Nytt i NYPS version 2.17

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nytt i NYPS version 2.17"

Transkript

1 Nytt i NYPS version 2.17 Releasedatum: Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS v2.17_v1.0.docx 1 (10) Henrik Hedlund

2 INNEHÅLL SAMMANFATTNING... 3 RAPPORTER... 4 ÄNDRINGAR FÖRBÄTTRINGAR OCH NY FUNKTIONALITET Allmänna beslutsuppgifter Ekonomiska uppgifter... 4 NYPS KLIENTEN... 4 RÄTTNING AV FELAKTIGHETER Rättning av fel vid visning av verksamhetskoder vid redigering av kontering Förskjuten information i GL-raden Meddelande om att det finns osparad information vid Skicka vidare... 5 ÄNDRINGAR FÖRBÄTTRINGAR OCH NY FUNKTIONALITET Import av dokument via ärendets dokumentlista Kontroll av tillåtna filtyper Visning av fullständigt namn i Visa ärende Ärendehistorik Visning av beslutsfattare i ärende och utbetalningsbeslut Visning av rätta kolumnnamn och värdelistor på transaktionerna Ändrad hantering av horisontella mål Anpassning av servicebidragets beredningsformulär med anledning av det nya stödet inom kommersiell service som börjar gälla från och med 1 mars NYPS ADMINISTRATION RÄTTNING AV FELAKTIGHETER Regelmotorn har inte inkluderat de horisontella målen bland de objekt som har TYPE angivet enligt object.type.attribute ÄNDRINGAR FÖRBÄTTRINGAR OCH NY FUNKTIONALITET Konfiguration för visning av horisontella mål för både sökande/handläggare eller endast för handläggare (10)

3 Sammanfattning Särskilt driftstöd till dagligvarubutiker i glesbygd Stödtypen Servicebidrag inom förordningen (2000:284) för Kommersiell service har anpassats så att den även kan användas för ansökan och handläggning av det nya särskilda driftstödet till utsatta dagligvarubutiker i glesbygd. För detta har det därför tillkommit två nya stödtyper under servicebidraget: Servicebidrag Särskilt driftstöd till dagligvarubutiker Flera län vill använda sitt ordinarie 1:1-anslag till det nya stödet. Därför har två stödtyper skapats under Särskilt driftstöd till dagligvarubutiker för att hålla isär de olika anslagen: Särskilt driftstöd till dagligvarubutiker särskilda medel Särskilt driftstöd till dagligvarubutiker 1:1 anslaget Förbättrade funktioner för import av dokument Äntligen går det importera dokument till ett ärende eller aktör utan att det diarieförs. Efter importen går det som vanligt att diarieföra dokumentet i önskad riktning (Inkommande, Utgående eller Upprättat). För att förbereda för arkivering och säkerställa visningen av dokument har kontroller införts på tillåtna filformat. Tillåtna filtyper: pdf, txt, doc, docx, rtf, odt, ods, odp, odg, xls, xlsx, ppt, pptx, pps, tif, tiff, png, svg, jpg, jpeg. Horisontella målet Folkhälsa tas bort I samband med driftsättningen plockas det horisontella målet Folkhälsa bort helt från systemet. Det innebär att Folkhälsa inte längre finns med på ärenden som registreras från och med den 3 mars. Förbättrad konfigurering av horisontella mål Konfigureringen av horisontella mål har blivit mer kraftfull men samtidigt enklare. Tidigare krävdes handpåläggning av utvecklare och omstart av systemet för att lägga till eller ta bort horisontella mål i en stödtyp, t ex projektmedel. Nu kan den centrala administratören styra detta själv via Nyps Admin. Förbättringarna ger också möjlighet till enskilda organisationer att själva styra vilka egna horisontella mål som de vill använda per stödtyp utöver de nationellt gemensamma. Det går även konfigurera vilka horisontella mål som ska visas för den sökande på webben och vilka som endast ska användas vid handläggningen av ärendet. Rättningar och anpassningar av vyer kopplat till ekonomiintegrationen Nu visas alltid korrekt kolumnnamn för Agresso s dimensioner 1-7 utifrån vilket ärende som visas. I förra versionen smög det sig in ett fel som gjorde att värdena i verifikatets rader försköts ett steg till vänster. Detta är nu korrigerat. I samband med ovanstående korrigerades även ett fel som gjorde att fel värdelista visades för verksamhetskoder då användaren justerade konteringen. 3 (10)

4 Rapporter Ändringar förbättringar och ny funktionalitet 1. Allmänna beslutsuppgifter Två nya fält har tillkommit med anledning av det nya stödet inom förordningen för kommersiell service. o Utbud av dagligvaror o Antal artiklar av dagligvaror Fältet Aktuell artikel EU/statsstöd inkluderar nu även stöden inom förordningen om kommersiell service. Hemsändningsbidraget är undantaget då det inte är aktuellt för detta. Referens: FNY Ekonomiska uppgifter Fältet Aktuell artikel EU/statsstöd inkluderar nu även stöden inom förordningen om kommersiell service. Hemsändningsbidraget är undantaget då det inte är aktuellt för detta. Referens: FNY-1510 Nyps klienten Rättning av felaktigheter 3. Rättning av fel vid visning av verksamhetskoder vid redigering av kontering I samband med förbättringarna kring visning av rätt namn på dimensioner från Agresso, rättades även ett gammalt fel som gjorde att fel värdelista visades för verksamhetskoder då användaren ville justera konteringen. Referens: FNY Förskjuten information i GL-raden Vid releasen av version 2.16 skapades ett fel som gjorde att all information i GL-raden försköts ett steg till vänster efter att användaren gjort en ändring i något av fälten. Felet är nu åtgärdat. Bild 1: Förskjuten GL-information felaktig visning Bild 2: Förskjuten GL-information rättad visning Referens: FNY (10)

5 5. Meddelande om att det finns osparad information vid Skicka vidare Då handläggaren har klickat på <Skicka vidare > i ärenden som inte passerat bered ärendebeslut innan 2.16 installerades den 18 november har Nyps ibland kunnat varna om att uppgifter inte sparats. Bild 3: Meddelande om osparad information Felet berodde på uppgifterna "Aktuell artikel EU/statsstöd" i FUB och SÅDD samt Finansiell källa i KS, eller rättare sagt den funktion automatiskt anger listans värde om det bara finns ett. Om uppgifternas vallista var tom då ärendet fick status Bered ärendebeslut eller om ärendet redan låg där då systemet uppdaterades till version 2.16, triggades den automatiska ifyllnaden. När ärendet stängs eller skickas vidare sker en kontroll om något är ändrat, och då aktiverades varningen. Uppgiften Aktuell artikel EU/statsstöd" i FUB kontrollerades även i status effektuera utbetalning då den inte var korrekt konfigurerad och då ingick i det gamla Hemarbetsbidraget som inte längre används. Då kunde även detta felmeddelande visas. Bild 4: Meddelande om att det inte gick att spara Nu är funktionen som automatiskt anger värdet förbättrad. Den ska inte längre göra det om det är samma värde som innan eller om uppgiften inte är skrivbar. Referens: FNY-1520 Ändringar förbättringar och ny funktionalitet 6. Import av dokument via ärendets dokumentlista Det finns nu ett nytt sätt att importera dokument till ett ärende eller en aktör. Handläggaren kommer åt funktionen direkt via ärendets eller aktörens dokumentlista. Efter importen av dokumentet går det som vanligt att diarieföra dokumentet i önskad riktning (Inkommande, Utgående eller Upprättat). Ny funktion för import av dokument direkt från datorn via arbetsytan Hantera ärende Bild 5: Import av dokument Nytt dokument via Hantera ärende Referens: FNY (10)

