreras samtidigt, wor

Läs mer

Årliga rutiner i Nyps

Årliga rutiner i Nyps Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Årliga rutiner i Nyps Handledning 2015-11-20 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Ulf Hjelm 0.6 Årliga rutiner i Nyps 1 (6) Innehåll INTRODUKTION 3 Syfte 3

Läs mer

RELEASE 14.1. Release 14.1 kommer finnas tillgänglig för er måndagen den 10 mars 2014. Allmänt

RELEASE 14.1. Release 14.1 kommer finnas tillgänglig för er måndagen den 10 mars 2014. Allmänt RELEASE 14.1 Release 14.1 kommer finnas tillgänglig för er måndagen den 10 mars 2014. Allmänt Under den gångna utvecklingsperioden har vi utöver nya funktioner och migrering av sidor för olika webbläsare,

Läs mer

Trimble Communication Network Release notes Page 1

Trimble Communication Network Release notes Page 1 Trimble Communication Network Release notes 18.2.1 www.trimble.com Page 1 Information 3 Systemkrav 4 Begränsningar och kända fel 5 Installation och uppgradering 6 Version 18.2.1.0 7 Version 18.2.0.0 8

Läs mer

Uppdaterad: 2013-09-17. Avgiftshantering

Uppdaterad: 2013-09-17. Avgiftshantering Uppdaterad: 2013-09-17 Avgiftshantering 1 Nya uppdateringar ägde rum 2013-09-17 Nytt Nya hjälptexter under betalstatus Tydligare felmeddelande om utskick misslyckas Möjlighet att backa från steg 2 till

Läs mer

Lathund Omföring. Inledning

Lathund Omföring. Inledning Inledning Avsnittet behandlar grunder och tillvägagångssätt vid verifikationsregistrering. Registrering i modulen Huvudbok kan inte generera utbetalningar, för detta finns andra moduler, istället används

Läs mer

Lathund - Godkänn rekvisition eller faktura i EKO

Lathund - Godkänn rekvisition eller faktura i EKO För att godkänna en rekvisition eller faktura i EKO söker du fram aktuell händelse i rapporten Att göra för ett specifikt tidsintervall. Klicka på Skapa knappen. 2009-10-23 1 Resultatet presenteras i en

Läs mer

W3D3 Formpipe kundträff. Henrik Steensland, Produktägare W3D3 2014-10-02

W3D3 Formpipe kundträff. Henrik Steensland, Produktägare W3D3 2014-10-02 W3D3 Formpipe kundträff Henrik Steensland, Produktägare W3D3 2014-10-02 Vad sades förra gången (2013-10-03) Nyheter 2013 R1 Formatering i mötesfält Ny knapp för att maximera mötesfältet Styra filsortering

Läs mer

Författare Version Datum. Visi System AB 2.0 2009 03 30

Författare Version Datum. Visi System AB 2.0 2009 03 30 1. Syfte Syftet med detta dokument är att beskriva hur man installerar Visi på din dator. Dokumentet är uppdelat i fyra delar: Installation Grundinställningar Kom igång med Visi Felsökning 1.1. Systemkrav

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.14

Nytt i NYPS version 2.14 Nytt i NYPS version 2.14 Releasedatum: 2014-11-20 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS v2.14_v1.0.docx/version 1.0 1 (14) Henrik Hedlund INNEHÅLL SAMMANFATTNING... 3 WEBBANSÖKAN... 4 ÄNDRINGAR

Läs mer

LONA. Från ansökan till slutredovisning - översikt

LONA. Från ansökan till slutredovisning - översikt LONA Från ansökan till slutredovisning - översikt Ansökan: Ansökan registreras först av initiativtagare (IT) eller kommun. Registreringen sker direkt i LONA-registret. För kommunprojekt registrerar kommun

Läs mer

Listan på egna rapporter inkluderar rapporter från TIDPLAN.MDB

Listan på egna rapporter inkluderar rapporter från TIDPLAN.MDB Vad är nytt i Easy Planning 6.52 Detta är en stor uppdatering som innehåller många förbättringar samt en del nya funktioner. Vi rekommenderar alla våra kunder att uppdatera till denna version. 1. Bokningsvy

Läs mer

Handledning för ansökan om Transportbidrag E-TJÄNSTEN MIN ANSÖKAN. Sida 0(24) Tillväxtverket

Handledning för ansökan om Transportbidrag E-TJÄNSTEN MIN ANSÖKAN. Sida 0(24) Tillväxtverket Handledning för ansökan om Transportbidrag E-TJÄNSTEN MIN ANSÖKAN 0(24) 1(24) Innehåll Hitta ansökan... 3 Välkommen till Min Ansökan... 5 Val av inloggningsmetod... 6 Mina uppgifter... 7 Generella funktioner...

Läs mer

Kravspecifikation. Crowdfunding Halland

Kravspecifikation. Crowdfunding Halland Kravspecifikation Crowdfunding Halland Innehållsförteckning Kravspecifikation... 1 Inledning... 3 Kravsammanställning... 4 Grundläggande funktioner... 4 Intressenter och aktörer... 6 Användningsfall...

Läs mer