6 7. Kontroll av tillåtna filtyper För att säkra bra förhandsgranskning och arkivering av avslutade ärenden har en kontroll införts på tillåtna filformat. Kontrollen sker i samband med import av dokument i arbetsytorna Inkorgen och Hantera ärende. Godkända filtyper: Dokument *.pdf, *.txt, *.doc, *.docx, *.rtf, *.odt, *.ods, *.odp, *.odg Kalkylark och presentationer *.xls, *.xlsx, *.ppt, *.pptx, *.pps Bilder *.tif, *.tiff, *.png, *.svg, *.jpg, *.jpeg Bild 6 Tillåtna filtyper - tidigare funktionalitet Bild 7: Tillåtna filtyper - ny funktionalitet Observera att gamla webbansökan (Nypsweb2) fortfarande endast tillåter formaten; doc, pdf, xls, rtf och txt. Detta kommer inte att ändras då Nypsweb2 inte vidareutvecklas längre i förmån för Min ansökan. En publik metod är också skapad som returnerar vilka filtyper som är godkända. Metoden kan t ex användas av Min ansökan. public List getimportfilefilter() throws ServiceException, RemoteException; Referens: FNY Visning av fullständigt namn i Visa ärende Ärendehistorik Nu visas det loggade användar-id's fullständiga namn i kolumnen Ärendehanterare i Visa ärende Ärendehistorik. Bild 8: Visning av fullständigt namn i Ärendehistoriken Referens: FNY (10)

7 9. Visning av beslutsfattare i ärende och utbetalningsbeslut Nu visas vilken som fattat beslut med både användarnamn och fullständigt namn i listan med beslut i arbetsytan Visa ärende Ärendebeslut samt Utbetalningar. Bild 9: Visning av beslutsfattare i Visa ärende Ärendebeslut Bild 10: Visning av beslutsfattare i Visa ärende Utbetalning Referens: FNY Visning av rätta kolumnnamn och värdelistor på transaktionerna Förändringsbehov Kolumnnamnen i Agresso med dess värdelistor (dim 1-7) som har visats i Nyps har alltid tillhört det ekonomisystem som ägs av den inloggade användarens organisation, och detta oavsett vilket ärende som visas. Detta har fungerat så länge som utbetalningarna för organisationens alla ärenden går via det egna ekonomisystemet. Tillväxtverket har alltid haft regionförbundens/regionala självstyrelseorganens anslag på sitt konto. Deras utbetalningar har alltid gjorts via Tillväxtverkets ekonomisystem. När någon tittar på eller ändrar verifikaten på deras ärenden, har då kolumnnamnen och värdelistorna från Tillväxtverkets ekonomisystemet visats. Detta har inte känts konstigt eftersom regionförbunden och de regionala självstyrelseorganen inte har någon ekonomiintegration själva. För 2016 års affärsutvecklingscheckar valde Tillväxtverket att behålla anslaget hos sig även för de länsstyrelserna. Detta ledde till att kolumnnamnen och värdelistorna från länsstyrelsens ekonomisystem visades på affärsutvecklingscheckarna som betalas ut av Tillväxtverket. Se bilden nedan. T ex vid ändring av bokföringsperiod i ärendets transaktionsuppgifter visades perioderna från det ekonomisystem som tillhör den inloggade användarens organisation. Detta oavsett vilken organisation som ärendets verifikat tillhör. Bild 11: Visning av kolumnnamn tidigare fel visning Länsstyrelsens Agresso dimensioner Förbättrad funktionalitet Nu visas istället kolumnnamnen, och värdelistorna för dessa inkl. listan för bokföringsperioden, utifrån vilken organisation som ärendets stödtyp och utbetalande organisation är konfigurerad mot. Exempel: Stödtypen 3 FUB//332 Affärsutveckling/3321 Internationalisering och utb. org. LST- AC är konfigurerad av Tillväxtverket mot deras ekonomisystem. Det gör att Tillväxtverkets dimensioner och värdelistor visas/används på LST-AC s affärsutvecklingscheckar, se nedan. 7 (10)

8 Bild 12: Visning av kolumnnamn rättad visning Tillväxtverkets Agresso dimensioner Den nya funktionaliteten är införd i vyerna; Visa ärende Ärendehistorik Transaktioner, Ändra kontering, Ny transaktion och i Ändra transaktionsuppgifter. Observera att transaktionsfliken i arbetsytan Nyps ekonomi fortfarande visar kolumnnamnen för det ekonomisystem som tillhör den inloggade användarens organisation. Referens: FNY-1480, FNY Ändrad hantering av horisontella mål Stora förbättringar har gjorts för styrning och konfiguration av de horisontella målen. Arbetet inleddes hösten 2014 i version 2.14 med förbättrade konfigurationsmöjligheter av horisontella mål för beredning per organisation. Med version 2.17 är nu arbetet slutfört. Det innebär att det utan inblandning av tekniker går att konfigurera: vilka horisontella mål som ska visas i Min ansökan för den sökande vilka ytterligare horisontella mål som ska visas för handläggaren i samband med beredning ovanstående kan konfigureras per stödtyp och organisation Det horisontella målet Folkhälsa tas bort från och med torsdagen den 3 mars. Referens: FNY Anpassning av servicebidragets beredningsformulär med anledning av det nya stödet inom kommersiell service som börjar gälla från och med 1 mars Anpassningar har gjorts i servicebidragets beredningsformulär så det även kan nyttjas för det nya stödet som träder i kraft den 1 mars Fyra nya fält har tillkommit i formulären för servicebidraget specifikt för det nya stödet. Dessa kommer även att synas vid beredningen av det vanliga servicebidraget men ska då lämnas tomma. o Genomsnittlig öppettid per vecka, Utbud av dagligvaror (flervalslista) och Antal artiklar av dagligvaror Bild 13: Fyra nya fält i Servicebidrag (1) 8 (10)

9 o Varav dagligvaror (omsättning) Ny kolumn för ifyllnad hur mycket dagligvarorna omsätter. Stödet baseras på denna uppgift. Bild 14: Fyra nya fält i Servicebidrag (2) Nytt beredningsfält för uppföljning i alla stöd förutom Hemsändningsbidraget. o Aktuell artikel EU/statsstöd Uppgift som fylls i automatiskt av systemet. Investerings- och Servicebidrag, Landsbygdslån De minimi (Nya) Särskilt driftstöd till dagligvarubutiker SGEI De minimi Bild 15: Nytt beredningsfält i för uppföljning Tre fält har ändrat namn. o o o Avstånd till närmaste butik (km) Nytt namn: Avstånd till närmaste butik. Fältet är även ändrat från numeriskt till text för bättre anpassning till butiker i t ex skärgårdsmiljö. Tidigare stöd från länsstyrelsen Nytt namn: Erhållit stöd/subvention från myndighet eller kommun de senaste tre åren? Namnändringen är gjord för att det tydligare ska framgå att frågan avser om stödmottagaren tidigare har tagit emot de minimi stöd. Om Ja, ange vilka år Nytt namn: Om Ja, ange vilka år och beskriv stödet/subventionen Bild 16: Namnändring på tre fält (1) Bild 17: Namnändring på tre fält (2) 9 (10)

10 Anpassning befintlig uppgift, Finansiell källa Uppgiften fylls nu i automatiskt av systemet då listan enbart innehåller ett värde. Referens: FNY-1510 Nyps Administration Rättning av felaktigheter 13. Regelmotorn har inte inkluderat de horisontella målen bland de objekt som har TYPE angivet enligt object.type.attribute Regelmotorn har inte fungerat på regler som kontrollerar att specifika horisontella mål har ett ifyllt värde i listan Påverkan. Detta är nu korrigerat. Referens: FNY-1493 Ändringar förbättringar och ny funktionalitet 14. Konfiguration för visning av horisontella mål för både sökande/handläggare eller endast för handläggare Det är nu möjligt att konfigurera att ett horisontellt mål endast ska visas för handläggaren. Som standard är målen inställda att visas både för den sökande och för handläggaren. Förändringen gäller inte för de horisontella målen för ERUF. Listan har utökats med en ny kolumn, Endast beredning, samt att det har tillkommit en ny kryssruta i ändringsdialogen. Bild 18: Ny kolumn för horisontellt mål endast för beredning Bild 19: Möjlighet att markera horisontella mål endast för beredning Referens: FNY (10)

Nytt i NYPS version 2.18

Nytt i NYPS version 2.18 Nytt i NYPS version 2.18 Releasedatum: 2016-05-26 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS v2.18_v1.0.docx 1 (7) Henrik Hedlund INNEHÅLL SAMMANFATTNING... 3 RAPPORTER... 3 ÄNDRINGAR FÖRBÄTTRINGAR

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.9

Nytt i NYPS version 2.9 Nytt i NYPS version 2.9 Releasedatum: 2012-11-22 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS v2.9.docx 1 (6) Henrik Hedlund INNEHÅLL WEBBANSÖKAN (NYPSWEB2)... 3 RÄTTNING AV FELAKTIGHTER... 3 1. Ansökan

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.11

Nytt i NYPS version 2.11 Nytt i NYPS version 2.11 Releasedatum: 2013-04-18 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS v2.11.docx 1 (7) Henrik Hedlund INNEHÅLL SAMMANFATTNING... 3 RAPPORTER... 3 RÄTTNING AV FELAKTIGHETER...

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.1 p2

Nytt i NYPS version 2.1 p2 Datum 2010-05-05 Nytt i NYPS version 2.1 p2 Dokumentnamn/version Upprättad av Release Note - NYPS 2.1p2.doc 1 (7) Henrik Hedlund Rapporter Rättning av felaktigheter 1. Rättning av avdrag i skuldrapporten

Läs mer

Datum Nytt i NYPS version 2.2p4

Datum Nytt i NYPS version 2.2p4 Datum 2010-06-22 Nytt i NYPS version 2.2p4 Dokumentnamn/version Upprättad av Versionsinfo - NYPS 2.2p4.doc 1 (6) Henrik Hedlund Webbansökan Ny funktionalitet 1. Inloggning och signering med e-legitimation

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.20

Nytt i NYPS version 2.20 Nytt i NYPS version 2.20 Releasedatum: 2017-03-16 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS v2.20_v1.0.docx 1 (5) Henrik Hedlund INNEHÅLL SAMMANFATTNING... 3 RAPPORTER... 4 ÄNDRINGAR FÖRBÄTTRINGAR

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.23

Nytt i NYPS version 2.23 Nytt i NYPS version 2.23 Releasedatum: 2017-11-16 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS v2.23_v1.0.docx 1 (5) Henrik Hedlund INNEHÅLL SAMMANFATTNING... 3 NYPS ÄRENDEHANTERING... 3 ÄNDRINGAR FÖRBÄTTRINGAR

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.15

Nytt i NYPS version 2.15 Nytt i NYPS version 2.15 Releasedatum: 2015-06-11 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS v2.15_v1.0.docx 1 (12) Henrik Hedlund INNEHÅLL SAMMANFATTNING... 3 RAPPORTER... 4 ÄNDRINGAR FÖRBÄTTRINGAR

Läs mer

Aktuellt i objekten Nyps handläggning

Aktuellt i objekten Nyps handläggning Aktuellt i objekten Nyps handläggning 2016-10-26 Vad har gjorts Två nya versioner i år Highlights Systemstöd för nytt stöd till butiker i glesbygd Kontroll av tillåtna filtyper vid import av dokument Importera

Läs mer

Nytt i Nyps version 2.6P1 Releasedatum:

Nytt i Nyps version 2.6P1 Releasedatum: Nytt i Nyps version 2.6P1 Releasedatum: 2011-06-23 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS 2.6 v1.0.doc 1 (7) Henrik Hedlund WEBBANSÖKAN... 3 Ändringar förbättringar och ny funktionalitet... 3 1.

Läs mer

Nytt i NYPS version

Nytt i NYPS version Nytt i NYPS version 2.3 2010-11-18 Dokumentnamn/version Upprättad av Versionsinfo - NYPS 2.3.doc 1 (9) Henrik Hedlund Webbansökan Förbättringar 1. Ändrad text på webbansökans startsida samt på orgnr/cfar-sidan

Läs mer

Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Versionsinformation Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version - Henrik Hedlund Ulrica Morelid 1.

Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Versionsinformation Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version - Henrik Hedlund Ulrica Morelid 1. Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Versionsinformation 2010-06-22 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version - Henrik Hedlund Ulrica Morelid 1.0 Bilaga Versionsinformation Nyps 2.2p4 Förändringar i

Läs mer

Datum Nytt i NYPS version 2.4

Datum Nytt i NYPS version 2.4 Datum 2011-01-20 Nytt i NYPS version 2.4 Dokumentnamn/version Upprättad av Versionsinfo 2.4 v1.0.doc 1 (5) Henrik Hedlund Rapporter Rättning av felaktigheter 1. Fix av attributet Kategori i rapporten,

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.7p1

Nytt i NYPS version 2.7p1 Nytt i NYPS version 2.7p1 Releasedatum: 2011-11-10 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS 2.7p1.docx 1 (10) Henrik Hedlund INNEHÅLL RAPPORTER... 3 FÖRBÄTTRINGAR... 3 1. Ny valbar uppgift i rapporterna

Läs mer

Snabbguide Ansökan om utbetalning

Snabbguide Ansökan om utbetalning Snabbguide Ansökan om utbetalning Version 2016-11-16 Snabbguide Ansökan om utbetalning Ansökan om utbetalning görs av samordnande stödmottagare i e-tjänsten Min ansökan. Innan du börjar För att du ska

Läs mer

Min ansökan. Gränsöverskridande samarbete över fjäll och hav

Min ansökan. Gränsöverskridande samarbete över fjäll och hav Min ansökan Lästipset! Min ansökan Registrera konto För att skapa ett användarkonto, klicka Registrera konto (längst ner). Ni kan själva välja att dela uppgifterna om kontot mellan flera personer.

Läs mer

Skapa ärende Sökande

Skapa ärende Sökande 1(7) Om Kundwebben Kundwebben används för att skicka in ärenden till ISP. I varje ärendetyp finns det ett antal steg som du ska gå igenom och fylla i för att du ska kunna skicka in ett ärende. Tvingande

Läs mer

Nytt i NYPS version 2.5 Releasedatum: 2011-04-14

Nytt i NYPS version 2.5 Releasedatum: 2011-04-14 Nytt i NYPS version 2.5 Releasedatum: 2011-04-14 Dokumentnamn/version Upprättad av Nytt i NYPS 2.5 v1.1.doc 1 (11) Henrik Hedlund Innehåll WEBBANSÖKAN 3 Rättning av felaktigheter 3 1. Fix av kolumnförskjutning

Läs mer

Min ansökan MANUAL OCH UTBILDNINGSMATERIAL. Sida 0(29) Tillväxtverket

Min ansökan MANUAL OCH UTBILDNINGSMATERIAL. Sida 0(29) Tillväxtverket Min ansökan MANUAL OCH UTBILDNINGSMATERIAL 0(29) 1(29) Innehåll Välkommen till Min Ansökan... 3 Generella funktioner... 5 Ansökan i Nyps... Fel! Bokmärket är inte definierat. Ansökan om utbetalning...

Läs mer

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Systemuppdateringar. Nyps användarmöte oktober 2011 Henrik Hedlund

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Systemuppdateringar. Nyps användarmöte oktober 2011 Henrik Hedlund Systemuppdateringar Nyps användarmöte 26-27 oktober 2011 Henrik Hedlund 1 Återblick på vårens arbete och v2.6 Anpassning av arbetsprocessen för ERUF Möjligt att skicka Interreg-ärenden till Ändringsbeslut

Läs mer

Handledning för Agressokonfiguration i Nyps

Handledning för Agressokonfiguration i Nyps Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Handledning för Agressokonfiguration i Nyps Handledning 2009-11-04 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Mats Ranow 0.5 Handledning för Agressokonfiguration

Läs mer

Handledning för ansökan om Transportbidrag E-TJÄNSTEN MIN ANSÖKAN. Sida 0(24) Tillväxtverket

Handledning för ansökan om Transportbidrag E-TJÄNSTEN MIN ANSÖKAN. Sida 0(24) Tillväxtverket Handledning för ansökan om Transportbidrag E-TJÄNSTEN MIN ANSÖKAN 0(24) 1(24) Innehåll Hitta ansökan... 3 Välkommen till Min Ansökan... 5 Val av inloggningsmetod... 6 Mina uppgifter... 7 Generella funktioner...

Läs mer

Snabbguide till Min ansökan

Snabbguide till Min ansökan Version 2015-05-12 Snabbguide till Min ansökan Innan du börjar För att kunna fylla i ansökan behöver du skapa ett användarkonto (se instruktion på bild 3). Ska du som skapar kontot fylla i flera ansökningar

Läs mer

Startsida. Högskolan Dalarna

Startsida. Högskolan Dalarna Logga in myprint-webbplatsen ger tillgång till myprint-funktioner (utskrift, inköpskredit, hantering av extra e- postadresser...). Den kan användas av studenter och personal på. Du måste logga in med din

Läs mer

Instruktion Ansökan om utbetalning Min ansökan

Instruktion Ansökan om utbetalning Min ansökan Version 1.4, 2018-04-25 Instruktion Ansökan om utbetalning Min ansökan Innehåll Instruktion Ansökan om utbetalning Min ansökan... 1 Förutsättningar att skapa en utbetalningsansökan... 2 1 Logga in i Min

Läs mer

Snabbguide Ansökan om medel

Snabbguide Ansökan om medel Snabbguide Ansökan om medel Version 2016-07-07 Snabbguide Ansökan om medel Innan du börjar Ansökan om medel görs av samordnande stödmottagare i e-tjänsten Min ansökan. För att kunna fylla i ansökan behöver

Läs mer

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Gott och blandat. Nyps användarmöte - 27 oktober 2011 Henrik Hedlund, Ulf Hjelm, Jana Wahlberg

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Gott och blandat. Nyps användarmöte - 27 oktober 2011 Henrik Hedlund, Ulf Hjelm, Jana Wahlberg Gott och blandat Nyps användarmöte - 27 oktober 2011 Henrik Hedlund, Ulf Hjelm, Jana Wahlberg 1 Innehåll Ny behörighet för beslut av utbetalningar Färre obligatoriska uppgifter vid avslag Redovisning av

Läs mer

Min ansökan MANUAL OCH UTBILDNINGSMATERIAL. Sida 0(40) Tillväxtverket

Min ansökan MANUAL OCH UTBILDNINGSMATERIAL. Sida 0(40) Tillväxtverket Min ansökan MANUAL OCH UTBILDNINGSMATERIAL 0(40) 1(40) Innehåll Välkommen till Min Ansökan... 3 Val av inloggningsmetod... 4 Mina uppgifter... 5 Generella funktioner... 6 Mina ansökningar... 6 Skapa en

Läs mer

Guide till Min ansökan

Guide till Min ansökan Guide till Min ansökan INNAN DU BÖRJAR På startsidan kan du välja språk (svenska eller finska). För att kunna fylla i ansökan behöver du skapa ett användarkonto (se instruktion på bild 3). Ska du som skapar

Läs mer

De nya företagsstöden och Nyps gamla stödtyper

De nya företagsstöden och Nyps gamla stödtyper De nya företagsstöden och Nyps gamla stödtyper Ingenting har ändrats i Nyps stödtypsträd för de nya förordningarna. Istället återanvänds alla sex befintliga ansökanstyper inom FUB och SÅDD för de nya stödåtgärderna.

Läs mer

Användarhandledning Nypsbarometern

Användarhandledning Nypsbarometern Användarhandledning Nypsbarometern Nypsbarometern hämtar data från Nyps. Alla Nypsanvändare har behörighet att använda Nypsbarometern. När du loggar in använder du ditt Nyps användarnamn och lösenord.

Läs mer

Instruktion Ansökan om utbetalning Min ansökan

Instruktion Ansökan om utbetalning Min ansökan Version 1.5, 2019-06-11 Instruktion Ansökan om utbetalning Min ansökan Innehåll Förutsättningar att skapa en utbetalningsansökan... 2 1 Logga in i Min ansökan... 2 2 Sök ärende... 2 3 Fylla i en utbetalningsansökan...

Läs mer

Manual Min Ansökan. Version (44)

Manual Min Ansökan. Version (44) Manual Min Ansökan Version 0.8 2018-04-11 1 (44) Välkommen till Min Ansökan INNAN DU BÖRJAR På startsidan kan du välja språk (svenska eller finska). För att kunna fylla i ansökan behöver du skapa ett användarkonto

Läs mer

Hjälp till att fylla i ansökan för Interreg Sverige Norge programmet, 2015-09-09

Hjälp till att fylla i ansökan för Interreg Sverige Norge programmet, 2015-09-09 Hjälp till att fylla i ansökan för Interreg Sverige Norge programmet, 2015-09-09 1 Så funkar det Guide till Min ansökan INNAN DU BÖRJAR FYLLA I ANSÖKAN För att kunna börja att fylla i ansökan behöver du

Läs mer

Välkommen till Min Ansökan

Välkommen till Min Ansökan Välkommen till Min Ansökan Min ansökan är en e-tjänst för företag och offentliga aktörer som ansöker om medel i följande stöd: Europeiska regionala utvecklingsfonden, projektmedel, regionalt investeringsstöd,

Läs mer

Nyheter i Nyps handläggning

Nyheter i Nyps handläggning Nyheter i Nyps handläggning Nyps användarmöte 2015 Henrik Hedlund 1 Framtid - Nyps handläggning 2 Framtid - Nyps handläggning Vad händer med företagsstöden? Utvecklingstakt Förslag på prioriterade förbättringar!

Läs mer

Årliga rutiner i Nyps

Årliga rutiner i Nyps Årliga rutiner i Nyps Sida 1(11 Tillväxtverket Innehåll INTRODUKTION 3 Syfte 3 Målgrupper 3 Spridning av information 3 Revisionshistoria 3 ÅRSSKIFTE 4 Nyps öppettider 4 Ekonomirutiner vid årsskifte 4 Hantering

Läs mer

Min ansökan MANUAL OCH UTBILDNINGSMATERIAL ANDERS RUNNHOLM. Sida 0(37) Tillväxtverket

Min ansökan MANUAL OCH UTBILDNINGSMATERIAL ANDERS RUNNHOLM. Sida 0(37) Tillväxtverket Min ansökan MANUAL OCH UTBILDNINGSMATERIAL ANDERS RUNNHOLM 0(37) 1(37) Innehåll Välkommen till Min Ansökan... 3 Generella funktioner... 5 Ansökan i Nyps... 19 Ansökan om utbetalning... 23 Utbetalning i

Läs mer

Årliga rutiner i Nyps

Årliga rutiner i Nyps Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Årliga rutiner i Nyps Handledning 2019-02-09 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Henrik Hedlund 1.0 Årliga rutiner i Nyps Sida 1(11) Tillväxtverket Innehåll

Läs mer

Välkommen till Min Ansökan

Välkommen till Min Ansökan Välkommen till Min Ansökan Min ansökan är en e-tjänst för företag och offentliga aktörer som ansöker om medel i följande stöd: Europeiska regionala utvecklingsfonden, projektmedel, regionalt investeringsstöd,

Läs mer

Årliga rutiner i Nyps

Årliga rutiner i Nyps Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Årliga rutiner i Nyps Handledning 2017-01-24 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Henrik Hedlund 0.8 Årliga rutiner i Nyps Innehåll INTRODUKTION... 4 SYFTE...

Läs mer

Kostnader. Arvoden/löner (inkl sociala avgifter)

Kostnader. Arvoden/löner (inkl sociala avgifter) Kostnader Arvoden/löner (inkl sociala avgifter) Under "Projektbudget" anger du alla belopp i hela svenska kronor utan andra tecken än siffror: d v s beloppet "125.600:- SEK" skall skrivas som "125600".

Läs mer

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Agenda Nyps 2020

SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. Agenda Nyps 2020 Agenda Nyps 2020 Övergripand Nyps 2020 / Göran Olsson Nyps 2020 Min Ansökan / Inga Lagerquist, Johan Mattsson Andra stöd in i Nyps 2020 Projektmedel / Mattias Lindmark Test / Daniel Berggren Frågor 1 Nyps

Läs mer

Lathund för administratörer i KAP

Lathund för administratörer i KAP Lathund för administratörer i KAP Tillväxtverkets kontoadministrationsportal (KAP) hanterar användarkonton och behörigheter bland annat för användarna av Nyps och Nyps 2020. Inloggning i KAP För dig på

Läs mer

Min ansökan. Daniel Madsén

Min ansökan. Daniel Madsén Min ansökan Daniel Madsén 1 Nyheter i Min ansökan Version 25 maj Meddelande om inkommen ansökan Välj vem som ska signera ansökan Sökt belopp i utbetalningsansökningar GDRP I samtliga ansökningar finns

Läs mer

Nyps 2020 Torsdag. Uppsamling från föregående dag. Ärendeuppgifter. Dokumentmallar. Regional uppföljning. Konfiguration. Vad gäller 31 december 2018?

Nyps 2020 Torsdag. Uppsamling från föregående dag. Ärendeuppgifter. Dokumentmallar. Regional uppföljning. Konfiguration. Vad gäller 31 december 2018? Dag 2 Nyps 2020 Torsdag Uppsamling från föregående dag Ärendeuppgifter Dokumentmallar Regional uppföljning Konfiguration Vad gäller 31 december 2018? Allmänt uppsamlat Behov av centrala dokumentmallar:

Läs mer

Innehåll Dokumentbeskrivning Användarinformation Utskrift av e-post Kontakt vid problem Detaljerad dokumentinformation

Innehåll Dokumentbeskrivning Användarinformation Utskrift av e-post Kontakt vid problem Detaljerad dokumentinformation Innehåll 1 Dokumentbeskrivning 2 2 Användarinformation 2 3 Utskrift av e-post 3 3.1 Utskrift av exempelvis en bild 3 3.2 Skriva ut e-post med el. utan bilaga 3 3.3 Hur Utskrift av e-post kan användas på

Läs mer

Raindance. Nyheter/förändringar byte från version 2017 Höst Vår till 2018 Höst

Raindance. Nyheter/förändringar byte från version 2017 Höst Vår till 2018 Höst Raindance Nyheter/förändringar byte från version 2017 Höst Vår till 2018 Höst Fastställd av enhetschef Edrun Eriksson efter föredragning av systemansvarig Maud Tellström Innehållsförteckning Version 2018

Läs mer

Guide. Webbsidor i Studentportalen. Innehåll. Uppdaterad: 2014-10-07

Guide. Webbsidor i Studentportalen. Innehåll. Uppdaterad: 2014-10-07 Guide Eva Pärt-Enander, 2012-12-14 Webbsidor i Studentportalen Uppdaterad: 2014-10-07 Innehåll Webbsidor i Studentportalen... 1 Om webbsidor... 2 Lägg till en webbsida... 2 Lägg till samma webbsida på

Läs mer

Intressegruppen Nyps Ekonomi

Intressegruppen Nyps Ekonomi Intressegruppen Nyps Ekonomi NypsCentralen 30-31 mars 2011 1 Program Onsdag 13.30 Arbete i intressegrupper 15.00ca Kaffe 16.30ca Avrundning 18.00 Fördrink / Aktivitet 19.00 Middag Torsdag 08.30 Återkoppling

Läs mer

Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Bevakningar i Nyps Handledning Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Daniel Madsén 0.

Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Bevakningar i Nyps Handledning Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Daniel Madsén 0. Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Bevakningar i Nyps Handledning 2010-10-22 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Daniel Madsén 0.1 Bevakningar i Nyps Referat Denna handledning riktar sig till

Läs mer

Innan midsommar infördes möjlighet att logga in och signera ansökningar med Mobilt BankID.

Innan midsommar infördes möjlighet att logga in och signera ansökningar med Mobilt BankID. Användardagar 2014 Onsdag den 22 oktober 9:00 Nyps sen sist! Henrik Hedlund återblickar på året och Nyps handläggning Året startades med en ny version 2.13 den 23 januari. Den innehöll i huvudsak: rättningar

Läs mer

I backspegeln Vad hände?

I backspegeln Vad hände? I backspegeln Vad hände? 2019-04-11 Nyps 2020 - Projektmedel 2018 Min ansökan Inspel från användarorganisationer Utlysning, uppdrag och deluppdrag 2018 Vad gjorde vi? 2018 Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul

Läs mer

Scanning. Lathund. Myndighet

Scanning. Lathund. Myndighet Scanning Lathund Myndighet Innehållsförteckning Scanna in dokument... 4 Infoga scannat dokument till Combine... 6 Koppla dokument till en personakt... 9 Lägg till dokument i utredningsprocess... 13 Releasehantering

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL applikation CBRNE

ANVÄNDARMANUAL applikation CBRNE samhällsskydd och beredskap Användarmanual 1 (19) Projektledare Godkänd av (beställare/projektägare) ANVÄNDARMANUAL applikation CBRNE samhällsskydd och beredskap Användarmanual 2 (19) Innehåll 1. Applikation

Läs mer

Utdata & datakvalitet

Utdata & datakvalitet Utdata & datakvalitet Nyps användarmöte - 30 mars 2011 Ulrica Morelid Jana Wahlberg Åsa Adamsson 1 Utdata & datakvalitet Förändringar sedan höstens användarmöte Kommande förändringar Demo Nyps statistik/portal

Läs mer

Hur du skapar en ansökan om utbetalning

Hur du skapar en ansökan om utbetalning Migrationsverket Funktionen för fonderna www.migrationsverket.se/fonder Rapport 2018-08-27 Version: 4.0 Hur du skapar en ansökan om utbetalning Innehållsförteckning 1. Viktig information vid din ansökan

Läs mer

Handledning för skapa ansökan om ändring i Projektrummet

Handledning för skapa ansökan om ändring i Projektrummet Datum: 1 (12) 2016-07-26 Version 1.2 Support: projektrummet@esf.se Handledning för skapa ansökan om ändring i Projektrummet EBS2020 Svenska ESF-rådet Stockholm Besöksadress: Rosterigränd 12, 3 tr Postadress:

Läs mer

Lathund Reklamationshantering

Lathund Reklamationshantering Lathund Reklamationshantering Samtliga reklamationsanspråk till Trejon fylls i via Trejons webbplats och inloggning på Supportdelen. För att en reklamation skall hanteras krävs att Överlåtelsebeviset är

Läs mer

Windows 10 Utforskaren

Windows 10 Utforskaren Windows 10 Svenskspråkigt material, svenskspråkiga dialogrutor Windows 10 2 Innehållsförteckning Filnamn... 3 Filnamnstillägget... 4... 5 Sortera filer i förteckningen... 5 Val av visningssätt... 5 Sökväg...

Läs mer

HSA Arkivering av stängda vårdgivare och vårdenheter. Scenariobeskrivning, version 2.0, 2014-09-30

HSA Arkivering av stängda vårdgivare och vårdenheter. Scenariobeskrivning, version 2.0, 2014-09-30 HSA Arkivering av stängda vårdgivare och vårdenheter Scenariobeskrivning, version 2.0, Innehåll Inledning... 3 Information som ska sparas vid arkivering... 3 Scenario 1: En vårdenhet stängs... 4 Scenario

Läs mer

Kravspecifikation Ny E-tjänst för Nyps v0.6 Generella delar

Kravspecifikation Ny E-tjänst för Nyps v0.6 Generella delar Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Kravspecifikation Ny E-tjänst Nyps 2010-09-14 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version 830-2010-2038 Magnus Lövgren 0.6 Kravspecifikation Ny E-tjänst för Nyps v0.6

Läs mer

Inlä sning äv bokfo ringsorder viä Excelerätor

Inlä sning äv bokfo ringsorder viä Excelerätor Inlä sning äv bokfo ringsorder viä Excelerätor Innan bokföring Redovisningsansvariga kommer att få ett mail med en mall utskickad från EA. Spara mallen lokalt på er dator eller på ert lokala nätverk. Öppna

Läs mer

Regionala företagsstöd

Regionala företagsstöd Regionala företagsstöd till företag i Västerbotten Storuman 2018-03-02 Företagsstöd Främja hållbar tillväxt och ökad konkurrenskraft! Förordningar (SFS 2015:210, 2015:211 och 2000:284) Tillväxtverkets

Läs mer

Hur du skapar en ansökan om förskott. Innehållsförteckning Hur du skapar en ansökan om förskott... 1

Hur du skapar en ansökan om förskott. Innehållsförteckning Hur du skapar en ansökan om förskott... 1 Datum: 1 (6) 2015-12-18, Version 1.0 Support: projektrummet@esf.se Hur du skapar en ansökan om förskott Innehållsförteckning Hur du skapar en ansökan om förskott... 1 Innehållsförteckning... 1 Öppna stödärendet...

Läs mer

POWERED BY 1WORLDSYNC. Manual OPV Order

POWERED BY 1WORLDSYNC. Manual OPV Order POWERED BY 1WORLDSYNC Manual OPV Order 1. Access och inloggning Logga in på OPV Order enligt nedan alternativ. - http://order.opv.se - http://www.opv.se/order - http://www.mediabanken.se (Via Uppladdnings-fliken

Läs mer

Denna uppdatering omfattar ett stort antal förbättringar och nya funktioner. Vi rekommenderar alla kunder att göra denna uppdatering.

Denna uppdatering omfattar ett stort antal förbättringar och nya funktioner. Vi rekommenderar alla kunder att göra denna uppdatering. Vad är nytt i Easy Planning 6.89 Denna uppdatering omfattar ett stort antal förbättringar och nya funktioner. Vi rekommenderar alla kunder att göra denna uppdatering. Nyheter 1. Ganttvy 1 månad och 3 månader

Läs mer

Kundreskontra Hybron MPS version 7.7.0

Kundreskontra Hybron MPS version 7.7.0 Kundreskontra Hybron MPS version 7.7.0 Kundreskontra - Hybron MPS version 7.7.0 1-1 1 Innehållsförteckning 1 Innehållsförteckning...1-2 2 Kundreskontra...2-3 2.1 Grundinställningar för export SIE...2-3

Läs mer

Hur du skapar en ansökan om utbetalning

Hur du skapar en ansökan om utbetalning Migrationsverket Funktionen för fonderna www.migrationsverket.se/fonder Rapport 2016-10-18 Hur du skapar en ansökan om utbetalning Innehållsförteckning 1. Allmänna råd... 3 1.1. Maximalt antal tillåtna

Läs mer

Handledning för skapa ansökan om ändring i Projektrummet

Handledning för skapa ansökan om ändring i Projektrummet Datum: 1 (12) 2017-07-10 Version 1.3 Support: projektrummet@esf.se Handledning för skapa ansökan om ändring i Projektrummet EBS2020 Svenska ESF-rådet Stockholm Besöksadress: Rosterigränd 12, 3 tr Postadress:

Läs mer

Release Notes. Vad är nytt i Easy Planning 6.31. Programmet nu Vistakompatibelt. Ny html hjälpfil anpassad för Vista

Release Notes. Vad är nytt i Easy Planning 6.31. Programmet nu Vistakompatibelt. Ny html hjälpfil anpassad för Vista Vad är nytt i Easy Planning 6.31 Nya funktioner som tillkommit: 1. Programmet nu Vistakompatibelt. 2. Ny html hjälpfil anpassad för Vista. 3. Skapa egna rapporter i Access. 4. Databasen uppgraderas till

Läs mer

Så här fyller du i ansökan minansokan.se Affärsutvecklingscheckar 2018 version 1.0

Så här fyller du i ansökan minansokan.se Affärsutvecklingscheckar 2018 version 1.0 Så här fyller du i ansökan minansokan.se Affärsutvecklingscheckar 2018 version 1.0 Innan du börjar Gå in på tillvaxtverket.se/checkar för att se om ditt företag och ditt projekt passar för en affärsutvecklingscheck

Läs mer

Manual Jourläkarschema Alingsås - Version 1.0

Manual Jourläkarschema Alingsås - Version 1.0 Manual Jourläkarschema Alingsås - Version 1.0 Denna manual innehåller olika avsnitt och beroende på vilken roll man har är de olika avsnitten aktuella. OBS! För att kunna planera jourpass måste man som

Läs mer

Manual Min Ansökan. Version

Manual Min Ansökan. Version Manual Min Ansökan Version 0.8 2018-04-11 Registreringen av utgiftsrader fungerar annorlunda från och med den 26 april 2018 jämfört med tiden fram till dess. Oavsett om du registrerar ett verifikat i taget

Läs mer

Nyheter från NypsCentralen

Nyheter från NypsCentralen Nyheter från NypsCentralen Information om kommande versioner 1 Kommande releaser Min ansökan v1.3 Min ansökan v1.4 Citrix Win 7/Office 2010 Nyps v2.9 Nyps Java 6 Nyps Platina 2 OKT NOV DEC JAN FEB DiDiver

Läs mer

Innehåll. Förändringar i v6.0

Innehåll. Förändringar i v6.0 Innehåll Innehåll... 2 Allmän information... 3 Systemförändringar... 3 Databasen... 3 Import... 3 DuoSTATION Manager... 3 Ärenden... 3 E-post... 3 Dokumenthantering... 3 Utrustningar... 3 Användare...

Läs mer

Lathund för webbansökan om utbetalning av beviljat regionalt bidrag till företagsutveckling - investeringsbidrag

Lathund för webbansökan om utbetalning av beviljat regionalt bidrag till företagsutveckling - investeringsbidrag Lathund för webbansökan om utbetalning av beviljat regionalt bidrag till företagsutveckling - investeringsbidrag Du är nu på väg att ansöka om utbetalning av beviljat investeringsbidrag via webbansökan

Läs mer

Användarhandbok e-wärna Ställföreträdare

Användarhandbok e-wärna Ställföreträdare Användarhandbok e-wärna Ställföreträdare En digital e-tjänst som innebär att ställföreträdare kan registrera kassabok under året som genererar i en årsräkning, sluträkning eller sluträkning(byte) eller

Läs mer

Ny e-tjänst för Nyps Min ansökan

Ny e-tjänst för Nyps Min ansökan Ny e-tjänst för Nyps Min ansökan Nyps användardagar 26 27 Oktober 2011 Magnus Lövgren Daniel Madsén 1 Agenda Vad har hänt? 2 Vad har hänt? Projektstart maj 2010 Kravställning sommar 2010 Utveckling startar

Läs mer

Nyhetsdokument Vitec Ekonomi

Nyhetsdokument Vitec Ekonomi Nyhetsdokument Vitec Ekonomi Version x.67 okt 2018 Vitec Affärsområde Fastighet www.vitec.se/fastighet infofastighet@vitec.se Växel 090-15 49 00 Table of Content Inledning... 3 Verifikationsregistrering...

Läs mer

Ciceron Assistent Handbok. Version 1.1

Ciceron Assistent Handbok. Version 1.1 Ciceron Assistent Handbok Version 1.1 NOTERA Denna upplaga gäller för Ciceron Assistent tills annat meddelas i samband med nya versioner eller tekniska uppdateringar. Vi förbehåller oss rätten till ändringar

Läs mer

Aktivitetsstöd Importfunktion

Aktivitetsstöd Importfunktion Utbildningsmaterial Aktivitetsstöd Importfunktion Sidan 1 (20) Datum: 2011-10-05 Version 1.2 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Importera en fil med medlemmar i Aktivitetsstöd... 4 3. Lägga till

Läs mer

Guide till Elektroniska Fakturaunderlag ELIN 2.0. ver

Guide till Elektroniska Fakturaunderlag ELIN 2.0. ver Guide till Elektroniska Fakturaunderlag ELIN 2.0 1 Guide till ELIN 2.0 Elektroniska fakturaunderlag är till för dig som skickar in- och utrikes brev och Posttidningar och betalar via faktura på ditt kundnummer

Läs mer

Inläsning av bokföringsorder via Excelerator

Inläsning av bokföringsorder via Excelerator Inläsning av bokföringsorder via Excelerator EA mailar ut mallar till redovisningsansvariga. Spara mallen lokalt på er dator eller på ert lokala nätverk. Öppna Appcenter via https://appcenter.user.ki.se/rdweb/pages/en-

Läs mer

Manual. Verktyg för skolanalys. Astrakan. Motion Chart på enkelt sätt. Artisan Global Media

Manual. Verktyg för skolanalys. Astrakan. Motion Chart på enkelt sätt. Artisan Global Media Manual Astrakan Verktyg för skolanalys Motion Chart på enkelt sätt Artisan Global Media ~ 2 ~ Innehåll Manual för Verktyg för skolanalys... 3 Skapa ett konto och logga in... 3 Arbeta med analysdata och

Läs mer

RemoteX Applications Manual för Resurs Login

RemoteX Applications Manual för Resurs Login RemoteX Applications Manual för Resurs Login RemoteX Technologies Innehållsförteckning Introduktion... 3 Resurs Login... 4 Förberedelser i RemoteX Applications... 5 Registrera användare för Resurs Login...

Läs mer

LEX HANDBOK - PROCESSER

LEX HANDBOK - PROCESSER LEX HANDBOK - PROCESSER Innehållsförteckning LEX HANDBOK - PROCESSER... 1 1 ÖVERSIKT PROCESSER... 1 2 SKAPA BESTÅNDSDELAR TILL EN PROCESS... 2 2.1 PROCESSFAS... 2 2.2 SIGNAL... 4 2.3 AKTIVITETER... 5 2.4

Läs mer

PARATUS RELEASE NOTES VER 17.1

PARATUS RELEASE NOTES VER 17.1 2015-09-18 1 (9) Paratus Release Notes Ver 16.1 PARATUS RELEASE NOTES VER 17.1 xxxxx xxxx IN 5000358-082 2016-01-11 2 (9) Paratus Release Notes Innehållsförteckning 1 Release Notes 17.1... 3 2 Introduktion

Läs mer

Nyps Centrala dokumentmallar

Nyps Centrala dokumentmallar Dokumentnamn Dokumenttyp Datum Nyps Centrala dokumentmallar Handledning 2011-10-03 Diarienr/Projektnr Upprättad av Godkänd av Version Torsten Wikström/Hans Jurstrand 0.7 Nyps Centrala dokumentmallar Referat

Läs mer

Service och patchkvällar: 3:e onsdagen varje månad från kl: 17:00 hålls av tillväxtverket 3:e Torsdagen varje månad från kl: 19:00 hålls av Zetup

Service och patchkvällar: 3:e onsdagen varje månad från kl: 17:00 hålls av tillväxtverket 3:e Torsdagen varje månad från kl: 19:00 hålls av Zetup NypsCentralen sidan 1 Minnesanteckningar Användarmöte 26 oktober 2016 Yvette Lennartsson, Ekonomichef Tillväxtverket: Agresso Stängs i mitten av november för installation av agresso M5. Gäller vecka 45

Läs mer

1. GEOSECMA FASTIGHET... 2

1. GEOSECMA FASTIGHET... 2 RELEASE NOTES - GEOSECMA for ArcGIS 10.5.1 Service Pack 4 RELEASE NOTES - GEOSECMA for ArcGIS 10.5.1 Service Pack 4 Innehållsförteckning 1. GEOSECMA FASTIGHET... 2 1.1. NYTT ÖFF-FORMAT (11.40)... 2 1.2.

Läs mer

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1.

Användarbeskrivning ARBETSGIVARINTYG. för Sveriges alla arbetsgivare. arbetsgivarintyg.nu. En ingång för alla användare. Innehåll. Version 1. 2015 05 17 Arbetslöshetskassornas samorganisation SO Version 1.0 ARBETSGIVARINTYG för Sveriges alla arbetsgivare Användarbeskrivning arbetsgivarintyg.nu Med tjänsten arbetsgivarintyg.nu kan du som arbetsgivare

Läs mer

Lathund för Styret (version 1.0)

Lathund för Styret (version 1.0) Lathund för Styret (version 1.0) Välkommen till Styret! systemet som underlättar administrationen för dig som ledamot i styrelsen för en bostadsrättsförening och hjälper föreningen att ta kontroll. Denna

Läs mer

ESSVISION DEN 25 NOVEMBER VERSIONSINFORMATION EVOLUTION Version 2.16

ESSVISION DEN 25 NOVEMBER VERSIONSINFORMATION EVOLUTION Version 2.16 ESSVISION DEN 25 NOVEMBER 2015 VERSIONSINFORMATION EVOLUTION Version 2.16 SIDAN 2 AV 6 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SAMMANFATTNING...3 2. VERSION 2.16...3 2.1. NY FUNKTIONALITET...3 2.2. FÖRÄNDRAD FUNKTIONALITET...4

Läs mer

Manual för Readsoft Online Admin användare

Manual för Readsoft Online Admin användare Hogia Performance Management AB Manual för Readsoft Online Admin användare Användarinstruktion för administratörer i Readsoft Online 0 Innehåll Administratör i Readsoft Online... 2 Välkommen till Readsoft

Läs mer

Trimble Communication Network Release notes Page 1

Trimble Communication Network Release notes Page 1 Trimble Communication Network Release notes 18.1.2.0 www.trimble.com Page 1 Information 3 Systemkrav 4 Begränsningar och kända fel 5 Installation och uppgradering 6 Version 18.1.2.0 7 Servicerelease 18.1.1.1

Läs mer

Nyheter webbportal september 2019

Nyheter webbportal september 2019 Nyheter webbportal september 2019 Nya funktioner i webbportalen ECIT Services webbportal kommer den 9 september i en ny release med ny Från den 9 september introducerar vi en ny version av ECIT Services

Läs mer

Manual Min Ansökan. Version (54)

Manual Min Ansökan. Version (54) Manual Min Ansökan Version 0.7 2017 03 14 1 (54) 1 (54) Innehåll Välkommen till Min Ansökan... 3 Val av inloggningsmetod... 4 Generella funktioner... 5 Mina ansökningar... 5 Mina uppgifter... 6 Skapa en

Läs mer

Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak 2014-2020. Ansökningsseminarium Göteborg 20 augusti 2015

Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak 2014-2020. Ansökningsseminarium Göteborg 20 augusti 2015 Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak 2014-2020 Ansökningsseminarium Göteborg 20 augusti 2015 Syftet med dagen Varför: Hjälpa er att skriva en ansökan, för att dels kunna få Interreg-medel, men också så

Läs mer

Zendesk standard konfiguration Nordisk e handel 1.1

Zendesk standard konfiguration Nordisk e handel 1.1 Zendesk standard konfiguration Nordisk e handel 1.1 Vad är Zendesk Vår snabb guide för att koppla ihop Zendesk och din webbutik från Nordisk e handel Steg 1 [Skapa konto] Steg 2 [Konfigurera språk] Steg

Läs mer